Dodaj do ulubionych

Tusk: rząd J.Kaczyńskiego nie zagwarantuje spokoju

14.07.06, 13:03
"I predict a riot!"
Obserwuj wątek
    • grisza14 Kiedy wydacie zeszyt ze zlotymi myslami Tuska? 14.07.06, 13:15
      Dobra mysl wydawnicza, kazdy odchodzacy na przedwczesna emeryture
      funkcjonariusz WSI i SB oraz TW byli i obecni chetnie kupia.Dosc mam wypocin
      tego pana kazdego dnia.
      • puuchatek Re: Kiedy wydacie zeszyt ze zlotymi myslami Tuska 14.07.06, 13:23
        grisza14 napisał:

> Kiedy wydacie zeszyt ze zlotymi myslami Tuska (...)

Ja wiem, Griszunia, że Ty byś wolał Dzieła Zebrane Wielkiego Prezesa, ale może skup się na chwilę i - niezależnie od głębokiej niechęci do każdego, kto się w czymkolwiek z Wielkim Prezesem nie zgadza - wskaż z czym KONKRETNIE nie zgadzasz się w wypowiedzi Tuska.

Bo ja - choć fanem Tuska nie jestem - czytam to, co PAP cytuje i jakoś trudno mi się z tym nie zgodzić...
        • gazetajudasza [...] 14.07.06, 13:33
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
          • el_dvpa Re: Ostatni z Nocnego Klubu TW Bolka 14.07.06, 13:33
            gazetajudasza napisał:

> Von Tuske obawia sie teraz wiecej niz za czasow K. Marcinkiewicza.
            > Jest ostatnim z Nocnego Klubu TW Bolka - Walesy, kiedy obalano
            > pierwszy niekomunistyczny rzad polski po II wojnie swiatowej.
            > Moze teraz dostac wyplate, za polozone zaslugi.

ziew
            • eutrapelia Czy Tusk ma cokolwiek do powiedzenia? 14.07.06, 14:15
              To co powiedział Tusk może powtórzyć każda opozycja w każdym kraju, teraz, przed
              II wojną lub za 50 lat. Jest tak mgławicowe i ogólne, że prawie kabaretowo.
              Wprawdzie opozycja jest po to żeby oponować, ale jakieś standardy myślowe
              powinny obowiązywać byłego kandydata na prezydenta. Natomiast kiedy J.
              Kaczyński powie kilka natychmiast przykuwa uwagę zwolenników i wrogów. Siła
              myslenia i intencje to podstawowa różnica dzieląca tych panów.
              • uu1 Re: Czy Tusk ma cokolwiek do powiedzenia? 14.07.06, 14:35
                A wazelinę sprzedają za rogiem. Ceny promocyjne.
                • robertw18 Nieustanny jazgot p. Tuska wygląda na bałagan 14.07.06, 18:04
                  Czego jeszcze nie było: wezwanie do nieposłuszeństwa społecznego, donosy
                  zagranicą na wszelkiego rodzaju krzywdy uciśnionych, domysły co do p.
                  Marcinkiewicza... Po wszystkich tych krzykach proniemieckiej prasy i obelgach z
                  Niemiec czy jeszcze wypada Polakom wspomnieć, jak łaskawa p. Merkel załatwia
                  rurociąg przyjaźni z Rosją po dnie Bałtyku aby tylko omijał Polskę?
                  Pozdr.
                  • mr_perfekt_2 Makabryczne zdjęcie Tuska 14.07.06, 19:10
                    Makabryczne zdjęcie Tuska...
                    Wyglada na to ze niestety przegral swoja ciezka walke z nalogiem...
                    • konread Re: Makabryczne zdjęcie Tuska 14.07.06, 19:46
                      I tak to zdjęcie Tuska chowa się przy najlepszych ujęciach nawet zadowolonych i
                      bez roztroju żołądka kaczkodanów:P
                      • opluwacz.z.tvn J_A_D_ Leje Się z Gęby Wermahta-Gada :)))))))))) 14.07.06, 20:08
                        niesamowite !
                        niespotykane zjawisko
                        w świecie zwierząt :)
              • almagus Rząd kontynuacji uśmiechów,umizgów, dansiorów wiej 14.07.06, 14:36
                Czy ten premier zna tabliczkę mnożenia, prawnicy ją zaponinają i pamiętają
                dodawanie jedynie.
                Dlatego taka gloryfikacja ministra finansów.
                Dalej wszaki, nazibydlaki i buraki wyglądają z kąta.

Pazerność i Szamboobrona!

Usiadł lider na Lepbierze
                i kręci jak na rowerze.
                Pedały bez kierownicy,
                więc lądują w gnojowicy!
                Więc kombinuj w swojej główce,
                by nie znaleźć się w gnojówce!

A w Krakowie Jan Maria Rokita
                to chłop mądry jak kobita.
                Mam nadzieję, że na trzecie Władek
                z Jankiem Maryję kopnie w zadek!
                Wyleje oszołomską rydzykomoheroinę
                co mnie i kraj naraża na kpinę.

Nie urośnie za Tuska
                na świnię półtuszka.
                Oczywiście też kacza
                i leppiejoprostacza!

Hasło.

Wieź udział w Obywatelskim Ruchu,
                nie kończ u wszaków na obuchu!

Odzew.

„My PiSiORki jak Bóg nam pomoże,
                to nasikamy naszym kaczkom morze!"

***S_Z_T_A_M_0_0_B_R_O_N_A - sztama Pechu***
                • wrojoz Re: Rząd kontynuacji uśmiechów,umizgów, dansiorów 14.07.06, 14:52
                  Kaczyński musi odejść. To facet typu: Zawisza, Cymański, Gosiewski. Co oni
                  wszyscy razek z Kurskim znaczą.? Regres.
                  • mr_perfekt_2 Na szczescie pacanie tacy ludzie zostana... 14.07.06, 19:12
                    ... a odejda raczej w zapomnienie Tusk, Rokita, Walec, albo do wiezien Kalisz,
                    Kwasniewski Miller itd
              • loppe Re: Czy Tusk ma cokolwiek do powiedzenia? 14.07.06, 20:12
                Piękna refleksja Twoja. Tak, ten młody polityk wciąż tylko utuskuje...
          • adas313 W filmie "Nocna zmiana" Janusz Korwin-Mikke... 14.07.06, 13:39
            mówi, że na liście agentów są członkowie rządu.

Co to zatem za niekomunistyczny rząd?
          • marek99az1 Re: Ostatni z Nocnego Klubu TW Bolka 14.07.06, 15:03
            gazetajudasza napisał:

> Von Tuske obawia sie teraz wiecej niz za czasow K. Marcinkiewicza.
            > Jest ostatnim z Nocnego Klubu TW Bolka - Walesy, kiedy obalano
            > pierwszy niekomunistyczny rzad polski po II wojnie swiatowej.
            > Moze teraz dostac wyplate, za polozone zaslugi.

Tak na prawdę ten rząd (pośrednio, jako "skórka od banana") obalił psychol
            Macaiarewicz.
          • tadluzny Proponuje troche samorefleksji... 14.07.06, 15:16
            Chwileczke, tym ktorzy nie zrozumieli artykulu polecam przeczytanie jeszcze
            raz. Ten artykul nie jest o PO tylko o PIS i o tym co zrobili bedac u wladzy.
            1. Gdzie jest moje 3 mln. mieszkan?
            2. Czemu podatki nie zostaly obnizone?
            3. Gdzie jest moje "tanie panstwo"?
            4. Gdzie jest jakis program walki z bezrobociem?
            5. Co z Euro, budzetem, autostradami itd. itp?
            Moim skromnym zdaniem w Polsce najwazniejsza teraz jest gospodarka, a nie walka
            z jakimis tajemniczymi ukladami. Czy to jest bezczelnosc z mojej strony, ze po
            9 miesiacach PIS u wladzy chcialbym widziec chociaz jedna sensowna ustawe
            gospodarcza?
            Pozdro.
            • emes-nju Tadluzny! Nie badz defetysta! 14.07.06, 15:27
              Punkt 4 jest realizowany z niespotykanym rozmachem! Juz ok. 2 mln Polakow znalazlo prace. Za granica co prawda, ale nie czepiajmy sie.
              • mr_perfekt_2 Nie da sie naprawic gospodarki 14.07.06, 19:14
                bez rozbicia ukladow i wsadzenia zlodziejow do wiezien...
                To tak jakby nalewac wody do peknietej beczki, nigdy sie nia zapelni dopoki nie
                zalatamy dziury.
                • emes-nju Re: Nie da sie naprawic gospodarki 14.07.06, 20:10
                  Co ma uklad do KRETYNSKIEGO zarzadzania gospodarka? Czy nasze kochane waaaadze
                  sa tez w UKLADZIE?
            • maciejtakitam Tak sobie mysle. Co by bylo jak by zwyciezylo PO. 14.07.06, 15:29
              Prawdopodobnie to samo bo nawet nie byli by w stanie zwiazac zadnej koalicji i
              bylby rzad mniejszosciowy czyli 4 lata w plecy. hehehehehe
              • gem58 Re: Tak sobie mysle. Co by bylo jak by zwyciezylo 14.07.06, 17:00
                maciejtakitam napisał:

> Prawdopodobnie to samo bo nawet nie byli by w stanie zwiazac zadnej koalicji i
                > bylby rzad mniejszosciowy czyli 4 lata w plecy. hehehehehe

a ja mysle ze nawet jesli nie zawiazalaby sie zadna koalicja, to idiotyczne
                blokowanie rozsadnych pomyslow ustaw (zakladam ze bylyby jakies:) przez sily
                opozycyjne spotkalyby sie z krytyka spoleczenstwa, i moznaby rozpisac nowe
                wybory, w ktorych poslaloby sie tych oszolomow w niebyt.

czyli pis chcac nie chcac zaczalby wspolpracowac, a scislej w ogole pracowac
                • maciejtakitam Re: Tak sobie mysle. Co by bylo jak by zwyciezylo 14.07.06, 17:52
                  nie sadze. wystarczy popatrzec na dzialania po... pis ma dobry projekt zblizony
                  do projektu po ale po ma jeszcze "lepszy" i "lepszejszy" i nima
                  porozumienia...take nie ma alternatywy...po i pis to ten sam barlog.
                  • mr_perfekt_2 a w rzadzie PIS ministrowie lansowani przez PO 14.07.06, 19:20
                    A w rzadzie PIS program ulozyli ministrowie lansowani przez PO: Gilowska i
                    Religa...
                    Ministrowie ktorzy napisali PO 10 stron z tego slynnego "15 stronicowego"
                    programu ktory prezentowali w wyborach... Tu nie chodzi o programy... alkoholik
                    i ROkita chcą stołków
                    • uomonuovo Re: a w rzadzie PIS ministrowie lansowani przez P 14.07.06, 20:04
                      Dokladnie.
                      Osobiste ambicje wziely gore nad idealami PO. Niestety wielu szeregowym ludziom
                      z PO nienawisc, ktora ciagle wznieca Tusk, przeslania jasnosc spojrzenia. PO
                      mialo olbrzymia szanse wspolrzadzenia ale zrezygnowali bo Donald nie mogl
                      przejsc trzezwo do tworzenia koalicji, po przegranej walce o fotel prezydenta.
                      To ta porazka tak go ubodla do zywego i jad, ktory w nim wyzwolila, wszyscy z
                      PO musza przyjmowac jako codzienny pokarm i nowa ideologie PO.
        • kelob3 Re: Kiedy wydacie zeszyt ze zlotymi myslami Tuska 14.07.06, 15:02
          puuchatek napisał:

> grisza14 napisał:
          >
          > > Kiedy wydacie zeszyt ze zlotymi myslami Tuska (...)
          >
          > Ja wiem, Griszunia, że Ty byś wolał Dzieła Zebrane Wielkiego Prezesa, ale może
          > skup się na chwilę i - niezależnie od głębokiej niechęci do każdego, kto się w
          > czymkolwiek z Wielkim Prezesem nie zgadza - wskaż z czym KONKRETNIE nie zgadzas
          > z się w wypowiedzi Tuska.
          >
          > Bo ja - choć fanem Tuska nie jestem - czytam to, co PAP cytuje i jakoś trudno m
          > i się z tym nie zgodzić...
          >
          a czy oprocz ble,ble cokolwiek ten kaczor Donald zrobil?
          • gem58 Re: Kiedy wydacie zeszyt ze zlotymi myslami Tuska 14.07.06, 17:02
            > >
            > > Bo ja - choć fanem Tuska nie jestem - czytam to, co PAP cytuje i jakoś tr
            > udno m
            > > i się z tym nie zgodzić...
            > >
            > a czy oprocz ble,ble cokolwiek ten kaczor Donald zrobil?

a co mozna zrobic bedac w opozycji?
      • emes-nju Grisze ciesza "przyspieszenia" 14.07.06, 13:30
        Dostaje od nich takiego podniecajacego zawrotu glowy :-P

Mnie rzadowe przyspieszenia raczej przerazaja. I tylko w tym (mowie tylko o komentowanym artykule) nie zgadzam sie z Tuskiem, ktorego to smieszy.
        • koszalek_opalek1 Re: Grisze ciesza "przyspieszenia" 14.07.06, 14:41

> Mnie rzadowe przyspieszenia raczej przerazaja. I tylko w tym (mowie tylko o kom
          > entowanym artykule) nie zgadzam sie z Tuskiem, ktorego to smieszy.

Staneliśmy nad przepaścią. Teraz zrobimy ogromny krok... naprzód :P
        • wrojoz Re: Grisze ciesza "przyspieszenia" 14.07.06, 14:52
          Przyspieszenia potrzebne Kaczyńskim przy biegunce.
          • emes-nju Re: Grisze ciesza "przyspieszenia" 14.07.06, 15:24
            wrojoz napisał:

> Przyspieszenia potrzebne Kaczyńskim przy biegunce.

Tylko, na litosc boska, NIE NA ZAKRETACH!
      • fritz.fritz Ci sami ludzie,inny szef, a ryba gnije i zdrowieje 14.07.06, 13:30
        od glowy.. no nie herr Tusk, jak to bardzo ladnie pan zaprezentowal stojac na
        czele parti aferalnej KL-D (obecnej PO).
        • kralik111 Re: Ci sami ludzie,inny szef, a ryba gnije i zdro 14.07.06, 13:49
          fritz.fritz napisał:

> od glowy.. no nie herr Tusk, jak to bardzo ladnie pan zaprezentowal stojac na
          > czele parti aferalnej KL-D (obecnej PO).

Jak na dzdien dzisiejszy, rzeczuwistosc pokazuje wyraznie,ze partia aferalna
          jest stanowczo PiS, a KL-D od dawna juz nie istnieje, ale cos tak prostego i
          oczywistego okazuje sie byc calkowicie niezrozumiale dla niektorych folksdojczy
          nie majacych nawet prawa glosu w Polsce z powodu swojego niemieckiego
          obywatelstwa :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
          • wrojoz Re: Ci sami ludzie,inny szef, a ryba gnije i zdro 14.07.06, 14:54
            Ryba gnije wraz z takim rządem PiSu.
          • fritz.fritz Dziekuje, ze mnie czytasz i sie uczysz. 14.07.06, 19:40
            Ale niemiecki polakozerco piszacy po polsku nie podpisuj sie pod moim postami.
      • zuzanka101 Re: Kiedy wydacie zeszyt ze zlotymi myslami Tuska 14.07.06, 14:51
        Grisza - co ma wspólnego dawne SB i WSI z wypowiedzią Tuska? Znam paru ludzi z
        tej formacji i nie robili wrażenia głupców. WSI i SB stawiało dość wysokie
        wymagania dla tych służb. Popytaj ludzi z branży. Wiemy, że kochasz prezia PiS i
        wszystkich jego przyjaciół ale postaraj sie być choć trochę obiektywny w ocenach
        ludzi spoza tej sfory. Nie rób z siebie większego głupca niż jesteś! Pomyśl!
        inni też "mogą mieć dość twoich wypocin każdego dnia". Módl się o zdrowie bo na ...
      • marek99az1 Re: Kiedy wydacie zeszyt ze zlotymi myslami Tuska 14.07.06, 15:00
        grisza14 napisał:

> Dobra mysl wydawnicza, kazdy odchodzacy na przedwczesna emeryture
        > funkcjonariusz WSI i SB oraz TW byli i obecni chetnie kupia.Dosc mam wypocin
        > tego pana kazdego dnia.

W pewnym sensie zgadzam się. Tusk nie powinien powtarzać tego, co jest
        oczywiste dla każdego, kto pamięta PRL, przypomina sobie stosowane wtedy
        metody (jeszcze co prawda nie wsadzają za poglądy do więzienia, ale tego nie
        daj Bóg, też może się doczekamy). Wtedy wszystko należało do komuny, teraz
        Kaczyńscy z pretorianami odtwarzają to. Robią to bezczelnie, nie zachowują
        nawet pozorów. Niszczą niezależne organy kontroli władzy. Na szczęście teraz
        są inne czasy i Polska też inna. Na pewno nie uda im się tak łatwo zawłaszczyć
        Polskę, jak Łukaszence udało się zabić rodzącą się demokrację na Białorusi. Ni
        i może UE zablokuje te zapędy. Tak więc grisza14 (nomen omen), mam nadzieję, że
        Polska obroni się.
    • el_dvpa To już... 14.07.06, 13:29
      214 beczelny atak PO na PiS i 70 Tuska. Edgar, zanotowałeś?
      • martin_j [...] 14.07.06, 13:31
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • adas313 Re: To już... 14.07.06, 13:46
        > 70 Tuska.
        71.
        • wrojoz Re: To już... 14.07.06, 14:54
          Czas na odejście Kaczyńskich. Najwyższy.
    • jakeww i kto to mówi, spec od pracy i spokoju he he 14.07.06, 13:31
      "Mam wrażenie, że PiS to ciągle legion ludzi wyszykowany do wojny z Platformą,
      a nie do ciężkiej pracy na rzecz państwa" - zaznaczył Tusk.

Zdaniem szefa PO, Jarosław Kaczyński, Roman Giertych, Andrzej Lepper
      to "specjaliści raczej od konfliktu i zamieszania, a nie takiej pozytywnej
      spokojnej pracy".

• s.flores Re: i kto to mówi, spec od pracy i spokoju he he 14.07.06, 13:36
        jakeww napisał:

> i kto to mówi, spec od pracy i spokoju he he

Rozumiem, że też należysz do tych co uwierzyli, że opozycja jest
        od realizowania programu rządu, ewentualnie od siedzenia cicho?
        • jakeww tja, ci sami ludzie 14.07.06, 13:53
          ten sam Tusk, to samo krytykanctwo

ale rząd mamy mimo wszystko trochę spokojniejszy i pracowitszy od opozycji he he
          • kralik111 Re: tja, ci sami ludzie 14.07.06, 13:55
            jakeww napisał:

> ten sam Tusk, to samo krytykanctwo
            >
            > ale rząd mamy mimo wszystko trochę spokojniejszy i pracowitszy od opozycji he
            h
            > e

Na jakiej podstawie tak twierdzisz PiSglowku, przeciez rzad zostal
            zaprzysiezony kilka godzin temu... :))))))))))))))))))))))))))))))))))
          • s.flores Re: tja, ci sami ludzie 14.07.06, 14:03
            jakeww napisał:

> ten sam Tusk, to samo krytykanctwo
            > ale rząd mamy mimo wszystko trochę spokojniejszy i pracowitszy od opozycji he he

Jakeww, zaintrygowało mnie to co piszesz. Jak ty sobie wyobrażasz pracowitą,
            opozycję? Powinna głośniej bić brawo rządowi niż koalicja rządząca?
            A może PO powinna jakąś autostradę ufundować? A może z milion mieszkań?
            • jakeww Re: tja, ci sami ludzie 14.07.06, 14:05
              wystarczy jak będzie wykonywać wysokiej klasy robotę opozycyjna - za to zresztą
              im płacimy, posłom
              • kotek.filemon Re: tja, ci sami ludzie 14.07.06, 14:39
                Nie bardzo rozumiem co to jest "wysokiej klasy robota opozycyjna"?
                Przedstawianie własnych projektów przy PiS-ie u władzy ma niewielki sens, bo
                wiadomo, że i tajk polecą w niebyt...
            • jakeww Re: tja, ci sami ludzie 14.07.06, 14:07
              swoją drogą musisz być nieco niewymagający umysłowo, jesli nie potrafisz sobie
              wyobrazić pracowitej opozycji:)
              • s.flores pracowita opozycja - cd. 14.07.06, 14:17
                jakeww napisał:

> swoją drogą musisz być nieco niewymagający umysłowo, jesli nie potrafisz sobie
                > wyobrazić pracowitej opozycji:)

Czy mógłbym jednak prosić o zdefiniowanie co kryje się pod "wysokiej klasy
                robotą opozycyjną". Nie wykluczone, że jestem nawet niedomagający umysłowo,
                ale wydawalo mi się, że opozycja jest od krytykowania rządu i patrzenia mu na ręce...
                • jakeww Re: pracowita opozycja - cd. 14.07.06, 14:30
                  tak jest i chodzi o wysokiej jakości krytykę i uważne patrzenie
                  chodzi także o opracowywanie własnych projektów - w gabinecie cieni - które
                  można już teraz przedkładać w Sejmie, jesli ten je odrzuci to przynajmniej my
                  obywatele będziemy widzieli co tracimy

nie zaś o tępe i nieuważne krytykowanie wszystkiego i nie zrobienie bodaj nic w
                  ustawodawstwie oprócz becikadouble
                  • s.flores Re: pracowita opozycja - cd. 14.07.06, 14:42
                    jakeww napisał:

> tak jest i chodzi o wysokiej jakości krytykę i uważne patrzenie
                    > chodzi także o opracowywanie własnych projektów - w gabinecie cieni - które
                    > można już teraz przedkładać w Sejmie, jesli ten je odrzuci to przynajmniej my
                    > obywatele będziemy widzieli co tracimy...

To nie takie proste łaskawco. Marszałek Sejmu ma władzę przetrzymywać miesiącami
                    projekty opozycji. Tak się stało z projektem, który zdawałoby się powinien być
                    bliski sercu marszalka Jurka - mianowicie z uchwaleniem podatkow wprost przepisanych
                    z programu wyborczego PiS. I nic - na czytanie czekamy kolejny kwartał! Zwracam uwagę,
                    że jest to nie jedyny projekt opozycji czekający u marszałka. Może sprawdź fakty, zanim
                    będziesz pisał braku aktywności opozycji.

Przy okazji, czy mógłbym poprosić o przykłady dobrej opozycyjnej roboty PiSu
                    w poprzedniej kadencji?
          • wrojoz Re: tja, ci sami ludzie 14.07.06, 14:55
            Ci sami kaczyńskopodobni, tak jaka batony czekoladopodobne. Wstyd Pisiory.
      • kralik111 Re: i kto to mówi, spec od pracy i spokoju he he 14.07.06, 13:53
        jakeww napisał:

> "Mam wrażenie, że PiS to ciągle legion ludzi wyszykowany do wojny z
        Platformą,
        > a nie do ciężkiej pracy na rzecz państwa" - zaznaczył Tusk.
        >
        > Zdaniem szefa PO, Jarosław Kaczyński, Roman Giertych, Andrzej Lepper
        > to "specjaliści raczej od konfliktu i zamieszania, a nie takiej pozytywnej
        > spokojnej pracy".

No chyba nie powiesz ,ze specem od pracy i spokoju jest Jaroslaw Kaczynski,
        ktory w swoim zyciu ani raz sie praca nie schanbil :)))))))))))))))))))))
    • vtec_z Re: Tusk: rząd J.Kaczyńskiego nie zagwarantuje sp 14.07.06, 13:31
      milseog napisał:

> "I predict a riot!"

Zaraz tam zamieszki!
      Za mało mamy Arabów - ot co - to i nie ma kto porządnie "zamieszkiwać"
      • wrojoz Re: Tusk: rząd J.Kaczyńskiego nie zagwarantuje sp 14.07.06, 14:56
        Rząd Kaczyńskiego nie przetrwa 100 dni.!!! To karierowicze.
    • uu1 Re: Tusk: rząd J.Kaczyńskiego nie zagwarantuje sp 14.07.06, 13:32
      Według niego, "kiedy znów słyszymy o przyspieszeniach i rewolucjach to raczej
      śmieszy". "Wolałbym, żeby rząd był kompetentny, poważny i spokojny, a nie
      zapowiadający ciągłe rewolucje i przyspieszenia" - podkreślił.
      Sprzeczność sama w sobie. Żeby był to rząd kompetentny, nie mógłby być rządem
      Największej Koalicji.
      • kotpirat Donald nie marudź już jedź na wczasy odpocznij !!! 14.07.06, 13:37
        • uu1 Re: Zmieniłeś ksywę 14.07.06, 13:49
          z kota "Kota", na kota pirata?
      • wrojoz Re: Tusk: rząd J.Kaczyńskiego nie zagwarantuje sp 14.07.06, 14:58
        Kaczyński nic nie zagwarantuje poza kłótniami. Szkoda fotygi.
    • adas313 To 214 brutalny atak sfrustrowanej PO. 14.07.06, 13:34
      Przemek Gosiewski powinien szybko zaktualizować ranking.
    • polemika Re: błagam.. Panowie z PO też już byliście 14.07.06, 13:35
      niestety wszyscy już byliście,, a najgorsze jest to że młodzieżówki waszych
      partii które niedaj boże będą po was są takie samo a może nawet gorsze. Jest to
      przerażające że nawet odrobina władzy może w człowieku uruchomić takie
      prymitywne mechanizmy,, a tak chciałem być politykiem..
      • el_dvpa Re: błagam.. Panowie z PiS też już byliście 14.07.06, 13:37
        polemika napisał:

> niestety wszyscy już byliście,, a najgorsze jest to że młodzieżówki waszych
        > partii które niedaj boże będą po was są takie samo a może nawet gorsze. Jest
        to
        > przerażające że nawet odrobina władzy może w człowieku uruchomić takie
        > prymitywne mechanizmy,, a tak chciałem być politykiem..
      • tadluzny Proponuje chwile refleksji... 14.07.06, 15:19
        gospodarcza?
        Pozdro.
        • adas313 Re: Proponuje chwile refleksji... 14.07.06, 15:21
          > Czy to jest bezczelnosc z mojej strony, ze po 9 miesiacach PIS u wladzy
          > chcialbym widziec chociaz jedna sensowna ustawe gospodarcza?

To nie bezczelność.
          To brutalny atak.
          • emes-nju Re: Proponuje chwile refleksji... 14.07.06, 15:38
            adas313 napisał:

> > Czy to jest bezczelnosc z mojej strony, ze po 9 miesiacach PIS u wladzy
            > > chcialbym widziec chociaz jedna sensowna ustawe gospodarcza?
            >
            > To nie bezczelność.
            > To brutalny atak.

Mysle, ze to brutalny atak ze strony UKLADU. Chyba, ze tadluzny jest z PO - wtedy bylby to 215 brutalny atak PO.
            • adas313 Re: Proponuje chwile refleksji... 14.07.06, 15:41
              W ciągu ostatniego półtora miesiąca.
    • baribal2 Panie Tusku, kończ pan ten mecz! 14.07.06, 13:37
      www.porysunki.blox.pl
    • hiki6 ten sam balagan ci smi faszysci:( 14.07.06, 13:38
      szkoda mi cie Polsko!
      pozdrawiam
      • kelob3 Re: ten sam balagan ci smi faszysci:( 14.07.06, 14:21
        hiki6 napisał:

> szkoda mi cie Polsko!
        > pozdrawiam
        te smi glupoty piszesz ciagle -pozdrawiam"faszysta"
        • wrojoz Re: ten sam balagan ci smi faszysci:( 14.07.06, 14:59
          Szkoda Cię Polsko dla fobii Kaczyńskich. Wstyd.
    • eat.putsy Tusk powinien 14.07.06, 13:38
      Zacząć myśleć o budowaniu skutecznej i silnej opozycji, te werbalne ataki tez
      nikogo nie przekonają. Zamiast ciągle wytykać błędy obecnej ekipie(nawet jak ich
      jest mnóstwo) powinien Tusk zacząć myśleć o konkretnych programach i
      propozycjach, byc może nawet PIS je zaakceptuje albo uwzględni. Jka się to
      wszystko czyta to wydaje sie, że interes Polski jest tutaj drugoplanowy, a
      chodzi o osobiste ego politycznych osobistości.
      • el_dvpa Re: Tusk powinien 14.07.06, 13:42
        >byc może nawet PIS je zaakceptuje albo uwzględni
        Gdzie ty żyjesz? Moze za Marcinkiewicza, byoby to jeszczcze możliwe
        Od kiedy to Czyste Dobro przyjmie cokolwiek od "różowego układu wściekle
        atakującego PiS już 214 razy"?
        • eat.putsy Re: Tusk powinien 14.07.06, 13:46
          Czy Kaczyński chce czy nie, będzie sie teraz musial wielu rzeczy "uczyć". Dużo
          sie mówiło tutaj o "układach", może nie zawsze w prawidłowym kontekscie. W sumie
          chodzi o "system", są na tym swiecie pewne systemy, których nawet taki
          "bojownik" jak Kaczynski nie pokona. Nie mówie tutaj o "podsystemach" takich jak
          "układ SLD itd", te mogą zniknąc i nikt nie będzie płakał.
      • emes-nju Re: Tusk powinien 14.07.06, 13:44
        eat.putsy napisał:

> Zacząć myśleć o budowaniu skutecznej i silnej opozycji, te werbalne ataki tez
        > nikogo nie przekonają. Zamiast ciągle wytykać błędy obecnej ekipie(nawet jak
        > ich jest mnóstwo) powinien Tusk zacząć myśleć o konkretnych programach i
        > propozycjach, byc może nawet PIS je zaakceptuje albo uwzględni.

Sek w tym, ze pisiorki nie zaakceptuja NICZEGO co powstalo u "konkurencji" z PO. Zeby PO mogla byc konstruktywna opozycja w rozumieniu pisiorkow, moglaby co najwyzej poprawiac literowki w "produkcji" koalicji. To odpowiedzialne zajecie dla opozycji :-P
        • eat.putsy Re: Tusk powinien 14.07.06, 13:49
          Na to jest stary jak swiat sposob, jak sie zapomni osobiste ambicje "polityków".
          Niech PIS mysli, ze ten i tamten pomysł był ich. Jak nie możesz w pracy szefa do
          czegos (słusznego) przekonać, to możesz zawsze spróbować wmówić mu, że to był
          jego "wspaniały" pomysł.
          • emes-nju Tak, ale... 14.07.06, 13:53
            ... zeby to sie udalo, szef musi troche niedomagac na rozumie i nie byc paranoikiem. Kaczorkowi na rozumie nie zbywa, a paranoja na stale gosci w jego glowie.
      • uu1 Re: Tusk powinien 14.07.06, 13:52
        Problem w tym, że D. Tusk to urodzony looser i nic tego nie zmieni. W krótkich
        majteczkach można biegać za piłeczką a nie uprawiać politykę.
        • wrojoz Re: Tusk powinien 14.07.06, 15:03
          dalej napiętnować te PiSowskie brednie. Kaczyńscy muszą odejść. Szybko.
          • uu1 Re: Tusk powinien 14.07.06, 15:05
            Trzeba im pomóc. Sami na to nie wpadną.
    • tadeusz1965 To samo można by rzec o PO po ostatnich wyborach 14.07.06, 13:51
      jej kierownictwa, hłe, hłe...
    • te_was Re: Tusk: rząd J.Kaczyńskiego nie zagwarantuje sp 14.07.06, 13:54
      No to teraz nareszcie trafi do Sejmu te 140 ustaw o zasadniczym dla Polski
      znaczeniu. Dlaczego Marcinkiewicz je wstrzymywał ? Taki był z niego wspaniały
      premier, tak go PiS wychwalał, a tu proszę. Sabotaż !
      No ale teraz już n a p r a w d ę będzie lepiej.
      • adas313 Re: Tusk: rząd J.Kaczyńskiego nie zagwarantuje sp 14.07.06, 14:12
        A nie jest lepiej?

Wstaje słońce.
        Ludzie mają pracę (na traktorze).
        Mogą sobie dywan kupić.
        Zawierają związki małżeńskie.
        Inflacja jest niska.
        Gospodarka rośnie.

Nawet OIOMy zamykają (pewnie są już niepotrzebne, bo nikt nie umiera).

Raj na ziemi!
    • kelob3 wez sie do roboty Tusk! 14.07.06, 14:16
      wez sie do roboty sflustrowany glupku bo przynajmniej od roku nic nie zrobiles
      sensownego kaczorze Donaldzie
      • s.flores Fakt, ani skandalu, ani roszadki, olanej obietnicy 14.07.06, 14:21
      • anvill Re: wez sie do roboty Tusk! 14.07.06, 14:42
        Zrobił nie zrobił nie będe się spierał - jedno jest pewne - niczego też nie
        zepsuł co jest udziałem obecnie miłościwie nam panujących.
    • wojtek2784 Re: Tusk, ja ciężko mielę ozorem na rzecz państwa. 14.07.06, 14:25
      Ta sama śpiewka Platformy od początku, od dnia po przegranych wyborach. Jednak
      każda partia, powinna się pozbywać polityków którzy przegrali wybory, ponieważ
      oni są okaleczeni po klęsce wyborczej. Rokita i Tusk, dajcie sobie spokój i na
      wakacje.
      • broetje znacie? poczytajcie! 14.07.06, 14:29
        Otwarcie nowej siedziby "Wyborczej"

Relacja Agnieszki Kublik dla "Gazety Wyborczej" z 3 marca 2002 r. Polecam.

W sobotę w nowej siedzibie "Gazety Wyborczej" odbyła się najprawdziwsza
        parapetówka. Prezydent Aleksander Kwaśniewski nazwał naszą "Gazetę" jedną z
        najważniejszych instytucji w Polsce, a ks. prof. Michał Czajkowski poświęcił
        nowy budynek. Świętowaliśmy razem z 600 najznamienitszymi gośćmi.

Tylu wybitnych ludzi ze świata polityki, kultury i biznesu zgromadziło się na
        na warszawskim Mokotowie, na ulicy Czerskiej z jednego powodu - nowego gmachu
        Agory (wydawcy "Gazety Wyborczej"). Nasz bohater to tzw. leżący budynek o
        kubaturze 169 416 m sześć. Nasz nowy dom stoi na działce o powierzchni 11 tys.
        m kw. Sam budynek zajmuje "tylko" 6,5 tys. m kw, ale ma aż 36,9 tys. m kw
        powierzchni, w tym 33,4 tys. m kw powierzchni użytkowej. Jego twórcy to
        pracownia JEMS Architekci sp. z o.o.

Ale nie jego powierzchnia robiła na naszych gościach największe wrażenie -
        słowa zachwytu wywoływały nasze wewnętrzne ogrody z najprawdziwszymi bambusami,
        które rosną w czterech gajach bambusowych. W sumie w środku jest kilkanaście
        ogrodów!

Uroczystość zaczęła się od budzącego u wielu VIP-ów sentyment przeboju lat
        50. "Budujemy nowy dom".

- To jest nasz pierwszy dom - mówiła Helena Łuczywo, zastępca redaktora
        naczelnego "Gazety" i wiceprezes zarządu Agory - zbudowaliśmy już wiele rzeczy:
        4 drukarnie, kilka rozgłośni, portal internetowy. Ale dziś odczuwam szczególną
        radość i szczęście.

Nasz redaktor naczelny Adam Michnik przypomniał, jak powstawała "Gazeta" -
        władza zgodziła się na to, by opozycja miała własny dziennik, ale nie dała nam
        papieru. - Zwróciłem się o pomoc do ówczesnego ministra sportu Aleksandra
        Kwaśniewskiego. - To ci załatwi Ciosek - poradził - ale musisz iść do niego do
        KC. Poszedłem, pierwszy raz w życiu.

- Nie mamy papieru - mówię.
        - Po co wam papier? - pyta Ciosek - Jak wam załatwię, mogę mieć z tego tylko
        same kłopoty.
        - A jakie ja mogę mieć kłopoty, jak go nie załatwię.
        - Mam nadzieję, że to ostatnia świnia polityczna, jaką podłożył mi Kwaśniewski.
        Prezydent odgryzł się Michnikowi za tę anegdotę słowami: "Adam Michnik
        przemawia do ludu z takiej wysokości [Adam wraz z prezydentem przemawiali do
        gości z tzw. balkoniku zawieszonego parę metrów nad holem, w którym odbywało
        się przyjęcie - red.]. Widać to nieuchronny proces.

Kwaśniewski przypomniał, że w 1989 r. ówczesna władza nie bardzo potrafiła
        ocenić sytuację, bo nie obawiała się "Gazety", twierdząc, że choć na pewno nie
        będzie to gazeta ówczesnej władzy życzliwa, ale też pewnie nie będzie miała
        dużego nakładu. - Muszę przyznać, że przynajmniej niektórzy tak twierdzą, te
        proroctwa spełniają się tylko w 50 procentach - mówił Kwaśniewski.

- Być po 13 latach w takim gmachu to wydarzenie, które traktuję jako sukces
        tych ludzi, którzy "Gazetę", "Agorę" tworzyli i wszystkich, którzy brali udział
        w tym od samego początku, ale także wybaczcie - będzie tu nuta państwowa -
        traktuję to jako wielki sukces naszych przekształceń po 1989 r. - przemawiał
        Kwaśniewski. Szczególne podziękowania, jak podkreślił, jako prezydent,
        przekazał dwóm paniom ("to nie przypadek, że "Gazeta" jest rodzaju żeńskiego"):
        Wandzie Rapaczyńskiej, prezes Agory i Helenie Łuczywo. Do Michnika powiedział
        wyjaśniająco i przepraszająco zarazem: "Adamie, nas łączy męska przyjaźń, która
        jest szorstka".

- Gmach macie taki, że nawet gdyby przyszły rządzić siły bardzo nam
        nieprzyjazne, to żłobka z tego zrobić się nie da [w 1989r. redakcja "Gazety"
        mieściła się w żłobku - red.]. Potem zwiedzając nasz newsroom, jego
        współpracownicy dodawali, że na Pałac Prezydencki też nie da się przerobić.

Potem Michnik powiedział: - Człowiek, którzy dziś w Polsce jest człowiekiem
        instytucją mówi, że nie ważne, jak się zaczyna, ale jak się kończy [to aluzja
        to słów premiera Leszka Millera, że prawdziwego mężczyznę poznaje się po tym,
        nie jak zaczyna, ale jak kończy - red.], dlatego teraz nasz budynek zostanie
        poświęcony przez ks. prof. Michała Czajkowskiego. - To nasz przyjaciel,
        niezwykle odważny człowiek - zaprezentował go naczelny. - Ma nadzieję, że te
        pochwały nie znajdą się jutro w "Naszym Dzienniku" - replikował ks. Czajkowski.

Za ministranta posłużył mu ... Michnik, bo - jak tłumaczył ks. Czajkowski -
        prezydent odsunął się na bok.

Ks. Czajkowski życzył nam, by kiedy już "Gazeta" będzie dziennikiem całej
        zjednoczonej Europy, gościła u nas mądrość. - Niech towarzyszy wszystkim waszym
        poczynaniom i wszystkim tym, którzy woleliby, by zamiast mszy odbywały się tu
        egzorcyzmy - mówił ks. Czajkowski.

Michnik zapewnił, że te wartości będą w tym budynku respektowane i doceniane. -
        W imię Boże, razem z prezydentem będziemy walczyć o Unię Europejską, a potem o
        euro - mówił naczelny "Gazety". A na koniec zaapelował do licznie przybyłych
        ambasadorów, by przekazali swoim rządom, że są w miejscu, które jest dowodem na
        sukces Polski.

Prezydenta osobiście po naszych ogrodach, tarasach i redakcji oprowadził
        naczelny. - Jestem pod wrażeniem, jestem pod wrażeniem - powtarzał Kwaśniewski.

I przyszedł czas na bankiet. Ostatni goście, żegnali się z naszym gmachem grubo
        po północy.

• greri3 Archiwa internetowe nie klamia 14.07.06, 16:28
      • indianski Re: Tusk, ja ciężko mielę ozorem na rzecz państwa 14.07.06, 14:47
        fakt nic nowego nie powiedzial . kazdy przedszkolak wie ze kazdy pisuarowy rzad
        to wielkie g" .
        • obywatel_piszczyk Re: Tusk, ja ciężko mielę ozorem na rzecz państwa 14.07.06, 14:59
          indianski napisał:

> fakt nic nowego nie powiedzial . kazdy przedszkolak wie ze kazdy pisuarowy rzad
          >
          > to wielkie g" .
          Czym twój język, różni się od języka Leppera, prostaku?
    • wrojoz Re: Tusk: rząd J.Kaczyńskiego nie zagwarantuje sp 14.07.06, 14:50
      Rząd Kaczyńskiego gwaranuje kłótnie, stagnację, cofanie sie Polski. Popieranie
      populizmu i ciemnoty.
      • kika113 Re: Tusk: rząd J.Kaczyńskiego nie zagwarantuje sp 14.07.06, 14:57
        Bla, bla, bla jak mantra. Tylko komu chce się tego Tuska jeszcze słuchać?
        • emes-nju Re: Tusk: rząd J.Kaczyńskiego nie zagwarantuje sp 14.07.06, 15:40
          kika113 napisała:

> Bla, bla, bla jak mantra. Tylko komu chce się tego Tuska jeszcze słuchać?

Moze tym, ktorych uszy nie przyrosly do radia co ma ryja?
    • obywatel_piszczyk Pierwszy milion trzeba ukraść-czyli PO-lska 14.07.06, 14:57
    • wrojoz Brawa dla Tuska 14.07.06, 15:00
      Cieszę się, że ma Pan tyle cierpliwości dla tępienia tych kłamców z PiSu
      Kaczyńscy muszą odejść.
    • tludzki4 Re: Tusk: rząd J.Kaczyńskiego nie zagwarantuje sp 14.07.06, 15:01
      jestem sympatykiem politycznym platformy. krytycznie oceniam brak działań
      platformy. domniemywam doznanie szoku po przyjęciu kopa w jąd.. jeżeli
      platforma jest przeciwnicxzką, polityczną np, to musi ATAKOWAĆ PIS, zawsze w
      dowalaniu PiSowi jako formacji która ukradła Platformie ideologię, nastrój,
      hasła. politycznie odwoływaliscie się do tych samych skojarzeń, nie poglądów.
      Rokita w swoim zaślepieniu politycznym i zadufaniu w swoje zdolnosci zapędził
      PO do kąta wiernego, intelektualnego sojusznika (politycznego). jeżel nie
      wyrosną wam kły to w oczach publicznosci stadionowej będziecie mięczakami nie
      potrafiącymi dojść swojej racji z obaleniem przeciwnika. polecam lektury o
      tworzeniu sieRosji Sowieckiej. PiS postepuje ich krokiem. ZMIEŃCIE IDEOLOGÓW
      POLITYCZNYCH. powodzenia Polsko - a jak nie to KLD zniknie z platformy zycia
      politycznego. jesteście jak PiS - musicie zyć czyims kosztem, jak to było z
      dołączeniem do UD.
    • wrojoz Zaraza Pisu 14.07.06, 15:02
      To jest zaraza, tak obiecywać, kłamać Polaków i w końcu objąć rząd. Polacy
      rozliczą Kaczyńskich. Jeszcze trochę.
    • wlodeusz Bardzo jestem rad Panie Tusk.... 14.07.06, 15:02
      że ani Pan,ani żaden z pańskich ancymonów,nie wezmą udziału w tym jak pan ładnie
      powiedział bałaganie!.
    • brynk Tusk znowu pie...... głupoty Chory na nienawiść 14.07.06, 15:14
      Zapomniał ze zyje w demokracji - prostak z Sopotu czy Gdanska . Wstyd !
      • tadluzny Moze sprobuj cos na temat? 14.07.06, 15:24
        gospodarcza?
        Pozdro.
        • uu1 Re: Moze sprobuj cos na temat? 14.07.06, 15:57
          > Czy to jest bezczelnosc z mojej strony, ze po
          > 9 miesiacach PIS u wladzy chcialbym widziec chociaz jedna sensowna ustawe
          > gospodarcza?
          Bezczelność to delikatne określenie. To jest po prostu draństwo.
          Witaj w klubie. Już jest nas dwóch.
      • prozac.pl brynk znowu pie...... głupoty Chory na nienawisci 14.07.06, 17:56
        Opinie Donalda Tuska są dla takich jak ty w jakiś sposób groźne, niewygodne,
        bolesne? To dobrze!

> Zapomniał ze zyje w demokracji
        A demokracja to taki ustrój w którym opozycja nie ma prawa krytykować rządu,
        tak? Nie po.. ci sie z demokracją białoruską przypadkiem?

> z Sopotu czy Gdanska
        Jak widze brak wiedzy absolutnie cie nie onieśmiela, a wręcz chcesz się z nami
        swoimi brakami podzielić.
    • kelob3 oto jak Tusk zagwarantowal spokoj-SB-kom 14.07.06, 15:17
      video.google.pl/videoplay?docid=2185058413755445485&q=nocna+zmiana
      video.google.pl/videosearch?q=adam+michnik
      video.google.pl/videosearch?q=polscy+bohaterowie
      video.google.pl/videoplay?docid=-5283799625388778394&q=donald
    • tadluzny A moze bys tak cos na temat? 14.07.06, 15:22
      gospodarcza?
      Pozdro.
    • brynk Krytyka - to praca Tuska za min.20 000 zł diety/m 14.07.06, 15:25
      Tak wygląda "praca" w Sejmie "platfusów" i "czerwonej zarazy". Krytyka i nic
      więcej co mogło by się przyczynic do rozwoju Polski . Cała tzw."opozycja" to
      darmozjady , złodzieje naszych podatków , nieroby , cwaniacy , ....
      • s.flores Tak jest, zdelegalizować opozycję!!! 14.07.06, 15:28
        Tamara Fralcowa, deputowana rosyjskiej Dumy: "Taka demokracja jak u nas, to daj Boże, żeby była we
        wszystkich państwach. A o to, że nasza opozycja nie jest taka bardzo aktywna, to trzeba pytać
        opozycję - nie może przecież Putin sam sobie tworzyć opozycji i wyprowadzać jej na wiece.
        Demokracja polega na zdawaniu sobie sprawy z konieczności samoograniczania się. Tak zwana
        demokracja, którą mieliśmy w początku lat 90., to nie była demokracja, tylko chaos i anarchia, w której
        wszystko wszystkim wolno."
      • adas313 Hm... co powiedzieć o pracy prezydenta? n/t 14.07.06, 15:28

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka