amanasunta53 17.08.06, 11:33 Znowu Żakowski,znowu Wałęsa.Nie dosyć waszych kompromitacji czy wpadek?Zejdzcie już ze sceny!Kto tam was ciągle trzyma? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
galba Wałęsa: "dobry uczynek Grassa" 17.08.06, 11:35 Kiedy LW wykona sówj "dobry uczynek" i powie prawdę jak to było z tym Bolkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Panie Michta skoncz pan z tym oswinianiem! 17.08.06, 11:52 Zrobmy doswiadczenie i zapytajmy w dowolnym kraju swiata o dwa nazwiska: Michta i Wałęsa. Jeżeli zwycięży nazwisko Michta gotów jest pojsc na rękach z Wrocka do Czestochowy, a jeżeli zwycięży nazwisko Wałęsa - wtedy panie Galba zjesz pan swoj komputer! Pan, panie Michta, potrafi tylko pluc jadem. Jestes pan, jak te nadamzonskie ropuchy, ktore mozna oglądac w Zoo u Gucwinskich! Cos Pan zrobił dla Polski, że roscisz pan sobie prawo aby pluc na ludzi? Moze panski Blog? To nie jest raczej wielkie dokonanie! Odpowiedz Link Zgłoś
galba Genialne! 17.08.06, 11:56 Więcej takich głębokich argumentów pan nie ma? > Zrobmy doswiadczenie i zapytajmy w dowolnym kraju swiata o dwa nazwiska: Michta > > i Wałęsa. Jeżeli zwycięży nazwisko Michta gotów jest pojsc na rękach z Wrocka > do Czestochowy, a jeżeli zwycięży nazwisko Wałęsa - wtedy panie Galba zjesz pan > > swoj komputer! > Pan, panie Michta, potrafi tylko pluc jadem. Jestes pan, jak te nadamzonskie > ropuchy, ktore mozna oglądac w Zoo u Gucwinskich! > Cos Pan zrobił dla Polski, że roscisz pan sobie prawo aby pluc na ludzi? Moze > panski Blog? To nie jest raczej wielkie dokonanie! Odpowiedz Link Zgłoś
zzamiedzy Re: Genialne! 17.08.06, 13:19 Przestan "galba" szczekac, bo juz dawno ci nie placa. Doopek Walesa nie wart spluniecia; co on poda temu Grasowi na powitanie, bo rzekl, ze reki nie poda. Kwachowi odmawial nogi a potem podejmowal go uroczyscie na imieninach. To samo z toba "galba"; przemina kaczory, zaczniesz szczekac dla drugiego pana. W koncu jestes doopkiem do wynajecia... Odpowiedz Link Zgłoś
plmlp No, Lechu,do Wszystkich Świętych trzeba przeczytać 17.08.06, 15:18 ten Blaszany Bębenek. Albo niech Jarek opowie przynajmniej. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: Tresura Lecha Walesy przez Jacka Zakowskiego 17.08.06, 17:07 Cwiczyl go Zakowski w kolko czytajac z kartki slowa Michnika, az Lechu zalapal i zaspiewal jak trzeba. I na koncu nagroda za dobrze powtorzona lekcje: Zakowski: - No takiego Lecha Walese lubie" DOBRY PIESEK, DOBRY. Odpowiedz Link Zgłoś
tmmmy Re: Tresura Lecha Walesy przez Jacka Zakowskiego 17.08.06, 17:43 "...to nie rozwaliłbym komunizmu. Beze mnie nie zrobilibyście tego przecież."LW Siedem grzechów głównych: *PYCHA*... Odpowiedz Link Zgłoś
mlody_junak Re: Genialne! 17.08.06, 15:15 Abstrahując od kłótni pomiędzy galbą a reszta świata: Wałęsa miał swój czas, ma swoje miejsce w historii i moje dzieci się o nim będą w szkole uczyć. ma też mój szacunek za to co zrobił. ale nie zawsze ma rację - od jego prezydentury począwszy. a skoro palnał głupote, to niech sie przyzna i wycofa z durnych słów. w końcówce rozmowy przyciskany przez redaktora średnio umie się wycofać z zaproszenia dla Guntera na grób ojca i do dyskusji o biografiach. żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
slon2002 Bolek, spadaj żłobie i kompromituj swoich dzieci 17.08.06, 13:21 Przygłupy to, po tobie alkoholiku, i nic dobrego ale daj im szansę na zapomnienie o tatusiu, co skakał przez płoty, jak SB nalazało przystąpienie do akcji. Odpowiedz Link Zgłoś
geralt9 Re: Genialne! 17.08.06, 13:32 > > Zrobmy doswiadczenie i zapytajmy w dowolnym kraju swiata o dwa nazwiska: > Michta i Wałęsa. > > Spytajmy w swiecie o Stalina i Wałese ciekawe kto wygra. Odpowiedz Link Zgłoś
agentwrogiegoukladu spytajmy o Wojtyłę i Hitlera! 17.08.06, 13:46 albo o Galbę i Kaczora Donalda! albo o drogę na Ostrołękę! Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: spytajmy o Wojtyłę i Hitlera! 17.08.06, 13:53 > albo o drogę na Ostrołękę! Tę, na której jest drogowskaz - do Ostrołęki 5 km, biegiem - 4 km? Odpowiedz Link Zgłoś
australopitecus Re: spytajmy o Wojtyłę i Hitlera! 17.08.06, 16:07 Poza tym ci co slyszeli o Galbie, bez watpienia beda miec na mysli rzymskiego cesarza nastepce Nerona, ktory podobnie jak poprzednik marnie zginal. Galba to nie jest dobry wzor do nasladowania. Odpowiedz Link Zgłoś
atomm Re: Panie Michta skoncz pan z tym oswinianiem! 17.08.06, 11:57 No niestety sa tacy ludzie, ktorzy potrafia zaslynac tylko tym, ze oczerniaja wielkie osobowosci... przykra prawda cieszy jedynie to, ze nikt zdrowo myslacy nie zgodzi sie z jakims galba... Odpowiedz Link Zgłoś
galba Ile głosów dostała ostatnio ta "wielka osobowość"? 17.08.06, 11:58 atomm napisał: > No niestety sa tacy ludzie, ktorzy potrafia zaslynac tylko tym, ze oczerniaja > wielkie osobowosci... > przykra prawda > cieszy jedynie to, ze nikt zdrowo myslacy nie zgodzi sie z jakims galba... 0,7%? Odpowiedz Link Zgłoś
przemek05 Re: co maja glosy do wielkosci? 17.08.06, 12:03 Liczba glosow w wyborach swiadczy o populizmie, o niczym wiecej. Pewien pan z wasikiem z osciennego kraju dostal w latach 30 tyle glosow, ze wystarczylo mu to do objecia wladzy. Czy bedziemy go tu teraz wychwalac? Odpowiedz Link Zgłoś
galba Spytaj pana Atomma 17.08.06, 12:05 przemek05 napisał: > Liczba glosow w wyborach swiadczy o populizmie, o niczym wiecej. Pewien pan z > wasikiem z osciennego kraju dostal w latach 30 tyle glosow, ze wystarczylo mu > to do objecia wladzy. Czy bedziemy go tu teraz wychwalac? W końcu to on powołał się na argument "nikt się nie zgadza z Galbą" (jako rozstrzygający) więc widocznie liczba popleczników jednak ma znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
zorro_i_juz Re: Spytaj pana Atomma 17.08.06, 18:14 galba napisał: > przemek05 napisał: > > > Liczba glosow w wyborach swiadczy o populizmie, o niczym wiecej. Pewien p > an z > > wasikiem z osciennego kraju dostal w latach 30 tyle glosow, ze wystarczyl > o mu > > to do objecia wladzy. Czy bedziemy go tu teraz wychwalac? > > W końcu to on powołał się na argument "nikt się nie zgadza z Galbą" (jako > rozstrzygający) więc widocznie liczba popleczników jednak ma znaczenie. > > no ma znaczenie. Sproboj wystartowac z Walesa do wyborow w jednym okregu i jak go pokonasz to sie nam pochwal Odpowiedz Link Zgłoś
agentwrogiegoukladu wielka osobowośc a wielki polityk 17.08.06, 12:05 to dwie całkowicie różne sprawy. Szanuję go bardzo jako człowieka, ale nigdy na niego głosu nie oddałem i nie oddam - po prostu politykiem jest wg. mnie fatalnym. Co nie upoważnia mnie do szkalowania tego człowieka i dykredytowania jego jakichś tam jednak osiągnięć. Odpowiedz Link Zgłoś
galba Dlaczego ta " 17.08.06, 12:07 agentwrogiegoukladu napisał: > to dwie całkowicie różne sprawy. Szanuję go bardzo jako człowieka, ale nigdy na > niego głosu nie oddałem i nie oddam - po prostu politykiem jest wg. mnie > fatalnym. Co nie upoważnia mnie do szkalowania tego człowieka i dykredytowania > jego jakichś tam jednak osiągnięć. Odpowiedz Link Zgłoś
galba Dlaczego ta "wielka osobowość"... 17.08.06, 12:08 agentwrogiegoukladu napisał: > to dwie całkowicie różne sprawy. Szanuję go bardzo jako człowieka, ale nigdy na Tuż przed końcem swojej kadencji wykradła z UOPu teczkę Bolka a potem zwróciła tom o ponad połowę cieńszy? Może na tych brakujących kartach była tajemnica owej "wielkości"? > niego głosu nie oddałem i nie oddam - po prostu politykiem jest wg. mnie > fatalnym. Co nie upoważnia mnie do szkalowania tego człowieka i dykredytowania > jego jakichś tam jednak osiągnięć. Odpowiedz Link Zgłoś
przemek05 Re: a nie bylo orzeczenia sadu w tej sprawie? 17.08.06, 12:30 O ile sie nie myle, to byla rozprawa w sadzie lustracyjnym i Walesa zostal oczyszczony z tego typu zarzutow. Jesli zle zapamietalem, to prosze o sprostowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
galba Nie 17.08.06, 12:35 > O ile sie nie myle, to byla rozprawa w sadzie lustracyjnym i Walesa zostal > oczyszczony z tego typu zarzutow. Jesli zle zapamietalem, to prosze o > sprostowanie. 1. Wyrok był podobny jak w wypadku Kwaśniewskiego: "brak dowodów na poparcie tezy". Jednak RIP miał powody skoro skierował tę sprawę do sądu. 2. Jurczyk, o którym nikt nie ma watpliwości, że był agentem (są oryginały pokwitowań i raportów, którym nawet sam MJ nie przeczy) też dostał świstek od sądu 9i to "Najwyższego"). 3. Morderca nie przestaje być mordercą tylko dlatego, że sąd go nie ukarał. Odpowiedz Link Zgłoś
przemek05 Re: jednak praworzadnosc zobowiazuje 17.08.06, 12:43 Jesli chcemy zyc w panstwie praworzadnym, to powinnismy uznawac orzeczenia sadowe, do czasu, gdy nie zostana uchylone na mocy procedury prawnej. Oczywiscie kazdy ma prawo do swojej opinii, jednak jest to tylko "gdybanie" bez wiekszego znaczenia. Dla mnie np. Giertych-ojciec (eurodeputowany) nie jest w porzadku, bo przenosil informacje miedzy ubecja a zasiedzialym na emigracji Giertychem-dziadkiem. Orzeczenie sadu jednak jest, i nie bede go podwazal. Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Nie 17.08.06, 12:53 > 1. Wyrok był podobny jak w wypadku Kwaśniewskiego: . Jednak RIP miał powody skoro skierował tę sprawę do sądu. A jaki był by wyrok gdyby ciebie oskarżono o kontakty z kosmitami ? "brak dowodów na poparcie tezy" ? RIP kieruje sprawe do sadu jesli ma jakiekolwiek sygnały ze mogło dojśc do złozenia fałszywego oswiadczenia. Nawet jesli sam jest przekonany ze te sygnały nie sa prawdziwe. > 3. Morderca nie przestaje być mordercą tylko dlatego, że sąd go nie ukarał. A niewinny nie zostanie morderca dlatego ze Galba (czy ktokolwiek inny) go o to oskarża. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Nie 17.08.06, 14:38 galba napisał: > > O ile sie nie myle, to byla rozprawa w sadzie lustracyjnym i Walesa zosta > l > > oczyszczony z tego typu zarzutow. Jesli zle zapamietalem, to prosze o > > sprostowanie. > > 1. Wyrok był podobny jak w wypadku Kwaśniewskiego: "brak dowodów na poparcie > tezy". Jednak RIP miał powody skoro skierował tę sprawę do sądu. > > 2. Jurczyk, o którym nikt nie ma watpliwości, że był agentem (są oryginały > pokwitowań i raportów, którym nawet sam MJ nie przeczy) też dostał świstek od > sądu 9i to "Najwyższego"). > > 3. Morderca nie przestaje być mordercą tylko dlatego, że sąd go nie ukarał. > Słusznie. Ostatnio wśród tzw. "opozycjonistów" rozpowszechniła się maniera, aby "swoich" usprawiedliwiać, a obcych potępiać. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: a nie bylo orzeczenia sadu w tej sprawie? 17.08.06, 14:20 przemek05 napisał: > O ile sie nie myle, to byla rozprawa w sadzie lustracyjnym i Walesa zostal > oczyszczony z tego typu zarzutow. Jesli zle zapamietalem, to prosze o > sprostowanie. Nie mam nic przeciwko p. Wałęsie, ale orzeczenie sądu to jeszcze nic nie znaczy. Sądy rzekomo są niezawisłe, ale ja w to nie wierzę. Niezawisły będzie tylko Sąd Ostateczny. W sprawach politycznych, a za takie należy uważać sprawy lustracyjne, nie ma niezawisłych sądów. W końcu sędziowie też ludzie, i nie będą się narażać w imię jakiejś tam prawdy. "Jeżeli na salę sądową wkracza jednymi drzwiami polityka, drugimi wychodzi sprawiedliwość". ( mec. Siła-Nowicki) Odpowiedz Link Zgłoś
przemek05 Re: Jesli niezawisly jest tylko Sad Ostateczny... 18.08.06, 00:22 ...to wrocimy do tej sprawy na Sadzie Ostatecznym. Do tej pory trzymajmy sie tego orzeczenia , jakie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
agentwrogiegoukladu Teczka to nie pismo święte 17.08.06, 12:53 Wałęsa wcale przecież nie ukrywa, że UB popierał go na wodza Solidarności. W ówczesnej rzeczywistości istenienie realne w opozycji wiązało się z prowadzeniem nieustannej gry z drugą stroną. To co znajduje się w teczkach to tylko odzwierciedlenie tego jak widziała wtedy daną sytuację bezpieka, albo może inaczej - jak przedstawiał ją akurat piszący do teczki funkcjonariusz. Ty Galba może zakładasz 100% pragmatyzm piszących - a ja zapewniam Cię, że co najmniej 99% tego to wazeliniarstwo i przedstawianie wszystkiego tak, aby jeden przełożony mógł wazelinować wyżej kolejnemu przełożonemu jakimś pseudowartościowym donosem czy dokumentem, który podlano sosem olbrzymiej przydatności dla ochrony socjalistycznego ustroju. Odpowiedz Link Zgłoś
przemek05 Re: wielkim politykiem tez byl - w latach 80-tych 17.08.06, 12:24 Walesa byl niezastapiony w okresie wakli z komunizmem, jego zaslugi sa ogromne. W okresie "pokojowym" powinien byl spoczac na laurach, uniknalby spadku popularnosci skutkiem popelnianych niezrecznosci i bledow. W sprawie Grassa pospieszayl sie z wypowiedzia - mysle, ze chcialby ja wycofac, zreszta stara sie ja stonowac, czego dowodem jest ten wywiad. Odpowiedz Link Zgłoś
geralt9 Re: wielka osobowośc a wielki polityk 17.08.06, 13:35 agentwrogiegoukladu napisał: > to dwie całkowicie różne sprawy. Szanuję go bardzo jako człowieka, ale nigdy na > niego głosu nie oddałem i nie oddam - po prostu politykiem jest wg. mnie > fatalnym. Co nie upoważnia mnie do szkalowania tego człowieka i dykredytowania > jego jakichś tam jednak osiągnięć. A ja nie szanuje agentow, jakos tak, z przekory chyba, bo wszyscy w PRL i IIIRP szanuja i kochaja... Odpowiedz Link Zgłoś
lowelas2 Re: Ile głosów dostała ostatnio ta "wielka osobow 17.08.06, 17:01 Bez wzgledu na to czy byl Bolkiem, czy tez nie to Walesa na pewno wiecej dla Polski zrobil niz ty Galba. A wlasciwie to jest nawet inaczej: on cos zrobil dla Ojczyzny, a ty nic. Ty tylko jatrzysz i uprawiasz polaczenie grafomanstwa z onanizmem intelektualnym. Odpowiedz Link Zgłoś
666kgb Re: Panie Michta skoncz pan z tym oswinianiem! 17.08.06, 15:05 atomm napisał: > cieszy jedynie to, ze nikt zdrowo myslacy nie zgodzi sie z jakims galba... nie musisz mnie od razu obrażać... Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit1 Samoobrona Dywity zaprosi Wałęse na groby samobójc 17.08.06, 12:01 Samoobrona Dywity ma zaszczyt zaprosić Pana Lecha Wałęsę i Leszka Balcerowicza na groby samobójców. Zwłaszca młodego ojca dwu dzieci ,który po wyrzuceniu z mieszkania wraz z rodziną popełnił samobójstwo i 100 tyś innych. Odpowiedz Link Zgłoś
galba Wałęsa nie zdaje sobie sprawy jaką nienawiść budzi 17.08.06, 12:06 ... w narodzie. Wystarczy rzucić jego nazwisko w dowolnym miejscu kraju by usłyszeć potok wymyślnych wyzwisk. > Samoobrona Dywity ma zaszczyt zaprosić Pana Lecha Wałęsę i Leszka Balcerowicza > na groby samobójców. > Zwłaszca młodego ojca dwu dzieci ,który po wyrzuceniu z mieszkania wraz z > rodziną popełnił samobójstwo i 100 tyś innych. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Wałęsa nie zdaje sobie sprawy jaką nienawiść 17.08.06, 12:20 Najwidoczniej żyjemy w różnych krajach. Ja się nawet cieszę. Odpowiedz Link Zgłoś
galba A gdzie... 17.08.06, 12:33 > Najwidoczniej żyjemy w różnych krajach. Ja się nawet cieszę. ... żyjesz? Bo jak tym "innym krajem" jest np. Nowa Zelandia to nie nie dziwię, że się cieszysz. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: A gdzie... 17.08.06, 12:41 W moim kraju gromy lecą na PiS za koalicję z ludźmi z wyrokami i neofaszystami. I nie jest to Nowa Zelandia. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: A gdzie... 17.08.06, 13:39 A może ci, co te gromy rzucają nie znają zasady - miłuj PiSa swego jak siebie samego. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Re: A gdzie... 17.08.06, 13:50 Witam Walimy w PiS i w ,,kaczorów''(,,karfofli'')jak w blaszany bęben(-ek).Temat artykułu nieważny.Liczy się walka z ,,ciemnogrodem i zacofańcami''.Kiedy wyciągnicie z ,,mietowymi...''Tadeusza Rydzyka?Brakuje go w kontekście wypowiedzi byłego(Bogu dzięki)Prezydenta. uu1 napisała: > A może ci, co te gromy rzucają nie znają zasady - miłuj PiSa swego jak siebie > samego. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 O Boże wszechmogący znowu po angielsku! 17.08.06, 14:11 uu1 napisała: > Dzień dobry. > First things first. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Sorki. Najpierw sprawy najważniejsze. ;) 17.08.06, 14:53 Geez, pracowałam przez 90 minut. Aż. I jak, uu, wyciągniesz ze mną Rydzyka, whatever that means? :) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Sorki. Najpierw sprawy najważniejsze. ;) 17.08.06, 15:01 > Geez, pracowałam przez 90 minut. Aż. Całe 90? No, no. Nawet się nie pytam nad czym. > I jak, uu, wyciągniesz ze mną Rydzyka, > whatever that means? :) Apage, Satanas. Ładny dzień, nie warto go psuć. ;) A może to jakiś szyfr? Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Sorki. Najpierw sprawy najważniejsze. ;) 17.08.06, 15:06 Zapomniałam nad czym :) Podświadomość szybko wypiera. Ja właśnie nie wiem, co jest z tym wyciąganiem Rydzyka i liczyłam po cichutku, że mnie oświecisz. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Sorki. Najpierw sprawy najważniejsze. ;) 17.08.06, 15:18 Jak się nie uspokoimy, to jako "szkodzący Polsce" zostaniemy izolowani. Misja Krótkich jest historyczna i zastępy wiernych fanów nie pozwolą wkładać kija w szprychy ani .... do mleka. Be careful. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Sorki. Najpierw sprawy najważniejsze. ;) 17.08.06, 15:25 I will. Z nadzieją, że The Short Brothers odczepią się przynajmniej od mojego mleka. Bo co. Za swoje piję! i nie pozwolę, żeby cokolwiek mi w nim pływało. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: :)) :)) :)) 17.08.06, 15:42 Tak, tak, w kraju się dzieją ważne rzeczy, a na forum podśmichujki. Odpowiedz Link Zgłoś
nrslovo Re: Sorki. Najpierw sprawy najważniejsze. ;) 17.08.06, 15:28 Czlowieku co ty piszesz. Ja tez jestem na obczyznie ale jezyka polskiego i stylistyki nie zapomnialem. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Sorki. Najpierw sprawy najważniejsze. ;) 17.08.06, 15:31 A o co ci chodzi, konkretnie? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: A gdzie... 17.08.06, 14:42 > w moim też wyklina się PiS. Nieszczęśni nie wiedzą co czynią irytując Irasiad. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: A gdzie... 17.08.06, 14:54 "IRA, siad." To jest dopiero niebezpieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit1 Samoobrona Dywity zaprosi Wałęse na groby samobójc 17.08.06, 12:24 galba napisał: > ... w narodzie. Wystarczy rzucić jego nazwisko w dowolnym miejscu kraju by > usłyszeć potok wymyślnych wyzwisk. > > > Samoobrona Dywity ma zaszczyt zaprosić Pana Lecha Wałęsę i Leszka Balcero > wicza > > na groby samobójców. > > Zwłaszca młodego ojca dwu dzieci ,który po wyrzuceniu z mieszkania wraz z > > rodziną popełnił samobójstwo i 100 tyś innych. To nie o nienawiść chodzi lecz skutki antypolskiej polityki prowadzonej przez 16 lat i jej katastrofalne skutki zwłaszcza dla młodego pokolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
przemek05 Re: Wałęsa nie zdaje sobie sprawy jaką nienawiść 17.08.06, 12:36 W moim miejscu pracy (jak najbardziej na terenie kraju) Walesa nie wywoluje takich negatywnych reakcji. Zgrzytanie zebami wywoluje za to slowo Kaczory :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit1 Re: Wałęsa nie zdaje sobie sprawy jaką nienawiść 17.08.06, 12:50 W moim miejscu pracy (jak najbardziej na terenie kraju) Walesa nie wywoluje > takich negatywnych reakcji. Zgrzytanie zebami wywoluje za to slowo Kaczory :-) Jest to oczywise tak oczywiste jak: beneficjęci i pariasi ograbiający i ograbieni bogacze i nędzarze Tak włśnie zaczynały się rewolucje! Od komuny paryskiej po alkaidę. Odpowiedz Link Zgłoś
agentwrogiegoukladu hehehe.. Galba - a powiedz "Giertych, "Lepper" 17.08.06, 13:02 albo "Kaczyńscy" i wtedy obserwuj reakcje ludzi. Ale ty i tak już jesteś za głeboko zaangażowany - szybciej się obecny premier z prezydentem pokłócą, niż ty przyznasz, że IV RzP to wielki słomiany manekin. Odpowiedz Link Zgłoś
rainbow.warrior He,He...Samoobrona Dywity - też mi autorytet ... 17.08.06, 12:23 Stado nieudaczników mających pretensje do całego świata. Takie organizacje jak SO Dywity powinny byc zakazane ponieważ obniżają poziom inteligencji społeczeństwa...to samo dotyczy kadry SO. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit1 Re: He,He...Samoobrona Dywity - też mi autorytet 17.08.06, 12:33 Stado nieudaczników mających pretensje do całego świata. Takie organizacje jak > SO Dywity powinny byc zakazane ponieważ obniżają poziom inteligencji > społeczeństwa...to samo dotyczy kadry SO. Kto jest nieudacznikiem? Nie dorastasz mi ani erudycją pochodzeniem ani zapewne zasobnością,a o humanitaryźmie nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika chcialbym miec zlotowke za kazdy twoj blad 17.08.06, 12:57 gramatyczny lub ortograficzny. Ty intelekt to masz miedzy nogami, jak biblioteka dasz poczytac kazdemu, albo tylko przekartkowac. Jaka ty masz erudycje garkotluku? Kursy dla parzygnatow? jola_z_dywit1 napisała: > Stado nieudaczników mających pretensje do całego świata. Takie organizacje jak > > SO Dywity powinny byc zakazane ponieważ obniżają poziom inteligencji > > społeczeństwa...to samo dotyczy kadry SO. > Kto jest nieudacznikiem? > > Nie dorastasz mi ani erudycją pochodzeniem ani zapewne zasobnością,a o > humanitaryźmie nie wspomnę. > Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit1 Re: chcialbym miec zlotowke za kazdy twoj blad 17.08.06, 13:07 gramatyczny lub ortograficzny. > Ty intelekt to masz miedzy nogami, jak biblioteka dasz poczytac kazdemu, albo > tylko przekartkowac. > Jaka ty masz erudycje garkotluku? > > Kursy dla parzygnatow? > Postęp! Tylko ortografia??? I gdzie te błędy??? Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika Re: chcialbym miec zlotowke za kazdy twoj blad 17.08.06, 15:24 >Zwłaszca młodego ojca dwu dzieci ,który po wyrzuceniu z mieszkania wraz z >rodziną popełnił samobójstwo i 100 tyś innych. DWOJGA dzieci, zapyziala kuro domowa. Zacznij od Falskiego intelektualny zakalcu. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit1 Re: chcialbym miec zlotowke za kazdy twoj blad 17.08.06, 16:01 To jest błąd gramatyczny cymbałku. I to jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: He,He...Samoobrona Dywity - też mi autorytet 17.08.06, 14:36 jola_z_dywit1 napisała: > Stado nieudaczników mających pretensje do całego świata. Takie organizacje jak > > SO Dywity powinny byc zakazane ponieważ obniżają poziom inteligencji > > społeczeństwa...to samo dotyczy kadry SO. > Kto jest nieudacznikiem? > > Nie dorastasz mi ani erudycją pochodzeniem ani zapewne zasobnością,a o > humanitaryźmie nie wspomnę. A cóż to, Jolka, pochodzisz z rodu królewskiego, czy książęcego? Bo moi przodkowie pochodzą z tzw. "kniaziów wołoskich", to znaczy przywódców pasterzy wołoskich, którzy w XVI w. osiedli w Beskidach wraz ze swoimi stadami. A co to zznaczy, według ciebie, "zasobność"? Jeśli chodzi o stan konta, to to jeszcze nie daje prawa do wywyższania się nad innych i monopolu na prawdę! > Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit1 Re: He,He...Samoobrona Dywity - też mi autorytet 17.08.06, 16:06 > Stado nieudaczników mających pretensje do całego świata. Takie organizacj > e jak > > > SO Dywity powinny byc zakazane ponieważ obniżają poziom inteligencj > i > > > społeczeństwa...to samo dotyczy kadry SO. > > Kto jest nieudacznikiem? > > > > Nie dorastasz mi ani erudycją pochodzeniem ani zapewne zasobnością,a o > > humanitaryźmie nie wspomnę. > > A cóż to, Jolka, pochodzisz z rodu królewskiego, czy książęcego? Bo moi > przodkowie pochodzą z tzw. "kniaziów wołoskich", to znaczy przywódców pasterzy > wołoskich, którzy w XVI w. osiedli w Beskidach wraz ze swoimi stadami. A co to > zznaczy, według ciebie, "zasobność"? Jeśli chodzi o stan konta, to to jeszcze > nie daje prawa do wywyższania się nad innych i monopolu na prawdę! > To odpowiedź na posta pewnego prymitywa. A ja też umażam że epatowanie się środkami w kraju gdzie ludzie nie mają na zaspokojenie podstawowych potrzeb jest niskie i niesmaczne. A moi antenaci zasiadali w Polskim Sejmie wieki temu. Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Samoobrona Dywity zaprosi Wałęse na groby sam 17.08.06, 13:08 jola_z_dywit1 napisała: > Samoobrona Dywity ma zaszczyt zaprosić Pana Lecha Wałęsę i Leszka Balcerowicza > na groby samobójców. > Zwłaszca młodego ojca dwu dzieci ,który po wyrzuceniu z mieszkania wraz z > rodziną popełnił samobójstwo i 100 tyś innych. W polsce rocznie zycie odbiera sobie zycie ok 5,5 tyś osób. wyec 100 tys to wszyscy samobójcy z ostatnich 18 lat. Jesli chodzi o przyczyny samobójstw to "najpopularniejsze to: 1. nieporozumienia rodzinne. 2. choroba psychiczna 3. inną ciężką chorobę o charakterze przewlekłym 4. zawód miłosny 5. problemy w nauce 6. utrata pracy Blisko połowa zamachów samobójczych dokonywana jest pod wpływem alkoholu. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Panie Michta skoncz pan z tym oswinianiem! 17.08.06, 13:34 Witaj. > Jestes pan, jak te nadamzonskie > ropuchy, ktore mozna oglądac w Zoo u Gucwinskich! Jest taka odmiana żaby mieszkającej w Australii, która przed nadejściem pory suchej zagrzebuje się w błotnistej kałuży i tam czeka do następnych wyborów tzn. chciałem napisać opadów. Odpowiedz Link Zgłoś
geralt9 Wałesa pokaz teczke Grassowi! 17.08.06, 13:31 Wałęsa pokaz Grassowi swoja teczke! Lepiej sie chlopina poczuje ze nie on jeden jest Noblista umoczonym... Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.syrenka Niech zaprosi też papieża. 17.08.06, 14:37 Oj, panie Wałęsa. Punktujesz, punktujesz, i nagle wszystko jak w zlew, bo jak z teorią jakąś wyskoczysz, to koniec świata... Po co Ci to było? Odpowiedz Link Zgłoś
mlinke Re: Wałęsa: "dobry uczynek Grassa" 17.08.06, 17:05 Panie Wałęsa, okazuje się, że jest Pan tak samo "małym człowieczkiem" jak bracia Kaczynscy. Wogóle gdzie się podziali ci Wielcy ? limes Odpowiedz Link Zgłoś
zorro_i_juz Re: Wałęsa: "dobry uczynek Grassa" 17.08.06, 17:59 galba napisał: > Kiedy LW wykona sówj "dobry uczynek" i powie prawdę jak to było z tym Bolkiem? > czytajac twoje posty dochodze do wniosku ze to SB nie bylo takie zle. Wlasciwie to cala rewolucje solidarnosciowa zrobilo za nas SB i zydzi. A gdzie bylismy my Polacy? Z takiego jak twoj widzenia swiata wynika ze SB najpierw nas gnebilo a potem zobaczylo ze zle robi i stworzylo za pomoca swoich agentow solidarnosc i pokonalo samo siebie. Chwala im za to bo wreszcie mamy wolna Polske. Szkoda tylko ze nie mozna bylo liczyc na prawdziwych uczciwych Polakow i ze wyzwalac nas musialy takie szuje. Gdzie byles wtedy? Odpowiedz Link Zgłoś
szymiasty Wałęsa: Zaproszę Grassa na grób mojego ojca 17.08.06, 11:35 Wałęsa, czy jak wolisz TW Bolku: kiedy ty się nawrócisz i wyznasz całą prawdę o tym, że byłeś zwykłym donosicielem, komunistycznym sługusem ? Kiedy ty staniesz nad grobami Stoczniowców i dokonasz skruchy ?? jakim prawem ty osądzasz ludzi, skoro sam ich niszczyłeś ??? Odpowiedz Link Zgłoś
koles751 Niemiecka mentalność 17.08.06, 12:25 Grass już sobie wybaczył. Do wojska niemieckiego chciał na ochotnika. Za służbę w SS nie jest odpowiedzialny bo nie zdążył do nikogo strzelić. Dlaczego teraz mam wierzyć człowiekowi, który nie dość, że na ochotnika pchał się do niemieckiej armii, służył w SS i do tego przez lata kłamał i z tych kłamstw czerpał korzyści. Zadziwiające jest niemiecka mentalność. Doskonale tłumaczy skąd wzięły się miliony pokrzywdzonych niewinnych wypędzonych. Mój ojciec jako 5-cioletni chłopiec był świadkiem pacyfikacji wsi, w ktorej spalono żywcem mężczyzn (w tym jego ojca). Lekcja jaką z tego wyniósł i jaką mi przekazał brzmi: nie zabijaj. Mierzi mnie Pan Grass z jego samoprzebaczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
szymiasty Re: Niemiecka mentalność 17.08.06, 13:03 Wpierw, powinienes zdac sobie sprawę, że SS, a Waffen SS to jest jednak duża różnica. To po pierwsze. Czy papieża też nienawidzisz za to, ze służył w Hitlerjugend ? Czy bezczelnosc TW Wałęsy ogranicza się do Grassa, bo wydaje mi sie, że o papieżu nic by nie wspomniał - nie zapominajmy, że oddziały Hitlerjugend również walczyły w czasie wojny i nie ograniczały się tylko do "niemieckiego harcerstwa"... Odpowiedz Link Zgłoś
koles751 Re: Niemiecka mentalność 17.08.06, 13:11 Ta OGROMNA różnica, o której piszesz jest z historycznego punktu widzenia taka, że "Waffen-SS były to zbrojne oddziały SS" (cytat z Encyklopedii). Z punktu widzenia mordowanych przez nich ludzi oraz ich rodzin różnica ta była i jest jeszcze mniejsza. Nie wiem dlaczego piszesz o nienawiści. Ja o tym nie pisałem. Ja piszę o tym, że Pana Grass nie jest dla mnie autorytetm moralnym bo kłamał, czerpał z kłamstw korzyści, a na koniec nie rozumie wagi swoich błedów i tłumaczy je w sposób żałosny (do nikogo nie strzelał). Podczas pacyfikacji wzi Azarycze 24 grudnia 1942 roku ogień podkładał jeden żołnierz. Reszta tylko patrzyła (ewentualnie pilnowała, żeby nikt nie uciekł). Odpowiedz Link Zgłoś
fan_of_1795 Re: Niemiecka mentalność 17.08.06, 16:33 koles751 napisał: > Ta OGROMNA różnica, o której piszesz jest z historycznego punktu widzenia taka, > > że "Waffen-SS były to zbrojne oddziały SS" (cytat z Encyklopedii). Polska malpa, ktora mialas starego w zbrodniczym Ludowym Wojsku Polskim powoluje sie na polska encyklopedie... Kpina ze zdrowego rozsadku. Odpowiedz Link Zgłoś
koles751 Re: Niemiecka mentalność 17.08.06, 13:23 I jeszcze, żeby prawdzie historycznej stało się zadość cytat z Wikipedii: "Ponosząc ogromne straty (w kwietniu 1945 było już tylko 580 000 żołnierzy), oddziały Waffen-SS walczyły aż do końca. Mają na koncie wiele zbrodni, z których większość popełniły na froncie wschodnim. Jako część SS, Waffen-SS zostało uznane przez Międzynarodowy Trybunał Wojskowy w Norymberdze za organizację zbrodniczą." Odpowiedz Link Zgłoś
fan_of_1795 Re: Niemiecka mentalność 17.08.06, 16:32 koles751 napisał: > Grass już sobie wybaczył. > Do wojska niemieckiego chciał na ochotnika. > Za służbę w SS nie jest odpowiedzialny bo nie zdążył do nikogo strzelić. > Dlaczego teraz mam wierzyć człowiekowi, który nie dość, że na ochotnika pchał > się do niemieckiej armii, służył w SS i do tego przez lata kłamał i z tych > kłamstw czerpał korzyści. > Zadziwiające jest niemiecka mentalność. > Doskonale tłumaczy skąd wzięły się miliony pokrzywdzonych niewinnych > wypędzonych. > Mój ojciec jako 5-cioletni chłopiec był świadkiem pacyfikacji wsi, w ktorej > spalono żywcem mężczyzn (w tym jego ojca). Lekcja jaką z tego wyniósł i jaką mi > > przekazał brzmi: nie zabijaj. > Mierzi mnie Pan Grass z jego samoprzebaczeniem. > > Kolejna polska malpa zawyla. Kolejna polska malpa uwaza, ze tylko jej wolno sie zglaszac do jej jedynie slusznej armii. Innym nie daje takiego prawa. Twoj stary sluzyl w okupacyjnym Ludowym Wojsku Polskim i powiedz mi polska malpo czy juz przeprosil mnie? Podpowiem ci, ze jeszcze mnie nie przeprosil. Nie zaplacil tez odszkodowania. Jak bylem maly to widzialem jak twoj stary przejechal w stanie wojennym czolgiem czlowieka. Mierzi mnie przeszlosc twojego starego w Ludowym Wojsku Polskim. Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: Wałęsa: Zaproszę Grassa na grób mojego ojca 17.08.06, 11:36 słuchałam tego bełkotu Wałęsy w radio - usmiełam się niczym w kabarecie. Choć z drugiej strony to żenujące, że Lech W wciąż jest zapraszany do Tok FM jako "ekspert" Odpowiedz Link Zgłoś
bodozec to Walesa miał ojca ? 17.08.06, 11:37 moja babcia jak go widzi to mówi "gdzie się taki ulungł, chyba w kapuście" Odpowiedz Link Zgłoś
chloppolski1 ... a ty Walesa... 17.08.06, 11:38 ...to sie nawrociles?...i te twoje obelgi pod adresem innych! Odpowiedz Link Zgłoś
kochanym Re: Wałęsa: Zaproszę Grassa na grób mojego ojca 17.08.06, 11:40 brak informacji co się stało z ojcem Wałęsy. Czy zabili go Niemcy ? Wałesa ma dobry pomysł ale jeszcze bardziej podobał mi się artykuł w Wall Street Journal na temat Grassa, który czytałem wczoraj na łamach gazeta.pl Polecam go mocno Odpowiedz Link Zgłoś
wukade jestecie buraki 17.08.06, 12:07 Może jest Wałęsa prostym chłopem, nigdy nie traktowałem go w kategoriach ludzi uzdolnionych politycznie ale gdyby nie on, to galba nie mógłby pewnie wypisywać swoich głupot.Ci którzy tak plują na Wałęsę moga mu najwyżej buty czyścić... Odpowiedz Link Zgłoś
galba Gdyby nie on SB znalazłaby innego TW /nt 17.08.06, 12:10 wukade napisał: > Może jest Wałęsa prostym chłopem, nigdy nie traktowałem go w kategoriach ludzi > uzdolnionych politycznie ale gdyby nie on, to galba nie mógłby pewnie wypisywać > > swoich głupot.Ci którzy tak plują na Wałęsę moga mu najwyżej buty czyścić... Odpowiedz Link Zgłoś
sayitagain Re: Gdyby nie on SB znalazłaby innego TW /nt 17.08.06, 14:19 Wałęsa nigdy nie był moim idolem, ale sprowadzanie go do roli TW to zgoda na historię Polski pisaną przez SB. Niestety, tego Galba nie zrozumie, bo jest zaślepiony i zacietrzewiony. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Gdyby nie on SB znalazłaby innego TW /nt 17.08.06, 14:29 galba napisał: > wukade napisał: > > > Może jest Wałęsa prostym chłopem, nigdy nie traktowałem go w kategoriach > ludzi > > uzdolnionych politycznie ale gdyby nie on, to galba nie mógłby pewnie > wypisywać > > > > swoich głupot.Ci którzy tak plują na Wałęsę moga mu najwyżej buty czyścić > ... > Gdyby nie on SB znalazłaby innego TW /nt Oczywiście, żeby znalazła. Nie ma ludzi niezastąpionych, powiedział kiedyś W. Lenin, ale nie on to chyba wymyślił. W owym czasie było wielu ludzi, którzy chętnie podjęliby się tego zadania. Ale w takim razie: Jeżeli przy okrągłym stople "SB dogadała się z SB, aby oddać władzę SB" (R. Giertych), to co, do diabła, w jakim kraju my żyjemy? > Odpowiedz Link Zgłoś
damirek Wałęsa: Zaproszę Grassa na grób mojego ojca 17.08.06, 11:43 Ja uwazam, że przeszłość pana Grassa nie jest taka prasta by go teraz odrazu przekreślać. O ile mi wiadomo był on w Waffen SS przez krótki czas i to niedokońca z własnej woli, ale nawet gdyby z własnej woli się przyłączył to krótki czas służby mógłby oznaczać, iż zmienił zdanie na temat tej jednostki. Mój młody wiek niepozwali mi na wczucie się w rolę młodego Grassa lecz to były trudne czasy i aby przeżyć trzeba było podejmować czasami kontrowersyjne działania, niestety. Tak samo jest teraz z lustracją. Uważam, że jest teraz na to zdecydowanie zapóźno. A na dodatek to nikt niewie jak ją przeprowadzić. Myślę, że poprostu trzeba poczekać aż te pokolenie naturalnie zostanie wyprowadzone z naszego życia. Pan Wałęsa powinien spotkać się z panem Grassem w Gdańsku, gdyż ten fakt z przeszłości pisarza nieprzekreśla jego późniejsze działania i to powinno się liczyć. Jakim się teraz jest a nie jakim się było w czasie Wojny. Odpowiedz Link Zgłoś
kiland Re: Wałęsa: Zaproszę Grassa na grób mojego ojca 17.08.06, 13:00 Cytuję : "Ja uwazam, że przeszłość pana Grassa nie jest taka prosta by go teraz odrazu przekreślać."„kogo zamordował Gunter Grass wskaż choć jedna osobę lub jedno miejsce gdzie taka zbrodnia miała miejsce.” Guenter Grass wstąpił do Waffen SS tylko dla fantazji, a karabin sobie przypiął, jako kwiatek do butonierki ? Jeśli nie strzelał to może nie musiał ? Oficerowie polityczni, przykładali lufę pistoletu do głów tych, którzy nie chcieli strzelać, niektórzy z nich mieli taki posłuch, że nie musieli w czasie wojny nikogo zastrzelić, a dziś też mogą z czystym sumieniem powiedzieć, że przez całą wojnę nie wystrzelili ani jednego naboju i nikogo nie zabili. Czy nie rozumiesz tego, że jeśli idziesz w marszu z ludźmi, którzy strzelają i zabijają, mordują, sam nie musisz tego robić, wystarczy, że ich tylko wspierasz psychicznie, samą swoją obecnością, słowami, okrzykami, pieśniami, łopotem proporca, biciem werbla lub blaszanego bębenka, a wtedy twój udział jest znacznie większy w tym co czynią, niż gdybyś strzelał. I jesteś mordercą wraz z nimi. Czy jesteś pewny, że Adolf Hitler zastrzelił w życiu jakiegoś człowieka ? On, być może, nie zabił w życiu nawet psa ? A przecież, tak naprawdę, zamordował miliony ludzi !!! Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Wałęsa: Zaproszę Grassa na grób mojego ojca 17.08.06, 11:44 Fajnie, że w tej sprawie zarówno Michnik jak i Żakowski ani słowem nie wspominają o Kurskim. Odpowiedz Link Zgłoś
mapsuta Re: Wałęsa: Zaproszę Grassa na grób mojego ojca 17.08.06, 11:49 hmmm... czytam ten wywiad i pozbawiam sie kompleksow...poniewaz od nastu lat nie mieszkam w kraju, kalecze troche po polsku, tzn, brak mi precyzyjnych wyrazen ...albo moja polszczyzna nie brzmi tak jakbym chciala...w kazdym razie pracuje nad tym... i tu nagle czytam pana Walese i widze ze nie jest ze mna tak zle..ze mozna sie rekami i nogami dogadac, ze nikomu to nie przeszkadza....wiecej takich tekstow, moj dzien jest nagle pelen slonca.... Odpowiedz Link Zgłoś
mejlmi Re: Wałęsa: Zaproszę Grassa na grób mojego ojca 17.08.06, 12:10 Smutne to, ze Twojemu dniu slonca dodaja niedoskonalosci innych... Odpowiedz Link Zgłoś
przemek05 Re: pracuj dalej nad jezykiem, Nobla dostaniesz... 17.08.06, 12:11 Porownalas sie z Walesa i wyszlo, ze jestes lepsza. Brawo! Rzecz jednak w tym, ze Walesa ma pewne osiagniecia "pozajezykowe", w tym, przyczynienie sie do obalenia komunizmu. Ty tez pewnie masz jakies osiagniecia... porownaj je teraz z osiagnieciami Walesy i zastanow sie, dlaczego Nobel przypadl w udziane jemu, a nie Tobie. Odpowiedz Link Zgłoś
mapsuta Re: pracuj dalej nad jezykiem, Nobla dostaniesz.. 17.08.06, 14:10 wlasnie tak strasznie pracuje nad tym moim noblem i tak perfekcyjna w tym jestem, ze nie chce go odbierac jako obywatelka polski i kaleczaca wlasny jezyk... .... nie przeszkadza ci n.p. ze slyszysz w wywiadzie z cenionym politykiem slowo "smierdzi"? i na koniec z zyczeniami rownie milego dnia: "Warum so grün im Gesicht? Du hast doch nicht vom Felde gefressen?" (Phryne, 4. Jh. v.Chr.) Odpowiedz Link Zgłoś
przemek05 Re: Jezyk nie jest najistotniejszy... 18.08.06, 00:42 Wypowiedzi Walesy trzeba "filtrowac", ma on swoj charaktarystyczny styl, ktory moze razic purystow jezykowych. Czasem ow styl utrudnia zrozumienie sensu jego wypowiedzi, ale niekiedy formuluje on trafne spostrzezenia. Nie o jezyk jednak chodzi - zaslugi Walesy sa zupelnie niezalezne od jezyka, ktorym on sie posluguje - i taki jest sens mojej poprzedniej (moze zanadto zlosliwej) wypowiedzi. Co do uzywania slow potocznych czy nawet niecenzuralnych, to nie zawsze mnie to razi. Np. rozbawil mnie Korwin-Mikke tym "rznieciem glupa" :-) P.S. Slabo znam niemiecki, ale wnosze, zem na gebie zielony, jakbym sie na polu pozywil. Nie znam niemieckich skojarzen, dla mnie zieloni sa pasazerowie UFO, kronopie z ksiazki Cortazara tez byly, zdaje sie, zielone. Gdzie mi tam do nich... Odpowiedz Link Zgłoś
piwosz8 lechu a przypominasz sobie taką historie?poczytaj 17.08.06, 11:56 jak kazałes przynieść swoja teczkę a jak ja oddałeś była lżejsza ?? Dlaczego tv polska nie pokaże filmu grzegorza brauna " plusy dodatnie i plusy ujemne?dziwne jest że gwizdowie zagineli w górach a autor filmu ma nagrane jak mówią żes lech był współpracownikiem SB i brałes za to pieniądze.a może data 136 stycznia 1971 ci cos podpowie - poręczyłes wziecie pieniedzy amoże kwit na 700 zł który podpisałeś 29 czerwca 1974 roku cos ci przypomni.A może lech-a raczej Bolek- powiesz ludzią o spotkaniu z płk bolesławem klisiem 14 listopada 1984 roku ? powtórze pytanie lechu .....czy nigdy nie spotykałeś sie świadomie a hotelu jantar w latach 70 z agentami SB?kłamczuszku Odpowiedz Link Zgłoś
galba Wałęsie wolno kraść bo jest "wielki" 17.08.06, 12:00 > jak kazałes przynieść swoja teczkę a jak ja oddałeś była lżejsza ?? Nikogo nie obchodzi, że ukradł i zniszczył połowę zawartości teczki Bolka. Także nikogo nie obchodzi, że Bolek ma w zwyczaju nie płacić podatków od drobnych sum typu 1.000.000 USD. Odpowiedz Link Zgłoś
loki_lyesmith Re: Wałęsie wolno kraść bo jest "wielki" 17.08.06, 12:31 >>musimy odpowiedzieć na pytanie czy on zagrał pod publikę z tym wyznaniem, >>żeby więcej książki sprzedać Równie dobrze można powiedzieć, że ktoś skoczył przez płot za Nagrodę Nobla i sumę z nią nierozerwalnie związaną... Odpowiedz Link Zgłoś
mejlmi Re: lechu a przypominasz sobie taką historie?pocz 17.08.06, 12:23 Data 136 stycznia moze byc faktycznie trudna do skojarzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
borysek Łapy precz od Gintera! 17.08.06, 11:59 Kto by o Guentherze Grassie Wypowiadał się nieczule, Tego mocno ścisną w pasie Pod Brygidą gdańscy żule. www.moskaliki.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
siamlady Re: Łapy precz od Guentera! 17.08.06, 12:12 Bełkotliwy komentarz Lecha ma chyba przepraszający ton za wcześniejsze wypowiedzi z postulatem o zrzeczenie się honorowego obywatelstwa miasta gdańska. Oj Lesiu Lesiu. Słuchaj madrzejszych od siebie i przede wszsystkim czytaj więcej. Nie przebrniesz przez Gdańską Trylogię ale przynajmniej przeczytaj sobie o zasługach Grassa dla pojednania polsko-niemieckiego. Bo nikt z ludzi literatury nie zrobił tak wiele w tym zakresie jak Guenter Grass, gotowy nienagabywany przez nikogo przyznać się do błędu z młodości, i uderzyć się w pierś. Odpowiedz Link Zgłoś
maxman01 Elekty(k)zujaca wypowiedz geniusza i wzorca moraln 17.08.06, 12:00 Elekty(k)zujaca wypowiedz geniusza i wzorca moralnego wszystkich TW. W natepnej czesci dowiemy sie co powinnismy myslec o Bachu, Kancie czy innych niemieckich faszystach. Odpowiedz Link Zgłoś
beewasp a oczym Grass miałby niby rozmawiać z Wałęsą??? 17.08.06, 12:12 czy Lesio zna język niemiecki? no oczywiście, że nie. On i ojczystym językiem posługuje sie z problemami :) traktujecie tego naszego 'noblistę' niczym swiętego, a prawda jest taka, że Leper przy nim to geniusz. Zaznaczam, że zwolennikiem Andrew nie jestem. Wypowiedzi Wałęsy na rózne tematu to czysty bełkot. ten człowiek nie ma praktycznie nic inteligentnego do powiedzenia. Zajmuje sie jedynie utrwalaniem swego 'dorobku'. na swieczniku historii postawił go przyapdek, zwykła potrzeba Kor-owskiej opozycji posiadania robola, który by pociagnąl za soba rzesze robotników. bez tych doradców, których potem niszczył i poniewierał byłby nikim. To oni go stworzyli na szkode siebie i kraju. Dla mnie Wałęsa to głowna postac z farsy Alfreda Jarry'ego. Odpowiedz Link Zgłoś
merwinka "tą rozmowę" 17.08.06, 12:16 A ja tylko chcialam zwrócić uwagę na błąd : nie mówimy "tą rozmowę", lecz "tę rozmowę". Różnica dość znacząca, jeśli wziąć pod uwage historię języka polskiego! Trochę przykre, że błąd w poważnej gazecie nie został nawet skorygowany... Odpowiedz Link Zgłoś
czaterxx Re: A co z ksiedzmi wspołpracujacymi z SB ? 17.08.06, 12:22 Czy oni maja moralne prawo byc dalej duchownymi ? Skoro chcemy wymagac uczciwosci to od wszystkich a nie tylko od tych na ktorych moze zdobyc wyborcze poparcie pan Kurski z Pis-u Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.kosecki Re: żałosny jest ten nasz Wałęsa. Niech 17.08.06, 12:24 przeczyta tekst Michnika, ale czy On coś z tego zrozumie !? Odpowiedz Link Zgłoś
lucky7pl Re: Wałęsa: Zaproszę Grassa na grób mojego ojca 17.08.06, 12:27 co on bełkocze ? polecam wczorajszy artykuł Michnika odnośnie tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Chłopek-roztropek. Nie czuje własnej... 17.08.06, 12:31 ...kompromitacji.- Odpowiedz Link Zgłoś
jarecky.jarecky Razem obejrzymy 'Plusy dodatnie, plusy ujemne' ... 17.08.06, 12:33 Podumamy nad zlozonoscia tego swiata jak od agenta staje sie bohaterem. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Razem obejrzymy 'Plusy dodatnie, plusy ujemne 17.08.06, 14:32 jarecky.jarecky napisał: > Podumamy nad zlozonoscia tego swiata jak od agenta staje sie bohaterem. Albo jak z bohatera staje się agentem. Odpowiedz Link Zgłoś
adoczego Re: Wałęsa: Zaproszę Grassa na grób mojego ojca 17.08.06, 12:39 To tak juz chyba musi byc ze nasi bohaterowie to czesto prostacy a czasem i swinie. Odpowiedz Link Zgłoś
legrange Re: Wałęsa: Zaproszę Grassa na grób mojego ojca 17.08.06, 12:42 Zaprosi, aby podać nogę? Odpowiedz Link Zgłoś
dworianin Zaproszenie SS - manna na grób zamordowanego 17.08.06, 12:42 przez Niemców Polaka ... dobrze, ale niech go Wałęsa jeszcze zabirze do Stuthoffu niech SS - mann Grass zobacyz co robili Niemcy ... Odpowiedz Link Zgłoś
grzela53 Re: Wałęsa: Zaproszę Grassa na grób mojego ojca 17.08.06, 12:45 ą może pan Grass miał wstąpić do ak lub al albo do innej organizacji militarnej, ale nie do niemieckiej? Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika gdybym mial do wyboru - zaprosic na obiad Grassa 17.08.06, 12:50 lub przyjac zaproszenie od Walesy, bez zastanowienia zrobilbym to pierwsze. Walesa, w odroznieniu od wina, jest gorszy z kazdym rokiem. Nigdy nie byl materialem na mysliciela, a te pierdoly,ktore opowiada sa ponizej wszelkiej krytyki. Bolek, idz na ryby i NIE WRACAJ. Co za kraj, jak nie Walesa, to Lepper. Dwa kmiotki w barszcz. Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Gdzie Lechowi do... Andrzeja - salonowca. 17.08.06, 13:45 koham.mihnika napisał: (...) Co za kraj, jak nie Walesa, to Lepper. Dwa kmiotki w barszcz. Odpowiedz Link Zgłoś