taziuta 25.06.06, 18:40 Zyta wiedziała, że mąż koleżanki pracuje w SB /tyle, że w przestępstwach gospodarczych/ i beztrosko chlapała jęzorem?! Czyli sama się o to prosiła... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miya_ke Były esbek ze sprawy Gilowskiej - oskarżony o w... 25.06.06, 18:43 ciekawe czy ten b. esbek jest z układu a może z PO? Kapitan Ziobro na tropie na pewno to wyjaśni Odpowiedz Link Zgłoś
revalidon Jakoś do tej pory każdy kapuś jest niewinny... 25.06.06, 19:56 Oczywiście jest to subiektywne odczucie kapusia... maleszka, hejmo, długo tu wymieniać... Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Jarek Kaczynski ze sfalszowana teczka... 25.06.06, 21:51 Fałszowana w 2006 roku?... Odpowiedz Link Zgłoś
kochanka.dorna a obnizek PIT jak nie bylo tak nie ma... a swistak 25.06.06, 23:52 siedzi i zawija te sreberka z napisem www.mniejpodatkow.pl P.S. a ten swistak to Kurski... Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Mysle ze revalidon to prowokator i kapus 25.06.06, 23:29 rozumowanie iscie SB-ckie Odpowiedz Link Zgłoś
revalidon A ty co? Synalkiem zyty jesteś? Nie będzie lewych 25.06.06, 23:52 ekspertyz.... Odpowiedz Link Zgłoś
lze.wybiorcza I nie bedzie szmalu z obcych inwestycji:) 26.06.06, 00:04 Co najwyzej Kulczyki beda jeszcze bogatsze w tej waszej IV Reich:) Odpowiedz Link Zgłoś
revalidon Otóż to !!! zyta i rodzinka obejdą się smakiem... 26.06.06, 00:10 synowa też... Odpowiedz Link Zgłoś
lze.wybiorcza A bezrobotnych przybedzie:) Bez szans na Wyspy 26.06.06, 00:21 bo za pol roku przyjada do nas naprawde tani i malo wymagajacy pracownicy - z RUMUNII:) Polak znow myslal, ze przy myciu garow i mieszaniu zaprawy jest niezastapiony? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9823 a ty swoją teczkę już masz 26.06.06, 14:15 a jak jeswteś małolatem to zlustruj swoją rodzinę - tatusia i mamusię, dziadsiusia, ciocię, wujaszka Odpowiedz Link Zgłoś
stasiabo Zawisza "świetnie" poinformawany...coś jak w tej 25.06.06, 18:43 Poseł PiS Artur Zawisza poinformował, że zatrzymano jedną osobę w związku ze śledztwem dotyczącym ewentualnego "szantażu lustracyjnego" wobec Zyty Gilowskiej -coś jak w tej opowieści o dzwonach.... Odpowiedz Link Zgłoś
trollomsmierc a mi jest szkoda Zyty... 25.06.06, 18:47 dzis Roman zasugerowal ,ze za odsunieciem Gilowskiej moze stac mafia paliwowa , coz chciala zrobic porzadek z akcyzami itp. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: a mi jest szkoda Zyty... 25.06.06, 18:55 Roman to mistrz insynuacji. Już nikt go nie bierze na serio... trollomsmierc napisała: > dzis Roman zasugerowal ,ze za odsunieciem Gilowskiej moze stac mafia > paliwowa , coz chciala zrobic porzadek z akcyzami itp. Odpowiedz Link Zgłoś
trollomsmierc Re: a mi jest szkoda Zyty... 25.06.06, 19:07 ee tam roman romanem ,czytasz przeciez ze zabito Papale i nie ma winnych a nie wierzysz , ze kolesie przez lipne dokumenty mogliby wrobic prof. KUL-u ? Nigdy nie wiadomo z kim sie zadajemy.. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: a mi jest szkoda Zyty... 25.06.06, 19:19 Ja wiem z kim się zadaję, i współczuję, jeśli Ty nie wiesz :-) Wystarczy nie pchać się na afisz. A jak się pchasz to musisz /w Polsce/ liczyć się z konsekwencjami... trollomsmierc napisała: > ee tam roman romanem ,czytasz przeciez ze zabito Papale i nie ma winnych a > nie wierzysz , ze kolesie przez lipne dokumenty mogliby wrobic prof. KUL-u ? > Nigdy nie wiadomo z kim sie zadajemy.. Odpowiedz Link Zgłoś
lze.wybiorcza I potem przez takich jak ty rzadzi Polska miernota 25.06.06, 19:58 bo wartosciowi dla swietego spokoju na afisz sie nie pchaja...Oj, cos dzis bredzisz, taziuta. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: I potem przez takich jak ty rzadzi Polska mie 25.06.06, 20:09 Taziuta chyba chciał powiedzieć, że wchodząc w jakiekolwiek związki z PiSem ma się prędzej czy później przes**ne :) Na zasadzie "kiedy wejdziesz między wrony", a Zyta zbyt niezależna chciała być i jeszcze Jareczkowi święto partii zepsuła swoim krytykanckim wystąpieniem :)) Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Przeceniasz mnie i mi podobnych... 25.06.06, 20:28 Miernota rządzi w Polsce nie przez takich jak ja, lecz dlatego że ciemny lud kupi każdą ciemnotę, którą mu wcisną tacy populiści jak Kurski, czy jego panowie Kaczyńscy... A póki rządzi miernota, tylko głupi pcha się na afisz! Jak nie głupi to cwaniak, któremu nie zależy na tym jak go postrzegają inni... lze.wybiorcza napisał: Re: I potem przez takich jak ty rzadzi Polska miernota > bo wartosciowi dla swietego spokoju na afisz sie nie pchaja...Oj, cos dzis > bredzisz, taziuta. Odpowiedz Link Zgłoś
lze.wybiorcza A widzisz szanse na oswiecenie tego elektoratu? 25.06.06, 20:39 Inne nizli jego WYMARCIE? Z glodu. Gdy ostatni normalny z Polski wyjedzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Tak widzę - 7 lat chudych... 25.06.06, 20:47 lze.wybiorcza napisał: Re: A widzisz szanse na oswiecenie tego elektorat > Inne nizli jego WYMARCIE? Z glodu. Gdy ostatni normalny z Polski wyjedzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
lze.wybiorcza Ciemnogrod "czuje sie oszukany" juz po 2 latach 25.06.06, 20:52 Przynajmniej tak to dotad wygladalo:) Odpowiedz Link Zgłoś
profesor.wilczur To brudna robota służb specjalnych 25.06.06, 18:48 po nitce do kłębka i dojdziemy prawdy. Musimy pamiętać, że siły które walczą o przetrwanie są potężne. W Polsce zamordowano generała policji - jej szefa, rzecz niespotykana w cywilizowanym świecie- bo za dużo wiedział. Sprawców nie odnaleziono do dziś. Ale ta ekipa ma determinację i dojdzie prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: profesor.wilczur 25.06.06, 18:54 profesor.wilczur napisał: > To brudna robota sluzb specjalnych. Po nitce do kłębka i dojdziemy prawdy. > Musimy pamiętać, że siły które walczą o przetrwanie są potężne. > W Polsce zamordowano generała policji - jej szefa, rzecz niespotykana w > cywilizowanym świecie- bo za dużo wiedział. > Sprawców nie odnaleziono do dziś. > Ale ta ekipa ma determinację i dojdzie prawdy. Nic dodac ani ujac! Te sily nie sa potezne, ale arcypotezne! Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: profesor.wilczur 25.06.06, 19:05 I dlatego, aby móc skutecznie z nimi walczyć /przez następne 25 lat/ potrzebny nam jest dożywotni prezydent Lech Kaczyński i wpisanie władzy PiS, jako przewodniej siły, do Konstytucji! :-))) wet3 napisał: > profesor.wilczur napisał: > > > To brudna robota sluzb specjalnych. Po nitce do kłębka i dojdziemy prawdy > . > > Musimy pamiętać, że siły które walczą o przetrwanie są potężne. > > W Polsce zamordowano generała policji - jej szefa, rzecz niespotykana w > > cywilizowanym świecie- bo za dużo wiedział. > > Sprawców nie odnaleziono do dziś. > > Ale ta ekipa ma determinację i dojdzie prawdy. > > Nic dodac ani ujac! Te sily nie sa potezne, ale arcypotezne! Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_harnas No co,Dzrierżyński by się przydał? 25.06.06, 19:13 taziuta napisał: > I dlatego, aby móc skutecznie z nimi walczyć /przez następne 25 lat/ potrzebny > nam jest dożywotni prezydent Lech Kaczyński i wpisanie władzy PiS, jako > przewodniej siły, do Konstytucji! :-))) ---------------------------------------------------------- Znajdzie się i Dzierżyński i wypali żelazem dziadków ,ubeckich cyrulików! Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Witaj rudy, mam dla Ciebie prezent :-) 25.06.06, 19:21 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=44162009 rudy_harnas napisał: > taziuta napisał: > > > I dlatego, aby móc skutecznie z nimi walczyć /przez następne 25 lat/ > potrzebny > > nam jest dożywotni prezydent Lech Kaczyński i wpisanie władzy PiS, jako > > przewodniej siły, do Konstytucji! :-))) > ---------------------------------------------------------- > Znajdzie się i Dzierżyński i wypali żelazem dziadków ,ubeckich cyrulików! Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_harnas Re: Witaj rudy, mam dla Ciebie prezent :-) 25.06.06, 22:09 taziuta napisał: ------------------------------------- Przeczytałem.Czytałem też inny Twój post ,w którym przytoczyłeś niewybredny żart z udziałem Twojego dziadka.To jak to jest?Masz klona? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Witaj rudy, mam dla Ciebie prezent :-) 25.06.06, 23:19 Nie, mam po prostu niewybredne poczucie humoru... Prawicowym głupkom i genetycznym idiotom radzę omijać mnie szerokim łukiem, bo się jeszcze zarażą! :) rudy_harnas napisał: > taziuta napisał: > ------------------------------------- > Przeczytałem.Czytałem też inny Twój post ,w którym przytoczyłeś niewybredny > żart z udziałem Twojego dziadka.To jak to jest?Masz klona? Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_harnas Chciałbyś być dowcipny 25.06.06, 23:43 taziuta napisał: Nie, mam po prostu niewybredne poczucie humoru... Prawicowym głupkom i > genetycznym idiotom radzę omijać mnie szerokim łukiem, bo się jeszcze zarażą! : -------------------------------------------------------- Widzisz biedaku,zrobili Ci extrakcję patriotyzmu a na jego miejsce wstawili implant internacjonalizmu(made in CCCP)Jak się implant spieprzy,co jest wysoce prawdopodobne,to zginiesz jak dziecko we mgle! Odpowiedz Link Zgłoś
bajt52 Re: No co,Dzrierżyński by się przydał? 25.06.06, 19:52 Nieśmiało podpowiadam,że zdaje się tow.Dzierżynski już był wyzionął ducha jakiś czas temu ale może by coś pokombinować z tow.Łukaszenką? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Wszystko już było! :-))) 25.06.06, 20:37 Nie, drogi adwersarzu! Pamiętam jednak jak w miarę postępu stalinizacji Rosji, kontrrewolucja stawała się coraz silniejsza /wg propagandy bolszewickiej/. I ile byś tej hydrze nie odrąbał głów /a Stalin rąbał aż miło/ to jej ich jeszcze więcej odrastało... I jak patrzę na to co dzisiaj w Polsce robią kaczyści, to mogę tylko powiedzieć - wszystko już było! :-))) wet3 napisał: > Widze, ze fantazja dopisuje ci jak trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Wszystko już było! :-))) 25.06.06, 20:40 Obawiam się, że możesz nie docenić genetycznej fantazji ułańskiej władców RP 3,5. Oczywiście wolałbym abyś miał rację. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Wszystko już było! :-))) 25.06.06, 20:51 Mam prośbę, weź mnie skrytukuj lub pochwal, lub cokolwiek, na forum Kraj, link poniżej. Najpierw rano admin mnie wyciął, a potem chyba wszyscy bali się tego tematu, lub mój żart napawa ich niesmakiem... :-( Nawet moja żona nie chce ze mną od rana rozmawiać. :-) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=44162009 uu1 napisała: > Obawiam się, że możesz nie docenić genetycznej fantazji ułańskiej władców RP > 3,5. Oczywiście wolałbym abyś miał rację. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Wszystko już było! :-))) 25.06.06, 21:05 > Nawet moja żona nie chce ze mną od rana rozmawiać. :-) Bo ja wiem. Zbliżają się ćwierćfinały Mundialu. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Wszystko już było! :-))) 25.06.06, 21:08 Ups, dzięki za przypomnienie. Lete na mecz, na razie :-) uu1 napisała: > > Nawet moja żona nie chce ze mną od rana rozmawiać. :-) > Bo ja wiem. Zbliżają się ćwierćfinały Mundialu. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Re: profesor.wilczur 25.06.06, 20:28 sa tak arcypotezne ze niewiadomo kto to jest te sily. A za kilka lat jak PiS przestanie rzadzic to powie ze sily byly tak hiper-arcy-potezne ze nie dosyc ze nie udalo sie ich zwalczyc ale nawet ujawnic ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wieslaw_szu Re: To brudna robota służb specjalnych 25.06.06, 18:58 "Ta ekipa" to ma być niby PiS? Ta największa banda nieudaczników w III RP "ma determinację"?? Żartujesz chyba. Raczej ma obsesje, urojenia i biegunkę myślową. Do żadnej prawdy nie dojdą i zostaną odsunięci od władzy, do której sprawowania się nie nadają. Myślę, że po przerżniętych wyborach samorządowych cała ta koalicja poparańców i cwaniaków rozpadnie się. I na tym będzie koniec. Pozostanie tylko problem wybitnie nieudanego prezydenta. Wbrew temu, co twierdzi Rokita, usunięcie go nie jest łatwe i pewnie trzeba się będzie z nim męczyć do końca kadencji. Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: To brudna robota służb specjalnych 25.06.06, 22:20 tak myslisz? hmm.. koalicja SamoPiSu sie rozpadnie predzej czy pozniej, to pewne, ale PiS jako taki? nie widac rys na gladkiej powierzchni tego PiSuaru (co najwyzej brudne zacieki ;) - tow. Jarek wyciagnal wnioski z dziejow AWSu i postawil na partie - monolit. tam nie ma frakcji, przynajmniej na razie nic na to nie wskazuje. ewentualnych dysydentow zagryzie Kur..ski. Odpowiedz Link Zgłoś
kszafra29 Re: To brudna robota służb specjalnych 26.06.06, 06:33 niestety to jest sluszna opinia. Odpowiedz Link Zgłoś
sjb Re: To brudna robota służb specjalnych 26.06.06, 08:17 wieslaw_szu napisał: > Myślę, że po przerżniętych wyborach samorządowych > cała ta koalicja poparańców i cwaniaków rozpadnie się. I na tym będzie koniec. > Pozostanie tylko problem wybitnie nieudanego prezydenta. Wbrew temu, co > twierdzi Rokita, usunięcie go nie jest łatwe i pewnie trzeba się będzie z nim > męczyć do końca kadencji. Jestem optymistą, ale boję się bardzo, że przedstawiona wizja jest zbyt optymistyczna. W każdym mieście mamy dziesiątki równie zakompleksiałych facetów którzy w tropieniu "układu" widzą swoją szansę. To co mamy teraz - to pikuś. Po wyborach samorządowych dopiero się zacznie. Przypomnijmy sobie jak było z poprzednim wejściem Braci do gry. Niedobitki PC harcowały po samorządach jeszcze szereg lat. To dzięki temu prezydentem na całe 10 lat został Kwaśniewski. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: To brudna robota służb specjalnych 25.06.06, 19:24 profesor.wilczur napisał: > po nitce do kłębka i dojdziemy prawdy. > Musimy pamiętać, że siły które walczą o przetrwanie są potężne. > W Polsce zamordowano generała policji - jej szefa, rzecz niespotykana w > cywilizowanym świecie- bo za dużo wiedział. > Sprawców nie odnaleziono do dziś. Otóż to. Mam nadzieję, że się dowiemy kto i w jaki sposób załatwił Gilowską. Na razie widać jak wielką radość sprawił opozycji, a jeszcze większą układowi. Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo ekipa juz doszla do prawdy: 25.06.06, 20:22 Zyta to agent. Taka jest prawda tej ekipy. Odpowiedz Link Zgłoś
batiar22 Były esbek ze sprawy Gilowskiej - oskarżony o w... 25.06.06, 18:49 Jak to mozliwe, ze taka UBecka kanalia pracowala do 1997 w UOP. Odpowiedz Link Zgłoś
kszafra29 Re: Były esbek ze sprawy Gilowskiej - oskarżony o 26.06.06, 06:38 nie tylko ten przypadek, lecz napewno setki jak nie tysiace wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
edi54 Były esbek ze sprawy Gilowskiej - oskarżony o w... 25.06.06, 18:51 Tylko tu ,w tym Kraju moze sie zdarzyc ,ze gdy kowal zawini cygana powiesza. Kompletna kompromitacja jest dzialanie min.Ziobro,ktory angazuje piastowany Urzad w sprawie ,ktora nie lezy w zakresie jego kompetencji.Powinien stanac przed Trybunalem Stanu (co zaiste wczesniej czy pozniej stac sie musi). Pozostanie hanba dla rzadzacych prawicowych elit ,ze nie stac ich na autentyczna pryncypialnosc.Ubolewam ,ze zamikly tez tzw. autorytety moralne. W pelni podzielam swiete oburzenie Rzecznika Interesu Publicznego. Nad osoba piastujaca Najwyzszy Urzad w Panstwie lepiej zamilkne. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Były esbek ze sprawy Gilowskiej - oskarżony o 25.06.06, 18:58 edi54 napisał: > Tylko tu ,w tym Kraju moze sie zdarzyc ,ze gdy kowal zawini cygana powiesza. > Kompletna kompromitacja jest dzialanie min.Ziobro,ktory angazuje piastowany > Urzad w sprawie ,ktora nie lezy w zakresie jego kompetencji.Powinien stanac > przed Trybunalem Stanu (co zaiste wczesniej czy pozniej stac sie musi). > Pozostanie hanba dla rzadzacych prawicowych elit ,ze nie stac ich na > autentyczna pryncypialnosc.Ubolewam ,ze zamikly tez tzw. autorytety moralne. > W pelni podzielam swiete oburzenie Rzecznika Interesu Publicznego. > Nad osoba piastujaca Najwyzszy Urzad w Panstwie lepiej zamilkne. Belkot!!! Za bajzel zloz podziekowanie grubej kresce i Walesie, bo zamiatal lewa noga jak trzeba i chronil wszelkiego autoramantu kanalie phrzez pozostawienie im wysokich emerytur i nieprzeprowadzenie dekomunizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
peer2 Re: Były esbek ze sprawy Gilowskiej - oskarżony o 25.06.06, 19:01 Ale ten sbek chyba chronił Gilowską, skoro wyniósł dokumenty na jej temat... Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_harnas Za bajzel zloz podziekowanie grubej kresce 25.06.06, 19:11 wet3 napisał: Belkot!!! Za bajzel zloz podziekowanie grubej kresce i Walesie, bo zamiatal > lewa noga jak trzeba i chronil wszelkiego autoramantu kanalie phrzez > pozostawienie im wysokich emerytur i nieprzeprowadzenie dekomunizacji. ------------------------------------------------------------- Nic dodać ,nic ująć! Trzeba było rozpalonym żelazem wyplenić tę gangrenę! Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Re: Były esbek ze sprawy Gilowskiej - oskarżony o 25.06.06, 19:19 wet3 napisał: Belkot!!! Za bajzel zloz podziekowanie grubej kresce i Walesie, bo zamiatal > lewa noga jak trzeba i chronil wszelkiego autoramantu kanalie phrzez > pozostawienie im wysokich emerytur i nieprzeprowadzenie dekomunizacji. Jezeli znasz język Polski i umiesz czytać, to przeczytaj co powiedział naprawdę Mazowiecki. Trzeba mieć dużo złej woli aby przekręcić jego słowa, nadając im pejoratywne znaczenie,żyjące potem własnym życiem w ciągu ostatnich kilkunastu lat: "Rząd, który utworzę, nie ponosi odpowiedzialności za hipotekę, którą dziedziczy. Ma ona jednak wpływ na okoliczności, w których przychodzi nam działać. Przeszłość odkreślamy grubą linią. Odpowiadać będziemy jedynie za to, co uczyniliśmy, by wydobyć Polskę z obecnego stanu załamania." To niegodziwe kłamstwo od lat rozpowszechniają ci, którzy teraz rządzą Polską i sączą do naszych umysłów kolejne kłamstwa (a właściwie umysłów "ciemnego ludu, który w to uwierzy", jak powiedział Kurski). Odpowiedz Link Zgłoś
kszafra29 Re: Były esbek ze sprawy Gilowskiej - oskarżony o 26.06.06, 06:41 jestem popierajacy Pana opinie, ale sadze, ze jest to tzw. ryk na puszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
harbour5 Oj Ty Gilowska 25.06.06, 18:51 Kiedyś pewien Kabaret (TEY) spiewał : Oj naiwny, naiwny, naiwny. Jak dziecko we mgle Pani profesor też pierwsza naiwna??? Odpowiedz Link Zgłoś
rkb10 Re: Oj Ty Gilowska 25.06.06, 18:56 To był kabaret Elita z Wrocławia a nie Tey Odpowiedz Link Zgłoś
harbour5 Re: Oj Ty Gilowska 25.06.06, 19:11 rkb10 napisał: > To był kabaret Elita z Wrocławia a nie Tey Dzięki. Masz Rację. Oj ta skleroza, ale w tym wieku to chyba normalne. Za to pamiętam kto zwyciężył pod Grunwaldem, a 'podługowaty" nie Odpowiedz Link Zgłoś
wieslaw_szu Taziuta, ile ty masz lat? 25.06.06, 18:51 Czy ty w ogóle masz pojęcie o realiach życia w PRL? Pewnie należysz do rozrastającej się armii mędrków, którzy wychowali się w wolnej Polsce, ale mają czelność pouczać, rozliczać i strofować starszych, którzy na własnej skórze doświadczyli PRL-u. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Zyta była albo kapusiem albo głupią gęsią... :-) 25.06.06, 19:17 Mam 52 lata, i żyłem pod rządami komuny dłużej niżbym chciał :-) A Zyta była albo kapusiem albo głupią gęsią... Nie wiem co wolisz? Bo albo ten system był tak opresyjny, i wszyscy pracownicy naukowi wiedzieli, że każde słowo może być wykorzystane przeciwko nim, albo nie był. Ze słów Zyty, wypowiadanych przy różnych okazjach wiemy, że to był system nieludzki, a więc tylko idiotka mogła się przyjaźnić z osobą, której mąż pracował w SB... wieslaw_szu napisał: > Czy ty w ogóle masz pojęcie o realiach życia w PRL? Pewnie należysz do > rozrastającej się armii mędrków, którzy wychowali się w wolnej Polsce, ale > mają czelność pouczać, rozliczać i strofować starszych, którzy na własnej > skórze doświadczyli PRL-u. Odpowiedz Link Zgłoś
czat-man Re: Zyta była albo kapusiem albo głupią gęsią... 25.06.06, 19:55 taziuta napisał: > tylko idiotka mogła się przyjaźnić z osobą, której mąż pracował w SB... Czy wszystko bylo takie biale-czarne? Jeszcze niedawno twierdzieles zupelnie cos innego usprawiedliwiajac Jaruzelskiego. No a poza tym ten maz przyjaciolki to swinia - nie uprzedzil przeciez, ze cokolwiek powie, moze byc uzyte przeciwko jej (Zycie). Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Zyta była albo kapusiem albo głupią gęsią... 25.06.06, 20:04 Witaj, Aniele Stróżu! Pozwól mi być tylko człowiekiem i w komentarzach kierować się /tak jak Twój przyjaciel Sil/ sympatiami i uprzedzeniami :-))) czat-man napisał: > taziuta napisał: > > tylko idiotka mogła się przyjaźnić z osobą, której mąż pracował w SB... > > Czy wszystko bylo takie biale-czarne? Jeszcze niedawno twierdzieles > zupelnie cos innego usprawiedliwiajac Jaruzelskiego. > > No a poza tym ten maz przyjaciolki to swinia - nie uprzedzil przeciez, > ze cokolwiek powie, moze byc uzyte przeciwko jej (Zycie). Odpowiedz Link Zgłoś
wieslaw_szu Życzę ci więcej pokory 25.06.06, 20:05 Z całego serca życzę ci więcej pokory w ocenianiu innych. I może spróbuj dostrzec w świecie odcienie szarości, a nie tylko schematy czerń-biel, ubek- patriota itd. Np. ja sam działałem w PRL w opozycji, lecz także miałem znajomych i przyjaciół w szeroko rozumianym aparacie władzy. Gdy był nalot bezpieki na moją grupę, powielacz przechował mi w swojej piwnicy wysoki aparatczyk z władz centralnych PSL. Kręcił nosem, ale zgodził się. I najwyraźniej nie doniósł. Na mojej uczelni represjonowanych studentów i pracowników broniła demokratycznie wybrana komisja senatu, ale także... I sekretarz POP PZPR, który był przyzwoitym człowiekiem. Moja szwagierka była sędzią i orzekała w kolegiach ds. wykroczeń. Miała szczęście, że nie trafiła się jej żadna sprawa polityczna, ale gdyby się trafiła, to nie sądzę, żeby wykazała się niezłomnym bohaterstwem. Znajomi z partii przynosili mi "Biuleytyny Specjalne PAP" - wydawnictwa zawierające nieocenzurowaną informację dla "swoich" i wtajemniczonych, którą ja wykorzystywałem w prasie podziemnej. Oni oczywiście wiedzieli, po co mi to, ale nie zadawali pytań, tylko przynosili. I tak dalej. Więcej pokory, przyjacielu. I więcej życzliwości w ocenianiu innych. Świat nie składa się z diabłów i aniołów. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Drogi Szu! 25.06.06, 20:20 Jestem pokorny /czasami ironizuję, ale nie znaczy, że nie rozumiem różnicy/. Natomiast pokorną nie jest i nie była Zyta! Nie wiem czemu chcesz bronić osoby, która wraz z PO i PiS, całą sobą popierała "ostateczne rozwiązanie" lustracyjne w Polsce. Miller dobrze to komentował, że politycy prawicy zachowują się jak karpie głosujące za przyspieszeniem Bożego Narodzenia... Zyta sama się o to prosiła. I myślę, że czekają nas następne odsłony, jeszcze wiele karpii trafi pod nóż! Aż w końcu ciemny lud przestanie wybierać populistów, którzy im wciskają, że ostateczne rozliczenie z przeszłością to podstawa programu na przyszłość... wieslaw_szu napisał: Re: Życzę ci więcej pokory > Z całego serca życzę ci więcej pokory w ocenianiu innych. I może spróbuj > dostrzec w świecie odcienie szarości, a nie tylko schematy czerń-biel, ubek- > patriota itd. Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_harnas Czy wiesz co to meduza? 26.06.06, 00:03 Gilowska składa wniosek do prokuratury i oskarż... Przeczytaj komentowany artykuł » taziuta 24.06.06, 14:09 + odpowiedz taziuta napisał: Jestem pokorny /czasami ironizuję, ale nie znaczy, że nie rozumiem różnicy/. > Natomiast pokorną nie jest i nie była Zyta! > > Nie wiem czemu chcesz bronić osoby, która wraz z PO i PiS, całą sobą > popierała "ostateczne rozwiązanie" lustracyjne w Polsce. ------------------------------------------------------------------- Brawo Zyta! Jesteś człowiekiem z charakterem! :-) Powiedzieli Ci, że będziesz tańczyć tak jak Ci zagrają, albo znajdą się na Ciebie nowe papiery?! Nie ugięłaś się, i papiery trafiły do RIP… Mam nadzieję, że teraz nie popuścisz szantażystom, i że wkrótce poznamy ich nazwiska! -------------------------------------- No to już wiesz co to meduza? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta A wiesz co to jest homo sapiens? 26.06.06, 06:04 Wiem, że nie wiesz... Homo to od pedziów, a sapiens od myślenia! A jak pedzio myśli, to czasem wyciąga pochopne wnioski. Ale jak myśli dalej to zdarza się, że dochodzi też do prawidłowych. Trwaj rudy! Trwaj w myśleniu, nie pozwól Wielkiemu Wodzowi myśleć za ciebie :) rudy_harnas napisał: Re: Czy wiesz co to meduza? > Gilowska składa wniosek do prokuratury i oskarż... > > Przeczytaj komentowany artykuł » > taziuta 24.06.06, 14:09 + odpowiedz > > taziuta napisał: Jestem pokorny /czasami ironizuję, ale nie znaczy, że nie > rozumiem różnicy/. > > Natomiast pokorną nie jest i nie była Zyta! > > > > Nie wiem czemu chcesz bronić osoby, która wraz z PO i PiS, całą sobą > > popierała "ostateczne rozwiązanie" lustracyjne w Polsce. > ------------------------------------------------------------------- > > Brawo Zyta! Jesteś człowiekiem z charakterem! :-) > Powiedzieli Ci, że będziesz tańczyć tak jak Ci zagrają, albo znajdą się na > Ciebie nowe papiery?! > Nie ugięłaś się, i papiery trafiły do RIP… > Mam nadzieję, że teraz nie popuścisz szantażystom, i że wkrótce poznamy ich > nazwiska! > -------------------------------------- > No to już wiesz co to meduza? Odpowiedz Link Zgłoś
kszafra29 Re: A wiesz co to jest homo sapiens? 26.06.06, 07:22 prosze jeszcze raz poszukac w slownikach zwrotu lacinskiego HOMO SAPIENS co jest: czlowiekiem w wydaniu historycznym Odpowiedz Link Zgłoś
kszafra29 Re: Życzę ci więcej pokory 26.06.06, 07:13 Jestem z tak jak Pan z tej przeciwnej strony, i popieram Panska wypowiedz. koniec ustrojstwa socjalistycznego nie skonczylby sie gdyby sami socjalisci tego nie chcieliby. Ja mam na to prywatny dowod jeszcze z konca lat siedemdziesiatych. Glowno dawodzacy komunisci stwierdzili, ze po co maja omijac podatki, lepiej jak beda wlascicielami przedsiebiorstw. I tak sie stalo. Wiekszosc wlascicieli wazniejszych firm sa to byli komunisci z PRL lub w najlepszym przypadku "podstawienie inwestorzy" (mnie to proponowano). Odpowiedz Link Zgłoś
kszafra29 Re: Zyta była albo kapusiem albo głupią gęsią... 26.06.06, 06:56 logicznie myslac jest w rozumowaniu slusznosc, lecz znajac podstepy tych sluzb sadze, ze warto byloby potrzekac na decyzje (wyroki) sadowe Odpowiedz Link Zgłoś
grgr_sw jak szybko uciekla przed lustracja 26.06.06, 11:00 Szybka dymisja i teraz moga jej naskoczyc... Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Były esbek ze sprawy Gilowskiej - oskarżony o 25.06.06, 18:57 OK, a co to zmienia? Czy złożyła oświadczenie lustracyjne niezgodne z prawdą? Czy Marcinkiewicz nie miał przygotowanego następcy? Czy Marcinkiewicz nie zdymisjonował Gilowskiej zamiast np. ją urlopować/cokolwiek do czasu wyjaśnienia sprawy? Czyli - czyż Gilowska nie została odsunięta metodą teczkową? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Były esbek ze sprawy Gilowskiej - oskarżony o 25.06.06, 19:02 Zgodnie z prawem, po "wystepie" Olszewskiego, Zyta nie moze sprawowac swoich funkcji i musiala byc usunieta, niezaleznie od woli rzadu. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Były esbek ze sprawy Gilowskiej - oskarżony o 25.06.06, 19:05 I jedynym rozwiązaniem jest dymisja? Ejże! To sobie proszę wyobrazić, gdy sytuacja dotyczy np. Dorna. O "casusie" Jarka K. nie ma co nawet wspominać :/ Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Lustracja nie dotyczy lalkarzy, tylko lalek :-) 25.06.06, 19:08 Jareczek był na tyle sprytny, że się nie pchał na premiera, tylko obsadził to stanowisko swoją marionetką... Lustracja nie dotyczy lalkarzy, tylko lalek :-) chateau napisał: > I jedynym rozwiązaniem jest dymisja? Ejże! > To sobie proszę wyobrazić, gdy sytuacja dotyczy np. Dorna. > O "casusie" Jarka K. nie ma co nawet wspominać :/ > Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Lustracja nie dotyczy lalkarzy, tylko lalek : 25.06.06, 19:14 To oczywiste. Tylko cała sprawa z Gilowską trwa już jakiś czas, a RIP wystrzelił z tym dopiero teraz. Nie wierzę w przypadki - jedyny minister, o którym z częstotliwością raz na 2 tygodnie pojawia się plotka o podaniu się do dymisji i jedyny, w stosunku do którego pojawiają się "nowe okoliczności" w sprawie oświadczenia lustracyjnego :))) Odpowiedz Link Zgłoś
peer2 Re: Lustracja nie dotyczy lalkarzy, tylko lalek : 25.06.06, 19:17 Z tego co wiadomo, to Witoldowi W. papiery zabrało ABW. ABW podpada teraz pod Wassermanna. Pytanie: komu ABW przekazało papiery (IPN czy bezpośrednio RIP) i kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Lustracja nie dotyczy lalkarzy, tylko lalek : 25.06.06, 19:25 Pytasz, czy ABW samo zaniosło do RIP czy pośredniczył Kurtyka? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
peer2 Re: Lustracja nie dotyczy lalkarzy, tylko lalek : 25.06.06, 19:26 To jest chyba ważne. Wiadomo, że Olszewski miał ostatnio jakąś pogawędkę z Wassermannem. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Lustracja nie dotyczy lalkarzy, tylko lalek : 25.06.06, 19:37 Wątpię, żeby "minister koordynator" osobiście itd. Zresztą normalna ścieżka wiedzie przez IPN pod przewodnictwem Kurtyki, taką dróżkę bym obstawiał. I po raz kolejny wychodzi, że trudna sprawa - kłopot będzie już na etapie ustalenia kto wygrzebał kwity. Do brudnej gry w sam raz takie prawo :/ Odpowiedz Link Zgłoś
kszafra29 Re: Lustracja nie dotyczy lalkarzy, tylko lalek : 26.06.06, 07:36 to jest myslenie logiczne, ale w polityce nie zawsze jest sluszne Odpowiedz Link Zgłoś
beec Re: Lustracja nie dotyczy lalkarzy, tylko lalek : 25.06.06, 20:02 tiiiiaaa...... racja ... peer2 napisał: [...] > Z tego co wiadomo, to Witoldowi W. papiery zabrało ABW. ABW podpada teraz pod > Wassermanna. [...] w jednej z wypowiedzi wyżej było też info o próbie robienia porządków z akcyzą przez Ziutę .. ja jeszcze dodam od siebie, że gdyby przyszło wybierać między działaniem dla dobra państwa przez Wasermana i przez Romana, zdecydowaniem postawiłabym na Romana. Waserman zbyt szybko poleciał na przesłuchania do Niemiec... jak dobrze pamiętam, to o mały figiel szlag mół też trafić dokumenty zgromadzone przez tego ex prokuratora i wywiezione przez niego do Niemiec.. na szczęcie nie udało się ! a i pytania na komisji Wasermanski stawial co najmniej dziwne.. bo zmierzające niekoniecznie do odkrycia sprawców, ale raczej do zamotania obrazu ... a teraz wkleję przebieg kariery nowego MF - każdy kto zna daty polskie [sic] będzie sobie musiał odpowiedzieć na pewne pytania: Paweł Wojciechowski Doświadczenie zawodowe 07/99-07/05 Prezes Zarządu, PTE Allianz Polska SA, Warszawa 05/96-06/99 Prezes Zarządu, Dyrektor Inwestycyjny, PBK ATUT TFI SA, Warszawa 03/95-11/96 Prezes Zarządu, Polska Grupa Zarządzania Funduszami, Warszawa 02/95-11/96 Dyrektor Oddziału #8212; Zarządzanie Funduszami, PBR SA, Warszawa 05/92-12/94 Doradca, Ministerstwo Przekształceń Własnościowych, Warszawa 01/92-05/92 Kierownik Projektu, UNDP, Organizacja Narodów Zjednoczonych. Warszawa 09/89-12/91 Analityk, Center for Regional Economic Issues, Cleveland, Ohio, USA 09/89-06/91 Asystent, Weatherhead School of Management, Cleveland, Ohio, USA 01/88-01/89 Nauczyciel Akademicki, John Carroll University, Ohio, USA 06/87-02/88 Konsultant, Davies Can Co., Solon, Ohio, USA Wykształcenie - Studia podyplomowe z Rachunkowości Zarządczej, SGH Warszawa (1999) - Doktor Nauk Technicznych, Instytut Badań Systemowych PAN, Warszawa (1994) - PhD in Operations Research/Finance, ALL But Dissertation, Case Western Reserve University, Cleveland, Ohio, USA (1990) - Master of Science in Operations Research, Case Western Reserve University, Cleveland, Ohio, USA (1988) - Bachelor of Arts in Economics, John Carroll University, Cleveland, Ohio, USA (1986) - 4-letnie studia na Wydziale Handlu Zagranicznego, SGPiS, Warszawa (1983) Inne Członek FIAP - Światowej Federacji Towarzystw Emerytalnych (2000-2005) Wiceprezes Izby Gospodarczej Towarzystw Emerytalnych (2000-2001) Wiceprezes Stowarzyszenia Towarzystw Funduszy Inwestycyjnych, Warszawa (1998- 1999) Członek Rad Nadzorczych: - Polskiego Towarzystwa Prywatyzacyjnego - Kleinwort Benson (1996-1999) - Polskiej Grupy Zarządzania Funduszami (1996-1998) - Banku Depozytowo-Kredytowego w Lublinie (1994-1996) Autor i współautor wielu publikacji, w tym następujących podręczników: - Regionalne Fundusze Inwestycyjne (1997) - Fundusze Inwestycyjne (1995) - Initial Public Offerings in Poland (1994) - Opcje i Kontrakty Terminowe (1993) Znajomość języków obcych: angielski, francuski, hiszpański, rosyjski, niemiecki (podst.) Odpowiedz Link Zgłoś
kszafra29 Re: Lustracja nie dotyczy lalkarzy, tylko lalek : 26.06.06, 07:43 prosze przedestawic w czym jest problem ? Odpowiedz Link Zgłoś
greg958 Re: Lustracja nie dotyczy lalkarzy, tylko lalek : 25.06.06, 19:21 a czemuż to Jareczek nie objął funkcji premiera jako szef zwycięskiej partii? ze strachu, ze ztrachu mój brachu! Odpowiedz Link Zgłoś
peer2 Re: Były esbek ze sprawy Gilowskiej - oskarżony o 25.06.06, 19:31 Niech kolega nie ściemnia. Zgodnie z prawem nie można sprawować swoich funkcji dopiero po prawomocnym wyroku lustracyjnym. Ale komuś widać zależało, aby do niego nie doszło, stąd dymisja Zyty. I znowu została niepewność: "kłamała czy nie kłamała". Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Re: Były esbek ze sprawy Gilowskiej - oskarżony o 25.06.06, 23:03 wet3 napisał: > Zgodnie z prawem, po "wystepie" Olszewskiego, Zyta nie moze sprawowac swoich > funkcji i musiala byc usunieta, niezaleznie od woli rzadu. Grubo się mylisz!!! Sprawa była dzisiaj wałkowana w co najmniej 3 audycjach radiowych i telewizyjnych. Nikt nie miał wątpliwości, że z punktu widzenia PRAWA, dopiero zapadnięcie prawomocnego wyroku o kłamstwie lustracyjnym, oznacza automatyczne usunięcie ze stanowiska połączone z zakazem piastowania funkcji publicznej (podlegające lustracji) przez kolejne 10 lat. Podkreslano, i nawet Gosiewski nie zaprzeczał, że to tylko "przyjęcie przez PiS wysokiego standardu czystości..." spowodowało ową dymisję. Inny komentator nazwał rzecz po imieniu: PiS (i PO zresztą też) wpadły we własne sidła. Wpadły w pułapkę lustracyjną, bo tak za lustracją gardłowały. Taką straszliwą wagę przywiązywały i przywiązują do jakichkolwiek przejawów otarcia się kogokolwiek o zainteresowania dawnych służb, ze teraz muszą walic w swoich. Jeszcze inna teoria mówi, że usunięcie Gilowskiej jest na rekę wiekszości PiSowskiej. Tak, czy inaczej PRAWO nie miało z dymisja NIC wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
speckomisarz bezprawne wywieranie wpływu na czynności urzędowe 25.06.06, 19:02 wszczęcie postępowania lustracyjnego nie jest działaniem bezprawnym, zawiadomienie o kogoś o nim też nie, coś mi się wydaje, że cięzko tu będzie o znamiona tego przestępstwa. To tak formalnie, bo osobiście wyczuwam tu podstęp a la Jarucka. Odpowiedz Link Zgłoś
brunschwick Re: Były esbek ze sprawy Gilowskiej - oskarżony o 25.06.06, 19:02 A skąd wytrzasnąłeś tezę że o tym wiedziała??? Przecierz wyraźnie mówi że miał pracować w policji (stąd potrzeba tłumaczenia "chodzenia w cywilu", gdyby wiedziała że był w sb nie trzeba by było tego tłumaczyć). Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_harnas Gniazdo żmij 25.06.06, 19:05 taziuta napisał: > Zyta wiedziała, że mąż koleżanki pracuje w SB /tyle, że w przestępstwach > gospodarczych/ i beztrosko chlapała jęzorem?! Czyli sama się o to prosiła... -------------------------------------------------------------- Ty palancie nawet nie wiesz ile razy sam się o to prosiłeś,a może dziadek, ubecki cyrulik przestrzegł cię ,żę ubeckie ścierwo omijać trzeba szerokim łukiem.Ciekawe co na to twój idol Senyszyn?Nazwałaby cię UBofobem? Odpowiedz Link Zgłoś
kszafra29 Re: Gniazdo żmij 26.06.06, 07:55 tak trzymac. ubeckie, czy sbeckie scierwa trzeba tepic jak tylko mozna. Odpowiedz Link Zgłoś
eat.putsy obrzydliwy, pazerny i fałszywy babsztyl 25.06.06, 19:09 no i sama się w końcu wy*r*uchała Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Były esbek ze sprawy Gilowskiej - oskarżony o 25.06.06, 19:09 "W 2001 r. "GW" pisała, że oficerowie dzięki wynoszonym z urzędu tajnym dokumentom mogli szantażować polityków i radnych." I to pokazuje, że lustracja to nie sprawa zemsty tylko podstawowego bezpieczeństwa państwa. A w tekście brakuje mi informacji o tym czym się zakończyła ta cała afera. Jeśli niczym to gratulacje dla wymiaru sprawiedliwości bo to już siódmy rok. Odpowiedz Link Zgłoś
ben_shaprut esbeckie ścierwa - ja ma Zytę gdzieś, ale walka 25.06.06, 19:11 polityczna to nie upadlanie. Glosuję na tych, co wam sąd i przepadek mienia gotują, ścierwa... Odpowiedz Link Zgłoś
renebenay Re:!!! cos za szybko!!!! 25.06.06, 19:20 Cos za szybko i za zbyt pewnie ta sprawa leci,cos tu smierdzi na historie szyta grubymi nicmi-ciekawe kto jest glownym krawcem bo przy dzisiejszych manipulacjach wyciagac sbiste jest kaskiem zbyt duzym do polkniecia. Odpowiedz Link Zgłoś
afrykan Ale jak to złożyła w sobotę? 25.06.06, 19:21 na stronie prokuratury piszą: Prokuratura Rejonowa Warszawa-Śródmieście 00-512 Warszaw ul.Krucza 38/42 tel. 628 41 22 Z-ca prokuratora sekretariat tel. 625 06 32 godziny otwarcia : poniedziałek-piątek : 8:15-16:15 - to jak prokuratura nie otwarta, to co, wrzuciła pod drzwiami to doniesienie o przestępstwie? Odpowiedz Link Zgłoś
peer2 Re: Ale jak to złożyła w sobotę? 25.06.06, 19:22 Akurat ten tydzień to był wyjątek, cała państwówka odpracowywała w sobotę jakieś święto... Odpowiedz Link Zgłoś
paragraf222 Były esbek ze sprawy Gilowskiej - oskarżony o w... 25.06.06, 19:21 "Śledztwo wszczęto, gdy wiosną 1999 r.[...]" "Ich proces trwa od 2003 r.[...]" "Nie jest znany jego przebieg, bo sprawa jest całkowicie tajna.[...]" Jak zwykle. Dziadostwo i nieudolność. Byle odwlec, byle dociągnąć do przedawnienia. I najlepiej wszystko utajnić, żeby nieudolność zamaskować. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Gilowska nie była wpływową mieszkanką Świdnika 25.06.06, 19:25 Ten esbek to zwykła kanalia, która połakomiła sie na dodatkowy grosz, a takich wielu zostało. Papiery wynosili ze strachu, bo takich sprawek mają więcej na sumieniu. Normalnie d... mu skopać. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Re: Dawni esbecy - to dzisiejszy alfonsi ... 25.06.06, 19:27 To był kadra nędzników , bez idei , bez moralności , dziedzice dawnych komunistycznych aparatczyków,kolejna pokoleniowa chołota , która była ucieleśnieniem "elyty" PZPR , która nic nie miała współnego z nazwą , ale wiele wspólnego z Balcerowiczem i Geremkiem . Jeżeli taka pokoleniowa nędza sprawuje dalej władzę , to mamy to co mamy , czyli bezrobocie , nędzę , donosy i korupcję. Odpowiedz Link Zgłoś
lze.wybiorcza Ale ta "elyta" choc wiedziala, ze "holota" piszemy 25.06.06, 20:05 przez samo H:) I nie przeprowadzala "patriotycznej" reformy ortografii wzorem Mlodziezy Wszechnazistowskiej Giertycha: img93.imageshack.us/img93/8869/beszczelnihomosie2ou.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
kszafra29 Re: Dawni esbecy - to dzisiejszy alfonsi ... 26.06.06, 08:15 to jest glos niestety w "puszczy" nie wiadomo dlaczego koledzy wyborcy wybrali takich "wodzow " Odpowiedz Link Zgłoś
cynozura Re: Były esbek ze sprawy Gilowskiej - oskarżony o 25.06.06, 19:42 ...ale pewnie ma już emeryturę jako zasłużony dla kraju!Za grubą kreskę należy się komuś dobry kop!! Odpowiedz Link Zgłoś
slasz10 Re: Były esbek ze sprawy Gilowskiej - oskarżony o 25.06.06, 19:55 Ale właśnie SB to nie sprawy gospodarcze Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Były esbek ze sprawy Gilowskiej - oskarżony o 25.06.06, 19:56 Uważam, że najwyższy już czas aby zamknąć raz na zawsze sprawę teczek i pochodnych. Dzielnym pracownikom IPN nadać tytuł "Zasłużony dla RP 3,5 Histeryk" i dać zadanie. Niech zbadają jakie mechanizmy (z biologią włącznie) powodują, że im dalej od zdarzenia, tym ilość kombatantów rośnie. A pozostali rodacy - do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Były esbek ze sprawy Gilowskiej - oskarżony o 25.06.06, 20:03 Żartujesz? I co najmniej połowa klasy politycznej ma zrezygnować z takich fajnych zabawek jak kwity i haki? Czy oni się będą zajmować? :/ Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Były esbek ze sprawy Gilowskiej - oskarżony o 25.06.06, 20:08 Przed takim specjalnym domem narysujemy im "klasy" i niech skaczą do końca kadencji, jak Gabriel Janowski Odpowiedz Link Zgłoś