miliarder a mi się widzi rzeź agresorów żydowskich 22.07.06, 17:19 jak było w 1983 roku w LIbanie, jak bylo w 1976 w Iranie, jak było w Somalii tyle ze z US a nie żydami, ale co za różnica, te same rakiety, ten sam dowodzi Odpowiedz Link Zgłoś
menuet1 antysemityzm 22.07.06, 18:03 Różne są jego źródła. Ta wojna przyjaciól im nie przysporzy, ale wydaje się ,że oni jak hitlerowskie Niemcy , niewiele sobie z tego robia. Palestynczykom robia to samo co im w czasie wojny Niemcy. Jest to prowokacja względem całego swiata arabskiego. Tylko Australia protestuje? Co z reszta ? Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix17 Re: antysemityzm 22.07.06, 19:08 Jak widzę takie opinie to nie wiem zupełnie co myśleć - co przez to rozumiesz, że robią to samo co NIemcy. Czy wiesz co Niemcy zrobili Żydom? Byłeś w Treblince, w Sobiborze , widziałeś ? Nie pisz lepiej takich rzeczy , bo nie masz prawdopodobnie wystarczającej wiedzy na ten temat . Idź i popatrz na te miejsca , poczuj ten strach, który tam ciagle wisi w powietrzu, nawet po 60-ciu latach , może zrozumiesz dlaczego Żydzi dzisiaj walczą o swój dom. Odpowiedz Link Zgłoś
srul Re: antysemityzm 22.07.06, 20:00 Dziecko, jest już po 19. dobranocka dobiegła końca, siusiu, paciorek i spać. Doś tych infantylnych biadoleń nawiedzonej nastolatki. Szeptaj te dziecinne zaklęcia do uszka pluszowego misia, to słuchacz na odpowiednim do ciebie poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix17 Re: antysemityzm 22.07.06, 20:19 Drogi Poważny Dorosły Srulu - "kto za młodu nie był socjalistą ten na starość będzie łajdakiem ":)) Odpowiedz Link Zgłoś
srul Re: antysemityzm 22.07.06, 20:27 buahahahahaaaaa Hitler w młodosci był socjalistą i zdechł łajdakiem, podobnie, Goebbels, Stalin ,Trocki, Dzierżyński i cała reszta twoich intelektualnych protoplastów. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix17 Re: antysemityzm 22.07.06, 20:32 Drobna korekta - oni byli narodowymi socjalistami.Dobrej nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
srul Re: antysemityzm 22.07.06, 20:36 Socjalizm narodowy nie przestaje być socjalizmem, Trocki ,Stalin, Dzierżyński byli narodowymi socjalistami???, ależ ty zrobisz kariere naukowa dziecinko. :))))))))) Dzieki, wprowadziłaś mnie wdobry humor przed snem P.S. Moze chociaż jesteś ładna? :)))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix17 Re: antysemityzm 22.07.06, 20:43 Zbyt dosłowne rozumienie starych jak świat cytatów prowadzi do paranoi w dyskusji . Może chociaż jesteś przystojny? :) Odpowiedz Link Zgłoś
srul Re: antysemityzm 22.07.06, 20:57 Dziewczyny mówią że nawet bardzo koteczku. :) Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix17 Re: antysemityzm 22.07.06, 21:23 ta dyskusja wkracza w niebezpieczne rejony ...wróć do "to se ne verti" Pa,pa Odpowiedz Link Zgłoś
lolo11 Re: antysemityzm 22.07.06, 23:48 A znasz to; Kto sie zydem urodzi to skowronkiem nie umrze. Odpowiedz Link Zgłoś
lolo11 Byles w Gazie 22.07.06, 23:47 Co ty wiesz o strachu? Wyobraz sobie ze pradu to Hitler nawet w barakach nie obcinal. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwek1 Re: antysemityzm 23.07.06, 07:11 menuet1-To nie Australia protestuje tylko islamisci w Australi.Będą protestować islamiści i w innych krajach-że ich bracia mordercy dostają w du.ę Odpowiedz Link Zgłoś
stary.komuch81 Słuchając bełkotu... 22.07.06, 18:46 ...niektórych z was zadziwiające jest jedno, że państwa arabskie nie mają w ogóle armii. Nie ma tam też zdrowych dorosłych mężczyzn, można mieć wrażenie, że ich społeczeństwa składają się w całości ze starców, kobiet i dzieci :-) Małą macie też wiedzę nt spraw wojskowych, ale czego się spodziewać po wychudzonych studencikach spędzających 80 % życia przed komputerem (jakby co, mam mgr Politologii na UWr, niezłe wyniki, studia dzienne). Bomby, rakiety, czy misja bojowa samolotu wojskowego kosztują grube pieniądze, szkoda ich stosować przeciw jakimś ruderom, czy grupce dzieci, to marnotrawstwo. Skoro jednak trafiły w jakieś fotografowane przez takich jak wy miejsce to widocznie były przesłanki, że znajdują się tam uzbrojeni członkowie Hezbollahu, bądź ich przywódcy. Nie jest to formacja regularna, więc tylko zaślepiony idiota może sądzić, ze bojownicy będą występować w wojskowych mundurach. Argument o strzelaniu do "cywili" uważam w takiej sytuacji za bezsensowny. Jestem całym sercem za Izraelem. Domyślam się też, co was najbardziej boli... to, ze Izrael DOPROWADZI OPERACJĘ DO KOŃCA, NA SWOICH WARUNKACH i te wasze jęki to tylko o kant d... rozbić, SAMI DOSKONALE O TYM WIECIE!!! MOŻEMY SIĘ NAWET O TO ZAŁOŻYĆ!!! A o zdanie o palestyńskich "braciach" z Hezbollahu, czy OWP zapytajcie najlepiej mieszkańców Jordanii (o zgrozo, ARABÓW - co za straszliwy dysonans poznawczy!!!), czy tych Libańczyków, którym nie odpowiadało panoszenie się w ich kraju nieproszonego palestyńskiego gościa. O wspólnej historii OWP i Libanu pisze miesięcznik Raport (nr 07/2005). A teraz konkrety, większość z was twierdzi, że zna historię regionu. Proste pytanie, co OWP (a potem Hezbollah) robiły i robią w Libanie, KTO ICH TAM PROSIŁ??? Dlaczego szybko przestali się zachowywać jak na gości przystało? Jako ciekawostka, Liban zorientował się w jakie gó.. wdepnął i próbował zapanować nad bandami Palestyńczyków, W 1969 w Kairze podpisano porozumienie pomiędzy dowódcą wojsk libańskich E. Bustani i Jaserem Arafatem. Palestynczycy od tej chwili mieli zmniejszyć intensywność akcji zbrojnych, zobowiązani byli także do informowania o nich gospodarzy. ARAFAT POROZUMIENIA NIE DOTRZYMAŁ!!! Dotarło do durnych łbów!!!??? Dlaczego "biedni uciskani Palestyńczycy" w podzięce za gościnę udzieloną przez Jordanię odwdzięczyli jej się antykrólewskim puczem (za co słusznie dostali potężny łomot od wojsk rządowych)? Dlaczego libańczycy okazali się niewyuczalnymi głupcami, kiedy to POMIMO DOŚWIADCZEŃ z niedawnej przeszłości przyjęli ponownie falę Palestyńczyków? I KOGO TU ŻAŁOWAĆ??? Od tej chwili Palestyńczycy zaczęli działać jak PASOŻYT na ciele Libanu. TO PALESTYŃCZYCY zniszczyli kruchą dominację w Libanie, sami potem ponieśli tego konsekwencje z rąk chrześcijan, kiedy miałą miejsce masakra dokonana przez falangistów. Miło by było, gdyby adwersarze popisali się ZBLIŻONĄ WIEDZĄ nt HISTORII REGIONU, a nie tylko żałosnym węszeniem syjonistycznych spisków. Niedouczone kmiotki nienawidzące Izraela dla zasady nie są żadnym adwersarzem, co więcej, skoro Izrael ma na świecie przeciwników o takim właśnie poziomie intelektualnym to jego pozycja wydaje się niczym nie zagrożona, można spać spokojnie... Odpowiedz Link Zgłoś
bodozec opowiedz coś o bitwie pod Grunwaldem komuchu ... 22.07.06, 19:00 a moze ty jesteś zydo-komuch i znasz sie na tylko własnej historii ? pozdrów Salomona Morela :p Odpowiedz Link Zgłoś
killarney5 poziom dyskusji 22.07.06, 19:10 > a moze ty jesteś zydo-komuch i znasz sie na tylko własnej historii ? > pozdrów Salomona Morela :p No cóż, jak się nie umie odpowiedzieć na konkretne argumenty przeciwnika, to stosuje się argumentację ad personam. Tylko co to wnosi do dyskusji? A stary komuch dobrze przedstawił historię konfliktu - tak dokładnie było, i żadne personalne wycieczki czy wyzwiska tego faktu nie zmienią... Odpowiedz Link Zgłoś
bodozec Re: poziom dyskusji 22.07.06, 19:20 co do poziomu dyskusji to przeczytaj moze najpierw post tego magistra-komucha co ma niezłe wyniki. Argumenty ? na jaki temat? Arafata w Libanie ?? ROTFL Napisałem w jego stylu zeby mu do durnego łba dotarło. Szalom zydku :p killarney5 napisała: > > a moze ty jesteś zydo-komuch i znasz sie na tylko własnej historii ? > > pozdrów Salomona Morela :p > > No cóż, jak się nie umie odpowiedzieć na konkretne argumenty przeciwnika, to > stosuje się argumentację ad personam. Tylko co to wnosi do dyskusji? > > A stary komuch dobrze przedstawił historię konfliktu - tak dokładnie było, i > żadne personalne wycieczki czy wyzwiska tego faktu nie zmienią... Odpowiedz Link Zgłoś
killarney5 Re: poziom dyskusji 22.07.06, 19:38 > Szalom zydku :p To też argument? Gratuluję. Odpowiedz Link Zgłoś
lejbakogelmogel Re: "stary żydokomuch" mija się z prawdą 22.07.06, 23:17 Typowa przypadłość żydokomuchów. Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head Re: poziom dyskusji 22.07.06, 19:20 No cóż też czytałem oba teksty, tyle że "stary komuch" też nie dał szans swoim adwersarzom z góry uznając ich za kretynów Odpowiedz Link Zgłoś
patthecat Poziom dyskusji równy Izraelofilom.... 22.07.06, 19:42 ....jeżeli w XXI wieku Izrael na oczach świata systematycznie rozpierd..... suwerenne państwo, rozwalając przy tym 100 cywilów na jednego faceta z kałachem, żydowskie dziewczynki różowymi flamastrami podpisują rakiety które tych cywilów rozrywają (a żeby gó..arom tak jedna rypła, to by się nauczyły, że piaskownica inaczej wygląda), co zapewne jest wstępem w ich edukacji do późnego dialogu z arabami, a co poniektóre barany jeszcze im biją brawo, to jak tu dyskutować? Przecież z idiotami się nie dyskutuje, tylko co najwyżej w niewybrednych słowach informuje ich o aktualnym stanie umysłu..... Odpowiedz Link Zgłoś
killarney5 Re: Poziom dyskusji równy Izraelofilom.... 22.07.06, 19:52 > Przecież z idiotami się nie dyskutuje, tylko co najwyżej w niewybrednych słowac > h > informuje ich o aktualnym stanie umysłu..... > No cż, ja ma prostą zasadę: kto obraża przeciwnika w dyskusji, ten z definicji nie ma racji. Sama nigdy nikogo nie obrażam - nawet tych lubujących sie w wyzwiskach. Kwestia zachowania pewnej klasy w dyskusji - ale niewielu chyba teraz wie, co to jest. Odpowiedz Link Zgłoś
patthecat To może ja prościej, perło inteligencji..... 22.07.06, 19:58 Pójdę ci ja sobie do twojego domu i za pomocą granatu kupionego za grosze na bazarze i instalacji gazowej istniejącej na miejscu wysadzę ci dom w powietrze. Matka, babka, dziadek, tatus, faciuś i kto tam jeszcze, wszyscy pójdą w dym tak jak stoją. Potem w ramach wyjaśnień powiem że sorry, ale słyszałem, że gdzieś w tym bloku są bojówki faszystowskie Giertycha. A że reszta też wyleciała w powietrze? No cóż, jak się rąbie drwa..... Jeżeli nie rozumiesz tak prostej rzeczy, to ja tobie i twoim zasadom współczuję........ PS. Jak izraelska rakieta rozrywa przeciętnego libańczyka, to on się rozbryzguje z klasą, czy bez? Odpowiedz Link Zgłoś
killarney5 Re: To może ja prościej, perło inteligencji..... 22.07.06, 20:18 Dear pathetic cat, your insistence is really pathetic. Relax... Odpowiedz Link Zgłoś
patthecat Klasa - inteligencja = stylowy, ale czajnik :D 22.07.06, 20:25 Pusty w środku. A że wróciliśmy już do starego poziomu dyskusji, to wskocz na poręcz od krzesła i sama się zrelaksuj :D Odpowiedz Link Zgłoś
killarney5 Re: Klasa - inteligencja = stylowy, ale czajnik : 22.07.06, 20:33 > Pusty w środku. A że wróciliśmy już do starego poziomu dyskusji, to wskocz na > poręcz od krzesła i sama się zrelaksuj :D > You understood one word of what I said - relax. My congratulations... But I have work to - so roger, and over. Odpowiedz Link Zgłoś
patthecat Pracuj, dopóki jakaś zbłąkana rakieta coffe break. 23.07.06, 11:57 nie wymusi. Człowiek zaczyna doceniać rzeczy małe. Jest budynek, stał od 20 lat, a tu nagle go nie ma.... A na głowicy rakiety pisze różowym flamastrem 'From Israel with love' :D killarney5 napisała: > > Pusty w środku. A że wróciliśmy już do starego poziomu dyskusji, to wskoc > z na > > poręcz od krzesła i sama się zrelaksuj :D > > > You understood one word of what I said - relax. My congratulations... But I > have work to - so roger, and over. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix17 Re: Poziom dyskusji równy Izraelofilom.... 22.07.06, 20:30 Święta racja. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix17 Re: Poziom dyskusji równy Izraelofilom.... 22.07.06, 20:35 Tzn, świetą racje ma killarney5 , oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
patthecat Naród wybrany, swięta racja, a w bani pustka ;p 23.07.06, 11:53 beatrix17 napisała: > Tzn, świetą racje ma killarney5 , oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head Re: Słuchając bełkotu... 22.07.06, 19:18 W tym co piszesz jest oczywiście sporo racji ( oczywiście poza inwektywami, po co Ci to ), tyle tylko że wielu osobom chodzi o te drobną różnicę w podejściu do wojny. Niemcy w powstaniu warszawskim mogli niszczyć pozycje powstańcze z daleka bez ryzyka, mieli do tego środki, woleli jednak steroryzować całe miasto, całą ludność bombardując nawet oznakowane szpitale. Izrael ma tak precyzyjną broń że bez trudu mógłby niszczyć same wyrzutnie rakiet, ma je jak na talerzu na zdjęciach satelitów USA, teraz dostał nową partię bomb kierowanych z USA, ale łatwiej i słuszniej, z taktycznego punktu widzenia, jest zrównać cały kraj z ziemią. Tak samo postępują Sowieci w Czeczenii. I tylko o to chodzi. A co do tego kto na tych ziemiach jest gościema kto gospodarzem to tu już nie byłbym taki pewny jak Ty. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
patthecat Izrael wszystkich wk...., tak to się skończy... 22.07.06, 19:19 ....politologu od siedmu boleści..... i nawet zakulisowe geszefty vide opóźnienie wizyty pani Ryż o tydzień na nic się nie zdadzą..... A jak świat przejrzy trochę na oczy i żydzi przestaną nosić opaskę 'miałem kiepskie dzieciństwo, bo mnie hitler telewizorem na kablu bił i mogę robić, co mi się podoba', to się zacznie..... Myce prozaicznie pałę przegięły.... Odpowiedz Link Zgłoś
pcat Za dwóch żołnierzy - 300 martwych cywilów. 22.07.06, 19:18 Za dwóch żołnierzy - niszczenie infastruktury sąsiedniego kraju (bo przecież autostradą może jechać bojownik Hezbollachu, więc zniszczyć mu tę autostradę, a napewno już nigdzie nie dojedzie - chociaż terenową Toyotą może spokojnie jechać po pustyni;-) Za dwóch żołnierzy - wysiedlenie kilkunastu wiosek (zakład, że Izrael nie wycofa się z zajętych terenów?) Czy Hezbollach jest aż tak głupi, żeby porywać jakichkolwiek Żydów skoro grozi to tak monstrualnymi konsekwencjami? Znowu mogę sie założyć - to Mosad zaaranżował porwanie, hehe. Izrael prowadzi wojnę mającą na celu powiększenie terytorium - ofensywa się przeciąga, wysiedlenia już mają miejsce, za kilka miesięcy Żydzi ustanowią tam jakąś "strefę" lub "kordon bezpieczeństwa", gdzie po wsze czasy stacjonować będzie izraelska armia. Żeby było jasne - nie jestem antysemitą - mam kolegę Żyda, który słucha Kazika i z którym dobrze pije się wódkę. Odpowiedz Link Zgłoś
killarney5 Re: Za dwóch żołnierzy - 300 martwych cywilów. 22.07.06, 19:46 > Czy Hezbollach jest aż tak głupi, żeby porywać jakichkolwiek Żydów skoro grozi > to tak monstrualnymi konsekwencjami? Znowu mogę sie założyć - to Mosad > zaaranżował porwanie, hehe. Jasne - przedtem były juz inne, wszystko robota Mossadu. Tak samo jak atak na WTC, jak święcie wierzą Arabowie. > Izrael prowadzi wojnę mającą na celu powiększenie terytorium - No cozywiście! W 2000 roku decyzją Baraka Izrael wycfoał z Libanu wszystkich żołnierzy właśnie dlatego, żeby teraz zdobywac tam nowe terytoria... Ale po co stosowac logiczne rozumowanie, jesli mogłoby obalić z góry założone tezy? Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwek1 Re: Za dwóch żołnierzy - 300 martwych cywilów. 22.07.06, 20:38 Brawo Izrael-ci cywile to mordercy islamscy z Hezbollachu,czemu ich oszczędacie i czemu tak mało wykończyliście tych islamskich morderców.Przecież oni nie chodzą w mundurach a po cywilnemu. Odpowiedz Link Zgłoś
ulysses76 data wybuchu III wojny swiatowej 22.07.06, 20:33 wiadomosci.onet.pl/1,15,11,19574797,54815361,2168210,0,forum.html przeczytajcie komentarz z maja tego roku! niezly zbieg okolicznosci, az mnie ciarki przeszly! Odpowiedz Link Zgłoś
karol63 Re: data wybuchu III wojny swiatowej 22.07.06, 20:58 a czy w temacie wypowiedział sie już wójek Bronek ? Odpowiedz Link Zgłoś
r.leksinski Przerażająca nonszalancja 22.07.06, 21:09 Fajowo, naprawde. 120 trupów i kilkaset rannych, z których może kilkunastu to bojownicy Hezbollahu. Ogromne zniszczenia wśród celów cywilnych, a obozy terrorystó dalej nietknięte. Planowanie wkroczenie wojsk lądowych Izreala i okupacja, bo tak to trzeba nazwać. Mam tylko nadzieje, że chłopcy żydowscy jakoś nam to ładnie wytłumaczą. To co wyprawia się przy okazji na terenach Palestyny wygląda na regularną wojne. Witamy w nowym świecie, gdzie wojne nazywa się uspokajaniem sytuacji i USA z dość zadziwiającą rezerwą nie chce nazwać po imieniu agresji na sąsiednie państwa jaką dokonuje Izrael. Premier Libanu błaga o pomoc, myślicie, że to dla niepoznaki? A to spryciaż! Pewnie chce zarobić na pomocy humanitarnej. Spójrzmy prawdzie w oczy. Obłuda! Ja nie zamierzam się na to godzić. Nie można tak robić. Hitler i Stalin tak robili, a świat im przyklaskiwał dla świętego spokoju. Nie jestem anarchistą, ani bojownikiem o pokój, ale przychodzi czasem granica, że każdy człowiek z jakotakim kręgosłupem moralnym musi powiedzieć "dość". Gdyby to ode mnie zależało potępiłbym Izrael, ale skoro ich aktywność wpisuje się w 70-letni plan USA rozprawiania się z Islamem to nikt tego tak nie nazwie. A wszystko dla spokoju sumień wyborców. To jest demokracja! Odpowiedz Link Zgłoś
mobileinmobili chamstwo, zastraszanie, szantaz 22.07.06, 22:21 tak karmia nas Polakow tym kitem od 60 lat, raz trza popierac ZSRR, raz usa-izrael. Gdzie jest ta madra Unia Europejska z jej demokracja, z jej prawami czlowieka, gdzie ci polscy sprawiedliwi geremki, bartoszewskie, rosatti, wszystcy na urlopie? Kiedy maja mordy pelne w sprawie Rosji, czy Bialorusi, jak idzie o lamania praw czlowieka, knowecji genewskiej przez izrael, wtedy dupa blada, mordy na klodke, bo za nimi stoi lobby proizraeslkie, ktore bedzie wymuszac na rzadach cisze i zgode, chocby w Izraelu rzadzil drugi hitler. Taka mamy demokracje w Unii Europejskiej, tu nie ma odwaznych na silnych, ci w Unii lubia sie tez pastwic nad slabszymi / Bialorus /, dokladnie jak izrael na libanem. Kto rzadzi w Unii Europejskiej?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
little_voice Re: Przerażająca nonszalancja 22.07.06, 22:26 Oglądam BBC World i to co widze to potworny dramat tysięcy Libańczykow. Przerażonych ludzi w panice opuszczających swoje domy. Po 10 osób w samochodzie stojącym w totalnym korku starających sie wydostać z południowego Libanu. Wielkie zdziwione spojrzenia dzieci które nie wiedzą o co chodzi. A propos dzieci 1/3 rannych w tej wojnie to właśnie one. Nie mówiąc o tym,że kolejne pokolenie bedzie dorastać w cieniu wojny. To co sie teraz dzieje w Libanie to koszmar.Totalny chaos. Od bomb nie giną terroryści tylko stara babcia która nie zdążyła uciec w pore z domu,dziecko przebiegające przez ulice,ojciec wracający z pracy... Jeżeli jeszcze tam jakiekolwiek normalne zycie funcjonuje,w co wątpie. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Re: Przerażająca nonszalancja 23.07.06, 00:22 To, z czym mamy dzisiaj do czynienia, to wojna mediów. Które media zwyciężą? Te żydowskie, wedle których państwo Izrael ma prawo do obrony przed terrorystami, którzy zagnieździli się w Libanie? A może te arabskie, wedle których w Libanie nie ma terrorystów, a Żydzi to mordercy? To, kto wygrywa, zależy od rejonu świata i przewagi jednych lub drugich mediów. W Polsce media są raczej prożydowskie, ale też nieco niejednoznacznie. I nie jest to bynajmniej wynik pochodzenia rasowego tego czy innego naczelnego redaktora, ale raczej faktu, że polski rząd jest proamerykański, a Polacy lubią Amerykanów. USA są natomiast prożydowskie i większość tamtejszych mediów znajduje się w rękach Żydów. Polskie media znajdują się w rękach niemieckich czy norweskich, a więc niby nieżydowskich, ale nie chcą podskakiwać rządowi, ani sprzeciwiać się powszechnej miłości Polaków do Amerykanów. Dlatego coś tam czasem skrobną o tragedii Libanu, ale raczej w okolicach piątej czy szóstej strony. Na pierwszych są pierdy o lustracji, bzdety o ordynacji wyborczej i inne tematy o dużym znaczeniu dla kilku tysięcy zawodowych polskich polityków, ale marginalnym dla polskiego społeczeństwa. Ktoś mógłby w tym momencie zapytać: ale gdzie tkwi prawda? Prawda - jak zwykle - tkwi gdzieś pośrodku. Jest historycznym faktem, choć Żydzi uparcie się mu sprzeciwiają, że Żydzi dawno temu opuścili Palestynę i rozproszyli się po świecie. Tak się już zdarza w życiu różnych ludów. Jak wiadomo, indoeuropejczycy, z których pochodzą Polacy, też mieszkali kiedyś gdzieś indziej - na stepach Azji Środkowej. Teraz zasiedlają pewien kawałek Europy. Z faktu, że Polacy są potomkami starożytnych indoeuropejczyków nie wypływa - rzecz jasna - fakt, że Polacy mogą zasadnie domagać się prawa do utworzenia w Azji Środkowej jakiegoś państwa. Natomiast Żydzi wmówili pewnej części świata, że przysługuje im prawo do własnego państwa na terenach, na których tysiące lat temu mieszkali. Następnie częściowo kupując ziemię od latyfundystów, częściowo poprzez pogromy (o których nie bardzo chcą mówić), doprowadzili do tego, że pojawiły się w Palestynie tereny, na które można było masowo sprowadzać osadników. Poprzez masowe osadnictwo Zydzi doprowadzili do sytuacji, w której Arabowie stali się mniejszością w kraju, w którym sami do niedawna mieszkali, otaczając przez wieki szacunkiem swoich starszych braci (w przeciwieństwie do Europy na terenach arabskich zawsze panowała dość duża tolerancja i Żydzi mogli tam mieszkać bez przeszkód - oczywiście kilka razy w ciągu wieków zdarzyło się, że Żydzi byli prześladowani, ale w porównaniu z Europą to naprawdę były bardzo rzadkie chwile). Celowo podkreślam ten fakt, żeby ci, którzy tak nienawidzą Arabów za ich rzekomą nietolerancję i fanatyzm przejrzeli na oczy. Ogień nienawiści na Bliskim Wschodzie rozpalili Żydzi poprzez swoją politykę zasiedlania ziem arabskich - zdobywając nowe ziemie poprzez pieniądze i poprzez siłę militarną. A co do prawa do obrony, to - rzecz jasna - każdy takie prawo posiada. Jednak w prawie karnym cywilizowanych państw znajduje się zapis określający, na czym polega tak zwana obrona konieczna. Jeśli ktoś chce mnie zabić (lub mam uzasadnione podejrzenie, że tak jest), to ja go mogę zabić. Ale co innego, gdybym zabił nie jego, ale np. całą jego rodzinę i przy okazji sąsiadów. Takiego prawa nikt nie ma. Dlatego właśnie nie chodzi o to, że ktoś odbiera prawa Izraelowi do obrony, ale o to, że w odpowiedzi na drobny incydent graniczny Izrael przeprowadza zmasowany atak na bezbronny kraj, koncentrując się na zabijaniu ludności cywilnej. Izrael zdecydowanie przekroczył granice obrony koniecznej. Gdyby był osobą fizyczną, np. jakimś tam Polakiem, każdy sąd w cywilizowanym świecie wysłałby go do więzienia. To, że ktoś uważa, że Izrael ma prawo mordować libańskie dzieci z jakichkolwiek powodów, dla mnie jest moralnym horrendum. Taka postawa świadczy o jakimś głębokim niedowładzie moralnym. Ale może to nie tyle moralny niedowład, ale po prostu niewiedza. Media mamy takie, jakie mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
dobrowoj Fakty dotyczace rasizmu i szowinizmu w syjonizmie 22.07.06, 22:39 oto kilka cytatów z praw zydowskich www.polonica.net/SzowinizmSyjonizmu.htm Odpowiedz Link Zgłoś
prawdeczka1 Re: Fakty dotyczace rasizmu i szowinizmu w syjon 22.07.06, 22:54 oj dobrowoju rozczarowales mnie, to jest zenujace Odpowiedz Link Zgłoś
ajkata20 Re: okupacja Libanu! 23.07.06, 00:04 tak to juz jest ze Zyda wszystko wolno!opanowali caly swiat,a przedstawiciele tak zwanego"wolnego swiata"boja sie powiedziec i przeciwstawic zydowskim mordom na terenie Libanu rece precz Izraelscy okupanci od biednych libanskich kobiet i dzieci! Odpowiedz Link Zgłoś
noelkabat Re:to nie okupacja Libanu! 23.07.06, 00:29 niema zydowskich mordow w Libanie to sa wlasciwie mordy arabskie na swoich pobratymcow. Tchorzliwe chowanie sie terrorystow hezbolahu wsrod ludnosci cywilnej i odpalanie stamtad rakiet jest zbrodnia. To jest szczegolnie podle, gdyz Arabowie morduja Arabow na rozkaz niearabow: Persow z Iranu. Hezbolach to zdrajcy narodu arabskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Re:to nie okupacja Libanu! 23.07.06, 10:24 Kto Ci takich durnot do głowy nawciskał? W żydowskiej telewizji takie bzdety opowiadają? Odpowiedz Link Zgłoś
noelkabat Re: Fakty dotyczace rasizmu i szowinizmu 23.07.06, 00:20 www.polonica.net to jedna z najbardziej antysemickich i obrzydliwych stron www. Odpowiedz Link Zgłoś
lolo11 Re: Siły izraelskie wkroczyły w głąb Libanu 22.07.06, 23:37 Tych zolnierzy nie uprowadzono lecz schytano po libanskiej stronie granicy. Co oni tam robili? Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Ten NasralnaAllaha to jakaś kupa fobii i cierpieni 23.07.06, 00:03 Jaka ta religia podobna do tej katolickiej. Cierpienie będzie wynagrodzone po śmierdzi. Będziem lizać i wąchać dziewice. Ja nie muszę umierać. Ja to czynię często. W myśl naszego wieszcza z trzynastej księgi. Mam mniemanie, że minetę przedkładam nad zwykłe ..ie. Janie Pawle wybacz. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
ajkata20 Re: Ten NasralnaAllaha to jakaś kupa fobii i cier 23.07.06, 00:06 puknij sie w glowe,i zastanow co wypisujesz Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Re: Ten NasralnaAllaha to jakaś kupa fobii i cier 23.07.06, 00:15 ajkata20 napisał: zydzi sa przez Boga naslani do Polski,aby byli rynsztokiem,odprowadzajacym w epoce gieldy,handlu,szwindlow wszystkie brudy,ktoremi czyste rycerskie i do innych celow przeznaczone rece polskie,kalac sie nie powinny" Zgazam się z tobą, że to żydostwo nasłane przez boga Żyda jest piątą kolumna religii katolickiej. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
ajkata20 Re: Ten NasralnaAllaha to jakaś kupa fobii i cier 23.07.06, 00:21 Prawda w oczy kole,co?a Jezus owszem byl Zydem tylko zamiast zlotej korony cierniowa mu zalozyliscie.Ach to wasze pokretnie myslenie! Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Re: Ten NasralnaAllaha to jakaś kupa fobii i cier 23.07.06, 00:31 Prawda w oczy kole,co?a Jezus owszem byl Zydem tylko zamiast zlotej korony cierniowa mu zalozyliscie.Ach to wasze pokretnie myslenie! Wszysto co się dzieje dzieje się z woli Boga. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
yurek11111 Dlategos TY cienki kozaczek ,a nie KOZAK...:-))))) 23.07.06, 05:12 Odpowiadasz na : kozaczek3 napisał: <>....... W myśl naszego wieszcza z trzynastej księgi. > Mam mniemanie, że minetę przedkładam nad zwykłe ..ie. > Janie Pawle wybacz. > Amen. **************************************************************************** <>Jak jest pochylony to tylko mineta pozostaje.... :-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
me-e mysle ,ze geneza wojny sie...wyczerpala 23.07.06, 00:11 ...trzeba wrocic do...piesci...a tak to ma wygladac...jezeli przywodca lub krol...ma cos przeciwko obcemu wrogowi...krolowi lub przywodcy...to powinni sie spotykac na ringu w swietle jupiterow...a nie jak to ma miejsce ciagle dzisiaj za swe porachunki...morduja niewinne dzieci i cywilow...a pies wam morde lizal...przywodcy Odpowiedz Link Zgłoś
matrioszka25 Proste rozwiazanie problemu Bliskiego Wschodu 23.07.06, 00:34 i proste jak drut. Po egida ONZ stworzyc panstwo federalne skladajace sie z Palestyny, Libanu i Izraela, zamiast ladowac z USA i UE pieniadze, w panstwa, ktore sie zwalczaja, lepiej ladowac w jedno pokojowe panstwo. Tym wybije sie wszystkie argumenty o granicach, nienawisci, wojen. Beda mogli sie lomotac we wspolnym parlamencie. Odpowiedz Link Zgłoś
skobog Izrael zajął kluczową bazę Hezbollahu w Libanie 23.07.06, 01:34 Prawdopodobnie istnieje coś takiego jak przekroczenie granicy samobrony.a jak to się ma do obecnej sytuacji.Pan BUSCHmen i jego wizje świata wyją do rzeczywistości.Stawiam święczkę za każdego zabtego agresora LIBANU ,daj BOŻE bym tych świeczek mógł postawić jak najwięcej.Poproszę by moje dziecko podpisało się na każdej ze świeczek ,jak izraelskie dziecko na pociskach wystrzeliwanych na Liban Odpowiedz Link Zgłoś
moshe65 Gdyby tylko Amerykanie wiedzieli.... ( film) 23.07.06, 03:29 jesli tylko znasz angielski - musisz zobaczyc ten film ! www.youtube.com/v/z7Z6UQQlnCQ Odpowiedz Link Zgłoś
moshe65 To czego sie nie dowiesz w TV lub gazetach o... 23.07.06, 03:51 powodach obecnej wojny w Libanie. Komentarz - Noam Chomsky. ( video w j. angielskim ) www.youtube.com/v/QKq38COoTG8 Odpowiedz Link Zgłoś
eklesia Zabijanie jest formą bezpiedzeństwa!!!!! 23.07.06, 03:58 To jest Tragizm naszej teorii wyzwolenia. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
patthecat Mogę cię zabić dla bezpieczeństwa? 23.07.06, 12:42 .....swoich gałek oczynych, żebym takich dydrymał na forum już nie czytał? Odpowiedz Link Zgłoś
shoovar konflikt tam 23.07.06, 06:09 hezbolalch porywa zolnierzy izraelskich przed terminem zorganizowania referendum wsrod palestynczykow w sprawie uznania panstwa Izrael (jak na to nie spojrzec ten tunel to majstersztyk). Hezbollach wie ze Izrael zrobi wszystko zeby odzyskac pojmanych (zabicie i pozostawienie na miejscu zolnierzy nie wywolaloby takiej reakscji. Za ten konflikt i ofiary smiertelne wsrod cywilow odpowiedzialne sa bandy Hezbollachu i nikt inny. JA osobiscie zycze Izraelowi zeby rozpieprzyl te bande do ostatniego....jak nie rozpieprzy banda ta bedzie silniejsza.... Swoja droga to czytajac powyzsze polajace nienawiscia do Zydow teksty teksty z ciekawosci poczytam nastepna ksiazke Grossa ktorej recenzje opublikowal dzisiejszy NYT na stronie. Mysle ze ksiazka jest na czasie www.nytimes.com/2006/07/23/books/review/23margolick.html Odpowiedz Link Zgłoś
moshe65 Re: konflikt tam 23.07.06, 07:21 "Za ten konflikt i ofiary smiertelne wsrod cywilow odpowiedzialne sa bandy Hezbollachu i nikt inny" - nie prawda, za ich smierc opowiada nikt inny tylko Izrael. Odpowiedz Link Zgłoś
patthecat Żydzi to pikuś, ale tobie to bym jebn...ał.... 23.07.06, 12:18 Oddaj paszport i jedź do Izraela o azyl prosić. Powiedź, że nietolerujący wybijanie cywili nowoczesną bronią polacy grożą ci śmiercią i chcesz azylu, co by z Hajfy na forach polskich dalej bezkarnie swoje brednie wypisywać..... shoovar napisał: > hezbolalch porywa zolnierzy izraelskich przed terminem zorganizowania > referendum wsrod palestynczykow w sprawie uznania panstwa Izrael (jak na to nie > > spojrzec ten tunel to majstersztyk). Hezbollach wie ze Izrael zrobi wszystko > zeby odzyskac pojmanych (zabicie i pozostawienie na miejscu zolnierzy nie > wywolaloby takiej reakscji. Za ten konflikt i ofiary smiertelne wsrod cywilow > odpowiedzialne sa bandy Hezbollachu i nikt inny. JA osobiscie zycze Izraelowi > zeby rozpieprzyl te bande do ostatniego....jak nie rozpieprzy banda ta bedzie > silniejsza.... > Swoja droga to czytajac powyzsze polajace nienawiscia do Zydow teksty teksty z > ciekawosci poczytam nastepna ksiazke Grossa ktorej recenzje opublikowal > dzisiejszy NYT na stronie. Mysle ze ksiazka jest na czasie > www.nytimes.com/2006/07/23/books/review/23margolick.html Odpowiedz Link Zgłoś
yurek11111 Israel may win the war, but lose the battle... 24.07.06, 05:08 www.msnbc.msn.com/id/13988687/ www.msnbc.msn.com/id/13988687/page/2/ Odpowiedz Link Zgłoś
shoovar Anti-Semitism in Poland After Auschwitz 23.07.06, 06:10 Postwar Pogrom Review by DAVID MARGOLICK Sometime in the late 1950’s, a pair of Jewish newlyweds walked arm-in-arm down the streets of Lodz. Like all surviving Polish Jews of their generation, the two had lived through the Holocaust against enormous odds, making the joy of that moment all the more poignant. “Look at them,” a well-dressed passer-by suddenly sneered, loud enough for them to hear. “It’s like they’re in Tel Aviv.” To them, his message was clear: Jews had no business living in Poland, let alone being happy there. I thought of these two people, who later became friends of mine, as I read Jan T. Gross’s new book, “Fear: Anti-Semitism in Poland After Auschwitz.” The Polish-born Gross, a professor of history at Princeton University, does not recount their story; even had he known it, there’d have been no room, or time. He has too many greater indignities to relate. He has to tell how surviving Polish Jews, having escaped the fate of 90 percent of their community — three million people — returned to their homeland to be vilified, terrorized and, in some 1,500 instances, murdered, sometimes in ways as bestial as anything the Nazis had devised. One might have thought that if anything could have cured Poland of its anti- Semitism, it was World War II. Polish Jews and Christians were bonded, as never before, by unimaginable suffering at the hands of a common foe. One might also have thought there’d have been pity for the Jewish survivors, most of whom had lost nearly everything: their homes, their youth, their hope, their entire families. Besides, there were so few of them left to hate: only 200,000 or so in a population of 20 million. Instead, returning Polish Jews encountered an anti-Semitism of terrible fury and brutality. Small wonder, then, that nearly as soon as they set foot on Polish soil, most fled all over again. Many went westward, to a place that, oddly enough, had suddenly become an oasis of tranquillity and safety by comparison: Germany. Far from being celebrated, those Poles who had sheltered Jews during the war — and there were many — begged them to say nothing, lest their neighbors deride them as “Jew lovers,” or beat them, or break into their homes (searching for the money the Jews had surely left behind) or kill them. Polish attitudes toward the Germans remain understandably bitter. During his trip to Poland this May, when he visited Auschwitz, the German-born Pope Benedict XVI took care to speak mostly in Italian. But as Gross reminds us, in at least one respect many Poles applauded Hitler: just as he offered a final solution to Germany’s Jewish problem, he was taking care of Poland’s, too. Nazi policies toward the Jews, the legendary underground Polish diplomat Jan Karski reported to his government-in-exile in London in 1940, formed “a sort of narrow bridge where the Germans and a large part of Polish society meet in harmony.” It wasn’t only Karski saying so. Eyewitnesses in the Warsaw ghetto saw Poles watching approvingly or even helping out, acting as spotters as German soldiers shot Jews. Polish girls were overheard joking, “Come, look, how cutlets from Jews are frying,” as the ghetto burned. Nazi accounts of Judenjagd, or “Jew hunts,” detailed how Poles pitched in to find any stray Jews the Germans somehow managed to miss. As the deportations proceeded, and practically before the trains had left for Chelmno or Belzec or Treblinka, Poles gathered on the outskirts of towns, waiting to plunder Jewish property or move into Jewish homes. And while the Nazis killed millions of Jews, Poles killed thousands — most famously, as Gross related in “Neighbors” (2001), a book that caused an uproar in Poland, 1,600 of them in the town of Jebwabne in July 1941 — crimes little noted at the time nor since remembered in Polish history books. With the war over, and to tumultuous applause, a thousand delegates of the Polish Peasants Party actually passed a resolution thanking Hitler for annihilating Polish Jewry and urging that those he’d missed be expelled. Indeed, the mopping up soon began. Returning to their villages and towns, Jews were routinely greeted with remarks like “So, ____? You are still alive.” Their efforts to retrieve property were futile — and, sometimes, fatal. Some Jews met their end on trains — not cattle cars this time, but passenger trains, from which they were thrown off. If the trains weren’t moving fast enough, they were beaten to death. This is a book filled with arresting, appalling images. There’s Treblinka, September 1945: a lunar landscape pockmarked with craters, where Poles had dug thousands of holes searching for gold fillings amid the bones and ashes. Or Polish synagogues disassembled for construction projects, and Jewish cemeteries used for landfill. Or Jewish schoolchildren being harassed and Jewish artisans and professionals denied work. With the police and courts looking the other way, Jews were murdered randomly, or in pogroms. Behind these massacres, invariably, was the old canard of Jews killing Christian children for their blood, but with a new twist: Jews now craved gentile blood not just to make matzos, supposedly, but to fortify their own emaciated selves. In the most notorious episode, 60 years ago this month, residents of Kielce, among them policemen, soldiers and boy scouts, murdered 80 Jews. “The immense courtyard was still littered with blood-stained iron pipes, stones and clubs, which had been used to crush the skulls of Jewish men and women,” the Polish- Jewish journalist Saul Shneiderman wrote the following day. It was the largest peacetime pogrom in 20th-century Europe, Gross says. But he maintains that Kielce was nothing special: during this era, it could have taken place anywhere in Poland. Polish intellectuals, Gross notes, were mortified by what was happening in their country. Only a psychopath, one wrote, could have imagined such cruelty. Days before the pogrom, the Polish primate, Cardinal August Hlold, had spurned Jewish entreaties to condemn Roman Catholic anti-Semitism. Afterward, he charged that by leading the effort to impose Communism on Poland — Jews were in fact prominent in the party, though hardly in control — the Jews had only themselves to blame. The point was seconded by the bishop of Kielce, who suggested that Jews had actually orchestrated the unrest to persuade Britain to hand over Palestine. It was a neat trick: being Communists and Zionists simultaneously. Only the bishop of Czestochowa condemned the killings, and was promptly reprimanded by his colleagues. One wonders how Karol Wojtyla, then a young seminarian, later Pope John Paul II, viewed this cesspool of ignorance and intolerance. If the Church gave the Jews short shrift, the same was true of the Communists, even the Jewish ones. For them, ignoring the Jewish plight, as well as Polish complicity in wartime atrocities, offered a way to ingratiate themselves with a wary nation. Besides, what was to be done? When Polish Jewish leaders called for the Communists to do something to stop the hatred, one official had a ready rejoinder. “Do you want me to send 18 million Poles to Siberia?” he asked. How can one explain this madness? Gross conjures up the famous remark of the former Israeli prime minister Yitzhak Shamir — that Poles suck in anti-Semitism with their mothers’ milk — only to dismiss it. “Untenable in the light of common sense or empirical evidence,” he says. So, too, Gross writes, are spurious claims Odpowiedz Link Zgłoś
patthecat 1. Einz - pisz po polsku Buraku, bo takie forum... 23.07.06, 12:05 2. Zwei; Jews were the central core of every Polish communist organization hateful to man - NKWD, KGB, UB itd itp. They sensed the wind shifting, and eagerly stepped in to fill the ranks. 3. At the moment, the Jews are ruining an independent country, not to mention the incountable massacres pefrormed in Palestina. And the world thinks, that the y are priviliged to do so, because 50 years ago hitler kicked them in the butt. They have a long healing rate, indeed. A bardziej po polskiemu, spadaj shoovar na szuwary..... :D Odpowiedz Link Zgłoś
mosessex Re: Shoah gescheft und Liga Antysyjonistyczna 1879 23.07.06, 13:02 antysemityzm powstał w niemczech jako odpowiedź na syjonizm. jak zliwidujecie syjonizm to antysemityzm straci prawo bytu. bo to powinno dzis brzmiec antysyjonizm. Odpowiedz Link Zgłoś
marius7m Re: Shoah gescheft und Liga Antysyjonistyczna 187 23.07.06, 13:29 może nam tu jeszcze przepiszesz "Protokoły mędrców Sjonu" mały faszytsto! Odpowiedz Link Zgłoś
rami1 Re: Shoah gescheft und Liga Antysyjonistyczna 187 23.07.06, 19:15 Tylko wczoraj pisales zebym sie zastanowij dlaczego zydzi praktycznie na całym świecie sa nielubiani. Dzisiaj nam opowiadasz bardzo ciekawo teorioe. Czy to tez nauczyles sie z Talmudu? Ty w koncu zostaniesz Rabinem. To tak wygodnie byc antysyjonista jak wlasciwie jestes smierdzodzym antysemita. Odpowiedz Link Zgłoś
yurek11111 Izrael NIGDY nie wygra... 24.07.06, 05:15 Israeli soldiers returning from the front in Lebanon talk of battling an intelligent, well-prepared and ruthless guerrilla army whose fighters don’t seem to fear death. The troops describe Hezbollah guerrillas hiding among civilians and in underground bunkers two or three stories deep — evidence, they say, that Hezbollah has been planning this battle for many years. “It’s hard to beat them,” one soldier said. “They’re not afraid of anything.” www.msnbc.msn.com/id/13929959/ Odpowiedz Link Zgłoś