Dodaj do ulubionych

Porwana wiedenka odzyskała wolność

24.08.06, 18:43
dziwie sie ze nie ma tej wiadomosci na pierwszej stronie tak jak w calej europie!!!
Obserwuj wątek
    • hyakinthos Re: Porwana wiedenka odzyskała wolność 24.08.06, 19:08
      Nie walesala sie po ulicach, a z ogrodka pporywacza uciekla do ogrodka sasiadki
      i poprosila o pomoc.

J.
      • gosc1234 Re: Porwana wiedenka odzyskała wolność 24.08.06, 19:50
        Na onecie tez nie ma na pierwszej stronie. Dziwne...
      • pianazludzen hmmm 25.08.06, 00:30
        > Nie walesala sie po ulicach, a z ogrodka pporywacza uciekla do ogrodka
        sasiadki
        > i poprosila o pomoc.

wlasnie. po drugie nie "udalo jej sie jakos uwolnic" ale porywacz zapomnial
        zamknac drzwi do jej dzwiekoszczelnego pomieszczenia przy swoim garazu, gdzie
        ja przetrzymywal. po prostu zaczal byc coraz mniej ostrozny. podobno w ostatnim
        roku nawet wychodzil z nia na zakupy i do ogrodu, jednak z powodu
        wspomnianego "syndromu sztokholmskiego" dziewczyna nie probowala sie uwolnic.

notka redakcyjna sklecona byle jak, i niekompetentnie.

historia makabryczna, dobrze, ze sie skonczyla.

najdziwniejsze jest to ze ponoc nawet matka porywacza widziala dziewczynke ale
        podobno "mial wytlumaczenie" i nie wzbdzilo to jej podejrzen. tak samo ostatnio
        widywali ja sasiedzi, i tez nikt nie zareagowal.
        • wissenwertes Domek za zywoplotem... 25.08.06, 08:10
          Potwierdzam, ze ta notka zostala stworzona przez kogos kto zna pare slow z
          niemieckiego i w www zdjecie tego domu ogladal.

"udalo jej sie jakos uwolnic" - podoba mi sie. To musi sie znalesc w ksiazce
          "Dyletanci piora".
        • tralalumpek Re: hmmm 25.08.06, 10:27
          nie widywali sasiedzi tylko jednemu sasiadowi sie raz wydawalo ze slyszal glos
          z ogrodu, nagle mu sie przypomnialo przy dziennikarzach
          mysle ze na takiej samej zasadzie jak wywiad wczoraj z pasazerem pociagu pod
          ktory rzucil sie ten gosc ktory uprowadzil dziewczynke, dziennikarzy pyta: czy
          kiedy pociaga zatrzymal sie i podano komunikat ze ktos wpadl pod tory to pan
          wiedzial ze to moze byc ten kto uprowadzil dziewczynke?
          odp: tak, zadzwonilem do zony zeby jej powiedziec ze wydaje mi sie ze
          ten 'uprowadzacz' rzucil sie pod pociag ktorym jechalem...a poza tym w pociagu
          nikt o tym nie mowil- koniec cytatu - ludzie sa psychiczni!!!

ten artykul to zenada, na miejscu osoby ktora splodzila tekst zastanowilabym
          sie nad zmiana pracy, sa miejsca pracy gdzie nie wymaga sie myslenia a tez sie
          ladnie nazywaja np pisuardessa
          • japin Re: hmmm 25.08.06, 12:42
            Zauważcie "łaskawie", że jest to informacja z "Bart, Berlin AFP" sporządzona
            przez nich na gorąco, kiedy liczyło sie kto szybciej ją wyemituje. Faktem jest,
            że dzisiaj powinna być przez GW uaktualniona, wg najnowszego stanu wiedzy na
            ten temat.
    • ansad3 Porwana wiedenka odzyskała wolność 24.08.06, 19:52
      Porwana osiem lat temu ale trzymał ją w zamknięciu dziesięć lat. Gdzie tu
      logika?
      • trollomsmierc Re: Porwana wiedenka odzyskała wolność 25.08.06, 12:48
        wy sie logiki czepiacie , a jak musial byc wyalienowany koles, ze sobie
        przywlaszczyl czyjes dziecko , trzymal w zamknieciu , przychodzil uczyc .Moze
        chcial ja odseparowac od popkulutury, w sumie ciekawy przypadek dla
        psychologow, kulturoznawcow.A jak on ja przed swoja matka ukryl to juz zagadka,
        musiala byc w to zamieszna..
    • gosc1234 Porwana wiedenka odzyskała wolność 24.08.06, 19:53
      Tu jest więcej i chyba poprawniej
      wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1356&wid=8474816&rfbawp=1156441906.344&ticaid=1233b

dziennikarze GW leniuchują czy już w ogóle olali robotę?
    • al.fondo Porwał ją 8 lat temu i więził przez 10 lat... 24.08.06, 20:45
      ...brawo redaktorzy!
      • fnoll przecież to był telekinetyk 24.08.06, 23:47
        pewnie skonstruował w piwnicy maszynę czasu, którą na niej testował

afera z porwaniem to tylko przykrywka

to od niego ma informacje Macierewicz
        • gizberniasty Może jeszcze do niego wróci na 2 lata? 25.08.06, 09:52
          Spędziła 8 ale superdziennikarze z gazety dowiedzieli się już, że planuje
          jeszcze 2 lata z nim posiedzieć :)
      • stachenka Re: Porwał ją 8 lat temu i więził przez 10 lat... 25.08.06, 01:31

Dziennikarzom gratulujemy matury z amnestii.
      • uburama To z powodu że 1 rok rządów Haidera 25.08.06, 14:14
        ciągnęło się niczym 3 lata.
    • ben_shaprut Co za sukinsyn! Zabrał jej dzieciństwo i młodość! 24.08.06, 23:16
      Biedne dziecko!
      • lze_elita.71 Sukinsyn-zgoda! Ale szczesliwie mlodosci jej nie 27.08.06, 02:17
        zdolal zabrac: dziewczyna ma 18 lat, a dzis jej psycholog puscila pare z buzi -
        szczesliwie dziewczyna nie czuje sie "biedna ofiara", ale mloda, zdrowa
        kobieta... Wyglada na to, ze ma jeszcze szanse na normalnosc:)
    • kamel_leon Re: Porwana wiedenka odzyskała wolność 24.08.06, 23:20
      ojoj w całej Europie, no no. Fiu fiu, ho ho ho. To szybciutko my tez, migusiem, Europejczyq
    • fnoll Re: Porwana wiedenka odzyskała wolność 24.08.06, 23:45
      martineres1 napisał:

> dziwie sie ze nie ma tej wiadomosci na pierwszej stronie tak jak w calej
      > europie!!!

dziwi mnie twoje zdziwienie
    • apparent Solidna austryjacka...policja 25.08.06, 00:10
      Jakiś leniwy, skacowany gliniarz nie miał siły postarać się o nakaz rewizji.
      • jedynataka Re: Solidna austryjacka...policja 25.08.06, 00:35
        przerażające, co ta dziewczyka i jej rodzina musieli przezyć.
        • polonski Re: To jest tragedia... 25.08.06, 00:59
          ale w znanym 2 takim przypadku, gdzie gruby faszysta austriak zafundowal effi15
          internet nie ma takiego problemu.

Oczywiscie zrobil to po tym jak ofiara effi15 juz miala syndrom sztokholmski.

Dla wiadomosci innych, jej przyjaciol z "folksdojczkregow", effi15 siedzi w
          norze wsi Pufterland k. Wiednia i nawet sobie chwali.
          • baba-jaga a jednak potrafila sie od niego uwolnic 25.08.06, 06:39
            przy nadarzajacej sie okazji, pomimo uzaleznienia psychiczno-emocjonalnego,
            kiedy on zaufal jej ze nalezy do niego. To byl cios nad ciosami, jednoczesnie
            kara jakiej nawet spoleczenstwo nie umialoby mu wymierzyc.
      • mpkaras Re: Solidna austryjacka...policja 25.08.06, 07:54
        Z tą policją to na 100% masz rację. Pewnie teraz będą się afiszować, jaki to ich
        sukces, przy czym tak naprawdę sprawa się zakończyła tak jak się skończyła,
        tylko dzięki biednej ofierze chorego psychicznie człeka, który chyba miał
        pragnienie mieć więźnia. Tym bardziej minus dla gliniarzy za to, iż podejrzewali
        tego gnoja, ale komuś się nie chciało wejść do jego domu, qrwa ludzie to była
        sprawa o porwanie dziecka. Chyba gliniarze woleli uśmiercić tą dziewczynkę niż
        jej szukać.

mpkaras@gmail.com
        • ewa12321 Solidna austryjacka...policja: do mpkaras 25.08.06, 10:44
          Tym bardziej minus dla gliniarzy za to, iż podejrzewal
          > i
          > tego gnoja, ale komuś się nie chciało wejść do jego domu, qrwa ludzie to była
          > sprawa o porwanie dziecka. Chyba gliniarze woleli uśmiercić tą dziewczynkę niż
          > jej szukać.

Piszesz bzdury nie znajac faktow. Policja miala tylko wiadomosc, ze dziecko
          zostalo porwane przez bialy miktobus. Wiesz ile takich jezdzi w Austrii? byli
          przepytywani wszyscy wlasciciele podobnych aut, rowniez sprawca. Na podstawie
          faktu posiadania auta nikomu dotychczas nierejestrowanemu policja nie wladuje
          sie do domu, aby go przeszukac.
          Poszukiwanie Nataszy bylo najbardziej szeroko zakrojona akcja, jaka tu
          przezylam. Przekopano mnostwo terenow, szukano za granica, sprawdzano tysiace
          ludzi. Austriackiej (nie austyjackiej) policji nic nie mozna zarzucic. Sprawa
          byla tak bulwersujaca, ze na ten temat pisano dotyczczas bez przerwy.
          Nalezaloby wprowadzic panstwo policyjne, aby miec kazdego na oku. A juz
          teraz krzycza pieknoduchy, ze inwiligowanie panstwa jest za duze. Sprawca zyl w
          odosobnieniu, byl jednak odwiedzany przez rodzine. Sasiedzi utrzymywali z nim
          sporadyczne, ale w miare normalne stosunki. Sprawca pracowal, prowadzil nie
          rzucajace sie innym w oczy zycie.

Po fakcie zawsze jest latwo udowadniac, ze "to bylo przeciez do przewidzenia".

• japin Re: Solidna austriacka...policja: do mpkaras 25.08.06, 12:30
            Ten twój post wygląda mi na "austriackie gadanie". Ta solidna policja, w swoich
            działaniach zapewne opiera się, w dużej mierze, na regulaminach C i K.
            • ewa12321 Re: Solidna austriacka...policja: do japina 25.08.06, 21:56
              Wyjasnij mi, dlaczego austriackie gadanie? Co to jest regulamin C i K?
        • robala_olsztyn Re: Solidna austryjacka...policja 25.08.06, 19:47
          W tej sprawie mysle podobnie jak Ty.
          Lepiej dla niego, iz sie sam zabil, dla takich bydlakow (a cioty z nich
          okropne) nie ma miejsca na ziemi. Gdyby to bylo moje dziecko sam bym gnoja
          zabil, nie bede patrzyl na jego "prawa". Dziecko jest nietykalne, ... .
          PS: dla innych z formum, tak glosowalem na PIS!
          • healthy Re: Solidna austryjacka...policja 25.08.06, 23:29
            A co ma do tego na kogo głosowałeś? Ja głosowałam na PO i w następnych wyborach
            też będę, ale w tej sprawie jestem z Tobą jednomyślna. Myślę, że są na tym forum
            osoby, które głosowały jeszcze na inne partie i też się z nami zgodzą.
    • rudy_rudolf niektórzy faceci są nienormalni!! 25.08.06, 07:02
      przychylam się do opinii, że niektórzy faceci mają nierówno we łbie (nie
      uzywając tu bardziej dosadnych słów).

zrelaksuj się na
      www.asiaq.pl
      • mpkaras Re: niektórzy faceci są nienormalni!! 25.08.06, 07:57
        Każdy może być nienormalny, i facet i kobieta
      • moher75 Re: niektórzy faceci są nienormalni!! 25.08.06, 12:29
        rudy_rudolf napisał:

> przychylam się do opinii, że niektórzy faceci mają nierówno we łbie (nie
        > uzywając tu bardziej dosadnych słów).

Nie skłamię chyba pisząc, że i nienormalnych bab również nie brakuje
      • uburama Co znaczy niektórzy? Nazwiska i dowody! 25.08.06, 14:15
        .
      • robala_olsztyn Rudy_rudolf 25.08.06, 19:59
        rudy_rudolf napisał:

> przychylam się do opinii, że niektórzy faceci mają nierówno we łbie (nie
        > uzywając tu bardziej dosadnych słów).
        >
        > zrelaksuj się na
        > www.asiaq.pl

Nie ma czym sie relaksowac, proponujesz zwykla komercje. Twoja strona to jest
        lipa, Twoje wypowiedzi polegaja na podtrzymaniu tematu i zamieszczeniu
        komercyjnej reklamy. Zglaszam Wszystkie Twoje maile do kasowania. Wredny jestem
        co?
    • basiakrakow1 Re: Porwana wiedenka odzyskała wolność 25.08.06, 09:25
      ale to brzmi jak jakaś historia z filmu
    • polski_murzyn A kościół straszy ciemne masy piekłem po życiu 25.08.06, 09:35
      i to jest straszne . Ludzie przeżywają piekło na ziemi ,prawie każdy ma taki
      moment w życiu ,a kościół wmawia hołocie ,że albo będą przestrzegac zasad
      dyktatora ,albo pójdą do piekła . Ja się pytam ,a czy ktoś mi dał wolny wybór
      czy chcę się urodzic ,czy nie ? Gdybym zobaczył jak będę żył i co przeżyję to
      moją odpowiedzią byłoby NIE !!!! nie chcę życ . Czy wasz bóg dał mi wolny
      wybór ? Bzdura . Nie ma wolnej woli !! Zrozumcie to !!
      • baba-jaga Re: A kościół straszy ciemne masy piekłem po życi 25.08.06, 10:11
        co innego widziec i wiedziec, co innego doswiadczac. Jasne ze miales wolny
        wybor. Ale z srodka 'karnej kolonii' niewiele widac, a juz na pewno nie sens
        calego zycia. Plytko myslisz. Tak samo jest w procesie tworczym: nie raz
        chcialoby sie zatrzymac, bo z mojego punktu widzenia to wszystko nie ma sensu,
        i lepiej zaczac od nowa. A g.... morda w kubel i pokornie i optymistycznie
        dokonczyc co sie zaczelo. Dopiero wtedy mozna ocenic. A to co wydawalo sie
        ohyda, nagle pasuje jak ulal, a nawet objawia swoja szlachetnesc i piekno.
        Istny cud. Ot co.

polski_murzyn napisała:

Gdybym zobaczył jak będę żył i co przeżyję to
        > moją odpowiedzią byłoby NIE !!!!
    • baribal2 Hollywood na pewno już kręci o tym film.... 25.08.06, 09:36
      albo Bollywood.
      www.porysunki.blox.pl
    • rupertc Re: Porwana wiedenka odzyskała wolność 25.08.06, 09:41
      martineres1 napisał:

europi
      > e!!!

Nic w tym dziwnego - wcałej Europie jeszcze sezon ogórkowy, a u nas same afery,
      to jest o czym pisać na pierwszych stronach.

Pzdr.

• a4774 czemu policja przegrywa z szaleńcami? 25.08.06, 09:50
      Ciekawe, że w wielu tych najbardziej wstrząsających sprawach policja przegrywa
      pojedynek psychologiczny z szaleńcami. To kolejny przypadek - mieli go na
      widelcu, podejrzewali go, a jednak zrobił ich w trąbę. Inny szokujący przypadek
      to ten z USA. Pamiętacie tego potwora któremu spod noża uciekła niemal
      napoczęta ofiara i zgłosiła się na policję, a ci dostarczyli ją oprawcy z
      powrotem do rąk własnych? Jak to się dzieje, że racjonalny do bólu policyjny
      aparat, pełen zawodowców również od psychologii, często przegrwa z psycholami?

Poza tym wiele innych znaków zapytania.

Jak to możliwe, że po 8 latach ta dziewczyna jest w miarę zdrowa? Spodziewałbym
      się że po 8 latach zamknięcia będzie kaleką z powykrzywianymi od braku słońca,
      ruchu i witamin kończynami, pół-ślepą, cierpiącą na szereg chorób, od
      neurotycznych przez gastryczne po dermatologiczne...

Jak to możliwe, że w tej podobno małej miejscowości nikt nic nie zauważył?
      Przecież ten człowiek musiał kupować gdzieś damskie przybory toaletowe, środki
      spożywcze dla dziecka, ubrania...

Jak to możliwe, że przez 8 lat ten psychol nie popełnił żadnego błędu? Przecież
      to niewyobrażalne. Przez 8 lat zawsze zamykał wszystkie drzwi, po kryjomu
      wyrzucał wszystkie podejrzane śmieci, kupował w odległych sklepach, podczas
      rozmów z nią miał przy sobie broń etc...

Chciałoby się powiedzieć że takie coś jest możliwe tylko w społeczeństwach
      zachodnich, gdzie cudza prywatność jest święta a tolerancja dla dziwnych
      zachowań nie zna granic. Ale przecież i u nas odkryli niedawno na jakiejś wsi,
      że rodzina latami trzymała w komórce jakiegoś dziadka...
      • tralalumpek Re: czemu policja przegrywa z szaleńcami? 25.08.06, 10:18
        odpowiedz jest bardzo prosta na wiekszosc twoich pytan: ludzie nie zagladaja
        sobie pod pierzyne tak nachalnie, stad mozliwosc ukrycia wielu rzeczy
        nikt nikomu w smieciach nie grzebie i nie przelicza na podstawie puszek ile
        ktos piwa wypil
        co do zakupow, ze strasshof do wiednia jest o rzut beretem, 20 minut autem 15
        minut kolejka, ktos kto pracuje w wiedniu robi zakupy w wiedniu, nie musi
        podpisywac listy u soltysa

co do prywatnosci na zachodzie - w zylym miejscu o tym mowie ale...- wole te
        prywatnosc i demkoracje zachodnia niz demokracje polska
      • pianazludzen Re: czemu policja przegrywa z szaleńcami? 25.08.06, 10:33
        z tego co czytam w niemieckiej prasie, byl on jednym z 1000 wlascicieli bialych
        transporterow, takich, jak ten ktorym podobno wg swiadkow jechal porywacz.
        Pewnie kontrola tych podejrzanych byla zbyt rutynowa. bardziej koncentrowano sie
        na tropie domniemanej ucieczki dziewczynki do Wegier, kraju pochodzenia jej ojca
        (rodzice byli w trakcie rozwodu).

> podczas
        > rozmów z nią miał przy sobie broń etc...

ponoc okazalo sie ze zabezpieczenia ktorymi straszyl dziewczynke byly atrapami.

mimo wszystko tez szokuje mnie to samo co ciebie. sasiedzi ponoc widywali w
        ostatnich miesiacach dziewczyne jak chodzila z oprawca na zakupy. dziewczynke
        widywala w domu porywacza jego matka.

nikt sie nie wtracil.
      • deuteron Re: czemu policja przegrywa z szaleńcami? 25.08.06, 10:44
        odpowiedz wydaje sie trywialna...
        najokrutniejsze zbrodnie sie planuje... najtrudniejszych sledztw nie.
        poza tym w szalenstwie tkwi metoda standard jest dla pospulstwa
    • arekc Porwana wiedenka odzyskała wolność 25.08.06, 10:33
      "a ci z powodu braku przekonywujących dowodów"

Nie ma takiego słowa "przekonywujących".
      • 4bsynt skandalicznie zredagowany tekst 25.08.06, 10:42
        "z powodu braku przekonywujących dowodów"
        PRZEKONYWAJĄCYCH ....
        "porwana osiem lat temu natasha" "przetrzymywal ją 10 lat"
        gdzie jest korekta ???
        • gregman77 Re: skandalicznie zredagowany tekst 25.08.06, 11:06
          ty sam jestes przekonywAjacy....tez dostales mature od romka?
          a moze tak zamiast "ostatencyjnie"(cytat z posla PiSu) zwracac uwage innym
          najpierw sprawdzisz czy masz racje???
          • 4bsynt Re: skandalicznie zredagowany tekst 25.08.06, 11:12
            hahaha
            szkoda ze nie umiesz mowic i pisac po polsku
            ja naszczescie umiem i drazni mnie ze ludzie nieprofesjonalni pracuja w mojej
            dziedzinie.
            • gregman77 Re: skandalicznie zredagowany tekst 25.08.06, 11:24
              ty chyba zartujesz...zajrzyj do slownika- to taka ksiazka, poszukaj w domu,
              moze znajdziesz...
              • 4bsynt Re: skandalicznie zredagowany tekst 25.08.06, 11:36
                nazwijmy to zakladem.
                jesli mam racje napiszesz tutaj publicznie ze sie mylisz...
                www.pwn.pl <
                • j.miodek Obie formy są poprawne. 25.08.06, 12:05
                  Nie mogę się tu nie wtrącić, gdyż wiele razy poruszany jest tenże temat przez
                  moich studentów i korespondentów. Forma "przekonywający" - jakiej domaga się
                  uzytkownik 4bsynt- jest formą powstałą sztucznie na początku XX wieku i używaną
                  głównie przez kręgi niewykształcone- a więc robotników, dorożkarzy, dozorców.
                  Wcześniej jedyną poprawną formą była forma "przekonujący"- czyli tutaj
                  należałoby powiedzieć "nie mieli PRZEKONUJĄCYCH powodów". Forma ta weszła do
                  użytku codziennego, a z czasem stała się obowiązującą w słownikach. Jednakże
                  forma, której domaga się użytkownik Gregman77 również jest poprawna- i co
                  więcej- jest bardziej prawidłowa pod względem gramatycznym. Można się tu
                  posłużyć porównaniem do "dostosowywać". Nie mówimy bowiem "dostosowywający"-
                  ale "dostosowywujący". Serdecznie pozdrawiam obu adwersarzy.
                  • 4bsynt niestety nie 25.08.06, 12:10
                    slowo "przekonywujacy" nie istnieje
                    przekonywajacy powstalo od przekonywa czyli przekonuje
                    o formie przekonujacy (ktora ja bym zastosowal w tym artykule)nikt nie
                    wspomnial,a jest ona poprawna i pospolita.
                    • gregman77 Re: niestety nie 25.08.06, 12:24
                      eee..."przekonywa"? to juz zupelnie jakas gwara...
                    • peterski1 Re: niestety nie 25.08.06, 18:13
                      Czlowieku, popatrz dokladnie kto Ci odpisal, a potem idz sie schowaj w kacie i
                      przemysl swoje bledy jezykowe ;)

Jak masz watpliwosci co do autentycznosci owej osoby to przejrzyj troche fora
                      jezykowe gazety.
              • zyrafa-bez-szyi Re: skandalicznie zredagowany tekst 25.08.06, 14:46
                czlowieku, dosc ze nie masz racji, to jeszcze sie osmieszasz, trzymajac sie
                swej niepoprawnej werji z uporem maniaka. Prawidlowo jest przekonUjących lub
                przekonywAjących! Skoro wiesz, jak wyglada slownik, to najpierw do niego
                zajrzyj, a potem sie wymadrzaj! Zenada.
                • gregman77 Re: skandalicznie zredagowany tekst 25.08.06, 15:05
                  a ty taki poprawny jestes?? to co to za zbitka slowna "dosc ze nie masz racji"?
                  moze powinno byc raczej "nie dosc, ze nie masz racji"???
            • piekny_romanek skoro taki z Ciebie znawca to dlaczego walisz byki 25.08.06, 12:55
              w stylu "naszczescie"?
              • 4bsynt Re: skoro taki z Ciebie znawca to dlaczego walisz 25.08.06, 13:06
                moj blad, ale zapewne nie wiesz ze w redakcji poza piszacym artykul
                dziennikarzem istnieje jeszcze stanowisko korektora, ktoremu placi sie za to by
                puszczane do druku materialy byly nie tylko merytorycznie spojne ale takze
                pozbawione bledow gramatycznych. nade mna nikogo takiego nie ma
      • polski_murzyn Nie powinno też byc słowa "bezinteresownie",gdyż 25.08.06, 13:34
        bezinteresownośc nie istnieje . Za zrobienie czegoś zawsze coś dostajemy np.
        satysfakcję ,przypływ endorfin ,czy też świadomośc że pójdziemy do nieba hihihi
        itd. itp.
    • deuteron porywacz rzucił się pod pociąg 25.08.06, 10:42
      znaczy sie kochal
      a milosc rozne ma oblicza!!!:-)
    • perro69 John Fowles "Kolekcjoner" 25.08.06, 10:53
      polecam ;)
      • easz Re: John Fowles "Kolekcjoner" 25.08.06, 13:46
        Z Twojej wiadomości trudno sią zorientować jaki jest związek tej książki z
        tematem... Chyba niewielu zwróci uwagę na Twój wpis i "Kolekcjonera";) Szkoda.
        • marquis Re: John Fowles "Kolekcjoner" 26.08.06, 15:14
          Ta powieść od razu przyszła mi do głowy, gdy usłyszałem historię tej dziewczyny.
          Tam facet porwał młodą kobietę i też zmaknął w piwnicy (ale w godziwych
          warunkach, miała w pełni wyposażony pokój). Zrobił to z miłości - a przynajmnije
          on tak to widział. Książka jest o tyle interesująca, że cała historia jest
          opowiedziana dwutorowo: z perspektywy kolekcjonera oraz z perspektywy ofiary.
    • m.hlibowski Re: Porwana wiedenka odzyskała wolność 25.08.06, 11:02
      > europi e!!!

Na całe szczęście jest zaraz na drugiej
    • camel_3d a facet sie zabill...warto dodac... 25.08.06, 12:03
      bo GW zapomniala dopisac. Facet,kiedy odkryl, ze Natasha uciekla wsiad w
      samochod, pojechal gdzie, wysiad i trzucil sie pod pociag. koniec.
      • prabucianka Jak w ksiazce Kolekcjoner 25.08.06, 13:56
        Czytal ktos?
        Ta sama historia wczesniej opisana, tylko ze ni eo dziewczynce, a kobiecie.
        Nie moge przestac o ty myslec!
        • gregman77 Re: Jak w ksiazce Kolekcjoner 25.08.06, 14:04
          o rany, nie mozesz? czy to juz obsesja, czy jeszcze natrectwo???
          • prabucianka Re: Jak w ksiazce Kolekcjoner 25.08.06, 15:13
            gregman77 napisał:

> o rany, nie mozesz? czy to juz obsesja, czy jeszcze natrectwo???
            >
            >

chodzilo mi o to, ze to dosc niesamowite, ze taka historia zostala opisana, a
            potem wydarzyla sie naprawde. Ale spoko, to male natrectwo na razie;)
    • lawrence_z_arabii Re: Porwana wiedenka odzyskała wolność 25.08.06, 14:41
      Jakim cudem ma być na piewszej stronie??? przecież porywacz NIE JEST
      MUZULMANINEM!!!, rozumiecie??????????????????
    • valetudo76 Ja też trzymam w piwnicy Bin Ladena i Elvisa... 25.08.06, 14:47
      ... buahahahahha.......
    • kenarabek Kolekcjoner 25.08.06, 15:42
      KOLEKCJONER - John Fowles; przeczytajcie...
    • uburama Testy dna? Dziewczynie na słowo nie uwierzyli? 25.08.06, 16:01
      .
    • wacjan1 Porwana wiedenka odzyskała wolność 25.08.06, 17:14
      Jacy jesteście żałośni.Filozofujecie,kłócicie się o to kto poprawnie pisze a
      nikt z Was nie pomyślał o tej nieszczęśliwej Nataschy.To dziecko straciło całe
      dzieciństwo jak dzieci w obozach hitlerowskich.Ona nie cieszyła się życiem,nie
      bawiła sie z dziećmi,nie jeździła na rowerze,na narytach,łyżwach,nie chodziła na
      basen,do kina, do szkoły,nie podziwiała przyrody itd itd. Dziecko na 8 lat
      skazane na bunkier.Mam 2 kochane wnuczki,6-letnią i 10-letnią i dlatego płakałem
      gdy usłyszałem o dramacie tej biednej istoty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka