qc A jak minister w ciemnym zaulku 29.06.06, 13:39 trafi na silniejszego i nie uslucha polecenia aby oddal komorke ? Przylanie ministrowi zmiesci sie w normie. On to zrozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
jojop A ja mam chorobliwe uczulenie na prace! 29.06.06, 13:52 Ide do lekarza, skoro mozna miec jakies adhd. Nastepne stadium po adhd to "dresica". To starsi chlopcy u ktorych adhd nie zostalo wyleczone. Odpowiedz Link Zgłoś
tato20 Przeczytajcie sobie qrwa teoretycy 29.06.06, 13:53 mam dziecko z adhd. Kosztuje mnie miesięcznie: 100 psychiatra 400 leki 400 dodatkowa osoba pomagająca mu sie uczyć. Dziecko nie jest agresywne ale wymaga uwagi. nauczyciele twierdzą że sobie jaja robię jak im pokazuję diagnozę i wpisują mu 1 za to że nie uwaza na lekcjach albo zapomina zrobić różnych rzeczy albo nie może się skoncentrować na pracy. Mimo że nie ma żadnych problemów z zachowaniem to znalezienie mu szkoły jest problemem - jak usłyszą "adhd" to od razu mówią że go nie chcą. No nie chcą trędowatego. to naprawde nie jest dobra etykietka i wrzucanie go do jednego wora z cwaniakami którzy wymyślają sobie dysleksję żeby móc się nie uczyć jest śmieszne. nie chcielibyście mieć diagnozy adhd - zapewniam was. dzieciak z tego wyrasta - jest coraz lepiej ale leki musi dostawać. rozumiem że wg pana ministra wydaję miesiecznie 400 z powodu swojego widzimisię a idiota psychiatra mnie w tym utwierdza. Naprawdę nie chcielibyście mieć dziecka z adhd gdzybyście wiedzieli co to znaczy. I pan minister idiota nie mówiłby tego co mówi gdyby mu się dziecko z adhd trafilo czego mu nie życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Podziękuj cwaniakom - rodzicom małych bandziorów 29.06.06, 13:57 Chłopie, ale podziękuj tym, którzy do ADHD kwalifikują niewychowanych rozwydrzonych małych bandziorów :/ Mały gnój prawie zakatuje kolege w szkole [prawie 2 miesiące w szpitalu], no to mamusia leci i "załatwia", że jej synek-sku..synek "ma ADHD"... Odpowiedz Link Zgłoś
sajjitarius Re: Podziękuj cwaniakom - rodzicom małych bandzio 29.06.06, 14:26 No tak, ale to ze niektorzy rodzice placa za zdiagnozowanie ADHD u swej pociechy, to nie oznacza, ze ADHD nie nalezy traktowac powaznie i ze uwagi jakby nie bylo wiceministra zdrowia sa akceptowalne. I nie rozumiem dlaczego tyle osob na tym forum chce sie wyzywac na dzieciakach ze zdiagnozowanym ADHD. W sumie przeciez problem jest w lekarzach ktorzy takie falszywe diagnozy stawiaja (jesli tak istotnie jest) i w rodzicach ktorzy za takie diagnozy placa. A rozwiazanie przeciez moznaby znalezc. W koncu jak rodzice twierdza ze ich pociecha ma zdiagnozowana ADHD, to takie dziecko powinno brac lekarstwa. Oczywiscie ze ich nie bierze bo diagnoza to lipa...ale gdyby tak wziasc za dobra monete te lewa diagnoze i w zwiazku z tym oskarzyc rodzicow o zaniedbywanie obowiazkow rodzicielskich i narazanie zdrowia dziecka poprzez nie podawanie mu lekarstw i wystapic o odebranie praw rodzicielskich, to moze nastapil by w Polsce cod w postaci naglych, cudownych uzdrowien...a moze by tak po prostu sprobowac chocby w jednym przypadku udowodnic ze zdiagnozowana ADHD to lipa i rodzicow ktorzy za taka diagnoze zaplacili postawic przed sadem z wnioskiem o odebranie praw rodzicielskich z tego tytulu, ze zamiast dzieci wychowywac wmawiaja im choroby ? Przeciez tacy rodzice nie powinni byc rodzicami. Koniec kropka. Tak czy owak wypowiedz tego wiceministra jest skandaliczna i powinien on byc zdymisjonowany od reki. Odpowiedz Link Zgłoś
milana7 Re: Podziękuj cwaniakom - rodzicom małych bandzio 29.06.06, 15:49 wredna_jedza napisała: > Chłopie, ale podziękuj tym, którzy do ADHD kwalifikują niewychowanych > rozwydrzonych małych bandziorów :/ W równym stopniu "dziękuję" idiotom, którzy na forach wypisują, że ADHD jest wymyśloną chorobą. Jeśli masz na myśli to, że ktoś się pod tę chorobę podszywa, to pisz zrozumiale, bo to co robisz na forach to szkodnictwo i tyle. Więc albo na przyszłość wyrażaj się precyzyjniej, albo daruj sobie pisanie w ogóle. Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
maciek9940 Re: Wiceminister radzi przylać dziecku z ADHD 29.06.06, 13:57 rujawi napisał: > widocznie za mało bił, że takich głupich pomysłów z głowy nie wyBił > ___ > www.nasznocnik.prv.pl Obawiam się, że bił po głowie i mamy kolejnego idiotę w rządzie. Odpowiedz Link Zgłoś
logistyk225 Re: Wiceminister radzi przylać dziecku z ADHD 29.06.06, 13:59 NIECH SPROBUJE TEGO ZE MNA KARATEKA Z RZESZOWA Odpowiedz Link Zgłoś
amela Re: Wiceminister radzi przylać dziecku z ADHD 29.06.06, 14:01 gdy czytam takie texty, krew mnie zalewa, a ręce same się zaciskają w pięści..i tacy ludzie rządzą naszym krajem...więcej takich, wszyscy pouciekają do Irlandii albo Hiszpanii, i będą rządzić sami sobą...uhhhh, brak słów po prostu.. Odpowiedz Link Zgłoś
logistyk225 Re: Wiceminister radzi przylać dziecku z ADHD 29.06.06, 14:02 NIECH SPROBUJE TEGO ZE MNA KARATEKA Z RZESZOWA Odpowiedz Link Zgłoś
slawekz1 Re: Wiceminister radzi przylać dziecku z ADHD 29.06.06, 14:12 Jestem zwolennikiem kar fizycznych za różne wystepki młodych i głupich ludzi. Kary adekwatne do przewinienia. Od czasu zniesienia kar fizycznych w szkole rozpoczął się gwałtowny, niespotykany w dziejach, nawrót chamstwa i bandytyzmu młodocianych. Takiego chamstwa w polskiej szkole jeszcze nie było od czasów Mieszka I. Co drugi uczeń ma teraz ADHD i robi co mu do głowy przyjdzie.Rzesze psychologów i terapeutów robią tylko na tym pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
ewelyn4 Re: Wiceminister radzi przylać dziecku z ADHD 29.06.06, 14:22 Tak, popieram.Lać rzemieniem na goły tyłek!! I klęczenie na grochu wprowadzić! Odpowiedz Link Zgłoś
wlodeusz Minister ma zupełną rację... 29.06.06, 14:16 Mój kochany,śp.Ojciec także skutecznie walczył pasem z moim ADHD.Nie wyrosłem ani na bandytę,ani psychopatę.Mój synek z koleji,11 lat jest dzięki ADHD i braku pasa,rodzinną zakałą i dziwolągiem ponad miarę.Chyba złapie wreszcie za pas i udowodnię sobie i jemu,że to naprawdę działa.Ludzie robiący z ADHD dramat i akceptujący zwierzęce niekiedy zachowania naszych "pociech?",robią krzywdę sami sobie.Nasze pociechy urosną i wtedy nam dadzą popalić,łącznie z przemocą fizyczną.Zawsze się wytłumaczą swoją nadpobudliwością i opłakanym stanem nerwów!. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Minister ma zupełną rację... 29.06.06, 18:09 a doczytales chociaz ile kosztuje leczenie Odpowiedz Link Zgłoś
kaska1002 Re: Wiceminister radzi przylać dziecku z ADHD 29.06.06, 15:37 Mam wrażenie, że nie tylko ten Pan miał ADHD (pod warunkiem, że wie co to jest) i byl bity przez rodziców. Koledzy po fachu chyba też, wystarczy się rozglądnąć. Dlatego ... jest jak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: Wiceminister radzi przylać dziecku z ADHD 29.06.06, 16:14 na co jeszcze lanie jest lekarstwem wg pana ministra ? a moze zaczac bicie dzieci refundowac w ramach funduszy NFZ ? i jeszcze jedno : moze na ADHD cierpieli tez Dawidek, Kubus, Patrys, Agatka, Klaudusia, Oskarek, Alanek, Jakubek i inne Dzieciaczki ktore teraz sa na tamtym swiecie albo w szpitalach leza, bo "rodzice" zastosowali wczesniej "swiatla instrukcje leczenia" wg pana ministra ? Odpowiedz Link Zgłoś
a.moroz Re: Wiceminister radzi przylać dziecku z ADHD 29.06.06, 20:40 A mój ojciec mówił: "jak nie masz argumentu słowa, użyj argumentu pasa". Widać że Szanowny Ojciec Pana Ministra używał jednego argumentu. Tylko czym tutaj się chwalić? Że w domu łamano prawo?! Gdzie tutaj prawo i gdzie sprawiedliwość, kiedy dorosły leje dziecko zamiast pójść do lekarza..... Odpowiedz Link Zgłoś
eon3 Re: Wiceminister radzi przylać dziecku z ADHD 29.06.06, 20:50 Kompletna bzdura. Zaden lekarz nie potrafi wyleczyć z ADHD. Za to jak zdziczałe dzeciaki lano to było znacznie mniej takich przypadków.Mam w sąsiedztwie trzylatka wobec którego rodzice byli stanowczy i konsekwentni a czasami mama przylała. Gdyby tacy nie byli i poszli do lekarza na pewno by sie okazało że ma ADHD i co ? bezradność! Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Wiceminister radzi przylać dziecku z ADHD 29.06.06, 23:49 Kiedyś był taki wynalazek schizofrenia bezobjawowa, teraz hitami są dysklekcja, dysgrafia i ADHD. Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Tutaj sa: 30.06.06, 04:45 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3451861.html "Ministerstwo Edukacji chce kupić 15-tomowy zbiór dzieł Jana Pawła II dla wszystkich liceów i techników w kraju. Budżet państwa zapłaciłby za to prawie 19 mln zł". To te 19 milionow zloty. Papiez bylby szczesliwy! Odpowiedz Link Zgłoś
ravendom Re: Wiceminister radzi przylać dziecku z ADHD 30.06.06, 11:42 Ja by i teraz przylal takiemu... Oj bym przylał... Odpowiedz Link Zgłoś