Dodaj do ulubionych

CBOS: PiS - 29 proc., PO - 27 proc.

07.07.06, 15:56
Ciekaw jestem co jeszcze musi zrobić PiS, żeby ludzie przestali mu wierzyć.
Mam tylko jedną odpowiedź. Wyborcom Kaczyńskich nie chodziło o żadną IV RP i
rewolucję moralną. To są etatyści-socjaiści, ktorzy połakomili się na
wyborcze obietnice, i tylko na nie.
Obserwuj wątek
    • giluuu CBOS: PiS - 29 proc., PO - 27 proc. 07.07.06, 15:57
      Ten kraj jest coraz głupszy...
      • zyrbyt Re: CBOS: PiS - 29 proc., PO - 27 proc. 07.07.06, 16:00
        bo to jest tak:
        ludzie emigrują. i to są wyborcy PO
        dlaczego zaś nie rośnie ? bo część wyborców PIS przechodzi na stronę PO :)
        • prusak.bez.jajec [...] 07.07.06, 16:19
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • swistak336 ah przestań...to nie jest śmieszne.... 07.07.06, 16:41
            Polacy są niemiłosierni głupi, a ci, którzy mogliby pokonać głupotę i naprawić nasz kraj wyjechali za granicę i prawdopodobnie nie wrócą.
            Stoimy na granicy katastrofy, a ty kpisz z CBOS. Niestety ten ośrodek ma zapewne rację. Pokłady głupoty nie stopniały, a wyborcy liberałów gremialnie wyjechali za granicę. 2 miliony głosów to ok 20 % poparcia w wyborach. Tylu wyborców ubyło Platformie...
            • eu.czubek jestem z OBOP: Czy Angiela Ma Kuciapkę Czy Nie ?: 07.07.06, 16:55
              • 80662270a z tuskiem zawsze mają przegrane 07.07.06, 17:36
                • rbrbr Istne kartoflisko 07.07.06, 17:51
                  • wan4 dopiero kryzys otrzeźwi wolaków 07.07.06, 18:04
                    do którego zmierzamy nieuchronnie... Kwestia czasu. Ale mimo wszystko
                    zaskoczony jestem, że podwyżki cen gazu nie zrobiły wrażenia na emerytach. Choć
                    wiedząc, ile przynoszą w skarpetach do biur maklerskich nie powinienem się
                    dziwić. Wolscy emeryci to odpowiednik klasy średniej cywilizacji zachodniej
                    (mimo wszystko nie zaliczamy sie jeszcze do niej) A kartofel im jeszcze dołozył
                    kosztem młodych ludzi wchodzących na rynek pracy. Nic dziwnego, że uciekaja na
                    zachód.
                    • katrina_bush Wielkie miasto a wies - to dwa swiaty. 07.07.06, 18:09
                      Wielkie miasto a wies - to dwa swiaty.

W wielkich miastach obecna koalicja nie ma szansy na nic.

Na wsi, jak najbardziej ?!
                      • wiezien-cenzury-gw PO nic nowego nie wnioslo do tego cyrku 07.07.06, 18:12
                        • wiezien-cenzury-gw Tusk przywali Kowalskiemu podatkiem za M3 07.07.06, 18:13
                          • wiezien-cenzury-gw Ziobro sprawdzi czy nie bylo przestepstwa.... 07.07.06, 18:28
                            • przemjod __Im więcej wyjeżdża, tym bardziej PiS zyskuje... 07.07.06, 19:48
                              Tak się wychowuje 'własny' elektorat. Młodzi won za granicę, premier wam robotę
                              załatwi przy hiszpańskich truskawkach, a w kraju etatystyczny elektorat buduje
                              swój kartoflany komunizm...
              • janusz-karpinski Re: jestem z OBOP: Czy Angiela Ma Kuciapkę Czy Nie 07.07.06, 20:14
                trzeba by się zwrócić
                do komisji europejskiej
                aby sprawę zbadała !:)
            • yvesl Re: ah przestań...to nie jest śmieszne.... 07.07.06, 17:38
              swistak336 napisał:

> Polacy są niemiłosierni głupi, a ci, którzy mogliby pokonać głupotę i naprawić
              > nasz kraj wyjechali za granicę i prawdopodobnie nie wrócą.
              > Stoimy na granicy katastrofy, a ty kpisz z CBOS. Niestety ten ośrodek ma zapewn
              > e rację. Pokłady głupoty nie stopniały, a wyborcy liberałów gremialnie wyjechal
              > i za granicę. 2 miliony głosów to ok 20 % poparcia w wyborach. Tylu wyborców ub
              > yło Platformie...

Hahahahaa, jak widze kilku kretynow jescze zostalo, analityk od siedmiu boleści
              :):):)
            • rbrbr Re: ah przestań...to nie jest śmieszne.... 07.07.06, 17:52
              Dokładnie. Śmiem twierdzić, że to nie wyborcy PiS wyjechali za granicę szukać pracy.
              Wyborcy PiS dostają zasiłki, dodatki...
          • jola_dywity1 **********rosądni poprą SAM00BR0NĘ*********** 07.07.06, 17:02
            Samoobrona stanowiąca jedyny obecnie ruch prorobotniczy,jest solą w oku
            elementów antypolskich eksploatujących w sposób oszukańczy i bezpardonowy
            wielomilonową rzeszę Rodaków.
            Nasilające się w ostatnich dekadach rozwarstwienie społeczne i brak rzeczywistej
            możliwości awansu społecznego przez uczciwą i ciężką pracę na rzecz rozwoju
            Ojczyzny,doprowadziło do gigantycznej polskiej wedrówki głodującego ludu.
            Statystyki bezrobocia to farsa i kpina.
            Faktyczne bezrobocie to 30%.
            Samoobrona jako jedyne ugrupowanie praktyków w sejmie,dawno zanalizowało te
            zagrożenia i patologie i ma na nie skuteczne remedium.
            Niestety nie wszyscy w Kraju myślą o zwykłych ludziach.Zależne kapitałowo media
            często o antynarodowym rodowodzie ,dla których zwykła prawda jest zagrożeniem
            ich pozycji,nie ustają w atakach na koalicje ,Samoobronę i przeciętnych
            mieszkańców naszej ojczyzny.
            • maria10344 Re: **********rosądni poprą SAM00BR0NĘ*********** 07.07.06, 17:28
              Masz rację wiejskie baby z kartoflami to będą wykopki
              • yvesl Re: **********rosądni poprą SAM00BR0NĘ*********** 07.07.06, 17:41
                maria10344 napisała:

> Masz rację wiejskie baby z kartoflami to będą wykopki

Uważasz ,że jest roznica między ludzmi z miasta i ze wsi? Są lepsi i gorsi
                Polacy ze względu na miejsce zamieszkania? Jeśli tak to jestes kretynka i nic
                dodac nic ujać.
                • swoboda_t Wieś to nie jest miejsce... 07.07.06, 18:12
                  To stan umysłu! I tak się dziwnie składa, że w znacznie większym stopniu
                  charakteryzuje wyborców PiS, SO czy LPR niż PO, nie mówiąc już o UPR.
                  • bernard.gui Re: Wieś to nie jest miejsce... 07.07.06, 18:24
                    swoboda_t napisał:
                    >nie mówiąc już o UPR.

swoboda... BURAKU!
                    co takiego sprawiło, że "stan uysłu" wyborców UPR nazywasz "wiejskim"??
                    obawiam się że jedyne co wiesz o UPR to to że jej byłym prezesem jest znany
                    polski komik Janusz Korwin Mikke, tak?
                    nie rozumiesz czym jest kapitalizm i liberalizm, więc poczytaj troche na ten
                    temat zanim ponownie zagłosujesz na jakiegos socjaldemokrate z PO:
                    www.kapitalizm.republika.pl/
                    www.mises.pl/
                    p.s. na przyszłość: nie wypowiadaj się o partiach których programów nie jesteś
                    zdolny zrozumieć!

--
                    "W kapitalizmie każdy ma własna miskę, talerz czy menażkę. W socjalizmie jest
                    jeden wspólny kocioł i sprawiedliwy podział. W kapitalizmie nie ma tego, który
                    rozdziela. Dlatego kapitalizm to wolność. Natomiast społeczeństwo
                    sprawiedliwości społecznej musi mieć grupę ludzi kontrolujących wszystkie dobra
                    i sprawiedliwie je dzielących. Ten, kto stoi przy kotle, ten, kto dzieli,
                    uzyskuje tak wielka władze, o jakiej nie śniło się żadnemu kapitaliście."
                    • wiezien-cenzury-gw sprawdzcie, czy nie bylo przestepstwa.... 07.07.06, 18:29
                    • swoboda_t Re: Wieś to nie jest miejsce... 07.07.06, 18:48
                      A Ty, szanowny bernardzie.gui przeczytaj jeszcze raz to, co napisałem, zgodnie
                      z zasadami logiki. A jak będzie mało, to jeszcze raz i jeszcze... Podpowiem,
                      bo może być cięzko - głosowałem na UPR.
                      • bernard.gui Re: Wieś to nie jest miejsce... 07.07.06, 19:16
                        ups... rzeczywiście - mój błąd :-/
                        przepraszam za "buraka"

widać mam problemy z czytaniem. widząc zbitke nazw różnych ugrupowań, a na końcu
                        coś o UPR automatycznie założyłem, że znowu jakiś ćwierćinteligent wypowiada się
                        na niezrozumiały dla niego tamet... widać zbyt pochopnie :)

--
                        "W kapitalizmie każdy ma własna miskę, talerz czy menażkę. W socjalizmie jest
                        jeden wspólny kocioł i sprawiedliwy podział. W kapitalizmie nie ma tego, który
                        rozdziela. Dlatego kapitalizm to wolność. Natomiast społeczeństwo
                        sprawiedliwości społecznej musi mieć grupę ludzi kontrolujących wszystkie dobra
                        i sprawiedliwie je dzielących. Ten, kto stoi przy kotle, ten, kto dzieli,
                        uzyskuje tak wielka władze, o jakiej nie śniło się żadnemu kapitaliście."
            • kacz_moralny Szanowna Jolajna Loju 07.07.06, 19:55
              Jesli tekst powyzszy splodzilas samodzielnie, byc moze zainteresuje Cie fakt, ze takie opowiesci zostaly juz, czas jakis temu, napisane. Tylko troche madrzej.
              Jesli 'interesujesz sie czytaniem i poszerzaniem swoich horyzontow', poszukaj w najblizszej bibliotece. Zapytaj o katalog według autorów, znajdz literki 'E', oraz 'M'. Panowie: Engels, Fryderyk; Marks, Karol.
              Serdecznie pozdrawiam :)
            • patman Jolu, wiesz o tym, że zażywanie narkotyków jest 07.07.06, 20:33
              karalne? Zgłoś się lepiej na odwyk.
        • margy Brawo Kaczory! Na pohybel komuchom i cieniasom! :) 07.07.06, 17:10
          To tylko dowodzi, że polityka Kaczorów jest skuteczna!! PiS wygra wybory
          samorządowe, a kłamczuszek Tusk będzie z Jasiem-Marysią i innymi cieniasami
          tylko zgrzytać zębami z bezsilnej frustracji ;)))))))))))

• p_mox Re: Brawo Kaczory! Na pohybel komuchom i cieniaso 07.07.06, 19:39
            Masz racje co tam wzrost gospodarczy.
            Najwazniejsze ze kaczory komus dosrają , jak tak dalej pojdzie to bedziesz
            wpieprzał kartofle z woda za rok majac w domu obraz swojego kaczora na
            centralnym miejscu nad telewizorem
        • yvesl Re: CBOS: PiS - 29 proc., PO - 27 proc. 07.07.06, 17:36
          zyrbyt napisał:

> bo to jest tak:
          > ludzie emigrują. i to są wyborcy PO
          > dlaczego zaś nie rośnie ? bo część wyborców PIS przechodzi na stronę PO :)

Naiwniaku...
      • kowalskijohn To ludzie mają klapki na oczach, albo jad w sercu 07.07.06, 16:04
        To ludzie mają klapki na oczach, albo jad w sercu i nie chcą widzieć co się
        dzieje, a o obietnicach wyborczych już zapomnieli. Gdzie 3 mln mieszkań, gdzie
        jest odnowa moralna w rządzie (pierwszy raz skazaniec-kryminalista nami rządzi),
        gdzie tanie państwo, gdzie są drogi ekspresowe i autostrady, gdzie są podatki
        18% i 32% i to jeszcze takie żeby Pani Ania miała sto złotych więcej niż przy
        liniowym 15%...
        • conan.barbarzynca Re: To ludzie mają klapki na oczach, albo jad w s 07.07.06, 16:07
          kowalskijohn napisał:

> To ludzie mają klapki na oczach, albo jad w sercu i nie chcą widzieć co się
          > dzieje, a o obietnicach wyborczych już zapomnieli. Gdzie 3 mln mieszkań, gdzie
          > jest odnowa moralna w rządzie (pierwszy raz skazaniec-kryminalista nami
          rządzi)
          > ,
          > gdzie tanie państwo, gdzie są drogi ekspresowe i autostrady, gdzie są podatki
          > 18% i 32% i to jeszcze takie żeby Pani Ania miała sto złotych więcej niż przy
          > liniowym 15%...

Ty , se k..wa Walesa dawaj mi obiecane 100 mln zl i gdzie jest druga
          Japonia?????????????? Ty chamie i klamco , oszusto Walesie jeden!
          • kowalskijohn Re: To ludzie mają klapki na oczach, albo jad w s 07.07.06, 16:28
            conan.barbarzynca napisał:

> Ty , se k..wa Walesa dawaj mi obiecane 100 mln zl i gdzie jest druga
            > Japonia?????????????? Ty chamie i klamco , oszusto Walesie jeden!

Czy to znaczy że jeśli inni oszukją to my też możemy i nic nam za to nie grozi i
            wszystko jest w porządku?
            • arek64 Re: To ludzie mają klapki na oczach, albo jad w s 07.07.06, 17:44
              > Czy to znaczy że jeśli inni oszukją to my też możemy i nic nam za to
              >nie grozi i wszystko jest w porządku?

Jak ze swojego pytania odejmiesz znak zapytania, to dostaniesz dokładnie
              zasadę, którą kierują się zwolennicy moheru.
        • chateau Re: To ludzie mają klapki na oczach, albo jad w s 07.07.06, 16:31
          Przeciętny zwolennik PiS ma gdzieś autostrady bo nie będzie nimi jeździł, ma
          gdzieś mieszkania bo go na to nie stać. Bardziej go rajcuje posadzenie do
          pierdla łapówkarza niż sprawna służba zdrowia. Mieszkanie może dostanie na
          własność w prezencie od nowej władzy, może dostanie pensję minimalną na poziomie
          2000, bo przecież tych łże-kapitalistów na to stać. A jak jakaś gazeta w
          Zadoopiu Bawarskim napisze paszkwil na prezydenta IV RP to jakby wszystkich
          Polaków obrażono. I tak do końca to nie wiadomo, czy krew na macę to żydzi czy
          geje zbierają.
          • ksiundz Nie wiem czy jestem przeciętnym wybrocą PiS mój 07.07.06, 16:37
            Panie, ale mam:
            - 41 lat, koleżankę maużonkę i dwie córki;
            - dom z ogrodem i kominkiem;
            - psa;
            - samochód;
            - nic nie chcę od jakiegokolwiek rządu poza niższymi podatkami, nawet pensji
            minimalnej :)
            - nie znoszę komunistów, Gazety Wyborczej i Eurolandu;
            - jestem wyborcą PiS i co więcej jestem z jego rządów zadowolony.

Pozdrawiam
            • taziuta Re: Nie wiem czy jestem przeciętnym wybrocą PiS m 07.07.06, 16:41
              Ksiundz, my to wiemy. Ale nie mamy do Ciebie o to pretensji, bo takim Cię dobry
              Pan Bóg stworzył :-)))

ksiundz napisał:

> Panie, ale mam:
              > - 41 lat, koleżankę maużonkę i dwie córki;
              > - dom z ogrodem i kominkiem;
              > - psa;
              > - samochód;
              > - nic nie chcę od jakiegokolwiek rządu poza niższymi podatkami, nawet pensji
              > minimalnej :)
              > - nie znoszę komunistów, Gazety Wyborczej i Eurolandu;
              > - jestem wyborcą PiS i co więcej jestem z jego rządów zadowolony.
              >
              > Pozdrawiam
              >
              • sclavus Re: Nie wiem czy jestem przeciętnym wybrocą PiS m 07.07.06, 17:36
                taziuta napisał:

ksiundz se chyba jajca robi...
                chyba, że z tom MAUżonką to prawda - przy gosposi to tak może być... :)))
            • swistak336 i masz maUŻONKĘ? 07.07.06, 16:43
              a może maużowinkę? Wyborco PiSS
            • chateau Re: Nie wiem czy jestem przeciętnym wybrocą PiS m 07.07.06, 16:43
              Więc jest Pan zwolennikiem nieprzeciętnym :)
            • kowalskijohn Re: Nie wiem czy jestem przeciętnym wybrocą PiS m 07.07.06, 16:53
              ksiundz napisał:

> Panie, ale mam:

Czyli becikowego już nie dostaniesz

PiS zlikwidował ci ulgę remontową, a dzieciom ulgę budowlaną i inne.

> - samochód;

PiS podwyższy ci akcyzę na paliwo od nowego roku i będziesz płacił ponad 5 zł za
              literek.

Pensji i tak nie dostaniesz, a PiS nie obniży ci podatków, jak obiecywał.
              Zlikwidował tylko wszystkie ulgi i ma cię w nosie.

Ale za granicę na dowodzie to by się chciało wyjechać...?

Gratulujemy, ale niestety na to już nie ma lekarstwa.
            • hella11 Re: Nie wiem czy jestem przeciętnym wybrocą PiS m 07.07.06, 17:06
              ksiundz napisał:

> Panie, ale mam:
              > - psa;
              > - samochód;
              >
              > Pozdrawiam
              To po cholere czytasz Wyborcza, kup sobie Goscia Niedzielego, albo jakas Gazete
              Polska i odczep sie. Dalej glosuj na PiS i pal w kominku.
              Jak nie znosisz EU to jedz na Madagaskar!!!
            • p_mox Re: Nie wiem czy jestem przeciętnym wybrocą PiS m 07.07.06, 19:47
              Ciekawe czemu nie lubisz eurolandu.
              Kto pompuje teraz ogromna kase w ten kraj , z czego czerpie ogromne korzysci
              ugrupowanie pis??
              pewnie na wczasy jezdzisz na mazuryy , zeby nie poczuc sie zakompleksiony za
              granica .
              powiedz jeszce z czego jestes tak bardzo zadowlony co zrobiło dobrego twoje
              ulubione ugrupowanie ??
        • romulus_remulus Re: To ludzie mają klapki na oczach, albo jad w s 07.07.06, 17:19
          kowalskijohn napisał:

> To ludzie mają klapki na oczach, albo jad w sercu i nie chcą widzieć co się
          > dzieje, a o obietnicach wyborczych już zapomnieli. Gdzie 3 mln mieszkań, gdzie
          > jest odnowa moralna w rządzie (pierwszy raz skazaniec-kryminalista nami rządzi)
          > ,
          > gdzie tanie państwo, gdzie są drogi ekspresowe i autostrady, gdzie są podatki
          > 18% i 32% i to jeszcze takie żeby Pani Ania miała sto złotych więcej niż przy
          > liniowym 15%...

może wyborcy PISu myślą samodzielnie a nie przy pomocy mediów i wiedzą, że w
          przeciągu pół roku to sobie można ....
          • romulus_remulus Re: To ludzie mają klapki na oczach, albo jad w s 07.07.06, 17:22
            a przypomnę, że niektórzy z naszych wspaniałych dziennikarzy już 3 miesiące po
            wyborach chcieli mieć 3 miliony mieszkań, tanie państwo i 15 % podatku
          • arek64 Re: To ludzie mają klapki na oczach, albo jad w s 07.07.06, 17:53
            > może wyborcy PISu myślą samodzielnie a nie przy pomocy mediów i wiedzą,
            > że w przeciągu pół roku to sobie można ....

No skoro wyborcy PiS myślą samodzielnie, to pewnie szybko dostrzegą obłudę i
            fałsz w reklamówce PiSu puszczanej w TV. Przecież przez 6 miesięcy to sobie
            można... a nie chwalić się sukcesami. Czy dostrzegasz to w końcu, że Twoja
            partia jest dwulicowa i kłamliwa?
        • kraq Re: To ludzie mają klapki na oczach, albo jad w s 07.07.06, 19:12
          nie mozna powiedziec, ze nic nie robia. przeciez te kartoflane kurduple
          skutecznie sie kompromituja u nas i na swiecie a to wymaga jakiejs tam
          aktywnosci
      • mamara Re:Dokąd będą mieli pieniadze z Unii i spółek 07.07.06, 16:28
        będą rzadzili, jak pieniadze się skończą będzie klapa: spisek, ukłąd i cos tam
        jeszcze
      • julka661 Re: CBOS: PiS - 29 proc., PO - 27 proc. 07.07.06, 17:35
        Niestety, jesteśmy coraz głupsi...kwa, kwa...
      • yvesl Re: CBOS: PiS - 29 proc., PO - 27 proc. 07.07.06, 17:36
        giluuu napisał:

> Ten kraj jest coraz głupszy...

Skoro ma takich obywateli jak ty... to co sie dziwić.
      • jacekm22 Re: CBOS: PiS - 29 proc., PO - 27 proc. 07.07.06, 19:00
        Niestety zaczynam sklaniac sie ku tej opinii !!
        Jesli po tym co zrobil ( a raczej nie zrobil !!) PIS , glosowanie na to
        ugrupowanie mozna wytlumczyc tylko glupota!! Szkoda ze tych glupoli jest AZ
        30% .....
    • piskoala CBOS: PiS - 29 proc., PO - 27 proc. 07.07.06, 15:58
      mamara napisał:
      > Ciekaw jestem co jeszcze musi zrobić PiS, żeby ludzie przestali mu wierzyć.
      > Mam tylko jedną odpowiedź. Wyborcom Kaczyńskich nie chodziło o żadną IV RP i
      > rewolucję moralną. To są etatyści-socjaiści, ktorzy połakomili się na
      > wyborcze obietnice, i tylko na nie.

Niech robią to, co dotychczas. GÓWNO.

----
      viva la koala de la IV RP: PiS/SO/PRL
    • rychurychu CBOS: PiS - 29 proc., PO - 27 proc. 07.07.06, 15:58
      jak to kurde mol jest mozliwe? czy te 29% ma klapki na oczach?
      • plugawy_len Re: CBOS: PiS - 29 proc., PO - 27 proc. 07.07.06, 16:05
        To nie chodzi o klapki. Po prostu ludziom ktorzy glosowali na PiS i Kaczora
        trudno sie teraz przyznac do bledu (nawet przed soba) i dlatego wygodnie im
        wierzyc w te kity, ktore wciska PiS. Znacznie trudniej pogodzic sie z
        rzeczywistoscia. To czysta psychologia.
        • r202 Re: CBOS: PiS - 29 proc., PO - 27 proc. 07.07.06, 16:07
          Za chwilę PiS poprze Konstytucję Europejską (dziś Giscard zaproponował Kaczyńskiemu wejściówkę do
          historii). A elektorat i to łyknie i co wiecej będzie przekonany, że zawsze tego chciał :)
      • mono78 Re: CBOS: PiS - 29 proc., PO - 27 proc. 07.07.06, 19:37
        A pamiętacie prorocze słowa Kurskiego, który podczas poprzedniej kampanii wyborczej wypowiedział znamienne słowa: ciemny lud uwierzy we wszystko. I się sprawdziło. Niech tylko jeszcze przepowie mi jak giełda w przysłym tygodniu. PROROK. pozdrawiam.
    • cat_1 jak plują w twarz to deszcz pada 07.07.06, 16:05
      a jak kaczor narobi na głowę to dziękują za nowy beret !
      to jest dopiero elektorat !!!
    • heyoza Nie kompromitujmy się Już itak nas ośmieszyli 07.07.06, 16:07
      Czy te 29 nie widzi oszołomstwa i braku jakichkolwiek kompetencji obescnie rządzących czy może jest na tyle głupie że daje się złapać na podwawelską wyborczą.Opamiętajcie się póki jeszcze daje się żyć w tym kraju.Nie chcecie chyba wyjeżdzając za granicę spuszczać oczu z zakłopotaniem i mówic że jesteście z Polski.
      • zresetowany_berbec Re: Nie kompromitujmy się Już itak nas ośmieszyli 07.07.06, 16:11
        w pierwszej kolejności należałoby wyedukować społęczeństwo. To niestety będzie
        proces długi i żmudny, ale nie ma innego wyjścia- jesteśmy głupim narodem- to
        raz, a po drugie- my nie bardzo wiemy co to jest demokracja. Nie przywkliśmy do
        wolnego wyboru i stąd efekty.
        • heyoza Re: Nie kompromitujmy się Już itak nas ośmieszyli 07.07.06, 16:22
          Niestety nie da się wyedukować społeczeństwa , za małmo czas i brak chętnych a wobec przejęcia przez kaczystów mediów publicznych staje się to prawie niemożliwe dlatego trzeba działać w swoim ogródku.Zapewniam że nigdy nikogo nie agitowałem i poraz pierwszy jestem naprawdę głeboko zbulwersowany sytuacją polityczną w Polsce i choć daleko mi było do tego teraz chyba zacznę ,w sklepie na ulicy gdziekolwiek nie chcę żeby moje dziecko żyło w takim popieprzonym kraju
    • wahlrich Re: CBOS: PiS - 29 proc., PO - 27 proc. 07.07.06, 16:08
      Niesamowite. 30% poparcia dla tej bandy zakrawa na kpine. Czym kieruja sie
      wyborcy oddajac glos na Kaczynskiego, Gosiewskiego, Kurskiego.
      • sejmajnejm Re: CBOS: PiS - 29 proc., PO - 27 proc. 07.07.06, 16:13
        po prostu znalezli w nich takich samych malych zakompleksionych pseudonarodowych
        pieniaczy jak oni sami
        • 7czester7 Re: CBOS: PiS - 29 proc., PO - 27 proc. 07.07.06, 16:19
          Te wyniki trzeba czytać

Pis 34%
          PO 21%

Hehe, jesteście nieźli, intelektualna śmietanka, te nie 29% z ktorych szydzicie,
          a nie umiecie sie wypowiedziec bez tego jadu. Plujecie, wrzeszczycie,
          wywyzszacie sie. I jakos mi was nie zal,ze wam taki uklad nie odpowiada.
      • heyoza Ja muszę tu siedzieć i nie skapituluje 07.07.06, 16:16
        Dotąd miałem,przyznaję dość niefrasobliwy stosunek do wyborów i polityki, jak zresztą chyba znaczna część ludzi w moim wieku, po 30-tce,ale to co robi ta ekipa to już gruba przesada i naprawdę będę głosował rękami i nogami a jak trzeba będzie to i czym innym żeby tylko z tym skończyć.Pierwszy raz od wielu lat mam zamiar uczestniczyć we wszystkich wyborach, żebym miał paść na ryj to pójdę.Ludzie dla mnie to już szczyt a niestety mam świadomość że oni dopiero zaczęli się panoszyć.
        • wanda43 Re: Ja muszę tu siedzieć i nie skapituluje 07.07.06, 16:30
          Najwyrazniej do CBOS PiS juz wsadzil swoich i stad ta propaganda sukcesu.
        • comeback Re: Ja muszę tu siedzieć i nie skapituluje 07.07.06, 16:54
          A co ja mam powieidzieć - chodzę prawie na wszystkie wybory od kiedy nabyłem prawo wyborcze i guziki jak na razie (zawsze oszołomom NIE)
          • swoboda_t Re: Ja muszę tu siedzieć i nie skapituluje 07.07.06, 18:35
            To tak jak ja. I przyznam się, że niedawno już miałem kryzys, stwierdziłem, ze
            może oleję tę Polskę, te wszystkie wybory. I tak zawsze moi przegrywają - PO
            nijaka(więc mój głos już utraciła), UPR słaba. Wychodzę na ulice i patrzę z
            obrzydzeniem na te bezmyślne stada, co leją na demokrację, albo lecą na lep
            populistów. Ale obiecałem sobie, że choćby nie wiem co to się nie poddam -
            pójdę, zagłosuję. Przynajmniej będe mógł potem spokojnie spać, a nie wstydzić
            się za oddanie głosu(pośrednie lub bezpośrednie)na socjalistów i kłamców spod
            znaku PiS, LPR, SLD, SO itp.
        • zaczarowany-pierniczek A gdzie byłeś w zeszłym roku? 07.07.06, 18:17
          Teraz to już trochę za późno - wygrali prezydenckie i co najbardziej boli
          również parlamentarne. Nawet jeśli przegrają samorządowe to i tak będzie 2:1.
          Przegraliśmy Polskę :(
    • maureen2 Re: CBOS: PiS - 29 proc., PO - 27 proc. 07.07.06, 16:15
      jak zwykle fikcja
    • zyks Kraj zalany kartoflaną sraczką ... 07.07.06, 16:15

• prusak.bez.jajec Czy Angiela z Kartofellandu ma Kuciapkę ?:)))))))) 07.07.06, 16:24
    • sanhedryn Re: CBOS: PiS - 29 proc., PO - 27 proc. 07.07.06, 16:24
      a tak naprawdę to PiS ma 55% a wermacht 15%
    • ksiundz Jeszcze żyjecie kochani ? :)) 07.07.06, 16:29
      Frustracja żle wpływa na zdrowie. A poza wszystkim powiem Wam na uszko - PiS ma
      o wiele większe poparcie niż mu CBOS-y dają. Im większa kanonada w mediach, SLD
      i PO tym poparcie bardziej wzrasta. Tzw. efekt sprężyny :)
      • alterpars Myslacy juz wyemigrowali????? 07.07.06, 16:38
        tez mysle ze poparcie dla PiS jest wieksze. Szpagatowa inteligencja wstydzi sie
        przyznac do tego ze popiera te koalicje. Zycze szczescia Polacy w izolacji
        waszego kraju w UE.
        • taziuta Furda z izolacją, ważna rewolucja! Dla ksiundza... 07.07.06, 16:39
          Furda z izolacją, ważna rewolucja! Dla ksiundza...

alterpars napisał:

> tez mysle ze poparcie dla PiS jest wieksze. Szpagatowa inteligencja wstydzi
          > sie przyznac do tego ze popiera te koalicje. Zycze szczescia Polacy w izolacji
          > waszego kraju w UE.
      • taziuta Re: Jeszcze żyjecie kochani ? :)) 07.07.06, 16:38
        Rewolucja, ksiundz?! A gdzie Ty ją widzisz. Chciejstwo przyćmiewa zdrowy
        rozsądek, rozsądnego poza tym /zdawałoby się/ internauty...
        Miłego łikendu, poza tym :-)

ksiundz napisał:

> Frustracja żle wpływa na zdrowie. A poza wszystkim powiem Wam na uszko - PiS
        ma
        >
        > o wiele większe poparcie niż mu CBOS-y dają. Im większa kanonada w mediach,
        SLD
        >
        > i PO tym poparcie bardziej wzrasta. Tzw. efekt sprężyny :)
        >
        • ksiundz Witaj! taziuta :) Wpadłem w te ciche progi 07.07.06, 16:44
          z wielomiesięcznych rozjazdów i widzę, że nic się tutaj nie zmieniło. Ani moje
          chciejstwo ani antychciejstwo antypisiorów :))
          I Tobie życzę, tego wszystkiego miłego co daje nam ostatnio słoneczko na każdy
          nowy dzień :)
          • sclavus Re: Witaj! taziuta :) Wpadłem w te ciche progi 07.07.06, 17:42
            ksiundz napisał:

> z wielomiesięcznych rozjazdów i widzę, że nic się tutaj nie zmieniło. Ani
            moje
            > chciejstwo ani antychciejstwo antypisiorów :))
            > I Tobie życzę, tego wszystkiego miłego co daje nam ostatnio słoneczko na
            każdy
            > nowy dzień :)
            >

ależ zmieniło się, ksiundzu, zmieniło się i to bardzo:
            Był PiS - jest PiSiOR...
            No i jeszcze ta kołalicja jest, co to ją wyartykułować trudno: PiSSOLPR...:))
            No i - nie wiem czy się załąpałeś - sraczka prezydencka jest, co się przekłąda
            na "wielką ranę maleńkiego ego"...
            Wpadłeś zatem w sam wir....
            PeeS - zazdroszczę ci kominka... :(
    • biott Durny narodzie co czynisz 07.07.06, 16:38
    • ryssio Ciekawe, kto popiera PiS 07.07.06, 16:42
      Serio. Nigdy się z takimi osobnikami nie spotkalem.
      • kowalskijohn Re: Ciekawe, kto popiera PiS 07.07.06, 16:44
        ryssio napisał:

> Serio. Nigdy się z takimi osobnikami nie spotkalem.

Zapraszam na Podkarpacie... tak tylko co czwarty głosował na kogoś innego,
        przeważnie na Leppera...:))
    • zasmucony1 Re: CBOS: PiS - 29 proc., PO - 27 proc. 07.07.06, 16:45
      Jakże sie cieszę,że was to tak wpieprza, tak bardzo boli :))))Wymknęła się wam
      z rąk Polska...i to wszystko:)))Rozpaczajcie sobie rozpaczajcie,nic bardziej
      mnie nie cieszy tak jak rozpacz Polakożerców-Europejczyków z Kłaja:))))
      • wikal Re: CBOS: PiS - 29 proc., PO - 27 proc. 07.07.06, 16:52
        Oto typowy wyborca PiS! Ta mentalność sprzed kilkudzisięciu lat, ta zawziętość,
        ta prostacka radość nie wiadomo z czego. Jakby mógł wydusiłby połowę forum
        (oczywiście tę nieprawomyślną). Inaczej skarbie zaśpiewasz, jak się skończą
        pieniądze, które obecnie PiS rozdaje na prawo i lewo, choć nie jego rząd je
        wypracował.
        Co to jest Kłaj?
    • wrojoz Re: CBOS: PiS - 29 proc., PO - 27 proc. 07.07.06, 16:46
      Kto jeszcze jest za PiS i dlaczego?. Przecież to szkodnicy.
      • wet3 Re: CBOS: PiS - 29 proc., PO - 27 proc. 07.07.06, 16:55
        Wynik PiS prawdopodobnie nalezy pomnozyc przez trzy, bo jest chyba 80% plus!
      • sanhedryn Re: CBOS: PiS - 55 proc., PO - 15 proc. 07.07.06, 16:59
        wrojoz napisał:
        > Kto jeszcze jest za PiS i dlaczego?. Przecież to szkodnicy.

ja jestewm za PiS dlatego
        że to patrioci ty lebiego!
        • alterpars Inteligencja na emigracji "ciemny lud" popiera PiS 07.07.06, 17:02
          • weteran3 inteligencja biła bravo Balcerkowi,teraz szparagi 07.07.06, 17:07
            prostuje u bauera..
            • sanhedryn Re: inteligencja biła bravo Balcerkowi,teraz szpa 07.07.06, 17:11
              weteran3 napisała:
              > prostuje u bauera..

to pożyteczni idioci a nie inteligencja
            • wet3 do weterana3 07.07.06, 17:45
              weteran3 napisała:

> inteligencja bila brawo Balcerowiczowi, teraz szparagi prostuje u bauera..

Smutne, ale prawdziwe. Kiedy ten pierwszej wody niszczyciel polskiej gospodarki
              zostanie wreszcie oceniony za swe "zaslugi"? Pozdrawiam.
              • swoboda_t Re: do weterana3 07.07.06, 18:39
                PiS już ocenił Balcerowicza - chwali się w swojej reklamówce niską inflacją,
                którą mamy dzięki polityce NBP.
              • kraq Re: do weterana3 07.07.06, 19:34
                gdyby nie balcerowicz, to bys palcem w scianie dlubal a nie pisal te dyrdymaly,
                bo komputer kosztowalby 2 pensje, do kupienia za euro na czarnym rynku
                • weteran3 przed Balcerkiem mogłem 1000 X więcej kupić 07.07.06, 19:42
                  komputerów niż teraz i płaciłem 1000 X większe podatki...a ci których tu wpuścił
                  na moje miejsce nie płacą nawet VAT-u...dzieciaku...
                  • kraq Re: przed Balcerkiem mogłem 1000 X więcej kupić 07.07.06, 23:00
                    taaaaa komputerow powiadasz i jeszcze za nie w zlotowkach placiles, taaaa
          • sanhedryn "ciemny lud" ...czy napewno taki ciemny? 07.07.06, 17:08
            nie taki ciemny skoro popiera PiS i nie dał się UBecji otumanić
            • swoboda_t Re: "ciemny lud" ...czy napewno taki ciemny? 07.07.06, 18:40
              To ten sam lud, który poprzednio popierał (w znacznie większym stopniu) SLD -
              także chyba jednak ciemny...
        • wet3 Re: sanhedryn 07.07.06, 17:42
          sanhedryn napisał:

> wrojoz napisał:
          > > Kto jeszcze jest za PiS i dlaczego?. Przecież to szkodnicy.
          >
          > ja jestewm za PiS dlatego
          > że to patrioci ty lebiego!

A ja "zrobilem" ponad 80% dla czczej podpuchy. Podzielam Twoja opinie i
          pozdrawiam.
          • alterpars Zycze szczescia. Swiat Wam pokazuje co mysli 07.07.06, 18:27
            o Waszym (za TAZ) "Nowym polskim kartoflu"
            • wet3 Re: alterpars 08.07.06, 14:55
              alterpars napisał:

>Swiat Wam pokazuje co mysli o Waszym (za TAZ) "Nowym polskim kartoflu"<

Jesli TAZ, Der spiegel i tym podobne lewackie antypolskie szmatlawce sa Twoim
              oknem na swiat, to nie pozostaje nic innego jak pogratulowac ultra-super
              wykwintnego smaku!
        • romcio123 Re: CBOS: PiS - 55 proc., PO - 15 proc. 07.07.06, 23:54
          sanhedryn napisał:

> wrojoz napisał:
          > > Kto jeszcze jest za PiS i dlaczego?. Przecież to szkodnicy.
          >
          > ja jestewm za PiS dlatego
          > że to patrioci ty lebiego!

Chyba partyjniacy, bo z patriotyzmem to oni niewiele maja wspolnego.
      • fly8171 Re: CBOS: PiS - 29 proc., PO - 27 proc. 07.07.06, 17:30
        Mi wystarczy ze rozpie.. uklady w prokuratorze, w sadach, WSI,
        ministerstwach i przyjma mlodych ludzi nie zarazonych starym systemem. I o to
        tak denerwuje sie Salon. Bo zostanie odsuniety od koryta. Czy zastanawialiscie
        sie kiedys czym roznia sie produkty na nasz rynek i Europe? Czy ktorys z
        poprzednich politykow cos o tym mowil? Okradali nas wspolnie! Ostatnia
        wypowiedz Prodiego jest tego dowodem! Dlaczego glosowalem na PIS? Wlasnie
        dlatego!
        • orlando11 Re: CBOS: PiS - 29 proc., PO - 27 proc. 07.07.06, 18:38
          fly8171 napisał:

> Mi wystarczy ze rozpie.. uklady w prokuratorze, w sadach, WSI,
          > ministerstwach i przyjma mlodych ludzi nie zarazonych starym systemem.

Właśnie zaczęli przyjmować. Na przykład w radach nadzorczych regionalnego radia
          i telewizji. Wprawdzie pojęcie o robocie ma jeden na stu, ale za to wszyscy są
          genetycznymi patriotami, ewentualnie krewnymi i przyjaciółmi genetycznych
          patriotów. CZY TY NAPRAWDE NIE WIDZISZ, CO TU SIE DZIEJE ??? !!!
          • swoboda_t Re: CBOS: PiS - 29 proc., PO - 27 proc. 07.07.06, 18:42
            Nie, chyba nie widzi. Idiotów i ślepców nie brakuje. Bolszewia w najlepszym
            wydaniu, ale teraz to ta "słuszna, patriotyczna" bolszewia, także wszystko jest
            na najlepszej drodze.
          • fly8171 Re: CBOS: PiS - 29 proc., PO - 27 proc. 07.07.06, 18:53
            Dzisiaj aresztowano współpracownika Piskorskiego!
    • margy Brawo Kaczory! Na pohybel komuchom i cieniasom! :) 07.07.06, 17:10
      To tylko dowodzi, że polityka Kaczorów jest skuteczna!! PiS wygra wybory
      samorządowe, a kłamczuszek Tusk będzie z Jasiem-Marysią i innymi cieniasami
      tylko zgrzytać zębami z bezsilnej frustracji ;)))))))))))
      • kowalskijohn Re: Brawo Kaczory! Na pohybel komuchom i cieniaso 07.07.06, 17:14
        Ciekawe że bardziej podnieca cię przegrana innych niż cieszysz się z dobrych i
        mądrych posunięć swoich idoli... A to Polska właśnie
        • agaj.agaj Re: Brawo Kaczory! Na pohybel komuchom i cieniaso 07.07.06, 17:25
          Ten ranking potwierdza kolejny raz nie jak silna partia jest PiS, ale jak
          beznadziejna partia jest PO. Czesc z tych 29% zwolennikow PiS po prostu nie ma
          na kogo innego glosowac. PO niestety nie wymienil Tuska, a ten ciagnie PO
          rowno w dol. Jest to przegrany i slaby polityk.
    • kbamm Choć raz nie weszłaby liga polskich smrodzin 07.07.06, 17:15
      zaczynasz narodzie czynić postępy !!!!!!!!
      • sanhedryn zaczynasz narodzie czynić postępy 07.07.06, 17:19
        kbamm napisał:
        > zaczynasz narodzie czynić postępy !!!!!!!!

największy postęp to eliminacja żydoubecji
    • drak02 Re: CBOS: PiS - 29 proc., PO - 27 proc. 07.07.06, 17:18
      Niestety , większosc narodu jest kiepsko wykształcona , nastawiona prosocjalnie
      antyliberalna. Wykształceni, młodzi i samodzielni wyjechali za granicę stąd
      takie dołujące wyniki.
    • maria10344 Re: CBOS: PiS - 29 proc., PO - 27 proc. 07.07.06, 17:25
      Uważam,że ten naród zasługuje na takie kartofle,że miał rację facet którego nie
      cierpię/Bismarck/mówiąc,że Polacy nie potrafią się sobą rządzić i zasługują na
      swój los.Na oponię zawartą w paszkwilanckim artyk. trzeba było sobie
      zapracować,a ostatnie pół roku były pod tym względem pracowite.
    • almagus Re: Dopóki kler i kapłani świeccy będą mieszać ms 07.07.06, 17:27
      Dopóki kler i kapłani świeccy będą mieszać mszę z polityką oraz wiarę z
      polityką, nic z tego dobrego nie wyniknie.
      Ponieważ jak pokazuje życie codzienne, miernoty gotowe jako atut wyborczy
      pokazać, że potrafią chodzić przez parę dób wokół kościoła w przebraniu za
      legionistów rzymskich i z poparciem księdza są wybierani.
      Co jest ich osiągnięciem, gdzie wiedza uprawniająca do sterowania narodem?
      Chyba zdobycie w sposób ohydny władzy:

Plątonogi wybierają stonogi.

Ja na wybory to po mszy chodzę,
      jak przykazanie nonsensy płodzę.
      Choć potem Polska tonie we łzach,
      wybór idioty to jest mój fach.
      Co do wyboru swoje zdanie mam,
      to za pokutę z nim się nie zgadzam.
      Ja dokonuję na wiarę wyboru
      podług parafialnego spaślaka wzoru.
      I choć coraz skromniej, to już sroga bieda,
      daję mu datek, bo mi rozgrzeszenia nie da.
      Jeszcze do tego przeróżne podatki,
      niech tym ministrom wszelkie dostatki.
      Rządy oddali jej pod twą obronę,
      a ja się martwię, za co leczyć żonę!
    • buj_w_chutach PiS ma wysokie poparcie bo PO to g.wniana opozycja 07.07.06, 17:40
      Powinni na PiSie jeżdzić od rana do nocy,ale nie robia tego, bo w gruncie rzeczy
      są tacy sami.Tylko nie lubia Kaczorów.
      • arek64 Re: PiS ma wysokie poparcie bo PO to g.wniana opo 07.07.06, 17:55
        Z sondaży wynika, że długo będziemy jeszcze tkwić w bagnie po uszy. Kto by te
        wybory nie wygrał, to i tak będzie rządzić SamoPiSioR.
        • yvesl Re: PiS ma wysokie poparcie bo PO to g.wniana opo 07.07.06, 17:58
          arek64 napisał:

> Z sondaży wynika, że długo będziemy jeszcze tkwić w bagnie po uszy. Kto by te
          > wybory nie wygrał, to i tak będzie rządzić SamoPiSioR.

I bardzo dobrze. Chyba nie myslisz,że PO - LSD jest lepsze dla Polski?
          • swoboda_t Re: PiS ma wysokie poparcie bo PO to g.wniana opo 07.07.06, 18:45
            Koalicja PO - SLD (choć raczej niemożliwa) byłaby dla Polski równie
            beznadziejna i szkodliwa jak obecna. No, moze trochę mniej, bo nie tak
            zakompleksiona i niekompetantna, ale nadal szkodliwa. Zupełnie jaki Samopisior.
          • arek64 Re: PiS ma wysokie poparcie bo PO to g.wniana opo 07.07.06, 20:09
            > I bardzo dobrze. Chyba nie myslisz,że PO - LSD jest lepsze dla Polski?

Napisałem, że z sondaży wynika, że będziemy tkwić w bagnie po uszy, nawet
            jeżeli wygra PO. Koalicja PO-SLD byłaby jeszcze głupsza niż PiS-Samoobrona. PiS
            nie chcąc koalicji z PO na najbliższe kilka ładnych lat przekreslił możliwość
            normalności w Polsce.
    • skubi6 Obietnice poszly w... 07.07.06, 17:53
      > Wyborcom Kaczyńskich nie chodziło o żadną IV RP i
      > rewolucję moralną. To są etatyści-socjaiści, ktorzy połakomili się na
      > wyborcze obietnice, i tylko na nie.

Ale przeciez obietnice tez poszly w PiSdu. Wiec naprawde nie wiadomo,
      dlaczego PiS ma jeszcze poparcie.
      • jacekm22 Re: Obietnice poszly w... 07.07.06, 19:11
        To jest dla mnie najdziwniejsze na co daje sie nabierac 30% ciemnej masy ??
    • wysokiktos rece opadaja 07.07.06, 18:03
      ...chce powiedziec wyborcza :)))))) Tyle wysilku i wszystko na nic :))))))
      Swoja droga to fenomen. Partia rzadzaca od roku, nadal ma przewage w sadarzach!
      • lewiczka PIS zabiera nam elektorat! 07.07.06, 18:07
    • pethate Re: CBOS: PiS - 29 proc., PO - 27 proc. 07.07.06, 18:17
      Brawo!Niech potem nikt nie mowi,ze nie wiedzial, co to jest pis.
      • alterpars mysle ze UE zrobi z tym porzadek zakrecajac kurecz 07.07.06, 18:24
        ek z kasa...
        • wiezien-cenzury-gw trza sprawdzic czy nie bylo przestepstwa,-prezio 07.07.06, 18:30
    • lidkawozniak Brakuje 22%... 07.07.06, 18:47

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka