Dodaj do ulubionych

Der Spiegel o Polsce: "Kartoflana wojna"

• rach_ciach Idee Goebelsa wiecznie żywe! Dojczland Iber Allez! 11.07.06, 22:28
      • todundliebe Re: Idee Goebelsa wiecznie żywe! Dojczland Iber A 11.07.06, 22:34
        Jezeli zrobiles juz taki wysilek umyslowy i cos napisales to postaraj sie
        Palancie zeby to bylo poprawnie!
    • wgruncierzeczywiscie Kartoflom mówimy NIE, oby autor tego artykułu 11.07.06, 22:33
      przewidzial przyszlosc, niedluga przyszlosc. Kartofle niszcza ten kraj w tak szybki sposob, ze szokiem jest wciz tak wielkie poparcie.
    • lemonna Re: Der Spiegel o Polsce: "Kartoflana wojna" 11.07.06, 22:34
      to wszystko niestety prawda~~~~~!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
      • todundliebe Re: Pozyteczni idioci 11.07.06, 22:37
        Treeba byc wyjatkowym szubrawcem, pozytecznym idiota lub bylam konfidentem zeby
        wypisywac takie rzeczy. Czy wy nie rozumiecie ze niemiaszkowie pluja Wam w twarz
        a Wy z radością wolacie ze deszcz pada! Ostatnie wybory zostały przeprowadzone
        zgodnie z ordynacją, a rząd utworzono zgodnie z konstytucją . Prezydent wybrany
        w glosowaniu powszechnym i jest symbolem panstwa tak jak godlo, flaga czy hymn i
        należy się mu szacunek. Nie ma znaczenia czy jest to Walesa, Kwaśniewski,
        Kaczyński, Tusk czy inny Kirielejson. Niemiecki szmatławiec drwi sobie z nas
        wszystkich, zydowska gazeta dla Polakow to nagasnia a durna gawiedz się cieszy.
        W Niemczech obrazanie prezydenta jest ścigane i karane z urzedu!
        • taziuta Re: Pozyteczni idioci 11.07.06, 22:41
          Ty chyba kochaniutki masz siebie i tobie podobnych na myśli...

todundliebe napisał:
          Re: Pozyteczni idioci
          • silesius.monachijski0 Re: Pozyteczni idioci 11.07.06, 23:09
            czesc taziuta

poczytaj uu1, alterprsa, itd., itp., to zrozumiesz, komu "niemiaszkowie" pluja
            w twarz; po reakcjach latwo rozpoznac;

naprawde: glupi tekst w spieglu jest po prostu glupi (jak zawsze)

taziuta napisał:

> Ty chyba kochaniutki masz siebie i tobie podobnych na myśli...
            >
            > todundliebe napisał:
            > Re: Pozyteczni idioci
        • indianski Re: Pozyteczni idioci 11.07.06, 22:43
          Prezio to takze czlowiek (a przynajmniej tak by sie moglo wydawac) . Niemcy nie
          drwia z ciebie tylko z tego imbecyla , w identyczny sposob jak kazdy polak
          ktory pisze ze prezio ma niedorozwoj .
          • silesius.monachijski0 Re: Pozyteczni idioci 11.07.06, 23:11
            a jakos Spiegel nie drwil sobie z kanclerzycy, jak zmieniala majtochy na
            wloskiej plazy, pokazujac duza i wydatna niemiecka d..; wtedy jakos wszyscy
            byli oburzeni na Anglikow, ze to pokazali

indianski napisał:

> Prezio to takze czlowiek (a przynajmniej tak by sie moglo wydawac) . Niemcy
            nie
            >
            > drwia z ciebie tylko z tego imbecyla , w identyczny sposob jak kazdy polak
            > ktory pisze ze prezio ma niedorozwoj .
            • eat.putsy Re: Pozyteczni idioci 11.07.06, 23:15
              paparazzi foto to nie satyra
              • silesius.monachijski0 Re: Pozyteczni idioci 11.07.06, 23:30
                a dlaczego? d... kanclerzycy Merkel to satyra par excellence

eat.putsy napisał:

> paparazzi foto to nie satyra
                • eat.putsy Re: Pozyteczni idioci 12.07.06, 00:01
                  a sraczka prezia Kaczynskiego?
                  • silesius.monachijski0 Re: Pozyteczni idioci 12.07.06, 00:20
                    a twoja osobista? gastroenteritis aquda?

eat.putsy napisał:

> a sraczka prezia Kaczynskiego?
                    • eat.putsy Re: Pozyteczni idioci 12.07.06, 01:17
                      no widzisz, repertuar ci sie skonczyl, cyprexe polecam
        • a1120 Re: Pozyteczni idioci 11.07.06, 22:48
          Sa u wladzy tylko dla tego, ze ludzie zawiedli sie na politykach. Miejmy tylko
          nadzieje, ze szybko sie ten wstyd skonczy. Swoja droga dlaczego UPR ma takie
          niskie notowania? To chyba jest ostatnia szansa na wlasciwa partie prawicowa.
        • eat.putsy jakos sie nie czuje opluty 11.07.06, 23:13
          moze jestem nienormalny???
    • bim41 KGB atakuje 11.07.06, 23:10
      Wszystko wskazuje na to, że usiłuje się z nas zrobić w Europie dyżurnego
      chłopca do bicia a nasi niektórzy rodacy pieją z tego powodu z zachwytu. Całe
      szxczeęście , że to Franca i Holandia odrzuciły europejską konstytucję bo
      inaczej opluli by nas doszczętnie. Obserwując tą całą krajową i zagraniczną
      nagonkę na PIS i Polskę można odnieść wrażenie, że stoją za tym służby
      specjalne obcego państwa stosując starą sprawdzoną metodę, że atak idzie z
      zachodu ale tak naprawdę jest sterowany ze wschodu.
      • lze_elita_1 [...] 11.07.06, 23:12
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • uu1 Re: Masz wiecej rownie "glebokich" mysli? 11.07.06, 23:21
          Ależ on jest wierny naukom Mariana Piłki z Trąbek.
        • pl2512 Niemiec-najgorsza forma mordercy i zboczenca! 12.07.06, 00:04
    • matrioszka25 Tak sie zhanbic moze tylko szmata bandy 8 11.07.06, 23:13
      urzedujacy polski ambasador w Berlinie, oficjalnie, otwarcie krytykuje swoje pracodawce tzn. Polske, niejaki Byrt jest ewenementem na skale swiatowa, jako ambasador oczernia wlasny kraj. To jest wlasnie przyklad na tzw. lewcka dyplomacje, a Bartoszewski poparl tych debili. Temu Byrtowi, Trybunal Stanu, Ambasade w Berlinie rozwiazac, lepiej pobsadzac ludzmi z Samoobrony, niz tymi zdrajacmi. Zdrada stanu przez urzednikow panstwowych trwa. Byrt nicech sie nie cieszy, Niemccy to cywilizowany narod, nienawidza, gdy ktos pluje na swoj kraj, do tego ejszcze na obcej ziemi i przed obcymi. Wstyd dla calej dyplomacji polskiej stworzonej przez apel 8 zdrajcow.
      • sybirak Re: Tak sie zhanbic moze tylko szmata bandy 8 11.07.06, 23:54
        No to wedle takiej argumentacji płk. Kukliński był jeszcze większą szmatą. Moim
        zdaniem Byrt nie krytykował Polski, tylko kilku ...., którzy mniej lub więcej
        przypadkowo, chwilowo Polską rządzą.
        • matrioszka25 a co czekasz az wroci SB i WSI 12.07.06, 00:20
          przeciez ta szmata to agent z PRL. Sam sie przyznal, ale co jeszcze robi w Berlinie, no to jest pytanie.
          Byrt agent sluzb PRL:
          www.ipn.gov.pl/wp_przeglad_030106.html
    • rafikman Kiedy pierwsza wejście Jarka na salony ? 11.07.06, 23:19
      Dużo bym dał żeby tam być i to zobaczyć na żywo, to będzie niezły ubaw. Jego braciszek już pokazał co to znaczy Polak-Światowiec.
    • pi71 zgadzam sie z kazdym slowem z artykulu 11.07.06, 23:19
      kaczynscy podazaja droga innych zakompleksionych narodowych buntownikow z
      zadupi europy: łukaszenki i mecziara
    • sybirak Re: Der Spiegel o Polsce: "Kartoflana wojna" 11.07.06, 23:39
      Dla zachowania obiektzwizmu, dwa cytaty, które w tzm artykule też się
      znalazły: "Zum Glück sind die Polen immer schlauer als ihre Regierungen. Nach
      der Wende wählten sie konservativ und liberal, um den Kommunismus los zu
      werden. Später votierten sie links, weil sie den Postkommunisten eher
      zutrauten, das Land in die EU zu führen". Oraz: "Immerhin haben diese
      Kaczynskis als Aktivisten der Solidarnosc in den achtziger Jahren mehr für die
      Freiheit in Mittel- und Osteuropa getan als manche ihrer heutigen Kritiker".

• herezjarcha Re: Der Spiegel o Polsce: "Kartoflana wojna" 11.07.06, 23:51
        Raz na jakiś czas można wylać z siebie zółć pogardy:

"Tu bardziej potrzeba lekarza, ciężkiej pracy, normalnego życia seksualnego, a
        nie politykierstwa."

powiedział ktoś wyżej, i miał cholerną rację. W dupie mam was szczekających na
        forum a to za donkiem a to za leszkiem, w dupie mam jak mój post usuną, może
        ktoś przeczyta: do sypialni forumowi politykierzy! Jak dacie satysfakcję
        kobiecie i sobie pospołu to moze będziecie potrafili usatysfakcjonować
        resztę "motłochu". Z jednej strony bierni, z drugiej wierni, wszyscy warci jeno
        szeląga za swe wrzaski. Rzygam wami, a prawicowymi frustratami w szcególności
        (nie myślcie "donkowe pieski" że was oszczędzam - po prostu mniej szkodzicie -
        bo mniej mozecie).

Panie moderatorze, czyń swą powinność!
    • mw1969 "Kartoflana wojna" - sabotażyści z Sejmu 12.07.06, 00:00
      eva15 napisała:

> forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=45033003&a=45056606
      > Jest jeszcze lepszy numer w tym Spieglu - ustępujący co prawda, polski
      > ambasador w Berlnie najeżdza ostro w niemieckim radio na swój własny rząd.
      >
      > Ambasador Andrzej Byrt wprowadził tym samym nowe standardy do poliktyki
      > zagranicznej. A może przywrócił stare?? Przecież np. za zaborów było normalne
      > obszczekiwać swoich polityków po obcych dworach...
      >
      > "Ungewöhnlich deutliche Töne aus dem Mund eines Diplomaten: Der polnische
      > Botschafter in Deutschland, Andrzej Byrt, hat sich in sehr kritischer Form
      > zum Regierungswechsel daheim geäußert(...)"
      >
      > www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,426114,00.html

EVA15, a ja jeszcze dodam TO z niemieckiej prasy, gdzie nas po raz kolejny, i
      niestety trafnie, opisują.

Ciekawe, KIEDY Kaczory każą odwołać Jego Ekscelencje Pana ambasadora...

A tutaj mały przykład, jak nasza "wadza" reaguje na inicjatywy obywatelskie,
      kiedy to ludzie słali wirtualne podpisy na listę prostestacyjna przeciw
      Giertychowi alias Końskiemu Łbu - wtedy jakiś weszpolski skoorwysyn zasypał tę
      listę śmieciami z generatora postów:

Oto fragment ze SPIEGEL ON-LINE
      www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,425031,00.html
      Der junge Informatiker, der für die Bednarska-Initiative programmierte,
      verfolgte den virtuellen Störenfried zurück, und fand heraus: Die Sabotage kam
      aus dem Sejm.

W wolnym tłumaczeniu: "Młody informatyk, który zajmuje sie programowaniem dla
      Inicjatywy Bednarska (tam, gdzie jest to słynne liceum stołeczne), śledził tego
      wirtualnego wichrzyciela i oto, co znalazł: Sabotaż wyszedł z Sejmu."

No to ja radze: " trzeba yebać takom wadze"!!!

Pankowie Bracia Kaczory kompromitują sie coraz bardziej i bardziej. Ich jedyne
      działania to dywersyjne zaniechania albo jakieś kretyńskie tematy zastępcze, a
      poza tym WIELKIE ZERO, jak mawiaja w Antyradiu...

Miejmy nadzieję, że ta dwukacza władza - zanim wyląduje na śmietniku historii -
      nie zdąży nam do końca zespuć Polski!

• pl2512 Proponuję żeby der spiegel zajął się liczeniem ... 12.07.06, 00:02
      liczby dzieci zagazowanych lub zabitych przez niemieckich morderców!
      • herezjarcha Re: Proponuję żeby der spiegel zajął się liczenie 12.07.06, 00:06
        Heh, najprostsza droga do zaprzestania dialogu między narodami.......
        Wiesz co się wtedy dzieje?
        Żywi zostają ci co mają więcej czołgów, więc milcz ścierwo bo ja nie chcę by
        moje dziecko rodziło się w czasie wojny....
        Trudne do przyjęcia co?
    • normalkk Bravo!! Niemcy dobrze napisali!!!!!!!! 12.07.06, 00:03
      Bardzo dobrz enapisali Niemcy!!!! igdy nie chcialem stąd wyjeżdżać, skończyłem
      studia, dalej się kształcę, ale widząc co się dzieje zapragnałem stąd wyjechać
      do ojczyzny moich pradziadków - do Niemiec, bo tam nie dziają się takie dziwy i
      Niemcy umieją rządzić swoim krajem! Z radoscią odszukuję swoje Niemieckie
      korzenie i zaczynam starać się o obywatelstwo Niemieckie! A jak tam zamieszkam
      to nie przyznam się, że przez 27 lat czułem się Polakiem bo byłoby mi
      wstyd!!!!!!! Mam dość dziadostwa, pracy za 1000 zł, katolicyzmu i Kaczorów!!
      Jedyne co zawdzięczam temu krajowi to dobre wykształcenie, ale tego już
      zaniedługo też tu nie bedzie mozna zdobyć, bo obecny rząd usilnie dąży do tego
      by Polacy byli jaknajbardziej ciemni! Ma w tym swój cel!
      Pozdrawiam Wszystkich!!
      Jakub Bathelt z Bielitz-Biala (Bielsko-Biała).
      • uu1 Re: Bravo!! Niemcy dobrze napisali!!!!!!!! 12.07.06, 00:09
        Z tym wykształceniem lekko przesadziłeś. Podciągnij się w ortografii.
        • herezjarcha Re: Bravo!! Niemcy dobrze napisali!!!!!!!! 12.07.06, 00:13
          Powrót idei państwa narodowego to nieuchronny powrót wojen w Europie.
          Jeśli już mamu się mordować to proponuję lepszy powód: religia.
          • uu1 Re: Bravo!! Niemcy dobrze napisali!!!!!!!! 12.07.06, 00:22
            > Powrót idei państwa narodowego to nieuchronny powrót wojen w Europie.
            > Jeśli już mamu się mordować to proponuję lepszy powód: religia.
            Ale temu motłochowi intelektualnemu nic w te czerepy nie wchodzi. Polska od
            morza do morza. Lwów, Wilno, Kowno. Przedmurze i bezmóżdże. Druga Jugosławia. To
            się źle skończy.
            • silesius.monachijski0 Re: Bravo!! Niemcy dobrze napisali!!!!!!!! 12.07.06, 00:32
              zas lewicowemu motlochowi marzy sie granica miedzy Niemcami i Rosja (bez
              Polski); pogrobowcy Rosy Luxemburg marza o wszystkim, tylko nie o tym, zeby
              miedzy Rosja i Niemcami byla niepodlegla Polska; wot internacjonaly

uu1 napisała:

> > Powrót idei państwa narodowego to nieuchronny powrót wojen w Europie.
              > > Jeśli już mamu się mordować to proponuję lepszy powód: religia.
              > Ale temu motłochowi intelektualnemu nic w te czerepy nie wchodzi. Polska od
              > morza do morza. Lwów, Wilno, Kowno. Przedmurze i bezmóżdże. Druga Jugosławia.
              T
              > o
              > się źle skończy.
              • lze_elita_1 [...] 12.07.06, 00:39
                • uu1 Re: Tak ci sie brzydko marzy, Lewaku Monachijski? 12.07.06, 00:44
                  Kapusta chleb juz znalazł. Teraz szuka kinder vom bahnhof Zoo.
                  • silesius.monachijski0 Re: Tak ci sie brzydko marzy, Lewaku Monachijski? 12.07.06, 00:50
                    za duzo wypiles i pomylilo ci sie z tadeuszem_jaja; ja mieszkam w Monachium, on
                    zas w Berlinie; jako prawdziwy pederesta (podaje za Kopalinskim) gustuje w
                    chlopcach z "bahnhof Zoo"; sprobuj troche wytrzezwiec, i sprobuj wszystko na
                    nowo przemyslec (jesli to wogole mozliwe)

uu1 napisała:

> Kapusta chleb juz znalazł. Teraz szuka kinder vom bahnhof Zoo.
                    • uu1 Re: :))) :)) 12.07.06, 00:56
                    • lze_elita_1 [...] 12.07.06, 01:43
                      • uu1 Re: Oj, Monachijski - niemiecki nadal kiepsciutki 12.07.06, 01:48
                        "Children" neofaszysta też nie zrozumie. To miejscowy przygłup.
                        • lze_elita_1 [...] 12.07.06, 01:52
                          • sigact1 Re: Ale staje sie jasne, czemu Monachijski tak Ni 12.07.06, 01:55
                            Ja go rozszyfrowałem. Nie zaprzeczył. Nazwał mnie uciekinierem z Tworek to się
                            sumiennie przyznałem. A nie zaprzeczył, że też uciekł, ale potem jednak musiał
                            do Muenchen do Instytutu Maxa Plancka bo w Polsce już nie było ratunku.
                          • silesius.monachijski0 Re: Ale staje sie jasne, czemu Monachijski tak Ni 12.07.06, 02:00
                            czasami publikuje w tutejszych periodykach; jako - czesciowo - Zyd mam swoje
                            kanaly i mozliwosci, wy mozecie jedynie sie samych obsikac

lze_elita_1 napisał:

> nie lubi? KIM mozna tam byc z taka niemczyzna? Kanalarzem?
                            • 1410_tenrok no i mamy - silek tez wariat!!! 12.07.06, 02:34
                              A wiec tez jestes pochodzenia zydowskiego. I tu cie mamy bratku. Tez nas
                              wypuszczasz. A nie mogłbys lepiej spedzac swojego czasu silku. Tyle razy ci
                              mowiłem - Englischer Garten, Leo, Briener. Albo te inne sprawy - w koncu to dla
                              gayow Haupstadt der Bewegung......
                              Dziwne, że pomylency nie chą dac nam spokoju, tylko ciągle jątrzą. Chyba Bayer-
                              Leverkusen ma na to jakies pastylki, co?
                              • silesius.monachijski0 Re: no i mamy - silek tez wariat!!! 12.07.06, 02:41
                                i tu was mam, urodzeni lewaccy antysemici; latwo was sprowokowac do waszych
                                antysemickich wycieczek; smiac mi sie chce

1410_tenrok napisał:

> A wiec tez jestes pochodzenia zydowskiego. I tu cie mamy bratku. Tez nas
                                > wypuszczasz. A nie mogłbys lepiej spedzac swojego czasu silku. Tyle razy ci
                                > mowiłem - Englischer Garten, Leo, Briener. Albo te inne sprawy - w koncu to
                                dla
                                >
                                > gayow Haupstadt der Bewegung......
                                > Dziwne, że pomylency nie chą dac nam spokoju, tylko ciągle jątrzą. Chyba
                                Bayer-
                                > Leverkusen ma na to jakies pastylki, co?
                                • vinc0 Re: no i mamy - silek tez wariat!!! 12.07.06, 02:43
                                  Jakie wycieczki?powaliło cię?
                                  Zabroniłeś potępiać nazistów na tym forum,to teraz jak romek koń kochasz Żydów?
                                  • vinc0 Re: no i mamy - silek tez wariat!!! 12.07.06, 02:44
                                    Napisz że jesteś silesiusem w 58 procentach Żydowskim hehehehehe
                                    • 1410_tenrok Re: no i mamy - silek tez wariat!!! 12.07.06, 09:39
                                      Mnie, naukowo, interesuje nienawisc. Ludzie typu maniek kaluski, frutzus oraz
                                      silek, przypominją mi goscia z forum mundialowego pt. "Schweiger". Zupełnie
                                      irracjonalne zachowanie. Próba prowokacji. Wsadzanie kijka w mrowisko
                                      (przepraszam bodźca w odbyt). Czyste szaleństwo w celu osiągnięcia jakichs
                                      własnych durnowatych, ciemnoperwersyjnych celów.
                                      • gamon0 Re: no i mamy - silek tez wariat!!! 12.07.06, 10:14
                                        A inni racjonalnie ziona miloscia :)))))))))))))))
                                • 1410_tenrok Re: no i mamy - silek tez wariat!!! 12.07.06, 09:34
                                  Silku! Dziecko drogie! Mnie pomawiasz o antysemityzm? Chyba jestes smieszny!
                                  Antysemityzm to nienawisc do Zydów. Zbyt cenię tych ludzi i zbyt ich podziwiam.
                                  Zbyt wielkie ich zasługi są dla naszego kraju. Zbyt wielu wzbogaciło naszą
                                  kultuę, czego obecne narelity nie mogą znieść i przyprawia je to o sraczkę.
                                  Mnie mozesz pomawiac, co najwyżej o antykretynizm....
                          • uu1 Re: Ale staje sie jasne, czemu Monachijski tak Ni 12.07.06, 02:00
                            Kanalarzem - pedofilem.
                            • sigact1 Re: Ale staje sie jasne, czemu Monachijski tak Ni 12.07.06, 02:02
                              Powoli atak się zbliża. Zaczyna się chwalić publicysta.
                              A może ten jegomość to sam Sciemka?
                              • lze_elita_1 [...] 12.07.06, 02:04
                                • sigact1 Re: A bedzie gryzl dywan? 12.07.06, 02:08
                                  Już nadchodzi. Kolejnym objawem jest kompletna niemożność wypłodzenia osobistej
                                  myśli.
                                  Zauważ.
                                  • uu1 Re: A bedzie gryzl dywan? 12.07.06, 02:09
                                    Potem zacznie bezwolnie oddawać mocz.
                                    • silesius.monachijski0 Typowi moczarowcy; polscy antysemici lewacy 12.07.06, 02:11
                                      czyli uu1 i lze_elita

uu1 napisała:

> Potem zacznie bezwolnie oddawać mocz.
                                      • lze_elita_1 [...] 12.07.06, 02:49
                                        • uu1 Re: Powtarzasz sie, stara sklerozo:) Smierc nie w 12.07.06, 02:56
                                          Sądząc po objawąch patrzy na księżą oborę.
                                    • sigact1 Re: A bedzie gryzl dywan? 12.07.06, 02:13
                                      uu1 napisała:

> Potem zacznie bezwolnie oddawać mocz.

:-((( Tego nie zobaczymy.
                                      Ale z ostatnich postów wnioskuję nieśmiało, że chyba już zgrzyta zębami.
                                      • uu1 Re: A bedzie gryzl dywan? 12.07.06, 02:27
                                        > Ale z ostatnich postów wnioskuję nieśmiało, że chyba już zgrzyta zębami.
                                        To protezy.
                                  • lze_elita_1 [...] 12.07.06, 02:10
                                    • uu1 Re: Fakt, stac go jedynie na "odbicia lustrzane" 12.07.06, 02:12
                                      Szkoda lustra dla zboka.
                              • uu1 Re: Ale staje sie jasne, czemu Monachijski tak Ni 12.07.06, 02:07
                                Pedofil, ponieważ musi się ukrywać, łatwo zapada na różne schorzenia np. zespół
                                rzekomootępienny Gansera. Trzeba uwzględnić jego starczy wiek. To długo nie potrwa.
                                • silesius.monachijski0 Re: Ale staje sie jasne, czemu Monachijski tak Ni 12.07.06, 02:09
                                  chcialbys zatopic noz we wmnie? rak spiewala mlodziez SA; masz dobre wzorce
                                  antysemito

uu1 napisała:

> Pedofil, ponieważ musi się ukrywać, łatwo zapada na różne schorzenia np.
                                  zespół
                                  > rzekomootępienny Gansera. Trzeba uwzględnić jego starczy wiek. To długo nie
                                  pot
                                  > rwa.
                                  • lze_elita_1 [...] 12.07.06, 02:13
                                    • silesius.monachijski0 Re: O rany, nadchodzi: Horst Wessel sie mu przypo 12.07.06, 02:17
                                      to wasza piesn, lewaccy antysemici; juz zapomniales? jestes mniej niz zero

lze_elita_1 napisał:

> Zaraz zacznie spiewac "Die Fahne hoch! Die Reihen fest geschlossen! ..." Jak
                                      > PiSdziak Bednarek:)
                                      > serwisy.gazeta.pl/kraj/1,65648,3054061.html
                                      • lze_elita_1 [...] 12.07.06, 02:21
                                        • silesius.monachijski0 Re: Atak sie nasila - utrata przytomnosci, zapomn 12.07.06, 02:27
                                          niczego nie trzeba przywolywac; wy wszyscy - pod wodza uu1 - to wierni
                                          uczniowie SA; ale: prozne nadzieje; noza we mnie nie zatopicie, na to jestescie
                                          zs glupi, lewaccy antysemici

lze_elita_1 napisał:

> ze SAM ducha SA przywolal...
                                          • lze_elita_1 [...] 12.07.06, 02:36
                                            • uu1 Re: Powtarza sie...Jak zdarta plyta...Stupor 12.07.06, 02:38
                                              Masz rację. Już po pedofilu. Jakaś korzyść z tego jest.
                                              • lze_elita_1 [...] 12.07.06, 02:40
                                                • uu1 Re: Coz, emocje z siostrzeniczka byly zbyt mocne. 12.07.06, 02:42
                                                  RIP.
                                              • silesius.monachijski0 Re: Powtarza sie...Jak zdarta plyta...Stupor 12.07.06, 02:47
                                                taki naziol jak ty wykorzystuje dzieci? no coz: faszystowsko-bolszewicka
                                                mentalnosc; sowieckie soldaty tez gwalcily;

uu1 napisała:

> Masz rację. Już po pedofilu. Jakaś korzyść z tego jest.
                                                • uu1 Re: :)) :)) :)) 12.07.06, 02:49

• lze_elita_1 [...] 12.07.06, 02:50
                                                  • uu1 Re: I po gwalcie przez Sowieta TO ci sie z glowa 12.07.06, 02:54
                                                    A potem drzwi w autobusie mu dyńkę przytrzasnęły i, ot.
                                                  • lze_elita_1 [...] 12.07.06, 02:56
                                                  • uu1 Re: I teraz sobie z wetem robia loda...Nie, sobie 12.07.06, 02:58
                                                    Zawsze ma w odwodzie <talesa1> i <czat-mana>. No i "kindery".
                                                  • lze_elita_1 [...] 12.07.06, 03:00
                                                  • uu1 Re: No to ich wlasnie zdradza: z wetem 3:( Smutne 12.07.06, 03:06
                                                    Bo to pokurcze.
                                            • sigact1 Re: Powtarza sie...Jak zdarta plyta...Stupor 12.07.06, 02:39
                                              odWet towarzysza, żeby się kolega nie zapienił. Zaraz mu napisze: ja, ja ganz
                                              ruhig, sei ruhig lieber Freund.
                                    • uu1 Re: O rany, nadchodzi: Horst Wessel sie mu przypo 12.07.06, 02:17
                                      To hołota z tej samej półki. Tylko, że on te ataki ma coraz częstsze.
                                      • silesius.monachijski0 Re: O rany, nadchodzi: Horst Wessel sie mu przypo 12.07.06, 02:19
                                        co chciales powiedziec, pijany zydozerco, pogromco Zydow?

uu1 napisała:

> To hołota z tej samej półki. Tylko, że on te ataki ma coraz częstsze.
                                        • uu1 Re: :)) :))) :)))) 12.07.06, 02:20

• lze_elita_1 [...] 12.07.06, 02:22
                                            • uu1 Re: Ma piane na ustach...Mysle, ze...Tak!!! Gryzi 12.07.06, 02:23
                                              Jak się weźmie za szkło będzie po sprawie.
                                              • sigact1 Re: Ma piane na ustach...Mysle, ze...Tak!!! Gryzi 12.07.06, 02:27
                                                Może też opowiedzieć o wycieczce w góry w towarzystwie polskich studentów. Nie
                                                wspomniał jakoś nigdy, że to są stypendyści medycyny, mający praktyki z
                                                psychiatrii. Może się biedactwo nie zorientował.

...to jest kura panie generale!!!...
                                                :-)
                                                • uu1 Re: Ma piane na ustach...Mysle, ze...Tak!!! Gryzi 12.07.06, 02:31
                                                  Z drugiej strony, każdy głupi ma swój rozum. Maciupci. Ta ofiara prześladowań
                                                  antysemickich (co za instykt samozachowawczy) chyba też. Tzn. wielkość śladowa.
                                                  • silesius.monachijski0 Re: Ma piane na ustach...Mysle, ze...Tak!!! Gryzi 12.07.06, 02:36
                                                    nauczyla mnie Mama: wszyscy lewacy - komunisci i faszysci - to antysemici;
                                                    twoje posty tylko to potwierdzaja

uu1 napisała:

> Z drugiej strony, każdy głupi ma swój rozum. Maciupci. Ta ofiara prześladowań
                                                    > antysemickich (co za instykt samozachowawczy) chyba też. Tzn. wielkość
                                                    śladowa.
                            • silesius.monachijski0 Re: Ale staje sie jasne, czemu Monachijski tak Ni 12.07.06, 02:05
                              ten antysemicki pedzio - uu1 - ponoc "wyklada"; kafelki na politechnice

uu1 napisała:

> Kanalarzem - pedofilem.
                          • eat.putsy Monachijski to taki tutejszy Versager 12.07.06, 02:10
                            nie przyjeli go kiedys do Bayrische Rundfunk i nie moze odzalowac
                            • silesius.monachijski0 Re: Monachijski to taki tutejszy Versager 12.07.06, 02:12
                              chachacha; a wlasnie, ze miewam tam swoje audycje autorskie, glupcze, lewacki
                              antysemito, moczarowcu

eat.putsy napisał:

> nie przyjeli go kiedys do Bayrische Rundfunk i nie moze odzalowac
                              • eat.putsy Re: Monachijski to taki tutejszy Versager 12.07.06, 02:18
                                no wlasnie, zapomnialem:
                                www.br-online.de/kultur-szene/sendungen/ppp/index.xml
                                • silesius.monachijski0 Re: Monachijski to taki tutejszy Versager 12.07.06, 02:21
                                  pomylily ci sie programy; synapsy nie funkcjonuja?

eat.putsy napisał:

> no wlasnie, zapomnialem:
                                  > www.br-online.de/kultur-szene/sendungen/ppp/index.xml
                                  • eat.putsy Re: Monachijski to taki tutejszy Versager 12.07.06, 02:23
                                    aha za wysoki poziom? sorry: www.br-online.de/kinder/
                        • silesius.monachijski0 Re: Oj, Monachijski - niemiecki nadal kiepsciutki 12.07.06, 01:58
                          powiedzial antysemicki "naziol"; nie pasuje mu, ze "silesius.monachijski9" ma
                          pochodzenie zydowskie (w czesci); uu1 jest gorszy od lysoli narodowego
                          odrodzenia polski; wyjatkowo chamski antysemita; no coz, jak kazdy komuch,
                          lewak, bolszewik (wujek nazywal sie moczar?)

uu1 napisała:

> "Children" neofaszysta też nie zrozumie. To miejscowy przygłup.
                          • lze_elita_1 [...] 12.07.06, 02:00
                            • uu1 Re: Adolf Hitler TEZ byl "czesciowo Zydem". Po 12.07.06, 02:03
                              Jak tylko zaczyna sie noefaszyście doopa palić, przyznaje się do żydowskich
                              korzenie. Co za łajno.
                              • lze_elita_1 [...] 12.07.06, 02:08
                                • uu1 Re: Adolf mial wiecej klasy - kazal cmentarz z 12.07.06, 02:22
                                  Tu szkoda kulki. Pójdzie siedzieć za pedofilię i dokona żywota.
                                  • silesius.monachijski0 Re: Adolf mial wiecej klasy - kazal cmentarz z 12.07.06, 02:28
                                    nie nazywam sie adam michnik, ani uu1

uu1 napisała:

> Tu szkoda kulki. Pójdzie siedzieć za pedofilię i dokona żywota.
                              • silesius.monachijski0 Re: Adolf Hitler TEZ byl "czesciowo Zydem". Po 12.07.06, 02:08
                                faszysta to jestes ty komuchu; te same lewackie - i gowniane - korzenie; wstydz
                                sie antysemito

uu1 napisała:

> Jak tylko zaczyna sie noefaszyście doopa palić, przyznaje się do żydowskich
                                > korzenie. Co za łajno.
                            • silesius.monachijski0 Re: Adolf Hitler TEZ byl "czesciowo Zydem". Po 12.07.06, 02:06
                              zostalo udowodnione, ze nie byl; byl za to oberguru pederastow, takich jak ty

lze_elita_1 napisał:

> nieslubnym dziadku:))) Jedno drugiego wiec nie wyklucza.
                              • lze_elita_1 [...] 12.07.06, 02:18
                                • uu1 Re: Taa...Komisja d.s czystosci rasowej NSDAP. Wi 12.07.06, 02:24
                                  No, to go nakręciłeś. :)
                                  • lze_elita_1 [...] 12.07.06, 02:34
                                    • uu1 Re: Ma orgazm. Zamilkl. I o to chodzilo.:) 12.07.06, 02:36
                                      Pisze jedna ręką to mu wolniej idzie.
                                      • silesius.monachijski0 Re: Ma orgazm. Zamilkl. I o to chodzilo.:) 12.07.06, 02:46
                                        zanim napisze, to czytam, naziolu; masz juz noz w lapach; wbijesz go w Zyda,
                                        jak spiewala SA?

uu1 napisała:

> Pisze jedna ręką to mu wolniej idzie.
                                        • vinc0 Re: Ma orgazm. Zamilkl. I o to chodzilo.:) 12.07.06, 02:49
                                          silesius.monachijski0 napisał:
                                          Dlaczego sciga sie tylko neofaszystow, zas komunisci (post) spod znaku SLD moga
                                          dalej dzialac? przeciez w "Czarnej ksiedze komunizmu" udowodniono, ze ofiar
                                          komunizmu bylo wielokrotnie wiecej niz ofiar faszyzmu; skad ta dwulicowosc? czy
                                          tylko dlatego, ze wielu komunistycznych zbrodniarzy i lajdakow bylo pochodzenia
                                          zydowskiego? ale to bylby czysty rasizm!!! usprawiedliwia sie ludzi i system
                                          tylko dlatego, ze pewna grupa etniczna/religijna odegrala tam znaczaca role;
                                          ja - a nawet ze wzgledow rodzinnych nie byloby to mozliwe - nigdy nie bylem
                                          antysemita; potepiam jednak z cala moca atakowanie neofaszyzmu, a pozostawianie
                                          SLD w Sejmie; to drugie jest dla mnie wiekszym bluznierswtem przeciwko
                                          demokracji i panstwu prawa
                                          • uu1 Re: Ma orgazm. Zamilkl. I o to chodzilo.:) 12.07.06, 02:52
                                            Poczekaj. Już stał się Żydem. Jeszcze trochę a będzie Żydem sefardyjskim
                                            pochodzenia cygańskiego. Równo mu się kićka w tej starej głowie.
                          • uu1 Re: Oj, Monachijski - niemiecki nadal kiepsciutki 12.07.06, 02:02
                            :))
                      • silesius.monachijski0 Re: Oj, Monachijski - niemiecki nadal kiepsciutki 12.07.06, 01:56
                        pederasta -znaczenie starograckie, to lubiacy chlopcow; nie pomylila ci sie
                        pedofilia z pederastia? moze troche aktywizacji szarych komorek?

lze_elita_1 napisał:

> "Kinder" to nie sa "Jungen" :)))
      • ezpa7z9 To się prawidłowo podpisuj Jacob nie Jakub! 12.07.06, 01:12
        Przed wyjazdem zwróć kasior za te studia ,,folksdojczu''!I wy..dalaj.Za 10-15
        lat bedziesz przyjeżdzał na do nas do pracy przy wykopkach kartofli.Odpoczniesz
        od swoich Panów Turków i Arabusów którzy bedą rządzić w Niemczech!Od Polaków nie
        dostaniesz w pysk za np.ogolenie brody.

• alterpars Re: To się prawidłowo podpisuj Jacob nie Jakub! 12.07.06, 02:00
          hahaha a tyle Wam zwroce za studia nacjonalistyczni frajerzy hahahahaha
    • formozus1 "Kartoflana wojna"A na jesieni wykopki !!!!!!!!!!! 12.07.06, 00:12
      I kartofle do piwnicy.
      A potem w mundurkach i może im się upiecze.
      Ludu Polan powstań z kolan.
      Amen.
      • herezjarcha Wszystkim Rządzi SZATAN 12.07.06, 00:22
        On was kłóci, on tworzy "elity", "układy", "władzę" i "ozdrowicieli"
        Aż zdechniecie wszyscy bez wyjątku na Jego sztandarze
        nawet się tego nie domyślając..........
        A jedyny człowiek który wam to durnie uświadamiał zczezł rok temu....
        Tyle że to nic nie zmienia, bierzcie się za łby, byle szybciej,
        SAM WAS WSZYSTKICH POPROWADZĘ NA SHOAH!!!!
        bylem tylko miał pewność że wszyscy wyzioniecie ducha na ustach mając Polskę....
        • herezjarcha Re: Wszystkim Rządzi SZATAN 12.07.06, 00:24
          jak każdą gó..aną ideę....
    • ezpa7z9 Przyganiał kocioł garnkowi ...korupcja w Niemczech 12.07.06, 01:06
      Może i Kaczory są nieeuropejscy,ale z Niemców wylazła stara antypolskość. Lepiej
      mieć jawnego wroga niż ukrytego!Ciekawe jak ukaże się artykuł o krzywych nogach
      Pani Kancelerz Angeli w np.Naszym Dzienniku?(bo tylko tam,reszta prasy albo
      żydowska albo niemiecka).Będzie afera na cały świat(tzw.,,wolny'').Kanclerz
      Kapusta(Kohl) ,,przekręcał ''nie gorzej od ,,bandy Millera''.I co?Siedzi?Miller
      też nie (jeszcze).I jak tu Polska nieeuropejska.
      • uu1 Re:A co Miller przekręcał? 12.07.06, 01:13

• ezpa7z9 Re:A co Miller przekręcał? 12.07.06, 01:17
          Kasior dla CDU jak Miller kasior dla LSD.Krótka pamięć?
          • uu1 Re:A co Miller przekręcał? 12.07.06, 01:23
            Pamięć w porządku. Jak masz dowody - zgłoś do prokuratury lub policji. Jeżeli
            nie masz - nie pisz.
          • silesius.monachijski0 Re:A co Miller przekręcał? 12.07.06, 01:26
            szkoda stukania w klawisze; uu1 nie ma wogole pamieci (jak wiekszosc lewakow);
            polecam dzisiejsza Konfrontacje (www.itvp.pl/konfrontacja) o mafii sldowskiej
            Herszmana; ale komuch uu1 i tak niczego nie zrozumie; nie potrafi i nie chce

ezpa7z9 napisał:

> Kasior dla CDU jak Miller kasior dla LSD.Krótka pamięć?
            • uu1 Re::)) 12.07.06, 01:30

• prof-antoni taka jest prawda -trudno będąc w koalicji z lpr, 12.07.06, 01:23
      lepperem i rydzykek udawać , że jest się na poziomie
      • uu1 Re: taka jest prawda -trudno będąc w koalicji z l 12.07.06, 01:25
        Ależ oni są na poziomie LPR, SO i pana Rydzyka. :))
    • kabotyn69 Re: Der Spiegel o Polsce: "Kartoflana wojna" 12.07.06, 01:23
      Powtarzam kolejny raz, Bismarck mial racje a tych dwoje blaznow buduje mu
      pomnik ze spizu. Nienawidze was jak czarnej ospy!
      • silesius.monachijski0 Re: Der Spiegel o Polsce: "Kartoflana wojna" 12.07.06, 01:28
        ja "kochajacych inaczej" tez nie cierpie

kabotyn69 napisał:

> Powtarzam kolejny raz, Bismarck mial racje a tych dwoje blaznow buduje mu
        > pomnik ze spizu. Nienawidze was jak czarnej ospy!
        • uu1 Re: :))))) 12.07.06, 01:32

• wet3 do silesiusa 12.07.06, 02:12
          Juz dzis gdzies napisalem, ze Thomas Urban nazarl sie za duzo furz-gruszek
          przed pisaniem artykulu w Der Spiegel i szajba mu odpbila.
          • silesius.monachijski0 Re: do silesiusa 12.07.06, 02:15
            Thomas Urban poderwal glupia Polke z Wroclawia, i probuje sie zgrywac na znawce
            Polski; jest wyjatkowo glupi i nikompetentny; pare razy - publicznie -
            wytknalem mu przeklamania; strasznie sie obrazil ten samozwanczy "omnibus"; to
            wyjatkowy duren

wet3 napisał:

> Juz dzis gdzies napisalem, ze Thomas Urban nazarl sie za duzo furz-gruszek
            > przed pisaniem artykulu w Der Spiegel i szajba mu odpbila.
            • sigact1 Re: No już. 12.07.06, 02:17
              Walka z atakiem. Znów autochwalba.
              • uu1 Re: No już. 12.07.06, 02:19
                Za chwilę koneksje portugalskie.
                • sigact1 Re: No już. 12.07.06, 02:21
                  uu1 napisała:

> Za chwilę koneksje portugalskie.

I Kaczmarskiego pewnie wyświechta.
          • eat.putsy Re: do silesiusa 12.07.06, 02:19
            on do SZ pisze kolego
            • silesius.monachijski0 Re: do silesiusa 12.07.06, 02:24
              3 razy mialem propozycje napisania do SZ; odmowilem; napisalem do NZZ w
              Szwajcarii (najbardziej wiarygodny niemieckojezyczny dziennik)

eat.putsy napisał:

> on do SZ pisze kolego
              • wet3 Re: do silesiusa 12.07.06, 02:34

> 3 razy mialem propozycje napisania do SZ; odmowilem; napisalem do NZZ w
                > Szwajcarii (najbardziej wiarygodny niemieckojezyczny dziennik)
                >
                > eat.putsy napisał:
                >
                > > on do SZ pisze kolego

"eat.putsy" powinien zmienic druga (na dwa "s") czesc swojej ksywy. Pasowalaby
                wowczas do jego yntelektualnych gadek.
                • eat.putsy Re: do silesiusa 12.07.06, 02:39
                  jakbys mial szczatke inteligencji to bys sie domyslil, ze bylo odwrotnie
                  tobie tez gratuluje udanego nicka, moczysz sie trzy razy dziennie?
                  • wet3 Re: do silesiusa 12.07.06, 02:56
                    eat.putsy napisał:

> jakbys mial szczatke inteligencji to bys sie domyslil, ze bylo odwrotnie
                    > tobie tez gratuluje udanego nicka, moczysz sie trzy razy dziennie?

Czyzby??? Podobno wyraz ten pisze sie przez dwa "s". Gdybys byl na prawde
                    dowcipny, to napisalbys "putty". Nawet wyszlo mi niezle, bo co oznacza "puta" w
                    pewnym jezyku, to moze wiesz.
                    • silesius.monachijski0 Re: do silesiusa 12.07.06, 03:04
                      zostaw ich w spokoju; to sa samé "puty" (przynajmniej jezeli chodzi o jezyk
                      wypowiedzi); a na ich czele stoi ober-puta tego forum, wyjatkowy nieuk, niejaki
                      uu1, bolszewik i jednoczesnie faszysta

wet3 napisał:

> eat.putsy napisał:
                      >
                      > > jakbys mial szczatke inteligencji to bys sie domyslil, ze bylo odwrotnie
                      > > tobie tez gratuluje udanego nicka, moczysz sie trzy razy dziennie?
                      >
                      > Czyzby??? Podobno wyraz ten pisze sie przez dwa "s". Gdybys byl na prawde
                      > dowcipny, to napisalbys "putty". Nawet wyszlo mi niezle, bo co oznacza "puta"
                      w
                      >
                      > pewnym jezyku, to moze wiesz.
                      • uu1 Re: :)) :)) :) 12.07.06, 03:07
                    • eat.putsy Re: do silesiusa 12.07.06, 11:19
                      w kazdym razie zaskoczyles o co chodzi, "ts" jest lepsze jak "tt", chyba wiesz
                      dlaczego? "wet" jest chyba jednoznaczne;)
                • silesius.monachijski0 Re: do silesiusa 12.07.06, 02:39
                  nie przejmuj sie wet3; wiedzialem, ze lewacy to najgorsi antysemici; to mnie
                  nie wzrusza; znam to lewackie badziewie; rodzina cierpiala i za adolfa (ober-
                  geja) i za komuchow; po prostu: swolocz

wet3 napisał:

> silesius.monachijski0 napisał:
                  >
                  > > 3 razy mialem propozycje napisania do SZ; odmowilem; napisalem do NZZ w
                  > > Szwajcarii (najbardziej wiarygodny niemieckojezyczny dziennik)
                  > >
                  > > eat.putsy napisał:
                  > >
                  > > > on do SZ pisze kolego
                  >
                  > "eat.putsy" powinien zmienic druga (na dwa "s") czesc swojej ksywy.
                  Pasowalaby
                  > wowczas do jego yntelektualnych gadek.
                  • eat.putsy Re: do silesiusa 12.07.06, 02:44
                    w tych waszych otepialych lbach nie zaswitalo, ze to nie tylko lewacy krytykuja
                    waszego wspanialego prezia
                    • uu1 Re: do silesiusa 12.07.06, 02:47
                      No, co Ty. Jak ma chwilę wolną to myśli o tym, o czym myśli stary pedofil.
    • moshe65 Kartoflana Polska ! 12.07.06, 02:16
      jak sytuacja w Polsce bedzie dalej tak "dobrze" rozwijala to wkrotkce wszyscy z
      niej wyjada. Zostana tam same Kaczory i Koromorany. Pozniej ktos wpadnie na
      jakies genialny pomysl by cala Polsce zaorac i zasadzic cos co kupia na
      zachodzie. W taki tez sposob Polska to bedzie jedno wielkie pole gdzie rosna
      tylko ....ziemniaki.
      Chlopy takie jak Lepper bede wtedy dopiru zaduwulone :)
      • wet3 Re: moshe65 12.07.06, 02:36
        moshe65 napisał:

> jak sytuacja w Polsce bedzie dalej tak "dobrze" rozwijala to wkrotkce wszyscy
        z
        > niej wyjada. Zostana tam same Kaczory i Koromorany. Pozniej ktos wpadnie na
        > jakies genialny pomysl by cala Polsce zaorac i zasadzic cos co kupia na
        > zachodzie. W taki tez sposob Polska to bedzie jedno wielkie pole gdzie rosna
        > tylko ....ziemniaki.
        > Chlopy takie jak Lepper bede wtedy dopiru zaduwulone :)

Czy nie przejadles sie kartoflami, mosku65?
        • silesius.monachijski0 Re: moshe65 12.07.06, 02:44
          cala lewizna przejadla sie kartoflami - w postaci plynnej (czystego spirytusu);
          nie przejmuj sie tymi lewackimi faszystami wet3: to ich dewiza; dowalic
          kazdemu, kto jest przeciwko ideologii komucho-faszystowskiej; zwyczajna farsa
          8dzeki Bogu, nozy jeszcze nie maja w lapach, tylko stukaja w klawisze; inaczej
          musialbym sie zwrocic do Polizei o ochrone)

wet3 napisał:

> moshe65 napisał:
          >
          > > jak sytuacja w Polsce bedzie dalej tak "dobrze" rozwijala to wkrotkce wsz
          > yscy
          > z
          > > niej wyjada. Zostana tam same Kaczory i Koromorany. Pozniej ktos wpadnie
          > na
          > > jakies genialny pomysl by cala Polsce zaorac i zasadzic cos co kupia na
          > > zachodzie. W taki tez sposob Polska to bedzie jedno wielkie pole gdzie ro
          > sna
          > > tylko ....ziemniaki.
          > > Chlopy takie jak Lepper bede wtedy dopiru zaduwulone :)
          >
          > Czy nie przejadles sie kartoflami, mosku65?
    • zeter1 Ich kultura nie zabrania 12.07.06, 02:18
      Siekiera, motyka, piłka, linka,
      Tu Oświęcim, tam Treblinka,

Co tu robić, o czym śnić,
      Szwaby nam nie dają żyć.
      Ich kultura nie zabrania
      Robić takie polowania.

> [Kaczyńscy] Nie są gotowi zaakceptować NOWOCZESNYCH standardów Unii
      Europejskiej.< [Der Spiegel]

> Obydwoje udowodnili, że z przodu i z tylu są czyści. Lech zabronił mężczyznom
      w Warszawie paradować z gołymi tyłkami, Jarosław zaś mieszka z własną matką, ale
      przynajmniej bez ślubu.< [Tageszeitung]

Ich kultura nie zabrania
      Robić takie porównania....

Wszystkim „Europejczykom” wszystkiego najlepszego życzy zeter1!
      • moshe65 Re: Ich kultura nie zabrania 12.07.06, 02:19
        piknie dzinkujem !
        • zeter1 Re: Ich kultura nie zabrania 12.07.06, 02:23
          Podejrzewam, że nie wiesz, za co dziękujesz...
          • moshe65 Re: Ich kultura nie zabrania 12.07.06, 02:25
            za Treblinke ?
            • moshe65 Re: Ich kultura nie zabrania 12.07.06, 02:30
              bardzo przepraszam, ale gdy czytam wiadmosci o tym co sie dzieje w Polska to
              musze sie koniecznie przy tym napic czegos mocnego...dlaczego Polacy to taki
              dziwny narod ktory nie potrafi sie wzajemnie uszanowac ? chamstwo, wyzwiska.
              wszystko to jedna wielka wiocha !
      • lze_elita_1 [...] 12.07.06, 02:26
        • silesius.monachijski0 Re: Pozdrowienia wzajemne dla Azjatow! S priwieto 12.07.06, 02:30
          uu1 antysemita, bolszewik i faszysta, pieknie ci podziekuje

lze_elita_1 napisał:

>
          • wet3 re: lze_elita 12.07.06, 02:44

> uu1 antysemita, bolszewik i faszysta, pieknie ci podziekuje
            >
            > lze_elita_1 napisał: <Pozdrowienia wzajemne dla Azjatow S priwietom>

A lze_elita to goracy wielbiciel Urbana vel Urbacha i zawodow nienawistnik
            Polakow!
            ----------
            Rasizm i nienawisc Urbachowej lze-elity nie ma granic!

• silesius.monachijski0 Re: re: lze_elita 12.07.06, 02:51
              dziekuje, ze tu jestes wet3; inaczej ta sfora antysemicko-bolszewicko-
              faszystowaska by sie zupelnie nie odczepila; mam propozycje: "olewajmy" te
              czerwono-brunatna gadzine; piszmy do siebie, i sobie odpowiadajmy; nie mam
              ochoty na "gadki" z bolszewickimi naziolami a la uu1 czy lze_elita;
              .
              pozdrawiam

Sil

wet3 napisał:

>
              > > uu1 antysemita, bolszewik i faszysta, pieknie ci podziekuje
              > >
              > > lze_elita_1 napisał: <Pozdrowienia wzajemne dla Azjatow S priwietom&
              > #62;
              >
              > A lze_elita to goracy wielbiciel Urbana vel Urbacha i zawodow nienawistnik
              > Polakow!
              > ----------
              > Rasizm i nienawisc Urbachowej lze-elity nie ma granic!
              >
              • eat.putsy Re: re: lze_elita 12.07.06, 02:54
                piszcie do siebie, bez skrepowania, najlepiej w prywatnym czat-roomie...
                • uu1 Re: re: lze_elita 12.07.06, 02:59
                  Cham nie wytrzyma, musi pluć.
                  • wet3 Re: re: uu1 12.07.06, 03:02
                    uu1 napisała:

> Cham nie wytrzyma, musi pluć.

Podobnie robi czerwona chamica!
                    • uu1 Re: do zmoczonego 12.07.06, 03:05
                      Właściwie co mądrego napisałeś? No, ale skoro jesteś kolegą tego starego
                      neofaszysty trudno oczekiwać czegoś madrego.
                      • wet3 Re: do zmoczonej 12.07.06, 03:11
                        Jak ci jezor lata za daleko, to odpowiadam ci w sposob na jaki zaslugujesz,
                        uu1.
                        • uu1 Re: do zmoczonego 12.07.06, 03:15
                          A przy okazji myślisz? Sorki. Głupie pytanie. Wycofuję.
                      • silesius.monachijski0 Re: do zmoczonego 12.07.06, 08:00
                        hej: uu1; faszysto-bolszewikiem (a moze i pedziem) jestes ty, glabie; mozesze
                        sie slinic, ile chcesz, ale trudno komus - kto zna z histoprii rodzinnej, czym
                        byl faszyzm (m.in. przez rodzinne koligacje) - zarzucac nazizm; to twoje posty -
                        zblazowanego lewaka bez kultury i inteligencji, tchna bolszewicko-nazistowska
                        ideologia; zauwazylem to juz od dawna; cham piszesz? czyzby spozniona
                        autorefleksja kmiotku? (choc nie wierze, ze wiesz, co to autorefleksja); albo
                        spojrzales w lustro, chlystku?

uu1 napisała:

> Właściwie co mądrego napisałeś? No, ale skoro jesteś kolegą tego starego
                        > neofaszysty trudno oczekiwać czegoś madrego.
              • bio.mum Re: re: lze_elita 12.07.06, 09:57

> dziekuje, ze tu jestes wet3; inaczej ta sfora antysemicko-bolszewicko-
                > faszystowaska by sie zupelnie nie odczepila; mam propozycje: "olewajmy" te
                > czerwono-brunatna gadzine; piszmy do siebie, i sobie odpowiadajmy; nie mam
                > ochoty na "gadki" z bolszewickimi naziolami a la uu1 czy lze_elita;
                > .

>
                ---------> > !
                > >

Zapisałam sobie ten post. Tak na przyszłosc, jakbyś próbował do mnie zagadać.
                Nie radzę.
                • silesius.monachijski0 Re: re: lze_elita 12.07.06, 11:07
                  witaj,

no coz: rozumiem Twoje emocje, choc moje posty byly jednoznacznie skierowane do
                  osobnikow typu uu1 czy lze_elita; wiadomo: to Twoi przyjaciele; trudno jednak
                  mi odnosic sie z jakimkolweik szacunkiem do ludzi, ktorzy - z braku
                  argumentow - zaczynaja mnie obrazac; przesledz wczorajsza (i pare popprzednich)
                  dyskusji, a potem wydawaj kategoryczne sady; nie licze na wyrotumialosc, ale
                  moge przynajmniej oczekiwac, ze - zanim zaczniesz mnie atakowac - zapoznasz sie
                  z "caloksztaltem"; trudno: wiem, ze jestes zaprzyjazniona z tymi chamskimi
                  osobnikami, ktorzy zaczeli na tym forum - z braku argumentow - wyzywac mnie
                  od "nazioli" i "faszystow"; dla mnie sa zerami (a nawet jeszcze mniej - w
                  szczegolnosci ten niby "yntelygencik" uu1); odpowiedzialem im ich wlasnym
                  jezykiem: tak, sa dla mnie glupimi, obrzydliwymi naziolami i faszystami, z
                  bolszewickim backgroundem; Ciebie nigdy w tym kontekscie nie wymienialem, i nie
                  o Ciebei mi chodzilo; chcesz sie z tym talatajstwem solidaryzowac, Twoja
                  sprawa; wobec tego nie mamy sobie faktycznie nic weicej do powiedzenia;

bez odpowiedzi

bio.mum napisała:

>
                  > > dziekuje, ze tu jestes wet3; inaczej ta sfora antysemicko-bolszewicko-
                  > > faszystowaska by sie zupelnie nie odczepila; mam propozycje: "olewajmy" t
                  > e
                  > > czerwono-brunatna gadzine; piszmy do siebie, i sobie odpowiadajmy; nie ma
                  > m
                  > > ochoty na "gadki" z bolszewickimi naziolami a la uu1 czy lze_elita;
                  > > .
                  >
                  > >
                  > ---------> > !
                  > > >
                  >
                  >
                  >
                  > Zapisałam sobie ten post. Tak na przyszłosc, jakbyś próbował do mnie zagadać.
                  > Nie radzę.
                  • bio.mum Re: re: lze_elita 12.07.06, 11:51
                    silesius.monachijski0

>
                    >
                    > bez odpowiedzi
                    >

z dnia na dzien coraz bardziej ci odbija. Ale nie wspołczuję.
                    >
                    > >
                    > > > .
                    > >
                    > > >
                    > >
                    > > > >
                    > >
                    > >
                    > >
                    > > Zapisałam sobie ten post. Tak na przyszłosc, jakbyś próbował do mnie zaga
                    > dać.
                    > > Nie radzę.
                    • silesius.monachijski0 Komu odbija, temu odbija, i sloma z butow wylazi 12.07.06, 12:31
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=38995&w=44060679&a=44375098
                      .
                      to "probka mozliwosci" forumowego yntelygenta uu1 (nie wspominajac o b.
                      wysokiej "kulturze" tego osbnika); chcesz go bronic, to go bron; nie wemawiaj
                      tylko forumowiczom, ze to kulturalny i madry czlowiek; to wyjatkowy prymityw
                      (oczywiscie nie musze dodawac, ze uu1 mial mnie na mysli w tej swojej "filipce")

bio.mum napisała:

> silesius.monachijski0
                      >
                      > >
                      > >
                      > > bez odpowiedzi
                      > >
                      >
                      > z dnia na dzien coraz bardziej ci odbija. Ale nie wspołczuję.
                      > >
                      > > >
                      > > > > .
                      > > >
                      > > > >
                      > > >
                      > > > > >
                      > > >
                      > > >
                      > > >
                      > > > Zapisałam sobie ten post. Tak na przyszłosc, jakbyś próbował do mni
                      > e zaga
                      > > dać.
                      > > > Nie radzę.
                      >
                      >
                      • gamon0 Re: Komu odbija, temu odbija, i sloma z butow wyl 12.07.06, 12:45
                        A cóź to za towarzystwo ci Autentyczni Zwolennicy PiSu?
                        Jacyś przebierańcy. Pewnie dziady :)))
                      • bio.mum Re: Komu odbija, temu odbija, i sloma z butow wyl 12.07.06, 13:46

> forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=38995&w=44060679&a=44375098
                        > .
                        > to "probka mozliwosci" forumowego yntelygenta uu1 (nie wspominajac o b.
                        > wysokiej "kulturze" tego osbnika); chcesz go bronic, to go bron; nie wemawiaj
                        > tylko forumowiczom, ze to kulturalny i madry czlowiek; to wyjatkowy prymityw
                        > (oczywiscie nie musze dodawac, ze uu1 mial mnie na mysli w tej
                        swojej "filipce"
                        > )
                        >
                        >
                        >u ciebie można losować posty z zamkniętymio oczami. wszędzie to samo bagno,
                        pomówienia, oszczerstwa i tony jadu.
                        • silesius.monachijski0 Re: Komu odbija, temu odbija, i sloma z butow wyl 12.07.06, 14:06
                          jakby to powiedzial dziadek sclavus (przyjaciel i mentor tegoz uu1 - zreszta o
                          podobnie wysokim poziomie yntelygencji i coltory): no responses no comments

bio.mum napisała:

> >u ciebie można losować posty z zamkniętymio oczami. wszędzie to samo bagno
                          > ,
                          > pomówienia, oszczerstwa i tony jadu.
                  • uu1 Re: :) :)) :))) 12.07.06, 12:49

• moshe65 Re: Pozdrowienia wzajemne dla Azjatow! S priwieto 12.07.06, 02:31
          Salamalekum !
        • zeter1 Re: Pozdrowienia wzajemne dla Azjatow! S priwieto 12.07.06, 03:06
          Jeżeli przyjąć klasyfikację Konecznego, to azjatów należy łączyć z Niemcami.
      • opluwacz.z.tvn Experci Od Pierdzenia i Bekania Atakują RP :))))) 12.07.06, 02:32
        lejbakogelmogel napisał:

> Długa tradycja szwabskich gadzinówek !!!!!!!!
        > Te niemieckie teksty gazetowe to raczej brak kultury, niż satyra.
        > Zresztą, ich autorzy nie siedzą tu w Polsce. Piszą to co przyślą
        > im usłużni szabesgoje.
        > I tu leży pies pogrzebany.

nie wymagaj kultury w Kartofellandzie !
        ojczyźnie głośnego pierdzenia i bekania :)

• moshe65 Re: Experci Od Pierdzenia i Bekania Atakują RP :) 12.07.06, 02:33
          a czy jest Polska ! ein Kartofeland ? Lepper, GLemp und 2 kaczoren ...
    • isa.stern Re: Der Spiegel o Polsce: "Kartoflana wojna" 12.07.06, 02:28
      dobrze, że nie poruszyli drażliwego tematu, czyli ukł. pokarmowego prez.
      wiadomo przecież, że ta publikacja nie mogła mu zaszkodzić, gdyż prez. musiałby:
      1 przeczytać tekst w tez,
      2 zrozumieć
      3 zjeść
      ....;)))
      • silesius.monachijski0 Re: Der Spiegel o Polsce: "Kartoflana wojna" 12.07.06, 02:35
        tekst w Spieglu jest tendencyjny; wogole nie ma cech obiektywnego odniesienia
        do rzeczywistosci; brak jakichkolwiek konkretow (przypominasz sobie - onegdaj -
        inny tekst w Spieglu, kiedy "dziennikarzyna" krytykowal RM za antysemityzm,
        przyznaujac, ze nie slucha radia, tylko opiera sie na relacjach znajomych?
        Spiegel coraz bardziej sie osmiesza;

pozdrawiam

isa.stern napisała:

> dobrze, że nie poruszyli drażliwego tematu, czyli ukł. pokarmowego prez.
        > wiadomo przecież, że ta publikacja nie mogła mu zaszkodzić, gdyż prez.
        musiałby
        > :
        > 1 przeczytać tekst w tez,
        > 2 zrozumieć
        > 3 zjeść
        > ....;)))
        • vinc0 Re: Der Spiegel o Polsce: "Kartoflana wojna" 12.07.06, 02:39
          A ja tak trochę poza tematem:
          Witaj silesiusie ,ty nazi-wycieruchu.
          I ani słowa o Kaczmarskim.
          • moshe65 Re: Der Spiegel o Polsce: "Kartoflana wojna" 12.07.06, 02:43
            oto kolejny przyklad polska choroba narodowa - HomoHamus Polakus.
            • vinc0 Re: Der Spiegel o Polsce: "Kartoflana wojna" 12.07.06, 02:45
              moshe65 napisał:

> oto kolejny przyklad polska choroba narodowa - HomoHamus Polakus.

-
              • moshe65 Re: Der Spiegel o Polsce: "Kartoflana wojna" 12.07.06, 02:48
                jawohl ! moj dziadek mial racja - zaorac ten piepszony kraj i zasadzic kartofeln..
            • wet3 Re: moshe65 12.07.06, 02:51
              moshe65 napisał:

> oto kolejny przyklad polska choroba narodowa - HomoHamus Polakus.

A wy - moski jestescie za to idealni! Wystarczy poczytac sobie ksiazki Shahaka
              i Finkelsteina! Ciekawe, ze oni nie pisza zle o Polakach, a tylko o Zydach,
              chociaz tematy polskie sa w ich ksiazkach szeroko poruszane.
              • lze_elita_1 [...] 12.07.06, 02:58
                • wet3 Re: Nie musza, skoro nawet Ajrysz i katolik wam o 12.07.06, 03:00
                  lze_elita_1 napisał:

> okropnych antysemitow nawrzucal. I to a propos Nalibokow i Konuiuchow:)))

Z pewnoscia zrobil to na twoje zamowienie.
                  • lze_elita_1 [...] 12.07.06, 03:20
                    • wet3 Re: Nie, tak jakos to wyszlo z MoD; po odtajnieni 12.07.06, 03:27
                      lze_elita_1 napisał:

> trofiejnych materialow Gestapo, co trafily do rak brytyjskich - wraz z
                      listami
                      > polskich szmalcownikow z owych nieszczesnych wsi:)))
                      > www.amazon.co.uk/gp/product/0195093909/026-4332276-8194811?v=glance&n=266239

Takich "chistorykow" piszacych na zamowienie mamy setki. Pisza tez, ze
                      Auschwitz byl prawie jak sanatorium a Niemcow porownuja prawieze do
                      pielegniarek chroniacych Zydow przed Polakami-mordercami. Pofolguj wiec sobie i
                      daj ludziom spokoj z ta szmira!!! Tych smieci NIKT nie bierze na serio. Jak sam
                      wierzysz w garbate aniolki to nie mysl, ze uwierza w nie myslacy ludzie.
              • silesius.monachijski0 Re: moshe65 12.07.06, 03:01
                Masz racje wet3: nie ma tzw. "dobrych moskow"; jest wiekszosc, ktora zyje
                wlasnym zyciem (wprawdzie jestem katolikiem, ale mam zywe kontakty z tutejsza
                gmina zydowska), i sa zwyczajni "geszefciarze", rowni zli jak faszysci i
                bolszewicy; trudno im sie dobrac do skory, bo maja dobrych adwokatow; przykre,
                ale prawdziwe

wet3 napisał:

> moshe65 napisał:
                >
                > > oto kolejny przyklad polska choroba narodowa - HomoHamus Polakus.
                >
                > A wy - moski jestescie za to idealni! Wystarczy poczytac sobie ksiazki
                Shahaka
                > i Finkelsteina! Ciekawe, ze oni nie pisza zle o Polakach, a tylko o Zydach,
                > chociaz tematy polskie sa w ich ksiazkach szeroko poruszane.
        • isa.stern Re: Der Spiegel o Polsce: "Kartoflana wojna" 12.07.06, 03:03
          a wg Ciebie obiektywny to jaki..?!.... dla mnie tekst jest komentarzem, autor
          mógł sobie pozwolić na wyrażenie własnej opinii... co ciekawe opinię Spiegla
          podziela wiele innych tytułów niekoniecznie niemieckich... i co najważniejsze -
          komentarze do sytuacji w Polsce brzmią podobnie... jak to wytłumaczysz...
          spiskiem, układem...?!...;)
          • vinc0 Re: Der Spiegel o Polsce: "Kartoflana wojna" 12.07.06, 03:05
            isa.stern napisała:

> a wg Ciebie obiektywny to jaki..?!.... dla mnie tekst jest komentarzem, autor
            > mógł sobie pozwolić na wyrażenie własnej opinii... co ciekawe opinię Spiegla
            > podziela wiele innych tytułów niekoniecznie niemieckich... i co najważniejsze -
            >
            > komentarze do sytuacji w Polsce brzmią podobnie... jak to wytłumaczysz...
            > spiskiem, układem...?!...;)

cały świat przeciwko bliźniakom!
            będzie wojna!
            • isa.stern Re: Der Spiegel o Polsce: "Kartoflana wojna" 12.07.06, 03:13
              a niektórzy się dziwią, skad u nich syndrom oblężonej wieży...;)))

odbijemy Bar...?!...;)))
              • silesius.monachijski0 Re: Der Spiegel o Polsce: "Kartoflana wojna" 12.07.06, 03:20
                jezeli jest tam "Jasiu Wedrowniczek" to czemu nie; choc pewna bliska mi
                Amerykanka wolalaby te butelke z Tennesy

isa.stern napisała:

> a niektórzy się dziwią, skad u nich syndrom oblężonej wieży...;)))
                >
                > odbijemy Bar...?!...;)))
                • lze_elita_1 [...] 12.07.06, 03:25
                  • uu1 Re: I do tego jeszcze alkoholizm....Tragiczne! 12.07.06, 03:27
                    Kompletna degrengolada. Ale nie można było niczego innego się spodziewać.
          • silesius.monachijski0 Re: Der Spiegel o Polsce: "Kartoflana wojna" 12.07.06, 03:10
            kompleksem; trzeba sie bac Rosjan i Amerykanow, tolerowac Anglikow (nawet
            jezeli pokazuja kanclerzyce zmieniajaca pantalona na wloskiej plazy, z chamskim
            tytulem prasowym, ze "podatki w Niemczech rosna, zas kanclerzyca opuszcza
            gatki", chylic czola przed "grande culture francaise", bo szampan jest ok
            (nawet jezeli do dnia dzisiejszego Niemiec we Francji to "le bosh" - wielce
            obrazliwe.
            Mozna sie smiac ze slabszych (tzw. "slabszych"): Polakow, Czechow, Wlochow,
            Hiszpanow, itd. I tu Spiegel wpisuje sie w "ogolnonarodowa tradycje"; tylko: to
            nie ma nic wspolnego z rzetelnym odniesieniem sie do stanu rzeczy; jesli znasz
            niemiecki, to polecam Cicero, NZZ i - czasami - die zeit

isa.stern napisała:

> a wg Ciebie obiektywny to jaki..?!.... dla mnie tekst jest komentarzem, autor
            > mógł sobie pozwolić na wyrażenie własnej opinii... co ciekawe opinię Spiegla
            > podziela wiele innych tytułów niekoniecznie niemieckich... i co
            najważniejsze -
            >
            > komentarze do sytuacji w Polsce brzmią podobnie... jak to wytłumaczysz...
            > spiskiem, układem...?!...;)
            • isa.stern Re: Der Spiegel o Polsce: "Kartoflana wojna" 12.07.06, 03:16
              pierwszy akapit Twojej wypowiedzi jest dla mnie całkowicie niezrozumiały... nie
              wiem do czego odnosi się ten wstęp...;)
              ci słabsi w podobny sposób komentują sytuację w Polsce... w tym akapicie też
              nie odnajduje analogii...;)))
              • silesius.monachijski0 Re: Der Spiegel o Polsce: "Kartoflana wojna" 12.07.06, 03:27
                probowalem jako tako naszkicowac niemiecka mentalnosc AD 2006, jak tez
                sprobowav zrelatywizowac wydzwiek tego mizernego artykuliku w Spieglu; krotko
                ujmujac: tego typu ataki na Polske (i nie tylko) to proba kompensacji swoich
                wlasnych kompleksow; kto tu od laz zyje, ten wie, o co chodzi

isa.stern napisała:

> pierwszy akapit Twojej wypowiedzi jest dla mnie całkowicie niezrozumiały...
                nie
                >
                > wiem do czego odnosi się ten wstęp...;)
                > ci słabsi w podobny sposób komentują sytuację w Polsce... w tym akapicie też
                > nie odnajduje analogii...;)))
                • eat.putsy Re: Der Spiegel o Polsce: "Kartoflana wojna" 12.07.06, 11:29
                  ja tez tu od lat zyje i wiem o czym mowisz (wlasne kompleksy, tym wieksze im
                  gorsza sutuacja gospodarcza), niemniej jedno nie ma z drugim nic wspolnego.
                  Polska to mloda demokracja, ale czasem (ze wstyudem czy nie) mozemy sie czegos
                  od Niemcow nauczyc. Jak sami Niemcy czesto mowia: "Was willst Du, przeciez mamy
                  demokracje tylko od konca (drugiej) wojny"
                  • silesius.monachijski0 Re: Der Spiegel o Polsce: "Kartoflana wojna" 12.07.06, 11:34
                    no, zapomniales o 17 mln. "Ossis"; oni tym bardziej nie maja zadnych
                    predylekcji do demokracji (od dyktatury nazistowskiej przeskoczyli bezbolesnie
                    do komunistycznej); u Ossis jest ciekawe to, ze wielu mlodych ludzi zmienilo
                    swoje radykalne poglady z boilszewickich pogladow bylego FDJ na neonazistowskie
                    NPD; stad ta moja z uporem gloszona teza, ze komunizm i nazizm maja u podloza
                    wspolne lewackie nastawienie

eat.putsy napisał:

> ja tez tu od lat zyje i wiem o czym mowisz (wlasne kompleksy, tym wieksze im
                    > gorsza sutuacja gospodarcza), niemniej jedno nie ma z drugim nic wspolnego.
                    > Polska to mloda demokracja, ale czasem (ze wstyudem czy nie) mozemy sie czegos
                    > od Niemcow nauczyc. Jak sami Niemcy czesto mowia: "Was willst Du, przeciez
                    mamy
                    > demokracje tylko od konca (drugiej) wojny"
                    • eat.putsy Re: Der Spiegel o Polsce: "Kartoflana wojna" 12.07.06, 11:37
                      Ossis to inna sprawa, Helmut Kohl ich "oszukal" i rezultat jest taki jaki jest.
                      Ciekawe, ze Ossis (nawet Nazis) wcale nie sa tacy antypolscy, jak niektorzy w
                      Westdeutschland.
            • wet3 Re: silesius 12.07.06, 03:16
              Czy czytales wywiad z L.Kolakowskim na temat czerwca 1956? Szukaj pod "czerwiec
              1956, a potem "sortuj od najnowszego", idz na str.2 (srodek). Na prawde warto
              przeczytac!
              • silesius.monachijski0 Re: silesius 12.07.06, 03:24
                czytalem; zreszta, spotykalem sie z L. Kolakowskim i w Monachium (podczas jego
                wykladu na Forum Siemesna w zamku Nympenburg) oraz parokratnie w Oxfordzie;
                wiem, co mysli, i wiem dlaczego; wywiad - przyznaje: b. udany - w niczym mnie
                nie zaskoczyl; ale, dziekuje za linka wet3; dobrze, ze wiemy, co chcemy sobie
                poczytac, bo warto; prof. Kolakowski juz dawno odszedl od "Wstepu do etyki
                Spinozy", gdzie pisal "bog" z malej litery; kto go osoboscie zna, ten wie
                dlaczego

wet3 napisał:

> Czy czytales wywiad z L.Kolakowskim na temat czerwca 1956? Szukaj
                pod "czerwiec
                >
                > 1956, a potem "sortuj od najnowszego", idz na str.2 (srodek). Na prawde warto
                > przeczytac!
              • isa.stern Re: silesius 12.07.06, 03:27
                ja natomiast polecam wymiad z Aleksandrem Smolarem "Polityka chorobliwie
                nieudolna...;)))
                znikam, dobranoc....;)
                • silesius.monachijski0 Re: silesius 12.07.06, 03:29
                  dziekuje za informacje; jak znajde, to poczytam; dobrej nocy Izo i kolorowych
                  snow

isa.stern napisała:

> ja natomiast polecam wymiad z Aleksandrem Smolarem "Polityka chorobliwie
                  > nieudolna...;)))
                  > znikam, dobranoc....;)
            • eat.putsy dlaczego tylko "czasem Die Zeit"? 12.07.06, 11:25
              bo tak ładnie napisali:
              www.zeit.de/online/2006/28/bildergalerie-polen-kaczynski
              "Ex-Premier Marcinkiewicz verlässt als letzter Politiker von Format die
              Regierung." (Ex-premier Marcinkiewicz opuszcza rząd, jako ostatni polityk
              (duzego) formatu.)
              • silesius.monachijski0 Re: dlaczego tylko "czasem Die Zeit"? 12.07.06, 11:30
                sam sobie odpowidziales na pytanie; wlasnie dlatego "czasami", bo i tam -
                niestety - glupi lewacy moga sie szarogesic (ostatnio, kiedy nie ma juz Gräfin
                Dönhoff, zas H. Schmidt jest za stary, aby moc - jako wydawca - efektywnie
                wplywac na linie programowa tego tygodnika, coraz czesciej do glosu dochodzi
                niby yntelygentne lewactwo; a szkoda, bo Die Zeit byl kiedys naprawde b. dobry)

eat.putsy napisał:

> bo tak ładnie napisali:
                > www.zeit.de/online/2006/28/bildergalerie-polen-kaczynski
                > "Ex-Premier Marcinkiewicz verlässt als letzter Politiker von Format die
                > Regierung." (Ex-premier Marcinkiewicz opuszcza rząd, jako ostatni polityk
                > (duzego) formatu.)
                • eat.putsy Re: dlaczego tylko "czasem Die Zeit"? 12.07.06, 11:34
                  Helmut Schmidt nie był największym przyjacielem Polakow albo Polski. Poza tym
                  Helmutowi zawdzieczaja Niemcy ta obecna sytuacje. Juz wtedy madzry ludzie mu
                  mowili, ze Niemcy nie moga tak dalej funkcjonowac.
          • zeter1 Re: Der Spiegel o Polsce: "Kartoflana wojna" 12.07.06, 03:39
            Brzmią podobnie... A jak mają brzmieć? Zjednoczona Republika Europejska, lub
            inaczej, ZSRE. W artykule są dwie tezy: Polska izoluje się od Europy, bo/i "nie
            akceptuje standardów europejskich". Z pierwszym się nie zgadzam, nikt tego nie
            udowodni, chyba, że... i tu druga teza artykułu, że za izolowanie się uznać
            należy fakt, iż Polska nie chce tańczyć, jakby jej Niemcy i Bruksela zagrać
            chcieli. Przyznaję, z takim rozumieniem się zgadzam. Czego dotyczą wg autora
            "standardy europejskie" widzimy tutaj:
            > Polityczne przekonania Kaczyńskich są zakorzenione w narodowym katolicyzmie i
            głębokim sceptycyzmie wobec Niemiec.(...)
            (...) Kiedy Polacy zauważą, że Kaczyńscy zwalczają już nie mafię, lecz zachodnie
            swobody i liberalizm, obaj wylądują w Hadesie polskiej historii.<
            Narodowy katolicyzm, sceptycyzm wobec Niemiec, zachodnie swobody i liberalizm.
            Przy czym można śmiało stwierdzić, po aintelektualnych reakcjach "Europy" na
            tzw. marsze, "prawa homo", itp., że całe "zachodnie swobody" i liberalizm
            sprowadzają się do promocji homo i bolszewickiej próby zniszczenia tradycyjnej
            kultury europejskiej.
    • gtx3 Re: Der Spiegel o Polsce: "Kartoflana wojna" 12.07.06, 12:51
      Jakiego kraju jest ambasadorem Byrt? Chyba Niemiec. Co za wspaniała lojalność
      wobec tych od których bierze pieniądze. Ten facet nie powinien wyjść z pierdla.
      • atheix_mail Kartoflana wojna 12.07.06, 22:25
        Wojsko Polskie jest złączone braterstwem broni z potężnym wojskiem amerykanskim,
        które pokonało reżim Husseina, a dziś krzyżuje plany niemieckich i francuskich
        podżegaczy wojennych i ich sługusów w Iranie.

Niech żyje jedność ruchu kaczystowskiego i sojusz robotniczo-chłopski.

Niech żyje Polska Kaczystowska i jej premier z Gorzowa!
    • antykretyn Re: Der Spiegel o Polsce: Za duzo Zydow w rzadze 12.07.06, 19:35
      eva15 napisała:

> forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=45033003&a=45056606
      > Jest jeszcze lepszy numer w tym Spieglu - ustępujący co prawda, polski
      > ambasador w Berlnie najeżdza ostro w niemieckim radio na swój własny rząd.
      >
      > Ambasador Andrzej Byrt wprowadził tym samym nowe standardy do poliktyki
      > zagranicznej. A może przywrócił stare?? Przecież np. za zaborów było normalne
      > obszczekiwać swoich polityków po obcych dworach...
      >
      > "Ungewöhnlich deutliche Töne aus dem Mund eines Diplomaten: Der polnische
      > Botschafter in Deutschland, Andrzej Byrt, hat sich in sehr kritischer Form
      > zum Regierungswechsel daheim geäußert(...)"
      >
      > www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,426114,00.ht

Ten BYRT to taki Polak jak ja rabin i cadyk z Kalwarii Zebrzydowskiej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka