Dodaj do ulubionych

Porwani dziennikarze Fox News uwolnieni

27.08.06, 12:31
a przy okazji kazano im powiedziec ze przechodza na islam. choc z tej tasmy
wideo wynika ze nawet islamisci nie byli tak bezczelni i to byla deklaracja -
a nie rzeczywiste przejscie przed kamerami.

islam jest super. chyba tez przejde jak mnie jakis terrorysta porwie i
przystawi karabin do glowy. w takim momencie piekno islamu staje sie jeszcze
bardziej widoczne
Obserwuj wątek
    • fraglesi67 Ja tam też mogę... 27.08.06, 13:03
      ...przejść na islam. Kusi mnie koncepcja czterech żon i haremu dziewic w
      przypadku męczeńskiej śmierci... żartowałem ;-)
      • irini Re: Ja tam też mogę... 27.08.06, 13:45
        A jak utrzymasz 4 żony i harem z 1 pensji?
        • hahak Na piwo wystarczy, gdy 4 baby do pracy wysle:-) 27.08.06, 14:18
          nt
          • irini Re: Na piwo wystarczy, gdy 4 baby do pracy wysle: 27.08.06, 14:27
            Ale w islamie to TY masz im zapewnić utrzymanie i każdej osobne mieszkanie
            baranie ...
            • the_rapist Re: Na piwo wystarczy, gdy 4 baby do pracy wysle: 27.08.06, 15:21
              To trzeba wprowadzić polską wersję islamu: każda z czterech żon pracuje, a ja siedzę w domu i piję piwo.
              • kola Re: Na piwo wystarczy, gdy 4 baby do pracy wysle: 27.08.06, 18:09
                jakby co, to moj guos juz masz! ;))
                • zielony-wariat.z.tvn W PRL-u Też Trzeba Było !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.08.06, 18:33
                  W PRL też trzeba było
                  zapisać się do Partii, aby
                  nie zdechnąć z głodu z rodziną :)

a w sowietach kto
                  nie zapisał sie do
                  komunistycznej partii sojuza
                  albo do komsomołu
                  ladował w gułagu
                  co równało sie praktycznie śmierci ...
                  • mukroko prl a islam - co za kretynskie porownanie... 27.08.06, 19:14
                    zielony jestes ekstra ;)
                    • plmlp No to propagandyści Busha musieli dac się obrzezać 27.08.06, 21:52
                      niezłe jaja...Ale dobrze że żyją.
                • we_dance_like_marionettes Re: Na piwo wystarczy, gdy 4 baby do pracy wysle: 27.08.06, 20:10
                  ożesz pasozyty jedne :P chcielibyscie, co? siedziec w domu, z piwkiem, i 4
                  pieknymi mlodymi zonami ktore pracuja na wasze utrzymanie. jeszcze czego!
              • irini Re: Na piwo wystarczy, gdy 4 baby do pracy wysle: 27.08.06, 18:34
                To ja za Ciebie nie wychodzę.
                • mukroko Re: Na piwo wystarczy, gdy 4 baby do pracy wysle: 27.08.06, 19:14
                  przeciez on ciebie nie prosil rotfl ;]
              • irini Re: Na piwo wystarczy, gdy 4 baby do pracy wysle: 27.08.06, 18:38
                the_rapist napisał:

> To trzeba wprowadzić polską wersję islamu: każda z czterech żon pracuje, a ja
                s
                > iedzę w domu i piję piwo.
                W każdej religii zdarzają się takie nadużycia :)
                • mukroko Re: Na piwo wystarczy, gdy 4 baby do pracy wysle: 27.08.06, 19:16
                  irini, teraz nam bedziesz wmawiac ze islam wcale nie jest taki zly, ba nawet
                  jest lepszy od chrzescijanstwa tak ?? ;) poszukaj innego forum, np lewica)(pl

pozdro 600 ;]
              • maciejslu Re: Na piwo wystarczy, gdy 4 baby do pracy wysle: 27.08.06, 23:10
                the_rapist napisał:

> To trzeba wprowadzić polską wersję islamu: każda z czterech żon pracuje, a ja s
                > iedzę w domu i piję piwo.

Musiałaby to być bardzo polska wersja islamu. Bo islam zakazuje picia alkoholu :-)))
                • aardvark86 Re: Na piwo wystarczy, gdy 4 baby do pracy wysle: 28.08.06, 01:21
                  Islam w bardzo prosty sposób rozwiązuje problem rodzin alkocholickich. Wszystko
                  ma swoje dobre strony. :-)
            • cyberrafi Pracowici muzułmanie 27.08.06, 23:35
              irini napisała:
              > Ale w islamie to TY masz im zapewnić utrzymanie i każdej osobne mieszkanie
              > baranie ...

No tak! Taki muzułmaniec to musi najpierw narobić swoim babom tuzin dzieci a
              następnie wysłać to wszystko po pomoc społeczną by cała rodzinka miała z czego
              żyć. Co za niesamowity trud i poświęcenie!
        • koszalek_opalek1 Re: Ja tam też mogę... 27.08.06, 16:57
          Pewnie liczyli na to, że goście wybiorą śmierć... Nie z cywilizowanymi takie numery.
          • kasia20055 a czy ich obrzezali ? 27.08.06, 17:30
            a czy ich obrzezali ?
            • colombina Re: a czy ich obrzezali ? 27.08.06, 18:03
              Jesli chodzi o Amerykanina, to moze nie musieli. W tutejszych szpitalach
              kultywuje sie ten barbazynski zwyczaj na noworodkach plci meskiej ze
              wzgledow....medycznych ;-(((
              • mukroko ameryka odkryta przez columbine ;] 27.08.06, 19:17
                jw.
                • colombina Re: ameryka odkryta przez columbine ;] 27.08.06, 20:16
                  to tylko moje prywatne, male odkrycie ale i tak przezylam szok jak sie
                  dowiedzialam. Nie wiem dlaczego tak tam chlopaczkom manipuluja w tym co kazdy
                  mezczyzna ma najcenniejszego. Na szczescie moj ukochany jest urodzony w Europie
                  (i katolik ha, ha, ha).
                  • mukroko Re: ameryka odkryta przez columbine ;] 27.08.06, 20:23
                    ale wiesz, columbina, ze to faktycznie nie jest takie glupie z tymi napletkami
                    coby je odcinac, 30% mezczyzn w polsce ma problem ze stulejka... tzn potrzeba
                    operacji plastyczej... co wiecej przez ten "maly" zabieg, nigdy w usa nikt nie
                    wpadnie na pomysl coby zydow do piecow wsadzac, bo zwyczajnie nie bedzie juz
                    100% pewnosci...
                    • pattaya1 Re: ameryka odkryta przez columbine ;] 27.08.06, 21:55
                      A z czego bys robil oscypki , jak zabraknie sera :)
                    • cloclo80 Re: ameryka odkryta przez columbine ;] 27.08.06, 22:54
                      Automatyczne obrzezanie jest idiotycznym pomyslem wywodzącym sie w kulturze
                      anglosaskiej z przekonania ze obrzezanie likwiduje zainteresowanie masturbacją.
                      Wszelkie pozostałe argumenty są idiotyczne i nie znajdują poparcia ani w liczbie
                      ani w praktyce. W tym momencie w Ameryce nie rekomenduje sie już przeprowadzania
                      tego brutalnego piętnowania pozostawiając to wyłącznie do decyzji rodziców. I
                      może na terenie USA takie postępowanie gwarantuje Żydom nietykalność, ale w
                      przypadku złapania takiego jankesa przez Arabów moze on zostac skasowany i zadne
                      tlumacznie na nic sie nie zda. "Bilet" w spodniach ma na całe życie.
                      • adomas Re: ameryka odkryta przez columbine ;] 27.08.06, 23:12
                        Co ty mówisz, przecież muzułmanie też obrzezują mężczyzn (a niektórzy i kobiety
                        :(). To o jakim bilecie w spodniach mówisz?
                        • sidi_mansour Re: ameryka odkryta przez columbine ;] 28.08.06, 05:10
                          Popie..ło mu się. Prędzej tutaj znajdzie kontrolerów
                      • martino cloclo, doucz się o ptaszkach Arabów 28.08.06, 08:56
                        bo u nich też jest obowiązkowe przycinanko :-)
          • pkrehbiel Fox News? 27.08.06, 19:24
            Jeśli pracowali dla Fox News, to należy słowo "dziennikarze" ująć w olbrzymi
            cudzysłów. Do pracowników tej stacji bardziej pasuje "propagandyści" albo
            "militarystyczne pismaki".

Fox News to taki CNN dla zaślepionych żądzą krwi ultrakonserwatywnych
            Amerykanów. Guns + Jesus + Bush = Fox News
            • mukroko biedne te nie-lewckie telewizje 27.08.06, 20:15
              odrazu lewicowisci sie na nich rzucaja...
              • colombina Re: biedne te nie-lewckie telewizje 27.08.06, 20:22
                mukroko napisał:

> odrazu lewicowisci sie na nich rzucaja...

To oczywiste, takie stacje burza jedyny-prawdziwy i uporzadkowany obraz swiata.
                Inaczej ludziska by nie wiedzieli kto dobry a kto zly. Ponoc w Niemczech Foxa
                nie uswiadczysz a Al-Jazeere i owszem, bez problemu.
                • mukroko Re: biedne te nie-lewckie telewizje 27.08.06, 20:24
                  ehh, no coz, ale zyjemy w takich czasach ze jak ktos nie jest pacysristą to
                  odrazu krzycza ze morderca i w ogole... pewno jakby ktos teraz do korei pojechal
                  porzadek zrobic, to po paru latach by go nazwali ultra-prawicowym killerem
                  wszech czasow...
      • brite U nas niedługo też tak może być 27.08.06, 18:22
        Jeżeli dojdzie do tego, że projekt Konstytucji a'la Kaczyńscy zostanie kiedyś
        przyjęty, to nie-wyznawcy Jedynej Słusznej Religii zostaną formalnie wyrzuceni
        poza nawias.
        Przypominam, że projekt ten zaczyna się - identycznie jak pierwsza sura Koranu -
        słowami "W imię Boga", po arabsku بسم الله (bismillah).
        • dworianin Projekt konstytucji IV RP zaczyna się od "W imię 27.08.06, 19:10
          Boga Wszechmogącego" i tu brakuje mi precyzji bo powinno się dodać w Trójcy
          Świętej Jedynego ... bo tak ktoś może uznac iż chodzi o Allacha ...
        • colombina Re: U nas niedługo też tak może być 27.08.06, 19:52
          Podoba mi sie Twoj foto-blog ;-)
      • xxxx50 Re: Ja tam też mogę... 27.08.06, 23:14
        Przejsc na islam by miec cztery zony?! CZTERY !?!?! A jak dziewice zmienia sie
        w zony? Wole jedna i smierc ...
    • sebastian64 wspaniała ta religia pokoju 27.08.06, 13:30
      "uprowadzeni mieli do wyboru - albo przyjęcie islamu, albo śmierć"

Zupełnie jak w XII-wiecznej Europie tam też innowierców skazywano na śmierc a za
      zło całego świata obwiniano Żydów i szatana.
      • mufti.ibrahim A to bardzo ciekawe. 27.08.06, 13:59

A tysiące muzułmanów i żydów żyjących spkojnie w Kastylii i Aragonii pod berłem
        katolickich monarchów to zapewne wymysł propagandy.

Jak widzisz sprawa nie jest tak oczywista jak ci się wydaje.
        • sclavus Re: A to bardzo ciekawe. 27.08.06, 14:06
          mufti.ibrahim napisała:

>
          > A tysiące muzułmanów i żydów żyjących spkojnie w Kastylii i Aragonii pod
          berłem
          > katolickich monarchów to zapewne wymysł propagandy.
          >
          > Jak widzisz sprawa nie jest tak oczywista jak ci się wydaje.
          >

Tylko, ze nieco później, kilkaset tysięcy żydów musiało opuścić Hiszpanię... ot
          takie sobie wygnanie choć spora była liczba tych, którzy stracili życie....
          A katolicyzm jest tylko sześćset lat bardziej cywilizowany od islamu... Mahomet
          urodził się o te sześćset lat później od Jezusa....
          • ubu_roy Re: A to bardzo ciekawe. 27.08.06, 14:21
            Racja. Kazda religia jest zla. Dlatego, ze dazy do monopolu nad
            ubezwlasnowolnieniem ludzi. I nawet pozytywne zeczy ktore kryja sie w kazdej
            religii czyli kontrola kobiet i ich seksualnosci sa zbyt malym zyskiem w obliczu
            religijnej pogardy dla Czlowieka i zdumiewajacej zdolnosci z jaka religia
            pozbawia ludzi sumienia.
            • ireo Re: A to bardzo ciekawe. 27.08.06, 14:27
              ubu_roy napisała:

> Racja. Kazda religia jest zla. Dlatego, ze dazy do monopolu nad
              > ubezwlasnowolnieniem ludzi...

to nie szerz swojej, czyli ateizmu
              • ubu_roy Re: A to bardzo ciekawe. 27.08.06, 14:30
                Kazdy zrowy na umysle czlowiek jest ateista towarzyszu Xionc.
                • euro67 Re: A to bardzo ciekawe. 27.08.06, 16:09
                  a kazdy wariat sadzi ze to on jest normalany a wszyscy inni stuknieci...
              • pan_zajebista_psychika Re: A to bardzo ciekawe. 27.08.06, 14:33
                Ateizm to światopogląd, a nie religia.
                • healthy Re: A to bardzo ciekawe. 27.08.06, 18:19
                  Wszystko zależy jak się zdefiniuje religię. Jeżeli religia to: "zespół wierzeń
                  dotyczący genezy, struktury i celu istnienia człowieka, ludzkości i świata" to
                  ateizm można potraktować jako religię. Ateista wierzy,że Boga nie ma.

Oczywiście dla mnie osobiście nie jest istotne, czy ateizm to religia czy też
                  tylko światopogląd.
            • giwia Re: A to bardzo ciekawe. 27.08.06, 15:06
              Stalin I Hitler byli ateistami.
              • johnny-kalesony Re: A to bardzo ciekawe. 27.08.06, 16:14
                giwia napisał:

> Stalin I Hitler byli ateistami.

Nic podobnego. Stalin wierzył w komunizm, a Hitler w narodowy socjalizm. Dwie
                odsłony terroru, niewolnictwa i tyranii.

Pozdrawiam
                Keep Rockin'
                • mukroko Re: A to bardzo ciekawe. 27.08.06, 19:21
                  mylisz sie giwia, albo inaczej... stwierdzasz ze maslo nie jest maslem tylko
                  mlekiem. to ze byli ateistami to fakt, a to ze w ich krajach panowal albo ns
                  albo komunizm to tez fakt.
            • strange_girl89 Re: A to bardzo ciekawe. 27.08.06, 16:16
              ubu_roy napisała:

> I nawet pozytywne zeczy ktore kryja sie w kazdej
              > religii czyli kontrola kobiet i ich seksualnosci sa zbyt malym zyskiem
              Czy to jest żart? Pozytywna rzecz czyli kontrola kobiet?
            • we_dance_like_marionettes Re: A to bardzo ciekawe. 27.08.06, 20:57
              > Racja. Kazda religia jest zla. Dlatego, ze dazy do monopolu nad
              > ubezwlasnowolnieniem ludzi. I nawet pozytywne zeczy ktore kryja sie w kazdej
              > religii czyli kontrola kobiet i ich seksualnosci sa zbyt malym zyskiem w oblicz
              > u
              > religijnej pogardy dla Czlowieka i zdumiewajacej zdolnosci z jaka religia
              > pozbawia ludzi sumienia.

a co w tym pozytywnego? kobieta przez pol zycia byla kontrolowana przez
              otoczenie, czy nie zgrzeszyla, a drugie pol zycia musiala spedzac z mezem, z
              ktorym stosunek przypominal bardziej torture niz milosc.
          • sidi_mansour Re: A to bardzo ciekawe. 27.08.06, 19:09
            No. To prawda. A Buddyzm jest 600 lat starszy od katolicyzmu. Podobnie Taoizm.
            Greckie religie politeistyczne jakies 1000 lat. Sumeryjskie - ohoho!

Wyjechales kolego z argumentem tysiaclecia : )))
        • amanasunta53 Chyba cię pogieło mufti.ibrahim albo żartujesz? 27.08.06, 14:28
          Żydzi i muslimy dostawały podobna propozycję jaką otrzymali amerykańscy
          dziennikarze.Tylko alternatywa byłą inna,bo chrześcijaństwo ,nawet
          średniowieczne, to nie obecny muslimski fanatyzm.Drugim wyjściem było wygnanie
          ALE NIE ŚMIERĆ!Śmierć był wtedy kiedy muslim albo żyd powrócił ,skrycie, do
          wiary ojców.
          Nie widzisz róznicy?

mufti.ibrahim napisała:

>
          > A tysiące muzułmanów i żydów żyjących spkojnie w Kastylii i Aragonii pod berłem
          > katolickich monarchów to zapewne wymysł propagandy.

• dworianin Mufti napisał prawde, w tym wypadku przez bardzo 27.08.06, 14:31
            długi czas żydzi, Chrześcjanie i muzułamnie żyli zgodnie pod rzadami
            katolickich monarchów dopiero w 1492 ostatecznie się to skończyło
            • amanasunta53 Nie misiu,tak było ale w ostatnich kalifatach na.. 27.08.06, 14:33
              na Półwyspie Iberyjskim.Od tego czasu chrzescijaństwo poszło w stronę tolerancji
              a muslimstwo w stronę ciemnoty.

dworianin napisał:

> długi czas żydzi, Chrześcjanie i muzułamnie żyli zgodnie pod rzadami
              > katolickich monarchów dopiero w 1492 ostatecznie się to skończyło
              • poglodzio Dworianin napisał prawdę 27.08.06, 17:41
                W 1492 roku padła Grenada-ostatni kalifat na półwyspie iberyjskim a muzułumanów
                zmuszono do opuszczenia kraju lub do przejścia na religie katolicką . W tym
                samym roku niejaki Torcemada rospoczyna rekonkwiste i nakazuje w ciągu 4
                miesięcy nawrócenie lub wygnanie Żydów, podobnie postępowały kolejne państwa
                np. Francja a jednym z krajów który tego nie uczynił była POLSKA w której
                muzułumanie i żydzi żyli w zgodzie podobnie jak to było w Hiszpani przed 1492
                • mukroko Re: Dworianin napisał prawdę 27.08.06, 19:24
                  muzulmanie w polsce nigdy nie zyli w "zgodzie" kazdy kto zna troszke historii
                  wie o czym pisze ;]
                  • poglodzio Każdy kto zna troche histori wie 27.08.06, 20:01
                    że rzeczywiście zdarzały się przypadki wojen pomiędzy Polską a tatarami czy
                    turcja ale jak byś nie zauważył od 17 wieku tatarzy mieszkający na terenie
                    Polski żyją w zgodzie z polakami i również z żydami a również bronili tego
                    kraju własną piersią czy to w 39 czy w wieku 17 jako tak zwane oddziały lipków-
                    polskich tatarów
                    • mukroko Re: Każdy kto zna troche histori wie 27.08.06, 20:20
                      w wieku 17 bylo ogniem i mieczem ;)
                      • poglodzio Jak również i Potop i Przygody Pana Michała 27.08.06, 20:33
                        w których obecni są tatarzy
                        • amanasunta53 Kończąc wątek i,parę wyjaśnień.... 27.08.06, 20:42
                          Napisałam ,że w Grenadzie-ostatnim kalifacie w Hiszpanii był tolerancja
                          religijna!W katolickiej Hiszpanii powstalej z Aragonii i Kastylii NIE!I
                          dworianin nie ma całkowicie racji.Więcej,w Hiszpanii
                          przedmuzułmańskiej-Wizygotów też tolerancji nie było i żydzi witali bardzo
                          serdecznie muzułmanów,którzy zapewnili im prawa i tolerancję.Iberowie też witali
                          muzułmanów, bo Wizygoci byli okrutnymi panami.Odrodzone Aragonia i Kastylia nie
                          były dawnymi księstwami Wizygotów lecz państwami Iberów.Po Wizygotach zaginął
                          ślad. To tyle.
                          • amanasunta53 Jeszcze na koniec.Wygnanie Maurów było efektem .. 27.08.06, 20:54
                            wypraw krzyżowych.Rycerze iberyjscy nie musieli wyzwalać Grobu Pańskiego bo
                            walczyli za wiarę w Hiszpanii.Jak rycerze polscy i Krzyżacy w wojnach z
                            Prusami.Były na to bulle papieskie.
                            amanasunta53 napisał:

> Napisałam ,że w Grenadzie-ostatnim kalifacie w Hiszpanii był tolerancja
                            > religijna!W katolickiej Hiszpanii powstalej z Aragonii i Kastylii NIE!I
                            > dworianin nie ma całkowicie racji.Więcej,w Hiszpanii
                            > przedmuzułmańskiej-Wizygotów też tolerancji nie było i żydzi witali bardzo
                            > serdecznie muzułmanów,którzy zapewnili im prawa i tolerancję.Iberowie też wital
                            > i
                            > muzułmanów, bo Wizygoci byli okrutnymi panami.Odrodzone Aragonia i Kastylia nie
                            > były dawnymi księstwami Wizygotów lecz państwami Iberów.Po Wizygotach zaginął
                            > ślad. To tyle.
                            • mukroko Re: Jeszcze na koniec.Wygnanie Maurów było efekte 27.08.06, 21:02
                              hmmm, no to widac ze tej historii troszke wybiorczo sie uczylas... otoz ladnie
                              jest powiedziec ze tolerancja w grenadzie byla, bowiem w czasach gdy grenada
                              istniala samodzielnie, praktycznie, wyczekiwala swych ostatnich dni, niczym
                              bizancjum. a co do rzekomej tolerancji w tych iberysjkich kalifatach, to bylo
                              mniej wiecej tak, nie-muzulmanie mogli sobie coprawada tam zyc, ale placic
                              musieli znacznie wieksze podatki niz muzulmanie, a jesli chodzi o prawodastwo,
                              to nie bylo tam mowy o jakiejkolwiek tolerancji poniewaz bylo zywcem sciagniete
                              z innych muzulmanskich krajow, co oznacza ze zapisy istniejace w krajach
                              chrzesciajanski a nie istniejacych w muzulmaniskich, w iberyjskich kalifatach
                              rowniez nie bylo...
                          • ethebor Re: Kończąc wątek i,parę wyjaśnień.... 28.08.06, 02:42
                            Nie do konca. Iberowie dawno juz przestali byc Iberami - ulegli latynizacji. Juz
                            w II wieku wydali kilku cesarzy Imperium. Wizygoci byli stosunkowo
                            cywilizowanymi barbarzyncami mieszkali stulecia na granicy imperium (cos jak
                            Ostrogoci w Italii nawet przez pewien czas uznawali ich zwierzchnosc). Zadna
                            miara nie mozna ich porownywac do prawdziwych barbazyncow - Longobardow (i
                            pewnie daleko im do Slowan). Problem wladza Wizygotow przez wiekszosc trwania
                            ich krolestwa byl natury wyznaniowej: byli arianami, a zlatynizowani mieszkancy
                            Hiszpanii wyznwali ortodoksje (czytaj pozniejszy katolicym). Jednak
                            kilkadziesiat lat przez najazdem Arabskim wladcy przyjeli "katolicyzm".
                            Gdyby krolestwo przetrwalo byc moze odrodziloby Europe. Cos jak niedlugo pozniej
                            robila dysponujaca znacznie mniejszym potencjalem Irlandia (patrz misje
                            Iroszkockie w calej Europie).
                            Co do Maurow, to nie byli wcale tacy tolerancyjni. Afryka polnoscna przez ich
                            najazdem byla rownie chrzescijanska jak Hiszpania. Od Libii po "Maroko"
                            chrzescijan mordowano. Trudno to porownac z Eiptem czy bliskim wschodem gdzie
                            przetrwaly znaczace mniejszosci chrzescijanskie.

amanasunta53 napisał:

> Napisałam ,że w Grenadzie-ostatnim kalifacie w Hiszpanii był tolerancja
                            > religijna!W katolickiej Hiszpanii powstalej z Aragonii i Kastylii NIE!I
                            > dworianin nie ma całkowicie racji.Więcej,w Hiszpanii
                            > przedmuzułmańskiej-Wizygotów też tolerancji nie było i żydzi witali bardzo
                            > serdecznie muzułmanów,którzy zapewnili im prawa i tolerancję.Iberowie też wital
                            > i
                            > muzułmanów, bo Wizygoci byli okrutnymi panami.Odrodzone Aragonia i Kastylia nie
                            > były dawnymi księstwami Wizygotów lecz państwami Iberów.Po Wizygotach zaginął
                            > ślad. To tyle.
                      • poglodzio W Ogniem i Mieczem występują w roli najeźdców 27.08.06, 20:36
                        i tak też było również wcześniej jak i później a w Potopie widzisz przyjazną
                        polityke Chana który nie chciał aby zachwiała się równowaga nad morzem czarnym
                        ( dlatego pomagał nam w wojnie ze szwecją , rosją później odstąpił od kozakó i
                        walczył przeciwko nim przykładem jest bitwa pod Jezierną) a w panu Michale
                        widzisz już polskich tatarów
                        • mukroko Re: W Ogniem i Mieczem występują w roli najeźdców 27.08.06, 20:57
                          a to w koncu czytales ta ksiazke czy nie? bo raczej nie mozna powiedziec by
                          wystepowali tam w roli stabilizatorow, z tego co pamietam to wlasnie dlatego na
                          zaporozu nie istniala zadna wioska, tatarzy z reguly mietli je z powirzchni ziemi...
                          • poglodzio Czytałem a ty czytaj dokładniej posty napisałem o 27.08.06, 21:25
                            najeźdcach w ogniemi mieczem i o pomocy wojskowej ofiarowanej przez tatarów
                            podczas potopu i o polskich tatarach żyjących w przyjaźni ze swojimi sąsiadami
                          • poglodzio Chan tatarów po większych sukcesach kozaków 27.08.06, 21:29
                            zerwał umowe wojskową nie chcą nowego państwa nad morzem czrnym które
                            zdestabilizowało by sytułacje - wiadomości z gimnajum się kłaniają a po bitwie
                            pod beresteczkiem przeszedł na strone polski w walkach z ruskimi
                    • lze_elita.71 I tu wlasnie dwoja! Czesc polskich Tatrow 27.08.06, 22:13
                      wspoldzialala np. z Chmielnickim, ze o bardziej im bliskich wrogach Rzplitej
                      nie wspomne:) Nawet narodowy bajkopisarz Sienkiewicz ukradkiem o tym w Trylogii
                      wspomina; ukradkiem, by swej polsko-tatarskiej krwi nie hanbic...
                      • poglodzio Prawda miał polsko-tatarską krew 28.08.06, 09:12
                        ale czasy Chmielnickiego czy potopu to czasy zdrady kiedy litwa chciała
                        separacji, szlachta przechodziła na storne szwedów chłopi ukraińscy przyymusowo
                        byli zaciągani do wojska powstańczego bo inaczej skończyli by na palu albo w
                        jasyrze a co do tatarów to pomagali nam oni w walkach ze szwedami, turkami-
                        lipkowie czy ruskimi pomagali też w walkach z kozakami przykład Jezierna ale
                        podczas powstania woleli zdobywać łupy i bić niewiernych a polskich tatarów
                        osiedlano na białorusi i ziemi podlaskiej
                      • poglodzio Więc nie mogli im pomagać 28.08.06, 09:12
                        i tyle
      • euro67 ignarant!!! 27.08.06, 16:07
        Jak wielu ludzi na tym forum, jestes ignorantem historycznym i ofiara post-PRL-
        owskiej edukacji...
    • dworianin Może zaprzeczysz iż chcecie od Polski 65 mld 27.08.06, 14:29
      dolarów odszokodowań ?! To buta i bezczelność ... !
      • amanasunta53 Pisz na temat. 27.08.06, 14:31
        dworianin napisał:

> dolarów odszokodowań ?! To buta i bezczelność ... !
        • dworianin odpisałem MC na ten jego list otwarty :-) 27.08.06, 14:38
          A na temat wychodzi iż Islamiści są łatwowierni ...
          • amanasunta53 Poczytaj sobie ,,W pustyni i w puszczy''Tam też .. 27.08.06, 14:43
            jest opisana taka akcja.Ale wtedy jeszcze nie zabijali za odmowę.Proces
            staczania si ew ciemnotę był długi i przyspieszył stosunkowo niedawno.
            dworianin napisał:

> A na temat wychodzi iż Islamiści są łatwowierni ...
          • 1zorro Re: odpisałem MC na ten jego list otwarty :-) 27.08.06, 14:53
            a tys csie dzisiaj pozno obudzil!
    • kosiem Albo przyjęcie islamu, albo śmierć 27.08.06, 14:39
      "Uprowadzeni mieli do wyboru - albo przyjęcie islamu, albo śmierć." Chyba korzystają z chrześcijańskich wzorców przy nawracaniu...
      • amanasunta53 Co ty wiesz o chrześcijaństwie,ateisto? 27.08.06, 14:46
        Było tak ,ale w głębokim średniowieczu a nawet w XVII wieku w czasie rebilii
        renegata Chmielnickiego.Kozak i popem proponowali katolikowi albo żydowi
        ,,rezanie''albo przyjecie ,,prawdziwej wiary prawosławnej''.I dziś Rusom blisko
        do muslimów.
        kosiem napisał:

> "Uprowadzeni mieli do wyboru - albo przyjęcie islamu, albo śmierć." Chyba korzy
        > stają z chrześcijańskich wzorców przy nawracaniu...
      • zztop3 Re: Albo przyjęcie islamu, albo śmierć 27.08.06, 14:47
        Chreścijańskich? Na jakiej podstawie tak twierdzisz? A może Ty tylko bredzisz?
        • salza Re: Albo przyjęcie islamu, albo śmierć 27.08.06, 20:37
          do szkoły cymbole, a nie się głupio pytasz!
          • zztop3 Re: Albo przyjęcie islamu, albo śmierć 27.08.06, 22:56
            Sam jesteś cymbał. Tradycja to jest (cytat z Wikipedii):
            "Tradycja – przekazywane z pokolenia na pokolenie treści kultury (takie jak: obyczaje, poglądy, wierzenia, sposoby myślenia i zachowania, normy postępowania), które dana zbiorowość wyróżnia jako szczególnie ważne i warte zachowania obecnie i w przyszłości."
            Twierdzisz zatem, że do tradycji chrześcijaństwa należy siłowe nawracanie?
            Jeżeli tak, to znaczy, że używasz słów których nie rozumiesz, ciołku.
      • strange_girl89 Re: Albo przyjęcie islamu, albo śmierć 27.08.06, 16:19
        kosiem napisał:

> "Uprowadzeni mieli do wyboru - albo przyjęcie islamu, albo śmierć." Chyba
        korzy
        > stają z chrześcijańskich wzorców przy nawracaniu...
        Kosiem ma racje oczywiście :) Ja jestem katoliczką, ale zdaję sobie sprawę z
        historii kościoła i nie ma sensu udawać, ze było inaczej
    • silver76 Re: Porwani dziennikarze Fox News uwolnieni 27.08.06, 14:54
      Wieksosc religii w niektorych ludziach wywoluje wiele zlego.
      • amanasunta53 Tylko ilośc tych,,niektórych ''jest u muslimów ... 27.08.06, 14:57
        coraz większa.
        silver76 napisał:

> Wieksosc religii w niektorych ludziach wywoluje wiele zlego.
    • kolona królestwo niebieskie 27.08.06, 15:07
      to w/g tego filmu biskup Jerozolimy, namawia obrońców miasta na przejście na
      islam w obliczu klęski przed Salladynem, " odpokujecie to póżniej", a główny
      bohater mówi "wiele sie nauczyłem od Waszej Dostojności na temat religii"
      • amanasunta53 Tylko ,że przekazy historyczne tego nie 27.08.06, 15:13
        nie potwierdzają!Średniowieczny biskup przechodzi na islam dla uratowania
        życia?Chyba cię pogieło.A ten cały film to taka sama bajka jak wiele innych
        amerykańskich bzdetów.

kolona napisał:

> to w/g tego filmu biskup Jerozolimy, namawia obrońców miasta na przejście na
        > islam w obliczu klęski przed Salladynem, " odpokujecie to póżniej", a główny
        > bohater mówi "wiele sie nauczyłem od Waszej Dostojności na temat religii"
    • amanasunta53 Dworianin! Co tak długo piszesz kolejny tekst o 27.08.06, 15:20
      wrednych żydach.Klawiatura ci sie zablokowała?
      • dworianin Musiałem zjeść obiad to mnie nie było :-) n/t 27.08.06, 15:41
    • kapitan_stopczyk Islam jest dobry tylko ma wypaczenia ;))) 27.08.06, 15:27
      I co ciekawsze jest mnóstwo tzw. "pożytecznych idiotów" którzy naprawdę tak
      uważają.

I nie chcą wiedzieć, że nie jest ważne co napisano w Koranie.

Ważne jest co przeciętny wyznawca tej religii sadzi, że tam jest napisane.
      A sądzi to co mu powie ichni klecha w ichnim kościele (meczecie).
      Bo przecieztny wyznawca islamu jest zwyczajnym ANALFABETĄ.
      • amanasunta53 Za mało dobitnie..To religia szatańska bo ma w .. 27.08.06, 15:34
        pogardzie życie ludzkie.Nie wiem czy od wczoraj czy od zawsze?Dziś taka ta
        ,,wiara'' jest i kropka.Trzeba z nią walczyć to ,,szatańskie wersety''.

kapitan_stopczyk napisał:

> I co ciekawsze jest mnóstwo tzw. "pożytecznych idiotów" którzy naprawdę tak
        > uważają.
        >
        > I nie chcą wiedzieć, że nie jest ważne co napisano w Koranie.
        >
        > Ważne jest co przeciętny wyznawca tej religii sadzi, że tam jest napisane.
        > A sądzi to co mu powie ichni klecha w ichnim kościele (meczecie).
        > Bo przecieztny wyznawca islamu jest zwyczajnym ANALFABETĄ.

• szczypiorkowski Nie musieli ich nawet obrzezać 27.08.06, 15:35
      Porywacze nie musieli nawet dokonywać rytualnego obrzezania nowych wyznawców
      islamu, bo dwaj dziennikarze FOX jako Żydzi byli już obrzezani...
      • amanasunta53 Chrześcijan morduja do razu?Sojusz żydowsko- 27.08.06, 15:38
        muslimski?
        szczypiorkowski napisał:

> Porywacze nie musieli nawet dokonywać rytualnego obrzezania nowych wyznawców
        > islamu, bo dwaj dziennikarze FOX jako Żydzi byli już obrzezani...
      • dworianin To ułatwiło przyjęcie nowej wiary. Przy okazji 27.08.06, 15:40
        widac jak mocna jest ich wiara i jakie mają zasady :-)
        • amanasunta53 To ich problem nie Chrześcijan.Na ,,spolegliwości' 27.08.06, 15:44

nigdy nie zyskali.I ,chyba ,nie wszyscy żydzi tak łatwo porzucają wiare.Jeśli by
          tak było to dawno by sie rozpłyneli w Europie.I byli by tylko pojeciem
          historycznym jak np Goci czy Burgudowie.
          dworianin napisał:

> widac jak mocna jest ich wiara i jakie mają zasady :-)

• dworianin Bo oni fałszywie przyjeli Islam zaraz wróca do 27.08.06, 15:46
            swojej wiary, tak samo było w Hiszpanii w XV w. wielu Żydó przyjomowało
            fałszywie katolicyzm a w domu wierzyliw Judaizm daltego m.in ich wygnano
            zresztą podobnie tam robiła część muzułmanów
            • amanasunta53 Ale był jeden kraj gdzie Katolik,żyd,muslim i pra 27.08.06, 15:55
              wosławny zyli pod berłem jednego władcy.I nie była to twoja ukochana Ruś.
              dworianin napisał:

> swojej wiary, tak samo było w Hiszpanii w XV w. wielu Żydó przyjomowało
              > fałszywie katolicyzm a w domu wierzyliw Judaizm daltego m.in ich wygnano
              > zresztą podobnie tam robiła część muzułmanów
              • dworianin W Rosji pod berłem Cara żyło o wiele więcej wyznań 27.08.06, 15:57
                • amanasunta53 W kazamatach i na Syberii.(zesłani)Fakt ! 27.08.06, 16:00
                  dworianin napisał:

>
                • amanasunta53 Polak kochajacy ruskich carów,bez komentarza. 27.08.06, 16:01
                  dworianin napisał:

>
                  • dworianin A gdzie napisałem, że kocham (!) rosyjskich carów 27.08.06, 16:03
                    ?
                  • dworianin a to, że w Rosji było więcej wyznań niż w Hiszpan 27.08.06, 16:06
                    to fakt, zresztą tak jest do dzisiaj przeciez ludy syberyjskie w Rosji wyznają
                    do dzisiaj szamanzim i inne prymitywne kulty pogańskie podbnież sa w Rosji tzw.
                    buddyści ...
              • poglodzio Re: Ale był jeden kraj gdzie Katolik,żyd,muslim 27.08.06, 20:05
                oczywiście była to I Rzeczpospolita Obojga Narodów
      • mppmpp Re: Nie musieli ich nawet obrzezać 27.08.06, 16:31
        W USA wielu ludzi jest obrzezanych zaraz po narodzeniu, choć nie sa Żydami. Taki automat... Czasem trzeba nieźle się natrudzić, żeby nie obrzezali dziecka w szpitalu...
        • xs550 Re: Nie musieli ich nawet obrzezać 27.08.06, 20:21
          Ale wielu ludzi zaczyna glosno mowic, ze obrzezanie to de facto okaleczenie dziecka.
    • amanasunta53 Arabolile,gdzie jesteście? 27.08.06, 15:36
      Nie wiecie jak bronić waszych ukochanych muslimów?
      • dworianin Włos z głowy dziennikarzyną tej tuby propagandowej 27.08.06, 15:39
        neokonów i syjonistóe nie spadał ... więc tematu NIE ma ... jakby się dostali w
        łapy Syjonistów a byli z Al - Manar już by nie żyli
        • amanasunta53 Wytłumacz, wreszcie. co znaczy słowo neokon? 27.08.06, 15:40
          dworianin napisał:

> neokonów i syjonistóe nie spadał ... więc tematu NIE ma ... jakby się dostali w
          >
          > łapy Syjonistów a byli z Al - Manar już by nie żyli
          • dworianin neokonserwatysta hamerykański często żyd jeżeli 27.08.06, 15:42
            wyższy ranga jeżeli Nie to chrześcijanin syjonista jak Bush i Rice ...
            ogłupiony przez Fox News itp. wierzący w Wielki Izrael od Nilu po Eufrat ...
            marzacy o nieustających wojnach na Bliskim Wschodzie aby ten paln zrealizowac
            • dworianin Żydowscy neokonserwatyści w Hameryce dawnej byli 27.08.06, 15:45
              komunistami - trockistami przykłąd znany zbrodniarz wojenny Wofowitz ...
            • amanasunta53 Najlepszy jest ten ,,chrześcijanin-syjonista''. 27.08.06, 15:49
              Omineła mnie komunistyczna indoktrynacja.Dzieki tobie mogę przerobić
              przyspieszony kurs ,,Historii WKP(b)'' czy jak to tam nazywaliście.Tak, tak
              walczyliście iz żydami i KOściołem Katolickim.Ale ,,to se ne wrati''.A moze
              wierzysz w Peruna i Roda jak rosyjscy i polscy faszyści?
              dworianin napisał:

> wyższy ranga jeżeli Nie to chrześcijanin syjonista jak Bush i Rice ...
              > ogłupiony przez Fox News itp. wierzący w Wielki Izrael od Nilu po Eufrat ...
              > marzacy o nieustających wojnach na Bliskim Wschodzie aby ten paln zrealizowac
              • dworianin Oto dowód na istnienie chrześcijan syjonistów 27.08.06, 15:51
                en.wikipedia.org/wiki/Christian_Zionism
              • dworianin Jestem Polakiem i Katolkiem Rzymskim 27.08.06, 15:53
                en.wikipedia.org/wiki/Christian_Zionism - poplecznicy morderców
                • dworianin Katolikiem oczywiście :-) n/t 27.08.06, 15:53
                • amanasunta53 Katolik żydożerca a to dobre?Popierający ruch.. 27.08.06, 15:58
                  czy ,,religię''mającą w pogardzie ludzkie życie. A ,jak wskazuje
                  historia,największymi żydożercami są...przechrzty.
                  dworianin napisał:

> en.wikipedia.org/wiki/Christian_Zionism - poplecznicy morderców
                  • dworianin Syjonistyczna grabież ziem Palestyńskich (mapa) 27.08.06, 16:01
                    upload.wikimedia.org/wikipedia/en/0/0d/Settlements2006.jpg
                    • amanasunta53 Kiedy istniał kalifat czy sułtanat palestyński,bo 27.08.06, 16:03
                      pomnę?
                      dworianin napisał:

> upload.wikimedia.org/wikipedia/en/0/0d/Settlements2006.jpg
                      • dworianin Była to część Turcji ... 27.08.06, 16:04
                        a mapa obrazxuje grabież przez nazi - syjonistyczny rząd Izraela ziem
                        Paestyńskich wbrew rezouclja i postanowienią ONZ .... faszyści z Tel Awiwiu
                        złamali już 60 rezolucji ONZ
                        • amanasunta53 Przecież muslimy walczyły z Turcją w I wojnie? 27.08.06, 16:08
                          dworianin napisał:

> a mapa obrazxuje grabież przez nazi - syjonistyczny rząd Izraela ziem
                          > Paestyńskich wbrew rezouclja i postanowienią ONZ .... faszyści z Tel Awiwiu
                          > złamali już 60 rezolucji ONZ
                          • dworianin "muslimy" pisz po polsku jak jesteś Polką, a po 27.08.06, 16:13
                            polsku to muzułmanie no chyba żeś ty hamerykanka tylko się na polskim forum
                            produkujesz. I Turcy to też muzułmanie oczywiście że walczyli o NIEPODLEGŁOŚĆ
                            Arabowie chcieli być wolni od Turków mimo iż wyznają ta samą wiare ...
                            • amanasunta53 Piszę ,,muslimy'' bo nie chcę obrazić ich religii. 27.08.06, 16:18
                              Nie wszyscy muzułmanie,szkoda,że to mniejszośc,to fanatycy.Ale fanatyków w
                              Iranie Palestynie dostatek.A jeżeli islam ,nie znam Koranu,pochwala zabijanie
                              niewiernych to jest szatańską religią i kropka.

dworianin napisał:

> polsku to muzułmanie no chyba żeś ty hamerykanka tylko się na polskim forum
                              > produkujesz. I Turcy to też muzułmanie oczywiście że walczyli o NIEPODLEGŁOŚĆ
                              > Arabowie chcieli być wolni od Turków mimo iż wyznają ta samą wiare ...
                              • sidi_mansour Re: Piszę ,,muslimy'' bo nie chcę obrazić ich rel 28.08.06, 05:43
                                To poznaj końcu ten Koran i nie bredź. Chociaż sądzę, że robisz to celowo : )

Katolikiem nie jesteś na pewno.

Jeśli już - to raczej wyznawcą judaizmu. To religia strachu i nienawiści : )))
                                • amanasunta53 Kolejny antysemita,Sprawdz album rodzinny.. 28.08.06, 08:25
                                  znajdziesz tam zydowskich przodków.Taka zaciekłośc to tylko u neofitów.I :
                                  -zapuść brodę,
                                  -ćwicz skłony do Mekki,
                                  -przywal siostrze albo swojej dziewczynie,ciekawe czy to lubią.
                                  AjatoLach kurza twarz.

sidi_mansour napisał:

> To poznaj końcu ten Koran i nie bredź. Chociaż sądzę, że robisz to celowo : )
                                  >
                                  > Katolikiem nie jesteś na pewno.
                                  >
                                  > Jeśli już - to raczej wyznawcą judaizmu. To religia strachu i nienawiści : )))
                  • dworianin Ja popieram sprawe Palestyńską od dawna 27.08.06, 16:02
                    upload.wikimedia.org/wikipedia/en/0/0d/Settlements2006.jpg -
                    syjonistyczny nazizm i jego zabór ziem Palestyńskich
                    • amanasunta53 A ja co nie co czytałam o Palestynie... 27.08.06, 16:06
                      Polecam,,Spalona żywcem''.To napisała Palestynka,ale moze też ,,syjonistka''?
                      dworianin napisał:

> upload.wikimedia.org/wikipedia/en/0/0d/Settlements2006.jpg -
                      > syjonistyczny nazizm i jego zabór ziem Palestyńskich

• dworianin A czy ja neguje, że tam się takie rzeczy dzieją ? 27.08.06, 16:08
                        Czy twierdze, że tam jest super ? Czy twierdze, że jest równouprawninie
                        kobiet ? NIE bo go nie ma.

Ja popieram poprostu wlake Palestyńczyków o właśne Państwo w granicach z 1967
                        r. a więc nie chce likwidacji Państwa Izrael ...
                        • amanasunta53 To popatrz co sie dzieje w Palestynie.... 27.08.06, 16:12
                          Sami sie miedzy soba wyrzynają.Tylko nienawiść do żydów i Izraela ich
                          łaczy.Ciekawy naród.

worianin napisał:

> Czy twierdze, że tam jest super ? Czy twierdze, że jest równouprawninie
                          > kobiet ? NIE bo go nie ma.
                          >
                          > Ja popieram poprostu wlake Palestyńczyków o właśne Państwo w granicach z 1967
                          > r. a więc nie chce likwidacji Państwa Izrael ...
                          • dworianin Codziennie mamy w niej do czynienia z aktami 27.08.06, 16:14
                            terroru ze strony Izraela ... wiesz jak im się nie dziwie, że nie lubią zydów
                            za to co im od 60 lat robia ...
                            • amanasunta53 A byłeś ty kiedy w Izraelu?Bo ja byłam w 1999 na 27.08.06, 16:24
                              pielgrzymce do Ziemi Świętej.I rozmawiałam z Arabami-obywatelami Izraela.Są
                              zastraszani przez swoich ,,braci''terrorystów.Muszą płącić mafijne datki na
                              np,Fatah(dziś pewnie i na Hesbollach.I żydzi ich nie prześladują.Jakoś dziwnie
                              mało żydów w państwach arabskich.A pzrecież tam wzorcowa demokracja.
                              Byłąm też w Arabii Saudów.I musiałam chodzić w chuście przy 40 st. w cieniu.Dla
                              swojego bezpieczeństwa!
                              dworianin napisał:

> terroru ze strony Izraela ... wiesz jak im się nie dziwie, że nie lubią zydów
                              > za to co im od 60 lat robia ...
                              • marcus_crassus dworianin to jakis nastolatek 27.08.06, 20:55
                                pisze tak dramatyczne bzdury, w dodatku robi mase bledow przy odmianie przez
                                przypadki. rozmowa to strata czasu, chyba ze kogos jara dyskusja z 16 albo 17
                                latkiem
                            • amanasunta53 Czy ty masz notatki 27.08.06, 16:34
                              ze szkoleń PZPR ?Po znajomości historii ,np Hiszpanii, widać ,,sowiecką szkołę''.
                              I ta apologeza Rusów,bardzo polska.

dworianin napisał:

> terroru ze strony Izraela ... wiesz jak im się nie dziwie, że nie lubią zydów
                              > za to co im od 60 lat robia ...
                  • euro67 Re: Katolik żydożerca a to dobre?Popierający ruch 27.08.06, 16:13
                    jesli to jest prawda (bo nie wiem) to warto byloby zastanowic sie dlaczego...?
                • lze_elita.71 Jestes NAZI, dworianin, i zadna etykietka tego 27.08.06, 22:15
                  nie zalepisz: mowisz jak Nazi, myslisz jak Nazi, zapewne i dzialasz jak Nazi, a
                  wiec kim jestes? Sw. Franciszkiem z Asyzu?
      • sidi_mansour Re: Arabolile,gdzie jesteście? 28.08.06, 05:59
        tu Arabolila 01

Uściślij "muslimy"

To jacyś krewni gudłajokatołków?
    • dworianin Syjonistyczna zbronia w Strefie Gazy ... żydowscy 27.08.06, 15:49
      mordercy chcieli zabić dziennikarzy.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3575682.html
      • patman Logika Kalego: 27.08.06, 17:26

• patman Logika Kalego: 27.08.06, 17:29
        Kiedy Żydzi próbują zabić dziennikarzy, to są mordercy. Kiedy Palestyńczycy to czyni, wtedy jest cacy. Bez komentarza.
        • xs550 Re: Logika Kalego: 27.08.06, 20:23
          Jezeli uwazasz, ze proba zabicia dziennikarza przez Palestynczykow jest "cacy"
          to nie jestes partnerem do dyskusji dla myslacego czlowieka....
    • mamgotamgo Porwani dziennikarze Fox News uwolnieni 27.08.06, 15:58
      Jeśli się nawrócili to musieli się poddać obrzezaniu. To też zarejestrowali na
      wideo? A gdzie napletki?
      • dworianin To dziennikarze Fox News 27.08.06, 16:03
        • esqualibur wolalbym umrzec niz przejsc na religie falszywego 27.08.06, 16:04
          proroka i terrorystow.
          • dworianin cóż jak widać ci dziennikarze NIE, ale co tam 27.08.06, 16:08
            zaraz wrócą do judaizmu :-) n/t
            • patman Wszystkiemu winni Żydzi i PO 27.08.06, 17:02
              Oprócz PO, SLD i Żydów, kogo trzeba jeszcze unicestwić, żeby świat stał się krainą mlekiem i miodem płynącą, a ludzkość żyła w pokoju? Twoje widzenie świata znacznie ułatwia sprawę, prosto jest odróżnić dobro od zła, nie trzeba przy tym wysilać intelektu, zwłaszcza wtedy, gdy ma się w nim potężne braki. Ciekawe co by tacy jak ty zrobili, gdyby nie mieli wrogów? Życie straciłoby sens - nic, tylko sznurek...
          • adam81w wolalbym umrzec niz wogole przejsc na jakakolwiek 27.08.06, 16:41
            religie .
            • patman Wierzący teraz są martwi, bo prawdziwe życie ... 27.08.06, 17:11
              czeka ich po śmierci. Ja teraz żyję, po śmierci zamierzam być martwy i swojego zdania nie zmienię.
      • xs550 Re: Porwani dziennikarze Fox News uwolnieni 27.08.06, 20:24
        mamgotamgo napisał:

> Jeśli się nawrócili to musieli się poddać obrzezaniu.

Nie musieli. Dorosli konwertyci nie musza przechodzic przez ten barbarzyski
        zwyczaj.
    • carwszechrusi Prawdziwy Polak by wybrał śmierć! 27.08.06, 16:06
      Prawdziwy Polak nigdy nie przyjąłby "psiej wiary" bowiem jedynym gwarantem
      zbawienia jest święty i powszechny kościół katolicki. Prawdziwy Polak dałby
      sobie podciąć gardło. Jaśniewielki Pan Kaczyński czy Giertych woleliby żywcem
      zostać obdzierani ze skóry niż zaprzeczyli by jedynie słusznej wierze!
      • dworianin Skąd wiesz, ci dziennikarze postąpili pragmatyczni 27.08.06, 16:10
        przyjeli wiare pogańską ale przymuszeni a to jest nieważne, gdy ich puścili
        automatycznie wracają do swojej ... przyjęcie wairy pod pryzmusem wazne NIE jest
        • carwszechrusi Dworianin strasznie zaśmiecasz forum 27.08.06, 16:11
          Napisz posta w którym powiesz co myślisz a nie milion postów a w każdym po
          jednym zdaniu
          • patman Konkurencja nie śpi 27.08.06, 17:05
            Według rankingu jest na trzecim miejscu, próbuje nadrobić straty. A, że do Joli i Galby, którzy idą łeb w łeb, ma daleko, przeprowadza zmasowany atak.
            Dla jasności: gra idzie o zaszczytny tytuł Pierwszego Oszołoma Forum.
            • dworianin Dajesz mi miejsce na podium :-) 27.08.06, 19:05
      • esqualibur Re: Prawdziwy Polak by wybrał śmierć! 27.08.06, 16:13
        a carwszechrusi zesralby sie ze strachu i przyjal wiare nawet lowcow glow i
        kanibali gdyby ci zastraszyli go kopnieciem w dupe.
      • ubu_roy Re: Prawdziwy Polak by wybrał śmierć! 27.08.06, 17:33
        General Bem przeszedl na islam by wraz z turkami dowalic rosji. Nawet swoj
        majatek przeznaczyl na budowe fabryki prochu w turcji. Dla Bema Ojczyzna wiecej
        znaczyla niz wiara dlatego pewnie Skinhead od edukacji i Jednojajowi od
        pozornych ruchow postaraja sie wymazac Bema z pamieci "prawdziwych polakow".
    • alkud *** Dziennikarzom gratuluje wyboru *** 27.08.06, 16:28
      hehe,
      nie było żadnych gróźb,
      sami wybrali,
      bracia "Palestyńczycy" po prostu dają taki dobry przykład...

---
      religiapokoju.blox.pl/2006/08/Milk-Inc-najlepszy-zespol-eurodance.html
      • sidi_mansour Re: *** Dziennikarzom gratuluje wyboru *** 27.08.06, 19:15
        Zapominasz alkud o jednym: w jakiej sytuacji ich "porwano" i co tam filmowali ; )))
    • adam81w Nie no napewno sami chcieli przejsc na islam 27.08.06, 16:40
      nie ze ich zmuszano . dlaczego tal sie przedstawia ta sprawe ? to nie fair
      • rk111 Re: Nie no napewno sami chcieli przejsc na islam 27.08.06, 17:05
        >Nie no napewno sami chcieli przejsc na islam nie ze ich zmuszano . dlaczego tal
        sie przedstawia ta sprawe ? to nie fair
        To czysta prawda te brudasy zrobią wszystko żeby powiększyć panowanie swojej
        porąbanej religii Islamu.
    • rach_ciach Niedlugo taki "WYBÓR" bedzie miała Europa. 27.08.06, 16:48
      ...i to już całkiem niedlugo.
      • me-e Re: Niedlugo taki "WYBÓR" bedzie miała Europa. 27.08.06, 17:33
        ...kto wie...moze jeuropa sie... postawi...nie bedzie jadla z reki...tu mam
        ufnosc...we francuzach

rach_ciach napisał:

> ...i to już całkiem niedlugo.

• dworianin Za 50 lat i tylko Zapad Jewropy 27.08.06, 19:07
    • dea2011 Porwani dziennikarze Fox News uwolnieni 27.08.06, 16:58
      Dlaczego uzyto sformulowania "musieli" przejsc na islam? Dlaczego nie dopuszcza
      sie opcji, ze moze sami chcieli?
      Sytuacja byla wyjatkowa, zgadza sie, ale nie sadze by byl to powod do uzycia
      takiego stwierdzenia.
      • xs550 Re: Porwani dziennikarze Fox News uwolnieni 27.08.06, 20:27
        Tjaaaaa.... Jak Cie porwa fanatycy religijni to zazwyczaj masz duzy wybor jezeli
        chodzi o przechrzczenie sie.... Hehe...
    • me-e ...zdrajcy ? 27.08.06, 17:30
      ...a nie lepiej bylo zapisac sie do partii...wstapic do sb...zostac
      kapusiem ...przeciez to takie...ludzkie...niech
      rajerzy...gina...smierc ...frajerom...

ps. a oni ci dziennkarze...do konca zycia...beda sie czuc podle...niech zyje
      ie...
      • alkud *** teraz za apostazję (ewentualną) czeka ich... * 27.08.06, 18:19
        śmierć :)))

---
        religiapokoju.blox.pl/2006/08/Milk-Inc-najlepszy-zespol-eurodance.html
        • xs550 Re: *** teraz za apostazję (ewentualną) czeka ich 27.08.06, 20:29
          Jezeli nie sa juz w rekach porywaczy to za apostazje nic im nie grozi. Po
          prostu nie powinni wracac na tereny opanowane przez fanatykow muzulmanskich.
          Gdybys wiedzial cokolwiek o islamie to wiedzialbys, ze poza kalifatem nie ma
          czegos takiego jak smierc za apostazje.
          • xs550 Re: *** teraz za apostazję (ewentualną) czeka ich 27.08.06, 20:29
            To powiedziawszy, oczywiscie nawet w kalifacie zabijanie za apostazje to
            barbarzynski i podly zwyczaj.
          • alkud homo ignorantis :) 27.08.06, 20:44
            > Jezeli nie sa juz w rekach porywaczy to za apostazje nic im nie grozi

co za pierdoly :)

"Imamowie w Wielkiej Brytanii czasami wzywają do zabijania apostatów jeśli
            krytykują islam. Anwar Sheikh, dawny duchowny muzułmański, został ateistą po
            przyjeździe do Wielkiej brytanii. Napisał kilka krytycznych książek i teraz
            mieszka w Cardiff w ufortyfikowanym domu. "Wydano na mnie 18 wyroków śmierci.
            Telefonują do mnie, ale nie są tak głupi by wysyłać do mnie groźby na pismie.
            Wierzę w to co napisałem i nie odwołam tego. I poniosę konsekwencje"

www.okno1040.jezus.pl/aktualnosci/2505200504.html
            teoria teoria,
            praktyka praktyką,
            jak wszędzie
      • xs550 pomysl zanim cos napiszesz... 27.08.06, 20:31
        me-e napisał:

> ps. a oni ci dziennkarze...do konca zycia...beda sie czuc podle...niech zyje
        > ie...

Gdyby sie dali zabic majac taki wybor to byliby po prostu idiotami. Tylko
        kretyn stojac przed wyborem "konwersja albo smier" wybralby smierc.
        • me-e Re: pomysl zanim cos napiszesz... 27.08.06, 21:30
          ...to i gdansk...powinnismy oddac i korytarz...swego czasu...niemcowi...my
          idioci...to juz wiem skad sie biora...tzw autorytety...ludzie
          honoru...bohaterzy...przyjdzie islam...i ty tez wybierzesz...zycie...)))
          • xs550 Re: pomysl zanim cos napiszesz... 28.08.06, 04:43
            Idiotyczne porownanie. Przejscie na islam zupelnie nic nie oznacza a moze uratowac zycie. Oddanie Gdanska dzikusom natomiast oznaczaloby realne cierpienie duzej grupy ludzi.
    • zhk A to jednak durnie są. Wiary tam żadnej nie ma. 27.08.06, 18:50
      To fanatyczne ciemnoty, wyprane mózgi z jakiejkolwiek refleksji. Bydło takie.
      Mięso armatnie dla szumowin z tych środowisk.
      • sidi_mansour Re: A to jednak durnie są. Wiary tam żadnej nie m 27.08.06, 19:20
        zupełnie jak tutaj : )

Ach, sorry : (

Pomyłka.

Tutaj jest wiara - zapomniałem o ojcu jedynym. Ja głupek jeden!
      • xs550 Re: A to jednak durnie są. Wiary tam żadnej nie m 27.08.06, 20:30
        Durniami to by byli gdyby wybrali smierc. Pusta deklaracja nic nie oznacza a
        pozwala przezyc.
    • xs550 tez mi wybor... hehe... 27.08.06, 20:17
      Tez mi wybor. Przeszedlbym na islam przed porywaczami a po wypuszczeniu nic bym
      sobie z tego "przejscia" nie robil. Gdyby mi dano wybor to przeszedlbym nawet
      na satanizm aby uniknac smierci. Oczywiscie satanista nigdy bym sie tak
      naprawde nie stal... Hehe, jacys wyjatkowo nierozgarnieci ci porywacze. :)))
    • me-e sa takie chwile... 27.08.06, 20:42
      ...ze, za przekonania sie ginie...ale tez sa takie chwile ,ze dla zycia robi
      sie ...wszystko...tylko dlaczego...pozniej ci co w chwili zagrozenia
      zycia ...wybrali u wroga zycie...robia nam ...tzw niezalezne neawsy...wiec co
      bym wybral na ich miejcy...smierc czy zycie...moze wiem...ale nie poowiem...a z
      drugej strony...kto ma nam robic neawsy...odwazn i ludzie honoru...polegli...i
      legna ciagle...ale nie dzisiaj ...jeszcze
    • legrange Porwani dziennikarze Fox News uwolnieni 27.08.06, 21:38
      Polscy dziennikarze oczywiście wybrali by śmierć za jedynie słuszną wiarę
      katolicką, a zwłaszcza śmierć męczeńską, aby móc dostąpić największej łaski jaka
      może spotkać Polaka-katolika czyli dostać powołanie w poczet świetych
      (katolickich). Prawdziwi Polacy jadą do Iraku! Na spotkanie islamskich
      knkwistadorów!
      • me-e ...))) 27.08.06, 22:03
        ...polscy dziennikarze...zapewne te lisy...by wybraliy smierc...menczenska...)))
        ...a pozatym zachodzi tu pytanie...czy to byly strachy...czy zarty...?...ale
        tego zapewne sie nie dowiemy...nadgorliwosc...i wygodne zycie...wzielo gore...a
        muzulmani hihocza...i czy posuna sie dalej...w swych...torturach...)))
    • lze_elita.71 Marcus - nie zartuj: i tak do dhummies nie dotrze 27.08.06, 22:08
      Niestety...
      • me-e Re: Marcus - nie zartuj: i tak do dhummies nie do 27.08.06, 22:17
        ...chodzi ci o te ...studentki...macane -nadete ?

Niestety...
    • netcon Porwani dziennikarze Fox News uwolnieni 27.08.06, 22:26
      taka "zmiana wyznania" pod grozba smierci jest niewazna. mozna by dyskutowac,
      czy jezeli wiara tych dziennikarzy bylaby silna, to czy nie powinni wybrac
      smierci ??
      Ja jezeli bylbym w takiej sytuacji, poszedlbym "na ugode" i przyjalbym ich
      wiare, bedac przekonanym, ze robie to pod przymusem, wiec jakiekolwiek sluby SA
      NIEWAZNE !!!!!
      W ten sposob islamscy ekstremisci tylko wzbudzaja nienawisc do tej wiary, a
      wiec skutek odwrotny do zamierzonego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka