Dodaj do ulubionych

Syn Kaczmarka na studiach dzięki pozycji ojca

• dworianin Oosby przyjete w ten sposob powinny automatycznie 28.08.06, 11:41
      być skreślane z listy studentów i startowac na studia od pocżątku od I roku ...
      oczywiście o ile się dostaną.
      • eat.putsy skreslony? 28.08.06, 12:59
        Takich sytuacji nigdy nie uda sie wyeliminowac ustawami. Napewno nalezy dalej
        usprawniac system rekrutacyjny.
    • arahat1 niech teraz kaczmarczyk zaskarzy mnie jako ojca 28.08.06, 11:46
      ze cos zrobilem nie tak z prawem dla dobra moich dzieci.....skompromitowany jako
      prawnik czy prokurator.. skandal i chamstwo, bezszczelnosc ze moze oskarzac
      teraz innych...
    • cyklista Skandal i tyle 28.08.06, 11:47
      jak w tytule
    • an9991 to sie nazywa rewolucja moralna i oczyszczanie... 28.08.06, 11:50
      kraju z układu. problem polskich katonów polga na tym, że do siebie stosują
      dużo niższe standardy. macirewicz może oczerniać i udawać że przeprasza a szef
      kancelarii prezydenta powie, że sprawa jest zakończona, prokurator krajowy może
      załatwiać synowi studia (choć na nie nie zasłużył) i ma całkowicie czyste
      sumienie. hipokryzja - immanentna cecha każdego prawicowego bojownika o prwao i
      sprawiedliwość.
    • joleczka5 Re: Syn Kaczmarka na studiach dzięki pozycji ojca 28.08.06, 11:50

• tzetze1 Tusk mial racje, stolik do brydza bedzie stał 28.08.06, 12:10
      To jest skandal!A jak Ziobro dostal sie na studia?
      Rozbijemy uklady?!!!!?? Buahahhahahahahahahahahahahaha! ! !

• julkaa7 Re: Tusk mial racje, stolik do brydza bedzie stał 28.08.06, 13:12
        A czy Młody Tusk przypadkiem nie pracuje w GW? Tusk miał racje, stolik stał
        będzie skoro jest przy nim tak prominentny gracz jak on...
        • ar.co Re: Tusk mial racje, stolik do brydza bedzie stał 28.08.06, 13:36
          Śmieszny(-a) jesteś. GW jest firmą prywatną i może zatrudnia kogo jej się
          podoba (najwyżej sama straci), natomiast dzieci prawników przyjęto na
          uniwersytet państwowy. Według ciebie, jak właściciel sklepu zatrudni swoją
          córkę jako sprzedawczynię to jest układ?
          • julkaa7 Re: Tusk mial racje, stolik do brydza bedzie stał 28.08.06, 13:44
            Hmmm ale ja nie pisałam, że mi przeszkadza to, iż sklepikarz córkę zatrudni:)
            (ps. sugerujesz, że GW do Tuska należy?). Ja tylko zwróciłam uwagę, że tak
            naprawdę można się czepiać wszystkiego/wszystkich. Bo wydaje mi się, że i jedej
            i drugi synek bez tatusia daleko by nie zaszedł:) tylko o jednym GW napiszę bo
            "pisowczyk" a o drugim nie bo "swój" i tak w kółko.
            • tzetze1 A biale jest biale czy czarne? 28.08.06, 21:59
              Jak zabraklo argumentow, to dobre maniery nakazuja przyznac sie ze nie mialo
              sie racji Julko a nie isc w zaparte jak Macierewicz
    • malutka909 Re: Syn Kaczmarka na studiach dzięki pozycji ojca 28.08.06, 12:13
      Niewiele sie zmienia od dawnych czasów. Tylko nie wiem dlaczego tylko tak na
      tzw. komune narzekacie. Poniewaz wierzycie tylko w propagandę obecą więc nie
      uwierzycie, ze jednak w latach 50 - 60 było troche inaczej. W latach 60 tych
      nie było punktów za pochodzenie i na studia szło sie po zdanym egzaminie. na
      prawo pewnie po znajomości (rzadko partyjnej - przeciez wszędzie byli tylko
      przeciwnicy ustroju). Potem też mieszkania dosyawali nie partujni, bo partyjni
      słyszeli: towarzyszu musiecie zrozumieć i być świadomym, że inni mają gorzej.
      i im sie mieszkanie nalezy (bo ojciec jest: lekarzem, adwokatem, badylarzem, ma
      warsztat samochodowy, itp ale to oczywiscie w domysle). Zwykły "partyjny"
      musiał zrozumieć... Dlatego tak niektórzy narzekają na nową maturę (i chca ja
      zlikwidować pzrywracając popzredni stan rzeczy). Ucięły sie możliwości -
      odwołania, listy rektorskie, sadzanie dzieci znajomych na egzaminie w osobnym
      rzędzie, kursy i korepetycje u pracowniów wyższej uczelni. Stopnie zdobywane po
      znajomości w szkole. I juz byłoby coraz lepiej, ale ..."amnestia" Oczywiście że
      taki "katon" jak prokurator krajowy powinien wylecieć ze stołka. No ale jest
      posłuszny, łapie kogo trzeba a nie łapie kogo nie trzeba więc... AM
    • tzetze1 A syn Marcinkiewicza na SGH? 28.08.06, 12:13
      Syn Marcinkiewicza zwany rowniez cieniasem nie dostal sie w trybie normalnym na
      studia w SGH. WObec tego dostal sie w "trybie nadzwyczajnym": tzw. hufiec
      pracy, ktory jest furtka dla synalkow VIPow. I co wy pisuary pier...licie o
      ukladach?!?!? Sami jestescie jeden wielki uklad!
    • tesmo Gazeta i mrówki faraonki 28.08.06, 12:15
      Jest dla mnie bardzo wiarygodna informacja, że można było dostać stanowisko w
      prokuraturze okręgowej za specyfik na mrówki faraonki... Gazeta powinna się
      bardziej wysilić i wymyśleć coś bardziej przekonującego: że np. niby fiata 126p
      dostał. Ale że specyfik na mrówki, nawet zachodni specyfik, to już jest
      intelektualna nonszalancja ze strony gazety.
    • ewa9823 Kaczmarek jest bardzo porządnym człowiekiem 28.08.06, 12:19
      a ty byś nie poparł swego dziecka!! Kaczmarek nie wywierał żadnego nacisku na
      komisję i rektpora Cejnowę - zawsze znajdzie się paru dupolizów, którzy na
      wszelki wypadek są pokorni wobec ludzi władzy
      • x2468 Re: Kaczmarek jest bardzo porządnym człowiekiem 28.08.06, 12:50
        Zawsze znajda sie ludzie ktorzy nie beda chcieli pozostac bez pracy za brak
        uleglosci.Tak w czasach pzpr jak i dzisiaj kiedy grupa trzymajaca wladze to pis.
        A ze pis popiera budowe ukladu to widac.Urzednicy nie z konkursow lecz
        znajomi.Fachowcow i praktykow wyrzuca sie w nocy,aby na drugi dzien na ich
        miejsce zainstalowac jakiegos jurgiela.pis rozpoczyna tworzenie kadr
        fachowcow,czyli nomenklatury.Na wzor pzpr.Oni tez tworzyli listy fachowcow
        ktorzy z ich woli kierowali wszystkim co panstwowe.Roznica jest tylko jedna
        Wtedy nazywalo sie to nomenklatura.
    • ogromnejadra Jezu Chryste. To już uczelnie odtajniają dokumenty 28.08.06, 12:30
      Czas wyjeżdżać z tego kraju.
      • asd616 Re: Jezu Chryste. To już uczelnie odtajniają doku 28.08.06, 14:10
        Każdy odtajnia, odtajnij i Ty ! ;)

A w kwestii sprawy - fakt, że to syn _prokuratora_ dobitnie pokazuje jaki syf i niekompetencja panują w tym kraju.
    • premier_hiacynt_wielki Czy tatus zalatwi synkowi etat prokuratora po zdan 28.08.06, 12:35
      ych dostatecznie egzaminach ???
      • echud_omlet zrobi go odrazu prokuratorem okręgowym ... 28.08.06, 20:17
    • piskoala wnuki będą miały gotowy autorytet 28.08.06, 12:43

> ten syf nigdy się nie skończy

----
      viva la koala de la IV RP: PiS/SO/PRL
    • premier_hiacynt_wielki Prosze zwrocic uwage jak zostal prokuratorem sam 28.08.06, 12:46
      Janusz...
      • echud_omlet dzieki Kazimierzowi .... 28.08.06, 20:16
    • exdziewica Syn Kaczmarka na studiach dzięki pozycji ojca 28.08.06, 12:49
      Każdy z nas kto ma dzieci wie, że będzie im pomagał w każdy dostępny sposób i
      nie ma w tym nic złego ani dziwnego takie jest prawo rodziców niezależnie czy
      są osobami publicznymi czy nie, czy piszą list polecający czy idą z kopertą do
      właściwej osoby. Każdy uczciwy człowiek wie że tak jest i będzie. A więc to nie
      ich należy piętnować ale instytucje czy organy które będąc niezależne temu
      ulegają łamiąc swoje zasady. Rozumiem intencję gazetki w , ona po prostu gra w
      innym zespole bo to gazeta partia. Jednak uczciwy news powinien mieć np. tytuł
      Władze UG łamią zasady przy rekrutacji na studia prawnicze.
      • x2468 Re: Syn Kaczmarka na studiach dzięki pozycji ojca 28.08.06, 12:53
        No to zobaczymy jak zareaguje pis.Ja moge sie zalozyc ze nijak.Takie uklady sa
        zgodne z piuarowa polityka.Przykladow powszechnie znanych mamy az nadto.
      • eat.putsy Władze UG łamią zasady 28.08.06, 13:01
        pod takim albo podobnym tytulem pisano juz wiele razy. To nie jest pierwsza
        afera na UG.
    • rop5 Nieprawda. Wadza jest od tego, żeby szarpać swoje. 28.08.06, 12:53
      Wadza nie po to walczyła o wadzę by teraz z tego nie korzystać.
      • x2468 Re: Nieprawda. Wadza jest od tego, żeby szarpać s 28.08.06, 12:54
        rop5 napisał:

> Wadza nie po to walczyła o wadzę by teraz z tego nie korzystać.
        Slusznie. Waaadz taka jak pis.
    • side-step Syn Kaczmarka na studiach dzięki pozycji ojca 28.08.06, 12:59
      <lol> Mi tez rok temu zabrakło 2 pk.- nie mam tak zacnej rodziny jak syn Kaczmarka, może jakaś Pani Sędzina wstawi się za mną? Też na UG- szlak juz przetarty :) Polska, mieszkam w Polsce...
    • buntownik_z_powodami Dajcie już spokój! Są ważniejsze sprawy ! 28.08.06, 13:01
      Niebezpieczny bezdomny, Hubert K., który lżył Pana Prezydenta ciągle na wolności!
      Pan Proukurator musi być teraz jak Tomy Lee Johnes w "Ściganym", a wy tu jakieś
      farmazony o nepotyzmie wypisujecie, i wyciągacie jakieś historie jeszcze z III RP.

• julkaa7 Re: Dajcie już spokój! Są ważniejsze sprawy ! 28.08.06, 13:17
        Cóż taka prawda, w końcu, jak wiadomo a nie do wszystkich to trafiło, pan
        "biedny bezdomny" jest wielokrotnym recydywistą oraz zalega z płatnością
        alimentów. Ale takie "duperele" się pomija bo "biedny bezdomny" ładniej brzmi :)
        • buntownik_z_powodami Wielokrotny recydywista i zalega z alimentami ! 28.08.06, 13:29
          I ciągle na wolności, a tu zawracają głowę jakimiś dyrdymałami, że Pana
          Kaczmarka juniora na studia z odwołania przyjęli !

• ar.co Re: Dajcie już spokój! Są ważniejsze sprawy ! 28.08.06, 13:38
          Ale ścigają go, zdaje się, nie za to, że jest recydywistą i nie płaci
          alimentów? To jakoś nikomu nie przeszkadzało.
          • julkaa7 Re: Dajcie już spokój! Są ważniejsze sprawy ! 28.08.06, 13:53
            Ścigają go z art. 135 par 2:) natomiast za bycie recydywistą się nie ściga. Za
            alimenty myślę, że ktoś go jednak ścigał, trudno jednak (jak widać :]) go znaleźć:)
            Chciałam tylko zwrócić uwagę, że kilka osób nie uważa go za takiego "biednego"
            przez państwo gonionego:)
    • mohyl Syn Kaczmarka na studiach dzięki pozycji ojca 28.08.06, 13:04
      no i co z tego, nie pierwsi i nie ostatni, każdy gdyby miał możliwość
      skorzystał by z niej
      • x2468 Re: Syn Kaczmarka na studiach dzięki pozycji ojca 28.08.06, 13:13
        Za komuny nazywalo sie to "wypaczenia".Jak pis nazwie to dzisiaj?
    • ada.solovey o co tutaj bijecie piane? 28.08.06, 13:15
      Kazda uczelnia ma tzw miejsca rektorskie. Zawsze miala. W czasach komuny
      wskakiwaly na nie (tez) dzieciaki opozycjonistow. Pamietacie punkty za
      pochodzenie?
      Bardzo dobrym lekarzem bedzie syn/corka lekarza - bo z tematem rosnie
      Wybitnym malarzem bedzie dziecko malarza, bo od najmlodszych lat...itd
      To samo dotyczy prawnikow.
      I baaardzo dobrze, ze tak jest. I tak bedzie. Pis darowalby sobie te wojne o
      wszystko, gdyby mial cos do zaproponowania. Autonomie wyzszych uczelni chce
      zniszczyc?
      A poza tym, okrutna prawda: lepiej rokuje student z takiego domu niz syn
      murarza. Ten drugi ma mniejsze szanse nie wyleciec za brak postepow w nauce...
      A kazdy rok ksztalcenia kosztuje. :)
      • julkaa7 Re: o co tutaj bijecie piane? 28.08.06, 13:21
        Nie do wszystkich to trafia, dlatego piana jest bita:)
        • coldfusion dzieci prawników... byście się przynajmniej tutaj 28.08.06, 14:07
          nie ośmieszali. Czyli, że jak ktoś ma ojca murarza to będzie lepszym murarzem i
          musi być murarzem tak?? To skąd by się brali księża w takim razie??? ;>
          Opowiadasz bzdury tylko po to żeby usprawiedliwić korporacyjny nepotyzm
      • buntownik_z_powodami Dla mnie sprawa jest zamknięta i wyjaśniona. 28.08.06, 13:24
        Pan Prokurator powiedział, że tylko pozwolił synowi powołać się na ciocie,
        wujków, no i oczywiście Pana Proukratora w odwołaniu.

Poza tym syn studiuje już w Toruniu.

Sprawa jest zamknięta i wyjaśniona.

:))
      • eat.putsy za komuny slynne bylo liceum w Pruszczu 28.08.06, 13:24
        dla dzieci kacykow z KC, azeby zdali porzadnie mature. Prominentny absolwent to
        syn Jaroszewicza. Bylo w Pruszczu bo neidaleko od Sopotu, wiadomo.
        • x2468 Re: za komuny slynne bylo liceum w Pruszczu 28.08.06, 13:51
          Zapomniales dodac ze bylo to katolickie przyklasztorne liceum.Wiec przypominam.
      • ar.co Re: o co tutaj bijecie piane? 28.08.06, 13:40
        Pewnie, zawód się dziedziczy w genach, podobnie jak patriotyzm (to według braci
        K.). Ciekawe, że dzieci geniuszów to prawie zawsze miernoty.
      • coldfusion bzdury bzdury bzdury bzdury bzdury 28.08.06, 14:13
        Osobiście znam syna kierowcy tira i ekspedientki sklepowej. Jest geniuszem
        matematycznym mimo to, że nie urodził się w rodzinie z tradycjami naukowymi.I co
        on ma nie pójść na studia bo syn jakiegoś profesora lepiej się nadaje, chociaż
        słabiej zdał egzamin??? BZDURA!!!!! A o predyspozycjach do jakichś studiów
        świadczy wynik egzaminu. Zabrakło mu dwóch punktów - znaczy, że się nie nadaje
        na te studia. Proste.
      • x2468 Re: o co tutaj bijecie piane? 28.08.06, 15:31
        Jakos z tymi rokowaniami nie tak wyszlo.Mlodziez z tzw dobrych domow(to
        ciekawe.Jak mozna powiedziec ze dobry dom to ten gdzie moralnosc si nie liczy)si
        nie sprawdzila.Nalezalo im pomoc,(tak jak pewnie ich rodzicom) aby dalej mogli
        mowic ze maja dobre domy.
    • a.ba Ich nie powinni przyjmować tylko wysyłać dyplomy 28.08.06, 13:19
      ukończenia studiów z wyróżnieniem, przecież wiedzę też odziedziczyli po
      rodzicach. Szkoda marnować ich cennego czasu...
      Przecież np. syn adwokata chćby był analfabetą to i tak zostanie adwokatem.
      • julkaa7 Re: Ich nie powinni przyjmować tylko wysyłać dypl 28.08.06, 13:23
        Ale z rynku wyleci jeżeli będzie do kitu:) tego oczywiście nikt pod uwagę nie
        bierze. Jak ktoś jest do 4 liter to wypada z gry. Bo nikt do złego adwokata
        drugi raz nie pójdzie a i "reklamę" zrobi
        • eat.putsy Re: Ich nie powinni przyjmować tylko wysyłać dypl 28.08.06, 13:25
          > Ale z rynku wyleci jeżeli będzie do kitu:)

Nie wyleci, znasz jakichs dobrych (albo zlych) adwokatow?
          • julkaa7 Re: Ich nie powinni przyjmować tylko wysyłać dypl 28.08.06, 13:30
            O dobrych piszą, o złych się nie pisze bo i tak nikt nie wie, że istnieją:]
            zazwyczaj tacy ludzie później pracują w innych branżach (np. zakładają jakieś
            małe firmy)
            • julkaa7 Re: Ich nie powinni przyjmować tylko wysyłać dypl 28.08.06, 13:36
              I zapomniałabym, jeśli będzie u rodzinki pracował, to co to kogo? A to, czy mu
              będzię mamusia/tatuś płacił 1000zł za segregowanie papirałków to już mnie to rybka:)
            • eat.putsy Re: Ich nie powinni przyjmować tylko wysyłać dypl 28.08.06, 13:41
              albo prezesami duuuuuzych firm;)
              • julkaa7 Re: Ich nie powinni przyjmować tylko wysyłać dypl 28.08.06, 13:46
                albo ^^
        • x2468 Re: Ich nie powinni przyjmować tylko wysyłać dypl 28.08.06, 15:34
          Zapisze si do pisu i zostanie jakims Gosiewskim lub Neclem.
      • ada.solovey to moze i PiS doradzac rektorom bedzie... 28.08.06, 13:26
        kto wie. Albo ustawe taka uchwali...Waaaadza po rodzinie.....
        Sprawa swiatka adwokackiego to cos zupelnie innego. Ale z tych samych korzeni
        wyrasta, to prawda. Tyle, ze jesli pole do praktykowania zostanie szeroko
        otwarte dla wszystkich, w wyscigu beda naprawde dystansowac innych dzieciaki
        prawnikow.....

• coldfusion dzieci prawników po raz wtóry:nie ośmieszajcie się 28.08.06, 14:24
          Skoro takie genialne są te dzieciaki(prawników) ,to czemu tak często braknie im
          punktów na egzaminie, że muszą prosić o protekcję ???
    • aka-jo Zawsze bylo to wiadome na slasku i Krakow to samo 28.08.06, 13:26
      W calej Polsce jest tak samo...
      I co sie dziwic ze nasz kraj stoi w miejscu??
      jak na studia dostaja sie koledzy kolegow a nie najzdolniejsi...
    • bronimir To ten Kaczmarek przestępcą? 28.08.06, 13:28
      Doskonale wpisywało by Go to w galerję twórców IV RP.
      • julkaa7 Re: To ten Kaczmarek przestępcą? 28.08.06, 13:33
        Tak nie za bardzo :]
    • rolf5 Re: korupcja !!! 28.08.06, 13:34
      Wszyscy Ci "rodzice" powinni wylecieć na bruk. Powrót PRL-u . "Równi i Równiejsi
      • 1zorro Re: korupcja !!! 28.08.06, 13:49
        dlatego sie nazywa PiS. Pewnie i Sobie.
    • mistermister Syn Kaczmarka na studiach dzięki pozycji ojca 28.08.06, 13:53
      " Z pewnych materiałów, których ujawnić nie mogę, poznałem treść takiej oto rozmowy. Pewna osoba dzwoni do profesora z Uniwersytetu Gdańskiego i mówi: "Prokurator Kaczmarek się na mnie uwziął, doradź, co robić". A profesor na to: "Nie martw się, jego syn jest u nas na uniwersytecie". Ta rozmowa niby nic nie mówi, ale jednocześnie zawiera poważne treści."

Tak, poważną treścią jest fakt, że sukin*ny podsłuchują juz prywatne rozmowy telefoniczne jak Bush w USA...
      Kto wreszcie rozbije ten zgniły PiSowski układ, który trzyma już za mordę cały ten nieszczęśliwy kraj??
      • julkaa7 Re: Syn Kaczmarka na studiach dzięki pozycji ojca 28.08.06, 14:02
        Ja bym się tak nie dziwiła. Jeżeli uznamy, że osoba która dzwoniła do prof'ka
        jest przestępcą i ma założony podsłuch to nic dziwnego, że trafia to do proka. W
        końcu to prokurator każe założyć podsłuch (za zgodą sądu) i wszystkie informacje
        trafiają do niego. Więc JEŚLI to był przestępca (dzwoniący) i BYŁA ZGODA na jego
        podsłuchiwanie to wszystko jest jak najbardziej legalnie:)
        • mistermister Re: Syn Kaczmarka na studiach dzięki pozycji ojca 28.08.06, 14:11
          Zapewne osoba dzwoniąca nie była przestępcą ale podejrzanym.. przestępcy siedzą w więzieniach a podejrzani chodzą po ulicach.. jak ja czy ty... a niewinni? ha ha ha
          • julkaa7 Re: Syn Kaczmarka na studiach dzięki pozycji ojca 28.08.06, 14:15
            Jeżeli byli niewinni :) ale tego nie wiem ani ja ani Ty:)
        • x2468 Re: Syn Kaczmarka na studiach dzięki pozycji ojca 28.08.06, 15:37
          Otoz nowa tajna policja panstwowa (po niemiecku GeStaPo9 w IV rp nie bedzie
          potrzebowala zgody sadu na zalozenie podsluchu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka