lukasito Nie chce mi się komentować słów tego idioty... 05.06.06, 18:47 Może porozmawiajmy o czymś sensowniejszym. Np. u mnie za oknem pada... Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Nie chce mi się komentować słów tego idioty.. 05.06.06, 18:49 No. A ja jeszcze nie wyszłam po lody, kurde! Niech żyje Pan Prezes ! Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Re: Nie chce mi się komentować słów tego idioty.. 05.06.06, 18:53 Lody dzisiaj... nie dziękuję. Założyłem właśnie swetr, bo mi zimno. Zaraz sobie zaparzę herbatkę z cytrynką;)) Może nawet coś zjem;)) Niech żyje! Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Nie chce mi się komentować słów tego idioty.. 05.06.06, 19:05 Też coś zjem. Tradycyjnie mam dziś cały gar burakowej. Na cześć koalicji. Cholera, to budowanie IV RP wypruwa flaki, chyba się napiję. Wiwat prezydęt! Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Re: Nie chce mi się komentować słów tego idioty.. 05.06.06, 19:37 Córko rybaka, Mazura z Mazur:)) Burakowa to barszcz bez zakwasu? Ja tam zjem sobie sznytke z glancem, abo jakiegoś kotlecika... Boje się tylko,że lodówka będzie pusta wskutek rządów miłościwie nam pierdzącej koalicji. Musimy wybrać: albo kolacja, albo koalicja;) Wiwat! Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Nie chce mi się komentować słów tego idioty.. 05.06.06, 19:53 Burakowa robi się tak: się bierze buraki [ale ćwikłowe], się myje, się obiera, się wrzuca do wody z gotującym się kawałkiem świniny [nie kosher], się idzie na forum i się pisze. Można dosolić. Na wskutek szkodliwych działań koalicji [dies irae!] w lodówce mam tylko przeterminowany jogurt, który nie nadaje się do zabielania, więc wybieram resztki śmietany. Potem znowu pisze się na forum, merda w garnku i jest. Ku chwale Wicemarszałków! [dies irae, dies illa, solvet saeclum in favilla: teste David cum Sibylla] Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Re: Nie chce mi się komentować słów tego idioty.. 05.06.06, 19:59 Całkiem praktyczna ta burakowa, jak Maria Kaczyńska nie przymierzając;)) ira populi, ira dei? ;)) Zdrowie Nasze! W gębę Marszałka! P.S. z całej siły;)) Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Nie chce mi się komentować słów tego idioty.. 05.06.06, 20:05 I całkiem prosta w obsłudze. Ira populi? Dream on. PiS 1: mi się najbardziej podoba Philippe Herreweghe'a. PiS 2: Niech żyje Premier i Syn Jego. Ole! Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Re: Nie chce mi się komentować słów tego idioty.. 05.06.06, 20:17 Ole ole;)) O co chodzi z tym Hirriłighiem? Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Nie chce mi się komentować słów tego idioty.. 05.06.06, 20:31 Requiem. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Re: Nie chce mi się komentować słów tego idioty.. 05.06.06, 20:32 Aa;) To się popisałem lakremozą:)) Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Nie chce mi się komentować słów tego idioty.. 05.06.06, 20:44 E tam, to z zeszłego roku. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Re: Nie chce mi się komentować słów tego idioty.. 05.06.06, 20:49 To mogłem nie wiedzieć:))) Odpowiedz Link Zgłoś
szczalba Ziobro, to dokładnie jak Ty, też masz mocodawców 05.06.06, 18:50 Przecież nasz łże-minister też ma mocodawców, więc o co ten hałas? Mydlenie oczu łże-teczką Twojego mocodawcy niby-opozycjonisty - podobnie jak Ty, nienależącego do historycznego zbioru liczb naturalnych - nic tu nie pomoże. ---------------------------------------------- Oczywiście ocena, którą tu wyrażam, nie jest, zwłaszcza poza kontekstem, oceną narzucającą się, choć jako hipoteza empiryczna nie jest wolna od możliwego błędu. Aczkolwiek nie sądzę, abym się pomylił. Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Poczytajcie w "Nie" jak wypowiedź Ziobry komentuje 05.06.06, 19:02 Barański. " Sąd przyjął tę prawdę do wiadomości,gdy ja ogłosiłem w "Nie" o fałszerstwie.Kłamie Ziobro, że skazano osoby,które dopuściły się fałszerstwa.Skazano mnie czyli oszukanego dziennikarza." Odpowiedz Link Zgłoś
piss_on_pis min. sprawiedliwości czy prawaisprawiedliwości? 05.06.06, 19:23 To przypadkiem nie nazywa się wykorzystywanie stanowiska służbowego do celów prywatnych? Na razie tylko syn kujawsko-pomorskiego wojewody skorzystał z 50 000 PLN na rozwój 3 ha gospodarstwa, które zakupił na tydzień bodajże przed uzyskaniem kasy, a syn i synowa pana Ardanowskiego, wiceministra rolnictwa dostali po 50 kawałków na 2 hektary, które kupili JEDEN DZIEŃ przed przekazaniem kasy-czyli składając wnioski formalnie nie posiadali ziemi. To też nie jest prywata - to polityka prorodzinna. Kaczor pisze list w sprawie pana Możejki (czy jak mu tam) i już lokomotywy bez przetargu kto remontuje? Dokładnie. Ciekawe ile właściciel firmy włożył w skromną kampanię wyborczą pisuarów. Poczekamy, zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
mario.osh ja juz tymi wszytkimi dormowatymi zerami 05.06.06, 19:29 żygam i rzygam. i znowy żygam. już mi się stos przepełnił. już dosyć. niech ktoś ich juz zabierze, ten małpi cyrk, te tłuste i chude mordy, tych pogrobowców stalina, tą pissdowatą klikę, oszołomów, ich nową czekę, teczki, niech ktoś ich zabierze razem z tymi teczkami wywiezie na wysypisko, zeszreduje, wysypie gdzies daleko może w kontenery i do morza barentsa. nie wiem. dopuśćmy do włady jakiś inwalidów emocjonalnych , niedorozwojów, głupków i nierobów - i tak będą lepsi może choć czasem pomyśla o przyszłości a nawet jak nie pomyślą to przynajmniej beda nieszkodliwi w swoim kątku, nie będą tyle pissdaczyć i pisskwaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Ziobro: jeśli nie ma przedawnienia, to odpowi 05.06.06, 19:34 "Jest fundamentalna różnica między sprawami, które dotyczą zdarzeń sprzed 1989 roku i obroną wielu ludzi, jak pana Oleksego, Jaskierni i innych, którzy podważają wiarygodność dokumentów, a sytuacją Jarosława Kaczyńskiego, który nie podważa wiarygodności tamtych dokumentów. On tylko stwierdza, potwierdzony przez niezawisły sąd, fakt, że w latach 90. te dokumenty były przedmiotem fałszerstw i podróbek ze strony ludzi ze strony służb specjalnych państwa demokratycznego" - powiedział minister. - jesli nadazam za pokretnym tokiem rozumowania PiSiego ministra(nta), sluzby niedemokratycznej PRL byly daleko bardziej wiarygodnie niz demokratycznej RP? jakiez fantastyczne wolty retoryczne potrafia wykonywac PiSiory, zeby tylko udowodnic "biale=czarne" :) ten kot to sie chyba juz dawno przekrecil od wykrecania ogonem. Odpowiedz Link Zgłoś
andrexp tyle zachodu, żeby sfałszować lojalkę? 05.06.06, 19:36 tyle zachodu, żeby sfałszować lojalkę? a kogo może lojalka obchodzić?? to nie mogl Lesiak sfałszować czegos konkretnego, żeby naprawdę Jarka skompromitować? Bo, że można sfalszować, to swiadczy akcja z teczką Wałęsy. Ale może dlatego, że Wałęsa był realną groźbą dla systemu komunistycznego, więc przygotowano profesjonalną prowokację, a Jarek cóz, nawet go nie internowali... Gdyby cała opozycja była jak Jarek, to dziś Polska byłaby, jak Korea płn... Odpowiedz Link Zgłoś
fervex.adult Te przemowe Ziobro kieruje do 'ciemnego ludu' 05.06.06, 19:53 Oni doskonale wiedza kto zaglosuje na PiS w nadchodzacych wyborach. I wiedza ze oplaca sie grac nieczysto (zeby nie uzyc slowa klamac:). Nauczyli sie tego w wyborach parlamentarnych, przekonali sie rowniez ze sciemy przechodza bezkarnie i to nie tylko te o dziadku z Wehrmachtu, o pustej lodowce czy pokoju dzieciecym. Dlatego sciemniaja dalej: definiuja wroga, strasza, manipuluja, kto nie wierzy w ich sciemy ten wspolnik w przestepstwie. Sugestywne i efektowne, nie powiem :) I bawia sie przy tam tak dobrze, ze jeszcze do nich nie dotarlo ze nie beda rzadzic wiecznie... dlaczego Kaczynski nie byl internowany? Podpisano: wspolnik w przestepstwie Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Re: Te przemowe Ziobro kieruje do 'ciemnego ludu' 05.06.06, 20:31 W aktach Kaczki przecież jasno stoi: nie był aresztowany, bo spojrzał w oczy SBkom i warknął "nie chcę siedzieć". Na to SBcy normalnie powymiekali i od tej pory mogli już go tylko nienawidzić, o czym często pisali w korespondencji służbowej:)) Nikogo norrrmalnie nie nienawidzili tak jak jego i nikogo tak się nie bali:)) Odpowiedz Link Zgłoś
rdb Re: Te przemowe Ziobro kieruje do 'ciemnego ludu' 05.06.06, 20:47 > nie beda rzadzic wiecznie... dlaczego Kaczynski nie byl internowany? to oszczerstwo, klamstwo i prowokacja! oczywiscie ze byl internowany, tak naprawde to on skakal przez plot w stoczni tyle ze komunisci i PO sfalszowali historie, ale prawda niedlugo wyjdzie na jaw Orwell Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Ziobro: jeśli nie ma przedawnienia, to odpowi 05.06.06, 20:05 Mowie z cala odpowiedzialnoscia-Ziobro klamie. Odpowiedz Link Zgłoś
niemiec.niemiec Re: Ziobro: jeśli nie ma przedawnienia, to odpowi 05.06.06, 20:18 Przypuszczam, ze Ziobro i Kaczynski doskonale wiedza kto byl mocodawca Lesiaka. Dlatego czekali z ujawnieniem tej teczki, zeby w miedzyczasie zyskac jakiekolwiek dowody na mocodawcow. Teraz juz je prawdopodobnie maja. Tak na marginesie dla tych wszystkich co nie wiedza co znaczy demokracja - w kazdym cywilizowanym panstwie demokratycznym, w ktorym by wykryto ingwilacje politykow czy parti politycznych mozna by sie spodziewac politycznego tsunami. W Polsce jeszcze wiadc bardzo daleko do tego. Bo co mozna mowic o takim panstwie, ktore zaczyna zajmowac sie tym na powaznie dopiero ponad 10 lat po aferze. Niestety komuna zostawila spustoszenie... Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Były próby fałszerstwa lojalki Jarosława K.? 05.06.06, 20:25 Uff, dobrze że się nie powiodły... Odpowiedz Link Zgłoś
vinc0 Re: Były próby fałszerstwa lojalki Jarosława K.? 05.06.06, 20:30 Poczytałbym o bohaterskich czynach prezesa,Jest w tej teczce coś o tym? Odpowiedz Link Zgłoś
vinc0 Re: Były próby fałszerstwa lojalki Jarosława K.? 05.06.06, 20:31 Pewnie Lesiak powyciągał. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Re: Były próby fałszerstwa lojalki Jarosława K.? 05.06.06, 20:33 Lesiak nie miał talentów beletrystycznych to go wywalili;)) Dorn lepiej pisze:)) Dlatego on pracował ostatnio nad papierami;)) Odpowiedz Link Zgłoś
vinc0 Re: Były próby fałszerstwa lojalki Jarosława K.? 05.06.06, 20:38 I jeszcze do tego,przeoczyli Jarosława przy internowaniu.No koniec świata,tak groźnego i znienawidzonego opozycjonistę.Partacz ten Lesiak,do dupy mu nakopać. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Re: Były próby fałszerstwa lojalki Jarosława K.? 05.06.06, 20:53 A żebyś Waść wiedział:)) Odpowiedz Link Zgłoś
moherowe_stringi UKŁAD jest ponadczasowy 05.06.06, 20:38 Jam jest alfa i omega Pierwszy i ostatni Początek i koniec Dziadek Tuska Tuska Dziadek Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Przyjście na świat kaczek zaplanowano w 666 r.;) 05.06.06, 20:44 pne;)) A Nostradamus pisał: "Widziałem dwa bliźniacze oblicza z pionowymi uśmiechami, bez oczu... Oblicza nieobliczalne i straszne. Rządzą one samowtór w kraju na P.; Pechowym?... Obudziłem się z ręką w kaczce... Nie, Boże, nieee!!!" To był ostatni wpis, wymazany przez płk. Le Foret w 1606 roku... Odpowiedz Link Zgłoś
moherowe_stringi Nostradamusa związki z Platformą 05.06.06, 20:53 Nr akt. IPN P0/77/ad1410 "...Nostradamus jako źródło informacji wydaje się być pożądany. Dostarczył nam szereg informacji na temat niejakiego Lucyfera i Rokity. Wiadomo, poruszają się w jednym kręgu..." Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Należy to zbadać. Ja przygotuję stosik;) 05.06.06, 20:57 Platforma nie tonie. Spalić ją. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Należy to zbadać. Ja przygotuję stosik;) 05.06.06, 21:00 Z naukowego punktu widzenia należałoby ubrać ją w wełnianą suknię obciążoną kamieniami i spławić. Jeśli wypłynie, wtedy spalić;) Odpowiedz Link Zgłoś
moherowe_stringi Ukamieniować, choć lepiej uteczkować 05.06.06, 21:04 Kto z Was jest bez grzechu, niech pierwszy rzuci teczkę! Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Ukamieniować, choć lepiej uteczkować 05.06.06, 21:08 Nikt nikogo nie będzie teczkował, póki nie dam sygnału tym gwizdkiem! Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Re: Ukamieniować, choć lepiej uteczkować 05.06.06, 21:21 Może lepiej zdetonować nadętą gumową kaczkę? Odpowiedz Link Zgłoś
moherowe_stringi Pokazać Edgara i resztę rodziny Adamsów 05.06.06, 21:27 Zatrzymanie krążenia w wyniku doznanego szoku - śmierć równie szybka co humanitarna. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Należy to zbadać. Ja przygotuję stosik;) 05.06.06, 21:05 Zatem, logicznie rzecz biorąc jeśli ona waży tyle samo co kaczka to jest zrobiona z drewna. A co za tym idzie jest czarownicą. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Należy to zbadać. Ja przygotuję stosik;) 05.06.06, 21:08 I wracamy do trytona;)) Odpowiedz Link Zgłoś
vinc0 Re: Należy to zbadać. Ja przygotuję stosik;) 05.06.06, 21:12 mietowe_loczki napisała: > Zatem, logicznie rzecz biorąc jeśli ona waży tyle samo co kaczka to jest > zrobiona z drewna. A co za tym idzie jest czarownicą. -------- Dalsza dyskusja jest zbędna.Miętowe loczki wykazała niezbicie:) Odpowiedz Link Zgłoś
vinc0 Re: w 1897 roku:)) 05.06.06, 20:40 Już wtedy wiedzieli z jak groźnym dla układu ,będą mieli do czynienia bohaterem. Toż to Piłsudski naszych czasów!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Re: w 1897 roku:)) 05.06.06, 20:45 Pił sutki? I żarł niewinne dziewice;)) Odpowiedz Link Zgłoś
vinc0 Re: w 1897 roku:)) 05.06.06, 20:46 Dziewice?kobiety?czy ty się nie zagalopowałeś??? Odpowiedz Link Zgłoś
dina_urdal Re: w 1897 roku:)) 05.06.06, 20:50 vinc0 napisał: > Za samą myśl możesz trafić w kazamaty. A wtórne?:) Albo takie z wyboru? Typowo polski szowinizm;) Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Re: w 1897 roku:)) 05.06.06, 20:51 Pani Dino. Jak Pani to robi? Materializuje się Pani w najbardziej oczekiwanym momencie;)) Odpowiedz Link Zgłoś
moherowe_stringi Zero zero zero zero zero zero zero... 05.06.06, 20:35 Teczka spadła Ziobru na łeb tak zwany i ciężka to widocznie była teczka, pełna lojalek Jarka... Odpowiedz Link Zgłoś
smukly.jaroslaw Re: Zero zero zero zero zero zero zero... 05.06.06, 20:41 Zdaniem Ziobry, nie należy jednak porównywać sprawy fałszerstwa teczki Jarosława Kaczyńskiego z twierdzeniami innych osób, że ich teczki zostały sfałszowane albowiem Cesarz Jaroslaw (oby żył wiecznie) jest tak wyjątkową Postacią, że tylko jemu sfałszowano teczkę. NIKT nie odważyłby się NIKOMU innemu poza Cesarzem Jaroslawem (oby żył wiecznie) fałszować teczki. Za samą taką myśl, aby KOMUŚ INNEMU ośmielić się sfałszować teczkę tak jak Cesarzowi Jaroslawowi (oby żył wiecznie) można trafić do PIEKŁA. Odpowiedz Link Zgłoś
vinc0 Re: Zero zero zero zero zero zero zero... 05.06.06, 20:45 smukly.jaroslaw napisał: > Zdaniem Ziobry, nie należy jednak porównywać sprawy fałszerstwa teczki > Jarosława Kaczyńskiego z twierdzeniami innych osób, że ich teczki zostały > sfałszowane > albowiem Cesarz Jaroslaw (oby żył wiecznie) jest tak wyjątkową Postacią, że > tylko jemu sfałszowano teczkę. NIKT nie odważyłby się NIKOMU innemu poza > Cesarzem Jaroslawem (oby żył wiecznie) fałszować teczki. Za samą taką myśl, aby > > KOMUŚ INNEMU ośmielić się sfałszować teczkę tak jak Cesarzowi Jaroslawowi (oby > żył wiecznie) można trafić do PIEKŁA. ----------------------- Chwalić pana,to już jest jasne ponad wszelką jasność:) Odpowiedz Link Zgłoś
moherowe_stringi Dygresja: Za Kaliguli koń był senatorem... 05.06.06, 20:46 ...za Jarosława jest wicepremierem. Wiem, że nie na temat, ale taka mi się myśl nasunęła, gdy już o cesarzach mowa;) Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Dygresja: Za Kaliguli koń był senatorem... 05.06.06, 21:47 Swetoniusz pisał, że Kaligula chciał uczynić swego konia konsulem. Napotkało to krytykę wśród rzymskich patrycjuszy i wielkie oburzenie. Koń tytułu w końcu nie otrzymał. Wiele lat później milośnicy tego wątku antycznego wydedukowali przyczyny formalne: - Incitatus nie pełnił wcześniej urzędów, które były wymagane w celu przygotowania do takiego zaszczytu. Zatem nie posiada odpowiedniego doświadczenia. - Incitatus nie osiągnął wymaganego wieku 42 lat. - Incitatus nie był Rzymianinem. - Incitatus nie dawał łapówek. Ja tam widzę pewne różnice. Odpowiedz Link Zgłoś
zlappande Re: Ziobro: jeśli nie ma przedawnienia, to odpowi 05.06.06, 20:37 Doniesienie o popelnieniu przestepstwa Szanowny Panie Ministrze Ziobro, w ostatni weekend uslyszelismy na zlocie PiSu duzo wiele mocnych slow w wykonaniu czolowych przywodcow tej partii. Termin zlotu przypadl akurat w obchodzone w Kosciele Swieto Zeslania Dycha Swietego. Widac wplyw Ducha Swietego nie podzialal na uczestnikow. Uwazam, ze jako minister powinien Pan wszczac sledztwo, dlaczego tak sie stalo. Z powazaniem, Obywatel Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Wciąż zasada "wiem ale nie powiem, bo g. wiem" 05.06.06, 20:39 Zero wyciągnął wnioski z lekcji u kaczek;) Odpowiedz Link Zgłoś
moherowe_stringi I tu się mylisz kolego !!! 05.06.06, 20:40 Słyszałem, Jarosław Kaczyński mówił językami. Odpowiedz Link Zgłoś
vinc0 Re: I tu się mylisz kolego !!! 05.06.06, 20:42 Ja też słyszałem,powiedział "siur",to po angielskiemu:))) Odpowiedz Link Zgłoś
moherowe_stringi Siurnął i uwierzyły tysiące !!! 05.06.06, 20:55 Sprawdź w prawdziwych sondażach. Odpowiedz Link Zgłoś
meta-kris "wiadome siły" 05.06.06, 20:39 "Niezbite dowody" na to, że za wszystkim stoją "wiadome siły", które zapewne coś "ukrywają pod płaszczykiem walki o demokrację" Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: "wiadome siły" 05.06.06, 23:42 meta-kris napisał: > "Niezbite dowody" na to, że za wszystkim stoją "wiadome siły", które zapewne > coś "ukrywają pod płaszczykiem walki o demokrację" ********************************* Ostatnim razem "wiadome siły" okazały się Polaczkiem, za którym stał Lech Kaczyński. Odpowiedz Link Zgłoś
oryganion1 Re: Ziobro: jeśli nie ma przedawnienia, to odpowi 05.06.06, 20:47 moze lepiej nich sie zajmuja tymi spiskami, układami - lubia to robic i moze lepiej niech sie nie zajmuja w ogóle gospodarka widze w tym ogromna wręcz historyczna szanse rozwoju dl Polski jeżeli jeszcze znajda kilka duzych układów politycznych spisków komuny, kradziezy - to niech koniecznie sie z tym bija tylko niech sie nie zajmuja gospodarką Odpowiedz Link Zgłoś
dziecina.betlejemska Re: ZIOBRO_&_S-ka _Do_W_y_k_a_s_t_r_o_w_a_ni 05.06.06, 20:56 sygnaly_dna napisała: > nawet jeżeli ich przestepstwo przedawniło się > warto ustalić nazwiska tych kanalii ! Ale to już nie Ziobro będzie ustalał te nazwiska, tylko Jarosław. Po prostu Ziobro dostanie listę i polecenie "tych trzeba odstrzelić". Będą to więc Rokita, Niesiołowski, Tusk... No i kto tam jeszcze przeszkadza PiS-owi w psuciu Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
mason44 Re: Ziobro: jeśli nie ma przedawnienia, to odpowi 05.06.06, 21:24 ty zero a moze to byl uklad z premierem olsz... bo za jego rzadow to bylo szpiegowal jareczka bo wyrosl mu konkurent w walce o glowy oszolomow Odpowiedz Link Zgłoś
areopag ZIOBRO to myśliwy 05.06.06, 21:32 Ziobro. "Ubolewam, że są politycy, którzy tego rodzaju argumentacją są gotowi się posługiwać, ponieważ widać, że zasady moralne już nic nie znaczą w polskim życiu publicznym" A jakimi argunentami posługiwali się PiSowcy? Dokładnie takimi samymi. Czy ty Ziobro wiesz co to są zasady moralne??? Czy znasz nauki biblijne?! Bo publicznie obnosisz się ze swoim poddaństwem wobec katokleru! Jezus o takich jak ty powiedział: "Wyjmij najpierw belkę ze swojego oka, a dopiero innym wyjmuj drzazgę z ich oka" Tak. Wyjmij najpierw belkę ze swoich oczu bo się potkniesz, bo o coś zachaczysz!!! Człowieku!!! Podważasz autorytety prawne w demokratycznej Polsce. Wraz ze swoją watachą mściwców szukasz wszędzie wrogów?! Nie ma dla twoich rozkazodawców, tak ROZKAZODAWCÓW (czytaj JK), nawet szacunku dla organów konstytucyjnych w Polsce. Weź się za rzetelną pracę, a jak nie to przyjedź do Niemiec i spróbuj tu swojej demagogii. Raz dwa stąd ciebie by wysiudali. Jesteś chłopie ministrem. Czy wiesz, co to znaczy? To znaczy, że powinieneś być sługą dla narodu. Dla narodu, a nie dla wybranej opcji politycznej. UBOLEWAM, że w Polsce znowu powróciła sarmacja. Praworządność jest dalej rozumiana jako przyzwolenie do realizowania jedynie słusznej i jedynej siły przewodniej Populistycznej i Stowarzyszonej z Ludźmi Poronionych Rozumów partii. Do tego jeszcze wsparcie przez ludzi z wyrokami i długami. TFU! A miałem wracać do Polski.Poczekam jednak na Kazimierza Wielkiego. Wszak to on coś dla Polski uczynił - zastał Polskę drewnianą a zostawił murowaną. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Kaczyński podpisał lojalkę 05.06.06, 21:47 "Dlatego pozwolę sobie na konstatację, że osoby, które dzisiaj posługują się tego rodzaju argumentacją, zarzucając Jarosławowi Kaczyńskiemu wbrew publicznie znanym faktom, że podpisał lojalkę, są wspólnikami w przestępstwie tych zdemoralizowanych pracowników służb specjalnych, którzy z początkiem lat 90. dopuścili się przestępczych ingerencji w funkcjonowanie demokratycznego państwa" - powiedział Ziobro. *************************************** Jak na razie, to więcej wskazuje na to, ze podpisał, niż na to, że została sfałszowana. Chodzi o białą plamę w inwigilacji Kaczyńskiego po terminie podpisania lojalki. Odpowiedz Link Zgłoś
hetmanwiechu Zero Zero Ziobro zglos sie 05.06.06, 21:53 tu baza UOP, zglos sie do bazy. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany E tam... Do wykorzystania! Przecie taki fachowiec 05.06.06, 21:59 każdej Waadzy się przyda! Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Słuchaliście rozmowy z Lesiakiem w TVN24? 05.06.06, 22:05 PiS mu tego nie daruje! :-) Lesiak stwierdził, że tzw. inwigilacja prawicy była śledztwem w sprawie afery FOZZ, w czasie którego natrafili na polityków. Tak się składa, że polityków z Porozumienia Centrum, czyli poprzedniej partii Jarosława Kaczyńskiego. Ups! :-) uchachany napisał: > każdej Waadzy się przyda! Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Słuchaliście rozmowy z Lesiakiem w TVN24? 05.06.06, 22:15 Mówisz o tej sprawie ? www.trybuna.com.pl/n_show.php?code=2006060504 Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Słuchaliście rozmowy z Lesiakiem w TVN24? 05.06.06, 22:22 Jarosław Kaczyński być może zapomniał, że kiedy budowano nowy system, on i jego brat byli najbliższymi współpracownikami głowy państwa, byłego prezydenta Lecha Wałęsy. W Kancelarii Prezydenta pracował z nimi Maciej Zalewski, odsiadujący karę więzienia za przywłaszczenie 11 mld starych złotych należących do założycieli Art B Bogusława Bagsika i Andrzeja Gąsiorowskiego oraz za próbę wyłudzenia od nich kolejnych 40 mld. Owe 11 mld Bagsik i Gąsiorowski przekazali na Telegraf – spółkę, która miała być zapleczem finansowym PC. Zalewski był jedną z najważniejszych osób w pierwszej partii Kaczyńskich. Prezes PiS być może zapomniał, że jedną ze spółek, która finansowała Telegraf, był Budimex kierowany wówczas przez Grzegorza Tuderka, późniejszego posła SLD, a obecnie doradcę Andrzeja Leppera. Kaczyński nie ukrywa zresztą, że jego partia korzystała z pieniędzy tzw. komunistycznej nomenklatury. W rozmowie z Teresą Torańską opublikowaną w książce „My” mówił: „(...) założyliśmy spółkę Telegraf, chcieliśmy zrobić z niej dużą firmę, która miałaby wystarczające obroty, by przy okazji sfinansować wydawanie dobrego, wielonakładowego, poważnego tygodnika, co – jak wiadomo – wymaga dofinansowania przez dłuższy czas. Podniósł się wrzask, obsmarowano nas w prasie, że wzięliśmy forsę od różnych komunistycznych firm”. „Bo wzięliście” – odparła Torańska. „Oni kupili akcje, zgodnie z prawem. Bo widzisz, na tym polega polski fenomen, że pieniądze, duże pieniądze mają tylko oni” – odpowiadał Kaczyński. „Ale jak się kooperuje z Tuderkiem, byłym aktywistą PZPR-u, nie krzyczy się o dekomunizacji!” – kontrowała autorka. „A dlaczego nie? Zrozum, że w przeciwnym razie nikt by w Polsce nie mógł powiedzieć o dekomunizacji” – rozbrajająco wyjaśnia obecny prezes PiS. Rozbrajające - faktycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 I jeszcze coś o G. Tuderku. 05.06.06, 22:40 100najbogatszych.wprost.pl/?b=-1&e=17&i=317 Kiepsko to wygląda panowie Kaczyńscy. Odpowiedz Link Zgłoś
sh3yt3n __ Jedno życzenie __ 05.06.06, 23:33 Mam jedno życzenie: chciałbym żeby Polska była wreszcie normalnym krajem. Nic więcej. Do normalności jednak prowadzić musiałaby zmiana naszej mentalności narodowej (od życzeń "żeby sąsiadowi też zdechła krowa" po "wszyscy kradną w kraju, kradnę i ja"). I przede wszystkim potrzebna byłaby zmiana nastawienia tych s*****ów którzy rządzą krajem, w którym głosuje w wyborach rzesza martwych dusz. Ci u żłobu patrzą w przeszłość, bo to łatwiejsze, niż sprostać przyszłości. Szczerze mówiąc w mam gdzieś szafę, tajnych współpracowników, pseudo-tanie państwo, ministra deedukacji i całą resztę. Pytam: jaki macie RACJONALNY plan dla Polski, hmmm? Bo poza wygraniem wyborów samorządowych to skonkretyzowanego celu nie widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Lustracja nr 7. 05.06.06, 22:04 Jakimi problemami powinien się w pierwszej kolejności zająć nowy rząd : 1. Walka z bezrobociem - 71,1 % 2. Reforma służby zdrowia - 49,3 % 3. Obniżenie podatków - 29,5 % 4. Wycofanie wojsk z Iraku - 14,4 % 5. Rozliczenie afer - 12,9 % 6. Reforma edukacji - 12,5 % ----------------------------------- 7. Ujawnienie archiwów IPN - 1,3 % Sondaż Pentora dla "Wprost", wrzesień 2005. www.wprost.pl/ar/?O=81025 Odpowiedz Link Zgłoś