Dodaj do ulubionych

Odpowiedź Kindze Dunin

15.06.06, 08:17
tez przeczytalem powtornie felieton p. Dunin, i mam taka sugestie dla p. Zaremby :
jesli nie rozumie pan troche bardziej wyrafinowanego intelektualnie tekstu, to
moze niech pan pozostanie dziennikarzem Newsweeka ewentualnie polecam lamy
Faktu, ale prosze sie nie wysilac na komentarze tekstow p. Dunin.
tym co mnie powaznie wkurza, jest ludzka glupota polaczona z arogancja, z
przekonaniem o wlasnej genialnosci.
Obserwuj wątek
    • goralenfolk Odpowiedź Kindze Dunin/odpowiedz 15.06.06, 08:24
      Panie Zaremba.Wyreczę Pana w odpowiedzi dla lokalnej "La Pasionari":

Pani Dunin narzeka na utraconą wiarygodność.Jej wiarygodność jest funkcją jej
      pogladów pomieszanych z rozchwianą emocjonalnoscią-jest tym samym żadna...Nie
      ma czego bronić proszę Pani-szkoda słów ktore mogą się przydać na innych
      frontach "wojny kulturowej" którą Pani tak ochoczo prowadzi za pieniadze
      sponsorów..
      Oczywiscie może Pani uznać się za pokrzywdzona sugestiami pana Zaremby.To
      wolno nawet notorycznej lewaczce.Proszę jednak zauważyć ze głosząc swoją
      krzywdę zdaje się Pani na kontekst "absolutnego paradygmatu moralnego"
      Pedofilia jest współczesną jego ikoną-to wcielenia zła absolutnego.Pośrednio
      przyznaje Pani w ten sposób że bywają sytuacje w których taki paradygnmat
      obowiazuje-że daje się wykazać jakąś obiektywną nieprzyzwoitość.Tu zaczynają
      się schody....Bo to bardzo nielewicowe podejście....Implicite zawiera bowiem
      empatię dla innych osób posługujacych się absolutyzmem moralnym-np dla tych
      ktorzy uważają homoseksualizm za zło moralne.Nie jestem pewien czy ta taktyka
      się opłaci.Tak Pani jak i środowisku które Pani reprezentuje.Nie lepiej
      pokornie przełknąc tego czym na Panią napluto?
      Rewolucjoniści pozcawszy od Nieczajewa nie takie ofiary ponosili dla
      Sprawy...marksista reagujący emocjonalnie to marksista popelniajacy błędy
      polityczne.A to jest gorsze niż kontrrewolucja!-Lenin i "Koba" nie mieliby
      tutaj żadnych watpliwości....
      Wstyd że lokalna "Pasionaria" o tym nie pamięta.Nie oskarżenie o pro-
      pedofilię ale taka postawa powinna być dla Pani powodem do wstydu....
      • przecinaki re: goralenfolk 15.06.06, 08:33
        1. podoba mi sie ten nick. jesli z taka latwoscia wrzucasz innych do worka
        "lewacy" to ten nick pozwala mi wrzucic Cie do worka "nazisci".
        2. inteligencja jest z zasady troche poza podzialami ideologicznymi. bardziej
        zadaje pytania i odkrywa to co chcielibysmy ukryc, niz opowiada sie po jakiejs
        stronie ideologicznego frontu. taki tez jest tekst p. Dunin "Wszyscy jestesmy
        pedofilami". ale najwyrazniej wymagam zbyt duzo - jesli nawet taki dziennikarz z
        15to letnim stazem nie rozumie co czyta, to czego mozna wymagac od piszacych na
        forum?
        dlatego tez, atak polegajacy na ustawieniu p. Dunin na odpowiedniej dla
        atakujacego pozycji i strzelanie w jakis fantom przeciwnika jest intelektualnym
        tchorzostwem i jest po prostu zenujace.
        • goralenfolk Re: re: goralenfolk 15.06.06, 08:40
          Jeżeli podoba Ci sie mój nick to zwróć uwagę że brzmi on goralenFolk a nie
          goralenVolk.Folk od folklor gdyby nie stało Ci przenikliwości.
          Jestem góralem-jezeli z tego tytulu chcesz mnie zaliczyć do nazistów to jedyne
          na co zasługujesz to "w kufę zacięcie".Co wirtualnie na wszelki wypadek
          czynię...
          • przecinaki Re: re: goralenfolk 15.06.06, 09:29
            od TWojego "goralenfolk" do "goralenvolk" jest jakby blizej niz od p.Dunin do
            Lenina.

a TWa niechec do myslenia, latwosc manipulacji oraz manifestowana sklonnosc do
            przemocy fizycznej (w kufe zaciecie) jakos tego obrazu prymitywnego pieniacza
            nie niweluje.
            nie warto z Toba dyskutowac.
            • goralenfolk Re: re: goralenfolk 15.06.06, 09:38
              Dunin istotnie bliżej do Gramsciego niż Lenina.Co wychodzi na gorsze...
              "Zacinanie w kufę" jako odpowiedż na obrazę przynależy do tradycji ludu z
              którego pochodzę.Nie bedę jej zmieniał na potrzeby forum "różowej" gazety.
              • przecinaki Re: re: goralenfolk 15.06.06, 11:26
                rozumiem teraz ze "zacinanie w kufe" to wszystko co z tradycji ludu z jakiego
                pochodzisz ci zostalo.
                pogratulowac.
                po cholere jednak przebywasz wsrod ludzi ktorzy nie gustuja w przemocy jako
                metodzie rozwiazywania wyrafinowanych problemow intelektualnych ? (to kwestia
                smaku, jak powiedzialby Herbert)
                idz do swoich - napij sie, pobij sie z jakims drugim o cnote swojej kobiety i
                daj sobie spokoj z pisaniem.
                no chyba ze na forum RM albo innego ONRu...
                • fawad Re: re: goralenfolk 15.06.06, 21:29
                  Troche sie pogubilem. Gdzie dokladnie ten akt przemocy mial miejsce?

TomiK
              • qpalzm Re: re: goralenfolk 17.06.06, 09:38
                goralenfolk napisał:
                > "Zacinanie w kufę" jako odpowiedż na obrazę przynależy do tradycji ludu z
                > którego pochodzę.Nie bedę jej zmieniał na potrzeby forum "różowej" gazety.

No i wracaj na łono tamtego ludu jak najrychlej, bo do ludu myślącego jakoś nie
                bardzo pasujesz.
      • vrilix Re: Odpowiedź Kindze Dunin/odpowiedz 22.06.06, 11:52
        LOL
        Widzę, że działają nadal dwie ulubione taktyki lewaków i innych
        "idioten-inteligentów"..
        1. epitety- najlepiej zwierzęce i -izmy->
        psy rasizmu, faszyści, świnie, małpoludy, kretyni itd... z tych delikatniejszych;-)
        2. apel do inteligencji- GW wychowała sobie niezłych czytelników-kretynów
        bezrefleksyjnie łykających słowa swoich mentorów duchowych.. Jeśli mentor mija
        się z prawdą to...tym gorzej dla prawdy, isnt'it?
        Czytelnik czuje się mile połechtany apelem JEGO gazety do JEGO/JEJ
        inteligencji..Tym samym wytrychem posługuje się w przypadku ataku na innego
        dziennikarza--tu Zarembę P.
        LOL
        To tak jak ze sztuką typu prowokacje klozetowe--ex. "sztuka" p. Nieznalskiej
        (nomen omen... i niech tak zostanie;)
        Musimy pokazać że jesteśmy inteligentni a to przeciwnik NIE ROZUMIE..
        Żenada.
        Relatywizowanie zła moralnego jakim jest pedofilia prowadzi do akceptacji
        dalszych zboczeń i dewiacji
    • przecinaki Re: Odpowiedź Kindze Dunin 15.06.06, 08:25
      tu jest felieton p. Dunin:
      kobieta.gazeta.pl/wysokie-obcasy/1,53665,3410376.html
    • goralenfolk Re: Odpowiedź Kindze Dunin 15.06.06, 08:36
      "Odniosłem wrażenie, że pani Dunin i pan Sierakowski redagują "Wyborczą". Dość
      wąskie i skrajne środowisko kręci wielką gazetą jak ogon psem."

Ma Pan calkowitą rację.Nie dosć tego-na swoim własnym forum Krytyka Polityczna
      uprawia chamską moderację.Usiłowałem im cokolwiek tam "dokuczać"-byłem
      wielokrotnie moderowany-posunieto się nawet do zablokowania mi połaczenia z
      witryną co jest naruszeniem mojej prywatnosci.
      Tak jak w czasach Marksa i Lenina lewica z Sierakowskim startuje po władzę aby
      dokonac wywłaszczenia.Wywłaszczenia z wolnosci słowa ktorą ubiera sie w sztywny
      gorset polit-poprawnosci.Za tym idzie kres wolnosci politycznej.Panie Zaremba-
      niech Pan i inni nie ustają w zwalczaniu tego skrajnego środowiska ktore jest
      niemniej grozne dla demokracji jak Combat 18, Blood and Honour" czy ONR.

goralenfolk alias incitatus
      • gayboy Re: Odpowiedź Kindze Dunin 15.06.06, 08:53
        No teraz to mamy naprawdę wolność słowa. Ale tylko w radio Maryja, TV Trwam i w
        programie Warto rozmawiać. Jedynie w tych miejscach nikt nie zadaje niewygodnych
        dla odpowiedniej orientacji politycznej pytań. Chciałbym, żeby w Polsce była
        demokracja i wolność słowa. A współczesna władza i zaślepienie oraz brak
        krytycznej postawy jej wyznawców przeraża. Przykład? Ostatni zjazd PiS.
        Przypominał trochę obrady KC PZPR. Te same słowa, gesty i ta sama atmosfera.
        Tylko, że tym razem WÓDZ pomylił słowa hymnu narodowego (dobrze, że minister
        Giertych chce wprowadzić lekcje patriotyzmu do szkół - będzie mógł J. Kaczyński
        powtórzyć sobie).
        • goralenfolk Re: Odpowiedź Kindze Dunin 15.06.06, 09:03
          Słuchaj no...
          Nie interesuje mnie co się wyprawia na zjeżdzie PiSu czy w Radyju. Nie
          wypowiadałem się tam.Mają swoje grzechy w co nie watpię.Udzielałem się na forum
          Krytyki i w bezczelny sposób wbrew deklaracjom o otwartosci(nie przypominam
          sobie by Rydzyk aspirował do roli ikony otwartosci w odróznieniu od
          Sierakowskiego) zamknieto mi gebę.O to się żołądkuję-dodatkowo naruszono moją
          prywatność.Nie pojmuję w jaki sposób winy Rydzyka miały by usprawiedliwiac
          Sierakowskiego? Na mocy jakiejś "prywatnej logiki" popularnie zwanej "prawem
          kaduka"?
    • besserwisser tak strasznie trudno 15.06.06, 12:04
      panie Zaremba,czy to tak strasznie trudno powiedzieć coś w stylu:
      "przepraszam,trochę się zagalopowałem w ferworze dyskusji"?
      no ale widocznie siły czystego dobra nie mogą się przyznać do najmniejszej
      pomyłki....
    • medeksza Walka o umysły toczy się w blogosferze 15.06.06, 18:27
      Zarembę poparł w swoim blogu Michał Karnowski, jego kolega z "Newsweeka". Co
      ciekawe, sam Zaremba podtrzymuje wszystko to, co napisał na swoim blogu, choć
      wcześniej "Wyborcza" sugerowała, że bagatelizuje on tę formę komunikacji. Kto
      wychodzi zwycięsko z całej tej awantury? Przede wszystkim - blogi jako takie.
      Więcej pod adresem widocznym niżej.
    • kataryna.kataryna Re: Odpowiedź Kindze Dunin 15.06.06, 19:19
      A oto komentarz z mojego ulubionego bloga Perły Przed Wieprze:

"prawda tekstu i Kinga D.
      My, reakcjoniści, miewamy swoje mroczne przyjemności, a jedną z nich jest
      niska satysfakcja jaką odczuwamy, gdy ten czy ów bojownik Postępu wpadnie we
      własne sidła. Zdarzyło się to właśnie wyjątkowo grubej rybie - samej Kindze Dunin.
      Zaczęło się niewinnie. Piotr Zaremba z "Newsweeka" komentując w swoim blogu
      program "Warto Rozmawiać", napisał:

"Ale wewnątrz środowiska homoseksualnego przebłyskuje refleksja - skoro
      nadrzędną zasadą jest szczęście dla każdego, czemu nie dać prawa do tego również
      pedofilom. W Polsce powiedziała to szczerze jedynie Kinga Dunin, ale w programie
      Pospieszalskiego pokazano działacza partii Zieloni z Niemiec, który opowiada się
      za stopniowo coraz większą tolerancją wobec pedofilów".

Kinga Dunin odpowiedziała Zarembie korzystając z gościnnych łam „GW”. Oznajmiła,
      że to co napisał Zaremba jest "zwykłym kłamstwem", oraz, co więcej, że "kłamstwo
      Zaręby nie jest przypadkowe". Cóż - skoro istnieje obiektywne "kłamstwo",
      to...aż strach pisać... czy nie wynika z tego, że istnieje też obiektywna
      "prawda"? (a może nawet PRAWDA?). I coś podobnego pisze... Kinga Dunin?! Rany
      boskie! Pani Kingo! Czy to nie profesor Bauman twierdził, że "obiektywna prawda"
      wiedzie wprost do krematoriów Auschwitz? Czy to nie Foucault głosił "prawda was
      zniewoli"? Od kiedy to Dunin wierzy w rzecz tak niebezpieczną jak „prawda
      obiektywna”? Wszak jeszcze w wydanej niedawno książce „Czytając Polskę” pisała:
      „Nie ma sądów prawdziwych i nieprawdziwych, są jedynie sądy uznawane za
      prawdziwe i uznawane za fałszywe”. Skoro tak, dlaczego zarzuca Zarembie
      „kłamstwo”? Dlaczegóż nie przyznać Zarembie prawa do własnej prawdy? Może sobie
      chyba interpretować teksty, tak, jak mu się podoba. Nazwijmy to podejściem
      neopragmatycznym. Pisała Dunin we wspomnianej już książce: „nie mamy dostępu do
      żadnego „prawdziwego” społeczeństwa, jednej „prawdziwej” wersji tekstu
      literackiego”, dodając: „Można jedynie przekonywać do swojego punktu widzenia,
      czyli uprawiać reorykę”. I to właśnie Zaremba robi. Uprawia retorykę,
      korzystając z tekstu Dunin. Sam Rorty by temu przyklasnął! A Dunin? Czy Dunin
      przyznaje Zarembie prawo do własnej interpretacji jej tekstu? Skąd! Pisze: "W
      moim felietonie, który zasugerował Zarembie, że "jestem za przyznaniem prawa",
      nie pozostawiam jednak miejsca na domysły". Więcej! Dodaje wręcz: "Oczekuję od
      Piotra Zaręby publicznego oświadczenia, że źle odczytał mój felieton i usunięcia
      tekstu z zasobów internetowych "Newsweeka". Źle zrozumiał felieton! Litości! A
      więc mamy coś takiego jak „prawda tekstu” i „właściwa interpretacja”?

Starczy. Nie pastwmy się nad Kingą Dunin za mocno. Niskie przyjemności należy
      dozować z umiarem. Rzecz zdaje się wyglądać tak: z takich czy innych powodów
      Kinga Dunin nie potraktowała tekstu Zaremby jako „tekstu” właśnie, nie
      przepuściła go przez swoje ulubione maszynki teoretyczne, zamiast tego odniosła
      się doń zgoła prostacko, zupełnie jakby wyrafinowane teorie, którym zwykle
      hołduje zgoła nie istniały. Dunin najwyraźniej sama nie bardzo wierzy w to, co
      głosi. Dzieli swoją intelektualną aktywność na – co najmniej – dwa kawałki. Co
      innego teoretyczne dywagacje, co innego szare życie. W tym pierwszym króluje a
      to Derrida, a to Rorty, a to Fish, to drugie rządzi się zasadami, które Kinga
      Dunin dzieli z przekupką czy tramwajarzem. Słowem kieruje się Kinga Dunin w
      życiu „prawdami potocznymi” miast teoriami postmodernistów, neopragmatysów, czy
      jakich tam jeszcze istów. A skoro tak, skoro owe teorie pierzchają przed życiem
      przy pierwszej próbie nawet w przypadku Kingi Dunin, to – doprawdy – proszę nie
      wymagać ode mnie, bym traktował ją zbyt poważnie..."

Autor: Tad9

Polecam bloga:

perlyprzedwieprze.blox.pl/html
      • 1maruti1 Re: Odpowiedź Kindze Dunin 16.06.06, 00:03
        Dunin rozstrzelana wlasna bronia? Byc moze. Ale tylko pod warunkiem, ze uznamy,
        ze pan Zaremba jak i jego zwolennicy z dumnie podniesionymi czolami wszem i
        wobec oglaszaja, ze jezyka polskiego nie rozumieja. Zadne ekwilibrystyki
        logiczne nie zmienia faktu, ze trzeba naprawde duzej zlej woli lub obnizonego
        poziomu intelektualnego, zeby pojac felieton p. Dunin na ten sposob... wszelki
        proby obrony ze strony 'proZarembowcow' sa zabawne i co wiecej wyolbrzymiaja
        role p. Dunin w tej farsie.

'Prawda' Zaremby swiadczy albo o jego wybitnie zlej woli albo niskiej
        inteligencji. Nie wiem co gorsza. Jesli chcecie walczyc o prawo p. Zaremby do
        publicznego uchodzenia za idioty, co nie rozumie co czyta... prosze bardzo.

Pan Zaremba powinien powiedziec wprost: "Pani Dunin, ma Pani racje, przeczytalem
        po lepkach i nie zrozumialem co czytam." Zamiast tego mamy popis ludzi dumnych z
        tych, ze nie rozumieja slowa pisanego i butnie przyznajacych sie do wlasnej
        glupoty. Tylko polglowek po przeczytaniu tekstu p. Dunin sugerowalby jej
        poparcie dla pedofilii.

Jak kto woli... ja wole stanac jednak po stronie 'inteligentnych' w tym sporze i
        poprzec pani Dunin.

Hehe... niektorzy to chca sie dorwac Kindze Dunin do skory za wszelka cene...
        szkoda tylko, ze nijak nie moga.
    • 1maruti1 Re: Odpowiedź Kindze Dunin 15.06.06, 23:34
      Piotr Zaremba zatem potwierdzil, ze nie rozumie co czyta i ze z cala
      odpowiedzialnoscia zalicza sie do grupy wtronych analfabetow. Czy redaktorowi
      ogolnopolskiego tygodnika to przystoi?

• tingri zaremba-jestes beznadziejny,ty nie jestes dziennka 16.06.06, 21:34
      rzem, ty jestes konserwatywnym politykiem, ktory interpretuje slowa
      przeciwnikow politycznych tak by im dolozyc. czego sie spodziewac po kurskim,
      leperze, czy kaczorach jak znany dziennikarz/polityk posluguje sie pol-
      prawdami, czyli klamstwem, polska schodzi na psy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka