Dodaj do ulubionych

Urbański o artykule w "Rz": zaatakowały mnie hieny

05.06.06, 11:30
Ech, panie Urbański, taka stara zasada: noblesse oblige. Jak się tyle mówi o zasadach i ocenia każde posunięcie innych, to nie należy mieć pretensji, że inni pana traktują tak samo...

No, ale pan przynajmniej zachował się jak mężczyzna. Tylko te teksty o hienach psują efekt, oj, psują...
Obserwuj wątek
    • moroux Re: Urbański o artykule w "Rz": zaatakowały mnie 05.06.06, 11:37
      No niestety, tym dla waadzy są dziennikarze: hienami, burymi sukami, pismakami
      etc...
      • hiob102 Ze stada kierowanego przez wielkiego stratega. 05.06.06, 12:05
        • znajomy_jennifer_lopez Czy uczciwy człowiek reaguje na oszczerstwa hien? 05.06.06, 12:46
          Tak - idzie z tym do sądu.
          A czy jak jakis żul na ulicy powie "X to złodziej" to ten X podaje sie do dymisji???
          Nie - chyba że X nie jest uczciwy albo oszczestwa nie są oszczerstwami a w sumie to jedno i drugie.
          • antykaczka podobno 90% wieźniów twierdzi że są niewinni 05.06.06, 13:32
            to tak a'propos niewinności ogólnie
            • krasnov Jaka odważna samokrytyka, panie Urbański… 05.06.06, 14:46
              Jako człowiek wykształcony, zapewne orientuje się Pan, że hieny rzucają się tylko na porzucone już przez inne drapieżniki _ścierwo_. Gratuluję samonobilitacji!
              Oceniając innych, wystawiamy ocenę sobie, jak mówi stare porzekadło.
              • michalng Re: Jaka odważna samokrytyka, panie Urbański̷ 05.06.06, 15:34
                Własnie ze nie. Hieny bardzo sprawnie poluja (stadnie). Czesto zdarza sie ze to
                lwy które sa od hien wieksze i silniejsze, kradna hienom ich łup.
            • podatnik2 Kończ waść, wstydu oszczędź!... 05.06.06, 14:47
              Od dawna nie należę do zwolenników tego pana, ale jego ujawnione interesy z
              działaczem SLD to już ostateczna kompromitacja! I pomyśleć, że takimi typkami
              otacza się prezydent Kaczyński. Brrrrrrr.....
          • maaac Popieram Urbańskiego. 05.06.06, 15:59
            Tak samo jak puuchatek uważam, że pokazał klasę rezygnując ze stanowiska.
            Oskarżenia były dość poważne i przez poważną gazetę przedstawione. Ludzie na
            stanowiskach powinni być poza wszelkim podejrzeniami. Tak reaguje uczciwy
            człowiek.

Dalszy ciąg jego zachowania jest już niestety typowo PiSowy i psuje cały
            pozytywny efekt. No ale cóż mozna się spodziwać po człowieku z tego
            środowiska...
      • szulkin Bielan - do pieluch 05.06.06, 14:22
        zdumiewa mnie to poważne traktowanie Bielana. Przecież to nieojrzały wymoczek.
        Jeszcze niedawno w telewizyjnych starciach z Michałem Toberem z LSD wypadał -
        choć trudno w to uwierzyć - gorzej niż tuba propagandowa Millera
      • wojtek45-1 Re: Urbański o artykule w "Rz": zaatakowały mnie 05.06.06, 14:53
        no tak rzepa to hieny, pogryzły Urbanskiego za jego własne gezechy lub grzeszki.
        Jak zatem ocenic postepowanie niejakiego Kurskiego co to zaatakował Tuska jego
        własnym, niezyjacym dziadkiem???
        to już nekrofilia chyba???

• mat25 Re: Urbański o artykule w "Rz": zaatakowały mnie 05.06.06, 11:40
      Rzeczpospolita też w układzie?
      • konread Re: Urbański o artykule w "Rz": zaatakowały mnie 05.06.06, 11:46
        mat25 napisał:

> Rzeczpospolita też w układzie?

Każde pismo, pismak, czy szary obywatel, jest w UKŁADZIE, jeżeli nie myśli jak
        przywódcy PISu! Ot demokracja i wolność słowa w/g bliżniaków i ich podnóżków.
      • uniaeuropejska1 Re: Urbański o artykule w "Rz": zaatakowały mnie 05.06.06, 12:34
        Każda gazeta która nie liże d..y prezesa Pis-u jest w układzie,łże-elicie,itp.
      • rosenkrantz666 Re: Urbański o artykule w "Rz": zaatakowały mnie 05.06.06, 15:28

To chyba jasne - jakby nie była, już dawno nazwałaby się IV Rzeczypospolitą.....
      • 4krzych1 Re: Urbański o artykule w "Rz": zaatakowały mnie 05.06.06, 15:49
        mat25 napisał:

No pewnie i to jeszcze w ilu!!! Daleko Rzepie do Wybiórczej, ale Gauden bardzo
        się stara...
    • zyks Owszem, hieny z PiS , gdzie ich mnóstwo :)) 05.06.06, 11:40

• mangold I bure suki !! ;-D 05.06.06, 11:41

• zyks A może nie tylko bure ?? :) 05.06.06, 13:34

• zyks Mam kokretnie na myśli fabowane suki z PiS :) 05.06.06, 13:56

• alexander_de_large Panie Urbański 05.06.06, 11:50
      Panie Urbański, aby udowodnić narodowi, że jest Pan czysty, proszę sie oburzyć
      moralnie, to najkrótsza droga do tego, aby wygląć na głeboko moralnego.
      Z drugiej strony, przypadek posła Kurskiego powinien dać Panu wiarę, że szybko
      powróci Pan do łask.
      • navaira Hmmmm, jakby tak pomyśleć... 05.06.06, 12:14
        ...to niedługo pewnie zwolni się stanowisko head honcho w TVP2...
    • jacek230 Urbański : zaatakowały mnie hieny... 05.06.06, 11:51
      a mnie niedzwiedzie. Biedny mis....
    • uu1 Re: Urbański o artykule w "Rz": zaatakowały mnie 05.06.06, 11:51
      A ja żałuję faceta o żle dobranej ksywie "Ponton". Zawsze można było liczyć na
      kolejny wygłup w majestacie prawa.
      • mietowe_loczki Re: Urbański o artykule w "Rz": zaatakowały mnie 05.06.06, 12:13
        O, dzień dobry, uu :) I do później, lete do pracy :)
    • babariba-babariba dopóki padlinę hienie Urbańskiemu zadawał... 05.06.06, 11:55
      ...Nawrot z Kwiatkowskim, cacy było. Teraz jak mu padlinę spod paszczy odjęli i
      zaczęli wymawiać, że takie paskudztwo żarł, strasznie się ponarabiało.
      • uniaeuropejska1 Re: dopóki padlinę hienie Urbańskiemu zadawał... 05.06.06, 12:41
        Sojusz czarnego z czerwonym.Wyborcy znów wyszkli na głupców.Ciekawe kiedy na
        głupców wyjdą ci co głosowali na kaczora na kongresie Pis-u?Chyba dopiero wtedy
        jak z przerażeniem usłyszą,że pan szef CBA zgromadził pokaźną ilość"dowodów"
        ich "zbrodni".
        W polityce zaczyna się od bzdur,a kończy na zbrodniach.
    • mietowe_loczki Re: Urbański o artykule w "Rz": zaatakowały mnie 05.06.06, 11:57
      Nasz rząd, prezydent, otoczenie prezydenta bez przerwy narzeka, że trwa
      nagonka, że są wyszydzani, wyśmiewani, atakowani bezpodstawnie i ze wszystkich
      stron. Wszyscy rzucają kłody pod nogi i knują i psują i jątrzą. W psychologii
      to się chyba nazywa syndromem ofiary. Z tego co wiem, osoby z taką
      dolegliwością nie powinny sprawować najwyższych, i tych ciut niższych, urzędów
      państwowych. Pomijam już, że zwykły obywatel może nie chcieć zwyczajnie, żeby
      ktoś taki reprezentował jego interesy.
      • jan_dreptak Re: Urbański o artykule w "Rz": zaatakowały mnie 05.06.06, 12:06
        Pan Urbański wzór cnót i uczciwości, tylko jak wytłumaczyć ustawiony przetarg
        na wagony SKM, jeden konkurent i 55 mln zł z budżetu m.st.Warszawy, ile z tego
        przytulił pan U. ????
        • draculla3 Re: Urbański o artykule w "Rz": zaatakowały mnie 05.06.06, 12:11
          Żenada Panie Urbański.....od wzniosłości do śmieszności jest tylko jeden krok.
          Nie zaatakowały Pana kundle szczekające? przecież u nas nie ma hien.
          O tempora o mores.
        • ezpa7z9 Re: Urbański o artykule w "Rz": zaatakowały mnie 05.06.06, 12:12
          Nic nie przytulił,przecież to wzór cnót.Telegraf tak donosi.
    • piwosz8 ty jesteś właśnie hieną , oszustem od pouczania 05.06.06, 12:11
    • mwookash PRzeszli na ty. Ty taki i owaki! ;-) nt. 05.06.06, 12:18
    • whitepony Re: Urbański o artykule w "Rz": zaatakowały mnie 05.06.06, 12:22
      No właśnie uważam, że Urbańskigate to sedno całej tej farsy pod tytułem rewolucja moralna IV RP. W rewolucji tej chodzi bowiem o to, że MY jesteśmy moralni a priori a ONI są niemoralni. Nie trzeba argumentów, nie trzeba dyskusji (zauważyliście sposób prowadzenia dyskursu przez J.Kaczyńskiego on odrzuca wszelkie kontrargumenty nie w sposób logiczny tylko mówiąc,że to np. absurd albo nieprawda - w żaden sposób tego nie uzasadniając). Jeżeli jakiś nasz prominentny działacz uwikłany jest w dziwne układy z ludźmi prowiniencji SLDowskiej czyli defacto czerpie zyski z tzw. UKŁADU, który tak ostro zwalczamy to atak na niego jest podły, wściekły, szubrawy, jest to atak hien. Jeżeli ktoś jest agentem to należy go zniszczyć, skompromitować, kazać mu odpłacić za wszystkie krzywdy no chyba,że jest księdzem wtedy należy pokazać miłosierdzie. Najgorsze w takich rewolucjach moralnych jest relatywizowanie wszelkich krzywd i sprowadzanie wszystkiego do moralności ale do moralności Kalego. My dobrzy Wy źli. Wy atakować nas wściekle my oczyszczać Was. Niestety pod względem retoryki (ale i nie tylko wystarczy popatrzeć na np. ministra Dorna czy panią profesor Gilowską- tak nawiasem mówiąc jest to w moim poczuciu osoba zaskakująco niekompetenta- nie wiem ale po mojemu to ona po prostu tego systemu podatkowego nie rozumie, po prostu nie rozumie) cofamy się w do czasów rządów SLD lub w lata 70-80. Smutne,że ludzie, którzy szczycą się walką z totalitaryzmem sami zainfekowani są podobną postawą, podobnymi ideami dzielą i antagonizują społeczeństwo, wszędzie tropią antypaństwowe spiski. Kto nie z nami ten przeciwko nam!
      • uniaeuropejska1 Re: Urbański o artykule w "Rz": zaatakowały mnie 05.06.06, 12:49
        "Ludzie szczycący się walką z totalitaryzmem sami są zainfekowani podobną
        postawą". Jeśli walczyło się z jednym totalitaryzmem w imię innego np
        nacjonalizmu podpartego religijnym integryzmem.Czyż Hitler nie walczył ze
        Stalinem? Walczył.Ale nie w imię demokracji.Gangi też zwalczają się między
        sobą. Teatrzyk Kaczyńskich-przeczytaj dzisiejszą Rzeczpospolitą!
    • robertpk Cóż : hieny - hienę 05.06.06, 12:27
      ..jak widać jedna moralność jest na pokaz - dla "ciemnego ludu"

..druga - (a własciie jej brak) na codzień..

to klasyka,
      a Urbański w PISie nie jest w tym przypadku w żaden sposób wyjątkiem..
    • perro69 jaki kolo śmieszny ;) 05.06.06, 12:28
      najpierw stawia się ponad innych a jak mu pokazują brudne od konfitur rękawy
      jego koszul to mówi, że go hieny dopadły... kasa, kasa, kasa... panie urbański,
      za kasę jesteście w stanie wejść w spółkę z każdym!!!! taka jest prawda o
      ludziach pis!!! a może wrócić do spółki telegraf cwaniaczkowie
      bliźniakowie?!?!?!
    • haen1950 Re: Urbański o artykule w "Rz": zaatakowały mnie 05.06.06, 12:38
      puuchatek napisał:

> Ech, panie Urbański, taka stara zasada: noblesse oblige. Jak się tyle mówi o
      za
      > sadach i ocenia każde posunięcie innych, to nie należy mieć pretensji, że
      inni
      > pana traktują tak samo...

Dajmy sobie spokój z taką interpretacją tej dymisji. Świnie przy korycie
      odsuneły najgrubszą i największą. Jego zasługi dla rozwoju Warszawy są
      niepowtarzalne. Niektórzy archtekci chcieli mu spuścić po prostu lanie, czyli
      mordobicie w odpowiedzi na jego decyzje. Ta swołocz nic w Warszawie nie
      zbudowała, brała pensję i czekała na nastepne awanse.
      > No, ale pan przynajmniej zachował się jak mężczyzna. Tylko te teksty o
      hienach
      > psują efekt, oj, psują...
      >
      • efad4d Re: Urbański o artykule w "Rz": zaatakowały mnie 05.06.06, 12:49
        a pamietamy jak u lisa trzasł potrojna broda nad występkami i niegodziwosciami
        popelnianymi przez innych ;)

--

punkt skupu
    • areopag Cały Pis to hieny. 05.06.06, 12:44
      Urbański stał się niewygodny dla jastrzębiów w PiS i musiał odejść.
      Wraca stare-nowe PRL
      Witajmy PRL bis
      • uniaeuropejska1 Re: Cały Pis to hieny. 05.06.06, 12:55
        Niewygodny się stał? Zarzucono mu więcej-złamanie prawa.A jeszcze go koledzy
        partyjni wybielają,że to tylko złamanie etyki.Brawo "Rzepa".Ciekawe do czego
        dokopią się następnym razem?Możliwe jest już chyba wszystko.Nawet to ,że Pis
        założyli esbecy.
      • zyks Re: Cały Pis to hieny.+ bure suki+łże(nie-elity) 05.06.06, 13:36

• zyks Zagadka: kto główną burą suką w PiS ?? :) Noo ?? 05.06.06, 13:37

• block_buster Zagadka: kto główną suką na GW-nianym forum? 05.06.06, 14:09
            zyks napisał:

Todos contentos y yo tambien
            FUMF
            • peer2 block_buster! 05.06.06, 15:30
              Niezbyt trudna była ta zagadka....
    • bravocharlie Przeszli na ty;) 05.06.06, 13:01
      Urbański do Bielana: Ty %$#%#^$%^$#^$#^%$#^.
      Bielan do Urbańskiego: Ty %$#%#@%@#!

Przeszli na ty;)
    • 1309alek Re: Urbański o artykule w "Rz": zaatakowały mnie 05.06.06, 13:05
      Panie Urbanski niestety jest Pannieuczciwym czlowiekiem,kretaczem,bo co to
      znaczy nie wiedzialem ze ktos mnie nie wyrejstrowal,to moze powiedziec
      nieumiejacy czytac i pisac bezrobotny a nie Pan,ale zrobil pan i tak duzo
      niedobrego dla polski i nikt pan a nie zaluje,moze teraz pan otrzezwieje i nie
      bedzie sie ubiegal o stopien ofoicerski,widoczny u pana byl brak skromnosci i
      arogancja ,butaszczegolniejaksluchalemPanawporannych
      audycjachniedzielnychPaniMoniOlejnik,juz wtedy wiedzialem,ze panmarnie skonczy
      i to sie wreszcie stalo z czego ja i wielu polakow sie cieszy.PaPa!!!!! a teraz
      do roboty zeby troche schudnac Panie Urbanski
      • jkmjkm Re: Urbański o artykule w "Rz": zaatakowały mnie 05.06.06, 13:19
        Urbański porządziłeś już sobie, "już byłeś", a teraz spadaj na drzewo wydawać
        publiczne pieniądze, które "zarobiłeś"
    • auro Re: Urbański o artykule w "Rz": zaatakowały mnie 05.06.06, 13:20
      Czyźby Pan Urbański nie wiedział co lubią hieny...
    • szczypiorkowski Urbański tańcował z Olejnik 05.06.06, 13:54
      Minister Urbański stracił wszystko gdy prasa pokazała jak na jakiejś imprezie
      wywijał sobie w tańcu z ta żmiją Olejnik.
      Mann kann singen, Mann kann tanzen aber nicht mit den Zasrancen.
    • fervex.adult Nie hieny lecz wlasny strach 05.06.06, 13:55
      Podales sie do dymisji zanim pojawila sie publikacja, a w dodatku publikacja z
      argumentami ktore byly do obronienia. Widac na zlodzieju czapka gore...
    • zyks Tak Bogiem a prawdą, to dotąd p.Urbańskiego także 05.06.06, 14:01
      za hienę uważałem,jak zresztą wiekszość jego kolegów. Czyzby "wśród przyjaciół
      hieny hienę zjadły"? A może to niesprawiedliwość i p. Urbański jest szakalem?
      A,to co innego:)
    • zyks "Ende gut, alles gut" jak mawiają Niemcy.Nawiązała 05.06.06, 14:09
      się serdeczna przyjaźń między pp. Urbańskim i Bielanem. Taraz razem po dalsze
      sukcesy ! Pamietac, p.prezes powiedział, że to dopiero początek ! (z jednej
      strony-dostaję gęsiej skórki, z drugiej-siła komiczna tego pokurcza jest taka,
      że mi trochę weselej):)
    • arek64 Urbański moim zdaniem skompromitował się 05.06.06, 14:32
      wystarczająco mocno przy okazji przyznania orderu Jaruzelskiemu, a raczej
      poprzez swoje wypowiedzi po tym, jak Jaruzelski go zwrócił. Juz wtedy Urbański
      powinien zostać usunięty. Bo niby inteligentny, a głupi :-(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka