Dodaj do ulubionych

Dzieci trójmiejskiej elity prawniczej dostawały...

• ehud_cohen prokurator Kaczmarek nie widzi problemu. 30.08.06, 08:52
      to żenujące panie prokuratorze...brak słów,aż mi wstyd ze pan jest z mojej
      ukochanej Gdyni..no ale taka jest strategia marketingowa obecnej ekipy
      rzadzącej.Bezprawie i Niesprawiedliwośc!!
      • milet_z_sedesu Re: prokurator Kaczmarek nie widzi problemu. 30.08.06, 08:55
        ehud_cohen napisał:

> to żenujące panie prokuratorze...brak słów,aż mi wstyd ze pan jest z mojej
        > ukochanej Gdyni..no ale taka jest strategia marketingowa obecnej ekipy
        > rzadzącej.Bezprawie i Niesprawiedliwośc!!
        Prokurator Kaczmarek spisze się dzielnie w sprawie Kurskiego i otrzyma
        dyspensę.
    • chuck.norris Jest mi przykro 30.08.06, 08:56
      I co ja mam sądzić o władzy sądowniczej, skoro już studia załatwiają poprzez
      wały
    • zibi1010 A wedlug "O"Ziobry to tylko atak "łże-elit" na 30.08.06, 08:56
      pisuarowego, znakomitego i oczywiscie niesamowicie etycznego prokuratora
      krajowego.Gdyby takiej protekcji dopuscil sie prokurator kojarzony z SLD bylby
      to "czyn niesamowicie haniebny", calkowicie dyskredytujacy osobe prokuratora i
      jego dziecka na dodatek po wsze czasy! Teraz Ziober twierdzi, ze chodzi o
      oczernienie i zgnojenie czlowieka walczacego z UWAGA! "wszelkimi ukladami" haha!
    • poznan.is.4.lovers trzeba bylo isc na Politechnike 30.08.06, 09:03
      kiedys w Gdansku byla taka "tradycja", ze dzieci prawnikow wybieraly
      Politechnike albo Akademie Medyczna
    • mikewaw Dzieci trójmiejskiej elity prawniczej dostawały.. 30.08.06, 09:05
      Rekomendacje to oczywiście chamstwo, ale co do odwołań jak zabrakło dwóch lub
      jendego punkta - to normalna praktyka, robi tak wiele osób. Moja koleżanka była
      w takiej sytuacji i wysmażyła list jak to jej bardzo zależy, żeby studiowac i
      tak dalej i tak dalej. I ją przyjęli. Choć nie wiem czy czyimś kosztem
    • monte83 I bardzo dobrze... 30.08.06, 09:11
      po to sa rodzice, zeby pomagali dzieciom.
      poza tym skoro matka lub ojciec zajmuja sie dana profesja to czemu maja dzieci
      po nich tego nie przejac?

Prezydent Kaczyński ponoc byl dobrym prawnikiem wiec teraz jego corka bedzie
      dobra Pania Adwokat a co z dziecmi Pana Ministra Ziobro? czy beda takie jak
      ojciec? Boze...jedyna opcja w tym, ze Ziobro pojdzie sladem Premiera...
      • drexler82 Re: I bardzo dobrze... 30.08.06, 09:26
        Monte83 kto im borni isc w slady rodzicow? Tutaj rozchodzi sie o to ze te dzieci
        ktore dostaly sie na UG dzieki protekcji rodzicow to tępe strzały bo nie dostali
        sie bo braklo im punktow. To cos jak amnestia Giertychowska, tylko ze pewnie
        grono czlonkow wszechpolakow nie zdalo matury to dobry wujek Giertych im to
        zalatwil.
        • monte83 Re: I bardzo dobrze... 30.08.06, 09:35
          zadne tepe- kazdy moze miec zly dzien:).
          wiem jedno- nie mam w rodzinie prawnikow i dostalem sie na studia bez wiekszego
          wysilku- owszem, uczylem sie troche ale bez zadnych korepetycji czy kursow wiec
          dziwi mnie to, ze dzieci prawnikow nie pozdawaly ladnie egzaminow w gdansku.
          a jednak wiem, ze nie wszyscy tacy sa- znam dziecko prawnikow, nawet dziadek
          byl prawnikiem i widze ile ona sie uczy- kurde, czasem to jest mi autentycznie
          przykro, ze ja czasem cos sciagne a ona mowi twardo- ja nie umiem sciagac i
          tyle.
          owszem, potem w maglu wychodzi, ze ma wiecej wiedzy ode mnie:).
          prawda jest, ze sa dwie grupy prawnikow- sa ci przyzwoici i jest tez
          towarzystwo wzajemnej adoracji...niestety Ziobro raczej wybral to drugie a to
          zle tylko wrozy...

ps.- a moj pierwszy test to byl troche zart:).
          • drexler82 Re: I bardzo dobrze... 30.08.06, 09:43
            Uff ;) Poprostu mnie cos trafia jak slysze o ukladach, znajomosciach itd, a
            pozniej sie okazuje ze tak naprawde Ci studenci z protekcji to nic nie warte
            osoby. Podam przyklad z mojej uczelni. Jest to uczelnia panstwowa, kierunek
            informatyczny, w zeszlym roku byl mozliwy wyjazd na roczna wymiane na zachod
            Europy zeby sie doksztalcac, poznac atmosfere etc. Kartka na ten teamt wisiala
            na uczelni jeden dzien, po czym znikla i nagle co sie okazalo? Na wymiane
            pojechal syn pani z dziekanatu, chlopak i dziewczyna ktorzy bardzo dobrze znaja
            organizatora i szefa katedry i czwarta dziewczyna tylko dlatego ze jej sie
            nalezao bo jest madra dziewczyna i chyba dlatego pojechala zeby wstydu nie
            narobic ze tepaki pojechaly ;) To jest Polska wlasnie :(
            • thorgallpl Re: I bardzo dobrze... 30.08.06, 11:15
              drexler82 napisał:

> Uff ;) Poprostu mnie cos trafia jak slysze o ukladach, znajomosciach itd, a
              > pozniej sie okazuje ze tak naprawde Ci studenci z protekcji to nic nie warte
              > osoby. Podam przyklad z mojej uczelni. Jest to uczelnia panstwowa, kierunek
              > informatyczny, w zeszlym roku byl mozliwy wyjazd na roczna wymiane na zachod
              > Europy zeby sie doksztalcac, poznac atmosfere etc. Kartka na ten teamt wisiala
              > na uczelni jeden dzien, po czym znikla i nagle co sie okazalo? Na wymiane
              > pojechal syn pani z dziekanatu, chlopak i dziewczyna ktorzy bardzo dobrze znaja
              > organizatora i szefa katedry i czwarta dziewczyna tylko dlatego ze jej sie
              > nalezao bo jest madra dziewczyna i chyba dlatego pojechala zeby wstydu nie
              > narobic ze tepaki pojechaly ;) To jest Polska wlasnie :(

Wyjechac na studia zagraniczne jest bardzo prosto-trzeba tylko ruszyc 4 litery,
              a nie zwalac na syna pani z dziekanatu...
              • drexler82 Re: I bardzo dobrze... 30.08.06, 11:47
                > Wyjechac na studia zagraniczne jest bardzo prosto-trzeba tylko ruszyc 4 litery,
                > a nie zwalac na syna pani z dziekanatu...

Wyjechac na studia zagraniczne, a wyjechac na wymiane ktorej koszty jak
                mieszkanie, jedzenie, kieszonkowe etc. pokrywa uczelnia ktora wyslala studentow
                na wymiane. Wiec nalezy rozroznic wyjazd i wymiane :)
                • helmut.berlin nizupelnie sie zgadza 30.08.06, 14:21
                  Wez np. program Socrates:

www.socrates.org.pl/socrates2/index1.php?dzial=4&node=14&doc=1000017
                  Uczelnia wysyla co prawda, ale finansowane jest to z innych zrodel. Jezeli
                  uwazasz, ze nieslusznie cie odrzucono to mozesz chyba zlozyc odwolanie.
            • helmut.berlin Re: I bardzo dobrze... 30.08.06, 14:12
              a nie mozna sobie zalatwic tego prywatnie? Mysle, ze jest wiele programow i
              organizacji, nie tylko polskich.
              • trudny99 Z tą prawniczą sitwą 30.08.06, 14:49

należało zrobić porządek już o wiele wcześniej !..

Rzeczywistość wygląda jednak tak, że wszystko kończy się na jałowych gadkach !
                Zarówno jeśli chodzi o rozbicie istnych prawniczych klanów, jak i o zamiar
                opodatkowania na zasadach ogólnych..
                Najbardziej bulwersująca była informacja podana w wildsteinowych Wiadomościach,
                że od 1-go września obowiązek posiadania kas fiskalnych obejmie kolejne grupy
                prowadzących działalność gospodarczą...,natomiast prawnicy i lekarze z tego
                obowiązku zostali zwolnieni, ponieważ uwzględniono ich...protest !..

Ja o takim proteście nie słyszałem..
                A jeśli był, to musiał być wyjątkowo ,,cichy''..
                Natomiast na wcześniejsze i bardzo głośne (dosłownie !..)protesty taksówkarzy
                nikt nawet nie zareagował !
                A gdzie tu porównywać dochody taksówkarzy z adwokatami, czy lekarzami !?..

Reasumując cały ,,szum'' skończy się tym co zawsze..,
                czyli niczym !
                A dlaczego ?!..
                Ponieważ wszystkie tzw, ,,wolne zawody'' zdominowane są przez Żydów !
                A wiadomo..;
                - Żyd Żydowi krzywdy nie uczyni !

--
                Tylko własciwe założenia prowadzą
                do właściwych wniosków !
                t.
        • thorgallpl Re: I bardzo dobrze... 30.08.06, 11:16
          drexler82 napisał:

> Monte83 kto im borni isc w slady rodzicow? Tutaj rozchodzi sie o to ze te dziec
          > i
          > ktore dostaly sie na UG dzieki protekcji rodzicow to tępe strzały bo nie dostal
          > i
          > sie bo braklo im punktow. To cos jak amnestia Giertychowska, tylko ze pewnie
          > grono czlonkow wszechpolakow nie zdalo matury to dobry wujek Giertych im to
          > zalatwil.

tepe jak strzaly powiadasz. Jesli brakuje komus 2 pkt czy 0,25 pkt to gratuluje
          analitycznego mózgu. Gorzej z tymi, ktorym po kilkanascie brakuje, a sa wciagani
          na liste.
          Powtarzam: karac trzeba tych, ktorzy podlizuja sie pewnym osobom, a nie
          studentowi, ktory uzywa nazwiska dla wlasnych celow.
          • drexler82 Re: I bardzo dobrze... 30.08.06, 11:50
            thorgallpl napisał:
            > tepe jak strzaly powiadasz. Jesli brakuje komus 2 pkt czy 0,25 pkt to gratuluje
            > analitycznego mózgu. Gorzej z tymi, ktorym po kilkanascie brakuje, a sa wciagan
            > i na liste.

Wlasnie sprawiedliwosc polega na tym ze nawet jak komus braknie 2 czy 1/4pkt to
            musi czekac az ktos zrezygnuje z tego kierunku. W przypadku UG na liste
            studentow byli wciagni Ci co maja plecy i z miejsc na kierunku 150 zrobilo sie
            ok 200 :)

> Powtarzam: karac trzeba tych, ktorzy podlizuja sie pewnym osobom, a nie
            > studentowi, ktory uzywa nazwiska dla wlasnych celow.

ROTFL. Typowe Polskie podejscie, karac tego kto nie ma plecow i stara sie jakos
            zyc, a ten kto ma nazwisko znanej osoby w miescie ma czuc sie bogiem i miec
            pewnosc ze wszystkie drzwi przed nim stoja otworem. No sorry.
      • 4bani Re: I bardzo dobrze... 30.08.06, 09:40
        monte83 napisał:

> po to sa rodzice, zeby pomagali dzieciom.
        > poza tym skoro matka lub ojciec zajmuja sie dana profesja to czemu maja
        dzieci
        > po nich tego nie przejac?
        >
        > Prezydent Kaczyński ponoc byl dobrym prawnikiem wiec teraz jego corka bedzie
        > dobra Pania Adwokat a co z dziecmi Pana Ministra Ziobro? czy beda takie jak
        > ojciec? Boze...jedyna opcja w tym, ze Ziobro pojdzie sladem Premiera...
        Sam jestem prawnikiem nie obarczonym ciągłością historyczną.Dajesz do
        zrozumienia, ze istnieje genotyp...prawniczy. Wybacz,ale Twoja głupota jest
        równa lepperowskiej.
        • monte83 Re: I bardzo dobrze... 30.08.06, 09:42
          wybacz ale wstyd mi za Twoja logike prawnicza.
          widac nie przeczytales dobrze mojego postu.

zamiast pisac, ze jestes prawnikiem i to bez genotypu, ble, ble- przeczytaj
          trzy razy moj post.

Z panem bogiem.
        • halfoat Re: I bardzo dobrze... 30.08.06, 10:06
          jeśli z takim samym zrozumieniem czytasz dokumenty to współczuję klientom
      • konfabulator Re: I bardzo dobrze... 30.08.06, 10:18
        > po to sa rodzice, zeby pomagali dzieciom.

Owszem, niech kradną aby kupić dziecku komputer.

> poza tym skoro matka lub ojciec zajmuja sie dana profesja to czemu maja dzieci
        > po nich tego nie przejac?

Bo są za głupie. Są lepsi od nich, którzy zrobią to lepiej.
        • monte83 Re: I bardzo dobrze... 30.08.06, 10:24
          hm... odcinajac sie od tego kto ma jakachs rodzicow- testy mozna wykuc a ja
          jestem przeciwnikiem kucia. przuzwoitym warto byc- tyle, ze tego nie wykujesz...
          • konfabulator Re: I bardzo dobrze... 30.08.06, 10:38
            monte83 napisał:

> hm... odcinajac sie od tego kto ma jakachs rodzicow- testy mozna wykuc a ja
            > jestem przeciwnikiem kucia. przuzwoitym warto byc- tyle, ze tego nie wykujesz..

A co, tatusi pomógł?
            • monte83 Re: I bardzo dobrze... 30.08.06, 10:42
              ignorant. pomysl czasem jak cos napiszesz.
              • konfabulator Re: I bardzo dobrze... 30.08.06, 10:48
                monte83 napisał:

> ignorant. pomysl czasem jak cos napiszesz.

Rżniesz w portki, że cie wyrzucą?
                • monte83 Re: I bardzo dobrze... 30.08.06, 10:51
                  stary, a czemu mieliby mnie wyrzucic?
                  • konfabulator Re: I bardzo dobrze... 30.08.06, 10:59
                    monte83 napisał:

> stary, a czemu mieliby mnie wyrzucic?

Przy okzacji oczyszczania smieci prawniczych. Tatus juz nie pomoze? Moze tez
                    rznie w portki?
                    • monte83 Re: I bardzo dobrze... 30.08.06, 11:01
                      a kto ma czyscic? ziobro? zobaczymy:).
    • illogical Re: Dzieci trójmiejskiej elity prawniczej dostawa 30.08.06, 09:11
      Wszystkim (slusznie) oburzonym postepowaniem pseudositwy prawniczej z UG
      pragne zakomunikowac, ze to tylko wierzcholek gory lodowej. Podobne praktyki
      wystepuja na kazdej wiekszej uczelni, jedynie "kryteria" doboru nieco sie
      zmieniaja. Istotnym czynnikiem jest tym razem nie nepotyzm, lecz czyste
      kumoterstwo. Cala procedura polega na tym, ze oglasza sie z gory rozstrzygniete
      konkursy, a nastepnie Rada Wydzialu lub Instytutu, bez jakiejkolwiek kontroli,
      zatwierdza aplikacje kandydata, ktory: primo, ma promotora o silnej pozycji,
      secundo, tenze promotor chce poprzec swego pupila.

Dlaczego jest o tym cicho? Przede wszystkim dlatego, ze niektorym oszustom z
      tytulami naukowymi zalezy na zachowaniu status quo, a takze dlatego, ze
      najbardziej opinie publiczna oburza protekcja wsrod zawodow zaufania
      spolecznego.

Zycze sobie i wszystkim, abysmy dozyli czasow, kiedy powyzsze przyklady beda
      sporadyczne, a wiedze o nich bedziemy czerpac jedynie z annalow.

Jeszcze Polska nie zginela.
      • lucky.man Re: Dzieci trójmiejskiej elity prawniczej dostawa 30.08.06, 09:27
        I o co ten cały szum? Tak było, jest i będzie: czy to prawnicy, aktorzy,
        sprzątaczki czy lekarze - zawsze załatwia się pracę, studia itp. przez
        znajomości i/lub łapówki. Aktorki często przez łóżko;-))))
      • pimpolina Re: Dzieci trójmiejskiej elity prawniczej dostawa 30.08.06, 09:31
        A mi się wydaje, ze nagonka, ktora prowadzona jest tak na dzieci prawnikow jak
        i na ich prawnicze klany jest po prostu niesluszna. Kazdy, kto chcialby
        studiowac jakis kierunek, a nie dostalby sie, robilby wszystko, aby sie dostac.
        Jezeli jest taka mozliwosc, ze podajac kim jest ojciec/matka/wujek/zwierze
        domowe szansa dostania sie na wymarzony kierunek, kazdy z nas by to zrobil! To,
        ze taki chory uklad panuje przy rekrutacji nie jest wina prawnikow i ich dzieci!
        • drexler82 Re: Dzieci trójmiejskiej elity prawniczej dostawa 30.08.06, 09:38
          Co za pierdoly wypisujesz. Prawnik, sedzia itd powinien byc wzorem nasladowania
          dla mlodych osob ktore staraja sie wejsc w ten zawod. To ze braklo im punktow
          zeby uzyskac indeks uczelni wcale nie zezwala na to ze dzieki tzw "plecom"
          indeks beda miec. A co z tymi ktorzy tez nie maja tych przyslowiowych 2 pkt i
          nie maja plecow bo np. sa biedni lub poprostu cala rodzina to inna dziedzina
          nauki, a dziecko chce byc adwokatem itd? Tacy oszusci juz na poczatku swojej
          drogi prawniczej zaczynaja kombinowac. To jest najgorsze.
    • rudy_rudolf kraj bezPRAWiA i nie"sprawiedliwosci" 30.08.06, 09:27
      I co na to powie partia premiera?a ile jeszcze takich pseudo-rekrutacji odbywa
      się za naszą niewiedzą?

zrelaksuj się na
      www.asiaq.pl
    • 4bani Układ...nie do zwalczenia. 30.08.06, 09:28
      Łatwiej ścigać bezdomnych, nietreźwych kierowców,komuchów etc.Tj nas
      tłuszczę,hołubioną tylko przed wyborami.
    • july04 pies szczeka, karawana jedzie dalej 30.08.06, 09:33
      gazeta powinna siegnac do list z wczesniejszych lat
    • premier_hiacynt_wielki Jaka elita taki kraj chcialoby sie powiedziec.... 30.08.06, 09:37
      co do "elyt" gdanskich - Jarek preferuje ludzi z Gdanska przy obsadzie
      stanowisk, juz chyba wiem czemu...
    • ryczypisk Ale jak to 0,24 czy dwa punkty? 30.08.06, 09:37
      Przecież część z tych ludzi też się przyłożyła, sam musiałem zdać na studia, i
      też chwyciłbym się wszystkiego żeby mieć miejsce na uczelni, to że nie musiałem
      nic nie zmieniło, byłem gotowy na wszystko.
      • monte83 Re: Ale jak to 0,24 czy dwa punkty? 30.08.06, 09:39
        zastanawia mnie co innego- czy mozliwa byla taka roznica? 0.24? dziwny
        przelicznik jesli to byl test gdzie za kazde pytanie dawano 1 pkt...
        • konfabulator Re: Ale jak to 0,24 czy dwa punkty? 30.08.06, 10:20
          > zastanawia mnie co innego- czy mozliwa byla taka roznica? 0.24? dziwny
          > przelicznik jesli to byl test gdzie za kazde pytanie dawano 1 pkt...

A skąd Ty tak dobrze to wiesz? Bo panoszysz się na formum niemiłosiernie i
          obsmarowywujesz wszystkich gów.nem. A może kolejny mierny studencik prawa, co
          dostał się poprzez protekcję skorumpowanych rodziców?
          • monte83 wez leki:) 30.08.06, 10:28
            a kogo tak atakuje? zastanow sie, przeczytaj moje posty na spokojnie,
            odetchnij, przeczytaj jeszcze raz, potem wez leki i odpisz:).

fakt, mam za soba pare egzaminow i zdalem bez zadnej protekcji. dlatego nie mam
            zamiaru pochalac ani komisji odwolawczje ani tym bardziej ministra ziobro,
            ktory pajacuje i nic wiecej nie robi.
            co do punktow- sorry, moze dawali niekotrym za pytanie 0.24 pkt..

co do rodzicow? nie pomyslalem, ze moga juz nie zyc ignorancie?
    • ami40 wystarczy zniesc egzaminy .. 30.08.06, 09:38
      i pozwolic naturalnej selekcji oddzielic ziarno od plewy.
      System egzaminow - ukochany w calym polskim szkolnictwie - jest kuznia
      korupcji, ktora tak raczo zwalcza aktualny, lepszy niz jakiekolwiek inne, kaczy
      rzad. Tyle, ze zrodla i mozliwosci jakos sie zmienic nie chca. A nawet i wrecz
      przeciwnie.
      • monte83 wziales leki? 30.08.06, 09:40

• konfabulator Re: wziales leki? 30.08.06, 10:37
          monte83 napisał:

Mam nadzieję, że cie wyrzucą.
          • mn7 Re: wziales leki? 30.08.06, 10:43
            Ciebie powinni zabanować za chamstwo
            • monte83 Re: wziales leki? 30.08.06, 10:49
              dzieki mn7.
              coz, chamstwo jest wszedzie, i u prawnika i u zebraka.

osobiscie mysle, ze konfabulator jest sfrustrowanym absolwentem prawa, ktory
              zamiast sie uczyc liczyl, ze ziobro otworzy korporacje i adwokatow beda lapac z
              ulicy.
              • konfabulator Re: wziales leki? 30.08.06, 10:53
                monte83 napisał:
                > osobiscie mysle, ze konfabulator jest sfrustrowanym absolwentem prawa, ktory
                > zamiast sie uczyc liczyl, ze ziobro otworzy korporacje i adwokatow beda lapac z

Pudło! Natomiast ty będziesz skorumpowanym prawnikiem bez kregosłupu moralnego,
                akceptujacym przekupstwo, nepotyzm i korupcje.
                • monte83 Re: wziales leki? 30.08.06, 10:54
                  ok, czasem daje menelom zlotowke ale ty na nie licz sfrustrowany tepu
                  absolwencie prawa:).
                  • konfabulator Re: wziales leki? 30.08.06, 10:57
                    monte83 napisał:

> ok, czasem daje menelom zlotowke ale ty na nie licz sfrustrowany tepu
                    > absolwencie prawa:).

Znów pudło! Kto tu jest sfrustrowany tepym prawnikiem? Popierającym korpucję i
                    nepotyzm? Teraz nagle zmieniasz zdanie?
                    • monte83 Re: wziales leki? 30.08.06, 10:59
                      uwierz mi, ze ten kto popiera korupcje ten nie ma klopotow ze soba tak jak ty.
                      jestes tchorzem, tego jestem pewien:).
                      • konfabulator Re: wziales leki? 30.08.06, 11:03
                        monte83 napisał:

> uwierz mi, ze ten kto popiera korupcje ten nie ma klopotow ze soba tak jak ty.
                        > jestes tchorzem, tego jestem pewien:).

Wole byc tchorzem niz sprzedajnym prawnikiem, akceptujacym i dajacym
                        przyzwolenie na korupcje i na inne przestepstwa o mentalnosc ksiedza-pedofila.
                        • monte83 Re: wziales leki? 30.08.06, 11:04
                          jestes chory albo masz 4 lata tchorzu...
      • july04 nelzy zniesc egzaminy!!! 30.08.06, 09:46
        w tym przypadku chodzi o prawnikow- ludzi zasadniczo nieszkodliwych dla naszego
        zdrowia. ale wiem ze tak samo jest na uczelniach medycznych, a osobiscie nie
        chcioal bym trafic pod noz chirorga ktory w taki sposob sie dostal na studia i
        tak zdawal egzaminy. nic dziwnego ze potem znajduja sie lyzki chirurgiczne i
        chusty w tyrzewiach pacjetow
    • op.1 Sprawdzie resztę z nazwiskami posłów byłej kadencj 30.08.06, 09:40
      i to będziecie mogli rzetelnie i wyczerpująco napisać artykuł
    • ksks3 Kiedy dymisje ????? 30.08.06, 09:42
      Co na to minister Ziobro " jedyny sprawiedliwy " ?????
      • monte83 ziober przemowil... 30.08.06, 09:48
        nie ma mowy o dymisji- razem z premierem powiedzieli, ze kaczmarek jest ok a
        syn chcial podtrzymac tradycje- wzruszajce...
        ciekawe co powiedza zwolennicy ministra- a ja sie pytam- czy bezkarnie moge
        nazywac ministra ziobro tak jak nazwal go miller?
    • tezas Skandal, kumoterstwo i kastowe przywileje. 30.08.06, 09:44

Takie przypadki zawsze nalezy ujawniac i pietnowac, moze z czasem Polska stanie
      sie bardziej uczciwym krajem.

I tyko szkoda, ze partia, ktora - rzekomo - miala z tym walczyc, a przynajmniej
      tak obiecywala, natychmiast zmienia front gdy po przywileje i preferencje
      siegaja jej ludzie.

---------------------------------
      Jarosław Kaczyński, 2005: "Jeśli mój brat wygra wybory prezydenckie, nie będę
      premierem."
    • jacek.69 Wilk pilnował owiec....Faktycznie bezstronność. 30.08.06, 09:45
      Ale za to mamy Prawo i Sprawiedliwość! Takie cuda podczas rekrutacji powinny
      być bezwględnie zlikwidowane, uczelnia działa za państwowe pieniądze i w coraz
      większej mierze za czesne studentów zaocznych. To jawne świństwo wobec tych
      ostatnich. Tatulek jest na stanowisku, to niech płaci za pociechę, a tak może
      jeszcze stypendium załatwi.
    • konrad.ludwik02 Nie tylko pociechy sędziów - rzeczników ... 30.08.06, 09:45
      ... sprawiedliwości, ale i prokuratorów - odpowiedzialnych za praworządność,
      dostawały się po protekcji na studia prawnicze. To dyskwalifikuje tych
      funkcjonariuszy publicznych, nie powinni pełnić swych urzędów! Mogą przecież
      zostać adwokatami, którzy jakieś "cwaniactwo" mają wpisany w swój zawód! I
      nawet nie stracą na tym specjalnie finansowo, o ile nie okażą się kompletnymi
      nieudacznikami. Serce się kraje: znowu Minister Ziobro będzie miał nową robotę
      w tej swojej "Stajni Augiasza"!
      • monte83 Re: Nie tylko pociechy sędziów - rzeczników ... 30.08.06, 10:30
        osobiscie ziobro poprzez tlumaczenie sam staje obok tych sedziow i prokuratorow.
        • konfabulator Re: Nie tylko pociechy sędziów - rzeczników ... 30.08.06, 10:42
          monte83
          • monte83 Re: Nie tylko pociechy sędziów - rzeczników ... 30.08.06, 10:55
            ja nie studiowalem nigdy na ug i nie bronie skorumpowanych prawnikow.
            jestes tchorzem:).

przykro mi, ze byles na tyle slaby, zeby wejsc na aplikacje.
            • konfabulator Re: Nie tylko pociechy sędziów - rzeczników ... 30.08.06, 10:58
              monte83 napisał:

> ja nie studiowalem nigdy na ug i nie bronie skorumpowanych prawnikow.
              > jestes tchorzem:).
              >
              > przykro mi, ze byles na tyle slaby, zeby wejsc na aplikacje.

Teraz juz nie bronisz, skad ta nagla zmiana punktu wiedzenia? Jak typowy
              prawnik, grunt pali sie pod nogami to sprzeda dusze diablu aby sie uratowac.
              Przez takich jak ty ten kraj zgnije!
              • monte83 Re: Nie tylko pociechy sędziów - rzeczników ... 30.08.06, 11:00
                haha...wskaz gdzie tam rozpisuje sie, ze to zrobili kaczmarki to jest super???

tchorzu.
    • zfd3 Dzieci trójmiejskiej elity prawniczej dostawały.. 30.08.06, 09:46
      Nie miałoby to nawet większego znaczenia na zasadzie wypadku przy pracy
      gdyby nie to:

że to jest normą,
      że pracownicy Wydziału Prawa prowadzą własne kancelarie prawne badź są
      udziałowcami kancelarii prawnych wystepującymi przed prokuraturą, sądami i
      urzędami, bądź też sami występują w procesach,

gdyby nie uwikłania Pracowników wydziału prawa przez ich własne kancelarie ,
      inne kancelarie badź osobiscie w obsługę prawną
      zorganizowanych struktur przestępczo- gospodarczych i odwrotnie
      zorganizowanych struktur polityczno- przestępczych i odwrotnie
      zorganizowanych struktur pzrestępczych dziennikarskich

nie jest tajemnicą że gdańskie orzecznictwo struktur ministerstwa
      sparwiedliwości poza WSA ma się tak jak pięść do oka,

którego nie jest zrozumiałe dla pozostałych struktur terenowych tego
      ministerstwa

nagłośnieni sprawy mec P i Sedziny P miało li tylko na celu ukaranie tych
      którzy chasali na cudzym podwórku a ukrycie faktycznego stanu rzeczy i
      faktycznych reżyserów procesów sądowych autorów ozreczeń

uczciwych sędziów, prokuratorów, policjatów brutalnie przywołuje się do porządku
      wszystkimi możliwymi "prawnymi" i poza pozaprawnymi metodami jeżeli nie
      rozumieją dlaczego wystepuje jako obsługa prawna badź pzredstawiciel określona
      tzw renomowana kancelaria prawna,

mechanizmy ustawiania procesów są ograne i powszechnie znane

karze się też "prawnymi" i poza prawnymi niepokornych adwokatów i radców
      prawnych,

itd itd

cosa nostra to - poziom żłobka

• yanuss Koterie zaczynaja sie w uczelniach 30.08.06, 09:51
      Zupelnie durne zarzuty. Probuje sie atakowac tych adwokatow, sedziow czy
      prokuratorow. Winni sa jednak ludzie z uczelni, rektorzy od sporaw studenckich,
      ktorzy maja taka wladze, maja tzw. miejsca rektorskie i rozpatruja odwolania.
      Dziwnie rzadko kontroluje sie ich prace. To, ze sitwa prawnicza bierze sie z
      nepotyzmu i koterii rodzinnych na uczelniach jest oczywiste. Ale to takze wina
      tych ludzi, rektorow, dziekanow zatrudniajacych zony, dzieci swoich kolegow.
      Potem przenosi sie ten dobry zwyczaj do kancelarii adwokackich czy notarialnych.
      Zobaczcie ile rodzin pracuje na Wydzialach Prawa i Ekonomii chocby Uniwersytetu
      Wroclawskiego. Jak sie wymieniaja na funkcjach kierowniczych, ilu ich dzieci
      konczy tam studia i doktoraty. Ludzie o tym wiedza, kolejni dziekani zapowiadaja
      czystki i co.. i nic, zostaje po staremu. Na U. Wr. utworzono nawet kilka lat
      temu specjalne studium doktoranckie dla dzieci kolegow wspolpracownikow. I co na
      to wladze uczelni, nic jak zawsze.
      • july04 Re: Koterie zaczynaja sie w uczelniach 30.08.06, 09:55
        moze powinno wprowadzic sie na uczelniach podobny zakaz jak w sluzbie cywilnej-
        rodzina nie moze pracowac razem
    • andy12133 Dzieci trójmiejskiej elity prawniczej dostawały.. 30.08.06, 10:01
      jezeli sie nie myle to sa rowni i rowniejsi wobec poznanych faktow, a ja sie
      obawiam czy mimo nakladow finansowych i ciezkiej pracy moj syn dostanie sie na
      wymarzona medycyne w przyszlym roku ... to co mam robic w tym panstwie prawa i
      sprawiedliwosci? chyba ten pan prokurator powinien sie podac do dymisji jak i
      rowniez jego koledzy , ktorzy w ten sposob pomagali swoim dzieciom, ze nie
      wspomne o rektoracie uczelni
      • karwoj8 Re: Dzieci trójmiejskiej elity prawniczej dostawa 30.08.06, 10:49
        Eeee... chyba z tą nadzieją na dostanie się na medycynę to przesadzasz.
        Przecież wodzisz, słyszysz i czyjesz, że ta strona k o r u p c j i jest nie
        zauważana przez rząd a w tym i CBA a wręcz uprawiana przez jego członków, vide
        prokurator krajowy Kaczmarek. Myślę więc, że Twoja nadzieja pozostanie matką...
    • ciotka_zofia UG najgorszym z Uniwersytetów 30.08.06, 10:05
      Już te rewelacje o skorumpowanym prawie słyszeliśmy w zeszłym roku, aż dziwne,
      że władze UG nic z tym nie zrobiły. Nadmienię jeszcze, że jeden z dziekanów
      dopuścił się plagiatu w swoim doktoracie - też była afera. Tymczasem wydziałowi
      nauk społecznych zabrano akredytację. Nie ma też dobrej kadry, wszyscy
      uciekają. Niedługo wstyd będzie mieć dyplom UG. Do poprawy swojego wizerunku
      nie wystarczy zamieszczanie banerów reklamowych w internecie. To musi być
      długofalowa strategia. Należy tępić takie praktyki a nie - jak dotąd - nie
      reagować.
    • unterwasserman coś mi tutaj nie gra 30.08.06, 10:05
      w tekście nie ma słowa o konsekwencjach, jakie za ten przekręt poniosły władze
      uczelni oraz ci uczynni „rekomendatorzy”
    • kornaccy Dzieci elit to prawie zawsze głąby... 30.08.06, 10:06
      ...
    • oryganion1 Dzieci trójmiejskiej elity prawniczej dostawały.. 30.08.06, 10:08
      tak było zawsze i w kazdej sferze
      w kraju gdzie rodzina jest najwazniejsza
      ojcowie chrzestni sa jeszcze wazniejsi
      dlatego nic tu sie nie zmieni
      najlepsi bedą eliminowani juz na starcie
      reszta mianuje sie wladcami
      co bardziej zdeterminowani wyjechali
      reszta juz wyjezdza bo niedługo nie bedzie miała co jesc
      zostana urzednicy - utrzynywani przez Unie i kobiety z małymi dzićmi, renciści i
      pijoki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka