Dodaj do ulubionych

Wałęsa: Zaproszę Grassa na grób mojego ojca

17.08.06, 11:33
Znowu Żakowski,znowu Wałęsa.Nie dosyć waszych kompromitacji czy
wpadek?Zejdzcie już ze sceny!Kto tam was ciągle trzyma?
Obserwuj wątek
    • galba Wałęsa: "dobry uczynek Grassa" 17.08.06, 11:35
      Kiedy LW wykona sówj "dobry uczynek" i powie prawdę jak to było z tym Bolkiem?
      • 1410_tenrok Panie Michta skoncz pan z tym oswinianiem! 17.08.06, 11:52
        Zrobmy doswiadczenie i zapytajmy w dowolnym kraju swiata o dwa nazwiska: Michta
        i Wałęsa. Jeżeli zwycięży nazwisko Michta gotów jest pojsc na rękach z Wrocka
        do Czestochowy, a jeżeli zwycięży nazwisko Wałęsa - wtedy panie Galba zjesz pan
        swoj komputer!
        Pan, panie Michta, potrafi tylko pluc jadem. Jestes pan, jak te nadamzonskie
        ropuchy, ktore mozna oglądac w Zoo u Gucwinskich!
        Cos Pan zrobił dla Polski, że roscisz pan sobie prawo aby pluc na ludzi? Moze
        panski Blog? To nie jest raczej wielkie dokonanie!
        • galba Genialne! 17.08.06, 11:56
          Więcej takich głębokich argumentów pan nie ma?

> Zrobmy doswiadczenie i zapytajmy w dowolnym kraju swiata o dwa nazwiska:
          Michta
          >
          > i Wałęsa. Jeżeli zwycięży nazwisko Michta gotów jest pojsc na rękach z Wrocka
          > do Czestochowy, a jeżeli zwycięży nazwisko Wałęsa - wtedy panie Galba zjesz
          pan
          >
          > swoj komputer!
          > Pan, panie Michta, potrafi tylko pluc jadem. Jestes pan, jak te nadamzonskie
          > ropuchy, ktore mozna oglądac w Zoo u Gucwinskich!
          > Cos Pan zrobił dla Polski, że roscisz pan sobie prawo aby pluc na ludzi? Moze
          > panski Blog? To nie jest raczej wielkie dokonanie!
          • zzamiedzy Re: Genialne! 17.08.06, 13:19
            Przestan "galba" szczekac, bo juz dawno ci nie placa. Doopek Walesa nie wart
            spluniecia; co on poda temu Grasowi na powitanie, bo rzekl, ze reki nie poda.
            Kwachowi odmawial nogi a potem podejmowal go uroczyscie na imieninach. To samo
            z toba "galba"; przemina kaczory, zaczniesz szczekac dla drugiego pana. W koncu
            jestes doopkiem do wynajecia...
            • nrslovo Re: Genialne! 17.08.06, 15:09
              Powiedzial bym Zydkiem do wynajecia
              • slon2002 TW Bolek: spadaj do rynsztoka, gdzie się urodziłeś 17.08.06, 15:16
                • plmlp No, Lechu,do Wszystkich Świętych trzeba przeczytać 17.08.06, 15:18
                  ten Blaszany Bębenek. Albo niech Jarek opowie przynajmniej.
                  • poszeklu Re: Tresura Lecha Walesy przez Jacka Zakowskiego 17.08.06, 17:07
                    Cwiczyl go Zakowski w kolko czytajac z kartki slowa Michnika,
                    az Lechu zalapal i zaspiewal jak trzeba.
                    I na koncu nagroda za dobrze powtorzona lekcje:
                    Zakowski: - No takiego Lecha Walese lubie"

DOBRY PIESEK, DOBRY.
                    • tmmmy Re: Tresura Lecha Walesy przez Jacka Zakowskiego 17.08.06, 17:43
                      "...to nie rozwaliłbym komunizmu. Beze mnie nie zrobilibyście tego przecież."LW
                      Siedem grzechów głównych: *PYCHA*...
            • mlody_junak Re: Genialne! 17.08.06, 15:15
              Abstrahując od kłótni pomiędzy galbą a reszta świata:
              Wałęsa miał swój czas, ma swoje miejsce w historii i moje dzieci się o nim będą
              w szkole uczyć. ma też mój szacunek za to co zrobił.
              ale nie zawsze ma rację - od jego prezydentury począwszy.
              a skoro palnał głupote, to niech sie przyzna i wycofa z durnych słów.
              w końcówce rozmowy przyciskany przez redaktora średnio umie się wycofać z
              zaproszenia dla Guntera na grób ojca i do dyskusji o biografiach. żałosne.

• slon2002 Bolek, spadaj żłobie i kompromituj swoich dzieci 17.08.06, 13:21
            Przygłupy to, po tobie alkoholiku, i nic dobrego ale daj im szansę na
            zapomnienie o tatusiu, co skakał przez płoty, jak SB nalazało przystąpienie do
            akcji.
            • aplus Re: GDZIE sa Gwiazdowie ??!! CO z nimi zrobiles?! 17.08.06, 13:36
          • geralt9 Re: Genialne! 17.08.06, 13:32
            > > Zrobmy doswiadczenie i zapytajmy w dowolnym kraju swiata o dwa nazwiska:
            > Michta i Wałęsa.
            >
            >
            Spytajmy w swiecie o Stalina i Wałese ciekawe kto wygra.
            • agentwrogiegoukladu spytajmy o Wojtyłę i Hitlera! 17.08.06, 13:46
              albo o Galbę i Kaczora Donalda! albo o drogę na Ostrołękę!
              • uu1 Re: spytajmy o Wojtyłę i Hitlera! 17.08.06, 13:53
                > albo o drogę na Ostrołękę!
                Tę, na której jest drogowskaz - do Ostrołęki 5 km, biegiem - 4 km?
              • australopitecus Re: spytajmy o Wojtyłę i Hitlera! 17.08.06, 16:07
                Poza tym ci co slyszeli o Galbie, bez watpienia beda miec na mysli rzymskiego
                cesarza nastepce Nerona, ktory podobnie jak poprzednik marnie zginal. Galba to
                nie jest dobry wzor do nasladowania.
        • atomm Re: Panie Michta skoncz pan z tym oswinianiem! 17.08.06, 11:57
          No niestety sa tacy ludzie, ktorzy potrafia zaslynac tylko tym, ze oczerniaja
          wielkie osobowosci...
          przykra prawda
          cieszy jedynie to, ze nikt zdrowo myslacy nie zgodzi sie z jakims galba...
          • galba Ile głosów dostała ostatnio ta "wielka osobowość"? 17.08.06, 11:58
            atomm napisał:

> No niestety sa tacy ludzie, ktorzy potrafia zaslynac tylko tym, ze oczerniaja
            > wielkie osobowosci...
            > przykra prawda
            > cieszy jedynie to, ze nikt zdrowo myslacy nie zgodzi sie z jakims galba...

0,7%?
            • przemek05 Re: co maja glosy do wielkosci? 17.08.06, 12:03
              Liczba glosow w wyborach swiadczy o populizmie, o niczym wiecej. Pewien pan z
              wasikiem z osciennego kraju dostal w latach 30 tyle glosow, ze wystarczylo mu
              to do objecia wladzy. Czy bedziemy go tu teraz wychwalac?
              • galba Spytaj pana Atomma 17.08.06, 12:05
                przemek05 napisał:

> Liczba glosow w wyborach swiadczy o populizmie, o niczym wiecej. Pewien pan z
                > wasikiem z osciennego kraju dostal w latach 30 tyle glosow, ze wystarczylo mu
                > to do objecia wladzy. Czy bedziemy go tu teraz wychwalac?

W końcu to on powołał się na argument "nikt się nie zgadza z Galbą" (jako
                rozstrzygający) więc widocznie liczba popleczników jednak ma znaczenie.
                • zorro_i_juz Re: Spytaj pana Atomma 17.08.06, 18:14
                  galba napisał:

> przemek05 napisał:
                  >
                  > > Liczba glosow w wyborach swiadczy o populizmie, o niczym wiecej. Pewien p
                  > an z
                  > > wasikiem z osciennego kraju dostal w latach 30 tyle glosow, ze wystarczyl
                  > o mu
                  > > to do objecia wladzy. Czy bedziemy go tu teraz wychwalac?
                  >
                  > W końcu to on powołał się na argument "nikt się nie zgadza z Galbą" (jako
                  > rozstrzygający) więc widocznie liczba popleczników jednak ma znaczenie.
                  >
                  >
                  no ma znaczenie. Sproboj wystartowac z Walesa do wyborow w jednym okregu i jak
                  go pokonasz to sie nam pochwal
            • agentwrogiegoukladu wielka osobowośc a wielki polityk 17.08.06, 12:05
              to dwie całkowicie różne sprawy. Szanuję go bardzo jako człowieka, ale nigdy na
              niego głosu nie oddałem i nie oddam - po prostu politykiem jest wg. mnie
              fatalnym. Co nie upoważnia mnie do szkalowania tego człowieka i dykredytowania
              jego jakichś tam jednak osiągnięć.
              • galba Dlaczego ta " 17.08.06, 12:07
                agentwrogiegoukladu napisał:

> to dwie całkowicie różne sprawy. Szanuję go bardzo jako człowieka, ale nigdy
                na
                > niego głosu nie oddałem i nie oddam - po prostu politykiem jest wg. mnie
                > fatalnym. Co nie upoważnia mnie do szkalowania tego człowieka i dykredytowania
                > jego jakichś tam jednak osiągnięć.
                • galba Sorry za "dubel" /nt/ 17.08.06, 12:09

• galba Dlaczego ta "wielka osobowość"... 17.08.06, 12:08

> to dwie całkowicie różne sprawy. Szanuję go bardzo jako człowieka, ale nigdy
                na
                Tuż przed końcem swojej kadencji wykradła z UOPu teczkę Bolka a potem zwróciła
                tom o ponad połowę cieńszy? Może na tych brakujących kartach była tajemnica
                owej "wielkości"?

> fatalnym. Co nie upoważnia mnie do szkalowania tego człowieka i dykredytowania
                • przemek05 Re: a nie bylo orzeczenia sadu w tej sprawie? 17.08.06, 12:30
                  O ile sie nie myle, to byla rozprawa w sadzie lustracyjnym i Walesa zostal
                  oczyszczony z tego typu zarzutow. Jesli zle zapamietalem, to prosze o
                  sprostowanie.
                  • galba Nie 17.08.06, 12:35
                    > O ile sie nie myle, to byla rozprawa w sadzie lustracyjnym i Walesa zostal
                    > oczyszczony z tego typu zarzutow. Jesli zle zapamietalem, to prosze o
                    > sprostowanie.

1. Wyrok był podobny jak w wypadku Kwaśniewskiego: "brak dowodów na poparcie
                    tezy". Jednak RIP miał powody skoro skierował tę sprawę do sądu.

2. Jurczyk, o którym nikt nie ma watpliwości, że był agentem (są oryginały
                    pokwitowań i raportów, którym nawet sam MJ nie przeczy) też dostał świstek od
                    sądu 9i to "Najwyższego").

3. Morderca nie przestaje być mordercą tylko dlatego, że sąd go nie ukarał.
                    • przemek05 Re: jednak praworzadnosc zobowiazuje 17.08.06, 12:43
                      Jesli chcemy zyc w panstwie praworzadnym, to powinnismy uznawac orzeczenia
                      sadowe, do czasu, gdy nie zostana uchylone na mocy procedury prawnej.
                      Oczywiscie kazdy ma prawo do swojej opinii, jednak jest to tylko "gdybanie" bez
                      wiekszego znaczenia. Dla mnie np. Giertych-ojciec (eurodeputowany) nie jest w
                      porzadku, bo przenosil informacje miedzy ubecja a zasiedzialym na emigracji
                      Giertychem-dziadkiem. Orzeczenie sadu jednak jest, i nie bede go podwazal.
                    • michalng Re: Nie 17.08.06, 12:53
                      > 1. Wyrok był podobny jak w wypadku Kwaśniewskiego: . Jednak RIP miał powody
                      skoro skierował tę sprawę do sądu.

A jaki był by wyrok gdyby ciebie oskarżono o kontakty z kosmitami ?
                      "brak dowodów na poparcie tezy" ? RIP kieruje sprawe do sadu jesli ma
                      jakiekolwiek sygnały ze mogło dojśc do złozenia fałszywego oswiadczenia. Nawet
                      jesli sam jest przekonany ze te sygnały nie sa prawdziwe.

> 3. Morderca nie przestaje być mordercą tylko dlatego, że sąd go nie ukarał.

A niewinny nie zostanie morderca dlatego ze Galba (czy ktokolwiek inny) go o to
                      oskarża.
                    • eti.gda Re: Nie 17.08.06, 14:38
                      galba napisał:

> > O ile sie nie myle, to byla rozprawa w sadzie lustracyjnym i Walesa zosta
                      > l
                      > > oczyszczony z tego typu zarzutow. Jesli zle zapamietalem, to prosze o
                      > > sprostowanie.
                      >
                      > 1. Wyrok był podobny jak w wypadku Kwaśniewskiego: "brak dowodów na poparcie
                      > tezy". Jednak RIP miał powody skoro skierował tę sprawę do sądu.
                      >
                      > 2. Jurczyk, o którym nikt nie ma watpliwości, że był agentem (są oryginały
                      > pokwitowań i raportów, którym nawet sam MJ nie przeczy) też dostał świstek od
                      > sądu 9i to "Najwyższego").
                      >
                      > 3. Morderca nie przestaje być mordercą tylko dlatego, że sąd go nie ukarał.
                      >

Słusznie. Ostatnio wśród tzw. "opozycjonistów" rozpowszechniła się maniera,
                      aby "swoich" usprawiedliwiać, a obcych potępiać.
                  • eti.gda Re: a nie bylo orzeczenia sadu w tej sprawie? 17.08.06, 14:20
                    przemek05 napisał:

> O ile sie nie myle, to byla rozprawa w sadzie lustracyjnym i Walesa zostal
                    > oczyszczony z tego typu zarzutow. Jesli zle zapamietalem, to prosze o
                    > sprostowanie.
                    Nie mam nic przeciwko p. Wałęsie, ale orzeczenie sądu to jeszcze nic nie
                    znaczy. Sądy rzekomo są niezawisłe, ale ja w to nie wierzę. Niezawisły będzie
                    tylko Sąd Ostateczny. W sprawach politycznych, a za takie należy uważać sprawy
                    lustracyjne, nie ma niezawisłych sądów. W końcu sędziowie też ludzie, i nie
                    będą się narażać w imię jakiejś tam prawdy.

"Jeżeli na salę sądową wkracza jednymi drzwiami polityka, drugimi wychodzi
                    sprawiedliwość". ( mec. Siła-Nowicki)
                    • przemek05 Re: Jesli niezawisly jest tylko Sad Ostateczny... 18.08.06, 00:22
                      ...to wrocimy do tej sprawy na Sadzie Ostatecznym. Do tej pory trzymajmy sie
                      tego orzeczenia , jakie jest.
                • agentwrogiegoukladu Teczka to nie pismo święte 17.08.06, 12:53
                  Wałęsa wcale przecież nie ukrywa, że UB popierał go na wodza Solidarności. W
                  ówczesnej rzeczywistości istenienie realne w opozycji wiązało się z prowadzeniem
                  nieustannej gry z drugą stroną. To co znajduje się w teczkach to tylko
                  odzwierciedlenie tego jak widziała wtedy daną sytuację bezpieka, albo może
                  inaczej - jak przedstawiał ją akurat piszący do teczki funkcjonariusz. Ty Galba
                  może zakładasz 100% pragmatyzm piszących - a ja zapewniam Cię, że co najmniej
                  99% tego to wazeliniarstwo i przedstawianie wszystkiego tak, aby jeden
                  przełożony mógł wazelinować wyżej kolejnemu przełożonemu jakimś
                  pseudowartościowym donosem czy dokumentem, który podlano sosem olbrzymiej
                  przydatności dla ochrony socjalistycznego ustroju.
              • przemek05 Re: wielkim politykiem tez byl - w latach 80-tych 17.08.06, 12:24
                Walesa byl niezastapiony w okresie wakli z komunizmem, jego zaslugi sa ogromne.
                W okresie "pokojowym" powinien byl spoczac na laurach, uniknalby spadku
                popularnosci skutkiem popelnianych niezrecznosci i bledow.
                W sprawie Grassa pospieszayl sie z wypowiedzia - mysle, ze chcialby ja wycofac,
                zreszta stara sie ja stonowac, czego dowodem jest ten wywiad.
              • geralt9 Re: wielka osobowośc a wielki polityk 17.08.06, 13:35

> to dwie całkowicie różne sprawy. Szanuję go bardzo jako człowieka, ale nigdy na

A ja nie szanuje agentow, jakos tak, z przekory chyba, bo wszyscy w PRL i IIIRP
                szanuja i kochaja...
            • pawka55 Galba jak zwykle ma dobre samopoczucie. 17.08.06, 14:09
            • lowelas2 Re: Ile głosów dostała ostatnio ta "wielka osobow 17.08.06, 17:01
              Bez wzgledu na to czy byl Bolkiem, czy tez nie to Walesa na pewno wiecej dla
              Polski zrobil niz ty Galba. A wlasciwie to jest nawet inaczej: on cos zrobil
              dla Ojczyzny, a ty nic. Ty tylko jatrzysz i uprawiasz polaczenie grafomanstwa z
              onanizmem intelektualnym.
          • 666kgb Re: Panie Michta skoncz pan z tym oswinianiem! 17.08.06, 15:05
            atomm napisał:

> cieszy jedynie to, ze nikt zdrowo myslacy nie zgodzi sie z jakims galba...

nie musisz mnie od razu obrażać...
        • jola_z_dywit1 Samoobrona Dywity zaprosi Wałęse na groby samobójc 17.08.06, 12:01
          Samoobrona Dywity ma zaszczyt zaprosić Pana Lecha Wałęsę i Leszka Balcerowicza
          na groby samobójców.
          Zwłaszca młodego ojca dwu dzieci ,który po wyrzuceniu z mieszkania wraz z
          rodziną popełnił samobójstwo i 100 tyś innych.
          • galba Wałęsa nie zdaje sobie sprawy jaką nienawiść budzi 17.08.06, 12:06
            ... w narodzie. Wystarczy rzucić jego nazwisko w dowolnym miejscu kraju by
            usłyszeć potok wymyślnych wyzwisk.

> Samoobrona Dywity ma zaszczyt zaprosić Pana Lecha Wałęsę i Leszka Balcerowicza
            > na groby samobójców.
            > Zwłaszca młodego ojca dwu dzieci ,który po wyrzuceniu z mieszkania wraz z
            > rodziną popełnił samobójstwo i 100 tyś innych.
            • mietowe_loczki Re: Wałęsa nie zdaje sobie sprawy jaką nienawiść 17.08.06, 12:20
              Najwidoczniej żyjemy w różnych krajach. Ja się nawet cieszę.
              • galba A gdzie... 17.08.06, 12:33
                > Najwidoczniej żyjemy w różnych krajach. Ja się nawet cieszę.

... żyjesz? Bo jak tym "innym krajem" jest np. Nowa Zelandia to nie nie dziwię,
                że się cieszysz.
                • mietowe_loczki Re: A gdzie... 17.08.06, 12:41
                  W moim kraju gromy lecą na PiS za koalicję z ludźmi z wyrokami i neofaszystami.
                  I nie jest to Nowa Zelandia.
                  • uu1 Re: A gdzie... 17.08.06, 13:39
                    A może ci, co te gromy rzucają nie znają zasady - miłuj PiSa swego jak siebie
                    samego.
                    • amanasunta53 Re: A gdzie... 17.08.06, 13:50
                      Witam
                      Walimy w PiS i w ,,kaczorów''(,,karfofli'')jak w blaszany bęben(-ek).Temat
                      artykułu nieważny.Liczy się walka z ,,ciemnogrodem i zacofańcami''.Kiedy
                      wyciągnicie z ,,mietowymi...''Tadeusza Rydzyka?Brakuje go w kontekście
                      wypowiedzi byłego(Bogu dzięki)Prezydenta.

uu1 napisała:

> A może ci, co te gromy rzucają nie znają zasady - miłuj PiSa swego jak siebie
                      > samego.
                      • uu1 Re: A gdzie... 17.08.06, 14:10
                        Dzień dobry.
                        First things first.
                        • amanasunta53 O Boże wszechmogący znowu po angielsku! 17.08.06, 14:11
                          uu1 napisała:

> Dzień dobry.
                          > First things first.
                          • uu1 Re: Sorki. Najpierw sprawy najważniejsze. ;) 17.08.06, 14:13

• mietowe_loczki Re: Sorki. Najpierw sprawy najważniejsze. ;) 17.08.06, 14:53
                              Geez, pracowałam przez 90 minut. Aż. I jak, uu, wyciągniesz ze mną Rydzyka,
                              whatever that means? :)
                              • uu1 Re: Sorki. Najpierw sprawy najważniejsze. ;) 17.08.06, 15:01
                                > Geez, pracowałam przez 90 minut. Aż.
                                Całe 90? No, no. Nawet się nie pytam nad czym.
                                > I jak, uu, wyciągniesz ze mną Rydzyka,
                                > whatever that means? :)
                                Apage, Satanas. Ładny dzień, nie warto go psuć. ;) A może to jakiś szyfr?
                                • mietowe_loczki Re: Sorki. Najpierw sprawy najważniejsze. ;) 17.08.06, 15:06
                                  Zapomniałam nad czym :) Podświadomość szybko wypiera. Ja właśnie nie wiem, co
                                  jest z tym wyciąganiem Rydzyka i liczyłam po cichutku, że mnie oświecisz.
                                  • uu1 Re: Sorki. Najpierw sprawy najważniejsze. ;) 17.08.06, 15:18
                                    Jak się nie uspokoimy, to jako "szkodzący Polsce" zostaniemy izolowani. Misja
                                    Krótkich jest historyczna i zastępy wiernych fanów nie pozwolą wkładać kija w
                                    szprychy ani .... do mleka. Be careful.
                                    • mietowe_loczki Re: Sorki. Najpierw sprawy najważniejsze. ;) 17.08.06, 15:25
                                      I will. Z nadzieją, że The Short Brothers odczepią się przynajmniej od mojego
                                      mleka. Bo co. Za swoje piję! i nie pozwolę, żeby cokolwiek mi w nim pływało.
                                      • uu1 Re: :)) :)) :)) 17.08.06, 15:28

• mietowe_loczki Re: :)) :)) :)) 17.08.06, 15:42
                                          Tak, tak, w kraju się dzieją ważne rzeczy, a na forum podśmichujki.
                                    • nrslovo Re: Sorki. Najpierw sprawy najważniejsze. ;) 17.08.06, 15:28
                                      Czlowieku co ty piszesz. Ja tez jestem na obczyznie ale jezyka polskiego i
                                      stylistyki nie zapomnialem.
                                      • mietowe_loczki Re: Sorki. Najpierw sprawy najważniejsze. ;) 17.08.06, 15:31
                                        A o co ci chodzi, konkretnie?
                  • jardo-g Re: A gdzie... 17.08.06, 14:34
                    w moim też wyklina się PiS.
                    • uu1 Re: A gdzie... 17.08.06, 14:42
                      > w moim też wyklina się PiS.
                      Nieszczęśni nie wiedzą co czynią irytując Irasiad.
                      • mietowe_loczki Re: A gdzie... 17.08.06, 14:54
                        "IRA, siad." To jest dopiero niebezpieczne.
            • jola_z_dywit1 Samoobrona Dywity zaprosi Wałęse na groby samobójc 17.08.06, 12:24
              galba napisał:

> ... w narodzie. Wystarczy rzucić jego nazwisko w dowolnym miejscu kraju by
              > usłyszeć potok wymyślnych wyzwisk.
              >
              > > Samoobrona Dywity ma zaszczyt zaprosić Pana Lecha Wałęsę i Leszka Balcero
              > wicza
              > > na groby samobójców.
              > > Zwłaszca młodego ojca dwu dzieci ,który po wyrzuceniu z mieszkania wraz z
              > > rodziną popełnił samobójstwo i 100 tyś innych.
              To nie o nienawiść chodzi lecz skutki antypolskiej polityki prowadzonej przez 16
              lat i jej katastrofalne skutki zwłaszcza dla młodego pokolenia.
            • przemek05 Re: Wałęsa nie zdaje sobie sprawy jaką nienawiść 17.08.06, 12:36
              W moim miejscu pracy (jak najbardziej na terenie kraju) Walesa nie wywoluje
              takich negatywnych reakcji. Zgrzytanie zebami wywoluje za to slowo Kaczory :-)
              • jola_z_dywit1 Re: Wałęsa nie zdaje sobie sprawy jaką nienawiść 17.08.06, 12:50
                W moim miejscu pracy (jak najbardziej na terenie kraju) Walesa nie wywoluje
                > takich negatywnych reakcji. Zgrzytanie zebami wywoluje za to slowo Kaczory :-)

Jest to oczywise tak oczywiste jak:
                beneficjęci i pariasi
                ograbiający i ograbieni
                bogacze i nędzarze

Tak włśnie zaczynały się rewolucje!
                Od komuny paryskiej po alkaidę.

• agentwrogiegoukladu hehehe.. Galba - a powiedz "Giertych, "Lepper" 17.08.06, 13:02
              albo "Kaczyńscy" i wtedy obserwuj reakcje ludzi. Ale ty i tak już jesteś za
              głeboko zaangażowany - szybciej się obecny premier z prezydentem pokłócą, niż ty
              przyznasz, że IV RzP to wielki słomiany manekin.
          • rainbow.warrior He,He...Samoobrona Dywity - też mi autorytet ... 17.08.06, 12:23
            Stado nieudaczników mających pretensje do całego świata. Takie organizacje jak
            SO Dywity powinny byc zakazane ponieważ obniżają poziom inteligencji
            społeczeństwa...to samo dotyczy kadry SO.
            • jola_z_dywit1 Re: He,He...Samoobrona Dywity - też mi autorytet 17.08.06, 12:33
              Stado nieudaczników mających pretensje do całego świata. Takie organizacje jak
              > SO Dywity powinny byc zakazane ponieważ obniżają poziom inteligencji
              > społeczeństwa...to samo dotyczy kadry SO.
              Kto jest nieudacznikiem?

Nie dorastasz mi ani erudycją pochodzeniem ani zapewne zasobnością,a o
              humanitaryźmie nie wspomnę.

• koham.mihnika chcialbym miec zlotowke za kazdy twoj blad 17.08.06, 12:57
                gramatyczny lub ortograficzny.
                Ty intelekt to masz miedzy nogami, jak biblioteka dasz poczytac kazdemu, albo
                tylko przekartkowac.
                Jaka ty masz erudycje garkotluku?

Kursy dla parzygnatow?

jola_z_dywit1 napisała:

> Stado nieudaczników mających pretensje do całego świata. Takie organizacje jak
                > > SO Dywity powinny byc zakazane ponieważ obniżają poziom inteligencji
                > > społeczeństwa...to samo dotyczy kadry SO.
                > Kto jest nieudacznikiem?
                >
                > Nie dorastasz mi ani erudycją pochodzeniem ani zapewne zasobnością,a o
                > humanitaryźmie nie wspomnę.
                >
                • jola_z_dywit1 Re: chcialbym miec zlotowke za kazdy twoj blad 17.08.06, 13:07
                  gramatyczny lub ortograficzny.
                  > Ty intelekt to masz miedzy nogami, jak biblioteka dasz poczytac kazdemu, albo
                  > tylko przekartkowac.
                  > Jaka ty masz erudycje garkotluku?
                  >
                  > Kursy dla parzygnatow?
                  >
                  Postęp!
                  Tylko ortografia???
                  I gdzie te błędy???
                  • koham.mihnika Re: chcialbym miec zlotowke za kazdy twoj blad 17.08.06, 15:24
                    >Zwłaszca młodego ojca dwu dzieci ,który po wyrzuceniu z mieszkania wraz z
                    >rodziną popełnił samobójstwo i 100 tyś innych.

DWOJGA dzieci, zapyziala kuro domowa.
                    Zacznij od Falskiego intelektualny zakalcu.
                    • jola_z_dywit1 Re: chcialbym miec zlotowke za kazdy twoj blad 17.08.06, 16:01
                      To jest błąd gramatyczny cymbałku.
                      I to jeden.
              • eti.gda Re: He,He...Samoobrona Dywity - też mi autorytet 17.08.06, 14:36
                jola_z_dywit1 napisała:

> Stado nieudaczników mających pretensje do całego świata. Takie organizacje jak
                > > SO Dywity powinny byc zakazane ponieważ obniżają poziom inteligencji
                > > społeczeństwa...to samo dotyczy kadry SO.
                > Kto jest nieudacznikiem?
                >
                > Nie dorastasz mi ani erudycją pochodzeniem ani zapewne zasobnością,a o
                > humanitaryźmie nie wspomnę.

A cóż to, Jolka, pochodzisz z rodu królewskiego, czy książęcego? Bo moi
                przodkowie pochodzą z tzw. "kniaziów wołoskich", to znaczy przywódców pasterzy
                wołoskich, którzy w XVI w. osiedli w Beskidach wraz ze swoimi stadami. A co to
                zznaczy, według ciebie, "zasobność"? Jeśli chodzi o stan konta, to to jeszcze
                nie daje prawa do wywyższania się nad innych i monopolu na prawdę!
                >
                • jola_z_dywit1 Re: He,He...Samoobrona Dywity - też mi autorytet 17.08.06, 16:06
                  > Stado nieudaczników mających pretensje do całego świata. Takie organizacj
                  > e jak
                  > > > SO Dywity powinny byc zakazane ponieważ obniżają poziom inteligencj
                  > i
                  > > > społeczeństwa...to samo dotyczy kadry SO.
                  > > Kto jest nieudacznikiem?
                  > >
                  > > Nie dorastasz mi ani erudycją pochodzeniem ani zapewne zasobnością,a o
                  > > humanitaryźmie nie wspomnę.
                  >
                  > A cóż to, Jolka, pochodzisz z rodu królewskiego, czy książęcego? Bo moi
                  > przodkowie pochodzą z tzw. "kniaziów wołoskich", to znaczy przywódców pasterzy
                  > wołoskich, którzy w XVI w. osiedli w Beskidach wraz ze swoimi stadami. A co to
                  > zznaczy, według ciebie, "zasobność"? Jeśli chodzi o stan konta, to to jeszcze
                  > nie daje prawa do wywyższania się nad innych i monopolu na prawdę!
                  >
                  To odpowiedź na posta pewnego prymitywa.
                  A ja też umażam że epatowanie się środkami w kraju gdzie ludzie nie mają na
                  zaspokojenie podstawowych potrzeb jest niskie i niesmaczne.
                  A moi antenaci zasiadali w Polskim Sejmie wieki temu.
          • michalng Re: Samoobrona Dywity zaprosi Wałęse na groby sam 17.08.06, 13:08
            jola_z_dywit1 napisała:

> Samoobrona Dywity ma zaszczyt zaprosić Pana Lecha Wałęsę i Leszka Balcerowicza
            > na groby samobójców.
            > Zwłaszca młodego ojca dwu dzieci ,który po wyrzuceniu z mieszkania wraz z
            > rodziną popełnił samobójstwo i 100 tyś innych.

W polsce rocznie zycie odbiera sobie zycie ok 5,5 tyś osób. wyec 100 tys to
            wszyscy samobójcy z ostatnich 18 lat.
            Jesli chodzi o przyczyny samobójstw to "najpopularniejsze to:
            1. nieporozumienia rodzinne.
            2. choroba psychiczna
            3. inną ciężką chorobę o charakterze przewlekłym
            4. zawód miłosny
            5. problemy w nauce
            6. utrata pracy
            Blisko połowa zamachów samobójczych dokonywana jest pod wpływem alkoholu.
        • uu1 Re: Panie Michta skoncz pan z tym oswinianiem! 17.08.06, 13:34
          Witaj.
          > Jestes pan, jak te nadamzonskie
          > ropuchy, ktore mozna oglądac w Zoo u Gucwinskich!
          Jest taka odmiana żaby mieszkającej w Australii, która przed nadejściem pory
          suchej zagrzebuje się w błotnistej kałuży i tam czeka do następnych wyborów tzn.
          chciałem napisać opadów.
      • geralt9 Wałesa pokaz teczke Grassowi! 17.08.06, 13:31
        Wałęsa pokaz Grassowi swoja teczke! Lepiej sie chlopina poczuje ze nie on jeden
        jest Noblista umoczonym...
      • joanna.syrenka Niech zaprosi też papieża. 17.08.06, 14:37
        Oj, panie Wałęsa. Punktujesz, punktujesz, i nagle wszystko jak w zlew, bo jak z
        teorią jakąś wyskoczysz, to koniec świata...
        Po co Ci to było?
      • mlinke Re: Wałęsa: "dobry uczynek Grassa" 17.08.06, 17:05
        Panie Wałęsa,
        okazuje się, że jest Pan tak samo "małym człowieczkiem" jak bracia Kaczynscy.
        Wogóle gdzie się podziali ci Wielcy ?

limes
      • zorro_i_juz Re: Wałęsa: "dobry uczynek Grassa" 17.08.06, 17:59
        galba napisał:

> Kiedy LW wykona sówj "dobry uczynek" i powie prawdę jak to było z tym Bolkiem?
        >
        czytajac twoje posty dochodze do wniosku ze to SB nie bylo takie zle.
        Wlasciwie to cala rewolucje solidarnosciowa zrobilo za nas SB i zydzi. A gdzie
        bylismy my Polacy? Z takiego jak twoj widzenia swiata wynika ze SB najpierw
        nas gnebilo a potem zobaczylo ze zle robi i stworzylo za pomoca swoich agentow
        solidarnosc i pokonalo samo siebie. Chwala im za to bo wreszcie mamy wolna
        Polske. Szkoda tylko ze nie mozna bylo liczyc na prawdziwych uczciwych Polakow
        i ze wyzwalac nas musialy takie szuje. Gdzie byles wtedy?
    • szymiasty Wałęsa: Zaproszę Grassa na grób mojego ojca 17.08.06, 11:35
      Wałęsa, czy jak wolisz TW Bolku: kiedy ty się nawrócisz i wyznasz całą prawdę
      o tym, że byłeś zwykłym donosicielem, komunistycznym sługusem ? Kiedy ty
      staniesz nad grobami Stoczniowców i dokonasz skruchy ?? jakim prawem ty
      osądzasz ludzi, skoro sam ich niszczyłeś ???
      • koles751 Niemiecka mentalność 17.08.06, 12:25
        Grass już sobie wybaczył.
        Do wojska niemieckiego chciał na ochotnika.
        Za służbę w SS nie jest odpowiedzialny bo nie zdążył do nikogo strzelić.
        Dlaczego teraz mam wierzyć człowiekowi, który nie dość, że na ochotnika pchał
        się do niemieckiej armii, służył w SS i do tego przez lata kłamał i z tych
        kłamstw czerpał korzyści.
        Zadziwiające jest niemiecka mentalność.
        Doskonale tłumaczy skąd wzięły się miliony pokrzywdzonych niewinnych
        wypędzonych.
        Mój ojciec jako 5-cioletni chłopiec był świadkiem pacyfikacji wsi, w ktorej
        spalono żywcem mężczyzn (w tym jego ojca). Lekcja jaką z tego wyniósł i jaką mi
        przekazał brzmi: nie zabijaj.
        Mierzi mnie Pan Grass z jego samoprzebaczeniem.

• szymiasty Re: Niemiecka mentalność 17.08.06, 13:03
          Wpierw, powinienes zdac sobie sprawę, że SS, a Waffen SS to jest jednak duża
          różnica. To po pierwsze. Czy papieża też nienawidzisz za to, ze służył w
          Hitlerjugend ? Czy bezczelnosc TW Wałęsy ogranicza się do Grassa, bo wydaje mi
          sie, że o papieżu nic by nie wspomniał - nie zapominajmy, że oddziały
          Hitlerjugend również walczyły w czasie wojny i nie ograniczały się tylko
          do "niemieckiego harcerstwa"...
          • koles751 Re: Niemiecka mentalność 17.08.06, 13:11
            Ta OGROMNA różnica, o której piszesz jest z historycznego punktu widzenia taka,
            że "Waffen-SS były to zbrojne oddziały SS" (cytat z Encyklopedii).
            Z punktu widzenia mordowanych przez nich ludzi oraz ich rodzin różnica ta była
            i jest jeszcze mniejsza.
            Nie wiem dlaczego piszesz o nienawiści. Ja o tym nie pisałem.
            Ja piszę o tym, że Pana Grass nie jest dla mnie autorytetm moralnym bo kłamał,
            czerpał z kłamstw korzyści, a na koniec nie rozumie wagi swoich błedów i
            tłumaczy je w sposób żałosny (do nikogo nie strzelał).
            Podczas pacyfikacji wzi Azarycze 24 grudnia 1942 roku ogień podkładał jeden
            żołnierz. Reszta tylko patrzyła (ewentualnie pilnowała, żeby nikt nie uciekł).
            • fan_of_1795 Re: Niemiecka mentalność 17.08.06, 16:33
              koles751 napisał:

> Ta OGROMNA różnica, o której piszesz jest z historycznego punktu widzenia taka,
              >
              > że "Waffen-SS były to zbrojne oddziały SS" (cytat z Encyklopedii).

Polska malpa, ktora mialas starego w zbrodniczym Ludowym Wojsku Polskim powoluje sie na polska encyklopedie... Kpina ze zdrowego rozsadku.
          • koles751 Re: Niemiecka mentalność 17.08.06, 13:23
            I jeszcze, żeby prawdzie historycznej stało się zadość cytat z Wikipedii:
            "Ponosząc ogromne straty (w kwietniu 1945 było już tylko 580 000 żołnierzy),
            oddziały Waffen-SS walczyły aż do końca. Mają na koncie wiele zbrodni, z
            których większość popełniły na froncie wschodnim. Jako część SS, Waffen-SS
            zostało uznane przez Międzynarodowy Trybunał Wojskowy w Norymberdze za
            organizację zbrodniczą."
        • fan_of_1795 Re: Niemiecka mentalność 17.08.06, 16:32
          koles751 napisał:

> Grass już sobie wybaczył.
          > Do wojska niemieckiego chciał na ochotnika.
          > Za służbę w SS nie jest odpowiedzialny bo nie zdążył do nikogo strzelić.
          > Dlaczego teraz mam wierzyć człowiekowi, który nie dość, że na ochotnika pchał
          > się do niemieckiej armii, służył w SS i do tego przez lata kłamał i z tych
          > kłamstw czerpał korzyści.
          > Zadziwiające jest niemiecka mentalność.
          > Doskonale tłumaczy skąd wzięły się miliony pokrzywdzonych niewinnych
          > wypędzonych.
          > Mój ojciec jako 5-cioletni chłopiec był świadkiem pacyfikacji wsi, w ktorej
          > spalono żywcem mężczyzn (w tym jego ojca). Lekcja jaką z tego wyniósł i jaką mi
          >
          > przekazał brzmi: nie zabijaj.
          > Mierzi mnie Pan Grass z jego samoprzebaczeniem.
          >
          >

Kolejna polska malpa zawyla.
          Kolejna polska malpa uwaza, ze tylko jej wolno sie zglaszac do jej jedynie slusznej armii. Innym nie daje takiego prawa.
          Twoj stary sluzyl w okupacyjnym Ludowym Wojsku Polskim i powiedz mi polska malpo czy juz przeprosil mnie? Podpowiem ci, ze jeszcze mnie nie przeprosil. Nie zaplacil tez odszkodowania. Jak bylem maly to widzialem jak twoj stary przejechal w stanie wojennym czolgiem czlowieka. Mierzi mnie przeszlosc twojego starego w Ludowym Wojsku Polskim.
    • marghot Re: Wałęsa: Zaproszę Grassa na grób mojego ojca 17.08.06, 11:36
      słuchałam tego bełkotu Wałęsy w radio - usmiełam się niczym w kabarecie.
      Choć z drugiej strony to żenujące, że Lech W wciąż jest zapraszany do Tok FM
      jako "ekspert"
    • bodozec to Walesa miał ojca ? 17.08.06, 11:37
      moja babcia jak go widzi to mówi "gdzie się taki ulungł, chyba w kapuście"
    • chloppolski1 ... a ty Walesa... 17.08.06, 11:38
      ...to sie nawrociles?...i te twoje obelgi pod adresem innych!
    • kochanym Re: Wałęsa: Zaproszę Grassa na grób mojego ojca 17.08.06, 11:40
      brak informacji co się stało z ojcem Wałęsy. Czy zabili go Niemcy ?
      Wałesa ma dobry pomysł ale jeszcze bardziej podobał mi się artykuł w Wall
      Street Journal na temat Grassa, który czytałem wczoraj na łamach gazeta.pl
      Polecam go mocno
      • wukade jestecie buraki 17.08.06, 12:07
        Może jest Wałęsa prostym chłopem, nigdy nie traktowałem go w kategoriach ludzi
        uzdolnionych politycznie ale gdyby nie on, to galba nie mógłby pewnie wypisywać
        swoich głupot.Ci którzy tak plują na Wałęsę moga mu najwyżej buty czyścić...
        • galba Gdyby nie on SB znalazłaby innego TW /nt 17.08.06, 12:10
          wukade napisał:

> Może jest Wałęsa prostym chłopem, nigdy nie traktowałem go w kategoriach
          ludzi
          > uzdolnionych politycznie ale gdyby nie on, to galba nie mógłby pewnie
          wypisywać
          >
          > swoich głupot.Ci którzy tak plują na Wałęsę moga mu najwyżej buty czyścić...
          • sayitagain Re: Gdyby nie on SB znalazłaby innego TW /nt 17.08.06, 14:19
            Wałęsa nigdy nie był moim idolem, ale sprowadzanie go do roli TW to zgoda na
            historię Polski pisaną przez SB. Niestety, tego Galba nie zrozumie, bo jest
            zaślepiony i zacietrzewiony.
          • eti.gda Re: Gdyby nie on SB znalazłaby innego TW /nt 17.08.06, 14:29
            galba napisał:

> wukade napisał:
            >
            > > Może jest Wałęsa prostym chłopem, nigdy nie traktowałem go w kategoriach
            > ludzi
            > > uzdolnionych politycznie ale gdyby nie on, to galba nie mógłby pewnie
            > wypisywać
            > >
            > > swoich głupot.Ci którzy tak plują na Wałęsę moga mu najwyżej buty czyścić
            > ...
            > Gdyby nie on SB znalazłaby innego TW /nt
            Oczywiście, żeby znalazła. Nie ma ludzi niezastąpionych, powiedział kiedyś W.
            Lenin, ale nie on to chyba wymyślił. W owym czasie było wielu ludzi, którzy
            chętnie podjęliby się tego zadania. Ale w takim razie: Jeżeli przy okrągłym
            stople "SB dogadała się z SB, aby oddać władzę SB" (R. Giertych), to co, do
            diabła, w jakim kraju my żyjemy?
            >
    • damirek Wałęsa: Zaproszę Grassa na grób mojego ojca 17.08.06, 11:43
      Ja uwazam, że przeszłość pana Grassa nie jest taka prasta by go teraz odrazu
      przekreślać. O ile mi wiadomo był on w Waffen SS przez krótki czas i to
      niedokońca z własnej woli, ale nawet gdyby z własnej woli się przyłączył to
      krótki czas służby mógłby oznaczać, iż zmienił zdanie na temat tej jednostki.
      Mój młody wiek niepozwali mi na wczucie się w rolę młodego Grassa lecz to
      były trudne czasy i aby przeżyć trzeba było podejmować czasami kontrowersyjne
      działania, niestety. Tak samo jest teraz z lustracją. Uważam, że jest teraz
      na to zdecydowanie zapóźno. A na dodatek to nikt niewie jak ją przeprowadzić.
      Myślę, że poprostu trzeba poczekać aż te pokolenie naturalnie zostanie
      wyprowadzone z naszego życia.
      Pan Wałęsa powinien spotkać się z panem Grassem w Gdańsku, gdyż ten fakt z
      przeszłości pisarza nieprzekreśla jego późniejsze działania i to powinno się
      liczyć. Jakim się teraz jest a nie jakim się było w czasie Wojny.
      • kiland Re: Wałęsa: Zaproszę Grassa na grób mojego ojca 17.08.06, 13:00
        Cytuję : "Ja uwazam, że przeszłość pana Grassa nie jest taka prosta by go teraz
        odrazu przekreślać."„kogo zamordował Gunter Grass wskaż choć jedna osobę lub
        jedno miejsce gdzie taka zbrodnia miała miejsce.” Guenter Grass wstąpił do
        Waffen SS tylko dla fantazji, a karabin sobie przypiął, jako kwiatek do
        butonierki ? Jeśli nie strzelał to może nie musiał ? Oficerowie polityczni,
        przykładali lufę pistoletu do głów tych, którzy nie chcieli strzelać, niektórzy
        z nich mieli taki posłuch, że nie musieli w czasie wojny nikogo zastrzelić, a
        dziś też mogą z czystym sumieniem powiedzieć, że przez całą wojnę nie
        wystrzelili ani jednego naboju i nikogo nie zabili. Czy nie rozumiesz tego, że
        jeśli idziesz w marszu z ludźmi, którzy strzelają i zabijają, mordują, sam nie
        musisz tego robić, wystarczy, że ich tylko wspierasz psychicznie, samą swoją
        obecnością, słowami, okrzykami, pieśniami, łopotem proporca, biciem werbla lub
        blaszanego bębenka, a wtedy twój udział jest znacznie większy w tym co czynią,
        niż gdybyś strzelał. I jesteś mordercą wraz z nimi. Czy jesteś pewny, że Adolf
        Hitler zastrzelił w życiu jakiegoś człowieka ? On, być może, nie zabił w życiu
        nawet psa ? A przecież, tak naprawdę, zamordował miliony ludzi !!!
    • mietowe_loczki Re: Wałęsa: Zaproszę Grassa na grób mojego ojca 17.08.06, 11:44
      Fajnie, że w tej sprawie zarówno Michnik jak i Żakowski ani słowem nie
      wspominają o Kurskim.
    • mapsuta Re: Wałęsa: Zaproszę Grassa na grób mojego ojca 17.08.06, 11:49
      hmmm... czytam ten wywiad i pozbawiam sie kompleksow...poniewaz od nastu lat nie
      mieszkam w kraju, kalecze troche po polsku, tzn, brak mi precyzyjnych wyrazen
      ...albo moja polszczyzna nie brzmi tak jakbym chciala...w kazdym razie pracuje
      nad tym... i tu nagle czytam pana Walese i widze ze nie jest ze mna tak zle..ze
      mozna sie rekami i nogami dogadac, ze nikomu to nie przeszkadza....wiecej takich
      tekstow, moj dzien jest nagle pelen slonca....
      • mejlmi Re: Wałęsa: Zaproszę Grassa na grób mojego ojca 17.08.06, 12:10
        Smutne to, ze Twojemu dniu slonca dodaja niedoskonalosci innych...
      • przemek05 Re: pracuj dalej nad jezykiem, Nobla dostaniesz... 17.08.06, 12:11
        Porownalas sie z Walesa i wyszlo, ze jestes lepsza. Brawo! Rzecz jednak w tym,
        ze Walesa ma pewne osiagniecia "pozajezykowe", w tym, przyczynienie sie do
        obalenia komunizmu. Ty tez pewnie masz jakies osiagniecia... porownaj je teraz
        z osiagnieciami Walesy i zastanow sie, dlaczego Nobel przypadl w udziane jemu,
        a nie Tobie.
        • mapsuta Re: pracuj dalej nad jezykiem, Nobla dostaniesz.. 17.08.06, 14:10
          wlasnie tak strasznie pracuje nad tym moim noblem i tak perfekcyjna w tym
          jestem, ze nie chce go odbierac jako obywatelka polski i kaleczaca wlasny
          jezyk... ....

nie przeszkadza ci n.p. ze slyszysz w wywiadzie z cenionym politykiem slowo
          "smierdzi"?

i na koniec z zyczeniami rownie milego dnia: "Warum so grün im Gesicht? Du hast
          doch nicht vom Felde gefressen?" (Phryne, 4. Jh. v.Chr.)

• przemek05 Re: Jezyk nie jest najistotniejszy... 18.08.06, 00:42
            Wypowiedzi Walesy trzeba "filtrowac", ma on swoj charaktarystyczny styl, ktory
            moze razic purystow jezykowych. Czasem ow styl utrudnia zrozumienie sensu jego
            wypowiedzi, ale niekiedy formuluje on trafne spostrzezenia.
            Nie o jezyk jednak chodzi - zaslugi Walesy sa zupelnie niezalezne od jezyka,
            ktorym on sie posluguje - i taki jest sens mojej poprzedniej (moze zanadto
            zlosliwej) wypowiedzi.
            Co do uzywania slow potocznych czy nawet niecenzuralnych, to nie zawsze mnie to
            razi. Np. rozbawil mnie Korwin-Mikke tym "rznieciem glupa" :-)
            P.S. Slabo znam niemiecki, ale wnosze, zem na gebie zielony, jakbym sie na polu
            pozywil. Nie znam niemieckich skojarzen, dla mnie zieloni sa pasazerowie UFO,
            kronopie z ksiazki Cortazara tez byly, zdaje sie, zielone. Gdzie mi tam do
            nich...
    • piwosz8 lechu a przypominasz sobie taką historie?poczytaj 17.08.06, 11:56
      jak kazałes przynieść swoja teczkę a jak ja oddałeś była lżejsza ?? Dlaczego tv
      polska nie pokaże filmu grzegorza brauna " plusy dodatnie i plusy ujemne?dziwne
      jest że gwizdowie zagineli w górach a autor filmu ma nagrane jak mówią żes lech
      był współpracownikiem SB i brałes za to pieniądze.a może data 136 stycznia 1971
      ci cos podpowie - poręczyłes wziecie pieniedzy amoże kwit na 700 zł który
      podpisałeś 29 czerwca 1974 roku cos ci przypomni.A może lech-a raczej Bolek-
      powiesz ludzią o spotkaniu z płk bolesławem klisiem 14 listopada 1984 roku ?
      powtórze pytanie lechu .....czy nigdy nie spotykałeś sie świadomie a hotelu
      jantar w latach 70 z agentami SB?kłamczuszku
      • galba Wałęsie wolno kraść bo jest "wielki" 17.08.06, 12:00
        > jak kazałes przynieść swoja teczkę a jak ja oddałeś była lżejsza ??

Nikogo nie obchodzi, że ukradł i zniszczył połowę zawartości teczki Bolka.
        Także nikogo nie obchodzi, że Bolek ma w zwyczaju nie płacić podatków od
        drobnych sum typu 1.000.000 USD.
        • loki_lyesmith Re: Wałęsie wolno kraść bo jest "wielki" 17.08.06, 12:31
          >>musimy odpowiedzieć na pytanie czy on zagrał pod publikę z tym wyznaniem, >>żeby więcej książki sprzedać

Równie dobrze można powiedzieć, że ktoś skoczył przez płot za Nagrodę Nobla i sumę z nią nierozerwalnie związaną...
      • mejlmi Re: lechu a przypominasz sobie taką historie?pocz 17.08.06, 12:23
        Data 136 stycznia moze byc faktycznie trudna do skojarzenia.
        • piwosz8 13 stycznia teraz pasuje ci?? 17.08.06, 13:54
    • borysek Łapy precz od Gintera! 17.08.06, 11:59
      Kto by o Guentherze Grassie
      Wypowiadał się nieczule,
      Tego mocno ścisną w pasie
      Pod Brygidą gdańscy żule.

www.moskaliki.blox.pl
      • siamlady Re: Łapy precz od Guentera! 17.08.06, 12:12
        Bełkotliwy komentarz Lecha ma chyba przepraszający ton za wcześniejsze
        wypowiedzi z postulatem o zrzeczenie się honorowego obywatelstwa miasta
        gdańska.
        Oj Lesiu Lesiu.
        Słuchaj madrzejszych od siebie i przede wszsystkim czytaj więcej.
        Nie przebrniesz przez Gdańską Trylogię ale przynajmniej przeczytaj sobie o
        zasługach Grassa dla pojednania polsko-niemieckiego. Bo nikt z ludzi literatury
        nie zrobił tak wiele w tym zakresie jak Guenter Grass, gotowy nienagabywany
        przez nikogo przyznać się do błędu z młodości, i uderzyć się w pierś.
    • maxman01 Elekty(k)zujaca wypowiedz geniusza i wzorca moraln 17.08.06, 12:00
      Elekty(k)zujaca wypowiedz geniusza i wzorca moralnego wszystkich TW.
      W natepnej czesci dowiemy sie co powinnismy myslec o Bachu, Kancie
      czy innych niemieckich faszystach.
    • beewasp a oczym Grass miałby niby rozmawiać z Wałęsą??? 17.08.06, 12:12
      czy Lesio zna język niemiecki? no oczywiście, że nie. On i ojczystym językiem posługuje sie z problemami :) traktujecie tego naszego 'noblistę' niczym swiętego, a prawda jest taka, że Leper przy nim to geniusz. Zaznaczam, że zwolennikiem Andrew nie jestem.

Wypowiedzi Wałęsy na rózne tematu to czysty bełkot. ten człowiek nie ma praktycznie nic inteligentnego do powiedzenia. Zajmuje sie jedynie utrwalaniem swego 'dorobku'. na swieczniku historii postawił go przyapdek, zwykła potrzeba Kor-owskiej opozycji posiadania robola, który by pociagnąl za soba rzesze robotników. bez tych doradców, których potem niszczył i poniewierał byłby nikim. To oni go stworzyli na szkode siebie i kraju.

Dla mnie Wałęsa to głowna postac z farsy Alfreda Jarry'ego.

• merwinka "tą rozmowę" 17.08.06, 12:16
      A ja tylko chcialam zwrócić uwagę na błąd : nie mówimy "tą rozmowę", lecz "tę
      rozmowę". Różnica dość znacząca, jeśli wziąć pod uwage historię języka
      polskiego! Trochę przykre, że błąd w poważnej gazecie nie został nawet
      skorygowany...

• czaterxx Re: A co z ksiedzmi wspołpracujacymi z SB ? 17.08.06, 12:22
      Czy oni maja moralne prawo byc dalej duchownymi ? Skoro chcemy wymagac
      uczciwosci to od wszystkich a nie tylko od tych na ktorych moze zdobyc wyborcze
      poparcie pan Kurski z Pis-u
    • jerzy.kosecki Re: żałosny jest ten nasz Wałęsa. Niech 17.08.06, 12:24
      przeczyta tekst Michnika, ale czy On coś z tego zrozumie !?
    • lucky7pl Re: Wałęsa: Zaproszę Grassa na grób mojego ojca 17.08.06, 12:27
      co on bełkocze ? polecam wczorajszy artykuł Michnika odnośnie tematu.
    • carlitos35 Chłopek-roztropek. Nie czuje własnej... 17.08.06, 12:31
      ...kompromitacji.-
    • jarecky.jarecky Razem obejrzymy 'Plusy dodatnie, plusy ujemne' ... 17.08.06, 12:33
      Podumamy nad zlozonoscia tego swiata jak od agenta staje sie bohaterem.
      • eti.gda Re: Razem obejrzymy 'Plusy dodatnie, plusy ujemne 17.08.06, 14:32
        jarecky.jarecky napisał:

> Podumamy nad zlozonoscia tego swiata jak od agenta staje sie bohaterem.
        Albo jak z bohatera staje się agentem.
    • adoczego Re: Wałęsa: Zaproszę Grassa na grób mojego ojca 17.08.06, 12:39
      To tak juz chyba musi byc ze nasi bohaterowie to czesto prostacy a czasem i
      swinie.
    • legrange Re: Wałęsa: Zaproszę Grassa na grób mojego ojca 17.08.06, 12:42
      Zaprosi, aby podać nogę?
    • dworianin Zaproszenie SS - manna na grób zamordowanego 17.08.06, 12:42
      przez Niemców Polaka ... dobrze, ale niech go Wałęsa jeszcze zabirze do
      Stuthoffu niech SS - mann Grass zobacyz co robili Niemcy ...
    • grzela53 Re: Wałęsa: Zaproszę Grassa na grób mojego ojca 17.08.06, 12:45
      ą może pan Grass miał wstąpić do ak lub al albo do innej organizacji militarnej,
      ale nie do niemieckiej?
    • koham.mihnika gdybym mial do wyboru - zaprosic na obiad Grassa 17.08.06, 12:50
      lub przyjac zaproszenie od Walesy, bez zastanowienia zrobilbym to pierwsze.
      Walesa, w odroznieniu od wina, jest gorszy z kazdym rokiem. Nigdy nie byl
      materialem na mysliciela, a te pierdoly,ktore opowiada sa ponizej wszelkiej krytyki.

Bolek, idz na ryby i NIE WRACAJ.
      Co za kraj, jak nie Walesa, to Lepper. Dwa kmiotki w barszcz.
      • carlitos35 Gdzie Lechowi do... Andrzeja - salonowca. 17.08.06, 13:45
        koham.mihnika napisał:

(...)
        Co za kraj, jak nie Walesa, to Lepper. Dwa kmiotki w barszcz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka