Dodaj do ulubionych

Balcerowicz: Nie stanę przed komisją ds. banków

• krzysztofzchojnic No i dobrze 09.09.06, 23:56
      Trzeba dac inkwizytorom nauczke. Profesor Balcerowicz najlepiej sie do tego
      nadaje.
      • todundliebe Re:To geniusz 10.09.06, 00:03
        Balcerowicz, jest geniuszem, dzięki któremu nad Wisłą jest ekonomicznie
        (dobrobytowo) wszystko w porządku, prócz tych kilkunastu milionów ludzi, którzy
        przed końcem każdego miesiąca nie mają czym karmić swych dzieci, ale przecież to
        tłuszcza, którą elita nie musi sobie zawracać zadu.
    • halfliner ZChn-owskich, PC-owskich czy też wszelkich innych 10.09.06, 00:02
      pozdr
      • halfliner gnojków mężowi stanu powinni olewać, ponieważ 10.09.06, 00:05
        pozdr
      • halfliner dupków olewać należy boć swołoczą są obrzydliwą. 10.09.06, 00:08
        pozdr
    • januszz4 Balcerowicz za kratki 10.09.06, 00:12
      Balcerowicza za kratki, rozpędzić Radę Polityki Pieniężnej, zawiesić
      wymienialność złotówki, przywrócić złotego dewizowego, reaktywować sklepy PKO,
      zabronić handlu walutą, przywrócić bony PKO, NBP podporządkować Wytwórni
      Papierów Wartościowych, itd. - to są tajne elementy programu gospodarczego
      rządzącej Koalicji.
      • amanasunta53 Re: Balcerowicz za kratki 10.09.06, 00:24
        I jeszcze trochę valium ,dla Ciebie.

januszz4 napisał:

> Balcerowicza za kratki, rozpędzić Radę Polityki Pieniężnej, zawiesić
        > wymienialność złotówki, przywrócić złotego dewizowego, reaktywować sklepy PKO,
        > zabronić handlu walutą, przywrócić bony PKO, NBP podporządkować Wytwórni
        > Papierów Wartościowych, itd. - to są tajne elementy programu gospodarczego
        > rządzącej Koalicji.
        • januszz4 Re: Balcerowicz za kratki 10.09.06, 00:45
          amanasunta53 napisała:

> I jeszcze trochę valium ,dla Ciebie.
          >
          Valium to nam sie wszystkim przyda, jak za euro będziemy płacić 8 zł. albo i
          więcej.
          • amanasunta53 Re: Balcerowicz za kratki 10.09.06, 01:35
            Już mieliśmy płacić Rokita ostrzegał w listopadzie 2005!I sprawdziło sie tak jak
            wszystkie prognozy inflacyjne Pana Profesora.

januszz4 napisał:

> amanasunta53 napisała:
            >
            > > I jeszcze trochę valium ,dla Ciebie.
            > >
            > Valium to nam sie wszystkim przyda, jak za euro będziemy płacić 8 zł. albo i
            > więcej.
            • alterpars swolocz w rzadzie nalezy olewac 10.09.06, 03:44
              brawo PAnie PRofesorze...wreszcie ktos Kaczkom pokazuje co trzeba robic z ich
              rezimem-OLEWAC
    • me-e tow.balcerowicz odmawia... 10.09.06, 00:18
      ...pozbawieniem polski bankow przez uklad...powinna zajac sie
      prokuratura...sprzedane za bezcen ...o najwyszych kosztach uslug na swiecie...a
      pozatym kto przyspawal balcerowicza...uklad byl na to za slaby...wiec mysle ,ze
      balcerowicza do bylego polskiego sytemu bankowego przyspawala
      miendzynarodowka...bolszewicko-liberalna...
      • me-e gdyby on tak partii...odmowil... 10.09.06, 00:26
        ...alez skad...partia to byla dla niego ...kariera matka...a jaka funkcje
        pelnil tow. balcerowicz w pzpr...?
        • vinc0 Re: gdyby on tak partii...odmowil... 10.09.06, 00:34
          me-e napisał:

> ...alez skad...partia to byla dla niego ...kariera matka...a jaka funkcje
          > pelnil tow. balcerowicz w pzpr...?

----
          Oświeć mnie proszę,co robił tatko bliźniaków w tamtych czasach?
          • me-e Re: gdyby on tak partii...odmowil... 10.09.06, 00:51
            ...chlopie...trzymaj temat...a tak na marginesie...czy dekomunizacja
            dosiegnie...balcerowicza jako wysokiego funkcjonariusza terrorystycznej
            organizacji...pzpr
            • vinc0 Re: gdyby on tak partii...odmowil... 10.09.06, 00:57
              me-e napisał:

> ...chlopie...trzymaj temat...a tak na marginesie...czy dekomunizacja
              > dosiegnie...balcerowicza jako wysokiego funkcjonariusza terrorystycznej
              > organizacji...pzpr

---
              Tak cie razi pzpr-owska przeszłość Balcerowicza,a tatko bliźniaków wykładał
              marsizm i leninizm ,i był członkiem pzpr.
              • me-e Re: gdyby on tak partii...odmowil... 10.09.06, 01:11
                ... dziadkami zajmiemy sie pozniej...wpierw wysocy funcjonariusze zbrodniczej
                organizacji pzpr...pelniacy wysokie funkcje w trzeciej...a z tego co sie
                orientuje...to ojciec kaczynskiego wlaczyl w AK...w powstaniu
                warszawskim...wiec jak wrog ludu...mogl wykladac ...marksa i lenina...oszczerco
                • vinc0 Re: gdyby on tak partii...odmowil... 10.09.06, 01:19
                  No tak ,był w AK .Ciekawe co na to jego koledzy z AK?
                  Pewnie byli szczerze uszczęśliwieni jego honorową postawą?
                  Od AK do PZPR,droga każdego szanującego się oficera.
                  • me-e Re: gdyby on tak partii...odmowil... 10.09.06, 01:32
                    ...spadaj koltunie bolszewicki...i zajmij sie szmajdzinskim...
                    • alterpars Falsecik Zawisza do budy i czekac 10.09.06, 03:42
                      ..pokornie
                      • me-e dekomunizacja... 10.09.06, 04:00
                        ...was czeka wysocy raga terrorysci z organizacji przestepczej...pzpr
                        • alterpars Re: dekomunizacja... 10.09.06, 04:20
                          popatrz a ja mam 30 lat i jakos marne szanse zebym sie na PZPR zalapal a mimo to
                          uwazam ze falsecik Zawisza piesek kaczynskich w budzie na Profesora musi czekac....
                          • me-e Re: dekomunizacja... 10.09.06, 04:29
                            ...wlasnie co z klonami ?
                            • alterpars Re: dekomunizacja... 10.09.06, 04:41
                              ??? zawisza rozmnaza sie przez klonowanie sugerujesz???
                              • me-e Re: dekomunizacja... 10.09.06, 04:51
                                ...skad, to nie bylo tak ...rudy
                                • alterpars Re: dekomunizacja... 10.09.06, 04:53
                                  piles nie pisz ale woda to pokarm motlochu....
                          • prebus11 Rodzina Kaczyńskich ma trzy psy 10.09.06, 16:47
                            Rodzina Kaczynskich ma trzy psy. Wnuczka ma sie z kim bawic w ogrodzie.

Jeden pies wabi sie Jacek, rasa Bulterier

Drugi pies wabi sie Artur, rasa American Pit Bull Terrier (Pitbull)

Trzeci pies wabi sie Antoni, rasa Rottweiler
    • jaza01 Brawo Panie Leszku 10.09.06, 00:35
      Dzieki ze Pan tak postapil.Kaczory chca zniszczyc wszystko,wyjdzie na to ze
      cala Solidarnosc to tylko oni,prawi sprawiedliwi i solidarni.Smiechu
      warte.Razem z ojcem Dyrektorem i swoim elektoratem powinni smazyc sie w PIKLE.
      • me-e Re: Brawo Panie Leszku...nie stawiamy sie na... 10.09.06, 00:52
        ...wezwania, prawo to ty ...tow.balcerowicz...
      • januszz4 Re: Brawo Panie Leszku 10.09.06, 00:56
        jaza01 napisała:

> Dzieki ze Pan tak postapil.Kaczory chca zniszczyc wszystko,wyjdzie na to ze
        > cala Solidarnosc to tylko oni,prawi sprawiedliwi i solidarni.Smiechu
        > warte.Razem z ojcem Dyrektorem i swoim elektoratem powinni smazyc sie w PIKLE.

A może to całe towarzystwo powinno trafić do specjalnego rezerwatu, gdzie
        mogłoby realizować swoje pomysły i eksperymenty polityczne, finansowe, prawne i
        społeczne. Wydzielić im i ogrodzic działkę 500 ha, niech tam sobie zorganizują
        własny Sejm (koniecznie bez posłów mniejszości narodowych, bo takowych tam nie
        będzie).
    • kelob3 złodziej przed sąd = brudna propaganda 10.09.06, 01:17
      w imie boze -dekomunizacja ale pewnie POszczekaja troche i na tym sie skonczy-szkoda
    • apoplaws Panie Profesorze, jestem z Panem 10.09.06, 01:19
      Podjął pan najwyższe wyzwanie, jakie może sobie postawić ekonomista i w
      przeciwieństwie do wielu, zwieńczył je Pan sukcesem. Zatrzymał Pan katastrofę i
      dał przykład innym krajom jak się to robi.
      Nigdy nie było panu łatwo. Tępi ludzie, od których zaroiło się w polityce - taka
      cena demokracji - próbowali i próbują nadal kupić sobie głosy, kosztem
      oczerniania Pana nazwiska. Proszę się nie poddawać.
      Ta "komisja" to nic innego jak zwykły medialny cyrk. Propagandowy reality show,
      igrzyska zorganizowane dla sprzedania głupim ludziom wygodnego dla nich fałszu,
      i kupienia kilku kolejnych głosów.
      Prawo, sprawiedliwość, rozsądek zostały za drzwiami. Dziś chcą z Pana i
      wszystkich wartości wymienionych w poprzednim zdaniu, uczynić narzędzie do
      zdobycia totalitarnej władzy, ludzie nie dorastający Panu do pięt.
      Na Pana miejscu postąpiłbym tak samo. Jestem z Pana postawy dumny.
      • vinc0 Re: Panie Profesorze, jestem z Panem 10.09.06, 01:27
        apoplaws napisał:

> Podjął pan najwyższe wyzwanie, jakie może sobie postawić ekonomista i w
        > przeciwieństwie do wielu, zwieńczył je Pan sukcesem. Zatrzymał Pan katastrofę i
        >
        > dał przykład innym krajom jak się to robi.
        > Nigdy nie było panu łatwo. Tępi ludzie, od których zaroiło się w polityce - tak
        > a
        > cena demokracji - próbowali i próbują nadal kupić sobie głosy, kosztem
        > oczerniania Pana nazwiska. Proszę się nie poddawać.
        > Ta "komisja" to nic innego jak zwykły medialny cyrk. Propagandowy reality show,
        > igrzyska zorganizowane dla sprzedania głupim ludziom wygodnego dla nich fałszu,
        > i kupienia kilku kolejnych głosów.
        > Prawo, sprawiedliwość, rozsądek zostały za drzwiami. Dziś chcą z Pana i
        > wszystkich wartości wymienionych w poprzednim zdaniu, uczynić narzędzie do
        > zdobycia totalitarnej władzy, ludzie nie dorastający Panu do pięt.
        > Na Pana miejscu postąpiłbym tak samo. Jestem z Pana postawy dumny.

------

Ja też jestem dumny i trzymam kciuki za Pana.
        Jak nie Pan to kto?
      • amanasunta53 Re: Panie Profesorze, jestem z Panem 10.09.06, 01:30
        Z tą ,,totalitarną władzą ''to już przegięcie!Ile par butów Pana Profesora ...
        pozostało Ci do wyliznia?
        Jutro będzieo Balcerowiczu zapraszam amanasunta.blox.pl/html
        apoplaws napisał:

> przeciwieństwie do wielu, zwieńczył je Pan sukcesem. Zatrzymał Pan katastrofę i
        >
        > Nigdy nie było panu łatwo. Tępi ludzie, od których zaroiło się w polityce - tak
        > a
        > Ta "komisja" to nic innego jak zwykły medialny cyrk. Propagandowy reality show,
        > igrzyska zorganizowane dla sprzedania głupim ludziom wygodnego dla nich fałszu,
      • amanasunta53 Re: Panie Profesorze, jestem z Panem 10.09.06, 01:33
        Późną nocą budzą sie upiory!

apoplaws napisał:

>
        > a
        • apoplaws Re: Panie Profesorze, jestem z Panem 10.09.06, 01:48
          > Późną nocą budzą sie upiory!
          Jak kładąc się spać nie zgasiśz światła i położysz ozdobione tipsami paluszki na
          kołderce, obiecuję, że Ci się nie przyśnię...
          • amanasunta53 Re: Panie Profesorze, jestem z Panem 10.09.06, 02:03
            A jak mi sie Balcerowicz przysni?O Boże nie!

apoplaws napisał:

> > Późną nocą budzą sie upiory!
            > Jak kładąc się spać nie zgasiśz światła i położysz ozdobione tipsami paluszki n
            > a
            > kołderce, obiecuję, że Ci się nie przyśnię...
          • amanasunta53 Re: Panie Profesorze, jestem z Panem 10.09.06, 02:08
            A tym,,totataryzmem'' to jednak przesadziłeś.Dobranoc.
            apoplaws napisał:

> > Późną nocą budzą sie upiory!
            > Jak kładąc się spać nie zgasiśz światła i położysz ozdobione tipsami paluszki n
            > a
            > kołderce, obiecuję, że Ci się nie przyśnię...

• apoplaws Re: Panie Profesorze, jestem z Panem 10.09.06, 02:27
              Dobranoc.
              • alterpars i co Zawikaczki-doprowadzicie sila??? 10.09.06, 02:33
                buahaha czekam az wywala Polske z UE.....dziwie sie Panie Profesorze ze sie Panu
                chce cokolwiek dla tego narodu zrobic
            • majster_g Re: Panie Profesorze, jestem z Panem 10.09.06, 05:49
              amanasunta53 napisała:

> A tym,,totataryzmem'' to jednak przesadziłeś.

tentataryzm
              tomtadratyzm
              tipstotalny

Skad Ci sie ta radosna tworczosc bierze?
              Twoje wypowiedzi zawsze wprawiaja mnie w stan oszolomienia.
              To chyba z tej Twojej deklaracji, ze jestes zwolennikiem PISu a przeciwnikiem
              nacjonalistow i popaprancow. Jak mozesz zyc w takiej rzeczywistosci?
              • amanasunta53 Re: Panie Profesorze, jestem z Panem 10.09.06, 10:03
                Nie jesteś odosobniony.Wielu chłopów jest oszołomionych, jak mnie pozna.Te tipsy
                albo dobry lakier na paznokciach bardzo pomagają. Zawsze myśłałam ,że chłopy to
                tylko oceniają babę oczami.Dziękuję za miły komplement.
                • majster_g Re: Panie Profesorze, jestem z Panem 10.09.06, 13:21
                  Dobrze. Niech bedzie, ze komplement. Ale mam prosbe: Pisz kilka slow wiecej, bo
                  ja nie chwytam Twoich parabol, przenosni, drwin itd. Pewnie wiele osob moze to
                  samo zarzucic mojej pisaninie (to niech sie wypowiadaja jak ja w tej chwili)
                  ale to nie powstrzyma mnie przed moja prosba do Ciebie. Pisz wyraznie co chcesz
                  powiedziec. Chce Twoja mysl wyluskac. I na koniec: jak to robisz, ze lubisz
                  PIS? Bo nie ma nic innego do lubienia? To bym zrozumial.

I na koniec: co ma Jarocin do nihilizmu?
      • prebus11 Re: Panie Profesorze, jestem z Panem 10.09.06, 17:06
        Ja tez postapilbym tak samo.
        Przypomne troche historii:
        Pan premier Mazowieck szukal ekonomisty, ktory opracuje program reform
        gospodarczych. Rozmawial z kilkoma ekonomistami i kazdy mu odmawial.
        Pan Balcerowicz mial propozycje pracy w Anglii, dosc spokojna przyszlosc, ale
        jednak zostal i podjal sie trudnego zadania.

Co teraz bedzie robil Pan Balcerowicz po 1.01.2007r ?
        Sugeruje powrot do polityki, jesli tylko zdrowie na to pozwala. Najwyzszy czas
        zaczac uswiadomic spoleczenstwu jakie zagrozenia niosa rozwiazania populistyczne
        w gospodarce.
    • m.acie.k NBP nie jest Balcerowicza ani nikogo innego 10.09.06, 03:07
      to instytucja w służbie Polaków... nie własnych ambicji.
      Premier i Prezydent Polski mają prawo w imieniu narodu rządać... poprzez
      odpowiednie organy wyjaśnień. Jak kolwiek to brzmi premierem i prezydentem nie
      będa zawsze Bracia Kaczyńscy, a i Pan Balcerowicz wiecznie nie będzie prezesem
      NBP. Prawdą jest, wola zgormadzenia i legitymacja tej woli - w dniu
      dzisiejszym - PIS. Pan Prof. Leszek Balcerowicz zapomina o swojej PZPRowskiej
      przeszłości. Skoro wtedy było dobrze jak Ktoś kontrolował... nawet jeśli z
      Moskwy, to dziś z Warszawy nie jest, aż tak wielkie Zło. Ps. UW -
    • australopitecus Balcerowicz: Spodziewam się brudnej propagandy 10.09.06, 03:35
      Panie profesorze madrzy ludzie sa po panskiej stronie, a o opinie glupcow i tak
      dbac nie warto.
      • amanasunta53 Re: Balcerowicz: Spodziewam się brudnej propagand 10.09.06, 03:51
        australopitecus napisał:

> Panie profesorze madrzy ludzie sa po panskiej stronie, a o opinie glupcow i tak
        >
        > dbac nie warto.

Kiedy zszedłeś z drzewa?A może masz kompa na gałęziach?

Australopithecus afarensis - australopitek, którego najstarsze znane szczątki
        datowane są na 3,6 mln lat. Znaleziono je w Etiopii i Tanzanii. Miał szeroką
        miednicę, wysklepioną stopę, paluch u stopy zrównany z innymi palcami, kciuk
        przeciwstawny, ramiona były długie, a pojemność mózgu wynosiła ok. 600 cm3. A.
        afarensis był roślinożercą o niskiej, krępej budowie.

Liczne szczątki A. afarensis znaleziono w Afryce wschodniej, ale niektórzy
        badacze uważają, że nie wszystkie ze znalezionych skamieniałości faktycznie
        należy przypisać temu gatunkowi. Najsłynniejszą i raczej niebudzącą kontrowersji
        przedstawicielką A. afarensis jest "Lucy".

Kontrowersje wzbudza też kwestia, czy A. afarensis był aby na pewno gatunkiem
        naziemnym; wiele cech budowy wskazuje, że mógł dużą część czasu spędzać na drzewie.
      • amanasunta53 Re: Balcerowicz: Spodziewam się brudnej propagand 10.09.06, 04:10
        australopitecus napisał:

> Panie profesorze madrzy ludzie sa po panskiej stronie, a o opinie glupcow i tak
        >
        > dbac nie warto.

Nalezysz do grupy mądrych.Nie dziwota 600 cm3 mózgu to nie byle co!I mnie za te
        teksty nie zjesz.

Australopithecus afarensis - australopitek, którego najstarsze znane szczątki
        datowane są na 3,6 mln lat. Znaleziono je w Etiopii i Tanzanii. Miał szeroką
        miednicę, wysklepioną stopę, paluch u stopy zrównany z innymi palcami, kciuk
        przeciwstawny, ramiona były długie, a pojemność mózgu wynosiła ok. 600 cm3. A.
        afarensis był roślinożercą o niskiej, krępej budowie.

Liczne szczątki A. afarensis znaleziono w Afryce wschodniej, ale niektórzy
        badacze uważają, że nie wszystkie ze znalezionych skamieniałości faktycznie
        należy przypisać temu gatunkowi. Najsłynniejszą i raczej niebudzącą kontrowersji
        przedstawicielką A. afarensis jest "Lucy".

Kontrowersje wzbudza też kwestia, czy A. afarensis był aby na pewno gatunkiem
        naziemnym; wiele cech budowy wskazuje, że mógł dużą część czasu spędzać na drzewie.
        • majster_g Re: Balcerowicz: Spodziewam się brudnej propagand 10.09.06, 05:36
          Zapomnialas podac zrodlo:
          pl.wikipedia.org/wiki/Australopithecus_afarensis
    • me-e spodziewa sie brudnej propagandy... 10.09.06, 03:58
      ...w tow. balcerowiczu odezwalo sie wczoraj...czym tow. nasiaknie za mlodu...w
      starosci ...ukazuje...tow. barcelorowicz wyczol ...spisek...wszytkiemu winii
      cyklisci...
    • me-e balcerowicz ...ukryl sie w banku 10.09.06, 04:11
      ...opozycjonista...wlczacy z rezimem...normalnie jak za mlodych towarzysza
      balcerowicza lat...chodzcie z balcerowiczem...dzis nie bija...
      • alterpars doprowadzcie sila buahahahaha 10.09.06, 04:21
        wtedy swiat pozna cale oblicze rezimu kaczynskich
        • me-e tak robiliscie... 10.09.06, 04:26
          ...a dzisiaj w trzeciej ukrywacie sie w ...bankach
          • alterpars Re: tak robiliscie... 10.09.06, 04:28
            juz ci mowilem za mlody jestem zeby byc w pzpr nieboszczka padla zanim moglbym
            do niej wstapic...a mimo to gardze falsecikiem Zawisza....ktory albo doprowadzi
            sila profesora albo pozostanie szczekajacym kundlem.
            • me-e Re: tak robiliscie... 10.09.06, 04:33
              ...widzisz...a mimo to...gen ci sie odezwal...a do zawiszy sie nie...umywasz
              • alterpars Re: tak robiliscie... 10.09.06, 04:39
                chorych genow to ty u siebie w rodzinei poszukaj....albo u falsecika
                zawiszy....(powiedzialbym farinelli naszych czasow)
                • me-e Re: tak robiliscie... 10.09.06, 04:50
                  ...macie, wiekopomne objecia nie tylko genowe...ale te wasze czasy w polsce sie
                  juz nie...wroca
                  • alterpars Re: tak robiliscie... 10.09.06, 04:54
                    jak to my? ja w rodzinie nie mialem komunistow ale ty pewnie tak jak giertych i
                    lepper chcesz sie odciac od korzeni....
    • uomonuovo de minimis non curat Balcerowicz :-) 10.09.06, 04:28
      "I to jest prawda to jest fakt dziewczecy urok wdziek i aaah, i chyba sami
      wiecie...." :-)
      • me-e ale nie prawo i sprawiedliwosc... 10.09.06, 04:36
        ...i tu tow. ma pecha...
        • alterpars lewe prawo i sprwiedliwosc kalego 10.09.06, 04:40
          rezim kaczynskich do rozliczenia za piec latek
          • me-e dekomunizacja...czy o tym prawisz... 10.09.06, 04:46
            ...tego po was mozna bylo sie spodziewac...i jakos tak sie zlozylo,
            ze ...tolerancja was opuscila zaraz...po okraglum stoliku...
            • alterpars piles motloszku? 10.09.06, 04:55
              a co masz do okroglego stolu -gdyby go nie bylo nadal uslugiwalbys swoim
              sowieckim PAnom
              • me-e ty chyba sie napiles... 10.09.06, 04:59
                ...panow twych sowieckich...obalil regan...czytaj mur brlinski ...czy ty
                uwazasz napity...ze w srodku europy po obaleniu mura b...bylby ciagle w polsce
                wasza armia...niczym na bialorusi...walesa by was ...zadziobal
                • alterpars Re: ty chyba sie napiles... 10.09.06, 05:20
                  nas? oj chyba miales w rodzinie komuniste ze tak sie wypierasz
                  • me-e Re: ty chyba sie napiles... 10.09.06, 05:33
                    ...juz tak sie nie podlizuj
                    • alterpars Re: ty chyba sie napiles... 10.09.06, 05:53
                      oj komuszku komuszku genetyczny
    • neiden barcelowicz. 10.09.06, 04:38
      w wypadku jezeli barcelowicz sie nie stawi przed komisja .nakaz aresztowania
      bedzie konicznoscia.jemu sie wydaje ze w dalszum ciagu zyje w systemie
      komunistycznym.-nam wszystko wolno.
      • alterpars tluk sie wypowiedzial 10.09.06, 04:52
        hahaha ja bym nawet chcial zeby rezim kaczynskich sie do konca skompromitowal
        takim nakazem.....euro po 20 pln i w zasadzie kompletna izolacja Polski
        pozwolilyby Polakom przejrzec na oczy (moze bo tam juz niewielu rozsadnych zostalo)
        • me-e rozwoj gospodarki...wolnosc slowa... 10.09.06, 05:02
          ...za magistra tak nie bylo...chora golen dajmy na to byla cenzurowana...a i
          przez to gospodarka kulala...
    • pmonroe Balcerowicz ma nietega mine, fundacja to afera 10.09.06, 04:57
      Kazde dziecko wie ze wiekszoc fundacji to zlodziejstwo.
      jak to pracuje ? W prosty sposob.
      Zakladasz fundacje. Glosisz gornolotne hasla ( pomoc dla sierot, chorych,
      powodzian, itp,itd ).
      Pierwsza czesc afery, to ze firmy datkujace dla fundacji odpisuja sobie to od
      podatku.
      Zatem do budzetu panstwa idzie mniej pieniedzy ( bo firma ofiarujaca datek, po
      odpisaniu datku od podatku odprowadza mniej podatku ).
      Druga czesc oszustwa to kierownictwo fundacji obdziela sie "wysokimi kosztrami
      prowadzenia fundacji ". Wspaniale wyposazone biura, super pensje kierownictwa,
      podroze sluzbowe do malowniczych zakatkow kraju lub swiata, o sluzbowych
      samochodach i obiadach nie wspominajac.
      Fundacje czesto tez sluza jako pralnie pieniedzy.
      Na "zaszczytne cele " fundacji idzie znikomy procent uzyskanych datkow, glownie
      tylko po to zeby bylo na papierze, ze cos ta fundacja jednak robi.

Zagadka: ktora ze znanych Polek zasiadala w ostatnich latach na kierowniczych
      stanowiskach w wielu fundacjach ?
      podpowiedz ( zona bylego prezydenta A.Kwasowatego)
      • alterpars co to za kraj w ktorym depcze sie autorytety 10.09.06, 05:19
        uznawane na swiecie. Walesa Kuron Milosz Balcerowicz....motloch u
        steru...Popieram wyjscie Polski z UE ale zupelnie z innych pobudek niz chca tego
        tworcy rezimu kaczynskich
        • me-e autorytety...okraglego stolu... 10.09.06, 05:31
          ...dlatego przegraliscie...i tu nie wchodzi nawet mee...nie wchodzi nawet zadna
          ingerencja- jak wy boszewicy piszecie -kaczorow...ani nawet zadna propaganda
          pozytwna...tym bardziej propaganda negatywna...a wiec co?...tu dzial swa sila
          sama natura przeciwko wam zboczency- bolszewicy-...niestety...a natura nie
          znosi przekrtow w brwe naturze...niestety...dlatego jestescie skonczeni...
          • alterpars Re: autorytety...okraglego stolu... 10.09.06, 05:54
            masz racje juz za piec lat natura po raz kolejny wypluje tworcow rezimu
            kaczynskich....
        • majster_g Re: co to za kraj w ktorym depcze sie autorytety 10.09.06, 05:53
          alterpars napisał:

> Popieram wyjscie Polski z UE (...)

I oddac sie komu? Bushowi czy Putinowi? Obydwaj moga nie reflektowac.
          • alterpars Re: co to za kraj w ktorym depcze sie autorytety 10.09.06, 06:02
            a co mnie to obchodzi....
            • amanasunta53 Re: co to za kraj w ktorym depcze sie autorytety 10.09.06, 10:05
              alterpars napisał:

> a co mnie to obchodzi....
              Byleś w Jarocinie?
    • jozek46 Jest 10.09.06, 05:39
      Balcerowicz jest obywatelem naszego kraju jak każdy inny i obowiązują go te
      same parawa.Stawienie się przed komisją śledczą nie ma nic wspólnego z
      osłabieniem banku centralnego.Ma wyjaśnić jego wątpliwą rolę w całej
      grze.Zaczynają się spodenki trząść,bo wyjdzie wreszcie szydło z worka.Zachowuje
      się tak jak były prezydent.Niestety każdy musi odpowiedzieć za własne czyny.Era
      tzw.sukcesu Balcerowicza minęła i może się okazać ,że pod płaszczykiem sukcesu
      było coś przeciwnego.Taki odważny i boi się ludzi wybranych przez Naród???
      • majster_g Re: Jest 10.09.06, 05:51
        jozek46 napisał:

> Stawienie się przed komisją śledczą nie ma nic wspólnego z
        > osłabieniem banku centralnego.

Skad ta pewnosc? Twoje slowo przeciwko slowu Balcerowicza. Dlaczego mam wierzyc
        Tobie?

> Taki odważny i boi się ludzi wybranych przez Naród???

O przepraszam. To miala byc ironia, tak?
      • alterpars Re: Jest 10.09.06, 05:55
        ludzi wybranych przez narod..chyba przesadzasz. Kaczorow wybral motloch a nie
        narod. Narod 60% pozostal w domach....i to byl blad
    • gole_cyce_dody Leszku nie staniesz - a tak liczylam 10.09.06, 05:51
      leszku balcerowiczu - czy ty nie staniesz czy ci nie stanie ???
    • gole_cyce_dody Leszku - nie staniesz ? 10.09.06, 05:53
      Leszku Balcerowiczu - czy nie staniesz czy ci nie stanie ???
      • alterpars doprowadzcie sila-cieniasy buahahahahaa 10.09.06, 06:01
        i co PAn na to Farinelli Zawisza?
    • gole_cyce_dody Alterparys - choc do mnie silaczu, chce cie 10.09.06, 06:19
      Alterparysku takie romantyczne imie , no choc do mnie
      odbierz zapachu spod pachy
    • stefanku1 Balcerowicz ma racje 10.09.06, 07:19
      Nie sadze, zeby Balcerowicz oglosil swoja wole niestawienia sie przed komisja
      bez zasiegniecia opinii prawnej. Wiec wie co robi, niezaleznie od opinii prof.
      Winczorka, ktorego jako konstytucjonaliste cenie.
      Mysle, ze komisja tez moze wstrzymac sie od przesluchan do 21 wrzesnia, kiedy
      Trybunal Konstytucyjny wypowie sie co do jej legalnosci. Skoro i tak nic do tej
      pory pozytecznego nie zrobila.
      I nie zrobi, bo jest powolana, zeby oslabic polski system bankowy i przypodobac
      sie tym sposobem pospolstwu
      • topolowka Balcerowicz ma racje 10.09.06, 07:26
        stefanku1 napisał:

> Nie sadze, zeby Balcerowicz oglosil swoja wole niestawienia sie przed komisja
        > bez zasiegniecia opinii prawnej. Wiec wie co robi, niezaleznie od opinii prof.
        > Winczorka, ktorego jako konstytucjonaliste cenie.
        > Mysle, ze komisja tez moze wstrzymac sie od przesluchan do 21 wrzesnia, kiedy
        > Trybunal Konstytucyjny wypowie sie co do jej legalnosci. Skoro i tak nic do
        tej
        > pory pozytecznego nie zrobila.
        > I nie zrobi, bo jest powolana, zeby oslabic polski system bankowy i
        przypodobac
        > sie tym sposobem pospolstwu

Bardzo slusznie powiedziane. O nic nie chodzi, oprocz tego, zeby unurzac w g...
        przeciwnikow politycznych i wszystko, co zostalo zrobione w Trzeciej
        Rzeczpospolitej.

I niech Zawisza kaze aresztowac Leszka Balcerowicza - bede sie z
        zainteresowaniem przygladac. Petak osmieszy sie ostatecznie.

Powodzenia, Panie Profesorze !
        • alterpars holota u wladzy 10.09.06, 07:31
          i wreszcie ktos pokazal kaczynskim jak nalezy traktowac probe wprowadzania
          rezimu w Polsce. Brawo Panie PRofesorze pokazuje PAn narodowi droge.....
          • ewa999916 Re: holota u wladzy 10.09.06, 08:49
            przykro słuchac młodzieńca, który bez zadnego skrempownia
            i cienia refleksji nad swoim zachowaniem, a pewnie był dzieckiem,
            kiedy prof Balcerowicz, wyrzeczenia POlaków wyprowadzały Polskę
            z hipreinflacji - dzis ma władzę i poglądy, a nie obycia tyle co kot napłakał
            ( może to nawet to kot premiera)

kiedys myślałam ,ze przynajmniej na zolibozu zostało coś
            z polskiej inteligencji, standardów i obyczajów,.... c o ż..
        • weteran3 a może nie rcję tylko sraczkę ? 10.09.06, 09:43
          !
          • wuetend Re: a może nie rcję tylko sraczkę ? 10.09.06, 10:45
            nie no delirka to od niedawna wylacznosc malego wielkiego czlowieka

weteran3 napisała:

> !
    • rogaczpospolity Nietykalni 10.09.06, 08:35
      żyją pośród nas...

Zdrada kontrolowana.Przyjemność dla wszystkich stron?
      • ewa999916 Re: Nietykalni 10.09.06, 09:10
        i nietknięci - kulturą, dobrym wychowaniem
        obyciem, wyczuciem - co należy, a co nie wypada
        wiedzą o pozycji społecznej ludzi z którymi sie kontaktują
        i że dobry obyczaj wówczas nakazuje ..to czy tamto

jednym słowem homo sowietikusów ci u nas dostatek...
      • yhy_yhy Nietykalny jest NBP...i tak być powinno..., 10.09.06, 09:18
        ...a Balcerowicz , może o tym nie wiesz jest jego prezesem.

• amanasunta53 Re: Nietykalny jest NBP...i tak być powinno..., 10.09.06, 10:09
          I to największym z wielkich.Prezesem nad prezesami!Wie o tym i jak każda gwiazda
          jest kaprysny.Byle słowko i już nabzdyczony.A fani walcża o swojego idola jak
          lwy o padlinę, w czasie suszy na pustyni Serengeti.

yhy_yhy napisał:

> ...a Balcerowicz , może o tym nie wiesz jest jego prezesem.
          >
    • szatan33 A co to za autorytet.. 10.09.06, 09:29
      ta Wielowiejska. NIech popatrzy sobie na sondaż internautów, a może cos
      zrozumie. Zrobił prawidłowo bo już samo powołanie komisji jest ośmieszeniem RP
      na arenie międzynarodowej. Zresztą żaden rząd RP nie ma takich zasług w
      wystawianiu RP na pośmiewisko jak rząd pisu. Zaś dążenie do wprowadzenia
      cenzury, nadzorów i kontroli przypomina czasy narodzin ZSRR. Naczytali się
      chłopcy książek Suworowa i pragną wprowadzać sprawdzone metody w życie.
    • weteran3 jeżeli p.prezes zna werdykt TK to jest gorzej niż 10.09.06, 09:37
      układ. to by oznaczało że Polska zostałe przehandlowana..
      • yhy_yhy najpierw pomyśl (długo), potem napisz... 10.09.06, 09:54
        ...narazie tylko piszesz bez myślenia i śmieszny jesteś głąbie...
        • weteran3 pogadaj sobie z taką samą jak ty niewychowaną... 10.09.06, 10:35
          !
          • yhy_yhy zdecydowanie lepiej być niewychowanym niż... 10.09.06, 10:43
            ...takim bezmyślnym głąbem jak ty...ot co.
    • awz3 balcerowicz zmutowana święta krowa!!!!!!!!!!!!!! 10.09.06, 09:47
      Nadejdzie w końcu dzień końca świętych krowin!!!
    • awz3 Zmutowana święta krowina!!!!!!!!!!!!!!! 10.09.06, 09:52
      Ale przyjdzie dzień i zakończy się era krów
      • yhy_yhy ty jesteś zmutowanym homo sapiens... 10.09.06, 09:59
        ...masz zredukowany mózg - myślenie jest ci obce...
        takimi głąbami jak ty łatwiej się rządzi tym nieudacznikom z PiS`u.
        • amanasunta53 Re: ty jesteś zmutowanym homo sapiens... 10.09.06, 10:14
          W 2005 nastąpił ,,bunt głąbów''?Bo po jednych ,,inteligentnych''(SLD)powinni
          zagłosować na innych(PO).Balcerowicz przy jednych i drugich trzyma sie ciepło.A
          gdyby do władzy doszli kumple z ,,partii internetowej''to pełny komfort,klima.

yhy_yhy napisał:

> ...masz zredukowany mózg - myślenie jest ci obce...
          > takimi głąbami jak ty łatwiej się rządzi tym nieudacznikom z PiS`u.
      • ewa999916 Re: Zmutowana święta krowina!!!!!!!!!!!!!!! 10.09.06, 10:26
        awz3 napisał:

> Ale przyjdzie dzień i zakończy się era krów

a zacznie głowonogów -
        w głowie pusto, a chrakter i inne zalety pokazują
        dolną częscią ciała - wg. nich najpiekniejszą

kazdy kontakt z otoczeniem wywołuje u nich frustrację
        (im ktoś ma wyższą pozycję - tym silniejsze reakcje głowonogów)
        niekontrolowane zachowania i czynności fizjologiczne -
        plucie, obryzgiwanie nieczystościami, fiksacje i urojenia

w kontaktach są więc trudne i nie )mile widziane

parę egzemplarzy widziałam w TV , a niektóre mają
        kalwiatury.. jak widać

wszystkiego najlepszego w nowej erze
        I. Strzykwa IV RP juz pokazuje co potrafi
    • sympatyk_pis Doprowadzić go przez policję!!! 10.09.06, 10:03

Ten buc, pyszałek i arogant powinien być doprowadzony przez policję!!! Bierze
      przykład z prezia. Kto byłby bez winy nie obawiałby się trudnych pytań nawet
      gdyby miały być "brudne" ponieważ PRAWDA ZAWSZE ZWYCIĘŻA!!! Gorzej jak ta
      prawda jest szkodliwa dla Polski, a wspaniała dla całej rzeszy uwłaszczonych na
      naszym wspólnym majątku narodowym czerwonych bandytów, esbeków i agentury.
      ________________________________________________________________________________

NIE PYTAJ CO POLSKA ZROBIŁA DLA CIEBIE! SPYTAJ CO TY ZROBIŁEŚ DLA POLSKI???!!!
      • yhy_yhy jesteś następnym nawiedzonym...? 10.09.06, 10:21
        a może zapomniałeś wziąść rano psychotropy i masz teraz piękne wizje...?
      • ewa999916 Re: Doprowadzić go przez policję!!! 10.09.06, 10:29
        gdzieś ty się wychował?
        na azjatyckich stepach ?
      • wuetend Re: Doprowadzić go przez policję!!! 10.09.06, 10:30
        przez policje - zdecydowanie NIE. Wszak na jej gorze siedza ludzie wychowani w
        poprzednim systemie...
        trza w CZYNIE SPOLECZNYM przez ludzi nieskazonych... tzn tych urodzonych po 72
        roku.. a wlasciwie .. po 83 .... i to tylko tych, ktorych rodzice sami byli
        nieskazeni komuna.. w zaden sposob (znajomi, rodzina, sasiedzi - odpadaja) ..

.. to juz czas na spacer..? dopiero dorwalem sie do klawiatury..... :(

sympatyk_pis napisał:

>
        > Ten buc, pyszałek i arogant powinien być doprowadzony przez policję!!! Bierze
        > przykład z prezia. Kto byłby bez winy nie obawiałby się trudnych pytań nawet
        > gdyby miały być "brudne" ponieważ PRAWDA ZAWSZE ZWYCIĘŻA!!! Gorzej jak ta
        > prawda jest szkodliwa dla Polski, a wspaniała dla całej rzeszy uwłaszczonych
        na
        >
        > naszym wspólnym majątku narodowym czerwonych bandytów, esbeków i agentury.
        >
        _______________________________________________________________________________
        > _
        >
        > NIE PYTAJ CO POLSKA ZROBIŁA DLA CIEBIE! SPYTAJ CO TY ZROBIŁEŚ DLA POLSKI???!!!
        >

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka