Dodaj do ulubionych

Wiceminister radzi przylać dziecku z ADHD

• dar2 Re: Wiceminister radzi przylać dziecku z ADHD 29.06.06, 12:03
      Ciekawe czy stać nas na wypłacenie pensji dla niekompetnego ministra????????
    • maciejslu Re: Wiceminister radzi przylać dziecku z ADHD 29.06.06, 12:07
      W każdym normalnym kraju minister za pieprzenie takich głupot powinien wylecieć
      na zbity pysk jeszcze tego samego dnia!!! Mam syna ze zdiagnozowanym ADHD i jak
      słucham takich rzeczy, jakie wygaduje ten minister, to mi się nóż w kieszeni
      otwiera. Piecha - do dymisji!!!
    • dvoryanin Piecha ma rację. 29.06.06, 12:07
    • weteran3 ukarać viceministra za brak europejskości 29.06.06, 12:18
      • premier.z.krakowa debilizm liberałów, wybiórczej i PO 29.06.06, 12:22
        Za co ma przepraszać. Za to że powiedział prawdę jak było w jego domu.
        Padło już wam na móżg liberalni psychole.
        Cały ten artykuł to nadinterpretacja waszyh chorych z nienawiści głów.
        Poza tym oczywiste jest że dzisiaj najłatwiej tłumaczy się każde złe zachowanie dziecka tym że ma ADHD. Tak jest najłatwiej i wszystko się usprawiedliwia. A może liberalni ewksperci poświęcić trochę więcej uwagi na wychowywanie dzieci a nie trucie ich pigułami.
        • ben_shaprut O to chodzi - rodzice umywają ręce - nie wierzę, 29.06.06, 13:59
          że teraz mamy epidemię ADHD - to gnojom nie chce się pracować nad dziećmi.
        • tato20 debilizm, zgadzam sie premierze.z.wąchocka 29.06.06, 19:20
          Pan minister stwierdził że adhd jest chorobą stworzoną przez koncerny
          farmaceutyczne. Stwierdził też że on w dzieciństwie dostawał na tyłek i to
          wyleczyło go z tego wyimaginowanego adhd.
          mam dziecko z adhd, leki które umożliwiają mu normalną naukę kosztują 400 zł na
          miesiąc.
          Jeżeli pan minister i osły w twoim rodzaju nie wierzą w adhd to zapraszam na
          forum o adhd i na spotkania rodzin dotkniętych tym problemem, Przestaniecie
          może wtedy pieprzyc głupoty.
          owszem, zdarza sie że diagnoza adhd jest stawiana dzieciom z którymi są
          jakiekolwiek problemy. NO i co niby z tego wynika? że nie ma adhd? To może
          uznajmy że chorób serca też nie ma bo masę ludzi na tej podstawie wymiguje sie
          od wojska albo załatwia sobie rentę?
          Sedno wypowiedzi pana ministra to jego stwierdzenie że nie będzie refundacji
          leków. bo za drogo. A ile tak naprawdę dzieci będzie to brac? Najbardziej
          popularny lek jest pochodną amfetaminy, działa paradoksalnie zmniejszając
          nadruchliwośc u takich dzieci. Myślisz że symulanci będą karmieni przez
          rodziców takimi lekami? Ten lek jest potrzebny dzieciom które naprawdę mają
          problemy. Pewnie tego nie wiesz - u was w wąchocku uwazają że takie rzeczy
          leczy się laniem. A lanie w takim przypadku pozwoi ci wychowac psychola-kibola.

Twoje ględzenie o liberalnych ekspertach dowodzi tylko tego że nigdy nie miałeś
          do czynienia z dziemi z adhd - nie życzę ci tego ale może dobrze byłoby gdybyś
          miał takie dziecko i poczuł tę bezradnośc jaką ja czasami czuję. A leki
          pomagają w 90% - umożliwiają naukę i normalne społeczne funkcjonowanie.
    • ben_shaprut Do klasy mojego syna przeniesiono z innej szkoły 29.06.06, 12:20
      chłopaka z ADHD. Był agresywny, ale tylko, kiedy inni nie widzieli - i jedynie
      wobec słabszych. Chłopcy z klasy zmówili się i - także na osobności - spuścili
      gnojowi manto. Na dwa miesiące się uspokoił. Potem zaczął od nowa i spotkał się
      z taką samą reakcją. Rodzice przenieśli go do kolejnej szkoły. Sądzę, że
      zawinili tutaj rodzice i tzw. "bezkonfliktowe wychowanie".
      • wredna_jedza Re: Do klasy mojego syna przeniesiono z innej szk 29.06.06, 12:21
        Jak był agresywny tylko wtedy jak inni nie widzieli, to nie ADHD, nie
        rozśmieszaj ludzi :)))))
        • autumn_mist Re: Do klasy mojego syna przeniesiono z innej szk 29.06.06, 12:48
          > Jak był agresywny tylko wtedy jak inni nie widzieli, to nie ADHD, nie
          > rozśmieszaj ludzi :)))))

No wlasnie ludzie tu o tym trabia, ze ADHD stalo sie slowem-kluczem dla
          nieporadnych rodzicow nie mogacych dac sobie rady z dzieckiem. Horendalnie
          bogate firmy farmaceutyczne przekupuja lekarzy, by ci diagnozowali choroby u
          ludzi, ktorzy na nie wcale nie cierpia. Wymyslaja tez nowe jednostki chorobowe,
          by zaraz potem zaoferowac cudowny lek na nie. Jesli lek jest 100% platny to
          problem naiwniakow (choc podkopywane jest zaufanie do lekarza...), ale jesli sa
          to leki refundowane, to podatnicy sponsoruja firmy farmaceutyczne w leczeniu
          chorob, ktoch nie ma. Nie pojmuje ludzi, ktorzy okreslaja swoje poglady jako
          postepowe, lewicowe, a bronia pseudonauki, cwaniactwa i oszustw robionych przez
          wiekie koncerny. Komplena bzdura. Czemu ci ludzie tak nienawidza wszystkiego, co
          jest zwiazane z tradycyjnym wychowaniem, tak bardzo usiluja wszystko zmieniac
          "na lepsze"? Pewne modele wychowania zostaly wypracowane przez seteki lat i jak
          dotat wszelkie proby "ulepszania" ich skonczyly sie fiaskiem.
          • ben_shaprut :) 29.06.06, 12:52
        • ben_shaprut Tak miał w papierach i tak jest z 99% ADHD - gnoje 29.06.06, 12:51
          i leniwi rodzice...
    • wojteccol Re: Wiceminister radzi przylać dziecku z ADHD 29.06.06, 12:25
      Stare czasy bicia dzieci mineły. Niech wiceminister jak ma dzieci niech je każe
      hłostą.
    • jaszua Re: Wiceminister radzi przylać dziecku z ADHD 29.06.06, 12:32
      Co za "zero" (epitet użyty dzięki uprzejmości Sądu Najwyższego, który
      oficjalnie uznał go za określenie kompetencji)! Czyli w takim prostackim
      roumowaniu, jak wiceministra, ludzi znerwicowanych, albo chorych psychicznie
      też należy "lać", wtedy by im przeszło? No i oczywiście ile pieniędzy by się
      zaoszczędziło. W ogóle "nowa władza" ma jakieś zapędy do bicia, niedawno Pani
      Sowińska (LPR), Rzecznik Praw Dziecka, powiedziała, że jak sie przyleje dziecku
      ścierą to będzie wdzięczne:) Proponuje zacząć od siebie i w tej kwestii życzę
      powodzenia. A od dzieci się po prostu odczepcie. Miłego dnia.
      • wredna_jedza Re: Wiceminister radzi przylać dziecku z ADHD 29.06.06, 12:35
        Życzę aby twojemu dziecku dał po buzi i zabrał kieszonkowe mały sku..synek z
        ADHD [rzekomym, bo nie prawdziwym] :))))
        Wtedy zrozumiesz o czym mowa...
    • laseczka.galby Najlepiej zabic! Za malo przemocy w rodzinie 29.06.06, 12:40
      prawdziwej katolickiej przeciez mamy do cholery!
      • milena.rl Re: Najlepiej zabic! Za malo przemocy w rodzinie 29.06.06, 13:48
        Zatłucze dziecko. Matka wróci z warszawy z agencji intersyty do włoszczowej,
        ale dziecko na intensywnej terapii, nie przeżyje bo nie było łapówki. matka
        pójdzie na pielgrzymkę pieszą w podzięce że ojciec nie zabił drugiej córki. Pod
        nieobecność mamy tatuś podotyka ją sprawdzając jak leży komunijna sukienka,
        sąsiedzi bogobojnie milczeć bedą. Córka wpadnie z kolegą taty i wyskrobie,
        ojciec na wieść z zawałem, karetka, dobiją w drodze pawulonem. królestwo
        panienki.
    • magdalena.oles Re: Wiceminister radzi przylać dziecku z ADHD 29.06.06, 12:49
      Pan wiceminister ma chyba jakis problem albo sam nie ma dzieci. Ja podejrzewam
      u moego brata ADHD i powiem panu, panie ministrze, ze bicie dziecka z ADHD nie
      pomaga - nawet jezeli dziecko nie ma ADHD tylko jest nadpobudliwe!!! Najlepszym
      lekarstwem jest duzo cierpliwosci!!!
    • patthecat Bolesław Piecha dostał od taty strzała za dużo.... 29.06.06, 12:49
      ...mózg rzycią wyleciał i efekty są ://// K..... co za kraj, skad te
      popierd..... sie biorą?!?
    • franek9915 K.R.E.T.Y.N. jak Giertych i Sobecka 29.06.06, 12:50
    • abhaod kacykow lali jak ksiezyc kradli i co z nich 29.06.06, 12:51
      wyroslo? na przywodcow najwiekszych polskich prymitywow
    • leeloo2002 Re: Wiceminister radzi przylać dziecku z ADHD 29.06.06, 12:54
      A mnie zawsze wkurza takie stwierdzenie, ze nie stac nas (jako panstwa) na
      leczenie czegos. Bo jak to jest, ze w Polsce wiekszosc lekarstw jest drozsza
      niz innych krajach Unii Europejskiej? Nie wiem kto za to odpowiada:
      ministerstwo zdrowia czy NFZ, ale skoro wiele lekarstw jest refundowanych przez
      Panstwo, czyli panstwo jest platnikiem, to chyba jest na tyle sielnej pozycji
      aby wynegocjwac korzystne stawki. A jesli nie, to sprowadzac z zagranicy -
      innych Panst UE.
      No, ale jak zwykle u nas odpowiedzialnosc rozmyta...
    • rmstemero Nareszcie wiemy co stoi u podstaw osobowosci 29.06.06, 12:59
      osobnikow robiacych kariere polityczna w PIS. Problemem jest trudne dziecinstwo
      i fizyczne znecanie sie rodzicow dzisiejszych politykow bedace wynikiem ich
      bezradnosci, ciemnoty, okrucienstwa i zacofania. Co tu sie dziwic ze ta partia
      ma takich dzialaczy jakich ma. Proponuje to zapamietac i traktowac w przyszlosci
      jako okolicznosc lagodzaca.
    • brocik Re: uposledzenie 29.06.06, 13:00
      Minister nie rozroznia ADHD od uposledzeenia umylowego, które posiada
    • a_weasley Szokujące? Może, ale jak się zastanowić... 29.06.06, 13:03
      Akurat pan minister ADHD nie miał, czego jawnym dowodem jest, że objawy ustąpiły
      po kuracji wstrząsowej. Ale trochę racji to on ma. Wiele dzieci jest
      diagnozowanych jako adhedzi, bo rodzice nie potrafią sobie z dzieckiem poradzić,
      prościej mu załatwić papiery, dostać leki uspokajające i spokój. A nawet jak coś
      zmaluje, koledze przywali, to pretensje będą do szkoły, że nie upilnowała, nie
      zapewniła, nie dopatrzyła...
      Zamiast rozwydrzonych małolatów są adhedzi, a zamiast leni dysgrafy, dyslektycy,
      dysortografy... Ja nie twierdzę, że nie ma ADHD, dysgrafii, dysleksji,
      dysortografii i co tam jeszcze. Twierdzę natomiast, że to jest nadużywane.
      Łatwiej załatwić dziecku papiery na dysortografię niż przypilnować, żeby się
      nauczyło porządnie pisać. Łatwiej załatwić ADHD niż poświęcić dziecku -
      zdrowemu, normalnemu dzieciakowi z temperamentem - tyle czasu i uwagi, ile ono
      potrzebuje.
      • niemyte_mohery Re: Szokujące? Może, ale jak się zastanowić... 29.06.06, 13:47
        Gdybym miala zdiagnozowac takie dziecko, to zaczelabym od zebrania informacji
        ile takie dziecko spedza godzi dziennie na grach komputerowych i innych. Jak
        mozg jest bombardowany po kilka godzin dziennie obrazami zmieniajacymi sie
        kilkanascie razy na sekunde, i to czesto obrazami agresywnymi, to trudno sie
        dziwic, ze dzieciak ma powazne klopoty z koncentracja.
    • patroclos Wiceminister przegiął ale coś w tym jest 29.06.06, 13:03
      Szkola podstawowa na Ursynowie , Warszawa, rok szkolny 2004/2005
      Ilość "dyslektyków" przekracza tuż przed egz kompetencyjnym trzykrotnie średnią
      populacyjną.Pedagog szkolny na pytanie o ten dość dziwny fakt reaguje
      krzykiem " Ma Pan zamiar kwestionować....??! itp itd".Na pytanie czy pedagog
      ogłosi jakoś ten niezwykły epizod epidemii dysleksji na Ursynowie co by zbadać
      jakoś przyczyny tego zjawiska , nabiera wody w usta.Rezultat : prawie jedna
      trzecia uczniów ma handicap na egzaminie ( rodzice szczęśliwi) , szkółka
      zapewne lepsze wyniczki w rankingu a poradnia psych. udowodniła potrzebę
      swojego istnienia.Niby nic ale wymiotować się chce.
    • whorehead Re: Wiceminister radzi przylać dziecku z ADHD 29.06.06, 13:05
      Niech ktoś mi powie jakim cudem PiS zdołał rekrutować tak wielką ilość kretynów?
      Czy jest w tej partii chociaż jeden członek który nie jest debilnym członkiem?
    • jan.grz Re: Wiceminister radzi przylać dziecku z ADHD 29.06.06, 13:09
      Nie wiem czy p.min.Piecha jest lekarzem, ale o ile rozumiem dobrze jego
      intancje proponuje on zastosowanie okreslonej metody diagnostycznej, ale
      sugerowalbym dokladniejsze okreslenie techniki stosowania i dawki tej metody.
      Dla zaoszczedzenia pieniedzy, a takze dla lepszej kontroli stosowania metody,
      nalezaloby umawiac w przychodni/szkole/itp grupki dzieci z ADHD i zastosowac
      bicie w odpowiedniej technice i dawce. Ocena wyniku testu powiedzmy po 1-2
      tygodniach. Ale na poczatku nalezaloby takze miec grupy kontrolne dzieci
      zdrowych, bo moze taki test wyzwala w pewnych przypadkach ADHD. I co wtedy? A
      moze kontrolnie, z pewnym opoznieniem zastosowac na panu v-ministrze lub jego
      dzieciach? No i na koniec - moze ktos z ministerstwa napisalby doktorat na ten
      temat. Mam kandydata na promotora.
    • tomasz.kirsz Re: Wiceminister radzi przylać dziecku z ADHD 29.06.06, 13:14
      Hmmm widze, ze rzad posoowa sie coraz dalej w swojej niekompetencji i
      wypowiedziach wzietych z poczatkow 19 wieku! PIS to nie partia konswerwatywna
      ale zakonserowowana z czasow glebokiego ciemnogrodu. Tylko kto na nich glosuje?!
      Skad te poparcie?! Czy ten narood jest az tak slepy?!
    • o90 i Wiceminister ma racje 29.06.06, 13:21
      w klasie mojego syna bylo chlopcze z ta wymyslona choroba
      i po lomocie od kolegow
      bo rodzice wierzyli w chorobe
      wyzdrowial
      grzeczny jak nigdy

dziwne

chyba
      CUD ???
      • niemyte_mohery Re: i Wiceminister ma racje 29.06.06, 13:24
        Lomot to nalezy sprawic, ale rodzicom. Nie uwazam tej choroby za wymyslona,
        raczej za "przediagnozowana" i to co najmniej o kilkaset procent.
    • koniecdemokracji Re: Wiceminister radzi przylać dziecku z ADHD 29.06.06, 13:30

Ja jestem typowym przykładem, że takie przypadki jak dysortografa to nie są
      wymysły jeszcze w średniej szkole zdarzyło mi się napisać góra przez u otwarte,
      choć znałem na blachę wszystkie zasady pisowni i tylko to mnie ratowało oraz
      moja wielka miłość do literatury i tak polonistka była bardzo rozczarowana i w
      głowę zachodziła jak to jest możliwe

Wracając do tematu ADHD i ministra
      Cudnie nawoływanie do stosowania przemocy wobec chorych dzieci tylko, dlatego
      że się ma wątpliwości czy taka choroba istnieje
      Pas jako metoda wychowawcza
      Jak się nie ma argumentów albo cierpliwości to się sięga do przemocy szybko i
      skutecznie po co tłumaczyć co jest dobre a co złe co wolno a co nie i dlaczego
      to zajmuje czas i trzeba by było żeby dorosły sam wiedział czego chce od dziecka
      Przylać i spokój

• annapk Re: Wiceminister radzi przylać dziecku z ADHD 29.06.06, 13:30
      Jeśli zdaniem wiceministra, kara fizyczna jest jedną z metod wychowawczych to ja
      przepraszam, ale co on robi na tym stołku.
      Myślę że Niebieska Linia ma tu dużo do powiedzenia urzędnikowi.
      Świadczy to tylko o nieprzygotowaniu wiceministra do roli ojca!
      Dzieci z ADHD są jedynie nadpobudliwe i należy je wyciszac.
      Może tak na początej zacznijmy puszczac bajki i filmy wolne od agresji!
      A zamiast wychowania patriotycznego dołożyc godzinę w- fu by dzieciaki miały
      możliwośc odreagowania stresów!!!!!
      • majster_g Niebieska Linia 29.06.06, 13:42
        annapk napisała:

> Jeśli zdaniem wiceministra, kara fizyczna jest jedną z metod wychowawczych
        > to ja przepraszam, ale co on robi na tym stołku.

Pomysl z Niebieska Linia swietny! Mam nadzieje, ze sie szybko tym zajma. To
        bylby dobry przyklad dzialania panstwa obywatelskiego.
        Niech ktos sprawdza na co rzad wydaje kazde 200-300 zl miesiecznie.
    • wuk4 Najlepiej przylać pałami, wg recepty Wierzejskiego 29.06.06, 13:34
      to wtedy wyzdrowieją
    • borow4 czy polske stac 29.06.06, 13:37
      na takich ministrow-nieukow
      widac ojciec za molo lał, dgy pan minister przynosil dwoje z biologii

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka