myrkgrav Re: Przegonić tę bandę zacofanych dewotów! 22.09.06, 09:02 Nadszedł czas. Może się teraz uda. Przecz z socjalizmem, rozdawnictwem, zacofaniem! Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro A Giertych przerazony w kacie siedzi.... 22.09.06, 09:05 i zdrowaski z Ojcem Grzybkiem odmawia! Bo co to bedzie jak sie mu przyjdzie z taka "fucha" pozegnac??? Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Brawo Panie Leper 22.09.06, 09:06 "Brak lojalności, takiej ludzkiej lojalności, jest ciężkim przewinieniem. Spotkały pana Leppera konsekwencje takie, jakie spotkałyby każdego innego ministra, który zachowałby się tak, jak pan Andrzej Lepper" - tłumaczył Gosiewski w czwartek wieczorem w Sejmie dziennikarzom. Czyli wiadomo o co chodzi, w parti faszystow nie ma miejsca na wlasne zdanie. Leper powinien milczec na temat Afganistanu, budżetu i wielu innych spraw, tak jak robi to Giertych ktory wlasnego ojca by sprzedal byle zostac w koalicji. Odpowiedz Link Zgłoś
koszmarekopalek nic tylko dzikie awantury 22.09.06, 09:19 a finanse zipią. który później weźmie odpowiedzialność za bałagan? nikt z dzisiejszych rządzących. tchórze i partacze. za gospodarkę się nie wezmą, tylko rozdawnictwo uprawiają a głupi narod to łyka. i będą drugie węgry, będą. Odpowiedz Link Zgłoś
daavid cała prawda o warcholstwie Kaczyńskiego 22.09.06, 09:24 historia pewnego artykułu Był sobie artykuł. Wydrukowała go Gazeta Polska. Mówił o przestępczym rodowodzie Samoobrony. PiSowi się spodobał i powiesili go na swojej stronie. Po pewny czasie koalicjantem została Samoobrona. Artykuł zniknął ze strony PiSu. Tutaj jest artykuł: dziadostwo.blox.pl/2006/04/Ale-PiS-ma-koalicjanta.html#ListaKomentarzy Odpowiedz Link Zgłoś
qavtan Premier:Warcholstwa nie będziemy tolerować.siebie? 22.09.06, 09:24 Jeszcze niech Kaczyńscy siebie wyrzucą z władz państwowych, giertycha i możemy myśleć o Polsce, póki co - nie ma szans. Nowe wybory to jedyna alternatywa? Trochę szkoda, że znów trzeba będzie łożyć na karty i obsługę, ale dla Polski warto! Odpowiedz Link Zgłoś
lexis2 Gratuluję refleksu 22.09.06, 09:30 Panie Premierze. Platforma już dawno huczała że z Lepperem nie ma się co bratać. Jakoś PiS tego nie popierał. Jesteście wszyscy ŻAŁOŚNI. Polityczni nieudacznicy... Patrząc na Was zbiera mi się na wymioty. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek.pl Warchoły i Pijanice 22.09.06, 09:42 czyli poczet hultajów z czasów Rzeczpospolitej Szlacheckiej Opis: 'Lepiej nie żyć, niż szlachcicem nie być, lepiej szlachcicem nie być, niż wolność utracić' - Stanisław Stadnicki zwany Diabłem Łańcuckim Wyobrażcie sobie świat, gdzie bohaterowie nie piją wody. Gdzie częściej jest się właścicielem jednego ucha niż jednego domu. Kraj w wino i miód opływający, tłusty, bogaty. Piękny - i jednocześnie niebezpieczny. Podzielony na wiele domen i udzielnych księstewek; z głębokimi lochami i wysokimi kurhanami. Rządzi tu królewska para - Siła i Spryt, a za nią kroczą: Zasadzka,Zdrada, Walka i Zajazd. To nie fantastyka, choć może tak brzmi. To kresy XVII-wiecznej Polski. I wolność, Tomku, w swoim domku! Kto jest kim tego w tej sytuacji politycznej nie wiem. Żeby obalić ten problem biegnę po flaszkę, ona to obali! Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Na wiosne posadzili a na jesien wykopali....... 22.09.06, 09:49 .....tego Buraka, zamiast Kartofle..... Odpowiedz Link Zgłoś
kaza40 Premier: Warcholstwa nie będziemy tolerować, zw.. 22.09.06, 09:54 pisowcy a szególnie bliźniak zachowują się jak drób podbierająca innym kurom ziarnka (samoobrona) obrażanie się na lepera jest czymś co było do przewidzenia nazwanie go warchołem jest nieuprawnione bo warcholstwo do rządzenia wprowadzili kaczyńscy znając ich sposób działania było do przewidzenia że albo się koalicjanci podporządkują bez szemrania tak jak lpr albo będzie draka cały cywilizowany świat się z nas śmieje wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_rudolf jak PIS szukał koalicjantów to Lepper był OK 22.09.06, 09:54 gdzie Kaczyński miał oczy jak dobierał sobie koalicjantów??Wtedy Lepper był podobno równorzędnym partnerem, odpowiedzialnym politykiem, a teraz jest warchołem??Czas zakończyć rządy PISu, czas kaczek minął!! kolorowy świat na www.asiaq.pl wygraj szkolenie na www.grupa-kreatywna.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kaza40 Re: jak PIS szukał koalicjantów to Lepper był OK 22.09.06, 09:56 ale co po kaczkach? Odpowiedz Link Zgłoś
antygo Re: jak PIS szukał koalicjantów to Lepper był OK 22.09.06, 17:05 Po kaczkach przyjda gęsi,potem kury ,indyki,krowy itd. Cały folwark.Aż z Polski zostana tylko złe wspomnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
maupa13 Moralność Kalego prezentowana przez Kaczyńskiego 22.09.06, 09:54 poraża... Jak Leppera, warchoła z wyrokami zapraszał do rządu, żeby przejąć władzę , to mu nie przeszkadzało jego warcholstwo. Jak ośmielił się mieć odmienne zdanie, to nagle jest warchołem?? Lepper się nie zmienił przez pół roku - jeśli już, to na lepsze! On jeden w koalicji miał odwagę zaprotestować przeciwko opluwaniu ministrów spraw zagranicznych i Kuronia... Za to należy mu się szacunek. Zboża wysypywanego na tory nie wybaczę nigdy - a Kaczyńskiemu ani to, ani wyroki Leppera nie przeszkadzały. Przeszkadzało odmienne zdanie. To jest podejście dyktatora, nie polityka - bo polityka to są negocjacje, bezwzględne posłuszeństwo to jest dyktatura. Mam nadzieję, że to łabędzi śpiew Kaczyńskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
tojamyszka To juz dyktatura 22.09.06, 10:11 Kiedyś myślałam od dwu takich co ... jak o jednolitej całości . Teraz wiem , ze motorem jest Pan Jarosław , a Pan Leszek jest tylko narzedziem do realizacji celów tego pierwszego . Zatem uklad ze Pan Leszek Prazydentem a Pan Jarek wymyślajacym jest jak najbardziej sluszny . Ciekawe co by bylo gdyby bylo odwrotnie . Moim zdaniem napewno spokojniej i mądrzej . Pierwszy miesiac takiego tandemu i Niemcy powiedzieli o nich "kartofle" Panowie sie obrazili . I nie potrzebnie . Oni tylko byli proroczy. Przewidywali wykopki. Wszak u nas ziemniaki kopie sie jesienia . Przyznaje , ze ja to juz od razu mowilam, ale niektorzy z moich znajomych patrzyli na mnie z niedowierzaniem . Teraz coraz bardziej ufnie patrza w moja strone . Chyba trafnie zrozumialam niemieckie przeslanie . Nie powiem , ze kocham Lepera . Nie jestem ani w jego partii , ani jego zwolenniczka. Ale z kazdym dniem mam coraz wiecej szacunku dla niego . Panowie on tylko konsekwetnie probuje wyegzekwowac to co bylo ustalone . Nie pozwala sobie na traktowanie go jak "LEPERA" Juz samo posuniecie do paktu PiS z Samoobroną bylo kuriozalnym posunieciem . Najpierw z wyraznym obrzydzeniem Pan Kaczyński wypowiadal sie i o partii i jego czlonkach a w szczegolnosci o jego Przewodniczącym , a potem razem nawiazuja uklad . Nic dziwnego , ze Pan Andrzej zaczął walczyc o swoja godnośc , o dotrzymanie slowa wyborcom . Doskonale bowiem wiedzial , ze ten czlowiek nigdy nie bedzie jemu przyjazny , wiec zwrocil sie do wyborcow , do ludzi ktorzy mu zaufali . Teraz ośmieszanie jego osoby napewno na nie wiele sie zda. Gdzyż ci , ktorzy zamiast krzyczec czasem pomysla uznają , ze to naprawde "twardy chłop" i warto , a nawet czasem trzeba posluchac tego co mowi , bo niezaleznie od tego co mu sie po drodze wydarzylo to wie co mowi i stara sie dotrzymac slowa . I na koniec ... to co dzieje sie w dzisiejszej Polsce to juz wielki skandal. Płace podatki , place składki . Terminowo i w wysokości takiej jak nakazuja ustawy . A co Panowie z serialu na Wiejskiej i rzadowego robia z moimi pieniedzmi to juz zupelnie inna sprawa . Unia tez nam daje ogromne pieniądze . Zastanowcie sie Kochani czy za takie zastosowanie nie Waszych pieniedzy nie zostanie zakrecony kurek? Tylko , ze wy tego nie zauwazycie . To stanie sie tylko ze szkoda dla narodu . Przypominam po raz kolejny wiersz M. Konopnickiej " ... a najdzielniej bija króle , a najgeściej gina chłopy..." Jest mi niezmiernie smutno , ze minęło tak wiele lat po transformacji ustrojowej , a rządzący zamiast uderzyc sie w piersi szukaja winnych sprzed 20 lat . W tym czasie dorosly moje dzieci . One dzis biora zycie w swoje ręce . I nie pamietaja dnia ze stanu wojennego , a tymbardziej poprzedniej Polski . Ja pamietam . Czy bylo lepiej? Nie koniecznie , ale bylo spokojniej . Nie bylo tylu manipulacji , tylu przekretów, takiej pazernosci i takiego wulgaryzmu w najwyższych urzedach . Panowie i Panie z Sejmu , Senatu i Ministerstw. To co dzieje sie teraz to tylko i wylącznie wasza zasluga I nikt nie uwierzy ze to wszystko komunisci czy innowiercy . Dosc szukania wroga , ktorego nie ma . To mi przypomina powiedzenie " daj mi czlowieka , paragraf juz sam znajde"... Nie robcie tego samego . Zamiast skupic sie na gospodarce , na powiekszeniu potencjalu kraju , szukacie winnych , matactw . W ten sposob pokazujecie , ze cos takiego istnieje , ze sa ludzie ktorzy przez wiele lat zyli nie uczciwie i im sie udawalo . I teraz mlodzi ucza sie cwaniactwa , chamstwa . A to sie teraz nazywa przesiebiorczosc . Dlaczego u nas jest bezrobocie , bo przedsiebiorcy wzorem rzadzacych , chca dawac malo , albo wcale , by sobie miec jak najwiecej . Jesli przedasiebiorcy beda placili wiecej pracownikom , jesli nie bedą ich wykorzystywac to wowczas nie bedzie emigracji zarobkowej . Ale zeby tak nastąpilo przyklad musi isc z gory . A do tego czynniki motywacyjne . Z jednej strony ulgi podatkowe , ale takze kredyty , ktore moga byc umarzane jesli rzeczywiscie zostana spelnione okreslone wymagania przy ich przyznaniu . To nie jest jakis slogan , Pracodawca czesto woli zaplacic mniej zeby jego pracownik czuł kto tu jest Panem . I tak do czasu ...az nie znajdzie innego pracodawcy lub nie wyjedzie za granice . A to ma krotkie nozki . Jesli pracownik wie , ze duzo dostanie , to bedzie wykonywal prace tak zeby nikt jego nie zwolnił , to bedzie mu dobrze w zakladzie i prace bedzie wykonywal solidnie . Zauwazcie , ze Ci ktorzy dobrze placa nie maja problemow z kadrami . O miejsca w ich zakladach ludzie walczą . A firmy , ktore sa nie solidne nie maja pracownikow . Coraz czesciej w TV pokazywane sa obrazki , ze brakuje ludzi , a czemu nikt nie pyta co oferuje taki pracodawca ? Panie Premierze jest znacznie wiecej problemow i znacznie wyzsze niz ściganie kolejnego przekretu . Prosze zostawcie to dla Pana Ministra Ziobro , ona naprawde wie co robi i robi to bardzo dobrze . Prosze nie przeszkadzajcie . Pana rola to koordynacja calosci , a nie szukanie z lupa kolejnego przekrętu . Na koniec drobna uwaga . jestem Matka . I dzis jestem szczesliwa , gdy są szczęśliwe moje dzieci . To daje mi poczucie spokoju , dobrze spelnionego zycia . I jesli znajduje czas na przyjemnosci , to napewno nie kosztem moich najblizszych . Zawsze starałam sie w zyciu zaczynac od siebie zeby zrozumiec innych . Panie Premierze , wiem ,z e moja rada jest nic nie warta , ale moze zechce Pan poswiecic choc minutke na tą myśl . Ludzie beda Pana chwalic jesli bedzie Pan dla nich Przyjacielem . A Przyjaciel to taki ktos kto nie tylko dobrze zyczy , ale gdy trzeba to takze pomoze . I o taka Pomoc i o takie zachowanie Pana bardzo prosze . Niech Pan bedzie ponad pyskówki , pomowienia . To czyny a nie slowa są wazne . Czasem lepiej czegos nie zauwazyc niz zajmowac sie drobiazgami . Pozdrawiam i zycze duzo zdrowia i radosci takze milej Redakcji za przyjecie mojego dlugiego od serca wywodu . Odpowiedz Link Zgłoś
antygo Re: To juz dyktatura 22.09.06, 17:12 Piękne słowa i marzenia!Chciałbym wiedzieć do którego premiera zostały skierowane? Odpowiedz Link Zgłoś
aro7 miałeś chamie złoty róg, ostał ci się ino giertych 22.09.06, 10:12 tak spieprzyć szanse na normalną koalicje z PO to tylk K&K sp.zoo potrafiła.. wolała otaczać sie słabymi miernotami aby tylko nikt ich nie zdetronizował, a ludzi wartościowych traktować jako wrogów i konkuretnów.. Odpowiedz Link Zgłoś
123rbr Premier: Warcholstwa nie będziemy tolerować, zw.. 22.09.06, 10:17 Warchoły nie chcą tolerować warcholstwa. Pod zarządem tych dwóch Polska staje się krajem egzotycznym i nie pasujacym do cywilizowanej Europy. Indywidua typu Wasserman, Ziobro, Edgar, Dorn czy nie skażona myśleniem pani minister spraw zagranicznych kompromitują Polskę. Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Premier: Warcholstwa nie będziemy tolerować, zw.. 22.09.06, 10:18 A poczynania władców PIS-u, to jak można inaczej nazwać? Chyba, że są dwa rodzaje warcholstwa - pozytywne i negatywne.Pora zamówić ekspertyzę! Odpowiedz Link Zgłoś
antygo Re: Premier: Warcholstwa nie będziemy tolerować, 22.09.06, 17:15 Nie ma pozytywnego i negatywnego warcholstwa.Jest jedno warcholstwo.Jego ocena zależy o tego kto sie go dopuszcza.Jesli Lepper,to żle,jeśli polityk PiS to dobrze.Mentalność Kalego. Odpowiedz Link Zgłoś
morda11 Premier: Warcholstwa nie będziemy tolerować, zw.. 22.09.06, 10:27 Te cała ferajna się poprostu powoli rozlatuje. Sprawa jest prosta: daltonista nie powinien brać sie za malowanie obrazów, choćby nie wiem jak był ambitny! Odpowiedz Link Zgłoś
yhy_yhy nikt nir musi atakować Polski...wystarczy, że... 22.09.06, 10:50 ...rządzą nami durnie i nikt nas już atakować nie musi...wszystko sie samo sypie. Odpowiedz Link Zgłoś
elephant_tusk Re: nikt nir musi atakować Polski...wystarczy, że 22.09.06, 11:19 A się sypie? Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Przed samorządowymi wywalili Leppera bo premier 22.09.06, 10:39 ma pokazać siłę. Przed następnymi wywalą Giertycha lub Gilowską ( o ile wróci ). Ponadto z PZPR też wywalali za nielojalność wobec partii. Najważniejsza jest partia, Państwo na którymś tam miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
radek_sim Re: Przed samorządowymi wywalili Leppera bo premi 22.09.06, 14:00 Trafiłeś w samo sedno. Dlatego sram na wszystkich polityków, a do wyborów pójdę, ale za 10 zł. Bo po co iść jak i tak warchoły i chamy wchodzą tylko dla diet poselskich. Niech i mam ja korzyść. Proponuję olać wybory i zbojkotować tych chamów, albo stworzyć nowa partię w której skład nie mieli by prawa wchodzić członkowie innych obecnych i byłych partii. I to powinno być jej mottem. Podejrzewam, że wygrałaby wybory jednomyślnie. Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl Re: Przed samorządowymi wywalili Leppera bo premi 22.09.06, 16:04 200%-owo nierealne. Niestety. --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejek40 Panie Premierze, czy Panu "odbija" ? 22.09.06, 10:46 Protest !! Kto dal Panu prawo, by ublizac innym ludziom ? Kto dal Panu prawo wprowadzic do jezyka polskiego nowy folklor rynsztokowy ? Jesli nie podoba sie Panu okreslenie mlodego polskiego kartofla, moze trafnieszym bedzie np. burak ? z powazaniem A. Skwarc Hamburg Odpowiedz Link Zgłoś
tigerizi ...? Andrzej zakonspirowal sie w łóżeczku POd 22.09.06, 10:52 przykrywką misia ? Ale kanał (interaktywny) Odpowiedz Link Zgłoś
zoran4 Premier: Warcholstwa nie będziemy tolerować, zw.. 22.09.06, 10:54 To Lepper mial racje........Kaczor jest wyrachowynym chamem.Jak "trza" to i z diablem pod reke a jak ktos cos zawola-glosno powie i BRACI to nie odpowiada--wtedy temu biada..... zobaczymy jak na tym wyjda PiS-uary a jak Samoobrona i Lepper. PS. Nie jestem ich politycznym fanem !!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maciek9940 Premier: Warcholstwa nie będziemy tolerować, zw.. 22.09.06, 11:03 Same wspaniałe wiadomości!!! Rząd PIsu się wali, komisja śledcza jest OCZYWIŚCIE niekonstytucyjna, do pełni szczęścia brakuje wiadomosci, że KACZYŃSCY zachowali sie honorowo i popelnili zbiorowe samobójstwo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
yhy_yhy a gdzie galba i jolka z dywit??? 22.09.06, 11:17 pewnie piją z rozpaczy... Odpowiedz Link Zgłoś
tjbykowicz Re: a gdzie galba i jolka z dywit??? 22.09.06, 11:18 tylko galba pije jolka juz jezdzi po PiSie ;) Odpowiedz Link Zgłoś