karmin-cynober 15.09.06, 15:12 Skandal w Niemczech. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karmin-cynober Re: Mahomet byl zlym czlowiekiem powiedzial papie 15.09.06, 15:26 Zapomnialam o przecinku. Tutaj de.news.yahoo.com/15092006/12/muslimische-welt-verurteilt-papst-aeusserung-islam-zweite-zusammenfassung-weitgehend.html Odpowiedz Link Zgłoś
brispol a Papiez to paralityk i stary cap 15.09.06, 16:14 Staruch szuka okazji zeby zaistniec.... grzyb jeden !! Odpowiedz Link Zgłoś
kormoran222 Re: a Papiez to paralityk i stary cap 15.09.06, 20:41 Jak bedziemy tak gadać źle o papiezu źle o religi to przyczyniamy się do dzieła pochodu Islamu na zachód. Odpowiedz Link Zgłoś
lynks80 Re: a Papiez to paralityk i stary cap 16.09.06, 00:02 kormoran222 napisała: > Jak bedziemy tak gadać źle o papiezu źle o religi to przyczyniamy się do dzieła > > pochodu Islamu na zachód. Mi tam bez różnicy czy religią dominujaca bedzie Islam, Ktolicyzm czy Judaizm, wszytskie to jedna wielka sciema i całkiem bagno. wierze tylko w stabilnosć Franka Szwajcarskiego, reszta jest prochem na wietrze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kormoran222 Re: a Papiez to paralityk i stary cap 16.09.06, 00:15 Autor: lynks80....napisał Mi tam bez różnicy czy religią dominujaca bedzie Islam, Ktolicyzm.... wszytskie to jedna wielka sciema i całkiem bagno. wszystko ci jedno czy twoje dziecko było by obrzezane w meczecie, zamiast miec polaną głowe wodą. Odpowiedz Link Zgłoś
lynks80 Re: a Papiez to paralityk i stary cap 16.09.06, 12:32 kormoran222 napisała: > wszystko ci jedno czy twoje dziecko było by obrzezane w meczecie, > zamiast miec polaną głowe wodą. Moje dziecko nie zostało ani polane woda ani obrzezane, jak skonczy 18 lat to bedzie mogła sie polewac woda obrzezywać (o ile to technicznie możliwe bo to córka :)) i co tam tylko przyjdzie jej do głowy Tylko błagam nie pisz mi tu farmazonów że islam załomocze mi kolba do drzwi i kaze sie obrzezać po to pożywka dla słuchaczy Ojca Dyktatora Osobiscie nie widze żadnej róznicy pomiedzy ewangielizacja stosowną przez Katolików a Muzłuman - Islam może troche mniej przebiera w srodkach to tylko techniczne aspekty Odpowiedz Link Zgłoś
kormoran222 Re: a Papiez to paralityk i stary cap 16.09.06, 12:47 tak czy siak podcinasz sobie gałąź na której siedzisz na szczescie ludzi o takich poglądach jak twoje nie jest za wielu. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzytt Re: a Papiez to paralityk i stary cap 16.09.06, 14:17 możliwe, możliwe , poczytaj cos wiecej o islamie to powiesz wtedy może coś innego, co innego teoria islamu, wzniosła, pokojowa i wspaniała a co innego tradycja, zwyczaje i fundamentaliści www.muzulmanka.pl/obrzezanie/obrzezanie_kobiet_w_prawie_muzul.htm www.racjonalista.pl/kk.php/s,3140 religiapokoju.blox.pl/html Powodzenia w prawidłowym wyborze !!! Odpowiedz Link Zgłoś
lynks80 Re: a Papiez to paralityk i stary cap 16.09.06, 14:34 jerzytt napisał: > możliwe, możliwe , poczytaj cos wiecej o islamie to powiesz wtedy może coś > innego, co innego teoria islamu, wzniosła, pokojowa i wspaniała a co innego > tradycja, zwyczaje i fundamentaliści Dokładnie,co innego teoria katolicyzmu a zupelnie co innego wychodzi w praktyce, co innego teoria komunizmu a zupelnie co innego proby jego wprowadzania, dlaczego Islam miałbybyc jakiś wyjątkowy pod tym względem W Egipcie i tak opóźnionym do Europy religia dominujaca jest Islam i jakoś nie ma aż (podkreslam aż) takich ekskalacji na jakie sie tu powołujecie, jezeli nawet kiedykowliek religia dominujacą w Europie stałby sie Islam to raczej nie w takiej formie jaka obowiązuje na dzień dzisiejszy w jakiniach Afganistanu bo to poprostu niemożliwe - już predzej mogę przyjąc możliwość że wyrżniemy się nawzajem i każdy bedzie miał niewątpilwą przyjemność zdechnąc w imie swojego jedynie słusznego Boga, tylko co ja biedny wtedy poczne - umre za nic :D Odpowiedz Link Zgłoś
jerzytt Re: a Papiez to paralityk i stary cap 16.09.06, 15:33 ciekawe, porywane są córki Koptów (chrzescijan egipskich), wycieczki europejczyków pod zbrojną ochrona, autobusy turystów ostrzeliwane, zapomniałeś ??? czy nie słyszałeś Odpowiedz Link Zgłoś
lynks80 Re: a Papiez to paralityk i stary cap 16.09.06, 15:57 jerzytt napisał: > ciekawe, porywane są córki Koptów (chrzescijan egipskich), wycieczki > europejczyków pod zbrojną ochrona, autobusy turystów ostrzeliwane, zapomniałeś > ??? czy nie słyszałeś Jakos byłem w Egipcie i nie miałem żadnej zbrojnej ochrony, mało tego z małżonką poszlismy przez przypadek w dośc nieciekawe rejony i jakoś nikt nas nie osklapował anie tez jej za brak chusty i ciemego ubioru nie zabrał sie do kamienowania i to jest własnie to o czym ja pisałem wczesniej a Ty nie zrozumieałeś - RÓŻNICE CYWILZACYJNE które maja wpływ na to jak wygląda dominujaca religa na danym terenie - w tych przykładach pomiedzy prowincją a głównymi miastami, im dany teren bardziej zacofoany tym bardziej esktremistyczna i wpływowa religia na danym terenie. Oczywiscie są wyjatki od tej reguły np te oszołomy w Anglii ale zawsze sie znajdzie jakiś wyjątek Przypadku masowego wejscia Islamu do Europy twierdzenie że wprowadzą tutaj jakieś swoje staroświeckie rytuały to tak samo jak twierdzenie że KK pówróci do swoich metod z przed kilkuset lat Odpowiedz Link Zgłoś
jerzytt Re: a Papiez to paralityk i stary cap 16.09.06, 22:37 " Przypadku masowego wejscia Islamu do Europy twierdzenie że wprowadzą tutaj > jakieś swoje staroświeckie rytuały to tak samo jak twierdzenie że KK pówróci do > swoich metod z przed kilkuset lat " ale obrzezanie dziewczynek zdarza sie w jaknajbardziej wspólczesnej Francji we współczesnej między innymi Francji w społecznoeciach muzułmańskich Odpowiedz Link Zgłoś
karmin-cynober Re: a Papiez to paralityk i stary cap 17.09.06, 00:08 Ich przewrazliwienie na obraze powoduje rowniez po drugiej stronie rozne mohery i LPRy do wykorzystywania tych samych metod. Swiat sobie zapomnial ok.1968 roku, ze przewrazliwieni maja cos do powiedzenia. To jest nadinterpetacja tolerancji. Prawo do tolerancji powodu na koncu jej calkowite skasowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
lynks80 Re: Agnostykow islam poprostu zabija 16.09.06, 14:03 scolopetarius napisał: > nie zapominaj Nie zapominam, tak samo nie zapominam że katolicy tez ich zabijali a obecnie z uwagi że troche poszli z duchem czasu (tylko dlatego że nie mieli innego wyjscia) zmiast palic żywym ogniem palą innymi dostepnymi sposobami. Tak jak pisalem wczesniej stawiam totalny znak równości pomiedzy Chrześcijanstwem, Judaizmem i Islamem, zreszta wszystkie wymienione religie powstały z tego samego nurtu - może to własnie ten fakt tak bardzo nastraja was ku sobie ? ;) - końcówka to oczywiscie mega skrót mysłowy Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: a Papiez to paralityk i stary cap 16.09.06, 19:23 brispol napisał: > Staruch szuka okazji zeby zaistniec.... grzyb jeden !! Nie chcesz być stary , to powieś się za młodu. Odpowiedz Link Zgłoś
karmin-cynober Re: Mahomet byl zlym czlowiekiem powiedzial papie 15.09.06, 19:07 Pokaz mi, co Mahomet przyniosl nowego i zobaczysz tylko zlo i antyhumanizm jak to, ktore on przewidzial, wiare, ktora prorokowal, przez miecz rozglaszana". Tak to brzmialo, cytat z dysputy z 1391 pomiedzy bizantyjskim cesarzem Manuelem II Palaelogos a perskim ekspertem religijnym dotyczacy krucjat i dzihadu. Odpowiedz Link Zgłoś
gracz01 hadisy o "Bożym Posłańcu" Muhammadzie 16.09.06, 12:53 Spośród znanych mi religii, islam jest generalnie najbardziej "inwazyjnym" systemem, najszerzej ingerującym w życie wyznawców, najmocniej opartym na idei "świętej" przemocy skierowanej ku ludziom wyznającym odmienne poglądy. Jest najbardziej obcy ideom wolnomyślicielstwa, chociaż i w muzułmańskich kręgach pojawiają się wolnomyśliciele-moderniści, których szczerze popieram. Niestety to tylko kropelka słodkiej wody w oceanie religianckiego zacietrzewienia islamskich radykałów, dla których przykładem jest prorok Muhammad łupiący niemuzułmańskie społeczności, fanatyczny orędownik okrutnego prawa, morderca przeciwników politycznych grabiący ich mienie i dysponujący członkami ich rodzin niczym wojennym łupem. O tym wszystkim w hadisach na stronie: www.geocities.com/wlodek_fenrych/teksty_wlodka/hadisy.htm Odpowiedz Link Zgłoś
kormoran222 Re: Mahomet byl zlym czlowiekiem powiedzial papie 15.09.06, 20:17 żyjemy w XXI wieku teraz nawet sciany mają uszy mozna rzec to co z tego ze mówił benedykt do zamknietego grona i że cytował kogoś to arabów nie obchodzi Benedykt dał wode na młyn dla islamistów ale to chyba nie bedzie tak duża woda jak po karykaturach. Chyba już koniec z papieżem pielgrzymem bo już odechce się jechać Benedyktowi do krajów islamskich. Napewno Europie jest potrzebny Papież by dać tame islamowi. Dla islamistów nie pasuje silny papież, widzą że jest równie silny jak JPII Chcieli by Islamizować Ameryke oraz Europe ale to im się nie uda. Odpowiedz Link Zgłoś
saturn5 Re: Mahomet byl zlym czlowiekiem powiedzial papie 15.09.06, 20:20 Mahomet to byl pierwszy terrorysta. Papiez powiedzial za malo. Czas nazywac ta "religie" po imieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
karmin-cynober Re: Mahomet byl zlym czlowiekiem powiedzial papie 15.09.06, 20:24 Mahomet to pewnie nie byl. Mozliwe, ze go nie bylo. Koran zostal prawdopobnie zmieniony w pozniejszych czasach na potrzeby imperium arabskiego. Ostal sie jako propaganda wojenna. Mamy juz typowac, ktory kosciol pierwszy bedzie wysadzony? Odpowiedz Link Zgłoś
kormoran222 Machomet nie był terorysta tylko rozbujnik napadał 15.09.06, 20:33 Machomet nie był terorysta tylko rozbójnik napadał na karawany. Wdzisiejszym swiecie ten co napada na tiry to jest niby bandyta. Ale przecież starozytny swiat miał inne unormowania i nie należy ich przekładać na nasze unormowania. Stwierdzenie że Mahomet był rozbójnikiem znam z.... Ostatnio "Omar Szarif" grał w jakims filmie zachodnim chyba teraz nakręconym niedawno i wtym filmie jakaś postać mówiła cytuje "Mahomet też był rozbójnikiem" napewno w filmie z tak mocną gwiazdą by nie kłamali no i by dorwali Omara Szarifa za gre w bluznierczym Filmie Znaczy to chyba że Islam wie że Mohamed był nawróconym rozbujnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kormoran222 Skoro Islam wie czy wie że był rozbójnik a papież 15.09.06, 20:38 Skoro Islam wie czy wie że był rozbójnik a papież mówi że był zły Mahomet. Czy rozbójnik może być dobry i czy musi być zły chyba może. Skoro Janosik był też rozbójnik i był dobry podobno istniał na słowacji a nie w Polsce. Generalnie rozbójnik nie musi być zły nie zgadzam się z Papieżem i trzeba by było przeanalizować całą jego wypowiedź dokładnie czy jak to mówi się ze kogoś cytował czy się z tym zgadzał co cytuje po co cytował moze nie miał co gadać na tej wizycie w Niemczech wszyscy myslei że Benedykt bedzie gadał o prezerwatywach i zakazie aborcja on nie on o Islamie wolał pogadać se. Odpowiedz Link Zgłoś
karmin-cynober Re: Skoro Islam wie czy wie że był rozbójnik a pa 15.09.06, 20:56 " W islamie bog jest absolutnie transcendentalny. Jego wola nie powiazana jest z zadnymi pojeciami nawet jesli tym pojeciem jest rozsadek." "Bog nie musi dotrzymywac swojego slowa i nic go do tego nie zoobowiaze, wyjawic nam prawde" To sa odpowiedzi islamskiej strony na tekst sredniowiecznego cesarza. Wyklad B16 dotyczyl przemocy i religii.W cytowanej dyspucie z XIV wieku chodzilo konkretnie o Dzihad. Odpowiedz jest jak zwykle " nie znane sa wyroki boskie" i gadaj tu z takimi. Odpowiedz Link Zgłoś
kormoran222 Re: Skoro Islam ................................ 15.09.06, 21:27 sorry znowu mi się napisało ponizej XX :) zamiast X :( >" W islamie bog jest absolutnie transcendentalny. Jego wola nie powiazana jest z >zadnymi pojeciami nawet jesli tym pojeciem jest rozsadek." >"Bog nie musi dotrzymywac swojego slowa i nic go do tego nie zoobowiaze, >wyjawic >nam prawde" >To sa odpowiedzi islamskiej strony na tekst sredniowiecznego cesarza. Wyklad >B16 >dotyczyl przemocy i religii.W cytowanej dyspucie z XIV wieku chodzilo >konkretnie >o Dzihad. >Odpowiedz jest jak zwykle " nie znane sa wyroki boskie" i gadaj tu z takimi. Własnie o to chodzi że nie ma żadnego Dżihadu Jedynie ten Iran szaleje. I Do kogo kierował papież te słowa do terrorystów napeno nie bo znimi nie da się rozmawiać. Papież najpewniej chciał se tylko poczytać popisać się swoim intelektualizmem przed gronem ludzi. Ale on Już nie jest [Kardynałem Racingerem] on jest już papieżem jak by o tym zapomniał i o ty że w dobie przepływu mediów i informacji w naszych czasach sciany mają uszy i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
kormoran222 własciwie to mnie troche w kurza papież 15.09.06, 21:17 Zachodu by nie było gdyby nie Chiny i Kraje Arabskie to one w niosły największy w kład w rozwój technologi. Chinczycy wynalezli proch arabowie chyba okulary? moze kompas też? Nie wiem dlaczego arabowie tak upadli cywilizacyjnie teroryzm w ziął się stąd bo arab mieszka czesto w niejednym kraju dosłownie w norze z gliny i nic niema. Kraje arabskie tak upadły jak polska piłka nożna to jest jakiś fenomen upadku biedy zacofania. Ale w VI wieku to kraje arabskie były swiatłem dla cywilizacji chyba cyfry jakie piszemy pochodzą z Indii ale to dzieki nim chyba do nas przysły tak to byśmy pisali po rzymsku XX, VIII, XV co by było katorga taka matematyka z rzymskimi cyframi. Islam był ortodoksyjny i bezwzgledny w VI np. wieku władca jakiegoś islamskiego zamku polecił by jego służba ustawiła się gesiego nad murem i skakał pojedynczo ku przepaści i oni skakali dopiero jak się zabiło kilkadziesiąt osób władca polecił by przestali skakać , skakali bo wierzyli że idą do raju. Oni coś tam walczyli z Plemionami berberyjskimi chodzi mi o to że głowne pole walki i front rozegrał się do XX wieku w Afryce a nie w Europie Wrogiem Arabów byli berberowie a nie Europejczycy. Nie odczuła Europa do XX wieku najazdu arabskiego jedynie Hiszpania której jeszcze nie było. Arabowie byli zawsze przyjazni w zgledem Europy nawet jak wykurzono ich z Hiszpani przepuszczali przez swoje terytorium towary z Chin i Indii Dopiero Imperium Osmanskie gdy powstało po upadku Bizancjum zaczeło blokować przepływ towarów z Chin i Indii do Europy. Europa miała przed 1500 r. blokade lądowom czyli jakby sredniowieczne embargo ekonomiczne, Imperium osmanskie bało się że Europa wzbogaci się i za te pieniadze odbije konstantynopol i Jerozolime. W czasach wypraw krzyzowych po wielu latach walk krzyżowcy bratali się z muzumanami by już nie walczyć ustanawiali traktaty pokojowe. Jak benedykt XVI-ty odwołuje się do czarnej histori to nie ma racji. Arabowie nie byli źli w histori dla Europy natomiast Imperium osmanskie tak ale tekst który czyta papież pochodzi z XIII-wieku a zatem z okresu gdy nie było wrogiego dla europy imperium osmanskiego które w koncu potem ruszyło na wiedeń aż była to próba zabicia Europy i jej sformatowania na swoją modłe. Jak papież atakuje w histori zły islam to nie ma racji absolutnie islam jedynie pokazał czy az pokazał pazury w naszych czasach 11-go wrzesnia ale papież nie mówi nic o naszych czasach tylko o tamtych historycznych. Papież jakby próbował zmieniać historie stosunków Europy z Islamem która była pozytywna na negatywną co jest bezsęsowne .....sorry za tyle nicków. Odpowiedz Link Zgłoś
karmin-cynober Re: własciwie to mnie troche w kurza papież 15.09.06, 21:32 kormoran222 napisała: > Zachodu by nie było gdyby nie Chiny i Kraje Arabskie to one w niosły największy > > w kład w rozwój technologi. > Chinczycy wynalezli proch arabowie chyba okulary? moze kompas też? > Nie wiem dlaczego arabowie tak upadli cywilizacyjnie teroryzm w ziął się > stąd bo arab mieszka czesto w niejednym kraju dosłownie w norze z gliny i nic > niema. > Kraje arabskie tak upadły jak polska piłka nożna to jest jakiś fenomen upadku > biedy zacofania. > Ale w VI wieku to kraje arabskie były swiatłem dla cywilizacji chyba cyfry > jakie piszemy pochodzą z Indii ale to dzieki nim chyba do nas przysły tak to > byśmy pisali po rzymsku XX, VIII, XV co by było katorga taka matematyka z > rzymskimi cyframi. W VI wieku to byli w powijakach. Dopiero sie Mahomet narodzil. > Islam był ortodoksyjny i bezwzgledny w VI np. wieku władca jakiegoś islamskiego > > zamku polecił by jego służba ustawiła się gesiego nad murem i skakał pojedynczo > > ku przepaści i oni skakali dopiero jak się zabiło kilkadziesiąt osób władca > polecił by przestali skakać , skakali bo wierzyli że idą do raju. To Asasyni w Iranie w XII-XIV wieku. > Oni coś tam walczyli z Plemionami berberyjskimi chodzi mi o to że głowne pole > walki i front rozegrał się do XX wieku w Afryce a nie w Europie Wrogiem Arabów > byli berberowie a nie Europejczycy. A kto ich kolonizowal? > Nie odczuła Europa do XX wieku najazdu arabskiego jedynie Hiszpania której > jeszcze nie było. > Arabowie byli zawsze przyjazni w zgledem Europy nawet jak wykurzono ich z > Hiszpani przepuszczali przez swoje terytorium towary z Chin i Indii Inna odnoga dynastyczna i inna polityka byla w Hiszpani. Bez towarow na Bliskim Wschodzie kasy by nie zarobili > Dopiero Imperium Osmanskie gdy powstało po upadku Bizancjum zaczeło blokować > przepływ towarów z Chin i Indii do Europy. > Europa miała przed 1500 r. blokade lądowom czyli jakby sredniowieczne embargo > ekonomiczne, Imperium osmanskie bało się że Europa wzbogaci się i za te > pieniadze odbije konstantynopol i Jerozolime. > W czasach wypraw krzyzowych po wielu latach walk krzyżowcy bratali się z > muzumanami by już nie walczyć ustanawiali traktaty pokojowe. Chodzilo dalej o dochodowe regiony. > Jak benedykt XVI-ty odwołuje się do czarnej histori to nie ma racji. > Arabowie nie byli źli w histori dla Europy natomiast Imperium osmanskie tak > ale tekst który czyta papież pochodzi z XIII-wieku a zatem z okresu gdy nie > było wrogiego dla europy imperium osmanskiego które w koncu potem ruszyło na > wiedeń aż była to próba zabicia Europy i jej sformatowania na swoją modłe. Wojny krzyzowe czyli religijne odbyly sie przed Osmanami. Panturkizm to dopiero w XIX wieku. > Jak papież atakuje w histori zły islam to nie ma racji absolutnie islam jedynie > > pokazał czy az pokazał pazury w naszych czasach 11-go wrzesnia ale papież nie > mówi nic o naszych czasach tylko o tamtych historycznych. > Papież jakby próbował zmieniać historie stosunków Europy z Islamem która była > pozytywna na negatywną co jest bezsęsowne .....sorry za tyle nicków. Historia sie sama na bardzo negatywna zmienila. Bardzo mozliwe ze cytujac cos historycznego czul sie bezpiecznie, wlasnie dlatego, ze nie mowil o dzisiejszych konfliktach. A kontrowersyjne zdanko mialo kilkaset lat. Jesli to aktualne to konflikt stary jak swiat. Odpowiedz Link Zgłoś
janosik6 SS-man przemowil , zakrakal a polaczki dostaly 15.09.06, 21:59 wrescie orgazmu... walcie sie cioty z tym starym capem ktorego macie w spadku po wojku Adolfie. Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.72 Nie pij tyle, bo wszystko ci sie popieprzylo: 15.09.06, 22:52 SS-manem byl Grass, nie Benedykt, ktorego pod koniec wojny zagnano z seminarium do Volksturmu. To po pierwsze. A po drugie to Mahomet zarabial na zycie rozbojem i gwalcil nieletnie panienki, ktore bral sobie za zony - masz o tym nawet w Koranie:) Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.72 Kormoran - mowisz czasem z sensem, ale wybacz 15.09.06, 22:54 niezlosliwa uwage - twoja ortografia w zlapaniu tegoz sensu przeszkadza. Nie moglbys cos z ta dysgrafia zrobic? Odpowiedz Link Zgłoś
kormoran222 Re: Kormoran - mowisz czasem z sensem, ale wybacz 15.09.06, 23:05 Autor: lze_elita.72 ...napisała >niezlosliwa uwage - twoja ortografia w zlapaniu tegoz sensu przeszkadza. Nie >moglbys cos z ta dysgrafia zrobic? Mógłbym wrzucić swoje wypowiedzi do edytora tekstu ja przepraszam zawsze mówie sobie że rzuce to chol..ne forum i ze wypowiadam sie ostatni raz. Ja mam dość nieambitne podejscie do ortografi bo w dzisiejszych czasch to chyba ortografia jest mniej potrzebna niż język obcy. Odpowiedz Link Zgłoś
karmin-cynober Re: Kormoran - mowisz czasem z sensem, ale wybacz 15.09.06, 23:16 To jak ty chcesz pisac w jezyku obcym? Pomijajac ten problem, wydaje ci sie, ze islam nie jest zly? Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.72 Nie zgodze sie - dla mnie polski jest jezykiem 15.09.06, 23:16 obcym. A ze uczono mnie jego z poprawna ortografia (zreszta trudna), to rewolucyjna ortografia mnie peszy, w tresci sie gubie etc. Reasumujac: mam klopoty ze zrozumieniem. Zreszta dysgrafii nie musisz sie wstydzic - ulomnosc mala, ale zamiast rzucac forum rzuc czasem swoj tekst na jakis slownik on line. I sie nie obrazaj - powiedzialem o tym, bo przez twa rewolucje ortograficzna gubie sie w twoich postach, scislej - gubie sens twoich postow, musze sie nad nimi glowic jak nad szarada. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
karmin-cynober Re: Nie zgodze sie - dla mnie polski jest jezykie 17.09.06, 00:09 Wymiatanie ich przeszloscia to zadne argumenty. W tej chwili to ciemnogrod. Odpowiedz Link Zgłoś