wlona
09.08.06, 06:06
Ech ty Wladek Sfrasyniaczek
O tak, oczywiscie, to jest tylko gra. Straszana, niefrasobliwoscia naznaczona - ruletka.
Bezmyslna zabawa niewypalem z przeszlosci. Odmawiajasz Wladek, spoleczenstwu prawa do
sprawiedliwosci. Sobie nadales prawo do decydowania, kto i ile bedzie wiedzial, na temat tej
zatloczonej minami przeszlosci.
W procesie dochodzenia do sprawiedliwosci, jest niezmiernie waznym, by udowodnic nie tylko fakt
popelnienia czynu karalnego, ale rowniez uwzglednic motyw, stopien zaangazowania, okolicznosci
lagodzace... Jednak te dodatkowe czynnosci maja miejsce dopiero w fazie podejmowania decyzji o
wysokosci kary dopiero. Ty zas ze swoim straszeniem minami, gloszac na lewo i prawo, ze kieruje
toba jakies wyzsze zrozumienie, prawdziwszej sprawiedliwosci, w istocie uniemozliwiasz podanie
sprawy do sadu, zatrzymujesz ja zanim sie moze rozpoczac, blokujesz elementarna
sprawiedliwosc.... Dlaczego to robisz? Czy rzeczywiscie wierzysz ze masz prawo narzucic mi, panu
Kowalskiemu i jego krewnym, kto i kiedy odpowie za decyzje podjete pod rzadami dyktatury?
Rzeczywiscie wierzysz, ze proces dochodzenia do sprawiedliwosci mozna zatrzymac? Toz przeciez
tylko go spatologizujesz w ten sposob. Odmawianie legitymizacji temu procesowi, nazywanie go gra,
zabawa, oskarzanie ludzi chcacych dekomunizacji o niskie pobudki, kwestionowanie ich moralnego
charakteru, wszystko to doprowadzilo do bardzo chorej sytuacji, w ktorej dojscie sprawiedliwosci
jest teraz nad wyraz watpliwe. Niech was, wszystkich oponentow oczyszczenia, moralnych
relatywistow, ktorzyscie absolutnie niezbedny spoleczenstwu proces dekomonizacj, zatrzymali pod
pretekstem, ze nie da sie go sprawiedliwie przeprowadzic, niech was wszystkich cholera! Juz mam
was tak dosyc. Tak mam dosyc tej sprzedajnej dyspozycyjnosci. Uzywaz swojego nazwiska jak k-rwa
urody. Tylko czekalem kiedy odpowiesz na wezwanie i wysmarujesz kolejny atak na odklamanie
zycia w Polsce, ty skandaliczny slugusie, dyzurna prostytutko! Kiedys cie cenilismy i szanowali,
dlatego twoje slowo mialo wage. Dzisz juz nie. Zaden ci makijaz nie pomoze. Przylozyles reki do
zdlawienia wolnosci. Odpieprz sie! Prawdziwym rezultatem twojej uzurpacji jest straszne
pomieszanie pojec, moralny chaos, nieufnosc do wladzy, cynizm wsrod mlodych. Moralne autorytety!
A niech was cholera, wy moralne dzieci. Pijane dzieci we mgle. Czys ty nigdy nie slyszal, ze to
Prawda ma cie wyzwolic? No to przez dedukcje, jej brak jaki bedzie mial skutek?