moroux 20.07.06, 08:37 Ciekawe, czy Warszawiacy powiedzą "nie" przywiezionemu w teczce komisarzowi z Gorzowa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jola_z_dywil **Warszawiacy. Nie dajcie mu się tam zagnieździć** 20.07.06, 08:59 Niech wraca do gorzowskiej zawodówki uczyć fizyki. Odpowiedz Link Zgłoś
surfer6 Więcej żurawi. Kaczki precz !!!! 20.07.06, 10:36 Kaziu, Warszawiacy nie nabiorą się na twój płytki czar. Twoje miejsce jest w historii jako premier który po 9 miesiącach urzędowania urodził Kaczora. Odpowiedz Link Zgłoś
maciekamigo Żurawi?? Znowu jakieś ptactwo?? 20.07.06, 10:43 Żurawi jest wystarczająco dużo, o to dbają zagraniczni inwestorzy. Mało jest obwodnic, metra, SKM, lotnisk... Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Żurawi?Znowu jakieś ptactwo?? Kapliczki budują 20.07.06, 11:42 Dla mnie jest jasne dlaczego kościół poparł kartoflaków, buraków i faszolki, otóż na kulturę i odnowę zabytków przeznaczone jest 4% subwencji unijnej na rozwój Polski. Daje to sumę około 2,5 miliarda € . Dowód? Proszę! Dlaczego ksiądz Twardowski został pochowany w Świątyni Opatrzności Bożej, zabytkiem to nie jest, ale obiekt kultury się zrobił. Szkolą się jak remontować obiekty kultury, ale sakralnej, niech im, ale przegną jak z wyborami! Piękne to dzieło kultury nienawiści stworzone w TV SSram? www.youtube.com/watch?v=fCPdo2jd84Y&search=donald%20tusk Matoły są posłuszne w szkole medialnej! Odbija się z tego środowiska na tym forum. Bolek stworzony przez SSraczorów, potem dziadek Tusk, inaczej herr Tusk, lub von Tusk i to z TVN, onanista z TVN, gazetajudasza itp. Dawid mors to ? Świnie, z Polski szambo, a z kościoła robią chlew! Po co się uczyć, można chlać w parku, albo manifestować przeciw innym jak wszapolska. Sieg hail ! Dla nich to szambo brzmi jak poezja, więc im nie żałuję! Ciągnie księżulo i radyja deerektor, kościelny, ministrant jakby był ejektor. Wyssie, poda konto, jak własnego sprawi, wśród stada baranów żyje i się bawi! Bogactwo nazw, ubóstwo treści. W nazwach PiSu się to mieści! Tylko PiS da beecikowym, jak SamoPiS PiSiakowym… PiS dowcipny, rozPiSka na role, PiSzczy liberały lub PiSzczy UWole. PiS jest prawy,chcecie wierzcie. Raz PiS dzielnie ma się w mieście. Jeśli przyjdzie im ochota, to dziadom pogonią kota! Teraz PiSzczki lub PrawiCzki. Rydzom kasa! Wam kapliczki! Czy cnotliwy, czy cieńkawy budżet robi się dziurawy. PiS jest lewy. PiS jest prawy, puszcza kulki dla zabawy, aż mu został pusty worek, tak poczyna se PiSiORek! Masz pojechać do Brukseli, do PiSunii ją się wcieli! Ty i twoja cała sfora, słuchać Ojca Dyrektora! Liberalna jest ta unia, nam potrzebna jest PiSunia. Niech PiSunia aport czyni, gdy apetyt nam się ślini. Niech do kasy nie ma tłoku, bo dostaję ślinotoku! Coś tam trzepie pod moherkiem, to głupota, jak ratlerkiem!!! Rydzol daje więcej mocy, aż polucje miałam w nocy! Odpowiedz Link Zgłoś
eat.putsy dla przypomnienia stronka o Gorzowie 20.07.06, 12:14 nonsensopedia.wikia.com/wiki/Gorz%C3%B3w_Wielkopolski Odpowiedz Link Zgłoś
scyg Premier prezydent... 20.07.06, 12:45 Co to za samorządność, gdzie premier rządu centralnego mianuje p.o. samorządowego prezydenta miasta? Chyba w takim przypadku komisarza powinna wybierać rada miasta? Może w tym przypadku skutek byłby podobny, ale przynajmniej bardziej uwiarygadniałoby to stanowisko Marionetkiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
buj_w_chutach Wodociągi zastapi żurawiami. 20.07.06, 13:33 Oto postęp w wykonaniu PiS. Oto Kazimierz co Warszawę zastał murowana a zostawił drewnianą. Odpowiedz Link Zgłoś
gazetajudasza Re: Wodociągi zastapi żurawiami - kracza z PO 20.07.06, 14:01 PO juz moze odjsc i zabrac ze soba transparenty HGW Gronkowiec-Walc. Niech wesprze gabinet cieni, czyli klub osieroconych bez urzedow. Odpowiedz Link Zgłoś
scyg Re: Wodociągi zastapi żurawiami - kracza z PO 20.07.06, 14:17 Droga Gazeto Judasza (wogóle to fajny nick, chyba dobrze odzwierciedla twoją mentalność): PO nigdzie nie odejdzie, bo ma mnóstwo roboty - trzeba naprawić wszystko, co spieprzyło SLD i PiS przez te kilka lat (Czy wy naprawdę nie pamiętacie, że Lech Kaczyński i świta byli odpowiedzialni za przynajmniej część rządów AWS?). HGW nie jest idealnym kandydatem na prezydenta Warszawy, ale przynajmniej wie o czym mówi, i nie jest zdalnie sterowana jak Premier-Pacynka (przepraszam, p.o. prezydenta-pacynka). Klub osieroconych bez urzędów - no cóż, im mniej urzędów, tym lepiej. Tylko twoi idole o tym już zapomnieli, bo urzędy to stołki dla kolesiów, którzy potem będą pochwalne głupoty pisać i wygadywać. Odpowiedz Link Zgłoś
gazetajudasza Re: Wodociągi zastapi żurawiami - kracza z PO 20.07.06, 14:30 Droga Szczygo, Twoj nick jest bardzo adekwatny do Twojego lidera Boruty. Wiem, ze nie mozecie utulic sie w zalu po likwidacji koryta, ale to juz historia i lepiej dla Was jesli jak najpredzej pogodzicie sie z rzeczywistoscia. Klub osieroconych bez urzedow, to wlasnie Gabinet Cieniasow i lepiej jest, gdy tam sie mieszcza bo to lepiej dla kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
scyg Re: Wodociągi zastapi żurawiami - kracza z PO 20.07.06, 15:03 gazetajudasza napisał: > Droga Szczygo, Twoj nick jest bardzo adekwatny do > Twojego lidera Boruty. Ja akurat bardziej lubię Tuska, choć żaden on mój przywódca, ale mniejsza o to. > Wiem, ze nie mozecie utulic sie w zalu po likwidacji > koryta, ale to juz historia i lepiej dla Was jesli > jak najpredzej pogodzicie sie z rzeczywistoscia. Do koryta PiS (czy tam PC, ZChN i inne AWSowe twory) były i są przyssane przynajmniej równie mocno co PO, a historię o likwidacji koryta możesz wsadzić między bajki. Sam raczej (choć niechętnie) do koryta dorzucam niż z niego ciągnę, ale taki już los ludu pracującego, że musi hołotę z podatków utrzymywać. > to wlasnie Gabinet > Cieniasow i lepiej jest, gdy tam sie mieszcza bo > to lepiej dla kraju. Lepiej dla kraju byłoby, gdyby PiSiory się wreszcie obudziły z tych majaków, które ich opętały jakieś dziewięć miesięcy temu. Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Żurawi?? Znowu jakieś ptactwo?? 20.07.06, 12:14 bez przesady, lotnisko przecie jest. a epoka tanich lotow potrwa jeszcze najwyzej kilka lat. Odpowiedz Link Zgłoś
resdes i trzy razy więcej mostów 20.07.06, 13:01 I Aleja Braci Kaczyńskich i Spódnicy Ich Mamusi. Odpowiedz Link Zgłoś
aplus Haha pacynka nie zalapal sie na otwieranie 20.07.06, 12:15 wiaduktu. Ach coz za strata ! Przerazajace ze taki czlowiek wkrecil sie na szczyty wladzy. 0% inteligencji, 100% sprytu. Warszawiacy beda musieli go wybrac bo jak nie to PiS nie da piniedzy na stolyce. Odpowiedz Link Zgłoś
aplus ** Haha pacynka nie zalapal sie na otwieranie 20.07.06, 12:17 wiaduktu. Ach coz za strata ! Przerazajace ze taki czlowiek wkrecil sie na szczyty wladzy. 0% inteligencji, 100% sprytu. Warszawiacy beda musieli go wybrac bo jak nie to PiS nie da piniedzy na stolyce. Odpowiedz Link Zgłoś
corradocatani Teraz nastąpi chwila prawdy o warszawiakach... 20.07.06, 08:48 Czy będą tacy twardzi jak o sobie móią i wybiorą kogoś kto z kompetencjami kto zna Warszawę i jej problemy, czy wybiorą sobie gładkiego kaziulka żeby stroił minki do kamery. Warszawiacy pokażcie ze nie jesteście palcem robieni!!! Odpowiedz Link Zgłoś
busdriver1 nie tyle warszawiakach co mieszkancach 20.07.06, 10:35 prawo wyborcze maja nie tylko warszawiacy, ale ludzie zupelnie z tym miejscem nie zwiazani, tylko czasowo tu mieszkajacy z powodow zarobkowych. Jak zaglosuja warszawiacy zwiazani z miastem od lat nie jest zadna tajemnica (prztlaczajaca wiekszosc nie znosi pisu)ale co wykombinuja przyjezdni to ja nikt zgadne, raz kaczora juz wybrali, kto wie, mozliwe ze znowu wybiora igrzyska zamaist chleba, czyli: konferencje, uroczystosci, obietnice bez pokrycia, prowizorke. Odpowiedz Link Zgłoś
arkras Re: nie tyle warszawiakach co mieszkancach 20.07.06, 10:57 Oczywista sprawa jest, ze jedynie true warszawiacy potrafia dokonac dobrego wyboru, ale ci cholerni przyjezdni zawsze wszystko psuja... :( Zycie jest takie niesprawiedliwe ;( Odpowiedz Link Zgłoś
galba Ale wykombinowałeś... 20.07.06, 12:25 > Jak zaglosuja warszawiacy zwiazani z miastem od lat nie jest zadna tajemnica > (prztlaczajaca wiekszosc nie znosi pisu)ale co wykombinuja przyjezdni to ja nik > t > zgadne, Analizy społeczne stolicy wskazują dokładnie odwrotne tendencje. Na PO-SLD głosuje młody narybek ze wsi pragnący na skróty nadrobić zaległości cywilizacyjne (nagłośniej gardłują o tym jacy to są wielkomiejscy) a na prawicę tradycyjni mieszkańcy miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
mfurgalinski Re: Ale wykombinowałeś... 20.07.06, 12:41 Mozesz te analizy przedstawic? Odpowiedz Link Zgłoś
mario-radyja Wiesz co, Galba? 20.07.06, 12:57 Niby masz rację. W Warszawie na PIS zagłosuje tylko moherowy beton na emeryturze. Młodzi mają już dość niekompetencji i kunktatorstwa Kaczyńskich i ich Gładkiego Kazia. Kaczyński jest ŹLE pamiętany w Warszawie. Jak PISowi uda się ustawić dyskusję na temacie: "geje - jesteś za czy przeciw?" to wygra PIS. Jak będzie dyskusja na poważne tematy: infrastruktura, budownictwo, rozwój gospodarczy, to wygra PO. HGW w tej tematyce bije Złotoustego Kazia o głowę. Odpowiedz Link Zgłoś
galba "Warszawiacy"? 20.07.06, 11:46 Przecież w W-wie oni stanowią mniejszość. Dominują ludzie pochodzący z podlubelskich lub świętokrzyskich wsi. > Czy będą tacy twardzi jak o sobie móią i wybiorą kogoś kto z kompetencjami kto > zna Warszawę i jej problemy, czy wybiorą sobie gładkiego kaziulka żeby stroił > minki do kamery. Warszawiacy pokażcie ze nie jesteście palcem robieni!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ferris.b Re: Teraz nastąpi chwila prawdy o warszawiakach.. 20.07.06, 14:28 Chetnie bysmy sobie takiego kogos wybrali... ale tak sie sklada, ze nie ma takiej osoby. hania gronkiewicz? marek borowski? marcin swiecicki? sami fachowcy - jak widac. specjalisci od polityki zaprawieni w wystepach telewizyjnych. chyba ze ktos wskaze osobe z kompetencjami, znajaca warszawe i jej problemy ktora chce kandydowac na prezydenta warszawy? ostatnia taka osoba to byl pawel piskorski - dwa mosty, pol obwodnicy i pare innych rzeczy zostawil po sobie. tylko ze on mial pewien przykry feler... Odpowiedz Link Zgłoś
loko31 komisarz czy p/o obowiązki prezydenta? 20.07.06, 08:56 jak należy go tytułować? Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 powiedzą mu yesyesyes 20.07.06, 09:03 moroux napisał: > Ciekawe, czy Warszawiacy powiedzą "nie" przywiezionemu w teczce komisarzowi z > Gorzowa człowieku, to Warszawa! wybiorą tak, jak im bliźnięta każą.. Odpowiedz Link Zgłoś
bikeman obys sie mylil 20.07.06, 09:08 ja zaglosuje "na NIE", ale niestety sporo u nas ciemniakow... Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzi Re: obys sie mylil 20.07.06, 09:19 Mam wrażenie, ze jakoś tak w ogóle żyje Pan "na nie". Odpowiedz Link Zgłoś
dr_solar Re: obys sie mylil 20.07.06, 10:20 bikeman napisał: > ja zaglosuje "na NIE", ale niestety sporo u nas ciemniakow... Mało ci tuneli wzdłuż Wisły ? Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom3 Lobuzy, zabrali tez samochod? 20.07.06, 09:11 Co bracia to jednak msciwi sa. Nie dosc, ze wykopali z premierowania, to jeszcze samochod zabrali. Odpowiedz Link Zgłoś
jodlo Kaziu. Ani posłem, ani prezydentem nie będziesz. 20.07.06, 09:12 Ale Kaczory go wyrolowali. Ani posłem,ani prezydentem stolycy nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Kaziu. Ani posłem, ani prezydentem nie będzie 20.07.06, 11:35 Zostanei, zostanie. Sondaże pokazują, że ma najwięskze poparcie wśród kandydatów. Do jesieni jeszcze się za publiczne pieniądze polansuje i ciemny naród - jak widać w Warszawie też go nie brakuje - to kupi. Odpowiedz Link Zgłoś
seppuku Re: Kaziu. Ani posłem, ani prezydentem nie będzie 20.07.06, 14:05 swoboda_t napisał: > Zostanei, zostanie. Sondaże pokazują, że ma najwięskze poparcie wśród > kandydatów. Do jesieni jeszcze się za publiczne pieniądze polansuje i ciemny > naród - jak widać w Warszawie też go nie brakuje - to kupi. Ma taką szansę na prezydenta jak Krwawy Dorn na przeżycie poza gettem w okupację Odpowiedz Link Zgłoś
ascetyczna Sejm,senat,prezydent,TVP a teraz 20.07.06, 09:18 jeszcze stolica.Potem zabiora paszporty i zaprosza Łukaszenke do unii polsko- bualoruskiej,a Polacy i tak beda popierac braci.Wystarczy,ze wyplaca jeszcze pare zasilkow becikowo-porodowo-rentowych.Doprawdy,nie wiedzialam,ze zyje w kraju ludzi inteligentnych inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
marych Kolejny element PR 20.07.06, 09:20 a prasa daje sie na to nabrać... W tym akurat marcinek jest mistrzem, bujał sie przez tyle miesięcy KOMPLETNIE NIC NIE ROBIĄC za to pojawiał sie we wszystkich mediach. teraz tez bedzie przecinał wstegi na kazdym otwarciu chocby kiosku ruchu - przeciez to jego sukces!!! Odpowiedz Link Zgłoś
grisza14 Warszawiacy nareszcie maja kandydata 20.07.06, 09:20 bo juz nie wiedzialem na kogo glosowac.Teraz sprawa sie wyjasnila-Kazimierz Marcinkiewicz jest kandydatem moim i mojej rodziny- bedzie tego 20 glosow warszawiakow z dziada pradziada.Troszke bedzie Wam komuszkowie przykro dac ciala w Stolicy, zwlaszcza po klesce rozwiazania WSI.Tak trzymac Kaczory. Odpowiedz Link Zgłoś
ukropek Re: Warszawiacy nareszcie maja kandydata... 20.07.06, 09:27 Masz rację...a bezsilny bek odsuniętych od koryta komuchów sprawia mi wyjątkową przyjemnośc... Odpowiedz Link Zgłoś
piekny_romanek to chyba jakas rodzina adamsow 20.07.06, 11:16 Szkoda slow - kazio bedzie taka sama miernota jak kaczor. Cale gowno zrobil i ten tez tyle samo sie narobi jesli go wybiora (tfu tfu oby nie!). Kogo obchodza jakies komuchy? Czlowieku ty chyba zyjesz ciagle w PRLu. Nie obchodzi mnie kto kim byl 100 lat temu tylko jak bedzie rzadzil. Polska kaczorska, biedna i uboga, ale za to katolska - tak mysli typowy bezmozgi wyborca pisuaru. No i zeby jeszcze jakies zasilki dali, co by robic nie trzeba (no chyba ze dzieci) - to juz jest pelnia szczescia dla pisiorow. Odpowiedz Link Zgłoś
grisza14 Re: to chyba jakas rodzina adamsow 20.07.06, 11:21 Z ktorego Departamentu jestes kolego? Jaki masz stopien ? Ile lat w sluzbie? piekny_romanek napisał: > Szkoda slow - kazio bedzie taka sama miernota jak kaczor. Cale gowno zrobil i > ten tez tyle samo sie narobi jesli go wybiora (tfu tfu oby nie!). Kogo obchodza > > jakies komuchy? Czlowieku ty chyba zyjesz ciagle w PRLu. Nie obchodzi mnie kto > kim byl 100 lat temu tylko jak bedzie rzadzil. Polska kaczorska, biedna i > uboga, ale za to katolska - tak mysli typowy bezmozgi wyborca pisuaru. No i > zeby jeszcze jakies zasilki dali, co by robic nie trzeba (no chyba ze dzieci) - > > to juz jest pelnia szczescia dla pisiorow. Odpowiedz Link Zgłoś
kaszalot_spam Re: to chyba jakas rodzina adamsow 20.07.06, 12:13 grisza14 napisał: > Z ktorego Departamentu jestes kolego? Jaki masz stopien ? Ile lat w sluzbie? Ja mam 28 lat, chyba obowiazek lustracyjny mnie już nie dotyczy. Nie interesuje mnie kompletnie czy ktos jest komuchem, masonem, prawicowym oszołomem, żydem. Nie mam żadnego interesu w zdobywaniu wiedzy czy ktos sobie w domku dmucha kozę, osobnika tej samej płci czy jest "porawomyślnie" heteroseksualny. Jedyne co mnie interesuje jesli chodzi o urzędnika to czy jest w stanie sprawnie podejmować decyzję dotyczącego administrowania tym wycinkiem rzeczywistosci którym sie zajmuje. Jesli nie jest to oznacza to że jest kompletnym miernota bez względu na to czy poglady ma takie same jak ja czy inne. Panowie Kaczyński(na obu piastowanych przez siebie prezydenckich stanowiskach) i Marcinkiewicz(jako premier) nie zrobili praktycznie nic poza PRem. Może takich jak ty to zaskoczy, ale nawiekszy warszawski sukces pana prezydenta Kaczyńskiego (Muzeum Powstania Warszawskiego, skadinąd bardzo dobre) w żaden sposób nie poprawił życia zwykłego mieszkańca tego miasta. Co do innych sukcesów to jakoś nie było ich chyba zbyt wiele, w sumie to nie przypominam sobie o zadnym. Odpowiedz Link Zgłoś
grisza14 Re: to chyba jakas rodzina adamsow 20.07.06, 12:50 Marcinkiewicz, podobnie jak Ty jest czlowiekiem mlodym i bedac premierem wykazal sie dobra praca.Nie widze powodu, aby nie byl dobrym administratorem Warszawy.Ludzie, ktorzy najbardziej przyczynili sie dla rozwoju Warszawy byli przybyszami, czesto z odleglych krajow.W Warszawie chodzi o wydobycie z niebytu i nawykowego zapomnienia mozliwosci tworczych warszawskiego inteligenta, ktory odruchowo i podskornie wie, co jest dla jego miasta dobre.Bardzo wazne jest skierowanie uwagi na sprawy tradycji tego miasta: zeby nie powstawaly takie " Disneylandy " jaki np. pacnal Swiecicki na pl.Teatralnym, zeby to miasto rozwijalo sie w poczuci tradycji a nie w nowobogactwie wielkich centrow handlowych powstalych w srodku miasta, jak np. Arkadia, ktora zawdzieczamy Ukladowi.Warszawa to nie maja byc klocki lego, tylko misto z krwi i kosci. I ciesze sie na Marcinkiewicza, bo jego zdolnosci organizacyjne plus otwrtosc na sluchanie wlasciwych doradcow ma szanse zrealizowac cos dobrego.To dobre doradztwo znajdzie sie wsrod Warszawiakow z zaplecza PiS, ktorzy czuja np.Powstanie Warszawskie a nie wsrod biznesowo ukierunkowanych PO.Ci dobrze sie zrealizuja jesli jakies sciernisko pod Gdanskiem przeksztalca w San Fransisco.I z tego powdu komuszkowie wszelkiej masci musza odejsc. Odpowiedz Link Zgłoś
pacal2 grisza, wyjaśnij mi trzy rzeczy: 20.07.06, 13:07 1. Dlaczego zakładasz, że każdy kto ma inne zdanie niż ty, zaraz musi pracować w jakichś "służbach" bądź należeć do jakiegoś "układu"? To mi pachnie lekką paranoją. 2. Gość wyżej napisał całkiem rozsądną opinię, w rewanżu go obrażasz i słowem się nie odnosisz do sedna wypowiedzi. Dlaczego? Brakuje inteligencji, by wyszukać racjonalne kontrargumenty? A może ich po prostu nie ma? 3. Jak to jest że cała 20-osobowa, wykształcona rodzina, głosuje jednomyślnie w dużym mieście? Może to się i zdarza na zacofanych wsiach ściany wschodniej, gdzie wszyscy pod linijkę wg nakazu głowy rodziny wrzucają głosy do urny. Ale w Warszawie? Nie wierzę. Pewnie niektórzy "zdrajcy" na łonie rodziny cię okłamują bo nie mają ochoty o tym dyskutować... Uprzedzając twoją możliwą "merytoryczną" odpowiedź na mój post: Nie należę do żadnego departamentu, nie posiadam stopnia, 0 lat w służbie. Jestem za młody, aby należeć do komunistycznych służb i nie zauważyłem, żebym przynależał do jakiegoś "układu". Odpowiedz Link Zgłoś
grisza14 Re: grisza, wyjaśnij mi trzy rzeczy: 20.07.06, 13:51 ad 1- widocznie roznimy sie podejsciem do spraw przeszlosci i ocena zjawisk, ktore mamy przed oczyma.Byc moze jest tak, ze patrzymy na jakies zjawisko i Ty widzisz niewinny zbieg okolicznosci, a ja spisek komuchow.Byc moze jest to paranoiczne, ale czuje sie do tego uprawniony po 40-u latach zycia w PRL i przygladaniu sie przez kolejne 17-e temu, co dzieje sie w Polsce po 1989.Jak rozpoznac SBeka i beneficjenta Ukladu? Oni nie maja kopyt, widel i innych charakterystycznych atrybutow zla, ale maja taki specyficzny opar wokol siebie, bo po " transformacji " zmuszeni zostali do udawania kogos innego ( np. demokratow, biznesmenow a nawet patriotow ) i to wewnetrzne zalganie musi wychodzic u nich przez skore i stad ten wspomniany opar. ad 2-Nie odebralem tego jako argumentow, i nie rozumiem postrzegania jako obrazliwych normalnych pytan o sluzbe, lata pracy, stopien i departament. ad 3- nie posiadam 20-o osobowej rodziny, ale lubie tak wsadzic kij w mrowisko, zeby komuszkow rozdraznic, zeby zachwiac ich wiare, zeby ze zlosci stracili troche szkliwa nazebnego, bo stomatolodzy drodzy a dzis nawet w resortowych lecznicach ciezko o stomatologow. ad 4- wczoraj czytalem , ze Securitate w Rumunii werbowala nawet dzieci, wiec you never know. Mam nadzieje, ze moje wyjasnienia zadowola Cie, bo wiecej juz pisac nie moge, niestety nie za to mi placa. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Warszawiacy nareszcie maja kandydata 20.07.06, 11:53 > bedzie tego 20 glosow warszawiakow z dziada pradziada. Z dziada z całą pewnością. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy30 kandydata pajaca i glupca co w Waqrszawie na 20.07.06, 12:09 pewno nie wygra - bo bezczelnych cwaniakow z pis i kaczorow jest dosyc Odpowiedz Link Zgłoś
cyndyndanda mysle, ze kaczor ma sposob zeby udupic Kazia 20.07.06, 09:21 to sie okaze padczas wyborow - kaziu zostanie osoba prywatna na snietniku historii. Odpowiedz Link Zgłoś
om78 Re: mysle, ze kaczor ma sposob zeby udupic Kazia 20.07.06, 09:28 Tylko Warszawiak na Prezydenta Stolicy! Warszawa nie może być przedmiotem nagrody pocieszenia...stanowcze nie dla Marionetkiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_bzyku Re: mysle, ze kaczor ma sposob zeby udupic Kazia 20.07.06, 09:36 A jaki jest Twój typ.... , a może tylko "NIE" dla każdej propozycji? - - om78 napisał: > Tylko Warszawiak na Prezydenta Stolicy! Warszawa nie może być przedmiotem > nagrody pocieszenia...stanowcze nie dla Marionetkiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
surfer6 Warszawa ma sposob zeby udupic Kazia 20.07.06, 10:42 om78 napisał: > Tylko Warszawiak na Prezydenta Stolicy! Warszawa nie może być przedmiotem > nagrody pocieszenia...stanowcze nie dla Marionetkiewicza. Tylko osoba inteligentna na Prezydenta Stolicy !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pw2221 Kazik będzie prezydentem - HGW nigdy 20.07.06, 09:34 że o Borowskim nie wspomnę ... Odpowiedz Link Zgłoś
om78 Re: Kazik będzie prezydentem - HGW nigdy 20.07.06, 09:36 będzie będzie....Miejskich Zakładów Wodociągowych w Gorzycach... Odpowiedz Link Zgłoś
premier_hiacynt_wielki Jaka droga ten nauczyciel fizyki z Gorzowa podaza? 20.07.06, 09:56 CALA WARSZAWA PRZECIWKO MARIONETCE PRZYWIEZIONEJ W TECZCE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
honeyr = Lubi spacerować? Urocze. A pracować tez lubi ? = 20.07.06, 10:08 Dotychczasowa działalność publiczna Ludycznego Kazia tego nie potwierdza. Odpowiedz Link Zgłoś
ferris.b Re: = Lubi spacerować? Urocze. A pracować tez lub 20.07.06, 17:49 do tej pory po prostu nie mial tego w umowie o prace :) obawiam sie ,ze teraz tez nie ma :) on po prostu realizuje inne cele. Ale podejrzewam, ze jednak wygra. No bo majac do dyspozycji jego i HGW to raczej jest wybor zly kandydat kontra zly kandydat. Odpowiedz Link Zgłoś
honeyr = Wesołkowaty komisarz vs. Nawiedzona duchem = 20.07.06, 10:10 Upiorna konfrontacja. Warszawiacy, dajcie tej dwójce pouczającego kopa w wyborach! Odpowiedz Link Zgłoś
lexgm Kazio wprowadził się do Ratusza - żona go wykopała 20.07.06, 10:21 "...Chcę, żeby było dwa razy więcej żurawi w Warszawie ..." - a ja chcę, żeby bocianów było trzy razy więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
cynik9 gambit J.Kaczynskiego 20.07.06, 10:21 O co tu chodzi? Gdyby Marcinkiewicz mial kregoslup to trzasnalby drzwiami po bezceremonialnym wywaleniu go przez prezesa, wycofal sie do Sulejowka jak kiedys Pilsudski, a w stosownej chwili powrocil w aureoli popularnego polityka, byc moze po trupie PiSu i Kaczynskich. Jednak przyjal ta nagrode pocieszenia, co budzi pewne watpliwosci co do rachub obu stron. Byc moze mysli ze warszawska fucha jest lepsza okazja na niezalezne zaistnienie niz trzasniecie drzwiami? Jesli tak to nie bierze po uwage ryzyka porazki wyborczej, po ktorej bylby politycznie skonczony. Natomiast dla Kaczynskiego Marcinkiewicz wybrany w stolicy, po epizodzie z wyrzuceniem popularnego premiera, moze zostac niewygodnym konkurentem. Kto wie, byc moze Kaczynski z premedytacja wystawia Marcinkiewicza w stolicy na pozarcie, spodziewajac sie ze warszawiacy wykonaja wyrok na Kaziu? Marcinkiewicz nie wybrany i bez zadnego zaplecza politycznego moze co najwyzej zakopac sie w jakiejs komisji sejmowej i przestanie byc konkurentem. Odpowiedz Link Zgłoś
galba Głębia tej analizy robi wrażenie! 20.07.06, 12:29 Zwłaszcza na przedszkolakach... Głowna teza tekstu - Marcinkiewicz byłby OK gdyby okazał się nielojalnym, kłótliwym politykiem a'la Rokita (co to był już w 10 partiach i dziś po cichu wyboreaa się do kolejnej). > O co tu chodzi? > Gdyby Marcinkiewicz mial kregoslup to trzasnalby drzwiami po bezceremonialnym > wywaleniu go przez prezesa, wycofal sie do Sulejowka jak kiedys Pilsudski, a w > stosownej chwili powrocil w aureoli popularnego polityka, byc moze po trupie > PiSu i Kaczynskich. > Jednak przyjal ta nagrode pocieszenia, co budzi pewne watpliwosci co do rachub > obu stron. Byc moze mysli ze warszawska fucha jest lepsza okazja na niezalezne > zaistnienie niz trzasniecie drzwiami? Jesli tak to nie bierze po uwage ryzyka > porazki wyborczej, po ktorej bylby politycznie skonczony. > > Natomiast dla Kaczynskiego Marcinkiewicz wybrany w stolicy, po epizodzie z > wyrzuceniem popularnego premiera, moze zostac niewygodnym konkurentem. Kto wie, > byc moze Kaczynski z premedytacja wystawia Marcinkiewicza w stolicy na pozarcie > , > spodziewajac sie ze warszawiacy wykonaja wyrok na Kaziu? Marcinkiewicz nie > wybrany i bez zadnego zaplecza politycznego moze co najwyzej zakopac sie w > jakiejs komisji sejmowej i przestanie byc konkurentem. Odpowiedz Link Zgłoś
greghorius Na tle kaczki każdy w wawie będzie błyszczał 20.07.06, 10:22 Zwiększyć liczbę dźwigów po poprzedniuku, który doprowadził wawkę prawie na dno inwestycyjne nie powinno być trudne, nawet dla kazia. Odpowiedz Link Zgłoś
rkojer Kompromitacja wieszcza 20.07.06, 10:27 SŁOWACKI: Witam! REDAKTOR: Witam uprzejmie! SŁOWACKI: Pan jest redaktorem? REDAKTOR: Ja... SŁOWACKI: Ten poemat wczoraj machnąłem wieczorem, Zechciej waszmość zamieścić. Gdy będzie gotowy, Proszę przesłać egzemplarz jeden okazowy Mej matce. Honorarium wezmę zaraz w kieszeń. REDAKTOR: Przepraszam, lecz jak godność? SŁOWACKI: Kaducznie się spieszę, Nie mam czasu na żarty! REDAKTOR: Żarty? Niby z czego? SŁOWACKI: Że nibyś pan nie poznał mistrza Słowackiego, Dowcip mierny, lecz niech tam. Teraz płać i kwita. REDAKTOR: Może nawet zapłacę, lecz niech pan odczyta. SŁOWACKI: Czyś pan zdrowy? REDAKTOR: Zupełnie. SŁOWACKI: Masz przed sobą wieszcza. REDAKTOR: Pięknie, lecz muszę słyszeć, nim co pozamieszczam, A zwłaszcza nim zapłacę... SŁOWACKI: O literaturo! Jakże nisko upadłaś... Dobrze, słuchaj, ciuro: Uspokojenie! REDAKTOR: Tytuł jak w sam raz do prasy. Zwłaszcza że mamy bardzo niespokojne czasy... Proszę czytać! SŁOWACKI: "Jest u nas kolumna w Warszawie, Na której usiadają podróżne żurawie, Spotkawszy jej liściane czoło..." REDAKTOR: Kto tam siada? SŁOWACKI: Żurawie, a waść niech mi co chwilkę nie wpada! "Spotkawszy jej liściane czoło wśród obłoka, Taka zda się odludna..." REDAKTOR: Toć żuraw nie sroka, Na kolumnie nie siędzie! SŁOWACKI: Nie siędzie? REDAKTOR: Broń Boże! Choćby nawet chciał usiąść, to nijak nie może, Siada tylko na stepy, względnie na mokradła! SŁOWACKI: Ta ptaszyna? REDAKTOR: Ptaszyna? Jakby panu spadła Na głowę, to pan życie straciłbyś z tą chwilą. Wielka jak struś, a waży ze czterdzieści kilo! SŁOWACKI: To straszne! REDAKTOR: Żyje w Azji i w części Europy, Na drzewie też nie siada, bo ma takie stopy, Że niczego nie może się przyczepić niemi, I nawet swoje gniazdo buduje na ziemi. Reasumując... SŁOWACKI: Oszczędź wstydu i sromoty! REDAKTOR: Napisz pan, że kolumnę obsiadają koty lub wrony... SŁOWACKI: Milcz, bo padnę... REDAKTOR: Może podać wody? SŁOWACKI: Dzięki... żegnam... REDAKTOR: Pan dokąd? SŁOWACKI: Uczyć się przyrody. (Andrzej Waligórski) Odpowiedz Link Zgłoś
pethate Re: Marcinkiewicz wprowadził się do Ratusza 20.07.06, 10:33 Mowiac o "zurawiach" mial na mysli inne ptactwo, kaczki. Z cala pewnoscia jesliby wygral wybory na szefa Warszawy, kaczki pojawia sie we wszystkich miejscach Warszawy a przede wszystkim w urzedadach. I bedzie business as usual. Odpowiedz Link Zgłoś
wpekala Re: Marcinkiewicz wprowadził się do Ratusza 20.07.06, 10:34 Dwie kaczki na jednego żurawia zamienię. Pilne. Warszawa. Odpowiedz Link Zgłoś
piskoala Marcinkiewicz wprowadził się do Ratusza 20.07.06, 10:37 Rozumiem, w końcu jak się gościa bierze na maskotę, która się spodobała nad miarę i trzeba ją zaraz wypieprzyć. Trzeba ją więc gdzieś umieścić. Zastanawiam się dlaczego akurat pod tytułem 'więcej żurawi' i czy są to te żurawie, których odlot przed półwieczem uczcili Rosjanie nakręceniem filmu ---- viva la koala de la IV RP: PiS/SO/PRL Odpowiedz Link Zgłoś
3krotek Wybory będą sprawdzianem możliwośći manipulacji 20.07.06, 10:39 ... społeczeństwa. Wszak polega to na tym, że mimo iż dostaje się po d upie, to jeszcze głosuje się na tego, kto w tą d upę wali. Sam zagłosuję na NIE, ale nie wierzę, że wybory nie są JUŻ ustawione. Myślę, że media zrobią swoją robotę i społeczeństwo uwierzy, że ten pajac jest najlepszym kandydatem. Odpowiedz Link Zgłoś