4bani 21.07.06, 07:33 Stracił głos?!Szkoda, że nie immunitet. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tadeusz_ja Re: Przez Ministerstwo Rolnictwa rolnicy nie dost 21.07.06, 07:38 Napisałem list do Brukseli z prośbą o wprowadzenie sankcji przeciwko Kaczolandowi,widzę że poskutkowało,a to dopiero początek,w przyszłym roku zostaną wprowadzone wizy dla obywateli kaczego państewka! Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Czyżby zmiana taktyki? 21.07.06, 10:31 Ostatnio czytałem coś o odbieraniu władzy "kaczorom" przez socjalistów(?), w każdym razie "niedługo". Nie karz(!)esz nam chyba tak długo czekać? Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Czyżby zmiana taktyki? 21.07.06, 12:14 Przecież wiadomo że Andriu zmienia powoli hasło z "wy wszyscy kiedyś rządziliście" na "chciałem lepiej ale PIS mi ręce związał" - to będzie niestety największy wygrany w tym bajzlu:( Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Unio! Ty nierządnico! 21.07.06, 12:58 Babilońska dziwko! Czemuż zacnym Lechitom taką czynisz przykrość?! Czemuż wciąż negocjacji, kompetencji żądasz?! I biurokracją straszysz, przepisem pogrążasz cne urzędowe jaźnie, w polskim wzrosłe łonie?! Wszak u nas - bardziej przaśnie, bardziej półświadomie... Wszak Polak przodka pomny, co wrogi swe raził - do szabli raczej skłonny, nie do kałamarzy! Chętny do szarż husarskich - nie do paragrafów! Unio, Ty tworze drański - uwolnij Polaków! Odpowiedz Link Zgłoś
gazetajudasza Re: Unio! Ty nierządnico! 21.07.06, 13:44 uchachany napisał: Babilońska dziwko! Czemuż zacnym Lechitom taką czynisz przykrość?! Czemuż wciąż negocjacji, kompetencji żądasz?! I biurokracją straszysz, przepisem pogrążasz cne urzędowe jaźnie, w polskim wzrosłe łonie?! Wszak u nas - bardziej przaśnie, bardziej półświadomie... Wszak Polak przodka pomny, co wrogi swe raził - do szabli raczej skłonny, nie do kałamarzy! Chętny do szarż husarskich - nie do paragrafów! Unio, Ty tworze drański - uwolnij Polaków! Brawo!!!!!! GWno nas straszu:"A krowy Witolda Skowrońskiego musiałyby dłużej poczekać na lepszą oborę." Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Europa naszym wrogiem, 21.07.06, 14:02 naszym wrogiem cały świat! Gdyś Polakiem jest, nie żłobem - będziesz temu zdaniu rad! Bo wszak wszystkie nacje podłe, tylko nasza świętą jest! Gdyś Polakiem jest, nie żłobem - to podpiszesz pod tym się! Świat tkwi w antypolskich spiskach, świat ten podły jest i zły! Ale pod przewodem PiS-a - olejemy ten świat w mig! I z unijnej się niewoli wyzwolimy raz i dwa! Polak Prawy i Katolik - Unię gdzieś głęboko ma! Świat zbyt tępy jest, by chwytać, jak wspaniała Polska jest?! Pies go trącał, kot obsikał - olejemy go na fest! Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: Olal Unie pies i dobrze jest 21.07.06, 14:06 Nastepny uchachany poeta. Latos obrodzilo poetami, w kazdyj oborze mamy. Trza do Unii ich wyslac bo sie tu marnuja. uchachany napisał: > naszym wrogiem cały świat! > Gdyś Polakiem jest, nie żłobem - > będziesz temu zdaniu rad! > > Bo wszak wszystkie nacje podłe, > tylko nasza świętą jest! > Gdyś Polakiem jest, nie żłobem - > to podpiszesz pod tym się! > > Świat tkwi w antypolskich spiskach, > świat ten podły jest i zły! > Ale pod przewodem PiS-a - > olejemy ten świat w mig! > > I z unijnej się niewoli > wyzwolimy raz i dwa! > Polak Prawy i Katolik - > Unię gdzieś głęboko ma! > > Świat zbyt tępy jest, by chwytać, > jak wspaniała Polska jest?! > Pies go trącał, kot obsikał - > olejemy go na fest! Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Olał Unię, olał świat! 21.07.06, 15:32 W tym mi jesteś niczym brat! Wszak jesteśmy Polakami - a więc wszystkich olewamy. Niechaj Unia mores zna: Polak ją dokładnie cznia! Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa a gadzinówka znowu straszy Polaków 21.07.06, 15:56 "Komisja Europejska na razie nie jest zaniepokojona. - Zostało trochę czasu - uspokaja "Gazetę" Johan Reyniers z biura unijnej komisarz ds. rolnictwa Marianne Fischer-Boel. Dyplomaci w Brukseli podkreślają zresztą, że część winy leży po stronie Unii - przeciągały się negocjacje budżetowe między Komisją, europarlamentem i rządami UE. - To nie tylko nasz ból głowy - mówi "Gazecie" jeden z polskich dyplomatów w Brukseli." Ale gazeta wie lepiej. Gazeta wie lepiej od kardynała czy lubi RM, gazeta wie lepiej ok komisji że jest ona zaniepokojona, gazeta wie lepiej że jest afera a jak nie ma to trzeba ją wywołać. Odpowiedz Link Zgłoś
iczi-iczi Re: Czyżby zmiana taktyki? 21.07.06, 16:56 My Kolumbowie rocznik 80 cieszmy się bo dopiero to co dobre -jest jeszcze przed nami.Obecna ekipa która"weszła bojem" do wszelkiego ustrojstwa,które daje duże pieniądze i władzę nie na ich aspiracje-podlega i podlegać będzie naturalnej biologicznej selekcji.Odejdą bezpowrotnie.Wiek nie jest ich cechą dodatnią.Mimo,że obecnie mają większość,ale ta większość bardzo szybko ?/zacznie obniżać przyrost naturalny .w skali wieku/zmaleje.Czy ktoś z Kolumbów 8o pamięta np.:Konwent św.Katarzyny,takie "tuzy"jak specjalista od znikania uniwersyteckich starodruków,jedyny,który "udowodnił",że zawalenie się masztu radiostacji w Raszynie to robota KGB.Mimo,że Król to się nie ostał.Czy pamiętamy przeuroczego Mariana-wypisz wymaluj Rudolfo Guglielmi-były fiakier kierujący rządem z tylnego siedzenia.Nawet dzisiaj gdy pojawił się w kuluarach sejmowych /udzielaL wywiadu red.Sulik/jako "wybitny intelektualista" w rogowych okularach,/myslano mamy nowe/gdy tylko otworzył buzie czar prysnął,= otóż to poseł Wierzejski.Wieść gminna /z Klewek/ niesie,że LPR i jej zbrojne ramie MW,chce wzorem Rumunii /działalność Securitate/dokonać lustracji byłych zuchów i harcerzy z lat 1985 - 1990.Zwrócono się nawet do niejakiego Słomki,by ten dostarczył odpowiednie listy z podpisami dla tego apelu.Przecież hasło walki o władzę było całkowicie zrozumiałe !.TKM !!!!!!!!!Pamiętając jednak ,że w stosunku do "naszych" wójków i dziadków ma zastosowanie Lacinska maksyma "memento mori,dla "Kolumbów 8o" " per aspera ad astra" choć narazie mamy "bellum omnium contra omnes" nic to jak mawiał Pan Wołodyjowski.Przed końcem tej dekady odejdą Ci z naboru TKM.A Kolumbowie rocznik 80 mają:wykształcenie,odpowiedni zawód-znają .języki /nie tak jak podawał rzecznik prasowy wysokiego dygnitarza,że Jego Szef zna dwa języki obce:niemiecki w mowie i pismie/ obce im wszelki fundamentalizm i zasciankowość .Nie są zwolennikami nieustającej wojny na górze.I to, oprócz innych cech osobistych jest tym CO potrzebuje Wasza i moja OJCZYZNA. C I E R P L I W O S C I Jeszcze niejedna plaga egipska na nas spadnie,ale potem nastąpi upragniony spokój.Rządzić będą CI co potrafią i którym mandat swiadomego społeczeństwa te rządy powierzył.Wyjazdy tak,ale w ramach poznania swiata,ale nie za chlebem.Tego Wam i sobie życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: Przez Ministerstwo Rolnictwa rolnicy nie dost 21.07.06, 12:34 do tadeusz_ja:tacy jak ty to sobie mogą pisać palcem na ścianie w wychodku Odpowiedz Link Zgłoś
meta-kris A na cholerę nam dotacje 21.07.06, 07:41 Do Unii weszliśmy tylko po to, żeby szerzyć! Wartości, rzecz jasna. Niech się od nas uczą, a nie na odwrót! Odpowiedz Link Zgłoś
marjan17 lepera nawet jako oborowego bym nie zatrudnił. 21.07.06, 09:44 jesli wybieracie na swojego ministra , nieuka który nie ma pojęcia o językach obcych i ma zawodowe wykształcenie to się teraz nie dziwcie.Jak ma wam cos załatwić gośc który za granica mordy nie otworzy , bo nie zna żadnego obcego jezyka? Odpowiedz Link Zgłoś
koszalek_opalek1 Re: lepera nawet jako oborowego bym nie zatrudnił 21.07.06, 09:47 Takiego mają rolnicy ministra, to nie ma się co dziwić. Czuję, że to dopiero początek... Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: A na cholerę nam dotacje 21.07.06, 10:01 meta-kris napisał: > Do Unii weszliśmy tylko po to, żeby szerzyć! Wartości, rzecz jasna. Niech się > od nas uczą, a nie na odwrót! > Słusznie! Najważniejsza jest lustracja, potem dekomunizacja, służby specjalne i nowa ordynacja do włdz samorządowych, żeby "koalicja" mogła do reszty stotalitaryzować państwo. A wieśniacy niech czekają! Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: A na cholerę nam dotacje 21.07.06, 11:17 Kaczki na stragan (bedzie rosol) Polska do EUROPY !!! Odpowiedz Link Zgłoś
honkers Re: Przez Ministerstwo Rolnictwa rolnicy nie dost 21.07.06, 07:43 Jeśli ten ..... jest wicepremierem i ministrem to czegoż można sie po nim spodziewać ?? Jaki pan taki kram. Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: Przez Ministerstwo Rolnictwa rolnicy nie dost 21.07.06, 08:28 Ja nie wiem czemu sie tak Państwo czepiają Leppera i Ministerstwa Rolnictwa wogóle. Przecież to, o czy czytamy wyżej to norma w Polsce. Być może jakiś fundusz ruszył o czasie, ale ja o tym nic nie wiem, Takie poślizgi o 6-12 miesięcy to oczywistość w naszych urzędach i agendach centralnych. Przecież nawet inteligentna siostrzenica szwagra, wykształcona - polonistka np, nie nauczy się w pół roku ekonomii, prawa unijnego i naszego, mało tego nie dowie się nawet do końca jakie dokumenty powinni składać chętni do pieniędzy i kto to może być, bo jej koleżanka, która zna trochę angielski i jest tłumaczem dokumentów unijnych, nie wyrobi się z przygotowaniem kompletu dokumentów. Wypisze więc wszystko co jej przyjdzie do głowy, a potem sie uzupełni. Odpowiedz Link Zgłoś
modelorz Re: Przez Ministerstwo Rolnictwa rolnicy nie dost 21.07.06, 08:52 A gdyby tak tym matołom z ministerstwa wypłatę dawali z takim poślizgiem to moze zaczęli by się wyrabiać w terminach? Nienawidzę zasr.... urzędników! Żyją pijawy z moich podatków, siedzą sobie w te upały w klimatyzowanych biurach i jeszcze nie potrafią nic zrobić na czas. Podczas gdy ja, prywatny przedsiębiorca, w pocie czoła zasuwam i nie mogę sobie pozwolić na opóźnienia, bo wypadnę z rynku. To głeboko niesprawiedliwe. Boshhhh pzdr, modelorz Odpowiedz Link Zgłoś
jad_kielbasiany Re: Przez Ministerstwo Rolnictwa rolnicy nie dost 21.07.06, 10:07 niesprawiedliwe? to trzeba bylo zostac urzednikiem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lubie.dlugie.niki_koham.mihnik inteligentna polonistka znajaca jezyki obce nie 21.07.06, 09:26 musi czekac na tlumaczenie dokumentow. Poza tym wystarczy skoczyc za Odre i przerysowac rzeczone formularze, potem tylko przetlumaczyc dla buractwa. To jest praca dla jednego inteligenta na dwa-trzy tygodnie dobrej pracy. Ale nie dla lumpenbiurokracji pod wodza lze-ministra. Rumiany znowu KLAMIE!!! lucusia3 napisała: > Ja nie wiem czemu sie tak Państwo czepiają Leppera i Ministerstwa Rolnictwa wog > óle. Przecież to, o czy czytamy wyżej to norma w Polsce. Być może jakiś fundusz > ruszył o czasie, ale ja o tym nic nie wiem, Takie poślizgi o 6-12 miesięcy to > oczywistość w naszych urzędach i agendach centralnych. > Przecież nawet inteligentna siostrzenica szwagra, wykształcona - polonistka np > , nie nauczy się w pół roku ekonomii, prawa unijnego i naszego, mało tego nie d > owie się nawet do końca jakie dokumenty powinni składać chętni do pieniędzy i k > to to może być, bo jej koleżanka, która zna trochę angielski i jest tłumaczem d > okumentów unijnych, nie wyrobi się z przygotowaniem kompletu dokumentów. Wypisz > e więc wszystko co jej przyjdzie do głowy, a potem sie uzupełni. Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: inteligentna polonistka znajaca jezyki obce n 21.07.06, 10:10 Ale może akurat nikt w MR nie ma znającej języki obcej siostrzenicy? Odpowiedz Link Zgłoś
darkvenom Papcio Lepcio znowu zawalił sprawę? 21.07.06, 09:40 Papcio Lepcio znowu zawalił sprawę? Oczywiście że nie to winne jest PO, PSl i SLD... Papcio lepcio jest boski... A prawda jest taka: Lepcio wprowadził swoich na stanowiska debili i półmózgów i nie dziwi mnie że są opóżnienia. A poza tym... niestety patrząc na urzędy niechce mi się opowiadać jakie mają opóźnienia. Głupi papierek załatwic to przynajmniej 2 miesiące... i to jest IV RP.... właśnie! Odpowiedz Link Zgłoś
gilu33 Re: Papcio Lepcio znowu zawalił sprawę? 21.07.06, 13:43 a jak te analfabety - somsiady Leppera a teraz urzędniki w ministrach ,majo załatwić jako sprawe w tej Brukseli, jak une niepisate i nieczytate ? Odpowiedz Link Zgłoś
fraglesi67 Czyżby gorąco się robiło pod nóżkami ? 21.07.06, 07:45 Fajnie będzie jak chłopi ruszą z kosami na wawe Odpowiedz Link Zgłoś
2507r Re: Przez Ministerstwo Rolnictwa rolnicy nie dost 21.07.06, 07:58 Też tak uważam. A swoją droga jak można tolerować "moralność Kalego" na szczytach obecnej władzy? Jeśli Lepper, Beger, Łyżwińscy są wielokrotnymi przestępcami, a współczesny Katon- prezes-premier i wyrocznia w jednym to toleruje, to jak to można nazwać? Odpowiedz Link Zgłoś
lob1 Re: Przez Ministerstwo Rolnictwa rolnicy nie dost 21.07.06, 08:52 od urzędników niskiego szczebla żąda się znajomości języków obcych a pan Lepper,Beger i temu podobni!-znają? Odpowiedz Link Zgłoś
lubie.dlugie.niki_koham.mihnik Re: Przez Ministerstwo Rolnictwa rolnicy nie dost 21.07.06, 09:27 to jest UKLAD w imie wyzszych celow. Wszystko da sie wytlumaczyc. 2507r napisał: > Też tak uważam. A swoją droga jak można tolerować "moralność Kalego" na > szczytach obecnej władzy? Jeśli Lepper, Beger, Łyżwińscy są wielokrotnymi > przestępcami, a współczesny Katon- prezes-premier i wyrocznia w jednym to > toleruje, to jak to można nazwać? > Odpowiedz Link Zgłoś
hannah55 Re: Przez Ministerstwo Rolnictwa rolnicy nie dost 21.07.06, 11:13 2507r napisał: > Też tak uważam. A swoją droga jak można tolerować "moralność Kalego" na > szczytach obecnej władzy? Jeśli Lepper, Beger, Łyżwińscy są wielokrotnymi > przestępcami, a współczesny Katon- prezes-premier i wyrocznia w jednym to > toleruje, to jak to można nazwać? No wlasnie!! > Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ja posłuchaj psychopato z Monachium 21.07.06, 07:59 Jesteś znaną personą w światku monachijskim, jestes Tu w Manachium postrzegany jako osobnik niezrównowazony, taka jest opinia wielu Niemców którzy Cię znaja ( "Ein echter Pole" tak o Tobie mówią czyli sorry "polaczek" tak ja to rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ezpa7z9 Dopier... Lepperowi to kolejny cel frustratów. 21.07.06, 07:59 Agencja obsadzona jest przez LSD ,PSL i PO.Sami,,kompetentni'' i ,,fachowcy''.Proponuję zająć się wpływem Leppera na suszę w Polsce.Jest ,,ślad''...Podobno nad gospodarstwem Leppera stoi od rana do wieczora chmura.I polewa gdy ziemia wysycha.Stoi za tym Potwór z Loch Ness albo smok wawelski.Ten ostani zamieszany jest też w porażkę Rokity na predzia Krakowa! Odpowiedz Link Zgłoś
4bani Jest to prawdopodobne 21.07.06, 08:05 w świetle lądowania Talibów w Klewkach.zawsze znajdzie się jakiś apologeta głupoty.Sic! Odpowiedz Link Zgłoś
brudne_buty_jarka Przez niekompetencje samopisu stracą tysiące 21.07.06, 08:24 polskich rolników :-( Odpowiedz Link Zgłoś
ona.pomylona Re: Dopier... Lepperowi to kolejny cel frustratów 21.07.06, 09:48 Agencja obsadzona jest przez LSD ,PSL i PO.Sami,,kompetentni, Znam realia. Teraz beda kwa bardziej kompetentni. Wczesniej trzeba bylo sie wykazac posiadaniem prawa jazdy, podstawa obslugi komputera i jako takim angielskim. Dzisiaj juz nie trzeba. W pewnym miescie na kieleczczyznie w urzedzie ARiMR wlasnie sie przyucza nowego pracownika do poslugiwania sie myszka komputerowa. Wiem , bo bylam w urzedzie i widzialam to dziwo na wlasne oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: Dopier... Lepperowi to kolejny cel frustratów 21.07.06, 10:13 ezpa7z9 napisał: Agencja obsadzona jest przez LSD ,PSL i PO. Która agencja? Jeszcze jest jakas nieprzeczesana? Nie możliwe PIS i koalicjanci to strasznie porządni pracownicy, nie dopuściliby do takiego przeoczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_wuj Re: Dopier... Lepperowi to kolejny cel frustratów 22.07.06, 15:13 Czekają na zakończenie procedury wypłat bezpośrednich. A potem zgonią na obecnych. A prawda była taka, że u mnie o ile w ub. roku było 40 sezonowych do przyjmowania i wklepywania wniosków, a i tak musieli zaiwaniać 24 godziny na dobę 7 dni w tygodniu, to teraz BP dostało 14. No i wszystko pyknie. Ale winnymi będą kierownicy BP, któych jeszcze nie zmieniono. Odpowiedz Link Zgłoś
trudny99 Re: Dopier... Lepperowi to kolejny cel frustratów 22.07.06, 23:15 ,,Dyplomaci w Brukseli podkreślają zresztą, że część winy leży po stronie Unii - przeciągały się negocjacje budżetowe między Komisją, europarlamentem i rządami UE...'' ,,Od nowego roku zmienią się zasady ich przepływu na wieś. Wszystkie pieniądze poza tzw. dopłatami do hektara mają przechodzić przez jeden fundusz - Program Rozwoju Obszarów Wiejskich (PROW). Tworzy go Ministerstwo Rolnictwa, które musi ustalić, jak i na co dzielić pieniądze. Potem muszą to zatwierdzić rząd i Komisja Europejska. ARiMR zaś musi się do obsługi PROW przygotować - wdrożyć system informatyczny, przeszkolić ludzi,..'' Ale o tym cisza !.. Liczy się cel nadrzędny - patrz temat !.. Odpowiedz Link Zgłoś
zaciekawiony4 Re: GW=Trybuna 21.07.06, 08:53 A więc pisanie prawdy że były całe szczęście minister Jurgiel był nieudacznikiem i zawalił sprawę jest wrogie Pisowi. Jesteś facet matołem jeśli myślisz że od chowania prawdy pod kołdrą w tym kraju będzie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
iwona7777777 Re: Przez Ministerstwo Rolnictwa rolnicy nie dost 21.07.06, 08:16 Artykul zawiera powazne bledy rzeczowe: Na przyklad a) akredytacji nie udziela Bruksela, lecz udzielana jest ona przez wladze krajowe b) pieniedzy ma byc trzykrotnie mniej niz pisze gazeta (11 mld eur) c) wyniki kontroli i stan przygotowan sa powszechnie znane i oczywiscie tez uzaleznione od kontektstu unijnego d) przykro mi czytac tak stronnicza i zawierajaca bledy gazete . Rozumiem, ze w dobie zdziczenia obyczajow nikomu nie chce sie sprawdzac informacji ale od Gazety oczekiwalabym czegos wiecej. (np profesjonalizmu dziennikarzy). Odpowiedz Link Zgłoś
99xyz Re: Przez Ministerstwo Rolnictwa rolnicy nie dost 21.07.06, 10:23 siedem siódemek iwona.nawet gdybyś miała ich dwadzieśćia jeden,to twoje błędy napisane na tym forum całkowicie Ciebie dyskredytują.Możliwe,że gdzieś tam razem z ....plątałas sie po ARiMR,ale to tylko spacery.Mogłaś wynieś z tej Agencji najwyżej kilka starych segregatorów -bo wiadomosci ani chryna !.Pamiętaj siódemkowa,że to od nowego 2007 roku zmieniają się zasady na lata 2007-2013.Musi powstać z prawdziwego zdarzenia PROW-czyli Program Rozwoju Obszarów Wiejskich.Oczywistym jest,że tworzy go MR.Plan ten musi zawierać scisłe informacje podziału pieniędzy co do ilosci i zadań.To zatwierdza Rząd,Agencja uzyskuje zaś ,albo nie akredytację Brukseli,w przypadku odmowy Brukseli na akredytację,przyznanych pieniędzy nie wolno agencji dzielić.Nie chce mi się już dalej z Tobą gadać,bo tak to wszystko poplątałaś,że jak mówią amerykanie "bez pół litra nie rozbieriosz" a ja wódki i w takim towarzystwie nigdy się nie napije.Jesteś cholernie przemęczona i dlatego jedz na urlop .Po powrocie pojaw się ponownie na forum.Jednoczesnie poucz tego studenta/żelaznego/,że Bruksela wcale nie musi dać mu many-many nawet jeżeli On bardzo tego chce.To zadanie dla Jego stworzycieli .Z siódemkowym pozdrowieniem Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 czy leper w berecie czy krawacie bedzie blokowal 21.07.06, 08:24 drzwi w parlamencie uni??? bedzie lezal wzdluz czy w poprzek ? sam czy z kolezanaka begier? Odpowiedz Link Zgłoś
enskw Re: Przez Ministerstwo Rolnictwa rolnicy nie dost 21.07.06, 09:01 zobaczcie na tego jurgiela i powiedzcie mi czy taki kolo jest w stanie rzadzic? on wyglada jak definicja chaosu. dodatkowo jest na uslugach katolandu spod znaku RM. powiesić go za te wąsy i przekłuć dzidami ten rozpasiony bebzon! Odpowiedz Link Zgłoś
lubie.dlugie.niki_koham.mihnik coz, buractwa u nas pod dostatkiem. Ludzi myslacyc 21.07.06, 09:18 i pracujacych znacznie mniej. piscieniasy nie maja ludzi do pracy, wynajmuja dubeltowe buractwo z ugrupowan koalicjantow. wsrod ogolnego bajzla, kontroli, teczek, lustracji, superkomisji nie ma czasu na normalne dzialanie. Byle gryzipiorek bardziej interesuje sie, aby miec blache na doope, niz aby cokolwiek zalatwic. nic nie robiac, nie grzesza i nic im sie nie stanie. zrobienie czegokolwiek oznacza podejrzenie o "uklad", o dzialanie na szkode lub wypychanie kieszeni panstwowa forsa. I tak doszlismy do punktu totalnego bezruchu. Tylko kaczory, Giertych i Lepper jeszcze klapia. Wpadlismy w obmierzla lepka mase zwana koalicja. Buraki rzadza, myslacy wyjezdzaja a mohery maja przedstawienie w sejmie. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy30 buractwo myslalo ze waaaaadza to taka prosta 21.07.06, 09:20 sprawa - a tu sie ryplo - towarzyszu Leppiej "spieprzaj dziadu" do obory Odpowiedz Link Zgłoś
dough normalka,to samo było ze stypendiami dla studentów 21.07.06, 09:28 UE przyznało sporo kasy a potem w TV trąbili że każdy biedny student dostanie ok. 500 zł miesięcznie potem raptownie malało do 360, i połowa studentów miała nie dostać skończyło się na ok 160 zł/mies. i dostało ok. 1/5 zakładanego targetu, z 9-cio miesięcznym opóźnieniem (ktoś na tej kasie z UE nieźle obracał przez ten czas), po wielu walkach z samorządami i urzędami Odpowiedz Link Zgłoś
p_mox Przez Ministerstwo Rolnictwa rolnicy nie dost 21.07.06, 09:38 Nikodem Dyzma przy tym buraku to pikuś. Jedz sie czlowieku opalać na wyspy Bergamuta i daj spokój biednym ludziom Odpowiedz Link Zgłoś
marjan17 Macie swojego lepera 21.07.06, 09:41 Wybraliście takiego prostaka i niekompetentnego awanturnika,nieuka rolnicy , tak mu wierzylicie , tak na niego liczyliście to teraz macie. Odpowiedz Link Zgłoś
darek.gal Re: Przez Ministerstwo Rolnictwa rolnicy nie dost 21.07.06, 09:41 Opieszałość MR to jedno ale zobaczcie kto pracuje w ARiMR! Przecież to modelowa przechowalnia dla "swoich specjalistów" z wykształceniem na poziomie L. Millera!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ona.pomylona Re: Przez Ministerstwo Rolnictwa rolnicy nie dost 21.07.06, 09:53 > Opieszałość MR to jedno ale zobaczcie kto pracuje w ARiMR! Przecież to modelowa > przechowalnia dla "swoich specjalistów" z wykształceniem na poziomie L. Millera > !!! A kto dostaje dzisiaj posady w ARiMR? Moze fachowcy? Zwalniani sa ludzie z doswiadczeniem, a przyjmowany jest pan czesiek, co nawet myszki komputerowej w reku nigdy nie trzymal. Idzie kwa lepsze! Odpowiedz Link Zgłoś
menuet1 kosy na sztorc 21.07.06, 09:47 Nie ma innej rady tylko tych niedouków trzeba pogonić. Moga byc tez widły... Odpowiedz Link Zgłoś
tles01 Leper, Giertych, JKaczyński...trzech tępaków! 21.07.06, 10:32 awangarda Tępaków koalicji... Odpowiedz Link Zgłoś
adamowski1 Re: Przez Ministerstwo Rolnictwa rolnicy nie dost 21.07.06, 10:41 PIS ma o wiele bardziej interesujące sprawy do załatwienia co tam rolnicy,trzeba zlustrować całe społeczeństwo,wyszukać wszystkich SB-ów,poobsadzać swoimi pociotkami stołki w państwie i dopiero będzie można pomyśleć o gospodarce,rolnikach czy bezrobotnych,których większość może już wyjedzie za groanice. Odpowiedz Link Zgłoś
bergman1 obciążyć ich kosztami za niedopełnienie 21.07.06, 10:50 obowiązków.niech płacą bo mają z czego. Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: Przez Ministerstwo Rolnictwa rolnicy nie dost 21.07.06, 10:59 zawinil Jurgiel, a Lepera powiesili Odpowiedz Link Zgłoś
adoczego proponuje 21.07.06, 11:00 otworzyc konkurs na "buraka roku". Te dwie mordy na zdjeciach juz teraz zglaszam. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk Marek Jurek!!Gdzie jest ten wymodlony deszcz?!?! 21.07.06, 12:13 Zapłaciłeś (bo jeszcze żaden ksiądz nie kiwnął palcem za darmo) pewnie publicznymi pieniedzmi za mszę w intencji deszczu, i co???? Pieniądze wyrzucone w kanał? Czyli mamy aferę niegospodarnośi publicznym groszem!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany W katolickiej eRPe Czwartej 21.07.06, 13:08 jest parlament wielce godny: gdy przysparza susza zmartwień - on zabiera się za modły... Wkrótce więc zasłynie sławą, ten działania sposób chytry: miast się trudzić praw poprawą - sejm uklęknie do modlitwy! Odpowiedz Link Zgłoś
olias proste rozwiązanie 21.07.06, 12:17 panie lepper! Ustal pan listę ludzi odpowiedzialnych za projekt i powiedz pan im że 1 grudnia wyrzuca ich pan wszystkich na bruk. Wypowiedzenie daj pan teraz już żeby potem nie pyskowali o 3-ch miesiacach. Jak zdążą to Pan te wypowiedzenia pozbiera i już. Po krzyku. czemu nasi nie sięgają po stare dobre metody to dla mnie zagadka. Pogonić sku...ieli, niech mają gorące stołki! Odpowiedz Link Zgłoś
eles55 Re: proste rozwiązanie 21.07.06, 14:56 Żeby móc taką listę ustalić, to trzeba mieć ludzi, którzy się na czymś znają. Tacy już zostali wyrzuceni, więc trudno ich wyrzucać po raz drugi, a nawet, gdyby jacyś się jeszcze uchowali, to trzeba mieć na tyle wiedzy i rozumu, żeby potrafić ich wybrać. Odpowiedz Link Zgłoś
gilu33 Z Leppera taki menedżer jak z Jolki Dywity .. 21.07.06, 13:46 .. Einstein. Teoria względności prasnęła Lepperem i Jolką z piątego wymiaru durnoty na stołki; Leppera w ministerstwie, Jolke w bufecie postgeesowskim. To jak mają zajarzyć cokolwiek z urzedniczej roboty jak to ciemna masa pięciorzędowa z debilocenu ?? Odpowiedz Link Zgłoś