Dodaj do ulubionych

Internetu zlustrować się nie da

27.06.06, 02:47
heheheh sa jeszcze blogi. Niektore z nich o charakterze dziennikarskim. To
taka podpowiedz co by tu jeszcze zlustrowac :D
Obserwuj wątek
    • noelkabat Re: Internetu zlustrować się nie da 27.06.06, 04:27
      Moze ktos mnie uswiadomi czym sie rozni PISowska lustracja dziennikarzy od
      bolszewickiej cenzury, ktora znamy z PRLu.
      • jola135 jak sie nie da zlustrować 27.06.06, 10:00
        to można "napluć jeszcze do zupy"i to zaczyna robić PIS
        • centrolew Re: jak sie nie da zlustrować 27.06.06, 10:57
          Banda kretynów! Przecież prawo do wolności słowa nie może zależeć od tego, czy
          posiada się jakiś kwit z IPN, czy nie. Projekt narusza najbardziej podstawowe
          prawa konstytucyjne, aż dziwi że nie wylądował od razu w koszu, ale czegóż się
          tutaj spodziewać po PiS i całej prawicy...
          • hassanika Re: jak sie nie da zlustrować 28.06.06, 13:44
            centrolew napisał:
            ale czegóż się
            > tutaj spodziewać po PiS i całej prawicy...
            >
            Dokładnie! , załozmy abstrakcyjny przypadek ze jestem wydawca i włascicielem
            lewicowej-ba skrajnie lewicowego pisma , zatrudniam w nim eks dziennikarzy
            "reżimu komunistycznego" -"skalanych" wspołpraca z sb w latach 70-89 ..i co qwa
            komu do tego kogo zatrudniam???? moja brocha,mój cyrk -moje małpy.Tak długo jak
            nie naruszam publikacjami art.kk i konstytucji moga mnie cmoknac w pompke
            pisuary poryte!!!!
            • rafi13 Komunizm wiecznie zywy - w glowach kaczek. 28.06.06, 14:19
              Komunizm nie upadl. Zyje i rozkwita - glownie w glowie kaczora-kurdupla i jego
              swity. Caly swiat ma juz wiek XXI, Polska za sprawa paru idiotow grzebie sie
              wciaz od nowa w swojej pokreconej historii.

Otworzyc w koncu te pie*rzone archiwa! Bedzie smrod na pol roku i koniec.
              Odpadnie jedno pole do intryg i brudnych gier politycznych. Skoro narod
              koniecznie chce wiedziec ze ksiadz proboszcz sie spowiadal SB, bo mial kobiete
              i dziecko na boku, ze znajomy donosil zeby dostac paszport, itp., itd. Skoro
              ludzie jeszcze nie rozumieja ze cale spoleczenstwo bylo omotane przez
              totslitatrny system - to prosze bardzo, wylejmy to szambo w calosci.

Ciagle tematy zastepcze..
              Z*srani rewolutorzy moralni.
              • kszynka Re: Komunizm wiecznie zywy - w glowach kaczek. 28.06.06, 16:17
                :-(
                • swistak336 Zlustrujcie mnie!Jestem redaktorem Gildii Fantasy! 28.06.06, 18:28
                  Powiedzcie mi tylko najpierw, gdzie Gildia ma siedzibę, bo bez tego nie będę mógł wypisać poprawnie wniosku lustracyjnego!
                  • greg0.75 Re: Zlustrujcie mnie!Jestem redaktorem Gildii Fan 28.06.06, 20:19
                    A aby na pewno urodziłeś się przed 1972? Bo jak nie to przepadło, nie zostaniesz zlustrowany (age'yzm!)
            • rorbeck Re: jak sie nie da zlustrować 28.06.06, 17:57
              hassanika napisał:

> centrolew napisał:
              > ale czegóż się
              > > tutaj spodziewać po PiS i całej prawicy...
              > >
              > Dokładnie! , załozmy abstrakcyjny przypadek ze jestem wydawca i włascicielem
              > lewicowej-ba skrajnie lewicowego pisma , zatrudniam w nim eks dziennikarzy
              > "reżimu komunistycznego" -"skalanych" wspołpraca z sb w latach 70-89 ..i co
              qwa
              > komu do tego kogo zatrudniam???? moja brocha,mój cyrk -moje małpy.Tak długo
              jak
              > nie naruszam publikacjami art.kk i konstytucji moga mnie cmoknac w pompke
              > pisuary poryte!!!!
              Nareszcie zalazł się ktoś normalny kto nazywa sprawy po imieniu i nie
              podlizuje się katoprawicy.
          • camell_ek Re: jak sie nie da zlustrować 28.06.06, 13:56
            Jak to? Nie ma adresu redakcji internetowej? To sie uchwali kolejna ustawe, ze
            korzystac z internetu bedzie mozna tylko w wyznaczonych kawiarenkach po
            owczesnym wpisaniu sie na liste. Tylko w Polsce rzecz jasna. Wszelkie polaczenia
            netu polskiego ze swiatem tez proponuje zniesc. Po co nam to? Mamy swoj, lepszy,
            polski.
            --
            camell.blox.pl
            • premier.z.krakowa panika wśród lewackich dziennikarzy 28.06.06, 14:16
              "Już widzę te kalkulacje przy spisywaniu umów autorskich: zapłać mi, wydawco, ale nie więcej niż np. 450 zł, bo nie mogę przekroczyć 50 proc." - czyli zakłąda pan że sporo dziennikarzy to byli wspólpracownicy SB i TW. Pewnie wie pan to najlepiej.

"Rozumiem, że obecna koalicja rządząca przez kilka miesięcy zdołała już przebić cztery lata rządów SLD pod względem nieuczciwości, krętactwa, kłamstwa, dziwnych afer, wpadek itp. Rozumiem więc, że potrzebuje haków na dziennikarzy, by zamknąć im gębę. " - i ewszystko jasne skomuszony dziennikarz który w swoim zindoktrynowanym umyśle nie potrafi wychylić się poza swój wąski lewacki światopogląd.
              Przypominam panu takie afery jak Starachowice, Rywina, fabryka osocza i wiele innych dziennikarzu od sieedmiu boleści.
              • rafi13 nie chrzan 28.06.06, 14:32
                ten kuriozalny pomysl to kolejna zaslona dymna dla dzialan PISu i kolegow.
                Trzeba jakos odrocic uwage 'ciemnego ludu' od tego co wyczynia koalicja
                populistow. Wszak w swej bezczelnej pazernosci na wladze i stolki PISuar bije
                na glowe LSD Millera.
              • kolargolo Re: panika wśród lewackich dziennikarzy 28.06.06, 15:50
                i po co to jeszcze komentujesz? Przy takiej porazajacej tepocie poslow wypada
                zrobic tylko dwie rzeczy: przyznac ze ten kto pisal te ustawe to debil, albo
                przemilczec bo wstyd. Nie dziwi mnie zupelnie to ze taki glupi projekt
                napisali - przeciez wsrod poslow PiS, LPR i Samoobrony nie ma intelektualistow
                i wiekszosc fachowcow w ogole nie chce miec z tymi burakami nic wspolnego.
              • swistak336 panika lewackich dziennikarzy-nie! złe prawo 28.06.06, 18:30
                Nawet tego nie wiesz, ale w świetle prawa prasowego, każdy internauta to dziennikarz...w teorii;)
      • koloratura1 Re: Internetu zlustrować się nie da 27.06.06, 10:02
        noelkabat napisał:

> Moze ktos mnie uswiadomi czym sie rozni PISowska lustracja dziennikarzy od
        > bolszewickiej cenzury, ktora znamy z PRLu.

Niewiele.
        Jest jednak jedna różnica: jak wszystko, czego się PiSie tkną, zamienia się w
        karykaturę tego samego, znanego z PRLu.
      • igraszka Re: Internetu zlustrować się nie da 28.06.06, 13:45
        Różni się większą arogancją.
        • maciejtakitam Lepiej powiedzcie ze sie Boicie !!! hehehehe 28.06.06, 21:16
          Oj mam nadziej ze wam sie do d... dobiora i rozlicza was za wasze niegodziwosci
          panowie dziennikarze. Ciekawe jak po lustracji bedzie wygladac GW, Wprost i
          Polityka (juz nie mowie o Trybunie i Nie bo po co)...uuuu przesieje Ubolow, ale
          co ja mowie. Jestem w bledzie Zrobicie z konfidentow i obrzydliwych kapusiow
          bohaterow ,Meczennikow walczacych z totalitarnym systemem pisu... taaaaa...
          Jeszcze bardziej niz do politykow to chyba do dziennikarzy czuje pogarde. W
          sumie to takie same k...
          • jjr44 będziemy wygladać jak białoruś :-) 28.06.06, 21:28
            j.w. 4 rp ze zlustrowanymi dziennikarzami będze wyglaać jak białoruś.
            Oczywiście jesli do lustarcji dojdzie. Ale nie dojdzie, pomysł jest nie do
            zrealizowania bo kaczor to człek w gruncie rzeczy poczciwy tylko niezbyt
            bystry :-) Musiałby totalny zamordyzm wprowadzić ale tego się nie da w polsce
            zrobić....
            • maciejtakitam taaaaa... co ty powiesz...co jeszcze twoja glowa 28.06.06, 21:32
              wymysli...JA tam popieram lustracje dziennikarzy. Wyjdzie szydlo z worka...a co
              do bialorusi. Za duzo sie political-fiction naczytales w GW i uslyszales od
              swoich TW upsssss przepraszam..."autorytetow"
            • maciejtakitam tak pozatym jr44 widze ze tobie nie przeszkadzaja 28.06.06, 21:40
              kapusie, konfidenci ktorzy przyczyniali sie do nieszczesc ludzi przez ostatnie
              60 lat. Widze ze nie ma problemu u ciebie iloma pomowieniami zniszczyli ludzi.
              nie mowie w sumie o ostracyzmie wobec nich. kazdy ma swoja historie ale mowie o
              prawdzie. Ja nigdy nie przepadalem za konfidentami... a ty.Prasa to niesamowita
              Wladza. To prasa i dziennikarze wysadili beczke z napisem histeria odnosnie
              dzisiejszej wladzy. trzeba byc dobrym tlumanem zeby tego nie widziec nawet nie
              bedac sympatykiem owej wladzy...
    • maruda.r Mogą nam skoczyć 27.06.06, 12:46

ABW wpadnie do redakcji? Ciekawe gdzie? W grudniu 2005 r. redagowałem
      ,,Kontrateksty" z kawiarenek internetowych w Indiach i Nepalu.

Ba, można redagować w Warszawie, a dla niepoznaki poprosić kolegę z innego
      kraju, by opublikował pod pseudonimem kontrowersyjny tekst. Sposobów jest mnóstwo.

Łoziński opublikował wystarczająco duzo argumentów, by z pomysłu zrezygnować.
      Logika jego argumentacji jest przytłaczająca. Pytanie, czy dotrze ona do kaczych
      móżdżków koalicji? Czy kacze móżdżki zrezygnują czy też będą brnąc dalej w
      bajorku bezsensu w nadziei, że ogłosza w końcu możliwość zlustrowania Milewicz,
      Olejnik czy Żakowskiego?

• lze.wybiorcza Do kaczych mozdzkow to NIC nie dotrze - a przed 28.06.06, 13:32
        wyborami ostrzegalem...Ten, kto choc raz gadal z Kaczkami w realu, kto widzial
        otaczajaca ich trzode karierowicowskich swin ten nigdy swego glosu na te bande
        lachudrow nie odda bez wzgledu na to, jak na prawo lokuje swe poglady (i tym
        bardziej - pod wzgledem gospodarczym PiSuary to istna bolszewia).
      • krwawy.zenek Re: Mogą nam skoczyć 28.06.06, 13:33
        maruda.r napisał:

> > Łoziński opublikował wystarczająco duzo argumentów, by z pomysłu
        zrezygnować.
        > Logika jego argumentacji jest przytłaczająca. Pytanie, czy dotrze ona do
        kaczych
        > móżdżków koalicji?

Nie, ponieważ już setki razy się okazało, że żdane rozsądne argumenty nie
        docierają. Nie ma więc podstaw, aby się łudzić, że akurat tym razem będzie
        inaczej.
      • dialysis Re: Mogą nam skoczyć 28.06.06, 20:29
        Faktycznie brak w tym projekcie logiki. Co do samego faktu ewentualanego
        monitorowania sieci ABW moze oficjalnie zamknac strone, albo mniej oficjalnie
        (czytaj shakowac). Ciezko mi sobie wyobrazic lustrowanie wolnych strzelcow
        smarujacych sobie cos w sieci, chocby w takich kontratekstach. Natomiast co do
        unikow przed takimi "madrymi" ustawami jest mnostwo mozliwosci - ile nasza
        dzielna prokuratura sie buja zeby zamknac strone www.redwatch.info chyba
        przypominac nie trzeba. W wiekszosci przypadkow kraje europejskie wspolpracuja
        ze soba pod tym wzgledem, ale znalezc sobie "przytulne" miejsce na serwerze
        amerykanskim to dzisiaj nie problem. I co, bedziemy scigac nawet "w ameryce"
        blogowiczow czy zwyczajnie hakowac im strony?:-)
    • krzysztof3 pierwszych zlustrować chorych na lustrzycę 27.06.06, 13:19
      choć paru już odpadło (urbański). no ale paru zostało a nawet przybyło
    • t-800 Re: Internetu zlustrować się nie da 27.06.06, 13:51
      No to dziennikarze redakcji "GW" już znaleźli rozwiązanie! :-))) Ale Maleszka
      może dalej adiustować! ROTFL! :-DDD
      • krwawy.zenek Re: Internetu zlustrować się nie da 28.06.06, 13:34
        Czy Ty czasami myślisz przed naskrobaniem jakiegoś postu, czy nigdy?
        • maciejtakitam Re: Internetu zlustrować się nie da 28.06.06, 21:48
          a ty myslisz?
    • ozzy10 Re: Internetu zlustrować się nie da 27.06.06, 19:08
      Jak wszyscy to wszyscy - babcia też!!!
    • e150 Łoziński to hiena 27.06.06, 21:58
      Łoziński to hiena!! Wystarczy przypomnieć sobie artykuły szkalujące pewne
      środowiska, które ten typ zamieszczał we Wprost. Nawet wytoczono o to proces.
      Artykuły niewiele się w treści różniły od ubeckiego donosu.

• besserwisser "szkalował pewne środowiska" 27.06.06, 22:06
        czy masz na myśli środowiska opisane w tekście "Szczerbiec ze swastyką"?
        www.wprost.pl/drukuj/?O=35554
        • e150 Re: "szkalował pewne środowiska" 28.06.06, 06:21
          nie, wręcz przeciwnie... były to rozmaite środowiska związane z ekologami,
          antyglobalistami etc. Takie dyrdymały, co napisał Łoziński. Nie dziwi mnie, że
          wytoczono mu proces... oczywiście jak go zapytano, to cos tam mówił, że korekty
          bez jego wiedzy dokonano. Jeśli tak, to pierdoła z niego a nie dziennikarz, ze
          firmuje swoim nazwiskiem pewne teksty.
          • kolargolo i co z tego? 28.06.06, 15:52
            skoro w tym wypadku ma racje?
            • rmstemero Re: i co z tego? 28.06.06, 19:10
              kolargolo napisał:

> skoro w tym wypadku ma racje?

Moze on ma i racje ale obecnie z laski rzadzacego nam regenta z kotem racja nie
              jest wystarczajacym argumentem skoro nie jest "nasza racja" tylko jakas tam
              lze-eliciarska o niejasnym rodowodzie. Bo racje dziela sie od pewnego czasu na
              nasze i nienasze. Podobnie jak prawda dzieli sie na prawde jako taka i prawde
              jedynie sluszna.
      • k.lozinski Re: Łoziński to hiena 29.06.06, 20:55
        Po co pan kłamie. Nie wytoczono mi Zadnego procesu i nikgo nie szkalowałem
        • e150 Re: Łoziński to hiena 02.07.06, 00:36
          a o kłamstwa w stosunku do środowisk anarchstów, antyglobalistów... no moze nie
          bezpośrednio panu, a redakcji Wprost...
        • e150 Re: Łoziński to hiena 02.07.06, 09:55
          chodzi o artykul Zadymiarze do wynajęcia

k.lozinski napisał:

> Po co pan kłamie. Nie wytoczono mi Zadnego procesu i nikgo nie szkalowałem
    • drojb Brawo! Pierwszy rozsądny głos o absurdzie lustracj 27.06.06, 23:22
    • travel_wawa Kolejne palanciarskie pomysły... 27.06.06, 23:51
      Kolejny projekt "ustawy", a prawdę mówiąc GNIOTA PRAWNEGO niekompatybilnego z
      prawem UE.
      • magda.gdansk Re: Kolejne palanciarskie pomysły... 28.06.06, 00:30
        "Pomijam już taki drobiazg, że będzie to naruszało Europejską Konwencję Praw
        Człowieka i zaraz po uchwaleniu trzeba będzie ustawę unieważnić, by nie
        wylecieć z Rady Europy, ale to już nie mój kłopot."

No nie, wyleciec to nie, to tak szybko nie idzie. Trzeba bedzie po prostu bulic
        ciezkie pieniadze w odszkodowaniach wszystkim zlustrowanym za zastosowanie
        procedury, ktora uraga wszelkiemu wyobrazeniu o sprawiedliwosci. Juz obecna
        ustawa o lustracji jest pod tym wzgledem wadliwa - patrz orzeczenie Trybunalu w
        Strasburgu w sprawie Matyjek. A te nowe pomysly dotyczace nowej ustawy sa
        jeszcze gorsze. Zanosi sie na to, ze bedzie to sporo kosztowalo podatnika.

• hassanika Re: Internetu zlustrować się nie da 28.06.06, 13:28
      Lustracja w mediach prywatnych?????!!!!!!! , chyba pomysłodawców pogieło i to
      juz po maxie , co własciciela prywatnej gazety obchodzi czm sie zajmował jego
      dziennikarz 20 pare lat temu?????
    • dzierzbiniak lustrowanie 28.06.06, 13:47
      Nie wiem ,czy wiecie ze Gazeta.pl sledzi kazdy nasz ruch na swoim portalu.2
      tygodnie temu jak zwykle sprawdzilem co tam na "gazecie" i nie moglem w nic
      wejsc-kazdy link odsylal mnie do strony glownej politechniki
      poznannskiej.skontaktowalem sie z administratorem,a ten na to ze musieli
      zablokowac gazete , poniewaz"szpieguje".nie wiem o co im dokladnie chodzi,ale
      onet i wp nadal dzialaja jak przed tem , wiec o co come on???
      • joanna_can Oj dzierzbiniak, dzierzbiniak- rozczulajacy jestes 28.06.06, 22:21
        Ile razy widze taki post, uswiadamiam sobie srednia wieku na tym forum i od
        razu zly humor wynikajacy z lektury tego dzialu - przechodzi mi jak reka odjal..
    • fraglesi67 W głowach się wam Internauci poprzewracało ! 28.06.06, 14:43
      Jak Jarek rozkaże to w życiu już nie zobaczycie całego tego łże-internetu !
      W chinach się dało to i u nas się da !
    • wojtek2784 Re: Zacząć od twórcy lustracji -Wildsteina ... 28.06.06, 15:02
      To był pierwszy symptom choroby , umieszczenie w internecie listy samozwańca
      lustracji , który został wynagodzony prezesurą.
      Teraz sytuacji opanować się już nie da na drodze prawnej.
    • euromason potrzebne sa testy psychologinczne dla politykow 28.06.06, 15:06
      zgodnie z ta ustawa powinienem sie zlustrowac. zyje z internetu, prowadze
      bloga, na dodatek nie lubie tego rzadu. idealny kandydat do lustracji. tylko ze
      pan premier, pan prezydent i popierajacy ich poslowie moga mnie pocalowac w
      teczke, za przeroszeniem, bo nie mieszkam w polsce i nie pisze z polski. no i
      co?

proponuje wprowadzic testy psychologiczne dla osob poslow i czlonkow rzadu. nie
      kazdy moze prowadzic autobus, ale kazdy niedorozwoj moze prowadzic kraj.
      znakomite sa tego rezultaty.

--
      euromason.blox.pl
    • rmstemero Ustawa? Lustracyjna? 28.06.06, 15:07
      Od kiedy zbior nonsensow sprzecznych z ustawa zasadnicza w co najmniej 6
      punktach ma prawo nazywac sie ustawa. Jesli opanowany przez nieukow i paranoikow
      parlament uchwali ustawe przewidujaca koniecznosc oddawania moczu koloru
      niebieskiego to rowniez i w ztym przypadku nie bedzie to ustawa lecz dowod
      nieuctwa, arogancji i ignorancji uchwalajacych. Nawet jesli bedzie im sie
      wydawalo ze jest ianczej.
      A oto wazniejsze punkty:

Art. 31, w calosci
      Art. 32, punkt 2.
      Art. 42 w calosci
      Art. 51, punkt 2
      Art. 54 punkt 1 i 2.
      Art. 73
      • igraszka Re: Ustawa? Lustracyjna? 28.06.06, 15:50
        rmstemero napisał:

> Od kiedy zbior nonsensow sprzecznych z ustawa zasadnicza w co najmniej 6
        > punktach ma prawo nazywac sie ustawa. Jesli opanowany przez nieukow i
        paranoiko
        > w
        > parlament uchwali ustawe przewidujaca koniecznosc oddawania moczu koloru
        > niebieskiego to rowniez i w ztym przypadku nie bedzie to ustawa lecz dowod
        > nieuctwa, arogancji i ignorancji uchwalajacych. Nawet jesli bedzie im sie
        > wydawalo ze jest ianczej.
        > A oto wazniejsze punkty:
        >
        > Art. 31, w calosci
        > Art. 32, punkt 2.
        > Art. 42 w calosci
        > Art. 51, punkt 2
        > Art. 54 punkt 1 i 2.
        > Art. 73
        >

Zapomniałeś, że PiS ma gdzieś Konstytucję, bo planuje uchwalenie własnej,
        lepszej? To o czym piszesz to "detale, mój drogi, detale".
        • rmstemero Re: Ustawa? Lustracyjna? 28.06.06, 15:55
          igraszka napisała:

> Zapomniałeś, że PiS ma gdzieś Konstytucję, bo planuje uchwalenie własnej,
          > lepszej? To o czym piszesz to "detale, mój drogi, detale".

Nie zapomnialem. Ale tychze artykulow bedzie sie trudno pozbyc, oj trudno. Bo
          wowczas nie bylaby to konstytucja praworzadnego panstwa lecz dyktatury. JAko
          dyktatura nie mamy jednak najmniejszych szans na pozostanie np. w Unii. Mam
          dlatego nadzieje ze do tego nie dojdzie, chocby z przyczyn finansowych. A
          spoleczenstwo, ktore pozwoli sobie taka ustawe zasadnicza narzucic najwidoczniej
          nie zasluguje na lepsza.
    • change Re: Internetu zlustrować się nie da 28.06.06, 15:14
      heh :)
      wszystko fajnie, tylko raczej nie sądzę, żeby do fanatycznych wyznawców
      lustracji takie, czy nawet bardziej racjonalne argumenty dotarły.

przypomina mi to trochę "Paragraf 22" i gen. Scheiskopfa (o ile dobrze
      pamiętam), który nie znał się na wojowaniu, bo jego jedynym zajęciem było
      organizowanie defilad.

podobnie jest z całym PiS-owskim towarzystwem.
      "nie będziemy rządić, bo tak naprawdę nie potrafimy. jedyne, na czym się znamy,
      to lustracja, więc w ramach rządzenia będziemy się zajmować jedynie lustracją"

różnica tylko taka, że Heller mnie śmieszył, a dzisiejsza rzeczywistość raczej
      mnie przeraża...
    • mietowe_loczki Re: Internetu zlustrować się nie da 28.06.06, 15:18
      Skoro ta ustawa i tak jest już skrajnie głupia, proponuję do niej dodać zapis
      o zakazie korzystania z forum gazety. Wolność wolnością, ale żeby się nikomu
      przez przypadek nie zdawało, że może sobie pisać co chce!
      • mietowe_loczki Re: Internetu zlustrować się nie da 28.06.06, 15:19
        Projekt ustawy.
    • wrzaskd Re: Internetu zlustrować się nie da 28.06.06, 16:09
      Hmmm.

O ile jeszcze lustracja osób, zajmujących stanowiska państwowe, jest dla mnie zrozumiała (acz jestem raczej jej przeciwny, z powodu przemożnego wrażenia, że przynosi więcej zamętu i nowych przekrętów, niźli przyczynia się do wzrostu ogólnie pojętej sprawiedliwości), to po kiego grzyba w ogóle lustrować dziennikarzy?

Co z tego, że przyjmijmy byłem tajnym współpracownikiem czy cośtam? Dziennikarz nie dysponuje inną władzą niż swoim słowem, o ile mi wiadomo tajni współpracownicy też mówić i pisać mogą, ba, mówić i pisać mogą nawet skazani, posiadający ograniczone prawa publiczne. Dziennikarze nie funkcjonują z nadania publicznego, jeżeli dziennikarz jest kiepski bądź nierzetelny
      • rmstemero Po co? Dobre pytanie! 28.06.06, 19:04
        wrzaskd napisał:
        > Więc, do jasnej anielki, PO CO?

Nad ktorym nalezaloby sie spoojnie zastanowic. Nasuwaja sie nastepujace mozliwe
        odpowiedzi:
        1. Bo nie rzadzacy polubili swe zajecie nie maja jednak innego pomyslu na
        organizacje zbiorowej wyobrazni.
        2. Bo lustracja jest tematem politycznie bezpiecznym, emocjonalnie dobrze
        sprzedajacym sie i dysponujacym duzym potencjalem medialnego samonapedzania sie.
        Podobnie zreszta jak bezpiecznym tematem bylo zawsze kazde polowanie na
        czarownice bo umozliwia na dowolne typowanie ofiar i eliminacje przeciwnikow
        metoda znana juz z przdszkola i zatytulowana "na kogo wypadnie na tego bec"
        3. Bo Paranoja jest trudno wyleczalna. Wynika to z prostego mechanizmu znanego
        kazdemu psychiatrze leczacemu bez skutku metoda perswazji paranoika. Im bardziej
        przekonujemy i prezentujemy fakty swiadczace o braku wyimaginowanego zagrozenia,
        tym bardziej przerazajacy staje sie spisek nie cofajacy sie nawet przed takimi
        perfidnymi metodami jak prezentowanie faktow wygladajacych na prawdziwe.

Wiem, to sa odpowiedzi na pytanie "dlaczego", a nie "po co". Odpowiedz na
        pytanie po co jest prosta: bo tak. A jak sie ktos nie zgadza i probuje medrkowac
        to jest czescia systemu, ukladu, lewakiem, pedofilem albo nawet moze zydem.
        • maciejtakitam Jak to po CO????? Nie wiecie... 28.06.06, 21:30
          Bo Dziennikarze byli jedna z najbardziej zinfiltrowanych grup przez SB. Bo
          stanowia nierozlaczny lancuch pomiedzy wladza a spoleczenstwem. Bo
          spoleczenstwo ma dosyc ludzi ktorzy tworzyli "dziennikarstwo" "Ludowe" a teraz
          zrzucili kubraczki i robia "Dziennikarstwo" "demokratyczne"...w stylu... No
          wlasnie w jakim stylu. Wystarczy przesledzic ostatnia kampanie zeby zobaczyc
          jakie jest dziennikarstwo i na jakim poziomie...i jezeli uwazacie ze wasze
          autorytety sa nieskazitelne...hmmmmm mozecie sie zdziwic....a moze tego sie
          wlasnie boicie???
    • galan12 homo vaticanus-polska,moherowa ciemnota bez granic 28.06.06, 16:36
      • moher75 Odbimbaj się od Watykanu i "moherowych"... 28.06.06, 20:57
        a co ty pustaku masz do Watykanu ?
        W czym jesteś lepszy od Pani w moherowym berecie ?
        W tym że ona wierzy w wartości a ty w promocje w hipermarkecie ?

Kolejny wypierdek socjalistycznej pseudoedukacji
    • irini Re: Internetu zlustrować się nie da 28.06.06, 18:04
      Rany boskie, ja pisze blog dziennikarski, tak mi się zdaje i odczuwam potrzebę
      dorobienia sobie do pensji, ale nie wiem, jak się wkręcić w jakąś gazetę.
      Szczerze mówiąc, bardzo chętnie poddam się lustracji, ponieważ od czasu do czasu
      dręczy mnie myśl, że gdzieś figuruję jako biedny nieświadomy tajny
      współpracownik. Tak się składa, że wszędzie chcą ludzi młodych, a ja mam 40
      skończone i na żaden staż mnie nie przyjmą, ponieważ jestem nieopłacalna.
      Tematów mam całą masę, a niedostatki stylu i przecinki poprawi mi jakiś
      korektor. Żyć, nie umierać.
      Mój blog
    • djevelen Hahaha 28.06.06, 19:19
      STRASZNIE mądra ustawa. Czasami mam wrażenie, że ludzie rządzący naszym krajem
      zwyczajnie nie ukończyli nawet podstawówki. Brawo dla nich ! Niech wogóle
      zabronią używania internetu, bo przecież nie wolno pisać nic, co nie byłoby po
      ich myśli. Żałosne...
    • yola13 otwieraja sie wrota do cenzury całkowitej 28.06.06, 19:41
    • kropekuk1 Re: Internetu zlustrować się nie da 28.06.06, 20:12
      a czy można się spodziewać lepszego prawa pisanego przez niedouczonych
      nieudaczników z kręgu P{oS, LPR czy Samoobrony? Ich poziom jest taki sam jak
      niedorobionego prawnika Ziobra, miernot Kaczyńskich i szukającego sensacji
      Wassermana czy też kamaszowca Dorna i antyłapówkarza Kamińskiego.
      • judas1 Re: Internetu zlustrować się nie da 28.06.06, 20:58
        Taaaa...komisja śledcza d/s Internetu.
        Ot czego nam trzeba - przewodniczący Andrzej L. (on, podobnie jak Chuck Norris
        ma Internet na dyskietce zawsze przy sobie).
    • moher75 Kolejne kłamstwo Gazety ? 28.06.06, 20:59
      Tak rozpaczliwie boją się lustracji że "zapomnieli" dodać że lustracja w
      mediach prywatnych wg projektu ma być DOBROWOLNA
    • vortex21 A lustrujcie się ile chcecie, kolejne pośmiewisko 28.06.06, 21:19
      Europy. Już wszyscy się śmieją ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka