04.07.06, 13:26
Prosze o obudzenie sie, i kasowanie watkow lekcewazaycych, obrazajacych i po
prostu zwyczajnie chamskich w stosunku do glowu panstwa polskiego, prezydenta
Lecha Kaczynskiego! Gazeta Wyborcza przymykajac oko na takie wypowiedzi lamie
wlasny regulamin forumowy. Prosze o reakcje.

W popisach takiego chamstwa przoduje forumowicz o ksywce " moherowe stringi"
Inni na liscie "Premier o artykule D.T"
Obserwuj wątek
    • mysz_polna5 Re: Do admina 04.07.06, 13:30

Prosze o reakcje!
      • hernandez Do Myszy: prosze o deficje co to jest obrazliwe 04.07.06, 14:13
        slownictwo czy np. Kaczorenko spieprzaj dziadu do burej suki?? Czy to jest juz
        obrazliwe czy nie? Czy pomowienie Kaczorenki o to ze np. nalezy do Ukladu, ze
        nie chce dobra Polski to jest dobre?? Czy pomowienie Kaczorenki ze jego
        pradziadek byl w armii np.pruskiej to pomowienie Kaczorenki??
        • mysz_polna5 Re: Do Myszy: prosze o deficje co to jest obrazli 04.07.06, 14:21
          hernandez napisał:

> slownictwo czy np. Kaczorenko spieprzaj dziadu do burej suki?? Czy to jest
          juz
          > obrazliwe czy nie? Czy pomowienie Kaczorenki o to ze np. nalezy do Ukladu, ze
          > nie chce dobra Polski to jest dobre?? Czy pomowienie Kaczorenki ze jego
          > pradziadek byl w armii np.pruskiej to pomowienie Kaczorenki??

Obrazliwe jest, publiczne przekrecanie nazwiska prezydenta panstwa polskiego On
          sie nazywa Lech Kaczynski!
          Rozumie, czy nie!
          Spiprzaj dziadu, nie powiedzial prezydent, powiedzial to Lech Kaczynski. Jesli
          nie czujesz blusa, czyli roznicy ~ to przestan sie wyglupiac piszac takie posty
          jak ten powyzej!
          • hernandez ŁAŁ:) jestem pod wrazeniem narod chce cenzury 04.07.06, 14:31
            dla jedynego slusznego! Gdzie bylas myszo polna jak Aleksandra Kwasniewskiego
            wyzywano, gdzie bylas jak go teraz wyzyzywaja?? Rozne standardy moralne?? Czy
            jednych wolno innych nie??
            • terence Re: ŁAŁ:) jestem pod wrazeniem narod chce cenzury 04.07.06, 14:56
              tamci be, nasi cacy i o nich słowa złego nie można? co za moralność Kalego!

• terence Re: ŁAŁ:) jestem pod wrazeniem narod chce cenzury 04.07.06, 14:57
                to się chyba nazywa relatywizm moralny...
            • mysz_polna5 Re: ŁAŁ:) jestem pod wrazeniem narod chce cenzury 04.07.06, 15:04
              hernandez napisał:

> dla jedynego slusznego! Gdzie bylas myszo polna jak Aleksandra Kwasniewskiego
              > wyzywano, gdzie bylas jak go teraz wyzyzywaja?? Rozne standardy moralne?? Czy
              > jednych wolno innych nie??

juz na ten temat pisalam. Co nie przeszkadza mi powtorzyc sie.
              Na tym forum mnie jeszcze wtedy nie bylo, ale to nie jest istota sprawy. Na
              innym forum, ja nie kpilam z prezydenta Aleksandra Kwsniewskiego, ja kpilam z
              jego zachowania: wychodzenie z gmachu Sejmu po drabinie przez okno, wchodzenie
              do samochodu przez bagaznik, klopoty z golenia, itp. Kpilam z opilstwa
              prezydenta Kwasniewskiego, bo tym lekcewazyl nas Polakow i panstwo, ktorego byl
              najwyzszym reprezentantem.

Tutaj ja protestuje przeciwko chamstwu, chamkim wypowiedziom, a nie slowom
              krytyki! To wszystko!
              • a.k.traper Chamstwo, to były wypowiedzi przedwyborcze 04.07.06, 16:04
                Cyniczne lekceważenie społeczeństwa, co odbywa sie nadal, więc prosze o
                zrozumienie i problemu i reakcji.Skoro wolno im nam tez wolno posuiadać
                przynajmniej poczucie humoru, a ze specyficzne, no cóż, urzad prezydenta jest
                tez specyficzny
              • r-mi Re: ŁAŁ:) jestem pod wrazeniem narod chce cenzury 05.07.06, 01:51
                A co my nie możemy kpić z tego, że nasz prezydent to nieudacznik - który się
                nawet w towarzystwie nie umie zachować? Ty za to (wedle swojej "moralności") -
                potrafisz się śmiać z kwacha - który nie jest pijakiem, ale uszanował pewien
                zwyczaj. Oczywiście ty wolałabyś, żeby zachował się "poprawnie politycznie".
                Analogiczne byłoby, gdyby np. prezydent rosji przyjechał do polski, powitano go
                chlebem i solą a on to wyrzucił do kosza bo obciach i "u nich się chleba nie
                pija". Jak by to wyglądało? Gdyby pojechał do japonii to pewnie
                zaraz "towarzystwo z przeciwnej strony barykady" zaczęło by się zastanawiać,
                czemu sake nie wylał do kibla.

Analogicznie ja mogę sobie kpić z prezydenta: że ma "ładną żonę", że butów nie
                umie wiązać, że na wyjazd sam się nie umie pozbierać, że cały czas oblizuje
                usta, odwraca się do tyłu, węszy spiski, nie umie przemawiać, śpiewa hymn jak
                członek rodziny adamsów który wstał z grobu. Nasz obecny prezydent lekceważy
                polaków i państwo dla tego, że jest po prostu (sorry za wyrażenie) - ciotą,
                która zza spódnicy żony i brata udaje herosa. Nie dawałem tutaj takich tekstów -
                ale stworzyłem specjalnie dla Ciebie - MOJĄ interpretację zachowania naszego
                obecnego prezydenta. Oczywiście nie obrażę tym jego osoby - bo opisuję tylko
                zachowanie a to obrażać nie może tylko dlatego, że ty tak myślisz.

Proponuję założyć własne forum na fora.pl - tam myszko będziesz mogła wcielać w
                życie swoją mentalność i poglądy. Co do polityków - to sobie obrażaj kogo
                chcesz. Oni sami wystarczająco dobrze i wystarczająco często obrzucają się
                łajnem, żeby tekst na jakimś forum zmienił cokolwiek. Przez to co robią w
                Polsce jako grupa zawodowa na szacunek też moim zdaniem zbyt duży sobie nie
                zasłużyli.
              • eat.putsy o oni z czego kpią? 06.07.06, 17:51
                jakby sie zachowywał jak nalezy to by mu nawet niski wzrost przebaczyli
            • r-mi Re: ŁAŁ:) jestem pod wrazeniem narod chce cenzury 05.07.06, 01:33
              Może nasza myszka zmieni nicka na Kali? :D Poza tym to jest forum i jakim
              autorytetem jesteś, żeby komuś dyktować co mu wolno mówić a co nie? Przecież to
              dziecinne zachowanie, takie jakby "to moja piaskownica".

Czy gdybyśmy żyli za komuny to teraz byłabyś na policji i składała doniesienie
              na sąsiada, któremu nie smakował ocet z sklepowej półki?
          • emes-nju Re: Do Myszy: prosze o deficje co to jest obrazli 04.07.06, 15:33
            mysz_polna5 napisała:

> Obrazliwe jest, publiczne przekrecanie nazwiska prezydenta panstwa polskiego
            > On sie nazywa Lech Kaczynski!

A kwachu nazywa sie Aleksander Kwasniewski. Jakos nie slyszalem, zeby sie kwachu za to obrazal :-) Mimo rodowodu kompletnie mi nie odpowiadajacego, mial jednak troche wiecej KLASY.

Lechu nazywa sie Lech Walesa. Mysle, ze schlebialo mu, ze ludzie mowia o nim Lechu.

Jaruzel to Wojciech Jaruzelski. Jestem gotow sie zalozyc, ze jest w wieku odpowiednim do dokladnego olewania tego, co o nim mowia...

Poza tym nadawanie przezwisk ma zwykle dwie przyczyny - sympatia albo antypatia. Zgadnij co przewaza w odniesieniu do kaczorka?
          • maretina Re: Do Myszy: prosze o deficje co to jest obrazli 04.07.06, 16:33
            mysz lize kuper kaczkom.
            moze sie wykap w wannie wassermana donosicielu to otrzezwejesz.
          • r-mi Re: Do Myszy: prosze o deficje co to jest obrazli 05.07.06, 01:31
            >Spiprzaj dziadu, nie powiedzial prezydent, powiedzial to Lech Kaczynski.

Ja myślałem, że Lechu jest prezydentem a Jarek premierem. Z resztą i tak na
            jedno wychodzi i łątwo się pomylić, więc to bez różnicy ;)
    • mysz_polna5 Re: Do admina #3 04.07.06, 13:31
      mysz_polna5 napisała:

> Prosze o obudzenie sie, i kasowanie watkow lekcewazaycych, obrazajacych i po
      > prostu zwyczajnie chamskich w stosunku do glowu panstwa polskiego, prezydenta
      > Lecha Kaczynskiego! Gazeta Wyborcza przymykajac oko na takie wypowiedzi lamie
      > wlasny regulamin forumowy. Prosze o reakcje.

> W popisach takiego chamstwa przoduje forumowicz o ksywce " moherowe stringi"
      > Inni na liscie "Premier o artykule D.T"

Ponawiam swoja prosbe!
      • frau_blada Popieram! 04.07.06, 13:33

• mietowe_loczki Re: Popieram! 04.07.06, 15:13
          TY chyba powinnaś mieć najmniej do powiedzenia w tej sprawie. Tu na forum
          obowiązują resztki wolności słowa. Jeśli się nie podoba, adios.
        • mietowe_loczki Re: Popieram! 04.07.06, 15:51
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=44650832&a=44654960
      • koham.mihnika napisz skarge do skladu desek!!! 05.07.06, 01:00

• lze_elity Pierwsza naiwna myszo - czy ty nie widzisz, ze 04.07.06, 13:37
      z zestawienia na pierwszej stronie Wybiorczej on line info o Tageszeitung i
      ze "Wspolpracownik Kaczynskich wyszedl z wiezienia" Gazetka wlasnie KREUJE
      takie - jak ow niemiecki - teksty i taki wlasnie, a nie inny stosunek do
      Kaczynskiego (ktory jednak obiektywnie biorac jest fatalny, bez obycia,
      refleksu, klasy i podstawowej kindersztuby - to smetny fakt). A ty do GW po
      pomoc...Pros ja rownie dobrze o niedolepianie Polakom antysemickiej geby i
      rezygnacje z platnych uslug na forum takich zawodowych "genetycznych
      antysemitow" jak Kaluski, trudny,blada wywloka etc.
      • annamarta8 Re: Pierwsza naiwna myszo - czy ty nie widzisz, z 04.07.06, 16:10
        - ja popieram Mysz Polna!!!
        • lze_elity A ja nie: chamstwa nalezy unikac, ale nie tworzcie 04.07.06, 16:46
          KULTU JEDNOSTKI - jestem za kasowaniem postow, okreslajacych polskiego
          prezydenta jako KNURA, dajmy na to, ale nie widze powodu do unikania krytyki
          jego koszmarnych garniturkow, braku dbalosci o siebie, co sprowadza nan choroby
          na jego wlasne zyczenie, czy straganiarskich zachowan jego zony. Wiesz czemu?
          Bo to mozna naprawic, bo ten gosc Polske ma reprezentowac, nie zas
          kompromitowac, i de facto chodzi tu o jego wlasne dobro, jego image. I tyle.
          • annamarta8 Re: A ja tak: chamstwa nalezy unikac! 04.07.06, 17:18
            - tylko czasami mozna na Forum spotkac prawdziwa wymiane zdan i opinii.
            W przewazajacej wiekszosci sa to przepychanki slowne z uzyciem inwektyw lub
            nawet pogrozek. Czlowiek niczego sie nie dowiaduje o od swojego oponenta oprocz
            tego, ze jest patentowanym chamem bez krzty oglady. W takich wypadkach
            zastanawiam sie w jakim celu ta osoba tutaj przebyawa!? Jako platna klaka, czy
            osobnik psychopatyczny, ktory Forum traktuje jak sciane w szalecie? Calkowicie
            zgadzam sie z Mysza, ze poziom wypowiedzi i zachowan stal sie zastraszajaco
            niski. Wypowiedzi na temat Prezydenta Polski powinien cechowac szacunek nalezny
            temu urzedowi i calemu Panstwu Polskiemu. Jesli sami Polacy nie beda tego
            szacunku traktowac jako automatycznej naleznosci to nie mamy sie czego
            spodziewac od obcych. To co chce wyrazic jest - nikt nas nie bedzie szanowal
            jesli sami sie nie szanujemy. Jesli ktos mysli, ze opowiadajac glupoty o swoim
            prezydencie zyskuje szacunek to sie bardzo myli. Jako Polak jedzie na tym samym
            wozku i osmiesza siebie i poniza przy okazji. Oto czego nam brak - GODNOSCI
            NARODOWEJ! Brytyjczycy zrobili by wielki honor dla swojego krolewstwa gdyby
            mieli np. premiera ekscentryka. Ja mysle, ze to klasa tutaj piszacych jest b.
            niska. I dlatego zgadzam sie z Mysza Polna.
            • emes-nju Re: A ja tak: chamstwa nalezy unikac! 04.07.06, 20:52
              annamarta8 napisała:

> Wypowiedzi na temat Prezydenta Polski powinien cechowac szacunek nalezny
              > temu urzedowi i calemu Panstwu Polskiemu. Jesli sami Polacy nie beda tego
              > szacunku traktowac jako automatycznej naleznosci to nie mamy sie czego
              > spodziewac od obcych.

Wydawalo mi sie, ze z czasami "automatycznej naleznosci" skonczylismy w 1989 r.
              Teraz prezydent musi sam sie starac o to jak bedzie potrzegany. Jak na razie mu
              nie wychodzi...
              • mysz_polna5 Re: A ja tak: chamstwa nalezy unikac! 04.07.06, 21:48
                emes-nju napisał:

> Wydawalo mi sie, ze z czasami "automatycznej naleznosci" skonczylismy w 1989
                r.

> Teraz prezydent musi sam sie starac o to jak bedzie potrzegany. Jak na razie
                mu

> nie wychodzi...

Wychodzi, albo pewnie najlepiej ci wychodza, twoje wlasne wlosy na glowie? Czy
                zgadlam?

A jesli sie myle, ro powiedz konkretnie, co prezydentowi Kaczynskiemu nie
                politycznie wyszlo, zeby go kazdy kto tylko ma na to ochote, postonowal?
                Czy slowa szmatlawej gazetki, cyt: "Mlody polski kartofel. Dranie, ktore chca
                rzadzic", sa slowami tymi, ktore sprawiaja ci satysfakcje.

Przeciez sens tej wypowiedzi jest jednoznaczny. Siedzcie chamy na d.pie, bo
                jestescie tylko chamami. My jestesmy panami, stworzonymi do rzadzenia. No i
                rzdzili, hitlewrowcy. Teraz tez chca nas wziac pod swoj but.

Przyjmij wyrazy wsopolczucia, za brak umiejetnosci myslenia!

No co?
                • emes-nju Re: A ja tak: chamstwa nalezy unikac! 04.07.06, 22:45
                  Zacznijmy od wizerunku. Zwroc uwage, ze nie pisze o wygladzie - nie mam na
                  mysli twarzy czy wzrostu. Czy widzialas kiedys prezydenta jakiegokolwiek kraju
                  w brudnych, przydeptanych butach? Ja tak... Widzialo to tez niemalo ludzi -
                  wstyd jak beret! Czy widzials kiedys prezydenta DOBRZE ubraniego? Jasny gwint!
                  Jak mam odpowiednia okazje, potrafie sie lepiej ubrac! Czy widzialas kiedys
                  prezydenta szczerze, milo i cieplo usmiechnietego? Ja nigdy! A przeciez nawet
                  Lepper potrafil skorzystac z uslug Tymochowicza i sie "ucywilizowal" -
                  zdecydowanie poprawil swoj wizerunek. Od wygladu (ubranie), poprzez zachowanie
                  (np. to JAK mowi), po ruchy i gestykulacje. Prezydent nie widzi potrzeby pracy
                  nad swoim (i zony...) wizerunkiem czego skutkiem jest to, ze ogladajac
                  wiadomosci jestem zmuszony do patrzenia na twarz czlowieka cierpiacego (nie
                  wiem na co - moze sni mu sie na jawie UKLAD) i sluchania czesto z trudem
                  zrozumialego belkotu. O nieznajomosci jezykow obcych nie wspomne... A pierwsza
                  dama zachowuje sie, sorry, jak urzedniczka niskiego szczebla, a nie PIERWSZA
                  DAMA! Poprawianie krawata mezusiowi przystoi na imieninach u Ziuty, a nie na
                  oficjalnych spotkaniach, czy wystapieniach (ostatnio na obchodach w Poznaniu).

Teraz to, jak nas widza. Nie ma znaczenia jakie intencje ma kaczorek. Znaczenie
                  ma jak je realizuje. A realizuje je we wspolpracy ze skazanym prawomocnym
                  wyrokiem i z faszyzujacym narodowcem. Skutek? Ot, takie malo znaczace odwolanie
                  zaproszenia na urodziny Krolowej Brytyjskiej...

Po drodze pojawily sie jakies plotki o tym, ze papier toaletowy "Kaczory" jest
                  nie do konca teges w naszych czasach...

I ostatnie, zeby sie nie rozwodzic. Prezio nie byl na lekcji o przyslowiach i
                  nie slyszal przyslowia "psy szczekaja, karawana idzie dalej". Burek z
                  niemieckiego tabloidu wypierdzial cos niesmacznego (choc nie zauwazylem tam
                  jakiejs drastycznej nieprawdy...) i czlowiek z klasa nie ZNIZYLBY sie do
                  poziomu tego burka. Ale nie nasz prezydent... Zrobila sie z tego afera
                  polityczna, na ktora swiat zareaguje zazenowaniem. Niemcy juz pokazali jak do
                  tego podchodza - nie chca nawet reagowac. I slusznie.

Moje, czesto niewybredne, protesty przeciwko czemus takiemu wynikaja z mojego
                  patriotyzmu. Obecny prezydent Polski nie dosc, ze nie reprezentuje naszego
                  kraju, to jeszcze strzela "baranka" za "barankiem". O najzwyklejszym
                  osmieszaniu naszego kraju nie wspomne. Mimo, ze z komunistami mi bardzo nie
                  podrodze, zaczynam tesknic do przewidywalnego i wygladzonego kwacha... :-(
                  • lze_elity Funkcja prezydenta:reprezentacja czy kompromitacja 04.07.06, 22:50
                    swego kraju i narodu? I - niestety - stawiam to jako pytanie retoryczne.
                    W pelni podzielam:
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=44657340&a=44685203
                  • emes-nju PS 04.07.06, 22:50
                    Z wychadzacymi wlosami - pudlo. Choc poczytuje sobie to za komplement. Wiadomo,
                    ze madrej glowy wlosy sie nie trzymaja :-P
            • lze_elity Brytyjczycy maja dla politykow"szkoly gentlemenow" 04.07.06, 21:45
              (jedna z nich juz dawno Kaczynskiemu z zona proponowalem). Wlasnie uczeszcza do
              niej podobnie malo medialny jak Kaczynski (choc mimo wszystko o wiele
              bardziej"pokazowy") szef Liberal-Demokratow,Campbell. Uczeszcza, bo nie mozna
              wykluczyc, ze ktoregos dnia Premierem zostanie, a i dzis jest w Parlamencie. A
              u was chodzi o brak elementarnej kindersztuby u PREZYDENTA.
              www.mingcampbell.org.uk/
              Czy ty myslisz, ze gladkie klamstwa Blaira, jego wyglad w wieku Kaczorom
              bliskim, jego garnitury, koszule, krawaty, buty i skarpetki,jego nerwy jak
              postronki nie tylko przy atakach pismakow, ale i Putina etc.etc, to same sie
              wziely? Nie, to lata nauki i tregingu. I sztab kompetentnych ludzi od image'u.
              A poza tym ekscentryk to nie ciolek - z Kaczynskich ekscentrykow nie da sie
              zrobic (ale z Leppera - o dziwo - by sie dalo)
              • annamarta8 Re: Brytyjczycy maja dla politykow"szkoly gentlem 04.07.06, 22:01
                - tak! - jest wiele prawdy w tym co powiedziales.
                Ale: < I sztab kompetentnych ludzi od image'u.> Czy my nie mamy takich
                specjalistow? Powaznie - ja nie wiem.
                Ha!Ha! - dlaczego z Leppera tak, a z braci Kaczynskich nie? Prosze rozwin te
                mysl, bo fajna.:)
                • lze_elity Za tego fachowca robi po znajomosci Bielan:) 04.07.06, 22:03
                  Przeciez to zgroza wieje...

Lepper to cham, ale z charyzma. I szybko sie uczy - Kaczory sa nieprzemakalne
                  na najlepsze rady. To tak w skrocie.
                  • emes-nju Re: Za tego fachowca robi po znajomosci Bielan:) 04.07.06, 23:04
                    lze_elity napisał:

> Przeciez to zgroza wieje...
                    >
                    > Lepper to cham, ale z charyzma.

I to mnie przeraza. Lepper doskonale wie, ze teraz najlepiej dla niego, to nie
                    wychylac sie. Niech konkurenci (Giertych i Kaczynski) robia z siebie idiotow, a
                    mulat sobie poczeka. W nastepnych wyborach, jezeli komuszki lub PO nie podniosa
                    sie z niebytu, bedzie jedynym REALNYM kandydatem na prezydenta. Wtedy, mimo
                    sredniego wieku, wyjade. Zamiast prowadzic niezle prosperujaca firme w Polsce,
                    bede wolal przepychac rury w sraczach obywateli normalnych panstw :-/ Wole byc
                    emigrantem politycznym niz obywatelem kraju, ktorego sie wstydze...
                    • lze_elity Tez mowie o prezydencie Lepperze:) 04.07.06, 23:06
                      Niestety.
                  • koham.mihnika w ramach taniego panstwa Kaczynski uczy sie 05.07.06, 15:05
                    manier z podrecznika 'co kazdy chlopiec wiedziec powinien'.
                    w zapasie ma pare innych ksiazek, wiec jest nadzieja na znaczna poprawe.
                    tak na marginesie, w zwiazku z mundialem, aby wygrac trzeba strzelac bramki. gdy
                    sie nie umie strzelac, mozna bronic wlasnej i liczyc na szczescie w karnych.
                    Pan prezydent gola nie strzeli, sam puszcza szmaty strzelane przez
                    trzecioligowych zawodnikow/dziennikarzy i ma pretensje, ze mu kibicow brakuje.
                    • emes-nju Re: w ramach taniego panstwa Kaczynski uczy sie 05.07.06, 15:16
                      koham.mihnika napisał:

> Pan prezydent gola nie strzeli, sam puszcza szmaty strzelane przez
                      > trzecioligowych zawodnikow/dziennikarzy i ma pretensje, ze mu kibicow
                      > brakuje.

Bo my (lze elity, lewacy, geje - jakie jeszcze epitety mi sie naleza?) nie rozumiemy, ze on ma mnostwo dobrych checi i nieba by nam przychylil. Nawet jak nie bedziemy tego chcieli. Hm... raczej PRZEDE wszystkim jak nie bedziemy chcieli. Dla naszego dobra oczywiscie!

Popatrz na na wpadki prezia przez ten pryzmat - przeciez, w mysl zasady, ze co cie nie zabije, to cie wzmocni, hartujemy sie i juz niedlugo bedziemy swiatowa potega.
                • emes-nju Re: Brytyjczycy maja dla politykow"szkoly gentlem 04.07.06, 22:49
                  annamarta8 napisała:

> Ale: < I sztab kompetentnych ludzi od image'u.> Czy my nie mamy takich
                  > specjalistow? Powaznie - ja nie wiem.

Mamy. Facet nazywa sie Tymochowicz i potrafil z Leppera zrobic prawie
                  swiatowego czlowieka. I to blyskawicznie.
                  • lze_elity Powiedz cos wiecej o Tymochowiczu? Efekty pracy 04.07.06, 22:52
                    widac - nawet z tak daleka:)
                    • emes-nju Re: Powiedz cos wiecej o Tymochowiczu? Efekty pra 04.07.06, 23:08
                      Wpisz "tymochowicz" w googla i poczytaj
                      • lze_elity Sie robi. Slyszalem tez, ze juz od paru lat Lepper 04.07.06, 23:10
                        szkolila jakas pani kulturoznawca od mechanizmow komunikacji z Uniwersytetu
                        Slaskiego. Moze i ten prezydent Lepper nie bedzie taki straszny?
                      • lze_elity Piotr Tymochowicz. To ten? 04.07.06, 23:12
                        wybory2005.wp.pl/kat,1342,wid,7943920,wiadomosc.html?ticaid=11e77
                        • emes-nju To ten :-) 04.07.06, 23:17
                          Lepper jako prezydent nie bedzie straszyny tym jak mowi, tylko tym, co mowi...
                          • lze_elity Inteligencja - zyleta!!! Jestem pod wrazeniem. 04.07.06, 23:21
                            Serio.
                            • emes-nju :-) 04.07.06, 23:29

• maureen2 Re: Piotr Tymochowicz. To ten? 04.07.06, 23:40
                          Tymochowicz jest przereklamowany,umiejętnie dba o swoją promocję, widzialem je-
                          go niektóre dzieła w tv,rozpacz.
                          • lze_elity Ja widzialem Leppera - wystarczy:) 04.07.06, 23:41
                            A z jego dziel poza Lepperem moglas w TV podziwiac wylacznie okladki - to nie
                            jest aktor, mila moja:)
                          • emes-nju Re: Piotr Tymochowicz. To ten? 04.07.06, 23:49
                            maureen2 napisała:

> Tymochowicz jest przereklamowany,umiejętnie dba o swoją promocję

Ktos, kto umie, jak sama napisales, umiejetnie zadbac o swoja promocje, bedzie
                            umial nuczyc tego innych. Sa pewne rzeczy, ktorych mozna nauczyc srednio
                            inteligentna malpe o ludziach nie wspominajac.
                  • annamarta8 Re: Brytyjczycy maja dla politykow"szkoly gentlem 04.07.06, 23:27
                    - no i dzieki Myszy Polnej wymienilismy pare istotnych mysli. Doszlismy takze
                    do wspolnego wniosku (o dziwo! :) - nasz Prezydent potrzebuje kogos jak ten pan
                    Tymochowicz. Teraz problem - jak te sugestie pchnac, aby doszla do Prezydenta?!
                    Ja nie mam pojecia niestety.
                    Zalaczam mile pozdrowienia :)
                    • lze_elity Mysle, ze nikt pojecia nie ma. Moze przez Dorna? 04.07.06, 23:43
                      Podrzucic mu do lozka jakas ladna panienke, niech namawia, by namawial Prezia;)
                      Kaczory sa materia na wiedze wyjatkowo odporna.
                    • emes-nju Re: Brytyjczycy maja dla politykow"szkoly gentlem 04.07.06, 23:46
                      Obawiam sie, ze na skorzystanie ze "szkoly wdzieku" :-) naszemu prezydentowi
                      nie pozwola az nadto widoczne kompleksy (objawiajace sie np. nadmierna
                      drazliwoscia). Przeciez to byloby przyznanie sie do jakichs "niedomagan", a
                      osoba z kompleksami sobie na to nie pozwoli...
                      • mysz_polna5 Re: Brytyjczycy maja dla politykow"szkoly gentlem 04.07.06, 23:56
                        emes-nju napisał:

> Obawiam sie, ze na skorzystanie ze "szkoly wdzieku" :-) naszemu prezydentowi
                        > nie pozwola az nadto widoczne kompleksy (objawiajace sie np. nadmierna
                        > drazliwoscia). Przeciez to byloby przyznanie sie do jakichs "niedomagan", a
                        > osoba z kompleksami sobie na to nie pozwoli...

Czy bedac bez ustanku atakowany i wyszydzany, bedziesz czul sie dobrze?
                        A przeciez na milosc boska, nie o wzrost czy wdziek prezydenta chodzi. Chodzi o
                        jego polityke. Kaczynski nie pasuje do europejskich salonow, na
                        ktorych 'zalatwiano' sprawy polskie. To, ze 'zalatwiono' je w spozob
                        niekorzystny dla nas, to pewnie drobiazdzek, nie warty wspomnienia. Mam tu np
                        na mysli polskie banki, i sprzedaz ich z korzyscia dla kupujacego, a nie
                        sprzedajacego. Prezydent nie musi byc sliczny niczym gwiazdor filmowy.
                        Prezydentowi nalezy sie szacunek, zwlaszcza szacunek publiczny. Tego wymaga
                        kultura bycia! Tyle w ogromnym skrocie.
                        • lze_elity Nie pasuje do salonow europejskich, a wiec Polske 05.07.06, 00:00
                          dopiero na amen zalatwi - nieobecni nigdy nie maja glosu, a wiec i racji. Moga
                          tylko "poczuc sie pokrzywdzeni". I to JEDYNE co moga. Nb. pasuje to jak ulal do
                          profilu psychologicznego Kaczorow tudziez wszelkich innych zakompleksionych
                          nieudacznikow calego swiata.
                        • emes-nju Re: Brytyjczycy maja dla politykow"szkoly gentlem 05.07.06, 00:35
                          mysz_polna5 napisała:

> Czy bedac bez ustanku atakowany i wyszydzany, bedziesz czul sie dobrze?

NIE! I dlatego za zadne skarby nie chcialbym znalesc sie na tak eksponowanym
                          stanowisku, zeby sciagac to na siebie. Sorry, ale polityk musi byc na to
                          przygotowany. I to ZANIM obejmie pierwszy fotel w panstwie...

> A przeciez na milosc boska, nie o wzrost czy wdziek prezydenta chodzi

O wzrost raczej nie (moge byc tego pewnym tylko w odniesieniu do mnie),
                          natomiast wdziek politykowi jest NIEZBEDNY!!! Sa rzeczy, ktorych nie zalatwi
                          sie inaczej niz poprzez wzbudzenie sympatii. Prowadzac firme doskonale to wiem.
                          A panstwo, to taka wielka firma i nie wyobrazam sobie szefa firmy, ktory nie
                          potrafi wzbudzic sympatii. Bo kontakt zaczyna sie od sympatii - dopiero pozniej
                          zaczynaja sie rozmowy merytoryczne. Pisze o SKUTECZNYM dzialaniu.

Prezydent ze "zla prasa" (niewatpliwa...) nie ma szans na zalatwienie
                          czegokolwiek. A jest sporo rzeczy do zalatwienia.

> Prezydentowi nalezy sie szacunek, zwlaszcza szacunek publiczny. Tego wymaga
                          > kultura bycia!

Prezydent na ten szacunek musi ZAROBIC! Moja kultura co najwyzej spowoduje, ze
                          do komentowania wyczynow naszych wladz nie bede uzywal slow powszechnie
                          uznanych za obelzywe (bede sie staral przynajmniej - czasem za bardzo mnie
                          szlag tafia!). U mnie nikt szacunku nie bedzie mial z urzedu. Zbyt dlugo zylem
                          pod kierunkiem najwyzszych wladz partyjnych i panstwowych, o ktorych mozna bylo
                          mowic dobrze albo wcale, zeby godzic sie na NIE MOWIENIE zle o czlowieku
                          (wyobraz sobie, ze prezydent jest najpierw czlowiekiem, a dopiero potem
                          prezydentem), ktory zle, za moje pieniadze (!), pracuje jako reprezentant
                          Polski na arenie miedzynarodowej! Bo reprezentuje zle, skoro ma zla prase - i
                          nie o tabloidach mowa!
                      • annamarta8 Re: Brytyjczycy maja dla politykow"szkoly gentlem 05.07.06, 00:22
                        - mialam juz szczery zamiar wylaczyc sie i skonczyc rozmowe. Kliknelam jednak
                        na wywiad z P. T. Oj! - nie podoba mi sie ten pan. O dyplomacji to on wie tyle
                        ile buldozer. Przerosniete ego, ze az niesmaczno. Manipulacja i cynizm =
                        socjotechnika No i "ukryte" sympatie partyjne niezrecznie promowane. Nie! To ja
                        juz wole "all natural" braci Kaczynskich i nasza mila, bez pretensji pierwsza
                        Dame. Mamy przynajmniej prawdziwych ludzi przed oczami, a nie jakies wariackie
                        roboty wykreowane przez wielki tupet "technika".
                        • emes-nju Ale "naturalnosc" sie nie sprzedaje! 05.07.06, 00:38
                          Za to cynizm, manipulacja sa podstawowymi umiejetnosciami polityka. Czy nam sie
                          to podoba, czy nie tak jest. Chyba, ze wierzysz w to, ze to, co mowi polityk,
                          to jego poglady :-)
                          • annamarta8 Re: Ale "naturalnosc" sie nie sprzedaje! 05.07.06, 00:52
                            - tu nie chodzi o to w co ja wierze, lub nie. Ten pan P.T. przereklamowal sie.
                            On jest dobry dla Leppera i to tylko na poczatek. Jak wycieraczka przed brama do
                            zgarniecia blota (ze tak powiem z pierwszego...). Pozniej trzeba juz czegos
                            bardziej wyrafinowanego. Bracia Kaczynscy nie potrzebuja czegos takiego. To
                            ludzie inteligentni, no i co tu duzo gadac - z lepszej klasy i gliny. Co im jest
                            potrzebne to to o czym mowi Mysz Polna - zwyklej zyczliwosci i szacunku.
                            • emes-nju Re: Ale "naturalnosc" sie nie sprzedaje! 05.07.06, 02:02
                              annamarta8 napisała:

> Bracia Kaczynscy nie potrzebuja czegos takiego. To ludzie inteligentni, no i
                              > co tu duzo gadac - z lepszej klasy i gliny. Co im jest
                              > potrzebne to to o czym mowi Mysz Polna - zwyklej zyczliwosci i szacunku.

No i co im z te inteligencji i klasy skoro prezentuja sie gorzej od Leppera?

Co do zyczliwosci i szacunku, odpowiem tak, jak myszy - na to trzeba sobie
                              zasluzyc. Poczucie misji, dobre checi nie wystarcza. Potrzebne sa jeszcze
                              efekty, a tych brak lub sa dosc zalosne.
                              • lze_elity Z teza o inteligencji Kaczynskich bym polemizowal 05.07.06, 06:55
                                Sa napewno ludzmi z dyplomami, niemniej ze swieca szukac ludzi tak pozbawionych
                                tzw. INTELIGENCJI SPOLECZNEJ vel socjalnej jak wlasnie Blizniaki. Tu Lepper na
                                leb ich byje i zapewne zostanie prezydentem Polski znacznie szybciej, nizli sie
                                to Kaczynskim snilo:)
                                • emes-nju To sie chyba nazywa... 05.07.06, 11:09
                                  inteligencja emocjonalna. To wlasnie, czego kaczorkom brak.

Sa ludzie grubo ponad przecietnie inteligentni (co do kaczorkow sie nie wypowiadam, bo ich nie znam osobiscie), a przez otoczenie odbierani jako debile. Generalnie jest tak, ze kazdy towar trzeba umiec sprzedac - swoja inteligencje tez :-)
                                  • lze.elity Ta to jeszcze inny typ inteligencji;) 05.07.06, 15:41
                                    Mowisz o zahamowaniach wiezi miedzyludzkich (to po chlodnych
                                    matkach), "wyczuciu" innego, a ja mysle raczej o grze z drugim.
                                    • emes-nju Re: Ta to jeszcze inny typ inteligencji;) 05.07.06, 15:43
                                      Do skutecznej gry niezbedne jest wyczucie.
            • koham.mihnika pisanie na forum obowiazkowym nie jest, nie odpo- 05.07.06, 01:13
              wiada ci forma i tresc? zrezygnuj, zaloz wlasne forum, bedziesz moderowac do
              woli.
              a ja lubie spotkac ludzi, ktorzy maja takie samo zdanie o braciach kaczynskich
              oraz mafii PiS-SO-LPR.
          • srul [...] 06.07.06, 23:13
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • koham.mihnika zalozcie partie ochrony dobrego imienia samego dob 05.07.06, 01:10
          bra

annamarta8 napisała:

> - ja popieram Mysz Polna!!!
    • emes-nju Re: Do admina 04.07.06, 14:08
      A czytales ty artykul, ktory doprowadzil glowe (podobno) panstwa polskiego do takie niedyspozycji, ze musial odwolac wazne spotkanie z waznymi graczami europejskiej sceny politycznej? Niestety, wedlug mnie, niewybrednymi slowami napisano tam prawde. Tak naprawde ponizej wszelkiej krytyki byl odniesienia do wzrostu kaczorka, ale ten sam sobie sie przysluzyl opowiadajac, ze zadnemu Niemcowi reki nie poda - skoro nie poda reki, to na spotkaniu musi podac noge :-P

Sorry, ale prezio sam sie czegos takiego domaga zachowujac sie jak kaprysna baba w klimakterium, a nie polityk (chociaz) europejskiego formatu!
      • mysz_polna5 Re: Do admina 04.07.06, 14:17
        emes-nju napisał:

> A czytales ty artykul, ktory doprowadzil glowe (podobno) panstwa polskiego do
        t
        > akie niedyspozycji, ze musial odwolac wazne spotkanie z waznymi graczami
        europe
        > jskiej sceny politycznej? Niestety, wedlug mnie, niewybrednymi slowami
        napisano
        > tam prawde. Tak naprawde ponizej wszelkiej krytyki byl odniesienia do
        wzrostu
        > kaczorka, ale ten sam sobie sie przysluzyl opowiadajac, ze zadnemu Niemcowi
        rek
        > i nie poda - skoro nie poda reki, to na spotkaniu musi podac noge :-P
        >
        > Sorry, ale prezio sam sie czegos takiego domaga zachowujac sie jak kaprysna
        bab
        > a w klimakterium, a nie polityk (chociaz) europejskiego formatu!

Czy mozesz powolac sie na artykul, gdzie wyczytales slowa, ze prezydent nie
        poda reki zadnemu Niemcowi. Przypomnij mnie, prosze ~ skoro publicznie na ten
        temat sie wypowiadasz.
        A o podaniu nogi przez prezydenta L.K., to twoja nadinterpretacja. Jeden juz
        byl taki prezydent, co chcial podac noge, zamiast reki ~ a potem nie tylko
        podal reke, ale wspolnie pil wodke na swoich imieninach. I jakos sensacji z
        tego powodu nie bylo.

Czy wysokosc czlowieka, jet wg ciebie argumentem, czy kontrargumentem?
        Wg mnie jest to glupota! Gdy nie ma sie nic konkretnego do powiedzenia, uzywa
        sie wzrost, jako negatywny argument.
        • emes-nju Re: Do admina 04.07.06, 14:46
          mysz_polna5 napisała:

> Czy mozesz powolac sie na artykul, gdzie wyczytales slowa, ze prezydent nie
          > poda reki zadnemu Niemcowi. Przypomnij mnie, prosze ~ skoro publicznie na ten
          > temat sie wypowiadasz.

No, tu mnie masz! Linku nie znajde, bo czytalem to juz dosc dawno temu. Ale tylko czytalem - nie slyszalem, bo w panskie progi nigdy zaproszony nie bylem.

> Czy wysokosc czlowieka, jet wg ciebie argumentem, czy kontrargumentem?

Wzrost czlowieka absolutnie i nigdy nie moze byc uzyty w dyskusji. Chyba, ze do pracy przy wysokim regale zglosi sie konus.
        • r-mi Tak - to jest głupota... 05.07.06, 02:12
          gdy strzela się fochy a swoim zachowaniem przypomina starą babę - bo tak robią
          nasi wspaniali bracia. Wiecznie obrażeni, wiecznie coś im nie pasuje. Jak
          jarek, taki Lech.

Polecam ten materiał filmowy:
          www.spieprzajdziadu.com/index.php/?p=293
          >wywiad z strony prezydent.pl:
          >Monika Olejnik: Ja wiem panie prezydencie, ale dochodzi na tym polu
          >do strasznych spień między Platformą, a PiS-em. Wczoraj w programie?
          >Prosto w oczy? pan Donald Tusk i pan Jarosław Kaczyński się kłócili,
          >pana brat przed programem nie podał ręki Donaldowi Tuskowi, wychodzi
          >na to, że ta koalicja ma małe szansę powstanie.

>Kaczyński znowu nie zdążył z ręką:
          >wiadomosci.katalog-polska.pl/Prezydent-znow-nie-zdazyl-z-reka/43733/56/pokaz.html
          >Tym razem na uścisk musiał czekać prezydent Litwy Valdas Adamkus

Komentarz (dość ostry) ze strony:
          >bartini.jogger.pl/2006/03/16/polska-przeprasza-za-ptasia-grype/
          >W imieniu wszystkich cywilizowanych Polaków chciałem przeprosić za tą
          >nieokrzesaną małpę zwaną preziem Kaczką. Kto wybrał tego niewychowanego
          >konusa? Niech wreszcie wszyscy wyborcy tego wypierdka, wezmą młotek i
          >uderzą się solidnie w głowy. Bo już nawet mam gdzieś jego faszytowskie
          >poglądy, totalitarne zapędy i szeroko pojętą głupotę, która wynosi go na
          >wyżyny niedostępne dla zwykłych idiotów.

>Prezydent ma być dyplomatą, godnie reprezentować swój kraj, a nie za
          >przeproszeniem od--ć kaszanę. A co to za głowa państwa, która nawet ręki nie
          >potrafi podać? To nawet byle kundla można nauczyć w 15 minut.

Dosadnie powiedziane, ale jak się z tym nie zgodzić. Człowiek, który nie umie
          ODWZAJEMNIĆ gestu podania ręki (o podaniu ręki pierwszym nie wspomnę) to dla
          mnie po prostu zero.
    • terence Re: Do admina 04.07.06, 14:58

I, i, i ja mówię ci, że ci, co władzę mają
      Robią syf i w tym syfie się tarzają
      I mówię ci, że ten, kto ma władzę
      Niech zawsze, zawsze budzi w tobie odrazę
      I ja mówię ci, że ci, co władzę mają
      Robią syf i w tym syfie się tarzają
      I mówię ci, że ten, kto ma władzę
      Niech zawsze, zawsze budzi w tobie odrazę
      Niezależnie kto to będzie
      I niezależnie skąd on będzie

Niezależnie kto to będzie
      I niezależnie skąd on będzie
    • w.s2 Re: Do admina 04.07.06, 15:16
      Witam.

Miło, że starasz się pomagać. Mam jednak prośbę - ponieważ niemal niewykonalne jest to, bym był obecny na forum w trybie 24/7 (choć staram się być tutaj naprawdę często) korzystaj z dostępnych sposobów zgłaszania podobnych problemów:

- kosz;
      - mail z linkiem do wypowiedzi do mnie [ w.s2@gazeta.pl ] lub [ forum.abuse@gazeta.pl ].

Obydwie powyższe metody _naprawdę_ działają i są przydatne z prostego dość powodu - czytanie wszystkich wypowiedzi we wszystkich wątkach jest fizycznie niemal niewykonalne i zwasze coś umknie.

Pozdrawiam.
      • mietowe_loczki Re: Do admina 04.07.06, 15:23
        Skoro posty krytykujące prezydenta mają być usunięte, proszę o usunięcie wpisów
        myszy. Łamie regulamin w conajmniej trzech punktach: powtarza tę samą wiadomość
        w jednym wątku, powiela ten sam wątek na forum, a w swoich wypowiedziach zniża
        się do poziomu wpisów, o których usunięcie apeluje.
      • mysz_polna5 Re: Do admina 04.07.06, 15:35
        w.s2 napisał:

> Witam.

> Miło, że starasz się pomagać. Mam jednak prośbę - ponieważ niemal
        niewykonalne
        > jest to, bym był obecny na forum w trybie 24/7 (choć staram się być tutaj
        napra
        > wdę często) korzystaj z dostępnych sposobów zgłaszania podobnych problemów:

> - kosz;
        > - mail z linkiem do wypowiedzi do mnie [ w.s2@gazeta.pl ] lub [
        forum.abuse@gaz
        > eta.pl ].

> Obydwie powyższe metody _naprawdę_ działają i są przydatne z prostego dość
        pow
        > odu - czytanie wszystkich wypowiedzi we wszystkich wątkach jest fizycznie
        niema
        > l niewykonalne i zwasze coś umknie.

> Pozdrawiam.

********************************************************************************

Dzieki za odpowiedz, nie wymagam abys siedzial na forum 7/24, ale wymagam i
        prosze o reakcje administracyjna ... zewlaszcza w przypadku obsczenicznych
        wypowiedzi. Bo takie sie tutaj czesto pojawiaja!

Juz raz powiedzialam, ze forum nie jest sciana w publicznym, niestrzezonym
        kiblu. Obowizuje tu etykieta regulaminowa, ktora w wielu przypadkach jest
        lamana.
        Jest tu wiele ludzi, zachowujacyc sie jak zwyczajne gnojki, i ich postu powinny
        byc bezlitosne usuwane.

Mnie nie chodzilo i nie chodzi o zamkniecie ust krytyce, zwlaszcza rzeczowej
        krytyce, bo przeciez wzrost prezydenta do rzeczowej krytki jego dzialn
        politycznych nie nalezy, czy tez prezydencka sraczka. Czy admin takie posty
        powinien pozostawiac na forum? Watpie!
        Skad ten forumowicz wie, czy prezydent ma sraczke, czy nie? A jesli ma, to co
        mu do tego.

Pijanstwo Aleksandra Kwasniewskiego bylo wyraznie widoczne, dlatego bylo
        krytykowane. Sraczka ... jest tylko forma glupiej i bezzasadnej zlosliwosci,
        lub popisem idiotyzmu piszacego.
        Dlatego wznosze haslo. Idiotom precz!

Pozdrawiam

• emes-nju Re: Do admina 04.07.06, 15:38
          mysz_polna5 napisała:

> Pijanstwo Aleksandra Kwasniewskiego bylo wyraznie widoczne, dlatego bylo
          > krytykowane. Sraczka ...

NIE PRZEGINAJ!!! Nie chce tego ogladac, zeby moc sie z tego smiac!
          • ingryd Re: Do admina 04.07.06, 16:07
            oj, amin sie rozwscieczyl i kosi rowno, jak leci
        • mietowe_loczki bo w innym wątku już nie odpowiem 04.07.06, 16:12
          Pytałaś o ośmieszanie Polski przez premiera Marionetkiewicza, ale nie mogłam
          już odpowiedzieć w tamtym wątku:

Zechcę to uzasadnić, jeżeli wolisz łopatologiczne metody przyswajania
          prostych komunikatów. Premier domagając się interwencji niemieckiego rządu
          wobec gazety ośmiesza siebie i moją Polskę, bo w normalnym, demokratycznym
          kraju, a za taki Niemcy uważam, żadna władza, poza właścicielem, nie ma wpływu
          na prywatne media (zdaje się, że innych po prostu nie ma). Komuna skończyła się
          17 lat temu, homo sovieticus pozostał ze wszystkimi swoimi cenzorskimi
          nawykami. Aż żal, że taki premier reprezentuje normalnych, prawdziwych Polaków.
          Tageszeitungowi nikt nie jest w stanie niczego zrobić, więc chociaż można z
          Forum Agory pousuwać to i owo, prawda? Mysz na Mysią 5?
        • camel_3d myszo... 04.07.06, 23:12
          tonie "sraczka" jest zlym zachowaniem i zlosliwoscia. To zachowanie prezydneta
          jest powodem to zartow i zlosliwoci. Glowa panstw rezygnuje z waznego wyjazdu,
          bo sie obraza za artykul w gazecie, na ktory i tak wladze nie mialy wplywu.
          Kaczynski zachowal sie jak obrazone dziecko w piaskownicy. Z jednej strny
          najpewniej zdaje sobie sprawe ze takim zachowaniem staje si enie tylko
          posmiewiskiem Europy, ale przede wszytskim ludzi we wlasnym kraju. I zauwaz, ze
          pnad polowa uwaza, ze jest kiepski. Nie dziw sie ze ludzie sobie robia zarty,
          skoro jako OGROMNY powod do zostania w kraju lekarze podali problemy
          zoladkowe..wiec albo mial rozwolnienie, albo wymiotowal ze zlosci, albo po
          prostu go brzuszek rozbolal. Co by to nie bylo...zachowanie godne niedjozalego
          dzieciaka.

camel
          • mysz_polna5 Re: myszo... 04.07.06, 23:43
            camel_3d napisał:

> tonie "sraczka" jest zlym zachowaniem i zlosliwoscia. To zachowanie
            prezydneta
            > jest powodem to zartow i zlosliwoci. Glowa panstw rezygnuje z waznego
            wyjazdu,
            > bo sie obraza za artykul w gazecie, na ktory i tak wladze nie mialy wplywu.
            > Kaczynski zachowal sie jak obrazone dziecko w piaskownicy. Z jednej strny
            > najpewniej zdaje sobie sprawe ze takim zachowaniem staje si enie tylko
            > posmiewiskiem Europy, ale przede wszytskim ludzi we wlasnym kraju. I zauwaz,
            ze
            >
            > pnad polowa uwaza, ze jest kiepski. Nie dziw sie ze ludzie sobie robia zarty,
            > skoro jako OGROMNY powod do zostania w kraju lekarze podali problemy
            > zoladkowe..wiec albo mial rozwolnienie, albo wymiotowal ze zlosci, albo po
            > prostu go brzuszek rozbolal. Co by to nie bylo...zachowanie godne
            niedjozalego
            > dzieciaka.

> camel

Tlumaczysz mnie jak dziecku, choc dzieckiem od dawna nie jestem! Ale dziekuje i
            za to!

Mam jednak do ciebie pytania. Czy uwazasz, ze taki artykul powinien sie ukazac
            tuz przed przyjazdem umowionego od dawna spotkania szefow trzech panstw? I nie
            tlumacz mi prosze tak zwana wolnoscia slowa. To byloby zbyt proste. Dlaczego
            ten artykul, tej moloznaczacej i o niskim nakladzie gazety, zostal tak
            naglosniony? Czy to tez przypadek?
            Dlaczego strona niemiecka nie zareagowalo na to?
            Czy glowe panstwa obcego, ale zaprzyjaznionego kraju ... moze publicznie
            obrazac kazdy pierwszy lepszy pismak?
            Moze prezydent Kaczynski ma slabe nerwy, ale od samego poczatku byl i jest
            atakowany przez krajowe i europejskie media ... z zajadloscia wscieklych psow.
            Kazdemu nerwy by wysiadly. Nie uprawiedliwiam zachowania prezydenta, bo
            powinien byc silniejszy, ale ciagle ataki na jakie jest narazony moga
            doprowadzic do chwil slabosci!

ps. czy wyobrazasz sobie sytuacje, ze ja cie zapraszam na wazne towarzyskie
            spotkanie, ale przed twoim przyjazdem nie bede reagowala, gdy inni beda cie
            opluwali. Czy masza prawo podjac decyzje, co do wlasnego uczestnictwa na takim
            spotkaniu. Wiem, zeto malo adekwatne do sytuacji prezydenta, ale jednak
            troche ... tak!

Przeciwko PiS i jego prezydentowi toczy sie bezkrwawa ale straszna wojna! Brrr!
            • maaac Re: myszo... 04.07.06, 23:56
              > Mam jednak do ciebie pytania. Czy uwazasz, ze taki artykul powinien sie
              ukazac
              > tuz przed przyjazdem umowionego od dawna spotkania szefow trzech panstw?

A kiedy miał się ukazać jak w momencie gdzy ludzie są zainteresowani kim jest
              ten "Kaczyński"?

> I nie
              > tlumacz mi prosze tak zwana wolnoscia slowa. To byloby zbyt proste.
              To jest "wolność słowa". "Zbyt proste" to zaś obsesja wszechobecnych układów -
              jak widać występująca nie tylko u przywódców PiS ale i jego zwolenników.

> Dlaczego
              > ten artykul, tej moloznaczacej i o niskim nakladzie gazety, zostal tak
              > naglosniony? Czy to tez przypadek?
              Kto nagłośnił Polska czy Niemcy?

> Dlaczego strona niemiecka nie zareagowalo na to?
              Bo nie reaguje się na takie bzdury. Patrz Buzek i Skiba z jego d***. Zerowa
              reakcja spowodowała szybkie zapomnienie o incydencie.

> Czy glowe panstwa obcego, ale zaprzyjaznionego kraju ... moze publicznie
              > obrazac kazdy pierwszy lepszy pismak?
              Może. To się nazywa "demokracja" i "wolność słowa". My sobie dzięki temu
              używamy na Bushu czy Putinie. Jeżeli przekroczy pewną granicę są od tego sądy
              by oszczercę zniszczyć.
              > Moze prezydent Kaczynski ma slabe nerwy, ale od samego poczatku byl i jest
              > atakowany przez krajowe i europejskie media ... z zajadloscia wscieklych
              psow.
              Jakoś tak się składa że w tych mediach siedzą ludzie któży go nie lubią z
              wzajemnością. Jak się pluje na "łżeelity" to nienależy się spodziewać miłości z
              ich strony. PiS i Kaczyńsky skutecznie zniechęcili do siebie całą nie zakochaną
              w nich inteligencję. Niestety dla nich w mediach NIE pracują głównie ludzie z
              średnim i podstawowym wykształceniem.
              > Kazdemu nerwy by wysiadly. Nie uprawiedliwiam zachowania prezydenta, bo
              > powinien byc silniejszy, ale ciagle ataki na jakie jest narazony moga
              > doprowadzic do chwil slabosci!
              Słabość trwa od samego początku. pp. Kaczyńscy bardzo źle znoszą jakokolwiek
              krytykę

>
              > ps. czy wyobrazasz sobie sytuacje, ze ja cie zapraszam na wazne towarzyskie
              > spotkanie, ale przed twoim przyjazdem nie bede reagowala, gdy inni beda cie
              > opluwali. Czy masza prawo podjac decyzje, co do wlasnego uczestnictwa na
              takim
              > spotkaniu. Wiem, zeto malo adekwatne do sytuacji prezydenta, ale jednak
              > troche ... tak!
              Jak będzie pies szczekał na mojego gościa to go oleję. Jest to poniżej mojego
              gościa i mojego honoru przejmować się szczekaniem psa.

>
              > Przeciwko PiS i jego prezydentowi toczy sie bezkrwawa ale straszna wojna!
              Brrr!
              :) to się nazywa paranoja. Brrr!
              • mysz_polna5 Re: myszo... 05.07.06, 00:02
                Musze odejsc od komputera.
                Wiec tylko bedzie w sprawie Bisha czy Putina.
                Czy slyszales, zeby prezydenci ci procesowali sie z jakimis pismakami o to, ze
                ich skrytykowano? To dopiero bylyby jaja!
                I po raz n-ty napisze juz dzisiaj. Nie o krytyke chodzi, nie o zamkniecie
                twarzy, ale o taka wolnosc slowa, ktore nie niszczy kultury slowa.
                Tam gdzie jest kultura slowa niszczona przez wolnosc slowa, cywilizacja lidzka
                zamienia sie w 'Tytanik". Bul bul bul bul, rufa do dna!
                • maaac Re: myszo... 05.07.06, 05:42
                  hmmmmmmm

Chyba coś ci się pomieszało. "Wolność słowa, które nie niszczy kultury słowa"?

Chamsko napisali? No napisali chamsko, mniej więcej poziom Urbana. Jak dla
                  mnie sporo racji tylko opakowanie, które się do niczego nie nadaje. Taki
                  sobie "niemiecki dowcip" jak zwykle nie do strawienie. Najlepsza metoda -
                  zignorować, podczas gdy cała polska dyplomacja/rząd/prezydent rozdmuchali to do
                  niebotycznych rozmiarów. Po łbie mozna było im dać na poziomie ostrego listu ze
                  strony ambasadora, czy nawet tylko attache kultury. I to wszystko.

Co do cywilizacji i "bul, bul" - śmieszy mnie zawsze przekonanie
                  o "wyjątkowości" naszych czasów. Takie wyskoki się zdarzały odkąd pojawiłły się
                  gazety. Ludzie zaś opowiadający o "upadku cywilizacji" i wieszczący "bul, bul"
                  zjawili się następnego dnia po tym, gdy ktoś wymyślił słowo "cywilizacja".
                  • camel_3d chamsko napisali? 05.07.06, 09:02
                    jak dl amnie to wcale nie bylo chamsko. przeczytalem artykul i jak dla mnie to
                    on byl nawet smieszny - ja bym powiedzial napisali go szyderczo..ale nie
                    chamsko.

`
                    • maaac Re: chamsko napisali? 05.07.06, 14:50
                      Kwestia gustu. Mnie się forma raczej nie podobała. To i tak nie zmienia meritum
                      sprawy że PiS ma mentalność przedszkolaków. Na co dzień mamy "to nie moja wina
                      to wina, kolegi że go uderzyłem łopatką", a teraz "obrażenie się" bo ktos
                      powiedział że jest "mały".
                • eat.putsy mało wiesz o świecie mała myszko 06.07.06, 18:08
                  > Czy slyszales, zeby prezydenci ci procesowali sie z jakimis pismakami o to, ze
                  > ich skrytykowano? To dopiero bylyby jaja!

Schroeder procesował się o kolor swoich włosów, dziennikarze napisali, że
                  farbuje. Procesował się jako osoba prywatna i chyba nawet wygrał, nie pamiętam juz.
                  • maaac Re: mało wiesz o świecie mała myszko 06.07.06, 22:58
                    JAKO OSOBA PRYWATNA - czyli nie procesował się urzędnik państwowy, ale prywatna
                    osoba nie wykorzystując do tego autorytetu państwa.
            • emes-nju Re: myszo... 05.07.06, 00:22
              mysz_polna5 napisała:

> Czy uwazasz, ze taki artykul powinien sie ukazac
              > tuz przed przyjazdem umowionego od dawna spotkania szefow trzech panstw?

A kiedy sie mial ukazac?! To nie byla zadna prowokacja polityczna, bo tekstu
              nie przygotowali politycy, tylko redakcja tabliodu. A tabliod nie zamiesci
              tekstu o kaczorku wtedy, gdy nikt nie bedzie go czytal, tylko wlasnie tuz przed
              spotkaniem szefow trzech panstw - wtedy ludzie przeczytaja to ze zwyklej
              ciekawosci. Nie oszukujmy sie sensem istnienia prasy jest sprzedaz reklam. Im
              wiecej zadrukowanego papieru sprzedadza, tym wiecej zarobia. Odpowiedni dobor
              tresci w zaleznosci od "sezonu" jest podstawowa szkola kazdego wydawcy.

> Dlaczego ten artykul, tej moloznaczacej i o niskim nakladzie gazety, zostal
              > tak naglosniony?

Nie dlaczego, tylko przez kogo. Wtedy odpowiedz na pytanie dlaczego wydaje sie
              zbedna...

> Dlaczego strona niemiecka nie zareagowalo na to?

Nie moze. Problem tylko w tym kto obraza. Za mna np. lump z ulicy moze slac
              wyrafinowane wiazanki i mnie to nie zwilzy. Natomiast ktos, na kim mi zalezy
              moze zrobic mi przykrosc jednym nierozwaznym slowem. Strona niemiecka doskonale
              wie co za gazeta wymodzila smrodka i dlatego nie reagowala, bo i po co. Dopiero
              histeria polskiej strony spowodowala, ze lokalny smrodek rozszedl sie dalej.

> atakowany przez krajowe i europejskie media ... z zajadloscia wscieklych psow.

Jedyny sprawiedliwy wsrod lwow... Bidulek. A moze jest w tym cos, ze o naszym
              prezydencie zle sie mowi nie tylko w Polsce, ale i za granica? Jakos nie wierze
              we wszechswiatowy UKLAD...

> Kazdemu nerwy by wysiadly. Nie uprawiedliwiam zachowania prezydenta, bo
              > powinien byc silniejszy, ale ciagle ataki na jakie jest narazony moga
              > doprowadzic do chwil slabosci!

Nasz obecny prezyden doskonale wie na co narazony jest polityk z pierwszego
              rzedu. W koncu pozostajac w opozycji dosc glosno dawal glos. Ale krytykowanie
              kwacha bylo cacy, a krytykowanie kaczorka jest be i sie obrazimy (moralnosc
              Kalego to sie nazywa...). Albo dostniemy "sraczki politycznej" - mysle, ze to
              wejdzie do jezyka podobnie jak "wyksztalcenie prezydenckie". A propos -
              pamietasz co sie dzialo jak okazalo sie, ze kwachu jest fabowanym magistrem?

> opluwali.

Blizsze prawdy byloby inne porownanie. Ja kogos zaprosilem, a moj dementywny
              dziadek pierd... glupoty. I ja i moj gosc udamy, ze dziadka nie ma i zamkniemy
              mu drzwi od pokoju. A potem, nie rozdmuchujac sprawy, bedziemy sie swietnie
              bawili :-)

> Przeciwko PiS i jego prezydentowi toczy sie bezkrwawa ale straszna wojna!

Wiesz. Bo tu o los milionow Polakow chodzi... Wystarczyla dymisja Gilowskiej,
              zeby zlotowka oslabla (na szczescie na krotko). Nie chce czekac na kolejne
              wyczyny naszego rzadu i prezydenta! To zbyt drogo kosztuje!
            • yamata Re: myszo... 05.07.06, 02:19
              Biedaczek... Aleś Ty zaślepiona, rzygać się chce... Kwaśniewski może i był lekko
              "wcięty", ale miał odwagę stawić się na publicznej imprezie mimo pewnej
              niedyspozycji. A prezydent Kaczyński - nie. Jest między nimi różnica klasy,
              niestety. Podobnie jak między "pierwszymi damami"... ;)

Kwaśnieskiemu zdarzały się wpadki, ale daleko rzadziej niż zdarzają się obecnemu
              prezydentowi. W końcu to tylko ludzie, a robota ciężka. Niemniej trzeba było
              sobie zdawać z tego sprawę, zanim zaczęło się ubiegać o ten urząd. A to służba i
              łatwych wymówek być po prostu nie może!
              Miałem zaproponować zsumuowanie wpadek obydwu po zakończeniu kadencji, ale to
              bez sensu bo pan Kaczyński nie odbędzie dwóch. Tym bardziej, że biedaczek jest
              słabego zdrowia... ;)

Pewnie ma alergię na Niemców... ;)

Też jestem za jako-takim szacunkiem dla prezydentów, ale swoista wartość tego
              forum polega na braku cenzury, i nie powinnaś waćpanna wzywać do niej nawoływać,
              niczym twój idol który - jak niedawno islamiści - chce dyktować co się ma
              ukazywać w europejskich gazetach (w rubryce satyrycznej, żeby było śmieszniej).
              W dodatku sama nie miałaś szacunku dla Kwaśniewskiego, co sama przyznajesz -
              więc jakim prawem żądasz poszanowania dla Kaczyńskiego? A Wałęsą to nigdy nie
              pomiatałaś? Szczerze wątpię, bo twój idol nie żyje z nim najlepiej. Tak więc
              zajmij się lepiej przysłowiową belką w swoim oku... ;)

Normy kultury są normami nabytymi i nie można ich wymagać od wszystkich na
              publicznym forum, choć może trochę szkoda... ;) Polska to jeszcze nie USA, gdzie
              szacunek dla głowy państwa jest wielki, ale i tam nikt nie próbuje tłumić ostrza
              satyry, nawet niewyszukanej - bo to ograniczenie podstawowych swobód
              obywatelskich. A takie ograniczenia kończą się nawet odstrzeleniem prezydenta,
              więc lepiej uważać. U nich to wiedzą, a u nas nie... Bo to właśnie jest
              demokracja. Bezpośrednia ;)

Swoją szosą ciekawe, kiedy odstrzelą pierwszego z czołowych polityków
              Rzeczypospolitej, bo przecież złość w narodzie nie może narastać bez końca, a
              podobno Polacy nie są mocni li tylko w gębie? ;)

Wyluzuj. Połóż się pod miotłą i odpocznij w cieniu. Może Ci gorączka polityczna
              przejdzie... ;)

• camel_3d Re: myszo... 05.07.06, 08:51
              uwazam, ze gazeta ma prawo publikowac artykuly kiedy chce. Nie musi sie pytac
              nikogo o zgode na to. To czy jest on sluszny czy nie..druga sprawa.

>Dlaczego
              > ten artykul, tej moloznaczacej i o niskim nakladzie gazety, zostal tak
              > naglosniony?

Przez kogo? Tu nikt o nim nie slyszal, a o tym artykule dowiedzialem sie
              dopiero z wyborczej..jak i pewnie kilkadziesiat tysiacy osob.

Ale jak nie rozumiem co bylo tam obrazliwoego... Byl to po prostu smieszny
              artykul o smiesznym faceciku, ktory udaje wielkiego przywodce z ambicjami co
              najmniej prezydenta Rosji. W naszych gazetach bylo sporo artykulow o
              G.Bushu..np.. i jakos nikt nie robil z tego takich afer.

> atakowany przez krajowe i europejskie media ... z zajadloscia wscieklych
              psow.

No to moze sie warto zastanowc czy powinien byc prezydentem. Zero klasy, slabe
              nerwy... To nie sa cechy prezydenta.A obiecywal "mocnego prezydenta i uczciwa
              kraj.." czy jakos tak....

> opluwali.

to jest wlasnie wolnosc slowa, inaczej bylo w PRL. ktos kogos zapraszal i
              wszyscy musieli bic brawo i go kochac.
              Kacznyki musi zalapac, ze jest nielubiany nie tylko w Polsce. Fakt szacunek mu
              si enalezy. Ale szacunek zdobywa sie tym czym sie robi, a to co on robi jest
              godne pozalowania...
            • eat.putsy bredzisz strasznie 06.07.06, 18:05
              prasa pisze o tym co jest aktualne, to napisał taz tez cos, w swoim stylu.
              Napewno nie przypuszczali, ze tak zostanie naglośnione i to przez tych, o
              ktorych pisali. Albo raczej liczyli sie z tym, ze tak sie stanie.
          • r-mi "Brzuszek..." ogłaszam -K-O-N-K-U-R-S- 05.07.06, 02:40
            "Brzuszek i główka to szkolna wymówka"

To teraz jak zmienimy to przysłowie? Może jakieś propozycje oddające "powagę
            urzędu"?

Ja mam: Nawet brzuszek czasem boli, kiedy w główce się p** ekhm omyśli o jedzeniu ;)
            • camel_3d Re: "Brzuszek..." ogłaszam -K-O-N-K-U-R-S- 05.07.06, 09:03
              bolaczy brzuszek-wymowka kaczuszek :)
        • mawot Re: Do admina 06.07.06, 18:08
          mysz_polna5 napisała:

> Pijanstwo Aleksandra Kwasniewskiego bylo wyraznie widoczne, dlatego bylo
          > krytykowane.

nie widziałem pijaństwa A.K. z tej prostej przyczyny ze nie byłem zapraszany
          przez niego na imprezy (sorka...jeden raz na Majówke w bodajze 1996 roku..miło
          było nawet, darmowa wyzerka i wóda:PP ..głownie uwalili sie dziennikarze)
          natomiast skretynienie obecnej głowy państwa widzi kazdy kto ma iloraz
          inteligencji wiekszy od pantofelka czy ameby..., widac myszy maja mniejsze IQ od
          tych stworzonek...

• wet3 Re: Do admina 04.07.06, 17:15
      Napisalem post niewygodny widocznie dla admina, bo nie raczyl go wcale
      zamiescic! To sie nazywa "obiektywnosc" GW!!!
      • wet3 Re: Do admina 04.07.06, 17:19
        Prosilem o usuniecie postow takich tuzow
        jak "mark.parker", "bismark..99", "yhy_yhy" oraz dziesiatrk innych, ktore poza
        obrzucaniem miesem, odsylaniem do psyciatry i prowokowaniem nie zawieraja
        zadnych tresci, ktore moznaby zamiescic na forum.
        • wet3 Re: Pozycja "Do admina" powinna byc ciagle 04.07.06, 17:38
          otwarta, bysmy mogli pokazac na zywo przyklady chamstwa!
          Oto jeden znich:
          "bismarkhites99" napisal: <Jak wam gupole jeb..., czemu tacy durni jestescie!!
          Jak kiedys z szabelka na czolgi a terat z czym z ze smietnikiem na swiat
          gorole, srakotuki, nagodupce i guptoki to swiry poloki.!!>
          Przepisalem doslownie, co bylo napisane. Tekst ten wyslany byl o godz. 7;51 i
          do tej pory nie zostal usuniety. Gdzie ty jestes adminie???
          • jama314 "tadeusz_ja" — niepoczytalność, czy terroryzm? 04.07.06, 18:51
            Nie ma zgody co do przodowania "moherowych stringów" w wyścigu o palmę
            pierwszeństwa z innym nienawistnikiem Polski "tadeuszem_ja". Już pobieżna
            kwerenda złotych myśli tego półanalfabety i oszczercy, a nawet powiem terrorysty
            medialnego, daje mu moim zdaniem pierwszeństwo w tych szrankach.
            Wiele jego chamskich i prostackich sformułowań pozostaje na forum, co nie
            przysparza GW chwały i glorii. Widać liczą się tu bardziej "zasługi"
            merytoryczne niż forma nawet najbardziej ordynarna. Służę przykładami tej
            twórczości i prawdziwej mowy nienawiści w wykonaniu "tadeusza_ja" w wersji
            bardzo okrojonej:

Bedziemy na was polować,od teraz, czas się liczy, nie damy wam ani na chwilę
            spokoju Pisuary,.A zaczniemy od zlodzieja rydzyka, a skończymy na Kaczyńskich
            ,za sprzedanie Polski rydzykowi!!!!!!!!!! Pamiętajcie czas już gra na naszą
            korzysć!!
            Sluchaj ty pisuarowo wywloko dopadniemy wam do gardeł
            Trzesidupy z Episkopatu... Mam nadzieje!sam do tego się przyloże! I zamknie on
            buzię!
            Dlatego należy kościól w Polsce poskromić!!
            Kościól katolicki w Polsce stacza się!!!
            Jedynie kwestią czasu może być próba odlączenia się od Polski Rydzyka niektórych
            obszarów,Wroclaw, Szczecin,jednym slowem calego zachódu obecnej Polski,który ma
            dosyć psychopatów z partyjki Rydzyk- Kaczyński, obym się mylil.I dlatego w
            interesie Polski jest szybkie wyeliminowanie tych śmiertelnie niebezpiecznych
            partyjek z życia pilitycznego w Polsce!
            Królewskie miasto nietolerancji,ale Katolickie!!!!!! Tfu!!!!!!
            Rydzyk i Ci dwaj bliżniacy to narodowi socjaliści!!
            "Polaczkowie" opamiętajcie się Co wy wypisujecie?wy jesteście chorzy!!
            Polaku z chicago,czy jak tam z "jackowa" Czy umyleś już ulicę do the.bill1
            "Czwarta Kacza" znajdzie w swoje miejsce w Kiblu!!!!
            Antysemita wyssał z mlekiem Matki nienawiść I co? Znowu antysemicki polski bełkot?
            Przaśny polonizm rozlewa się po Europie,należy zatrzymać ten smród z Polski!
            Z tresci art.wynika ,że o,Rydzyk jest złodziejem!!!Bo jest pospolitym hohsztaplerem!
            Jarek K.jest schizofrenikiem […]. Należy też rozważyć próbę usunięcia
            Zyjemy w kraju wyznaniowym,znowu klamiesz!Ale wasze pisuarowe rządy dobiegają
            końca.Pogonimy was jak wściekle psy!!
            Tak naprawde to chodzilo o to zniszczenie zaplecza pisuarów, a tym zapleczem
            jest zlodziej rydzyk,
            I będziemy was "krótko" trzymać jako nieobliczlną sforę!
            glówną przyczyną upadku Polski jest jej klerykalizacja!Amen
            A jeśli to nie pomoże, to napiszę do Europy jeszcze raz, i poproszę o cofnięcie
            dotacji dla katolandu!!!
            Dzisiaj poznałem euro.osła Piniora ! Bardzo dobrze zrobil, już wyslalem Jemu
            maila z gratulacjami!
            To wiedz, że ja też wyslalem list do Parlamentu Europejskiego, w
            którym to napisalem co dzieje się nad wislą, a ten stan nad wislą nazwalem
            zwyklym faszyzmem! Jasne??
            LPR jest partią faszystowską, wystarczy przypatrzyć się Giertychowi i Jego wyczynom!
            Wyjasniam, pisalem wielokrotnie do PE Tam gdzie trzeba! o ukaranie Polski za
            antysemityzm, homofobię i pospolity faszyzm.Między innymi przekazalem do
            Brukseli masę waszych faszystosko brzmiących postów,i robię to
            dalej, więcej powiem, nie spuszczamy ani na chwilę polskich faszystów "z oka"
            Ja nie glosowalem ale napisalem do PE o ukaranie Polski!
            Przyłączyć Dolny Śląsk do Niemiec.... Nie tylko Sląsk, także Pomorze, a wyjdzie
            to ludziom tam mieszkającym na dobre!
            Mam w dupie Twoje IMPONDERABILIA CHCĘ BYĆ WOLNYM CZŁOWIEKIEM!
            Ludzie, lekarza na tych pojebów !!!!!"

Czy to jest niepoczytalność jeszcze, czy już terroryzm?
            • r-mi Re: "tadeusz_ja" — niepoczytalność, czy ter 05.07.06, 01:27
              Przecież to hasła na poziomie LPR i młodzieży wszechpolskiej. Skoro naród ma
              brać przykład z takich ludzi - to czemu się dziwisz?

> Czy to jest niepoczytalność jeszcze, czy już terroryzm?
              Terroryzm to jest jak pseudokatolickie narodowe bojówki wychodzą na ulicę.
              Widziałem ostatnio taką sytuację w Krakowie. Gliniarz na gliniarzu. Chyba
              wskaźnik psów/m2 jest wyższy tylko w sytuacji gdy debile z wisły tłuką się z
              debilami z cracovi.
              • wet3 Re: r-mi 05.07.06, 01:55
                r-mi napisał:

> Przecież to hasła na poziomie LPR i młodzieży wszechpolskiej. Skoro naród ma
                > brać przykład z takich ludzi - to czemu się dziwisz?
                >
                > > Czy to jest niepoczytalność jeszcze, czy już terroryzm?
                > Terroryzm to jest jak pseudokatolickie narodowe bojówki wychodzą na ulicę.
                > Widziałem ostatnio taką sytuację w Krakowie. Gliniarz na gliniarzu. Chyba
                > wskaźnik psów/m2 jest wyższy tylko w sytuacji gdy debile z wisły tłuką się z
                > debilami z cracovi.

A ja mysle, ze ty jestes ideologicznie bardzo podobny do "tedeusza_ja". Co co
                pisze ten zadeklarowany homo to sposob pisania libertynskiego nieniawidzacego
                wszystkiego co polskie eurolewactwa.
                • r-mi ??????????? 05.07.06, 02:35
                  Tzn. gdzie napisałem, że nienawidzę wszystkiego co polskie? Jeśli dla ciebie
                  polska to tylko LPR i ich chora nienawiść a każdy kto się z tym nie zgadza nie
                  jest już polakiem to powinieneś zweryfikować trochę ten sposób myślenia.

I z kim walczy MW jak nie właśnie z polakami - tylko takimi, którzy im nie
                  odpowiadają, pośrednio szkodzą wszystkim psując nasz wizerunek za granicą. Polak
                  = katolik + tabun bachorów i minimum socjalne, tak? Czy może niepolskie jest
                  krytykowanie tych idiotów z piłkarskich "fanklubów" którzy psują innym zabawę
                  lejąc siebie i postronne osoby po ryjach?

Nie jestem członkiem żadnego układu, eurolewactwa - czy czego tam wymyślisz. To
                  się nazywa paranoja i można to leczyć.
              • jama314 W szkole nie nauczyli... 05.07.06, 10:41
                Myślisz bidulo tylko mięśniami i one się widać u Ciebie wyłącznie liczą. A o
                przemocy psychicznej, terroryzmie medialnym, to już nic nie wiesz prawda?
                • r-mi Re: W szkole nie nauczyli... 05.07.06, 10:52
                  To najlepiej wychodzi partii kaczyńskich i koalicjantom PIS/LPR/SO. Ironią losu
                  jest to - że wieśniak który ma wyrok za pobicie jest najnormalniejszy z całej
                  tej bandy kretynów.

Swoją drogą to ty musisz myśleć główką i to sporo, skoro przez internet udało ci
                  się zdiagnozować mój problem :P
                • tadeusz_ja Pisuarowy Jama314 uprawia socjotechnikę 06.07.06, 20:15
                  rodem z CZE-Ka,On cytuje fragmenty moich postów, ktore są wyjete z kontekstu
                  calego mojego postu, ktore są często konsekwencją napisanego tekstu na forum
                  przez innego dyskutanta!Ostrzegam wszystkich przed tym curiosum.Wiem dużo na
                  jego temat, sam Jama314 postaral się o zaintreasowanie swoją osobą.Nie jesteś
                  już anonimowy kolego!
            • tadeusz_ja Najmita Pisuaru Jama 314 na stanowisku! 06.07.06, 20:01
              "Bedziemy na was polować,od teraz, czas się liczy, nie damy wam ani na chwilę
              > spokoju Pisuary,.A zaczniemy od zlodzieja rydzyka, a skończymy na Kaczyńskich
              > ,za sprzedanie Polski rydzykowi!!!!!!!!!! Pamiętajcie czas już gra na naszą
              > korzysć!!" I do dzisiaj w tej kwestii nie zmienilem zdania,będziemy robić
              wszystko aby Polskę uwolnić od oblędu Kaczyńskich, od integrystów z Torunia,od
              perspektywy kompletnej kompromitacji Polski na W swiecie. I nic Tobie Jama nie
              pomogą kolejne cytowane moje i nie moje posty. Jesteś zaślepiony nienawiścią
              ,fundamentalisto katolicki,albo co bardziej możliwe chory psychicznie!"kwerenda
              złotych myśli tego półanalfabety i oszczercy,"A to zdanie na dowód że
              potrzebujesz lekarza psychiatry, ty kopisto forumowy!
      • camel_3d Re: Do admina 04.07.06, 23:13
        nie przejmuj sie, moje zostaly pokasowane.
    • mysz_polna5 Re: Do admina w.s2 04.07.06, 20:12

Czy mozesz mnie poinformowac, dlaczego zatalo zablokowane moje wejscie na FW?
      W czym naruszylam forumowa etykiete?
      Prosze o odpowiedz.
      • moherowe_stringi Ja Ci udzielę odpowiedzi 04.07.06, 20:45
        Napisałeś gryzoniu posty nie na temat i Ci je wycięto w dużej ilości. Dlatego
        dostałeś bana. Widzisz, tu nie było wątków o ziemniakach a my o nich pisaliśmy
        i pisaliśmy aż się admin wkurzył... ;)
      • camel_3d Re: Do admina w.s2 04.07.06, 23:14
        hmm...wow... moze za nudna bylas...
      • koham.mihnika przekroczylas limit dobrej woli, poza tym jestes 05.07.06, 14:54
        upierdliwa i malo dowcipna. Wyluzuj jak prezydent i bedzie wporzo, a narazie
        traktuja cie jak Jole_z_Chlewa.
    • koham.mihnika Re: Do admina 05.07.06, 00:54
      od kiedy najjasniejszy pan, milosciwie panujacy prezydent posiada immunitet
      chroniacy go od lekcewazenia? Kaczynski wielokrotnie lekcewazyl obywateli
      polskich, zwlaszcza tych oponujacych przeciwko prezydenckiej wersji prawa i
      sprawiedliwosci w naszym kraju.
      od kiedy milosciwie panujacy nie moze byc krytykowany?
      od kiedy stwierdzenie, ze milosciwy pan dostal rozwolnienia jest zdrada
      tajemnicy panstwowej i zdrada stanu?
      Wiekszosc postow dotyczaca przypadlosci pierwszego obywatela miala charakter
      zartu, co w PRL-bis NADAL przestepstwem nie jest. To, ze zwolennicy pierwszej
      aureoli RP4 wola swego mistrza na piedestale, nie odbiera innym prawa do jego
      krytyki, satyry.
      To jest nasze niezbywalne prawo do wolnosci slowa. Pan kaczynski sam prowokuje
      negatywne reakcje poprzez stronnicza dzialanosc swego urzedu, poprzez
      nastawienie dobrego imienia Polski na szwank. pan prezydent i jego brat weszli
      w UKLAD z banda kryminalistow i neo-kato-faszystow. nie kazdemu taka sytuacja
      odpowiada.
    • r-mi Proponuję psychologa... 05.07.06, 01:21
      Dlaczego gazeta ma leczyć osobiste urazy i kompleksy naszego prezydenta? W
      Polsce jest (jeszcze) wielu dobrych psychologów. On i braciak jakoś mogą się
      czepiać wszystkich i wszystkiego, piepszyć trzy po trzy o układach, oczerniać
      członków innych partii i robić chlew w polityce oraz pośmiewisko z naszego
      kraju przy okazji depcząc po drodze wszelkich ludzi i instytucje okazujące choć
      odrobinę niezależności.

Mamy teraz stosować tutaj cenzurę bo ktoś miał trudne dzieciństwo i na starość
      chce się "odegrać"? Czy już na prawdę nie można powiedzieć, że nasz wizerunek
      za granicą budują nieudacznicy nie umiejący się zachować w towarzystwie,
      niektórzy mieszkający z mamą!?!

To przecież tylko moja opinia a z opinią jak z tyłkiem, każdy ma swój -
      zabraniając mi ją wygłaszać tylko utwierdzisz mnie w przekonaniu, że mam 100%
      rację - bo gdybym nie miał to ludzie by to zlali a jedynym efektem byłoby to,
      że wyszedłbym na debila. Ja tego człowieka nie wybierałem i cieszę się
      niezmiernie, że nie mam z nim >NIC< wspólnego.

Nie mam obowiązku kochać naszego wodza który nienawidzi wszystkiego co choć
      odrobinę odmienne od wizerunku katolika polaka. Gdyby chociaż okazał odrobinę
      dobrej woli i tolerancji to mogłabyś powiedzieć, że tak nakazuje dobre
      wychowanie. Niestety wychodzi na to, że miłość ma się opierać na zasadach
      takich, na jakich dawniej naród kochał stalina czy hitlera. Kochajmy naszego
      prezydenta bo wszystkich "odmieńców" i "wrogów narodu" (czyli każdego) zamknie
      w domu a 80% ludzi którzy coś osiągnęli a nie są członkami jego partii nazwie
      złodziejami i członkami układu. Kochajmy go za to, w wyścigu szczurów po władzę
      ułożył z bratem rząd na czela z przestępcą i faszystą którego bojówki
      zastraszają kobiety i tłuką słabszych - tylko dla tego, bo takich
      koalicjantów "z d**y" łatwiej kontrolować.

Każdy polityk to osoba publiczna i jak mu się nie podoba krytyka - to niech
      ustąpi. Ja w wyborach brałem udział więc mam święte prawo krytykować, a każdy
      komu się taka krytyka nie podoba ma święte prawo tego nie czytać.
    • frau_blada Dzisiaj dalej wisza. 05.07.06, 08:48

• moroux Re: Dzisiaj dalej wisza. 05.07.06, 10:54
        No i bardzo dobrze, wolność słowa mamy!
        • frau_blada Chyba wolnosc chamstwa a nie slowa! 05.07.06, 15:01

• moroux Re: Chyba wolnosc chamstwa a nie slowa! 05.07.06, 15:22
            Gdyby tak było, to należałoby odmówić prawa do wypowiedzi Ann Coulter, z której
            cytatem posługujesz się.
            • maaac Re: Chyba wolnosc chamstwa a nie slowa! 05.07.06, 15:30
              Ano właśnie jest wolność chamstwa. Wolność słowa zawiera w sobie równierz
              wolnośc do zachowań chamskich. Tyle że chcama należy traktować tak jak chama,
              albo się poprawi albo należy go zaszufladkować i przestać się nim przejmować.
              Jak ktoś zaś wypowiedzią chama poczuje się urażony - to proszę bardzo ma sąd
              gdzie może bronić swojej czci.
              Jeszcze jedno nalezy odróznić chamstwo od zachowań przestępczych typu
              nawoływanie do nienawiści rasowej, wyznaniowej, kulturowe itp.
              • moroux Re: Chyba wolnosc chamstwa a nie slowa! 05.07.06, 15:48
                Otóż to. Mozna poczuć się urażonym, ale nie mozna cenzurować. Tylko tyle i aż tyle.
                • adam_sraczka_michnik Re: moroux, ile to "powisi"? 05.07.06, 16:12
                  moroux napisał:

> Otóż to. Mozna poczuć się urażonym, ale nie mozna cenzurować. Tylko tyle i aż
                  t
                  > yle.

masz rację moro, jesteś po prostu zwykłym sukisynem, czerwonym wycieruchem,
                  kolesiem UBeków, malutkim kutasikiem, powalonym umysłowo.
                  No i jak, jesteś urażony?
                  papa
                  • moroux Re: moroux, ile to "powisi"? 05.07.06, 18:06
                    To świadczy tylko o tobie.
                    • maaac Re: moroux, ile to "powisi"? 05.07.06, 18:10
                      :) biedak nie zrozumiał, że chamstwo źle świadczy o chamie, a nie o opluwanym.
    • moroux A co z osobnikami takimi jak Galba, junkier 05.07.06, 11:04
      fritz.fritz i inni? Toż to trolle notorycznie łamiące zasady obowiązujące nie
      tylko na forum, ale też prawo.
    • bereciara Sluchajcie polnej myszy odbilo 05.07.06, 12:14
      Jacy Kaczynscy sa kazdy widzi.Kazdy piszacy i przedstawiajacy swoje poglady sie
      wstrzymuje,gdyby pisali to co misla to admin mial by duzo pracy a komp od
      ukrywania przeklenstw by wysiadl.A popatrzcie w tym filmie w ktorym wystapili
      tak sie mi podobali ze pragnelam miec takich synow,takich lobuziakow i co z
      nich wyroslo....... dobrze ze urodzilam corki.Sluchajcie tacy z metra cieci za
      strasznie zakompleksieni,wypada im wspolczuc nie wiedzieli w co sie pchaja
      wchodzac do polityki ptasie mozdzki.
    • adam_sraczka_michnik Re:Myszko! 05.07.06, 16:22
      nie masz po co i do kogo stukać, człowiek, który używa cytatu takiego
      typka jak Urban, w swojej sygnaturce to być może nijaki M., ten
      od "adjustowania" w GW, więc nie dziwota!
      Stara zasada "przyjaciele moich przyjaciół są moimi przyjaciółmi", a Urban
      to przyjaciel A.M!!!!!
      • lze.elity Urban to jeden z najinteligentniejszych Polakow:) 05.07.06, 20:07
        I prosze sie nie wsciekac - Brytowi wsio rawno, czy jest to Polak obrzezany czy
        nie, jego sprawa. A jesli chodzi o poziom inteligencji to jest to swieta
        prawda, nawet gdyby miernoty to bardzo bolalo.
        • koham.mihnika Urban jest malpio zlosliwy, zatem powinien byc 06.07.06, 00:12
          malpio inteligentny.
          Faktycznie, Urban jest OBYWATELEM polskim.
          czy jest Polakiem? ja go pamietam jako mministra-szczekaczke.

Człowiek jest tym co robi, i co robi dobrze.
          • lze.elity Byl doskonala szczekaczka stanu wojennego:) 06.07.06, 01:49
            Sam dalbym mu medal za oduczanie Polakow panstwowego paternalizmu i
            slawne "rzad sie wyzywi" i "dla nas wystarczy":)
    • douglasmclloyd Re: Do admina 05.07.06, 16:25
      mysz_polna5 napisała:

> Prosze o obudzenie sie, i kasowanie watkow lekcewazaycych, obrazajacych i po
      > prostu zwyczajnie chamskich w stosunku do glowu panstwa polskiego, prezydenta
      > Lecha Kaczynskiego! Gazeta Wyborcza przymykajac oko na takie wypowiedzi lamie
      > wlasny regulamin forumowy. Prosze o reakcje.
      >
      > W popisach takiego chamstwa przoduje forumowicz o ksywce " moherowe stringi"
      > Inni na liscie "Premier o artykule D.T"

Na szacunek trzeba sobie zasluzyc.
      • annamarta8 Re: Do admina 05.07.06, 17:53
        douglasmclloyd napisał: Na szacunek trzeba sobie zasluzyc.>

- wydajemi sie, ze nie warto zaslugiwac sie na szacunek u tych, ktorzy o
        szacunku nie maja pojecia. Zwlaszcza o tzw. szacunku dla samego siebie co
        okazuja poprzez absolutny brak wyrobienia spolecznego i kulturalnego. Dyskusja w
        tym Forum dotyczy pojecia szacunku dla urzedu i osoby prezydenta panstwa,
        ktorego jestesmy obywatelami. W tej chwili prezydentem jest L. Kaczynski. Za
        pare lat bedzie to ktos inny. Pytanie (i to b. sluszne) jest, czy np. chamskie
        napady niektorych Polakow i zagranicznych pismakow na glowe panstwa polskiego sa
        ok. w panstwie demokratycznym? Podkreslam - chamskie napady, nie merytoryczne.
        Ja osobiscie uwazam, ze jest to niedopuszczalne.
        • emes-nju Wtrace sie. 05.07.06, 18:06
          annamarta8 napisała:

> Pytanie (i to b. sluszne) jest, czy np. chamskie napady niektorych Polakow i
          > zagranicznych pismakow na glowe panstwa polskiego sa ok. w panstwie
          > demokratycznym? Podkreslam - chamskie napady, nie merytoryczne.
          > Ja osobiscie uwazam, ze jest to niedopuszczalne.

Skleroza nie pozwala mi przypomniec sobie gdzie to bylo i kogo dotyczylo. Nie
          wazne. Jakis polityk poczul sie obrazony jakims epitetem i podal "chama" do
          sadu. I przegral. Sad uznal, ze ktos, kto na wlasna prosbe zajmuje eksponowane
          stanowisko, musi byc przygotowany na ataki - w tym rowniez niewybredne. Czyki
          nazwanie kogos oslem miesci sie w kategiriach szeroko rozumianej debaty
          politycznej :-P

To co piszesz wypisz, wymaluj pasuje mi do koncepcji konstruktywnej krytyki z
          czasow PRL. Mozna bylo napisac, ze wystapily chwilowe/przejsciowe braki w
          dostawie CO do mieszkan, oraz poszukac winnych (winni nie mogli byc zbyt
          wysokiego szczebla). Nie wolno bylo za to napisac, ze w mieszkaniach jest zimno
          jak w psiarni bo komunistyczny system buduje drogo i byle jak, co jak sie
          okazalo bylo prawda (prawie wszystkie mieszkania budowane za komuny sa teraz
          ocieplane kilkunastocentymetrowa warstwa, znanego tez wtedy, styropianu).
          • annamarta8 Re: Wtrace sie. 05.07.06, 18:17
            - ok. wtracaj sie prosze, ale do rzeczy.
            Sugestie prl-owskie sa nie na miejscu i tzw. ponizej pasa. Nie wspominajac, ze
            zupelnie nie na temat. Przynajmniej ja nie rozumiem zwiazku, ale cos czuje, ze
            usilujesz nadac mojej wypowiedzi "odpowiedni smrodek". A fe! Moze sie myle i
            tylko "nie poniala tionkoj aluzji". Ha!Ha!
            • emes-nju Re: Wtrace sie. 05.07.06, 18:22
              annamarta8 napisała:

> - ok. wtracaj sie prosze, ale do rzeczy.
              > Sugestie prl-owskie sa nie na miejscu i tzw. ponizej pasa. Nie wspominajac, ze
              > zupelnie nie na temat. Przynajmniej ja nie rozumiem zwiazku, ale cos czuje, ze
              > usilujesz nadac mojej wypowiedzi "odpowiedni smrodek". A fe! Moze sie myle i
              > tylko "nie poniala tionkoj aluzji". Ha!Ha!

Zylas w PRL? Niezrozumienie aluzji sugeruje mi, ze nie. A jezeli nawet, to
              musialas ustroj ten traktowac jako jedyny sluszny...
              • annamarta8 Re: Wtrace sie. 05.07.06, 18:54
                - eee - slabosc Twoich nerwow dyskfalifikuje Cie na stanowisko prezydenta.
                Ha!Ha!Ha!
                Otwarles mi za to oczy na pewne zjawisko. Wiekszosc piszacych tutaj byc moze to
                bardzo poczciwi i dobrzy ludzie. W chwili trudnosci w przkonaniu adwersarza o
                swoich racjach w dyskusji wszystko to peka jak banka mydlana (no gentelman
                anymore). I to jest wlasnie moje odkrycie. SLABE NERWY. Inaczej mowiac slaba
                odpornosc psychiczna, ktora wyzwala u malych dzieci np. wrzask i tarzanie sie po
                podlodze, a u doroslych ucieczke w "chamstwo". To jest pewna forma samoobrony
                (oczywiscie nie mowie tutaj o Tobie - podkreslam) - tak sobie ot teoretyzuje,
                aby zrozumiec mechanike grubianstwa. Poczucie zagrozenia i moja racja jest
                sluszna, bo jest moja! - to jest to. :)
                • emes-nju Nic nie zrozumialem. 05.07.06, 19:00
                  Slowa i zdania sa oczywiscie zrozumiale, ale sens tej wypowiedzi, jako
                  odpowiedzi na moja, chyba mi umknal.
                  • wanda68 Re: Nic nie zrozumialem. 05.07.06, 19:04
                    do emes-nju...
                    Polska to jedyny kraj na swiecie, pozwalajacy pacjentom ze szpitala
                    psychiatrycznego korzystac z internetu.
                    • annamarta8 Re: Nic nie zrozumialem. 05.07.06, 19:10
                      - no to tylko Wam pozazdroscic! Ha!Ha!:D
                      • emes-nju Re: Nic nie zrozumialem. 05.07.06, 19:16
                        W dzisiejszych czasach wariatom lzej na swiecie...
                        • annamarta8 Re: Nic nie zrozumialem. 05.07.06, 19:37
                          - tez tak mysle:) Bez obrazy tylko prosze. To sa zarty!
                • annamarta8 Re: Wtrace sie. 05.07.06, 19:01
                  - zapomnialam dodac: zylam w PRL, a od jakiegos czasu na obczyznie, bo nie
                  traktowalam tamtego ustroju za "jedynie sluszny". Ha!Ha! :) A tego "budowlanego
                  przykladu" dalej nie kapuje.:<
                  • emes-nju Re: Wtrace sie. 05.07.06, 19:13
                    To nie byl budowlany przyklad, tylko przyklad jak powinna wygladac
                    socjalistyczna konstruktywna krytyka. Ogolnie - za komuny mozna bylo napisac,
                    ze cos jest nie tak i nawet napietnowac, ale pod zadnym pozorem nie wolno bylo
                    zaglebiac sie w temat. Od oceniania co jest krytyka konstruktywna, a co (he,
                    he) ujawnianiem tajemnic panstwowych byl urzad na ulicy Mysiej. Ze niby 3 z 4
                    sa dobre :-P

Teraz jest inaczej. Podobno, choc niektorym to nie w smak... Wolno mi po
                    chamsku sie wypowiadac, tak jak tematowi moich wypowiedzi wolno podac mnie do
                    sadu. Nie widze za to mozliwosci ADMINISTRACYJNEGO ograniczania mojego prawa do
                    wypowiedzi. Nawet chamskich.
                    • annamarta8 Re: Wtrace sie. 05.07.06, 19:34
                      - a mnie caly czas chodzi o formy tej krytyki!!! Ja nigdy nie powiedzialam, ze
                      nie wolno krytykowac!!! Jak najbardziej!!! Ale sens krytyki jest jaki,??? A)aby
                      rozladowac swoje frustracje (np. wybuch histeryczny, przeklenstwa, grubiantwa),
                      czy B) rzeczowy wyklad swoich racji (zachowujac zimna krew i przyzwoite maniery)?
                      W pierwszym przypadku (wg. mnie) od samego startu jestesmy na przegranej (obraza
                      oponenta, wylaczenie mozgu, a wlaczenie emocji itd,itd sam przedmiot sporu staje
                      sie nieistotny). W drugim przypadku sa duze szanse na porozumienie i powodzenie.
                      Ale to tylko moj sposob myslenia i postepowania. Byc moze czasami nasza
                      wypowiedz jest niezrozumiala, ale od czego wlasnie dobre maniery i odwaga
                      jeszcze raz zapytac. Przeciez moj oponent nie czeka na mnie z nozem w zebach
                      (mam nadzieje) tylko tez chcialby byc zrozumiany. Jesli moja postawe zaliczysz
                      do PRL no to chwala PRL-owi.:< Ha!Ha!:)
                      • emes-nju Re: Wtrace sie. 05.07.06, 19:54
                        Jednym z elementow komunistycznej cenzury byly scisle wytyczne JAK wolno
                        wypowiadac sie na dany temat. Czyli FORMY krytyki tez pod to podpadaly! To
                        wlasnie staralem sie przedstawic w przykladach. Byc moze nieswiadomie, ale
                        nawolujesz do powrotu cenzury z najbardziej ponurych czasow. Cenzurze
                        towarzyszylo tez cos znacznie grozniejszego, bo nieuchwytnego - autocenzura.
                        Czlowiek powstrzymywal sie od wypowiedzi, bo bal sie represji. Czy powinienem
                        sie juz bac, ze pisalem o sraczce prezydenta, czy jeszcze moge spac spokojnie?
                        Jaka bedzie odpowiedz na to pytanie za pol roku? Czy za pol roku odwaze sie
                        napisac o "chorobie prezydenckiej" czy tez w okraglych slowach (myslac swoje,
                        ze jednak sraczka!) bede zyczyl glowie panstwa polskiego zdrowka?

Sens krytyki jest znacznie szerszy niz przytoczylas. Mysle o pominietym punkcie
                        C, w ktorym powinna byc mowa o tym, z adresat krytyki NAJPIERW powinien
                        zainteresowac sie dlaczego zostal skrytykowany, a dopiero potem zastanowic sie
                        nad forma wypowiedzi. Bo moze sie zdarzyc tak, ze pozornie chamska z formy
                        wypowiedz jest znacznie bardziej sensowna (i nawet bardziej zyczliwa!) niz
                        gladkie slowka przypochlebiajacego sie przydupasa (kiedy szef prosi pracownika
                        o slowa krytyki - NIGDY nie uslyszy prawdy, tylko jakies nie znaczace duperele
                        o braku srajtasmy. Prawde moze uslyszec dopiero wtedy, gdy doprowadzi
                        pracownika do "wyjscia z siebie").

Zastanow sie nad tym. Jezeli nie odpowiada Ci FORMA wypowiedzi, to nie
                        odwiedzaj forow. Fora maja to do siebie, ze sa zbierania bardzo roznych ludzi.
                        Ja np. nie nawoluje do zamkniecia RM, ktorego sluchac nie moge - po prostu go
                        nie slucham. A jezeli uslysze cos, co podlega sciganiu z urzedu moze nawet
                        zloze donos do prokuratury. NIGDY natomiast nie wpadnie mi do glowy ingerowac w
                        forme wypowiedzi, bo to jest juz cenzura.
                        • annamarta8 Re: Wtrace sie. 05.07.06, 20:20
                          - dzieki Ci za wymiane opinii - naprawde!. Z sugestii, abym opuscila Forum nie
                          skorzystam ( eliminacja:<)? Niestety zrozumiec sie nie mozemy. Twoje
                          skojarzenia i odnosniki polityczne sa dla mnie zupelnie niezrozumiale. Ja mowie
                          o dobrym wychowaniu, a Ty mowisz o polityce. Musze Ci przypomniec, ze i przed
                          zaistnieniem PRL istnialo cos co nazywalo sie autodyscyplina. Bez tego nie ma
                          cywilizowanego, kulturalnego czlowieka. Cale dobre wychowanie mlodych ludzi
                          polega na uczeniu autodyscypliny.
                          Szkoda! Dla wiekszosci ludzi w Polsce swiat powstal dopiero razem z PRL
                          (zawdzieczaja awans spoleczny i wyksztalcenie. Teraz Unia. W sumie nie mieli sie
                          kiedy nauczyc bycia poprostu dobrze wychowanym czlowiekiem). Dlatego,
                          przypuszczalnie nie moga sobie wyobrazic, ze mozna o czymkolwiek mowic i nie
                          mieszac do tego polityki.
                          • emes-nju Re: Wtrace sie. 05.07.06, 20:30
                            Jak widac mozna probowac sie dogadac nawet na forum i nawet z czlowiekiem,
                            ktory nie rumieni sie na slowo sraczka (znam tez inne slowa, ale z rzadka sie
                            do tego przyznaje). Jestem za calkowita swoboda wypowiedzi, bez zadnej krepacji
                            (jezeli ktos poczuje sie urazony, to sa jeszcza sady). W mysl zasady, ze
                            najlepiej poznaje sie czlowieka po tym co mowi, a nie jak mowi. Jezeli komus
                            nie odpowiada forma wypowiedzi albo uznal, ze forma znamionuje czlowieka, to
                            wolna droga - papa (ale nie eliminuje nikogo z forum!).

A tak w kwestii dobrego wychowania. Ciagle nie moge wyjsc z podziwu jak to sie
                            dzieje, ze na tak liberalnie moderowanym forum tak malo bluzgow i plugastwa. Bo
                            jak wyjdzie sie na ulice... Jasna srubka (zeby nie przeklinac jasnym gwintem :-
                            P )! Forum jest, w kontekscie tego co sie slyszy na kazdym kroku na ulicy, oaza
                            literackiej polszczyzny! :-)
                            • emes-nju PS 05.07.06, 20:48
                              Autodyscyplina nazywala sie wtedy z niemiecka kindersztuba. Towar w zaniku
                              dlatego lepiej przyzwyczaic sie do hm... chropawosci wypowiedzi, a skupic sie
                              na tresci.
                              • annamarta8 Re: PS 05.07.06, 21:00
                                - dobra! Troche rozluznie. Ale jak spotkam chama to ... zignoruje! Ha!Ha! :)
                                • emes-nju I o to biega! :-) 05.07.06, 21:05
                                  Tak sie lzej zyje. Bez napiec. Cham pozostaje chamem, a ignorujacy go czlowiek
                                  nie czuje sie zbrukany.
                          • maaac Re: Wtrace sie. 05.07.06, 20:35
                            Tzn. masz zamiar zastąpić dobre wychowanie jakimś urzędem, który będzie
                            pilnował czy wypowiedź jest zgodna z "dobrym wychowaniem"? Bo biedacy
                            wypowiadający się tu i uwdzie nie mieli możliwości być wychowani?

Czy mówisz tylko o dobrym wychowaniu? To skąd się biorą wypowiedzi
                            o "niedopuszczlności"? Kto ma "niedopuszczać" i jak? Stworzenie jakiegokolwiek
                            machanizmu "niedopuszczania" to już polityka od której jakobyś uciekała.

Parę prawd ogólnych. Komunizm nie wyszedł z chęci czynienia zła. Komunizm
                            wyszedł z głów paru "frajerów", którzy chcieli stworzyć życie na ziemi lepszym
                            dla ludzi. Tyle, że był to typowy materiał budulcowy dróg w piekle. Wyglada na
                            to, że w swej nieświadomości powtarzasz jeden z błędów idealistów
                            komunistycznych - chcesz jakimiś odgórnymi naciskami uczyć ludzi kultury by
                            władzy po chamsku nie krytykowały, emes-nju Ci to celnie wytknął.
                            • annamarta8 Re: Wtrace sie. 05.07.06, 21:26
                              - maaacu, - juz wyjasnilismy sobie sytacje z emes-nju. Pozostajemy w zgodzie:)
                              Zrelaksuj sie - to nie byla, az tak niebezpiecznie napieta dyskusja. Chociaz
                              moglo to tak dla kogos z boku wygladac. Ha!Ha!:)
                              • maaac :)))) 05.07.06, 21:56
                                Jestem zrelaksowany. :P

Tyle że nie lubię jak ktoś, ktokolwiek, pod jakimkolwiek pretekstem, ma zamiar
                                ograniczać moją swobodę wypowiedzi (i obowiązek ponoszenia za to jak
                                najsurowszej kary).
                                Niech żyje Skandalista Larry Flynt!!!! :)))))))))))))))
                          • lze.elity Anno, nie wszyscy ludzie sa tzw. dobrze 06.07.06, 01:47
                            wychowani, zreszta to pojecie silnie relatywne kulturowo, w czasie i
                            przestrzeni zmienne - tzw. dobrze wychowany Polak (co to raczki w maldrzyk a
                            buzia w ciup) wyglada jak skonczony kretyn w kazdym kraju starej Unii. Albo jak
                            chodzacy, nienaturalny, ciagloe innego grajacy FALSZYWIEC.
                            Mnie ostre, a nawet wulgarne slowa nie przeszkadzaja - sa juz kulturowo
                            ugruntowana forma ekspresji i czasem nalezy qrwa rzucic, nawet w literaturze
                            pieknej. Podobnie rozne seksualne aluzje, ktore - co sam widze - sa brane za
                            nieprzyzwoitosci na polskim forum - w tym zupelnie niewinne jak "nie onanizuj
                            sie tym" czy " bo orgazmu z zachwytu dostaniesz".
                            Ale zupelnie osobna sprawa jest polska nadwrazliwosc i zupelnie bledne
                            nazywanie "wulgaryzmami" wszelkich bolacych i trafiajacych w sedno szpileczek,
                            najczesciej raczej dowcipnych, jak "Sierotka Marysia" na podsumowanie pierwszej
                            damy.
                            Nie, Anno, nie wprowadzaj cenzury - prymitywa od zlosliwca z klasa zawsze da
                            sie roznic...TYM MADRYM. A glupcy? A KTO by sie glupcami przejmowal?
                            • annamarta8 Re: Anno, nie wszyscy ludzie sa tzw. dobrze 06.07.06, 15:27
                              - lze.elit - wyraznie nie doceniasz mojej inteligencji i bardzo dobrego
                              poczucia humoru (co zreszta musi chodzic w parze, bo nie istnieje cos takiego
                              jak inteligencja bez zdolnosci widzenia smiesznych rzeczy , nawet u siebie
                              samego). Klopot w naszym zrozumieniu sie wzajemnym jest, ze dla mnie jest
                              bardzo latwo wyluszczyc swoje racje nie posilkujac sie ordynarnoscia i
                              wulgarnoscia. Co nie znaczy, ze "raczki w maldrzyk i buzia w ciup". Mozna lubic
                              lazienkowy humor, ale MMUSI!!! byc smieszny (inteligentnie smieszny), bo jesli
                              jest tylko obsceniczny, czy wulgarny - no to mnie to nie smieszy, wrecz odrzuca.
                              I tak w jest w dyskusji - jesli ja przedstawiam swoja opinie, a w zamian czytam
                              tylko stek glupich ordynarnosci no to prosze mi wybaczyc, ale zapytam - w jakim
                              celu ten ktos zabiera glos? Byc moze zeby swoja ordynarnoscia zastraszyc
                              oponenta, a moze jest poprostu zwyklym bydlakiem bez zadnej opinii? Rozumiem, ze
                              ludzie w dzisiejszej Polsce sa inni niz np. 20 lat temu. Jestem jednak
                              absolutnie przekonana, ze dzieci i mlodziez w tradycynych "dobrych polskich
                              domach" jest wychowywana z zastosowaniem kindersztuby. Poprostu nie ma innego
                              sposobu na wychowanie wartosciowego czlowieka tak mezczyzny jak i kobiety. Byc
                              moze w Unii zapomnieliscie o tym. Wierz mi jednak - madrzy ludzie wroca do tego,
                              bo to tworzy klase czlowieka - cos takiego jak poczucie swojej wartosci i
                              godnosci. Te dwie ostatnie cech wlasnie nie pozwola czlowiekowi na wulgarnosc
                              (to jest cecha klasy nizszej, ktora wychowuje swoje dzieci - wybacz wyrazenie-
                              jak prosiaki, aby tylko zdrowe byly i wszystko sie im nalezy, bez faktycznej
                              pracy. Jak widzisz to dotyczy naszych dzisiejszych nowobogackich, u ktorych
                              dobrobyt materialny nie poszedl w parze z kultura. No i coz, ze mlody czlowiek
                              jest np. bogaty, lub zrobil wielka kariere jesli nie jest gentelman`em. Z tego
                              malego prosiaka wyrosla wielka ......Ha!Ha!Ha! Wybacz, przydlugi wywod, ale jak
                              inaczej przekazac swoje mysli i byc zrozumianym? Klasa, o ktorej mowie w
                              dzisiejszej Polsce dopiero sie wytworzy, bo stara zginela (wojny, przewrot w
                              45 i przesladowania, zawrot kulturowy, ktory trwa do dzisiejszego dnia...). :)
                              • emes-nju Re: Anno, nie wszyscy ludzie sa tzw. dobrze 06.07.06, 16:26
                                annamarta8 napisała:

> I tak w jest w dyskusji - jesli ja przedstawiam swoja opinie, a w zamian
                                > czytam tylko stek glupich ordynarnosci no to prosze mi wybaczyc, ale zapytam
                                > - w jakim celu ten ktos zabiera glos?

Jest to zwykle troll i uprawia troliing :-) Tu ( pl.wikipedia.org/wiki/Trolling ) jest wyczerpujace opisane kto, co, jak, dlaczego i jak walczyc. Zwroc uwage, ze najlepsza metoda walki z trollem jest calkowite ignorowanie. Jakiekolwiek proby cywilizowania trolla spelzaja na niczym, bo celem jego dzialania jest wywolywanie takich reakcji. Jak rowniez "podnoszenie temperatury" :-)
                                • annamarta8 Re: Anno, nie wszyscy ludzie sa tzw. dobrze 06.07.06, 17:26
                                  emes-nju - dzieki za link. Podejrzewalam co to jest "troll", ale nie bylam
                                  pewna. Slowo znalam w tradycyjnym znaczeniu. :)
                              • lze.elity Nie kajaj sie - dlugie, ale ciekawe:) 06.07.06, 17:32
                                A co do kindersztuby - przeciez Kaczorom obrywa sie glownie za ten BRAK
                                WSZELKIEJ KINDERSZTUBY. Coz, widac nie sa z tak dobrego domu, jak to swym
                                wyborcom wmawiaja;)
                                • wet3 Re: lze.elity 06.07.06, 19:43
                                  lze.elity napisał:

> A co do kindersztuby - przeciez Kaczorom obrywa sie glownie za ten BRAK
                                  > WSZELKIEJ KINDERSZTUBY. Coz, widac nie sa z tak dobrego domu, jak to swym
                                  > wyborcom wmawiaja;)

Skonczylas? - To spusc wode!!!
                                  • lze_elita_0 Ty z Kaczorami musiales miec jedna i te sama 06.07.06, 20:23
                                    nianke - ten sam poziom chamstwa i braku dowcipu:(
                              • wet3 Re: annamarta8 06.07.06, 19:40
                                Tracisz czas po proznicy. "lze-elita" ma tylko jeden cel- chlapac zoltym gonem
                                w kolo i usmiechac sie glupkowato. Do zadnej, nawet podstawowej, dyskusji nie
                                jest zdolna, bo brak jej na to rozumu i wyksztalcenia i dobrej woli! Pozdrawiam.
                                • lze_elita_0 To wlasnie jest, annomarto, klasyczny TROLL:) 06.07.06, 23:14
                                  Dokladnie taki, jak go wyzej zaprezentowano.
                • lze.elity I tu cie mam,Anno! Trafilas z ta swoja psychologia 05.07.06, 20:19
                  dziecka jak kula w plot - maly histeryk wcale slabych nerwow nie ma, wrecz
                  przeciwnie - to wykwalifikowany i cwany maly terrorysta, ktory wykorzystuje
                  doskonale...SLABE NERWY DOROSLYCH:)
        • lze.elity Annamario - cham i glupiec sam sobie swiadectwo 05.07.06, 20:14
          wystawia i mozna go tylko zignorowac lub wysmiac. A uwagi krytyczne acz
          uzasadnione, chocby nie wiem jak bolesne, powinny byc do przelkniecia przez
          kazdego z jakims rozumem i BEZ CHOROBY PSYCHICZNEJ. Niestety, wydaje sie, ze
          lwia czesc polskich politykow, w tym na najwyzszych szczeblach, to osoby
          psychicznie chore: klebki kompleksow, osobnuiki zaciukane, niepewne siebie,
          bojace sie ludzi i swiata, mimozowate, biorace kazda uwage za celowo niszczacy
          personalny atak, z zadnym poczuciem humoru. I takie osoby napewno do polityki
          pchac sie nie powinny. Nawet gdy w istocie sa przyzwoite i maja dobre checi -
          moga zajac mniec eksponowane stanowisko doradcow partyjnych, parlamentarnych
          czy rzadowych. Niestety, niektorzy sa control freak (co inne schorzenia
          psychiczne poglebia) i bez niezbednych cech i z zadna charyzma - jak wlasnie
          bracia Kaczynscy - na najwyzsze stanowiska sie pchaja (Jarek madrzejszy, ale
          Lech...).
          • annamarta8 Re: Annamario - cham i glupiec sam sobie swiadect 05.07.06, 20:49
            - wyjasniam!!! - wtret z ta "choroba psychiczna" - to nie moja zasluga.
            Rozmawiam sobie w najlepsze z Emes-nju, a tu jak nie wskoczy (bez zadnego
            ostrzezenia - zaznaczam) niejaka "Wanda68" i oswiadcza ni stad ni zowad, ze w
            Polsce chorzy psychicznie maja dostep do inernetu, nawet chyba za darmo> Poslalm
            Jej post z gratulacjami. Chyba dobrze zrobilam? Jak myslicie? -zaznaczam, ze jej
            kontrybucja do naszego tematu byla zadna oprocz tego wtretu. No i pozniej troche
            jeszcze pozartowalismy z Emes-nju na ten temat, ale to w sumie bylo "na boku"
            obok glownego tematu.
            Bardzo fajne sa Wasze posty - serio:)
            Pozdrawiam
            • annamarta8 Re: Annamario - cham i glupiec sam sobie swiadect 05.07.06, 21:37
              - Lze-elity - troche sie zgubilam - wybacz:)
              ja zareagowala szybciej niz zrozumialam calosc Twojego postu - Ha!Ha!
              Ty sie w tym galimatiasie postowym na pewno polapiesz.:)
            • lze.elity Ja bym jeszcze zlosliwiej wspolczul tej terapii 06.07.06, 01:50
              zajeciowej;)
    • b.6.1966 Re: Myszko polna 5 lub ile zechcesz-------------- 06.07.06, 01:01
      NIE KAPUJ!Jak kochasz malca, czyli prezydenta leszka, to fajnie, Twoja wola.
      Milosc, mawiaja , slepa bywa. Ale miej JAJa, chc pewnie jestes rodzajem zenskim!
      Jak popelnil narod BLAD i wybral idiote, ograniczonego tluka, to trudno, zeby
      jechac na tym przez kolejne 5 lat, Skarbie! Bledy sie popelnia ,ale i czerpie z
      nich nauke, wiesz?Badz madra Polka, odstaw WAZELINE!
      • eon3 Myszka ma rację 06.07.06, 17:59
        Adminie czemu nie puszczasz mojej wypowiedzi którą cytuję:
        Nie będe Was nazywał kretynami.
        Tylko o faktach.
        1)Niemcy potrafią się śmiać z wszystkich nacji i w stopniu nieporównanie
        mniejszym z siebie ale natychmiast wybuchną wściekłością gdyby śmiali si z nich
        Polacy.Nie wierzycie to sprawdzcie.
        2)Po tym co Niemcy zrobili nam Polakom z przyzwoitości po prostu mniej im wolno
        i samo tego powinni pilnować.
        3)Niestety ten naród można o wszystko podejrzewać ale nie o przyzwoitość.
        4)Denazyfikacja, pokuta, to było jedno wielkie udawanie którym na szczęście
        ostatnio się już zmęczyli i wychodzi ich prawdziwe oblicze.
        5)Nawet poprzednio gdy nie byli zmęczeni nigdy nie udawali że gardzą Polakami.I
        z czego tu się cieszyć?
        6)Mimo większego niż u nich istniejącego w naszej nacji marginesu złodzieji po
        stokroć wolę dziękuję Bogu że urodziłem się Polakiem a nie Niemcem.
        7)Bo jeśli o jakimkolwiek narodzie można powiedzieć że jest narodem morderców
        to niestety o nich o Niemcach
        8)Gdy wybiorą sobie mordercę na kanclerza zapewniam Was że niemal każdy z nich
        gorliwie będzie wypełniał jego mordercze plany pod warunkiem że w imię
        wielkości Niemiec

I z czego tu się cieszyć? Durnie!

• maaac Re: Myszka ma rację 06.07.06, 19:07
          Też nie będe nazywał cię kretynem tylko napiszę o faktach:
          1. Nie wiem po co mowa o Niemcach i Polakach gdy "obrażajacym" nie byli Niemcy
          a jedynie jedna niemiecka gazeta, a obrażonym nie Polacy a jedynie dwóch
          przedstawicieli naszego narodu. W dodatku dla większości Polaków obraźliwa
          mogła być co najwyżej forma, a nie treść bo nie takie żeczy sami na Prezydenta
          i Jego Brata wygadujemy.
          2. Nie wiem skąd wniosek "Niemcy potrafią się śmiać z wszystkich nacji i w
          stopniu nieporównanie mniejszym z siebie ale natychmiast wybuchną wściekłością
          gdyby śmiali si z nich Polacy. Nie wierzycie to sprawdzcie." Przeprowadzałeś
          taki eksperyment? Ciekawe jak ciężkie były twoje dowcipy jeżeli wyprowadziły z
          równowagi nawet Niemców... - gratuluje poczucia humoru i smaku.
          3. Po tym Co Niemcy mi zrobili nie wolno im się naśmiewać z człowieka z którego
          i ja łacha drę? Ciekawa teza. Uważasz Polaków za jakichś inwalidów tak jak
          Madzia Buczek nie podlegających krytyce z powodu swojej ułomności? Wiesz
          obrażasz mnie w ten sposób.
          4. "Niestety..." - też teza ciekawa... Polacy wszyscy jak jeden mąż to ideały
          (jak nie ideał to pewnie i nie Polak), a Niemcy to...
          5. Też ciekawa teza...
          6. Gardzą Polakami? Ciekawe w jakim charakterze tam przebywałeś że tobą aż tak
          gardzono. Jak tam byłem parę razy MNĄ gardzić żaden się nie odważył. :)
          7. Margines złodzieji? Ciekawe że onim wspomniałeś czyżbyś członkiem jego?
          8. Jeżeli Niemcy to "naród morderców" to Polacy pewnie "naród bohaterów"?
          Zwłaszcza w gębie...
          9. Taaaaak każdy, widać historii uczyłeś się wyłącznie z Czterech Pancernych i
          Klossa.
          • lze_elita_0 Z twego postu wynika, ze mamy do czynienia z 06.07.06, 20:44
            WYJATKOWA BZDURA. Przemoge sie i te sierote tez chyba przeczytam - musi byc
            smieszniejsze, nizli najlepszy kabaret;) CoS jak...EDGAR!
            • wet3 "Do admina' 08.07.06, 22:28
              Ta strona powinna byc ZAWSZE otwarta. Powinna stanowic cos w rodzaju ksiazki
              zyczen i zazalen!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka