palestrina2005 28.09.06, 08:16 A szczególnie "tuba' SLD - Wyborcza Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dellek Re: Jurek: To media podgrzewają atmosferę 28.09.06, 08:19 jak to dobrze, że niewielu ją czyta Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: Jurek: To media podgrzewają atmosferę 28.09.06, 08:22 chociaz za Jurkiem nie przepadam to w tym wypadku ma racje. Beger obronca demokracji i praworzadnosci w Polsce ? chi, chi ! to juz sobie innego "bohatera" nie mozna bylo wybrac ? brawo dziennikarze ! Odpowiedz Link Zgłoś
slbm Re: Jurek: To media podgrzewają atmosferę 28.09.06, 08:36 > chociaz za Jurkiem nie przepadam to w tym wypadku ma racje. Beger obronca > demokracji i praworzadnosci w Polsce ? chi, chi ! to juz sobie > innego "bohatera" nie mozna bylo wybrac ? brawo dziennikarze ! A kto mówi, że ona jest obrońcą praworządności? Ona tylko posłużyła do pokazania mechanizmu. Chciała nakłonić rząd do popełnienia przestępstwa ("załatwienia" jej "spraw sądowych"), a szef gabinetu premiera tej propozycji nie odrzucił z miejsca! To mało? To jest SKANDAL! I bardzo dobrze, że o tym media piszą, mówią i pokazują to na wizji. Od tego są media w demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Jurek: To media podgrzewają atmosferę 28.09.06, 08:50 slbm napisał: > > > chociaz za Jurkiem nie przepadam to w tym wypadku ma racje. Beger obronca > > > demokracji i praworzadnosci w Polsce ? chi, chi ! to juz sobie > > innego "bohatera" nie mozna bylo wybrac ? brawo dziennikarze ! > > A kto mówi, że ona jest obrońcą praworządności? Ona tylko posłużyła do > pokazania mechanizmu. Chciała nakłonić rząd do popełnienia przestępstwa > ("załatwienia" jej "spraw sądowych"), a szef gabinetu premiera tej propozycji > nie odrzucił z miejsca! To mało? To jest SKANDAL! I bardzo dobrze, że o tym > media piszą, mówią i pokazują to na wizji. Od tego są media w demokracji. "Ludzie nie powinni widzieć, jak się robi politykę i kiełbasę". (Otto von Bismarck) Odpowiedz Link Zgłoś
hiob102 **Mądry człowiek a dał się sprowadzić do roli...** 28.09.06, 10:13 partyjnego propagandzisty. Będzie się tego wstydził, jak tego, że umożliwił wybór Jaruzelskiego na prezydenta RP. Tracę szacunek. Odpowiedz Link Zgłoś
znajomy_jennifer_lopez Wszystkiemu winni są dziennikarze cykliści i układ 28.09.06, 11:55 ...napędowy firmy Shimano Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Re: Jurek: To media podgrzewają atmosferę 28.09.06, 10:41 O jakiej to jurkowej racji mówisz? Czy nie rozumiesz, że jest to racja wspólnika i poplecznika tych, którzy Polską handlują? Odpowiedz Link Zgłoś
ritterausleidenschaft Re: Jurek: To media podgrzewają atmosferę 28.09.06, 12:05 Panie Marszalku, i bardzo dobrze ze podgrzewaja. BO JEST CO PODGRZEWAC! nazbieralo sie tych "resztek" i czas je podgrzac i zjesc ... Smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
dwal A widzita! A kto Millera niszczył? Tak samo media. 28.09.06, 08:58 Tylko, który woźnica chce batem sam obrywać. Odpowiedz Link Zgłoś
centaur1 Re: ma rację: niezależne media od tego są 28.09.06, 17:22 iurisconsult napisał: niezależne media od tego są ----------------------------------------- niezależne, ha,ha,ha.Millera niszczyli kumple z innej kliki którzy mieli obstawione media, tak jak teraz niszczą Kaczyńskich "przyjaciele" mający wtyki w mediach. Odpowiedz Link Zgłoś
iurisconsult totalitaryści nienawidzą mediów, jeśli nie są ich 28.09.06, 09:55 ! Odpowiedz Link Zgłoś
jjjnjankowski Re: Jurek: To media podgrzewają atmosferę 28.09.06, 08:36 Patryotyczny rzad przylapany na "robieniu" polityki - to sie nawet SLD nie przytrafilo. Odpowiedz Link Zgłoś
cyberdemokracja Moralność wg PiS - przestępcy sypią przestępców 28.09.06, 10:02 anka1 napisała: > chociaz za Jurkiem nie przepadam to w tym wypadku ma racje. Beger obronca > demokracji i praworzadnosci w Polsce ? chi, chi ! to juz sobie > innego "bohatera" nie mozna bylo wybrac ? brawo dziennikarze ! To jest właśnie moralność wg PiS - jak to? - Beger która jest na bakier z prawem nas oskarża? TAK! Na cały świecie przestępcy donoszą jeden na drugiego... Służy temu m.in. istytucja świadka koronnego. Czy to sprawia PiS lepszym? Czy PiS ma prawo mówić - "obnażyli naszą obłudę, patologie na najwyższych szczeblach władzy, ale mamy świetne samopoczucie bo zrobiła to babka skazana prawomocnym wyrokiem sądu"? Podejrzewam, że gdyby nie afera w związku z tym, że akcja była nagrywana - Beger mogłaby się okazać niewinna, zdyby Ziobro zamieszał jak przystało na prawdziwego stalinowskiego prokuratora generalnego Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Re: Jurek: To media podgrzewają atmosferę 28.09.06, 10:09 anka1 napisała: > chociaz za Jurkiem nie przepadam to w tym wypadku ma racje. Beger obronca > demokracji i praworzadnosci w Polsce ? chi, chi ! to juz sobie > innego "bohatera" nie mozna bylo wybrac ? brawo dziennikarze ! Aniu, Beger widocznie będąc w koalicji z Kaczyńskimi nasłuchała się frazesów o prawie i sprawiedliwości, odnowie moralnej i się......nawróciła. To fakt znany od 2000 lat, czyżbyś szydziła ze św Pawła? Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: Jurek: To media podgrzewają atmosferę 28.09.06, 11:21 Drogi Bronimirze, sw. Pawel przynajmniej o "ku..kach" nie p .... nie mowiac juz o "kofanie ananie" Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-z-paryza Berger obronca demokracji 28.09.06, 10:33 niestety tak. Jak nisko upadlismy ale to dzieki panom K. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Jurek: To media podgrzewają atmosferę 28.09.06, 08:46 dellek napisał: > jak to dobrze, że niewielu ją czyta Za to wielu dyskutuje na jej forum internetowym. Odpowiedz Link Zgłoś
m_16 Re: Jurek: To media podgrzewają atmosferę 28.09.06, 08:21 Możesz nie chrzanić. Ten rząd zeszmacił się do reszty i ma odejść> I ic nie pomoże zwalanie winy na media> Ludzie mają dość PiSu i podobnych do ciebie hunwejbinów. Kaczki do odstrzału! Odpowiedz Link Zgłoś
asia_25 Amatorszczyzna w każdym calu !! 28.09.06, 08:41 Jak wszystko co robi pis... żenada !! Babki do piaskownicy robic i kury macać a nie w polityke sie pakować... Czekam juz na V RP !! Odpowiedz Link Zgłoś
przesmiewca2 Jurek: To media podgrzewają atmosferę 28.09.06, 08:22 Gdyby wyniki były dlań korzystne to by wył z zachwytu przez tydzień Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: Jurek: To media podgrzewają atmosferę 28.09.06, 08:23 palestrina2005 napisał: > A szczególnie "tuba' SLD - Wyborcza Dolicz jeszcze Teletubisie i Motomyszy z Marsa, to napewno ich robota. Paranoicy i Sqrw...ny Odpowiedz Link Zgłoś
komentator527 Re: Jurek: To media podgrzewają atmosferę 28.09.06, 08:34 100% racji. Nazywanie tego typu rozmow korupcja jest mocno przesadzone. Przed momentem byl w TVN24 Plazynski i tez mowil ze to nie byla korupcja. Dlaczego PO nie zgodzila sie na przedterminowe wybory jak PIS proponowal? Bo sondarze nie byly najlepsze. Teraz kiedy jest odwrotna sytuacja nagle rzadaja ustapienia rzadu. Czysta hipokryzja. Odpowiedz Link Zgłoś
slbm Re: Jurek: To media podgrzewają atmosferę 28.09.06, 08:38 No dobra, to wytłumacz mi sytuację. Posłanka Beger spotyka się z Lipińskim i prosi - w zamian za poparcie rządu - o "załatwienie jej spraw sądowych". Myślisz, że chodziło o lepszego adwokata? Bo ja raczej nie. Pan Lipiński w tym momencie powinien był powiedzieć "takie numery, to nie z nami, my jesteśmy uczciwi", stwierdzić, że taka prośba uwłacza godności rządu RP i wyjść. A on powiedział, że się "nie zna"! To jest normalna rozmowa o poparciu? Odpowiedz Link Zgłoś
komentator527 Re: Jurek: To media podgrzewają atmosferę 28.09.06, 08:48 Rzeczywiscie sprawa zalatwienia weksli jest mocno dyskusyjna. Weksle same w sobie lamia prawa konstytucyjne, wiec mozna te sprawe w rozny sposob interpretowac. Biorac pod uwage to , ze rzad szuka poparcia w sejmie, a czesc poslow gotowych poprzec ten rzad ma zwiazane rece (poprzez weksle), wydaje mi sie, ze proba rozwiazania problemu weksli nie jest niczym nadzwyczajnym. Jest proba przywrocenia poslom ich niezaleznosci Odpowiedz Link Zgłoś
komentator527 PS 28.09.06, 08:51 Cala "afera" rozdmuchiwana przez media pachnie mi tu bardziej proba destabilizacji panstwa i zrobienia czagos na wzor Budapesztu. Nie sluzy to przeciez dobru panstwa Odpowiedz Link Zgłoś
sejmajnejm bzdura 28.09.06, 09:04 dobru panstwa nie sluza rzady PiSu, ktory reprezentuje najgorsze polskie przywary. Niczym sarmaci beda sie rzucac i szczekac nie majac nic do zaoferowania. Przez nich zostal stracony kolejny rok. Ponadto, uwazam, ze przechodzenie z partii do partii jest w sejmie niedopuszczalne, w momencie kiedy wybory odbywaja sie przez glosowanie na PARTIE polityczne. Zmiana partii przez poslow potem zafalszowuje wynik wyborow. Jak chca zmienic partie, to niech zloza mandat. A korupcja zawsze odbywa sie w prywatnych rozmowach, w ciszy gabinetow i pokojow hotelowych. Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Re: PS 28.09.06, 09:54 komentator527 napisał: > Cala "afera" rozdmuchiwana przez media pachnie mi tu bardziej proba > destabilizacji panstwa i zrobienia czagos na wzor Budapesztu. Nie sluzy to > przeciez dobru panstwa Złodziej złapany na gorącym uczynku, też twierdzi, że nikomu to nie służy. Człowieku poczytaj opini prasy światowej. Twój kaczorek umoczył, dodatkowo okazał się człowiekiem bez honoru. Skończy jako kapciowy u brata. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Re: PS 28.09.06, 11:16 bronimir napisał: > Człowieku poczytaj opini prasy światowej. Znaczy się "Le Soir"? To jest prasa światowa na wzór "Nie" Urbana. Aha, nie zapomnij, że w "Le Soir" pracuje niejaki Leopold Unger, zatrudniony jednocześnie w "Wyborczej". Ot, co. Pozostałe media zagr. oczywiście cytują. A kogo cytują? "GWno" oczywiście. Bo to "największa opiniotwórcza gazeta w kraju". Ba, korespondenci niektórych gazet zachodnich stacjonują po prostu w redakcji "GWna". I ty chcesz, żeby dobrze pisali o Polsce??? Odpowiedz Link Zgłoś
zegrz Re: Jurek: To media podgrzewają atmosferę 28.09.06, 09:13 Przecież podobno sam Marek Jurek podpisywał takie weksle gdy był w AWS. To co wtedy były dobre? Odpowiedz Link Zgłoś
slbm Re: Jurek: To media podgrzewają atmosferę 28.09.06, 09:15 komentator527 napisał: > Rzeczywiscie sprawa zalatwienia weksli jest mocno dyskusyjna. Weksle same w > sobie lamia prawa konstytucyjne, wiec mozna te sprawe w rozny sposob > interpretowac. Biorac pod uwage to , ze rzad szuka poparcia w sejmie, a czesc > poslow gotowych poprzec ten rzad ma zwiazane rece (poprzez weksle), wydaje mi > sie, ze proba rozwiazania problemu weksli nie jest niczym nadzwyczajnym. Jest > proba przywrocenia poslom ich niezaleznosci Ale mi wcale nie chodziło o weksle. Renata Beger prosiła o załatwienie "jej spraw sądowych". Jej wekslem żaden sąd się nie zajmuje (przynajmniej na razie), więc nie o to chodziło. Skądinąd wiadomo, że pani poseł ławę oskarżonych już odwiedzała (no może nie w ścisłym znaczeniu, bo kiedyś tam odmawiała siadania w proteście). I to jest dla mnie najbardziej oburzający element całych tych "negocjcji". Kompletny brak oburzenia pana Lipińskiego. I to wystarczy, żeby go zdymisjonować. Co byście powiedzieli o zastępcy komendanta głównego, który proszony o przychylność dla gangstera nie mówi "wynoś się pan", albo nie zamyka go, tylko "ja się nie znam, zapytam fachowca"? Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Pamiętasz może cel tej rozmowy? 28.09.06, 11:22 > proteście). I to jest dla mnie najbardziej oburzający element całych > tych "negocjcji". Kompletny brak oburzenia pana Lipińskiego. I to wystarczy, > żeby go zdymisjonować. Pamiętasz może cel tej rozmowy? Jak nie to przypomnę. Otóż celem było zyskanie dodatkowego głosu poparcia dla Rządu. I nic więcej. To że się odciął od pomocy w sprawach sądowych tej pani czyniąc to niezbyt gwałtownie jest dla myślącego człowieka zrozumiałe - po prostu nie chciał jej odstraszyć od dalszych rozmów. I tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
slbm Re: Pamiętasz może cel tej rozmowy? 28.09.06, 12:09 > Pamiętasz może cel tej rozmowy? Jak nie to przypomnę. Otóż celem było zyskanie > dodatkowego głosu poparcia dla Rządu. I nic więcej. To że się odciął od pomocy > w sprawach sądowych tej pani czyniąc to niezbyt gwałtownie jest dla myślącego > człowieka zrozumiałe - po prostu nie chciał jej odstraszyć od dalszych rozmów. > I tyle... Pamiętam cel rozmowy. Już zupełnie na marginesie to samo to mnie już zadziwia, jak partia pod nazwą Prawo i Sprawiedliwość może proponować jakikolwiek układ osobie, która ma sprawę o fałszowanie list wyborczych. Ale to na marginesie. A Lipiński nie odciął się od sprawy pomocy, tylko powiedział, że się na tym nie zna i że się dowie! To jest odcięcie się? Natomiast pani prosząc go o taką pomoc ubliżyła jemu, jego ugrupowaniu i jego rządowi. Ale ponieważ pani mimo wszystko ma kartę do głosowania, to pan Lipiński nie zauważył tego faktu. Odpowiedz Link Zgłoś
centaur1 Re: Pamiętasz może cel tej rozmowy? 28.09.06, 17:31 slbm napisał: A > Lipiński nie odciął się od sprawy pomocy, tylko powiedział, że się na tym nie > zna i że się dowie! To jest odcięcie się? ------------------------------------------------------ chyba dzidziuś jesteś jeśli nie wiesz na czym polega dyplomacja i prowadzenie rozmów sondujących podczas formowania koalicji. Jak wszyscy są tacy durni jak ty, to się nie dziwię, że Wybiórcza ma nadal dośc liczne grono czytelników Odpowiedz Link Zgłoś
slbm Re: Pamiętasz może cel tej rozmowy? 29.09.06, 08:24 Ja jestem dzidziuś, bo chcę, żeby posłowie szanowali prawo? A być może. Może nasłuchałem się za dużo haseł wyborczych PiS-u i mimo, że tej partii generalnie nie lubię, to coś jednak do mnie trafiło. Ale widzę, że PiS i pewne grono jego zwolenników uważa, że jeśli chodzi o długoterminowe "dobro państwa", to przyzwoitość można - czasowo rzecz jasna - schować do kieszeni. Widzisz, ja bym jednak wolał, żeby partie tworzące odpowiedzialny rząd nie szukały poparcia byle gdzie i każdymi dostępnymi metodami. Bo to wcale nie jest wszystko jedno kto podnosi rękę w głosowaniach. Właśnie mieliśmy wszycy tego dowód - Lepper zbuntował się w najmniej odpowiednim momencie i sprawa budżetu jest w lesie, żeby gorzej nie powiedzieć. A szukając poparcia w taki sposób i wśród takich ludzi jak posłanka Beger, PiS prosi się o powtórkę z rozrywki. Odpowiedz Link Zgłoś
gosik_p Re: Jurek: To media podgrzewają atmosferę 28.09.06, 09:21 komentator527 napisał: > Rzeczywiscie sprawa zalatwienia weksli jest mocno dyskusyjna. Weksle same w > sobie lamia prawa konstytucyjne, wiec mozna te sprawe w rozny sposob > interpretowac. powiedz, w jaki sposob weksle lamia prawo konstytucyjne? Weksel jest wekslem, ktos go podpisal i od tego momentu jest dokumentem. W tym wypadku weksel mozna dac do ekzegucji, a potem ewentualnie poslowie moga zalozyc sprawe w sadzie co do zapisow w umowie wekslowej. Weksel jako taki jest wiazacy i zalamuje sie, jak slysze, jak Marek Jurek opowiada, ze weksel do niczego nie zobowiazuje. Dlaczego nie protestowali przy podpisywaniu weksli? Dlaczego rzad nie podjal tematu, jak problem weksli byl naglosniony i przez poslow samooobrony i przez prase? Czy arejk Jurek nie czyta regulaminow partii, ktore przedstawia sie mu do podpisu? Zreszta na tasmach Beger wyraznie bylo slychac, jak pan z PiSu powiedzial, ze Ziobro stwierdzil, ze z wekslami bedzie problem. Dlaczego jedno nam opowiadaja, a miedzy soba co innego? Ja w ogole mam wrazenie, ze panowie z Pisu maja nas za polmozgow. Jak wczoraj premier kaczynski powiedzial, ze doprowadzil do wzrostu gospodarczego i zlikwidowal bezrobocie, to mi szczeka opadla. Odpowiedz Link Zgłoś
pacaneum Re: Jurek: To media podgrzewają atmosferę 28.09.06, 12:23 > sie, ze proba rozwiazania problemu weksli nie jest niczym nadzwyczajnym. Jest > proba przywrocenia poslom ich niezaleznosci Posłowie SA ZALEZNI! od nas, wyborców. Głosowaliśmy na posłów, tzn. ich partie, poglądy. Zaninm zmienią barwy powinni nas zapytać. TYLKO NOWE WYBORY!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zegrz Re: Jurek: To media podgrzewają atmosferę 28.09.06, 09:15 Dla każdego normalnego, nie użyję tu nawet słowa uczciwego, człowieka była to korupcja. A jeśli jacyś "politycy" twierdzą że wcale nie, że to jest codzienność - to najlepszy dowód na to aby ich usunąć i oczyścić atmosferę przez nowe wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik To nie była korupcja! 28.09.06, 11:28 zegrz napisał: > Dla każdego normalnego, nie użyję tu nawet słowa uczciwego, człowieka była to > korupcja. To znaczy, że nienormalny i nieuczciwy jest: Z. Hołda z ulubionej przez was Fundacji Helsińskiej, nienormali są politolodzy, wielu polityków i przede wszystkim wielu ludzi, niekoniecznie sympatyzujących z PiS-em, z którymi rozmawiałem? Wszyscy oni twierdzą, że to nie była korupcja, zresztą definicję korupcji można sprawdzić, choćby na wikipedii. Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Re: Jurek: To media podgrzewają atmosferę 28.09.06, 10:01 komentator527 napisał: > 100% racji. Nazywanie tego typu rozmow korupcja jest mocno przesadzone. Przed > momentem byl w TVN24 Plazynski i tez mowil ze to nie byla korupcja. Dlaczego PO > nie zgodzila sie na przedterminowe wybory jak PIS proponowal? Bo sondarze nie > byly najlepsze. Teraz kiedy jest odwrotna sytuacja nagle rzadaja ustapienia > rzadu. Czysta hipokryzja. Mnie wystarczy to co widziałem i słyszałem, wykładnia Pana Płażyńskiego g... mnie obchodzi. To zgrany polityk, kiedyś zdradził UW, potem wywalili go z PO, też mi autorytet.Rozwalił Stocznie Gdańską, jako odpowiedzialny wojewoda. Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: Jurek: To media podgrzewają atmosferę 28.09.06, 08:36 Jeżeli Jurek jest tak pewny poparcia społeczeństwa, to niech odda głos społeczeństwu, w końcu to na naszej krwawicy się pasie i mamy chyba prawo zdecydować kogo lubimy, a kogo nie. Jak dla mnie, niech leci do Pinocheta, bo na marszałka to on się nadaje jak Kalisz na skoczka narciarskiego Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_gamonia Pan marszałek Jarek Murek bezczelnie nas oszukuje. 28.09.06, 08:38 tfu! Odpowiedz Link Zgłoś
slbm Re: Jurek: To media podgrzewają atmosferę 28.09.06, 08:39 palestrina2005 napisał: > A szczególnie "tuba' SLD - Wyborcza No odrobinkę przesadziłeś. Nie zapominaj, że Wyborcza przyłożyła rękę (albo i pięść) do upadku rządu Millera. Jeśli byś napisał "tuba liberalizmu", to nawet bym się zgodził, ale na pewno nie Sojuszu. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Re: Jurek: To media podgrzewają atmosferę 28.09.06, 08:53 Upadek rządu Millera przyniósł rząd Belki i ....straciliśmy czas.Nie robiono nic poza tym ,żeby trwać.PO było z tym dobrze,bo SLD stale spadało.Tylko....pojawiły sie te kaczory. Taktyka Rokity identyczna....tylko z Lepperem będzie trudniej.To ,,śniegowa kula''pochłonie i Rokite. Na szczęście nie będzie powtórki...PiS jeszcze nie przegrał,ciekawe co ma w szufladach ....Kurski.To inteligentniejszy gracz od Rokity ,pajaców dwóch z TVN i narzedzia Beger. slbm napisał: > palestrina2005 napisał: > > > A szczególnie "tuba' SLD - Wyborcza > > > No odrobinkę przesadziłeś. Nie zapominaj, że Wyborcza przyłożyła rękę (albo i > pięść) do upadku rządu Millera. Jeśli byś napisał "tuba liberalizmu", to nawet > bym się zgodził, ale na pewno nie Sojuszu. Odpowiedz Link Zgłoś
slbm Re: Jurek: To media podgrzewają atmosferę 28.09.06, 09:20 > Na szczęście nie będzie powtórki...PiS jeszcze nie przegrał,ciekawe co ma w > szufladach ....Kurski.To inteligentniejszy gracz od Rokity ,pajaców dwóch z TVN > i narzedzia Beger. Nie wiem czy inteligentniejszy. Inteligentny jest na pewno, czy bardziej to mi ciężko ocenić. Natomiast na pewno Kurski jest bardziej bezwzględnym graczem i jest dużo bardziej wyrachowany. Jest uosobieniem PiS-u - świetny w gierkach politycznych i w dochodzeniu do władzy. Gorzej potem. Niemniej to smutne, że o kształcie polskiej polityki decyduje (a przynajmniej bardzo nań wpływa) człowiek, o którym jego własny szef wyraża się per "skur***syn". Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 IV edycja ,,Tańca z Gwiazdami'' 28.09.06, 08:45 Nowa formuła -czysta gra Bez zawodowców na parkiecie. Wygrywa Beger-Rokita przed Sekielski-Mozołowski. Polska oszaleje z emocji. A przegrany Tusk jak plótł plecie. Odpowiedz Link Zgłoś
marych pozamykac media! 28.09.06, 08:46 wprowadzić cenzurę! Niech ludzie układu nie śmią przeszkadzać podażaniu w słusznym kierunku i psuciu tego co z takim mozołem stworzono w najlepszym od setek lat roku 2006!! Odpowiedz Link Zgłoś
mut Re: pozamykac media! 28.09.06, 09:57 > Niech ludzie układu nie śmią przeszkadzać podażaniu w słusznym kierunku i > psuciu tego co z takim mozołem stworzono w najlepszym od setek lat roku 2006!! niechcący napisałeś coś mądrego to pierwszy rok od czasu odzyskania w 89 niepodległości kiedy władza przestala kraść, sprzedawać majątek narodowy za grosze, doprowadzać przedsiębiorstwa do upadłości żeby je potem kupić. To pierwszy rok kiedy Polska w polityce zagranicznej przestała wszystkim lizać tyłki. To pierwszy rok kiedy Polak może poczuć się w Polsce że jest u siebie. Pierwszy rok kiedy policja przestaje bać się strzelać. Pierwszy rok kiedy coś się robi z bandytami na stadionach. Pierwszy rok kiedy zaczyna się burzyć kasty adwokatów i noratiuszy. Pierwszy kiedy rozlicza sie aferzystów. Pierwszy rok w którym idzie ku lepszemu. Tyle że tym z tej drugiej strony niezbyt się podoba że ktoś zaczyna im patrzyć na ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
slbm Re: pozamykac media! 28.09.06, 10:30 Pozwolę sobie się nie zgodzić z paroma twierdzeniami: > to pierwszy rok od czasu odzyskania w 89 niepodległości kiedy władza przestala > kraść, sprzedawać majątek narodowy za grosze, doprowadzać przedsiębiorstwa do > upadłości żeby je potem kupić. Fakt, ten rząd nie popełnił żadnych błędów w materii prywatyzacji. Ktoś kto nic nie robi, nigdy błędów nie popełnia (żeby nie było - ja nie bronię rządów poprzednich, ja tylko twierdzę, że ten również nie jest dobry). >To pierwszy rok kiedy Polak może > poczuć się w Polsce że jest u siebie. Chyba musisz rozwinąć temat, bo ja się zawsze czułem u siebie, nawet za PRLu. Nie bardzo widzę w którym miejscu nastąpiła jakaś drastyczna zmiana dla mojego samopoczucia jako Polaka, przynajmniej w kwestii "bycia u siebie". >To pierwszy rok kiedy Polska w polityce zagranicznej przestała wszystkim lizać tyłki. ...kompromitując się przy okazji na prawo i lewo najgłupszymi nawet faux-pas w wykonaniu urzędników państwowych i podważając wiarygodność własnej polityki (vide Macierewicz, albo ogłoszenie "odzyskania" MSZ od poprzedniego ministra własnego rzadu). >Pierwszy kiedy rozlicza sie aferzystów. Tak? Aha, czyli np. Sobotka i Rywin to nie aferzyści, jasne. >Pierwszy rok w którym idzie ku lepszemu. Na przykład przez to, że już 2 mln Polaków wyemigrowały za chlebem? Albo przez niewykorzystane fundusze unijne? Przez kompletny brak stabilności politycznej wewnątrz? Gdzie idzie ku lepszemu? Nawet jak jesteś zagorzałym zwolennikiem PiS, to powinieneś stwierdzić, że wcale nie idzie ku lepszemu, bo poparcie dla rządu się sypie. Gdzie jest ta świetlana przyszłość? > Tyle że tym z tej drugiej strony niezbyt się podoba że ktoś zaczyna im patrzyć na ręce Póki co to patrzenie na ręce nie podoba się władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Re: pozamykac media! 28.09.06, 10:46 Smuta nas czeka, kiedy większość będzie reprezentować poglądy p."slbm". Jeśli ów pan, do sukcesów zalicza nie wykonanie prywatyzacji to znaczy, że Sz."slbm" tęskni za "dobrym socjalizmem". A jest to taki ustrój, kiedy wszyscy mają zatrudnienie w którym "czy się stoi, czy się leży,to... się należy", a ponadto mamy sklepy pełne towarów, które głupi kapitaliści rozdają nam za darmo. Nic dziwnego, że pp.Kaczyńscy wygrali wybory przy tak mądrym elektoracie. Odpowiedz Link Zgłoś
slbm Re: pozamykac media! 28.09.06, 11:00 ???? Ja tęsknię za socjalizmem? Niby w którym miejscu? Ja napisałem, że zahamowanie prywatyzacji to sukces?????? Gdzie? Człowieku, czytaj ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
mut Re: pozamykac media! 28.09.06, 10:47 > Fakt, ten rząd nie popełnił żadnych błędów w materii prywatyzacji. Ktoś kto >nic > nie robi, nigdy błędów nie popełnia a po co sprzedawać kury znoszące złote jajka ?? zysk ze sprzedaży jest raz (pod warunkiem że PO nie sprzedaje np domów towarowych za wartość niższą niż działka pod nimi...) a z dochodów cały czas. > Chyba musisz rozwinąć temat, bo ja się zawsze czułem u siebie, nawet za PRLu. > Nie bardzo widzę w którym miejscu nastąpiła jakaś drastyczna zmiana dla to nie chodzi o samopoczucie a o przywileje za PO i SLD Polaka który chciał coś robić sie albo spławiało albo załatwiało (vide Optimus) kiedy dla odmiany każdy z zagranicy od razu dostawał pozwolenia i zwolnienia podatkowe na X lat. > ...kompromitując się przy okazji na prawo i lewo najgłupszymi nawet faux-pas > wykonaniu urzędników państwowych myślisz że jakiekolwiek faux-pas ma wpływ na stosunki gospodarcze między państwami ? bo ja myślę że tylko twardymi warunkami można coś ugrać a nie włażeniem wszystkim do d... > i podważając wiarygodność własnej polityki > (vide Macierewicz, albo ogłoszenie "odzyskania" MSZ od poprzedniego ministra > własnego rzadu). jeśli poprzedni minister uprwia swoją prywatną politykę... pamiętasz ambasadora z berlina ?? przecież on wprot mówił że polskie władze są niedobre... > >Pierwszy kiedy rozlicza sie aferzystów. > Tak? Aha, czyli np. Sobotka i Rywin to nie aferzyści, jasne. już nie pamiętam czy Sobotkę czy tego drugiego Kwas ułaskawił a Rywin to płotka - kogoś trzeba było posadzić ale przecież nie Millera czy Jakubowską która zmieniała ustawy "bo kobieta zmienną jest" więc wybrali sobie kozła ofiarnego > Na przykład przez to, że już 2 mln Polaków wyemigrowały za chlebem? jakieś 600 000 a nie 2 mln ;))) a poza tym jakoś nie słyszałem zeby w Holandii ktoś się buntował że Holendrzy pracują w Belgii > Albo przez niewykorzystane fundusze unijne? I tak wykorzystujemy ich już bez porownania więcej niż za poprzednich rządów >Przez kompletny brak stabilności politycznej wewnątrz? podziękuj za to Tuskowi, PO i SLD przecież nawet jak złapią bandytę to zaraz wystepuje ktoś i mówi że w tej chwili są ważniejsze sprawy niż łapanie bandytów albo że został złapany niewłaściwymi metodami > Gdzie idzie ku lepszemu? Nawet jak jesteś zagorzałym zwolennikiem > PiS, to powinieneś stwierdzić, że wcale nie idzie ku lepszemu, bo poparcie > dla rządu się sypie. zapytaj ludzi a nie media > Póki co to patrzenie na ręce nie podoba się władzy. władzy wszyscy patrzą na ręce i jakoś nic nie widać za to co chwila okazuje się że poprzednia władza była w coś umoczona Odpowiedz Link Zgłoś
slbm Re: pozamykac media! 28.09.06, 11:22 > a po co sprzedawać kury znoszące złote jajka ?? > zysk ze sprzedaży jest raz (pod warunkiem że PO nie sprzedaje np domów > towarowych za wartość niższą niż działka pod nimi...) > a z dochodów cały czas. Zwróć jednakże uwagę, że spora część prywatyzowanych zakładów przynosiła nie złote jajka, a straty. I takie firmy państwowe nadal istnieją. I za takie złote jajka, to ja jako podatnik dziękuję. > to nie chodzi o samopoczucie a o przywileje > za PO i SLD Polaka który chciał coś robić sie albo spławiało albo załatwiało > (vide Optimus) kiedy dla odmiany każdy z zagranicy od razu dostawał pozwolenia > i zwolnienia podatkowe na X lat. I gdzie tu faktyczne zmiany? Może zwolnień podatkowych faktycznie nie ma, ale gdzie zmieniło się podejście władz do polskiego przedsiębiorcy? Przepisy się gdzies może uprościły? > jeśli poprzedni minister uprwia swoją prywatną politykę... > pamiętasz ambasadora z berlina ?? przecież on wprot mówił że polskie władze są > niedobre... No OK, ambasador przesadził. Nawet jeśli dymisja Mellera miała podstawy, to nie ogłasza się jej jednak triumfalnym głosem. Hurra, nasz minister zawiódł... > myślisz że jakiekolwiek faux-pas ma wpływ na stosunki gospodarcze między > państwami ? > bo ja myślę że tylko twardymi warunkami można coś ugrać a nie włażeniem > wszystkim do d... Myślę, że ma wpływ ogólny wizerunek ludzi, którzy nie przykładają się do tego co robią, od ubioru począwszy. Myślę, że wizerunku Polski jako partnera interesów nie poprawiają nieprzemyślane wypowiedzi i "wojna o kartofle". Myślę wreszcie, że polityka międzynarodowa na zasadzie "TKM" nie przyniesie pożytku, bo żeby grać tak twardo jak teraz się próbuje, to trzeba mieć zaplecze - albo silnych sojuszników, albo silną gospodarkę, a najlepiej jedno i drugie. > już nie pamiętam czy Sobotkę czy tego drugiego Kwas ułaskawił > a Rywin to płotka - kogoś trzeba było posadzić ale przecież nie Millera czy > Jakubowską która zmieniała ustawy "bo kobieta zmienną jest" więc wybrali sobie > kozła ofiarnego A gdzie wsadzono teraz jakichś nowych aferzystów, choćby i płotkę? A co do rozliczania, to dowcip polega na tym, że aferę Rywina rozliczał - publicznie - między innymi PiS i to nie w tym roku, ale teraz niewygodnie jest o tym pamiętać, bo nie pasuje do tezy o wyjątkowości roku 2006. Poza tym za afery i starachowicką, i rywinowską, beknęło SLD w wyborach i to był najbardziej pozytywny skutek zajęcia się tymi aferami. A teraz jakoś temat np. SKOKów przebić się nie może. PiS nie chce mieć szansy się publicznie oczyścić z zarzutów? Czemu? > jakieś 600 000 a nie 2 mln ;))) > a poza tym jakoś nie słyszałem zeby w Holandii ktoś się buntował że Holendrzy > pracują w Belgii Dobra, o liczby się kłócił nie będę, słyszałem w mediach (w Radiu Zet konkretnie), że już się szacuje, że 2 mln, ale może przesadzają, więc przyjmimy Twoje 600 000, to i tak niedobrze. To po pierwsze. Po drugie ja się nie buntuję, że Polacy wyjeżdżają, mi jest smutno. A po trzecie Holendrzy żeby pracować w Belgii to nawet czasami nie muszą wyjeżdżać z kraju, ale z Polską i Anglią już się tak nie da. > zapytaj ludzi a nie media Pytam ludzi i wcale nie widzą świetlanej przyszłości. Nie widzi jej w tej chwili ponad połowa Polaków. Zresztą, przyjmijmy nawet że sondaże są niewiarygodne i tak naprawdę przeciwnych jest nie 60 procent, a 40. PiS nie zrozumiał jednej rzeczy - demokracja nie polega na tym, żeby 1/3 albo i więcej społeczeństwa mieć kompletnie gdzieś. To nie jest tak, że większość ma jedyną rację, a innymi się nie przejmujemy. Tymczasem rząd deklaruje obronę swojej polityki przed opinią publiczną (wczorajsze orędzie). Biedactwa, muszą się bronić przed elektoratem... Odpowiedz Link Zgłoś
pacaneum Re: pozamykac media! 28.09.06, 12:28 >wprowadzić cenzurę! > Niech ludzie układu nie śmią przeszkadzać podażaniu w słusznym kierunku WRACA PROPAGANDA SUKCESU Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Jurek: To media podgrzewają atmosferę 28.09.06, 08:57 Jurek twierdzi, że poszukiwanie większości sejmowej popierającej rząd jest rzeczą normalną. Według marszałka, rozmowy z Renatą Beger były elementem poszukiwania większości parlamentarnej. ************************************* Renata Beger, gdyby nawet utyła, to i tak nie starczy do większości parlamentarnej. Okazuje się, że korupcja jest normalna, gdy stoi za nią PiS i marszałek-szubrawiec. Odpowiedz Link Zgłoś
sejmajnejm Jurek: "spieprzaj dziadu" powiedzial Lesiu 28.09.06, 08:58 i Panu chcialbym prezydenta zacytowac. Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Re: Jurek: To media podgrzewają atmosferę 28.09.06, 09:16 Ale aferalną atmosferę stwarza b.koalicja PiS i SO,przed którą niemal wszyscy ostrzegali. Ale premier i jego doradcy -Lipinski iin wiedzieli lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
007gon Jurek: To media podgrzewają atmosferę 28.09.06, 09:22 marek, jurek. jeden pies Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Jurek: To media podgrzewają atmosferę 28.09.06, 09:25 to jak tam z tą składką na wykup weksli i zawiadomieniem do min.spraw.,że każą posłom płacić za wystawione przez nich weksle, przecież spłata zobowiązan to przestępstwo w tym kraju, wg. min. spraw. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Jurek: To media podgrzewają atmosferę 28.09.06, 10:01 maureen2 napisała: > to jak tam z tą składką na wykup weksli i zawiadomieniem do min.spraw.,że każą > posłom płacić za wystawione przez nich weksle, przecież spłata zobowiązan to > przestępstwo w tym kraju, wg. min. spraw. No właśnie, dzisiaj w telewizji spec od prawa wekslowego mówił, że weksel jest niczym innym, jak tylko zobowiązaniem do zapłaty określonej sumy pieniędzy. Przy czym nieważny jest powód tej zapłaty (np. pożyczka, kupno towaru, itp.). Po prostu, kto podpisze weksel, musi w określonym terminie i w określony sposób zapłacić wymienioną na wekslu kwotę. Prawo wekslowe- ustawa z 1936 r. Art. 1. Weksel trasowany zawiera: 1. nazwę "weksel" w samym tekście dokumentu, w języku, w jakim go wystawiono; 2. polecenie bezwarunkowe zapłacenia oznaczonej sumy pieniężnej; 3. nazwisko osoby, która ma zapłacić (trasata); 4. oznaczenie terminu płatności; 5. oznaczenie miejsca płatności; 6. nazwisko osoby, na której rzecz lub na której z1ecenie zapłata ma być dokonana; 7. oznaczenie daty i miejsca wystawienia weksla; 8. podpis wystawcy weksla. Weksel, który nie posiada chociażby jednej z tych cech, jest nieważny. Do żądania zapłaty za weksel nie trzeba orzeczenia sądu, chyba, że wystawca uchyla się od zapłaty. Odpowiedz Link Zgłoś
wasniewski O, kurcze powiedział kaczor do kaczora. 28.09.06, 09:30 O, kurcze powiedział kaczor do kaczora Spełniają się nasze najczarniejsze sny, sytuacja w kaczolandzie zaczyna przypominać zupełnie taką, jak u naszych bratanków. Warchoł uwierzył w nasz wzrost PKB i zaczął domagać się wydatkowania wirtualnych sum. Ludek przestaje nam wierzyć, że prowadzimy go do świetlanej przyszłości, zaczyna sprawdzać PKB w cenach bieżących i dochodzi do wniosku, że zamiast wzrostu zanotowaliśmy w I kw. spadek o ponad 12% w stosunku do poprzedniego kwartału. Co nas może jeszcze spotkać? Odpowiedz Link Zgłoś
jacek230 Oni tylko pogarszaja swoja sytuacje w oczach 28.09.06, 09:33 Polakow. To sie obroci przeciw nim. Graja ten sam scenariusz co komunisci za PRLu. Zalosne, ale czego innego mozna sie spodziewac po takich oszustach???? Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Oni tylko pogarszaja swoja sytuacje w oczach 28.09.06, 10:03 jacek230 napisał: > Polakow. To sie obroci przeciw nim. Graja ten sam scenariusz co komunisci za > PRLu. Zalosne, ale czego innego mozna sie spodziewac po takich oszustach???? Mówisz, że naśladują komunistóz z czasów PRL? A jakżeby inaczej, przecież to oni są pokoleniem wyrosłym i wykształconym w PRLU, a więc od kogo mieli brać wzór? A te ich gadki, że walczyli, że życie narażali, to zwykła hipokryzja. Ta walka się im przecież opłaciła. Ludzie dla mniejszych korzyści ryzykują życie i wolność. Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_rudolf społeczeństwo chce sprawiedliwości 28.09.06, 09:34 a ze media dostarczaja 'gorace' newsy-no coz-taka przeciez ich rola,prawda? najfajniejsze e-kartki na www.asiaq.pl wygraj szkolenie na www.grupa-kreatywna.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mut jak manipulować głupim tłumem 28.09.06, 09:36 oto parę przykładów 1. Dziś na onecie pisali że przed Sejmem jest miasteczko namiotowe i pikietują ZWYKLI ludzie. A prawda jest taka (kto widział ten wie) że namiot jest jeden ;- )))) a poza tym jeszcze wczoraj w radiu mówili że to pikieta młodzieżówki SLD i Zielonych którzy jak wiadomo protestują przeciwko wszystkiemu co się rusza. 2. Wielki tytuł w "wybiórczej": Powszechne rozczarowanie orędziem premiera." a w artukule okazuje się że wcale to nie ludzie są powszechnie niezadowoleni tylko politycy z wiadomych partii. Tyle że tytuł rzuca się w oczy wszystkim a nie wszyscy czytają artykuł a nawet jak przeczytają to najważniejsze jest słowo "powszechne". Krótko mówiąc tytuł brzmi "w karczmie zabili młynarza" a w artykule okazuje się że wcale nie zabili młynarza tylko kowala, nie było to w karczmie tylko na targu, i nie zabili tylko kopnęli w d.... 3. Przypomnijcie sobie małe zdjęcia przy artykułach dotyczących Kaczyńskich, Leppera, Tuska. Przy Kaczyńskich i Lepperze zawsze były dyżurne zdjęcia np sprzed roku gdzie byli pokazani z wielkimi zębami, jezykiem na wierzchu, dłubiący w nosie itp. A tymczasem Tusk zawsze na zdjęciu wyprostowany i usmiechnięty. To jest akurat przykład niezwykle skutecznej manipulacji podświadomej która ma kreować w nas wizerunki poszczególnych polityków 4. Teraz mówi się o korupcji politycznej a przecież jest rzeczą normalną ze za poparciem rządu idą stanowiska. Tak jest od początku cywilizacji. Tylko że teraz robi to PiS więc to jest korupcja polityczna, a jak robi to PO to nie jest korupcja tylko rozmowy polityczne. 5. Przedstawianie wypowiedzi tzw "autorytetów" za 5 groszy które obowiązkowo mają tytuł prof. przed nazwiskiem. Tyle że profesorów w Polsce mamy tysiące i każdy ma swoje zdanie ale przedstawia się tylko tych którzy mają poglądy zgodne z danym dziennikiem czy serwisem i na koniec: NIE MA WOLNYCH MEDIÓW Tak kiedyś powiedział Kaczyński i ma świętą rację a media się śmiertelnie obraziły i przeprowadzają dzikie ataki na rząd. Tyle że nie miały o co bo media zawsze będą pisać tak jak im każe ich właściciel LUDZIE - miejcie własny rozum i przestańcie się żywić papką podaną w TV. Odpowiedz Link Zgłoś
tetsujin Re: jak manipulować głupim tłumem 28.09.06, 11:34 >1. Dla Twojej wiadomości pikietę rozpoczeli Zwykli Ludzie (a jakich znasz niezwykłych? Kaczyński może, co?). Na początku były 4 namioty, a jak zaczęła spisywac ludzi policja, został jeden. Kto widział ten wie. Do pikiety faktycznie szybko dołączyły się młodziezówki. Ale wg. Ciebie jak idzie marsz MW to to jest "normalny, spontaniczny protest", a jak młodzieżówki SLD to zapewne planowa prowokacja. > )))) a poza tym jeszcze wczoraj w radiu mówili że to pikieta młodzieżówki SLD i Zielonych którzy jak wiadomo protestują przeciwko wszystkiemu co się rusza. Piniżej piszesz o daniu sie manipulowac mediom... Radio cacy- bo protest pokazuje jako inicjowany przez młodzieżówkę SDL, TV be - bo pokazała PiS w nieciekawym świetle?...Powinieneś zmienić nick na Kali. 2. A rozmawiałeś z ludzmi? Czytałeś komentarze? Istnieje powszechne rozczarowanie tym orędziem. A trudno by we wszystkich mediach cytowano wypowiedzi przypadkowych ludzi, skoro sprawa jest głównie polityczna, a politycy sa przedstawicielami narodu. Tylko zwolennicy wiadomej partii maja klapki na oczach. 3. Analogicznie zobacz sobie jak pokazywani są politycy opozycji w Naszym D..., albo w Naszej Polsce. Nie widzisz podobieństw? A jak juz plujesz na Wyborczą to dołącz też inne dzienniki, bo we wszystkich tak sie pokazuje polityków wiadomej partii. 4. Glupiś i tyle. Gdyby ta rozmowa toczyła się z przewodniczącym klubu, lub koła poselskiego to inna bajka. Pozatym propozycja pomocy w sprawach karnych pani Beger, lub zaberpieczenie ewentualnych uciekinierów z SO przez wekslami z budżetu Państwa to nie jest korupcją? Zacytuje zresztą rozmowę z członkiej PiS: [P]- To jawna prowokacja! Że tez daliśmy sie tak złapać! [J]- A gdyby robło to SLD? [p]- A zrobili by to lepiej, oni znaja sie na korumpowaniu... 5. Rozumiem, że autorytety związane z PiS nie są za 5gr., nie są związane z ta partią i sa obiektywne? Podobnie jak z autorytetami z ks. przed nazwiskiem? > NIE MA WOLNYCH MEDIÓW > Tak kiedyś powiedział Kaczyński i ma świętą rację a media się śmiertelnie > obraziły i przeprowadzają dzikie ataki na rząd. A jak rozumiesz wolne media? Takie co popieraja PiS i trzymają gembę na kłódkę, chyba ze chodzi o wpadki opozycji? Ciekawe, że jak media opisały wpadki Kwaśniewskiego, Millera i ogólnie SLD, to jakoś tacy jak Ty nie mieli wątpliwości, że to są wolne media. Czyżby za rządów PiS opozycja przechwyciła wszystkie media? Lepiej lecz się na nogi, skoro na głowę juz za późno. > Tyle że nie miały o co bo media zawsze będą pisać tak jak im każe ich właściciel. Rozumiem, że masz także na myśli np Ojca Dyrektora? >LUDZIE - miejcie własny rozum i przestańcie się żywić papką podaną w TV. Czego także i Tobie życzę, jak tylko wypuszczą Cię z zakładu zamkniętego. Odpowiedz Link Zgłoś
slbm Re: jak manipulować głupim tłumem 28.09.06, 11:34 > NIE MA WOLNYCH MEDIÓW > Tak kiedyś powiedział Kaczyński i ma świętą rację a media się śmiertelnie > obraziły i przeprowadzają dzikie ataki na rząd. > Tyle że nie miały o co bo media zawsze będą pisać tak jak im każe ich właściciel To przecież na tym polega wolność mediów chyba. Że mogą pisać to co się zamarzy właścicielowi, a nie rządowi. Trudno żeby jakakolwiek firma działała wbrew właścicielowi... Natomiast u nas nie dość, że piszą co chce właściciel (a ten ma wolność poglądów), to jeszcze odbiorca ma wybór z których mediów będzie korzystał. Jeśli pojawi się na rynku wydawniczym popyt na powiedzmy dziennik o innych poglądach, to on się na pewno pojawi - tak działa wolny rynek. Natomiast póki są odbiorcy np. Gazety Wyborczej, którzy chętnie ją czytają, to ona na rynku pozostanie. Podobnie jak Trybuna, Nie czy Nasz Dziennik. I na tym właśnie polega wolność mediów. Odpowiedz Link Zgłoś
alebaba17 jakie ceny były podczas rozmów Leppera z Tuskiem 28.09.06, 09:37 te rozmowy w konspiracji podczas nieobecności w kraju Kaczyńskich. To jest dopiero ciekawe ? Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Re: jakie ceny były podczas rozmów Leppera z Tusk 28.09.06, 09:49 alebaba17 napisał: > te rozmowy w konspiracji podczas nieobecności w kraju Kaczyńskich. To jest > dopiero ciekawe ? A co? Kaczyńscy ucieki? Już? Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Marszałek Jurek, to typowy aparatczyk 28.09.06, 09:46 Dla niego jedynie wiążące są polecenia Kaczyńskich. Jego ostatnie wypowiedzi porażają hipokryzją.. Ten człowiek kłamie w żywe oczy, jak przystało na polityka z PiSu. To już polityczny trup, który rozpaczliwie nie pozwala zasypać mogiły. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej_aszek W S T Y D !!! 28.09.06, 09:47 Jurek, ogórek, kiełbasa i sznurek! W S T Y D !!! Marszałek wszystkich pis-owców!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cyberdemokracja Totalitaryzm stłamsi media! Jarek wam pokaże... 28.09.06, 09:52 ... jeszcze pożałujecie, że nie głosicie jedynie słusznych poglądów, nie zatajacie korupcji i nadużyć władzy. Będziecie siedzieć razem z Chodorkowskim. Jarosław Totalitarny i jego PZPR 2 wszystkim w ma pokażą kto ma rację w IV Rzeszy Odpowiedz Link Zgłoś
vroobell a jak jurek ma bronić swoich ? 28.09.06, 10:03 a co robią pozostali z pis? jak rokita mówił że proponuje się stanowiska -> pis mówił podajcie nazwiska ! kto to robił ?!!. jak tvn przedstawiło dowód -> premier że to standard, to są normalne rozmowy !! media biją pianę niewiadomo dlaczego. no ludzie. nie chodzi o PO/SLD czy inne partyjki. chodzi o zwykłą uczciwość a właściwie jej brak. skoro ktoś wyciąga kwity na pis to trzeba go od lyberałów, agentów, PO'fców i innych powyzywać... Odpowiedz Link Zgłoś