tony.blair Edgar, prosze, strzel sobie w ten durny leb... 22.09.06, 17:37 ...a zanim w bebenku zostanie jedna kula, zalatw jeszcze Kaczora, Kaczora BIS, Zawisze, Wierzejskiego i Giertycha. Andrzejka nie zabijaj, bo to swoj chlop jest, Komisja Europejska mowi ze fachowiec. A poza tym rozrywke zapewnia a wy tylko pier...licie. No, smialo, nie ma sie czego bac! Odpowiedz Link Zgłoś
thorgallpl Re: Edgar, prosze, strzel sobie w ten durny leb.. 22.09.06, 17:41 Jak czytam takie posty to wiem bez patrzenia na zegarek, ze szkoly srednie skonczyly zajecia. Tylko nie zapomnij odrobic lekcji i spakowac teczki na jutro! Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl Re: Edgar, prosze, strzel sobie w ten durny leb.. 22.09.06, 18:35 Thorgal, nie chcę ci przerywać, ale masz kupę na bucie. Ewidentnie własną. Jak widać, w Polsce wykopki tradycyjnie jesienią. --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
l005 Jednomandatowe okregi to jest rozwiazanie 22.09.06, 17:39 Poslowie powinni byc rzeczywiscie reprezentowac swych wyborcow i byc odpowidzialni za to co robia przed ludzmi z danego okregu. Propozycja PiSu to jeszcze jedna manipulacja rozmywajaca oindiwidualna dpowiedzialnosc parlametarzystow. Odpowiedz Link Zgłoś
maria-anna Czego to posłowie z PiS... 22.09.06, 17:51 nie wymyślą.Przecież to jeden krok do autokracji! Odpowiedz Link Zgłoś
xaliemorph NSDAP 22.09.06, 18:06 Niczym demokratyczne dojście do władzy partii NSDAP (jeszcze brakuje kogoś równie charyzmatycznego niczym Hitler). Wybaczcie moje skojarzenia, ale niestety to pierwsze odruchowe skojarzenie przychodzące mi na myśl. MSPANC Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern mali kombinatorzy z pis 22.09.06, 18:15 po trupach (tu: demokracji) do celu...:( Odpowiedz Link Zgłoś
dead_skunk Heil Katschor !!! 22.09.06, 18:35 Rok 1932 w Niemczech sie klania ! Ein Reich, ein Volk, zwei Kattschoren !!! Odpowiedz Link Zgłoś
mozart Re: Heil Katschor !!! 22.09.06, 18:52 dead_skunk napisał: > Rok 1932 w Niemczech sie klania ! > > Ein Reich, ein Volk, zwei Kattschoren !!! Paranoja Kaczynskiego przypomina paranoje Hitlera w bunkrze w czasie oblezenia Berlina. On do konca wierzyl, ze wygra. Odpowiedz Link Zgłoś
o90 czy ten stan umyslu was boli ? 22.09.06, 19:19 to musi byc straszny bol tak wierzyc ze PO wygra te wybory pomimo ze poprzednie trzy razy z rzedu przegralo coz takiego sie stalo w PO ze teraz wyborcy ( te chamy i faszysci co glosowali na PIS) teraz oddadza swoj glos na PO ? oczywscie momentalnie zmieniajac sie w eurpopejczykow i swiadomych wyborcow ? co takiego stalo sie w PO ? byla jakas przemiana, zmiana programu czy choc szefa ? Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 paszoł do wermachtu śmieciu 22.09.06, 19:35 mozart napisała: > Paranoja Kaczynskiego przypomina paranoje Hitlera w bunkrze w czasie oblezenia > Berlina. On do konca wierzyl, ze wygra. takie ścierwo jak ty unbeckie jest załgane i zdradzieckie skorzystaj szambonurku z demokracji startuj w wyborach wyjdź z ubikacji ale gdy wspomieć o wolnych wyborach to ty totalniaku masz pełno w porach Odpowiedz Link Zgłoś
piotrdx Pierwszy raz zgadzam się z PiSowcami 22.09.06, 19:06 Taki system skutecznie usunąłby z polityki ugrupowania ekstremalne, takie jak np. LPR, które ledwie przekraczają próg wyborczy ale korzystając z tego, że silniejsze partie muszą szukać koalicjantów zyskują niewspółmiernie duże wpływy. Odpowiedz Link Zgłoś
kerry1 Gosiewski zmienia ordynacje wyborcza. 22.09.06, 19:11 A zrobic Gosiewskiego Regentem. Niech przybierze miano Goś Edgar Kikutek Pierwszy. Odpowiedz Link Zgłoś
premier_hiacynt_wielki Przegrywac trzeba umiec... te ku*** w zyciu wladzy 22.09.06, 19:20 nie oddzadza!! Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 weź se farfoclu tę władzę w wyborach 22.09.06, 19:32 premier_hiacynt_wielki napisał: > nie oddzadza!! skorzystaj szambonurku z demokracji startuj w wyborach wyjdź z ubikacji ale gdy wspomieć o wolnych wyborach to ty totalniaku masz pełno w porach Odpowiedz Link Zgłoś
premier_hiacynt_wielki Pojdzmy dalej: wiekszosc dla PISdzielcow bo tylko 22.09.06, 20:01 Pisdzielcy maja prawo moralne rzadzic tym smiesznym panstewkiem Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 a co tam u was w Ubekistanie ? 22.09.06, 21:20 premier_hiacynt_wielki napisał: > Pisdzielcy maja prawo moralne rzadzic tym smiesznym panstewkiem takie ścierwo jak ty żydounbeckie było i jest załgane i zdradzieckie skorzystaj szambonurku z demokracji startuj w wyborach wyjdź z ubikacji ale gdy wspomieć o wolnych wyborach to ty totalniaku masz pełno w porach Odpowiedz Link Zgłoś
raf01 A może jednak okręgi jednomandatowe?... 22.09.06, 20:27 ... i sprawa prosta - kto wygra w okręgu - idzie do sejmu. Kto zmieni klub - won do domu, i z jego okręgu idzie kolejny. Proste ja 2+2, tylko moze za bardzo uczciwe, a to w końcu polityka... Pozdrawiam Raff Odpowiedz Link Zgłoś
tomikow Re: A może jednak okręgi jednomandatowe?... 22.09.06, 20:43 Nie ma to nic wspólnego z demokracją. Poprawianie demokracji kończy się zazwyczaj źle. Te partie, które istnieją reprezentują wolę wyborców. Głosowanie nie na partię, a na człowieka (nie ważne SLD czy PIS), ale kompetentny. Mówi Panu to coś? Odpowiedz Link Zgłoś
raf01 Re: A może jednak okręgi jednomandatowe?... 22.09.06, 21:23 Ja myślę, że nie bardzo Pan wie, co mówi... Jedna część zdania przeczy drugiej... Dzisiaj jest tak, że ktoś załatwi sobie miejsce wysoko na liście, i z 1000 głosów wchodzi do sejmu, a jednocześnie ktoś z kilkudziesięcioma tysiącami nie wchodzi. I to ma być demokracja, dzisiaj? No właśnie o to chodzi, żeby kompetentni ludzie wchodzili do sejmu, a nie Ci z wysokich miejsc na listach... Tyle, że kto dzisiaj lubi proste i czytelne zasady... Nie można wtedy pogrzebać po listach, nie mozna połączyć się w jakieś sztuczne twory, które i tak się rozpadną, a już na pewno nie dają szans na sprawne rządzenie... Hehe, byłoby za trudno wygrać wybory, co? Ja już zauważyłem, że jakiejkolwiek dziedzinie życia najbardziej skomplikowane pomysły należą do tych, którzy w komplikacji mają najwięcej interesów do wygrania, czy to systemy przetargów, czy prawo podatkowe, czy nawet wybory... Lepszy mrok niż światło;-) Pozdrawiam Raff Odpowiedz Link Zgłoś
tomikow Re: A może jednak okręgi jednomandatowe?... 22.09.06, 21:39 raf01 napisał: > Ja myślę, że nie bardzo Pan wie, co mówi... ... > czy nawet wybory... Lepszy mrok niż światło;-) I właśnie ten interes psuje wszystko, szkodz, że nie ma nadzoru odgórnego nad postępowaniem. Tak jak w mafiach, kiedy zmienia się układ sił. Można powiedzieć, że jestem za 'kierującymi władzą - rozdzielnikami', ale to gwarantuje stabilność państwa. Interes Państwowy wymaga - słyszałeś to... pewnie tak, ale nie ci ludzie to mówią. Kraj się dzieli, nie sądzę by zmieniła sytuację PO. Ale nie odpowiada mi "państwo" bez lodówki! To już przesada, sprzedaż wszystkiego za głosy. Odpowiedz Link Zgłoś
bibbi5 PIS i tylko PIS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! 22.09.06, 20:42 czekamy na zapowiadane zmiany, na porządek w naszym kraju. Dość afer, oszustw i kłamstwa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tomikow Re: PIS i tylko PIS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.09.06, 20:45 bibbi5 napisała: > czekamy na zapowiadane zmiany, na porządek w naszym kraju. Dość afer, oszustw i > > kłamstwa!!! Ok, po zmianie rządu tak się stanie. Błędne koło, opinia puybliczna otumaniona kolejnymi komisjami :) A kraj... Co z nim. Odpowiedz Link Zgłoś
bibbi5 Re: PIS i tylko PIS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.09.06, 20:51 straciliśmy 17 lat i dalej ma tak trwać? Odpowiedz Link Zgłoś
tomikow Re: PIS i tylko PIS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.09.06, 20:59 bibbi5 napisała: > straciliśmy 17 lat i dalej ma tak trwać? Ciekawe pytanie :) Teraz zobacz co byś zrobił własnemu synowi, gydy Ci powiedział po tych 17 latach, że jest np. złodziejem. To może zły przykład. Kogo byś potępił jego/siebie? Ci ludzie zatrudniają teraz masę polskich pracowników, dziłalność przerodziła się w legalną (czasem). A reszta w ręce prokuratury. Na ten przykład Ziobrę (niedouka ambitnego) bym zostawił, byle nie skończył jak Papała. Odpowiedz Link Zgłoś
bibbi5 Re: PIS i tylko PIS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.09.06, 21:03 masz rację to zły przykład i błędne rozumowanie, tak myślę. Widzimy w końcu jakąś iskierkę nadziei, że będzie lepiej, nieprawdaż? Kto jest w stanie naprawić ten kraj, jak myślisz? Odpowiedz Link Zgłoś
tomikow Re: PIS i tylko PIS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.09.06, 21:12 bibbi5 napisała: > masz rację to zły przykład i błędne rozumowanie, tak myślę. Widzimy w końcu > jakąś iskierkę nadziei, że będzie lepiej, nieprawdaż? Kto jest w stanie > naprawić ten kraj, jak myślisz? Nie do konca bledne, błędy których nie rozwiązywało się w momencie wystąpienia (przejęcia władzy). Naprawa wymaga podobnego do PIS'owskiego podejścia, ale bez rozrastania biurokracji, bez koligatorstwa. Uproszczenia systemów urzędowych, prawnych. Patrząc przez pryzmat historii to mamy pat. Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Tak funkcjonuje "system wloski" 22.09.06, 21:03 Wloski system jest faktycznie oparty o zasade "prostej wiekszosci", ale Gosiewski nie dopowiedzial historii do konca. Jezeli partie otrzymaja w wyborach odpowiednio np. 40,20,15,10, 5,5,5 % glosow to faktycznie partia z 40% ma wiekszosc i moze teoretycznie otrzymac ilosc miesc w parlamencie odpowiadajaca 54%, czyli wiecej niz "zasluzyla". Jesli jednak partie nastepne (20,15,10) stworza koalicje to otrzymaja one te 54% miejsc, bo one beda mialy "prosya wiekszosc" (45%). W sumie nie ma wielkiej zmiany, tylko "przesuniecie" tworzenia koalicji na okres zanim parlament sie uformowal. Odpowiedz Link Zgłoś
tomikow Re: Tak funkcjonuje "system wloski" 22.09.06, 21:06 helmut.berlin napisał: > Wloski system jest faktycznie oparty o zasade "prostej wiekszosci", ale > Gosiewski nie dopowiedzial historii do konca. Jezeli partie otrzymaja w wyborac > h > odpowiednio np. 40,20,15,10, 5,5,5 % glosow to faktycznie partia z 40% ma > wiekszosc i moze teoretycznie otrzymac ilosc miesc w parlamencie odpowiadajaca > 54%, czyli wiecej niz "zasluzyla". Jesli jednak partie nastepne (20,15,10) > stworza koalicje to otrzymaja one te 54% miejsc, bo one beda mialy "prosya > wiekszosc" (45%). W sumie nie ma wielkiej zmiany, tylko "przesuniecie" tworzeni > a > koalicji na okres zanim parlament sie uformowal. możesz to rozpisać? Bo nie łapię 54+54=... Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: Tak funkcjonuje "system wloski" 22.09.06, 21:15 po prosty ten kto ma "prosta wiekszosc" dostaje "w nagrode" 54% miejsc w parlamencie, we Wloszech chyba 340, 46% dostaja inni. Niezaleznei od faktycznego wyniku. Oznacza to ze prosta-wiekszoscc moze byc mniejsza niz 54%, a i tak dostani sie tyle miejsc jakby sie uzyskalo 54% glosow. Odpowiedz Link Zgłoś
tomikow Re: Tak funkcjonuje "system wloski" 22.09.06, 21:20 helmut.berlin napisał: Oznacza to ze prosta-wiekszoscc moze byc mniejsza niz 54%, a i tak > dostani sie tyle miejsc jakby sie uzyskalo 54% glosow. 46% wg Twoich wyliczen. Nadal nie rozumiem - więć 46% ma opozycja. Już pisałem do d.. z taka demokracją :) Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: Tak funkcjonuje "system wloski" 22.09.06, 21:26 to poczytaj moze tutaj: en.wikipedia.org/wiki/Parliament_of_Italy#Electoral_system Odpowiedz Link Zgłoś
tomikow Re: Tak funkcjonuje "system wloski" 22.09.06, 21:29 sugerujesz pat przy 54 + 54 ~= 100 Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: Tak funkcjonuje "system wloski" 22.09.06, 22:07 Jaki pat, system "gwarantyje" 54% wiekszosc, czyli mniejszosc ma 46%. Odpowiedz Link Zgłoś
dudu58 Kaczki na zawsze 22.09.06, 21:03 Pokazemy lodowke, a po wyborach wyborcy moga nas pocalowac w dupe. Ten palant nigdy nie przestanie macic!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wikal Tylko PiS! 22.09.06, 21:17 Najlepiej wprowadzić wcale nie taką nowatorską ordynację (wielu już ja przerabiało), że wolno głosować tylko na TĘ JEDNĄ JEDYNĄ SIŁĘ PRZEWODNIĄ, PARTIĘ NASZĄ UKOCHANĄ. W tym przypadku - wolno głosować tylko na PiS. I wtedy nie tylko KTOŚ porządnie wygra wybory. Wygra je TEN WŁAŚCIWY! Bo o to tak naprawdę w tym kaczym grajodle chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
tomikow Re: Tylko PiS! 22.09.06, 21:23 wikal napisała: > Najlepiej wprowadzić wcale nie taką nowatorską ordynację (wielu już ja > przerabiało), że wolno głosować tylko na TĘ JEDNĄ JEDYNĄ SIŁĘ PRZEWODNIĄ, > PARTIĘ NASZĄ UKOCHANĄ. W tym przypadku - wolno głosować tylko na PiS. I wtedy > nie tylko KTOŚ porządnie wygra wybory. Wygra je TEN WŁAŚCIWY! Bo o to tak > naprawdę w tym kaczym grajodle chodzi. Dobre, ale właśnie to mamy, Ty głosujesz na ludzika, oni go olewają, mają interes partyjny, na liście jest inny pierwszym :) Czy tego naprawdę nikt nie widzi? Odpowiedz Link Zgłoś
wikal Re: Tylko PiS! 22.09.06, 22:27 Ale przynajmniej jeszcze możemy wybrać partię, z której pochodzi ów ludzik! I to jest prawdziwy skandal!!! Przecież można wybrać jakiegoś geja, liberała, ateistę czy nie daj Boże (tfu!!!) członka PO. I to należy jak najszybciej zmienić -ludzik musi być z właściwej opcji! Odpowiedz Link Zgłoś
and-j1 We Włoszech jest 20% a nie 50% !!!!!!! i jest to 22.09.06, 21:34 BLOK z partii a nie jedna partia. Czy Pan Gosiewski czytał ordynację włoską??? Ale lud to kupi bo jest ..... Odpowiedz Link Zgłoś
feretron Jednomandatowe okręgi wyborcze 22.09.06, 21:59 To jest lekarstwo na bolączki polskiego parlamentaryzmu. Wtedy naprawde wygrany bierze wszystko. PS. Życzę Platformie miażdżącego zwycięstwa wyborczego Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Re: Jednomandatowe okręgi wyborcze 23.09.06, 00:40 feretron napisał: > To jest lekarstwo na bolączki polskiego parlamentaryzmu. Wtedy naprawde wygrany > bierze wszystko. > PS. Życzę Platformie miażdżącego zwycięstwa wyborczego Dla Platformy znakomicie dla Polski fatalnie.Ale ,,,Ty już jesteś Europejczykiem.Polska to taka nacjonalistyczna i ksenofobiczna figura retoryczna. Odpowiedz Link Zgłoś
uczciwyeseldowiec We Włoszech jest 45% a w Grecji 50% !!!!!!!!!!!!! 22.09.06, 22:01 propozycja PIS jest bardzo rozsądna ! niestety nie do zaakceptowania dla herr tuske, który dobrze wie, że łżesondaże kłamią i że PO dostanie w wyborach po D...ie Odpowiedz Link Zgłoś
wicary Gdyby PiS był wiarygodny ???? 22.09.06, 21:59 Na uczciwość PiSdzielców nie można liczyć - zrobili by wszystko albo więcej niż wszystko aby te wybory sfałszować i wygrać ONI PONAD WSZYSTKO UKOCHALI WŁADZĘ to nawet wynika z dzisiejszej wypowiedzi Jarosława Klona-Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
premier.dupa.z.krakowa Co będzie z połączenia Szamboobrony z POpłuczynami 22.09.06, 22:03 Powstanie WIELKA KLOAKA Odpowiedz Link Zgłoś
witek-kwitek881 POmyje = PO + Smródiobora :)))) 22.09.06, 22:08 premier.dupa.z.krakowa napisał: > Powstanie WIELKA KLOAKA herr tusk już zapowiedział, że wejdzie w spółkowanie z każdym w walce o koryto i rozwalenie RP :( a świniopas na pewno bedzie chciał sie mścić ... Odpowiedz Link Zgłoś
xaliemorph Re: POmyje = PO + Smródiobora :)))) 23.09.06, 01:45 Stosujecie retorykę Kurskiego. Czy wódz partii nakazał członkom rozpisywać się na forum gazety?!? Odpowiedz Link Zgłoś
steku PiS proponuje ordynację 'wygrany bierze wszystko' 22.09.06, 22:15 to moze miec sens Odpowiedz Link Zgłoś
duk123 PiS proponuje ordynację 'wygrany bierze wszystko' 22.09.06, 23:36 forumhumanitas.ipbhost.com/index.php?s=&showtopic=423&view=findpost&p=14255 Odpowiedz Link Zgłoś
rysiek63op PIS dyktatura 22.09.06, 23:36 Jak inaczej można nazwać zachowanie PISu.20% dyktuje co dobre 80 procentom.Jeżeli posłowie PISu nie działają w interesie Polski tylko własnym niech odejdą zanim zostaną pozamykani w więzieniu.Lepper walczy o Polaków i Polskę.Dlaczego PIS nie chce pomóc większości tylko wąskiej grupie?W następnej kadencji będą siedzieć na ławie oskarżonych a nie w wygodnych fotelach.Ci ludzie to garść nie zgody nie można im więcej zaufać. Odpowiedz Link Zgłoś
anty-platfus PO ciemnota 22.09.06, 23:38 kto nie chodzi do wyborów to niech stuli gębę Odpowiedz Link Zgłoś
tomxp i jeszcze przed snem w oparch samego dobra... 23.09.06, 00:17 w dolinie muminkow Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 To chyba jedyne rozwiązanie ale i ryzyko.... 23.09.06, 00:15 Wybory są ogromnym ryzykiem.Dają szansę na konsolidację obrońców układu okrągłego stołu.Koalicja PO+,,Centrolewica''+PSL+....Samoobrona to wiekszość sejmowa po wyborach.Blok utworzony przez stare SB i podległych jej TW.Zaporą może być zmiana ordynacji wyborczej.Może jednak nie wystarczyć .W tym układzie sojusz PO+,,centrolewica''+karierowicz Lepper,to oszukanie wyborców PO i znaczącej większości wyborców SLD,stanie się faktem.I Polska solidarna przegra .Ale ryzyko podjąć trzeba.Jarosław Kaczyński to człowiek odważny i zdeterminowany .Albo Polska solidarna i tym samym naprawa Polski albo PO w Tuskiem i c.d. okrągłego stołu.Czy znowu Polacy będą ,,przed szkodą głupi''?Ostatnie 600 lat historii i ,jeszcze brzmiące w uszach ,nauczanie Jana Pawła II może nie wystarczyć.Spustoszenia 60 ostatnich lat w świadomości+stare polskie wady:pieniactwo,papugowanie ,,zachodu'' i odwrócenie się od wiary znaczących grup społeczeństwa to bardzo wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
tomxp z cyklu i ty mozesz powyginac slowa 23.09.06, 00:20 pomozemy ci znalezc nowe unikalne znaczenie dla ogolnie znanych slow. czesc 666 co to jest/znaczy poska solidarna nagrody dla ucestnikow od pzu Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Re: z cyklu i ty mozesz powyginac slowa 23.09.06, 00:38 tomxp napisał: > pomozemy ci znalezc nowe unikalne znaczenie dla ogolnie znanych slow. > > czesc 666 co to jest/znaczy poska solidarna > > nagrody dla ucestnikow od pzu To juz może wróc do tej Doliny Muminków. Albo do świata zabawek Krzysia z Puchatkiem o bardzo małym rozumku.I sprawdz w norce Prosiaczka czy Cię tam coraz bardziej nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
meritum3 Tylko idiota zaufa PiS 23.09.06, 00:44 Trzeba być idiotą aby zaufać PiSdzielcą Oni tak bardzo ukochali władzę,że gotowi są na kazde świństwo, oszustwo , mordy polityczne włacznie aby tą władzę zatrzymać - Jarosław Klon-Kaczyński zbyt ceni sobie rodzinny biznes aby bawić się w demokrację. Odpowiedz Link Zgłoś
czysta.malta Re: Tylko idiota zaufa PiS 23.09.06, 01:25 meritum3 napisał: > Trzeba być idiotą aby zaufać PiSdzielcą Oni tak bardzo ukochali władzę,że gotow > i > są na kazde świństwo, oszustwo , mordy polityczne włacznie aby tą władzę > zatrzymać - Jarosław Klon-Kaczyński zbyt ceni sobie rodzinny biznes aby bawić > się w demokrację. Zajrzyj tutaj (czyli do mojego bloga) - znajdziesz potwierdzenie :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
xaliemorph ankieta 23.09.06, 01:36 Nie wiem na ile jest to wynik mobilizacji czy też poglądów ale nieco śmieszy mnie ta nagła drastyczna zmiana wyniku ankiety z większościowego na nie, na większościowy na tak. Przypominają mi sie mobiliacje albo manipulacje, ale może jestem nadwrażliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
heyoza Gdzie w we włoskiej Konstytucji jest taki zapis? 23.09.06, 07:47 Nie jestem specjalistą od włoskiej ustawyzasadniczej i jeśli ktoś potrafi mi wskazać taki ustęp będę wdzięczny.Ja w ogólnodostępnych materiałach takiej informacji nie znalazłem.Sama idea jest niebezpieczna.Spójrzmy na ostatnie wybory.Nie zawsze wybieramy mądrze i dawanie większiści,z gruntu,ułatwia sprawę manipulatorom w stylu Kaczyńskich Odpowiedz Link Zgłoś
heyoza Nie chodzi o to kto prowadzi w sądarzach. 23.09.06, 07:50 Kto mi zagwarantuje że za pół roku nie odbije np Tuskowi i nie zacznie szaleć w tańcu z Kaczyńskimi?Lepiej nie tworzyć niebezpiecznych precedensów.Apeluje więc ZOSTAWCIE ORDYNACJĘ!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
giuseppe53 Zmienić ordynację: NIE zaplutym karłom z PiSu 23.09.06, 08:20 i to dożywotnio! Odpowiedz Link Zgłoś