julo_devito 15.07.06, 03:27 Dzieki Panie Stefanie.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
noelkabat Re: IV RP jak PRL 15.07.06, 04:37 Brawo Panie Senatorze!!! Niewielu potrafi tak celnie scharakteryzowac dzialania "genialnego wodzusia" jak Pan. Podobienstwo wydumanej przez J. Kaczynskiego VI RP bylo widoczne od samego poczatku: czy te wszystkie "czrezwyczajne" komisje i urzedy nie przypominaja bolszewizmu? Dodac by trzeba bylo elementy charakterologiczne w ich dzialaniu: kompleksy, zawisc, nienawisc, pamietliwosc. Odpowiedz Link Zgłoś
centrolew Re: IV RP jak PRL 15.07.06, 09:38 IV RP (PRL-bis) zdmuchnie społeczeństwo, tak jak to zrobiło z pierwowzorem... Niestety, musi to trochę potrwać. Kto wie ile jeszcze razy Kaczyński musi obiecać te 3 miliony mieszkań, aby nawet ci najgłupsi się przekonali, że PiS tak naprawdę im szkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
twprezydent Pseudoprawicowiec z listy Macierewicza i błazen GW 15.07.06, 10:58 Powtarza te brednie jak zacięta płyta. PRL, PRL, PRL... A może dla odmiany jakiś tekścik o współpracy z SB? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Pseudoprawicowiec z listy Macierewicza i błaz 15.07.06, 13:09 twprezydent napisał: > Powtarza te brednie jak zacięta płyta. PRL, PRL, PRL... > A może dla odmiany jakiś tekścik o współpracy z SB? *************************************** Mówisz o lojalce premiera czy ściganiu opozycji przez komunistycznego sędziego, który został wiceministrem sprawiedliwości? Odpowiedz Link Zgłoś
m635 Re: Pseudoprawicowiec z listy Macierewicza i błaz 15.07.06, 14:35 maruda.r napisał: > twprezydent napisał: > > > Powtarza te brednie jak zacięta płyta. PRL, PRL, PRL... > > A może dla odmiany jakiś tekścik o współpracy z SB? > > *************************************** > > Mówisz o lojalce premiera O tym to sobie pogadaj z koleżkami z bezpieki. Nawet Urban się przejechał na tych kłamstwach a kanalie to powtarzają... > czy ściganiu opozycji przez komunistycznego sędziego, > który został wiceministrem sprawiedliwości? Nie, on chyba mówił o powodach, dla których Niesiołowski znalazł się na liście Macierewicza :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Pseudoprawicowiec z listy Macierewicza i błaz 15.07.06, 16:00 m635 napisał: > > Mówisz o lojalce premiera > > O tym to sobie pogadaj z koleżkami z bezpieki. *********************************** Kaczyński nigdy nie był moim kolega. > > > czy ściganiu opozycji przez komunistycznego sędziego, > > który został wiceministrem sprawiedliwości? > > Nie, on chyba mówił o powodach, dla których Niesiołowski znalazł się na liście > Macierewicza :-))) ************************************** Ostatnio publikowano listę Macierewicza. Nie było na niej Niesiołowskiego. Był za to poseł z Samoobrony. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Pseudoprawicowiec z listy Macierewicza i błaz 15.07.06, 16:02 maruda.r napisał: > Kaczyński nigdy nie był moim kolega. A ktokolwiek kiedyś?... Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Pseudoprawicowiec z listy Macierewicza i błaz 15.07.06, 16:48 t-800 napisał: > maruda.r napisał: > > > Kaczyński nigdy nie był moim kolega. > > A ktokolwiek kiedyś?... ********************************* Sporo, od zawsze. Pewnie dlatego nie muszę nikogo ustawowo zmuszać do szacunku. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Pseudoprawicowiec z listy Macierewicza i błaz 15.07.06, 16:01 maruda.r napisał: > Mówisz o lojalce premiera Lojalka Kaczyńskiego to taki mit, coś jak magisterum albo prawdomówność Prezia. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Pseudoprawicowiec z listy Macierewicza i błaz 15.07.06, 16:53 t-800 napisał: > maruda.r napisał: > > > Mówisz o lojalce premiera > > Lojalka Kaczyńskiego to taki mit, coś jak magisterum albo prawdomówność Prezia. ******************************* Ależ skąd, wszak Kaczyński sam ją pokazywał. Natomiast mit magisterium pozostał mitem, bo nie było żadnych dowodów. Co do prawdomównosci Prezia, to jest ona poza wszelka krytyką. Jak powiedział, że ma sraczkę i chore serce, to nie ma podstaw, żeby nie wierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
aisug Re: Pseudoprawicowiec z listy Macierewicza i błaz 15.07.06, 18:06 maruda.r napisał: o prawdomównosci Prezia, to jest ona > poza wszelka krytyką. Jak powiedział, że ma sraczkę i chore serce, to nie ma > podstaw, żeby nie wierzyć. =========================================================== preziem był Kwaśniewski i zupełnie nie przypominam sobie żeby opowiadał o swojej sraczce czy sercu. PAN PREZYDENT Kaczyński ani PAN PREMIER (PREZES) Jarosław słowem o sraczre czy sercu nie wspominali. Tak to jest jak się wierzy i bezkrytycznie daje zmanipulowac papce Wybiórczej Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Pseudoprawicowiec z listy Macierewicza i błaz 15.07.06, 21:16 aisug napisał: > maruda.r napisał: > o prawdomównosci Prezia, to jest ona > > poza wszelka krytyką. Jak powiedział, że ma sraczkę i chore serce, to nie > ma > > podstaw, żeby nie wierzyć. > =========================================================== > preziem był Kwaśniewski i zupełnie nie przypominam sobie żeby opowiadał o > swojej sraczce czy sercu. PAN PREZYDENT Kaczyński ani PAN PREMIER (PREZES) > Jarosław słowem o sraczre czy sercu nie wspominali. Tak to jest jak się wierzy > i bezkrytycznie daje zmanipulowac papce Wybiórczej ************************************ Kwaśniewski był preziem. Teraz preziem jest Kaczyński. Kwaśniewski miał kłopoty z goleniami, Kaczyński z sercem (podrobione zaswiadczenie, żeby go za długo nie internowali) i układem trawiennym (wg oświadczenia rzecznika). Wszystko to pokazywały TVP, TVN i Polsat. PS. Mamy drugą w historii pannę premier. Odpowiedz Link Zgłoś
janek-007 Niesiolowski ma 'kulture polityczna' ... 15.07.06, 20:17 ale z folwarku. Niesiol to niedo...ek feudalizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Niesiolowski ma 'kulture polityczna' ... 15.07.06, 21:21 janek-007 napisał: > ale z folwarku. Niesiol to niedo...ek feudalizmu. ************************************* W sam raz, zeby PiS zrozumiał, o co chodzi. Innymi słowy: tłumaczy Kaczyńskim, jak chłop krowie na miedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
janek-007 Tylko ze ta krowa to Niesiolowski i chlopa... 15.07.06, 21:28 nic nie kapujke tylko trawi przezute 'tresci' swojego koltunstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Dzięki Niesiołkowi sondaże PO lecą na pysk! Brawo! 16.07.06, 01:33 Dzięki Stefan, szczekaj dalej a niedługo wylądujesz z wodzami PO w szpitalu bez klamek. Łóżeczka i kaftaniki z rękawkami wiązanymi od tyłu są już szykowane w trzech placówkach (dla każdego osobno, byście sobie krzywdy nie wyrządzili): Kochanóek, Tworki i Choroszcz! Odpowiedz Link Zgłoś
dolenicz Profesorowi najwyraźniej popuściły zwieracze 15.07.06, 06:18 (łac. sfincter ani internus/externus) Stefanie spuść wodę, bo śmierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
tzetze1 Zwieracz popuścil kartoflowi gdy 15.07.06, 13:00 trzeba bylo walczyc o Polskie interesy Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Zwieracz popuścil kartoflowi gdy 15.07.06, 16:54 tzetze1 napisał: > trzeba bylo walczyc o Polskie interesy ******************************************* Bo to było polskie interesy, a nie braci Kaczyńskich. Odpowiedz Link Zgłoś
oakpark Wszystko to prawda, ale.... 15.07.06, 08:01 ....moze pozwolmy Kaczynskiemu miec te 100 dni spokoju i popatrzmy czym sie wykaze. Czy rzeczywiscie zreformuje finanse publiczne tnac wydatki, rzeczywiscie nakresli wizje modernizacji Polski - infrastrukturalna, technologiczna, ustrojowa.... malo w to wierze ale u licha niewielki sens jest kopac ZAWSZE I WSZEDZIE premiera polskiego rzadu. Powtorze: POLSKIEGO! Politycznie kaczysci i tak juz nie zyja - zrobili za duzo bledow i zbyt sie wyalienowali ze srodowisk decydujacych o rzadzeniu panstwem - eksperckich, profesjonalnych, administracyjnych, dyplomatycznych, prawniczych itp. Przez Polske przetaczaja sie fale smiechu z "Kaczorow" - nawet nie z partyjniactwa bo tu mieli prekursorow z innej niz kacza lewicy - tej nieochrzczonej, smiejemy sie z ich kompletnego braku kompetencji do rzadzenia .... ludzie kompetentni zwalniaja sie z rzadowych posad, zeby nie pracowac z PiS-owskimi szefami.... chocby w Generalnej Dyrekcji Drog ca 70% .... tam, gdzie szefowie sa kompetentni - jak regulacja telekomunikacji, urzad antymonopolowy i konsumencki - tam slychac salwy smiechu nad pismami od ministrow kaczego rzadu. Kaczynski jest niewatpliwie twardym politykiem, nie odmawiam mu swoiscie pojetego patriotyzmu - tyle, ze jest to patriotyzm i bycie panstwowcem z epoki wojny krymskiej.... tak samo dzis skuteczne jak owczesne kapiszonowe jednostrzalowki przeciw AK-47.... Rzad PiS musi powolac centrum decyzyjne z fachowcow doradzajace premierowi i robiace dlan analizy - cos jak zespol Rokity przed wyborami. Miedzy decyzjami premiera a wprowadzaniem ich w zycie zieje dzis w Polsce pustka - nie ma delegowania uprawnien i kompetencji, wykonawcy polecen dostaja grosze, co lepsi powyjezdzali albo poszli do bankow, spolek, firm za managerow a nawet lobbystow, znawcow prawa europejskiego etc. Zabrali ze soba know-how, kontakty, znajomosc mechanizmow wladzy, ekonomii, prawa. Tak sie zemscila glupia walka Kaczynskiego z polska inteligencja. Moze niezbyt kompetentna in gremio - ale innej nie mamy i zawsze lepszy specjalista po studiach z praktyka w gornictwie niz samoosmieszajacy siebie i panstwo polskie minister Poncyljusz. Niesiolowski tez to widzi i szlag faceta trafia, ja to rozumiem - on zreszta zawsze byl taki ostry i dosadnie formulowal swoje poglady. Jest kleska polskiej "prawicy", ze tacy jak Pan Stefan musza ZNOWU wolac o wolnosc dla pojedynczych obywateli, tepic kolejna "kierownicza role partii", walczyc z socjalizmem, ktory koscielnymi choragwiami stara sie oslonic czerwone sztandary, mitami stlumic racjonalne myslenie o ekonomii. Dobrze, ze ktos glosno krzyczy, ze PiS to nie jest prawica tylko recydywa PRL- u. Ze taka wladze, ktora glownie chce Polaka wziac za morde i okrasc to mysmy juz mieli.... Kaczynski NIE MA FORSY NA BUDOWE IV RP. Ma droge na prawo - gdzie zreformuje panstwo i poprawi jego finanse lub na lewo - na styku z lukaszenkizacja kraju. Tylko pierwsza droga daje mu jakie takie miejsce w historii. Na razie facet sie uczy polskiej entropii rzadzenia.... 8^) .... nie przeszkadzajmuy mu te 100 dni, sprawdzmy i ocenmy po owocach. Odpowiedz Link Zgłoś
herr7 a może jednak lepiej łapać muchy? 15.07.06, 08:38 aniżeli pisać takie stronnicze teksty? Odpowiedz Link Zgłoś
cierpliwy Re: IV RP jak PRL 15.07.06, 08:54 Nastała era kacyków. Kaczyści nie tylko powielają najgorsze wzorce z PRL ale są na najlepszej drodze aby być wzorem dla Korei Północnej, Kuby i innych "wolnych państw". Hańba. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: IV RP jak PRL 15.07.06, 09:02 Nie dobrnęłam do końca tego gniota ale raczej nic nie straciłm. Niesiołowski jest opętany obsesją i nienawiścią, zupełnie jak Kuczyński. Domyślam się, że Niesiołowksi podpisałby się oba rękami pod życzeniami Kuczyńskiego dla nowego rządu: "Moim jedynym dobrym życzeniem byłoby, żeby Kaczyńskiego Duch Święty nawiedził i wyleczył z obsesji i jeszcze gorszych przypadłości. Wszystkie inne moje życzenia są złe i nie zamierzam ich ukrywać. Życzę porażek na wszystkich frontach, bo każde zwycięstwo tego Układu to porażka Polski i zagrożenie dla wolności. Życzę także porażek gospodarczych, choć za to płacą ludzie. (...) Poza nawiedzeniem przez Ducha Świętego, wszystkiego złego Panie Premierze." Odpowiedz Link Zgłoś
simplex Re: IV RP jak PRL 15.07.06, 09:48 > Nie dobrnęłam do końca tego gniota ale raczej nic nie straciłm. Niesiołowski > jest opętany obsesją i nienawiścią, zupełnie jak Kuczyński. > Errata ;) "Niesiołowsk jest opętany obsesją i nienawiścią, zupełnie jak Kaczyński". Odpowiedz Link Zgłoś
paragraf222 Kole w oczy? 15.07.06, 11:22 > Nie dobrnęłam do końca tego gniota ale raczej nic nie straciłm. Rozumiem cie. Musi ci byc trudno czytac tekst ktory mowi prawde o twoich politycznych pupilkach, prawde dosyc bolesna, ktora "w oczy kole". Wprawdzie goracy zwolennicy PiS sa jeszcze w stanie wyszukiwac uzasadnienia dla takich decyzji jak utworzenie nowego ministerstwa dla kolesia ktorego kompetencje biora sie z "obserwowania ruchow statkow", mianowanie na przesa PZU adwokata ktory byl doradca spolki zamieszanej w pranie brudnych pieniedzy (bo wszyscy kompetentni fachowcy sa "z ukladu") i mnostwa innych, tak samo udanych. Polaczenie takich dzialan ze szczytnymi haslami "odnowy moralnej" realizowanej wspolnie z Lepperem i Giertychem musi wywolywac skojarzenia z PRL i PZPR. Na razie udaje sie jakos zwolennikom PiS wypychac ze swiadomosci. Na ich nieszczescie sa jeszcze tacy jak Niesiolowski czy Wolek ktorzy tych skojarzeniach otwarcie przypominaja, co czyni proces wypychania ze swiadomosci trudniejszym i budzi niechec jesli nie nienawisc. Dzisiejsi zwolennicy PiS przypominja mi dawnych wyznawcow socjalizmu, ktorzy widzac nawet najgorsze dranstwa usprawiedliwiali je mowiac cos o wyzszej koniecznosci w zwiazku z walka klasowa, o wrogach ktorzy wszedzie czyhaja, o wypaczeniach itp. Odpowiedz Link Zgłoś
tles01 kataryna!..odejdż z sekty Rydzyka!..od razu... 15.07.06, 11:37 rozjaśni ci sie w głowie, świat stanie sie piekniejszy!...ulży ci, przestaniesz być zołzą, a staniesz sie prawdziwą kobietą...może ktoś cie pokocha? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: kataryna!..odejdż z sekty Rydzyka!..od razu.. 15.07.06, 13:06 tles01 napisał: > rozjaśni ci sie w głowie, świat stanie sie piekniejszy!...ulży ci, > przestaniesz być zołzą, a staniesz sie prawdziwą kobietą...może ktoś cie > pokocha? ************************************ Rozwija się. Nasza forumowa moralizatorka juz nas nie poucza, jaki świat będzie piękny, gdy władzę obejmą prawi i sprawiedliwi Kaczyńscy. Jedyne, co jej zostało, to popluć trochę na krytyków Kaczyńskich. Odpowiedz Link Zgłoś
li-mu-bai Re: IV RP jak PRL 15.07.06, 18:34 kataryna.kataryna napisała: > Nie dobrnęłam do końca tego gniota ale raczej nic nie straciłm. Gdybyś dobrnęła, to przeczytałabyś dokładnie tezę Kuczyńskiego: "zgadzam się z tą opinią z jednym tylko zastrzeżeniem. Nie "niestety", ale na szczęście - bowiem wszystko, co jest złe dla PiS, jest dobre dla Polski." Stąd pochodziły życzenia (niefortunnie sformułowane, ale bardzo zasadne) "wszystkiego najgorszego" na blogu Kuczyńskiego. Powiem Ci w tajemnicy, że nie tylko Kuczyński i Niesiołowski zgadzają się z tym twierdzeniem.... Otwórzy oczy i umysł, a prawda spływnie prosto w Twoje serce - jak mówi Dalajlama :) Odpowiedz Link Zgłoś
zeneeek Oj Stefan, Stefan... 15.07.06, 10:09 tobie już chyba nawet lobotomia nie pomoże... wracaj ty do swoich muchówek, bo żal cię słuchać... no i kogoś zaczynasz przypominać - Gomułkę... Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 prawda jest po stronie Niesiołowskiego! 15.07.06, 10:38 nie lubię Niesiołowskiego, za dawne czasy...Z przkrościa, dla siebie, muszę przyznać mu racje!.. taka jest prawda... Odpowiedz Link Zgłoś
intasie Naga prawda 15.07.06, 10:48 To, że Niesiołowski nie lubi Kaczyńskiego a Kaczyński Niesiołowskiego, nic nie zmienia w merytorycznej ocenie PiSu i jego wodzów. A ta ocena jest rzeczywiście niedostateczna. Spec od much i innych komarów nie musi być koniecznie autorytetem w ocenie charakterologicznej Kaczorów. Chciałbym móc się zapoznać z oceną jakiegoś dobrego psychologa. Może rozwiałby moje podejrzenia, które - póki co - pokrywają się z poglądami p. Niesiołowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Naga prawda 15.07.06, 13:00 intasie napisał: Chciałbym móc się zapoznać z oceną jakiegoś > dobrego psychologa. Może rozwiałby moje podejrzenia, które - póki co - pokrywaj > ą się z poglądami p. Niesiołowskiego. *************************************** A ja nie mam podejrzeń; ja mam pewność, że Kaczyńscy to psychopaci. Kaczyńscy mają te same cechy, co Stalin i Hitler: - wrogość wobec wszystkiego, czym nie rządzą - podejrzllwość wobec każdego, kto choć trochę wystąpi przed szereg - otaczanie się kryminalistami i ludźmi, na których są haki - niemoc porozumienia z kimkolwiek - niszczenie ludzi lojalnych, którzy zyskują popularność (rozegranie sprawy Gilowskiej i Marcinkiewicza bardzo przypomina potraktowanie przez stalina Zinowiewa) - permanentny brak poczucia humoru i dystansu do samego siebie. Mozna wymieniać w nieskończoność. Takim rozwoju sytuacji pisałem jeszcze przed wyborami. A będzie jeszcze gorzej, gdy do Kaczyńskich dotrze koniecznośc oddania stołków. Odpowiedz Link Zgłoś
aisug Re: Naga prawda 15.07.06, 13:54 maruda.r napisał: A ja nie mam podejrzeń; ja mam pewność, że Kaczyńscy to psychopaci. ======================================================================= twoja pewność dowodzi, że na pewno nie jesteś psychologiem ani psychiatrą a raczej potwierdza, że zawsze swój pozna swego.Twoje "merytoryczne" uwagi o Kaczyńskich są tylko powtarzaniem plucia Wybiórczej i innych skrzywdzonych czerwono-różowych. Tylko ciekawe czy tych bardziej czerwonych czy różowych ??? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Naga prawda 15.07.06, 14:22 aisug napisał: Twoje "merytoryczne" uwagi o > Kaczyńskich są tylko powtarzaniem plucia Wybiórczej i innych skrzywdzonych > czerwono-różowych. ************************************* Nigdy mnie obecny układ nie skrzywdził, do czerwono-różowych nie należałem, więc i do PiS-u się nie zapiszę. O psychpotii Kaczyńskich pisałem, gdy Wyborcza jeszcze się łudziła, że będa z nich ludzie. Pełny obiektywizm. Odpowiedz Link Zgłoś
aisug Re: Naga prawda 15.07.06, 14:35 maruda.r napisał: Nigdy mnie obecny układ nie skrzywdził, do czerwono-różowych nie należałem, wię > c > i do PiS-u się nie zapiszę. O psychpotii Kaczyńskich pisałem, gdy Wyborcza > jeszcze się łudziła, że będa z nich ludzie. Pełny obiektywizm. ========================================================================= to gdzie sie uchowałeś skoro obecny ukłąd cię nie skrzywdził a nie należałeś do czerwono-różowych ???? Ale trzeba przyznać, że to ładnie z twojej strony.choć trudne do uwierzeia. Kiedy to Wybiórcza pisała pozytywnie o Kaczyńskich (?????) bo ja sobie nie przypominam, a bardzo pilnie śledzę całą prasę od okresu przedwyborczego.98% mediów pluje i szczuje, co zresztą tak mnie zaciekwiło dlaczego taka zgodność, że zacząłem pilnie śledzić większośc artykułow i konfrontować je z własnymi doświadczeniami. Dopiero z czasem zrozumiałem dlaczego tak się dzieje i 100% racji przyznaję Łysiakowi, polecam "Salon kłamców" Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Naga prawda 15.07.06, 15:58 aisug napisał: > to gdzie sie uchowałeś skoro obecny ukłąd cię nie skrzywdził a nie należałeś do > czerwono-różowych ???? ************************************* Nie musiałem się nigdzie chować, ani udawac kogoś innego, niż jestem w zależnosci od tego, kto pierdzi w najwyższy stołek w RPL-u czy RP. Pewnie tego nigdy nie zrozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
aisug Re: Naga prawda 15.07.06, 17:54 Nie musiałem się nigdzie chować, ani udawac kogoś innego, niż jestem w > zależnosci od tego, kto pierdzi w najwyższy stołek w RPL-u czy RP. Pewnie tego > nigdy nie zrozumiesz. =================================================================== ja nie ale mój kuzyn napewno zrozumie - siedzi już 25 lat w Tworkach, blebla i blebla i też mu całkiem obojętne kto oddaje gazy i w jaki stołek,nawet już mamusi nie poznaje Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Naga prawda 15.07.06, 21:04 aisug napisał: > Nie musiałem się nigdzie chować, ani udawac kogoś innego, niż jestem w > > zależnosci od tego, kto pierdzi w najwyższy stołek w RPL-u czy RP. Pewnie > tego > > nigdy nie zrozumiesz. > =================================================================== > ja nie ale mój kuzyn napewno zrozumie - siedzi już 25 lat w Tworkach, blebla i > blebla i też mu całkiem obojętne kto oddaje gazy i w jaki stołek,nawet już > mamusi nie poznaje ****************************************** To weź paczkę cukierków i jedź po wytłumaczenie do kuzyna. Świata kawał zwiedzisz, umu i ogłady nabędziesz. No i może załapiesz się na jakis stołek przy likwidacji WSI, bo kuzyna ma kwalifikacje w sam raz na asystemta Macierewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Stefek znowu nie wzial proszkow i sie mu 15.07.06, 11:59 pogorszylo ;) No istnieje jeszcze jedna mozliwosc nie zlapal jakiegos motylka do kolekcji ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tles01 frank_drebin.. ten cytat pasuje do Kaczyńskich... 15.07.06, 13:22 jak ulał!..o to ci chodziło, dziewczynko? Odpowiedz Link Zgłoś
altspringe mały zaśliniony burczymucha 15.07.06, 12:53 Nienawiść wyłazi mu uszami. Odpowiedz Link Zgłoś
tles01 altspringe.. są tacy,że z nienawiści dostają kota 15.07.06, 13:19 i sraczki!... Odpowiedz Link Zgłoś
altspringe Zaśliniony ratlerek 15.07.06, 13:23 Daj spokój. Ten psychopatyczny karzeł Niesiołowski ma obsesję kaczorów i giertycha, bowiem przez nich ten badacz owadów stracił jakikolwiek wpływ polityczny. To jest obecnie zero, a właściwie spuszczany od czasu do czasu ze smyczy ratlerek, któremu się wydajeże jest owczarkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
historyk12 Re: Zaśliniony ratlerek 15.07.06, 14:27 sugerujesz, że Niesiołowski ma kompleks wzrostu wobec Kłamczyńskich? Chyba sobie jaja robisz. Niesioł może nie jest gigantem, ale i tak ma z 15 cm więcej od tych karzełków altspringe napisał: > Daj spokój. Ten psychopatyczny karzeł Niesiołowski ma obsesję kaczorów Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: altspringe, to ma być merytoryczne?..a fe.... 15.07.06, 21:28 Re: altspringe, to ma być merytoryczne?..a fe.... *********************************** Jest merytorycznie: "zapluty karzeł reakcji", "pełzająca kontrrewolucja". Nie poznajesz tej retoryki? Odpowiedz Link Zgłoś
aisug Re: IV RP jak PRL 15.07.06, 13:41 ..."władza w Polsce przeszła w ręce ambitnych, mściwych, kłótliwych i charakteropatycznych bliźniaków"..... ========================================================================= i kto pisze te słowa ???? osoba nieambitna, nie mściwa, wręcz o gołębim sercu, zgodna i pogodna i absolutnie nie charakteropata chociaż na takiego wygląda. Pan Niesiołowski musi toczyć pianę i pluć skoro mimo usilnych starań o przyjęcie do PiS został totalnie olany przez Bliźniaków. Ale Niesiołowski to przecież osobnik szlachetny i czywiście nie pamiętliwy, i dlatego teraz bluzga na Kaczyńskich nie z powodu urażonej ambicji tylko oczywiście troski o kraj i demokrację. Uśmiać się można. Pan Niesiołowski + Rokita zasłużyli na miano NAczelnych Pajaców Polski - dziękujemy za stałą rozrywkę a Wybiórczej za ciągłą popularyzację Pajaców Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 brawo niesiolowski- jeden odwazny ktory mas 15.07.06, 16:32 odwage powiedziec prawde o tym bananowym pasntwie xxi wieku o ciemnocie umsylowej wybrancow narodu....gdzie lewica???? ze strachu schowal sie do dziur???? Odpowiedz Link Zgłoś
goffythedog Re: IV RP jak PRL 15.07.06, 16:37 hm... no niech bedzie, zgadzam sie ze stefanem. dobrze gada, dac mu wodki. acz niepokoi mnie to moje zgadzanie sie ze stefanem. pamietam swietnie stefana szarze w zetchaenie, kiedy usosabial dla mnie najbardziej ohydny i zasciankowy klerykalizm i zamach na prawa czlowieka. teraz okazuje sie, ze sie ze stefanem zgadzam. stefan pisze to, co i ja mysle. przy czym, ani ja ani stefan w miedzyczasie pogladow nie zmienilismy radykalnie. to nie stefan sie zmienil, to zmienilo sie otoczenie. i to jest dla mnie koronny dowod na powage kryzysu. ze nawet ludzie z tej samej bajki co marek jurek teraz wrzeszcza o zamachu na demokracje. ze po prostu, tylko czesc bylej opozycji demokratycznej rozumie, co to jest demokracja. reszta, wychowana w totalitaryzmie, tak nim przesiakla, ze inaczej myslec nie potrafi. i, oprocz tego, ze ma antykomunizm na sztandarach, nie przeszkadza jej to bratac sie z kolezkami z pezetpeeru. i tropic agentow - gdzie indziej. ze guzik sie zgodzi ze stefanem, to jako zywo guzik sie nie spodziewal. swiat sie konczy, szanowni panstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
aisug Re: IV RP jak PRL 15.07.06, 18:20 goffythedog napisała: niepokoi mnie to moje zgadzanie sie ze stefanem. pamietam swietnie stefana > szarze w zetchaenie, kiedy usosabial dla mnie najbardziej ohydny i zasciankowy > klerykalizm i zamach na prawa czlowieka. > teraz okazuje sie, ze sie ze stefanem zgadzam. stefan pisze to, co i ja mysle. > przy czym, ani ja ani stefan w miedzyczasie pogladow nie zmienilismy radykalnie > . ========================================================================= a nie przyszło ci do głowy, że z od czasów ZCHN-u upłynęło juz sporo latek, a z latkami niestety liczba szarych komórek spada nieubłaganie, kurczą się płaty czołowe i hipokamp i człowiek nawet nie zauważa jak mu się same poglądy zmieniają Stefana dotknęło to wcześniej bo w róznym wieku atrofia się zaczyna, u ciebie dopiero teraz. Biologia nieubłagana jest niestety, a może stety ??? Odpowiedz Link Zgłoś
noelkabat Re: IV RP jak PRL 15.07.06, 21:50 Czemu to wielbiciel Kaczorkow "aisug" tak bez wazeliny wlazi do kaczych dupek- kuperkow? I czepia sie GW - wont do Naszego Dziennika!! Odpowiedz Link Zgłoś
tompay Re: IV RP jak PRL 15.07.06, 19:23 "Raz zdobytej władzy nie oddamy nigdy". Żeby władzę oddać, trzeba tę władzę mieć w ręku, a Kaczyńscy dopiero ją zdobywają. Jeśli już, to myśl "klasyka" odnosi się raczej do tych, którzy ją dzierżyli przez ostatnie lata. Bo czymże jest, trwająca już dziewiąty miesiąc, propagandowa nawała ogniowa mediów, jeśli nie próbą – jak wycharczał inny "klasyk" – "odrąbania ręki, którą podniesiono na władzę". A demokracja, przecież ludzie wybrali - to środowisko przyjmuje wynik demokratycznych wyborów tylko "jeśli jest zgodne z jego oczekiwaniami". Reputacja Polski - niech sczeźnie; jeśli mu to pomoże w utrzymaniu władzy, gotowe jest, na arenie międzynarodowej, zrobić z Rzeczpospolitej "kartoflaną republikę" pełną faszystów. Oczywiście cały czas z hasłem na ustach: "wszystko dla dobra obywateli" (dopowiedzmy - z "salonu"), reszta jeśli chce godnej płacy musi wy...polecieć do pracy za granicę. Gdyby Kaczyńscy przystąpili do "nielegalności". Nie byłoby tej wojny, w której używa się tyle wielkich i jeszcze więcej całkiem małych słów, gdyby Kaczyńscy zechcieli przystąpić do "nielegalności". Niestety z nieznanych przyczyn nie chcą. Kaczyńscy mówią otwarcie: "nie należymy do tego "salonu", i mamy zamiar rozpędzić to towarzystwo na cztery wiatry". Ukradliśmy księżyc, gwizdnijmy słońce? Walczą od 9 miesięcy o 100% władzy, kiedy bez problemów mogliby mieć 80. Dlaczego? Musieli w tym czasie dostrzec jak potężny jest "salon". Musieli dostrzec, że porywają się z motyką na słońce. Albo więc są politykami ogarniętymi polityczną gorączką złota albo..., no właśnie, albo nie chodzi tylko i wyłącznie o "wadzę i kasę". Wzrost pana Michała duch Kmicica Jarosław Kaczyński, mimo wszystko, imponuje mi. Mimo, że "wzrostu marnego" potrafił ograć Rokitę, a potem Tuska. Mediom się nie kłania, opiniami zagranicznej prasy karmi swego kota. Nie jest politykiem bezpłciowym, ma wizję, ma plan, i zdecydowanie - w myśl zasady "najechać zajechać" - kroczy do celu. Czy jest geniuszem? Raczej nie, to raczej jego polityczni przeciwnicy zdążyli zgnuśnieć przy korycie. Szesnaście lat status quo stępiło im pazury, może zresztą nigdy ich nie mieli, bo też tak na prawdę nigdy nie grali perwszych skrzypiec taakie z głębi fle.. puzony. Z Lepperem, doświadczonym zadymiarzem, załatwił się jak Kmicic z Akbah-Ułanem. Podczas tych słynnych spotkań w cztery oczy w te mniej więcej słowa wybijał mu ze łba sny o niezależności: wyborczy(e) Chan(my) "darował cię królowi, jakoby psa albo sokoła darował, dlatego nie uwłaczaj mu, aby cię zaś jako psa na powróz nie wzięto". Jędruś "nieczytaty" ale odezwał się za niego atawizm: "Ałła!". Na co Kaczyński: "Ejże, nie rozdrażniaj mnie!". Jędrusiowi znów pomógł duch przodków - ryknął: "Kęsim! kęsim!" Na co Kaczyński: "Słuchaj kozi synu. Wolałbyś nikogo nie mieć nad sobą, by palić, rabować, wycinać!... Przewodnika chcesz mieć! Ot, masz przewodnika! masz przewodnika!". Pozostaje mieć nadzieję, że nie jest to walka jedynie o to, iż: "bralismy 10%, teraz przyszła pora by brać wszystko". Odpowiedz Link Zgłoś
mobileinmobili 70% Polakow marzylo o powrocie do prl 15.07.06, 23:29 sen sie spelnil, a wiecc o co tyle szumu, czy to bedzie PO, czy PiS, czy SLD, wsio rawno, bo to wszystko dzieci jednej matki Polskiej Rzeczypospolitej Ludowej Odpowiedz Link Zgłoś
igorowa1 Re: IV RP jak PRL 16.07.06, 01:27 Czy tylko P.Niesiolowski potrafi w kraju pokazac prawde ? A gdzie te zastepy ( niby ) publicystow ? Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Sfrustrowany i znerwicowany entomolog bajdurzy! 16.07.06, 01:27 Stefek miał zawsze problemy z...psychiką? Odpowiedz Link Zgłoś
vitkabravo tales1.. z twojej reakcji wynika, że to ty jesteś 16.07.06, 10:35 psychol i potrzebujesz pomocy!.. a może już jestes w Tworkach i urwałeś sie? Odpowiedz Link Zgłoś
prof-antoni MSZ i pani Fotyga to po prostu kpina ! Nie mamy 16.07.06, 06:03 dyplomacji? Stajemy się pośmiewiskiem na świecie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden O jeden grzyb za dużo 16.07.06, 13:38 "Objęcie funkcji szefa rządu przez Jarosława Kaczyńskiego ostatecznie wyjaśniło sytuację. Stało się to, co od początku było nieuchronne - władza w Polsce przeszła w ręce ambitnych, mściwych, kłótliwych i charakteropatycznych bliźniaków", napisał Pan Profesor Niesiołowki. O ile tonacja wypowiedzi Pana Profesora, wyraża ostro i elokwentnie to, o czym od dawna mówi się, krytykując PiS-owskie upartyjnienie państwa, o tyle przypisywanie braciom Kaczyńskim charakteropatii jest niestosowne. Charakteropatia jest bowiem nieuleczalna. Charakteropatię to demonstrowali Stalin, Hitler, Pol Pot, czy nadal ją demonstrują Castro, czy inny jakiś Kim Il Sung, czy Pinochet. Oczywiście mądra polityka wymaga zachowań zmiennych i kompromisowych. Jeżeli jednak brak giętkości w myśleniu, i nieumiejętność osiągania kompromisu jest charakteropatią, to wszyscy leżymy jako banda groźnych socjopatów, której udało się dać dyla z zamkniętych zakładów opieki zdrowotnej. Przypisywanie charakteropatii stawia przecież szlaban dla rozmowy. Chyba wiadomo co Pan Niesiołowski ma na myśli. Niejednokrotnie pisał on przecież o tym, że bracia Kaczyńscy nie potrafią z nikim współpracować, że mijają się z prawdą. To może dotyczyć charakteropatii, ale wcale nie musi. Z pewnością znajdą się tacy, którzy widzą w działaniach i słowach braci Kaczyńskich stanowczość i giętkość języka. Odpowiedz Link Zgłoś