Dodaj do ulubionych

Żydzi poruszą sprawę Michalkiewicza na spotkaniu z

11.09.06, 23:54
Coś w tym musi być. Musiał Michalkiewicz celnie trafić obnażając intencje i
interesy niektórych środowisk żydowskich, skoro zamierzają one podjąć
interwencję na poziomie głowy państwa.
Żydzi nigdy tak gwałtownie nie reagowali nawet na ewidentne, prymitywne i
ordynarne publiczne ataki antysemickie typu L.Bubel jak na wypowiedzi
Michalkiewicza. Widać musiał mocno zaszkodzić ich biznesom.
Obserwuj wątek
    • marius7m Re: Żydzi poruszą sprawę Michalkiewicza na spotka 11.09.06, 23:56
      mają rację. Michalkiewicz w państwowym radiu to zgroza. Filia Radia Maryja?
      • hsawicka Re: Żydzi poruszą sprawę Michalkiewicza na spotka 12.09.06, 00:15
        marius7m napisał:

> mają rację. Michalkiewicz w państwowym radiu to zgroza. Filia Radia Maryja?

100% racji. Z ich punktu widzenia faktycznie mają rację ignorując prymitywnych
        szczekaczy i budując szeroki front dezawuowania Michalkiewicza, który obnażył
        ich zamiary. Z tym, że siła artylerii wytoczonej przeciw polskiemu redaktorowi
        felietoniście nieco ośmiesza atakujących.

Oczywiście, zrozumiałym jest, że żydzi chcieliby widzieć polskie radio podobne
        raczej do TOK FM, niż do Radia Maryja, z występującymi tam redaktorami Danielem
        Passentem, Krzysztofem Teodorem Toeplitzem, Piotrem Najsztubem, Jackiem
        Żakowskim, Jerzym Urbanem a nie z redaktorem Michalkiewiczem.
        • jowitaa1 Re: Żydzi poruszą sprawę Michalkiewicza na spotka 12.09.06, 00:26
          racja; Michalkiewicz broni polskich interesow a nie zydowskich dlatego za
          psucie zydom ich geszeftu jest bezpardonowo atakowany.

Z reakcji zydowskich srodowisk widac wyraznie ze radaktor napsul im oj napsul.

Jest tylko obawa,ze Kaczynski bedac w Izraelu moze naobiecywac zydom podobnie
          jak to zrobil Marcinkiewicz czy w czerwcu FOtyga. I z takimi plecami zydzi
          moga ruszyc ponownie do skoku na polska kase....
          • hsawicka Re: Żydzi poruszą sprawę Michalkiewicza na spotka 12.09.06, 00:41
            jowitaa1 napisała:

> racja; Michalkiewicz broni polskich interesow a nie zydowskich dlatego za
            > psucie zydom ich geszeftu jest bezpardonowo atakowany.
            >
            > Z reakcji zydowskich srodowisk widac wyraznie ze radaktor napsul im oj napsul.
            >
            > Jest tylko obawa,ze Kaczynski bedac w Izraelu moze naobiecywac zydom podobnie
            > jak to zrobil Marcinkiewicz czy w czerwcu FOtyga. I z takimi plecami zydzi
            > moga ruszyc ponownie do skoku na polska kase....

A ja sądzę, że Lech Kaczyński to wytrawny polityk, który za najwyższe dobro ma
            interesy Polski i Polaków i nie da się wymanewrować przez gospodarzy.
    • blue.planet Napisal widac prawde, a ona jest najgrozniejsza i 12.09.06, 00:44
      jest najgorszym przejawem antysemityzmu. Prawda jest anatema w wielu (choc nie
      wszystkich) srodowiskach zydowskich.
      • boston911 hsawicka, marius, jowita i blueplanet 12.09.06, 00:56
        ale sie dobralo zacne grono.
        To moze mi powiecie w takim razie, jak mam odpowiadac kiedy pytaja mnie
        Amerykanie czy to prawda, ze w Polsce jest antysemityzm? Co wasze zacne grono
        by mi zaproponowalo w odpowiedzi na takowe pytanie? Przypuszczam,
        ze: "Antysemityzm? Alez skadze! To jakis zydowski spisek. W Polsce nie ma
        wystarczajaco Zydow na to, zeby byl antysemitzym." Albo cos w tym
        rodzaju: "Oczywiscie, ze nie ma antysemityzmu. Jezeli jest to Zydzi sobie na to
        sami zasluzyli."
        Pomozcie mi z jakas inna wersja, bo te sa tak malo przekonywujace.
        • hsawicka Re: hsawicka, marius, jowita i blueplanet 12.09.06, 01:26
          boston911 napisał:

> ale sie dobralo zacne grono.
          > To moze mi powiecie w takim razie, jak mam odpowiadac kiedy pytaja mnie
          > Amerykanie czy to prawda, ze w Polsce jest antysemityzm? Co wasze zacne grono
          > by mi zaproponowalo w odpowiedzi na takowe pytanie?

Mamy aż nadto przykładów stosunku żydów do Polski i Polaków. Doskonale znana
          jest również żydowska taktyka - oskarżać krytykujących ich o antysemityzm, a
          jak antysemita to faszysta, a jak faszysta, to zbrodniarz i w końcu łatka
          najgorszej kanalii.

Zatem słuszna jest polityka Kaczyńskiego - jak pchają to ciągnij. Ostentacyjna
          walka z antysemityzmem, ale tym prawdziwym (mało rozgarnięty chuligan
          zaczepiający na ulicy rabina), a nie tym w rozumieniu żydów - nie ten
          antysemita co antysemita, ale ten, kogo my nie lubimy. Przykład - Kacaw został
          uświadomiony, że Giertych to nie antysemita.

I nie jest to wersja mniej lub bardziej przekonywujaco. To po prostu prawda.

• boston911 Re: hsawicka, marius, jowita i blueplanet 12.09.06, 01:31
            hsawicka napisała:
            > Mamy aż nadto przykładów stosunku żydów do Polski i Polaków. Doskonale znana
            > jest również żydowska taktyka - oskarżać krytykujących ich o antysemityzm, a
            > jak antysemita to faszysta, a jak faszysta, to zbrodniarz i w końcu łatka
            > najgorszej kanalii.
            >
            > Zatem słuszna jest polityka Kaczyńskiego - jak pchają to ciągnij.
            Ostentacyjna
            > walka z antysemityzmem, ale tym prawdziwym (mało rozgarnięty chuligan
            > zaczepiający na ulicy rabina), a nie tym w rozumieniu żydów - nie ten
            > antysemita co antysemita, ale ten, kogo my nie lubimy. Przykład - Kacaw
            został
            > uświadomiony, że Giertych to nie antysemita.
            >
            > I nie jest to wersja mniej lub bardziej przekonywujaco. To po prostu prawda.
            >

Alez na takie proste pytanie, kolezanka Sawicka odpowiedziala calym paragrafem,
            tylko ze ja nadal nie wiem jak mialbym odpowiedziec pytajacym sie mnie
            Amerykanom czy to prawda, ze w Polsce jest antysemityzm.
            • hsawicka Re: hsawicka, marius, jowita i blueplanet 12.09.06, 01:47
              boston911 napisał:

> Alez na takie proste pytanie, kolezanka Sawicka odpowiedziala calym
              paragrafem,
              >
              > tylko ze ja nadal nie wiem jak mialbym odpowiedziec pytajacym sie mnie
              > Amerykanom czy to prawda, ze w Polsce jest antysemityzm.

Odpowiedź jest prosta. W Polsce zdarzają się incydenty antysemickie, ale jest
              to skala wielokrotnie mniejsza niż w krajach Europy zachodniej. Polskie władze
              nie tolerują antysemityzmu i stoją na straży wolności obywatelskich osób
              narodowości żydowskiej.
              • boston911 Re: hsawicka, marius, jowita i blueplanet 12.09.06, 02:03
                hsawicka napisała:

> Odpowiedź jest prosta. W Polsce zdarzają się incydenty antysemickie, ale jest
                > to skala wielokrotnie mniejsza niż w krajach Europy zachodniej. Polskie
                władze
                > nie tolerują antysemityzmu i stoją na straży wolności obywatelskich osób
                > narodowości żydowskiej.

Dziekuje za odpowiedz. Wprawdzie nie pytalem o kraje Europy Zachodniej,
                niemniej dziekuje. Mam z kolei drugie pytanie. Czy Twoja opinie (szczegolnie o
                tym, ze polskie wladze nie toleruja antysemityzmu) dzieli wiekszosc Polakow
                zamieszkalych w Polsce? Przypuszczam, ze musielibysmy zapytac ta "wiekszosc" bo
                nie sposob, zebys mogla wypowiadac sie w ich imieniu, prawda?
                • hsawicka Re: hsawicka, marius, jowita i blueplanet 12.09.06, 02:32
                  boston911 napisał:

> Dziekuje za odpowiedz. Wprawdzie nie pytalem o kraje Europy Zachodniej,
                  > niemniej dziekuje. Mam z kolei drugie pytanie. Czy Twoja opinie (szczegolnie
                  o
                  > tym, ze polskie wladze nie toleruja antysemityzmu) dzieli wiekszosc Polakow
                  > zamieszkalych w Polsce? Przypuszczam, ze musielibysmy zapytac ta "wiekszosc"
                  bo
                  >
                  > nie sposob, zebys mogla wypowiadac sie w ich imieniu, prawda?

Sądzę, że znakomita większość Polaków podziela opinię, że obecne władze nie
                  tolerują antysemityzmu rozumianego jako wrogość wobec żydów. Świadczą o tym
                  deklaracje i działania rządzących. Z drugiej strony obecna władza jest
                  wyczulona na wszelkie przejawy antypolonizmu i konsekwentnie je piętnuje.
                  • boston911 Re: hsawicka, marius, jowita i blueplanet 12.09.06, 02:58
                    hsawicka napisała:

> Sądzę, że znakomita większość Polaków podziela opinię, że obecne władze nie
                    > tolerują antysemityzmu rozumianego jako wrogość wobec żydów. Świadczą o tym
                    > deklaracje i działania rządzących.

A to tak na oko kolezanka oszacowala ta "znakomita wiekszosc" ?
                    Deklaracje wladz...coz pominmy deklaracje. Wszyscy zdajemy sobie sprawe czym sa
                    deklaracje. Natomiast bardziej bylbym zainteresowany dzialaniami rzadowymi, bo
                    te maja wieksza moc niz najbardziej szczere deklaracje. Z tego co sie
                    orientuje, to partia z antysemicka przeszloscia znajduje sie w rzadowej
                    koalicji. Skarga przeciwko Radio Maryja, ktore wielokrotnie bylo przedmiotem
                    zazalen ze wzgledu na antysemickie sentymenty, zostala uchylona przez
                    prokuratora z braku podstaw. Sa rowniez przyklady swiadczace o tym, ze wladzy
                    zalezy na dobrym imieniu Polski, jak przyjecie u Prezydenta pobitego przez
                    antysemite Rabina. Natomiast zatrudnienie rzekomego antysemity jako
                    felietonisty w polskiej publicznej TV nie sluzy niczemu dobremu.
                    • cichutek Re: hsawicka, marius, jowita i blueplanet 12.09.06, 16:59
                      a kto jest antysemitą wg ciebie? czy Michalkiewicz powiedział coś niezgodnego z
                      prawdą? co do użytych formuł: "Judejczyków" i "holokaustowej industrii" to
                      gdybyś był cokolwiek bardziej rozgarnięty - wiedziałbyś że zostały zaczerpnięte
                      odpowiednio: z Tuwima i prof. Finkelsteina - i tu pytanie za 100 pkt. - jakiej
                      narodowości są/byli ci dwaj panowie? sprawdź sobie bostonku

druga sprawa... jak to się stało że w tej "antysemickiej" Polsce rządzonej
                      przez antysemicką prawicę 2 na 20 członków rządu stanowią ludzie którzy NIE
                      KRYJĄ iż są narodowości... no właśnie... jakiej? (i obaj zajmują bardzo ważne
                      stanowiska w rządzie!)
        • scolopetarius Re: hsawicka, marius, jowita i blueplanet 12.09.06, 17:05
          Proszę w odpowiedzi polecić im przeczytanie najnowszej książki Normana G.
          Finkelsteina - Wielka Hucpa. Tam świetnie jest wyjaśnione to co jest obecnie
          nazywane antysemityzmem, a co się obecnie przekłada w ten sposób, że każda
          krytyka postępowani organizacji żydowskich,państwa Izrael jest epitetowana
          łatką antysemityzmu.
          To wybieg stosowany przez DLA i dyr. na Europę p. Bena Cohina, ale to nie jest
          antysemityzm tylko ograniczanie wolności słowa, a wszczególności krytyki pod
          adresem postępowania i łamania prawa, norm. Izrael chce się odebrać nie-żydom
          prawo od oceny swojego postępowania w relacjach międzynarodowych i
          międzyludzkich.
    • krulik34 Re: Żydzi poruszą sprawę Michalkiewicza na spotka 12.09.06, 01:21
      www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060911/swiat/swiat_a_2.html
      Ja tam wiem jedno, kiedyś czytałem, ze nawet suma 40% tego co dostaniemy z ue
      na lata 07/013 moze pujsc na odszkodowania dla zydów, zabuzan itp

p.s oczywiscie nie chodzi o te pieniadze co daje unia
      • boston911 Re: Żydzi poruszą sprawę Michalkiewicza na spotka 12.09.06, 01:29
        krulik34 napisał:

> Ja tam wiem jedno, kiedyś czytałem, ze nawet suma 40% tego co dostaniemy z ue
        > na lata 07/013 moze pujsc na odszkodowania dla zydów, zabuzan itp
        >
        > p.s oczywiscie nie chodzi o te pieniadze co daje unia

To o jakie pieniadze chodzi? Najpierw mowisz, ze 40% unijnych pieniedzy
        ma "pujsc" na odszkodowania, a zaraz potem mowisz, nie chodzi o unijne
        pieniadze. To po pierwsze, a po drugie skad wymysliles te 40%?
        A po trzecie, to nie rozumiem dlaczego nie poczuwalbys sie do obowiazku zwrotu
        mienia, ktore do ciebie nie nalezalo, a sobie po prostu przywlaszczyles.
    • gobi03 skąd to pobrać? 12.09.06, 04:33
      A cóż takiego powiedział Michalkiewicz?
    • scolopetarius Kiedy nie wiadomo o co chodzi to wiadomo że chodzi 12.09.06, 17:10
      O PIENIĄDZE, o wielkie pieniądze jakie są potrzebna na dotowanie niewydolnej
      ekonomicznie struktury jaką jest państwo Izrael skłócone z wszystkimi
      sąsiednimi państwami wokół.
      Mnie martwią masowe wystąpienia Żydów o polskie obywatelstwo. Problem może się
      nasilić wraz z rozwojem walk w tym rejonie, ale problem przeniesie się na nasze
      terytorium, gdyż społeczność żydowska ma swoistą optykę postrzegania.
      W chrześcijańskiej Europie, a szczególnie w Polsce bliźni to drugi człowiek,ale
      nie dla Żyda, dla niego bliźnim jest tylko Żyd, pozostali to goje na innych
      prawach.
      To jest sedno problemu żydowskiego, reszta to pokłosie tej optyki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka