Dodaj do ulubionych

Dupa biskupa

22.10.12, 18:14
wiadomosci.onet.pl/regionalne/warszawa/reakcja-biskupa-ktory-po-pijanemu-rozbil-auto,1,5283851,region-wiadomosc.html
Powinien odpowiadać jak każdy inny użytkownik drogi i tyle.
Obserwuj wątek
    • jedzoslaw Re: Dupa biskupa 22.10.12, 19:07
      Nie miał koloratki, więc policja w pierwszej chwili nie wiedziała z kim ma do czynienia. Ale ciekaw jestem, czy w przypadku jakiegoś szaraka także zwolniono by delikwenta do domu.
      • sibeliuss Re: Dupa biskupa 22.10.12, 19:14
        Wątpię.
      • loczek62 Re: Dupa biskupa 22.10.12, 19:30
        jedzoslaw napisał:

> Nie miał koloratki, więc policja w pierwszej chwili nie wiedziała z kim ma do c
        > zynienia. Ale ciekaw jestem, czy w przypadku jakiegoś szaraka także zwolniono b
        > y delikwenta do domu.

"Kolska" byłaby grana na początek, jak bum cyk cykwink
        • sibeliuss Re: Dupa biskupa 22.10.12, 23:24
          Wyciszą sprawę, czy nie wyciszą?
    • skiela1 Re: Dupa biskupa 22.10.12, 22:56
      sibeliuss napisał:

> Powinien odpowiadać jak każdy inny użytkownik drogi i tyle.

Chyba tylko w Polsce sa tak bardzo chronieni i traktowani z poblazliwoscia.
      • sibeliuss Re: Dupa biskupa 22.10.12, 23:24
        Czas biegnie, a to się nie zmienia - dziwne, prawda?
        • mk968 Re: Dupa biskupa 23.10.12, 07:41
          żal faceta cenię go jest to jeden z nielicznych bp którego nie usłyszymy w Radiu z Torunia czlowiek przyznał się że ma problemy alkocholowe.
          • sibeliuss Re: Dupa biskupa 23.10.12, 09:03
            mk968 napisał:

> czlowiek przyznał się że ma problemy alkocholowe.

Teraz przyznał?
            • loczek62 Re: Dupa biskupa 23.10.12, 09:14
              wyborcza.pl/1,75478,12720542,Nowe_w_polskim_Kosciele__w_kryzysie_dziala_jak_firma.html?utm_source=HP&utm_campaign=wyborcza&utm_content=cukierek1&utm_medium=AutopromoHP
              • anoagata Re: Dupa biskupa 23.10.12, 09:27
                Dla mnie to masakra pod każdym względem.
                Nawalił sie jak koczkodan.
                Trudno mi wyobrazić by nie było w pobliżu osoby trzeżwej,która by taki wyjazd mu uniemożliwiła.
                Jeżeli napił sie w samotności,to faktycznie miał problemy alkoholowe i nikt wcześniej mu nie pomógł,nie zareagował,więc musiał to ogłosić publicznie.
                Od każdej reguły są wyjątki i jego potraktowano wyjątkowo i nie zamknięto ale ciąg dalszy na pewno będzie standardowy.
                • mk968 Re: Dupa biskupa 23.10.12, 10:13
                  Benedykt go odwoła i da mu zapyziało ścianę wschodnią
                  • sibeliuss Re: Dupa biskupa 23.10.12, 10:27
                    mk968 napisał:

> Benedykt go odwoła i da mu zapyziało ścianę wschodnią

I to wystarczy?
                    • anoagata Re: Dupa biskupa 23.10.12, 11:51
                      sibeliuss napisał:

> mk968 napisał:
                      >
                      > > Benedykt go odwoła i da mu zapyziało ścianę wschodnią
                      >
                      > I to wystarczy?
                      Od kościoła,czyli jego ' zakładu pracy ' taka kara wystarczająca.A Ty chciałbyś by go spalono na stosie,wychłostano,czy powieszono dla przykładu ????
                      • sibeliuss Re: Dupa biskupa 23.10.12, 12:14
                        Sakra biskupia to nie jest napis na dropsach.
                        • anoagata Re: Dupa biskupa 23.10.12, 12:23
                          sibeliuss napisał:

> Sakra biskupia to nie jest napis na dropsach.
                          Oczywiście że nie i dlatego mamy podane wszelkie dane jawnie,nie ma tu hipokryzji jak np Marcin P. tylko P.
                          • sibeliuss Re: Dupa biskupa 23.10.12, 12:51
                            Poza karą cywilną uważam, że powinien przynajmniej czasowo zostać odsunięty od celebry biskupiej. Widzisz, ja na przykład nie rozumiem dlaczego księdza za ciężkie przewinienie nie "wywala się" z bycia księdzem. Złożenie ślubów zmienia takiego człowieka nieodwracalnie w nadczłowieka?
                            • anoagata Re: Dupa biskupa 23.10.12, 14:38
                              Też tego nie wiem,nie rozumiem ale mnie to nie interesuje. A 'odsunięty od celebry biskupiej....'
                              Hipotetycznie jesteś dyrektorem Departamentu Stanu w Ministerstwie i za takie lub podobne przewinienie degradują Ciebie na dyrektora Szambo-nurków czyli wodociągów w mieście powiatowym,zakładając że musisz być Dyrektorem dożywotnio,to chyba ponosisz karę mocną i uciążliwą.
                              Wczoraj ks.Sowa tłumaczył tą kwestie dla Moniki Olejnik ale nie słuchałam.
                            • loczek62 Re: Dupa biskupa 23.10.12, 21:08
                              sibeliuss napisał:

> Poza karą cywilną uważam, że powinien przynajmniej czasowo zostać odsunięty od
                              > celebry biskupiej. Widzisz, ja na przykład nie rozumiem dlaczego księdza za cię
                              > żkie przewinienie nie "wywala się" z bycia księdzem. Złożenie ślubów zmienia ta
                              > kiego człowieka nieodwracalnie w nadczłowieka?

Odsuniecie może się odbyć tylko na zasadzie przeniesienia na "emeryturę".
                              A co do "nadczłowieka" to fajnie wygląda w komisji Episkopatu do spraw pedofilii Bp. Petz...
                      • jedzoslaw Re: Dupa biskupa 23.10.12, 12:15
                        Jak mniemam, wyrzucenie na pipidówę będzie występować obok kary więzienia.
                    • mk968 Re: Dupa biskupa 23.10.12, 12:59
                      a ty co byś zrfobił misię w Tanzani ?!
                      • sibeliuss Re: Dupa biskupa 23.10.12, 13:07
                        mk968 napisał:

> a ty co byś zrfobił misię w Tanzani ?!

To nawet niezły pomysł.
                      • jedzoslaw Re: Dupa biskupa 23.10.12, 13:39
                        mk968 napisał:

> a ty co byś zrfobił misię w Tanzani ?!

Co?
                        • mk968 Re: Dupa biskupa 23.10.12, 14:19
                          a ty co byś zrobił na miejscu szefa Piotra J zesłał na misię Tazania , Kongo .
                          • jedzoslaw Re: Dupa biskupa 23.10.12, 14:36
                            Aha. No to ja, owszem, zesłałbym go na misję w daleki zakątek. To byłaby najlepsza kara, a jeszcze przyniosłaby jakiś pożytek dla miejscowej ludności, gdyby pan biskup poprowadził miejscową szkołę lub szpital.
                            • anoagata Re: Dupa biskupa 23.10.12, 14:43
                              jedzoslaw napisał:

> Aha. No to ja, owszem, zesłałbym go na misję w daleki zakątek. To byłaby najlep
                              > sza kara, a jeszcze przyniosłaby jakiś pożytek dla miejscowej ludności, gdyby p
                              > an biskup poprowadził miejscową szkołę lub szpital.
                              >
                              A skąd nam jest wiedzieć,ze taka misja byłaby mu kara a może nagroda ???
                              Natomiast nie dala bym mu w ręce ani szkoły ani szpitala
                              • jedzoslaw Re: Dupa biskupa 23.10.12, 14:58
                                Raczej trudno nazwać nagrodą misję w dżungli pełnej robactwa i węży lub w indyjskim leprozorium.
                            • mk968 Re: Dupa biskupa 23.10.12, 15:30
                              ja bym zesłał osobę z tego miasta gdzie robią Pierniki jakie to miasto bom cosik amnezi do stał
                              • jedzoslaw Re: Dupa biskupa 25.10.12, 16:20
                                Toruń? smile
    • matt.j Re: Dupa biskupa 25.10.12, 22:59
      Tyle głosów chwalących zachowanie biskupa... Zamiast ganić, że przez tak długi czas stwarzał zagrożenie dla innych. Stoczył się tak bardzo, że jakiś cud, że tylko lampa ucierpiała. Zapewne nie pierwszy raz prowadził samochód po pijaku, mógł za każdym razem zabić niewinnych ludzi.
      Ale jak widzę ten skandal teraz przerabia się na sukces kleru i wspaniałego, nawróconego biskupa zapominając (milcząc) o tym co robił wcześniej. Jakby nie był księdzem to miałby znacznie więcej problemów i byłby potępiony przez społeczeństwo. Ale z biskupem się tka nie da także robi się z niego bohatera prawie.

Mamę mojej znajomej zabił ksiądz jadący samochodem po pijaku. Nie poniósł żadnych konsekwencji prawnych. Co z tego, że sprawa trafiła do sądu, adwokata miał dobrego, sprawę rozmyto a jego uniewinniono dość szybko.
    • loczek62 Re: Dupa biskupa 26.10.12, 08:22
      A może ta sprawa ma drugie dno?
      wyborcza.pl/1,75248,12741126,Bp__Jarecki__Manifestacja_w_obronie_TV_Trwam_to_niebezpieczna.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka