todundliebe Re: Idee Goebelsa wiecznie żywe! Dojczland Iber A 11.07.06, 22:34 Jezeli zrobiles juz taki wysilek umyslowy i cos napisales to postaraj sie Palancie zeby to bylo poprawnie! Odpowiedz Link Zgłoś
wgruncierzeczywiscie Kartoflom mówimy NIE, oby autor tego artykułu 11.07.06, 22:33 przewidzial przyszlosc, niedluga przyszlosc. Kartofle niszcza ten kraj w tak szybki sposob, ze szokiem jest wciz tak wielkie poparcie. Odpowiedz Link Zgłoś
lemonna Re: Der Spiegel o Polsce: "Kartoflana wojna" 11.07.06, 22:34 to wszystko niestety prawda~~~~~!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11 Odpowiedz Link Zgłoś
todundliebe Re: Pozyteczni idioci 11.07.06, 22:37 Treeba byc wyjatkowym szubrawcem, pozytecznym idiota lub bylam konfidentem zeby wypisywac takie rzeczy. Czy wy nie rozumiecie ze niemiaszkowie pluja Wam w twarz a Wy z radością wolacie ze deszcz pada! Ostatnie wybory zostały przeprowadzone zgodnie z ordynacją, a rząd utworzono zgodnie z konstytucją . Prezydent wybrany w glosowaniu powszechnym i jest symbolem panstwa tak jak godlo, flaga czy hymn i należy się mu szacunek. Nie ma znaczenia czy jest to Walesa, Kwaśniewski, Kaczyński, Tusk czy inny Kirielejson. Niemiecki szmatławiec drwi sobie z nas wszystkich, zydowska gazeta dla Polakow to nagasnia a durna gawiedz się cieszy. W Niemczech obrazanie prezydenta jest ścigane i karane z urzedu! Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Pozyteczni idioci 11.07.06, 22:41 Ty chyba kochaniutki masz siebie i tobie podobnych na myśli... todundliebe napisał: Re: Pozyteczni idioci Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Pozyteczni idioci 11.07.06, 23:09 czesc taziuta poczytaj uu1, alterprsa, itd., itp., to zrozumiesz, komu "niemiaszkowie" pluja w twarz; po reakcjach latwo rozpoznac; naprawde: glupi tekst w spieglu jest po prostu glupi (jak zawsze) taziuta napisał: > Ty chyba kochaniutki masz siebie i tobie podobnych na myśli... > > todundliebe napisał: > Re: Pozyteczni idioci Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Pozyteczni idioci 11.07.06, 22:43 Prezio to takze czlowiek (a przynajmniej tak by sie moglo wydawac) . Niemcy nie drwia z ciebie tylko z tego imbecyla , w identyczny sposob jak kazdy polak ktory pisze ze prezio ma niedorozwoj . Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Pozyteczni idioci 11.07.06, 23:11 a jakos Spiegel nie drwil sobie z kanclerzycy, jak zmieniala majtochy na wloskiej plazy, pokazujac duza i wydatna niemiecka d..; wtedy jakos wszyscy byli oburzeni na Anglikow, ze to pokazali indianski napisał: > Prezio to takze czlowiek (a przynajmniej tak by sie moglo wydawac) . Niemcy nie > > drwia z ciebie tylko z tego imbecyla , w identyczny sposob jak kazdy polak > ktory pisze ze prezio ma niedorozwoj . Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Pozyteczni idioci 11.07.06, 23:30 a dlaczego? d... kanclerzycy Merkel to satyra par excellence eat.putsy napisał: > paparazzi foto to nie satyra Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Pozyteczni idioci 12.07.06, 00:20 a twoja osobista? gastroenteritis aquda? eat.putsy napisał: > a sraczka prezia Kaczynskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
eat.putsy Re: Pozyteczni idioci 12.07.06, 01:17 no widzisz, repertuar ci sie skonczyl, cyprexe polecam Odpowiedz Link Zgłoś
a1120 Re: Pozyteczni idioci 11.07.06, 22:48 Sa u wladzy tylko dla tego, ze ludzie zawiedli sie na politykach. Miejmy tylko nadzieje, ze szybko sie ten wstyd skonczy. Swoja droga dlaczego UPR ma takie niskie notowania? To chyba jest ostatnia szansa na wlasciwa partie prawicowa. Odpowiedz Link Zgłoś
bim41 KGB atakuje 11.07.06, 23:10 Wszystko wskazuje na to, że usiłuje się z nas zrobić w Europie dyżurnego chłopca do bicia a nasi niektórzy rodacy pieją z tego powodu z zachwytu. Całe szxczeęście , że to Franca i Holandia odrzuciły europejską konstytucję bo inaczej opluli by nas doszczętnie. Obserwując tą całą krajową i zagraniczną nagonkę na PIS i Polskę można odnieść wrażenie, że stoją za tym służby specjalne obcego państwa stosując starą sprawdzoną metodę, że atak idzie z zachodu ale tak naprawdę jest sterowany ze wschodu. Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita_1 [...] 11.07.06, 23:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Masz wiecej rownie "glebokich" mysli? 11.07.06, 23:21 Ależ on jest wierny naukom Mariana Piłki z Trąbek. Odpowiedz Link Zgłoś
matrioszka25 Tak sie zhanbic moze tylko szmata bandy 8 11.07.06, 23:13 urzedujacy polski ambasador w Berlinie, oficjalnie, otwarcie krytykuje swoje pracodawce tzn. Polske, niejaki Byrt jest ewenementem na skale swiatowa, jako ambasador oczernia wlasny kraj. To jest wlasnie przyklad na tzw. lewcka dyplomacje, a Bartoszewski poparl tych debili. Temu Byrtowi, Trybunal Stanu, Ambasade w Berlinie rozwiazac, lepiej pobsadzac ludzmi z Samoobrony, niz tymi zdrajacmi. Zdrada stanu przez urzednikow panstwowych trwa. Byrt nicech sie nie cieszy, Niemccy to cywilizowany narod, nienawidza, gdy ktos pluje na swoj kraj, do tego ejszcze na obcej ziemi i przed obcymi. Wstyd dla calej dyplomacji polskiej stworzonej przez apel 8 zdrajcow. Odpowiedz Link Zgłoś
sybirak Re: Tak sie zhanbic moze tylko szmata bandy 8 11.07.06, 23:54 No to wedle takiej argumentacji płk. Kukliński był jeszcze większą szmatą. Moim zdaniem Byrt nie krytykował Polski, tylko kilku ...., którzy mniej lub więcej przypadkowo, chwilowo Polską rządzą. Odpowiedz Link Zgłoś
matrioszka25 a co czekasz az wroci SB i WSI 12.07.06, 00:20 przeciez ta szmata to agent z PRL. Sam sie przyznal, ale co jeszcze robi w Berlinie, no to jest pytanie. Byrt agent sluzb PRL: www.ipn.gov.pl/wp_przeglad_030106.html Odpowiedz Link Zgłoś
rafikman Kiedy pierwsza wejście Jarka na salony ? 11.07.06, 23:19 Dużo bym dał żeby tam być i to zobaczyć na żywo, to będzie niezły ubaw. Jego braciszek już pokazał co to znaczy Polak-Światowiec. Odpowiedz Link Zgłoś
pi71 zgadzam sie z kazdym slowem z artykulu 11.07.06, 23:19 kaczynscy podazaja droga innych zakompleksionych narodowych buntownikow z zadupi europy: łukaszenki i mecziara Odpowiedz Link Zgłoś
sybirak Re: Der Spiegel o Polsce: "Kartoflana wojna" 11.07.06, 23:39 Dla zachowania obiektzwizmu, dwa cytaty, które w tzm artykule też się znalazły: "Zum Glück sind die Polen immer schlauer als ihre Regierungen. Nach der Wende wählten sie konservativ und liberal, um den Kommunismus los zu werden. Später votierten sie links, weil sie den Postkommunisten eher zutrauten, das Land in die EU zu führen". Oraz: "Immerhin haben diese Kaczynskis als Aktivisten der Solidarnosc in den achtziger Jahren mehr für die Freiheit in Mittel- und Osteuropa getan als manche ihrer heutigen Kritiker". Odpowiedz Link Zgłoś
herezjarcha Re: Der Spiegel o Polsce: "Kartoflana wojna" 11.07.06, 23:51 Raz na jakiś czas można wylać z siebie zółć pogardy: "Tu bardziej potrzeba lekarza, ciężkiej pracy, normalnego życia seksualnego, a nie politykierstwa." powiedział ktoś wyżej, i miał cholerną rację. W dupie mam was szczekających na forum a to za donkiem a to za leszkiem, w dupie mam jak mój post usuną, może ktoś przeczyta: do sypialni forumowi politykierzy! Jak dacie satysfakcję kobiecie i sobie pospołu to moze będziecie potrafili usatysfakcjonować resztę "motłochu". Z jednej strony bierni, z drugiej wierni, wszyscy warci jeno szeląga za swe wrzaski. Rzygam wami, a prawicowymi frustratami w szcególności (nie myślcie "donkowe pieski" że was oszczędzam - po prostu mniej szkodzicie - bo mniej mozecie). Panie moderatorze, czyń swą powinność! Odpowiedz Link Zgłoś
mw1969 "Kartoflana wojna" - sabotażyści z Sejmu 12.07.06, 00:00 eva15 napisała: > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=45033003&a=45056606 > Jest jeszcze lepszy numer w tym Spieglu - ustępujący co prawda, polski > ambasador w Berlnie najeżdza ostro w niemieckim radio na swój własny rząd. > > Ambasador Andrzej Byrt wprowadził tym samym nowe standardy do poliktyki > zagranicznej. A może przywrócił stare?? Przecież np. za zaborów było normalne > obszczekiwać swoich polityków po obcych dworach... > > "Ungewöhnlich deutliche Töne aus dem Mund eines Diplomaten: Der polnische > Botschafter in Deutschland, Andrzej Byrt, hat sich in sehr kritischer Form > zum Regierungswechsel daheim geäußert(...)" > > www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,426114,00.html EVA15, a ja jeszcze dodam TO z niemieckiej prasy, gdzie nas po raz kolejny, i niestety trafnie, opisują. Ciekawe, KIEDY Kaczory każą odwołać Jego Ekscelencje Pana ambasadora... A tutaj mały przykład, jak nasza "wadza" reaguje na inicjatywy obywatelskie, kiedy to ludzie słali wirtualne podpisy na listę prostestacyjna przeciw Giertychowi alias Końskiemu Łbu - wtedy jakiś weszpolski skoorwysyn zasypał tę listę śmieciami z generatora postów: Oto fragment ze SPIEGEL ON-LINE www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,425031,00.html Der junge Informatiker, der für die Bednarska-Initiative programmierte, verfolgte den virtuellen Störenfried zurück, und fand heraus: Die Sabotage kam aus dem Sejm. W wolnym tłumaczeniu: "Młody informatyk, który zajmuje sie programowaniem dla Inicjatywy Bednarska (tam, gdzie jest to słynne liceum stołeczne), śledził tego wirtualnego wichrzyciela i oto, co znalazł: Sabotaż wyszedł z Sejmu." No to ja radze: " trzeba yebać takom wadze"!!! Pankowie Bracia Kaczory kompromitują sie coraz bardziej i bardziej. Ich jedyne działania to dywersyjne zaniechania albo jakieś kretyńskie tematy zastępcze, a poza tym WIELKIE ZERO, jak mawiaja w Antyradiu... Miejmy nadzieję, że ta dwukacza władza - zanim wyląduje na śmietniku historii - nie zdąży nam do końca zespuć Polski! Odpowiedz Link Zgłoś
pl2512 Proponuję żeby der spiegel zajął się liczeniem ... 12.07.06, 00:02 liczby dzieci zagazowanych lub zabitych przez niemieckich morderców! Odpowiedz Link Zgłoś
herezjarcha Re: Proponuję żeby der spiegel zajął się liczenie 12.07.06, 00:06 Heh, najprostsza droga do zaprzestania dialogu między narodami....... Wiesz co się wtedy dzieje? Żywi zostają ci co mają więcej czołgów, więc milcz ścierwo bo ja nie chcę by moje dziecko rodziło się w czasie wojny.... Trudne do przyjęcia co? Odpowiedz Link Zgłoś
normalkk Bravo!! Niemcy dobrze napisali!!!!!!!! 12.07.06, 00:03 Bardzo dobrz enapisali Niemcy!!!! igdy nie chcialem stąd wyjeżdżać, skończyłem studia, dalej się kształcę, ale widząc co się dzieje zapragnałem stąd wyjechać do ojczyzny moich pradziadków - do Niemiec, bo tam nie dziają się takie dziwy i Niemcy umieją rządzić swoim krajem! Z radoscią odszukuję swoje Niemieckie korzenie i zaczynam starać się o obywatelstwo Niemieckie! A jak tam zamieszkam to nie przyznam się, że przez 27 lat czułem się Polakiem bo byłoby mi wstyd!!!!!!! Mam dość dziadostwa, pracy za 1000 zł, katolicyzmu i Kaczorów!! Jedyne co zawdzięczam temu krajowi to dobre wykształcenie, ale tego już zaniedługo też tu nie bedzie mozna zdobyć, bo obecny rząd usilnie dąży do tego by Polacy byli jaknajbardziej ciemni! Ma w tym swój cel! Pozdrawiam Wszystkich!! Jakub Bathelt z Bielitz-Biala (Bielsko-Biała). Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Bravo!! Niemcy dobrze napisali!!!!!!!! 12.07.06, 00:09 Z tym wykształceniem lekko przesadziłeś. Podciągnij się w ortografii. Odpowiedz Link Zgłoś
herezjarcha Re: Bravo!! Niemcy dobrze napisali!!!!!!!! 12.07.06, 00:13 Powrót idei państwa narodowego to nieuchronny powrót wojen w Europie. Jeśli już mamu się mordować to proponuję lepszy powód: religia. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Bravo!! Niemcy dobrze napisali!!!!!!!! 12.07.06, 00:22 > Powrót idei państwa narodowego to nieuchronny powrót wojen w Europie. > Jeśli już mamu się mordować to proponuję lepszy powód: religia. Ale temu motłochowi intelektualnemu nic w te czerepy nie wchodzi. Polska od morza do morza. Lwów, Wilno, Kowno. Przedmurze i bezmóżdże. Druga Jugosławia. To się źle skończy. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Bravo!! Niemcy dobrze napisali!!!!!!!! 12.07.06, 00:32 zas lewicowemu motlochowi marzy sie granica miedzy Niemcami i Rosja (bez Polski); pogrobowcy Rosy Luxemburg marza o wszystkim, tylko nie o tym, zeby miedzy Rosja i Niemcami byla niepodlegla Polska; wot internacjonaly uu1 napisała: > > Powrót idei państwa narodowego to nieuchronny powrót wojen w Europie. > > Jeśli już mamu się mordować to proponuję lepszy powód: religia. > Ale temu motłochowi intelektualnemu nic w te czerepy nie wchodzi. Polska od > morza do morza. Lwów, Wilno, Kowno. Przedmurze i bezmóżdże. Druga Jugosławia. T > o > się źle skończy. Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita_1 [...] 12.07.06, 00:39 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Tak ci sie brzydko marzy, Lewaku Monachijski? 12.07.06, 00:44 Kapusta chleb juz znalazł. Teraz szuka kinder vom bahnhof Zoo. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Tak ci sie brzydko marzy, Lewaku Monachijski? 12.07.06, 00:50 za duzo wypiles i pomylilo ci sie z tadeuszem_jaja; ja mieszkam w Monachium, on zas w Berlinie; jako prawdziwy pederesta (podaje za Kopalinskim) gustuje w chlopcach z "bahnhof Zoo"; sprobuj troche wytrzezwiec, i sprobuj wszystko na nowo przemyslec (jesli to wogole mozliwe) uu1 napisała: > Kapusta chleb juz znalazł. Teraz szuka kinder vom bahnhof Zoo. Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita_1 [...] 12.07.06, 01:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Oj, Monachijski - niemiecki nadal kiepsciutki 12.07.06, 01:48 "Children" neofaszysta też nie zrozumie. To miejscowy przygłup. Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita_1 [...] 12.07.06, 01:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
sigact1 Re: Ale staje sie jasne, czemu Monachijski tak Ni 12.07.06, 01:55 Ja go rozszyfrowałem. Nie zaprzeczył. Nazwał mnie uciekinierem z Tworek to się sumiennie przyznałem. A nie zaprzeczył, że też uciekł, ale potem jednak musiał do Muenchen do Instytutu Maxa Plancka bo w Polsce już nie było ratunku. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Ale staje sie jasne, czemu Monachijski tak Ni 12.07.06, 02:00 czasami publikuje w tutejszych periodykach; jako - czesciowo - Zyd mam swoje kanaly i mozliwosci, wy mozecie jedynie sie samych obsikac lze_elita_1 napisał: > nie lubi? KIM mozna tam byc z taka niemczyzna? Kanalarzem? Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok no i mamy - silek tez wariat!!! 12.07.06, 02:34 A wiec tez jestes pochodzenia zydowskiego. I tu cie mamy bratku. Tez nas wypuszczasz. A nie mogłbys lepiej spedzac swojego czasu silku. Tyle razy ci mowiłem - Englischer Garten, Leo, Briener. Albo te inne sprawy - w koncu to dla gayow Haupstadt der Bewegung...... Dziwne, że pomylency nie chą dac nam spokoju, tylko ciągle jątrzą. Chyba Bayer- Leverkusen ma na to jakies pastylki, co? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: no i mamy - silek tez wariat!!! 12.07.06, 02:41 i tu was mam, urodzeni lewaccy antysemici; latwo was sprowokowac do waszych antysemickich wycieczek; smiac mi sie chce 1410_tenrok napisał: > A wiec tez jestes pochodzenia zydowskiego. I tu cie mamy bratku. Tez nas > wypuszczasz. A nie mogłbys lepiej spedzac swojego czasu silku. Tyle razy ci > mowiłem - Englischer Garten, Leo, Briener. Albo te inne sprawy - w koncu to dla > > gayow Haupstadt der Bewegung...... > Dziwne, że pomylency nie chą dac nam spokoju, tylko ciągle jątrzą. Chyba Bayer- > Leverkusen ma na to jakies pastylki, co? Odpowiedz Link Zgłoś
vinc0 Re: no i mamy - silek tez wariat!!! 12.07.06, 02:43 Jakie wycieczki?powaliło cię? Zabroniłeś potępiać nazistów na tym forum,to teraz jak romek koń kochasz Żydów? Odpowiedz Link Zgłoś
vinc0 Re: no i mamy - silek tez wariat!!! 12.07.06, 02:44 Napisz że jesteś silesiusem w 58 procentach Żydowskim hehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Re: no i mamy - silek tez wariat!!! 12.07.06, 09:39 Mnie, naukowo, interesuje nienawisc. Ludzie typu maniek kaluski, frutzus oraz silek, przypominją mi goscia z forum mundialowego pt. "Schweiger". Zupełnie irracjonalne zachowanie. Próba prowokacji. Wsadzanie kijka w mrowisko (przepraszam bodźca w odbyt). Czyste szaleństwo w celu osiągnięcia jakichs własnych durnowatych, ciemnoperwersyjnych celów. Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Re: no i mamy - silek tez wariat!!! 12.07.06, 10:14 A inni racjonalnie ziona miloscia :))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Re: no i mamy - silek tez wariat!!! 12.07.06, 09:34 Silku! Dziecko drogie! Mnie pomawiasz o antysemityzm? Chyba jestes smieszny! Antysemityzm to nienawisc do Zydów. Zbyt cenię tych ludzi i zbyt ich podziwiam. Zbyt wielkie ich zasługi są dla naszego kraju. Zbyt wielu wzbogaciło naszą kultuę, czego obecne narelity nie mogą znieść i przyprawia je to o sraczkę. Mnie mozesz pomawiac, co najwyżej o antykretynizm.... Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Ale staje sie jasne, czemu Monachijski tak Ni 12.07.06, 02:00 Kanalarzem - pedofilem. Odpowiedz Link Zgłoś
sigact1 Re: Ale staje sie jasne, czemu Monachijski tak Ni 12.07.06, 02:02 Powoli atak się zbliża. Zaczyna się chwalić publicysta. A może ten jegomość to sam Sciemka? Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita_1 [...] 12.07.06, 02:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
sigact1 Re: A bedzie gryzl dywan? 12.07.06, 02:08 Już nadchodzi. Kolejnym objawem jest kompletna niemożność wypłodzenia osobistej myśli. Zauważ. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: A bedzie gryzl dywan? 12.07.06, 02:09 Potem zacznie bezwolnie oddawać mocz. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Typowi moczarowcy; polscy antysemici lewacy 12.07.06, 02:11 czyli uu1 i lze_elita uu1 napisała: > Potem zacznie bezwolnie oddawać mocz. Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita_1 [...] 12.07.06, 02:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Powtarzasz sie, stara sklerozo:) Smierc nie w 12.07.06, 02:56 Sądząc po objawąch patrzy na księżą oborę. Odpowiedz Link Zgłoś
sigact1 Re: A bedzie gryzl dywan? 12.07.06, 02:13 uu1 napisała: > Potem zacznie bezwolnie oddawać mocz. :-((( Tego nie zobaczymy. Ale z ostatnich postów wnioskuję nieśmiało, że chyba już zgrzyta zębami. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: A bedzie gryzl dywan? 12.07.06, 02:27 > Ale z ostatnich postów wnioskuję nieśmiało, że chyba już zgrzyta zębami. To protezy. Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita_1 [...] 12.07.06, 02:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Fakt, stac go jedynie na "odbicia lustrzane" 12.07.06, 02:12 Szkoda lustra dla zboka. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Ale staje sie jasne, czemu Monachijski tak Ni 12.07.06, 02:07 Pedofil, ponieważ musi się ukrywać, łatwo zapada na różne schorzenia np. zespół rzekomootępienny Gansera. Trzeba uwzględnić jego starczy wiek. To długo nie potrwa. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Ale staje sie jasne, czemu Monachijski tak Ni 12.07.06, 02:09 chcialbys zatopic noz we wmnie? rak spiewala mlodziez SA; masz dobre wzorce antysemito uu1 napisała: > Pedofil, ponieważ musi się ukrywać, łatwo zapada na różne schorzenia np. zespół > rzekomootępienny Gansera. Trzeba uwzględnić jego starczy wiek. To długo nie pot > rwa. Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita_1 [...] 12.07.06, 02:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: O rany, nadchodzi: Horst Wessel sie mu przypo 12.07.06, 02:17 to wasza piesn, lewaccy antysemici; juz zapomniales? jestes mniej niz zero lze_elita_1 napisał: > Zaraz zacznie spiewac "Die Fahne hoch! Die Reihen fest geschlossen! ..." Jak > PiSdziak Bednarek:) > serwisy.gazeta.pl/kraj/1,65648,3054061.html Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita_1 [...] 12.07.06, 02:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Atak sie nasila - utrata przytomnosci, zapomn 12.07.06, 02:27 niczego nie trzeba przywolywac; wy wszyscy - pod wodza uu1 - to wierni uczniowie SA; ale: prozne nadzieje; noza we mnie nie zatopicie, na to jestescie zs glupi, lewaccy antysemici lze_elita_1 napisał: > ze SAM ducha SA przywolal... Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita_1 [...] 12.07.06, 02:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Powtarza sie...Jak zdarta plyta...Stupor 12.07.06, 02:38 Masz rację. Już po pedofilu. Jakaś korzyść z tego jest. Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita_1 [...] 12.07.06, 02:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Powtarza sie...Jak zdarta plyta...Stupor 12.07.06, 02:47 taki naziol jak ty wykorzystuje dzieci? no coz: faszystowsko-bolszewicka mentalnosc; sowieckie soldaty tez gwalcily; uu1 napisała: > Masz rację. Już po pedofilu. Jakaś korzyść z tego jest. Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita_1 [...] 12.07.06, 02:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: I po gwalcie przez Sowieta TO ci sie z glowa 12.07.06, 02:54 A potem drzwi w autobusie mu dyńkę przytrzasnęły i, ot. Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita_1 [...] 12.07.06, 02:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: I teraz sobie z wetem robia loda...Nie, sobie 12.07.06, 02:58 Zawsze ma w odwodzie <talesa1> i <czat-mana>. No i "kindery". Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita_1 [...] 12.07.06, 03:00 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: No to ich wlasnie zdradza: z wetem 3:( Smutne 12.07.06, 03:06 Bo to pokurcze. Odpowiedz Link Zgłoś
sigact1 Re: Powtarza sie...Jak zdarta plyta...Stupor 12.07.06, 02:39 odWet towarzysza, żeby się kolega nie zapienił. Zaraz mu napisze: ja, ja ganz ruhig, sei ruhig lieber Freund. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: O rany, nadchodzi: Horst Wessel sie mu przypo 12.07.06, 02:17 To hołota z tej samej półki. Tylko, że on te ataki ma coraz częstsze. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: O rany, nadchodzi: Horst Wessel sie mu przypo 12.07.06, 02:19 co chciales powiedziec, pijany zydozerco, pogromco Zydow? uu1 napisała: > To hołota z tej samej półki. Tylko, że on te ataki ma coraz częstsze. Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita_1 [...] 12.07.06, 02:22 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Ma piane na ustach...Mysle, ze...Tak!!! Gryzi 12.07.06, 02:23 Jak się weźmie za szkło będzie po sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
sigact1 Re: Ma piane na ustach...Mysle, ze...Tak!!! Gryzi 12.07.06, 02:27 Może też opowiedzieć o wycieczce w góry w towarzystwie polskich studentów. Nie wspomniał jakoś nigdy, że to są stypendyści medycyny, mający praktyki z psychiatrii. Może się biedactwo nie zorientował. ...to jest kura panie generale!!!... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Ma piane na ustach...Mysle, ze...Tak!!! Gryzi 12.07.06, 02:31 Z drugiej strony, każdy głupi ma swój rozum. Maciupci. Ta ofiara prześladowań antysemickich (co za instykt samozachowawczy) chyba też. Tzn. wielkość śladowa. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Ma piane na ustach...Mysle, ze...Tak!!! Gryzi 12.07.06, 02:36 nauczyla mnie Mama: wszyscy lewacy - komunisci i faszysci - to antysemici; twoje posty tylko to potwierdzaja uu1 napisała: > Z drugiej strony, każdy głupi ma swój rozum. Maciupci. Ta ofiara prześladowań > antysemickich (co za instykt samozachowawczy) chyba też. Tzn. wielkość śladowa. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Ale staje sie jasne, czemu Monachijski tak Ni 12.07.06, 02:05 ten antysemicki pedzio - uu1 - ponoc "wyklada"; kafelki na politechnice uu1 napisała: > Kanalarzem - pedofilem. Odpowiedz Link Zgłoś
eat.putsy Monachijski to taki tutejszy Versager 12.07.06, 02:10 nie przyjeli go kiedys do Bayrische Rundfunk i nie moze odzalowac Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Monachijski to taki tutejszy Versager 12.07.06, 02:12 chachacha; a wlasnie, ze miewam tam swoje audycje autorskie, glupcze, lewacki antysemito, moczarowcu eat.putsy napisał: > nie przyjeli go kiedys do Bayrische Rundfunk i nie moze odzalowac Odpowiedz Link Zgłoś
eat.putsy Re: Monachijski to taki tutejszy Versager 12.07.06, 02:18 no wlasnie, zapomnialem: www.br-online.de/kultur-szene/sendungen/ppp/index.xml Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Monachijski to taki tutejszy Versager 12.07.06, 02:21 pomylily ci sie programy; synapsy nie funkcjonuja? eat.putsy napisał: > no wlasnie, zapomnialem: > www.br-online.de/kultur-szene/sendungen/ppp/index.xml Odpowiedz Link Zgłoś
eat.putsy Re: Monachijski to taki tutejszy Versager 12.07.06, 02:23 aha za wysoki poziom? sorry: www.br-online.de/kinder/ Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Oj, Monachijski - niemiecki nadal kiepsciutki 12.07.06, 01:58 powiedzial antysemicki "naziol"; nie pasuje mu, ze "silesius.monachijski9" ma pochodzenie zydowskie (w czesci); uu1 jest gorszy od lysoli narodowego odrodzenia polski; wyjatkowo chamski antysemita; no coz, jak kazdy komuch, lewak, bolszewik (wujek nazywal sie moczar?) uu1 napisała: > "Children" neofaszysta też nie zrozumie. To miejscowy przygłup. Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita_1 [...] 12.07.06, 02:00 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Adolf Hitler TEZ byl "czesciowo Zydem". Po 12.07.06, 02:03 Jak tylko zaczyna sie noefaszyście doopa palić, przyznaje się do żydowskich korzenie. Co za łajno. Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita_1 [...] 12.07.06, 02:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Adolf mial wiecej klasy - kazal cmentarz z 12.07.06, 02:22 Tu szkoda kulki. Pójdzie siedzieć za pedofilię i dokona żywota. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Adolf mial wiecej klasy - kazal cmentarz z 12.07.06, 02:28 nie nazywam sie adam michnik, ani uu1 uu1 napisała: > Tu szkoda kulki. Pójdzie siedzieć za pedofilię i dokona żywota. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Adolf Hitler TEZ byl "czesciowo Zydem". Po 12.07.06, 02:08 faszysta to jestes ty komuchu; te same lewackie - i gowniane - korzenie; wstydz sie antysemito uu1 napisała: > Jak tylko zaczyna sie noefaszyście doopa palić, przyznaje się do żydowskich > korzenie. Co za łajno. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Adolf Hitler TEZ byl "czesciowo Zydem". Po 12.07.06, 02:06 zostalo udowodnione, ze nie byl; byl za to oberguru pederastow, takich jak ty lze_elita_1 napisał: > nieslubnym dziadku:))) Jedno drugiego wiec nie wyklucza. Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita_1 [...] 12.07.06, 02:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Taa...Komisja d.s czystosci rasowej NSDAP. Wi 12.07.06, 02:24 No, to go nakręciłeś. :) Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita_1 [...] 12.07.06, 02:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Ma orgazm. Zamilkl. I o to chodzilo.:) 12.07.06, 02:36 Pisze jedna ręką to mu wolniej idzie. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Ma orgazm. Zamilkl. I o to chodzilo.:) 12.07.06, 02:46 zanim napisze, to czytam, naziolu; masz juz noz w lapach; wbijesz go w Zyda, jak spiewala SA? uu1 napisała: > Pisze jedna ręką to mu wolniej idzie. Odpowiedz Link Zgłoś
vinc0 Re: Ma orgazm. Zamilkl. I o to chodzilo.:) 12.07.06, 02:49 silesius.monachijski0 napisał: Dlaczego sciga sie tylko neofaszystow, zas komunisci (post) spod znaku SLD moga dalej dzialac? przeciez w "Czarnej ksiedze komunizmu" udowodniono, ze ofiar komunizmu bylo wielokrotnie wiecej niz ofiar faszyzmu; skad ta dwulicowosc? czy tylko dlatego, ze wielu komunistycznych zbrodniarzy i lajdakow bylo pochodzenia zydowskiego? ale to bylby czysty rasizm!!! usprawiedliwia sie ludzi i system tylko dlatego, ze pewna grupa etniczna/religijna odegrala tam znaczaca role; ja - a nawet ze wzgledow rodzinnych nie byloby to mozliwe - nigdy nie bylem antysemita; potepiam jednak z cala moca atakowanie neofaszyzmu, a pozostawianie SLD w Sejmie; to drugie jest dla mnie wiekszym bluznierswtem przeciwko demokracji i panstwu prawa Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Ma orgazm. Zamilkl. I o to chodzilo.:) 12.07.06, 02:52 Poczekaj. Już stał się Żydem. Jeszcze trochę a będzie Żydem sefardyjskim pochodzenia cygańskiego. Równo mu się kićka w tej starej głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Oj, Monachijski - niemiecki nadal kiepsciutki 12.07.06, 01:56 pederasta -znaczenie starograckie, to lubiacy chlopcow; nie pomylila ci sie pedofilia z pederastia? moze troche aktywizacji szarych komorek? lze_elita_1 napisał: > "Kinder" to nie sa "Jungen" :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ezpa7z9 To się prawidłowo podpisuj Jacob nie Jakub! 12.07.06, 01:12 Przed wyjazdem zwróć kasior za te studia ,,folksdojczu''!I wy..dalaj.Za 10-15 lat bedziesz przyjeżdzał na do nas do pracy przy wykopkach kartofli.Odpoczniesz od swoich Panów Turków i Arabusów którzy bedą rządzić w Niemczech!Od Polaków nie dostaniesz w pysk za np.ogolenie brody. Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: To się prawidłowo podpisuj Jacob nie Jakub! 12.07.06, 02:00 hahaha a tyle Wam zwroce za studia nacjonalistyczni frajerzy hahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
formozus1 "Kartoflana wojna"A na jesieni wykopki !!!!!!!!!!! 12.07.06, 00:12 I kartofle do piwnicy. A potem w mundurkach i może im się upiecze. Ludu Polan powstań z kolan. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
herezjarcha Wszystkim Rządzi SZATAN 12.07.06, 00:22 On was kłóci, on tworzy "elity", "układy", "władzę" i "ozdrowicieli" Aż zdechniecie wszyscy bez wyjątku na Jego sztandarze nawet się tego nie domyślając.......... A jedyny człowiek który wam to durnie uświadamiał zczezł rok temu.... Tyle że to nic nie zmienia, bierzcie się za łby, byle szybciej, SAM WAS WSZYSTKICH POPROWADZĘ NA SHOAH!!!! bylem tylko miał pewność że wszyscy wyzioniecie ducha na ustach mając Polskę.... Odpowiedz Link Zgłoś
herezjarcha Re: Wszystkim Rządzi SZATAN 12.07.06, 00:24 jak każdą gó..aną ideę.... Odpowiedz Link Zgłoś
ezpa7z9 Przyganiał kocioł garnkowi ...korupcja w Niemczech 12.07.06, 01:06 Może i Kaczory są nieeuropejscy,ale z Niemców wylazła stara antypolskość. Lepiej mieć jawnego wroga niż ukrytego!Ciekawe jak ukaże się artykuł o krzywych nogach Pani Kancelerz Angeli w np.Naszym Dzienniku?(bo tylko tam,reszta prasy albo żydowska albo niemiecka).Będzie afera na cały świat(tzw.,,wolny'').Kanclerz Kapusta(Kohl) ,,przekręcał ''nie gorzej od ,,bandy Millera''.I co?Siedzi?Miller też nie (jeszcze).I jak tu Polska nieeuropejska. Odpowiedz Link Zgłoś
ezpa7z9 Re:A co Miller przekręcał? 12.07.06, 01:17 Kasior dla CDU jak Miller kasior dla LSD.Krótka pamięć? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re:A co Miller przekręcał? 12.07.06, 01:23 Pamięć w porządku. Jak masz dowody - zgłoś do prokuratury lub policji. Jeżeli nie masz - nie pisz. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re:A co Miller przekręcał? 12.07.06, 01:26 szkoda stukania w klawisze; uu1 nie ma wogole pamieci (jak wiekszosc lewakow); polecam dzisiejsza Konfrontacje (www.itvp.pl/konfrontacja) o mafii sldowskiej Herszmana; ale komuch uu1 i tak niczego nie zrozumie; nie potrafi i nie chce ezpa7z9 napisał: > Kasior dla CDU jak Miller kasior dla LSD.Krótka pamięć? Odpowiedz Link Zgłoś
prof-antoni taka jest prawda -trudno będąc w koalicji z lpr, 12.07.06, 01:23 lepperem i rydzykek udawać , że jest się na poziomie Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: taka jest prawda -trudno będąc w koalicji z l 12.07.06, 01:25 Ależ oni są na poziomie LPR, SO i pana Rydzyka. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kabotyn69 Re: Der Spiegel o Polsce: "Kartoflana wojna" 12.07.06, 01:23 Powtarzam kolejny raz, Bismarck mial racje a tych dwoje blaznow buduje mu pomnik ze spizu. Nienawidze was jak czarnej ospy! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Der Spiegel o Polsce: "Kartoflana wojna" 12.07.06, 01:28 ja "kochajacych inaczej" tez nie cierpie kabotyn69 napisał: > Powtarzam kolejny raz, Bismarck mial racje a tych dwoje blaznow buduje mu > pomnik ze spizu. Nienawidze was jak czarnej ospy! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do silesiusa 12.07.06, 02:12 Juz dzis gdzies napisalem, ze Thomas Urban nazarl sie za duzo furz-gruszek przed pisaniem artykulu w Der Spiegel i szajba mu odpbila. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: do silesiusa 12.07.06, 02:15 Thomas Urban poderwal glupia Polke z Wroclawia, i probuje sie zgrywac na znawce Polski; jest wyjatkowo glupi i nikompetentny; pare razy - publicznie - wytknalem mu przeklamania; strasznie sie obrazil ten samozwanczy "omnibus"; to wyjatkowy duren wet3 napisał: > Juz dzis gdzies napisalem, ze Thomas Urban nazarl sie za duzo furz-gruszek > przed pisaniem artykulu w Der Spiegel i szajba mu odpbila. Odpowiedz Link Zgłoś
sigact1 Re: No już. 12.07.06, 02:21 uu1 napisała: > Za chwilę koneksje portugalskie. I Kaczmarskiego pewnie wyświechta. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: do silesiusa 12.07.06, 02:24 3 razy mialem propozycje napisania do SZ; odmowilem; napisalem do NZZ w Szwajcarii (najbardziej wiarygodny niemieckojezyczny dziennik) eat.putsy napisał: > on do SZ pisze kolego Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: do silesiusa 12.07.06, 02:34 silesius.monachijski0 napisał: > 3 razy mialem propozycje napisania do SZ; odmowilem; napisalem do NZZ w > Szwajcarii (najbardziej wiarygodny niemieckojezyczny dziennik) > > eat.putsy napisał: > > > on do SZ pisze kolego "eat.putsy" powinien zmienic druga (na dwa "s") czesc swojej ksywy. Pasowalaby wowczas do jego yntelektualnych gadek. Odpowiedz Link Zgłoś
eat.putsy Re: do silesiusa 12.07.06, 02:39 jakbys mial szczatke inteligencji to bys sie domyslil, ze bylo odwrotnie tobie tez gratuluje udanego nicka, moczysz sie trzy razy dziennie? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: do silesiusa 12.07.06, 02:56 eat.putsy napisał: > jakbys mial szczatke inteligencji to bys sie domyslil, ze bylo odwrotnie > tobie tez gratuluje udanego nicka, moczysz sie trzy razy dziennie? Czyzby??? Podobno wyraz ten pisze sie przez dwa "s". Gdybys byl na prawde dowcipny, to napisalbys "putty". Nawet wyszlo mi niezle, bo co oznacza "puta" w pewnym jezyku, to moze wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: do silesiusa 12.07.06, 03:04 zostaw ich w spokoju; to sa samé "puty" (przynajmniej jezeli chodzi o jezyk wypowiedzi); a na ich czele stoi ober-puta tego forum, wyjatkowy nieuk, niejaki uu1, bolszewik i jednoczesnie faszysta wet3 napisał: > eat.putsy napisał: > > > jakbys mial szczatke inteligencji to bys sie domyslil, ze bylo odwrotnie > > tobie tez gratuluje udanego nicka, moczysz sie trzy razy dziennie? > > Czyzby??? Podobno wyraz ten pisze sie przez dwa "s". Gdybys byl na prawde > dowcipny, to napisalbys "putty". Nawet wyszlo mi niezle, bo co oznacza "puta" w > > pewnym jezyku, to moze wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
eat.putsy Re: do silesiusa 12.07.06, 11:19 w kazdym razie zaskoczyles o co chodzi, "ts" jest lepsze jak "tt", chyba wiesz dlaczego? "wet" jest chyba jednoznaczne;) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: do silesiusa 12.07.06, 02:39 nie przejmuj sie wet3; wiedzialem, ze lewacy to najgorsi antysemici; to mnie nie wzrusza; znam to lewackie badziewie; rodzina cierpiala i za adolfa (ober- geja) i za komuchow; po prostu: swolocz wet3 napisał: > silesius.monachijski0 napisał: > > > 3 razy mialem propozycje napisania do SZ; odmowilem; napisalem do NZZ w > > Szwajcarii (najbardziej wiarygodny niemieckojezyczny dziennik) > > > > eat.putsy napisał: > > > > > on do SZ pisze kolego > > "eat.putsy" powinien zmienic druga (na dwa "s") czesc swojej ksywy. Pasowalaby > wowczas do jego yntelektualnych gadek. Odpowiedz Link Zgłoś
eat.putsy Re: do silesiusa 12.07.06, 02:44 w tych waszych otepialych lbach nie zaswitalo, ze to nie tylko lewacy krytykuja waszego wspanialego prezia Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: do silesiusa 12.07.06, 02:47 No, co Ty. Jak ma chwilę wolną to myśli o tym, o czym myśli stary pedofil. Odpowiedz Link Zgłoś
moshe65 Kartoflana Polska ! 12.07.06, 02:16 jak sytuacja w Polsce bedzie dalej tak "dobrze" rozwijala to wkrotkce wszyscy z niej wyjada. Zostana tam same Kaczory i Koromorany. Pozniej ktos wpadnie na jakies genialny pomysl by cala Polsce zaorac i zasadzic cos co kupia na zachodzie. W taki tez sposob Polska to bedzie jedno wielkie pole gdzie rosna tylko ....ziemniaki. Chlopy takie jak Lepper bede wtedy dopiru zaduwulone :) Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: moshe65 12.07.06, 02:36 moshe65 napisał: > jak sytuacja w Polsce bedzie dalej tak "dobrze" rozwijala to wkrotkce wszyscy z > niej wyjada. Zostana tam same Kaczory i Koromorany. Pozniej ktos wpadnie na > jakies genialny pomysl by cala Polsce zaorac i zasadzic cos co kupia na > zachodzie. W taki tez sposob Polska to bedzie jedno wielkie pole gdzie rosna > tylko ....ziemniaki. > Chlopy takie jak Lepper bede wtedy dopiru zaduwulone :) Czy nie przejadles sie kartoflami, mosku65? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: moshe65 12.07.06, 02:44 cala lewizna przejadla sie kartoflami - w postaci plynnej (czystego spirytusu); nie przejmuj sie tymi lewackimi faszystami wet3: to ich dewiza; dowalic kazdemu, kto jest przeciwko ideologii komucho-faszystowskiej; zwyczajna farsa 8dzeki Bogu, nozy jeszcze nie maja w lapach, tylko stukaja w klawisze; inaczej musialbym sie zwrocic do Polizei o ochrone) wet3 napisał: > moshe65 napisał: > > > jak sytuacja w Polsce bedzie dalej tak "dobrze" rozwijala to wkrotkce wsz > yscy > z > > niej wyjada. Zostana tam same Kaczory i Koromorany. Pozniej ktos wpadnie > na > > jakies genialny pomysl by cala Polsce zaorac i zasadzic cos co kupia na > > zachodzie. W taki tez sposob Polska to bedzie jedno wielkie pole gdzie ro > sna > > tylko ....ziemniaki. > > Chlopy takie jak Lepper bede wtedy dopiru zaduwulone :) > > Czy nie przejadles sie kartoflami, mosku65? Odpowiedz Link Zgłoś
zeter1 Ich kultura nie zabrania 12.07.06, 02:18 Siekiera, motyka, piłka, linka, Tu Oświęcim, tam Treblinka, Co tu robić, o czym śnić, Szwaby nam nie dają żyć. Ich kultura nie zabrania Robić takie polowania. > [Kaczyńscy] Nie są gotowi zaakceptować NOWOCZESNYCH standardów Unii Europejskiej.< [Der Spiegel] > Obydwoje udowodnili, że z przodu i z tylu są czyści. Lech zabronił mężczyznom w Warszawie paradować z gołymi tyłkami, Jarosław zaś mieszka z własną matką, ale przynajmniej bez ślubu.< [Tageszeitung] Ich kultura nie zabrania Robić takie porównania.... Wszystkim „Europejczykom” wszystkiego najlepszego życzy zeter1! Odpowiedz Link Zgłoś
zeter1 Re: Ich kultura nie zabrania 12.07.06, 02:23 Podejrzewam, że nie wiesz, za co dziękujesz... Odpowiedz Link Zgłoś
moshe65 Re: Ich kultura nie zabrania 12.07.06, 02:30 bardzo przepraszam, ale gdy czytam wiadmosci o tym co sie dzieje w Polska to musze sie koniecznie przy tym napic czegos mocnego...dlaczego Polacy to taki dziwny narod ktory nie potrafi sie wzajemnie uszanowac ? chamstwo, wyzwiska. wszystko to jedna wielka wiocha ! Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita_1 [...] 12.07.06, 02:26 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Pozdrowienia wzajemne dla Azjatow! S priwieto 12.07.06, 02:30 uu1 antysemita, bolszewik i faszysta, pieknie ci podziekuje lze_elita_1 napisał: > Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 re: lze_elita 12.07.06, 02:44 silesius.monachijski0 napisał: > uu1 antysemita, bolszewik i faszysta, pieknie ci podziekuje > > lze_elita_1 napisał: <Pozdrowienia wzajemne dla Azjatow S priwietom> A lze_elita to goracy wielbiciel Urbana vel Urbacha i zawodow nienawistnik Polakow! ---------- Rasizm i nienawisc Urbachowej lze-elity nie ma granic! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: re: lze_elita 12.07.06, 02:51 dziekuje, ze tu jestes wet3; inaczej ta sfora antysemicko-bolszewicko- faszystowaska by sie zupelnie nie odczepila; mam propozycje: "olewajmy" te czerwono-brunatna gadzine; piszmy do siebie, i sobie odpowiadajmy; nie mam ochoty na "gadki" z bolszewickimi naziolami a la uu1 czy lze_elita; . pozdrawiam Sil wet3 napisał: > silesius.monachijski0 napisał: > > > uu1 antysemita, bolszewik i faszysta, pieknie ci podziekuje > > > > lze_elita_1 napisał: <Pozdrowienia wzajemne dla Azjatow S priwietom& > #62; > > A lze_elita to goracy wielbiciel Urbana vel Urbacha i zawodow nienawistnik > Polakow! > ---------- > Rasizm i nienawisc Urbachowej lze-elity nie ma granic! > Odpowiedz Link Zgłoś
eat.putsy Re: re: lze_elita 12.07.06, 02:54 piszcie do siebie, bez skrepowania, najlepiej w prywatnym czat-roomie... Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: re: uu1 12.07.06, 03:02 uu1 napisała: > Cham nie wytrzyma, musi pluć. Podobnie robi czerwona chamica! Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: do zmoczonego 12.07.06, 03:05 Właściwie co mądrego napisałeś? No, ale skoro jesteś kolegą tego starego neofaszysty trudno oczekiwać czegoś madrego. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: do zmoczonej 12.07.06, 03:11 Jak ci jezor lata za daleko, to odpowiadam ci w sposob na jaki zaslugujesz, uu1. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: do zmoczonego 12.07.06, 03:15 A przy okazji myślisz? Sorki. Głupie pytanie. Wycofuję. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: do zmoczonego 12.07.06, 08:00 hej: uu1; faszysto-bolszewikiem (a moze i pedziem) jestes ty, glabie; mozesze sie slinic, ile chcesz, ale trudno komus - kto zna z histoprii rodzinnej, czym byl faszyzm (m.in. przez rodzinne koligacje) - zarzucac nazizm; to twoje posty - zblazowanego lewaka bez kultury i inteligencji, tchna bolszewicko-nazistowska ideologia; zauwazylem to juz od dawna; cham piszesz? czyzby spozniona autorefleksja kmiotku? (choc nie wierze, ze wiesz, co to autorefleksja); albo spojrzales w lustro, chlystku? uu1 napisała: > Właściwie co mądrego napisałeś? No, ale skoro jesteś kolegą tego starego > neofaszysty trudno oczekiwać czegoś madrego. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: re: lze_elita 12.07.06, 09:57 silesius.monachijski0 napisał: > dziekuje, ze tu jestes wet3; inaczej ta sfora antysemicko-bolszewicko- > faszystowaska by sie zupelnie nie odczepila; mam propozycje: "olewajmy" te > czerwono-brunatna gadzine; piszmy do siebie, i sobie odpowiadajmy; nie mam > ochoty na "gadki" z bolszewickimi naziolami a la uu1 czy lze_elita; > . > ---------> > ! > > Zapisałam sobie ten post. Tak na przyszłosc, jakbyś próbował do mnie zagadać. Nie radzę. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: re: lze_elita 12.07.06, 11:07 witaj, no coz: rozumiem Twoje emocje, choc moje posty byly jednoznacznie skierowane do osobnikow typu uu1 czy lze_elita; wiadomo: to Twoi przyjaciele; trudno jednak mi odnosic sie z jakimkolweik szacunkiem do ludzi, ktorzy - z braku argumentow - zaczynaja mnie obrazac; przesledz wczorajsza (i pare popprzednich) dyskusji, a potem wydawaj kategoryczne sady; nie licze na wyrotumialosc, ale moge przynajmniej oczekiwac, ze - zanim zaczniesz mnie atakowac - zapoznasz sie z "caloksztaltem"; trudno: wiem, ze jestes zaprzyjazniona z tymi chamskimi osobnikami, ktorzy zaczeli na tym forum - z braku argumentow - wyzywac mnie od "nazioli" i "faszystow"; dla mnie sa zerami (a nawet jeszcze mniej - w szczegolnosci ten niby "yntelygencik" uu1); odpowiedzialem im ich wlasnym jezykiem: tak, sa dla mnie glupimi, obrzydliwymi naziolami i faszystami, z bolszewickim backgroundem; Ciebie nigdy w tym kontekscie nie wymienialem, i nie o Ciebei mi chodzilo; chcesz sie z tym talatajstwem solidaryzowac, Twoja sprawa; wobec tego nie mamy sobie faktycznie nic weicej do powiedzenia; bez odpowiedzi bio.mum napisała: > silesius.monachijski0 napisał: > > > dziekuje, ze tu jestes wet3; inaczej ta sfora antysemicko-bolszewicko- > > faszystowaska by sie zupelnie nie odczepila; mam propozycje: "olewajmy" t > e > > czerwono-brunatna gadzine; piszmy do siebie, i sobie odpowiadajmy; nie ma > m > > ochoty na "gadki" z bolszewickimi naziolami a la uu1 czy lze_elita; > > . > > > > ---------> > ! > > > > > > > Zapisałam sobie ten post. Tak na przyszłosc, jakbyś próbował do mnie zagadać. > Nie radzę. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: re: lze_elita 12.07.06, 11:51 silesius.monachijski0 > > > bez odpowiedzi > z dnia na dzien coraz bardziej ci odbija. Ale nie wspołczuję. > > > > > > . > > > > > > > > > > > > > > > > > > > Zapisałam sobie ten post. Tak na przyszłosc, jakbyś próbował do mnie zaga > dać. > > Nie radzę. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Komu odbija, temu odbija, i sloma z butow wylazi 12.07.06, 12:31 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=38995&w=44060679&a=44375098 . to "probka mozliwosci" forumowego yntelygenta uu1 (nie wspominajac o b. wysokiej "kulturze" tego osbnika); chcesz go bronic, to go bron; nie wemawiaj tylko forumowiczom, ze to kulturalny i madry czlowiek; to wyjatkowy prymityw (oczywiscie nie musze dodawac, ze uu1 mial mnie na mysli w tej swojej "filipce") bio.mum napisała: > silesius.monachijski0 > > > > > > > bez odpowiedzi > > > > z dnia na dzien coraz bardziej ci odbija. Ale nie wspołczuję. > > > > > > > > > . > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > Zapisałam sobie ten post. Tak na przyszłosc, jakbyś próbował do mni > e zaga > > dać. > > > Nie radzę. > > Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Re: Komu odbija, temu odbija, i sloma z butow wyl 12.07.06, 12:45 A cóź to za towarzystwo ci Autentyczni Zwolennicy PiSu? Jacyś przebierańcy. Pewnie dziady :))) Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Komu odbija, temu odbija, i sloma z butow wyl 12.07.06, 13:46 silesius.monachijski0 napisał: > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=38995&w=44060679&a=44375098 > . > to "probka mozliwosci" forumowego yntelygenta uu1 (nie wspominajac o b. > wysokiej "kulturze" tego osbnika); chcesz go bronic, to go bron; nie wemawiaj > tylko forumowiczom, ze to kulturalny i madry czlowiek; to wyjatkowy prymityw > (oczywiscie nie musze dodawac, ze uu1 mial mnie na mysli w tej swojej "filipce" > ) > > >u ciebie można losować posty z zamkniętymio oczami. wszędzie to samo bagno, pomówienia, oszczerstwa i tony jadu. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Komu odbija, temu odbija, i sloma z butow wyl 12.07.06, 14:06 jakby to powiedzial dziadek sclavus (przyjaciel i mentor tegoz uu1 - zreszta o podobnie wysokim poziomie yntelygencji i coltory): no responses no comments bio.mum napisała: > >u ciebie można losować posty z zamkniętymio oczami. wszędzie to samo bagno > , > pomówienia, oszczerstwa i tony jadu. Odpowiedz Link Zgłoś
moshe65 Re: Pozdrowienia wzajemne dla Azjatow! S priwieto 12.07.06, 02:31 Salamalekum ! Odpowiedz Link Zgłoś
zeter1 Re: Pozdrowienia wzajemne dla Azjatow! S priwieto 12.07.06, 03:06 Jeżeli przyjąć klasyfikację Konecznego, to azjatów należy łączyć z Niemcami. Odpowiedz Link Zgłoś
opluwacz.z.tvn Experci Od Pierdzenia i Bekania Atakują RP :))))) 12.07.06, 02:32 lejbakogelmogel napisał: > Długa tradycja szwabskich gadzinówek !!!!!!!! > Te niemieckie teksty gazetowe to raczej brak kultury, niż satyra. > Zresztą, ich autorzy nie siedzą tu w Polsce. Piszą to co przyślą > im usłużni szabesgoje. > I tu leży pies pogrzebany. nie wymagaj kultury w Kartofellandzie ! ojczyźnie głośnego pierdzenia i bekania :) Odpowiedz Link Zgłoś
moshe65 Re: Experci Od Pierdzenia i Bekania Atakują RP :) 12.07.06, 02:33 a czy jest Polska ! ein Kartofeland ? Lepper, GLemp und 2 kaczoren ... Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Der Spiegel o Polsce: "Kartoflana wojna" 12.07.06, 02:28 dobrze, że nie poruszyli drażliwego tematu, czyli ukł. pokarmowego prez. wiadomo przecież, że ta publikacja nie mogła mu zaszkodzić, gdyż prez. musiałby: 1 przeczytać tekst w tez, 2 zrozumieć 3 zjeść ....;))) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Der Spiegel o Polsce: "Kartoflana wojna" 12.07.06, 02:35 tekst w Spieglu jest tendencyjny; wogole nie ma cech obiektywnego odniesienia do rzeczywistosci; brak jakichkolwiek konkretow (przypominasz sobie - onegdaj - inny tekst w Spieglu, kiedy "dziennikarzyna" krytykowal RM za antysemityzm, przyznaujac, ze nie slucha radia, tylko opiera sie na relacjach znajomych? Spiegel coraz bardziej sie osmiesza; pozdrawiam isa.stern napisała: > dobrze, że nie poruszyli drażliwego tematu, czyli ukł. pokarmowego prez. > wiadomo przecież, że ta publikacja nie mogła mu zaszkodzić, gdyż prez. musiałby > : > 1 przeczytać tekst w tez, > 2 zrozumieć > 3 zjeść > ....;))) Odpowiedz Link Zgłoś
vinc0 Re: Der Spiegel o Polsce: "Kartoflana wojna" 12.07.06, 02:39 A ja tak trochę poza tematem: Witaj silesiusie ,ty nazi-wycieruchu. I ani słowa o Kaczmarskim. Odpowiedz Link Zgłoś
moshe65 Re: Der Spiegel o Polsce: "Kartoflana wojna" 12.07.06, 02:43 oto kolejny przyklad polska choroba narodowa - HomoHamus Polakus. Odpowiedz Link Zgłoś
vinc0 Re: Der Spiegel o Polsce: "Kartoflana wojna" 12.07.06, 02:45 moshe65 napisał: > oto kolejny przyklad polska choroba narodowa - HomoHamus Polakus. - Odpowiedz Link Zgłoś
moshe65 Re: Der Spiegel o Polsce: "Kartoflana wojna" 12.07.06, 02:48 jawohl ! moj dziadek mial racja - zaorac ten piepszony kraj i zasadzic kartofeln.. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: moshe65 12.07.06, 02:51 moshe65 napisał: > oto kolejny przyklad polska choroba narodowa - HomoHamus Polakus. A wy - moski jestescie za to idealni! Wystarczy poczytac sobie ksiazki Shahaka i Finkelsteina! Ciekawe, ze oni nie pisza zle o Polakach, a tylko o Zydach, chociaz tematy polskie sa w ich ksiazkach szeroko poruszane. Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita_1 [...] 12.07.06, 02:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Nie musza, skoro nawet Ajrysz i katolik wam o 12.07.06, 03:00 lze_elita_1 napisał: > okropnych antysemitow nawrzucal. I to a propos Nalibokow i Konuiuchow:))) Z pewnoscia zrobil to na twoje zamowienie. Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita_1 [...] 12.07.06, 03:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Nie, tak jakos to wyszlo z MoD; po odtajnieni 12.07.06, 03:27 lze_elita_1 napisał: > trofiejnych materialow Gestapo, co trafily do rak brytyjskich - wraz z listami > polskich szmalcownikow z owych nieszczesnych wsi:))) > www.amazon.co.uk/gp/product/0195093909/026-4332276-8194811?v=glance&n=266239 Takich "chistorykow" piszacych na zamowienie mamy setki. Pisza tez, ze Auschwitz byl prawie jak sanatorium a Niemcow porownuja prawieze do pielegniarek chroniacych Zydow przed Polakami-mordercami. Pofolguj wiec sobie i daj ludziom spokoj z ta szmira!!! Tych smieci NIKT nie bierze na serio. Jak sam wierzysz w garbate aniolki to nie mysl, ze uwierza w nie myslacy ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: moshe65 12.07.06, 03:01 Masz racje wet3: nie ma tzw. "dobrych moskow"; jest wiekszosc, ktora zyje wlasnym zyciem (wprawdzie jestem katolikiem, ale mam zywe kontakty z tutejsza gmina zydowska), i sa zwyczajni "geszefciarze", rowni zli jak faszysci i bolszewicy; trudno im sie dobrac do skory, bo maja dobrych adwokatow; przykre, ale prawdziwe wet3 napisał: > moshe65 napisał: > > > oto kolejny przyklad polska choroba narodowa - HomoHamus Polakus. > > A wy - moski jestescie za to idealni! Wystarczy poczytac sobie ksiazki Shahaka > i Finkelsteina! Ciekawe, ze oni nie pisza zle o Polakach, a tylko o Zydach, > chociaz tematy polskie sa w ich ksiazkach szeroko poruszane. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Der Spiegel o Polsce: "Kartoflana wojna" 12.07.06, 03:03 a wg Ciebie obiektywny to jaki..?!.... dla mnie tekst jest komentarzem, autor mógł sobie pozwolić na wyrażenie własnej opinii... co ciekawe opinię Spiegla podziela wiele innych tytułów niekoniecznie niemieckich... i co najważniejsze - komentarze do sytuacji w Polsce brzmią podobnie... jak to wytłumaczysz... spiskiem, układem...?!...;) Odpowiedz Link Zgłoś
vinc0 Re: Der Spiegel o Polsce: "Kartoflana wojna" 12.07.06, 03:05 isa.stern napisała: > a wg Ciebie obiektywny to jaki..?!.... dla mnie tekst jest komentarzem, autor > mógł sobie pozwolić na wyrażenie własnej opinii... co ciekawe opinię Spiegla > podziela wiele innych tytułów niekoniecznie niemieckich... i co najważniejsze - > > komentarze do sytuacji w Polsce brzmią podobnie... jak to wytłumaczysz... > spiskiem, układem...?!...;) cały świat przeciwko bliźniakom! będzie wojna! Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Der Spiegel o Polsce: "Kartoflana wojna" 12.07.06, 03:13 a niektórzy się dziwią, skad u nich syndrom oblężonej wieży...;))) odbijemy Bar...?!...;))) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Der Spiegel o Polsce: "Kartoflana wojna" 12.07.06, 03:20 jezeli jest tam "Jasiu Wedrowniczek" to czemu nie; choc pewna bliska mi Amerykanka wolalaby te butelke z Tennesy isa.stern napisała: > a niektórzy się dziwią, skad u nich syndrom oblężonej wieży...;))) > > odbijemy Bar...?!...;))) Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita_1 [...] 12.07.06, 03:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: I do tego jeszcze alkoholizm....Tragiczne! 12.07.06, 03:27 Kompletna degrengolada. Ale nie można było niczego innego się spodziewać. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Der Spiegel o Polsce: "Kartoflana wojna" 12.07.06, 03:10 kompleksem; trzeba sie bac Rosjan i Amerykanow, tolerowac Anglikow (nawet jezeli pokazuja kanclerzyce zmieniajaca pantalona na wloskiej plazy, z chamskim tytulem prasowym, ze "podatki w Niemczech rosna, zas kanclerzyca opuszcza gatki", chylic czola przed "grande culture francaise", bo szampan jest ok (nawet jezeli do dnia dzisiejszego Niemiec we Francji to "le bosh" - wielce obrazliwe. Mozna sie smiac ze slabszych (tzw. "slabszych"): Polakow, Czechow, Wlochow, Hiszpanow, itd. I tu Spiegel wpisuje sie w "ogolnonarodowa tradycje"; tylko: to nie ma nic wspolnego z rzetelnym odniesieniem sie do stanu rzeczy; jesli znasz niemiecki, to polecam Cicero, NZZ i - czasami - die zeit isa.stern napisała: > a wg Ciebie obiektywny to jaki..?!.... dla mnie tekst jest komentarzem, autor > mógł sobie pozwolić na wyrażenie własnej opinii... co ciekawe opinię Spiegla > podziela wiele innych tytułów niekoniecznie niemieckich... i co najważniejsze - > > komentarze do sytuacji w Polsce brzmią podobnie... jak to wytłumaczysz... > spiskiem, układem...?!...;) Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Der Spiegel o Polsce: "Kartoflana wojna" 12.07.06, 03:16 pierwszy akapit Twojej wypowiedzi jest dla mnie całkowicie niezrozumiały... nie wiem do czego odnosi się ten wstęp...;) ci słabsi w podobny sposób komentują sytuację w Polsce... w tym akapicie też nie odnajduje analogii...;))) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Der Spiegel o Polsce: "Kartoflana wojna" 12.07.06, 03:27 probowalem jako tako naszkicowac niemiecka mentalnosc AD 2006, jak tez sprobowav zrelatywizowac wydzwiek tego mizernego artykuliku w Spieglu; krotko ujmujac: tego typu ataki na Polske (i nie tylko) to proba kompensacji swoich wlasnych kompleksow; kto tu od laz zyje, ten wie, o co chodzi isa.stern napisała: > pierwszy akapit Twojej wypowiedzi jest dla mnie całkowicie niezrozumiały... nie > > wiem do czego odnosi się ten wstęp...;) > ci słabsi w podobny sposób komentują sytuację w Polsce... w tym akapicie też > nie odnajduje analogii...;))) Odpowiedz Link Zgłoś
eat.putsy Re: Der Spiegel o Polsce: "Kartoflana wojna" 12.07.06, 11:29 ja tez tu od lat zyje i wiem o czym mowisz (wlasne kompleksy, tym wieksze im gorsza sutuacja gospodarcza), niemniej jedno nie ma z drugim nic wspolnego. Polska to mloda demokracja, ale czasem (ze wstyudem czy nie) mozemy sie czegos od Niemcow nauczyc. Jak sami Niemcy czesto mowia: "Was willst Du, przeciez mamy demokracje tylko od konca (drugiej) wojny" Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Der Spiegel o Polsce: "Kartoflana wojna" 12.07.06, 11:34 no, zapomniales o 17 mln. "Ossis"; oni tym bardziej nie maja zadnych predylekcji do demokracji (od dyktatury nazistowskiej przeskoczyli bezbolesnie do komunistycznej); u Ossis jest ciekawe to, ze wielu mlodych ludzi zmienilo swoje radykalne poglady z boilszewickich pogladow bylego FDJ na neonazistowskie NPD; stad ta moja z uporem gloszona teza, ze komunizm i nazizm maja u podloza wspolne lewackie nastawienie eat.putsy napisał: > ja tez tu od lat zyje i wiem o czym mowisz (wlasne kompleksy, tym wieksze im > gorsza sutuacja gospodarcza), niemniej jedno nie ma z drugim nic wspolnego. > Polska to mloda demokracja, ale czasem (ze wstyudem czy nie) mozemy sie czegos > od Niemcow nauczyc. Jak sami Niemcy czesto mowia: "Was willst Du, przeciez mamy > demokracje tylko od konca (drugiej) wojny" Odpowiedz Link Zgłoś
eat.putsy Re: Der Spiegel o Polsce: "Kartoflana wojna" 12.07.06, 11:37 Ossis to inna sprawa, Helmut Kohl ich "oszukal" i rezultat jest taki jaki jest. Ciekawe, ze Ossis (nawet Nazis) wcale nie sa tacy antypolscy, jak niektorzy w Westdeutschland. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: silesius 12.07.06, 03:16 Czy czytales wywiad z L.Kolakowskim na temat czerwca 1956? Szukaj pod "czerwiec 1956, a potem "sortuj od najnowszego", idz na str.2 (srodek). Na prawde warto przeczytac! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: silesius 12.07.06, 03:24 czytalem; zreszta, spotykalem sie z L. Kolakowskim i w Monachium (podczas jego wykladu na Forum Siemesna w zamku Nympenburg) oraz parokratnie w Oxfordzie; wiem, co mysli, i wiem dlaczego; wywiad - przyznaje: b. udany - w niczym mnie nie zaskoczyl; ale, dziekuje za linka wet3; dobrze, ze wiemy, co chcemy sobie poczytac, bo warto; prof. Kolakowski juz dawno odszedl od "Wstepu do etyki Spinozy", gdzie pisal "bog" z malej litery; kto go osoboscie zna, ten wie dlaczego wet3 napisał: > Czy czytales wywiad z L.Kolakowskim na temat czerwca 1956? Szukaj pod "czerwiec > > 1956, a potem "sortuj od najnowszego", idz na str.2 (srodek). Na prawde warto > przeczytac! Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: silesius 12.07.06, 03:27 ja natomiast polecam wymiad z Aleksandrem Smolarem "Polityka chorobliwie nieudolna...;))) znikam, dobranoc....;) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: silesius 12.07.06, 03:29 dziekuje za informacje; jak znajde, to poczytam; dobrej nocy Izo i kolorowych snow isa.stern napisała: > ja natomiast polecam wymiad z Aleksandrem Smolarem "Polityka chorobliwie > nieudolna...;))) > znikam, dobranoc....;) Odpowiedz Link Zgłoś
eat.putsy dlaczego tylko "czasem Die Zeit"? 12.07.06, 11:25 bo tak ładnie napisali: www.zeit.de/online/2006/28/bildergalerie-polen-kaczynski "Ex-Premier Marcinkiewicz verlässt als letzter Politiker von Format die Regierung." (Ex-premier Marcinkiewicz opuszcza rząd, jako ostatni polityk (duzego) formatu.) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: dlaczego tylko "czasem Die Zeit"? 12.07.06, 11:30 sam sobie odpowidziales na pytanie; wlasnie dlatego "czasami", bo i tam - niestety - glupi lewacy moga sie szarogesic (ostatnio, kiedy nie ma juz Gräfin Dönhoff, zas H. Schmidt jest za stary, aby moc - jako wydawca - efektywnie wplywac na linie programowa tego tygodnika, coraz czesciej do glosu dochodzi niby yntelygentne lewactwo; a szkoda, bo Die Zeit byl kiedys naprawde b. dobry) eat.putsy napisał: > bo tak ładnie napisali: > www.zeit.de/online/2006/28/bildergalerie-polen-kaczynski > "Ex-Premier Marcinkiewicz verlässt als letzter Politiker von Format die > Regierung." (Ex-premier Marcinkiewicz opuszcza rząd, jako ostatni polityk > (duzego) formatu.) Odpowiedz Link Zgłoś
eat.putsy Re: dlaczego tylko "czasem Die Zeit"? 12.07.06, 11:34 Helmut Schmidt nie był największym przyjacielem Polakow albo Polski. Poza tym Helmutowi zawdzieczaja Niemcy ta obecna sytuacje. Juz wtedy madzry ludzie mu mowili, ze Niemcy nie moga tak dalej funkcjonowac. Odpowiedz Link Zgłoś
zeter1 Re: Der Spiegel o Polsce: "Kartoflana wojna" 12.07.06, 03:39 Brzmią podobnie... A jak mają brzmieć? Zjednoczona Republika Europejska, lub inaczej, ZSRE. W artykule są dwie tezy: Polska izoluje się od Europy, bo/i "nie akceptuje standardów europejskich". Z pierwszym się nie zgadzam, nikt tego nie udowodni, chyba, że... i tu druga teza artykułu, że za izolowanie się uznać należy fakt, iż Polska nie chce tańczyć, jakby jej Niemcy i Bruksela zagrać chcieli. Przyznaję, z takim rozumieniem się zgadzam. Czego dotyczą wg autora "standardy europejskie" widzimy tutaj: > Polityczne przekonania Kaczyńskich są zakorzenione w narodowym katolicyzmie i głębokim sceptycyzmie wobec Niemiec.(...) (...) Kiedy Polacy zauważą, że Kaczyńscy zwalczają już nie mafię, lecz zachodnie swobody i liberalizm, obaj wylądują w Hadesie polskiej historii.< Narodowy katolicyzm, sceptycyzm wobec Niemiec, zachodnie swobody i liberalizm. Przy czym można śmiało stwierdzić, po aintelektualnych reakcjach "Europy" na tzw. marsze, "prawa homo", itp., że całe "zachodnie swobody" i liberalizm sprowadzają się do promocji homo i bolszewickiej próby zniszczenia tradycyjnej kultury europejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
gtx3 Re: Der Spiegel o Polsce: "Kartoflana wojna" 12.07.06, 12:51 Jakiego kraju jest ambasadorem Byrt? Chyba Niemiec. Co za wspaniała lojalność wobec tych od których bierze pieniądze. Ten facet nie powinien wyjść z pierdla. Odpowiedz Link Zgłoś
atheix_mail Kartoflana wojna 12.07.06, 22:25 Wojsko Polskie jest złączone braterstwem broni z potężnym wojskiem amerykanskim, które pokonało reżim Husseina, a dziś krzyżuje plany niemieckich i francuskich podżegaczy wojennych i ich sługusów w Iranie. Niech żyje jedność ruchu kaczystowskiego i sojusz robotniczo-chłopski. Niech żyje Polska Kaczystowska i jej premier z Gorzowa! Odpowiedz Link Zgłoś
antykretyn Re: Der Spiegel o Polsce: Za duzo Zydow w rzadze 12.07.06, 19:35 eva15 napisała: > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=45033003&a=45056606 > Jest jeszcze lepszy numer w tym Spieglu - ustępujący co prawda, polski > ambasador w Berlnie najeżdza ostro w niemieckim radio na swój własny rząd. > > Ambasador Andrzej Byrt wprowadził tym samym nowe standardy do poliktyki > zagranicznej. A może przywrócił stare?? Przecież np. za zaborów było normalne > obszczekiwać swoich polityków po obcych dworach... > > "Ungewöhnlich deutliche Töne aus dem Mund eines Diplomaten: Der polnische > Botschafter in Deutschland, Andrzej Byrt, hat sich in sehr kritischer Form > zum Regierungswechsel daheim geäußert(...)" > > www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,426114,00.ht Ten BYRT to taki Polak jak ja rabin i cadyk z Kalwarii Zebrzydowskiej Odpowiedz Link Zgłoś