moroux 30.06.06, 07:08 Szkoda, że sterylizacji nie poddali się wszechpolscy rodzice niektórych polityków... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emes-nju Re: No może wywalczą wspólne toalety :-) 30.06.06, 10:54 U mnie w firmie sa wspolne toalety i nie widze w tym nic zdroznego... Odpowiedz Link Zgłoś
delfina77 Sama chcę mieć 2 dzieci a potem sterylizacja 30.06.06, 14:22 Jeśli nie będzie to legalne w Polsce, pojadę do Czech albo do Niemiec, co za różnica? Dla chcącego nie ma nic trudnego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jazg1 One są wysterylizowane biologicznie 30.06.06, 15:16 dlatego, z zawiście, chcą tego samego dla normalnych kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Re: One są wysterylizowane biologicznie 30.06.06, 15:30 myli ci sie prawo do czegoś z przymuszaniem do czegoś, to nie to samo Odpowiedz Link Zgłoś
dziedzicznacytadelafinansjery Cywilizacja śmierci w natarciu 30.06.06, 15:42 Teraz to jest może marginalne i smieszne, ale jeżeli te panie przejmą w Polsce rząd dusz... Zgroza. Szczęście, że nie doczekamy tych czasów. Odpowiedz Link Zgłoś
el-042 Re: One są wysterylizowane biologicznie 30.06.06, 16:11 Coś ci się pomyliło. To kościół zabrania seksu dla przyjemności, bo księża i dewoty są nieatrakcyjni seksualnie. Postawa psa ogrodnika - sami nie mogą, to innym nie dadzą. Odpowiedz Link Zgłoś
galba [...] 30.06.06, 07:32 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
vroobell Re: Pierwsze do sterylizacji 30.06.06, 08:10 hmmm. wypowiadają się dzieciaki nieuświadomione albo chłopy które zapładaniałyby kulę ziemską zapominając o odpowiedzialności za potomków. galba jest zapewne w wieku, by być oględnym, mnóstwo reprodukcyjnym. fakt że w naszym prawie niestety sterylizacja w polsce jest ścigana z kodeksu karnego. a ja na to -> wolny kraj, wolny wybór. no chyba że nie ma wyboru. porównanie sterylizacji/antykoncepcji do zrzucania dzieci w przepaść jak ktoś tu napisał --> opamiętajcie się ludzie. jestem rodzicem. jestem za wolnym wyborem. Odpowiedz Link Zgłoś
bekon6 to tak wolny wybor pieprzenie naokraglo 30.06.06, 08:19 tylko dupa w glowie ale juz robota to beee to typowe dla was komuchy Odpowiedz Link Zgłoś
linfan Re: to tak wolny wybor pieprzenie naokraglo 30.06.06, 14:14 bekon6 napisał: > tylko dupa w glowie ale juz robota to beee to typowe dla was komuchy nastepny typowy, poprawny politycznie, katolik polski! gratulujemy glupoty Odpowiedz Link Zgłoś
moroux Re: Następny propagator mordowania dzieci poczęty 30.06.06, 10:11 Coś, co jest poczęte, nie jest jeszcze dzieckiem. To płód! Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin Medycyna twierdzi co innego, człowiek zaczyna się 30.06.06, 10:14 w chwili poczęcia ! Odpowiedz Link Zgłoś
betasz Re: Medycyna twierdzi co innego, człowiek zaczyna 30.06.06, 10:25 To chyba raczej KK tak twierdzi?... Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka68 Re: Medycyna twierdzi co innego, człowiek zaczyna 30.06.06, 10:29 Nie tylko KK, lekarze też. To właśnie w momencie zapłodnienia podejmowane są wszystkie decyzje, związane z dzieckiem: płeć, kolor oczu, włosów. Następne 9 miesięcy, to tylko realizacja tych "postanowień". Odpowiedz Link Zgłoś
constance27 Re: Medycyna twierdzi co innego, człowiek zaczyna 30.06.06, 10:45 Starciłam cierpliwość, trudno, będę nieuprzejma: Kretyni!!! Co wspólnego ma sterylizacja z aborcją, do jasnej cholery!!! Rozumiecie, co znaczy termin aborcja? A sterylizacja? No chyba, że niezapłodniona komórka jajowa jest dla was już człowiekiem, a fakt, że nie ma ona szansy zapłodnioną zostać oznacza zabójstwo. Ale w takim razie każda kobieta dokonuje podobnej zbrodni regularnie co miesiąc. Douczcie się, błagam, bo juz nie wiem, czy śmiać się, czy płakać, jak czytam te wasze bzdury!!! ...chyba raczej płakać jednak... Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_can constance27 - dziekuje. przywracasz wiare 30.06.06, 15:53 w rozsadek. Odpowiedz Link Zgłoś
liliac Re: Medycyna twierdzi co innego, człowiek zaczyna 30.06.06, 11:44 Jestem lekarzem i nie uważam zapłodnionej komórki jajowej za dziecko. Sorry, sikorka- nie wypowiadaj się za innych. Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Re: Medycyna twierdzi co innego, człowiek zaczyna 30.06.06, 16:20 KK tak twierdzi, powiadasz? Szkoda ze tylko w przypadku dzieci poczetych tych co sa w brzuchu u matki, a np. tych które przedwczesnie umarły w wyniku np. poronienia juz nie, w zeszłym roku w "Polityce" był kontrowersyjny artykuł na temat tego jak sa kobiety traktowane po poronieniu i jak im ksieza gładko i zwinnie odmawiaja pochówku dzieci umarłych nawet w 6 miesiacu ciąży, no po prostu czysta miłosc KK do tego dziecka, dla mnie zachowanie KK to ni mniej ni wiecej tylko chęc władzy i dominacji nad kobietami, to sa rzeczy o których sie głosno nie mówi ale one sie dzieja naprawdę, dla mnie KK to po prostu mafia Odpowiedz Link Zgłoś
emes-nju Re: Następny propagator mordowania dzieci poczęty 30.06.06, 10:56 Czy plemnik albo komorka jajowa jest dzieckiem poczetym? Jezeli tak, to nalezy do wiezien zamykac wszystkich - w koncy te komorki, jezeli nie zostana wykorzystane w okresie przydatnosci do uzycia, gina. A onanistow nalezy publicznie tracic poprzez ukamieniowanie :-P Odpowiedz Link Zgłoś
typson Re: Następny propagator mordowania dzieci poczęty 30.06.06, 16:12 onanisci to juz mordercy masowi!!! Norynberga ;) Odpowiedz Link Zgłoś
satelitka1 Re: Następny propagator mordowania dzieci poczęty 30.06.06, 12:30 a wiesz co to jest sterylizacja - matołku???? widocznie nie - więc nie wyskakuj z tym swoim poziomem wiedzy poniżej przeciętnej... żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Następny propagator mordowania dzieci poczęty 30.06.06, 13:16 sterylizacja ZAPOBIEGA poczęciu, a więc nie może być mowy o jakimkolwiek zabijaniu:) tak samo z antykoncepcją, nie można w żaden fizyczny sposób zabić czegoś/kogoś czego/kogo NIE MA. Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin popieram takie rozwiązanie, nalezy uchwalić 30.06.06, 09:48 specjalną ustawę dla nich. Odpowiedz Link Zgłoś
maggiem Re: W Stanach sterylizacja na zyczenie to normalka 01.07.06, 03:19 Rodzilam ostatnio w USA i spotkalam sie z tym ze w szpitalu przed prodem zapytano sie mnie czy chce miec taki zabieg. Odpowiedzialam ze jeszcze planuje jedno dziecko wiec nie dziekuje. Ale byla kobitka latynoska ktora wrecz sama zapytala czy taki zabiego moze miec przy porodzie bo to juz jej 4 dziecko i wiecej nie chce. I co ciekawe ten zabieg jest rowniez pokrywany przez ubezpiecznie nawet publiczne. Ale w Polsce jeszcze nam bedzie daleko do decydowania o swoim ciele. Jak na razie w katolandzie trzeba plodzic plodzic i jeszcze raz plodzic. Co rok to prorok. A juz nie wazne z czego te dzieci bedzie sie utrzymywac. Odnosnie innej wiadmosci w gazeta.pl jak to kobitka chora psychicznie zadzgala swoje 6 miesieczne dzieczko....a dla ludzi chorych psychicznie wprowadzic sterylizacje. Po co ma dochodzic do takich sytuacji. Takich badz podobnych sytyacji jest wiele. Dwoje chorych psychicznie sie pobiera plodza dzieci wlasnie co rok to prorok, a pozniej albo dochodzi do tragedi ze dziecko ginie, albo rodzice targaja sie na wlasne zycie. Dzieci zostaja na pastwe losu i na laske super swietnych "domow dziec". I nie pytajcie sie pozniej na forum czego nikt nie przewidzial nie pomogl zanim sie to wydarzylo...w Polsce ludzie maja innych w dupie. Kazdy martwi sie o siebie. A niby to taki katolicki kraj. Heretycy!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maggiem Re: W Stanach sterylizacja na zyczenie to normalk 01.07.06, 03:24 maggiem napisała: > Kazdy martwi sie o siebie. A niby to taki > katolicki kraj. Heretycy!!!!!!!!!!! ooops! mialam na mysli HIPOKRYCI!! Odpowiedz Link Zgłoś
bloody_rabbit Towarzysz Galba 30.06.06, 09:58 "Ciszej tam, mówcy! Dzisiaj ma głos towarzysz Galba." Komisarzu, ilu feministkom dzisiaj wymierzyliście rewolucyjną sprawiedliwość? Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin [...] 30.06.06, 10:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka68 Re: bezczelny propagatorze zabijania życia - zami 30.06.06, 10:11 Od kiedy okaleczanie się jest zabijaniem? Chyba są jednak różnice. Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin ten zabieg ma na celu uniemożliwienie poczęcia a 30.06.06, 10:15 więc jest wykroczeniem przeciw moralności i wierze. Odpowiedz Link Zgłoś
breadcrumbs Re: ten zabieg ma na celu uniemożliwienie poczęci 30.06.06, 10:38 dvoryanin napisał: > więc jest wykroczeniem przeciw moralności i wierze. Ten zabieg jest dobrowolny! btw: Skąd Ty masz takie poglądy? breadcrumbs.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
emes-nju Re: ten zabieg ma na celu uniemożliwienie poczęci 30.06.06, 10:57 dvoryanin napisał: > więc jest wykroczeniem przeciw moralności i wierze. Nie jest to moja wiara, a w KK nie ma mowy o moralnosci. Jak rozwiazac ten dylemat? Odpowiedz Link Zgłoś
titta Re: ten zabieg ma na celu uniemożliwienie poczęci 30.06.06, 15:08 Wykroczeniem przeciw moralnosci i wierze jest nie zezwolenie na sterylizacje kobiety dla ktorej kolejna ciaza jest zagrozeniem zycia lub spowoduje pogorszenie stanu zdrowia uniemozliwiajace zajecie sie czesto posiadanym juz potomstwem: np. kobiet po wielokrotnych cesarkach z ryzykiem pekniecia macicy. Odpowiedz Link Zgłoś
bloody_rabbit Re: ten zabieg ma na celu uniemożliwienie poczęci 01.07.06, 18:14 Z tego wniosek, że jeżeli w danej chwili nie uprawiasz seksu, to grzeszysz. Odpowiedz Link Zgłoś
1wolnyczlowiek Re: Feministki za antykoncepcją przez sterylizacj 30.06.06, 07:39 niech się same wysterylizują Odpowiedz Link Zgłoś
bloody_rabbit Re: Feministki za antykoncepcją przez sterylizacj 30.06.06, 07:41 Proszę, niech się sterylizują jak mają ochotę. W następnym pokoleniu będzie mniej nawiedzonych bab w stylu pani Nowickiej :P Odpowiedz Link Zgłoś
bekon6 To od razu lepiej rzucac dzieci w przepasc tak 30.06.06, 08:00 samo jak w starozytnej Sparcie bo cholere te kosztowne badania? PS na niektore kobiety to szkoda slow Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Pani Wando Nowicka 30.06.06, 08:04 Jajniki niech sobie pani sama podwiąże. A normalnym kobietom proponuje podwiazywanie co najwyżej jajowodów. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Feministki za antykoncepcją przez sterylizacj 30.06.06, 08:07 Nie mam nic przeciwko temu pomysłowi. Z tym, że sam zabieg, a także ewentualny zabieg przywracania płodności, powinien być finansowany przez samego pacjenta a nie refundowany. Gdy nie ma na leki i zabiegi ratujące życie tym bardziej nie ma takie zabiegi. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Dokładnie w tym jest problem, jeśli chodzi 30.06.06, 08:17 o dyskusje o in vitro, podwiazywaniu jajo- i nasieniowodów a może i nawet aborcji. A także,jak słusznie zauważyłaś, leczenia ewentualnych skutków ww. zabiegów. Legalne - owszem, ale żadnym wypadku nie finansowane w ramach NFZ. Zresztą gdyby sprywatyzować słuzbę zdrowia i sysstem ubezpieczeń zdrowotnych, to na pewno część ubezpieczalni miałaby w swojej ofercie również podwiazywanie jajowodów. Oczywiscie za odpowiednio wyższą składkę. Ja jeszcze zaproponowałabym, aby MOPSy wielodzietnym biednym rodzinom finansowały tego typu zabiegi /chodzi o jajowody/. Tym co ich na antykoncepcję nie stać, a wstrzemięźliwośc albo metody naturalne wykraczają poza możliwosci intelektualne oraz mentalnośc. Okrutne to co piszę, ale niestety obserwuję za płotem niejako "na żywo" takich ludzi. :( Odpowiedz Link Zgłoś
w.gorka Re: Dokładnie w tym jest problem, jeśli chodzi 30.06.06, 08:26 > Ja jeszcze zaproponowałabym, aby MOPSy wielodzietnym biednym rodzinom > finansowały tego typu zabiegi /chodzi o jajowody/. Tym co ich na antykoncepcję > nie stać, a wstrzemięźliwośc albo metody naturalne wykraczają poza możliwosci > intelektualne oraz mentalnośc. ...a potem wprowadzić prawo że jak ktoś chce dostawać dotacje z MOPS to powinien sie wysterylizować, albo najlepiej sterylizować takich bez pytania. Bo co tam tacy niewykształceni i ze złą mentalnością podludzie mogą wiedzieć jak powinno się żyć i co jest dla nich dobre. A potem to już witamy w Chinach. > Okrutne to co piszę, ale niestety obserwuję za płotem niejako "na żywo" takich > ludzi. :( Tak! Twój pomysł jest okrutny!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Dokładnie w tym jest problem, jeśli chodzi 30.06.06, 08:54 w.gorka napisał: > Tak! Twój pomysł jest okrutny!!!! Co jest okrutnego w tym, że zaproponowałam, aby MOPS dawał pieniędze na rozwiazanie problemu biedoty poglębianej rodzeniem kolejnych dzieci? A w kwestii tego co jest dobre dla kogoś a co złe to Twoja obrona wolności wyboru sprowadza się dziś do tego, ze facet z 7 dzieci i osmym w drodze wie, co jest dla niego dobre, tylko ja Ty i inni frajerzy muszą za tę jego nieograniczoną wolność zapłacić. Odpowiedz Link Zgłoś
bekon6 Re: Dokładnie w tym jest problem, jeśli chodzi 30.06.06, 08:59 Ty placisz na jego dzieci? Nie badz smieszna a tak pozatym co chesz wprowadzac limity jak na buraki cukrowe dla ilosci posidania dzieci - KOMUNA BIS !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
apetyt_na_zycie Ty nie bądź śmieszny! 30.06.06, 09:08 A pieniądze na zasiłki, z których się te rodziny utrzymują, to niby co, z nieba spadają? Odpowiedz Link Zgłoś
bekon6 Te pieniadze sa od panstwa a nie od ciebie 30.06.06, 09:23 a podatki placa wszyscy nie tylko ty Odpowiedz Link Zgłoś
maktub Re: Te pieniadze sa od panstwa a nie od ciebie 30.06.06, 09:54 a panstwo skad ma pieniadze? Odpowiedz Link Zgłoś
breadcrumbs Re: Te pieniadze sa od panstwa a nie od ciebie 30.06.06, 10:22 Państwo nie jest od tego, żeby płacić ludziom zasiłki. Ani od tego, żeby ich przymusowo sterylizować. Żyjemy w demokracji, gdzie jest powszechne prawo głosu, co oznacza, że uważa się człowieka za istotę odpowiedzialną i racjonalną. Napłodzisz - radź sobie. breadcrumbs.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
apetyt_na_zycie Re: Te pieniadze sa od panstwa a nie od ciebie 30.06.06, 10:24 Zgadzam się. Ale - jeśli dobrze zrozumiałam, kobiety walczą o PRAWO do takiej formy antykoncepcji. O przymusie nie ma mowy. A wolność wyboru to naprawdę dobra rzecz:) Odpowiedz Link Zgłoś
breadcrumbs Re: Te pieniadze sa od panstwa a nie od ciebie 30.06.06, 10:34 Ależ naturalnie. Zgadzam się w 100%. breadcrumbs.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
la.volpe Re: Te pieniadze sa od panstwa a nie od ciebie 30.06.06, 14:06 apetyt_na_zycie napisała: > Zgadzam się. Ale - jeśli dobrze zrozumiałam, kobiety walczą o PRAWO do takiej > formy antykoncepcji. O przymusie nie ma mowy. A wolność wyboru to naprawdę > dobra rzecz:) Katoprawicowcy nie znają, a raczej nie rozumieją i nie czują takiego pojęcia jak PRAWO WYBORU. Zachowują się tak, jakby potrafili działać tylko pod wpływem nakazów. Tak własnie traktują np. prawo do aborcji - przecież w innym przypadku problem by nie istniał, bo 95% kobiet (tyle jest tu ponoć katoliczek) nigdy by się na aborcję nie zdecydowało. Gdy geje zaczynają głosno mówić o swoim istnieniu, katoprawicowcy odbieraja to jako "narzucanie" przez homoseksualistów swojej orientacji ludziom "normalnym". I tak dalej, i tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka68 Re: Te pieniadze sa od panstwa a nie od ciebie 30.06.06, 14:30 Prawo wyboru- kapitalna rzecz. Ja bardzo szanuję to prawo. Sterylizacja, to jednorazowa decyzja, raz na całe życie, więc nie traktuję jej jako wyboru. Życie, tak naprawdę, nie jest takie krótkie, więc jednorazowa decyzja pozbawia człowieka zmiany zdania. Raptem okazuje się, że taki wysterylizowany człowiek pozbawiony jest prawa wyboru, czy chce mieć dziecko, czy nie. I paradoks: pozbawił się tego prawa na własne życzenie, wcześniej walcząc o tzw. prawo wyboru. Może czasem warto się zastanowić, co to właściwie znaczy prawo wyboru. Gdzie kończy się to prawo, a zaczyna bezsens (bo jak inaczej można nazwać sterylizację). Mało tego, sterylizacji legalnej w Polsce długo jeszcze nie będzie, ale kilka feministek rozpocznie karierę polityczną. Odpowiedz Link Zgłoś
delfina77 Re: Te pieniadze sa od panstwa a nie od ciebie 30.06.06, 14:37 Kotku, sterylizować nie będą się ludzie w wieku 18 lat, którzy myślą, że nie chcą mieć dzieci a im się później odmieni. A jeśli tak to ich głupota i ich problem. Myślę, że sterylizacja to niejako ostateczna metoda antykoncepcji, dobra dla ludzi starszych wiekiem, którzy mają już dzieci i po prostu nie chcą mieć więcej. Podam ci przykład: mam 29 lat, w grudniu będę miała 1sze dziecko, za jakieś 5 lat może będę miała drugie i koniec - więcej i tak nie dałabym rady utrzymać, poza tym będę już grubo po 30stce i każda ewentualna ciąża groziłaby wadami genetycznymi potomstwa. Po co mam się stresować globulkami, tabletkami czy innym bzdurami skoro mogę się po prostu wysterylizować? Albo co lepsze, może to zrobić mój mąż? Jak wypowiadał się pan doktor z artykułu, sterylizacja mężczyzn jest w 70% przypadków odwracalna, więc teoretycznie można zmienić decuzję. Ale myślę, że ludzie decydujący się na ten zabieg są świadomi tego, co robią i zdania już nie zmienią. Pozwólmy ludziom wybierać, przecież wszyscy jesteśmy dorośli Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka68 Re: Te pieniadze sa od panstwa a nie od ciebie 30.06.06, 14:57 "Po co mam się stresować globulkami, tabletkami > czy innym bzdurami skoro mogę się po prostu wysterylizować?" Owszem, możesz. Możesz narażac się na ciąże pozamaciczną, która jest zagrożeniem życia. Po steryliacji takie zagrożenie jest większe, niż normalnie. "Ale myślę, że ludzie decydujący się na ten zabieg są świadomi tego, co > robią i zdania już nie zmienią" Jest takie powiedzonko: tylko krowa zdania nie zmienia. Owszem, może zrobić to twój mąż, jeżeli będzie chciał. Raczej wiem, co myślą mężczyźni o sterylizowaniu siebie. Gieroje teraz, kiedy przyjdzie do realizacji, to się możesz mocno zdziwić. Podam ci mój przykład. Jestem trochę starsza, mam 2-je chcianych dzieci. Trzecie nie wchodzi w rachubę ze względów zdrowotnych. Mam nadzieję, że znajdę lekarza, który pomoże mi zmienić ten stan rzeczy. Tak naprawdę w obecnej sytuacji jestem pozbawiona prawa wyboru i wierz mi, że to parszywe uczucie. O sterylizacji nie chcę słyszeć, bo tak naprawdę to nie jest bezpieczny zabieg. Nie chcę być samolubna i nakazać mężowi się sterylizować. Tak samo on nie ma prawa tego rządać. Są inne sposoby, które nas nie okaleczą. Odpowiedz Link Zgłoś
delfina77 Re: Te pieniadze sa od panstwa a nie od ciebie 30.06.06, 15:02 Myślę, że mój mąż zgodzi się na sterylizację bo już kiedyś o tym rozmawialiśmy - jeśli nie, oczywiście nie ma przymusu. Ja tabletek brała nie będę, najwyżej do końca życia będzie stosował gumki, hehe:) A z powodu tego, że boisz się powikłań nie możesz być za zakazem sterylizacji dla wszystkich-to dość samolubne, nie uważasz? Niech każdy żyje jak chce Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka68 Re: Te pieniadze sa od panstwa a nie od ciebie 30.06.06, 15:14 Raczej inaczej. Jako osoba pozbawiona prawa wyboru, wiem co to znaczy i nie mogę poprzeć sterylizacji. Ja tam nie widzę żadnego prawa, tylko utratę możliwości decydowania o sobie później, po zabiegu. Odpowiedz Link Zgłoś
hepowy Re: Te pieniadze sa od panstwa a nie od ciebie 30.06.06, 15:28 sikorka68 napisała: > Raczej inaczej. Jako osoba pozbawiona prawa wyboru, wiem co to znaczy i nie > mogę poprzeć sterylizacji. Ja tam nie widzę żadnego prawa, tylko utratę > możliwości decydowania o sobie później, po zabiegu. Widzisz więc problem bardzo jednostronnie. A gdybyś (hipotetycznie) mogła, za pomocą jakiegoś zabiegu medycznego, urodzić 3 dziecko, ale ktoś zakazałby go, bo np. mogłyby wystąpić jakieś niepożądane skutki, to czy nie małabyś pretensji, że decyduje za ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka68 Re: Te pieniadze sa od panstwa a nie od ciebie 30.06.06, 15:36 "> A gdybyś (hipotetycznie) mogła, za pomocą jakiegoś zabiegu medycznego, urodzić > 3 > dziecko, ale ktoś zakazałby go, bo np. mogłyby wystąpić jakieś niepożądane > skutki, to czy nie małabyś pretensji, że decyduje za ciebie?" Ja moę zajść, tylko mogę nie urodzić. Właśnie mogą wystąpić "niepożądane skutki", tzn. możemy z dzieckiem tego nie przeżyć. Odpowiedz Link Zgłoś
hepowy Re: Te pieniadze sa od panstwa a nie od ciebie 30.06.06, 15:56 sikorka68 napisała: > "> A gdybyś (hipotetycznie) mogła, za pomocą jakiegoś zabiegu medycznego, > urodzić > > 3 > > dziecko, ale ktoś zakazałby go, bo np. mogłyby wystąpić jakieś niepożądan > e > > skutki, to czy nie małabyś pretensji, że decyduje za ciebie?" > > Ja moę zajść, tylko mogę nie urodzić. Właśnie mogą wystąpić "niepożądane > skutki", tzn. możemy z dzieckiem tego nie przeżyć. Ale masz wybór. To rozsądek sprawia, że się na to nie decydujesz, a nie odgórny zakaz. I jeszcze jedno pytanie: gdyby to miałoby być twoje pierwsze dziecko, ty czy pomimo ryzyka, nie zdecydowałabyś się jednak spróbować? Odpowiedz Link Zgłoś
la.volpe Re: Te pieniadze sa od panstwa a nie od ciebie 30.06.06, 15:45 sikorka68 napisała: > Raczej inaczej. Jako osoba pozbawiona prawa wyboru, wiem co to znaczy i nie > mogę poprzeć sterylizacji. Ja tam nie widzę żadnego prawa, tylko utratę > możliwości decydowania o sobie później, po zabiegu. Przykro mi, że masz problemy, ale Twoje rozumowanie jest trochę dziwne. Jeżeli naprawdę nie potrafisz zrozumieć, na czym polega prawo wyboru, to Twoja sprawa. Dlaczego jednak chcesz narzucić swoje poglądy i odczucia innym? Dorosły człowiek podejmuje wiele decyzji, za które ponosi później odpowiedzielność, często przez całe życie. Na przykład jeśli zdecyduje sie na dziecko, bo znajomi mają i jest "takie fajne", to będzie już rodzicem do końca życia. Nie może znowu "nie mieć dzieci", nawet jesli dojdzie do wniosku, że na rodzica sie kompletnie nie nadaje. W takich przypadkach najbardziej cierpią, niestety, niewinne dzieci. Ale chyba z tego powodu nie należy zakazywać płodzenia dzieci, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Te pieniadze sa od panstwa a nie od ciebie 30.06.06, 14:38 > Prawo wyboru- kapitalna rzecz. Ja bardzo szanuję to prawo. Sterylizacja, to > jednorazowa decyzja, raz na całe życie, więc nie traktuję jej jako wyboru. A jako co? Kaprys? Zachciankę? Niektórzy ludzie CHCĄ tak wybrać. > Gdzie kończy się to prawo, a zaczyna bezsens (bo jak inaczej można nazwać > sterylizację). Można nazwać np. zabiegiem medycznym. Znam większe bezsensy. > Mało tego, sterylizacji legalnej w Polsce długo jeszcze nie będzie Bo w klechistanie trudno oczekiwać cywilizowanych zmian... > ale kilka feministek rozpocznie karierę polityczną. Akurat te o których tu mowa już rozpoczęły więc nie bardzo wiem do czego pijesz. Odpowiedz Link Zgłoś
la.volpe Re: Te pieniadze sa od panstwa a nie od ciebie 30.06.06, 14:46 sikorka68 napisała: > Prawo wyboru- kapitalna rzecz. Ja bardzo szanuję to prawo. Sterylizacja, to > jednorazowa decyzja, raz na całe życie, więc nie traktuję jej jako wyboru. Widzisz, z prawem wyboru związana jest też odpowiedzialność za konsekwencje tegoż wyboru. Rozumując w taki sam sposób dojdziesz do wniosku, że ślub katolicki (tzn. bez możliwości rozwodu) też odbiera człowiekowi prawo wyboru. To dokładnie ten przypadek, o którym piszesz - "życie, tak naprawdę, nie jest takie krótkie, więc jednorazowa decyzja pozbawia człowieka zmiany zdania". Nie wiem, czy masz poglądy prawicowo-katolickie, ale jeżeli tak (bo feministki, jak widzę, Ci przeszkadzają), to po raz kolejny potwierdzasz, że ta grupa ludzi ma dość pokrętny sposób myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
emes-nju Re: Te pieniadze sa od panstwa a nie od ciebie 30.06.06, 11:04 breadcrumbs napisał: > Państwo nie jest od tego, żeby płacić ludziom zasiłki. Zgoda! Panstwo powinno zapewniac ludziom mozliwosc godnego zycia. > Ani od tego, żeby ich przymusowo sterylizować. Jakos nie doczytalem sie nigdzie o przymusowej sterylizacji. Ale szczerze powiedziawszy, o ile zabieg ten w wydaniu osob, ktore nie chca miec dzieci, powinien byc platny, o tyle powinna byc wprowadzona instytucja serylizacji "socjalnej" dla ludzi, ktorzy maja duzo dzieci i nie chca wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
apetyt_na_zycie Ty ich najwyraźniej nie płacisz, skoro 30.06.06, 10:23 wypisujesz takie bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
bekon6 Oczywiscie ze nie place socjalisto tylko dlaczego 30.06.06, 11:22 ten jeb wat codziennie w kupowanym polskim chlebie? Odpowiedz Link Zgłoś
satelitka1 Re: Te pieniadze sa od panstwa a nie od ciebie 30.06.06, 12:23 wolne żarty!! jak ktoś zajmuje sie z upodobaniem dziecioróbstwem - to kiedy ma czas na pracę??? jakie podatki sie ściąga z takich ludzi??? Wręcz przeciwnie - ciągle wyciągają ręce po kasiorę od innych podatników - bo "państwo ma obowiązek dbać o rodzinę". mało tego - tworzą się wielopokoleniowe "pasożytnicze rodziny" - bo babka sie ustawiała w kolejce do Mops -u , to i wnuczki są tak nauczone... a bzykac się lubią - konsekwencje ponoszą i tak inni podatnicy... Odpowiedz Link Zgłoś
w.gorka Re: Dokładnie w tym jest problem, jeśli chodzi 30.06.06, 13:20 > Co jest okrutnego w tym, że zaproponowałam, aby MOPS dawał pieniędze na > rozwiazanie problemu biedoty poglębianej rodzeniem kolejnych dzieci? Bo od tego jest już bardzo krótka droga do zmuszania ludzi do takiego rozwiązania. Proste rozwiązanie nie zawsze jest dobre. Trzeba zawsze sobie uświadomic w jaki "prosty sposób" problemy biedy, osób chorych itp. rozwiązywali np. faszyści. Może to zbyt mocne porównanie, ale ludzie zawsze mają tendencje do rozwiązań radykalnych które później prowadzą do nieszczęść. > A w kwestii tego co jest dobre dla kogoś a co złe to Twoja obrona wolności > wyboru sprowadza się dziś do tego, ze facet z 7 dzieci i osmym w drodze wie, > co > jest dla niego dobre, tylko ja Ty i inni frajerzy muszą za tę jego > nieograniczoną wolność zapłacić. Zawsze lepiej edukować wprowadzać rozwiązania przez persfazję, tworzenie lepszych warunków życia (nie znaczy to oczywiście bezpośredniej wypłaty pieniędzy, ale tworzenie możliwości). To proces długotrwały i na pierwszy rzut oka mniej skuteczny, ale w efekcie zawsze lepszy. Rozwiązania tak radykalne w efekcie przynoszą więcej szkody niż pożytku. Trzeba pamiętać że KAŻDY człowiek JEST OSOBĄ. Mnie czasem też przychodzą na myśl podobne "proste" rozwiązania ale jak przeanalizuje się ich dalsze skutki okazuje się że to głupie rozwiązania. A co do płacenia za "takich" to patologie i nadużycia zawsze będą - trzeba dążyć do unikania ich. Ale nie ma co się oszukiwać- idealnego rozwiązania nie ma. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
la.volpe Re: Dokładnie w tym jest problem, jeśli chodzi 30.06.06, 14:12 w.gorka napisał: > Zawsze lepiej edukować wprowadzać rozwiązania przez persfazję, tworzenie > lepszych warunków życia (nie znaczy to oczywiście bezpośredniej wypłaty > pieniędzy, ale tworzenie możliwości). To proces długotrwały i na pierwszy rzut > oka mniej skuteczny, ale w efekcie zawsze lepszy. To weź namiot, wyjedź np. do byłego PGR-u w powiecie słupskim i zajmij się perswazją, tworzeniem lepszych warunków życia itp. Oczywiście za swoje pieniądze, bo tak biedny kraj jak Polska jeszcze długo na takie akcje sobie nie pozwoli. Jak osiągniesz pierwsze efekty (np. pierwsze dziecko z patologicznej rodziny dzięki Twoim działaniom skończy studia i zdobędzie dobrą pracę), to daj znać. Odpowiedz Link Zgłoś
w.gorka Re: Dokładnie w tym jest problem, jeśli chodzi 30.06.06, 15:09 > To weź namiot, wyjedź np. do byłego PGR-u w powiecie słupskim i zajmij się > perswazją, tworzeniem lepszych warunków życia itp. > Oczywiście za swoje > pieniądze, bo tak biedny kraj jak Polska jeszcze długo na takie akcje sobie nie > pozwoli. A ma sobie pozwolić na akcje podwiązywania nasieniowodu w rodzinach patologicznych? Nie kapuje takiej logiki. A poza tym brak dzieci nie naprawi PGR-u i nie stworzy tam nowych miesc pracy i właściwie nie rozwiąże żadnego problemu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
la.volpe Re: Dokładnie w tym jest problem, jeśli chodzi 30.06.06, 15:23 w.gorka napisał: > A ma sobie pozwolić na akcje podwiązywania nasieniowodu w rodzinach patologicznych? Nie kapuje takiej logiki. A poza tym brak dzieci nie naprawi PGR-u i nie stworzy tam nowych miesc pracy i właściwie nie rozwiąże żadnego problemu. Jeżeli już mówimy o finansach, to wystarcza matematyka na poziomie szkoły podstawowej: koszt jednej sterylizacji (nawet licząc po cenie w prywatnych gabinetach, czyli ok. 2 tysiące złotych) jest znacznie mniejszy niż utrzymywanie przez wiele lat, powiedzmy, czwórki dzieci, które by się bez tej sterylizacji nie urodziły, nie mówiac już o kosztach akcji, o jakich piszesz. A mniejsza liczba dzieci w takich rodzinach owszem, poprawi sytuację w PGRach, ponieważ każde dziecko bedzie mogło dostać większą pomoc z tych samych dostępnych środków. Mniejsza będzie również liczba bezrobotnych i patologii związanych z bezrobociem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
w.gorka Re: Dokładnie w tym jest problem, jeśli chodzi 30.06.06, 23:40 > Jeżeli już mówimy o finansach, to wystarcza matematyka na poziomie szkoły > podstawowej: koszt jednej sterylizacji (nawet licząc po cenie w prywatnych > gabinetach, czyli ok. 2 tysiące złotych) jest znacznie mniejszy niż utrzymywani > e > przez wiele lat, powiedzmy, czwórki dzieci, które by się bez tej sterylizacji > nie urodziły, nie mówiac już o kosztach akcji, o jakich piszesz. Przeraża mnie taka logika. Sorry, ale dla mnie tego typu myślenie jest już o krok od logiki jaką stosowali hitlerowcy eliminując "problematyczne" jednostki w obozach koncentracyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjot Re: Dokładnie w tym jest problem, jeśli chodzi 30.06.06, 08:42 wiuelodzietnym rodzinom trzeba stworzyć takie warunki żeby mogłu godnie zyc i móc porządnie wykształcić potomstwo, żeby nie klepały dalej biedy. Odpowiedz Link Zgłoś
athaualpa Re: Dokładnie w tym jest problem, jeśli chodzi 30.06.06, 09:10 Czyli co - na każdego dzieciaka spłodzonego po pijaku dawać zasiłek po 500 - 600 PLN??? To fascynujący pomysł - obecne elity do śmierci z przymiotnikiem będą miały elektorat przyrastający w postępie arytmetycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin tylko Narody mające dużo dzieci mają przed sobą 30.06.06, 10:16 przyszłośc, całą reszta choćby nie wiem jak bogata nie ma przed sobą żadnej przyszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
betasz Re: tylko Narody mające dużo dzieci mają przed so 30.06.06, 10:29 Świetlaną przyszłość, jak chińczycy... Odpowiedz Link Zgłoś
w.gorka Re: tylko Narody mające dużo dzieci mają przed so 30.06.06, 15:12 betasz napisała: > Świetlaną przyszłość, jak chińczycy... A myślisz że kto będzie zamieszkiwał Europę za pare lat? Odpowiedz Link Zgłoś
julita28 Re: Dokładnie w tym jest problem. 30.06.06, 09:11 Masz rację. Po co ma rozmnażać się wciąż alkoholizm, HIV, prostytucja, nędza, bezdomność i przestępczość. A tacy mnożą się najbardziej bo u nich to tylko odruch fizjologiczny. Przymusowa sterylizacja takich ludzi byłaby wskazana dla dobra całego społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
sojkaj2 Re: Dokładnie w tym jest problem, jeśli chodzi 30.06.06, 11:57 masz rację asieńka32. Mam taki przypadek pod nosem - babka i facet lekko upośledzeni. 25 lat, szóste dziecko w drodze. Ona się próbuje wieszać, lekarze nie chcą pomóc, bo sterylizacja nielegalna. Dodam, że nie stać ich nawet na te dzieci, które już są na świecie, nie mówiąc o kolejnych... Odpowiedz Link Zgłoś
bloody_rabbit Re: Feministki za antykoncepcją przez sterylizacj 30.06.06, 09:59 Koniec z dotacjami dla muzeów i filharmonii! Gdy nie ma na leki i zabiegi ratujące życie tym bardziej nie ma na takie instytucje. Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin zabieg mający an celu uniemozliwie poczęcia 30.06.06, 10:13 nazywasz ratujacym życie, takich jak ty Mengele by się nie powstydził, toż on sam przeprowadzał omawiany tu zbrodniczy zabieg a wiesz uważano go za morderce a tu sie okazuje postępowiec, bo i abrocji dokonywał i starców i chorych zabijał w ramch eutanazji ... idealny patron dla wszystkich nowoczesnych i postępowych ! Odpowiedz Link Zgłoś
emes-nju Re: zabieg mający an celu uniemozliwie poczęcia 30.06.06, 11:06 dvoryanin napisał: > nazywasz ratujacym życie, takich jak ty Mengele by się nie powstydził, toż on > sam przeprowadzał omawiany tu zbrodniczy zabieg a wiesz uważano go za > morderce DEMAGOGIA! Mengele byl uwazany za morderce nie dlatego, ze poddawal kogos przymusowej sterylizacji! Odpowiedz Link Zgłoś
vivian.darkbloom dlatego służba zdrowia powinna być sprywatyzowana. 30.06.06, 15:54 równie dobrze ktoś moze sie upierać, zeby nie finansować z państwowej kasy leczenia osób, ktore same są w pełni odpowiedzialne za swój stan zdrowia np. spowodowali wypadek drogowy i odnieśli obrażenia albo skakali na główke w niedozwolonym miejscu. Świadkowie Jehowy np. są przeciw transfuzjom. ciekawa jestem jakie komentarze by sie tu posypały, gdyby zaczęli protestowac, ze muszą je finansować ze swojej składki... podaje te przykłady, żeby pokazać, ze to rodzi problemy światopoglądowe nie tylko w tamtyce antykoncepcji, in vitro czy sterylizacji. ale u nas protestuje się tylko przeciw finansowaniu zabiegów, które sa sprzeczne z nauką Koscioła katolickiego... Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: dlatego służba zdrowia powinna być sprywatyzo 01.07.06, 20:01 własnie,prywatyzacja rozwiazalaby te problemy. A świadkowie Jehowy oczywiscie musza miec prawo powołac sie na klauzule sumienia i odmowic transfuzji:) Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 Re: Feministki za antykoncepcją przez sterylizacj 30.06.06, 08:10 moroux napisał: > Szkoda, że sterylizacji nie poddali się wszechpolscy rodzice niektórych > polityków... A skąd wiesz, że tego nie zrobili?! -- Frant - humor, satyra, krytyka Odpowiedz Link Zgłoś
veritas Bardzo słusznie-decyzja należy do samych ludzi 30.06.06, 08:14 Każdy powinien sam mieć prawo decydować o tym, czy chce byc jeszcze płodny czy nie. Ale w Polsce w najbliższym czasie sterylizacji oczywiście nie zalegalizują - ze względu na stanowisko kościola katolickiego. ------------------------------ Kiedy gasną stosy, robi się jaśniej. Odpowiedz Link Zgłoś
rallye Re: Feministki za antykoncepcją przez sterylizacj 30.06.06, 08:30 Antykoncepcja? W Polsce? Ktos upadl na glowe. Kosciol....przepraszam, rzad, by sie na to nigdy nie zgodzil. Pytanie w ogole nie na temacie. Czy ktos oprocz mnie pamieta jak sprzedawczynie w Ruchach robily dziurki w prezerwatywach iglami? A chociaz taka byla powszechna plotka, przynajmniej w Lodzi. Plotka czy nie, nie chcialo sie ryzykowac. Pamietam jak sprowadzalem gumy z Niemiec, bo akurat tam mialem znajomych w moim wieku, ktorzy nie wykablowali by mnie do rodzicow (coz, bylem troche mlody). Stworzylem nawet maly rynek, sprzedawajac czesc nabytych towarow znajomym w ojczyznie. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjot A może tak 30.06.06, 08:40 Proponuję, zeby prostytuki były z mocy prawa zobowiązane do takiego zabiegu. Sprawdzał by to lekarz medycyny pracy podczas badania przed podjeciem zatrudnienia w agencji. wtedy zmniejszyłyby się koszty prac, nie musiałybt łykać jakiś świństw. Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: Feministki za antykoncepcją przez sterylizacj 30.06.06, 08:36 "Gdyby taka usługa miała być dostępna w państwowej służbie zdrowia, to lekarze mogliby się powoływać na klauzulę sumienia, gdyby ich przekonania uniemożliwiały im wykonanie sterylizacji." Co sie stanie, jak do pogotowia zostanie przyjety Pan Mauriwihi Szawerszwahi z plemienia Harmnagto. Ich wierzenia zakladaja, ze kazdy czlowiek jest wolny i byt sam wyznacza sobie droge do raju. Tym samym jakiekolwiek proby reanimacji to zbrodnia przeciwko jego prawu...? Jezeli lekarz wierzy w jakies zabobony to automatycznie powinien przeniesc sie do kopalni wegiel wydobywac a nie ludzi leczyc. Chce sie wysterylizowac, podpisuje papierek, ze nie bede roscil sobie praw do odszkodowan itp, place 2k i juz. Co was to obchodzi co robie ze swoimi jajami, pilnujcie swoich. Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka68 Re: Feministki za antykoncepcją przez sterylizacj 30.06.06, 09:13 "> Chce sie wysterylizowac, podpisuje papierek, ze nie bede roscil sobie praw do > odszkodowan itp, place 2k i juz. Co was to obchodzi co robie ze swoimi jajami, > pilnujcie swoich." Tylko powspółczuć w wypadku zmiany decyzji. Głupio jest pozbyć się możliwosci wyboru: chcę mieć dziecko, albo nie chcę. Sterylizacja jest właśnie takim pozbawieniem się prawa dowyboru w każdym momencie. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Feministki za antykoncepcją przez sterylizacj 30.06.06, 09:18 sikorka68 napisała: > Tylko powspółczuć w wypadku zmiany decyzji. Głupio jest pozbyć się możliwosci > wyboru: chcę mieć dziecko, albo nie chcę. Sterylizacja jest właśnie takim > pozbawieniem się prawa dowyboru w każdym momencie. Dorosłych ludzi nie wolno traktować jak dzieci. Sterylizacja to TEŻ prawo wyboru. W wypadku zmiany decyzji nikomu współczuł nie będę... Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka68 Re: Feministki za antykoncepcją przez sterylizacj 30.06.06, 09:34 "> Dorosłych ludzi nie wolno traktować jak dzieci. Sterylizacja to TEŻ prawo > wyboru. W wypadku zmiany decyzji nikomu współczuł nie będę..." To dlaczego niektórzy dorośli sami zachowują się jak dzieci? Każdy dorosły wie, że pod wpływem pewnych wydarzeń, sytuacji człowiek zmienia zdanie. Dotyczy to także chęci posiadania dzieci. Pozbawianie się takiej możliwości jest głupotą. Poczytaj sobie o plusach i minusach takiego zabiegu, a sam sojdziesz do wniosku, że minusy są jednak istotniejsze. Ja już czytałam. Odpowiedz Link Zgłoś
betasz Re: Feministki za antykoncepcją przez sterylizacj 30.06.06, 10:41 I znowu problem uszczęśliwiania kogoś na siłę. Co z tego, że dla Ciebie jest tu więcej minusów? Inny może dostrzegać więcej plusów. Zakładasz, że w każdym przypadku osoba poddająca się sterylizacji będzie żałować swojej decyzji?.. Dlatego nie chcesz dać mu możliwości decydowania o swoim życiu? Chodzi o wolność wyboru dorosłego człowieka. Każdy sam odpowiada za swoje czyny i podejmowane decyzje. Trudno, może kiedyś będzie tego żałował, ale chodzi o to żeby dać mu MOŻLIWOŚĆ WYBORU!!! Lekarz powinien uświadomić mu wszelkie możliwe konsekwencje takiego zabiegu, ale decyzję powinien podjąć sam pacjent. Nienawidzę, jak mi się coś narzuca odgórnie nie dając żadnego wyboru. A do osób mówiących o jakimś zabijaniu nienarodzonych: nie jestem specjalistą w tej dziedzinie, ale wydaje mi się, że po sterylizacji nie dochodzi do zapłodnienia (nie ma fizycznie takiej możliwości), to o jakim zabijaniu mowa?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka68 Re: Feministki za antykoncepcją przez sterylizacj 30.06.06, 11:15 " Trudno, może kiedyś będzie tego żałował, ale chodzi o to > żeby dać mu MOŻLIWOŚĆ WYBORU!!! " Jeżeli chodzi ci o możliwość wyboru odebrania sobie wyboru- to masz rację. A tak prawdę mówiąc, to są inne metody zapobiegania ciąży. Nie trzeba się zaraz okaleczać. Teraz pozwolimy na sterylizację, potem osoby z depresją zaczną walczyć o np. prawo do samobójstwa. Dlaczego nie, przecież też będą chciały mieć "prawo wyboru". Skoro już okaleczać się można, idźmy o krok dalej. Gdzieś jest chyba realna granica "ułatwiania" sobie życia. Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzatka2006 Re: Feministki za antykoncepcją przez sterylizacj 30.06.06, 11:22 sikorka68 napisała: > " Trudno, może kiedyś będzie tego żałował, ale chodzi o to > > żeby dać mu MOŻLIWOŚĆ WYBORU!!! " > > Jeżeli chodzi ci o możliwość wyboru odebrania sobie wyboru- to masz rację. A > tak prawdę mówiąc, to są inne metody zapobiegania ciąży. Nie trzeba się zaraz > okaleczać. Teraz pozwolimy na sterylizację, potem osoby z depresją zaczną > walczyć o np. prawo do samobójstwa. Dlaczego nie, przecież też będą chciały > mieć "prawo wyboru". Skoro już okaleczać się można, idźmy o krok dalej. Gdzieś > jest chyba realna granica "ułatwiania" sobie życia. każdy powinien mieć możliwość wybrania najlepszej dla siebie metody antykoncepcji, np. sterylizacji jeśli później będzie tego żałował to TYLKO jego sprawa moje ciało jest tylko moje i nic do niego katolikom tak na marginesie to Mengele był wychowywany w głęboko wierzącej, katolickiej rodzinie... Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka68 Re: Feministki za antykoncepcją przez sterylizacj 30.06.06, 11:51 "> tak na marginesie to Mengele był wychowywany w głęboko wierzącej, katolickiej > rodzinie..." No i co z tego. Odpowiedz Link Zgłoś
betasz Re: Feministki za antykoncepcją przez sterylizacj 30.06.06, 13:04 Jeżeli chodzi ci o możliwość wyboru odebrania sobie wyboru- to masz rację. A > tak prawdę mówiąc, to są inne metody zapobiegania ciąży. Nie trzeba się zaraz > okaleczać. Teraz pozwolimy na sterylizację, potem osoby z depresją zaczną > walczyć o np. prawo do samobójstwa. Dlaczego nie, przecież też będą chciały > mieć "prawo wyboru". Skoro już okaleczać się można, idźmy o krok dalej. Gdzieś > jest chyba realna granica "ułatwiania" sobie życia. Jasne, najlepiej używać przejaskrawionych argumentów. Po co porównywać steryllizację z samobójstwem?... Żeby pokazać jakiż to straszliwy i zabójczy zabieg ta sterylizacja... Zupełnie nie trafia do mnie taka argumentacja. Przykład osoby cierpiącej na depresję akurat nie jest trafiony, bo taka osoba rzeczywiście ma ograniczoną możliwość podejmowania decyzji w momencie ataku choroby i mogłaby sobie zrobić krzywdę. Dlatego takie osoby należy chronić. Ale jestem za prawem wolnego wyboru dla każdego zdrowego, pełnoletniego obywatela. Nie chcę, żeby ktoś narzucał mi swoje poglądy obojętnie czym podyktowane i decydował za mnie w żadnej dziedzinie mojego życia. Odpowiedz Link Zgłoś
liliac Re: Feministki za antykoncepcją przez sterylizacj 30.06.06, 11:48 Brawo- każdy laik jak przeczyta to się uważa jak eksperta :) Dorosły człowiek ma prawo do bycia traktowanym jak dorosły. Ma prawo do uzyskania wiedzy na tematpotencjalnych skutków zabiegu, któremu się poddaje. Ma też prawo do zażądania tego zabiegu, państwo natomiast nie ma prawa traktować go jak dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_can Re: Feministki za antykoncepcją przez sterylizacj 30.06.06, 16:02 a ja mam podwiazane jajowody od wielu lat, nie odczuwam zadnych skutkow ubocznych i bardzo sobie chwale te decyzje. Alternatywnym rozwiazaniem byly tabletki, uznalam to za duza niewygode, nadmierne obciazenie watroby, zwiekszone niebezpieczenstwo ataku serca. Byl to moj wybor. Dal mi absolutny komfort i chyba polepszyl moje zycie seksualne. Szereg moich kolezanek zrobilo to samo, wszystkie sa zadowolone. Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin to niech sobie ją robi za Odrą, za własną kase a 30.06.06, 09:58 nie z środków, które w Polsce przeznacza się na ratowanie życia a nie na zabijanie ! Odpowiedz Link Zgłoś
liliac Re: to niech sobie ją robi za Odrą, za własną kas 30.06.06, 11:53 Na jakie zabijanie?? To jest elementarna demagogia. Nie można zabić czegoś czego jeszcze nie ma- a mówimy przecież o sterylizacji- to życie jeszcze nawet nie zostało poczęte <lol> Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: Feministki za antykoncepcją przez sterylizacj 30.06.06, 13:27 pewnie, ze glupio, ale ja np nienawidze dzieci i nie chce ich miec, raczje bym sobie niczego nie podwiazal, ale milo miec swiadomosc, ze mam taka mozliwosc. Zreszta niektorych to sie powinno sondownie sterylizowac zeby dzieci nie mieli. Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin chciałoby sie terroryzowac wierzących lekarzy ? Al 30.06.06, 10:00 wieny synu Stalina, czasy gdy tak było już sie skończyły, jak się niepodoba i chce być mordercą dzieci to znajdź sobie doktora Menegele, który aborcji dokona, sterylizacje przeprowadzi, ba eutanazje tez ! I jak śmiesz zmuszcząc bolszewicki pomiocie lekarzy do naśladowanie tego ludobójcy ! Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: chciałoby sie terroryzowac wierzących lekarzy 30.06.06, 10:03 Jak wiadomo w bantustanie nadwiślańskim wiara lekarza (zwłaszcza ginekologa) kończy się w drzwiach prywatnego gabinetu... Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin Lekarzy wykonujący aborcje w przypadkach nie 30.06.06, 10:07 przeiwdzianych naszą ustawą aborcyją powinien być pozbawiany prawa dow ykonywania zawodu, i powinin długie lata gnić w więzieniu za morderstwo ze szczególnym okrucieństwem ! Oczywiście obeną ustawe aborcyjną zmienić należy i wogóle zakazać aborcji ! Odpowiedz Link Zgłoś
breadcrumbs Re: Lekarzy wykonujący aborcje w przypadkach nie 30.06.06, 10:28 Czytam te Twoje posty... Ochłoń Chłopie... Kup se mineralkę, z lodem i cytrynką, bo Cię ponosi trochę. Pzdr. breadcrumbs.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
vivian.darkbloom serio piszesz czy jaja sobie robisz? 30.06.06, 15:47 trudno stwierdzić, bo parodia Twojego tekstu byłaby taka sama jak tekst. czy jest przymus bycia lekarzem ginekologiem w państwowym szpitalu? nie. moze niedługo objawią się nam także policjanci-pacyfiści, ktorzy nie bedą chcieli strzelać do przestępców? jesli ktos nie chce wykonywac zabiegów dozwolonych przez prawo to niech nie wybiera danego zawodu albo niech prowadzi prywatną praktykę. Odpowiedz Link Zgłoś
wrobelek0403 Re: Feministki za antykoncepcją przez sterylizacj 30.06.06, 08:45 Radziwill to niech sie nie odzywa - zacofany beton. on probowal przeforsowac w kodeksie etyki lekarskiej zakaz in vitro!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin I bardzo dobrze, mam nadzieje że ta antyludzka 30.06.06, 09:56 metoda zostanie zakazana w Katolickiej Polsce ! Odpowiedz Link Zgłoś
breadcrumbs Re: I bardzo dobrze, mam nadzieje że ta antyludzk 30.06.06, 10:44 Ty tak na serio? breadcrumbs.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
emes-nju Re: I bardzo dobrze, mam nadzieje że ta antyludzk 30.06.06, 11:09 dvoryanin napisał: > metoda zostanie zakazana w Katolickiej Polsce ! Dlaczego nie katolicy maja poddawac sie katolickim prawom? A chcialbys byc chrzescijaninem w kraju muzulmanskim? Odpowiedz Link Zgłoś
iwa11 Re: Feministki za antykoncepcją przez sterylizacj 30.06.06, 09:04 Mam 39 lat,urodziłam troje dzieci, wszystkie przez cesarskie cięcie. Za trzecim razem,a było to rok temu, poprosiłam lekarza o podwiązanie jajowodów, nie za darmo rzecz jasna. Usłyszałam, że jeszcze niedawno nie byłoby z tym problemu, ale teraz jest takie myślenie, że kobieta jest po to, żeby rodzić dzieci. Nieistotne, że kolejna ciąża jest niewskazana ze względów medycznych. A lekarzowi zależało na pracy (wtedy jeszcze tak).Szkoda, że jestem za stara, żeby stąd wyjechać, naprawde ogromnie załuję. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjot Re: Feministki za antykoncepcją przez sterylizacj 30.06.06, 09:12 ecież nikt ci nie zabrania uprawiania seksu. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Feministki za antykoncepcją przez sterylizacj 30.06.06, 09:11 - "Sterylizacja jest ryzykowna dla lekarzy, bo pacjent, który zmieni zdanie, może pozwać ich do sądu." Panie Radziwiłł, bredzisz pan. Tam gdzie sterylizacja jest prawnie dozwolonym zabiegiem (czyli prawie wszędzie) pacjent podpisuje oświadczenie woli, że godzi się z trwałą utratą płodności. I potem może lekarzom nagwizdać... - Gdyby taka usługa miała być dostępna w państwowej służbie zdrowia, to lekarze mogliby się powoływać na klauzulę sumienia, Niedługo zaczną się powoływać na klazulę sumienia przy operacjach wyrostka. Krowy wam pasać a nie ludzi leczyć... Odpowiedz Link Zgłoś
athaualpa Re: Feministki za antykoncepcją przez sterylizacj 30.06.06, 09:15 kotek.filemon napisał: > - "Sterylizacja jest ryzykowna dla lekarzy, bo pacjent, który zmieni zdanie, > może pozwać ich do sądu." > > Panie Radziwiłł, bredzisz pan. Tam gdzie sterylizacja jest prawnie dozwolonym > zabiegiem (czyli prawie wszędzie) pacjent podpisuje oświadczenie woli, że godzi > się z trwałą utratą płodności. I potem może lekarzom nagwizdać... > > - Gdyby taka usługa miała być dostępna w państwowej służbie zdrowia, to lekarze > mogliby się powoływać na klauzulę sumienia, > > Niedługo zaczną się powoływać na klazulę sumienia przy operacjach wyrostka. > Krowy wam pasać a nie ludzi leczyć... > To dziwne, że lekarza w prywatnym gabinecie opuszca sumienie i jest w stanie dokonać wielu 'zakazanych' zabiegów. Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin zamlicz propagatorze mordowania dzieci poczętych 30.06.06, 09:52 a pewnie starców i chorych teżbyś chciał mordować ? Odpowiedz Link Zgłoś
zaciekawiony4 Re: zamlicz propagatorze mordowania dzieci poczęt 30.06.06, 09:57 A gdzie tu masz mordowanie dzieci poczętych. Doucz się weszpolaku a później pisz na forum bo same kretyństwa wypisujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
zaciekawiony4 Re: To jedna z metod zabijania życia ! 30.06.06, 10:06 Jakiego życia. Nie doszło do zapłodnienia, nie ma więc życia. No chyba że KK zaczął bronić życia plemników, to w takim razie oświeć nas bo to chyba nowość jakaś. Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin Uniemożliwianie poczęcia jest zabronione ! 30.06.06, 10:09 Styrylizacja jest w nauce Kościoła zakazana, zresztą odrzuca ją nawet człowiek nie obdarzony światłem wiary, jeżeli myśli o przyszłości swojego Narodu ! Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka68 Re: Uniemożliwianie poczęcia jest zabronione ! 30.06.06, 10:20 No i słusznie, że sterylizacja jest zakazana, ale idąc dalej twoim tokiem rozumowania, sprawa wygląda tak. Jeżeli kobieta ma okres płodny, to MUSI iść do łóżka, żeby nie dopuścić do uniemożliwienia poczęcia. A co z facetem, który myśląc w ten sposób, MUSIŁBY szukać partnerek praktycznie na okrągło... Inaczej uniemożliwiłby poczęcie. Odpowiedz Link Zgłoś
breadcrumbs Re: Uniemożliwianie poczęcia jest zabronione ! 30.06.06, 10:51 sikorka68 napisała: > No i słusznie, że sterylizacja jest zakazana, ale idąc dalej twoim tokiem > rozumowania, sprawa wygląda tak. > Jeżeli kobieta ma okres płodny, to MUSI iść do łóżka, żeby nie dopuścić do > uniemożliwienia poczęcia. > A co z facetem, który myśląc w ten sposób, MUSIŁBY szukać partnerek > praktycznie na okrągło... Inaczej uniemożliwiłby poczęcie. Yes, yes, yes! Mam tyle tego w sobie, ze musze kogos zaplodnic. I to szybko! Może sasiadke? Bo się zmarnuje i nie bedzie potencjalnego poczecia. Tyle, ze moja kobieta, mimo, ze katoliczka, to mnie zapie... breadcrumbs.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
emes-nju Re: Uniemożliwianie poczęcia jest zabronione ! 30.06.06, 11:18 breadcrumbs napisał: > sikorka68 napisała: > > > No i słusznie, że sterylizacja jest zakazana, ale idąc dalej twoim tokiem > > rozumowania, sprawa wygląda tak. > > Jeżeli kobieta ma okres płodny, to MUSI iść do łóżka, żeby nie dopuścić > > do uniemożliwienia poczęcia. > > A co z facetem, który myśląc w ten sposób, MUSIŁBY szukać partnerek > > praktycznie na okrągło... Inaczej uniemożliwiłby poczęcie. > > > Yes, yes, yes! > > Mam tyle tego w sobie, ze musze kogos zaplodnic. I to szybko! Może sasiadke? > Bo się zmarnuje i nie bedzie potencjalnego poczecia. RETY! Zaplodnienie sasiadki nic nie zmieni! Facet produkuje tych "zywych istot" z nitka pare milionow, a do zaplodnienia wykorzystywany jest jeden, dwa, trzy... Reszta ginie! Toz to morderstwo! Odpowiedz Link Zgłoś
wdakra Re: Uniemożliwianie poczęcia jest zabronione ! 30.06.06, 12:19 dvoryanin napisał: > Styrylizacja jest w nauce Kościoła zakazana, zresztą odrzuca ją nawet człowiek > nie obdarzony światłem wiary, jeżeli myśli o przyszłości swojego Narodu ! W nauce Kościoła była kiedyś zakazana wszelka antykoncepcja. Teraz łaskaiwie przyzwala na mało skuteczne metody "naturalne", a zabrania wszystkich innych, w tym sterylizacji. To jeszcze nie powód, żeby prawo państwowe miało ich nie dopuszczać. Odpowiedz Link Zgłoś
ziuta111 Re: Uniemożliwianie poczęcia jest zabronione ! 30.06.06, 13:21 Jakim światłem? Dvoryanin ty nawiedzony jesteś niczym Mahdi (przypomnij sobie rozmowę Mahdiego ze Stasiem :))) i opanuj się trochę. Zyjemy w XXI wieku zacofańcze. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Orgazmotron 30.06.06, 09:29 basia napisała: > moze by tak orgamotron zamiast? Popęd seksualny jest równie naturalny jak głód, pragnienie i potrzeba snu. Tylko dewiantci w kieckach robią ludziom wodę z mózgu, choć ich ta sprawa ponoć nie dotyczy... Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Orgazmotron 30.06.06, 09:30 > dewiantci "dewianci" oczywiście. Jakieś zaćmienie. Odpowiedz Link Zgłoś
basia Re: Orgazmotron 30.06.06, 13:45 kotek.filemon napisał: > Popęd seksualny jest równie naturalny jak głód, pragnienie i potrzeba snu. Tylk > o > dewiantci w kieckach robią ludziom wodę z mózgu, choć ich ta sprawa ponoć nie > dotyczy... > aha, aczkolwiek, obzarstwo, jedzenie brudnymi lapkami, prowadzi to licznych chorob. Odpowiedz Link Zgłoś
bykk Re: do czerwonych! 30.06.06, 13:53 Czerwońce, powinniście domagać się odcięcia jaj chłopom:)), taki trynd jest! Ciekawe jeno, co na to wasi przyjaciele z organizacji homosiów? Jak im nie stanie, to problem przecie dla tego co daje i dla tego co bierze, nie? hej! Odpowiedz Link Zgłoś
bekon6 Na takie cos nie potrzeba argumentow 30.06.06, 09:25 Bo ludzie to nie zwierzeta. Nie chcesz miec dzieci to ich nie miej, proste Odpowiedz Link Zgłoś
jsb44 Jasne, mamy zbyt duży przyrost 30.06.06, 09:34 Jedna kobieta w Polsce rodzi średnio 1.2 dziecka. Jesteśmy pod tym względem w ścisłej czołówce światowej. Za 50 lat będzie nas już jedynie 20 mln. Porównywalny wynik osiąga nie więcej niż 5 krajów świata. Ale dla niektórych najlepszym wyjściem byłoby aby Polacy zupełnie przestali się rodzić. Sterylizować młode dziewczynki, uczyć ich less kultury, obrzydzać macieżyństwo i rodzinne życie. To taniej niż budować obozy zagłady. To jest teren współczesnych - śmiertelnych bojów. To zdmuchnie naszą cywilizację na korzyść Chin, Indii, Muzułmanów i Afrykanów. Nawołujące do tych zachowań panie mają "ptasie móżdżki" i naprawdę nie wiedzą co robią i do czego namawiają. Kultura zagłady prawdopodobnie nie da się już powstrzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
breadcrumbs Re: Jasne, mamy zbyt duży przyrost 30.06.06, 11:00 Jeśli Polacy wyginą, w co wątpię, to będzie to wina Polaków. W 90% katolików. A nie feministek. Nikt do antykoncepcji nie zmusza! Antykoncepcja nie jest przyczyną tylko skutkiem! Myśleć!!! breadcrumbs.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
wdakra Re: Jasne, mamy zbyt duży przyrost 30.06.06, 12:27 jsb44 napisał: > Jedna kobieta w Polsce rodzi średnio 1.2 dziecka. Jesteśmy pod tym > względem w ścisłej czołówce światowej. > Afrykanów. Nawołujące do tych zachowań panie mają "ptasie móżdżki" i > naprawdę nie wiedzą co robią i do czego namawiają. Kultura zagłady > prawdopodobnie nie da się już powstrzymać. Za PRL byliśmy w ścisłej czołówce z drugiej strony i komunistyczny rządom nie udawało się ograniczyc tego przyrostu do rozsądnych rozmiarów. Tacy byli nieudolni. A kapitalizm błyskawicznie uporał się z problemem, tylko może trochę zbyt skutecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin Tą Federacje należy rozwiązać, a jej działaczki 30.06.06, 09:45 postawić przed sądem pod zarzutem propagowania morodowania dzieci nienarodzonych, działalności antyrodzinnej i anrtpaństwowej. Nie podoba się feminonazistką Polska to won a już za Odre. Kara dla tych czarownic powinna być surowa, ponieważ prowadzą one działalnośc przeciw Narodowi Polskiemu ! Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Aby język giętki, powiedział, co wymyśli głowa... 30.06.06, 12:33 Szanowny wielki Polaku świadomy swojej polskości! Zanim zaczniesz proponowac wyjazd na Odrę czarownicom, które prowadzą działalność przeciw narodowi polskiemu, bardzo prosze, NAUCZ sie choć poprawnie języka narodu, którego tak bronisz. Nic bowiem nie przynosi takiemu prawdziwemu Polakowi większej ujmy jak fakt, ze nie zna własnego języka. dvoryanin napisał: "Nie podoba się > feminonazistką Polska to won a już za Odre." faminonazistką - jest to narzędnik liczby pojedynczej, rodzaju zeńskiego feminazistkom - jest to celownik, liczby mnogiej , rodzaju zańskiego Nie wiem zatem, dlaczego nie znasz podstaw gramatycznych języka polskiego! Odpowiedz Link Zgłoś
belaqua A ty ciu lu sam robisz błędy! 30.06.06, 14:02 U Słowackiego jest jednak inaczej, nie kalecz Poety. Gubisz ogonki, mylisz litery, a pouczasz innych, ćwoku! Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Wiesz co to znaczy błąd gramatyczny? 30.06.06, 14:25 Gdyby był to cytat, drogi rozmówco, jakże pięknie nazywający mnie ćwokiem, to znalazłby się tam cudzysłów. Radzę dowiedzieć się na jakiej zasadzie przytaczamy cytaty, a jak fomułułujemy parafrazy, pomijajac już fakt, że "poeta" nie jest nazwą własną, zatem napisanie tego leksemu wielką literą to błąd, nie wyraz szacunku. Zgubienie ogonka - nie jest błędem - to tzw. usterka diakrytyczna, użycie końcówka - ą w kontekscie liczby mnogiej w tym przypadku deklinacji jest błędem gramatycznym, którego wystepowanie nasila się w narodzie w zastraszającym tempie. Polacy po prostu nie uczą sie gramatyki własnego języka i dlatego nie pojmują jak funkcjonuje deklinacja rzeczoników w liczbie mnogiej. Reszty wypowiedzi nie skomentuję, bo kultura języka wyraza kulturę dla narodu i kraju w identycznym stopniu, co przestrzeganie zasad piswoni. Granice Twojego języka są granicami Twojego świata - warto sie nad tym zastanowić, kolego i przy okazji pomyśleć dlaczego i tu nie znalazł się cudzysłów. Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: Wiesz co to znaczy błąd gramatyczny? 30.06.06, 14:32 Aha, skrupulatnie, odradzam liczenie usterek językowych w moim poście, gdyż uświadamiam ci, że robisz błąd, który nie polega na zjedzeniu litery, połknięciu ogonka, czy przestawieniu liter, ale na tym, ze nie rozumiesz, jak działa polska fleksja. Nie jest też moim celem wykazywanie błędów w twoich kolejnych postach w celu słuchanie pod swoim adresem pzrekleństw, ale uświadomienie ci tego konkretnego błędu. *- nie używam formy grzecznościowej CI, bowiem nie widzę powodu zwracać się tak do osoby, która nazywa mnie ćwokiem w drugim zdaniu swojego postu. Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Wiesz co to znaczy błąd gramatyczny? 01.07.06, 20:03 brawo:) Dobrze,ze ktoś jeszcze zna język polski. Zaskakuje mnie zawsze niska kultura języka u osób deklarujących swój patriotyzm i przywiazanie do narodu. Wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin tą federacje należy zdelegalziować, jej działaczki 30.06.06, 09:53 pod sąd, za podżeganie do mordowania dzieci, starców i chorych ! Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka68 Re: tą federacje należy zdelegalziować, jej dział 30.06.06, 10:01 Od kiedy sterylizacja jest mordowaniem dzieci, a co dopiero starców i chorych? Bo konkretnie o tym jest mowa... Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin sterylizacja jest zabijaniem zycia, bo zabija 30.06.06, 10:04 płodnośc ! Stąd jest tym samym co tzw "aborcja" i tzw. "eutanazaja" ! Któe tez propaguje ta zbrodnicza organizacja ! PS. W normalnym kraju za propagowanie takich rzeczy, za wykonywanie ich groziłaby kara śmierci ! Odpowiedz Link Zgłoś
betasz Re: sterylizacja jest zabijaniem zycia, bo zabija 30.06.06, 10:48 PS. W normalnym kraju za propagowanie takich rzeczy, za wykonywanie ich > groziłaby kara śmierci ! W jakim normalnym kraju? Oświeć mnie proszę, żebym omijał go z daleka... Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin poszukaj na necie w jakich krajach aborcja jest 30.06.06, 17:24 całowicie zabroniona, podpowiedź już w 5 stanach USA, a nasi przyjaciele z USA, walczą aby w całych stanach tak było. I właśnie w niektórych z stanów USA aborcje uznaje się za morderstwo (a to jest zagrożone kara śmierci) Odpowiedz Link Zgłoś
wdakra Re: poszukaj na necie w jakich krajach aborcja je 01.07.06, 11:32 dvoryanin napisał: > całowicie zabroniona, podpowiedź już w 5 stanach USA, a nasi przyjaciele z USA, > > walczą aby w całych stanach tak było. I właśnie w niektórych z stanów USA > aborcje uznaje się za morderstwo (a to jest zagrożone kara śmierci) A w ilu jest dopuszczalna na życzenie aż do porodu? Odpowiedz Link Zgłoś
constance27 Re: sterylizacja jest zabijaniem zycia, bo zabija 30.06.06, 10:59 W normalnym kraju to Ty dostałbyś rentę za niepełnosprawność umysłową. Idź się douczyć, bo teraz kompromitujesz i siebie, i poglady, które jakoby prezentujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: dvoryanin 30.06.06, 11:21 Ty nie możesz być prawdziwy, nie wierzę, że ktoś może mieć naprawdę takie poglądy....I być tak beznadziejnie głupim...Żartujesz sobie, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
mangold A co z Twoim onanizmem?? miliny dzieciaczków w tra 30.06.06, 12:30 we .... Odpowiedz Link Zgłoś
satelitka1 Re: do dvoryanin 30.06.06, 14:51 mam tylko jedno pytanie - jeśli można.. specjalnie prowokujesz ludków do wypowiedzi tak głupimi postami? czy też naprawde nie jesteś normalny? a jak nie podobają ci się feministki i poglądy odmienne od twoich i sprzeczne z klerykalnym patrzeniem na świat - to emigruj - najlepiej do Watykanu. Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin beczelny lewaku jak śmiesz obrażać mnie i większoś 30.06.06, 17:22 Polaków ! Jak ci się bolszewiku normalne poglądy nie podobają to już won za Odre ! Najlepiej do Ho-mo-landii ! Odpowiedz Link Zgłoś
vivian.darkbloom nie można zabić życia 03.07.06, 18:20 ... co najwyżej można zabić żywy organizm. błąd logiczny czy gramatyczny? jesli ograniczanie w jakikolwiek sposób płodności jest zbrodnią to czemu Ty zamiast 100% czasu wykorzystywac na płodzenie siedzisz przed komputerem i piszesz bzdury, jakich dawno nie czytałam? Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 Re: tą federacje należy zdelegalziować, jej dział 30.06.06, 13:17 dvoryanin napisał: > pod sąd, za podżeganie do mordowania dzieci, starców i chorych ! To chorzy ludzie.Nie wiedza co czynia.Raczej sa niebezpieczne dla otoczenia i nalezy je odseparowac i zakazac propagowania chorych idei(podobnie jak faszystom). Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: tą federacje należy zdelegalziować, jej dział 03.07.06, 20:01 to sterylizacja jest mordowaniem staruszkow????:) Odpowiedz Link Zgłoś
breadcrumbs Re: Feministki za antykoncepcją przez sterylizacj 30.06.06, 10:06 Stara zasada mówi - "Chcącemu nie dzieje się krzywda". Więc lekarze zdecydowanie nadinterpretują przepisy. Z drugiej strony rozumiem ich. Jezeli w przypadku kobiet jest to często nieodwracalne, to się po prostu boją przyszłych pozwów lasek, które się "rozmyśliły". breadcrumbs.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzatka2006 Re: Dlaczego feministki są takie brzydkie ?... b 30.06.06, 11:13 dlaczego nie-feminiści są tacy głupi, ograniczeni i nietolerancyjni? Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka68 Re: Dlaczego feministki są takie brzydkie ?... b 30.06.06, 11:48 malgorzatka2006 napisała: > dlaczego nie-feminiści są tacy głupi, ograniczeni i nietolerancyjni? > W jaki sposób można popierać samookaleczanie się. Dlaczego "ograniczonym" ma być człowiek, który nie zgadza się na przeprowadzanie zabiegu, po którym kobieta może zajść w ciąże, ale pozamaciczną. A to już jest narażaniem życia. Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin nautra je skrzywidziła i przez to mszczą sie na 30.06.06, 17:26 całym świecie :) Odpowiedz Link Zgłoś
nowytor3 Jakżesz te baby musza nienawidzieć swoich dzieci 30.06.06, 10:24 nie wspominając o dzieciach cudzych. Kiedyś miałem dziewczynę, która zrobiła sobie takie cóś, ale okazało się że ona się mieści w tych 30%. Odeszła, bo nie czuła sie pełnowartościową kobietą. Niech się tylko dowie o propozycjach tych szantrap, to się pewnie wscieknie... Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzatka2006 Re: Jakżesz te baby musza nienawidzieć swoich dzi 30.06.06, 11:28 to jej problem a nie powód żeby zabraniać tego innym a niechęć do posiadania (kolejnych) dzieci nie ma nic wspólnego z nienawiścią do dzieci (swoich czy cudzych) pomyśl Odpowiedz Link Zgłoś
ingryd Re: Feministki za antykoncepcją przez sterylizacj 30.06.06, 10:29 no coz, antykoncepcja : TAK aborcja : TAK sterylizacja : o wiele bardziej skomplikowany temat, uzywanie tego zabiegu jako srodka antykoncepcji nie jest oczywiste; proponowanie go nawet przez lekarzy w pewnych wypadkach kobietom, dla ktorych zajscie w ciaze jest zagrozeniem zycia (problemy z wysokim cisnieniem, duze prawdopodobienstwo trwalego kalectwa jak utrata wzroku czy paraliz) szczegolnie gdy te kobiety sa juz matkami wydaje mi sie ewidentne, jest to jednak bardziej profilaktyka niz antykoncepcja; idem (ewentualnie) dla wielorodek po 8 czy 10 porodach, na ich prosbe oczywiscie (istnieja kobiety ktore nie daja sobie rady z kontrolowaniem swojej plodnosci); ewentualnie kobiety- matki, w wieku przed menopauzowym, gdy miedzy 45 a 50-tka to w sumie nie wiadomo jak to z ta plodnoscia, jak na karuzeli lecz naprawde nie wyobrazam sobie by jakikolwiek lekarz bez mrugniecia okiem wykonal ten zabieg na 19-sto czy 20-kilku letniej, zdrowej dziewczynie, ktora "postanowila ", ze nie bedzie miec dzieci (bo np. przezyla swoj pierwszy zawod milosny, lub ze wkurzaja ja "wrzeszczace bachory" sasiadki) tak wiec w sumie nie jest to zbyt proste i oczywiste, problem etyczny i moralny dosyc zlozony Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Caly problem chab jest w czym innym 30.06.06, 10:30 W tym, ze Wandzia Nowicka i jej kumpele z federacji babskich anarchistek maja macice we lbie, i stad tez to ich "tworcze" i zarazem "progresywne" pomysly; zas juz starozytnie Grecy nazywali histeria taki stan, w ktorym macica przemiszcza sie w sposob niekontrolowany po ciele kobiety; Frau Nowicka jest tego najlepszym przykladem Odpowiedz Link Zgłoś
constance27 Re: Caly problem chab jest w czym innym 30.06.06, 11:03 Silesius, a więc jesteś kobietą i masz macicę najwyraźniej, albowiem Twoje wypowiedzi są zdecydowanie histeryczne. Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzatka2006 Re: Caly problem chab jest w czym innym 30.06.06, 11:26 oczywiście "najlepszym" sposobem na dyskusję jest obrażanie kogoś nie podając żadnych konkretnych kontrargumentów Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Caly problem chab jest w czym innym 30.06.06, 11:33 no wlasnie: a constanze27 mnie obraza; po prostu wlos sie na glowie jezy; zas tak na marginesie: dlaczego wszystkie wojujace feministki musza sie upodabniac do babo-chlopow? podobne zjawisko wystepuje i w Niemczech, i we Francji, i w Portugalii (te kraje akurat znam) malgorzatka2006 napisała: > oczywiście "najlepszym" sposobem na dyskusję jest obrażanie kogoś nie podając > żadnych konkretnych kontrargumentów Odpowiedz Link Zgłoś
constance27 Re: Caly problem chab jest w czym innym 30.06.06, 11:41 Ależ skąd, Szanowny (Szanowna?) Silesiusie, skoro Twój post sugerujący, iż p. Nowicka ma histerię, nie jest obraźliwy, to niby dlaczego moja opinia tak straszliwie Cię uraziła? Przecież użyłam tylko Twojego(nieobraźliwego) sformułowania... Czy też może uraziła cię sugestia, jakobyś posiadał (posiadała) macicę? A co w tym uwłaczającego? Głowa do góry, to zdarza się mniej więcej połowie ludzkości! Nie musisz się tak wstydzić! Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: Caly problem chab jest w czym innym 30.06.06, 11:41 gdybyś myslał, to przyszło by ci do głowy, ze są w tym kraju kobiety, które mają dwójkę lub trójkę dzieci i np. 36- 38 lat. I Nie chcą mieć więcej dzieci. Niestety, do lat 50 muszą pakować w siebie tabletki antykoncepcyjne, chociaż wiadomo, ze po 40-stce mają one dramatycznie zły wpływ na stan układu żylnego, bo silesiusom monachijskim wydaje sie, ze podwiązanie jajowodów to zamach feministek, które chcą ubezpłodnić wszystkie kobiety w Polsce. Uwazam, ze gazeta w ogóle powinna przestać pisać o tych tematach, zamaist tego zrobić jakąś gigantyczną akcje plenerową pt. zdrowie reprodukcyjne kobiet w Polsce. Polacy męzczyżni Twojego pokroju powinni uczyć sie o fizjologii kobiety dokładnie tak samo, jak 14 latki an biologii, bo wielu z was, panowie, zatrzymalo się na poziomie 14 latka i ma takie samo podejście. Nie wiecie o co chodzi, ale i tak uwazacie, ze wszystk o wiecie najlepiej. . Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Caly problem chab jest w czym innym 30.06.06, 12:25 nie do konca jest prawda to co piszesz: dwie moje znajome (jedna przed 40-tka, druga po) zdecydowaly sie na sterylizacje. U jednej po roku doszlo do ostrego zapalenia jajowodow (infekacja przeniosla sie na prawie cale podbrzusze) u drugiej zas (po 2 latach) zgnily (tak: doslownie zgnily) jajniki; w obu przypadkach skonczylo sie wielogodzinna operacja z powiklaniami, zas u jednej (tej z jajnikami) to prawie zycie wisialo na wlosku, bo blisko byla juz calkowitej sepsy; wiec nie mow, ze sterylizacja jest taka cudowna metoda, tkora sluzy zdrowiu kobiety totalna_apokalipsa napisała: > gdybyś myslał, to przyszło by ci do głowy, ze są w tym kraju kobiety, które > mają dwójkę lub trójkę dzieci i np. 36- 38 lat. I Nie chcą mieć więcej dzieci. > Niestety, do lat 50 muszą pakować w siebie tabletki antykoncepcyjne, chociaż > wiadomo, ze po 40-stce mają one dramatycznie zły wpływ na stan układu żylnego, > bo silesiusom monachijskim wydaje sie, ze podwiązanie jajowodów to zamach > feministek, które chcą ubezpłodnić wszystkie kobiety w Polsce. > > Uwazam, ze gazeta w ogóle powinna przestać pisać o tych tematach, zamaist tego > zrobić jakąś gigantyczną akcje plenerową pt. zdrowie reprodukcyjne kobiet w > Polsce. Polacy męzczyżni Twojego pokroju powinni uczyć sie o fizjologii kobiety > > dokładnie tak samo, jak 14 latki an biologii, bo wielu z was, panowie, > zatrzymalo się na poziomie 14 latka i ma takie samo podejście. Nie wiecie o co > chodzi, ale i tak uwazacie, ze wszystk o wiecie najlepiej. > . Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: Caly problem chab jest w czym innym 30.06.06, 12:42 Nie wiem, jakim cudem podwiząnie jajowodu moze sie skończyć tym, co opisałeś, jak równeiż dość dziwi mnie fakt, ze kobiety te opowiadały bez problemu o tym Tobie, skoro poglądy które reprezentujesz(daje sie to poczytać na innych forach) wskazują, że jestes ostatnia osoba, której kobieta chcialaby opowiadać o tych własnie sprawach.. . Jedyne , co mi przychodzi do głowy to koszmarne warunki sanitarne, w jakich wykonywana była ta operacja bo tylko to moze odpowiadać za sepsę, jak i za zarazenie gronkowcem - z racji zwodu mojej rodziny, jest u nas takie popularne powiedzenie, ze kiedy na bloku sątzry gronkowce w przeciągu dwóch tygodni, nikt nei powinien klasć sie na stół przez najbliższe 4 miesiące. Steryzlizacja sama z siebie, wykonana w higienicznych , sterylnyych warunkach nie neisie takich powikłań. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Caly problem chab jest w czym innym 30.06.06, 13:01 obydwie panie poddaly sie sterylizacji w bardzo dobrych klinikach prywatnych (w Monachium i w Berlinie); operowali znani profesorowie; i pomimo rtego wytsapily komplikacje; chyba jednak grzeszysz wielka naiwnoscia, wierzac w bezblednosc samej metody, jak i w perfekcyjnosc medykow, ja stosujacych; przyklad z innej beczki: przed paroma laty mialem zabieg - tez w znakomitej klinice, i tez operujacym byl profesor (slawa wsrod fachowcow wtej dziedzinie) - chodzilem o zwyczajna przepuchline pachwinowa; i przed zabiegiem musialem podpisywac papiery, ze zgadzam sie na ryzyko, iz w wyniku tak w sumie nieskomplikowanego zabiegu moze dojsc do powaznych powiklan (nie bede opisywal szczegolow); co wiecej u jednego z pacjentow tegoz profesora (byl operowany 2 tygodnie po mnie) wystapily powazne powiklania, i skonczylo sie ciezka wielogodzinna operacja. Nie mow mi wiec, ze chodzi tylko o sterylne warunki i o swietnych fachowcow. Kazda ingerencja w ludzki organizm niesie ze soba bardzo powazne ryzyko. Nie pisz wiec, ze sterylizacja jest znakomita i bezbledna metoda, duzo lepsza od stosowania srodkow antykoncepcyjnych, bo to jest nieprawda totalna_apokalipsa napisała: > Nie wiem, jakim cudem podwiząnie jajowodu moze sie skończyć tym, co opisałeś, > jak równeiż dość dziwi mnie fakt, ze kobiety te opowiadały bez problemu o tym > Tobie, skoro poglądy które reprezentujesz(daje sie to poczytać na innych > forach) wskazują, że jestes ostatnia osoba, której kobieta chcialaby opowiadać > o tych własnie sprawach.. . > Jedyne , co mi przychodzi do głowy to koszmarne warunki sanitarne, w jakich > wykonywana była ta operacja bo tylko to moze odpowiadać za sepsę, jak i za > zarazenie gronkowcem - z racji zwodu mojej rodziny, jest u nas takie popularne > powiedzenie, ze kiedy na bloku sątzry gronkowce w przeciągu dwóch tygodni, nikt > > nei powinien klasć sie na stół przez najbliższe 4 miesiące. Steryzlizacja sama > z siebie, wykonana w higienicznych , sterylnyych warunkach nie neisie takich > powikłań. > > > > > > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: Caly problem chab jest w czym innym 30.06.06, 13:19 Nie mow mi wiec, ze chodzi tylko o sterylne warunki i o swietnych fachowcow. > Kazda ingerencja w ludzki organizm niesie ze soba bardzo powazne ryzyko. Oczywiście, ze kazda ingerencja w ludzki organizm niesie za sobą powazne, ryzyko, sa kobiety, które po doustnych środkach antykoncepcyjnych zmarły w wyniku zakrzepu, tak więc dla nich nie były to środki lepsze niz sterylizacja. Jakiś zcas temu dziewczynka zmarła na fotelu dentystcznym. Przyjmuję jednak, ze kazdemu zabiegowi poddaje sie dorosły człowiek świadom ryzyka i działan ubocznych, tak jak mówiac swoejj żonei , aby wzieła tabletkę antykoncepcyjną po czterdziestce, zdajesz sobie sprawę z tego, zez ator płucny grozi jej o 40 % bardziej niż 20 lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś