viscon to układ 09.08.06, 09:06 najwyraźniej premier kaczor odkrył kolejny "układ" - tym razem zakamuflowany w przyrodzie; układ, który zagraża bezpieczeństwu Polski. a skoro UE interweniuje, to już z całą pewnością jest to zamach na suwerenność naszego kraju. co więc robić? powycinać lasy, w których ukrywa się wróg. osuszać jeziora, na których dnie pełzają liberalne łże-elity. powystrzelać zwierzynę, ptactwo połapać w sidła, bo to zagrożenie szpiegostwem. a tak na poważnie - ten człowiek, tzw. premier, w swojej obsesji przekracza już granice śmieszności i groteski. on staje się po prostu niebezpieczny dla kraju. jak dalej pójdzie, to EU będzie miała nas już dosyć i zacznie karać finansowo ile wlezie. i co wtedy wymyśli jaśnie panujący? jak to wytłumaczy Polakom? czy odkryje kolejny antypolski spisek? Odpowiedz Link Zgłoś
bikeman Re: to układ 09.08.06, 09:22 > czy odkryje kolejny antypolski spisek? co do tego akurat nie ma zadnych watpliwosci... :/ caly ten pis to banda kretynow, bedziemy dlugo sie leczyc po ich "wspanialych rzadach"... Odpowiedz Link Zgłoś
baryla2000 Re: to układ 09.08.06, 09:27 Z przerażeniem odkrywam u siebie zaczątki myślenia spiskowego. W tym ośmieszaniu Polski i wywoływaniu konfliktów z UE zaczynam dostrzegać plan miłościwie nam panującego mający na celu wyprowadzenie Polski z UE. Bo ciągle czegoś ta Unia od nas chce, stawia wymagania, a my przecież suwerennym narodem jesteśmy i nie będzie nikt nam mówił, czy mamy swoje środowisko zniszczyć czy nie!!! Toż to nasze, narodowe i na wskroś polskie środowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
bikeman Re: to układ 09.08.06, 09:30 > Toż to nasze, narodowe i na wskroś polskie środowisko. w zwiazku z czym pokazmy unii co o niej myslimy i rozpier*@$#^% to wszystko! A co, przeciez mozemy, nie braciszku? Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: to układ 09.08.06, 11:20 baryla2000 napisał: > Z przerażeniem odkrywam u siebie zaczątki myślenia spiskowego. W tym > ośmieszaniu Polski i wywoływaniu konfliktów z UE zaczynam dostrzegać plan > miłościwie nam panującego mający na celu wyprowadzenie Polski z UE. Że ośmieszanie Polski zostanie wykorzystane do wyprowadzenia nas z UE, to zgoda. Że jest to chęć pp. Kaczyńskich, Giertychów i Lepperów, też. Że jest to przemyślany plan, nie. Nie potrzeba żadnego planu, wystarczy, że PiS, LPR, Samoobrona i ich miłościwie panujący nam przywódcy są, jacy są. Odpowiedz Link Zgłoś
warmonger Re: to układ 09.08.06, 18:40 Wykarczować lasy, gdzieś trzeba w końcu wybudować te 3 mln mieszkań ;) Odpowiedz Link Zgłoś
myweb co za MŁOTY 09.08.06, 09:12 omfg Jak patrze na to co wyprawiaja nasi rzadzacy to rece opadaja... czy te dwa pokurcze wraz z "wielkim bratem" i mulatem z samejbrony nie potrafia przesiedziec jednego tygodnia ... nei niszczac wszystkiego wokolo... rece opadaja... jak nie uklady, to agenci, lustracja, geje, lesby, kara smierci, kopanie sie z ruskimi, niemcami... z ukraina nei lepiej... co za shit... co za glupki... juz niedlugo bedzie figa z makiem zamiast kasy z unii na dotacje w ramach ochrony srodowiska (a te ponoc najlatwiej uzyskac)... co za bagno... niestety... jaki kraj taki rzad... ale jest jeden pozytyw Radio Maryja ;)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
bozena.adam Re: co za MŁOTY 09.08.06, 09:22 Wiekszosc sie zgadza, ze rzad jest tragiczny. Skutki ich decyzji będziemy odkręcać przez kolejne dziesiatki lat. Jak na razie to wszyscy sie cofamy do lat PRL a nie idziemy na przód. Ciekawa jestem ile jeszcze czasu i bezsensownych decyzji musi byc aby ludzie cos zrobili, wyrazili swoje zdanie. Czy ktos zwrocil uwage, ze mimo oburzenia spoleczenstwa, sondaże PiS rosną? Odpowiedz Link Zgłoś
bikeman Re: co za MŁOTY 09.08.06, 09:24 > Czy ktos zwrocil uwage, ze mimo oburzenia spoleczenstwa, sondaże PiS rosną? owszem, zwrocil i nie rozumie... chyba pora wyjechac, skoro w tak "inteligentnym" spoleczenstwie przyszlo nam zyc Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: co za MŁOTY 09.08.06, 11:24 > owszem, zwrocil > i nie rozumie... > > chyba pora wyjechac, skoro w tak "inteligentnym" spoleczenstwie przyszlo nam > zyc To może być część problemu - kto ma trochę inteligencji i trochę sił witalnych - wyjeżdża. Odpowiedz Link Zgłoś
dobrotka06 Re: co za MŁOTY 09.08.06, 11:56 Wyniki sondazy zależą od wziętej do badania próby. Trzeba tylko odpowiednio dobrać środowisko, w którym się robi badania.... To nie trudne.... Tyle, że mmamy w takim razie ORWELLA w naturze... :( Odpowiedz Link Zgłoś
myweb Re: co za MŁOTY 09.08.06, 09:32 bozena.adam napisała: > [...] Czy ktos zwrocil uwage, ze mimo oburzenia spoleczenstwa, sondaże PiS rosną? moze to tylko swiadczyc o naszym tepym spoleczenstwie... Odpowiedz Link Zgłoś
antykwakwa "Sondażowe" manipulacje PISuaru... 09.08.06, 11:14 myweb napisał: > bozena.adam napisała: > > > [...] Czy ktos zwrocil uwage, ze mimo oburzenia spoleczenstwa, sondaże Pi > S rosną? > moze to tylko swiadczyc o naszym tepym spoleczenstwie... ... albo o "sondażowych" manipulacjach, rodem z dawnego PRL-u. Nie chce mi sie bowiem wierzyc, ze az taka duza spoleczenstwa jest rzeczywiscie tak tepa... A poza tym wyniki takich sondazy nie sa w ogole reprezentatywne.... No bo co to za statystyka, gdy mamy do czynienia z grupa 1000 ludzi... Smiech na sali!!! A poza tym az dziw bierze, ze w roznych gazetach/zrodlach rozne wyniki sondazy, czesto wg. "politycznej przynaleznosci";) Odpowiedz Link Zgłoś
antykwakwa Re: "Sondażowe" manipulacje PISuaru... 09.08.06, 11:16 ERRATA - Mialo byc: "Nie chce mi sie bowiem wierzyc, ze az taka duza spoleczenstwa" Odpowiedz Link Zgłoś
tjbykowicz Re: "Sondażowe" manipulacje PISuaru... 09.08.06, 11:18 to juz chyba nie jest kwestia hmmmm wiary ;) Odpowiedz Link Zgłoś
4bani Zwróciłem na to uwagę. 09.08.06, 09:47 No niestety drenaz mózgów zrobił swoje.Obecna Polska (wg PiSu) to wina układu- rolnicy, moherowe berety, ortodoksi w to wierzą.Ci co nie wierzą pracują poza granicami kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
tjbykowicz (n/t) a ci, ktorzy jeszcze zostali, zaczeli sie 09.08.06, 09:51 zastanawiac czy moze jednak dac dyla....;) Odpowiedz Link Zgłoś
refleksyjny To nie społeczeństwo się burzy - to garść nawiedzo 09.08.06, 11:00 nych Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Jak to spoleczenstwo dba o przyrode widac... 09.08.06, 11:04 ... gdy sie wejdzie do pierwszego lepszego lasu zawalonego smieciami, albo zobaczy sie stan trawnikow w polskich miastach.... Odpowiedz Link Zgłoś
ciupacka Re: co za MŁOTY 09.08.06, 11:03 > Czy ktos zwrocil uwage, ze mimo oburzenia spoleczenstwa, sondaże PiS rosną? Owszem ale nie jestem w stanie tego zrozumieć. Myślę że to pytanie do psychologów i socjologów. Nie znam nikogo kto popiera pis i potrafiłby racjonalnie wytłumaczyć dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: co za MŁOTY 09.08.06, 11:26 > Nie znam nikogo kto popiera pis i potrafiłby racjonalnie wytłumaczyć dlaczego. Ja znam jedną osobniczkę, chwalącą Kaczyńskiego za to, że "wreszcie robi porządek z Żydami". Aż się boję wysnuwać wnioski. Odpowiedz Link Zgłoś
tjbykowicz Re: co za MŁOTY 09.08.06, 11:29 "wreszcie (z)robi porządek z..." pojawia sie w wypowiedziach wyborcow PiSu dosc czesto co jasno pokazuje na jakich emocjach PiS bazuje Odpowiedz Link Zgłoś
matekk Ja to bym tego Szyszko... 09.08.06, 09:23 powiesił za jajca na gałęzi jakiegoś drzewa, które ma zostać wycięte pod którąś ze wspaniałych inwestycji PISuarów i ich koalycjantów.Te patafiany w rządzie jeżdżą na wakacje za granice i nie wiedzą jaką mamy wspaniałą przyrodę...Za co się te PISiory nie wezmą wszystko rozpierniczą...Boże ratuj.Ten Szyszko to nie jest minister ochrony środowiska ale główny mąciciel i dewastator przyrody w Polsce, mojej pięknej ojczyźnie. Odpowiedz Link Zgłoś
norbertrabarbar Re: Szyszko wbrew naturze 09.08.06, 09:15 Co tu się będzie przyroda bez pozwolenia premiera rozrastać! Wy.. ją na zbity pysk! "Gosiu!" Bierz ją!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bozena.adam Re: Szyszko wbrew naturze 09.08.06, 09:18 Jestem zdumiona pomysłami prof. Szyszko. Wchodzac do UE i podpisujac Nature 2000 doskonale wiadomo było z czym to się wiaze. Poza tym ochrona przyrody, naturalnych ekosystemów jest naszym obowiazkiem a nie przeklenstwem. DZiwi mnie fakt jak łatwo można zmieniac zdanie. Dosc niedawno Pan Szyszko był za Natura 2000 obecnie jest przeciw... Odpowiedz Link Zgłoś
bravor Re: Szyszko wbrew naturze 09.08.06, 09:47 Śmiech mnie ogarnia jak czytam te posty myślących inaczej, którzy przyklasną wszystkiemu co ktoś obcy powie, ufają obcym, nie swoim. A wystarczyło dokładnie przyczytać artykuł. Komisarz unijny niczym sowiecki politruk gania z naganem i straszy Polskę sankcjami. Za co? że ma mało terenów w programie Natura 2000, a mnie wydaje się, że 3/4 Polski jest w tym programie, bo tylko lasy, pola, łąki, z rzadka dotknięte działalnością człowieka. Śmiech mnie ogarnia gdy komisarz stawia takie same wymagania Polsce, która jest w UE od półtora roku, jak starym członkom. Śmiech mnie ogarnia bo wszędzie w Europie wyginęły jakieś ptaszki czy roślinki, a w Polsce mają się dobrze. Śmiech mnie ogarnia gdy słyszę, że obszary objęte Naturą 2000 przylegają do portu Rotterdam, w najbardziej zniszczonych ekologicznie rejonach Europy. Śmiech mnie ogarnia gdy czytam, że PKP domaga się ustanowienia rejonów objętych Naturą 2000 bo dostanie wtedy dotacje na remont torowisk. A jednocześnie zabrania się w tych rejonach prowadzić nowych inwestycji. To Polska ma już zostać z taką infrastrukturą jak obecnie? Czemu komisarz z naganem nie powie, że Polska nie może się rozwijać bo UE nie pozwala? Czemu nie powie, że gęstość sieci drogowej i kolejowej w Polsce jest najniższa w UE, czemu nie powie, że ilość gruntów ornych w Polsce jest najwyższa w UE. Czemu służą te matactwa? Odpowiedz Link Zgłoś
woytek99 Re: Szyszko wbrew naturze 09.08.06, 09:53 ...może pękniesz od tego śmiechu, o jeszcze jednego durnia było by mniej Odpowiedz Link Zgłoś
pm7303 No fakt, smiech ogarnia! 09.08.06, 10:08 Jak sie czyta wypociny takiego 'entyligenta' jak ty. Doucz sie najpierw, przeczytaj co to za program Natura 2000 (nawet po polsku znajdziesz w internecie), potem troche pomysl (o ile to mozliwe) a na samym koncu, bierz sie za wypisywanie swoich 'przemyslen' w internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
viscon bravor, bravor... 09.08.06, 10:13 śmiech mnie ogarnia, choć sardoniczny, kiedy czytam takie posty jak twój. czy ty nie rozumiesz co to są zobowiązania międzynarodowe? że obecność w UE to nie tylko wyciąganie łapy po kasę, ale i przestrzeganie podpisanych umów, które są respektowane przez wszystkie kraje Unii? nie porównuj komisarzy Unii do politruków sowieckich, bo Moskwa trzymała nas za gardło siłą, a Bruksela może powiedzieć "bye-bye". i nikt za nami nie będzie tęsknił. może nawet odetchną z ulgą, że mają z głowy takich pajaców jak kaczyńscy i ich wierni poddani. wtedy nie będzie dotacji, ale i nikt nie będzie też niczego od nas wymagał. zaproponuj mi teraz, do kogo Polska się wtedy zwróci? Rosja, Białoruś czy może Serbia? akurat to co wyprawia PiS, trąci jak najbardziej czasami PRL-u. żyję na tyle długo, że dokładnie pamiętam jak wtedy było. na koniec dodam, że wolę zaufać tym, którym ufają inni. jakoś tak się składa, że praktycznie cała Europa przestrzega umów i porozumień. tylko Polska zaczęła fikać pod rządami bliźniaków. a to geje, a to kara śmierci, a to obrażanie się na innych, teraz środowisko naturalne... ile jeszcze? poza tym Europejczycy to nie są dla mnie obcy, ale rozumiem, że dla bliźniaków tak - obcy wyrachowani zdziercy, którzy tylko patrzą jak oskubać Polskę z suwerenności i narzucić prawo, którego Polska dawno zobowiązała się przestrzegać. radzę pamiętać o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Jedno zdanie: 09.08.06, 10:23 > A jednocześnie zabrania się w tych rejonach > prowadzić nowych inwestycji. okresla poziom Twojej kompromitacji i ignorancji w zakresie omawianego zagadnienia. EOD Odpowiedz Link Zgłoś
czechy11 Re: Szyszko wbrew naturze 09.08.06, 10:27 Wolę tego w twoim mniemaniu politruka niz PiS - owskich pseudointeligentów. Natura nie przeszkadza inwestycjom. Twoje teksty o politrukach tak typowo LPR- owskie i PiS - owskie sa nudne i brzmią jak zdarta płyta. A fakt jest taki, że PiS-owskie, LPR-owskie i Samobronne ćwoki reprezentują poziom małorolnego tępego idioty z wiochy zabitej dechami. Odpowiedz Link Zgłoś
adwach Re: Zadzwoń do Radio Maryja 09.08.06, 10:42 i tam sie powyżalaj. Tam lubią słuchać takich oszołomów!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bravor Re: Zadzwoń do Radio Maryja 09.08.06, 11:59 Do "myślących inaczej": jeśli nie potraficie przeczytać i zrozumieć tekstu to do łopaty, takich też potrzeba w Polsce, ale więcej takich jak wy potrzeba w Niemczech. Nie napisałem nic przeciwko programowi UE - NATURA 2000. Jeśli ktoś tak z was zrozumiał to jest ociążały umysłowo. Zbluzgać łatwo, lecz podjąc dyskusje trudno, bo trzeba mieć trochę oleju w głowie, nie tylko sieczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
refleksyjny .........................Ich posty są przerażające 09.08.06, 11:03 bravor napisał: Śmiech mnie ogarnia jak czytam te posty myślących inaczej, którzy przyklasną wszystkiemu co ktoś obcy powie, ufają obcym, nie swoim. Płakać z rozpaczy - wpędzą Polskę w torfowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Hmmmm, bez tych torfowisk.... 09.08.06, 11:05 ...mamy powodzie. Tyle w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
refleksyjny Re: Bez deszczu nie ma powodzi - nawet jeżeli są 09.08.06, 11:07 torfowiska Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Deszcze wlasnie mamy... i od razu powodzie i 09.08.06, 11:09 podtopienia.... Nie zaklinaj rzeczywistosci - nie wychodzi Ci to. Odpowiedz Link Zgłoś
dobrotka06 Re: Szyszko wbrew naturze 09.08.06, 12:06 Bo to jest właśnie siła Polski - te wszystkie grunty orne, lasy, pola i łąki... Z jakiej paki każdy kraj ma wyglądać tak samo? Dlaczego mam wszędzie natykać się na drogi, autostrady i tory? A zauważyć, że tych dróg i torów wystarczyłoby spokojnie na ten nasz niewielki kraj gdyby tylko po prostu zwiększyć ich stadard? Wyremontować? Odpowiedz Link Zgłoś
robson63 Re: Szyszko wbrew naturze 09.08.06, 09:25 Minister Środowiska przeciwko środowisku... Taka paranoja to tylko Kaczolandzie jest mozliwa... Szkoda słów :-((((( Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll minister dewastacji środowiska i niemocy 09.08.06, 09:30 taki tytuł powinien mieć pan Szyszko a Jarosła Kaczyński pięknie nawiązał do peerelowskiej tradycji kreowania słowem rzeczywistości "wbrew zachodniej propagandzie"... kiedy się skończy czas starych pierdzieli w polityce?? Odpowiedz Link Zgłoś
warmonger Re: minister dewastacji środowiska i niemocy 09.08.06, 18:41 Wtedy, kiedy wymrze pokolenie PRL-owskie albo przynajmniej ludzie urodzeni przed 1973 rokiem. Odpowiedz Link Zgłoś
poginski Re: Szyszko wbrew naturze 09.08.06, 09:31 PiS po raz kolejny próbuje zrobić z nas ciemniaków. Lepiej powiedzieć, że to UE blokuje nam inwestycje, niż po prostu stwierdzić nieudolność polskich urzędników odpowiedzialnych za ochronę środowiska. Chociaż ostatecznie to urzędnicy robią tylko to, czego oczekują od nich przełożeni (ministrowie). Odpowiedz Link Zgłoś
benkenobi2000 Re: Szyszko wbrew naturze 09.08.06, 09:32 Dlaczego PIS wystepuje przeciw swojemu swiatopogladowi? Przeciez twierdza ze tylko dla Boga sa zastrzezone tworzenie i usmiercanie (aborcja, eutanazja,....) a czym sie rozni bezpowrotne zniszczenie Doliny Rospudy? Przeciez to ingerencja w prawa Pana Boga. Jak (mam nadzieje) przyjda bardziej swiatli ludzie do rzadow w Polsce i beda chcieli wyjac ten beton to juz zabitej doliny nie uratuja... Kretynskie twierdzenia, ze estakada nie bedzie przeszkadzac nad dolina sa o tyle ciekawe, ze aby ja wybudowac trzeba doline w poprzek rozjechac ciezkim sprzetem. W poprzek doliny powstanie pas jak autostrada zniszczony calkowice no bo z helikoptera nie zbuduja podpor. Odpowiedz Link Zgłoś
potatos Re: Szyszko wbrew naturze 09.08.06, 09:42 Dzieki ci Boże za wstapienie do UNII---to chociaz tych obrosnietych baranow powstrzymuje i znalazla bat na nich Odpowiedz Link Zgłoś
hubba_hubba Źle zdefiniowany problem 09.08.06, 09:42 Problem z NATURĄ 2000 nie polega na tym, że obszarów chronionych jest za dużo (albo za mało). Nieszczęście bierze się stąd, że ochronę przyrody prowadzi się w Polsce w sposób czysto biurokratyczny, patrząc na ograniczenia w inwestowaniu wyłącznie formalnie i nie analizując faktycznej uciążliwości konkretnych inwestycji dla środowiska. Ktoś sobie np. wymyślił, że Zalew Szczeciński jako obszar siedliskowy NATURA 2000 jest obszarem priorytetowym, bo jest to tzw."laguna". Taka klasyfikacja praktycznie całkowicie uniemożliwia inwestowanie na Zalewie i wokół niego i blokuje rozwój turystyki w tym rejonie. Tak naprawdę, to trzeba bardzo dużo dobrej woli, żeby z hydrologicznego punktu widzenia uznać Zalew za lagunę (chyba głównie dlatego, że "Zalew Szczeciński" tradycyjnie tłumaczy się na "Szczecin Lagoon", gdyż w jężyku angielskim brak jest dokładnego odpowiednika słowa "Zalew"). W efekcie zablokowano w miejscowości Nowe Warpno (w istniejącym porcie rybackim!) budowę baseniku jachtowego, nie dającego faktycznie żadnych negatywnych oddziaływań na środowisko, poprzez postawienie inwestorowi wymagań nie do spełnienia (m. in. zażądano szczegółowego zbadania tras przelotów ptaków nad Zalewem). W tym samym Nowym Warpnie zażądano od inwestora przeprowadzenia procedury środowiskowej dla 25 metrów wodociągu (rurka 1,5 cala) idącego pod istniejącym chodnikiem i doprowadzającego wodę do nabrzeża remontowanego w porcie. W całej Europie obszary NATURA 2000 traktuje się rozsądnie: uczciwie bada się faktyczną uciążliwość inwestycji dla środowiska, a potem albo się ją ogranicza, albo/i wprowadza się działania kompensacyjne. Zakaz inwestowania jest ostatecznością. W Polsce większość wojewódzkich konserwatorów przyrody na obszarach NATURA 2000 stawia z reguły inwestorom warunki nie do spełnienia - "na zapas", żeby nikt się nie przyczepił, że nie chroni się należycie środowiska. Niby wszyscy oni mówią, że na obszarach NATURA 2000 można przecież inwestować, a potem stawiają - już na piśmie - wymogi zupełnie zaporowe nawet dla bardzo mało uciążliwych inwestycji. Efekt jest taki, że inwestorom i samorządom na samo hasło NATURA 2000 nóż się w kieszeni otwiera, a powszechna opinia (jak widzimy, podzielana również przez premiera) jest taka, że system NATURA 2000 blokuje inwestycje i uniemożliwia rozwój gospodarczy kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 My ogolnie jestesmy znani z tego, ze... 09.08.06, 10:31 ... dyrektywy unijne tak obostrzamy, ze wychoadza z tego niesamowite dziwolagi. Ale jest to efekt zwyczajnie zenujaco niskiego poziomu wiedzy z danego zakresu wsrod urzednikow panstwowych zajmujacych sie przkladaniem przepisow unijnych na polski grunt. Wychodzenie przed orkiestre, na zasadzie - lepiej wiecej niz mniej - jest tu standardem. Najbardziej banalny przyklad - wytyczne co do fotografii biometrycznych do paszportow. Ehhhh Odpowiedz Link Zgłoś
refleksyjny system NATURA 2000 blokuje rozwój gospodarczy kraj 09.08.06, 11:10 hubba_hubba napisał m.in.: "system NATURA 2000 blokuje inwestycje i uniemożliwia rozwój gospodarczy kraju." Niestety masz rację Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Zebys tak jeszcze zrozumial calosc wypowiedzi... 09.08.06, 11:11 ... swojego przedmowcy... Odpowiedz Link Zgłoś
tjbykowicz chyba zrozumial 09.08.06, 11:14 tylko wycial i wkleil to zdanie, ktore mu "pasilo" Odpowiedz Link Zgłoś
maotsetung2 Refleksyjny nie jestes na biezaca niestety.. 09.08.06, 13:36 Refleksyjny nie jestes na biezaca niestety bo Minister Szyszko wlasnie oglosil (sprawdz na stronie www.mos.gov.pl), ze bardzo popiera program Natura 2000, a to brzydki Wajrak podaje nieprawdziwe informacje. No to masz klopot. Jestes teraz w opozycji do PIS-owskiego ministra. I co teraz bedzie? Za chwile okaze sie, ze premier tez popiera program Natura 2000. Jak jestes zwolennikiem PIS-u to musisz szybko zmieniac [poglady, zeby nadazyc za liderami... Odpowiedz Link Zgłoś
dobrotka06 Re: Źle zdefiniowany problem 09.08.06, 12:14 No cóż kiedy nasi inteligentni rządzący (ze średnim szczeblem włącznie)uważają, że najłatwiej zakazać. Najlepiej wszystkiego. I poniekąd mają rację bo gdyby nie zakazywać to trzeba byłoby myśleć a tego nikt tam nie umie robić.... przecież nawet w szkolle tego nie uczą. I to w żadnej! Odpowiedz Link Zgłoś
warmonger Precz z PISem! 09.08.06, 09:45 Mam nadzieję, że wyborcy od teraz przy każdej okazji zagłosują PRZECIWKO PISowi. Odpowiedz Link Zgłoś
warmonger Re: Precz z PISem! 09.08.06, 12:28 Plw. Antarktydzki topi sie w alarmujacym tempie na skutek zmiany klimatu. PRECZ Z PISEM! ZAKONCZYC EMISJE CO2! Odpowiedz Link Zgłoś
tjbykowicz Re: Szyszko wbrew naturze 09.08.06, 09:45 w zeszłym tygodniu zrobiłem sobie wolne od gazet TV juz dawno nie ogladam w tym tygodniu stwierdzilem, ze nie wiem co sie dzieje, moze by tak poczytac itepe...... w przyszlym tygodniu robie wolne znowu :) codziennie jakas informacja, ktora naprawde wk@#$%^ w poniedzialek to bylo nawet smieszne we wtorek irytujace dzisiaj jest sroda i mam juz dosc ;) widocznie na ataki/komentarze nt. gejow, lesbijek nikt juz nie reaguje, zreszta dla pisiorow tez sie to juz pewnie zrobilo nudne, wiec przyp.eprzyli sie do drzew, ptakow, bagien, mierzei, dolin - one im nie odadza i nic nie odpowiedza zaden rzad nie byl tak tepy i bezczelny...i wk#$%^&*jacy GRATULUJE PISIORY!!! JESTESCIE NAJLEPSI!!! Oby jeszcze tylko przez 3 lata....maksymalnie Odpowiedz Link Zgłoś
soulworm to juz nawet nie dziwi. 09.08.06, 09:47 motloch z rynsztoka wybral sobie motloch na tron. Odpowiedz Link Zgłoś
kaza40 Re: Szyszko wbrew naturze 09.08.06, 09:48 zupełny brak rozeznania nie tylko tego ministra jest porażający, ich dyspozycyjność w stosunku do kaczyńskich została doprowadzona do absurdu Odpowiedz Link Zgłoś
mario.osh jedyne co mini.ster ma wspólnego z naturą to 09.08.06, 09:49 nazwisko. choć powinien nazywać sie ziemniak lub burak. tez by było w zgodzie z naturą i lepiej okreslałoby go jako człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
m.malone Ludzie, spokojnie 09.08.06, 09:50 Przecież to nie jest minister OCHRONY środowiska, tylko minister środowiska. i czemu sie dziwicie? Odpowiedz Link Zgłoś
kaza40 Re: Ludzie, spokojnie 09.08.06, 09:54 jestem spokojna tak długo jak nie pomyślę że jak nie dostaniemy pieniędzy z unii to wyciągną rękę po nasze pieniądze Odpowiedz Link Zgłoś
hanauma Re: Szyszko wbrew naturze 09.08.06, 09:59 czy to ten profesor sggw, ktory nic nie robi? to widac. Odpowiedz Link Zgłoś
psychohumanista Re: Szyszko wbrew naturze 09.08.06, 10:07 wywala nas z tej ue w koncu... Odpowiedz Link Zgłoś
tjbykowicz Re: Szyszko wbrew naturze 09.08.06, 10:21 minister srodowiska przeciwko ochronie srodowiska minister budownictwa przeciwko budownictwu minister edukacji przeciwko rzetelnej edukacji premier przeciwko wszytkim bo najwazniesza przeciez jest konfrontacja, yeah! Odpowiedz Link Zgłoś
antykwakwa Kaczynski nie pamieta co mowi... 09.08.06, 10:33 Jeden z przedmowcow napisal: "A czy premier wogóle wie o czym mówi?" Powiem tak, oczywiscie, ze nie wie, a jak cos wczesniej mowil to i tak nie pamieta, albo nie chce pamietac (stara kacza spiewka;) Mianowicie nie pamieta tego co kilka dni temu mowil... To takie kacze rozdwojenie jazni, kaczy kretynizm, nie wspominajac o kaczej sklerozie. Wtedy podczas swojego poltoragodzinnego expose Kaczynski nadmienil przeciez, ze jest za programem Natura 2000, za ochrona rzadkich roslin i zwierzat. A teraz opowiada glupoty, że: "resort środowiska powinien dążyć do zmniejszenia powierzchni kraju objętej unijnym programem ochrony przyrody Natura 2000", bo... "ta Natura tak się rozszerzyła, że praktycznie rzecz biorąc, nic zbudować nie można". Oj panie Kaczynski przydaloby sie branie biosteronu, albo kuracja u psychiatry - najlepiej w odizolowanym zamknietym zakladzie;) A tak poza tym czytajac te jego wypowiedzi (czytaj: kaczy belkot, mamrotanie) nie trudno zauwazyc, kiedy Kaczynski wie a kiedy nie wie o czym mowi;) Najczesciej nie wie! Niestety! Odpowiedz Link Zgłoś
tjbykowicz Re: Kaczynski nie pamieta co mowi... 09.08.06, 10:43 kaczki mają krótką pamięć ;) a tak eee >>serio<<, to moze nie jest tak zle...moze premierowi wystarczyla by lecytynka i cos na uspokojenie... w TV byl kiedy taki program ze Zborowskim i przedszkolakami - "Gimnastyka buzi i jezyka" - powinni przywrocic ten program na antene, a Kaczynski powinien wziac udzial w programie (jako przedszkolak, nie jako Zborowski), albo czynnie poogladac, bo mamrocze gorzej niz ja o 6:30 ;), niezaleznie od tego, czy (mysli, ze) mowi cos z sensem, czy bez. A potem sa "trdnsci wzrnkw" Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: Kaczynski nie pamieta co mowi... 09.08.06, 11:40 antykwakwa napisał: > Jeden z przedmowcow napisal: "A czy premier wogóle wie o czym mówi?" > Powiem tak, oczywiscie, ze nie wie, a jak cos wczesniej mowil to i tak nie > pamieta, albo nie chce pamietac (stara kacza spiewka;) Mianowicie nie pamieta > tego co kilka dni temu mowil... To takie kacze rozdwojenie jazni, kaczy > kretynizm, nie wspominajac o kaczej sklerozie. Wtedy podczas swojego > poltoragodzinnego expose Kaczynski nadmienil przeciez, ze jest za programem > Natura 2000, za ochrona rzadkich roslin i zwierzat. Nie słucham bełkotu p. premiera, więc i tamtego kawałka nie słyszałem. Jeśli (wybacz ten tryb) dobrze przytaczasz fragmenty jego expose, to znaczy, że Kaczyński uzyskał, w sposób może niezamierzony, nowy instrument polityczny - nikt (prawie) już nie słucha, co mówi, więc i reakcje, na to, co robi, są bardziej ograniczone, niż gdyby go traktowano poważnie, a nie jak dziecko, które dorwało się do władzy. Cholera, mam brzydkie analogie... Odpowiedz Link Zgłoś
antykwakwa Re: Kaczynski nie pamieta co mowi... 09.08.06, 15:32 rs_gazeta_forum napisał: > Nie słucham bełkotu p. premiera, więc i tamtego kawałka nie słyszałem. Jeśli > (wybacz ten tryb) dobrze przytaczasz fragmenty jego expose, to znaczy, że > Kaczyński uzyskał, w sposób może niezamierzony, nowy instrument polityczny - > nikt (prawie) już nie słucha, co mówi, więc i reakcje, na to, co robi, są > bardziej ograniczone, niż gdyby go traktowano poważnie, a nie jak dziecko, któr > e > dorwało się do władzy. Cholera, mam brzydkie analogie... ... ja tez nie slucham tego belkotu, bo kto by wytrzymal chocby kilka minut;) ale traktuje to raczej w sposob "kabaretowy". Z drugiej strony, bedac czujnym, wspomniany "instrument polityczny" chyba nam nie grozi, bo kazdy rozsadnie myslacy obywatel koduje sobie w swojej glowie te niespojnosci i klamstwa w wypowiedziach naszego "premiera" i jego calej pis´ dolonej swity. Ale mysle, ze wiele osob skrupulatnie notuje te wszystkie szachrajstwa kaczej mafii;) a ich durne kacze glowy kiedys zleca... ;) Daj BOZE!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: Kaczynski nie pamieta co mowi... 09.08.06, 17:23 > wiele osob skrupulatnie notuje te wszystkie szachrajstwa kaczej mafii;) a ich > durne kacze glowy kiedys zleca... ;) Daj BOZE!!!!! No właśnie, że skoro tylko Ty zauważyłeś tę bijącą w oczy niespójność, to znaczy, że już nawet dziennikarze tego nie robią, nie wspominając o politykach! A co zlecenia kaczych głów - w sensie fizycznym im tego absolutnie nie życzę - w sensie politycznym jak najbardziej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wuk4 Skorumpowany urzędas dewastuje przyrodę 09.08.06, 10:39 lepiej chyba dla polskiej przyrody będzie go wywalić na zbity pysk z tego ministerstwa Odpowiedz Link Zgłoś
warmonger Zgadzam się - mianować mnie ministrem środowiska 09.08.06, 11:46 A natychmiast zrobię ze środowiskiem porządek. Zacznę od zakazu emisji CO2. Odpowiedz Link Zgłoś
jazg1 O jakich pieniądzach mowa? 09.08.06, 10:48 Przecież trzeba połowę wkładu własnego dać, żeby dostać (lub nie) forsę z WE. Czyli podnosimy koszty, płacimy połowę i coś nam dorzucą. To jest kiepski interes. Odpowiedz Link Zgłoś
azosiolek Re: O jakich pieniądzach mowa? 09.08.06, 12:03 Jasne, lepszym interesem jest, gdyby nic nie dorzucali i sami ponosilibyśmy całe koszty? Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Szyszko wbrew naturze 09.08.06, 10:50 "Co na to minister? Kilkakrotnie prosiliśmy o komentarz do wypowiedzi premiera, do programu Natura," do pewnych rozwiązań Natura 2000faktycznie można sie przyczepić :) " do kontrowersji wokół budowy autostrady w Dolinie Rospudy." raz: nie autostrada a obwodnica dwa: wszedłem sobie na stronę Natura 2000, na wyszukiwanie obszarów Natura 2000 i... nie znalazłem takiej doliny :( " Doczekaliśmy się tylko oświadczenia rzecznika: "Ministerstwo Środowiska nie komentuje wypowiedzi Pana Premiera RP"." a co tu komentować? Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
przemek.nycz Re: Szyszko wbrew naturze 09.08.06, 10:59 Przez takie rządy nasz kraj znów będzie "za murzynami". W moim regionie samorządy chcą budować i żyć zgodnie z przyrodą ale na to są potrzebne środki z UE. Widzę jednak, że nic z tego nie będzie bo bracia bliźniacy wolą znów destrukcję niż racjonalne myślenie. To jest katastrofa za którą podziękujmy moherom i ojcu dyrektorowi !! Odpowiedz Link Zgłoś