Dodaj do ulubionych

Islamski terroryzm

11.08.06, 11:53
Czy gdyby ktos dalby wam na ulicy w zeby to pisalibyscie o tym ze mial trudne
dziecinstwo, do szkoly pod gorke, ojciec bijali po glowie itd? Czy nie pora
napisac otwarcie ze islam jest nie do pogodzenia ze wspolczesnym zachodnim
systemem wartosci? Po jednej stronie mamy rownosc plci, ras, wierzen,
orientacji seksualnych (osobiscie nie przepadam za pedziami ale to moje prawo)
po drugiej przekonanie o wyzszosci islamu nad innymi religiami, kolesi nad
panienkami, terroru nad dialogiem. Czy jestem jedynym czytelnikiem ktory
dostrzega ten problem? Czy nasze corki beda zakfefione (kfef to taki przenosy
namiot ktory w krajach islamu nosza na sobie kobity). Prosze o logicze posty
ale jezeli ktos nie moze wytrzymac to zniose tez troche obelg. Dziekuje za uwage.
Obserwuj wątek
    • taus Re: Islamski terroryzm 11.08.06, 14:04
      > Czy nie pora napisac otwarcie ze islam jest nie do pogodzenia ze wspolczesnym > zachodnim systemem wartosci?

Oczywiście, że jest do pogodzenia, tylko trzeba sie za to odpowiednio zabrać, trzeba wymóc asymilacje imigrantów, wpoić im tutejsze zwyczaje pokazać kulture, a nie tak jak brytyjczycy, którzy z programu nauki szkolnej usówają wszystko co ma jakiś zwiazek z religią, albo brytyjskim imperializmem, itd żeby tylko nie urazić którejś grupy. W szkole dzieci nie poznają wzajemnie swoich kultur, i kiedy dorosną, coraz trudniej o wzajemne zrozumienie. Brak asymilacji środowisk imigranckich prowadzi do ich wykluczenia z ogółu społeczeństwa, a takie wykluczenie ma to do siebie, że szuka rozwiązań radykalnych.

Trzeba też wspomnieć o innym smutnym błędzie państw europejskich, mianowicie o przymykaniu oko, na zgodne z religią(?) łamanie prawa, np przemilczanie np "honorowych zabójstw"...
      > Po jednej stronie mamy rownosc plci, ras, wierzen,
      > orientacji seksualnych (osobiscie nie przepadam za pedziami ale to moje prawo)

Jeśli idzie o Polske to chyba tylko fasadowo...

> po drugiej przekonanie o wyzszosci islamu nad innymi religiami, kolesi nad
      > panienkami, terroru nad dialogiem.

Większość religi jest przekonana o własnej wyższości.
      Współczesne religie są w wiekszości patriarhaty.
      Np. wiesz, że kiedyś żydowscy mężczyźni w codziennych modlitwach dziękowali bogu za to, że nie są niewiastami ?? W Izraelu mamy jednak równość płci.
      Kluczem do dialogu jest wzajemne zrozumienie, jego brak

I pomyśleć, że kiedy w średniowieczu arabowie najeżdżali europe, nieśli nam kulture i tolerancje, nie wspominając o środkach czystości.
      • xioncpb Re: Islamski terroryzm 11.08.06, 14:32
        > I pomyśleć, że kiedy w średniowieczu arabowie najeżdżali europe, nieśli nam
        > kulture i tolerancje, nie wspominając o środkach czystości.

proponuję poczytać coś o zajęciu przez arabów sycylii. tolerancja polegała tam
        chyba na tym, że głowy ścinano jednocześnie i kobietom, i mężczyznom...

Merytorycznie do reszty twojej wypowiedzi odnieść się nie mogę, bo nie zawiera
        ona żadnej merytorycznej treści, tylko zbiór pobożnych życzeń, przekłamań i
        innych banialuk.

nie wiem co ćpałeś ale daj mi namiary na swojego dilera.
        • taus Re: Islamski terroryzm 11.08.06, 16:20
          Dużą część tych niemerytorycznych kwesti w wersji rozszerzonej możesz z łatwością znaleźć w prasie i książkach wystarczy poszukać...
      • masher Re: Islamski terroryzm 12.08.06, 00:54
        >wpoić im tutejsze zwyczaje pokazać kulture

wpoić? za kogo się uważasz by mówić komuś jak ma myśleć, co kochać, jak wierzyć!
        Chcesz komuś coś wpajać? Może jak już uważasz się za takiego światłego,
        nieomylnego i cudownego to może załóż własny kult religijny- ktoś może pewnego
        dnia uzna twoją boskość. A może obudzisz się pewnego dnia w pokoju bez okien i
        klamek... i to tobie bedą wpajać nowe wartości byś pewnego dnia powrócił do świata
    • maureen2 Re: Islamski terroryzm 11.08.06, 16:30
      ludzie ci wyrośli w określonej kulturze,wierze,wyemigrowali ze swoich krajów,
      ponieważ nie odpowiadały im. Przyjechali do Europy, innej kultury,gdyż widocz-
      nie im odpowiadała i powinni się do niej przystosować,nikt nie każe im zmieniać
      wyznania. Natomiast koszty imigrantów są bardzo wysokie dla danych krajów.
      Policja i służby danych krajów zamiast zajmować się swoimi złodziejami rowerów
      i samochodów, czy awanturami domowymi zajmuje się środowiskami imigrantów, musi
      się rozbudowywać w celu czuwania,czy nie knują oni jakiegoś zamachu terrorysty-
      cznego czy rozruchów. A koszty ponosi całe społeczeństwo.
    • boston911 Re: Islamski terroryzm 11.08.06, 19:18
      vdesign napisał:

>(osobiscie nie przepadam za pedziami ale to moje prawo)
      To w tym wzgledzie zgadzasz sie z islamofaszystami? Nie wiem jak to odebrac.
      Czy to znaczy, ze jestes troche podobny do nich?
      • vdesign Dziekuje za komentarze... 11.08.06, 23:23
        Moj pierwszy post byl duzym skrotem myslowym wiec rozwine teraz kilka watkow.
        1.Pedzie
        Nie, to nie to samo. Mam swoje zdanie na temat homoseksualnego stylu zycia ale
        nie przeklada sie to na zadna zorganizowana dyskryminacje. W zachodnim modelu
        panstwa ludzie moga myslec swoje ale nikomu z tego powodu nie spadnie wlos z
        glowy, dopuki wszyscy poruszaja sie w granicach prawa. W wielu muslimskich
        panstwach sodomia jest nielegalna a homosie karani i publicznie ponizani. Pomimo
        moich przekonan, nigdy bym sie pod czyms takim nie podpisal. Zauwazcie tez ze w
        Izraelu, USA i innych krajach czesto sa demonstracje przeciw polityce ich
        rzadow. Kiedy ostatni raz slyszeliscie o demonstracjach w Iranie przeciw rzadom
        ajatollachow? Na pewno jest tam jakas mniejszosc ktora ma dosyc islamskiej
        republiki - dlaczego nie demonstruja? Bo nie chca zostac zlinczowani. To jest
        prawdziwa roznica miedzy zyciem publicznym na zachodzie i w turbanowie. Podobnie
        jest z traktowaniem innych religii. U nas kazdy moze myslec ze znalazl cos dla
        siebie, ze inni bladza, ale nie ma to zadnego wplywu na status innowiercow w
        zyciu publicznym. W swiecie islamu niewierni maja status dhimmi (chronieni ale
        gorsi) i placa wyzsze podatki. Oficjalne podejscie do dhimmi, w zaleznosci od
        kraju, miesci sie w przedziale od cichej pogardy do oficjalnej dyskryminacji i
        tepienia.

2.Islam przyniosl kulture do Europy
        To prawda, ze miedzy 8mym i 14tym wiekiem kultura Maurow w Hiszpanii byla o dwie
        glowy ponad tym co miala reszta Europy. Jeszcze w 16tym wieku Europa wysylala
        mlodych na dwor Ottomanski zeby sie otrzaskali z wielkim swiatem. Ale od 18go
        wieku to juz Turcy wysylali swoja mlodziez do Berlina i Paryza. Muzulmanie,
        spetani islamskim dogmatyzmem nie zalapali sie na rewolucje przemyslowa i od
        tego czasu ciagle traca dystans do reszty swiata.

Prosze o kolejne komentarze.
        • vdesign Re: Dziekuje za komentarze... 11.08.06, 23:32
          3.Czy islam jest kompatybilny z zachodnim swiatem
          To co napisales taus to prawda, ze trzeba asymilowac itd tylko ze po odrzuceniu
          wszystkiego w islamie co jest nie do pogodzenia z zachodnim modelem panstwa nie
          zostanie prawie nic. To tak jakby mowic ze pedofilia jest do zaakceptowania w
          zyciu spolecznym pod warunkiem ze pedofile zostali przeformowani i juz sie nie
          zabawiaja sie z dziecmi (nie sa juz wtedy pedofilami). Moge rozwinac jezeli
          chcesz pociagnac ten watek - napisz.
          • vdesign Re: Dziekuje za komentarze... 11.08.06, 23:38
            4. Wszystkie religie sa przekonane o wlasnej wyzszosci
            To pewnie prawda ale my na zachodzie nie zyjemy w panstwach religijnych wiec nie
            ma to specjalnego wplywu na zycie publiczne - patrz punkt 1. Poza islamem nie
            znam innej religii ktora otwarcie wzywalaby do nawrocenia (ogniem i mieczem, czy
            moze raczej materialami wybuchowymi w butelkach na picie) reszty swiata na
            prawdziwa wiare. Chrzescijanstwo ucywilizowalo sie w 17tym i 18tym wieku. Islam
            sie nie ucywilizowal.
            • vdesign Re: Dziekuje za komentarze... 12.08.06, 06:40
              >Np. wiesz, że kiedyś żydowscy mężczyźni w codziennych modlitwach dziękowali
              bogu >za to, że nie są niewiastami ?? W Izraelu mamy jednak równość płci.

Zgadzam sie ze inne religie tez nie sa do pogodzenia z zachodnim modelem panstwa
              ale religie poza islamem nie maja ambicji w kwestii panstwowosci. Jedynym
              katolickim panstwem jest watykan, nie znam zadnych panstw ktore bylyby
              konstytucjonalnie buddyjskie, hinduistyczne czy satanistyczne. Tak gwoli
              wyjasnienia to jest troche zamieszania w sprawie pojecia "Zyd". Znam
              przynajmniej trzy rozne znaczenia tego terminu:
              1. Zyd jako przedstawiciel rasy zydowskiej (taki z zakrzywionym nosem)
              W tym znaczeniu wlasciwie powinno sie mowic semita, bo to jest definicja
              rasowo-genetyczna. W znaczeniu semickim izrael jest panstwem zydowskim bo kazdy
              semita ma "prawo powrotu" czy jest judaista czy nie - patrz punkt 2
              2. Zyd jako wyznawca religii zydowskiej
              W tym sensie powinno sie mowic judaista bo wsrod semitow sa wyznawcy roznych
              religii jak tez ateisci. W sensie religijnym izrael nie jest panstwem zydowskim
              bo wszyscy obywatele maja w miare rowne prawa. W miare bo na przyklad tzw.
              ortodoksyjni zydzi nie musza sluzyc w wojsku. Ale w polsce jehowi tez mogli sie
              wymigac a nie mozna powiedziec ze polska byla republika jehowska.
              3. Zyd jako obywatel panstwa izrael
              W tym znaczeniu arabowie mieszkajacy w panstwie izrael tez sa "zydami" co brzmi
              absurdalnie. Powinno sie mowic "obywatel izraela"

• vdesign Re: Dziekuje za komentarze... 12.08.06, 06:42
                Przepraszam - buddyjska monarchia jest bhutan!!! Tybet tez byl konstytucyjnie
                buddyjski dopoki nie zagarnely go chiny.
          • taus Nie masz racji :-) 05.09.06, 12:31
            PRzecież w czystej teorii chrześcijaństwa, czy Judaizmu też nie powinno dać się pogodzić z wartościami świata zachodniego, a jednak się udało.
            Polscy tatarzy, są przykładem idealnie zaasymilowanych muzułmanów.
            Tak naprawdę wystarczyłoby, żeby panowała któraś z bardziej oświeconych wersji islamu.
      • lze_elita.71 To mi przypomina...muslimski manifest antygejowski 12.08.06, 03:16
        Gdy jednego z brytyjskich Muslimow za homofobie zganiono, wsparl go natychmiast
        caly Muslimski swiat, takze spoza UK - jest w Islam-on
        line.

• nandux Re: Islamski terroryzm 11.08.06, 23:28
      vdesign napisał:

> Czy gdyby ktos dalby wam na ulicy w zeby to pisalibyscie o tym ze mial trudne
      > dziecinstwo, do szkoly pod gorke, ojciec bijali po glowie itd? Czy nie pora
      > napisac otwarcie ze islam jest nie do pogodzenia ze wspolczesnym zachodnim
      > systemem wartosci? Po jednej stronie mamy rownosc plci, ras, wierzen,
      > orientacji seksualnych (osobiscie nie przepadam za pedziami ale to moje prawo)
      > po drugiej przekonanie o wyzszosci islamu nad innymi religiami, kolesi nad
      > panienkami, terroru nad dialogiem. Czy jestem jedynym czytelnikiem ktory
      > dostrzega ten problem? Czy nasze corki beda zakfefione (kfef to taki przenosy
      > namiot ktory w krajach islamu nosza na sobie kobity). Prosze o logicze posty
      > ale jezeli ktos nie moze wytrzymac to zniose tez troche obelg. Dziekuje za uwag

A judeochrzescijanski terroryzm panstwowy ? Jedyna słuszna religia to jest
      narzucanie swiatopogladu przez państwo, co jest rowniez ograniczeniem wolnosci i
      dyskryminacją innych narodowosci lub wyznawcow religii
      • lze_elita.71 To po kiego fallusa do UK przyjechali? Mogli 12.08.06, 03:18
        pozostac w swoim starym kraju. A skoro dobrowolnie wlezli miedzy wrony, to
        powinny krakac po europejsku, jak i ony:)
    • pan.pielgrzym Re: Islamski terroryzm 11.08.06, 23:36
      Sęk w tym, żeby nie nakręcać spirali przemocy. Czasem też aż się ciśnie na usta, że zatraciliśmy instynkt samozachowawczy, bo nie tępimy za każdy zamach muzułmanów.
      • nandux Re: Islamski terroryzm 11.08.06, 23:38
        pan.pielgrzym napisał:

> Sęk w tym, żeby nie nakręcać spirali przemocy. Czasem też aż się ciśnie na usta
        > , że zatraciliśmy instynkt samozachowawczy, bo nie tępimy za każdy zamach muzuł
        > manów.

Problem jest głębszy. Przeciez ci co chcieli zrobic zamach to nie dlatego, ze im
        sie tak chciało. Zostali zmuszeni do tego. Przez kogo ? Wiadomo.
      • masher Re: Islamski terroryzm 12.08.06, 00:58
        a jak postrzegasz w takim razie, jeśli oczywiście można zapytać, militarny
        sposób pozyskiwania intratnych kontraktów, gwarancji wydobycia ropy z regionu
        bliskiego wschodu. Myślisz, że cała afera z Irakiem była czysto humanitarna?

W jednym się zgodze- pora przestać nakręcać spirale przemocy i nauczyć się zyć
        razem. Ta planeta jest wystarczająco wielka by kazdy mial swój dom, język,
        ojczyzne i wyznanie.
    • masher o chorej ideoologii 'terorystycznego' islamu 12.08.06, 00:50
      Skoro świat zachodu jest taki tolerancyjny to dlaczego nie pozwoli islamowi
      poprostu istnieć w jego najczystszej formie? Islam nie zabija, nie wola do
      nienawiści. Jak każda wiara wymaga poświeceń, obrony wlasnych wartości. Nie wiem
      dlaczego ludzie dziwią się, że przyparci do muru, zaszczuci bronią się i tego w
      co wierzą. To właśnie zachodnia chora, rozmemłana ideologia, brak podstawowych
      wartości, poszanowania kulturowego, wyznaniowego, zawiści, nienawiści, pogardy
      dla wszystkiego co obce, ślepe narzucanie innym swoich 'wartości'... itd...
      można wymieniać godzinami dosadnie opisując zgniliznę moralną jaka się leje ze
      wsząd.
      Ktoś jeszcze się dziwi, że wolą zginąć w walce o własną wolność i wiare z kimś
      kto chce im ja zdeptać?
      Kim są ci którzy jawią się jako mędrcy niosący ogarek oświecenia kulturowego?
      Jak twór powstający na rzezi rdzennych mieszkańców ameryki- indian- śmie mówić
      co wolno i jak powinna wyglądać kultura istniejąca od wielu wieków! Jak śmieją
      narzucać im swoją wolę ci którzy za szczyt wolności uznają pieniądz i zerową
      moralność!!! Bo ich prawem jest bzykanie tej samej płci, przeszczepianie sobie
      cycków czy wstrzykiwanie botoksu/silikonu bo blyszczące czasopismo mówi, że tak
      trzeba! Ta wymóżdżona cywilizacja otyłych ludzi śmie coś komuś narzucać?

Piszę te słowa jako chrześcijanin, nie mający obaw przed kultura i religią
      islamu. Oni sa na litość Boska takimi samymi ludzmi jak MY wszyscy! Nie dajmy
      się zwarjować gadającym pustym głowom z telewizorów. Oni rzerują tylko na naszej
      naiwności, myślą, że jak coś powiedzą to jest święte! Zapomieli o jednym-
      zostali wybrani z woli swoich narodów by im służyć, a nie wyzyskiwać, ogłupiać i
      okłamywać! Myślmy za siebie i nie dajmy się zwarjować

Pozdrawiam i mam nadzieję, że nie jestem odosobnionym przypadkiem który wierzy,
      iż sa jeszcze normalni i myślący ludzie.
      • dosc_tego A ja chce wolnosci i islam mi w tym przeszkadza... 12.08.06, 01:02
        I w imie chronienia wolnosci mojej a takze wolnosci innych jestem gotow walczyc
        z islamem.
        • masher Re: A ja chce wolnosci i islam mi w tym przeszkad 12.08.06, 01:05
          Jedno skromne pytanie- w czym Tobie przeszkadza Islam? Choć jeden RACJONALNY
          argument poproszę. Odpowiedz sobie na jeszcze jedno pytanie- jakim prawem chcesz
          narzucać komuś swój światopogląd, oni tego nie robią.
          • lze_elita.71 Masz w moim poscie o Bozym Narodzeniu w Arabii:) 12.08.06, 03:24

• lze_elita.71 A ja chce obchodzic Christmas w Arabii Saudyjskiej 12.08.06, 03:23
          I pojsc tam na Pasterke (jest i w kosciele anglikanskim, spokojna glowa), i
          pospiewac glosno koledy, i zlotym krzyzykiem na owlosionej piersi blyskac - tez
          w tej Arabi;)
          • masher Re: A ja chce obchodzic Christmas w Arabii Saudyj 12.08.06, 09:54
            widac lubisz jedynie blink blink i obrażanie innych... ale to przemilczmy

W jakim celu chcesz tam isc, przecież ich brudne twarze cię rażą, zapomiałeś? I
            co to jest ta Arabia? Może zle mnie w szkołach uczyli, może cos zaniedbałem,
            wyjaśnij nam maluczkim.
            • lze_elita.71 W przeciwienstwie do ciebie ja zywych Arabow 05.09.06, 15:33
              widzialem. takze tych z Arabii Saudyjskiej. I zawsze twierdzilem, ze
              w "Hiltonie" bardziej zadbanych i wypielegnowanych mezczyzn nie uwidzisz. A ty
              ich zaraz od brudasow. Rasista!
      • lze_elita.71 Taak..Ci z Londynu byli zaszczuci: w chalupach po 12.08.06, 03:21
        milionie dolcow kazda (i to tych najskromniejszych), ktore - chocby byli
        smierdzace lenie - i tak kiedys odziedzicza? A jazda mercami i bemwicami
        tatusiow? Chlopcy byli "uciskani", bo panstwo im po ferrari nie dalo...Nie
        rozsmieszaj, pacanie!
      • vdesign odpowiedz 1 12.08.06, 03:44
        Zakladam ze pytania sa do mnie wiec odpowiadam. Twoj post jest dlugi wiec
        odpowiadam na raty.

> Skoro świat zachodu jest taki tolerancyjny to dlaczego nie pozwoli islamowi
        > poprostu istnieć w jego najczystszej formie?

Problem nie jest w tym czy zachod pozwoli islamowi istniec w formie czystej czy
        skazonej. Problem w tym czy islam pozwoli istniec zachodowi. To nie my
        podkladamy bomby w samolotach i pociagach krajow muzulmanskich tylko oni w
        naszych. To nie my mowimy ze chcemy reszte swiata nawrocic na chrzescijanstwo,
        konsumeryzm, kapitalizm. To turbany glosza wszem i wobec ze nawroca nas, kulture
        zachodnia na islam. Ogniem i zelazem. Najczystsza (chronologicznie) forma islamu
        to religia praktykowana za zycia mahometa. Jego wataha podbila wtedy caly bliski
        wschod i wiekszosc polnocnej afryki. Zabijajac, palac i biorac niewolnikow. Sam
        mahomet udzielal szczegolowych instrukcji kiedy mozna miec seks (czyt. gwalcic)
        z niewolnicami z podbitych plemion, ze mozna sie w nie spuszczac, ze potem
        trzeba umyc fiuta itp. To jest na pismie, latwo znalezc na necie. Osobiscie nie
        jestem zainteresowany islamem w zadnej formie, czy tej czystej z gwalceniem
        pojmanych kobiet czy w skazonej z wysadzaniem samolotow, ale nie mam nic
        przeciwko temu zeby wszystkie formy istnialy. Jak najdalej ode mnie.

>Islam nie zabija, nie wola do
        > nienawiści

Masz chyba dostep do innych zrodel niz ja. Ten islam ktory ja znam zabija i
        nawoluje do nienawisci. Krotki cytat z poprzedniego szefa Hezbollah (Partii
        Boga). Zdaje sie ze odstrzelili go Izraelczycy. "My nie walczymi z wami zeby cos
        od was dostac. Walczymy z wami zeby was wyeliminowac". Jest mase innych
        podobnych cytatow - iran, teleban, algieria, alkaida itp. Pytanie czy te cytaty
        tak naprawde oddaja ducha islamu, moze to sa przeinaczenia? Ale dlaczego w takim
        razie nie ma oficjalnych sprostowan ze strony religijnych autorytetow ze nie, ci
        panowie troche zbladzili, ze islam to milosc a nie zabijanie?
        • masher Re: odpowiedz 1 12.08.06, 10:03
          > Problem w tym czy islam pozwoli istniec zachodowi. To nie my
          > podkladamy bomby w samolotach i pociagach krajow muzulmanskich tylko oni w
          > naszych.

Racja, zachód nie musi tego robić. Ma do dyspozycji marynarke, lotnictwo,
          piechotę artylerie i inne. Prześledź sobie choćby powstawanie panstwa Izrael.
          Zobaczysz jak to pańtewko traktowało tamtejszych mieszkańców. Zobaczysz mordy,
          krew i sianie nienawiści. Zobaczysz nawet to, że Anglików także nie bali się
          mordować. Jak poczytasz o wsparciu zachodu a konretnie ameryki, różnej broni
          oraz jej użyciu w stosunku do ludności cywilnej. Może wtedy będziesz wiedział
          jedno- ten cywilizowany zachód nie musi jednostkowo sie wysadzać, on morduje na
          wiekszą skale znajdując coraz nowsze i bardziej wydumane powody.
          • vdesign Re: odpowiedz 1 12.08.06, 23:34
            > Racja, zachód nie musi tego robić. Ma do dyspozycji marynarke, lotnictwo,
            > piechotę artylerie i inne. Prześledź sobie choćby powstawanie panstwa Izrael.
            > Zobaczysz jak to pańtewko traktowało tamtejszych mieszkańców. Zobaczysz mordy,
            > krew i sianie nienawiści. Zobaczysz nawet to, że Anglików także nie bali się
            > mordować. Jak poczytasz o wsparciu zachodu a konretnie ameryki, różnej broni
            > oraz jej użyciu w stosunku do ludności cywilnej.

Uwazam ze wojen powinno sie unikac ale jezeli sa konieczne to trzeba je walczyc
            najlepsza dostepna technologia aby ograniczyc ofiary wsrod wlasnych zolnierzy.
            Amerykanie w 2WS stacili tylko 350 000 zolnierzy bo mieli technologie i do tego
            uwazali ze ludzie sa wazniejsi od zlomu i jak bylo trzeba to porzucali czolgi i
            wiali. Sowieci stracili lacznie ponad 20 000 000 ludzi bo nie dbali o ludzkie
            zycie a jak ktorys zolnierz zgubil kalasza to kula w leb. Byly tez inne powody -
            wojna toczyla sie na terytorium rosji a nie usa ale te liczby mowia za siebie.
            Sultan mehmet zdobyl konstantynopol uzywajac dzial bo je mial a mogl przeciez
            wysylac saperow z mloteczkami - tak byloby bardziej honorowo. Mordowali wszyscy
            przez wiekszosc dziejow swiata, czasem zachod byl gorszy od wschodu czasem
            odwrotnie. Kiedy krzyzowcy zdobyli jerozolime to wyrzneli wszystkich, kiedy
            saladyn ja odbil to zakazal rzezi i chwala mu za to. Przesledzilem dokladnie
            historie panstwa izrael i uwazam ze racje sa podzielone. Zydzi zyli w izraelu
            przez wiele wiekow w zamierzchlej przeszlosci, wypedzono ich sila i przez 2000
            lat nie porzucili ambicji panstwowych. Tzw. palestynczycy koczowali na tym
            terenie przez kilka wiekow, nigdy nie stworzyli panstwa i do poczatku 20go wieku
            nie mieli nawet ambicji panstwowych. Ockneli sie na zasadzie "my tez" kiedy o
            panstwie zaczeli mowic zydzi . Kiedy onz zadekretowala podzial ziem brytyjskiego
            mandatu w palestynie sasiednie panstwa arabskie najechaly izrael, dostaly w dupe
            i wycofujac sie podzielily miedzy siebie czesc ziem przyznanych przez onz
            palestynczykom. Ludnosc cywilna mordowali i arabi i zydzi, dostepna sobie
            bronia. Tak z makabrycznych ciekawostek statystycznych, czy wiesz ze od 1948
            roku duzo wiecej palestynczykow zginelo z rak arabow niz zydow?
      • vdesign Odpowiedz 2 12.08.06, 04:28
        > Skoro świat zachodu jest taki tolerancyjny to dlaczego nie pozwoli islamowi
        > poprostu istnieć w jego najczystszej formie?

Pomyslalem jeszcze ze moze przez najczystsza forme islamu rozumiesz sufizm albo
        bahaii? Jezeli tak, to oba te kierunki byly na roznym etapie dziejow bezlitosnie
        przesladowane w krajach muzulmanskich. Na pewno latwiej jest dzisiaj byc bahaii
        na zachodzie niz w iranie.

> To właśnie zachodnia chora, rozmemłana ideologia, brak podstawowych
        > wartości, poszanowania kulturowego, wyznaniowego, zawiści, nienawiści, pogardy
        > dla wszystkiego co obce, ślepe narzucanie innym swoich 'wartości'... itd...
        > można wymieniać godzinami dosadnie opisując zgniliznę moralną jaka się leje ze
        > wsząd.

Zgadzam sie z toba ze zachodnia cywilizacja nie jest idealna i tez nie ma
        czystych rak. Ale w mojej opinii, nawet z cala pop-kultura i nie-moralnoscia,
        jest lepsza od jakiegokolwiek innego modelu panstwa praktykowanego obecnie na
        swiecie. Proste pytanie: czy wolalbys zeby twoje dzieci wychowywaly sie,
        chodzily do szkoly i potem zyly w:
        a/ sudanie
        b/ iranie
        c/ pln korei
        d/ zachodniej europie
        Po prostu odpowiedz a/ b/ c/ d/. Zachod nie jest rajem ale daje kazdemu
        czlowiekowi szanse przyzwoitego zycia, a silnym jednostkom ponadto mozliwosc
        wyrazania swoich opinii bez grozby przesladowan. a/ b/ i c/ moze nie pokazuja
        golego pepka britney spears w tv ale za to trzymaja obywateli za morde.
        • masher Re: Odpowiedz 2 12.08.06, 10:11
          Odpowiem tak: nie chciałbym aby wychowywały się w USA ani innym kraju gdzie
          moralność i kultura jest zerowa. Gdzie nawet w dzisiejszych czasach inność
          znaczy wrogość- nawet dzis można w stanach nie ma równości etnicznej. Można
          zarobić kulkę tylko dlatego, że 'afroamerykanin' [tfu, ta poprawność
          polityczna...] wyjdzie sobie wieczorem pospacerować... Zobacz nawet na tą chorą
          poprawność polityczną- wytworzone sztucznie, kazdy ma tapete na twarzy ale jakby
          mógł to by innemu dziure w głowie zrobil. Przecie to jest CHORE.
          A gdzie by mogły [czyste dumanie] się wychowywać? Australia, Kanada, może
          Irlandia, może Japonia, a już najbadziej Polska.

ps. przykładami nie popisałeś się, bo sa kraje arabskie gdzie możesz normalnie
          żyć i nawet prosząc o gościnę nie odmówią.
          • vdesign Re: Odpowiedz 2 12.08.06, 23:52
            > Odpowiem tak: nie chciałbym aby wychowywały się w USA ani innym kraju gdzie
            > moralność i kultura jest zerowa. Gdzie nawet w dzisiejszych czasach inność
            > znaczy wrogość- nawet dzis można w stanach nie ma równości etnicznej. Można
            > zarobić kulkę tylko dlatego, że 'afroamerykanin' [tfu, ta poprawność
            > polityczna...] wyjdzie sobie wieczorem pospacerować... Zobacz nawet na tą chorą
            > poprawność polityczną- wytworzone sztucznie, kazdy ma tapete na twarzy ale jakby
            > mógł to by innemu dziure w głowie zrobil. Przecie to jest CHORE.
            > A gdzie by mogły [czyste dumanie] się wychowywać? Australia, Kanada, może
            > Irlandia, może Japonia, a już najbadziej Polska.
            >
            > ps. przykładami nie popisałeś się, bo sa kraje arabskie gdzie możesz normalnie
            > żyć i nawet prosząc o gościnę nie odmówią.

Wiedzialem ze, chociaz dwa razy o to prosilem w moim poscie, nie odpowiesz
            wprost a/ b/ c/ d/. To jest typowa hipokryzja zachodnich wielbicieli islamstwa.
            Co innego popisac na forum ze zachod jest be, ale wolimy mieszkac na zachodzie.
            Czy zauwazyles ze zaden z krajow ktore wymieniles nie ma duzej spolecznosci
            muzulmanskiej? A, K i I maja male a J i P praktycznie zadne. Napisz w ktorym
            islamskim kraju chcialbys wychowywac dzieci? Jezeli nie masz corek to zaloz ze
            masz. Uprzedzam ze te bogatsze jak Kuwait i Arabia Saudyjska odpadaja - oni
            oficjalnie nie przyjmuja chrzescijan, nawet jak poprosisz o goscine. Odpowiedz
            wprost albo stracisz w oczach tych dwoch pozostalych czytelnikow forum ktorym
            chce sie czytac moje wywody :-). Apropos strzelania do murzynow w usa po zmroku
            podaj wiecej szczegolow to odpowiem.
            • masher Re: Odpowiedz 2 13.08.06, 00:50
              nie mam najmiejszego zamiaru odpowiadać ustosunkowując się zadanymi
              odpowiedziami. Mam swobode wypowiedzi, uszanuj albo kończymy rozmowę.

I jeszcze jedno- daruj sobie określnanie mnie w stylu "To jest typowa hipokryzja
              zachodnich wielbicieli islamstwa". Naprawde nie mam ochoty na tego typu poziom
              rozmowy.
      • vdesign Odpowiedz 3 12.08.06, 05:15
        > Piszę te słowa jako chrześcijanin, nie mający obaw przed kultura i religią
        > islamu. Oni sa na litość Boska takimi samymi ludzmi jak MY wszyscy!

Ja chrzescijaninem nie jestem i nie pisze z zadnego religijnego punktu widzenia.
        Jestem natomiast zdeklarowanym obronca wartosci zachodniego swiata - wolnosc
        jednostki, rozdzielenie panstwa i kosciola, rownosc plci, prawo do publicznego
        wyrazania wlasnych opinii (w granicach okreslonych przez prawo i dobry smak).
        Wsztstkie te wartosci sa w krajach muzulmanskich gwalcone wiec nie jestem
        wielkim milosnikiem islamu.

> Nie dajmy
        > się zwarjować gadającym pustym głowom z telewizorów. Oni rzerują tylko na
        > naszej
        > naiwności, myślą, że jak coś powiedzą to jest święte! Zapomieli o jednym-
        > zostali wybrani z woli swoich narodów by im służyć, a nie wyzyskiwać, ogłupiać
        > i okłamywać! Myślmy za siebie i nie dajmy się zwarjować.

Tu sie zgadzam - moje poglady sa wynikiem wlasnych przemyslen i studiow a nie
        kalka tego co mowia inni. Ufam ze twoje poglady tez nie sa po prostu anty-
        zachodnia propaganda tylko efektem krytycznej analizy dostepnych informacji. Po
        prostu nasze przemyslenia zaprowadzily nas w rozne miejsca. Nie ma w tym nic
        zlego gdyz spoleczenstwa zachodu znajduja miejsce dla wielu roznych pogladow.
        Gdybysmy probowali prowadzic ta dyskusje np. w iranie to mnie pewnie obrzuconoby
        szybko kamieniami. Dlatego wole zachod.
        • masher Re: Odpowiedz 3 12.08.06, 10:23
          Dla mnie 'Zachód' w sensie USA nie ma żadnej wartości moralnej, jedna wielka
          zgnilizna, sądzenie się o bzdurne rzeczy, wyroki wychodzące daleko poza
          rozsadek. Czasem mam wrażenie, że jakby sąd najwyższy zezwolił na współżycie z
          pieskami, kotami i wiewiórkami to stałoby sie to narodową tradycja. Ok. jednego
          temu krajowi zazdroszcze, bo nie ma tego w Polsce- miłość do kraju, możliwość
          wstania rańcem, wdtrabienia czegoś i wywieszenia flagi przed własnym domem. W
          polsce dozwolone jest to tylko w dni świąt narodowych co uważam za złe.

Ale jestem tolerancyjny- nie bronie nikomu glupoty, nie narzucam własnych
          rozwiązań, przemyśleń, wartości. Każde robienie komuś 'dobrze' na siłe to gwałt
          ;) Więc postrzegam i jedną i drugą strone konfliktu jako zagubionych ludzi. Może
          z małym wskazaniem na zachód. Myślę, że gdyby ich zostawić w spokoju to jednak
          mogliby żyć w zgodzie z każdym. Można się tego nauczyć, pokazali to już
          poszczególni żydzi i palestyńczycy żyjący na granicach swoich państw jako zwyli
          szarzy ludzie, sąsiedzi.
          • vdesign Re: Odpowiedz 3 13.08.06, 00:04
            > Dla mnie 'Zachód' w sensie USA nie ma żadnej wartości moralnej, jedna wielka
            > zgnilizna, sądzenie się o bzdurne rzeczy, wyroki wychodzące daleko poza
            > rozsadek. Czasem mam wrażenie, że jakby sąd najwyższy zezwolił na współżycie z
            > pieskami, kotami i wiewiórkami to stałoby sie to narodową tradycja

Pisalem chyba w innym miejscu ze nie jara mnie specjalnie zachodnie wyuzdanie
            ale wracam do elementu przymusu. Nawet gdyby sad najwyzszy zezwolil na bzykanie
            pieskow ty nie musialbys tego robic! Teleban w afganistanie nie mowi ze
            dziewczynki nie musza chodzic do szkoly. Oni mowia ze w ich rozumieniu koranu
            dziewczynki nie MOGA chodzic do szkoly. Jak chodza to teleban robi bum w klasie
            albo zabija nauczyciela. Antyczne posagi buddy w banjan zostaly wysadzone zeby
            nikt nie MOGL na nie patrzec. W arabii saudyjskiej problemem nie jest to ze
            kobiety nie musza jezdzic samochodami. W mysl oswieconych islamskich praw
            kobietom NIE WOLNO jezdzic samochodem. Czy naprawe nie dostrzegasz roznicy? Czy
            w swojej moralno-etycznej ocenie przykladasz do islamu i zachodu to sama miarke?
            • masher Re: Odpowiedz 3 13.08.06, 00:53
              Ale co Ciebie obchodzi jaka jest ta kultura? Taka jest i Ty ani nikt inny nie ma
              prawa zmieniać ich poglądów. Dla nich twoje poglady sa absurdalne ale sa twoje,
              dla Ciebie ich poglady sa bzdurne i chcesz im z miejsca narzucać swoje. To jest
              własnie chore! Sam nie chcesz by ktoś tobie coś zabierał a ty rościsz sobie
              prawa w stosunku do innych? Paranoizm najwyższych lotów
      • vdesign Odpowiedz 4 12.08.06, 05:30
        > Kim są ci którzy jawią się jako mędrcy niosący ogarek oświecenia kulturowego?
        > Jak twór powstający na rzezi rdzennych mieszkańców ameryki- indian- śmie mówić
        > co wolno i jak powinna wyglądać kultura istniejąca od wielu wieków! Jak śmieją
        > narzucać im swoją wolę ci którzy za szczyt wolności uznają pieniądz i zerową
        > moralność!!! Bo ich prawem jest bzykanie tej samej płci, przeszczepianie sobie
        > cycków czy wstrzykiwanie botoksu/silikonu bo blyszczące czasopismo mówi, że tak
        > trzeba! Ta wymóżdżona cywilizacja otyłych ludzi śmie coś komuś narzucać?

Domyslam sie ze "twor powstajacy na rzezi..." to usa. Nauczylem sie w latach
        poznej komuny ze najlepszym testem tego gdzie jest lepiej a gdzie gorzej sa
        decyzje ludzi gdzie chca mieszkac. Jezeli masz do wyboru dwa miejsca - jedno
        kiepskie a drugie w porzo - to zamieszkasz w lepszym, prawda? Z decyzji
        powiedzmy 1000 ludzi/rodzin mozna juz wyciagnac jakies statystyczne wnioski.
        Wielu ludzi uciekalo z berlina wschodniego do zachodniego a w druga strone
        prawie nikt. Kto mogl to wial z ZSRR a do ZSRR prawie nikt. Bylo kilku
        amerykanskich lektorow w radiu moskwa, ale tak niewielu ze poznawalem ich glosy.
        Do rzeczy: usa broni sie rozpaczliwie przed najazdem ludzi ktorzy chca mieszkac
        w tej "wymuzdzdzonej cywilizacji otylych ludzi"!!! Sa tacy co wyjezdzaja z usa
        do kanady, meksyku, na kube itp. ale jest ich duzo mniej. Dla mnie to jest
        najbardziej wiarygodna odpowiedz na pytanie gdzie jest lepiej. Ty mozesz myslec
        inaczej ale to jest wniosek statystyczny z kolektywnej decyzji tysiecy ludzi o
        roznych swiatopogladach i przekonaniach. Wielu z nich to zreszta muzulmanie.
        • masher Re: Odpowiedz 4 12.08.06, 10:29
          Zasłaniasz kulturowe i historyczne fakty za pomocą gospodarczych zdolności
          kraju. To, że ludzie napływają do USA to jedynie skutek tego, że mogą zapewnić
          lepszy materialny byt rodzinom... nic więcej. Nie sposób zaprzeczać agresywności
          kolonistów ameryki, sposobom wytępiania indian, zagarniecia ich ziem itd. To
          samo ale juz na sposób marionetkowy probują od chyba 30/40 lat robić na bliskim
          wschodzie- nie podbijają już i nie kolonizują ale starają ustalać im rządy ktore
          jednak zapewnią przychylność i sensowne kontrakty na ropę. Na tym oraz na
          przyjezdnych budowana jest ekonomiczna potęga USA.
          • vdesign Re: Odpowiedz 4 13.08.06, 00:36
            > Nie sposób zaprzeczać agresywnośc i
            > kolonistów ameryki, sposobom wytępiania indian, zagarniecia ich ziem itd. To
            > samo ale juz na sposób marionetkowy probują od chyba 30/40 lat robić na > bliskim
            > wschodzie- nie podbijają już i nie kolonizują ale starają ustalać im rządy ktor
            > e
            > jednak zapewnią przychylność i sensowne kontrakty na ropę. Na tym oraz na
            > przyjezdnych budowana jest ekonomiczna potęga USA.

Ja nie mowie ze wszystko zawsze bylo na zachodzie idealne tylko ze wspolczesna
            cywilizacja zachodu, jako pakiet, jest najlepsza opcja z tych ktore mamy do
            wyboru. Usa wniosly wielki wklad w rozwoj tego pakietu - idea demokracji,
            konstytucja, oddzielenie religii od panstwa i, pozniej, likwidacja niewolnictwa,
            rownouprawnienie ras i plci. To sa wartosci z ktorymi sie identyfikuje. Dla
            porownania osiagniecia islamu w tych wszystkich dziedzinach sa zalosne. Jedynym
            naprawde demokratycznym krajem muzulmanow jest turcja, glownie dlatego ze sie
            poduczyli od europy. Nie wiem jak jest z konstytucjami ale to bez znaczenia bo w
            zamordyzmie nikt nie ma tych praw ktore powinien miec. Religia nie jest w
            turbanowie oddzielona od panstwa, za wyjatkiem sekularnych dyktatur takich jak
            syria czy irak saddama. Niewolnictwo do niedawna kwitlo w wiekszosci polnocnej
            afryki teraz jest ograniczone do obszaru sahelu (sudan itp). Rownouprawnienie
            ras i plci - bez komentarza.

> Zasłaniasz kulturowe i historyczne fakty za pomocą gospodarczych zdolności
            > kraju. To, że ludzie napływają do USA to jedynie skutek tego, że mogą zapewnić
            > lepszy materialny byt rodzinom...

To sa suwerenne ludzkie decyzje, podjete bez przymusu i ja ich nie oceniam tylko
            mowie ze zachod storzyl warunki w ktorych ludzie ci maja godnosc, wolnosc i
            szanse na dobre zycie. Moge sie tylko domyslac ze tam skad przyjechali tych
            szans nie mieli. To w komunie mielismy rzekomo lepsza ideologie za cene pustych
            polek w sklepach a ludzie i tak uciekali masowo na zachod do pelnych polek
            chociaz bez ideologii.
            • masher Re: Odpowiedz 4 13.08.06, 01:03
              Ok, kilka prostych wniosków na zakończenie, bo widze że jednak ...

Używasz określeń typu 'turbanowo'. Nie przejawiasz za grosz szacunku do tego co
              ktoś może myśleć. Nie uznajesz praw innych ludzi do samostanowienia- chcesz
              narzucać innym swoje poglady. Uważam to za chore i na tym poprzestane.

Dodam tylko, iż uważam demokracje za najgorszy z ustrojów na jakie ludzkość
              mogła wpaść. Zwykłe rządy idiotów/cwaniaków/złodzieji/oszustów wybranych przez
              cale spektrum różnej maści tałatajstwa któremu nie dalibysmy do reki
              wartościowszej rzeczy w obawie, że nie bedzie wiedział jak sie z tym obejsc. Jak
              może być równy głos kogoś kto rozumnie patrzy na świat temu kto przejawia
              procesy myślowe na poziomie kanarka. Równie dobrze możemy zacząć jeść kupy,
              przecie miliardy much nie mogą się mylić.
            • masher Re: Odpowiedz 4 13.08.06, 01:12
              Jeszcze jedno- nie próbuj wrzucać krajów arabskich w ramy demokracji. Jedyne co
              być otrzymał to nawet nie Picasso tylko bazgroły niemowlaka kaszką po ścianie.
              Te dwie rzeczy do siebie nijak nie przystają.
      • vdesign Odpowiedz 5 12.08.06, 06:07
      • vdesign Odpowiedz 5 12.08.06, 06:19
        > Pozdrawiam i mam nadzieję, że nie jestem odosobnionym przypadkiem który wierzy,
        > iż sa jeszcze normalni i myślący ludzie.

Bardzo to dramatyczne ale nie ma co rozdzierac szat - swiat to w tej chwili
        imperium lewicy i ludzie o twoich ogladach sa w duzej wiekszosci. Twoja sugestia
        ze tylko ci ktorzy sie z toba zgadzaja sa normalni i myslacy jest typowym
        polemicznym chwytem zwolennikow intelektualnego totalitaryzmu. Mysle ze dobrze
        bys sie czul w chrzescijanskiej wersji islamskiej republiki. Tym niemniej
        dziekuje za komentarz. Po to jest forum zeby troche przewietrzyc swoje poglady.
        • masher Re: Odpowiedz 5 12.08.06, 10:31
          Myślowego totalitaryzmu... yhm, a gdzie komuś zabraniam mieć własne poglady?
          Polemizuję, nie zakazuję. Może dla Ciebie to delikatna semantyka, dla mnie
          diametralnie różne znaczeniowo rzeczy.
          • vdesign Re: Odpowiedz 5 13.08.06, 00:39
            > Pozdrawiam i mam nadzieję, że nie jestem odosobnionym przypadkiem który wierzy,
            > iż sa jeszcze normalni i myślący ludzie.

> Polemizuję, nie zakazuję. Może dla Ciebie to delikatna semantyka, dla mnie
            > diametralnie różne znaczeniowo rzeczy.

Sugerujesz ze jak ktos sie z toba nie zgadza to nie jest normalny i myslacy. To
            nie polemika (nie ma zadnych argumentow) tylko inwektywy.
            • masher Re: Odpowiedz 5 13.08.06, 01:07
              pierwsze to wyrażenie nadzieji na rozmowę z kimś rozumnym.
              drugie, zaprzeczenie sugesti jakobym... już sam wiesz co sugerowałeś i co
              powtórzyłeś oraz rozwinąłeś.

Ale masz racje, chwile przed przeczytaniem twego ostatniego posta uznałem że nie
              mam do czynienia z kimś na poziomie. Możesz czuć się urażony, obrażony czy nawet
              wpaśćw ekstaze- wisi mi to i powiewa. Nie mam zamiaru zamieniać ani słowa więcej
              z kimś chcącym jawić się za wzór moralny i kulturowy a jednocześnie nie mieć za
              grosz poszanowania dla elementarnych praw innych ludzi. Tymi słowami żegnam.
      • vdesign Odpowiedz 6 13.08.06, 03:31
        Tym razem w odniesieniu do calego twojego postu. Patrzysz na video clipy
        pokazujace jak zamaskowani zbirzy chwala allaha i islam a potem, przed kamera,
        zarzywionym nozem odcinaja pojmanemu wiezniowi glowe. Slyszysz ze w arabii
        saudyjskiej policja obyczajowa zaganiala palami dziewczyny w koszulach nocnych
        podczas pozaru zenskiego internatu z powrotem do plonacego budynku, gdzie zywcem
        splonely (byly nieodpowiednio ubrane zeby przebywac w publicznym miejscu).
        Ogladasz jak teleban wysadza antyczne skalne posagi buddy bo sa obrazliwe dla
        allaha. Dowiadujesz sie ze hezbollah cwiartuje ciala poleglych zolnierzy
        izraelskich i trzyma kawalki w lodowkach w roznych bunkrach, zeby trudiej bylo
        zydom je odbic. Slyszysz o dziecku ktore palestynska mama puscila z pasem
        dynamitu i radiowym detonatorem w kierunku izraelaskiego punktu kontrolnego
        (obluzowala sie antenka i nie wybuchlo). Wiesz o brytyjczykach pochodzenia
        pakistanskiego ktorzy urodzili sie wychowali i wyksztalcili w wielkiej brytanii,
        grali w krykieta, mieli przyjaciol i potem zabili dziesiatki niwinnych ludzi w
        metrze a inni chcieli zabic jeszcze pare tysiecy w samolotach - wszystko to dla
        swojej religii. Za kazdym razem czekasz na oswiadczenia szefow religijnych
        islamu ze sprawcy tych czynow to opetani fanatycy i to co robia to nie islam i
        wymaga potepienia. Czekasz, czekasz, czekasz ... i nic. Cisza. Czy nie
        dochodzisz do wniosku ze ideologia/religia/widzenie swiata ktore bezposrednio
        inspiruje te czyny to przerazajace, niecywilizowane, sredniowieczne, opentancze
        barbarzynstwo? Czy gdyby jakis katolik w imie boga obcialby przed kamera
        muzulmaninowi glowe a papierz by tego nie potepil nie zmienilbys religii? Na
        tryglawa i swaroga - odpowiedz, to wazne pytanie!!!
    • mosessex Re: syjonistyczne ludobójstwo w palestynie i liban 12.08.06, 03:03
      to tylko ciąg dalszy najbardziej zbrodniczego systemu w dziejach świata judeo-
      komunizmu w ramach światowej rewolucji syjonistycznej to jest przyczyna zła .
      wyznawcy mahometa tylko odpowiadaja na okupacje palestyny przez syjonistów i na
      ich ludobójstwo na bliskim wschodzie . maja arabowie do tego prawo. okupanta
      zabija sie bez litości tym co ma sie pod ręka : kamieniem , ładunkiem
      wybuchowym , kulka w okupacyjny syjonistyczny ryj.
      • lze_elita.71 A moze by durny dziob zamknal? Jak sie ma 12.08.06, 03:13
        Pakistan do Libanu? CO - poza "religia pokoju" i chorobliwym antysemityzmem -
        ich laczy? I jak sie, qrwa, maja do Izraela Bryty, ktorzy Zydow nigdy w swej
        historii nie rozpieszczali, i ktorym Zydzi zamachem w King David
        musieli "przypomniec" o wywiazaniu sie z obietnic Deklaracji Balfoura?
        Masz jeszcze bardziej popieprzone w durnym, nazistowskim lbie, nizli londynskie
        Muslimy. I tyle.
    • lze_elita.71 Tych z Londynu nikt po glowie nie bijal:) To islam 12.08.06, 03:10
      ich zdrowo w leb rabnal - lacznie z angielskim chlopakiem o podwojnym nazwisku
      (hahaha, to nazwiska niegdysiejszych bastardow glow koronowanych i ksiazat
      krwi, ale w UK licza sie do dzis jak... polska szlachta).
      To ludzie, ktorzy nie zdolali na tyle dostosowac sie do rzeczywistosci Zachodu,
      by byc winners, a wiec lacza sie z tymi, co etos zachodniego swiata chca
      zniszczyc: lewakami, radykalami islamskimi itp. TYPOWA REAKCJA SKONCZONYCH
      LOSERS. Losers z ambicjami, co to "jeszcze wam pokaza":)
      Jak mi oni przypominaja...Kaczorow;)
      • polonski Re: Lze jak zwykle i wcale nie nalezy do elity... 12.08.06, 03:23
        a do diaspory zydowskiej i do tego jest cwiercinteligentem.
        Najwieksze efekty przynosi zapobieganie symptomom choroby (amerykansko -
        syjonistycznej) a nie walka z wiatrakami napedzanymi przez wiatr wiejacy z
        zachodu.
        • lze_elita.71 A kretyn elementarnym faktom przeczy: to skad 12.08.06, 03:26
          sie wziely te podwojne angielskie nazwiska, jesli ja tu klamie? Czekam na
          wyjasnienie:) Twoj wyklad zapewne bedzie wielce budujacy.
          A poza tym to przykro mi, jesli swa opinia o SYMPATYZUJACYCH Z ISLAMEM LOSERS W
          PIETE ACHILLESOWA CIE TRAFILEM:(
        • lze_elita.71 PS: W przeciwienstwie do ciebie ja sie na Zachodzi 12.08.06, 03:30
          rodzilem. I od pokolen jestem don swietnie przystosowany, bo z Polaka w sobie -
          Bogu dzieki - NIC nie mam.
          A wiec wycieczki pod adresem mej rzekomej zydowskosci zachowaj sobie dla
          Polakow - u nas, na Zachodzie, nie uzywa sie takich "argumentow" od czasu
          smierci Adolfa Hitlera.
          A teraz - odturlaj sie naziolu, zrywajacy azbest w Hameryce. U ruskiego Zyda,
          bo z Anglosasem bys sie nie dogadal!
    • boykotka Re: Islamski terroryzm 13.08.06, 10:37
      Chciałabym zwrócić się do wszystkich, którzy bronią islamskich terrorystów
      tłumacząc, że USA i WB ingerują w ich krajach. Chciałabym przypomnieć tu jeden
      istotny fakt. Atak na WTC z 11-stego wrzesnia 2001r był wcześniej niż
      ingerencja w Afganistanie i wojna w Iraku. Przypomnę również, że USA brało
      niechlubny udział w takich wojnach jak w Wietnamie; to jednak nie Wietnamczycy
      są terrorystami. Czy cos Wam to mówi ???
      • masher Re: Islamski terroryzm 13.08.06, 13:04
        Ale sankcje gospodarcze, próby ingerencji w sprawy wewnętrzne krajów arabskich,
        ekalacja zagarniania ziem palestyńczyków przez Izrael, cała sytuacja w
        palestynie... to było na długo przed 11.IX. Oczywiście nie mam zamiaru
        usprawiedliwiać tego oraz innych ataków, lecz trzeba widzieć całość obrazu a nie
        wycinek który jest wygodny.
    • ssssssm www.lepszyswiat.org.pl 13.08.06, 13:29
      UUUUUUU, jaki masz stary zachodni zestaw wartosci? Konsumpcjonizm, wyzysk, kult
      pieniadza, sily, wiara w to, ze czlowiek moze wszystko i jest Bogiem, zycie w
      klamstwie ( zdrady, rozwody. " szczesliwe rodziny") poza tym to my, a nie oni
      niszczymy swiat, srodowisko to zachod ich dupczy przez globalizacje, poczytaj
      ile osob zabil Husajn, bezbrobbych, ile zginelo w wyniku zamachow terrorystow
      na calym swiecie, a ile w samym Iraku zamordowali Amerykance i inne przydupasy
      w tym Polska! Co robi wojsko Izraelskie poszukaj filmikow w necie, nie daj sie
      oklamywac mediom, masz mozg, wiec mysl!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka