Dodaj do ulubionych

Gilowska składa wniosek do prokuratury i oskarż...

• aska9661 Żenada 25.06.06, 00:14
      Niby polityk, a beksa lala.
      polecam: www.narodowy.eblog.pl
      • emeryt21 Re: Żenada 25.06.06, 00:28
        Szanowna Pani Gilowska! Bardzo Pani wspolczuje,ale kto mieczem wojuje ten od
        miecza ginie.Z moich malo wnikliwych i kompetentnych obserwacji wynika,ze
        zaczela juz Pani duzo wczesniej,wstawiajac swego syna na jakies tam listy I
        poco to Pani bylo.chciala Pani byc politykiem i taki los spotyka wielu z
        was.To,ze donosili na Pania to pewne jak w zagranicznym banku,w odroznieniu od
        polskiego.To,ze kiedys bedzie to wykorzystane przeciw Pani to tez pewne.Slowo
        stalo sie cialem.Jednak to wszystko razem stanowi wstyd dla Polski,ze do rzadu
        wchodza ludzie,ktorzy sa nieuczciwi.Moze jednak nie jest tak.Juz teraz nie
        wiem.Teraz wiem,ze tylko bracia K. to jedyni,krysztalowo czysci ludzie w naszym
        kraju.
        • legrange Re: Żenada 25.06.06, 01:47
          Hola. Chwileczkę. Jeden z braci K. zapowiadał szumnie pokazanie swojej teczki
          dopóki nie ogłosił, że ktoś "grzebał" w jego teczce. A wteczce Zyty nikt nie
          grzebał? Polska tonie w gó..e teczkowym i wydaje 100 milionów zł. rocznie na
          IPN. Przez 10 lat uzbiera się przynajmniej MILIARD zł. na babranie w gównach. A
          przy wejściach do marketów wolontariusze zbierają po złotówce do puszek na
          dzieci potrzebujące pomocy (opuszczone, chore lub umierające w hospicjach) Już
          starożytni wiedzieli, że motłoch nad chleb przedłada igrzyska. I nasi
          politykierzy też to wiedzą.
    • heraldek Nie wierze temu pyskatemu babsztylowi..... 25.06.06, 00:38
      ....moze by tak zlustrowac ten KUL...gdzies sie ci
      konfidenci z sutannach tego fachu nauczyc musieli.....
      • eat.putsy no popyskuje i zniknie 25.06.06, 01:02
        po miesiącu nikt nie bdzie jej pamiętał
    • filutern Re: Gilowska składa wniosek do prokuratury i oska 25.06.06, 01:02
      lustracja na wzór denazyfikacji w powojennych niemczech niczego nie da
      wszystkie dokumenty zostały albo przez SB spalone albo spreparowane zostało
      tylko to co miało zostać i posłużyc do kreowania rzeczywistosci w nowej
      demokracji.uistawiania swoich ludzi na stanowiskah i cyckanie kraju z tego co
      jeszcze mozna wycyckac.na zewnatrz dla swiata demokracja unia i cyckanie szmalu
      z unijnej kasy wewnatrz brudna sbecka polityka taki jest obraz dzisiejszej
      polski.
      Zyta była komus wybitnie niewygodna dlatego musiała odejsc gabinet cieni
      rzadzi I PO CIEBIE MOŻE PODJECHAC CZARNA LIMUZYNA....ALBO ZNAJDA TWOJA(LUB
      PRZYGOTOWANA DLA CIEBIE TECZKE. UKŁAD GÓRĄ
    • legrange Re: Gilowska składa wniosek do prokuratury i oska 25.06.06, 01:14
      Od dawna mówię, że Polska utonie w tym gó..e teczkowo-lustracyjnym. W teczce
      pana prezesa K. też coś jest, ale nie musi podawać sie do dymisji. Peerelu już
      dawno nie ma, a księdzu I. zebrało się na lustrację kolegów. Nie będzie z tego
      żadnego pożytku z wyjątkiem plamy na całym klerze. Teczki i lustracja potrzebne
      są politykierom, którzy na tym żerują. Zyskują tylko oni. I co mi z tego, że się
      dowiem co i kto na mnie donosił 20 lat temu? Tylko zburzył bym sobie spokój. Do
      lustracji dołączą dziennikarze. A mam gdzieś co donosił dziennikarz X na
      dziennikarza Y - 20, 30, 40 lub 50 lat temu. Niech podadzą, który dziennikarz
      DZISIAJ jest na usługach obecnych służb specjalnych. Który jest śledczy, a który
      dyspozycyjny lub sprzedajny? Cała energia politykierów i cwaniaków idzie w gry
      lustracyjne, zamiast w przyszłość i rozwój. Narody świata się rozwijają,
      osiągają sukcesy ekonomiczne i społeczne, a w Polsce tylko teczki, lustracja,
      średniowiecze i populiści. Do palenia na stosach motłoch zawsze się znajdzie.
    • notis Re: Gilowska składa wniosek do prokuratury i oska 25.06.06, 01:14
      Bez przesady...nie dajmy się zwariować, stare ćwoki żyją przeszłoscią i
      najchętniej porozliczaliby wszystkich z wszystkiego. Nie rozumiem dlaczego
      odsunięto tę zacną kobiecinę od sprawowanych funkcji. Dla mnie mogła by być
      nawet JAWNYM współpracownikiem....takie były czasy...taka była władza i tak
      TRZEBA BYŁO ŻYĆ...a teraz sądzi się ludzi za jakieś poprawne działania w
      czasach zamierzchłych, zasłaniając się dobrem publicznym....Z tego co można
      zauważyć, więcej krzywdy przynosi lustracja, niźli dobra....Ot taka polska
      natura - wspomnienia i rozgrzebywanie przeszłości (a moze jakieś małe
      powstanie?)...mnie też zlustrujcie, może jako 6-letnie dziecko donosiłem na
      własnych rodziców i kolegów z przedszkola...niech rozdziobią nas kruki i wrony,
      towarzysze!
    • kozaczek3 Ależ wy się lubicie taplać w tych ekkstrementach 25.06.06, 01:17
      To goowno co nasrali esbecy jest waszą ulubioną plasteliną.
      Jak dzieci co wszystko wezmą do buzi.
    • kuku85 totalnie gdzies to mam 25.06.06, 01:42
      wreszcie przestaje mnie obchodzic tzw. "zycie publiczne" w tym kraju. i cieszy
      mnie to. samo mi tak przyszlo - martwilam sie, przejmowalam, przezywalam; a od
      jakiegos czasu mam wszystko kompletnie w d... psychiczne odciecie sie od
      polskiego syfu dobrze robi. a przewidywana szybka, fizyczna emigracja tylko w
      tym pomaga.
    • rmstemero Co za ohydny 25.06.06, 02:04
      przygnebiajacy i odrazajacy spektakl. W jakim kraju my zyjemy? Ale Robespierre
      tez sobie wytlumaczyl ze dla dobra sprawy trzeba sciac Dantona, nieprawdaz? Tzw.
      lustracja zamienia sie na naszych oczach w proceder sprzeczny z zasadami
      praworzadnosci (domniemanie niewinnosci dla nieskazanych prawomocnym wyrokiem i
      prawo oskarzonego i jego obroncy do wgladu we wstystkie istotne akta sprawy)
      Mam to gdzies czy Gilowska byla TW czy nie byla i czy Jarkowi kartki
      sfalszowano. Ten proceder jest niegodny i sprzeczny z zasadami przyzwoitosci. A
      jezeli nie jest sprzeczny z prawem to prawo jest sprzeczne z konstytucja a Ci
      ktorzy je stanowia sa bezwstydni.
      • koham.mihnika Polityka to brudny interes, kolego. 25.06.06, 02:19
        ja bym nie chcial by moje dzieci byly - politykiem, policjantem, probosczem lub
        prostytutka.
        • weteran3 przynależność do w-w zawodów świadczy o cechach 25.06.06, 02:33
          charakteru ...
    • kozaczek3 Na temat kościoła pedofilsko esbeckiego pisać niet 25.06.06, 02:32
      To się nazywa autocenzura o której Dzierżyński mógł tylko śnić.
      Jan Paweł II wprowadził ją do życia.
      • polonus3 Re: Na temat kościoła pedofilsko esbeckiego pisać 25.06.06, 03:05
        Kosciol juz kreci i mataczy aby Jego swinstwa z okresu PRL-u nie wyszly. Nie
        dajcie sie wrobic w zadne takie kretactwo, ze lustracja Kosciola dopiero po
        dekomunizacji. TRZEBA BYLO TAK SPIEWAC JAK ZACZYNANO TA LUSTRACJE! Kosciol
        szczul Polakow na siebie myslac, ze Jego lustracja nie dosiegnie kiedy zabral
        swoje dokumenty z archiwum SB. Kiedy Jego teraz dosieglo to cienko spiewa o
        dekomunizacji wpierw, by utopic w dekomunizacji lustracje swoich ludzi. By mie
        skrzywdzic nikogo..... pieja na cala Polske. A dotychczas jak krzywdzono ludzi
        swieckich to nie tylko, ze nie wystapil w ich obronie ale slowami JP II, ze
        PRAWDA NAS WYZWOLI zachecal do takich dzialan. Podlegacie takim samym prawom
        jak wszyscy. Najpierw lustracja a potem po jej zakonczeniu dekomunizacja.
        Nie pozwolcie zatuszowac Kosciolowi Jego swinstw z okresu Komuny!!!!!!
    • nicram82 Re: Gilowska składa wniosek do prokuratury i oska 25.06.06, 06:46
      A ja uważam że dobrze jej tak. Jeszcze nie tak całkiem dawno miałem z nią
      wykłady takie pokazówki o podatku liniowym że to jedyna słuszna droga i takie
      tam bzdety. Jak ktoś zmienia poglądy jak chorągiewka na wietrze a w dodatku
      chce być jedyną i nie omylną i mieć licjencie na racje to wręcz się ciesz że ją
      udupili. Jak ktoś nie wie że przede wszystkimi mierny bierny ale wierny to
      dobrze mu tak!!!
    • wrojoz Re: Gilowska składa wniosek do prokuratury i oska 25.06.06, 07:15
      Takie histerie w Polsce umożliwia i powoduje Kaczyński. Dlatego powinien odejść.
    • 4angelika4 Re: Gilowska składa wniosek do prokuratury i oska 25.06.06, 07:16
      Wozil wilk razy kilka,powiezli i wilka.Na innych fajnie sie "jezdzi"-nie??? -Ty
      kapusiowata z KUL-u monah
    • elektryk.57 Re: Gilowska składa wniosek do prokuratury i oska 25.06.06, 07:42
      >Pani Zyto trzeba sie bronic popieram >
      • claudiusz polska tragedia 25.06.06, 08:52
        wyjechalem z Polski na tydzien przed stanem wojennym,dzis jestem obywatelem Canady
        pracuje jako tz.prof.eng,buduje mosty po calym swiecie i z przerazeniem patrze
        na moralny upadek Rzeczypospolitej... jak na dloni widac dlaczego doszlo do
        trzech rozbiorow Polski --------
        • weteran3 dodaj jeszcze o ,,polskich obozach zagłady,,.... 25.06.06, 09:04
          siedź tam i nie wracaj . przed twoim wyjazdem to nie było upadku moralnego ?
          twój upadek moralny polega na tym że nie chwyciłeś za widły i nie ruszyłeś na
          bolszewika który ci życie zmarnował tylko pojechałeś kuszać tak i bolszewiki,
          mnoga wodki,mnoga sała...
        • wariant_b Re: polska tragedia 25.06.06, 09:59
          claudiusz napisał:

> pracuje jako tz.prof.eng,buduje mosty po calym swiecie i z przerazeniem patrze

A u nas bardzo brakuje mostów, tylko ciągle nie ma pieniędzy na lustrację inżynierów. Bo przecież ważniejsze jest KTO buduje niż JAK buduje.

> bo nawet wladac batem to sztuka.

Władać batem to u nas każdy potrafi. Konie są wszystkiemu winne...
    • konrad31345 Precz z Olszewskim 25.06.06, 10:17
      Pani Zyto, jestem z Panią!!!
      Jeszcze raz komunistycznyny aparatczyk Olszewski pokazał ile jest wart. Czekam
      na jak najszybszą likwidację RIP-a i pełną jawność wszystkich archiwów IPN.
      Wówczas nikt nie będzie używał teczek jako przedmiotu szantażu.
    • lucky7pl Re: Gilowska składa wniosek do prokuratury i oska 25.06.06, 10:18
      Zyta zostanie oczyszczona. Oby nie wracała do Kaczek, to buractwo nie szanuje ludzi
      • december70 Re: Gilowska składa wniosek do prokuratury i oska 25.06.06, 10:57
        Ten szantaż lustracyjny to jakaś "pomroczność jasna" w wykonaniu Zyty G.,bzdury
        gada na okrągło.Sąsiad z wydz.II MSW wciągnął ją na listę agentów i sprawa jest
        prosta jak działanie cepa,Gilowska od początku wiedziała za co Olszewski składa
        wniosek lustracyjny i Pan premier też wiedział i po co ten płacz i
        udawanie "blondynki" jak gołym okiem widać że siwa a, wcześniej ruda.
        • jola135 Re: Gilowska składa wniosek do prokuratury i oska 25.06.06, 11:32
          december70 napisał:

> Ten szantaż lustracyjny to jakaś "pomroczność jasna" w wykonaniu Zyty
          G.,bzdury
          > gada na okrągło.Sąsiad z wydz.II MSW wciągnął ją na listę agentów i sprawa
          jest
          > prosta jak działanie cepa,Gilowska od początku wiedziała za co Olszewski
          składa
          >
          > wniosek lustracyjny i Pan premier też wiedział i po co ten płacz i
          > udawanie "blondynki" jak gołym okiem widać że siwa a, wcześniej ruda
          co ty buraku wypisujesz co kolor włosów ma do intelektu ,no chyba że
          sprawdziłeś to na swoim przykładzie i swojej rodzinki.Myśl kretynie,to nie boli!
    • wariant_b Dramatyczny apel Gilowskiej do przyjaciółki 25.06.06, 10:25
      Dramatyczny apel Gilowskiej do przyjaciółki dziwnie przypomina dramatyczne apele Kurskiego do Tuska. Przez media i prokuraturę.
      Trochę żal Zyty, chyba dobrze jej było w PiS.
    • workert Re: Gilowska składa wniosek do prokuratury i oska 25.06.06, 10:55
      Lustracja jest wspaniałą sprawą-jeżeli chce się kogoś wykolegować.Na dobrą
      sprawę każdemu z naszych "kochanych"prominentów można zarzucić kłamstwo
      lustracyjne ponieważ urodzili się,wychowywali,uczyli i działali w okresie
      tzw.komuny.Nie było takiej możliwości by nie stykali się z agentami SB.Wszyscy
      Oni spotykali się rozmawiali ,ucztowali z ludzmi o których do końca nie było
      wiadomo kim są.Cała ta lustracja jest jedną wielką pomyłką wygodną dla tych
      którzy chcą urządzać polowanie na czarownice.
    • rsrh Każdy kontakt z czerwonymi wymaga dokładnej 25.06.06, 10:58
      dezynfekcji pomieszczenia w którym byli i mycia rąk!! Taki jest wniosek z
      kontaktu paniGilowskiej z mężem niejakiej Urszuli !!!!
    • olalk Re: Gilowska składa wniosek do prokuratury i oska 25.06.06, 11:10
      Pani Zyta Gilowska mimo swoich przykrych doświadczeń z politykami nadal wykazuje
      ogromną dozę naiwności. Premier Marcinkiewicz robi smutna minę, ale nie czekając
      na rozpatrzenie wniosku RIP, z którego zapewne nic by nie zostało udowodnione,
      natychmiast ją zdymisjonował. Każde slowo wypowiedziane na konferencji prasowej
      przez Panią Gilowską jest trafne i słuszne. Ale może lepiej dla Niej dać się
      usunąć z rządu niż zginąć w "wypadku drogowym". Idę o duży zakład, że śledztwo w
      sprawie szantażu nic nie wykaże.
      Komuś ogromnie zależało na usunięciu Zyuty Gilowskiej ze stanowiska Ministra
      Finansów. Może znowu usłyszymy o odzyskaniu tego Ministerstwa? A może jakieś
      potężniejsze lobby decyduje o składzie Rządu i ma w nosie prawo, sprawiedliwość
      i opinię publiczną.
      • peer2 Re: Gilowska składa wniosek do prokuratury i oska 25.06.06, 11:22
        Bez przesady. Zytę zgubiła własna pazerność na władzę. A jak zaczęło się wokół
        niej palić popadła w panikę: "nigdy nie starałam się o paszport", "byłam
        gospodynią domową z dyplomem", "Ula powiedz coś" i "zabijają człowieka". Bzdury
        i głupoty.
        Nie przeszła próby nerwów, do polityki się nie nadawała.
        • jola135 Re: Gilowska składa wniosek do prokuratury i oska 25.06.06, 11:28
          peer2 ty sie lepiej odwal ,jaka próba nerwów ,zapytaj lepiej który twój rodzic
          współpracował albo donosił a jak sie zdenerwują to znaczy że sie nie nadają na
          rodzica
          • peer2 A czego mam się odwalić? 25.06.06, 11:47
            Oleksy przechodził to samo, Jaskiernia przechodził to samo, Niezabitowska
            przechodziła to samo, Moczulski przechodził to samo... Dlaczego mamy rozpaczać
            nad jedną Gilowską? Dlatego, że sama najbardziej histeryzuje?
            Podziękuj lepiej pracownikom IPN, że chce im się bawić w grzebanie po
            teczkach...
      • bronimir Re: Gilowska składa wniosek do prokuratury i oska 25.06.06, 12:12
        olalk napisała:

> Pani Zyta Gilowska mimo swoich przykrych doświadczeń z politykami nadal wykazuj
        > e
        > ogromną dozę naiwności. Premier Marcinkiewicz robi smutna minę, ale nie czekają
        > c
        > na rozpatrzenie wniosku RIP, z którego zapewne nic by nie zostało udowodnione,
        > natychmiast ją zdymisjonował. Każde slowo wypowiedziane na konferencji prasowej
        > przez Panią Gilowską jest trafne i słuszne. Ale może lepiej dla Niej dać się
        > usunąć z rządu niż zginąć w "wypadku drogowym". Idę o duży zakład, że śledztwo
        > w
        > sprawie szantażu nic nie wykaże.
        > Komuś ogromnie zależało na usunięciu Zyuty Gilowskiej ze stanowiska Ministra
        > Finansów. Może znowu usłyszymy o odzyskaniu tego Ministerstwa? A może jakieś
        > potężniejsze lobby decyduje o składzie Rządu i ma w nosie prawo, sprawiedliwość
        > i opinię publiczną.

Gdyby każde przesłuchanie w Prokuraturze traktowane było jako szantaż.
        Często w takiej rozmowie padają propozycję, kóre zainteresowany może tak
        traktować. "Ty nam, ...... a my Ci"
    • bronimir Oleksy, Tomaszewski i inni 25.06.06, 11:46
      Po całym Kraju rozlega się wołanie Zyty o pomoc. Jaka to spotkała ją
      niesprawiedliwość.
      Pani Gilowska zawsze była zwolenniczką lustracji ..... innych. Czy ktoś słyszał
      by Zyta protestowała
      przeciwko pozbawieniu oskarżonych o kłamstwo lustracyjne możliwości obrony,
      przez likwidację Sądu Lustracyjnego?
      Z usteczek Zyty nie padło słowo. Urzędnik IPN orzeka "byłeś kapusiem" i ....
      koniec. Teraz płacz "Ulka ratuj",
      pozbawili mnie władzy, pomóż. Inna Pani profesor po znalezieniu swojego nazwiska
      na "liście Bronka" przemyśliwała o samobójstwie.
      Zaczęła popierać listę, gdy tylko została oczyszczona. ZYTA, MIAŁAŚ SWOJE 5 MIN,
      ZACHOWAJ SIĘ JAK KOŁOKO, ODEJDŻ.
      • kaczyjar Re: Kobieta z jajami 25.06.06, 12:11
        Zyta teraz drze morde że sie jej krzywda dzieje - a dzie byla jak sie krzywda
        innym dziala Tojest kobieta z jajami noto ja po jajach
    • heartpumper A w ktorym numerze Przyjaciolki bedzie ten list? 25.06.06, 11:59
    • peer2 Komentarz do zdjęcia przy artykule: 25.06.06, 12:02
      "Ula, idę po Ciebie!"
    • lasy1 Re: Gilowska składa wniosek do prokuratury i oska 25.06.06, 12:04
      A ja mam takie pytanie? Napiszcie co sądzicie o takim wątku?
      Sprawa Pani Gilowskiej wyskoczyła w chwili gdy wyszło na jaw kogo (bydź może)
      finansowało PZU. Pitbulter udeżył w swojaka i coś trzeba było zrobić. Nie jest
      to jasne i logiczne. Przecież teraz w mediach tylko Gilowska. A gdzie Kurski i
      jego rewelacje? Gdzie prezesi PZU i PGNiG?
    • elsalto Re: Gilowska składa wniosek do prokuratury i oska 25.06.06, 12:09
      Robi mi eię po prostu niedobrze. Ciagle wyciaga sie jakiegoś "trupa z szafy" i
      rzuca temat na żer publiczności, zamiast się wziaśc do roboty.
    • aplus Re: Gilowska składa wniosek do prokuratury i oska 25.06.06, 12:13
      Dobra Zyta wyluzuj.
      Karuzela stanowisk musi sie krecic.
      I tak nie masz pomyslu jak splacic te kilkaset mld dlugu.
      Nowy tez nie ma ale teraz to on bedzie sie martwil.
      A na przyszlosc uwazaj z kim plotkujesz.
      • saniba Re: Gilowska składa wniosek do prokuratury i oska 25.06.06, 12:30
        Pani Zyta sama jest sobie winna. Nie od dziś wiadomo, że obecna większość
        rządząca ma manię prześladowczą, dlatego też zamiast pchać się do koryta,
        należy unikać go jak zarazy, gdyż temu układowi wystarczą już drobne
        insynuacje, żeby poczuli się zagrożeni, nie ma dla nich znaczenia czy ktoś
        naprawdę jest winien czy też nie. Przecież oni tacy "prawi" są, a jeszcze do
        tego "sprawiedliwi" i do tego zdaje im się chyba, że donosicielstwem można się
        zarazić, a to zwartym szeregom koalicji mogłoby zdecydowanie zaszkodzić.
        Pozdrawiam,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka