alkud 10.09.06, 10:51 Wolny świat: nie ma zgody na Iran!!! Na atomowych psychopatów... --- religiapokoju.blox.pl/2006/09/Islam-w-Polsce-muzulmanskie-magazyny-czasopisma.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paluemiy78 Re: Iran: bez zgody na wstępne warunki 10.09.06, 11:42 ja tam chce wolny swiat i dlatego niestety chce zeby Iran prowadzil te pokojowe prace nuklearne... Bushowi potrzebna jest jednak pewien przeciwnik... bo inaczej o wolnym swiecie mozemy zapomniec! Odpowiedz Link Zgłoś
i.litzbarski Re: Iran: bez zgody na wstępne warunki 10.09.06, 12:15 paluemiy78 napisała: > ja tam chce wolny swiat i dlatego niestety chce zeby Iran prowadzil te pokojowe > > prace nuklearne... Bushowi potrzebna jest jednak pewien przeciwnik... bo > inaczej o wolnym swiecie mozemy zapomniec! powiem wiecej: skoro izrael posiada wlasna A-bombe, naturalnie tez rosja i pakistan(wymieniajac tylko pobliskich sasiadow) oraz najwieksze nuklearne mocarstwo swiata USA stale sie wojna odgraza, to iranczykom nie pozostaje nic innego jak rowniez uzbrojenie sie po zeby - takze bronia masowej zaglady. chocby dla odstraszenia. dwulicowa postawa zachodu wrecz zmusza iran do poczynienia tych krokow. w rozmowach dyplomatycznych brakuje obecnie gwarancji bezpieczenstwa dla iranu. jakies tam zachety gospodarcze lub pogrozki sankcjami gospodarczymi to bzdura. tu chodzi o egzystencje panstwa sredniej wielkosci, ktory posiada drugie co do wielkosci w swiecie zloza gazu i ropy. zatem kto jak nie iranczycy powinni posiadac wlasny program odsztraszenia nuklearnego? wiem, to brzmi szalenie, ala taka jest logika polityki bezpieczenstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
ben_shaprut Nie popluj się,sprzedawczyku... 10.09.06, 11:54 Powoli świat ma dośc iSSraela i jego płatnych forumowiczów. Cmoknij danę... Żydzi to więcej niż iSSrael... Odpowiedz Link Zgłoś
qin Re: Nie popluj się,sprzedawczyku... 10.09.06, 12:00 Co ty za bzdury piszesz!!!!!!!!!Nie jestem zwolenikiem USA Prowadzą "brudną "politykę ale cieszyć sie ze psychopatyczni,fanatyczni,nieobliczalni politycy bedą miec broń nuklearna to dowód twojej głupoty . Odpowiedz Link Zgłoś
pan_zajebista_psychika Re: Nie popluj się,sprzedawczyku... 10.09.06, 12:04 Czasem nienawiść odbiera rozum. I kulturę... Odpowiedz Link Zgłoś
rysiek63op Re: Nie popluj się,sprzedawczyku... 10.09.06, 12:16 Czy ci rozum wyparpwał.Iran prowadzi badania pokojowe a nie militarne.Nie widzisz różnicy? Odpowiedz Link Zgłoś
qin Re: Nie popluj się,sprzedawczyku... 10.09.06, 12:21 A ja jestem wysoką szczupłą bladynką ha ha ha Ty im wierzysz.Narazie produkuja "pokojowe bąby" które podkładają w celach dydaktycznych to tu to tam. Odpowiedz Link Zgłoś
qin Re: Nie popluj się,sprzedawczyku!!!!!!!!!!!!!!!. .. 10.09.06, 12:23 A ja jestem wysoką szczupłą bladynką ha ha ha Ty im wierzysz.Narazie produkuja "pokojowe bomby" które podkładają w celach dydaktycznych to tu to tam. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyniek4914 Iran: bez zgody na wstępne warunki 10.09.06, 11:58 A niby to dlaczego bronią jądrową mogą potrząsać amerykanie nad głowami sałego świata,żydzi nad głowami arabów,Pakistan i Indie w swoim regionie,Chiny,Rosja.To i Iran może potrząsnąć nad głowami żydów.Wyrażam całkowitą aprobate dla Iranu.Jak będzie miał broń masowego rażenia Iran to może "tarcza antyrakietowa"ominie Polską a zostanie zainstalowana w np.USA. Odpowiedz Link Zgłoś
qin Re: Iran: bez zgody na wstępne warunki 10.09.06, 12:07 zbyniek4914 napisał: > A niby to dlaczego bronią jądrową mogą potrząsać amerykanie nad głowami sałego > świata,żydzi nad głowami arabów,Pakistan i Indie w swoim > regionie,Chiny,Rosja.To i Iran może potrząsnąć nad głowami żydów.Wyrażam > całkowitą aprobate dla Iranu.Jak będzie miał broń masowego rażenia Iran to > może "tarcza antyrakietowa"ominie Polską a zostanie zainstalowana w np.USA. Proponuje broń atomowa dla każdego.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Twój antysemityzm przysłanie ci rozum kompletnie.To zydzi porwali samoloty z USA.???????????To zydzi wysadzali pociągi w Hiszpani w Wielkiej Brytani??Islam wojujący z bronią atomową to dobre rozwiązanie dla świata????????????????/ .Jak możma być tak ograniczonym!!!!!!!!!!Jesteś jak mysle wiernym słuchaczem Radia Maryja. Odpowiedz Link Zgłoś
asteroida2 Re: Iran: bez zgody na wstępne warunki 10.09.06, 12:20 Żydzi w ciągu ostatnich dwóch miesięcy zabili ponad 1200 libańskich cywilów w pogoni za kilkudziesięcioma ekstremistami z Hezbollahu. Rozumiem że w twoim mniemaniu byli to ludzie innego typu niż ci którzy zginęli w zamachach w Hiszpanii i Anglii? Wrew pozorom dużo znaków interpunkcyjnych nie zwiększa siły argumentów. Fakty są takie, że państwa dysponujące bronią atomową to święte krowy w polityce międzynarodowej. Nic dziwnego że każdy cwaniak chce do tego klubu dołączyć. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwek1 Re: Iran: bez zgody na wstępne warunki 10.09.06, 13:12 asteroida-ale nie można dopuścić do tego przepojonych chęcią mordu na niewiernych islamskich morderców. Odpowiedz Link Zgłoś
asteroida2 Re: Iran: bez zgody na wstępne warunki 10.09.06, 13:55 Już dopuszczono do tego przepojonych chęcią mordu na islamistach Izraelskich morderców. I od tego czasu nie ma już otwartych wojen Izraelsko-Arabskich. Są tylko niewielkie przepychanki, w których ofiary liczone są w setkach (a nie w dziesiątkach tysięcy). Rzecz w tym że uzbrojenie się jakiegoś państwa w broń atomową ZAWSZE ma efekt stabilizujący - bo po 1945 roku nikt już nigdy broni atomowej nie użył w żadnej wojnie, i nikt nigdy nie próbował wkroczyć armią na teren państwa posiadającego taką broń. Oczywiście z drugiej strony reżim dysponujący bronią atomową nie musi się już dzięki temu obawiać niczyjej interwencji, i u siebie może robić co mu się żywnie podoba. Iran na pewno nie użyje broni atomowej przeciwko Izraelowi (bo Izrael odpowiedziałby tak samo). Za to na pewno zwiększy swoje znaczenie w regionie, co może budzić kontrowersje z wielu powodów. Odpowiedz Link Zgłoś
i.litzbarski Re: Iran: bez zgody na wstępne warunki 10.09.06, 20:48 asteroida2 napisał: >Iran na pewno nie użyje broni atomowej przeciwko Izraelowi > (bo Izrael odpowiedziałby tak samo). Za to na pewno zwiększy swoje znaczenie w > regionie, co może budzić kontrowersje z wielu powodów. tak i nie. otoz gdy iran przestanie byc w koncu zastraszany przez usa, bedzie sie mogla w tym kraju spokojnie rozwinac postepowa (wzorujaca sie na zachodnich wartosciach)opozycja. w okresie rozprezenia politycznego mullasy nie maja szans zdobycia wiekszosci w parlamencie. w ten sposob iran wejdzie na droge reform spoleczno-politycznych i znajdzie tez odpowiedni impuls gospodarczy. juz teraz iran nalezy do awangardy krajow islamskich. Odpowiedz Link Zgłoś
rysiek63op Re: Iran: bez zgody na wstępne warunki 10.09.06, 12:28 qin napisała: > zbyniek4914 napisał: > > > A niby to dlaczego bronią jądrową mogą potrząsać amerykanie nad głowami > sałego > > świata,żydzi nad głowami arabów,Pakistan i Indie w swoim > > regionie,Chiny,Rosja.To i Iran może potrząsnąć nad głowami żydów.Wyrażam > > całkowitą aprobate dla Iranu.Jak będzie miał broń masowego rażenia Iran t > o > > może "tarcza antyrakietowa"ominie Polską a zostanie zainstalowana w np.US > A. > Proponuje broń atomowa dla każdego.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Twój antysemityzm > przysłanie ci rozum kompletnie.To zydzi porwali samoloty z USA.???????????To > zydzi wysadzali pociągi w Hiszpani w Wielkiej Brytani??Islam wojujący z bronią > atomową to dobre rozwiązanie dla świata????????????????/ .Jak możma być tak > ograniczonym!!!!!!!!!!Jesteś jak mysle wiernym słuchaczem Radia Maryja. Samoloty porwali bohaterowie którzy oddali swoje młode rzycie by pomścić bandytów,naród amerykański nie wyciągnął żadnych wniosków z tej lekcji a administracja amerykańska dalej prowadzi politykę zbrodni!!!Badania Irańskie są pokojowe nie możesz togo pojąć,rozum ci wyparował!!! Odpowiedz Link Zgłoś
halfoat Re: Iran: bez zgody na wstępne warunki 10.09.06, 12:52 rysiek63op napisał: > Samoloty porwali bohaterowie którzy oddali swoje młode rzycie by pomścić > bandytów podoba mi się ten fragment hehe Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoriaka Re: Iran: bez zgody na wstępne warunki 10.09.06, 13:07 rysiek63op napisał: > Samoloty porwali bohaterowie którzy oddali swoje młode rzycie by pomścić > bandytów,naród amerykański nie wyciągnął żadnych wniosków z tej lekcji a > administracja amerykańska dalej prowadzi politykę zbrodni!!!Badania Irańskie są > > pokojowe nie możesz togo pojąć,rozum ci wyparował!!! Wolno zapytać za co ci "bohaterowie" tak się mścili, bo o ile ja dobrze wiem Amerykanie weszli do Afganistanu i Iraku już po porwaniu samolotów i walnięciu nimi w biurowce pełne ludzi. Mścili się z góry? Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwek1 Re: Iran: bez zgody na wstępne warunki 10.09.06, 13:10 qin-to polsko języczny islamista,chciałby pokojowo za pomocą bomby atomowej wysadzić niewiernych w Polsce w powietrze. Odpowiedz Link Zgłoś
qin Re: Iran: bez zgody na wstępne warunki 10.09.06, 17:14 Na jakiej podstawie tak myslisz.Ja islamista obrazasz mnie bardzo bardzo sie mylisz przeczytaj jeszcze raz co pisze i zacytuj fragmet na podstawie którego wywmioskowałeś co wyżej.IQ twoje < 90 jak sądzę Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 D.W.O.R.I.A.N.I.N. do boju. 10.09.06, 12:08 A nie zapomnij wpaść na forum o wizycie Prezydenta kaczyńskiego w Israelu.Piszą tam ,że ,,kaczor'' nazywa sie Karlksztajn.Ja bez Twojej autoryzacji nie uwierzę! Odpowiedz Link Zgłoś
asteroida2 Re: Iran: bez zgody na wstępne warunki 10.09.06, 12:13 A na jakiej podstawie uważasz że Iranem rządzą psychopaci? Czy tylko dlatego że administracja USA promuje taki wizerunek? Iran ma demokratycznie wybierany parlament i prezydenta, tyle że oprócz tego dużą władzę posiada hierarchia religijna. Opozycja i aktywiści polityczni nie są tam wtrącani do więzień - choć poziom tolerancji i wolności wypowiedzi jest tam jeszcze niższy niż w Polsce. Mają wysoki wzrost gospodarczy i rozwijają wiele gałęzi handlu międzynarodowego, a szkolnictwo powszechne gwałtownie poprawia swój poziom. Ale żadnym "przeciwnikiem" dla USA być nie mogą, bo pomimo 68 milionów ludzi, ten kraj ma produkt krajowy mniej więcej taki jak Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
i.litzbarski Re: Iran: bez zgody na wstępne warunki 10.09.06, 12:17 powiem wiecej: skoro izrael posiada wlasna A-bombe, naturalnie tez rosja i pakistan(wymieniajac tylko pobliskich sasiadow) oraz najwieksze nuklearne mocarstwo swiata USA stale sie wojna odgraza, to iranczykom nie pozostaje nic innego jak rowniez uzbrojenie sie po zeby - takze bronia masowej zaglady. chocby dla odstraszenia. dwulicowa postawa zachodu wrecz zmusza iran do poczynienia tych krokow. w rozmowach dyplomatycznych brakuje obecnie gwarancji bezpieczenstwa dla iranu. jakies tam zachety gospodarcze lub pogrozki sankcjami gospodarczymi to bzdura. tu chodzi o egzystencje panstwa sredniej wielkosci, ktory posiada drugie co do wielkosci w swiecie zloza gazu i ropy. zatem kto jak nie iranczycy powinni posiadac wlasny program odsztraszenia nuklearnego? wiem, to brzmi szalenie, ala taka jest logika polityki bezpieczenstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
qin Re: Iran: bez zgody na wstępne warunki 10.09.06, 12:28 A kto im zagraza????Czy nie rozumiecie ze broń atomawa jest zagrożenie dla całego świata i nie należy sie cieszyś ze jeszcze jeden kraj ja bedzie miał szczególnie taki nieobiczalny. Odpowiedz Link Zgłoś
asteroida2 Re: Iran: bez zgody na wstępne warunki 10.09.06, 12:41 Według czyich standardów Iran jest "nieobliczalny"? Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoriaka Re: Iran: bez zgody na wstępne warunki 10.09.06, 13:10 asteroida2 napisał: > Według czyich standardów Iran jest "nieobliczalny"? Uważasz, że jeżeli prezydent głośno nawołuje do starcia Izraela z mapy, to rządzi obliczalnym krajem? Odpowiedz Link Zgłoś
asteroida2 Re: Iran: bez zgody na wstępne warunki 10.09.06, 13:42 O ile wiem faktycznie Ahmadinejad nawoływał do "obalenia reżimu okupującego ziemie Jerozolimy". Od tłumaczenia mówiącego o "starciu państwa z mapy" stanowczo się odżegnał. Z pewnością nie jest to pokojowa postawa i nie można zwolnić Iranu z odpowiedzialności za konflikty w regionie. Ale dalej nie jest to "nieobliczalne" zachowanie. USA samo "obala reżimy", czyli robi więcej niż samo gadanie. Odpowiedz Link Zgłoś
i.litzbarski Re: Iran: bez zgody na wstępne warunki 10.09.06, 17:02 asteroida2 napisał....cos co mi absolutnie przypada do gustu :) Odpowiedz Link Zgłoś
osama_goldstein Irańska broń jądrowa czyli... gilotyna dla dolara. 10.09.06, 16:07 Nie wierzę ani w dobre chęci skrajnych irańskich klerykałów ani tym bardziej amerykańskiej administracji. Odrzucając całą nachalną propagandę o niesieniu pokoju i demokracji: dlaczego Stany Zjednoczone jedne krwawe reżimy wspierają a inne chcą jak najszybciej zniszczyć i dlaczego tak "uwzięły się" na Iran??? Otóż prawdziwą "bronią jądrową" przeciwko amerykańskiemu imperium ekonomicznemu jest - mająca niebawem ruszyć- Irańska Giełda Naftowa, gdzie walutą rozliczeniową miałoby być euro a nie dolar. Z powodu decyzji Saddama Husajna (w roku 2000) a sprzedaży irackiej ropy za euro rozpoczęła się 2 wojna w Zatoce. Jeśli komuś wydaje się, że waluta nie ma znaczenia polecam trochę lektury. www.lepszyswiat.home.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=341 www.rzeszow.mm.pl/~gd/usa911/raport.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
i.litzbarski Re: Irańska broń jądrowa czyli... gilotyna dla do 10.09.06, 17:15 no nie wiem czy ktos bedzie robil wojne tylko dla talara albo dukata. pieniadz jest pieniadz. kursy dolara czy euro reguluje wolny rynek. zachowanie usa w stosunku do iranu przypomina mi nieco doktryne reagana, ktory rozkrecil spirale zbrojen i tym samym zrujnowal sowietow, ktorym i tak brakowalo kasy i oddechu na potrzebne reformy gospodarcze. obecnie iran rowniez realizuje wielkie projekty zbrojeniowo-naukowe i zapomina o niezbednej modernizacji technologii wydobycia gazu i ropy lub do dalszej przerobki tych surowcow...nie jestem znawca, ale wlasnie taka mysl mi sie nasunela :) Odpowiedz Link Zgłoś
osama_goldstein Re: Irańska broń jądrowa czyli... gilotyna dla do 10.09.06, 19:30 i.litzbarski napisał: > no nie wiem czy ktos bedzie robil wojne tylko dla talara albo dukata. pieniadz > jest pieniadz. kursy dolara czy euro reguluje wolny rynek. A co to jest wolny rynek? Mechanizmy ekonomiczne, pentagon i polityka są ze sobą nierozerwalnie związane. Za dolarem stoi armia amerykańska, za euro nie stoi żadna armia. Jeśli rodzaj pieniądza nie ma znaczenia to czemu Amerykanom tak bardzo zależy aby wszystkie transakcje z ropą naftową prowadzone były w dolarach i w ogóle aby dolar był walutą rezerwową świata? I co ma do tego inflacja? :) Odpowiedz Link Zgłoś
i.litzbarski Re: Irańska broń jądrowa czyli... gilotyna dla do 10.09.06, 20:54 osama_goldstein napisał: > > A co to jest wolny rynek? Mechanizmy ekonomiczne, pentagon i polityka są ze > sobą nierozerwalnie związane. Za dolarem stoi armia amerykańska, za euro nie > stoi żadna armia. Jeśli rodzaj pieniądza nie ma znaczenia to czemu Amerykanom > tak bardzo zależy aby wszystkie transakcje z ropą naftową prowadzone były w > dolarach i w ogóle aby dolar był walutą rezerwową świata? > > I co ma do tego inflacja? :) moze jankesi nie posiadaja kalkulatorka do przeliczania walut? ;) moim zdaniem nie az w takim stopniu waluta, ale podmioty gospodarcze sie licza: firmy, koncerny, kartele, dotacje panstwowe i czarny rynek... oczywiscie "konkurencyjnosc" tych podmiotow mozna umocnic dyplomacja lub armia. kto wie... Odpowiedz Link Zgłoś