Dodaj do ulubionych

Ks. Jankowski ujawnia, kto go inwigilował

• winton Re: Ks. Jankowski ujawnia, kto go inwigilował 27.07.06, 17:08
      voqo napisała:

> No i gdzie ta lista, lub choćby najważniejsze na niej nazwiska?

Jankowski daj se siana, kogo to obchodzi. Powiedz lepiej skąd u ubogiego księdza
      taka kasa, opowiedz o swoich chłopcach-asystentach. Będzie wtedy chętnie czytać!
      • losiu4 Re: Ks. Jankowski ujawnia, kto go inwigilował 28.07.06, 08:33
        winton napisał:

> voqo napisała:
        >
        > Jankowski daj se siana, kogo to obchodzi.

oj, wielu ludzi chciałoby wiedzieć z kim ma do czynienia i na kogo lepiej
        uważać.

> Powiedz lepiej skąd u ubogiego księdza taka kasa,

zapewne od wiernych :)

> opowiedz o swoich chłopcach-asystentach.

no, sprawa zdaje sie było wałkowana przez wyborcza swego czasu. Wyszło z tego
        zero i gazeta rakiem się wycofywała z ciężkich oskarżeń.

> Będzie wtedy chętnie czytać

no i kogo tu rozporkowe sprawy interesują?

Pozdrawiam

Losiu
    • winton Oby na liście był Ojciec Dyrektor. 27.07.06, 17:11
      Obyyyyy!
      • janspruce Megalomania Jankowskiego nie ma granic!!!!!!! 27.07.06, 17:38
        W czasie pielgrzymki Papierza w 87r. inwiligowalo go 56 oficerow SB???? Nie
        uwierze w to nigdy bo wlasciwie co to za figura - zwykly fircyk. Na logike
        biorac to brednia, Jankowski podaje chyba nazwiska wszystkich SBekow z Gdanska.
        • losiu4 Re: Megalomania Jankowskiego nie ma granic!!!!!!! 28.07.06, 08:35
          janspruce napisał:

> W czasie pielgrzymki Papierza w 87r. inwiligowalo go 56 oficerow SB???? Nie
          > uwierze w to nigdy bo wlasciwie co to za figura - zwykly fircyk

nie wiem czy 56, ale niewykluczone to jest. Wtedy Jankowski to nie był byle
          kto. Siegnij do opracowań historycznych.

Pozdrawiam

Losiu
    • wrojoz Re: Ks. Jankowski ujawnia, kto go inwigilował 27.07.06, 17:28
      Na liście jest Kaczyński.?
    • rsrh GW nie było na tej konferencji!!?? I to jest gazet 27.07.06, 17:34
      "śledcza" ?? Co was tak zmurowało???
    • dzakarta Re: Ks. Jankowski ujawnia, kto go inwigilował 27.07.06, 17:39
      Teraz kapuje ....Jankowski!
      • rsrh Umoczona "rodzinnie" czy "osobiscie" 27.07.06, 17:48
        to wynika z całości twojej dzakarto "działalności " na forum !! Ujawnianie
        kapusiów nie jest kapowaniem szanowna "plujko internetowa".
      • losiu4 Re: Ks. Jankowski ujawnia, kto go inwigilował 28.07.06, 08:36
        dzakarta napisał:

> Teraz kapuje ....Jankowski!

O! zmieniono definicje kapowania?

Pozdrawiam

Losiu
    • dvoryanin Co na to obrońca agentów i SBeków Abpa Życiński 27.07.06, 18:15
      co na to ten Arcybiskup tytularny UBekistanu ?
      • losiu4 Re: Co na to obrońca agentów i SBeków Abpa Życińs 28.07.06, 08:38
        ma czas na reakcje. Do wrzesnia. Potem bedzie po ptokach.No chyba że niezawodny
        fumfel Safjan albo ktoś inny ze spóły obrońców donosicieli coś wymyśli

Pozdrawiam

Losiu
    • kelob3 z coraz wiekszym szacunkiem 27.07.06, 18:31
      mieszkam w Gdansku i tak samo jak znam kilkanascie osob ktore byly blisko
      "bolka"tak samo znam pare osob co zalatwialy sprawy i rozmawialy z nim sam
      tez mialem przyjemnosc rozmawiac z nim .Kiedys myslalem ,ze to swir i spory
      udzial w tym mysleniu mialy takie szmatlawce jak"gazeta" wiem ,ze nie zawsze
      zachowywal sie wlasciwie ale patrze na Te osobe z coraz wiekszym
      szacunkiem.darujcie sobie glupie komentarze bo nie mam zamiaru w tym temacie
      odpisywac.
      • historykii Re: z coraz wiekszym szacunkiem 27.07.06, 18:44
        Szanowny forumowiczu, C.K. Norwid o takich jak tu szczekających na księdza
        Jankowskiego napisał:
        " Ale tak jak dziś jest, to Polak jest olbrzym, a człowiek w Polaku jest
        karzeł-i jestesmy karykatury, i jesteśmy tragiczna nicosć i śmiech olbrzymi".
        Tyle Norwid:
        pokazcie mi kilku jeszcze tak odważnych i oddanych sprawie " S" księży, jak
        ten sponiewierany, opluty i wyszydzony przez SALON niezłomny ksiądz Henryk(SIC!)
        Wy -karły chcecie Mu zabronić mówić prawdę(...)?
        To smiech tragiczny!!!
        • kelob3 Re: z coraz wiekszym szacunkiem 27.07.06, 18:59
          historykii napisał:

> Szanowny forumowiczu, C.K. Norwid o takich jak tu szczekających na księdza
          > Jankowskiego napisał:
          > " Ale tak jak dziś jest, to Polak jest olbrzym, a człowiek w Polaku jest
          > karzeł-i jestesmy karykatury, i jesteśmy tragiczna nicosć i śmiech olbrzymi".
          > Tyle Norwid:
          > pokazcie mi kilku jeszcze tak odważnych i oddanych sprawie " S" księży, jak
          > ten sponiewierany, opluty i wyszydzony przez SALON niezłomny ksiądz Henryk(SIC!
          > )
          > Wy -karły chcecie Mu zabronić mówić prawdę(...)?
          > To smiech tragiczny!!!
          nie rozumiem dlaczego napisano to do mnie przeciez chyba napisalem,ze mam dla
          niego coraz wiekszy szacunek,po co do mnie przekonuj nieprzekonanych
          • historykii Re: z coraz wiekszym szacunkiem 27.07.06, 20:47
            Szanowny kelob zapytuje:
            <<<" nie rozumiem dlaczego napisano to do mnie przeciez chyba napisalem,ze mam
            dla
            > niego coraz wiekszy szacunek,po co do mnie przekonuj nieprzekonanych"

jeszcze raz przeczytaj, a na pewno z mojego postu nie wynika, ze to o Panu(!)

• popula Re: Ks. Jankowski ujawnia, kto go inwigilował 27.07.06, 19:18
      A kiedy dowiemy się co porabiał czcigodny monsignore w latach gdy opłacalne było
      skupowanie obcych walut i kto na to przymykał oko?
      • losiu4 Re: Ks. Jankowski ujawnia, kto go inwigilował 28.07.06, 08:41
        popula napisał:

> A kiedy dowiemy się co porabiał czcigodny monsignore w latach gdy opłacalne
        > było skupowanie obcych walut i kto na to przymykał oko?

no, jesli było coś na rzzeczy, na pewno w ramach odwetu ujawnieni oficerowie
        czy kapusie o tym napomkną.

Pozdrawiam

Losiu
    • piotrpsp Re: Ks. Jankowski ujawnia, kto go inwigilował 27.07.06, 19:28
      cytat: "Ujawnię wszystkich, szczególnie tych z +Solidarności+, którzy psuli
      całą sprawę a dziś udają, że są członkami jakichś komisji. Poradzimy sobie"
      Jakiez to dziwne: Jankowski woli sie klocic z bracmi w kaplanstwie, z kolegami
      z Solidarnosci i jednoczesnie nie wspomina ani slowem o esbekach ktorzy sa
      najbardziej temu wszystkiemu winni. Dlaczego? Esbecy pewnie juz dawno sa poza
      boiskiem i Jankowski walczy naprawe Polski, Polakow o walczy prawde.
      Podejrzewam ze ta jego "prawda" nie jest prawdziwsza od innych "prawd" i z tego
      powodu eliminuje glosicieli innych pogladow przy pomocy ich bledow, podobnie
      jak jego samego wyeliminowano z parafii z powodu jego wlasnych bledow. Jednakze
      on widzi raczej cudze bledy niz swoje i odplaca "brudem za brud". Jaki z tego
      moral? Kto sieje zlo to nie musi go zbierac. Naprzod komuchy w obronie swoich
      falszywych jedynie slusznych polityk natworzyli roznych tajniakow z ktorych
      pracy prawie nic dobrego nie zostalo. Teraz inni zwolennicy watpliwych prawd
      uzywaja zla zasianego przez tajniakow do zwalczania glosicieli innych pogladow
      i sami zaslepieni rzucaja falszywe oskarzenia na innych (mam na mysli zrownania
      takie jak Zydzi = NKWD, Zydzi = SS a nie wyciaganie komus szpiegowania) i znowu
      sieja zlo i beda zato placic inni ... i historia sie powtarza ... i frustracje
      usprawiedliwiaja nam nasze podlosci ... "A jak od poczatku zawsze bylo tak na
      wieki wiekow niechaj zawsze bedzie" ...
      • losiu4 Re: Ks. Jankowski ujawnia, kto go inwigilował 28.07.06, 08:43
        piotrpsp napisał:

> cytat: "Ujawnię wszystkich, szczególnie tych z +Solidarności+, którzy psuli
        > całą sprawę a dziś udają, że są członkami jakichś komisji. Poradzimy sobie"

no i ma racje. Dobrze jest wiedziec kto jest kim.

> jednoczesnie nie wspomina ani slowem o esbekach ktorzy sa
        > najbardziej temu wszystkiemu winni

no jak to nie. Właśnie pokazał ich listę.

Pozdrawiam

Losiu
    • rokmalpy a co z synem gospodyni, tez inwigilowal??? 27.07.06, 19:47
      a moze gigolowal?
      • marcowsky Re: a co z synem gospodyni, tez inwigilowal??? 27.07.06, 21:10
        A moze to syn ksiedza?Jezus Maria co ja pisze!
    • pocalujta_wujta No patrzcie jak pamietal. 56 nazwisk 27.07.06, 20:11
      Pewno nie dawali na tace no to teraz zaplaca.
    • longway2 Re: Ks. Jankowski ujawnia, kto go inwigilował 27.07.06, 20:54
      Nigdzie nie mogę znależć tych nazwisk. Czy moze ktoś wie czy sa gdzieś
      opublikowane. Jesli Ks Jankowski cos ujawnił to warto by było wiedzieć co -
      poco pisać o czymś czego de facto nigdzie nie ma.
    • mateusz.zuravik www.zuravik.blox.pl 27.07.06, 21:07
      Nic tylko by ujawniał... a gdzie miłość bliźniego?
      • losiu4 Re: www.zuravik.blox.pl 28.07.06, 08:45
        mateusz.zuravik napisał:

> Nic tylko by ujawniał... a gdzie miłość bliźniego?

z miłości do bliźniego ujawnił, co w tym dziwnego

Pozdrawiam

Losiu
    • marcowsky "Ujawnię wszystkich ! 27.07.06, 21:09
      I bardzo bobrze-przedstawienie musi trwac!
      • maryja_radio Ile zarabiaja dobrodzieje??? 27.07.06, 21:25
        363 zł kwartalnie !!! Dokładnie tyle płaci mój proboszcz dobrodziej, jako
        podatek od swoich dochodów. Ostatnio pewien uroczy wikary po cywilnemu tak mi
        zaimponował przy ruletce, że postanowiłem włożyć w to trochę wysiłku i
        dowiedzieć się jakie są źródła finansowania luksusowej konsumpcji części kleru.
        Pałacyki, wille, "siostrzenice", "siostrzeńcy", nocne kluby, limuzyny,
        ekskluzywne kurorty, ostentacja w szastaniu pieniędzmi. Niemożliwe, żeby źródłem
        finansowania była tylko taca od zubożałego społeczeństwa. No to skąd na to biorą
        ??? Trudny temat, ale na czasie, bo nie zauważyłem, żeby ktokolwiek porwał się
        na poważną próbę odpowiedzi na to pytanie. Powtarzają się tylko wpisy
        "opodatkować Kościół". Spróbójmy zatem na spokojnie zmierzyć się z tym tematem.

- 1 -
        Taca. To oczywiste. Bez tego elementu żadna msza święta nie jest dość święta,
        żeby ją warto było odprawić. Poza tym dla zapewnienia wiernym stosownej
        motywacji tradycyjne 5 przykazań kościelnych udoskonalono w ten sposób, że
        bogobojny katolik może już balangować kiedy chce byleby dobrze dawał na tacę
        fachowcom.

- 2 -

Skarbony. Rozstawia się je w domach bożych tak gęsto, jak pewien ojciec dyrektor
        z Torunia podaje numer konta przez radio. Zastosowany pretekst nie ma znaczenia,
        bo i tak wszystko trafia do rąk proboszcza i tylko on wie, co się z tymi
        pieniędzmi dalej dzieje.

- 3 -

Zyski z wynajmowania nieruchomości. Po wejściu kleru do szkół państwowych
        zostało na przykład około 23 000 tak zwanych punktów katechetycznych.
        Dobrodzieje robią z tym co chcą. Mogą na przykład swoim lokalnym cywilnym
        kolaborantom z władz terenowych kazać organizować różnego rodzaju konferencje,
        szkolenia i tak zwane sesje wyjazdowe właśnie w tych lokalach. Cenę dyktuje
        dobrodziej i nikt nie śmie się targować. Wiele razy brałem udział w takich
        przymusowych spędach, więc wiem o czym mówię. Inni dobrodzieje nie krępują się
        zakładać w tych obiektach prywatnych hurtowni zarejestrowanych tak, żeby nie
        płacić podatków.

- 4 -

Zyski z inwestycji budowlanych typu Roma Office Center w Warszawie. W tym
        przykładzie inwestorem jest archidiecezja warszawska, która włożyła w to 24
        miliony dolarów amerykańskich. W kościelnym wieżowcu mieszczą się również bary,
        restauracje, sklepy, punkty usługowe itp. Ogółem około 12 000 metrów
        kwadratowych świętej powierzchni. Działkę w centrum Warszawy kazali sobie dać
        praktycznie za darmo.

- 5 -

Zyski z działalności przemysłowej. Szczególnie przemysł poligraficzny.
        Poczytajcie o przewałach "Stella Maris". Masowy wyrób dewocjonaliów, świec, win
        ( niby, że mszalne ) itp. Doskonałe przebicie jest również na opłatkach.

- 6 -

Zyski z działalności handlowej. Na przykład własne księgarnie, sklepy z
        dewocjonaliami, wydawnictwa kościelne, kwieciarnie przy cmentarzach itp.

- 7 -

Zyski z działalności rolniczej. Wielu wiejskich proboszczów do dzisiaj posiada
        tak zwane prebendy i obrabia je wiejskimi parobkami, jak przed wojną. Trzeba
        przyznać, że od działalności rolniczej księża płacą podatek rolny.Ale za to
        otrzymuja milionowe dotacje z UE.

- 8 -

Zyski/straty z ogólnopolskich businessów Episkopatu lub biskupów. Przykład -
        fundusz emerytalny Arca Invesco. W tym przypadku czarni się przeliczyli.
        Powoływanie się w telewizyjnych reklamówkach na autorytet Episkopatu okazało się
        niewypałem i fundusz nie wytrzymał konkurencji.

- 9 -

Zyski z działalności nazwijmy to umownie "obszarniczej" . Przykład gospodarstwo
        Carol. Kościelny Caritas kazał sobie dać 1 300 hektarów państwowej ziemi razem z
        bezrobotnym miejscowym chłopstwem z Mierzyna i Wrzosowa. Ci biedni ludzie (
        dawni pracownicy PGR-ów ) w praktyce są teraz całkowicie zależni od nowego pana,
        bo innej roboty nie ma.

- 10 -

Zyski z przedsiębiorstw wielobranżowych. Na przykład business turystyczny. Sam
        byłem kilka razy na tak zwanych pielgrzymkach autokarowych po Europie.
        Faktycznie były to normalne komercyjne trasy turystyczne ( częściowo fundował
        zakład pracy, więc się jeździło ). Dobrodzieje wskazywali cywilnym kolaborantom,
        do wycieczek których biur podróży powinien ze społecznych pieniędzy dopłacać
        katolicki urzędnik. Dla wyższych szarż były lepsze "pielgrzymki". Najlepsi w
        businessie turystycznym są ojcowie Pallotyni. Jak macie odpowiednio gruby
        portfel, możecie z nimi pielgrzymować na przykład po Amazonii.

- 11 -

Zyski z businessu oświatowego. Wiara nie jest nauką. Czarni natomiast kształcą
        swoje przyszłe kadry na koszt Ministerstwa Nauki ( czy jak tak ono się teraz
        oficjalnie nazywa ). W 2001 roku tylko KUL i PAT pociągnęły od Polski dokładnie
        57 878 200 złotych, ciągną dalej i co raz więcej. Jest również trzecia pompa
        ssąca. Kiedyś nazywało się to Akademia Teologii Katolickiej. Zmieniono nazwę na
        Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego i już można doić, bo oficjalnie
        szkoła ma status uczelni państwowej. Podejmowane są liczne próby zakładania
        wydziałów teologicznych na różnych uczelniach państwowych.

- 12 -

Zyski z businessu cmentarnego. To dobry temat na specjalny wątek. Jeżeli ktoś ma
        czas i potrafi to zrobić, niech spróbuje oszacować dochodowość z jednego hektara
        cmentarza, tak jak to się robi w rolnictwie. Produkt jest inny, ale z
        ekonomicznego punktu widzenia zasada podobna. Gołym okiem widać jednak, że
        trudno sobie wyobrazić lepszy i pewniejszy interes. Ceny narzucane przez
        pasterzy i ich techniki marketingowe znacie, albo poznacie.

- 13 -

Zyski z prawdziwych darowizn. Kościół od otrzymanych darowizn nie płaci
        podatków. Prawdziwe darowizny ( w odróżnieniu od fikcyjnych ) najlepiej wychodzą
        wtedy, gdy mają formę dotacji i rozdaje się nie swoje pieniądze, ale spółek
        skarbu państwa. Spółka skarbu państwa to jest takie coś, że jeszcze tego nie
        sprywatyzowali, ale już przygotowali do dojenia, bo nadali postać spółki
        akcyjnej. Stanowiska prezesów i członków rad nadzorczych obsadza się zwykle z
        nadań politycznych a potem należy się odwdzięczyć. Przykład KGHM Polska Miedź
        S.A. Polityczni mianowańcy - w tym przypadku jeszcze z rozdania
        solidarnościowego - odwdzięczyli się w następujący sposób: Fundacja Świętego
        Antoniego z okazji festynu "Unieś mnie do góry" 300 000 zł. Parafia w Głogowie
        450 000 zł. Jankowski ze Świętj Brygidy 450 000 zł. 3 razy po 50 000 zł dla
        diecezji legnickiej, zielonogórskiej, wrocławskiej, katowickiej. Katolickie
        Radio Plus z Legnicy i Katolickie Radio Głogów odpowiednio 8 100 i 5 000 zł
        miesięcznie. Kuria we Wrocławiu - samochód Audi A 8 za 196 000 zł bez VAT.
        Seminarium Duchowe we Wrocławiu 7 000 zł. Salezjańskia Organizacja Sportowa 150
        000 zł. KGHM to tylko jeden przykład działalności cywilnych kolaborantów. Ile
        czarni wyciągnęli tą metodą w skali całej Polski prze 25 lat naszego pontyfikatu
        ? Ile ciągną obecnie ?

- 14 -

Zyski z fundowania dobrodziejom na koszt podatników 80 % składki emerytalnej, a
        misjonarzom na misjach, zakonnicom i zakonnikom klauzulowym i tak zwanym
        kontemplacyjnym 100 %. Też bym tak chciał. Niech inni co miesiąc składają się na
        moją przyszłą emeryturę, a ja będę siedział i kontemplował... Te pozostałe 20 %
        składki emerytalnej i wypadkowej, którą płacą wielebni i tak jest potrącana z
        osławionego dochodowego podatku ryczałtowego. Dochodowy podatek ryczałtowy to
        sztandar, którym wymachują księża, gdy ktoś im mówi, że wtrącają się do polityki
        a nie płacą podatków. Jeszcze do tego wrócimy.

- 15 -

Zyski z państwowych dotacji na kościelne zakłady opieki społecznej ( art. 22
        ust.1 Konkordatu ) i zyski z państwowych dotacji na przedszkola, szkoły i inne
        placówki oświatowo - wychowawcze kościoła.

- 16 -

Zyski z urzędolenia. Najprostszej czynności służbowej kapłan katolicki nie
        wykona bez "karteczki", najlepiej w trzech kopiach i żeby na każdej były po dwie
        piecząteczki. Na każdym kroku płać i płać. Kolega opowiadał mi jak poszedł na
        "nauki przedmałżeńskie"...

DRUGA GRUPA - OFICJALNE DOCHODY KSIĘŻY
        • 2560a Re: Ile zarabiaja dobrodzieje???-maryja_radio 27.07.06, 21:45
          Mozna tez sprzedac roznego rodzaju antyki.A to jakies krzeselko czy kanapa, a
          to zegar /byl kiedys piekny Zebrawski stajacy w moim kosciele a teraz stoi w
          prywatnym mieszkaniu/, a to obrazek.
        • losiu4 Re: Ile zarabiaja dobrodzieje??? 28.07.06, 08:58
          maryja_radio napisał:

> 363 zł kwartalnie !!! Dokładnie tyle płaci mój proboszcz dobrodziej, jako
          > podatek od swoich dochodów

zdeecyduj sie: albo tyle zarabia, albo tyle płaci podatku

> - 1 -
          > Taca. To oczywiste. Bez tego elementu żadna msza święta nie jest dość święta,
          > żeby ją warto było odprawić. Poza tym dla zapewnienia wiernym stosownej
          > motywacji tradycyjne 5 przykazań kościelnych udoskonalono w ten sposób, że
          > bogobojny katolik może już balangować kiedy chce byleby dobrze dawał na tacę
          > fachowcom.

bez tego elementu kazda msza swieta jest również jak najbardziej święta. Co
          złego w tym, że wierny chce ożyć na utrzymanie świątyni? Przecież księdzu za
          darmo pradu nie dadzą, ani ogrzewania kościoła nie zapewnią. Poza tym większosć
          tac idzie do kurii.

> - 2 -
          > Skarbony. Rozstawia się je w domach bożych tak gęsto
          > Zastosowany pretekst nie ma znaczenia, bo i tak wszystko trafia do rąk
          > proboszcza i tylko on wie, co się z tymi pieniędzmi dalej dzieje.

sądząc z gorliwości do płacenia takich jak Ty (o ileś postępowy katolik)
          skarbony raczej świecą pustkami. Poza tym istnieje coś takiego jak Rada
          Parafialna, to nie jest tak, ze ksiądz moze sobie dowolnie kwotami żonglować.
          Oczywista nie wyklucza to działań czarnych owiec, zdarzają sie i takie
          przypadki, sam slyszałem z ust kościelnego pewnego znanego kościoła opowieść o
          podbieraniu pieniędzy ze skarbony przez powiedzmy proboszcza.

> - 3 -
          > Zyski z wynajmowania nieruchomości. Po wejściu kleru do szkół państwowych
          > zostało na przykład około 23 000 tak zwanych punktów katechetycznych
          - 4 -
          >
          > Zyski z inwestycji budowlanych typu Roma Office Center w Warszawie. W tym
          > przykładzie inwestorem jest archidiecezja warszawska, która włożyła w to 24
          > miliony dolarów amerykańskich

czekaj, chcesz zabronić działalności gospodarczej? takiś liberał?

> - 5 -
          > Zyski z działalności przemysłowej. Szczególnie przemysł poligraficzny.
          > Poczytajcie o przewałach "Stella Maris".

czytalismy. Ponoć też paru esbeków i kapusiów się tam kręciło. Może to trochę
          rozjaśni sprawę. Tylko nie odbierz tego jako obronę za wszelką cenę
          przekręciazy i brak nadzoru ze strony kurii - za to powinni odpowiedzieć.

> - 9 -
          > Zyski z działalności nazwijmy to umownie "obszarniczej" . Przykład
          > gospodarstwo Carol. Kościelny Caritas kazał sobie dać 1 300 hektarów
          > państwowej ziemi

co znaczy "kazał sobie dać".. no dobra, dalej mi sie nie chce

Pozdrawiam

Losiu
      • maryja_radio Ciag dalszy ;-) 27.07.06, 21:31
        DRUGA GRUPA - OFICJALNE DOCHODY KSIĘŻY

17. Śluby.
        18. Pogrzeby.
        19. Chrzty.
        20. Kolędy.
        21. Intencje mszalne.

22. Wypominki 1 i 2 listopada ( podobno 1/10 oficjalnych rocznych dochodów
        indywidualnych pochodzi z tego źródła ). Czarni dobrze wiedzieli po co wymyślili
        ludziom tak zwany czyściec, mimo że takiego słowa nie ma w Biblii.

23. Pensje dla kapelanów wojskowych, policyjnych, szpitalnych, więziennych,
        strażackich itp. wypłacanych przez Polskę. Kapelanów wojskowych jest obecnie w
        przybliżeniu 200. W 1999 roku ujawniony oficjalnie budżet orydynariatu polowego
        wynosił 13,1 miliona złotych. MON płaci również za kaplice. Naszych granic broni
        eskadra 250 zakonnic na etatach sierżantów... W 2000 roku każda z nich ciągnęła
        z budżetu 1200 złotych. Ile ich jest obecnie i ile teraz ciągną nie wiem, bo
        gdzie to sprawdzić ? Posługuję się takimi danymi, jakie udało mi się gdzieś
        znaleźć. Prawdziwych żołnierzy do szału doprowadza tak zwany numer na kapelana,
        związany ze służbowymi mieszkaniami dla oficerów, ale to już inna historia.

24. Drugi cyc nadstawia dobrodziejom Ministerstwo Zdrowia. Trudno powiedzieć ilu
        kapelanów u nich się pasie, bo liczba rośnie jak na drożdżach. Prawdopodobnie
        jest to około 2000 księży. W 1999 roku Rzeczypospolita podawała liczbę 1500
        kapelanów szpitalnych, z tego około 1000 na etatach. Mniejsze cyce spontanicznie
        nadstawiają tacy krezusi jak policjanci, strażacy, funkcjonariusze więziennictwa
        itd. Powszechnie wiadomo, że pracownicy budżetówki są przepłacani, więc mogą
        sobie trochę poszastać...

25. Pensje dla katechetów ( czarnych i cywilnych ). Najpierw mieli uczyć religii
        w państwowych szkołach bezpłatnie, wszak mają powołanie i celem ich posługi jest
        zbawienie duszy niesmiertelnej Jasia i Małgosi. Teraz im już przeszło. Nie mam
        aktualnych danych, ale w 1999 roku pociągnąli od Polski około 600 milionów
        złotych łącznie ze składkami na ZUS !!! Instytut Statystyki Kk ujawnił, że w
        1998 roku pensje katechetek i katechetów pobierało 36 000 fachowców z tego 17
        757 "profi" i 18 381 amatorów.

TRZECIA GRUPA - ZYSKI Z OKRADANIA OJCZYZNY

26. Zyski z fikcyjnych darowizn: Do klasyki tego gatunku należy tak zwany "numer
        na księdza", który w pewnych kręgach stał się wręcz normą. Żeby się nie mądżyć
        powiem o co chodzi w najprostszych słowach. Jesteś dobrodziejem, lub jego
        cywilnym kolaborantem. Chcecie dorobić. Dobrodziej wystawia kolaborantowi
        zaświadczenie, że oto został obdarowany kwotą na przykład 100 000 złotych.
        Fiskus nie pobiera od dobrodzieja żadnego podatku, bo to ksiądz ( bo w teorii
        darowizna była na cele kultu religijnego ). Kolaborant odpisuje sobie od
        podstawy opodatkowania 100 000 zł, ale obecnie nie więcej niż 10 % rocznego
        dochodu, bo to szlachetny darczyńca. Za wystawienie fałszywego świadectwa
        dobrodziej wziął na przykład 10 000 zł. Całą zabawę finansuje Polska, która
        później nie ma na pielęgniarki i posiłki w szpitalach. Urzędnicy państwowi nie
        są głupi i oczywiście wiedzą o co chodzi. Właśnie dlatego, że nie są głupi
        siedzą cicho. Kto przy 18 % bezrobociu, mając dobrą państwową posadę zadrze z
        miejscowym dobrodziejem ? Skala okradania Polski przez duchownych z
        zastosowaniem tej techniki jest trudna do przeszacowania. Tygodnik Newsweek
        jakiś czas temu dopuścił się na księżach prowokacji dziennikarskiej i następnie
        wszystko opisał. Między innymi napisali, cytuję "Żaden duchowny nie odmówił nam
        współpracy w oszustwie". Wszyscy dobrodzieje chcieli wystawić poświadczenia, że
        otrzymali fikcyjne darowizny. Bóg w dekalogu coś wspominał, że nie będziesz
        dawał fałszywego świadectwa, czy jakoś tak, ale na pewno nie mówił tego poważnie...

27. Zyski z nadużywania zwolnień od ceł i akcyz od przedmiotów importowanych na
        cele kultu religijnego. Proceder przybrał tak gigantyczną skalę, że zrobiło się
        zbyt głośno i oficjalnie już im to trochę ukrócili. Najbardziej znane przykłady:
        Szajka z Rzeszowa w składzie ośmiu miejscowych proboszczów tylko przez jeden rok
        sprowadziła na cele kultu religijnego 92 luksusowe limuzyny i wpadła. Trio
        dobrodzieji z Lublina stuknęło Polskę na 400 000 złotych. Trzeba trafu. To
        akurat tyle, ile wynosi odszkodowanie zasądzone za dożywotnie kalectwo tej
        dziewczynki przygniecionej na cmentarzu parafialnym pewnego proboszcza. Kościół
        bezlitośnie procesuje się z kalekim dzieckiem. Przegrał już we wszystkich
        instancjach i dalej nie płaci. Ale ogólnie, gdyby się ktoś pytał ECCE HOMO.
        Alleluja i do przodu. Wszak nie na darmo Chrystus nauczał "sprzedaj wszystko co
        masz, pieniądze oddaj biednym i idź za mną". Gdybyście dobrodzieje faktycznie
        szli za Chrystusem, jak Was o to prosił, doszlibyście do łóżeczka tej
        dziewczynki, siedzieli na jego brzegu i czytali dziecku bajki Andersena. Jak
        można idąc za Chrystusem dojśc do willi proboszczów i pałaców biskupów, patrzeć
        sobie przez okno na ludzkie dramaty i liczyć pieniądze.

Na koniec sprawa najważniejsza: Koronnym argumentem kapłanów jest, że my to
        wszystko nie dla siebie..., my prowadzimy działalność charytatywną i to dlatego
        mamy takie przywileje. A otóż wielkie g... prawda !Na działalność charytatywną
        też dostajecie pieniądze z naszych podatków za pośrednictwem budżetu państwa !!!
        Na podstawie artykułu 14 ustęp 4 Konkordatu Polska musi kościelne zakłady opieki
        społecznej dotować dokładnie tak samo, jak państwowe. To samo dotyczy również
        szkół, przedszkoli i innych placówek oświatowo - wychowawczych Kościoła. Co
        najmniej 52 kościelne zakłady opiekuńczo lecznicze funkcjonują na państwowych
        pieniądzach z budżetu centralnego. Z budżetów wojewódzkich finansowane jest
        około 100 domów opieki społecznej, o których okoliczna ludnosć myśli, że to
        finansują księża. Za te pieniądze państwo mogłoby zatudnić normalne pielęgniarki
        i bez łaski. Poczciwi ludzie w Polsce są przekonani, że księża i zakonnice od
        ust sobie odmejmują i pomagają potrzebującym.

Drugim wielkim mitem jest dość powszechne przekonanie, że księża płacą normalne
        podatki. Gdybyśmy płacili Polsce takie podatki, jak oni, Polski już by nie było.
        Sprawę ich podatków reguluje ustawa z 20 listopada 1998 roku o zryczałtowanym
        podatku dochodowym (...) W największym skrócie wymiar tego podatku zależy od
        stanowiska ( proboszcz, wikary ), wielkości parafi i regionu Polski. Zamiast się
        z tym męczyć najlepiej po prostu zadzwonić do swojego Urzędu Skarbowego i
        zapytać. Moja parafia ma około 2000 mieszkańców. Proboszcz kwartalnie płaci
        dokładnie 363 złote, a wikary 307 złotych !!! Policzmy w prosty sposób: Mieszkam
        w wieżowcu - 12 kondygnacji po 4 mieszkania na jednym piętrze, razem 48
        mieszkań. Przyszedł dobrodziej "po kolędzie". Wpuszczono go do 40 mieszkań.
        Średnio zgarną po 50 złotych. 40 x 50 = 2000 złotych, a on rocznie płaci Polsce
        4 x 363 złote = 1452 złote tak zwanego dochodowego podatku ryczałtowego ! Ten
        podatek istnieje tylko po to, żeby mydlić oczy naiwnym ( do niedawna również
        mnie, bo nie miałem pojęcia, że tak to wygląda, dopóki nie napisałem tego postu
        ). Parafianka, która przed kościołem sprzedaje precle płaci Polsce więcej niż
        proboszcz dobrodziej. Za chwilę wyjdzie dobrodziej i ją opieprzy, że wybrała
        MIEĆ, a nie BYĆ, bo Kowalska dała na nowe ławki 150 a ona tylko 100.

• myslacyszaryczlowiek1 Re: Ciag dalszy ;-) 28.07.06, 04:02
          Jak już jesteś taki dokładny to o czymś zapomiałeś o WYDATKACH aby ten interes
          się kręcil.
          Nie zaprzeczam że są parafie że czarnym sie dobrze żyje szczgólnie w dużych
          miastach, ale są i biedne parafie, a sumie wszystko zależy od człowieka - księdza.
          Bo niestety ksiądz to też człowiek i jak człowiek ułomny i czasami się trafi to
          pedofil, to homoś, to pijak, to hazardzista itd. Ale raczej większość jest z
          powołania skoro tyle osób chrzci swoje dzieci.
        • losiu4 Re: Ciag dalszy ;-) 28.07.06, 09:01
          maryja_radio napisał:

> DRUGA GRUPA - OFICJALNE DOCHODY KSIĘŻY
          >
          > 17. Śluby.
          > 18. Pogrzeby.
          > 19. Chrzty.
          > 20. Kolędy.
          > 21. Intencje mszalne.

no wiesz co, szczęka mi opadła... a kto komu każe brac ślub w kościele,
          chrzcic, przyjmowac księzy po kolędzie (tu wielu księży zrezygnowało z
          bezpośredniego poboru) czy dać na intencję mszalną? Ksiadz dobrodziej z
          batogiem nad Tobą stoi czy co?

Pozdrawiam

Losiu
    • 2560a Re: Ks. Jankowski ujawni kto byl superagentem 27.07.06, 21:28
      z informacji uzyskanych od osob ktore prosza o dyskrecje wynika , ze glownym
      donosicielem byl pewien ministrant z otoczenia ks. Bursztynka , ktory byl
      zdobyc informacje dawal pralatowi dupy
      • kurtho I odpusc pralatowi jego winy... 27.07.06, 21:36
        ...jako i on odpuszcza swoim winowajcom.
    • wicary Re: Ks. Jankowski ujawnia, kto go inwigilował 27.07.06, 21:39
      Panie Jankowski może jednak zaczniesz od tego kogo sam inwigilowałeś. Niektórzy
      koledzy " po fachu" mieli odwagę
      • bykk Re: do szmaciarza "wicary" 27.07.06, 22:35
        Te, szmaciaku "wicary'!!!
        Czy Ty myślisz deko, hę?
        Jesteś widać prostakiem, albo innym głupkiem, który czeka jeno na opinię z Gie
        Wu!
        Weż na luz i pomyśl sam, nie czekaj co Ci GieWu wdupcy do pustego łba!
        hej!
      • losiu4 Re: Ks. Jankowski ujawnia, kto go inwigilował 28.07.06, 09:03
        wicary napisał:

> Panie Jankowski może jednak zaczniesz od tego kogo sam inwigilowałeś

sądzisz po sobie?

> Niektórzy koledzy " po fachu" mieli odwagę

przygniatająca wiekszosć tych "odwaznych inaczej" przyznała sie dopiero wtedy,
        gdy już dalej nie dało sie wykręcać kota ogonem.

Pozdrawiam

Losiu
    • fnoll proponuję wrócić do pięknej tradycji kamieniowania 27.07.06, 22:29
      od razu będzie wiadomo, kto jest naprawdę bez winy - naturalnie ten, co rzuca
      kamieniem
      • claudio1 Re: proponuję wrócić do pięknej tradycji kamienio 27.07.06, 23:04
        wierze w boga ojca . awy POLACY moldcie sie o´zdrowie , albowiem was
        wszystkich Demony osiadly, modlicie sie o zdrowie o rozum jest juz wam za
        pozno, wiec sluchajcie :Radio Maryja i Rydzyka, oddajcie mu wszystko co
        posiadacie ,albowiem to jest slowo moje, i tak spoczniecie w ubostwie
      • losiu4 Re: proponuję wrócić do pięknej tradycji kamienio 28.07.06, 09:04
        nikt nie wzywa do kamieniowania :) wystarczy, ze sie wie kto jaki jest :)

Pozdrawiam

Losiu
      • wet3 Re: fnoll 28.07.06, 16:03
        Przewrotna istoto! Zapomniales jeszcze dodac ukrzyzowanie. Widac, ze boisz sie
        o wlasny tylek i litosc chcesz dokola wzbudzic! Wszystkie robactwo nalezy
        wytrzebic z naszego organizmu narodowego.

fnoll napisal: <proponuje wrocic doo pieknej tragycji kamieniowania>
    • liber444 W KK to chyba sami pedofile i kapusie, 27.07.06, 22:56
      jak czytam na forum to połowa biskupów (to chyba tacy dyrektorzy oddziałów)to
      kapusie, a reszta to pedofile manifestujący swoja obecność podczas wizyty
      najwyższego guru. Totalnie zdemoralizowana instytucja. Mam nadzieje, ze tych
      zboków pogoni Giertych ze szkół.
      • claudio1 Re: W KK to chyba sami pedofile i kapusie, 27.07.06, 23:08
        czy wreszcie znajdzie sie taki co zaprowadzi przadek .polska co raz dalej
        zbliza sie do sredniowiecza, jeszcze troche zaczno czarownice polic na stosie

moldcie sie a skonczycie w ubostwie
        • axx61 Re: W KK to chyba sami pedofile i kapusie, 27.07.06, 23:16
          Powiedzmy ze jest lista.
          Oczywistym jest ze otwiera ja kabel" Bolek" czyli Wielki Elektryk.
      • losiu4 Re: W KK to chyba sami pedofile i kapusie, 28.07.06, 09:07
        liber444 napisał:

> jak czytam na forum to połowa biskupów (to chyba tacy dyrektorzy oddziałów)to
        > kapusie, a reszta to pedofile manifestujący swoja obecność podczas wizyty
        > najwyższego guru

mniej wiary w dogmaty wyborczej, ałtorytetów tudziez prawd głoszonych przez
        postępowców na forum, wiecej samodzielnego myslenia i obserwacji, a zaraz Ci
        sie pogląd zmieni :)

Pozdrawiam

Losiu
    • maxman01 Wstretne insynuacje GW na temat pedofilji Jankowsk 27.07.06, 23:37
      Wstretne insynuacje GW na temat pedofilji Jankowskiego byly poczatkiem konca
      tej gazety, ktora osiagnela poziom NIE czyli DNA!!
    • atosatos1 Niestety, chyba hierarchia kościoła kat. nie 27.07.06, 23:48
      dopuści do opublikowania listy agentów - księży.
      Spacyfikują Jankowskiego jak wcześniej Dziwisz ks. Zalewskiego.
      Trzęsą tyłkami w strachu o swój autorytet i autorytet swojego "zakładu pracy".
    • borrus A Bolek mówił mi 28.07.06, 06:48
      że ciągle ktoś na niego donosił- jakiś szpicel ksywa "mszalne wino koszerne",
      czy jakoś tak
    • ran4cy Re: Ks. Jankowski ujawnia, kto go inwigilował 28.07.06, 08:07

1. pułkownik Sosnowski Jan, Zastępca Szefa Wojewódzkiego Urzędu Spraw
      Wewnętrznych Służb Bezpieczeństwa w Gdańsku
      2. podpułkownik Kubiński Stanisław, Naczelnik Wydziału IV WUSW Gdańsk
      3. major Berdys Ryszard, Zastępca Naczelnika Wydziału IV WUSW Gdańsk
      4. kapitan Łyszkowski Zbigniew, Kierownik Sekcji Wydziału IV WUSW Gdańsk
      5. kapitan Zybura Mieczysław, Kierownik Sekcji Wydziału IV WUSW Gdańsk
      6. kapitan Romanowski Grzegorz, Kierownik Sekcji Wydziału IV WUSW Gdańsk
      7. pułkownik Będziak R., Naczelnik Wydziału II Departamentu IV Ministerstwa
      Spraw Wewnętrznych w Warszawie
      8. major Grzelak Wacław, Zastępca Naczelnika Wydziału "T" WUSW Gdańsk
      9. zob. nr 1
      10. podporucznik Wolender G., Inspektor Sekcji II A Wydziału IV WUSW Gdańsk
      11. podporucznik Kitowski Czesław, Inspektor Wydziału IV WUSW Gdańsk
      12. porucznik Ostapski Jan, Starszy Inspektor Wydziału IV WUSW Gdańsk
      13. porucznik Kaczan Józef, Starszy Inspektor Wydziału IV WUSW Gdańsk
      14. porucznik Markowski Marek, Inspektor Wydziału IV WUSW Gdańsk
      15. porucznik Rumanowski Roman, Inspektor Wydziału IV WUSW Gdańsk
      16. porucznik Jankowski Zbigniew, Starszy Inspektor Wydziału IV WUSW Gdańsk
      17. kapitan Maculewicz Władysław, Starszy Inspektor Wydziału IV WUSW Gdańsk
      18. podporucznik Balewski Włodzimierz, Inspektor Wydziału IV WUSW Gdańsk
      19. podporucznik Mozgawa Jerzy, Młodszy Inspektor Wydziału IV WUSW Słupsk
      20. młodszy chorąży Sobczak Piotr, Inspektor Wydziału IV WUSW Gdańsk
      21. porucznik Jabłecki W., (brak danych) WUSW Gdańsk
      22. podporucznik Stępnicki K., (brak danych) WUSW Gdańsk
      23. kapitan Garncarczyk Jacek, Starszy Inspektor Wydziału IV WUSW Gdańsk
      24. podporucznik Kiełkiewicz Eugeniusz, Inspektor Wydziału IV WUSW Gdańsk
      25. porucznik Piotrowski Dariusz, Starszy Inspektor Wydziału IV WUSW Gdańsk
      26. kapitan Rychert Zygmunt, Starszy Inspektor Wydziału IV WUSW Gdańsk Grupa
      Operacyjna w Karuzach
      27. porucznik Narbudowicz L., (brak danych) WUSW Gdańsk
      28. zob. nr 18
      29. kapitan Sowula Krzysztof, Kierownik Sekcji Wydziału IV WUSW Gdańsk
      30. kapitan Błaszczak Janusz, Starszy Inspektor Sekcji I Wydziału IV WUSW Gdańsk
      31. podpułkownik Wesołek Czesław, Starszy Inspektor Wydziału Inspekcji Zespołu
      ds. SB Komendy Wojewódzkiej Milicji Obywatelskiej w Gdańsku
      32. generał brygady Szczygieł Tadeusz, Dyrektor Departamentu IV MSW
      33. pułkownik Ring Zenon, Zastępca Szefa WUSW ds. SB Gdańsk
      34. pułkownik Stojek Andrzej, Zastępca Szefa WUSW ds. MO
      35. pułkownik Siwek Andrzej, Zastępca Szefa WUSW ds. Polityczno-Wychowawczych w
      Gdańsku
      36. pułkownik Treider Ryszard, Naczelnik Wydziału Transportu
      37. pułkownik Ożga Stefan, Zastępca Szefa WUSW ds. Służby Milicji w Gdańsku
      38. pułkownik Kasprowiak Edmund, Naczelnik Wydziału Inspekcji WUSW Gdańsk
      39. pułkownik Juśko Stefan, Zastępca Szefa Rejonowego Urzędu Spraw Wewnętrznych
      w Gdyni
      40. major Szelągowski B., Szef Miejskiego Urzędu Spraw Wewnętrznych w Sopocie
      41. major Winiarczyk J., Zastępca Naczelnika Wydziału Prewencji WUSW Gdańsk
      42. podpułkownik Jakubowski W., Zastępca Szefa MUSW Gdańsk
      43. major Depka H., Naczelnik Ruchu Drogowego MUSW Gdańsk
      44. podpułkownik Oleksiak Eugeniusz, Zastępca Szefa MUSW Gdańsk
      45. major Gumowski W., Zastępca Naczelnika Wydziału RD WUSW Gdańsk
      46. major Zacharyasz J., Zastępca Naczelnika Wydziału RD WUSW Gdańsk
      47. podpułkownik Rowiński W., Naczelnik Wydziału RD WUSW Gdańsk
      48. podpułkownik Brzozowiec H., Zastępca Szefa RUSW Gdynia
      49. podpułkownik Klimkiewicz S., Naczelnik Wydziału Kadr WUSW Gdańsk
      50. pułkownik Bachorski S., Szef MUSW Gdańsk
      51. pułkownik Gąsiorowski E., Naczelnik Wydziału Specjalnego
      (Operacyjno-Obronnego) WUSW Gdańsk
      52. podpułkownik Czajkowski R., Naczelnik Wydziału Prewencji WUSW Gdańsk
      53. major Stańczyk Leon, Naczelnik Wydziału V WUSW Gdańsk
      54. pułkownik Mularczyk K., Dowódca ZOMO Gdańsk
      55. zob. nr 50
      56. generał brygady Andrzejewski Jerzy, Szef WUSW Gdańsk
    • mister1 ministranci 28.07.06, 08:36
      bardzo mozliwe, ze milicja byla nim zainteresowana - ale glownie z powodu
      upodobania do mlodych chlopcow (za co nigdy nie stanal przed sadem).
      • janubar462 Re: ministranci 28.07.06, 12:56
        Jankowski był i jest megalomanem. Taki już będzie. Na różnych opozycjonistów
        donosili sierżanci, porucznicy, kapitanowie. Popatrzcie kto donosił na
        Jankowskiego. Generałowie, pułkownicy... Kierownictwo WUSW w Gdańsku,
        kierownictwo Ruchu Drogowego, jacyś Dyrektorzy Departamentów MSW /np. Kadr
        lub Transportu/ Ludzie, przecież to całe "naczalstowo" w większości nie
        widziało na oczy Jankowskiego. Jak mogli o nim donosić? Nie czytałem tych akt,
        lecz sądzę, że Jankowski odnotował te najważniejsze nazwiska tylko dlatego, iż
        figurowały w aktach jako decydenci /np. o przydzieleniu auta zadecydował Dyr.
        Dep. Transportu a o podjęciu obserwacji Szef WUSW. Megalomania i nic więcej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka