aska9661 Żenada 25.06.06, 00:14 Niby polityk, a beksa lala. polecam: www.narodowy.eblog.pl Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 Re: Żenada 25.06.06, 00:28 Szanowna Pani Gilowska! Bardzo Pani wspolczuje,ale kto mieczem wojuje ten od miecza ginie.Z moich malo wnikliwych i kompetentnych obserwacji wynika,ze zaczela juz Pani duzo wczesniej,wstawiajac swego syna na jakies tam listy I poco to Pani bylo.chciala Pani byc politykiem i taki los spotyka wielu z was.To,ze donosili na Pania to pewne jak w zagranicznym banku,w odroznieniu od polskiego.To,ze kiedys bedzie to wykorzystane przeciw Pani to tez pewne.Slowo stalo sie cialem.Jednak to wszystko razem stanowi wstyd dla Polski,ze do rzadu wchodza ludzie,ktorzy sa nieuczciwi.Moze jednak nie jest tak.Juz teraz nie wiem.Teraz wiem,ze tylko bracia K. to jedyni,krysztalowo czysci ludzie w naszym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
legrange Re: Żenada 25.06.06, 01:47 Hola. Chwileczkę. Jeden z braci K. zapowiadał szumnie pokazanie swojej teczki dopóki nie ogłosił, że ktoś "grzebał" w jego teczce. A wteczce Zyty nikt nie grzebał? Polska tonie w gó..e teczkowym i wydaje 100 milionów zł. rocznie na IPN. Przez 10 lat uzbiera się przynajmniej MILIARD zł. na babranie w gównach. A przy wejściach do marketów wolontariusze zbierają po złotówce do puszek na dzieci potrzebujące pomocy (opuszczone, chore lub umierające w hospicjach) Już starożytni wiedzieli, że motłoch nad chleb przedłada igrzyska. I nasi politykierzy też to wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Nie wierze temu pyskatemu babsztylowi..... 25.06.06, 00:38 ....moze by tak zlustrowac ten KUL...gdzies sie ci konfidenci z sutannach tego fachu nauczyc musieli..... Odpowiedz Link Zgłoś
eat.putsy no popyskuje i zniknie 25.06.06, 01:02 po miesiącu nikt nie bdzie jej pamiętał Odpowiedz Link Zgłoś
filutern Re: Gilowska składa wniosek do prokuratury i oska 25.06.06, 01:02 lustracja na wzór denazyfikacji w powojennych niemczech niczego nie da wszystkie dokumenty zostały albo przez SB spalone albo spreparowane zostało tylko to co miało zostać i posłużyc do kreowania rzeczywistosci w nowej demokracji.uistawiania swoich ludzi na stanowiskah i cyckanie kraju z tego co jeszcze mozna wycyckac.na zewnatrz dla swiata demokracja unia i cyckanie szmalu z unijnej kasy wewnatrz brudna sbecka polityka taki jest obraz dzisiejszej polski. Zyta była komus wybitnie niewygodna dlatego musiała odejsc gabinet cieni rzadzi I PO CIEBIE MOŻE PODJECHAC CZARNA LIMUZYNA....ALBO ZNAJDA TWOJA(LUB PRZYGOTOWANA DLA CIEBIE TECZKE. UKŁAD GÓRĄ Odpowiedz Link Zgłoś
legrange Re: Gilowska składa wniosek do prokuratury i oska 25.06.06, 01:14 Od dawna mówię, że Polska utonie w tym gó..e teczkowo-lustracyjnym. W teczce pana prezesa K. też coś jest, ale nie musi podawać sie do dymisji. Peerelu już dawno nie ma, a księdzu I. zebrało się na lustrację kolegów. Nie będzie z tego żadnego pożytku z wyjątkiem plamy na całym klerze. Teczki i lustracja potrzebne są politykierom, którzy na tym żerują. Zyskują tylko oni. I co mi z tego, że się dowiem co i kto na mnie donosił 20 lat temu? Tylko zburzył bym sobie spokój. Do lustracji dołączą dziennikarze. A mam gdzieś co donosił dziennikarz X na dziennikarza Y - 20, 30, 40 lub 50 lat temu. Niech podadzą, który dziennikarz DZISIAJ jest na usługach obecnych służb specjalnych. Który jest śledczy, a który dyspozycyjny lub sprzedajny? Cała energia politykierów i cwaniaków idzie w gry lustracyjne, zamiast w przyszłość i rozwój. Narody świata się rozwijają, osiągają sukcesy ekonomiczne i społeczne, a w Polsce tylko teczki, lustracja, średniowiecze i populiści. Do palenia na stosach motłoch zawsze się znajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
notis Re: Gilowska składa wniosek do prokuratury i oska 25.06.06, 01:14 Bez przesady...nie dajmy się zwariować, stare ćwoki żyją przeszłoscią i najchętniej porozliczaliby wszystkich z wszystkiego. Nie rozumiem dlaczego odsunięto tę zacną kobiecinę od sprawowanych funkcji. Dla mnie mogła by być nawet JAWNYM współpracownikiem....takie były czasy...taka była władza i tak TRZEBA BYŁO ŻYĆ...a teraz sądzi się ludzi za jakieś poprawne działania w czasach zamierzchłych, zasłaniając się dobrem publicznym....Z tego co można zauważyć, więcej krzywdy przynosi lustracja, niźli dobra....Ot taka polska natura - wspomnienia i rozgrzebywanie przeszłości (a moze jakieś małe powstanie?)...mnie też zlustrujcie, może jako 6-letnie dziecko donosiłem na własnych rodziców i kolegów z przedszkola...niech rozdziobią nas kruki i wrony, towarzysze! Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Ależ wy się lubicie taplać w tych ekkstrementach 25.06.06, 01:17 To goowno co nasrali esbecy jest waszą ulubioną plasteliną. Jak dzieci co wszystko wezmą do buzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kuku85 totalnie gdzies to mam 25.06.06, 01:42 wreszcie przestaje mnie obchodzic tzw. "zycie publiczne" w tym kraju. i cieszy mnie to. samo mi tak przyszlo - martwilam sie, przejmowalam, przezywalam; a od jakiegos czasu mam wszystko kompletnie w d... psychiczne odciecie sie od polskiego syfu dobrze robi. a przewidywana szybka, fizyczna emigracja tylko w tym pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Co za ohydny 25.06.06, 02:04 przygnebiajacy i odrazajacy spektakl. W jakim kraju my zyjemy? Ale Robespierre tez sobie wytlumaczyl ze dla dobra sprawy trzeba sciac Dantona, nieprawdaz? Tzw. lustracja zamienia sie na naszych oczach w proceder sprzeczny z zasadami praworzadnosci (domniemanie niewinnosci dla nieskazanych prawomocnym wyrokiem i prawo oskarzonego i jego obroncy do wgladu we wstystkie istotne akta sprawy) Mam to gdzies czy Gilowska byla TW czy nie byla i czy Jarkowi kartki sfalszowano. Ten proceder jest niegodny i sprzeczny z zasadami przyzwoitosci. A jezeli nie jest sprzeczny z prawem to prawo jest sprzeczne z konstytucja a Ci ktorzy je stanowia sa bezwstydni. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika Polityka to brudny interes, kolego. 25.06.06, 02:19 ja bym nie chcial by moje dzieci byly - politykiem, policjantem, probosczem lub prostytutka. Odpowiedz Link Zgłoś
weteran3 przynależność do w-w zawodów świadczy o cechach 25.06.06, 02:33 charakteru ... Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Na temat kościoła pedofilsko esbeckiego pisać niet 25.06.06, 02:32 To się nazywa autocenzura o której Dzierżyński mógł tylko śnić. Jan Paweł II wprowadził ją do życia. Odpowiedz Link Zgłoś
polonus3 Re: Na temat kościoła pedofilsko esbeckiego pisać 25.06.06, 03:05 Kosciol juz kreci i mataczy aby Jego swinstwa z okresu PRL-u nie wyszly. Nie dajcie sie wrobic w zadne takie kretactwo, ze lustracja Kosciola dopiero po dekomunizacji. TRZEBA BYLO TAK SPIEWAC JAK ZACZYNANO TA LUSTRACJE! Kosciol szczul Polakow na siebie myslac, ze Jego lustracja nie dosiegnie kiedy zabral swoje dokumenty z archiwum SB. Kiedy Jego teraz dosieglo to cienko spiewa o dekomunizacji wpierw, by utopic w dekomunizacji lustracje swoich ludzi. By mie skrzywdzic nikogo..... pieja na cala Polske. A dotychczas jak krzywdzono ludzi swieckich to nie tylko, ze nie wystapil w ich obronie ale slowami JP II, ze PRAWDA NAS WYZWOLI zachecal do takich dzialan. Podlegacie takim samym prawom jak wszyscy. Najpierw lustracja a potem po jej zakonczeniu dekomunizacja. Nie pozwolcie zatuszowac Kosciolowi Jego swinstw z okresu Komuny!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nicram82 Re: Gilowska składa wniosek do prokuratury i oska 25.06.06, 06:46 A ja uważam że dobrze jej tak. Jeszcze nie tak całkiem dawno miałem z nią wykłady takie pokazówki o podatku liniowym że to jedyna słuszna droga i takie tam bzdety. Jak ktoś zmienia poglądy jak chorągiewka na wietrze a w dodatku chce być jedyną i nie omylną i mieć licjencie na racje to wręcz się ciesz że ją udupili. Jak ktoś nie wie że przede wszystkimi mierny bierny ale wierny to dobrze mu tak!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Gilowska składa wniosek do prokuratury i oska 25.06.06, 07:15 Takie histerie w Polsce umożliwia i powoduje Kaczyński. Dlatego powinien odejść. Odpowiedz Link Zgłoś
4angelika4 Re: Gilowska składa wniosek do prokuratury i oska 25.06.06, 07:16 Wozil wilk razy kilka,powiezli i wilka.Na innych fajnie sie "jezdzi"-nie??? -Ty kapusiowata z KUL-u monah Odpowiedz Link Zgłoś
elektryk.57 Re: Gilowska składa wniosek do prokuratury i oska 25.06.06, 07:42 >Pani Zyto trzeba sie bronic popieram > Odpowiedz Link Zgłoś
claudiusz polska tragedia 25.06.06, 08:52 wyjechalem z Polski na tydzien przed stanem wojennym,dzis jestem obywatelem Canady pracuje jako tz.prof.eng,buduje mosty po calym swiecie i z przerazeniem patrze na moralny upadek Rzeczypospolitej... jak na dloni widac dlaczego doszlo do trzech rozbiorow Polski -------- Odpowiedz Link Zgłoś
weteran3 dodaj jeszcze o ,,polskich obozach zagłady,,.... 25.06.06, 09:04 siedź tam i nie wracaj . przed twoim wyjazdem to nie było upadku moralnego ? twój upadek moralny polega na tym że nie chwyciłeś za widły i nie ruszyłeś na bolszewika który ci życie zmarnował tylko pojechałeś kuszać tak i bolszewiki, mnoga wodki,mnoga sała... Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: polska tragedia 25.06.06, 09:59 claudiusz napisał: > pracuje jako tz.prof.eng,buduje mosty po calym swiecie i z przerazeniem patrze A u nas bardzo brakuje mostów, tylko ciągle nie ma pieniędzy na lustrację inżynierów. Bo przecież ważniejsze jest KTO buduje niż JAK buduje. > bo nawet wladac batem to sztuka. Władać batem to u nas każdy potrafi. Konie są wszystkiemu winne... Odpowiedz Link Zgłoś
konrad31345 Precz z Olszewskim 25.06.06, 10:17 Pani Zyto, jestem z Panią!!! Jeszcze raz komunistycznyny aparatczyk Olszewski pokazał ile jest wart. Czekam na jak najszybszą likwidację RIP-a i pełną jawność wszystkich archiwów IPN. Wówczas nikt nie będzie używał teczek jako przedmiotu szantażu. Odpowiedz Link Zgłoś
lucky7pl Re: Gilowska składa wniosek do prokuratury i oska 25.06.06, 10:18 Zyta zostanie oczyszczona. Oby nie wracała do Kaczek, to buractwo nie szanuje ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
december70 Re: Gilowska składa wniosek do prokuratury i oska 25.06.06, 10:57 Ten szantaż lustracyjny to jakaś "pomroczność jasna" w wykonaniu Zyty G.,bzdury gada na okrągło.Sąsiad z wydz.II MSW wciągnął ją na listę agentów i sprawa jest prosta jak działanie cepa,Gilowska od początku wiedziała za co Olszewski składa wniosek lustracyjny i Pan premier też wiedział i po co ten płacz i udawanie "blondynki" jak gołym okiem widać że siwa a, wcześniej ruda. Odpowiedz Link Zgłoś
jola135 Re: Gilowska składa wniosek do prokuratury i oska 25.06.06, 11:32 december70 napisał: > Ten szantaż lustracyjny to jakaś "pomroczność jasna" w wykonaniu Zyty G.,bzdury > gada na okrągło.Sąsiad z wydz.II MSW wciągnął ją na listę agentów i sprawa jest > prosta jak działanie cepa,Gilowska od początku wiedziała za co Olszewski składa > > wniosek lustracyjny i Pan premier też wiedział i po co ten płacz i > udawanie "blondynki" jak gołym okiem widać że siwa a, wcześniej ruda co ty buraku wypisujesz co kolor włosów ma do intelektu ,no chyba że sprawdziłeś to na swoim przykładzie i swojej rodzinki.Myśl kretynie,to nie boli! Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Dramatyczny apel Gilowskiej do przyjaciółki 25.06.06, 10:25 Dramatyczny apel Gilowskiej do przyjaciółki dziwnie przypomina dramatyczne apele Kurskiego do Tuska. Przez media i prokuraturę. Trochę żal Zyty, chyba dobrze jej było w PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
workert Re: Gilowska składa wniosek do prokuratury i oska 25.06.06, 10:55 Lustracja jest wspaniałą sprawą-jeżeli chce się kogoś wykolegować.Na dobrą sprawę każdemu z naszych "kochanych"prominentów można zarzucić kłamstwo lustracyjne ponieważ urodzili się,wychowywali,uczyli i działali w okresie tzw.komuny.Nie było takiej możliwości by nie stykali się z agentami SB.Wszyscy Oni spotykali się rozmawiali ,ucztowali z ludzmi o których do końca nie było wiadomo kim są.Cała ta lustracja jest jedną wielką pomyłką wygodną dla tych którzy chcą urządzać polowanie na czarownice. Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Każdy kontakt z czerwonymi wymaga dokładnej 25.06.06, 10:58 dezynfekcji pomieszczenia w którym byli i mycia rąk!! Taki jest wniosek z kontaktu paniGilowskiej z mężem niejakiej Urszuli !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
olalk Re: Gilowska składa wniosek do prokuratury i oska 25.06.06, 11:10 Pani Zyta Gilowska mimo swoich przykrych doświadczeń z politykami nadal wykazuje ogromną dozę naiwności. Premier Marcinkiewicz robi smutna minę, ale nie czekając na rozpatrzenie wniosku RIP, z którego zapewne nic by nie zostało udowodnione, natychmiast ją zdymisjonował. Każde slowo wypowiedziane na konferencji prasowej przez Panią Gilowską jest trafne i słuszne. Ale może lepiej dla Niej dać się usunąć z rządu niż zginąć w "wypadku drogowym". Idę o duży zakład, że śledztwo w sprawie szantażu nic nie wykaże. Komuś ogromnie zależało na usunięciu Zyuty Gilowskiej ze stanowiska Ministra Finansów. Może znowu usłyszymy o odzyskaniu tego Ministerstwa? A może jakieś potężniejsze lobby decyduje o składzie Rządu i ma w nosie prawo, sprawiedliwość i opinię publiczną. Odpowiedz Link Zgłoś
peer2 Re: Gilowska składa wniosek do prokuratury i oska 25.06.06, 11:22 Bez przesady. Zytę zgubiła własna pazerność na władzę. A jak zaczęło się wokół niej palić popadła w panikę: "nigdy nie starałam się o paszport", "byłam gospodynią domową z dyplomem", "Ula powiedz coś" i "zabijają człowieka". Bzdury i głupoty. Nie przeszła próby nerwów, do polityki się nie nadawała. Odpowiedz Link Zgłoś
jola135 Re: Gilowska składa wniosek do prokuratury i oska 25.06.06, 11:28 peer2 ty sie lepiej odwal ,jaka próba nerwów ,zapytaj lepiej który twój rodzic współpracował albo donosił a jak sie zdenerwują to znaczy że sie nie nadają na rodzica Odpowiedz Link Zgłoś
peer2 A czego mam się odwalić? 25.06.06, 11:47 Oleksy przechodził to samo, Jaskiernia przechodził to samo, Niezabitowska przechodziła to samo, Moczulski przechodził to samo... Dlaczego mamy rozpaczać nad jedną Gilowską? Dlatego, że sama najbardziej histeryzuje? Podziękuj lepiej pracownikom IPN, że chce im się bawić w grzebanie po teczkach... Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Re: Gilowska składa wniosek do prokuratury i oska 25.06.06, 12:12 olalk napisała: > Pani Zyta Gilowska mimo swoich przykrych doświadczeń z politykami nadal wykazuj > e > ogromną dozę naiwności. Premier Marcinkiewicz robi smutna minę, ale nie czekają > c > na rozpatrzenie wniosku RIP, z którego zapewne nic by nie zostało udowodnione, > natychmiast ją zdymisjonował. Każde slowo wypowiedziane na konferencji prasowej > przez Panią Gilowską jest trafne i słuszne. Ale może lepiej dla Niej dać się > usunąć z rządu niż zginąć w "wypadku drogowym". Idę o duży zakład, że śledztwo > w > sprawie szantażu nic nie wykaże. > Komuś ogromnie zależało na usunięciu Zyuty Gilowskiej ze stanowiska Ministra > Finansów. Może znowu usłyszymy o odzyskaniu tego Ministerstwa? A może jakieś > potężniejsze lobby decyduje o składzie Rządu i ma w nosie prawo, sprawiedliwość > i opinię publiczną. Gdyby każde przesłuchanie w Prokuraturze traktowane było jako szantaż. Często w takiej rozmowie padają propozycję, kóre zainteresowany może tak traktować. "Ty nam, ...... a my Ci" Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Oleksy, Tomaszewski i inni 25.06.06, 11:46 Po całym Kraju rozlega się wołanie Zyty o pomoc. Jaka to spotkała ją niesprawiedliwość. Pani Gilowska zawsze była zwolenniczką lustracji ..... innych. Czy ktoś słyszał by Zyta protestowała przeciwko pozbawieniu oskarżonych o kłamstwo lustracyjne możliwości obrony, przez likwidację Sądu Lustracyjnego? Z usteczek Zyty nie padło słowo. Urzędnik IPN orzeka "byłeś kapusiem" i .... koniec. Teraz płacz "Ulka ratuj", pozbawili mnie władzy, pomóż. Inna Pani profesor po znalezieniu swojego nazwiska na "liście Bronka" przemyśliwała o samobójstwie. Zaczęła popierać listę, gdy tylko została oczyszczona. ZYTA, MIAŁAŚ SWOJE 5 MIN, ZACHOWAJ SIĘ JAK KOŁOKO, ODEJDŻ. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczyjar Re: Kobieta z jajami 25.06.06, 12:11 Zyta teraz drze morde że sie jej krzywda dzieje - a dzie byla jak sie krzywda innym dziala Tojest kobieta z jajami noto ja po jajach Odpowiedz Link Zgłoś
lasy1 Re: Gilowska składa wniosek do prokuratury i oska 25.06.06, 12:04 A ja mam takie pytanie? Napiszcie co sądzicie o takim wątku? Sprawa Pani Gilowskiej wyskoczyła w chwili gdy wyszło na jaw kogo (bydź może) finansowało PZU. Pitbulter udeżył w swojaka i coś trzeba było zrobić. Nie jest to jasne i logiczne. Przecież teraz w mediach tylko Gilowska. A gdzie Kurski i jego rewelacje? Gdzie prezesi PZU i PGNiG? Odpowiedz Link Zgłoś
elsalto Re: Gilowska składa wniosek do prokuratury i oska 25.06.06, 12:09 Robi mi eię po prostu niedobrze. Ciagle wyciaga sie jakiegoś "trupa z szafy" i rzuca temat na żer publiczności, zamiast się wziaśc do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
aplus Re: Gilowska składa wniosek do prokuratury i oska 25.06.06, 12:13 Dobra Zyta wyluzuj. Karuzela stanowisk musi sie krecic. I tak nie masz pomyslu jak splacic te kilkaset mld dlugu. Nowy tez nie ma ale teraz to on bedzie sie martwil. A na przyszlosc uwazaj z kim plotkujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
saniba Re: Gilowska składa wniosek do prokuratury i oska 25.06.06, 12:30 Pani Zyta sama jest sobie winna. Nie od dziś wiadomo, że obecna większość rządząca ma manię prześladowczą, dlatego też zamiast pchać się do koryta, należy unikać go jak zarazy, gdyż temu układowi wystarczą już drobne insynuacje, żeby poczuli się zagrożeni, nie ma dla nich znaczenia czy ktoś naprawdę jest winien czy też nie. Przecież oni tacy "prawi" są, a jeszcze do tego "sprawiedliwi" i do tego zdaje im się chyba, że donosicielstwem można się zarazić, a to zwartym szeregom koalicji mogłoby zdecydowanie zaszkodzić. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś