wlona Re: Izrael = smiertelny agresor z hamerykanskim O 17.07.06, 14:59 Skoncentrowalem sie przez moment na wypowiedziach "ciaxp" - a. Zly, podly, niedouczony nienawistnik konsumowany przez krwiozercze fantazje. Nie jedyny na tym forum. Na ile reprezentuje on i jemu podobni, spoleczenstwo polskie? Jesli wierzyc sondazom opinii publicznej, takich jak on jest duzo. O wiele za duzo, aby wzruszyc raminami i przejsc do pozadku dziennego nad bezsilnym pokazem oczywistej aberracji. Jak wiec reagowac na takich "obcych"? Co mamy robic konfrontowani z takimi postawami? Zamknac forum? Aresztowac gnide i skazac za sianie nienawisci rasowej? Moze szukac sedna problemu, jego zrodla? Jak to sie dzieje, ze tak malo ludzi protestuje przeciw tym jadowitym, pijanych zlem, okaleczonym w ich czlowieczenstwie potworkom? Czy jest to wynik wyzej wspomnianego machania reka, wzruszania ramionami, zdegustowania? Ale jesli tak, to czy wolno nam reagowac w taki sposob na zlo? Przeciez my powinnismy pamietac lepiej niz inni do czego prowadza takie postawy. My zyjemy w takiej czesci swiata, gdzie od czasu do czasu powstaje sytuacja w ktorej takie chore fantazje sa nagle mozliwe do realizacji, staja sie czescia mniej lub bardziej oficjalnej polityki, juz to okupanta, juz to "rodzimej" wladzy. Napisalem o "ciaxp" - ie "obcy", dreczy mnie pytanie jednak; kto jest tak naprawde obcy w Polsce? Ten kto nienawidzi tak zajadle, kto flirtuje z diablem tak otwarcie i bezwstydnie jak ciaxp, czy moze ja? Pomocy rodacy! Przeciez nas jest chyba znacznie wiecej niz mordercow! Prawda? Prawda? PRAWDA!? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysw73 Re: Izrael = smiertelny agresor z hamerykanskim O 17.07.06, 15:38 wiesz, przez chwile czytając to myślałem ze piszesz o kims kto kibicuje mordecom w mundurach izraelskiej armii, i mialem zglosic poparcie. Ale, zobaczylem o czym pisze ten gosc ciaxp i wiesz, myśle ze to on jest tą większoscia Polaków, jest zbyt brutalny czasem w tym co mowi, ale zgadzam sie z jego linią. My Polacy zbyt dobrze wiemy co znaczy okupacja i walka z agresorem. Więc nie szukaj poparcia w Polakach, tak myśle. A na koniec, powiem Ci, że uważam iz kazda wojana jest czyms najgorszym co spotyka cżlowieka. Mam nadzieje ze w tamtym regionie ludziom jak najszybciej przyjdzie pokój. Tylko czy to mozliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
wlona Re: Izrael = smiertelny agresor z hamerykanskim O 17.07.06, 16:22 "My Polacy"??? Co Ty mi tu z tymi doswiedczeniami wojennymi startujesz? One ograniczaja sie w Twoim przekonaniu do opresji Polakow przez Niemcow? Tyle sie tylko nauczyc zdolales w szkole? A inne doswiadczenia, te niekoniecznie kombatanckie, "niepodleglosciowe" i narodowo-wyzwolencze? Doswiadczenie zaglady Zydow, pogromy, kolaboracja i ich moralne podstawy (Iub raczej niemoralne)??? One sa tego rodzaju doswiadczeniami z ktorych juz nauki wyciagac nie wolno? My Polacy! Tez dobre. To Ty myslisz, ze wiekszosc w Polsce mysli podobnie do tych mordercow gardlujacych nienawistnie na tym forum? Jesli tak to trzeba to zmienic. Nie mozna dluzej tolerowac, nie mozna przyzwalac. Trzeba glosno protestowac i cierpliwie pokazywac moralne i psychiczne bankrutctwo tych "polakow". Trzeba angazowac w wymiane zdan tych pacholkow zlego. Im wiecej mowia tym wyrazniej widac czym sa. Wiesz, zycie to seria wyborow. Wybierz wiedze, rozum, wybierz zycie. Ucz sie na bledach poprzednikow. Postawy reprezentowane przez ciax-a i jemu podobnych sa tym tlem na ktorym mord i pogromy sa mozliwe. Zastanow sie jak bardzo Ty jak rowniez i ja, jako Polacy, cierpimy przez przestepcow cholubiacych pragnienie zaglady w swoich czarnych sercach. To oni wciaz na nowo maluja obraz Polaka - antysemity. Uzywaja do tego kolorow flagi narodowej, z upodobaniem powoluja sie na jej kolory, tylko ze pod ich pedzlem czerwony jest kolorem krwi ofiar pogromow!!! Ja osobiscie mam absolutnie dosyc tego portretu. Ciaxpy maluja nie portret moich pobratamcow, ale oprawcow i mordercow! Z tym trzeba skonczyc! Pomoz, nie pozwalaj by iluzje bogo-ojczyzniana wciagnely Cie do ich obozu. Nie ma takiego Boga, przed ktory Ciaxpy moga stanac bez wstydu i uniknac wiecznego potepienia. Taki Bog nie istnieje. A Ojczyzna zaludniona Ciaxpami ojczyzna nie jest. To obczyzna. Ciaxpy musza isc do konta. Polska nalezy do ludzi. Przeciez jak my nie poukladamy w tej szufladzie, to nie bedziemy w stanie odejmowac racjonalnych decyzji. Na przyklad na temat sojuszow. A wojna juz sie toczy i strony konfliktu sa wyraznie wyznaczone. Nienawisc zaslepia. Jest stanem patologicznym umyslu slabego, niedojzaloscia moralna. Jest choroba. Badz zdrow. Wybierz zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_z_polskiego_dworku A tobie kto dal 17.07.06, 18:31 pozwolenie na wypowiadanie się w imieniu Polaków?? Wybacz, ale ja z polskiej historii wyciągam wniosek że trzeba popierać państwo Izrael... Odpowiedz Link Zgłoś
killarney5 ludzie chorzy z nienawivci 17.07.06, 17:15 > Skoncentrowalem sie przez moment na wypowiedziach "ciaxp" - a. Zly, podly, nied > ouczony > nienawistnik konsumowany przez krwiozercze fantazje. Dokladnie - bodaj dwa dni temu wypunktowalam mu wrzucenie na fourm 15 nienawistnych postow o niemal tej samj tresci w czasie okolo 20 minut. Napisalem o "ciaxp" - ie "obcy", dreczy mnie pytanie jednak; kto jest tak napra > wde obcy w Polsce? Ten > kto nienawidzi tak zajadle, kto flirtuje z diablem tak otwarcie i bezwstydnie j > ak ciaxp, czy moze ja? > Pomocy rodacy! Przeciez nas jest chyba znacznie wiecej niz mordercow! Prawda? P > rawda? PRAWDA!? Tak, PRAWDA. Wspaniala jest Hanyska - ale sa i inni. I nie wolno nam sie poddawac - musimy dawac swiadectwo, ze Polska to nie tylko ciaxp, jb93, stopzionism, mannaznieba i spolka. Odpowiedz Link Zgłoś
patthecat To sobie nawzajem spółkujcie z hanyską...... :D 17.07.06, 18:29 ....i w ogóle stwórzcie wzajemne kółko smyrania i adoracji. I nie poddawajcie się broń boże :D Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Jaki dzielny ten premier Francji! A prezydent nie 17.07.06, 14:54 chce sam sie przewietrzyć po kawiorze w Petersburgu ? Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: Czytaj - Izrael bedzie mordowal 17.07.06, 14:58 Jak można wypisywać takie rzeczy! Odpowiedz Link Zgłoś
doxepin Re: Izrael będzie koordynować ewakuację z Libanu 17.07.06, 14:58 Dlaczego Gazeta napisała, że zaatakowali Hezbollach? Z tego co wiem wkroczyli na teren suwerennego państwa Liban i to on został zaatakowany. Odpowiedz Link Zgłoś
klapers Re: Izrael będzie koordynować ewakuację z Libanu 17.07.06, 15:06 no coz jesli "suwerenne panstwo LIban" (a to dobre;o) toleruje na swoim terytorium organizacje terorystyczne to nie moze miec do nikogo pretensji za to co sie dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
doxepin Re: Izrael będzie koordynować ewakuację z Libanu 17.07.06, 17:10 Nie poruszamy kwestii potencjału militarnego, bo tu nie ma się o co spierać. Nie zauważyłeś o co mi chodzi. A mianowicie - całkowicie proŻydowskie przekazywanie info przez Gazetę. Jak Izrael atakuje to terrorystów (oczywiście nie ludność cywilną), kiedy Liban odpowiada ogniem - to złoczyńcy i terroryści. Odpowiedz Link Zgłoś
klapers Re: Izrael będzie koordynować ewakuację z Libanu 17.07.06, 17:38 no wlasnie to Ci chciałem przekazac poniewaz Izrael nie moze prowadzic wojny z takim panstwem jak Liban bo takie panstwo w zasadzie nie istenieje (jest tylko na mapie a w rzeczywistosci obejmuje pare dzielnic Bejrutu i Tripoli i ich najblizsze okolice). tereny ktore atakuje Izrael sa de facto pod wylaczna kontrola niejakiego Hezbollahu ktory wg mnie jest organizacja terorystyczna. nie tylko GW ale w zasadzie wszystkie media relacjonuja w ten sposob, bo to nie libanskie wojska rzadowe ale Hezbollah odpowiadaja ogniem Izraelowi. straty wsrod ludnosci cywilnej sa niestey ale wynikaja one ze strategii terorystów a nie perfidii Izraela. a tak btw. hezbollah jest popierany i finansowany przez Syrie i Iran wiec to raczej te kraje moga miec pretensje do Izraela ze atakuje ich terytorium niz istniejacy tylko w teorii Liban ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
polar21 Re: Izrael będzie koordynować ewakuację z Libanu 18.07.06, 12:41 > cywilną), kiedy Liban odpowiada ogniem - to złoczyńcy i terroryści. sek w tym ze Liban nie odpowiada ogniem bo armia Libnanska nie beirze udzialu w wojnie. To jest wojna na styku panstwo Izrael (IDF) <-> organizacja terrorystyczna hezbollah Odpowiedz Link Zgłoś
mika68 pora, aby świat muzułmański doprowadził do 17.07.06, 15:00 ostatecznego rozwiązania kwestii żydowskiej Odpowiedz Link Zgłoś
wlona Re: pora, aby świat muzułmański doprowadził do 17.07.06, 15:10 Skoncentrowalem sie przez moment na wypowiedziach "ciaxp" - a. Zly, podly, niedouczony nienawistnik konsumowany przez krwiozercze fantazje. Nie jedyny na tym forum. Nastepny juz sie pokazal i jeszcze bardziej bezczelny w swojej nienawisci. Na ile reprezentuja on i jemu podobni, spoleczenstwo polskie? Jesli wierzyc sondazom opinii publicznej, takich jak on jest duzo. O wiele za duzo, aby wzruszyc raminami i przejsc do pozadku dziennego nad bezsilnym pokazem oczywistej aberracji. Jak wiec reagowac na takich "obcych"? Co mamy robic konfrontowani z takimi postawami? Zamknac forum? Aresztowac gnide i skazac za sianie nienawisci rasowej? Moze szukac sedna problemu, jego zrodla? Jak to sie dzieje, ze tak malo ludzi protestuje przeciw tym jadowitym, pijanych zlem, okaleczonym w ich czlowieczenstwie potworkom? Czy jest to wynik wyzej wspomnianego machania reka, wzruszania ramionami, zdegustowania? Ale jesli tak, to czy wolno nam reagowac w taki sposob na zlo? Przeciez my powinnismy pamietac lepiej niz inni do czego prowadza takie postawy. My zyjemy w takiej czesci swiata, gdzie od czasu do czasu powstaje sytuacja w ktorej takie chore fantazje sa nagle mozliwe do realizacji, staja sie czescia mniej lub bardziej oficjalnej polityki, juz to okupanta, juz to "rodzimej" wladzy. Napisalem o "ciaxp" - ie "obcy", dreczy mnie pytanie jednak; kto jest tak naprawde obcy w Polsce? Ten kto nienawidzi tak zajadle, kto flirtuje z diablem tak otwarcie i bezwstydnie jak ciaxp, czy moze ja? Pomocy rodacy! Przeciez nas jest chyba znacznie wiecej niz mordercow! Prawda? Prawda? PRAWDA!? Odpowiedz Link Zgłoś
patthecat Chłopczyku, zostaw copy paste, a z diablem flirtuj 17.07.06, 15:24 ....dalej, bo z normalnymi ludzmi to chyba nie pogadasz.... "Aresztowac gnide i skazac za sianie nienawisci" -> a najlepiej zagazować, żygownico tolerancji. U lekarza już byłęś, bo ja bym ci po takiej wypowiedzi żółte papiery wystawił.... Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Nie zwracaj uwagi na tego ciapka! To zwykły mu- 17.07.06, 15:27 tant odchodzącej już w przeszłośc nacji małych ludzików! A juz absolutnie nie podejmuj z takim czymś ( bo nie kimś) dyskusji!Przytoczyłem już pogląd prof Kępińskiego że duskusja z takim czymś -"przeczy higienie osobistej". Posdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Re: pora, aby świat muzułmański doprowadził do 17.07.06, 15:28 Po co wklejasz w kółko swoje rasistowskie enuncjacje? Już raz przeczytaliśmy, starczy. Odpowiedz Link Zgłoś
cadyk_z_sedesu Wlono niejajak się jak szef. Mmmmichnik 17.07.06, 16:17 Co kilka postów twoje wypociny jąkały, a może - tu przybieram postawę..nie, nie nie na bacznośc na na s...czność, sam oberredachtor Adam M. Odpowiedz Link Zgłoś
www.pkb.nrd Cymbale kto dał Tobie prawo do obrażania ludzi? 17.07.06, 16:19 Co ty myslisz że jesteś lepszy od innych i to daje Tobie prawo do obrażania innych? Śmieć jestes ot co. Odpowiedz Link Zgłoś
www.pkb.nrd mika68 a ty byłabyś w stanie zabijać? 17.07.06, 16:13 Zastanów się co ty napisałaś kretynko. Odpowiedz Link Zgłoś
killarney5 Re: pora, aby świat muzułmański doprowadził do 17.07.06, 17:37 > ostatecznego rozwiązania kwestii żydowskiej Jasne - juz byl taki jeden, co to chcial zrobic - Adolf H. sie nazywal. Pamietasz, jak skonczyl? Odpowiedz Link Zgłoś
clanton Re: pora, aby świat muzułmański doprowadził do 17.07.06, 18:19 Popieram. Jedyne ostateczne rozwiazanie kwesti zydowskiej bedzie uznanie istnienia Izreala i podpisanie z nim pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
alkud *** Izraelu, jesteśmy z Tobą *** 17.07.06, 15:19 Popieramy Twoją walkę z terroryzmem! --- religiapokoju.blox.pl/2006/07/Izrael-Liban-Hezbollah.html Odpowiedz Link Zgłoś
klapers Re: *** Izraelu, jesteśmy z Tobą *** 17.07.06, 15:20 nie zawsze, nie wszedzie, nie bezwarunkowo - ale generalnie tak ;o) pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
killarney5 Re: *** Izraelu, jesteśmy z Tobą *** 17.07.06, 17:40 Tak - teraz i zawsze, wbrew wszystkim nienawistnikom na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
ekumeniczny Talmudyczna zawzietosc przynosi efekty 17.07.06, 16:02 Trzeba naprawde myslec w kategoriach Talmudu aby za porwanie 2 zolnierzy rozpoczynac wojne. A oto co ta Talmudyczna doktryna przyniosla: 1/smierc wielu zolnierzy Izraela 2/smierc i rany u wielu obywateli Izraela 3/smierc setek cywili Libanu 4/ogromne zniszczenia 5/zatopiony statek Izraela (zatrudnienie w przemysle stoczniowym USA wzrosnie) ;-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) 6/zestrzelony f16 (takze perspektywy zatrudnienia w przemysle lotniczym sa niezle) 7/zniszczony czolg, transporter opancerzony, rozwalone budynki i dworzec, plonace zbiorniki z paliwem. ZYDZI, nastepnym razem dajcie im wymiane 10:1 za najmniej groznych wiezniow. Nie bedziecie musieli ich zywic. A wiezieniem i tak ich nie zatrzymacie. Oni was nienawidza i tak bedzie az do skonczenia swiata. Macie przez wasza talmudyczna doktryne coraz wiecej wrogow na calym swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
www.pkb.nrd [...] 17.07.06, 16:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Talmudyczna zawzietosc przynosi efekty 17.07.06, 16:53 A gdybyś był w wojsku, to chciałbyś, aby cię koledzy ratowali w potrzebie? Armia, która jest gotowa walczyć w obronie chociażby 2 swoich żołnierzy, jest niezwyciężona. To nie armia rosyjska, gdzie rzucano na śmierć dziesiątki milionów i nawet ich nie pogrzebano. Odpowiedz Link Zgłoś
ekumeniczny Nareszcie Zyd z ktorym mozna rozmawiac 17.07.06, 17:07 Witam. Posluchaj !!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja naprawde naleze do Chrzescjan ktorzy uwazaja Zydow (nie mylic z dewiantami z kibla) za narod WYBRANY. Wiem takze ze z hezbollahami NIE DA SIE ROZMAWIAC o sprawach doktrynalnych. Ten sam cel (uratowanie 2 zolnierzy) mozna bylo osiagnac bez rozlewu krwi droga wymiany. Hezbollahy wiedza ze macie mikro nadajniki i trzymaja jencow w metalowych kontenerach. Odpowiedz Link Zgłoś
gentile4 Naród wybrany? Do czego? 17.07.06, 18:39 Do przekazywania wiedzy o Bogu? To znaczy o tym starotestamentowym JHWH,którego idea zrodziła się w głowie Mojżesza lub innego pomyleńca z kasty kapłańskiej? O tym mściwym JHWH, który w ponad stu miejscach ST nakazuje bestialskie rzezie (co wyliczył katolicki teolog Norbert Lohfin w książce "Bog Biblii i przemoc")? Przczytaj sobie jeszcze raz ST (polecam zwłaszcza opis podbojów Jozuego) i odpowiedz sobie - uczciwie - na pytanie czy to jest "Bog Miłości" (a choćby tylko miłosierdzia). I czy przypadkiem uczniowie Chrystusa i ojcowie kościoła nieco nie wypaczyli jego przesłania? I przypomnij sobie co mówi do faryzejskich Żydów Chrystus w ewangelii Jana: Rzekł do nich Jezus: «Gdyby Bóg był waszym Ojcem, to i Mnie byście miłowali. Ja bowiem od Boga wyszedłem i przychodzę. Nie wyszedłem od siebie, lecz On Mnie posłał. Dlaczego nie rozumiecie mowy mojej? Bo nie możecie słuchać mojej nauki. Wy macie diabła za ojca i chcecie spełniać pożądania waszego ojca. Od początku był on zabójcą i w prawdzie nie wytrwał, bo prawdy w nim nie ma. Kiedy mówi kłamstwo, od siebie mówi, bo jest kłamcą i ojcem kłamstwa.« Co do mnie, to jestem absolutnie przeświadczony, że twierdzenie jakoby Chrystus mówił o JHWH, gdy mówi o Bogu, zakrawa na kiepski żart. Odpowiedz Link Zgłoś
wlona Re: Nareszcie Zyd z ktorym mozna rozmawiac 17.07.06, 18:48 Ty, Ekumeniczny, Jaki Zyd, jaki Zyd? Tak jestes steskniony dialogu, ze juz widzisz Zyda na kazdym kroku? Sluchaj to nie ma znaczenia, ze ja nim nie jestem, mozemy rozmawiac tak czy owak. Doceniam Twoje serce i niecierpliwe pragnienie pokoju. Choc zdradzasz swoja wypowiedzia troche brakow w swojej wiedzy, te z odrobina wysilku daja sie latwo zniwelowac. Mikronadajniki - czysta bajka. Pomysl, jesli bylaby to prawda, jak latwo byloby je zneutralizowac. Co do wymiany... Wyobraz sobie, ze codziennie, w drodze do pracy, musisz przechodzic przez teren opanowany przez huliganow, kazdego dnia zyjesz w strachu utraty zeba, komorki, portfela... a od czsu do czasu dostajesz po glowie i ladujesz w szpitalu. Zwracasz sie do policji o ochrone a oni Ci mowia uwazaj, badz ostrozny, zmien prace, wyprowadz sie... Ta policja to opinia miedzynarodowa. Izrael z absolutnie niemozliwych do obrony powodow jest zmuszany przez "policje" do akceptacji terorystow, otwarcie nawolujacych do zaglady Izraela, do stosowania cwiercsrodkow do obrony przed terorem. W tej chwili ponad milion ludzi w tym kraju zyje pod grozba ataku, ktory moze nadejsc w kazdej chwili. Islamski terorysta zdecydowal sie na atak przez granice, bo wierzyl, ze rakiety jakich mu dostarczyl Iran, zapewniaja mu bezkarnosc. Rzad Libanu wybral brak suwerennosci i satelitarnosc w stosunku do Syrii i Iranu. Oddal cale poludnie kraju w rece wroga. Teraz placi za to bardzo wysoka cene. Zadanie zaplaty nie przyszlo jednak niespodziewanie. Apele o odpowiedzialne zachowanie, ostrzezenia plynely z Izraela dlugo, cierpliwie i od dawna. Oni nawet dokladnie mowili co zrobia. To nie Liban jest zaskoczony. To islamski terorysta zaskoczyl Izrael swoja dalekosiezna bronia. Celem tej wojny jest nie tylko odzyskanie dwoch uprowadzonych zolniezy, ukaranie zbrodniczej organizacji terorystycznej za atak (nie zapominaj, ze zabito 3 innych i zniszczono czolg - bez prowokacji), ale przede wszystkim zmiana sytuacji strategicznej. Odepchniecie od granicy Izraela armii terorystow, wyposazonych przez Iran, do siania zaglady i teroru. Izrael, ma obowiazek, jak i kazdy inny kraj na swiecie, zapewnienia bezpieczenstwa swoim obywatelom. "policjant" chce zmusic Izrael do postepowania w sposob niezgodny z elementarnym ludzkim instynktem. Akcja z wojskowego punktu widzenia jest racjonalna. Atak na drogi do Syrii, lotnisko, odcina terorystow od ich poplecznikow i uniemozliwia doprowadzenie uzupelnien w amunicji, sprzecie i ludziach. Zrobiby tak kazdy rozsadny obronca kazdego normalnego kraju. To nie Izrael dokonal strategicznej decyzji umieszczenia baz wojennych i kwter glownych na terenach zamieszkalych prze setki tysiecy cywilow. To jest znana dobrze, wykalkulowana i jakze skuteczna metoda na wzbudzanie oburzenia opini miedzynarodej na brutalne i nieproporcjonalne ataki "izraelskiej machiny wojennej..." Izrael dokonal wyboru innego. Uprzedza o nadchodzacym ataku i za cene ratowania zycia niewinnego, placi niepowodzeniem w probach zniszczenia dowodctwa islamkich terorystow. A jednak dalej uprzedza o atakach. Straty wsrod ludnosci cywilnej sa minimalne. Islamski terorysta atakuje bez uprzedzenia i w takiej porze dnia by zmaksymalizowac straty populacji cywilnej. Jako chrzescijanin masz obowiazek czytac Pismo Swiete. Tak Nowy jak i Stary Testament. Chwala Ci za to ze probujesz. To jest godne pochwaly. Pozdrawiam, zycze powodzenia, a jesli masz ochote na prywatna rozmowe zapraszam: peterworoniecki@mac.com Odpowiedz Link Zgłoś
polar21 Re: Nareszcie Zyd z ktorym mozna rozmawiac 18.07.06, 12:31 DZIEKI CI ZA MADRY TEKST....niesterty pro-islamskim debilom i tak nie da sie zadnym slowami tego przetlumaczyc Odpowiedz Link Zgłoś
ryssio Żydowska odwaga - mordować cywili 17.07.06, 17:24 W czasie II wojny też specjalnie nie było chętnych do walki żydow, za to robić interesy z hitlerowcami i wydawać swoich wspólbraci do obozow koncentracyjnych chętnych było aż nadto :-) Odpowiedz Link Zgłoś
irini Re: Izrael będzie koordynować ewakuację z Libanu 17.07.06, 16:05 Mordują w biały dzień i znikąd pomocy, jakie to klasyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
www.pkb.nrd Re: Izrael będzie koordynować ewakuację z Libanu 17.07.06, 16:15 Tolerują i wspierają terrorystów a to wg każdego normalnego człowieka jest niewybaczalne. Odpowiedz Link Zgłoś
gregsmile1 ONZ dopiero rozważa wprowadzenie sił do Libanu!?! 17.07.06, 16:17 to jakiś żart? po co jest ta organizacja? obudzili się tydzień za późno. najlepiej niech poczekają na więcej ofiar w ludności cywilnej i jakąś katastrofę ekologiczną. Odpowiedz Link Zgłoś
alkud Hezbollah = organizacja pacyfistyczna 17.07.06, 18:27 wg. większości tutejszych ZONKów... --- religiapokoju.blox.pl/2006/07/Izrael-Liban-Hezbollah.html Odpowiedz Link Zgłoś
adamdark01 Re: Izrael będzie koordynować ewakuację z Libanu 17.07.06, 16:31 do jb 93. co ty mówisz?nie wiedziałem,że wUB pracowało 90%żydów i,że oni to wymordowali 500.000 polaków! wiesz,to dla mnie jest niesamowita nowość! skaczę do sufitu z radości, bo myślałem,że wymordowali milion,bo tak mówił Abdul Rachman Ibrahim z Afganistanu,ale ty jesteś chyba Abu-Ali Mustafa,więc trzeba tobie wierzyć. No to wesoło było nam Husia-Siusia,tylko 500.000! ale heca!to ci radość! już mam 500.000 więcej żywych polaków. jb 93-czy to ty? jesteś gnidą z której wyrastają wszy, twoja rodzina co dnia płaczą i po kryjomu ocierają łzy, jesteś idiotą w każdej cali, masz język z miedzi, a głoqę i mózg ze stali, jak będziesz w grobie nikt nie zapłacze za tobą,wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
ekumeniczny Pytania w sprawie Talmudu %%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%% 17.07.06, 16:37 1/Dlaczego pan Michnik nie opublikuje Talmudu na lamach portalu Wyborczej? ZAMIAST EWANGELII JUDASZA prosimy pokornie o TALMUD. Poznajmy wszyscy swieta ksiege Zydow. Czas na zblizenie Polsko-Zydowskie. 2/Dlaczego cenzor tak zawziecie kasuje posty z fragmentami Talmudu lub linkami do Talmudu? 3/Jesli Chrzescjanie sa zwierzetami to dlaczego Bog pozwolil na Holocaust? Jest miliony Polakow Chrzescjan ktorzy NAPRAWDE chca dialogu z Zydami. Zydzi to dla nas specjalny WYBRANY narod. Czy osobnik ktory uwaza Chrzescjan za zwierzeta moze nazywac sie Zydem? Odpowiedz Link Zgłoś
gentile4 Talmud? Źródła? Cytaty? Proszę bardzo. 17.07.06, 18:18 Niemal pełną edycję Talmudu w języku angielskim + liczne komentarze mozna znalęźć tutaj: www.come-and-hear.com/editor/index.html ----------------------------------------------------- A teraz trochę cytatów nie tylko z Talmudu, ale i innych żydowskich "świętych ksiąg" (Zohar, Majmonides, Szulchan Aruch, etc.). Chrześcijanie są nazywani w Talmudzie w różny sposób - Nocrim (nazareńczycy), a także nazwami określającymi ogólnie nie-Żydów: akum, minim, edom (coś jak bękart) i goyim. Według komentarza do Szulchan aruch - Biur hetib: „do rzeczy nieczystych należą: pies, osioł, świnia, koń, wielbłąd i goj.” "Nasienie obcego jest nasieniem zwierzęcym" (Kutebot 3b, Tofesta). "Goje są potomkami Samaela, czyli wodza duchów nieczystych, który zwiódł Ewę" (Zohar 1,28b). "Pokolenie w ten sposób powstałe do tego stopnia jest plugawe, że może być porównane do nawozu" (Orach chaiim 55,20). "Ciała gojów są pegarim, to jest w niczym nie różnią się od ścierwa zdechłych zwierząt" (Jore dea 337,1). "...a dusze gojów są tak plugawe, że zanieczyszczają każdego, kto się do nich zbliży" (Zohar I 46b, 47a). "Domy gojów są domami zwierząt, ponieważ sami chrześcijanie nie są godni nazwy człowieka, bo są to najoczywistsze bydlęta, na zewnątrz tylko podobne do ludzi" (Midrasch Talpioh f. 255d). "Mnożą się oni na kształt zwierząt" (Sanhedri 74b Tezepoth). "Goje zostali stworzeni, by służyć Żydom jako niewolnicy" (Midrasch Talpioh 225). "Unicestwiaj życie niewiernych i zabijaj ich; będziesz bowiem miły Majestatowi Boskiemu, jako ten, który składa ofiarę kadzidła" (Sefer 177b). "Żydzi są istotami ludzkimi, ale narody świata nie są istotami ludzkimi, lecz zwierzętami..." (Saba Mecia 114, 6) "Nie czyń nic złego bliźniemu swemu, ale nie jest powiedziane: "Nie czyń nic złego gojowi." "Mishna Sanhedrin 57 "Nie współczuj im, nie miej litości nad nimi. Dlatego, kiedy widzisz [goja] tonącego, nie idź mu na pomoc... godzi się zabić go twoją ręką, wepchnąwszy go do studni, albo w jakiś inny sposób. " (Majmonides, Hilkoth Akrum, X, 1) Ale uwaga (!): "Każdy goj który studiuje Talmud i każdy żyd który mu w tym pomaga, winien zginąć. " (Sanhedrin, 59a, Aboda Zora 8-6, Shagiga 13) ------------------------------------------------ Jeżeli goj zabił goja lub Żyda, to odpowiada, jeżeli Żyd zabił goja nie odpowiada. Ewentualny sąd nad zabójcą goja pozostawia się niebu, nie sądowi ludzkiemu. "Majętności goja są dla Żyda, narodu wybranego, jako rzecz niczyja, a jeżeli pierwszy na nich rękę położy, będą jego na zasadzie prawa dawności Chazaka" (Miszna Baba, Batra 3,1). "Majętności gojów są jak pustynia, kto je zajął, niech je posiada" (Baba, Batra 54b). Ponieważ nie uznaje się związków małżeńskich wśród pogan, stosunek płciowy pomiędzy Żydem i nie-Żydówką nie jest grzechem cudzołóstwa. Talmud (Berachot) przyrównuje to do sodomii (zoofilii - bestiality). Wg "Encyklopedii Talmudycznej": 'Ten, kto doświadczył cieleśnie żony goja, nie podlega karze śmierci, ponieważ napisane jest :"żony bliźniego", a nie "żony obcego" (..) chociaż zamężna kobieta nieżydowska jest dla goja zakazana, Żyda ten zakaz nie obowiązuje'. W jednym z początkowych wersetów codziennej modlitwy porannej każdy pobożny Żyd błogosławi Boga za to, ze nie uczynił go gojem. Spluwanie w tym momencie na podłogę, jako wyraz pogardy, jeszcze do niedawna było popularnym zwyczajem. W najważniejszej części codziennej modlitwy na dni powszednie (18 błogosławieństw) znajduje specjalne przekleństwo, wymierzone początkowo w chrześcijan, przechrzczonych Żydów i innych heretyków: ' I odbierz odszczepieńcom nadzieję, a wszystkich chrześcijan zgładź natychmiast.' Około XIV w. tekst ten został nieco złagodzony: ' I odbierz odszczepieńcom nadzieję, a wszystkich heretyków zgładź natychmiast.', A po kolejnych naciskach: ' I odbierz nadzieję donosicielom, a wszystkich heretyków zgładź natychmiast.'. Po ustanowieniu państwa Izrael proces cenzurowania został odwrócony i w wielu modlitewnikach przywrócono tekst w jego czternastowiecznym brzmieniu. I tak oto liczni Żydzi modlą się dzisiaj każdego dnia: 'a wszystkich chrześcijan zgładź natychmiast'." Każdy pobożny Żyd, przechodząc koło nieżydowskiego cmentarza, musi wypowiedzieć przekleństwo pod adresem spoczywających tam gojów, a przechodząc koło żydowskiego cmentarza ma obowiązek chwalić Boga. Zasada ta odnosi się także do osiedli, kościołów i placów modlitw innych wyznań. Zgodnie z halachą Żydowi nie wolno dopuścić (o ile może temu zapobiec) , by jakikolwiek goj został mianowany na najskromniejsze nawet stanowisko, dzięki któremu mógłby sprawować władzę nad Żydami. Udzielenie pożyczki Żydowi jest aktem dobroczynności. Pierwotnie było zabronione pobieranie odsetek od Żydów, ale uznaje się dyspensy, które na to pozwalają. Pobieranie odsetek od pożyczki od goja stanowi obowiązek . Wielu cieszących się autorytetem rabinów (Majmonides) uważa , że powinno się naliczać gojowi maksymalne odsetki. W wyniku ataku w średniowieczu władz chrześcijańskich na najbardziej drastyczne przepisy prawa żydowskiego, niektóre obraźliwe fragmenty zostały usunięte, albo słowa „innowierca”, „goj” zostały zastąpione przez: bałwochwalca, poganin, a nawet Kananejczyk, Samarytanin. Obecnie w nowych izraelskich edycjach fragmenty te są przywracane w ich pierwotnym brzmieniu i nie wywołuje to praktycznie żadnego oddźwięku w postaci jakiejkolwiek publicznej dyskusji. Źródło: Israel Shahak, Jewish History, Jewish Religion: The Weight of 3,000 Years Published by Pluto Press (London, 1994). Odpowiedz Link Zgłoś
mannaznieba4 Re: Talmud?czy nie jest rasistowskie anty ludzkie? 18.07.06, 16:12 może reszta talmudu mówi bratajmy sie , miłójmy , mieszajmy ze soba , rozmnazajmy wzjemnie? może jakis expert od talmudu np. rabin schudrich zabierze swój syjonistyczny antypolski głos polakożercy a może wypowie sie eli wiesel który wyssał polakożerstwo z mlekiem matki a może ludobójcy i mordercy sharon i begin a ten sep polskiego pochodzenia peres!!!cos powiedza przeciwnego cos z talmudu przytoczą??? Odpowiedz Link Zgłoś
wlona Re: Co wiem o Talmudzie? %%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%% 17.07.06, 16:52 Ty, Ekumeniczny! Tobie sie wydaje, ze wiesz. Przeczytales po angielsku cudze spojrzenie na Talmud. Nie tylko cudze, ale skrzywione, stronnicze, wrogie. Powtarzasz wiec to co ktos inny wypocil. Intelektualnej powagi w ten sposob sie zdobywac nie da. Trzeba isc do zrodla. Wiesz, jak juz znasz angielski to mozesz rownie dobrze siegnac po Talmud. Jest angielskie tlumaczenie. Byc moze dojdziesz do podobnych wnioskow, mozliwe jest jednak rowniez to, ze znajdziesz naprawde swoje wlasne zdanie i nie bedziesz juz musial bezmyslnie powtarzac cudzych. Czyz to nie jest znamienne, ze choc nie jest angielski dla Ciebie bariera to wolisz jesc odgrzane wymiociny niz przygotowac wlasny posilek? Jest tak dlatego, ze w tej chwili ten posilek pachnie Ci smakowicie i przypomina rzeczy ktore lubisz. To jest jednak w dalszym ciagu cudza rzygowina. Nie wszystkie narodowe potrawy sa zdrowe. Badz odwazny, zacznij myslec na dwoch wlasnych nogach. Ty mozesz tego dokonac. Po to wlasnie dal Ci dobry Bog rozum i zdolnosci. Nie marnuj ich. Im wiecej dostales tym wiecej od Ciebie jest wymagane. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ekumeniczny Re: Co wiem o Talmudzie? %%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%% 17.07.06, 17:01 czy niePOLACY naprawde nie potrafia dyskutowac rzeczowo? Po co ta tyrada o rzygowinach? Chcesz udowodnic wielkosc swego intelektu? To prawda ze potrafie wiecej powiedziec w angielskim niz polskim. Dlaczego nie podasz mi linku do PRAWDZIWEGO TALMUDU w jezyku angielskim? Zapraszam. I prosze jako znawce Talmudu o odpowiedz na nastepujace pytanie: czy to PRAWDA ze w TALMUD uwaza Chrzescjan za zwierzeta? Czekamy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wlona Re: Co wiem o Talmudzie? %%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%% 17.07.06, 17:33 Ty, Ekumeniczny, Odpowiadasz, apelujesz o dyskusje rzeczowa, wiec zaslugujesz na moj szacunek. Przynajmniej sie nie boisz. Przykro mi jesli wygladam jak ktos kto sie chce popisac "intelektem". W moim wypadku nie jest to mozliwe. Moje wyksztalcenie nie jest imponujace - mam mature z "wieczorowki", ot wszystko. Nie jestem jednak mlodzikiem i niejedno widzialem i z nie jednego pieca jadlem. Za przenosnie uzyte przepraszam. Podaje rzeczowe tlumaczenie mojej "tyrady". Jesli chcesz dyskutowac, a szczegolnie oceniac ksiege tak duza i zlozona jaka jest Talmud, msz tylko jedno wyjscie - poznac ja w calosci. To praca na lata. Musisz rowniez wiedziec, ze jej opublikowanie w GW, ze wzgledu na rozmiary, nie jest mozliwe. Dyskusja do ktorej Ty zapraszasz tak naprawde jest dyskusja o uczuciach wywolanych w Tobie w zderzeniu z nieznanym Ci tekstem, cytowanym wyrywkowo i nie bez z gory zalozonej konkluzji przez kogos kto ten tekst przeczytal. O samym Talmudzie mozesz dyskutowac, ale musisz zmienic ton. Wyglada, ze chcesz zrozumiec cos z obcej Ci kultury. Bedzie to latwiejsze jesli zaczniesz zadawac pod wlasciwym adresem pytania: dlaczego Talmud nazywa chrzescijan zwierzetami (jesli rzeczywiscie tak jest). Wlasciwa osoba jest ktos uczony w pismie. Prosisz o link do Talmudu. to nie jest zadna tajemnica, pilnie strzezona przez GW. Po prostu Google Talmud, Judaism, a znajdziesz tony materialu zrodlowego i chetnych do udzielenia odpowiedzi, kompetentnych ludzi. Ja taka osoba nie jestem. Zycze jednak wspanialych przygod intelektualnych na drodze do ... ekumenizmu wlasnie. Pozdrawiam i jeszcze raz przepraszam za zbyt ostry jezyk (Bog swiadkiem - mam z tym powazny problem) peter woroniecki Odpowiedz Link Zgłoś
panna_z_polskiego_dworku Re: Co wiem o Talmudzie? %%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%% 17.07.06, 18:43 Chce tylko powiedzieć że podobają mi się twoje wypowiedzi - pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
clanton Re: powołujesz się na ten cytat, nie ja. 17.07.06, 17:05 Podziwiam twoja i kpax-a cierpliwosc w dyskutowaniu z tym mlotem. Jego IQ rowna sie procentowi Zydow w UB. Ale robicie dobra robote cytujac historyczne fakty, ktore na pewno czytaja inni forumowicze. Dziekuje za zaangazowanie i pokazanie wszysktim jak intelektualnie plytcy sa wszyscy antysemici. Odpowiedz Link Zgłoś
and301 Kiedyś był Oswięcim dzisiaj jest Bejrut 17.07.06, 17:10 Kiedyś zabijano niewinnych Żydów, dzisiaj Żydzi zabijają niewinnych. Proponuję wszystkim zapoznanie się z historią państwa Izrael, kto jest nieproszonym gościem na bliskim wschodzie.... Żydzi opamiętajcie się !!! Wasze piękne słowa, eufemizmy Shevaha Weissa nie zmażą krwi dzieci i kobiet. Bo nadejdzie chwila,że ktoś ponownie krzyknie " żydzi do gazu " i inni pójdą za nim. Opamiętajcie się, gdy jeszcze jest na to czas !!!! Filosemita Odpowiedz Link Zgłoś
klapers Re: Kiedyś był Oswięcim dzisiaj jest Bejrut 17.07.06, 17:41 a jak daleko proponujesz sie cofnac w historie? bo gdyby poszperac to sie okazac moze ze sa tam sami nieproszeni goscie? no moze z wyjatkiem Druzów i Mariawitow ale jakos oni sa dosc bierni w tym konflikcie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
me-e umieraja za...kaprala 17.07.06, 17:34 ...a co bedzie jak hezbollah zbombarduje...tel aviv...i dlaczego izraelczyczy wbrew konwencji miedzynarodowej... bmbarduja infrastrukture...zabijaja cywilow...jak widac zabijanie niewinnych cywilow w tym dzieci...mozna wszystkim usprawiedliwic...jak tej wojny swiat nie przerwie w zarodku...moze stac sie ona ...nie do opanowania...a to oznacza pojscie na claosc... Odpowiedz Link Zgłoś
killarney5 Re: umieraja za...kaprala 17.07.06, 17:49 > ...a co bedzie jak hezbollah zbombarduje...tel aviv... Juz ty sie o to nie martw - jakos to przebolejesz. i dlaczego izraelczyczy > wbrew konwencji miedzynarodowej... bmbarduja infrastrukture...zabijaja > cywilow... Calkiem jak Arabowie w Londynie i Madrycie, albo Palestynczycy w Izraelu? Czy wtedy tez protestowales? > ...jak tej wojny swiat nie przerwie w zarodku...moze stac sie > ona ...nie do opanowania...a to oznacza pojscie na claosc A czemu nie? Po Shoah Zydzi wiedza, ze moga liczyc tylko na siebie i nic nie maja do stracenia: albo beda silni i zdusza arabski terror, albo nikt palcem nie kiwnie w ich obronie. To samo dotyczy Europy - tylko my jeszcze slabo to rozumiemy i niektorzy mysla, ze stajac po stronie Arabow ulagodza ich. Mylicie sie - dla nich wrogiem jest kazdy z Zachodu, bo chca ummy i panowania Islamu na calym swiecie... Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: umieraja za...kaprala 17.07.06, 17:53 ...w takim razie...zasada zab za zab oko za oko...obowiazuje wszystkich...az do wypalonej ziemi...czy teraz jestes ...kontest killarney5 napisała: > > ...a co bedzie jak hezbollah zbombarduje...tel aviv... > > Juz ty sie o to nie martw - jakos to przebolejesz. > > i dlaczego izraelczyczy > > wbrew konwencji miedzynarodowej... bmbarduja infrastrukture...zabijaja > > cywilow... > > Calkiem jak Arabowie w Londynie i Madrycie, albo Palestynczycy w Izraelu? Czy > wtedy tez protestowales? > > > ...jak tej wojny swiat nie przerwie w zarodku...moze stac sie > > ona ...nie do opanowania...a to oznacza pojscie na claosc > > A czemu nie? Po Shoah Zydzi wiedza, ze moga liczyc tylko na siebie i nic nie > maja do stracenia: albo beda silni i zdusza arabski terror, albo nikt palcem > nie kiwnie w ich obronie. To samo dotyczy Europy - tylko my jeszcze slabo to > rozumiemy i niektorzy mysla, ze stajac po stronie Arabow ulagodza ich. Mylicie > sie - dla nich wrogiem jest kazdy z Zachodu, bo chca ummy i panowania Islamu > na calym swiecie... Odpowiedz Link Zgłoś
mles21 Re: umieraja za...kaprala 17.07.06, 18:26 niestety ale taka jest prawda, jeżeli żydzi nie postrzymają Arabów, a przynajmniej nie będą dusić ich zapędów w zarodku, to nikt ich nie powstrzyma - europa po prawie 60 latach pokoju nie byłaby w stanie z nimi skutecznie walczyć dowód: w Izraelu każdy chłopak i dziewczyna mają obowiązek odbyć słuzbę wojskową i to w warunkach wojny, w Polsce większość umyka od wojska, strach pomyśleć co by było gdyby w Polsce ogłoszono powszechną mobilizację - oprócz garstki zawodowych żołnierzy może kilka % cywili umiałoby oddać celny strzał z rkm nie mówiąc juz o bardziej zaawansowanym sprzęcie... Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: umieraja za...kaprala 17.07.06, 19:06 ...zachowaj ...dla siebie te morale...chlopakow i dziwczyn...bo to juz swiat poznal w minionym wieku...a tak swoja droga to promujesz...nacjonalizm czy patrijotyzm...patrijotyzm tak zawlczany...przciez...i to przez takich jak ty ...wlasnie...prawo kalego jak na dloni... mles21 napisał: > niestety ale taka jest prawda, jeżeli żydzi nie postrzymają Arabów, a > przynajmniej nie będą dusić ich zapędów w zarodku, to nikt ich nie powstrzyma - > > europa po prawie 60 latach pokoju nie byłaby w stanie z nimi skutecznie > walczyć dowód: w Izraelu każdy chłopak i dziewczyna mają obowiązek odbyć > słuzbę wojskową i to w warunkach wojny, w Polsce większość umyka od wojska, > strach pomyśleć co by było gdyby w Polsce ogłoszono powszechną mobilizację - > oprócz garstki zawodowych żołnierzy może kilka % cywili umiałoby oddać celny > strzał z rkm nie mówiąc juz o bardziej zaawansowanym sprzęcie... Odpowiedz Link Zgłoś
mles21 Re: umieraja za...kaprala 17.07.06, 19:34 mówisz coś i chyba sam nie wiesz co mówisz... Fakt faktem obecnie w Izraelu służba zasadnicza jest OBOWIĄZKOWA i obowiązuje WSZYSTKICH może właśnie z powodu historii, w tym sensie są oni wzorem postaw obywatelskich a tak z drugiej strony - czy jesteś przeciwny SZ? To w takim razie należysz chyba do tych co w przypadku ew. wojny na terenie Polski (mam nadzieję że nigdy by do tego nie doszło chociaż kto wie...) pierwsi by zwijali manatki i uciekali za granicę.(na brak SZ mogą sobie pozwolić państwa bogate, posiadające silną armię i raczej leżące na terenach "pewnych" wide - Niemcy, Francja, Hiszpania; Polska natomiast MUSI mieć SZ i możliwość poboru powszechnego ze wzgl. na swoją powierzchnię, ukształtowanie terenu, czy też niepewnych sąsiadów i ich ew. potencjał militarny (mówię tu o Rosji, Białorusi, przykład - ostatnie wspólne ćwiczenia biał.-ros. , domyśl się kto był fikcyjnym wrogiem i gdzie one się odbywały - samo rosyjskie MSZ "zdrętwiało" i musiało trochę się tlumaczyć przed polskim MSZ z "pomysłów" białoruskich "generałów")) Odpowiedz Link Zgłoś
mles21 Re: umieraja za...kaprala 17.07.06, 19:37 po za tym jestem ciekaw czy chcialbyś służyć w armii wiedząc że w razie jakiegos wypadku nikt nie będzie chciał ciebie odbić i spiszą cię od razu na straty... Odpowiedz Link Zgłoś
mles21 Re: umieraja za...kaprala 17.07.06, 19:46 i po trzecie... oburzacie się przez Izrael giną cywile, ale przeciez terroryści z Hezbollachu nie są wojskowymi, to są cywile (jakby nie patrzeć) a media tego juz raczej nie podaja... Odpowiedz Link Zgłoś
o90 ile jeszcze razy trzeba ich przegonic 17.07.06, 17:50 w te i we wte po pustyni zeby zrozumieli ze jak sie chce fikac do silniejszego to trzeba miec czym fikac znowu sie Izrael przejedzie po okolicznych panstwach ta cala palestynska intifada robi sie juz nudna Odpowiedz Link Zgłoś
marek12347 gdzie list Geremka ,michnika ,spiewaka,rotfelda..? 17.07.06, 17:55 czemu nie pisza listu z protestem ? przeciez izraelskie panstwo wyznaniowe zabija niewinnych cywilistow ,lamie prawa czlowieka ,prawa mniejszosci itd... a polskie lze eity siedza cicho . Odpowiedz Link Zgłoś
me-e ...a gdzie jest wajda...czlowiek koles... 17.07.06, 18:01 ...i jak to sie stalo ,ze autorytety ..milcza...nad chorba polskiego prezydenta...wiecej sie buntowaly... Odpowiedz Link Zgłoś
me-e ...i marysia jakos dziwnie milczy...tuska tez... 17.07.06, 18:11 ...czy oni zawiesili gabinet...cieni...a co na to...kanapa borowski...taki zlotousty niczym miller...a gdzie jest...olejniczak...czekaja na kaczynskich...zeby go kopac...cokolwiek powiedza...? Odpowiedz Link Zgłoś
me-e ...a przeciez na reakcje rzadu nie czekali... 17.07.06, 18:13 ...gdy niemcy kaczynskich i ich rodzinny...atakowaly...co sie stalo...obludnicy Odpowiedz Link Zgłoś
killarney5 przestan me-eczec, prosze 17.07.06, 18:25 Przestań meczeć - G8 wypowiedzialo sie jasno ze winni wojny sa ekstremisci - Hezbollah dzialajacy z Izraela, a warunkiem jej zakonczenia jest wydanie zolnierzy izraleskich, zaprzestanie ostrzalu Izrale przez Hezbollah i przejecie kontroli na poludniem przez armię libanska i sily miedzynarodowe. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e zastanow sie ...prosze 17.07.06, 18:31 ...g8...leczy dzisaj ...kaca na bankiecie u putina... Odpowiedz Link Zgłoś
me-e za kaprala nikt nie umiera...nawet zydzi 17.07.06, 17:57 ...a szczegolnie ci amerykanscy ...ktorzy mimo doniesien z narazeniem zycia polskiego wywiadu...ukazujacych zbrodnie niemcow w ich obozach koncentracyjnych w czasie IIWS...jakos dziwnie milczeli a...dzisiaj sytuacja jest...o wiele b. skaplikowana...czytaj: zaplonowana przyz izrelitow...co do centymetra... Odpowiedz Link Zgłoś
clanton Re: za kaprala nikt nie umiera...nawet zydzi 17.07.06, 19:15 me-e napisał: > ...a szczegolnie ci amerykanscy ...ktorzy mimo doniesien z narazeniem zycia > polskiego wywiadu...ukazujacych zbrodnie niemcow w ich obozach koncentracyjnych > > w czasie IIWS...jakos dziwnie milczeli a...dzisiaj sytuacja jest...o wiele b. > skaplikowana...czytaj: zaplonowana przyz izrelitow...co do centymetra... Swoje wiadomosci czerpiesz z neonazistowkich zrodel. Wystarczy przejrzec prase amerykanska z II wojny zeby przekonac sie ze to klamstwo. Zydzi interweniowali u Brytyjczykow i Amerykanow ale ich rzady nawet nie wydaly oficjalnego ostrzezenia do III Rzeszy. Inna sprawa ze w 1941-42 kiedy zdecydowana wiekszosc Zydow zostala zamordowana nikt i nic nie moglo juz tego zmienic. III Rzesza byla na szczycie swojej potegi i byla zdecydowana wymordowac Zydow bez wzgledu na reakcje reszty swiata. Nie pisze tego zeby ciebie wyedukawac, bo po tonie twojego postu wnioskuje ze jestes patologicznym antysemita, ale moze inni forumowicze czegos nowego sie dowiedza. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_bzyku Re: Izrael będzie koordynować ewakuację z Libanu 17.07.06, 18:04 Izrael staje się powoli wrzodem na du...pie świata Odpowiedz Link Zgłoś
wlona Re: Izrael będzie koordynować ewakuację z Libanu 17.07.06, 19:11 Jola_bzyku, Dupa swiata... jakie to dosadne, malownicze, prawie poetyckie... Nie jest orginalne jednak. Ktos juz uzyl tego zwrotu w kontekscie zaglady narodu Izraela. Wiesz kto? Doktor Mengele, tak to ten od selekcji Zydow na rampie w Oswiecimiu. To on uzyl zwrotu Anus Mundi patrzac wspolczujacym okiem na miliony idace prosto do gazu. Uwazaj! Linie pomiedzy niechecia a nienawiscia jest latwiej przekroczyc niz myslisz. Boj sie Boga! Odpowiedz Link Zgłoś
vvvitek Od czego ONZ 17.07.06, 18:14 Od czego tam jest ONZ? Mają bazy, wojsko, wsparcie światowe, finansowe... I siedzą drżąc o własne bezpieczeństwo Odpowiedz Link Zgłoś
alkud ONZ powinien zaatakować bazy Hezbollahu 17.07.06, 18:26 i to lata temu, ale jaj nie mają... więc Izrael musi wykonywać brudną robotę za tych obiboków --- religiapokoju.blox.pl/2006/07/Izrael-Liban-Hezbollah.html Odpowiedz Link Zgłoś
alkud *** Standing tall with Israel *** 17.07.06, 18:25 Wieczna Chwała Izraelowi! Dziekujemy za walkę z terroryzmem! --- religiapokoju.blox.pl/2006/07/Izrael-Liban-Hezbollah.html Odpowiedz Link Zgłoś
niehcemalemuszem Re: *** Standing tall with Israel *** 17.07.06, 18:33 dynamic.cnn.com/apps/tp/video/world/2006/07/17/sot.bush.expletive.affl/video.ws.asx?NGUserID=aa57031-7138-1152509483-1&adDEmas=R00%26hi%26comcast.net%2673%26usa%26751%2680001%266%26-%26-%26-%26 Odpowiedz Link Zgłoś
niehcemalemuszem Re: *** Standing tall with Israel *** 17.07.06, 18:39 ida cala para zionisci swiata, czlogi, rakiety i klamstwo to ich bron cala, nic dla nich nie znaczy zycie innych ludzi, ziemie obce chca zniszczyc a ludzi zasmucic, swiat patrzy, wstrzymuje oddech, blaga o pokoj, ida zionisci dalej niosac smierc i trwoge, ale w nas nadzieja - kochajacych pokoj, prawda wyjdzie na jaw i pokona wroga, swiat kiedys zobaczy zionistow koniec. -trzymaj sie Libanie ! Salam Alejkum ! Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Re: *** Standing tall with Israel *** 17.07.06, 18:58 jaka jest melodyjka pod ten tekscik ? nuce sobie te wybitne strofy podczas zdzierania tapety prawie nie musze naciskac szpachelki tapeta sama schodzi moze zapodasz jeszcze troche takich strofek bo musze dzis skopac trawnik a tak jedna recytacja i po klopocie Odpowiedz Link Zgłoś
mles21 Re: *** Standing tall with Israel *** 17.07.06, 19:05 widze zę popierasz tych co wysadzają autobusy miejskie, szkolne, zabijają ludzi (cywili!!!) w restauracjach i na weselach. Życzę tobie abyś kiedyś się w takim miejscu znalazł... Odpowiedz Link Zgłoś
me-e ...dzieci terorystow nalezy...wybic 17.07.06, 19:07 ...a ich rodziny...matki...mezow...nalezy zetrzec w popiol... Odpowiedz Link Zgłoś
me-e ...skojarzenia...skojarzenia... 17.07.06, 19:16 ...oczywiscie tu trzeba zamilczec...ale wam mozna nazywac kaczynskich hitlerami...gomlulkami...lenninami...i co sie stalo...ze tak milczycie...jak zakleci...wybiorczosc klonowana...was ogarnela...?...ja mysle...ze media powinno sie zlustrowac...jak z tej wojny wyjdziemy...calo Odpowiedz Link Zgłoś
patthecat Stań sobie tall przed jakąś wyrzutnią rakiet.... 17.07.06, 20:33 ....preferowalnie taką, co zaraz ma odpalać. Stronę konfliktu do której będzie należeć wyrzutnia możesz sobie sam wybrać.... :D Odpowiedz Link Zgłoś
smokwawelski10 Re: Izrael będzie koordynować ewakuację z Libanu 17.07.06, 19:08 Już dawno trzeba było zrobić porzadek z żydami nie było by takich sytuacji. No ale cóż jeśli cała ameryka jest opanowana przez taką nacje to pokój całego świata jest zagrożony Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Re: Izrael będzie koordynować ewakuację z Libanu 17.07.06, 19:12 bo Zydzi calego swiata uparli sie aby pozabijac wszystkich nie Zydow i atakuja cele na calym swiecie chyba cos sie tutaj nie zgadza to chyba drugiej stronie konfliktu odwala permanentna korba. jak sie przedstawia takie tezy jak Twoja to wypadaloby podeprzec sie jakimkolwiek argumentem Odpowiedz Link Zgłoś
niehcemalemuszem Re: Izrael będzie koordynować ewakuację z Libanu 17.07.06, 19:17 twoje argumenty sa zato jak papier toaletowy. naprawde bardzo przydatne :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Re: Izrael będzie koordynować ewakuację z Libanu 17.07.06, 19:25 chyba sie rozpraszasz to porownanie do papieru toaletowego to chyba nie jest jakas metafora do Nasrallacha ? Odpowiedz Link Zgłoś
smokwawelski10 co to za przebój i z jakiego roku? 17.07.06, 19:18 " Generał Śmigły-Rydz nie nauczył nas nic a Hitler złoty nauczył nas roboty...' Odpowiedz Link Zgłoś
me-e ...towarzyszu zydowski...pomyliliscie temat... 17.07.06, 19:28 ...a tam ludzie gina...z rak waszych...jak zwykle zreszta...zanosi sie na wiele prowokacji z waszej strony...czy podolamy...zachodzi tu pytanie...pierwsza prowokacje w czolowce ...juz widac Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Re: co to za przebój i z jakiego roku? 17.07.06, 19:29 to raczej przeboj volksdojczow chyba Ci sie nie podoba ? Odpowiedz Link Zgłoś
smokwawelski10 Re: co to za przebój i z jakiego roku? 17.07.06, 19:35 o90 napisał: > to raczej przeboj volksdojczow > chyba Ci sie nie podoba ? Wśród volksdojczów tez ich ponoc sporo było Odpowiedz Link Zgłoś
wlona Re: co to za przebój i z jakiego roku? 17.07.06, 19:35 Smoczek Nieroztropek, Nie napinaj sie tak bo Ci peknie zylka i juz nie bedziesz sie mogl samozadawalac. Chcialbys porzadek robic z Zydami, w zycie wcielac cnoty dobrej roboty (tak jak Hitler to rozumial), na co wiec czekasz? Nie mozesz dostac paszportu? Jedz na Bliski Wschod i dolacz sie do duchowych i ideologicznych krewnych. Nie ma dla Ciebie miejsca w Polsce. Jestes przestepca w swietle, tak polskiego jak i Bozego prawa. Wiem, ze nie pojedziesz, Ty tylko tak ujadasz blisko zagrody, a jak ktos tupnie noga, to Ci sie ogon tak sam na sile wpycha miedzy nogi. Wiedz jednak, ze to co mowisz to znacznie wiecej niz tylko bezsilne ujadanie. Wzywasz do zbrodni Ty bezmyslny draniu. Niezaleznie od tego czy w Boga wierzysz czy nie, staniesz przed nim w przyszlosci i nawet z tych bazgrolow na tym forum sie bedziesz musial wytlumaczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
smokwawelski10 Re: co to za przebój i z jakiego roku? 17.07.06, 19:42 wlona napisał: > Smoczek Nieroztropek, > Nie napinaj sie tak bo Ci peknie zylka i juz nie bedziesz sie mogl samozadawala > c. Chcialbys porzadek > robic z Zydami, w zycie wcielac cnoty dobrej roboty (tak jak Hitler to rozumial > ), na co wiec czekasz? Nie > mozesz dostac paszportu? Jedz na Bliski Wschod i dolacz sie do duchowych i ideo > logicznych krewnych. > Nie ma dla Ciebie miejsca w Polsce. Jestes przestepca w swietle, tak polskiego > jak i Bozego prawa. > Wiem, ze nie pojedziesz, Ty tylko tak ujadasz blisko zagrody, a jak ktos tupnie > noga, to Ci sie ogon tak > sam na sile wpycha miedzy nogi. Wiedz jednak, ze to co mowisz to znacznie wiece > j niz tylko bezsilne > ujadanie. Wzywasz do zbrodni Ty bezmyslny draniu. Niezaleznie od tego czy w Bog > a wierzysz czy nie, > staniesz przed nim w przyszlosci i nawet z tych bazgrolow na tym forum sie bedz > iesz musial > wytlumaczyc. I tu szanowny Kolega jest w błedzie nie chodzi mi o wymordowane narodu Zydowskiego ale o to aby w końcu ktos pomógł tym ludziom w okresleniu ich granic i określeniu tzw. obrony koniecznej. Zreszta czy nie jest ironia iż Izrael może posiadać broń jądrowa a inni nie mogą ale osad zostawiam innym Odpowiedz Link Zgłoś
mles21 Re: co to za przebój i z jakiego roku? 17.07.06, 19:52 smokwawelski10 napisał: > Zreszta czy nie jest ironia iż > Izrael może posiadać broń jądrowa a inni nie mogą ale osad zostawiam innym Bo Izraelczycy maja ROZUM i tak szybko tej broni nie użyją (pełni ona raczej role straszaka), czego nie można powiedzieć o takich BARDZO "roztropnych, spokojnych i pokojowo nastawionych" członkach Hezbollachu :) Odpowiedz Link Zgłoś
smokwawelski10 Re: co to za przebój i z jakiego roku? 17.07.06, 19:57 mles21 napisał: > smokwawelski10 napisał: > > Zreszta czy nie jest ironia iż > > Izrael może posiadać broń jądrowa a inni nie mogą ale osad zostawiam inny > m > > Bo Izraelczycy maja ROZUM i tak szybko tej broni nie użyją (pełni ona raczej > role straszaka), czego nie można powiedzieć o takich BARDZO "roztropnych, > spokojnych i pokojowo nastawionych" członkach Hezbollachu :) HA HA HA tak naprawde to boją się Rosji a nie mają ROZUM i wiedzą że była by to dla nich samozagłada. Odpowiedz Link Zgłoś
killarney5 Wierzysz, ze Putin wypowiedzialby wojne Izraelowi? 17.07.06, 20:13 > HA HA HA tak naprawde to boją się Rosji a nie mają ROZUM i wiedzą że była by to > dla nich samozagłada. Juz to widze, jak Putin, ktory od lat bohatersko wlaczy z Czeczenia, wyprawia sie na Bliski Wschod, by pokonac Izrael... Pisz scenariusze dla Monthy Pytona - tu sie marnujesz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mles21 Re: co to za przebój i z jakiego roku? 17.07.06, 20:16 A co ma Rosja do Izraela - wytłumacz mi to - tylko prosze o jakies konkrety, zresztą Rosja popiera walkę z terroryzmem bo sama z nim walczy (w Czeczeni :)), a tak na marginesie jakbys był bardziej zorientowany w polityce to byś wiedział że Liban to dawny mandat Francji (a obecnie strefa wpływów francuskich - sprzedaz broni, elektroniki, handel żywnością itd) i jak juz cos to Izraelczycy atakujac ten kraj narażają się Francuzom (których zresztą jest tam w cholere i jeszcze jeden)... Odpowiedz Link Zgłoś
wlona Re: co to za przebój i z jakiego roku? 17.07.06, 20:13 Smoczek, Zostawiasz sad innym, a nie powinienes. W miedzyczasie, kiedy Ty starasz sie dorobic wlasnego sadu, ja podziele sie z Toba moim. Ktoremu z arabskich krajow Twoje poczucie ironii nakazuje udostepnic bron atomowa? Mozesz nazwac ten kraj i podbudowac swoj sentyment argumentem? Mowisz, ze chodzi Ci tylko o to aby ktos wreszcie pomogl "tym ludziom" w okresleniu granic i w okresleniu obrony koniecznej. Fajnie, ja przyjmuje to w dobrej wierze (choc dziwnym mi sie wydaje zabierac sie do tego zadania wyrazajac sentyment, jaki Ty wyraziles: dawno nalezalo zrobic z tymi Zydami porzadek...) i bede dyskutowal z Toba. Kto wyznaczyl granice Jordanii? Kto nakreslil granice Anglii, Ukrainie, Polsce, Niemcom? Niemcom alianci po zbrodniach niemieckich drugiej wojny swiatowej, Anglii nikt, Polsce alianci, pod dyktando Stalina, Ukraina wziela sama... Kto i jak ma to zrobic dla Izraela? Czyz Izrael nie wycofal sie z Libanu? Czyz nie wycofal sie z Gazy. Czyz, wbrew instynktowi samozachowawczemu nie ugial sie przed nieprzyjazna mu opinia swiatowa? Pomoglo?Kazdy ma prawo do granic bezpiecznych i mozliwych do obrony. Izrael tez. Poniewaz nikt tych granic nie chce gwarantowac, a tylu je wyznaczac, Izrael potrzebuje broni atomowej. Musi sie bronic. Widzisz, granica obrony koniecznej pokrywa sie z granica bezpieczna, mozliwa do obrony, gwarantujaca spoleczenstwu zycie wolne od strachu. Ty sie tak bardzo nie zajmuj dyscyplinowaniem Izraela, spojrz raczej w swoje serce i zastanow sie dlaczego Ci jest tak trudno dostrzegac te oczywiste prawdy? Pozwolisz ze zasugeruje, poddam pod Twoj osad sugestie, ze byc moze nieracjonalna, instynktowna, nierozumna niechec do Zyda, troszke Ci zamula obraz? Czy jest to mozliwe? Stawka jest wieksza niz sie wydajesz rozumiec. Odwagi w samoegzaminacji. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
smokwawelski10 Re: co to za przebój i z jakiego roku? 17.07.06, 20:46 Kto wyznaczyl granice Jordanii? K > to nakreslil granice > Anglii, Ukrainie, Polsce, Niemcom? Niemcom alianci po zbrodniach niemieckich dr > ugiej wojny > swiatowej, Anglii nikt, Polsce alianci, pod dyktando Stalina, Ukraina wziela sa > ma... Kto i jak ma to zrobic > dla Izraela? Czyz Izrael nie wycofal sie z Libanu? Czyz nie wycofal sie z Gazy. > Czyz, wbrew instynktowi > samozachowawczemu nie ugial sie przed nieprzyjazna mu opinia swiata Jesli już zostały te granice ustalone to po co Izrael zaczyna się rozpychać, czy tak samo fanatycznie bronił byś Polski gdyby teraz Niemcy zapragnęli całego pomorza. wymordowujac Polaków w imię obrony własnych terenów? Wątpie - ale może się myle Odpowiedz Link Zgłoś
mles21 Re: co to za przebój i z jakiego roku? 17.07.06, 20:53 smokwawelski10 napisał: > Jesli już zostały te granice ustalone to po co Izrael zaczyna się rozpychać, > czy tak samo fanatycznie bronił byś Polski gdyby teraz Niemcy zapragnęli całego > > pomorza. wymordowujac Polaków w imię obrony własnych terenów? Wątpie - ale > może się myle Problem w tym że Izrael nie chce zająć Libanu tylko zlikwidować Hezbollach, który kontroluje te tereny a z którym nie mogą sobie poradzić wojska libańskie. Ciekawe co zrobiliby Polacy gdyby Powiernictwo Pruskie zaczęłoby ostrzeliwać tereny polskie bo chciałoby odzyskać to co do nich niby należy (pełna analogia do konfliktu Izrael-Liban) Odpowiedz Link Zgłoś
mles21 Re: co to za przebój i z jakiego roku? 17.07.06, 20:54 a rząd niemiecki nawet by nie kiwnął palcem w sprawie takiego działania P.P. Odpowiedz Link Zgłoś
mles21 Re: co to za przebój i z jakiego roku? 17.07.06, 20:58 acha i jeszcze to :"Ministrowie Spraw Zagranicznych 18 państw Ligi Arabskiej zebrali się na nadzwyczajnym spotkaniu w Kairze w celu omówienia sytuacji. Stanowisko przedstawiciela Arabii Saudyjskiej który nazwał akcję Hezbollahu "zaskakującą, niewłaściwą i nieodpowiedzialną" która "Cofnie sytuację w rejonie o całe lata, czego nie można zaakceptować" poparły Egipt, Jordania, Kuwejt, Irak, Zjednoczone Emiraty Arabskie, Bahrajn oraz Autonomia Palestyńska. Przeciwne było zdanie m.in. Syrii popierającej i sponsorującej Hezbollah, a także Libanu. We wspólnym oświadczeniu zaapelowano do Rady Bezpieczeństwa ONZ o zajęcie się sprawą" Odpowiedz Link Zgłoś
smokwawelski10 Re: co to za przebój i z jakiego roku? 17.07.06, 21:01 I co z tego kto ma racje Ty czy ja, każdy z nas ma swoja ideologię na temat tego co się dzieje na Ziemi Świętej a biedni arabowie ograbieni przez cwaniaków będą ginąć w imię powiększania zysków przez bogaczy. Problem polega na tym że czy żyd czy arab każdy z nich by nas zabił w imie swoich racjii Odpowiedz Link Zgłoś
mles21 Re: co to za przebój i z jakiego roku? 17.07.06, 21:45 no i tutaj się z tobą wreszcie zgodzę, zwłaszcza z ostatnim zdaniem: "Problem polega na tym że czy żyd czy arab każdy z nich by nas zabił w imie swoich racji" Łatwo krytykowac jednych lub drugich siedząc w spokoju kilka tysięcy km od miejsca konfliktu. Sami natomiast nie wiemy jakbyśmy my się zachowali w podobnej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
wlona Re: co to za przebój i z jakiego roku? 17.07.06, 21:30 Ej Smoczek... Ty juz tak pieprzysz z rozpedu tylko. Kto Ci tak w glowie nawywracal? Tata? Ani skladu ani ladu. Nawet terorysci dzisiaj nie uzywaja argumentu o okupacji. Izrael sie wycofal! Tak jak nie da sie dyskutowac z przekonaniami (w przeciwienstwie do opini bazowanych na faktach i ich wlasnym rozumieniu), tak nie da sie negocjowac z kims kto takm naprawde chce bys po prostu zdechl. Jak dlugo bedziesz zywy, nie ma znaczenia na jakie ustepstwa pojdziesz. Oglupieni nienawiscia Arabowie, zawsze znajda pretekst by wywolac wojne. To wlasnie ta nienawisc nie pozwala im wyzwolic z siebie produktywnosci, racjonalizmu, pozytywnego podejscia do problemow. Nienawisc przeszkadza im znalezc ich rozwiazanie. Aby je znalezc trzeba kooperacji z Izraelem, a jak tu kooperowac z kims kogo sie pragnie widziec zabitym? Izrael od poczatku chce wspolpracy. Caly jednak w tym ambaras, aby dwoje chcialo naraz. Zamiast slepo nienawidziec, czemu po prostu nie zaczniesz szukac wiedzy na ten temat? Wydaje sie byc wazny dla Ciebie, na tyle wazny, ze chcesz robic porzadek z Zydami, czemu nie zabrac sie do tego systematycznie. Wtedy nie bedziesz musial sie juz wstydzic swoich wypowiedzi i wzbogacisz swojego ducha. Pamietaj kiedys bedziesz mial swoje dzieci i co Ty im przekazesz? Nienawisc do ludzi, ktorych nie znaja? Nie stac Cie na lepjej? Polska moze i powinna byc wolna od zarazy antysemityzmu. Rosnie nowe, bardziej wolne i odwazne pokolenie. Musimy sie wyzwolic od przeklenstwa wiszacego nad Polska. To my okreslamy co jes, a co nie jest polskie. Antysemityzm nie powinien byc polski, jak nie powinne byc "polskimi" obozy koncentracyjne. Niestety Ludzie jak Ty i Tobie podobni zawlaszczyli sobie obraz Polaka-patrioty i udaja, ze mowia w imieni i w obronie Polskiej Racji Stanu. To ci "rzecznicy" ogowniaja obraz Polski, kraju mojego rodzinnego. Jesli pozwolimy na kontynuacje tego trendu to nastepne pokolenia beda sie borykaly z tym ponurym dziedzictwem, az sie wreszcieznajdzie ktos odwazny i powie dosyc, to nie sa moi bracia, ci antysemici z bialoczerwonymi flagami! Trzeba odebrac nasza flage z rak katow! Smoczek Ty lepiej sie zastanow co Ty mowisz. Ida zmiany w Polsce i Ty lepiej badz po wlasciwej stronie. Po co masz sie znalezc na smietniku historii. Ponure dziedzictwo antysemityzmu jest nasza, polska choroba, ale nawet najciezsza choroba sie kiedys konczy. Przychodzi ozdrowienie i nowe zycie. O to sie modl, zamiast wypisywac antysemickie pierdoly na forum. Pozdrawiam i zapraszam do braterstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
appian Przestań ględzić o polskim "antysemityzmie" 17.07.06, 22:09 jak się chcesz z niego "wyzwalać", to się wyzwalaj, ale indywidualnie. Osobiste kompleksy należy leczyć i lecz je sobie, proszę bardzo, ale zostaw w spokoju odwyoływanie się do większych zbiorowości. I weź proszę pod uwagę, ze nawet gdybyś w tym szale ekspiacji za urojone winy własnoręcznie pozbawił się napletka, to wedle judaizmu i tak będziesz prozelitą o duszy pośledniejszej kategorii. Tak to jest. Co do rzekomego polskiego "antysemityzmu", to polecam ci tekst artykułu sprzed kilku miesięcy przedrukowanego przez GW za JTA. Żydowska Agencja JTA: Polska jednym z największych przyjaciół Izraela 12.02.2006 Polska jest dziś jednym z największych przyjaciół Izraela i nowy prawicowy rząd RP kontynuuje politykę w tym duchu, prowadzoną przez wszystkie poprzednie rządy po upadku komunizmu - stwierdza amerykański komentator Tad Taube w serwisie działającej w USA żydowskiej agencji JTA. "Od upadku komunizmu Polska - kraj, który Żydzi tak lubią nienawidzić - prowadzi konsekwentnie proamerykańską i proizraelską politykę" - ocenia Taube. Prezydent Kaczyński - pisze Taube - porównał siebie do izraelskiego premiera Ariela Szarona, "prawdopodobnie jako jedyny przywódca europejski". Podkreśla też, że polski ambasador w Izraelu potępił terroryzm palestyński, co - jak pisze - "wywołało wrzaski oburzenia ze strony niektórych jego europejskich kolegów". Jak przypomina autor, Lech Kaczyński jeszcze jako minister sprawiedliwości w rządzie premiera Buzka (w latach 2000-2001) "przeforsował pełne ujawnienie masakry Żydów w Jedwabnem", a później, jako burmistrz Warszawy, aktywnie poparł budowę Muzeum Historii Żydów Polskich w stolicy. "Żaden kraj w Europie nie jest dziś tak silnie proamerykański i zarazem proizraelski jak Polska. Rzecz jasna, Polacy zajmują takie stanowisko częściowo dlatego, że uważają, iż leży to w ich narodowym interesie. Trudno byłoby jednak znaleźć zdrowszą bazę dla przyjaznego partnerstwa" - konkluduje Tad Taube. A ty dalej rwij szaty z powodu "antysemityzmu" i podlizuj się "narodowi wybranemu", szabesgoju. Tylko nie licz specjalnie na wdzięczność, bo Żydzi kierują sie własnym interesem i chłodną kalkulacją. Toteż twoje rachuby na "kooperację" mają w głębokim poważaniu. Do kooperacji to oni mają możniejszych. Nad Potomakiem. "Antysemityzm zaś Odpowiedz Link Zgłoś
smokwawelski10 Re: co to za przebój i z jakiego roku? 17.07.06, 22:27 wlona napisał: > Ej Smoczek... . Przychodzi ozdrowienie i nowe zycie. O to sie modl, zamiast wypisywac a > ntysemickie pierdoly > na forum. Pozdrawiam i zapraszam do braterstwa. Też zapraszam do braterstwa ale jednak wolę aby Żydzi pozostali w Izraelu a nie w Polskim życiu gospodarczym, Oni po prostu panoszą się na całym świecie a dlaczego? bo maja pieniądze a jak je zdobyli? Myśle ze jesteś na tyle bystry że nie potrzeba komentarza.Oni prowadzą swoją bez krwawą wojne z Europa, banki,globalizacja wykupywanie długów etc,etc. Nie zdziwie się jak któregoś dnia przyjdą z nakazem zajęcia mojego domu bo 1800 roku jego dziadek miał w tym niejscu latrynę i to jest jego ziemia. Naszczęscie jest u władzy PiS a nie PO może to dłużej potrwa. Dlatego wojna na wschodzie lata mi koło ale podejście do konfliktu wielu podejrzanych państw mnie niepokoi ich totalna bierność a nawet pochwała tego co robią ( USA ). Oczywiście, bratanie się jest dobra cechą ale z tymi co chca jej utrzciwie a nie dla korzyści jednostronnej Odpowiedz Link Zgłoś
2560a Re: I jeszcze parę opinii uczciwych i myślących Ż 17.07.06, 21:54 appian:I jeszcze parę opinii uczciwych i myślących Żydow.... Podajcie JEDNO nazwisko uczciwego i myslacego Zyda , ktory publicznie wystapil za realizacja decyzji ONZ/ Rady Bezpieczenstwa w sprawie konfliktow na Bliskim Wschodzie.NIE MA TAKICH ZYDOW!!!! Kiedy ONZ albo Rada Bezpieczenstwa (tu zawsze jest veto USraela) potepia faszystowskie metody Izraela wobec sasiadow "uczciwi"Zydzi siedza cicho, glosu im brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
appian Re: I jeszcze parę opinii uczciwych i myślących Ż 17.07.06, 22:46 Mylisz się. Żydów, którzy domagali się realizacji rezolucji ONZ były dosłownie tysiące, dziesiątki tysięcy. Występujących indywidualnie i zbiorowo. W diasporze i w Izraelu. Choćby takie dwie organizacje, jak B'Tselem (www.btselem.org) czy Gusz Szalom. Choćby obie panie, których wypowiedzi prztaczam poniżej. Chocby Israel Shahak czy Noam Chomsky czy sporo amerykańskich publicystów żydowskiego pochodzenia. Tyle, że oni od razu uznawani są za renegatów, Żydów nienawidzących samych siebie, lewaków (nawet jeśli są konserwatystami) i cholera wie co jeszcze. Większość takich opinii skutecznie się wycisza, bowiem lioczące się światowe media są niezwykle skutecznie kontrolowane przez żydowskich magnatów prasowych. A jeśli chodzi o takiego Israela Shamira, to on opowiada się wręcz za demontażem Izraela. Naprawdę bardzo gorąco polecam link: true.50webs,com/shamir/ W Izraelu jest naprawdę bezkompromisowa opozycja. Żydzi bywają zresztą bardziej bezkompromisowi niż inni (może dlatego, że mogą mieć w d... ewentualne oskarżenia o antysemityzm). Bywają też ostro represjonowani (włącznie z zamykaniem i pałowaniem). I. Shahak, były więzień Bergen Belsen np. pisał, że dostawał od rodaków listy wyrażające żal, że... nie przerobiono go na mydło (tak!), bo szkodzi Żydom. Natomiast masz rację, co do faktu że znaczący Żydzi (czytaj -> establishment) stadnie i jednomyślnie są zawsze i niezmiennie za Izraelem. Czasami właśnie dlatego stają się znaczącymi Żydami. Zresztą własnie Shamir świetnie ten fenomen wyjasnia. Polecam też dwie dopiero co wydane w Polsce książki: Richard B. Cramer, "Dlaczego Izrael przegrał" (facet jest długoletnim korespondentem NYT, a pisze prawdę i pisze jak przez lata pisano na niego donosy i chciano go pozbawic pracy zarzucając mu, ze nie zasługuje na miano Żyda i powinien sie nazywać "ibn Cramer"). Norman Finkelstein, "Wielka hucpa - o pozorowaniu antysemityzmu i fałszowaniu historii" (Finkelstein zebrał w niej dowody na naruszanie przez Izrael prawa międzynarodowego, stosowanie tortur, etc.) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wlona Re: I jeszcze parę opinii uczciwych i myślących Ż 18.07.06, 02:45 Appian, znasz takie powiedzenie: pokaz mi co czytasz, a powiem ci kim jestes? Z tego co do czytania "goraco" polecasz, tez mozna zlozyc do kupy, kim Ty jestes, ale po co? Tobie sie wydaje, ze w Polsce nie ma antysemityzmu (nie myl polityki panstwowej z postawami, wierzeniami, sentymentami ludnosci). Ja nie o panstwowo sponsorowanym antysemityzmie pisze i ostrzegam. Tego dzis nie ma. W takim jednak miejscu swiata zyjemy w ktorym okolicznosci raz po raz przynosza okazje takim gnojom co tu, na tym wlasnie forum gardluja, do realizowania najkrwawszych nawet fantazji. Ignorowac historie, to zapraszac jej powtorke. Brutalnbosc z jaka rzucasz sie na to co napisalem, posadzenia o szukanie jakichs kozysci z gloszenia moich pogladow, ostrzeganie mnie przed daremna na nie nadzieja, ostrzeganie przed zydowska niewdziecznosci i pazernoscia... to wszystko na dodatek do komfortu z jakim zapewniasz, ze wszystko jest w Polsce w porzadku i ja niepotrzebnie szaty rozdzieram, i to tu na tym forum, gdzie kazdy widzi nastroje, wierzenia, sentymenty, ktore mnie tak niepokoja i zloszcza, wszystko to sa klasyczne symptomy Twojego "wysublimowanego" antysemityzmu i przemoznego pragnienia zaklamania rzeczywistosci. Bo wszystko sie od tego zaczyna, ze Ty po prostu nie lubisz. Nie wiesz tak dokladnie dlaczego, ale wlasnie nie lubisz i juz, to z tej platformy wyrasta cale twoje myslenie i racjonalizowanie. Znajdujesz publikacje, ktore Tobie pasuja, cytujesz to co chcesz a nie to co jest do zacytowania. Wydaje Ci sie, ze jak zacytujesz Zyda, ktory krytykuje polityke Izraela, to tak jakbys uzyla asa i juz dyskusja sie konczy. Bzdura, to dopiero poczatek. Jak mowia w innym jezyku: You have an agenda. To jest bagaz. Pozbadz sie go i zacznij myslec. to nie boli. Fakt, ze na Protokoly Medrcow Syjonu sie nie powolujesz nie jest az tak w Twoim wypadku znaczacy. Ot troche lepiej ogladzony, jednak prostacki niemniej jednak, tak w mysli jak i uczuciu. Twoje zapewnienia o tym, ze w Polsce demon antysemityzmu juz nie grasuje nie uspakajaja mnie nawet w najmniejszym stopniu. Autorytetem na ten temat to Ty nie jestes. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
appian za szybko wyciągasz wnioski, wlona 18.07.06, 13:10 i klasyfikujesz ludzi. Nie bądź taki psycholog amator. Po pierwsze: czytam mnóstwo bardzo różnych rzeczy. Jedne mi się podobają, inne mniej. Nie zawsze muszę się nawet całkowicie zgadzać z wypowiedziami, które cytuję lub do przeczytania rekomenduję (np.z Shamirem zgadzam się może zaledwie w 20%). Po prostu zawsze mi się wydawało, że poznanie odmiennych punktów widzenia poszerza horyzonty. No, ale może w tym miejscu masz trochę racji, bo w przypadku jednostek ograniczonych np. rzeczywistych antysemitów, można w ten sposób dać małpie brzytwę. To jest jakiś argument. Według ciebie jednak - tylko na podstawie tego, co czytuję - jestem "antysemitą" - nie możesz się tylko zdecydować, czy "wysublimowanym", czy "prostackim", bo użyłeś obu tych określeń. I to jeszcze w dodatku przypisujesz mi zdania, których nie wypowiedziałem, bo gdzież to niby choćby wspomniałem o żydowskiej "pazerności", co?! Natomiast ty pisałeś o domniemanych korzyściach z "kooperacji", więc uznałem, że bezinteresowność twojej postawy stawia to pod znakiem zapytania. Ale może się mylę. W takim razie - przepraszam. Nie tylko zresztą za to - po północy ponosi człowieka niekiedy furor polemiczny i zdarza się palnąć coś ad personam, albo użyć wątpliwych argumentów w wątpliwej stylistyce. Natomiast ad meritum. Nie będę udowadaniał, ze nie jestem wielbłądem. Nie lubię natomiast kompleksów i kajania się za cudze winy, bo jest w tym jakiś element gotowości do utożsamiania się z poglądami jakichś palantów tylko z racji tego samego obywatelstwa. Czyli rodzaj stosowania odpowiedzialności zbiorowej. A głupota i podłość są ponadnarodowe. Według mnie ani Żydom nie należy przypisywać odpowiedzialności np. za ubecki terror po drugiej wojnie, ani wszystkich Polaków czynić winnymi za motłoch z Jedwabnego. Tyle. A co do obecności na tym forum mocno poszkodowanych na umyśle gnojków piszących o "Żydkach". Jakie tam z nich demony. To zakompleksieni nieudacznicy. Dawniej takie rzeczy pisywaliby na ścianach kibla, dzisiaj mają internet. Wg mnie nalezy ich ignorować. No, czasem sam nie wytrzymuję. I wtedy się dowiaduję, że jestem Ickiem, "góralem synajskim" albo agentem Mosadu. "I tyz piknie" - jak mawiają górale (tatrzańscy). No więc z takimi postawami się nie polemizuje, ani też nie rozdziera się szat z ich powodu, bo to im przydaje znaczenia. Zacytuję tylko, co już dawniej pisałem na tym forum, żebys zrozumiał w czym rzecz: Nie każda krytyka czy to syjonizmu, czy to polityki państwa Izrael wynika z jakiejkolwiek niechęci do Żydów. Bywa wręcz przeciwnie i sam wskazałem przykłady jak dalece ta problematyka jest w stanie poróżnić samych Żydów. Co do mnie, to moja przychylność dla Żydów jest doprawdy nieograniczona. Cywilizacja zachodnia tak wiele zawdzięcza kulturze żydowskiej, że wszyscy w jesteśmy w jakiejś mierze Żydami. To dziedzictwo kulturowe jest bodaj ważniejsze od biologii (choć biorąc pod uwagę kwestię wielowiekowej obecności Żydów w Europie i asymilacji, to i tego czynnika bym nie lekceważył). Innymi słowy antysemityzm jest nie tylko tandetą umysłową, jest tendencją samobójczą, autodestrukcyjną. Natomiast nie ma religii wolnej od toksyn fundamentalizmu. Nie ma odmian nacjonalizmu wolnych od niebezpieczeństw szowinizmu. Ani judaizm, ani syjonizm nie są wolne od tych zagrożeń. I chyba można o tym głośno mówić? Natomiast do miana autorytetu nie pretenduję, zwłaszcza, że mam świadomość, iż pod wpływem emocji zdarza mi się także wypisywać głupstwa - raz jeszcze przepraszam za ton wypowiedzi, ale chodziło mi tylko o twoją postawę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wlona Re: za szybko wyciągasz wnioski, wlona 18.07.06, 15:15 Appian, Dziekuje za reakcje, instrukcje i wyjasnienia. To pomaga. Lece do pracy i nie moge Ci strzelic dlugiego maila, choc Twoj na to zasluguje. Dziekuje i pozdrawiam. Za swoj ton i postawe zaczepno-obronna, przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
appian jeszcze kilka słów w tej samej materii 18.07.06, 17:44 Wlona, zadałem sobie trochę trudu i przejrzałem trochę twoich wcześniejszych wypowiedzi. I dalibóg zrobiło mi się - mówiąc kolokwialnie - potrójnie "łyso". Bo wygląda na to, że jak jakiś niewydarzony harcownik napadłem na rozumnego człowieka, skądinąd słusznie zaniepokojonego nie tylko kwestią antysemityzmu, ale zdziczeniem obyczajów (który to niepokój podzielam). Trudno mi się tłumaczyć, ale na podstawie jednego postu wytworzyłem sobie zupełnie fałszywy obraz twojej osoby, przypisując cię bezpodstawnie (nie wiem co mnie zamroczyło) do grupy całkiem licznych na tym forum zwolenników rozwiązania "problemu islamskiego" metodą eksterminacji, dżihadowców a rebours, tudzież mniej może licznych osób, które jednak strasznie się wstydzą swojej polskości tylko z tej racji, że pośród naszych rodaków nie brak pospolitych głupoli, podczas gdy wg mnie nie ma to większego sensu, bo wstydzić się można za własne błędy (ja akurat mam teraz powód). Posypawszy przeto solennie łeb popiołem obiecuję poprawę. A w kwestii Izraela i Żydów - czasem trzeba się z nimi wadzić, czasami stawać za nimi murem, zależy od okoliczności - tak jak to bywa w rodzinie. No cóż, jeśli idzie o nasze dalsze relacje, to pewnie zdarzy się nam jeszcze skrzyżować florety (byle w fechtunku dobrej próby), choć coś mi się zdaje, że raczej ich ostrza winnismy zgodnie obrócić na zewnątrz, a sposobności po temu zapewne nie zabraknie Serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wlona Re: jeszcze kilka słów w tej samej materii 18.07.06, 22:42 Hey Appian, Lyso to jest mi, ja tez sie cofnalem i zadalem sobie trud przeczytania wlasnych postow do Ciebie. Ile tam obrazliwych slow! Przepraszam. Jestes lepszym czlowiekiem, niz ja. Z mojego gniewnego ataku zdolales wyluskac sedno. Dzieki, ze na bok odsunales forme i na odrobinie tresci sie skoncentrowales. Ja taki wnikliwy w stosunku do Twoich postow nie bylem. Emocje... ach te emocje. Pozdrawiam z ulga i prawdziwa przyjemnoscia. Choc sie roznimy w naszym rozumieniu co nalezy, a czego nie wypada mowic w obliczu chamstwa, to nalezymy do tej samej brygady. Terazs mozemy sie spierac, dyskutowac w komforcie, jak w rodzinie. Uwazam, ze zjawisko "przasnego, ludowego" antysemityzmu jest bardzo grozne. To przyjazna gleba na ktorej znacznie bardziej spektakularne zbrodnie sie rozwijaja. Wierze bardzo mocno, ze nalezy tych chamkow konfrontowac na kazdym kroku i zawstydzac ich teraz zanim zrobia cos gorszego, np zaatakuja Naczelnego Rabina na ulicy w Warszawie. Ja nie chce przez to powiedziec, ze moje posty moga bezposrednio zapobiec aktom przemocy na ulicy. Ja po prostu uwazam, ze naszym moralnym obowiazkiem jest stworzenie atmosfery "nieprzyzwolenia" dla tych zachowan. Jestem przekonany, ze atmosfera tolerancji, lub postawa lekcewazenia w stosunku do "gnojkow, ktorzy kiedys pisali na scianach sracza, a teraz maja internet", daje sygnal przyzwolenia na zbrodnie. W koncu w Jedwabnym mordowali sasiedzi, Radom zorganizowano bez Inernetu... Jedyne co bylo potrzebne to atmosfera przyzwolenia, przymruzenia oka, reszte zawsze robia zbiry. Prosze pamietaj (i na Boga nie myl tego z kajaniem sie), ze te mordy zbirow nagle wychynelly z twarz sasiadow. Taka metamorfoza nie zdarza sie ni z gruch ni z pietruchy. Nikt, ale to nikt, nie staje sie zbrodniarzem w ciagu ulamka sekundy. Ta metamorfoza, aby zaistniala, potrzebuje wlasciwej atmosfery i doslownie lat calych w ciagu ktorych nikt nie konfrontuje, nikt nie zabrania, nie uczy. Trzeba zatrzymac upadek tych ludzi. To wlasnie tej atmosferze sie przeciwstawiam. I zapraszam nie tylko Ciebie ale i innych do postawy "zero tolerancji" dla antysemityzmu, tego naszego, wlasnego, przez wieki wychodowanego, przasnego i smiercia cuchnacego. Przeciez my nie musimy tak ciagle zyc: w domu bezradnosc w stosunku do tego zjawiska, kulminujaca w udawaniu, ze wszystko jest OK, a na zewnatrz tego polskiego domu, pazury gotowe do obrony przed zarzutami o ksenofobie, antysemityzm... , ta nasza nieslawa slawna polska nadwrazliwosc... One same znikna, te oskarzenia znaczy, kiedy my posprzatamy wlasny dom. Nas, ludzi w miare porzadnych, jest przeciez znacznie, znacznie wiecej niz tych zagubionych zatracencow. Mamy moc narzucenia tonu, barwy, smaku naszych debat, naszych sraczy, klatek schodowych, napisow na murach... A poniewaz tak jeszcze nie jest, nimozliwa jest dyskusja rzeczowa, merytoryczna na jakikolwiek temat, jesli on tylko zachacza o Zydow, czy Izrael. A przeciez dyskutowac trzeba. Jakze inaczej dopracowac sie rozsadnych postaw? Mozna byc czescia procesu podejmowania decyzji przez nasz rzad, komu, kiedy i na ile pomoc, z kim wejsc w alianse, albo zostawic te decyzje rzadzacym i tylko nienawistnie na nie narzekac. Publiczna debata jest konieczna aby mieszkancy czuli sie obywatelami. W Polsce nie jest jednak mozliwa, bo mysmy jeszcze nie zrobili porzadku we wlasnym domu. Duzo do zrobienia, a czasu malo, wojna sie juz zaczela. Klaniam sie nisko i dziekuje za dobra debate. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
appian Do 2560a - 17.07.06, 22:51 Mylisz się. Żydów, którzy domagali się realizacji rezolucji ONZ były dosłownie tysiące, dziesiątki tysięcy. Występujących indywidualnie i zbiorowo. W diasporze i w Izraelu. Choćby takie dwie organizacje, jak B'Tselem (www.btselem.org) czy Gusz Szalom. Choćby obie panie, których wypowiedzi prztaczam poniżej. Chocby Israel Shahak czy Noam Chomsky czy sporo amerykańskich publicystów żydowskiego pochodzenia. Tyle, że oni od razu uznawani są za renegatów, Żydów nienawidzących samych siebie, lewaków (nawet jeśli są konserwatystami) i cholera wie co jeszcze. Większość takich opinii skutecznie się wycisza, bowiem liczące się światowe media są niezwykle skutecznie kontrolowane przez żydowskich magnatów prasowych. A jeśli chodzi o takiego Israela Shamira, to on opowiada się wręcz za demontażem Izraela. Naprawdę bardzo gorąco polecam link: true.50webs,com/shamir/ W Izraelu jest naprawdę bezkompromisowa opozycja. Żydzi bywają zresztą bardziej bezkompromisowi niż inni (może dlatego, że mogą mieć w d... ewentualne oskarżenia o antysemityzm). Bywają też ostro represjonowani (włącznie z zamykaniem i pałowaniem). I. Shahak, były więzień Bergen Belsen np. pisał, że dostawał od rodaków listy wyrażające żal, że... nie przerobiono go na mydło (tak!), bo szkodzi Żydom. Natomiast masz rację, co do faktu że znaczący Żydzi (czytaj -> establishment) stadnie i jednomyślnie są zawsze i niezmiennie za Izraelem. Czasami właśnie dlatego stają się znaczącymi Żydami. Zresztą własnie Shamir świetnie ten fenomen wyjasnia. Polecam też dwie dopiero co wydane w Polsce książki: Richard B. Cramer, "Dlaczego Izrael przegrał" (facet jest długoletnim korespondentem NYT, a pisze prawdę i mówi jak przez lata pisano na niego donosy i chciano go pozbawić pracy zarzucając mu, że nie zasługuje na miano Żyda i powinien się nazywać "ibn Cramer"). Norman Finkelstein, "Wielka hucpa - o pozorowaniu antysemityzmu i fałszowaniu historii" (Finkelstein zebrał w niej dowody na naruszanie przez Izrael prawa międzynarodowego, stosowanie tortur, etc.) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
appian Israel Shamir - Mroczne dni 17.07.06, 21:48 Nastały mroczne dni dla ludu Izraela. Mroczne, ponieważ wszystkie te wzniosłe tyrady, narzekania i łzy - nasze i naszych przodków - okazały się równie fałszywe, jak banknot o wartości 3 dolarów. W 1968 roku pisałem na ścianie mojego akademika: Ręce precz od Czechosłowacji! Żydowski poeta Galicz śpiewał swym głębokim głosem: Obywatele, Ojczyzna w niebezpieczeństwie! Nasze czołgi na obcej ziemi! Z takimi właśnie hasłami kilku Żydów wyszło na Plac Czerwony, gdzie szybko zostali zatrzymani przez milicję. Protestowaliśmy przeciwko rosyjskim czołgom w Budapeszcie, Pradze i Kabulu jako obywatele Rosji, którym droższy był honor, niż fałszywie pojmowany patriotyzm. Minęły lata. Teraz nasze żydowskie czołgi stacjonują na obcej ziemi. I nie tylko stacjonują: zabijają ludność cywilną, burzą domy i blokują możliwość przemieszczania się kilku milionom ludzi, skazując ich na powolną śmierć głodową. Czy ktoś z żydowskiej inteligencji wychodzi na nasz odpowiednik Placu Czerwonego by przeciwko temu zaprotestować? A skądże. Nie, nie walczyliśmy o prawa człowieka. Walczyliśmy wyłącznie o prawa Żydów. Domagaliśmy się swobody podróżowania i wyboru miejsca pracy, ale tylko dla Żydów. Byliśmy przeciwko obecności czołgów na obcych ziemiach, ale tylko rosyjskich czołgów. Na widok dziecka z rękoma uniesionymi do góry pod lufą karabinu, reagujemy pytaniem: czy to dziecko żydowskie? Bo jeśli chodzi o dzieci gojów, to można strzelać do nich jak do kaczek. W bardzo krótkim czasie odnieśliśmy żałosny sukces przekreślając wszystko, co przez wiele lat osiągnęło wielu Żydów w walce o demokratyzację, prawa człowieka i równouprawnienie. Cóż się nam zatem tak nie podobało w nazizmie? Albo w rasizmie? Przecież nie jesteśmy mniejszymi rasistami niż tamci! Mówimy zatem: "Jesteśmy przeciwko rasizmowi, ale tylko gdy jest skierowany przeciw nam!" Tak, jesteśmy przeciwko nazizmowi, ale tylko ich nazizmowi. Złowieszczą nazwę Sonderkommando - czyli szwadrony śmierci - wymawiamy ze zgrozą, ale tylko wówczas, gdy chodzi o ich Sonderkommanda. Bo co do "naszych" żydowskich oprawców, to budzą w nas oni niekłamany podziw i zachwyt. Izrael jest jedynym krajem na świecie, gdzie oficjalnie działają oddziały specjalne zabójców i gdzie - nie dalej jak wczoraj - Sąd Najwyższy zezwolił na tortury i określił zasady ich stosowania. Ale nie przejmujcie się. To przecież was nie dotyczy. Występowaliśmy przeciwko gettom, gdy sami musieliśmy tłoczyć się w gettach. Dzisiaj najbardziej liberalni Żydzi proponują utworzenie kilku gett dla gojów, otoczonych drutem kolczastym, z czołgami na granicach i żydowskimi przedsiębiorstwami przy wejściu. Tam goje znajdą odpowiedź na pytanie, czy rzeczywiście prawdą jest, że “Arbeit Macht Frei”. Getta oczywiście otrzymają pełną suwerenność, po odebraniu gojom wszystkiego, co nadaje sens życiu. Stoimy na rozdrożu i mamy przed sobą dwie ścieżki. Wybór należy do nas. Możemy - jak mieszkańcy Niniwy - wybrać pokutę, oddać zagrabione dobra, przywrócić wszystkim równość, położyć kres dyskryminacji i zabijaniu. I zachować nadzieję że miłosierny Bóg zechce nam wybaczyć. Jeśli nie przez wzgląd na nas samych, to może przez wzgląd na nasze psy i koty. Możemy też z uporem - jak mieszkańcy Sodomy - wyrządzać dalej zło, łudząc się, że unikniemy deszczu ognia i siarki, jaki spadnie z zagniewanego nieba Palestyny. (Z tekstu "Testing for lice" - 2002) Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.m Re: Israel Shamir - Mroczne dni 17.07.06, 22:31 > Czy ktoś z żydowskiej inteligencji wychodzi na nasz > odpowiednik Placu Czerwonego by przeciwko temu zaprotestować? Otóż jednak są żydzi, zarówno w Izraelu jak i w USA, którzy protestują przeciw okupacji i zbrodniom jakie popełnia Izrael. Kilka z organizacji to: B'TSELEM - The Israeli Information Center for Human Rights in the Occupied Territories. www.btselem.org/English/ Gush Shalom (Translated from Hebrew, the name means "The Peace Bloc") is the hard core of the Israeli peace movement. zope.gush-shalom.org/home/en Jews Against the Occupation - A Jewish Voice of Opposition to the War on Palestinians www.jatonyc.org/ Są jednak sprawiedliwi wśród... Odpowiedz Link Zgłoś
appian Dzięki za post. Masz słuszność. 17.07.06, 23:13 Natomiast retoryczne pytanie Shamira można uzasadnić tym, że organizacje te wykonuja niewdzięczną i naprawdę tytaniczną pracę, ale razdko organizują manifestacje i inne tego rodzaju spektakularne formy protestu. Myślę zresztą, że tą retoryką (Shamir sam działa w dwu tego rodzaju organizacjach) chciał poruszyć sumienie Izraelczyków i stąd o tych sprawiedliwych (niestety, wciąż nie tak licznych jak bysmy tego chcieli) nie wspomniał. Taka "licentia poetica" (czy raczej publicystyczna). A wspominać trzeba, bo niektórzy płacą za to życiem , jak 23-letnia Rachel Corrie z Olympii w stanie Washington, zamordowana przez operatora izraelskiego buldożera 16 marca 2003 w Rafah. Rachel była wolontariuszką organizacji International Solidarity Movement sprzeciwiajaca się wyburzaniu domów Palestynczyków - zdjęcia (drastyczne) tutaj: viva.palestyna.pl/news/news.php?news=vivanews/2003/032003/190320032.php Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: Israel Shamir - Mroczne dni 18.07.06, 07:39 appian napisał: > Nastały mroczne dni dla ludu Izraela. itp pierdoły miłośnika Protokołów Mędrców Syjonu, czyli polskiego nazisty. Idź się leczyć, obłąkańcze. Odpowiedz Link Zgłoś
appian Zastanów się 18.07.06, 19:55 mark.parker napisał: > appian napisał: > > > Nastały mroczne dni dla ludu Izraela. itp pierdoły miłośnika Protokołów > Mędrców Syjonu, czyli polskiego nazisty. > > Idź się leczyć, obłąkańcze. Po pierwsze: tekst napisał Żyd, który nie zgadza się z polityką rządu Izraela. Takich osób - w diasporze i Izraelu jest znacznie więcej. Jeśli przytaczam ich poglądy, to wcale nie znaczy, że się z nimi całkowicie utożsamiam, a jedynie, że uważam, że opinia publiczna powinna mieć świadomość takich postaw, właśnie dlatego aby uniknąć głupich antysemickich uogólnień typu "wszyscy Żydzi, to...", "żydowski spisek", etc. Żydzi są takim samym narodem jak wszystkie inne i też się ogromnie różnią. Po drugie: co do moich osobistych zapatrywań. Uznaję prawo Izraela do adekwatnej odpowiedzi na ataki. Więcej, jestem po jego stronie w konfrontacji z Hezbollahem i innymi fundamentalistycznymi ugrupowaniami, a także ich protektorami, jak Syria. Mam natomiast zastrzeżenia co do metod, gdy ofiarami padają cywile. Pisałem o tym w kilku wątkach na tym forum. Zadaj sobie trochę trudu i sprawdź. Po drugie: Co tu mają do rzeczy "Protokoły"? I skąd to przekonanie, że mój zasób lektur stanowią fałszywki carskiej ochrany, co? Albo to ciskanie inwektyw w rodzaju "polski nazista"? Rzeczywiście, bardzo wyrafinowana metoda polemiczna. To też jest jakiś słowny ostrzał prowadzony na oślep. Wydaje mi się, ze powinieneś to przemyśleć. Wszystkiego najlepszego Odpowiedz Link Zgłoś
proofreader ale jaja - Zyd wyzywa Zyda od polskich nazistów 18.07.06, 20:27 Sam sie lecz patafianie i naucz sie czytac ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
appian Szulamit Aloni - Głos sprzeciwu 17.07.06, 21:50 Większość naszych dzieci jest indoktrynowana, mówi im się w szkołach religijnych, że Arabowie są Amalekitami (plemię wrogie Hebrajczykom) i że Biblia naucza, iż Amalekitów trzeba zgładzić. Pewien rabin (Israel Hess) napisał kiedyś w dzienniku Uniwersytetu Bar-Ilan: powinniśmy dokonać ludobójstwa, gdyż jego badania pokazały, że Palestyńczycy byli Amalekitami. Naród izraelski nie planuje ludobójstwa, on po prostu nie chce wiedzieć, co się dzieje na Terytoriach. Naród podporządkowuje się rozkazom wydawanym przez jego prawomocnych przedstawicieli. Od zabójstwa premiera Icchaka Rabina, który chciał uczynić pokój, palec pozostaje nieustannie na spuście; chciwość stoi na pierwszym miejscu i zawsze znajdzie się powód dla brutalnego potraktowania wszystkich mieszkańców miasteczka, które liczy dziesiątki, a nawet setki tysięcy ludzi, bo zawsze znajdą się jacyś poszukiwani ludzie. Wystarczy, żeby była poszukiwana jedna osoba, by zbombardować i zabić, oczywiście przez pomyłkę, kobiety, dzieci, robotników i inne istoty ludzkie - zakładając, że traktuje się ich jeszcze jako ludzi. Oczywiście z naszą hipokryzją, z uwielbieniem, jakie żywimy dla naszej "żydowskiej moralności", czynimy to tak, aby cały świat wiedział, że palestyńskie ofiary są otoczone w naszych szpitalach troskliwą opieką. Ale starannie dbamy, aby nie wydało się, ilu Palestyńczyków jest mordowanych z zimną krwią w ich własnych domach. Ludobójstwo, o którym dziś się mówi, nie jest takie samo jak to, którego ofiarami byliśmy w przeszłości. Jak mi to powiedział jeden z tych przebiegłych generałów, my nie mamy komór gazowych ani pieców krematoryjnych. (Autorka była ministrem kultury w rządzie I. Rabina; tekst ukazał się w izraelskiej gazecie "Haarec", tłumaczenie za "Le Courrier International" 13-19 marca 2003 r., przeł. Agnieszka Koprowska) Odpowiedz Link Zgłoś
appian Shraga Elam - Nazistowskie metody 17.07.06, 21:52 Mamy obecnie do czynienia z nieformalnym zakazem porównywania zbrodni hitlerowskich do wszystkich innych zbrodni, z wyjątkiem możliwych lub wyimaginowanych zbrodni, których ofiarami mieliby być Żydzi. Każde użycie takiego porównania w innym kontekscie jest uważane obecnie za umiejszanie znaczenia nazistowskiej eksterminacji Żydów i tym samym uznane za rasistowskie. Uzywanie takiego tabu jest niczym innym tylko współczesną wersją starego mitu o "narodzie wybranym": żydowskie cierpienie ma być tu wyjątkowe i nie dające się go porównać do żadnego innego nieszczęścia. Taki zakaz porównywania cierpień jest jednak rasistowski i uniemożliwia on nam dokonywania historycznych analiz przy pomocy porównań, jako jednego z podstawowych narzędzi używanych w badaniach historycznych. Nie powinno się więc dyskwalifikować tego rodzaju porównań i nazywać ich rasistowskimi. Użycie takich porównań może być trafne, może być chybione, ale nigdy nie powinno sie ich zakazywać. Trzeba też zdawać sobie sprawę, że nazistowskie zbrodnie nie wynikały z jakichś "odwiecznych skłonności Niemców do prześladowania innych", ani jakichś sklonnosci Żydow do jakoby bycia "uciemiężonym narodem ". Genetycznie jestesmy ukształtowani zupełnie jednakowo, nie ma żadnych "niemieckich " ani "żydowskich " genów, które miałyby charakteryzować skłonności do bycia prześladowcą czy tez ofiarą. Dla potwierdzenia tego faktu, mozemy przypomnieć, że przed 60 laty militaryzm niemieckiego społeczeństwa osiągnąl swoje apogeum, ale dzisiaj jest to spoleczenstwo z szeroko rozpowszechniona awersja do wszelkiego rodzaju konfliktow militarnych. Tymczasem jeszcze przed stu laty trudno było znaleźć wsród Żydów jakichś "militarystów ", ale dzisiejsze społeczeństwo izraelskie jest już za to jak grecka Sparta - jest oto jednym z najbardziej zmilitaryzowanych społeczeństw na kuli ziemskiej. W dzisiejszym Izraelu, jak nigdzie indziej na świecie, możemy znaleźć wielu wpływowych ludzi, których ideologia i praktyka działania jest zupełnie podobna do tej, która charakteryzowala tworców nazistowskiego systemu. To, co jest dla tych naszych "izraelskich nazistów " unikalne, to to, że wielu z nich, ofiar niemieckiego hitleryzmu, chce aby postrzegano ich wiecznie jako ludzi przeciwnych faszyzmowi, a ich dawne cierpienia mają dawać im podobno prawo do zadawania takich samych, a nawet gorszych cierpień innym ludziom, i że cierpienia całych pokoleń Żydów czynią ich teraz nietykalnymi, stawiają poza jakakolwiek krytyką. Jednym z typowych błędów jest utożsamianie zbrodni nazistowskich tylko z przemysłowa eksterminacją Żydów np w Auschwitz, i zapominanie o tym, że naziści popełniali jednocześnie wiele innych kryminalnych aktów. Sam plan budowy Auschwitz został przygotowany dopiero w 1941r., ale naziści sprawowali władze w Niemczech juz w 1933 roku i byli kryminalistami od samego początku. Ich ofiarami byli oczywiście nie tylko Źydzi. Nie powinniśmy również zapominać o narastającym w czasie charakterze nazistowskiej brutalności. Do 1938 roku hitlerowcy mieli plany raczej "dobrowolnego transferu " (masowych deportacji) Żydów z Niemiec i stosowali metody znacznie mniej okrutne, niż te które stosuje dzisiaj Izrael przeciwko Palestyńczykom, dążąc do dokładnie tego samego celu. Armia izraelska i prawicowe bojówki systematycznie dążą do eskalacji przemocy i plany ich również zakładają przymusowe wysiedlenia, podobnie jak plany nazistów z 1938 roku. Z historycznego punktu widzenia, pomimo nieporownywalnej różnicy pomiędzy dzisiejszym Izraelem a nazistowskimi Niemcami, wciaż jednak istnieją miedzy nimi niepokojace podobienstwa. Fakt, że panstwo Izrael wciąż zachowuje pewne demokratyczne cechy, kiedy to Niemcy w latach 30 ' byly totalitarne, nie ma przecież żadnego znaczenia dla ofiar izraelskiego reżimu. Dla ofiar, struktura sytemu rządzenia, który zadaje im cierpienia jest już zupełnie nieistotna. Prawdę mówiąc, obywatele Izraela ponoszą dziś wiekszą odpowiedzialność za to co się dzieje na terytoriach palestyńskich, niż ponosili ubezwłasnowolnieni przez nazistów Niemcy, a to własnie z uwagi na te demokratyczne cechy państwa Izrael. Przecież nie muszą oni obawiać się teraz takich konsekwencji, jakich bali się Niemcy za Hitlera. To co widzimy teraz jest przecież eskalacją czystki etnicznej na terenach palestyńskich, a liczby Palestyńczykow zagłodzonych na śmierć, zmarłych z braku pomocy lekarskiej itp, nadal są nieznane. Nie podaje się również statystyki Palestyńczykow, którzy wyjechali ze swojej ojczystej ziemi "dobrowolnie". Dla mnie osobiście takie porównanie zbrodni hitlerowskich i okrucieństw dokonywanych przez Izraelczyków, pomimo wielu różnic, jest nie tylko historycznie usprawiedliwione, ale rownież ze względów politycznych, konieczne. Jest ono konieczne jako jedno z glównych środków nacisku, aby powstrzymac Izrael przed używaniem sloganów o hitlerowskiej polityce eksterminacji jako argumentu w celu przyznania sobie licencji na bezkarne zabijanie, stosowanie represji, wyniszczania ekonomicznego i wyrzucania Palestyńczyków z ich ziemi. Używanie takiego porównania jest konieczne, aby pokazać, że w obecnej sytuacji Izrael nie ma moralnego prawa do używania moralnego szantażu i wpędzania kogokolwiek np mieszkańcow Europy, w poczucie winy. Takie granie na poczuciu winy wśród nie-Żydów, które jest rezultatem długiej historii prześladowania Żydow, jest teraz doskonałym środkiem manipulowania opinią publiczną. ___________________________________ Autorka jest izraelską dziennikarką mieszkającą na emigracji w Szwajcarii. Odpowiedz Link Zgłoś
appian Fragment deklaracji ruchu Neturei Karta 17.07.06, 21:53 Syjoniści poświęcili wiele żydowskich istnień w swych ciągle trwających konfliktach. By osiągnąć swój cel zawsze świadomie wywoływali antysemityzm. Podczas II wojny światowej byli przecini dawaniu pieniędzy na ratowanie Żydów. Lider syjonistów Yitzhak Greenbaum powiedział podczas przemówienia w Tel Avivie 18 lutego 1943 roku, że ktoś powinien stawić opór tej fali drugorzędnych roszczeń . Powiedział także: "Jedna krowa w Palestynie jest ważniejsza niż wszyscy europejscy Żydzi." Ich interesem nie było ratowanie Żydów, przeciwnie, im więcej Żydów ginęło - tym większym było dla nich atutem i kartą przetargową. Ich mottem było "rak bedam" (tylko przez krew dostaniemy ziemię). Żydzi mieszkali w Palestynie w pokoju i harmonii z Palestyńczykami aż do nadejścia syjonistów. Prawdziwi Żydzi są nie tylko przeciwko okupacji Zachodniego Brzegu i Gazy z jej codziennymi gwałtami i zabójstwami, ale także przeciwko całej okupacji palestyńskiej ziemi. Według Tory, cała Palestyna powinna być zwrócona Palestyńczykom. Według Tory, Żydzi nie mogą przelewać krwi, krzywdzić, poniżać czy dominować nad innymi ludźmi. Syjonistyczni politycy i ich współtowarzysze nie przemawiają w imieniu Żydów, nazwa Izrael została przez nich skradziona. Syjonistyczna propaganda przeciwko żydowskiej tradycji i prawu stawia syjonizm na pozycji największego wroga Żydów. Podpisano: American Neturei Karta - Przyjaciele Jeruszalaim Odpowiedz Link Zgłoś
mannaznieba4 Re:popieram syjoniści to zaraza tego świata 18.07.06, 15:46 prawdziwi bogobojni zydzi sa przeciwni takim bandyckim działaniom i anty humanitarnej antyarabskiej polityce żydowskiej syjonistycznej administarcji.syjoniści niby chca demokracji ale sami tej demokracji w palestynie nie szanuja a co więcej doprowadzajac do exodusu palestyńczyków z arabskiej palestyny spowodowali że w israelu zasady demokracji przestały obowiązywać. skoro bowiem z arabskiej palestyny wypędza sie potencjalnych wyborców bo moga zaszkodzić chorym ideom rasistowskiego syjonizmu to nie ma tam miejsca na demokrację. warto sie bliżej przyjrzec tym syjonistom szczególnie z byłego ZSSR. to sa w wiekszości byli towarzysze ,którzy z medalami lenina nie rozstali sie nawet po przyjeździe do palestyny. !!! Odpowiedz Link Zgłoś
appian Israel Shamir - Mowa w Izbie Lordów 17.07.06, 21:55 true.50webs.com/shamir/mowa.html Odpowiedz Link Zgłoś
clanton Shebaa Farms 17.07.06, 19:52 Dla wszystkich ktorzy krzycza ze Izrael lamie prawo miedzynarodowe odsylam do Wikipedi (po angielsku)na temat Shebaa Farms. Jest to kawalek wzgorz Golan zdobytych przez Izrael w 67 roku, ktore Liban twierdzi nalezy do nich. Zeby dowiesc swoich racji rzad Libanu sfalszowal mapy. Zeby bylo jeszcze smieszniej poniewaz Golan nalezaly do Syri, Liban zada kawalka Syryjskiego terytorium. Syria ustnie sie na to zgadza (w przemowieniach) ale odmawia pisemnego potwierdzenia ze te ziemie naleza do Libanu. Zeby bylo jeszcze smieszniej Syria legalnie nie uznaje istnienia panstwa Liban, ktore uwaza za czesc "Wielkiej Syri" Jest to o tyle tragiczne ze Liban i Hezbollah ostrzeliwuja Izrael pod pretekstem, ze Izrael zajmuje terytorium Libanu-Shebaa farms. Wiec mamy tu zupelna operetke: falszowanie map, uznanie (ale nie tak naprawde) zadan terytorialnych panstwa ktorego istnienia sie nie uznaje, a wszystko po to zeby obejsc prawa miedzynarodowe i dac sobie pretekst to ostrzeliwania Izraela. I za to moi drodzy antysemici, zginelo 200 niewinnych cywili libanskich. Odpowiedz Link Zgłoś
matrioszka25 Grill ludzki po izraelsku 17.07.06, 19:56 Okrutny i bsestialski okupant, z sila i niemawiscia, nie znana od setek lat pacyfikuje i doslowine, eksterminuje caly Liban. Tego nie bylo w historii ludzkosci, gdy slaby w obliczu przewagi wroga, blaga o zycie, kazdy azjatycki hun, mu to zycie darowal. Tak prosil premier Libanu, ale rzad Izraela nie zna pojecia laski,pastwi sie dalej sadystycznie nad bezbronnym krajemi jego ludnscia. Ta agresja nie ma nic wspolnego z uwolnieniem izraelskich jencow wojennych, rozmiar agresji , jej msciwa zacieklosc, dowodzi, ze plany napadu na Liban byly dawno przygotowane, w Izraelu odbyl sie dodatkowy pobor. Czekano tylko na zakonczenie Mistrzostw Swiata. Esterminacja Libanu to zaplanowana zaglada, gdzie polityka spalonej fosforem ziemi, buldozerow, wyzacza nowa barbazynska polityke rzadu izraelskiego. Dzsiaj w obliczu tej zaglady narodu, Unia Europejska, jej ministrowwie spraw zagranicznych, mieli zamiar potepic w najostrzejszych slowach ta agresje, rezolucje zablokowaly Niemcy, WB i Czechy, ale serca Europejsczkow sa przerazone bestialstem i ogromem zniszczen, tego dokonuje na slabszym, panstwo, ktore ma aspiracje nalezec do demokracji zachodniej. Ten poglad trzeba zrewidowac, jak i cala polityke w stosunku do rezymowego rzadu izraelskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_z_polskiego_dworku Ale bzdety... 17.07.06, 20:11 matrioszka25 napisała: > Okrutny i bsestialski okupant, z sila i niemawiscia, nie znana od setek lat pac Z lekcji historii byłeś zwolniony? > yfikuje i doslowine, eksterminuje caly Liban. Tego nie bylo w historii ludzkos > ci, gdy slaby w obliczu przewagi wroga, blaga o zycie, kazdy azjatycki hun, mu > to zycie darowal. Jakieś przykłady? Tak prosil premier Libanu, ale rzad Izraela nie zna pojecia l > aski,pastwi sie dalej sadystycznie nad bezbronnym krajemi A bezbronny kraj chroni terrorystów którzy mają rakiety stanowiące zagrożenie dla Izraela? Odpowiedz Link Zgłoś
o90 normalnie chyba sie wzrusze 17.07.06, 20:18 Okrutny i bsestialski okupant, z sila i niemawiscia, nie znana od setek lat - barwnie tyle ze nieprawdziwie rzad Libanu byl poproszony wielokrotnie o zrobienie porzadku na SWOIM terytorium SWOIMI lapkami niestety nie potrafi/l mieszkancow terenow ostrzeliwanych przez Izrael wezwano do przeprowadzki tak jest na wojnie ze ludzie gina pileczka jest po stronie terrorystow z Hezbollahu i Nasarallaha proste logiczne chcecie procesu pokojowego - przestancie do nas grzac strzelacie - my strzelamy a ze szybciej mocniej i bardziej skutecznie to na zachete nie po raz pierwszy okoliczne plemiona dostana klapsa Odpowiedz Link Zgłoś
mufti.ibrahim Łał! Jestem pod wrażeniem! Dawna Trybuna Ludu by 17.07.06, 21:17 się nie powstydziła. Odpowiedz Link Zgłoś