Dodaj do ulubionych

Opozycja zrywa kworum i blokuje wprowadzenie zm...

• markus.kembi Re: Opozycja zrywa kworum i blokuje wprowadzenie 22.08.06, 13:03
      Samo-PiS usiłuje za wszelką cenę zmienić ordynację tuż przed wyborami
      samorządowymi, ale według mnie to jeszcze nie tak źle, takie postępowanie
      spełnia i tak dość wysokie standardy jak na partie rządzące - spodziewałem się
      raczej, że ordynację zechcą zmienić już po wyborach, tj. wstecz, tak aby już
      oddane głosy zostały przeliczone w należyty sposób. Przecież skąd dzisiaj mogą
      wiedzieć, czy zmiana ordynacji im faktycznie pomoże?
      • aleksandra991 Czytajcie 22.08.06, 13:12
        Zamiast biadolić, przeczytajcie co napisałam!
        • pulsar12 Re: Czytajcie 22.08.06, 13:38
          aleksandra991 napisała:
          > Zamiast biadolić, przeczytajcie co napisałam!
          > Proponuję 1 września o 10 tej! W całej Polsce spotykamy się przed urzędami
          > prezydenckimi!

To dobry i wykonalny pomysł ! Kto jest za ? I z jakimi hasłami... ?
          • ne_01 Re: Czytajcie 22.08.06, 15:33
            jestem za, ale potrzeba banerow, ulotek i rozglosu... a na to sa potzrebne
            pieniadze...
    • postant proponuję bojkot wyborów samorządowych 22.08.06, 13:12
      obywatelskie nieposłuszeństwo to jedyne, co nam pozostaje, jeśli rządzący
      przepchną te haniebne zmiany do ordynacji
      • aleksandra991 Re: proponuję bojkot wyborów samorządowych 22.08.06, 13:14
        Oni tylko na to czekają! Werbuj ludzi na wybory, a nie gadaj o bojkocie!
        • mariola9915 Re: proponuję bojkot wyborów samorządowych 22.08.06, 13:16

Brawo Aleksandra,masz racje te typy tylko na to czekaja
        • pulsar12 Re: proponuję bojkot wyborów samorządowych 22.08.06, 13:19
          aleksandra991 napisała:
          > Oni tylko na to czekają! Werbuj ludzi na wybory, a nie gadaj o bojkocie!

To jedyny możliwy głos rozsądku! Ale czy nie dałoby się jakoś przyśpieszyć
          wyborów do sejmu ?
        • postant Re: proponuję bojkot wyborów samorządowych 22.08.06, 13:23
          Przyznaję, że nienajmądrzej mi się powiedziało. Bojkot to nie wyjście.
      • markus.kembi Re: proponuję bojkot wyborów samorządowych 22.08.06, 13:19
        postant napisał:

> obywatelskie nieposłuszeństwo to jedyne, co nam pozostaje, jeśli rządzący
        > przepchną te haniebne zmiany do ordynacji

Brawo! Świetny pomysł! 90% głosów oddać PiSiakom, chamoobronie i wszechpollahom.
        • lmark marek sznurek gnida Fałszu i Obłudy 22.08.06, 13:45
          Szmatławiec obrażający Polaków i Naród - won do gnoju a nie reprezentować sejm.
          PiS Paranoja i Smród - zawłaszczyciele Polski i zbrodniarze Narodu Polskiego
          Fałszywce chcą manipulacją i fałszem zniewolić Polskę i Polaków.
      • dr_hanf lepiej nie bo skonczy sie Bialorusią! 22.08.06, 15:04
        postant napisał:

> obywatelskie nieposłuszeństwo to jedyne, co nam pozostaje, jeśli rządzący
        > przepchną te haniebne zmiany do ordynacji

obawiam sie ze nie, bo mogloby sie to skonczyc tak jak na Bialorusi. Mogloby
        byc i tak poparcie wiekszosciowe dla Pis´ dy mimo przeprowadzonych wyborow, a
        raczej tzw. wyborow;) Kaczki sa nieobliczalne, wiec do wszystkiego zdolne!
    • mario.osh piss = banda bolszewików. 22.08.06, 13:31

• mt7 PiS: bezprzykładny atak na marszałka 22.08.06, 13:42
      Ach ten język PiS-u, bezprzykładny przykład manipulacji.
    • bjb007 Re: Opozycja zrywa kworum i blokuje wprowadzenie 22.08.06, 13:42
      No cóż "ciemny lud" tak wybrał i teraz te palany mają większość przegłosują co
      chcą!!!
      • amanasunta53 ,,Ciemny lud''! A fe demokrato ( niegdyś , 22.08.06, 13:56
        z ,,demokracji socjalistycznej'' ja mniemam)
    • gw_klamie12 Czego to się zachciewa bandziorom z PZPR (SLD) 22.08.06, 13:43
      parszywe esbeckie nasienie
      • uu1 Re: Czy przyszło Ci do głowy, że jesteś nudny? 22.08.06, 13:46

• gw_klamie12 Re: Czy przyszło Ci do głowy, że jesteś nudny? 22.08.06, 14:39
          och
    • uu1 Re: Pan marszałek Marek Jurek 22.08.06, 13:45
      jest jedynym marszałkiem w cywilizowanym świecie, który publicznie całuje
      biskupa w rękę. W co zatem całuje właściciela kota?
      • kaczasapiencja Re: Pan marszałek Marek Jurek 22.08.06, 14:03
        uu1 napisała:
        > jest jedynym marszałkiem w cywilizowanym świecie, który publicznie całuje
        > biskupa w rękę. W co zatem całuje właściciela kota?

... okreslil bym ta czesc zaledwie czteroma literami;) hehe i nie zapomnial...
        o lizaniu;)
      • gw_klamie12 Re: Marek Jurek wspaniały polityk i mąż stanu 22.08.06, 14:41
        a co pedale chciałbyć zeby w fajfusa całował, moze u was w Ubekistanie vel GW
        takie zwyczaje.
        • topewnieja Re: Marek Jurek wspaniały polityk i mąż stanu 22.08.06, 14:48
          pewnie ciebie...pewnie by ci było miło :D lubisz to nie pękaj .Nam normalnym
          tolerancyjnym Polakom to nie przeszkadza w przeciwieństwie do ciebie i twoich
          chłoptasi z PiSdu...przed nimi raczej się kryj bo zrobią co złego żeś taki nie
          hetero...:D
        • dr_hanf Re: Marek Jurek wspaniały polityk i mąż stanu 22.08.06, 14:56
          ojojoj...jaki niegrzeczny chloptas :-D I jak sie uniosl!;) Widac, ze jestes
          kiepski w rebusach, bo to i to ma po cztery litery! Oczywiscie takze to, co
          tak "finezyjnie" nazwales fajfusem (przynajmniej wg. obecnej ortografii;) Ale
          moze ty z tego gatunku co to mature nadrabiaja dopiero teraz... tak jak nasza
          zacna i "madra" pani Begger... juz o innych nie wspomne;))
        • uu1 Re: Marek Jurek wspaniały polityk i mąż stanu 22.08.06, 14:57
          Też jesteś chory na koprolalię. Załóż partię takich samych i poprzyj PiS.
          • gw_klamie12 Re: Marek Jurek wspaniały polityk i mąż stanu 22.08.06, 17:38
            Czerwone GW-niane pajace szalom!
            • piotrek2810 Re: Marek Jurek wwspaniała szciera prawdziwa rura 22.08.06, 17:54
              Scierwa z Pisuaru do MaRYji modły i lezec krzyzem katolickie psy
              • dr_hanf gw_klamie12 to daltonista!! 22.08.06, 18:29
                piotrek2810 napisał:
                > Scierwa z Pisuaru do MaRYji modły i lezec krzyzem katolickie psy

Nie przejmuj sie tym trepem, czyli gw_klamie12!!! On tylko zna jeden kolor
                (wyzywajac od czerwonych...) a wiec sila rzecz to daltonista, ktoremu ow
                jaskrawy kolor przeslonil wszytsko co jest w jakiejkolwiek innej barwie;)
              • gw_klamie12 Re: piotrek2810 ubeckie ścierwo, pedał i kapuś 22.08.06, 21:18
                szalom
    • zhk Ale błazenadę robią.. 22.08.06, 13:46
      z tego sejmu. Karoflisko, pole buraczane i gnojówka.
      • amanasunta53 Ale to nie PiS robi ,,wiochę''z Sejmu! 22.08.06, 13:59
        tylko ,,cywilizowani demokraci''(PO SLD i ....PSL)Ci ostatni nie powinni sie
        obrażać za gnojówkę i pole buraczane toż to chłopy -rolniki doniczkowe.
        zhk napisał:

> z tego sejmu. Karoflisko, pole buraczane i gnojówka.
    • naroczanka Re: Opozycja zrywa kworum i blokuje wprowadzenie 22.08.06, 13:57
      Ale to że PiS zmienia prawo tak, żeby było dla niego wygodniej. To juz umknęło
      Twojej uwadze!!!
      Już gdzieś to juz słyszałam: "to wina PO".
      • amanasunta53 Czy prawo ustanowione przez poprzedników .. 22.08.06, 14:02
        musi być szanowane przez następców?Tak.
        Czy można je zmienić?Tak
        Decyduje większość.
        A PiS ją ma.
        I o co biega?
        naroczanka napisała:

> Ale to że PiS zmienia prawo tak, żeby było dla niego wygodniej. To juz umknęło
        > Twojej uwadze!!!
        > Już gdzieś to juz słyszałam: "to wina PO".
        • dr_hanf masz zacme na oczach czy co?? 22.08.06, 14:09
          amanasunta53 napisał:

> musi być szanowane przez następców?Tak.
          > Czy można je zmienić?Tak
          > Decyduje większość.
          > A PiS ją ma.
          > I o co biega?

Masz zacme na oczach, ze nie widzisz, ze pisiory robia to tylko dla wlasnej
          korzysci!!! Nie w imie interesu publiczengo, obywateli czy tez przede wszystkim
          Polski, tylko w imie tego, zeby byc w jak najwiekszej ilosci u zloba (a
          wlasciwie tego chlewa - wraz z LPR i Samo´brona)
          • amanasunta53 Miałam,bo uważałam że PO to partia odpowie 22.08.06, 14:14
            dr_hanf napisał:

> amanasunta53 napisał:
            >
            > > musi być szanowane przez następców?Tak.
            > > Czy można je zmienić?Tak
            > > Decyduje większość.
            > > A PiS ją ma.
            > > I o co biega?
            dzialna.Ale przeszło,nie bez bólu.
            > Masz zacme na oczach, ze nie widzisz, ze pisiory robia to tylko dla wlasnej
            > korzysci!!! Nie w imie interesu publiczengo, obywateli czy tez przede wszystkim
            >
            > Polski, tylko w imie tego, zeby byc w jak najwiekszej ilosci u zloba (a
            > wlasciwie tego chlewa - wraz z LPR i Samo´brona)

• dr_hanf Re: Miałam,bo uważałam że PO to partia odpowie 22.08.06, 14:18
              amanasunta53 napisał:
              >Miałam,bo uważałam że PO to partia odpowie

co ma piernik do wiatraka? Ja o wozie, on o kozie! A Pisiory sa odpowiedzialne?
              Przeciez widac jak na golej rece, ze nie! Agrumentow nie musisz dlugo szukac,
              bo jest ich w brod na forum. Zreszta tylko slepy (albo nie chcacy widziec)...
              nie widzi!!!!
              • amanasunta53 Re: Miałam,bo uważałam że PO to partia odpowie 22.08.06, 14:22
                Ciekawe jest to ,że większość ,,walczących z pisiorami lub
                kaczorami''charakteryzuje poziom wypowiedzi z toalety suchej zwanej w II
                RP,,sławojka''lub zbiornika gnojowicy.Na tym Forum i innych też.

dr_hanf napisał:

> amanasunta53 napisał:
                > >Miałam,bo uważałam że PO to partia odpowie
                >
                > co ma piernik do wiatraka? Ja o wozie, on o kozie! A Pisiory sa odpowiedzialne?
                >
                > Przeciez widac jak na golej rece, ze nie! Agrumentow nie musisz dlugo szukac,
                > bo jest ich w brod na forum. Zreszta tylko slepy (albo nie chcacy widziec)...
                > nie widzi!!!!
                • malgoska_k zaloz moherowy beret babciu i naprzod do boju 22.08.06, 14:41
                  walcz z ukladem tak dzielnie jak teraz
                • uu1 Re: Miałam,bo uważałam że PO to partia odpowie 22.08.06, 14:42
                  > Ciekawe jest to ,że większość ,,walczących z pisiorami lub
                  > kaczorami''charakteryzuje poziom wypowiedzi z toalety suchej zwanej w II
                  > RP,,sławojka''lub zbiornika gnojowicy.Na tym Forum i innych też.
                  Sądzisz, że Ty powinnaś ten temat poruszać?
                  PS. Na zadane przez <dr_hanf> pytanie nie odpowiedziałaś.
                • dr_hanf Re: Miałam,bo uważałam że PO to partia odpowie 22.08.06, 14:44
                  amanasunta53 napisał:

> Ciekawe jest to ,że większość ,,walczących z pisiorami lub
                  > kaczorami''charakteryzuje poziom wypowiedzi z toalety suchej zwanej w II
                  > RP,,sławojka''lub zbiornika gnojowicy.Na tym Forum i innych też.

ciekawe spostrzezenie, choc znowu nie na temat (czyzby mimowolne przejmowanie
                  stylu wypowiedzi pewnych osob, np. prezia hehe) A co do mnie to nie przypominam
                  sobie zeby moja poprzednia wypowiedz byla w takim rodzaju... jak to
                  wlasnie "finezyjnie" okreslasz;) I nie walcze z nikim tylko staram sie byc
                  obiektywny, a nie zaslepiony obiecankami przedwyborczymi milosciwego kartofla i
                  jego calej swity. Choc nie przecze ze PO tez ma swoje za uszami. Ale czasami
                  widac golym okiem (ostatnio coraz czesciej!) ze waga przewaza na druga szale,
                  gdzie same klamstwa, obietnice, manipulacje o innych rzeczach nie wspomne, bo
                  byla by dluga lista... A wiec jaki argument jest na oczyszczenie tych juz z
                  zasady i nazwy "najczysciejszych z najczystszych", no i
                  oczywiscie "nieskazitelnych" i "prawych" Pisuarow????
    • travel_wawa Metody PiS są jawnie faszystowskie. 22.08.06, 14:01
      Rok temu nie spodziewałbym sie po PiS, że tyle jest w stanie uczynić dla
      faszystowskiej organizacji LPR i skupiajacej przestęców Samoobrony, że z takimi
      ugrupowaniami zawrze sojusz.

Jeśli zmiany ordynacji uda się przepchnąć (jeszcze cała nadzieja w Trybunale
      Konstytucyjnym), hasło:

GŁOSUJĄC NA PiS GŁOSUJESZ NA PRZESTĘPCÓW Z SAMOOBRONY I FASZYSTÓW Z LPR I MW.
      • amanasunta53 Zapomniałeś o ,,czarnym papieżu''T.Rydzyku. 22.08.06, 14:06
        i tych którzy PiS poparli i popierają.
        A o LPR i samobornę sie nie martw.
        Kaczyńscy to nie ,,bezjajeczne''SLD które sobie z PSL nie poradziło.
        travel_wawa napisał:

> Rok temu nie spodziewałbym sie po PiS, że tyle jest w stanie uczynić dla
        > faszystowskiej organizacji LPR i skupiajacej przestęców Samoobrony, że z takimi
        >
        > ugrupowaniami zawrze sojusz.
        >
        > Jeśli zmiany ordynacji uda się przepchnąć (jeszcze cała nadzieja w Trybunale
        > Konstytucyjnym), hasło:
        >
        > GŁOSUJĄC NA PiS GŁOSUJESZ NA PRZESTĘPCÓW Z SAMOOBRONY I FASZYSTÓW Z LPR I MW.
      • pulsar12 Re: Metody PiS są jawnie faszystowskie. 22.08.06, 14:07
        travel_wawa napisał:
        > Rok temu nie spodziewałbym sie po PiS, że tyle jest w stanie uczynić dla
        > faszystowskiej organizacji LPR i skupiajacej przestęców Samoobrony, że z takimi
        > ugrupowaniami zawrze sojusz.

Może to dobry czas by zacząć tworzyć nową, Trzecią Solidarność ?
        • amanasunta53 A może najpierw rozliczyć drugą.... 22.08.06, 14:10
          Ze statutem zmienionym ,przed Okrągłym Stołem,przez Lecha W.,Tadeusza M. i
          Bronisława G.?
          pulsar12 napisał:

> travel_wawa napisał:
          > > Rok temu nie spodziewałbym sie po PiS, że tyle jest w stanie uczynić dla
          > > faszystowskiej organizacji LPR i skupiajacej przestęców Samoobrony, że z
          > takimi
          > > ugrupowaniami zawrze sojusz.
          >
          > Może to dobry czas by zacząć tworzyć nową, Trzecią Solidarność ?
        • aleksandra991 do pulsar1 2. 22.08.06, 14:24
          Ta dyskusja jest jałowa. Jedynie Twój głos pozwoli COŚ zrobić. Inaczej będzie
          gadu-gadu! Tylko jak przekonać przeciwników PIS, żeby się wpisali na listę i
          szli z nami przeciw idiotycznej i haniebnej koalicji?
          • pulsar12 Re: do pulsar1 2. 22.08.06, 14:35
            > Ta dyskusja jest jałowa. Jedynie Twój głos pozwoli COŚ zrobić. Inaczej będzie
            > gadu-gadu! Tylko jak przekonać przeciwników PIS, żeby się wpisali na listę i
            > szli z nami przeciw idiotycznej i haniebnej koalicji?

Też tak czuję, że tutaj tylko zgiełk i wyzwiska, ale pamiętam, że nic nie
            przychodzi łatwo. Próbujmy więc razem. Dla kraju warto.
    • kompost444 Opozycja zrywa kworum i blokuje wprowadzenie zm.. 22.08.06, 14:11
      Sfrustrowane Platfusy nie nadają się do niczego. SLD przy najmniej nakradli i
      nieźle sie obłowili, a sporo POpaprańców z Rokitą i Komorowskim na czele nawet
      nie nachapali się za bardzo. Nic dziwnego, że teraz mają takie zdania a nie
      inne.
      • amanasunta53 A Piskorski ,,szef mafii warszawskiej'' ? 22.08.06, 14:16
        PO też nie palcem robione!

kompost444 napisał:

> Sfrustrowane Platfusy nie nadają się do niczego. SLD przy najmniej nakradli i
        > nieźle sie obłowili, a sporo POpaprańców z Rokitą i Komorowskim na czele nawet
        > nie nachapali się za bardzo. Nic dziwnego, że teraz mają takie zdania a nie
        > inne.
    • xaliemorph PZPPis 22.08.06, 14:19
      Polska Zjednoczona Partia Prawa i Sprawiedliwości ... czy ludzie nie widzicie analogii? Ludzie, czy wy naprawdę jesteście ślepi? Zmiany prezesów i zarządów spółek z klucza partyjnego, parodie z głosowań (przeciąganie głosowań by ściągać posłów z innych miast), ciągłe szukanie spisku, wyzywanie opozycji wyzwiskami rodem z komuny, ciągłe hasła moralnej odnowy, wreszcie manipulacje przy ordynacji wyborczej by zdobyć jeszcze więcej stołków. I te wszystkie kombinatorstwa dla uzyskania pełni władzy, przy posiadaniu faktycznie jej pełni (sejm, senat, prezydent). CZY WY NAPRAWDĘ NIE WIDZICIE SCHEMTAÓW RODEM Z PRL ?!? Czy nie widzicie że kraj się nie dzieli na kolorwych, czerwonych, czarnych czy innych tam, tylko na tych co garną się za wszelką cenę do koryta albo nie ?!? Czy naprawdę macie wszyscy klapki na oczach ?!?

Choć i tak swoją drogą opozycja jest dość nijaka na dłuższą metę.
      • amanasunta53 E tam w PRL nie trzeba było szukać sojuszy.. 22.08.06, 14:23
        xaliemorph napisał:

> Polska Zjednoczona Partia Prawa i Sprawiedliwości ... czy ludzie nie widzicie a
        > nalogii? Ludzie, czy wy naprawdę jesteście ślepi? Zmiany prezesów i zarządów sp
        > ółek z klucza partyjnego, parodie z głosowań (przeciąganie głosowań by ściągać
        > posłów z innych miast), ciągłe szukanie spisku, wyzywanie opozycji wyzwiskami r
        > odem z komuny, ciągłe hasła moralnej odnowy, wreszcie manipulacje przy ordynacj
        > i wyborczej by zdobyć jeszcze więcej stołków. I te wszystkie kombinatorstwa dla
        > uzyskania pełni władzy, przy posiadaniu faktycznie jej pełni (sejm, senat, pre
        > zydent). CZY WY NAPRAWDĘ NIE WIDZICIE SCHEMTAÓW RODEM Z PRL ?!? Czy nie widzici
        > e że kraj się nie dzieli na kolorwych, czerwonych, czarnych czy innych tam, tyl
        > ko na tych co garną się za wszelką cenę do koryta albo nie ?!? Czy naprawdę mac
        > ie wszyscy klapki na oczach ?!?
        >
        >
        > Choć i tak swoją drogą opozycja jest dość nijaka na dłuższą metę.
        • amanasunta53 wystarczyłjeden z ZSSR.A co powierz o ,,sojuszach' 22.08.06, 14:27
          PO z SLD czy PSL?PiS zawiera sojusze do konstrukcji (swojego programu) a PO do
          destrukcji(programuPiS-pod którym sie przed wyborami w wiekszości podpisywała).
          amanasunta53 napisał:

> xaliemorph napisał:
          >
          > > Polska Zjednoczona Partia Prawa i Sprawiedliwości ... czy ludzie nie widz
          > icie a
          > > nalogii? Ludzie, czy wy naprawdę jesteście ślepi?

> > Choć i tak swoją drogą opozycja jest dość nijaka na dłuższą metę.
          • xaliemorph Re: wystarczyłjeden z ZSSR.A co powierz o ,,sojus 22.08.06, 14:33
            Pokaż mi realizację programu PiS poza moralną odnową? Bo coś wszędzie się to wytyka PiS, a jedyne co partia potrafi odpowiedzieć to ciągłe narzekanie na obecność opozycji, i to że mają za mało władzy (to między słowami). A jak LPR i Samoobrona były partiami wiecznie protestującymi, to było wszystko w porządku tak? Hipokryzja.

Choć jeszcze raz przyznaję rację iż obecnej opozycji (PO, SLD, PSL) brak polotu i nic konkretnego w dłuższym wymiarze czasu nie robi.
          • malgoska_k jeden narod, jedna partia, jeden W_O_D_Z (i kopia) 22.08.06, 14:38
            jaka szkoda,ze jestesmy w UE i nie mozna ot tak zdelegalizowac innych partii i
            ustanowic monarchie, albo moze cesarstwo

ale co tam z tej parszywej UE mozna zawsze wystapic

prowadz nas "Jaroslawie Wielki" ku potedze i chwale ;)
      • dr_hanf nawet nie konie z klapkami!!! 22.08.06, 14:31
        xaliemorph napisał:
        >CZY WY NAPRAWDĘ NIE WIDZICIE SCHEMTAÓW RODEM Z PRL ?!? Czy nie widzicie że
        >kraj się nie dzieli na kolorwych, czerwonych, czarnych czy innych tam, tylko
        >na tych co garną się za wszelką cenę do koryta albo nie ?!? Czy naprawdę macie
        >wszyscy klapki na oczach ?!?

Niestety chyba maja klapki... a szczegolnie Ci u wladzy... bo nie chca chyba
        widziec - spogladajac do lustra - swojej prawdziwej twarzy;) Nie zasluguja
        nawet na miano konia, bo nawet kon z klapkami na oczach nie zezre wszystkiego.
        To jak swinie - ktore same siebie zezra i caly czas szukaja nowego koryta.
        Tylko nie rozumiem wszytskich tych co bronia... tych naszych "prawych i
        sprawiedliwych" pisuarow z PZPPiS???
      • tales1 Re: POZPR - przewodnią siłą układu i mediów? 22.08.06, 16:25
        Platforma Obstruktorów Zjednoczonych Public Relations(zowców)? ObOPYy, CBOSy,
        prasę i prywatne TV mają w kieszeni, ale NIC im to nie da! NIC! Polacy nie gęsi
        i swój rozum mają!
        • mariola9915 Re: POZPR - przewodnią siłą układu i mediów? 22.08.06, 16:35
          A najwiecej w sutannowej telewizji TRWAM,gdzie do glosu dopuszcza sie takich
          ludzi jak Macierewicz.Boze! on to jest wiarygodny! ma takie lagodne spojrzenie
          Bin Ladena.Jak sie przysni w nocy ta wiarygodna twarz to depresja cie nie
          ominie, i tak szybko nie przejdzie!
        • marian391 Re: POZPR - przewodnią siłą układu i mediów? 22.08.06, 17:25
          Nie obrażaj Polaków skoro masz kaczy rozum
    • rtd5rtd Dzisiaj na silownie przyszedl Tester!! 22.08.06, 14:28
      Odrazu schowalem sie do szatni.
    • mat25 Opozycja zrywa kworum i blokuje wprowadzenie zm.. 22.08.06, 14:59
      nt
    • giuseppe53 Re: Opozycja zrywa kworum i blokuje wprowadzenie 22.08.06, 15:07
      .
    • giuseppe53 Przestępcy i Samowola 22.08.06, 15:07
      .
      • mariola9915 Re: Przestępcy i Samowola 22.08.06, 15:09
        Giuseppe! Sei forte!
    • ne_01 Toz to jakas paranoja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 22.08.06, 15:09
      ludzie jak przejdzie zmiana ordunacji. WYJDZMY NA ULICE. ja mam tego dosc....
      • pulsar12 Re: Toz to jakas paranoja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.08.06, 15:18
        ne_01 napisał:
        > ludzie jak przejdzie zmiana ordunacji. WYJDZMY NA ULICE. ja mam tego dosc....

Pozwól, że powtórzę wcześniej napisane:
        >Może to dobry czas by zacząć tworzyć nową, Trzecią Solidarność ?
        Sierpień to dobry miesiąc. Za kilka dni rocznica Pierwszej Solidarności...
        • ne_01 Re: Toz to jakas paranoja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.08.06, 15:31
          jestem zdecydowanie ZA
    • buntownik_z_powodami Kiedy przegłosują, że czarne jest białe ? 22.08.06, 15:31
      Przecież do tego też wystarczy większość.

Musi minąć pewne pokolenie, politycy wychowani w PRLu są po peerelowsku
      dyspozycyjni, nawet jeśli byli wówczas w opozycji.

• cetriolo Jurek jeszcze w przyszlosci za to odpowie 22.08.06, 15:32
      ta kartoflana koalicja nie bedzie przeciez rzadzic wiecznie. Marek Jurek
      przestanie byc kiedys dziewica orleanska polskiego sejmu i dpowie za wszystkie
      swoje subiektywne decyzje dla ktorych wykorzystal stanowisko marszalka.
      • pulsar12 Re: Jurek jeszcze w przyszlosci za to odpowie 22.08.06, 15:39
        cetriolo napisał:
        > ta kartoflana koalicja nie bedzie przeciez rzadzic wiecznie. Marek Jurek
        > przestanie byc kiedys dziewica orleanska polskiego sejmu i dpowie za wszystkie
        > swoje subiektywne decyzje dla ktorych wykorzystal stanowisko marszalka.

Pozwól, że powtórzę wcześniej napisane:
        >Może to dobry czas by zacząć tworzyć nową, Trzecią Solidarność ?
        Sierpień to dobry miesiąc. Za kilka dni rocznica Pierwszej Solidarności...

Przestańmy więc tylko mówić, nic samo się nie zrobi... To co powiedzieliśmy, to
        raczej diagnoza, czas na leczenie.
      • mariola9915 Re: Jurek jeszcze w przyszlosci za to odpowie 22.08.06, 15:41
        Ogoreczku ja mam nadzieje,ze to sie spelni
    • posla Powtórkas z Nocnej Zmiany 22.08.06, 15:43
      Marzy im sie Prezydeny Lech, ale "bolek" i żeby znowu Waldziu na "tron"
      www.iskry.pl/modules.php?name=TV2
      tak to było
    • zyks Jurek walczy desperacko o kaczą łaskę :) 22.08.06, 15:44

• zyks Jurek powinien działać modlitwą. W tym jest dobry, 22.08.06, 15:49
      ma wyniki ...
    • qc Marszalek sejmu - zero przyzwoitosci 22.08.06, 16:05
      no ale przeciez to juz znak firmowy prawicowej cizby.
    • tales1 Czemu ty nie myślisz LUDU czerwonoróżowy? 22.08.06, 16:15
      Obstrukcja, kombinacje, lawiranctwo twoje to... nienawiści sianie!
      • tales1 Bo przecież ty nie myślisz LUDU czerwonoróżowy! 22.08.06, 16:16
        Pójdź lepiej po rozum do głowy LUDU czerwonoróżowy, bo inaczej znikniesz ze
        sceny politycznej!
        • buntownik_z_powodami Piękny apel do koalicji rządzącej i jej elektoratu 22.08.06, 16:21
          Pozastaje mi tylko się przyłączyć.
          • silesius.monachijski0 Errata: chodzi oczywiscie o koalicje PO-SLDupska 22.08.06, 17:34
            buntownik_z_powodami napisał:

> Pozastaje mi tylko się przyłączyć.
            • piotrek2810 Re:: chodzi PiS. DE Brone i Szmalcwnikow 22.08.06, 17:56
              jesstescie Pisuary tak twarde jak Ks. popiełuszko gdy go z wody wyciagali gnidy
              katolickie
              • silesius.monachijski0 Re:: chodzi PiS. DE Brone i Szmalcwnikow 22.08.06, 18:08
                no i sam dostrzegles roznice; wiec jednak potrafisz myslec, jak chcesz; to nie
                my mordowalismy niewinnych ludzi, jak twoi dziadkowie i rodzice, obecnie pewnie
                zwiazani z SLD; dobrze, ze wspomniales o s.p. x. Popieluszce

piotrek2810 napisał:

> jesstescie Pisuary tak twarde jak Ks. popiełuszko gdy go z wody wyciagali
                gnidy
                > katolickie
                • kralik111 Re:: chodzi PiS. DE Brone i Szmalcwnikow 22.08.06, 19:08
                  silesius.monachijski (Data: 29.03.06, 23:04)
                  oceniam po czynach; napisalem list do kacelarii prezydenta RP;
                  albo odbiora order wieprzowi jaruzelowi, albo koniec z poparciem dla PiS-u
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=39327496&a=39373944

silesius.monachijski (Data: 29.03.06, 03:02)
                  jezeli L. Kaczynski nie zareaguje na moj list, i podtrzyma decyzje o przyznaniu
                  orderu dla tej oblesniej swini jaruzela, to koniec poarcia dla PiS-uz
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=39327496&a=39373974
            • kralik111 Re: Errata: chodzi oczywiscie o koalicje PO-SLDup 22.08.06, 19:08

• tles01 tales1, fanatyk polityki Lepera i Giertycha ! 22.08.06, 16:33
          won dziadu do chlewu!
        • 123zly Re: Bo przecież ty nie myślisz LUDU czerwonoróżow 22.08.06, 16:36
          tales1 napisał:

> Pójdź lepiej po rozum do głowy LUDU czerwonoróżowy, bo inaczej znikniesz ze
          > sceny politycznej!

- w czarnych kazamatach PiSuarowych
        • wikal Re: Bo przecież ty nie myślisz LUDU czerwonoróżow 22.08.06, 22:36
          Wiemy, wiemy tales! Bolszewikom z PiS śnią się już szubiennice pełne tych,
          którzy nie kochają Ich Kaczych Mości. Najlepiej, żebyśmy w ogóle zniknęli ze
          sceny wszelakiej, nie tylko politycznej. Ale niestety, rozmarzyliście się za
          bardzo! Czasy już nie te. A twoi idole spadną ze stołków z większym hukiem niż
          znany cwaniak Miller. Gdyby nie dobra koniunktura gospodarcza, do której ręki
          nie przyłożyli (znają się tylko na modłach, intrygach, spiskach, lustracjach i
          rozdawaniu pieniędzy - nie swoich zresztą), to już by się stało albo było
          bardzo blisko. Przykro pomyśleć, że potrzebny jest kryzys gospodarczy, żeby tę
          zadufaną w sobie czarną zgraję nieudaczników rozpędzić.
      • tles01 tales1, baranie.. Jurek, ro bił gorsze rzeczy... 22.08.06, 16:29
        będąc w opozycji np. do Suchockiej!.. więc nie pier...l głodnych kawałków!
      • silesius.monachijski0 LUD czerwonoróżowy tez "mysli" talesie 22.08.06, 17:32
        ma organ myslenia miedzy nogami albo tez na przedluzeniu plecow; stad i jakosc
        wytworow takiego "myslenia";
        .
        pozdrawiam

tales1 napisał:

> Obstrukcja, kombinacje, lawiranctwo twoje to... nienawiści sianie!
        • kralik111 Re: LUD czerwonoróżowy tez "mysli" talesie 22.08.06, 19:18
          silesius.monachijski0 napisał:

> ma organ myslenia miedzy nogami albo tez na przedluzeniu plecow; stad i
          jakosc
          > wytworow takiego "myslenia";

No wlasnie sil, no wasnie.... :)))))

• silesius.monachijski0 "no wasnie! kralik, no "wasnie" 22.08.06, 19:47
            kralik111 napisał:

> silesius.monachijski0 napisał:
            >
            > > ma organ myslenia miedzy nogami albo tez na przedluzeniu plecow; stad i
            > jakosc
            > > wytworow takiego "myslenia";
            >
            > No wlasnie sil, no wasnie.... :)))))
            >
    • anvill Re: Opozycja zrywa kworum i blokuje wprowadzenie 22.08.06, 16:27
      Bardzo dobrze niech blokują tę ustawę wszelkimi dozwolonymi w demokracji
      sposobami. Ordynacja którą PiSiaki i spółka chcą wprowadzić do zamach na
      demokrację oraz gardzenie głosem społeczenstwa, które głosując na PiS musi
      wybrać LPR i Samoobronę. Czy wy debile nie zdajecie sobie sprawy z tego?!!
      Sprawa ma o tyle kluczowe znaczenie że dotyczy samorządów a w wyborach
      samorządowych bardziej niż na pochodzenie polityczne zwracamy uwagę na
      konkretną osobę na którą oddajemy głos bo zazwyczaj jest nam lepiej znana i
      lepiej znane są jej osiągnięcia. Jaki zatem sens w tej ordynacji mają w ogóle
      wybory samorządowe i istnienie samorządów.
      • tles01 Kaczyńscy, wierni uczniowie zasad Lenina! 22.08.06, 16:32
        chcą powrotu TOTALNEJzagłady wolności słowa i myśli!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka