titanic.kpt.tuska 05.09.06, 07:06 "Tężejący szereg obrońców Trzeciej RP to legion tych, którzy chcą bronć resztek PRL" Donald Tusk Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
australopitecus Re: Sondaż ''Gazety'': PO nadal przed PiS 05.09.06, 07:17 titanic.kpt.tuska napisał: > "Tężejący szereg obrońców Trzeciej RP to legion tych, którzy chcą bronć > resztek PRL" > Donald Tusk Nawrot PRL jest dostrzegalny obecnie. Ostatnie tygodnie bardzo przypominaja rok 1968. Odpowiedz Link Zgłoś
puba co tam poparcie. ordyNACJA górą 05.09.06, 07:41 Poparcie SO spadło? to nic, uratuje ich i LPR stworzona po to ordynacja. Racja - o Gomułce uczyłem sie z książek, teraz jakby powrócił.. dzięki Kaczorki. Odpowiedz Link Zgłoś
roger45 michalkiewicz.pl - czytaj dla rownowagi 05.09.06, 08:27 tam codziennie felieton Odpowiedz Link Zgłoś
moroux Re: michalkiewicz.pl - czytaj dla rownowagi 05.09.06, 08:37 felieton, buahaha. Grafomania i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
ojciec_rereredaktor Dlaczego wszyscy tak krytykują naszą Gazetę :( ??? 05.09.06, 09:40 Czemu jestesmy najbardziej znienawidzonym medium? Dlaczego wzbudzamy usmiechy politowania? Łaaajjj!!?? Odpowiedz Link Zgłoś
vapor123 Nie wszyscy... 05.09.06, 11:26 Tylko ci ktorzy nie potrafia myslec i trzeba to robic za nim, czyli ci dajacy sie latwiutko manipulowac Odpowiedz Link Zgłoś
emenefix Re: Nie wszyscy? 05.09.06, 11:48 no nie wszyscy. Jedynie chołota zaprogramowanych robocopów uwazajacych TVN24 TOK FM i GWno za opiniotwórcze media trzyma sie mocno. Kupy. #maja wszystko co sie da. Układ, wszystkie smrody PRLu, neoliberalne nowinki, opluwanie Polski. Ale ta epoka sie konczy. Sprzątamy dom. Inni zamiastali kurz pod dywan (lata 89- 93) TEraz pora go odkurzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
j_mat Re: Nie wszyscy? 05.09.06, 12:18 emenefix napisał: > no nie wszyscy. Jedynie chołota zaprogramowanych robocopów uwazajacych TVN24 > TOK FM i GWno za opiniotwórcze media trzyma sie mocno. Kupy. #maja wszystko co > sie da. Układ, wszystkie smrody PRLu, neoliberalne nowinki, opluwanie Polski. > Ale ta epoka sie konczy. Sprzątamy dom. Inni zamiastali kurz pod dywan (lata 89 > - > 93) TEraz pora go odkurzyć. Jeśli się nie da przyzwoicie, to niech przynajmniej będzie poprawnie ortograficznie. Hołota z układu zamieciona pod dywan. P.S. Tylko uważajcie, żeby po tym sprzątaniu było jeszcze gdzie mieszkać. Odpowiedz Link Zgłoś
krychola Re: Nie wszyscy? 05.09.06, 13:16 > > Jeśli się nie da przyzwoicie, to niech przynajmniej będzie poprawnie > ortograficznie. Hołota z układu zamieciona pod dywan. > P.S. Tylko uważajcie, żeby po tym sprzątaniu było jeszcze gdzie mieszkać. Jak bedzie czysto to ludzie z checią pod mostem przenocują! Szkoda tylko że Hubert H. mimo że nie ma domu to jednak okoniem staje władzy! Odpowiedz Link Zgłoś
kot9999 Az 27% wyborcow jest zwolennikiem pisu! Dla mnie t 05.09.06, 13:18 27% wyborcow jest zwolennikiem pisu. Dla mnie to jest nie slychane. czy ci ludzi w ogole maja mozgi? Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: GWno i mozg kota 05.09.06, 13:21 kot9999 napisał: > 27% wyborcow jest zwolennikiem pisu. Dla mnie to jest nie slychane. czy ci > ludzi w ogole maja mozgi? W okresie okupacji niemieckiej Niemcy zapytali kiedyś Władysława Studnickiego, który był znanym również przed wojna germanofilem, ale zarazem polskim patriotą, dlaczego nie pisuje do niemieckich gazet. Studnicki miał odpowiedzieć, że owszem, pisuje, na przykład do „Das Reich”. – No tak – odpowiedzieli Niemcy – ale dlaczego nie pisuje pan do „Nowego Kuriera Warszawskiego”? – Panowie – odparł na to Studnicki – ja mogę pisać do niemieckich gazet dla Niemców, natomiast nie będę pisał do niemieckich gazet dla Polaków. Czym różniło się pisanie do gazet dla Niemców od pisania do gazet dla Polaków, skoro i jedne i drugie były przecież „niemieckie”? Skąd brała się pogarda Władysława Studnickiego dla „niemieckich gazet dla Polaków”? Myślę, że stąd, iż niemieckie gazety dla Niemców przyjmowały niemiecki punkt widzenia jako niemiecki, podczas gdy niemieckie gazety dla Polaków, zwane przez tych ostatnich „gadzinówkami”, prezentowały niemiecki punkt widzenia jako obiektywny. W swoim czasie nazwałem „Gazetę Wyborczą” „żydowską gazetą dla Polaków”. Bezpośrednim impulsem do użycia takiego określenia był zamieszczony tam artykuł, będący relacją z posiedzenia izraelskiego Knesetu, poświęconego włączeniu obszaru Jerozolimy do terytorium państwowego Izraela. Mimo entuzjastycznego tonu tej relacji nie byłoby w niej nic osobliwego, gdyby nie tytuł. Wielkie czcionki triumfalnie krzyczały „Jerozolima nasza!”. Odzwierciedlał on spontaniczny wybuch uczuć narodowych ścisłego kierownictwa redakcji, które zapewne z tego powodu zupełnie nie zwróciło uwagi na dziwaczność takiego tytułu w gazecie wychodzącej w języku polskim w Warszawie. Jednak użycie takiego tytułu było nie tylko wyrazem owej spontaniczności. Odzwierciedlało również linię polityczną „Gazety Wyborczej”, która od samego początku swego istnienia, zresztą nie bez powodzenia, postanowiła narzucić swoim czytelnikom, a za ich pośrednictwem – również całemu społeczeństwu – żydowski punkt widzenia jako obiektywny. Dlatego też określam „Gazetę Wyborczą” mianem „żydowskiej gazety dla Polaków” z tym samym nastawieniem uczuciowym, z jakim Władysław Studnicki mówił o „Nowym Kurierze Warszawskim”, zwanym popularnie „gadzinówką”. I podobnie jak w okresie okupacji „gadzinówki” cieszyły się popularnością w pewnych kręgach polskiego społeczeństwa, tak i „Gazeta Wyborcza” cieszy się podobną popularnością w pewnych kręgach. W jakich? Przede wszystkim wśród Żydów i dawnych stalinowców, co zresztą w sporym stopniu się pokrywa, a poza tym – wśród całkiem licznych u nas półinteligentów. Podstawowym problemem półinteligentów, którzy na ogół są ludźmi sprytnymi i spostrzegawczymi, jest konieczność ukrycia braków w umysłowości, a często również w wykształceniu. Półinteligent najbardziej boi się bowiem zdemaskowania, które naraziłoby go na ośmieszenie, a w konsekwencji na utratę prestiżu, którym został przez kogoś nadęty. Dlatego czujnie nasłuchuje, co się dzisiaj akurat mówi i skwapliwie to powtarza, bo wie, że deklamując w chórze, będzie całkowicie bezpieczny. Na tym właśnie w tych kręgach zasadza się autorytet Adama Michnika, który w dzisiejszej Polsce „pełni obowiązki Stalina”, a właściwie Stalinka, bo to jednak trochę mniejszy kaliber. Ostatnio prezentowanie żydowskiego punktu widzenia jako obiektywnego, ujawniło się w „Gazecie Wyborczej” szczególnie natrętnie przy okazji ogłoszenia informacji, że wkrótce zacznę wygłaszać felietony na antenie I programu Polskiego Radia. „Gazeta Wyborcza” nie posiadała się z oburzenia, a jakieś nadgorliwe fejginiątko z rozpędu odmówiło publicystycznego talentu nie tylko mnie, ale i Rafałowi Ziemkiewiczowi, Maciejowi Rybińskiemu i innym. Nie mam do fejginięcia pretensji, bo „posadę przecież ma w tej firmie kłamstwa, żelaza i papieru”, a taki widok trochę mnie rozczula, jak zawsze zresztą, gdy „na Konia porywa się Kucyk”. Ważniejsze było to, że „GW”, że nie jestem godzien występować na antenie PR jako „antysemita”, czy „autor antysemickich felietonów”. Wygląda na to, że zdaniem „GW” na antenie PR mogą być emitowane wyłącznie programy filosemickie, a przynajmniej z punktu widzenia semickiego obojętne. „Gazeta” usiłuje przedstawić ten punkt widzenia jako obiektywny, ale gołym okiem widać, że o żadnym obiektywizmie nie ma tu mowy. Jest to punkt widzenia ściśle żydowski. Dlaczego Polacy, będący przecież u siebie, mieliby w swoim postępowaniu kierować się żydowskim punktem widzenia – tego poglądu uzasadnić niepodobna niczym innym, jak tylko tupetem. Ja oczywiście nie uznaję jurysdykcji „Gazety Wyborczej” ani w tej, ani w żadnej innej sprawie, toteż nie zamierzam dowodzić, że nie jestem wielbłądem, ani się z tego zarzutu usprawiedliwiać. Ale załóżmy przez chwilę, że to prawda, że rzeczywiście jestem antysemitą i piszę antysemickie felietony. Czy zasada wolności słowa, którą „Gazeta Wyborcza” rzekomo wyznaje, obejmuje również swobodę głoszenia poglądów antysemickich, czy już nie? Jeśli obejmuje, to skąd ten klangor, ten gęg z powodu mego antysemityzmu? A jeśli nie, to znaczy, że deklamacje „Gazety Wyborczej” o przywiązaniu do wolności słowa nie są warte funta kłaków, że tak naprawdę, to siedzą tam totalniacy, którzy tym razem próbują wprowadzić cenzurę już nie na „poglądy antysocjalistyczne i kontrrewolucyjne”, jak za Stalina i później, tylko pod pretekstem „antysemityzmu”, bo pewnie uważają, że do tego właśnie mają specjalnego nosa. Przeświadczenie o posiadaniu owego „nosa”, jako legitymacji do reglamentowania zakresu publicznego dyskursu jest znowu nie żadnym obiektywnym, tylko żydowskim punktem widzenia, w dodatku wyraźnie szowinistycznym. Czyżby w „Gazecie Wyborczej” uwili sobie ekologiczną niszę żydowscy szowiniści, udający szermierzy wolności? Na to wygląda, bo kiedy „z obfitości serca usta mówią”, to zaraz spod wolnościowej frazeologii wyłazi trybalistyczny szowinizm, niczym z butów słoma. Szowinizm – bo przyczyną oskarżenia mnie o antysemityzm była obrona Polski przed planowanym rabunkiem ze strony żydowskich organizacji „przemysłu holokaustu”, jaką podjąłem na antenie Radia Maryja. I kiedy toruńska prokuratura uznała, że próba zamknięcia mi ust przy pomocy oskarżeń o przestępstwo jest pozbawiona podstaw, z łobuzerskim atakiem na nią i na mnie wystąpił Abraham Foxman, przewodniczący żydowskiej Ligi Antydefamacyjnej, tej samej, która jeszcze niedawno tak samo opluwała Mela Gibsona, ponieważ w nakręconym przez siebie filmie „Pasja” ośmielił się zignorować wskazówki samozwańczych żydowskich cenzorów. Abraham Foxman wystąpił ponadto do Unii Europejskiej, żeby ta... zamknęła Radio Maryja. Ano, nie da się ukryć, że Radio Maryja, również przy moim skromnym udziale, swoimi publikacjami udaremniło różnym, również żydowskim grandziarzom, parę ciemnych interesów w Polsce. Warto przypomnieć, że również z tego samego powodu zamknięcia tej rozgłośni domagała się „Gazeta Wyborcza”. Czyżby za to właśnie Adam Michnik i Abraham Foxman zostali 21 sierpnia uhonorowani nagrodą „Orłów Karskiego”? Oficjalnym tytułem tej nagrody jest „czynienie Polski lepszą”. Hmm. Czy po ewentualnym zamknięciu Radia Maryja, a także niżej podpisanego Polska byłaby „lepsza” Odpowiedz Link Zgłoś
krychola Re: GWno i mozg kota 05.09.06, 13:26 Cóż każdy widzi to co widzi, ja akurat nie widzę że GW przedstawia żydowski punkt widzenia! To w sumie myślisz że żydzi obalili komunę w Polsce? Uważaj bo dostaniesz lanie od wszechpolaków! A w sumię jak ci się udało taki długi tekst napisać w tak krótkim czasie? No w sumie nie na temat ale co dla was to znaczy? Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: Jest smiesznie z wylaczonym mozgiem 05.09.06, 14:02 krychola napisał: > Cóż każdy widzi to co widzi, ja akurat nie widzę że GW przedstawia żydowski > punkt widzenia! Brawo Kychola. To chyba masz niezly odbior. Antena kierunkowa, czy kabel wprost do mozgu? Acha, nie zmiescil sie caly tekst. Tam na koncu pisalo: www.michalkiewicz.pl Redaktor S. Michalkiewicz to napisal, a poszeklu tylko zapodal. W okresie okupacji niemieckiej Niemcy zapytali kiedyś Władysława Studnickiego, który był znanym również przed wojna germanofilem, ale zarazem polskim patriotą, dlaczego nie pisuje do niemieckich gazet. Studnicki miał odpowiedzieć, że owszem, pisuje, na przykład do „Das Reich”. – No tak – odpowiedzieli Niemcy – ale dlaczego nie pisuje pan do „Nowego Kuriera Warszawskiego”? – Panowie – odparł na to Studnicki – ja mogę pisać do niemieckich gazet dla Niemców, natomiast nie będę pisał do niemieckich gazet dla Polaków. Czym różniło się pisanie do gazet dla Niemców od pisania do gazet dla Polaków, skoro i jedne i drugie były przecież „niemieckie”? Skąd brała się pogarda Władysława Studnickiego dla „niemieckich gazet dla Polaków”? Myślę, że stąd, iż niemieckie gazety dla Niemców przyjmowały niemiecki punkt widzenia jako niemiecki, podczas gdy niemieckie gazety dla Polaków, zwane przez tych ostatnich „gadzinówkami”, prezentowały niemiecki punkt widzenia jako obiektywny. W swoim czasie nazwałem „Gazetę Wyborczą” „żydowską gazetą dla Polaków”. Bezpośrednim impulsem do użycia takiego określenia był zamieszczony tam artykuł, będący relacją z posiedzenia izraelskiego Knesetu, poświęconego włączeniu obszaru Jerozolimy do terytorium państwowego Izraela. Mimo entuzjastycznego tonu tej relacji nie byłoby w niej nic osobliwego, gdyby nie tytuł. Wielkie czcionki triumfalnie krzyczały „Jerozolima nasza!”. Odzwierciedlał on spontaniczny wybuch uczuć narodowych ścisłego kierownictwa redakcji, które zapewne z tego powodu zupełnie nie zwróciło uwagi na dziwaczność takiego tytułu w gazecie wychodzącej w języku polskim w Warszawie. Jednak użycie takiego tytułu było nie tylko wyrazem owej spontaniczności. Odzwierciedlało również linię polityczną „Gazety Wyborczej”, która od samego początku swego istnienia, zresztą nie bez powodzenia, postanowiła narzucić swoim czytelnikom, a za ich pośrednictwem – również całemu społeczeństwu – żydowski punkt widzenia jako obiektywny. Dlatego też określam „Gazetę Wyborczą” mianem „żydowskiej gazety dla Polaków” z tym samym nastawieniem uczuciowym, z jakim Władysław Studnicki mówił o „Nowym Kurierze Warszawskim”, zwanym popularnie „gadzinówką”. I podobnie jak w okresie okupacji „gadzinówki” cieszyły się popularnością w pewnych kręgach polskiego społeczeństwa, tak i „Gazeta Wyborcza” cieszy się podobną popularnością w pewnych kręgach. W jakich? Przede wszystkim wśród Żydów i dawnych stalinowców, co zresztą w sporym stopniu się pokrywa, a poza tym – wśród całkiem licznych u nas półinteligentów. Podstawowym problemem półinteligentów, którzy na ogół są ludźmi sprytnymi i spostrzegawczymi, jest konieczność ukrycia braków w umysłowości, a często również w wykształceniu. Półinteligent najbardziej boi się bowiem zdemaskowania, które naraziłoby go na ośmieszenie, a w konsekwencji na utratę prestiżu, którym został przez kogoś nadęty. Dlatego czujnie nasłuchuje, co się dzisiaj akurat mówi i skwapliwie to powtarza, bo wie, że deklamując w chórze, będzie całkowicie bezpieczny. Na tym właśnie w tych kręgach zasadza się autorytet Adama Michnika, który w dzisiejszej Polsce „pełni obowiązki Stalina”, a właściwie Stalinka, bo to jednak trochę mniejszy kaliber. Ostatnio prezentowanie żydowskiego punktu widzenia jako obiektywnego, ujawniło się w „Gazecie Wyborczej” szczególnie natrętnie przy okazji ogłoszenia informacji, że wkrótce zacznę wygłaszać felietony na antenie I programu Polskiego Radia. „Gazeta Wyborcza” nie posiadała się z oburzenia, a jakieś nadgorliwe fejginiątko z rozpędu odmówiło publicystycznego talentu nie tylko mnie, ale i Rafałowi Ziemkiewiczowi, Maciejowi Rybińskiemu i innym. Nie mam do fejginięcia pretensji, bo „posadę przecież ma w tej firmie kłamstwa, żelaza i papieru”, a taki widok trochę mnie rozczula, jak zawsze zresztą, gdy „na Konia porywa się Kucyk”. Ważniejsze było to, że „GW”, że nie jestem godzien występować na antenie PR jako „antysemita”, czy „autor antysemickich felietonów”. Wygląda na to, że zdaniem „GW” na antenie PR mogą być emitowane wyłącznie programy filosemickie, a przynajmniej z punktu widzenia semickiego obojętne. „Gazeta” usiłuje przedstawić ten punkt widzenia jako obiektywny, ale gołym okiem widać, że o żadnym obiektywizmie nie ma tu mowy. Jest to punkt widzenia ściśle żydowski. Dlaczego Polacy, będący przecież u siebie, mieliby w swoim postępowaniu kierować się żydowskim punktem widzenia – tego poglądu uzasadnić niepodobna niczym innym, jak tylko tupetem. Ja oczywiście nie uznaję jurysdykcji „Gazety Wyborczej” ani w tej, ani w żadnej innej sprawie, toteż nie zamierzam dowodzić, że nie jestem wielbłądem, ani się z tego zarzutu usprawiedliwiać. Ale załóżmy przez chwilę, że to prawda, że rzeczywiście jestem antysemitą i piszę antysemickie felietony. Czy zasada wolności słowa, którą „Gazeta Wyborcza” rzekomo wyznaje, obejmuje również swobodę głoszenia poglądów antysemickich, czy już nie? Jeśli obejmuje, to skąd ten klangor, ten gęg z powodu mego antysemityzmu? A jeśli nie, to znaczy, że deklamacje „Gazety Wyborczej” o przywiązaniu do wolności słowa nie są warte funta kłaków, że tak naprawdę, to siedzą tam totalniacy, którzy tym razem próbują wprowadzić cenzurę już nie na „poglądy antysocjalistyczne i kontrrewolucyjne”, jak za Stalina i później, tylko pod pretekstem „antysemityzmu”, bo pewnie uważają, że do tego właśnie mają specjalnego nosa. Przeświadczenie o posiadaniu owego „nosa”, jako legitymacji do reglamentowania zakresu publicznego dyskursu jest znowu nie żadnym obiektywnym, tylko żydowskim punktem widzenia, w dodatku wyraźnie szowinistycznym. Czyżby w „Gazecie Wyborczej” uwili sobie ekologiczną niszę żydowscy szowiniści, udający szermierzy wolności? Na to wygląda, bo kiedy „z obfitości serca usta mówią”, to zaraz spod wolnościowej frazeologii wyłazi trybalistyczny szowinizm, niczym z butów słoma. Szowinizm – bo przyczyną oskarżenia mnie o antysemityzm była obrona Polski przed planowanym rabunkiem ze strony żydowskich organizacji „przemysłu holokaustu”, jaką podjąłem na antenie Radia Maryja. I kiedy toruńska prokuratura uznała, że próba zamknięcia mi ust przy pomocy oskarżeń o przestępstwo jest pozbawiona podstaw, z łobuzerskim atakiem na nią i na mnie wystąpił Abraham Foxman, przewodniczący żydowskiej Ligi Antydefamacyjnej, tej samej, która jeszcze niedawno tak samo opluwała Mela Gibsona, ponieważ w nakręconym przez siebie filmie „Pasja” ośmielił się zignorować wskazówki samozwańczych żydowskich cenzorów. Abraham Foxman wystąpił ponadto do Unii Europejskiej, żeby ta... zamknęła Radio Maryja. Ano, nie da się ukryć, że Radio Maryja, również przy moim skromnym udziale, swoimi publikacjami udaremniło różnym, również żydowskim grandziarzom, parę ciemnych interesów w Polsce. Warto przypomnieć, że również z tego samego powodu zamknięcia tej rozgłośni domagała się „Gazeta Wyborcza”. Czyżby za to Odpowiedz Link Zgłoś
krychola Re: Az 27% wyborcow jest zwolennikiem pisu! Dla m 05.09.06, 13:21 kot9999 napisał: > 27% wyborcow jest zwolennikiem pisu. Dla mnie to jest nie slychane. czy ci > ludzi w ogole maja mozgi? Niestety tak dobrze nie jest. Te 27 % to są ci którzy zdecydowaliby się głosować na PiS, a ilu jeszcze jest takich co nie wiedzą na kogo głosować? Zresztą na PiS to tak trochę wstyd głosować, więc dużo ludzi nie przyznaje się nawet do tego przed ankieterem, więc można policzyć w takim układzie że mają 35% poparcia Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Az 27% wyborcow jest zwolennikiem pisu! Dla m 05.09.06, 13:31 kot9999 napisał: > 27% wyborcow jest zwolennikiem pisu. Dla mnie to jest nie slychane. czy ci > ludzi w ogole maja mozgi? dla mnie też jest to niesłychane... tylko 27% ludzi ma mózgi, potrafi z nich korzystać, kojarzy fakty i myśli niezaleznie... mało trochę... Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: Nie wszyscy? 05.09.06, 13:20 W okresie okupacji niemieckiej Niemcy zapytali kiedyś Władysława Studnickiego, który był znanym również przed wojna germanofilem, ale zarazem polskim patriotą, dlaczego nie pisuje do niemieckich gazet. Studnicki miał odpowiedzieć, że owszem, pisuje, na przykład do „Das Reich”. – No tak – odpowiedzieli Niemcy – ale dlaczego nie pisuje pan do „Nowego Kuriera Warszawskiego”? – Panowie – odparł na to Studnicki – ja mogę pisać do niemieckich gazet dla Niemców, natomiast nie będę pisał do niemieckich gazet dla Polaków. Czym różniło się pisanie do gazet dla Niemców od pisania do gazet dla Polaków, skoro i jedne i drugie były przecież „niemieckie”? Skąd brała się pogarda Władysława Studnickiego dla „niemieckich gazet dla Polaków”? Myślę, że stąd, iż niemieckie gazety dla Niemców przyjmowały niemiecki punkt widzenia jako niemiecki, podczas gdy niemieckie gazety dla Polaków, zwane przez tych ostatnich „gadzinówkami”, prezentowały niemiecki punkt widzenia jako obiektywny. W swoim czasie nazwałem „Gazetę Wyborczą” „żydowską gazetą dla Polaków”. Bezpośrednim impulsem do użycia takiego określenia był zamieszczony tam artykuł, będący relacją z posiedzenia izraelskiego Knesetu, poświęconego włączeniu obszaru Jerozolimy do terytorium państwowego Izraela. Mimo entuzjastycznego tonu tej relacji nie byłoby w niej nic osobliwego, gdyby nie tytuł. Wielkie czcionki triumfalnie krzyczały „Jerozolima nasza!”. Odzwierciedlał on spontaniczny wybuch uczuć narodowych ścisłego kierownictwa redakcji, które zapewne z tego powodu zupełnie nie zwróciło uwagi na dziwaczność takiego tytułu w gazecie wychodzącej w języku polskim w Warszawie. Jednak użycie takiego tytułu było nie tylko wyrazem owej spontaniczności. Odzwierciedlało również linię polityczną „Gazety Wyborczej”, która od samego początku swego istnienia, zresztą nie bez powodzenia, postanowiła narzucić swoim czytelnikom, a za ich pośrednictwem – również całemu społeczeństwu – żydowski punkt widzenia jako obiektywny. Dlatego też określam „Gazetę Wyborczą” mianem „żydowskiej gazety dla Polaków” z tym samym nastawieniem uczuciowym, z jakim Władysław Studnicki mówił o „Nowym Kurierze Warszawskim”, zwanym popularnie „gadzinówką”. I podobnie jak w okresie okupacji „gadzinówki” cieszyły się popularnością w pewnych kręgach polskiego społeczeństwa, tak i „Gazeta Wyborcza” cieszy się podobną popularnością w pewnych kręgach. W jakich? Przede wszystkim wśród Żydów i dawnych stalinowców, co zresztą w sporym stopniu się pokrywa, a poza tym – wśród całkiem licznych u nas półinteligentów. Podstawowym problemem półinteligentów, którzy na ogół są ludźmi sprytnymi i spostrzegawczymi, jest konieczność ukrycia braków w umysłowości, a często również w wykształceniu. Półinteligent najbardziej boi się bowiem zdemaskowania, które naraziłoby go na ośmieszenie, a w konsekwencji na utratę prestiżu, którym został przez kogoś nadęty. Dlatego czujnie nasłuchuje, co się dzisiaj akurat mówi i skwapliwie to powtarza, bo wie, że deklamując w chórze, będzie całkowicie bezpieczny. Na tym właśnie w tych kręgach zasadza się autorytet Adama Michnika, który w dzisiejszej Polsce „pełni obowiązki Stalina”, a właściwie Stalinka, bo to jednak trochę mniejszy kaliber. Ostatnio prezentowanie żydowskiego punktu widzenia jako obiektywnego, ujawniło się w „Gazecie Wyborczej” szczególnie natrętnie przy okazji ogłoszenia informacji, że wkrótce zacznę wygłaszać felietony na antenie I programu Polskiego Radia. „Gazeta Wyborcza” nie posiadała się z oburzenia, a jakieś nadgorliwe fejginiątko z rozpędu odmówiło publicystycznego talentu nie tylko mnie, ale i Rafałowi Ziemkiewiczowi, Maciejowi Rybińskiemu i innym. Nie mam do fejginięcia pretensji, bo „posadę przecież ma w tej firmie kłamstwa, żelaza i papieru”, a taki widok trochę mnie rozczula, jak zawsze zresztą, gdy „na Konia porywa się Kucyk”. Ważniejsze było to, że „GW”, że nie jestem godzien występować na antenie PR jako „antysemita”, czy „autor antysemickich felietonów”. Wygląda na to, że zdaniem „GW” na antenie PR mogą być emitowane wyłącznie programy filosemickie, a przynajmniej z punktu widzenia semickiego obojętne. „Gazeta” usiłuje przedstawić ten punkt widzenia jako obiektywny, ale gołym okiem widać, że o żadnym obiektywizmie nie ma tu mowy. Jest to punkt widzenia ściśle żydowski. Dlaczego Polacy, będący przecież u siebie, mieliby w swoim postępowaniu kierować się żydowskim punktem widzenia – tego poglądu uzasadnić niepodobna niczym innym, jak tylko tupetem. Ja oczywiście nie uznaję jurysdykcji „Gazety Wyborczej” ani w tej, ani w żadnej innej sprawie, toteż nie zamierzam dowodzić, że nie jestem wielbłądem, ani się z tego zarzutu usprawiedliwiać. Ale załóżmy przez chwilę, że to prawda, że rzeczywiście jestem antysemitą i piszę antysemickie felietony. Czy zasada wolności słowa, którą „Gazeta Wyborcza” rzekomo wyznaje, obejmuje również swobodę głoszenia poglądów antysemickich, czy już nie? Jeśli obejmuje, to skąd ten klangor, ten gęg z powodu mego antysemityzmu? A jeśli nie, to znaczy, że deklamacje „Gazety Wyborczej” o przywiązaniu do wolności słowa nie są warte funta kłaków, że tak naprawdę, to siedzą tam totalniacy, którzy tym razem próbują wprowadzić cenzurę już nie na „poglądy antysocjalistyczne i kontrrewolucyjne”, jak za Stalina i później, tylko pod pretekstem „antysemityzmu”, bo pewnie uważają, że do tego właśnie mają specjalnego nosa. Przeświadczenie o posiadaniu owego „nosa”, jako legitymacji do reglamentowania zakresu publicznego dyskursu jest znowu nie żadnym obiektywnym, tylko żydowskim punktem widzenia, w dodatku wyraźnie szowinistycznym. Czyżby w „Gazecie Wyborczej” uwili sobie ekologiczną niszę żydowscy szowiniści, udający szermierzy wolności? Na to wygląda, bo kiedy „z obfitości serca usta mówią”, to zaraz spod wolnościowej frazeologii wyłazi trybalistyczny szowinizm, niczym z butów słoma. Szowinizm – bo przyczyną oskarżenia mnie o antysemityzm była obrona Polski przed planowanym rabunkiem ze strony żydowskich organizacji „przemysłu holokaustu”, jaką podjąłem na antenie Radia Maryja. I kiedy toruńska prokuratura uznała, że próba zamknięcia mi ust przy pomocy oskarżeń o przestępstwo jest pozbawiona podstaw, z łobuzerskim atakiem na nią i na mnie wystąpił Abraham Foxman, przewodniczący żydowskiej Ligi Antydefamacyjnej, tej samej, która jeszcze niedawno tak samo opluwała Mela Gibsona, ponieważ w nakręconym przez siebie filmie „Pasja” ośmielił się zignorować wskazówki samozwańczych żydowskich cenzorów. Abraham Foxman wystąpił ponadto do Unii Europejskiej, żeby ta... zamknęła Radio Maryja. Ano, nie da się ukryć, że Radio Maryja, również przy moim skromnym udziale, swoimi publikacjami udaremniło różnym, również żydowskim grandziarzom, parę ciemnych interesów w Polsce. Warto przypomnieć, że również z tego samego powodu zamknięcia tej rozgłośni domagała się „Gazeta Wyborcza”. Czyżby za to właśnie Adam Michnik i Abraham Foxman zostali 21 sierpnia uhonorowani nagrodą „Orłów Karskiego”? Oficjalnym tytułem tej nagrody jest „czynienie Polski lepszą”. Hmm. Czy po ewentualnym zamknięciu Radia Maryja, a także niżej podpisanego Polska byłaby „lepsza”? To nie jest wcale takie oczywiste, natomiast z całą pewnością byłaby łatwiejsza dla jej wrogów. ®© Stanisław Michalkiewicz Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Nie wszyscy? 05.09.06, 21:46 j_mat napisał: > > P.S. Tylko uważajcie, żeby po tym sprzątaniu było jeszcze gdzie mieszkać. No i żeby przez przeoczenie nie wymieść złotego pierścionka z brylantem po babci, który się był zapodział... Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Dlaczego wszyscy tak krytykują naszą Gazetę : 05.09.06, 21:43 ojciec_rereredaktor napisał: > Czemu jestesmy najbardziej znienawidzonym medium? Dlaczego wzbudzamy usmiechy > politowania? Łaaajjj!!?? I - nade wszystko - czemu wciąż zajmujemy pierwsze miejsce w rankingu najlepiej się sprzedających gazet opiniotwórczych?! Odpowiedz Link Zgłoś
sothis666 Re: michalkiewicz.pl - ? 05.09.06, 09:38 Niestety, nie udało się... :( Error 611: Page is too stupid to load. Please choose another. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Sondaż ''Gazety'': PO nadal przed PiS 05.09.06, 07:52 Dobrze, że nie rządzi komunista i antysemita Jaruzelski i jego sowieccy poplecznicy. Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Zamienił stryjek... 05.09.06, 10:47 t-800 napisał: > Dobrze, że nie rządzi komunista i antysemita Jaruzelski i jego sowieccy > poplecznicy Za to rządzą neobolszewicy, faszyści i agenci KGB, którzy podpierają się całym legionem serwilistycznych matołów. Odpowiedz Link Zgłoś
emenefix Sondaż ''PB" Czy warto inwestować w akcje AGORY? 05.09.06, 11:55 Tak - 9% Nie- 75% Spadki wartosci o kilkadziesiat zł przez ostatnie lata. To mówi samo za siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
geralt9 Re: Sondaż ''Gazety'': Tusk nadal prezydentem 05.09.06, 09:25 Ten sondaz prawie wpedzil juz Tuska do grobu po tym jak sie okazalo ze jest g..no wart jak cala instytucja zlecajaca badania... Odpowiedz Link Zgłoś
pytong1 Re: Sondaż ''Gazety'': PO nadal przed PiS 05.09.06, 09:48 Oczywiście, jako australopitek świetnie musisz pamiętać wydarzenia marcowe ... Odpowiedz Link Zgłoś
arjuna1 Re: Sondaż ''Gazety'': PO nadal przed PiS 05.09.06, 10:02 Do australopiteka: zgadza się umysł masz zaite australopiteka i rzeczywiście dla ciebie czas stanął w miejscu i nie jesteś w stanie dostrzec innego życia poza własnym ogródkiem człowieka pierwotnego. australopitecus napisał: > titanic.kpt.tuska napisał: > > > "Tężejący szereg obrońców Trzeciej RP to legion tych, którzy chcą bronć > > resztek PRL" > > Donald Tusk > > Nawrot PRL jest dostrzegalny obecnie. Ostatnie tygodnie bardzo przypominaja rok > > 1968. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Sondaż ''Gazety'': PO nadal przed PiS 05.09.06, 07:18 Prawdziwym sondażem okażą się wybory do samorządów. Ten raczej dowodzi, że koalicja i opozycja nadal nie mają pomysłu na Polskę. Odpowiedz Link Zgłoś
nowytor3 Sondaż nie do dyskusji? na forum się nie pojawił 05.09.06, 07:20 Bo i po co banda prześmiewców ma sobie ćwiczyć jezyki. Odpowiedz Link Zgłoś
emenefix Jak Polacy zobaczą "Smutnego Tuska" odRazu -10% :D 05.09.06, 09:38 PO lubi krecic bicz na siebie :P Odpowiedz Link Zgłoś
maxman01 Czy reszta wiesci w GW jest podobnie prawdziwa? 05.09.06, 07:24 Za górami... za lasami. ... wygrwa PO wraz z SLDowcami... Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro a 30 psychicznych dziennie, ktorzy wstepuja... 05.09.06, 07:27 do PISuaru? Jak to sie ma do sondazy? Odpowiedz Link Zgłoś
siostra_tlenu Re: a 30 psychicznych dziennie, ktorzy wstepuja. 05.09.06, 07:40 1zorro napisał: > do PISuaru? Jak to sie ma do sondazy? Widocznie odchodzi 60 osób dziennie, a wstępuje 30 ... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: a 47 (100-53)samobójców, którzy zostają w PO? 05.09.06, 07:55 Niech lepiej stamtąd uciekają jak najszybciej! Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu *****miernoty odchodzą i przychodzą****** 05.09.06, 08:10 tales1 napisał: > Niech lepiej stamtąd uciekają jak najszybciej! Tak jest swiat skonstruowany, że miernoty odchodzą z opozycji - i bardzo dobrze i miernoty przychodzą do partii aktualnie przewodniej. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 A "światli"wodzowie PO ostaną się...sami! 05.09.06, 08:19 Na temat miernot dam ci kilka wybranych przykładów: Re:ofiarami żydowskiego ludobójstwa sa dzieci Autor: milet_z_sedesu Data: 28.07.06, 08:49 Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem. *****S_T_O_P marnowaniu pieniędzy podatników***** Przeczytaj komentowany artykuł » Autor: milet_z_sedesu Data: 28.07.06, 08:45 [...] Drodzy adwersarze, i tak Wam nie odpiszę, kierując sie prostą zasadą: NIE DYSKUTUJ Z IDIOTĄ, NAJPIERW SPROWADZI CIĘ DO SWOJEGO POZIOMU, A NASTĘPNIE POKONA DOŚWIADCZENIEM. *******Nie dyskutuj z debilem******* Przeczytaj komentowany artykuł » Autor: milet_z_sedesu Data: 21.08.06, 08:56 Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cie do swojego poziomu, a nastepnie pokona doświadczeniem *****Cenna uwaga dla Galby***** Przeczytaj komentowany artykuł » Autor: milet_z_sedesu Data: 24.08.06, 13:28 W stosunku do osób Twojego pokroju stosuję prostą zasadę: "Nie dyskutuj z debilem, najpierw sprowadzi ciebie do swojego poziomu, a nastepnie pokona doświadczeniem". Trzymaj się ciepło Nie dyskutuj z debilem Przeczytaj komentowany artykuł » Autor: milet_z_sedesu Data: 25.08.06, 08:32 Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Ciebie do swojego poziomu, a nastepnie pokona doświadczeniem. *****Nie dyskutuję z idiotą***** Przeczytaj komentowany artykuł » Autor: milet_z_sedesu Data: 25.08.06, 13:07 Nie dyskutuję z idiotą. Najpierw sprowadzi mnie do swojego poziomu, a nastepnie pokona dođwiadczeniem. Galba, czyli nie dyskutuj z debilem Przeczytaj komentowany artykuł » Autor: milet_z_sedesu Data: 28.08.06, 08:09 W przypadku Galby stosujemy prosta zasadę. Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem. Re: Brawo o. Tadeusz Rydzyk. Tak trzymać. GW na p Przeczytaj komentowany artykuł » Autor: milet_z_sedesu Data: 28.08.06, 12:01 Głos z szamba??? ******Krzywa gęba******* Przeczytaj komentowany artykuł » Autor: milet_z_sedesu Data: 25.08.06, 12:45 Nie miej pretensji do lustra, że masz gębę krzywą. A w porównaniu ze swoimi kwalifikacjami do zajmowania aktualnego stanowiska to pan Prezes jest piękny. ***Coś tu śmierdzi***** Przeczytaj komentowany artykuł » Autor: milet_z_sedesu Data: 25.08.06, 13:26 Coś tu szambem zalatuje. To jest dopiero MIERNOŚĆ, co? Trzymaj się ciepło, sedesie z miletu! Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu A jednak się zgadzamy!!!!! 05.09.06, 08:24 A widzisz ile miernot pracowicie wstukuje swoje wypociny, a jestem tak skonstruowany, że muszę zareagować. Cieszę się, że ze mna się zgadzasz. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Zgadzamy się? Nie żartuj! 05.09.06, 08:31 Chyba masz problemy ze zrozumieniem najprostszych rzeczy! Z chamstwem nie zgodzę się nigdy! Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Re: Zgadzamy się? Nie żartuj! 05.09.06, 08:33 tales1 napisał: > Chyba masz problemy ze zrozumieniem najprostszych rzeczy! Z chamstwem nie > zgodzę się nigdy! No właśnie. Ja też nie zgadzam się na chamstwo i dlatego jestem za tym, ze by takie osoby ignorować. Pozdrawiam Sprzymierzeńca. Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 PO nie jest ideałem 05.09.06, 08:34 Nie szukajmy ideału w polityce, ale szukajmy WIĘCEJ rozsądku. Jeśli PiS odbiera ulgi dla przedsiębiorców wspierających organizacje pozarządowe, to ja TEGO rozsądnym nazwać nie umiem w żaden sposób. Jeśli PiS zawiązuje koalicję z oszołomem Lepperem i faszystą Giertychem, to ja to nazywam próbą wprowadzenia zamordyzmu! Czy wy, którzy popieracie PiS nie widzicie, że to są farbowane lisy, przebrani "czerwoni" lansujący hasło "solidarnego państwa" i solidarnie walący wszystkich po kieszeni, by zapchać gęby takim, którzy potrafią tylko wyciągać ręce po cudze, bo samym się im nie chce robić??? Chcecie wyższych podatków? Chcecie pozbawiania was wpływu na to, co się dzieje w tym kraju a nawet we własnym mieście przez karłowatych dyktatorków? Chcecie, by bez przerwy ograniczano wam możliwość rozwoju poprzez utrzymywanie wysokich kosztów pracy? Trzeba mieć wyłączony mózg by nie dostrzegać oczywistych faktów! Odpowiedz Link Zgłoś
feretron Ideałów w polityce nie ma 05.09.06, 13:50 Ale jest lepszy bądź gorszy wybór. 23 września 2005 roku dokonaliśmy wyboru gorszego, 12 listopada (najprawdopodobniej) tego roku dokonajmy juz wyboru lepszego - wybierzmy PO w wyborach samorządowych Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Skąd my to znamy? 05.09.06, 11:12 milet_z_sedesu napisał: > tales1 napisał: > > > Niech lepiej stamtąd uciekają jak najszybciej! > > Tak jest swiat skonstruowany, że miernoty odchodzą z opozycji - i bardzo dobrze > > i miernoty przychodzą do partii aktualnie przewodniej. PZPR liczył 3 miliony członków. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: a 30 psychicznych dziennie, ktorzy wstepuja. 05.09.06, 11:10 1zorro napisał: > do PISuaru? Jak to sie ma do sondazy? Jacy tam psychiczni, po prostu - cwani! Wiedzą skąd wiatr wieje: jak nie wygrają normalnie, to im nowa ordynacja pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
rezoon Re: Czy reszta wiesci w GW jest podobnie prawdzi 05.09.06, 07:33 maxman01 napisał: > Za górami... za lasami. ... wygrwa PO wraz z SLDowcami... i bardzo dobrze - w końcu ktoś z głową na karku. Poza tym lepsze jest SLD niż Samoobrona Odpowiedz Link Zgłoś
slon.w.karafce Re: Czy reszta wiesci w GW jest podobnie prawdzi 05.09.06, 07:38 rezoon napisał: >Poza tym lepsze jest SLD niż Samoobrona Rywin, Orlen, BOŚ, Starachowice, itd-uczciwi inaczej faktycznie są lepsi niż Samoobrona:D Odpowiedz Link Zgłoś
siostra_tlenu Re: Czy reszta wiesci w GW jest podobnie prawdzi 05.09.06, 07:54 rezoon napisał: > maxman01 napisał: > > > Za górami... za lasami. ... wygrwa PO wraz z SLDowcami... > > i bardzo dobrze - w końcu ktoś z głową na karku. Poza tym lepsze jest SLD niż > Samoobrona ___________ Po prostu, ludzie normalni wracają z urlopów.... I co w tym dziwnego? Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Czy reszta wiesci w GW jest podobnie prawdzi 05.09.06, 08:30 Rok temu też wrócili. Odpowiedz Link Zgłoś
siostra_tlenu Re: Czy reszta wiesci w GW jest podobnie prawdzi 05.09.06, 07:42 maxman01 napisał: > Za górami... za lasami. ... wygrwa PO wraz z SLDowcami... ______________________ Wygląda na to, że jednak w Polsce... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
leszek993 Sondaż ''Gazety'': PO nadal przed PiS 05.09.06, 07:46 Gazeta pejsata ma zawsze tylko trafne sądaże.Zwolennicy komuny i układzików finansowo-politycznych już sami nie wiedzą co by tu zrobić by zdyskredytować PIS.I jak im tu dokopać a strach ma wielkie oczy niebawem ruszy superkomisja do sprawdzania mjątków i kont bankowych i tu jest sedno całej sprawy ,bo w końcu ludzie się dowiedzą o paru złodziejach z pierwszego szeregu ile i kiedy ukradli.Więc strach padł na żydokomunę więc nie przebierają w środkach.A ja mam cichą nadzieję że Kwacha-Jaskiernię-Michnika-Millera i innych oprychów dosięgnie w końcu sprawiedliwość.Bo to oni są współautorami Polskiej nędzy i biedy a za to trzeba zapłacić wlasną głową. Odpowiedz Link Zgłoś
gilu33 Re: Sondaż ''Gazety'': PO nadal przed PiS 05.09.06, 07:50 biedy i nędzy to są winni tacy jak Ty,antypejsaci pogrobowcy endecji.Kiedy trzeba było działąć, paktowaliście z Maciejem Giertychem na czele, z WRONĄ i Jaruzelskim..a sądaże, jak prawidłowo piszesz..,są jakie są, niezależne od woli komentującego.A wogóle to trza powiesić wszystkich którzy mają więcej niż kilo szynki w lodówce i 1000pln na koncie, i to Ci pasuje ??? Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Sondaż ''Gazety'': PO nadal przed PiS 05.09.06, 07:54 Jaruzelski to serdeczny przyjaciel Michnika, więc zważaj. Odpowiedz Link Zgłoś
komentator527 Re: Sondaż ''Gazety'': PO nadal przed PiS 05.09.06, 08:07 > Jaruzelskim..a sądaże, jak prawidłowo piszesz..,są jakie są, niezależne od woli > komentującego Oczywiscie masz racje. Komentujacy nie ma na nie wplywu. Wplyw na nie maja firmy je przeprowadzajace na zlecenie pracodawcow komentujacego. Odpowiedz Link Zgłoś
miermar Re: Sondaż ''Gazety'': PO nadal przed PiS 05.09.06, 12:32 Racja gilu 33. Te głąby nie potrafią tego zrozumieć, a ja mam dosyć pracowania na nieudolnych polityków i śmierdzących leni, którym nie chce się pracować, a niemoty rządowe dają im coaraz większe zasiłki z opieki. Dlatego im dobrze, bo rząd im rozdaję kasę na którą my tyramy, więc stoją murem za pisuarami(te życiowe niemoty). To pis i jego zwolennicy są postkomuną, bo są nauczeni że im trzeba dać bo im się należy, więc dają (np becikowe i u mnie w gminie brudasy robią dzieciaki, żeby tysiaka dostać na chlanie). A prawda jest taka, że od państwa g..no się należy, nauczcie się , że na wszystko trzeba za...alać. Więśniaki z PISuaru, Giertychowa i Leperowa, jak was czytam to mi się flaki wywracają Odpowiedz Link Zgłoś
jajanek Re: Sondaż ''Gazety'': PO nadal przed PiS 05.09.06, 08:01 Więc strach padł na żydokomunę więc nie przebierają w środkach.A ja mam > cichą nadzieję że Kwacha-Jaskiernię-Michnika-Millera i innych oprychów dosięgni > e.... Święte słowa!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Na pohybel czerwonej zarazie!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Sondaż ''Gazety'': PO nadal przed PiS 05.09.06, 11:19 jajanek napisał: > Więc strach padł na żydokomunę więc nie przebierają w środkach.A ja mam > > cichą nadzieję że Kwacha-Jaskiernię-Michnika-Millera i innych oprychów do > sięgni > > e.... > > Święte słowa!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Na pohybel czerwonej zarazie!!!!!!!!!!!! Masz rację; dodam tylko: na pohybel AKTUALNEJ czerwonej zarazie (w przebraniu). Odpowiedz Link Zgłoś
j_mat Re: Sondaż ''Gazety'': PO nadal przed PiS 05.09.06, 09:24 leszek993 napisał: > Gazeta pejsata ma zawsze tylko trafne sądaże.Zwolennicy komuny i układzików > finansowo-politycznych już sami nie wiedzą co by tu zrobić by zdyskredytować > PIS.I jak im tu dokopać a strach ma wielkie oczy niebawem ruszy superkomisja d > o > sprawdzania mjątków i kont bankowych i tu jest sedno całej sprawy ,bo w końcu > ludzie się dowiedzą o paru złodziejach z pierwszego szeregu ile i kiedy > ukradli.Więc strach padł na żydokomunę więc nie przebierają w środkach.A ja mam > cichą nadzieję że Kwacha-Jaskiernię-Michnika-Millera i innych oprychów dosięgni > e > w końcu sprawiedliwość.Bo to oni są współautorami Polskiej nędzy i biedy a za t > o > trzeba zapłacić wlasną głową. I to jest kwintesencja "poglądów" zwolenników PiS-u: albo się załapać , albo komuś dokopać (a najlepiej jedno i drugie). Pogarda dla myślących inaczej (czy dla myślących w ogóle) idzie w parze z pogardą dla ortografii. A swoją drogą - jeśli "sądaże", to dlaczego nie "kąt"? Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Wy, z GW, jesteście doprawdy śmieszni! Kto wam wie 05.09.06, 07:50 rzy? Chyba tylko naiwni i nieposługujący się własnym rozumem! Idziecie w zaparte, nawet gdy Polacy się z was śmieją! "Róbta, co chceta" ale po wyborach samorządowych się już nie podniesiecie! Acha, i żeby przypomnieć wam nieco "waszej" historii wyborczej, przesyłam wam prezent w postaci linków z "wygranej przez PO i Tuska" kampanii wyborczej AD 2005: 1. Wasze "pragnienia i pobożne życzenia": serwisy.gazeta.pl/kraj/1,65646,2954177.html serwisy.gazeta.pl/kraj/1,65647,2903925.html serwisy.gazeta.pl/kraj/1,65646,2961785.html wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60153,3100002.html wiadomosci.gazeta.pl/wybory2005/1,67805,2944082.html serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,2954199.html miasta.gazeta.pl/warszawa/1,39244,2954459.html serwisy.gazeta.pl/kraj/1,65646,2959832.html serwisy.gazeta.pl/kraj/1,65648,2964149.html serwisy.gazeta.pl/kraj/1,65646,2902091.html serwisy.gazeta.pl/metro/1,50145,2859095.html 2. I ... wynik waszych mozolnych medialnych wysiłków: wiadomosci.gazeta.pl/wybory2005/1,67805,2984114.html Odpowiedz Link Zgłoś
gilu33 Oj Tales1,cięzko Ci się dzionek zaczął, 05.09.06, 07:54 od samego rana trza bronić jedynie słusznego kierunku- czyli kierunku na... brak faktycznych przemian i walkę z układem. Oraz na obsadę stołków a także szkolnictwo w zakresie podstawowym w szeregach koalicjantów.Ogólnie to jest fest,ciekawe kto płacił za ten wystawny obiad na wczorajszym spotkaniu trójcy koalicjantów, Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re:To podobnie jak tobie, Gilu33?! 05.09.06, 08:00 od samego rana trza bronić jedynie słusznego kierunku- czyli kierunku na... brak faktycznych przemian i cementowanie układu. Oraz na podnoszeniu bojowych nastrojów w walce o obsadę stołków a także zaniechanie przemian w szkolnictwie w zakresie podstawowym w szeregach opozycjonistów. Ogólnie to jest fest,ciekawe kto płacił za ten wystawny obiad na przedczorajszym spotkaniu czwórki kontestatorów: SLD/SdPL/UP/PD? Widzisz, wystarczy tylko zmienić priorytety i już masz zupełnie inną jakość! Odpowiedz Link Zgłoś
gilu33 Re:To podobnie jak tobie, Gilu33?! 05.09.06, 08:07 kontestatorzy z opozycji nie rządzą, więc mogą jeść do oporu, płacą sami za siebie.Ja nie mam ochoty fundować z moich podatków obiadów kryminaliście, psychopacie i facetowi udającemu premiera.Chcą żreć, niech se kupią za swoje, a nie żeby tu jeszcze banda reporterów z tv wszelkich opcji uganiała się po warszawce za biesiadującymi tzw. przywódcami. A tzw. Premier niech rozliczy uczciwie koszta obiadu, bo minister Nenemann naśle do URMu kontrolę... Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re:To podobnie jak tobie, Gilu33?! 05.09.06, 08:34 Demokracja Ci się nie podoba? Jedź na Białoruś! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Trafiłeś kulą w płot! 05.09.06, 11:28 tales1 napisał: > od samego rana trza bronić jedynie słusznego kierunku- czyli kierunku na... > brak faktycznych przemian i cementowanie układu. Oraz na podnoszeniu bojowych > nastrojów w walce o obsadę stołków a także zaniechanie przemian w szkolnictwie > w zakresie podstawowym w szeregach opozycjonistów. Ogólnie to jest > fest,ciekawe kto płacił za ten wystawny obiad na przedczorajszym spotkaniu > czwórki kontestatorów: SLD/SdPL/UP/PD? > > Widzisz, wystarczy tylko zmienić priorytety i już masz zupełnie inną jakość! Tak się składa, że to rządzący żyją na nasz koszt, nie - opozycja. I ja bym nawet nie miała nic przeciwko temu, gdyby ci rządzący nie pchali nas tak skwapliwie w przepaść. Z bogoojczyźnianymi hasłami na ustach. Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Re: Oj Tales1,cięzko Ci się dzionek zaczął, 05.09.06, 08:04 I po co z nim rozmawiasz? Jak Tales1 sam siebie chce przekonywać, to jego sprawa. Sondaże takie są, jak ankietowani. Dla fanatyków PISu zbyt trudne jest pytanie, dlaczego wyborcy PISu kłamią w trakcie ankietowania? Moim zdaniem, są to w duzej części osoby zakompleksione, o niskiej samoocenie, opętane myślami o wszechogarniającym "układzie". Nie ma też co popadać w samozadowolenie z powodu przewagi PO 2 punktów procentowych. Takie osobz dyiđ gosuj tak, a jutro siak. Problemem Polski jest to e PIS chce kupic ich gosz ya nasye podatki. Trzeba dalej robic swoje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gilu33 Re: Oj Tales1,cięzko Ci się dzionek zaczął, 05.09.06, 08:11 tak sobie zacząłem dziobać pisuara z samego rańca, coby zobaczyć, czy może sie coś w główce poprzestawiało we właściwym kierunku.Generalnie nie widać poprawy, pisuaryzacja móżgu to jak choroba Alzheimera,nisdzczy wszelkie komórki w mózgu pisiorczyka.Całe szczęście że pisuaryzm nie przenosi się drogą elektroniczną a jedynie za pomocą kontaktów bezpośrednich drogą kropelkową z pisuarem matką.., a raczej pisuarem Ojcem/Ojcami.. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Poznaj swojego "światłego" rozmówcę-sedesa z milet 05.09.06, 08:21 u! Kilka postów wyżej, ha, ha! A potem pokonwersujcie sobie znowu, ha, ha! Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu ****Argument co sie zowie**** 05.09.06, 08:32 tales1 napisał: > u! Kilka postów wyżej, ha, ha! > A potem pokonwersujcie sobie znowu, ha, ha! Drogi Talesie1, Czy nie zapomniałeś załączyć postów, na które zareagowałem? Ja w każdym razie nie zamierzam, ze względu na poziom chamstwa tam zawarty. Kiedys Ci tłumaczyłem, ale widać, że nadaremnie. I pozostaję przy swoim zdaniu, że z debilami się nie dyskutuje. Odpowiedz Link Zgłoś
rysiopysio tales1 - lecz sie na nogi 05.09.06, 10:39 z kogo się śmiejesz ? Z siebie się śmiejesz. PIS dactwo Ci z butów wystaje do brody. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek993 Re: Oj Tales1,cięzko Ci się dzionek zaczął, 05.09.06, 08:31 Facet z twoimi przekonaniami i mądrościami to radzę Radio Mayja a o historii to masz pojęcie jak świnia o gwaiazdach.Kolejny półanalfabeta z niedokończonym liceum. Odpowiedz Link Zgłoś
zakopane1973 Co wy chcecie od Talesa? 05.09.06, 08:23 Przypomina tylko serwisy GW-ale widzę, że nic tak nie boli jak prawda... GW nauczyła swoje pieski amnezji, żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
gilu33 Re: Co wy chcecie od Talesa? 05.09.06, 08:37 Tales nie"Przypomina tylko serwisy GW" tylko z samego rana zionie perwersyjną nienawiścią do wszystkich innych niż pisuarczykowie..wśród tych innych są : PO, Gw oraz internauci o innych niz Tales, poglądach politycznych.Obsesja Talesa,Galby i kilku podobnych pacjentów, na punkcie PO i GW, przybiera formy niepokojące.To już z aczyna wyglądać na opis choroby z podręczników Kępińskiego Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Re: Co wy chcecie od Talesa? 05.09.06, 08:42 Tales1 ostatnio zapałał do mnie jakąś formą uczucia, aż nie wiem co o tym sądzić. Pieczołowicie gromadzi moje posty, z silnym naciskiem na jedną złota myśl. Niestety obawiam się, że Tales1 jest mężczyzną i nasz związek pozostanie platoniczny. Ale zawsze miło. Odpowiedz Link Zgłoś
zakopane1973 Czy ty się czasem nie boisz, 05.09.06, 09:39 że ten Tales załomoce ci w drzwi o 5.00 rano? I w ogóle, dobrze ci się śpi? Odpowiedz Link Zgłoś
gilu33 Re: Czy ty się czasem nie boisz, 05.09.06, 09:43 biorąc pod uwagę postępującą kaczyzację i wassermanizację Polski, należy sie spodziewać, że poranne aresztowania obywateli, nie będących członkami sprawiedliwych partii i obywateli o pogladach innych niż obowiązujące w PIS- ie,staną się faktem. Idąc dalej, każdy prenumerator,czytelnik GW winien być przygotowany na pobudkę komanda pisiorczyków... Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu *****A może przyjdą z kwiatami 05.09.06, 12:55 i chrześcijańskim słowem na ustach. No co, pomarzyc nie wolno? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Oj Tales1,cięzko Ci się dzionek zaczął, 05.09.06, 11:23 gilu33 napisał: > od samego rana trza bronić jedynie słusznego kierunku- czyli kierunku na... > brak faktycznych przemian i walkę z układem. Oraz na obsadę stołków a także > szkolnictwo w zakresie podstawowym w szeregach koalicjantów.Ogólnie to jest > fest,ciekawe kto płacił za ten wystawny obiad na wczorajszym spotkaniu trójcy > koalicjantów, Jak to, kto? Ty, ja, pan, pani... My wszyscy, którzy pracujemy i odprowadzamy podatki. Odpowiedz Link Zgłoś
gilu33 Re: Oj Tales1,cięzko Ci się dzionek zaczął, 05.09.06, 13:20 ogólnie to nie mam nastroju do comiesięcznego uiszczania myta,pogłownego,dziesięciny i innych wynalazków czołowego poborcy i grabieżcy z MF-Nenemanna, na: analfabetów i kryminalistów z Samoobrony,sowieckiego endeka Frankensteina z LPR i jedyną mądrą pannę/kawalera/ co to czekała na spotkanie z oblubieńcem z lampą pełną nafty( albo też głową pełną rozumu ) zakładając że rozum w tej głowie był faktem, a nie złudzeniem.. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Sondaż ''Gazety'': PO nadal przed PiS 05.09.06, 07:51 pl.wikinews.org/wiki/Sonda%C5%BC_%22Rzeczpospolitej%22:_Tusk_wygra_w_pierwszej_turze Odpowiedz Link Zgłoś
fanki.casszanki Rosiewicz????????? 05.09.06, 07:53 www.youtube.com/watch?v=fCPdo2jd84Y&search=Kaczy%C5%84ski%20Pis Odpowiedz Link Zgłoś
ak813 Kolejny GWniany sadaz na zasadzie'chwala nas! Kto? 05.09.06, 08:03 Wy mnie a ja was' Odpowiedz Link Zgłoś
j.firkowski Spokojnie, nie jest tak źle 05.09.06, 08:04 Policzyłem i wyszło że jak dziennie 30osób włazi do PiSuaru to żeby wszyscy uprawnieni do głosowania byli członkami jedynej słusznej partii, kaczory potrzebują jakieś 2 tysiące lat. Tyle kaczki nie żyją Całe szczęście Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Spokojnie, nie jest tak źle 05.09.06, 11:44 .firkowski napisał: > Policzyłem i wyszło że jak dziennie 30osób włazi do PiSuaru to żeby wszyscy > uprawnieni do głosowania byli członkami jedynej słusznej partii, kaczory > potrzebują jakieś 2 tysiące lat. > Tyle kaczki nie żyją > Całe szczęście Skąd wiesz, że nie żyją tak długo? Lenin też jest wiecznie żywy, mogą więc i Kaczory. Tymbardziej, że wierzą w cuda. Odpowiedz Link Zgłoś
posik Sondaże i wybiórcza to jedyna pociecha dla PO 05.09.06, 08:26 Jedyna ostoja cieniasów robi co może żeby podnieść im notowania. Teraz będą atakować premiera bo niby taki agresywny, niedługo gronkiewicz zrobi spot wyborczy w jakimś hospicjum??? Odpowiedz Link Zgłoś
zakopane1973 A gdzie poparcie dla Unii Wolnościi 05.09.06, 08:25 i jej sojuszników z PZPR?? Oj, coś się frasyniuki przejechały z sojuszem. I dobrze:D Odpowiedz Link Zgłoś
the_rest fajny art był wczoraj w Dzienniku :) 05.09.06, 08:39 Ziemkiewicza. O tym jak na fali antykaczyzmu łatwo jest odwrócić uwagę od słomy wystającej z własnych butów :)). Trochę tam było o instynkcie stadnym - o tym, że powiedzenie czegoś pozytywnego o Kaczyńskich oznacza śmierć cywilną. Fajne zjawisko - jak bracie, nie mogłeś czytać książek w młodości bo np. musiałeś pasać krowy, a potem już nie miałeś czasu, bo ciężko pracowałeś - to i ty teraz możesz błysnąć. Wystarczy tylko opowiedzieć dowcip o kaczkach, wystarczy napisać na forum GW (czasem ni z gruszki ni z pietruszki), że kaczki to straszne są, i ciemniaki i głupie i w dodatku mają brzydką żonę. Odpowiedz Link Zgłoś
sothis666 zaiste, fajny :) 05.09.06, 10:06 Zaś p.Ziemkiewicz naturalnie czytał książki, jest ynteligentny i teraz chwyta wiatr w żagle, zgrabnie przeskakując nad pytaniem DLACZEGO "powiedzenie czegoś pozytywnego o Kaczyńskich" oznaczę śmierć cywilną. No, Mr.Ziemkiewicz, dlaczego...? Zamiast tego pije personalnie do głosicieli pewnej prawdy bo wie dobrze że to prawda zbyt oczywista i na nią jest za cienki w uszach. Czy p.Ziemkiewicz strzela gafę? Ależ skąd. Władza potrafi sie odwdzięczyć; choćby towarzystwem p.Michalkiewicza na antenie:) Odpowiedz Link Zgłoś
miermar Bo kaczki są zakłane cieniasy 05.09.06, 12:48 Popatrz jak kaczki są postrzeaga ne w europie i świecie. Więc to się chyba zrobiła fobia światowa. Fajne info o nich podają w stanach. Poza tym to zakłamane karły, nie widzę żeby PIS choć jedną obietnicę przedwyborczą spełniał, nie mówiąc o tanim państwie, które zmienili na solidarne co znaczy, że ja pracujący będę tyrał na nierobów. Przypomnę tylko jak Kaczuchy mówiły że lepera do władzy nie dopuszczą, a co jest teraz - leper wicepremier. Kłamkaczuchy. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_bzyku Re: Sondaż ''Gazety'': PO nadal przed PiS 05.09.06, 08:44 Gazeto, te wasze sądaże to wy sobie możecie w d.......wsadzić Odpowiedz Link Zgłoś
evald Re: Sondaż ''Gazety'': PO nadal przed PiS 05.09.06, 08:57 Nie czytaj. Dla takich osob jak ty, co GW nie napisze to i tak bedzie zle, wiec sluchaj RM i ogladac TV Trwam itp i nie wchodz na GW - po co masz sie denerwowac. To szkodzi twojej kondycji psychicznej (i tobie podobnym tez)... Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Sondaż ''Gazety'': PO nadal przed PiS 05.09.06, 11:52 jola_bzyku napisała: > Gazeto, te wasze sądaże to wy sobie możecie w d.......wsadzić Kiedy ty i podobni tobie zwolennicy PiS nauczycie się polskiej ortografii? Odpowiedz Link Zgłoś
gw_ubecja44 To jeszcze PZPR (SLD) i PD nie prowadzą? 05.09.06, 09:00 w sondażu Gazety? Dziwne, moze jakas pomylka. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Sondaż kłamliwy - w prawdziwym zawsze górą PiS 05.09.06, 09:06 Przecież to już dawno wiemy od kaczego komanda na gazeta.pl - nawet jak komuna miała 41% w wyborach, to i tak prawdziwy był tylko sondaż, w którym wygrywał PiS. Dowód tej tezy PiS przeprowadził bojkotując wówczas różne prawybory, np. we Wrześni. Dlaczego więc ogłasza się wyniki tych sondaży, w których PiS nie prowadzi? Przecież to jest jawne znęcanie się nad kaczym komandem, co jest zabronione przez prawo nawet w stosunku do zwierząt! Trzeba publikować tylko te, w których PiS prowadzi. Wtedy sondaże zostaną uznane za w miarę prawdziwe (będzie co najwyżej trochę marudzenia, że przewaga niedostateczna) i zapanuje wreszcie upragniony przez ciemny lud pokój społeczny. Odpowiedz Link Zgłoś
7em żenujące 05.09.06, 09:18 ale w sumie to dobrze. wszystkich których popiera i forsuje Gazeta Wyborowa w bliższej przyszłości trafia szlag. RIP PO. siedem Odpowiedz Link Zgłoś
maria-anna Sondaż ''Gazety'': PO nadal przed PiS 05.09.06, 09:29 I bardzo dobrze. Tak trzymac i deptać PiS-owi" po piętach". Odpowiedz Link Zgłoś
sothis666 wygrać z PiS jest dziecinnie łatwo. 05.09.06, 09:45 Starczy raz dziennie w krótkim spocie puszczac mix wypowiedzi Kaczyńskich z ostatniego roku. Nawet komentarz zbędny. O lepperze-agencie, giertychu, koalicji... Tylko zadbać by ludzie sobie to uswiadomili (bo nie do każdego dociera). Taka dawka bzdur i autokompromitacji powali każdego poza moze rydzykiem;) PO w poprzedniej kampanii pograła jak ten profesor łaciny co powiedział że spotkawszy lwa na pustyni wskazałby i powiedział LEO. A potem zdziwieni że im coś głowy odgryzło. Na neandertalczyków jest tylko jedna metoda - załadować i między oczy. I oby sie zamek nie zaciął. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 No patrz, a Tusk przegrał. Nawet nie dziecko jest? 05.09.06, 15:08 Pampersy na pupcię, zupki Gerbera do buźki i...czekać na wzrost! jak dorośnie, niech wystartuje na prezydenta! Odpowiedz Link Zgłoś
terazpolka Re: Sondaż ''Gazety'': PO nadal przed PiS 05.09.06, 09:39 Widzę,że tężeją również głowy tych, którzy dają się nabrać na demagogiczne hasła parti rządzącej. Niestety w dzisiejszych czasach inteligencja nie jest w cenie, byle obiecanka i ludzie dają sie omamić... szkoda.... Mam nadzieję, że notowania wszystkich partii opozycyjnych będą wzrastać, to jedyny ratunek na odbicie się od dna i nadzieja na zachowanie pełni demokracji. Co do PRL to dla niektórych, teoria spisku będzie istnieć jescze przez kolejne sto lat. Aż duszno się w Polsce robi... A ja mam dosyć rozliczeń i demagogii i zawracania do przeszłości, tylko chciałabym normalnie żyć, w normalnym kraju tu i teraz... A historią niech się zajmą historycy... i tylko oni... Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Wszystkie glony jednokomórkowe łączcie się w jedną 05.09.06, 09:43 Wszystkie glony jednokomórkowe łączcie się w jedną gastrulę o wyglądzie buraka! Jeszcze przed wyborem! Na twej ulicy nie ma gnojowicy, ale po apelu kaczycy, katolewicy? Ze wsparciem prezydenka, nurem w stronę denka. Wyborcze zwiastowanie i jest bulgotanie! Dla moherów i Solidarności jest gołąbkiem pokoju, a dla mnie ze swoim leppem jest głąbem w gnoju! Nie urośnie za Tuska na świnię półtuszka. Oczywiście też kacza i leppiejoprostacza! Czarna zawiesina! Patrz jak jestem wypasiony, w życiu miałem już trzy żony. Dzieci mamy ze trzy kopy. My od poczynania chłopy. Bo my Żydzie jemy wieprze. Ty jedz g-wno, tobie lepsze! Patrz jak jestem wypasiony, bo chcę składek wciąż z ambony. Kombinować muszę z seksem, co nie wieje mi z refleksem. Bo my Żydzie jemy wieprze. Ty jedz g-wno, tobie lepsze! Patrz jak siedzę obok laski, cała sala krawat w paski. Głośno szczeka Marek Burek na czerwonych parę skórek. Bo my Żydzie jemy wieprze. Ty jedz g-wno, tobie lepsze! Patrz jak jestem wypasiony, a po co mi jakieś żony. Złodziej to wieczna dziewica, teraz, zawsze ma dziedzica. Bo my Żydzie jemy wieprze. Ty jedz g-wno, tobie lepsze! Niespasiony, mądry taki, takie tylko są Żydziaki. Bo to przez nich Kaśka w ciąży, jej mąż za mną z nożem krąży. Za to Żydzie cię wypieprzę, żyć u obcych tobie lepsze! (ref.)Pasą się, pasą na tej biednej Polsce nazikatolicje pogrom zwiastujące. Kłamią i kłamią przeróżniaste szuje, z takimi dobra w Polsce nie zbuduje! Sam płonę ze wstydu i odpalę jak pożoga! Odpowiedz Link Zgłoś
ogromnejadra Wieszczyłem rychły koniec tej efemerydy partyjnej! 05.09.06, 09:45 hurra!! Odpowiedz Link Zgłoś
pytong1 Wyniki sondaży są z góry znane .... 05.09.06, 09:52 zwłaszcza, jeśli sporządza je PBS. Zawsze prowadzi PO, niezależnie od tego, kto naprawdę prowadzi ... Zupełnie jak w Casablance-aresztować tych co zwykle:-) Odpowiedz Link Zgłoś
leszek993 Re: Wyniki sondaży są z góry znane .... 05.09.06, 09:57 A ja mam jedno pytanie do pejsowego towarzystwa na tym forum" czy byliście jewreje dzisiaj w bożnicy????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
hepowy Re: Wyniki sondaży są z góry znane .... 05.09.06, 10:03 leszek993 napisał: > A ja mam jedno pytanie do pejsowego towarzystwa na tym forum" czy byliście > jewreje dzisiaj w bożnicy????????????????? Chcesz dyskutować na forum za pomocą takich postów? Wiedz, że dajesz nimi jedynie wyraz swojej intelektualnej miernoty. Odpowiedz Link Zgłoś
tjbykowicz czy Twoj post wynika z tego, ze masz zly dzien,czy 05.09.06, 10:15 to jakis bardziej dlugofalowy problem? i co pytanie "czy byliście jewreje dzisiaj w bożnicy?????????????????" ma wspolnego z sadazem gazety? Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Wyniki sondaży są z góry znane .... 05.09.06, 11:58 leszek993 napisał: > A ja mam jedno pytanie do pejsowego towarzystwa na tym forum" czy byliście > jewreje dzisiaj w bożnicy????????????????? Wychodzą Chaim ze Saulem z bożnicy. Jeden pyta drugiego: - A ja słyszałem, że ty chodzisz również do kościoła? - Tak, ale tylko na sumę. - No jeśli to tylko duża suma, to wszystko w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
hepowy Re: Wyniki sondaży są z góry znane .... 05.09.06, 10:12 pytong1 napisał: > zwłaszcza, jeśli sporządza je PBS. Zawsze prowadzi PO, niezależnie od tego, kto > naprawdę prowadzi ... Zupełnie jak w Casablance-aresztować tych co zwykle:-) Radzę ci jak najprędzej udać się do okulisty. Jak już wrócisz, zaopatrzony w nowe okulary, to przyjrzyj się grafice znajdującej się w komentowanym artykule. Ciekawi mnie, czy dalej będziesz twierdził, że w sądażach PBS zawsze prowadzi PO. Odpowiedz Link Zgłoś
tjbykowicz A co to ma za znaczenie? 05.09.06, 10:21 rownie dobrze mozna dyskutowac o tym, czy w czwartek 14 wrzesnia bedzie padac czy nie Odpowiedz Link Zgłoś
lolovaxman a pytane są zawsze te same osoby ? 05.09.06, 10:26 acha... a pytane są zawsze te same osoby jak mniemam...? intrygujące, że sondaże Wybiórczej zawsze sprzyjają PO... :P Odpowiedz Link Zgłoś
j_mat Perwersyjny związek 05.09.06, 10:29 Relacja mileta_z_sedesu, i talesa_z_pisuaru odzwierciedla w miniaturze więzy chorobliwego uczucia łączące PO i PiS. Mimo oficjalnego rozstania oba ugrupowania (i ich zwolennicy) nadal nie mogą bez siebie żyć. Stąd tylu zwolenników PiS-u na tym forum (a swoją drogą - czy mają jakieś własne, poza ostatecznością, jaką jest blog na onecie?), masochistycznie wystawiających się na łatwe argumenty adwersarzy popierających PO. Współczuję im (tym pierwszym), bo mają naprawdę trudne zadanie broniąc sprawy ewidentnie przegranej. I ta niespełniona miłość, naznaczona u samego początku piętnem tragizmu. A wszystko z tego przerostu ambicji, że niby "sam sobie poradzę". I co? Nie dało się. Na złość PO zaczęło się kokietować, to samoobronę, to ligę, to psl nawet. Wydawało się - nic poważnego. Tylko wstępne pieszczoty - i spojrzenie spod oka na PO, czy widzi. Ale w pewnym momencie sprawy zaszły za daleko i już trudno się było wycofać. I nagle okazało się, że to już nie jest ten sam PiS, co na początku, tylko jakiś złajdaczony. A było się nie puszczać z tymi zdzirami z SO i LPR! I teraz co? PiS robi dobrą minę do złej gry, brnąc coraz dalej i winę za swoje kurestwo zrzuca na PO. A Platforma nie pozostaje mu dłużna i odgryza się coraz agresywniej, choć w głębi duszy chyba współczuje marnotrawnemu. Może jak osiągnie dno, opamięta się wreszcie i okaże trochę pokory. Wtedy może pojawi się szansa na nowy związek "po przejściach" i "z przeszłością", o ile nie zajdą rzeczy nieodwracalne... Odpowiedz Link Zgłoś