wiarusik 30.09.06, 14:38 Znaczy to,że wszyscy dyplomaci rosyjscy na terenie Gruzji są szpiegami;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiarusik Re: Rośnie napięcie między Rosją a Gruzją 30.09.06, 14:41 Boją się aresztowań i zwiewają tam gdzie pieprz rośnie,a reczej gdzie denaturat destylują;) Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka ojej, wycofywali!? 30.09.06, 14:43 "wstrzymała wycofywanie wojsk ze swych dwóch baz w Gruzji" - Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: ojej, wycofywali!? 30.09.06, 14:46 Wycofywała chyba odpady komunalne z garnizonów;) Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka Wiarusik - jesteś STRAsznie śmieszny! :))) 30.09.06, 14:49 cieszę się, że zwolenników typu wiarusik pewnej - groteskowej wg mnie - wizji świata cechuje TAAAAKIE poczucie humoru: fajne, oryginalne, świeże! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Wiarusik - jesteś STRAsznie śmieszny! :))) 30.09.06, 14:56 Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia;) Moje krzesło jest bardzo wygodne;) Odpowiedz Link Zgłoś
rabl_srulek Kiwajacy sie kciuk chyba by cie zabil :)) 30.09.06, 16:39 Mnie np smieszy fakt, ze przepasane szurkiem Saszki, musialy jezdzic na poligon pociagiem bo im Gruzini zamkneli droge dojazdowa :)) A jak dojechali to krzykneli "urra!" u musieli wracac bo primo, nie mieli z czego strzelac a secundo, spozniliby sie na pociag powrotny :))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
rusek11 Re: ojej, wycofywali!? 30.09.06, 14:52 eksportuja do kaczlandu zamiast ropy i gazu, beszisz swoj grat tankowac, 300- lietna kamienice ogrzewac Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: ojej, wycofywali!? 30.09.06, 14:55 Moja kamienica nie ma nawet 20 lat;) A jak stare są u was rusku kamienice we Władywostoku?;) Odpowiedz Link Zgłoś
car_ramba Re: ojej, wycofywali!? 30.09.06, 16:02 > "wstrzymała wycofywanie wojsk ze swych dwóch baz w Gruzji" ...powiedział rzecznik rosyjskiego ministerstwa obrony. No tak. Rzecznik. Ministerstwa obrony. I to rosyjskiego! Taki niepodważalny autorytet. Kimże ja maluczki jestem abym miał prawo mieć choć przez chwię jakieś wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka czy kto słyszał kiedykolwiek? 30.09.06, 14:47 o "wycofywaniu wojsk" w kontekście np. amerykańskim. Ja - oprócz Wietnamu, z którego Amerykanie wycofali się po zwycięstwie :) - nie mogę sobie przypomnieć wycofywania? Może dlatego, że Amerykanie swoich wojsk nigdy nie wprow-dzają na siłę do innych państw. Na pewno, z tego powodu. :) O, jeszcze wycofanie - chyba - z Uzbekistanu. Prezydent taszkencki wyprosił. Okazało się, ze jest totalitarny, to i nie dziwota. Odpowiedz Link Zgłoś
atena_75 A w Ameryce to murzynów biją ! 30.09.06, 14:51 Temat o Gruzji i Rosji a kolejny zakompleksiony rusofil musi o Ameryce pisać... Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka czy dygresja - to za wiele? :) 30.09.06, 15:11 Przecież media uczą was, eksperci, tego, że do spraw kompleksowo podchodzić trzeba. Nie, na serio. Czy Amerykanie - których dażę zresztą sympatią - wyszli kiedyś dobrowolnie z jakiegoś kraju. Z bazy w Guantanamo np., nie? Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: A w Ameryce to murzynów biją ! 30.09.06, 16:44 atena_75 napisała: > Temat o Gruzji i Rosji a kolejny zakompleksiony rusofil musi o Ameryce pisać... Piszemy bo chcemi byc podobni do tak swietego panstwa jak USA. Chcemy postepowac jak swieci USA. A jak inaczej. Oni ucza demokracji. Wiec porownujmy sie do nich. W czym problem? Murzynow zreszta, bija tez. A glowne - trzeba postepowac jak USA. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 A kto by tam wzorowal sie na kacapach ? 30.09.06, 17:22 Od kacapa najlepiej z dala. Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: A kto by tam wzorowal sie na kacapach ? 01.10.06, 01:24 No nailepej wam mur na granicy wybudowac. I nie skarzycsie ze nie chcemy z wami handlowac :) To wy chcecze, nie my :) Po co sie pchace do nas z waszymi ukladami, spiskami i debilami :) Wiec i nam trzeba sie uczyc od tak swietych frajerow jak amerikosy :) Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: A w Ameryce to murzynów biją ! 30.09.06, 17:39 W Ameryce murzyni rozbijają się Lincolnami;) Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: A w Ameryce to murzynów biją ! 01.10.06, 01:26 Fajnie maja :) Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: A w Ameryce to murzynów biją ! 01.10.06, 08:19 Murzynów to biją akurat w Pietierburgu i Maskwie. Takie rozładowanie kompleksów niższości. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: czy kto słyszał kiedykolwiek? 30.09.06, 14:52 A po co mi tu USA wciskasz? Znowu odwracanie kota ogonem? Odpowiedz Link Zgłoś
jorn Re: czy kto słyszał kiedykolwiek? 30.09.06, 15:11 No właśnie, władze uzbeckie powiedziały, że już ich nie chcą na swoim terytorium, więc sie wycofali. Gruzini nie chcą wojsk rosyjskich, ale ci na siłę chcą zostać. To cała różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka acha, rozumiem. 30.09.06, 15:13 Kuba prosi, żeby się Amerykanie z Guantanamo wycofali. Ci wycofują. A powyższy artykuł jest o tym, że Rosjanie WŁAŚNIE się wycofują. Zawarto porozumienie, że do 2008 r. mieli z ostatnich baz. Sugerujesz, że to Rosjanie doprowi-dzili do aresztowania swoich wojskowych, żeby mieć pretekst do zostania? :) Odpowiedz Link Zgłoś
a.anonym Nie rozumiesz, Kuba nie jest demokracja... 30.09.06, 15:27 Totalitarna hunta Castro nie reprezentuje narodu w przeciwienstwie do Gruzji. Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka naciągane, ale być może? :) 30.09.06, 16:27 Albo "totalitarna hunta (pisownia oryg. szanownego anonyma :) ) Castro" reprezentuje Gruzję, albo gruziński rząd Kubę - tak wynika z postu eksperta. Odpowiedz Link Zgłoś
a.anonym Sprostowanie dla wannabe czlowiek_ksiazka... 30.09.06, 16:46 Przepraszam za blad w "huncie" a zdanie zawieralo skrot myslowy, dla mniej inteligentnych poprawka: Totalitarna junta Castro nie reprezentuje swojego narodu w przeciwienstwie do demokratycznie wybranych wladz Gruzji. Odpowiedz Link Zgłoś
mufti.ibrahim Amerykanie korzystają z bazy Guantanamo na 01.10.06, 00:25 zupełnie innej zasadzie niż np. Rosjanie w Gruzji. Układ z 1903 daje im pełną i beztermonową jurystykcję nad terenem bazy. Jakoś nie słyszałem by Gruzja zawarła z Rosją analogiczny układ. Zgodnie z prawem międzynarodowym Amerykanie zajmują bazę całkowicie legalnie a ewentualne wycofanie się będzie wynikało z ich dobrej woli. A niby z jakiego powodu mają wykazywać dobrą wolę wobec tego starego pryka w Hawanie? Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka :)))))))))))))))))))))))))))))))) ))))))))))))))))) 01.10.06, 00:29 Mufti - pisz WIĘCEJ, JESZCZE! :))) "Ukłąd z 1903 daje im pełną i bezterminową jurystykcję nąd terenem bazy" - Odpowiedz Link Zgłoś
mufti.ibrahim A to bardzo ciekawe. Proszę o podstawę prawną 01.10.06, 00:39 takiego twierdzenia. Z jaką międzynarodową umową jest taki układ sprzeczny? A co do terrorystów. Zgadzam się, z tobą, że nie powinni ich tam trzymać i marnować pieniądze amerykańskich podatników. Powinni załatwić sprawę jeszcze w Afganistanie. Z godnie z prawem międzynarodowym mieli prawo po prostu rozstrzelać uzbrojonych a nieumundurowanych uczestników walki jako dywersantów. I wszyscy byliby szczęśliwi. Amerykanie nie mieliby śmierdzącego jaja a sami zainteresowani (podobno) udaliby się prosto do rajskich ogrodów Allacha. Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka mufti, ekspercie, wchodzimy w trudny 01.10.06, 00:52 temat. Jestes pewien, ze chcesz kontynuowac? Masz wiedze o poprawkach Plata, o Palmie - amerykanskim obywatelu, a jednoczesnie prezydencie "wolnej" Kuby w 1903 r., etc. Fidel Castro tlumaczy, ze ukł-d z 1903 r. łamie postanowienia np. art. 52 Konwencji Wiedenskiej o Prawie Traktatow. Ja mysle zreszta, ze moglby znalezc inne, lepsze dowody, powody. PEŁNA jurysdykcja czy WIECZNY leasing przeczy zdrowemu rozsądkowi. Takie "umowy" może zawierać hegemon ze swoim protektoratem, "panstwem" zaleznym, bo oznacza ona poddanie się niczym nie-ograniczonej obcej kurateli. Panstwo moze sobie ze swoja kolonia, zalezna od siebie zawierac co chce. Nie znaczy to jednak, ze w swietle prawa miedzynarodowego i z punktu widzenia suwerennych panstw cos takiego moze miec miejsce. Nawet wojska sowieckie byly w Polsce na podstawie jakiejs REALNEJ, ograniczonej umowy. A nie eksterytorializowały sobie Legnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
mufti.ibrahim Spodziewałem się tego argumentu. Zapewne 01.10.06, 01:17 jest standardowo stosowany w komunizujących broszurkach na ten temat. Niestety jest co najmniej problematyczny. 1. Układ z 1903 nie odbiera Kubie suwerenności nad terytorium bazy. 2. Tekst artykułu 52 w żaden sposób nie odnosi się do sytuacji ponieważ Amerykanie nie grozili przy jego zawieraniu układu użyciem siły. 3. Nic nie wiem o tym, aby obywatelstwo amerykańskie pozbawiało Tomasa Palmę biernego prawa wyborczego na ówczesnej Kubie. Jeśli masz inne informacje to daj znać. 4. Jego wybór jako prezydenta został dokonany w bez porównania bardziej demokratyczny sposób niż sowieckich namiestników w Polsce w latach 1945-89. A chyba nie kwestionujesz ważności traktatów zawartych pomiędzy Polską a ZSRR w tym okresie? Innymi słowy twoje argumenty w ogóle nie odnoszą się do meritum i są zwykłym: "a mi się nie podoba, że...". Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka zachowaj czujność, spodziewaj się zawsze 01.10.06, 01:32 O tym, że Amerykanie nie grozili siłą, to w sztandarowej wersji wikipedii przeczytałeś, co nie? :) Oj, na pewno "nie odbierał suwerenności" Kubie! :) SAM piszesz, wcześniej, że umowa z " 1903 daje im pełną i bezterminową jurysdykcję nąd terenem bazy". Mufti - czujesz, że bełkoczesz i sobie przeczysz? Ja już JAŚNIEJ nie potrafię tłumaczyć. Rozumiesz, że "PEŁNA i BEZTERMINOWA jurysdykcja" oznacza ODEBRANIE suwerenności? Jeśli nie - to trudno Nauka jest w tej sytuacji bezsilna. Żyw się mrzonkami, jak chcesz. A o demokratycznych - bo rozumiem, że umowy międzypaństwowe dotyczą suwerennych, wybranych demokratycznie państw - wyborach Tomka Palmy z Ameryki na Kubie, to coś więcej - od porównań z PRL - wiesz, czy nie? :) Wiesz, że w czasie "wyborów", aż do po podpisaniu poprawki Platta, amerykańskie wojska były na Kubie. Wiesz, że Palma W OGÓLE bodajze nie pojawił się nawet na Kubie - aż do "wybrania" go preziem? W 1906 r. była reelekcja. Załapał się inny demokratyczny Amerykanin - Magoon. Już jako gubernator wyspy. Ot, cała historia. Odpowiedz Link Zgłoś
mufti.ibrahim Widzę, że niuanse są ci obce. 01.10.06, 01:50 Otóż mój drogi suwerenność i jurysdykcja nie są tym samym. Nic ci już na to nie poradzę. Jak ci się nie podoba to napisz list protestacyjny. > A o demokratycznych - bo rozumiem, że umowy międzypaństwowe dotyczą > suwerennych, wybranych demokratycznie państw - wyborach Tomka Palmy z Ameryki > na Kubie, to coś więcej - od porównań z PRL - wiesz, czy nie? :) > Wiesz, że w czasie "wyborów", aż do po podpisaniu poprawki Platta, amerykańskie > > wojska były na Kubie. Wiesz, że Palma W OGÓLE bodajze nie pojawił się nawet na > Kubie - aż do "wybrania" go preziem? > W 1906 r. była reelekcja. Załapał się inny demokratyczny Amerykanin - Magoon. > Już jako gubernator wyspy. Ot, cała historia. Nudzisz. A wyobraź sobie, że i w PRL stacjonowały wojska radzieckie. Lepiej - do roku 1956 szef MON był obywatelem radzieckim (podobnie jak większość wyższych oficerów) a prezydent (do 52) etatowym pracownikiem sowieckiej NKWD. I wyobraź sobie, że ów rząd podpisywał międzynarodowe umowy, które do dzisiaj zachowują ważność!!! A kim był Ernesto Palma to się dowiedz na własną rękę. Na dzisiaj kończę. Dobrej nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka przykro mi 01.10.06, 02:05 niuanse w tej sytuacji są mi obce. PEŁNA i BEZTERMINOWA JURYSDYKCJA = UTRATA SUWERENNOŚCI ale znajdziesz na pewno lawyera, który dowiedzie, że jest inaczej. kiedyś znaleziono lawyera, który chciał dowieść, że to słońce wokół ziemi się kręci. Poważnie. Well, obecny szef też ma ponoć obywatelstwo angielskie. A umowy też ważne. Bierut był Polakiem. jego sowiecka agenturalna przeszłość - do Maciarewicza. On o tym zbiera. Ależ na tym to WŁAŚNIE polega, że REZYGNUJEMY z umów (oprócz technicznych) zawieranych przez niesuwerenne - choć uznane, nie wiem czy Kubę do końca Magoona ktoś uznawał oprócz USA? - rządy! My, Polacy! Możesz powiedzieć, która z umów zawartych do 1956 r. obecnie działa?? Z tych powaznych - jak ta o Guantanamo. Może RWPG - działa? A może Ukl. Warszawski - funkcjonuje?? Odpowiedz Link Zgłoś
mufti.ibrahim OD twojej ignorancji aż zęby bolą 01.10.06, 14:10 > PEŁNA i BEZTERMINOWA JURYSDYKCJA = UTRATA SUWERENNOŚCI > ale znajdziesz na pewno lawyera, który dowiedzie, że jest inaczej. > kiedyś znaleziono lawyera, który chciał dowieść, że to słońce wokół ziemi się > kręci. Poważnie. Anie mnie ani tym bardziej Amerykanów nie interesuje co ty sądzisz. > Well, obecny szef też ma ponoć obywatelstwo angielskie. A umowy też ważne. > Bierut był Polakiem. jego sowiecka agenturalna przeszłość - do Maciarewicza. A Ernesto Palma kubańczykiem. Lepiej, kubańskim generałem. > o tym zbiera. Ależ na tym to WŁAŚNIE polega, że REZYGNUJEMY z umów (oprócz > technicznych) zawieranych przez niesuwerenne - choć uznane, nie wiem czy Kubę > do końca Magoona ktoś uznawał oprócz USA? - rządy! My, Polacy! Możesz > powiedzieć, która z umów zawartych do 1956 r. obecnie działa?? Z tych > powaznych - jak ta o Guantanamo. Może RWPG - działa? A może Ukl. Warszawski - > funkcjonuje?? Znaczy się podważasz np. ważność umowy granicznej pomiędzy polską a ZSRR z 1951, czy analogicznej umowy z Czechosłowacją. Niesłychane, Czerwonograd wciąż Polski! Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka o, i tu zgoda 01.10.06, 14:24 Kiedy jedną ze stron W OGÓLE nie interesuje, że zawieranie "umów" o"pełnej i bezterminowej jurysdykcji" oznacza utratę suwerenności, to rozmowa przestaje mieć sens. Palma był obywatelem amerykańskim. W czasie "wybrania" na prezydenta nawet na Kubie nie był. Możesz traktować to jako demokratyczny wybór suwerennego państwa. Statam ci się pomóc, ale jeśli chcesz się ośmieszać... Skoro jesteśmy przy Bierucie. Rozumiem, że fakt ograniczonej suwerenności polski komunistycznej po wojnie też "ani ciebie ani Amerykanów nie interesuje"? OCZYWIŚCIE, że wszystkie kluczowe umowy z sąsi-dami, etc. w wolnej Polsce zostały potwierdzone - zawarto jej w nowej formie, jeszcze raz. Z Niemcami, Rosją, etc. Odpowiedz Link Zgłoś
mufti.ibrahim Re: o, i tu zgoda 01.10.06, 14:41 > Kiedy jedną ze stron W OGÓLE nie interesuje, że zawieranie "umów" o"pełnej i > bezterminowej jurysdykcji" oznacza utratę suwerenności, to rozmowa przestaje > mieć sens. To jest twój punkt widzenia. Dokładnie na takiej samej zasadzie zawierane były umowy pomiędzy ZSRR i krajami satelickimi a ich następstw nikt poważny nie kwestionuje. W tym również umnowa o "wymianie" terytoriumz 1951. > Palma był obywatelem amerykańskim. W czasie "wybrania" na prezydenta nawet na > Kubie nie był. Możesz traktować to jako demokratyczny wybór suwerennego > państwa. Statam ci się pomóc, ale jeśli chcesz się ośmieszać... > Skoro jesteśmy przy Bierucie. Rozumiem, że fakt ograniczonej suwerenności > polski komunistycznej po wojnie też "ani ciebie ani Amerykanów nie interesuje"? Obywatelem amerykańskim jest również Valdas Adamkus. Obwawiam się jednak, że Litwini by się zdiziwli gdybyś wyjechał z zastrzeżeniami co do praworządności jego wyboru. Umowy zostały potwierdzone z nie dlatego, że Polska odzyskała suwerenność, ale dlatego że sąsiedzi się zmienili, biedaku. Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka dobrze, 01.10.06, 15:13 podsumujmy i ten wątek. W skrócie, bez wchodzenia w szczegóły. Wg ciebie umowy zawierane przez państwa zdominowane (zależne, nie-suwerenne) przez inne są - z reguły - ważne, i takie pozostają? Chodzi mi o po prostu umowy, nie tak dramatycznie absurdalne jak "oddanie na wieczystą, samodzielną własność" Guantanamo Amerykanom z "zachowaniem suwerenności" (sic!) n-d bazą przez Kubę. Chcę tylko wiedzieć, czy takie jest twoje stanowisko. Kiedy już, bełkocząca istoto, ustalisz powyższe, to przeczytaj sobie tekst napisany poniżej. "renounced his American citizenship" www.adamkus.lt/en/vizitas_jav_ooo19.phtml Albo wikipedię sobie poczytaj. Dalej twierdzisz, że Valdas jest Amerykaninem? Czy może "odcienie niuansów" nie pozwalają ci na jednoznaczne stwierdzenie FAKTU? Litwini zdziwiliby się, OJ zdziwili - gdybyś im wyjeżdzał z takimi tekściorami... Odpowiedz Link Zgłoś
mufti.ibrahim Jesteś męczący, 01.10.06, 16:30 > Wg ciebie umowy zawierane przez państwa zdominowane (zależne, nie-suwerenne) > przez inne są - z reguły - ważne, i takie pozostają? Chodzi mi o po prostu > umowy, nie tak dramatycznie absurdalne jak "oddanie na wieczystą, samodzielną > własność" Guantanamo Amerykanom z "zachowaniem suwerenności" (sic!) n-d bazą > przez Kubę. > Chcę tylko wiedzieć, czy takie jest twoje stanowisko. Niestety tak to wygląda. Jeśli państwo posiada atrybuty suwerenności to podpisane przez nie umowy są ważne czy mi się to podoba czy nie. Umowa o wymiane terytorium z ZSRR z 1951 była kpiną co nie znaczy że nie była ważna na gruncie prawa międzynarodowego. > Kiedy już, bełkocząca istoto, ustalisz powyższe, to przeczytaj sobie tekst > napisany poniżej. > "renounced his American citizenship" > www.adamkus.lt/en/vizitas_jav_ooo19.phtml > Albo wikipedię sobie poczytaj. > Dalej twierdzisz, że Valdas jest Amerykaninem? > Czy może "odcienie niuansów" nie pozwalają ci na jednoznaczne stwierdzenie > FAKTU? > Litwini zdziwiliby się, OJ zdziwili - gdybyś im wyjeżdzał z takimi > tekściorami... Cool, bełkocząca istoto. Adamkus zrzekł się obywatelstwa amerykańskiego ponieważ sąd na podstawie litewskiego prawa uznał, że jest to konieczne aby mógł startować. A teraz, biedaku, proszę o podstawę prawną (prawo kubańskie w 1903, oczywiście) stwierdzającą, że Palma nie mógł zostać prezydentem z powodu swego obywatelstwa? Można założyć dużym prawdopodobieństwem, że gdyby nie stary pierdziel w Hawanie i jego "rewolucja" układ z 1903 już dawno byłby renegozjowany. Dziś USA nie bardzo mają z kim rozmawiać. Oddanie bazy Castro mając tytuł prawny do jej zajmowania byłoby szczytem debilizmu. No, chyba, że mają ją oddać po to by zrobić tobie przyjemność. Jeśli tak to napisz list z takim żadaniem do Dżordża Dablju. Może się posłucha. Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka prawda jest męcząca 01.10.06, 16:55 Niestety. Jak tam, ptysiu? Valdas jest dalej Amerykanin czy stosujemy ulubioną przez ciebie taktykę stosowania niuansów? :) Zaczerwieniłeś się chociaż po tym, jak dowiodłem, że pleciesz od rzeczy i walisz - jak nie przymierzając łysy o asfalt - bzdety? Czy dalej niewzruszona pewność siebie? Czy mogę w sygnaturce zamieścić - ku pociesze gawiedzi - twoje stanowisko w sprawie obywatelstwa prezydenta Litwy? Ja podkreślałem - jako jeden z wielu argumentów - pochodzenie prezydenta Kuby w 1903 r. dla uwypuklenia absurdalności twojego założenia, że umowa o "wiecznym wł-daniu" zawarta z "suwerenną"(!) Kubą oznacza jej "suwerenne prawa" na bazę. Gdyby taka była potrzeba chwili prezydentem Kuby zostałby Marsjanin. Też byś nie kwestionował legalności jego wyboru, legalisto :). Oczywiście, że wtedy - z pozycji silniejszego wszystko było legalne. Ja już nie chcę poruszać wątku, który zagaiłeś wcześniej. Że niby mamy nowych sąsi-dów i TYLKO dlatego renegocjujemy umowy zawarte przez komunistów w okresie niepełnej suwerenności. Rosja i Niemcy - na pewno. Nowi, nieznani nam wcześniej sąsiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
mufti.ibrahim Bredzisz. 01.10.06, 18:29 Jesteś robrajający. W porównaniu z litewskością Adamkusa czy łotewskością Freiberge, Palma wychodzi na hiperkubańczyka. W przeciwnieństwie do nich nie spędził całego swojego życia w USA. Urodził się na Kubie i wychował na Kubie. Lepiej, brał udział we wszystkich walkach z hiszpanami od wybuchu powstania w 1868 i był szefem kubańskiego rządu tymczasowego w czasie pierwszego powstania. Do USA trafił jako dorosły, 40-letni człowiek, który przez lata walczył z bronią w ręku za swój kraj. W USA pełnił wobec Kuby mniej więcej taką rolę jak Dmowski wobec Polski w Szwajcarii i Paryżu. Możesz to samo powiedzieć o Adamkusie i Freiberge, którzy całe swoje życie spędzili w USA, mędrcze? Adamkus zrzekł się obywatelstwa bo sąd uznał to za warunek startu w wyborach. Palma nie miałe tego problemu., bo nikt tego od niego nie wymagał, prosty człowieku. Zresztą biorąc jego zasługi dla niepodległości Kuby nikt by się zapewne nie ośmieł. A sygnaturce zamieszczaj co ci się żywnie podoba DO kompletu podeślę ci wybór twoich mądrości. A może zamieszczę we własnej? Eeee.. Nie. Wyszłoby, że traktuję cię poważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka ty zaś czystą prawdę prawisz 01.10.06, 22:23 Dla niektórych to i Bierut jest patriotą. Cóż, gusta mamy różne. Pamiętaj, że w myśl rosyjskiego przysłowia: "ja - ostatnia litera alfabetu". To, co ty o mnie myślisz jest NAJmniej ważne w całej naszej sprawie. Jakoś tam traktujesz skoro z gorliwością neofity na mój chyba 68 post odpowi-dasz rozlegle na 3 strony. Zresztą - jest mi wszystko jedno. Z wielką uwagą, zaciekawieniem wczytuję się w mądrości - kategoryczne, nie- znoszące sprzeciwu - które wypisujesz na forum. Jak w soczewce - obraz współczesnego nuwroysza: hardy, pewny siebie, traktujący swój punkt widzenia jak powszechnie obowiązujący. Zwróciłem ci uwagę, że bełkoczesz w temacie Valdasa przypisując mu - dla ciebie to normalka?, że obywatel innego kraju mógłby być prezydentem drugiego? - amerykańskie obywatelstwo podczas sprawowania najwyższej funkcji. Zamiast się przyznać, wyciągnąć wnioski, w końcu zmitygować - dalej brniesz w zaparte. Kolejne swoje wizje, urojenia przedstawiasz. Ty to masz pewnie łatwo w życiu, nie? Współczesny smutny i nudny świat jest miejscem IDEALNIE stworzonym dla takich jak ty, mufti... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: A to bardzo ciekawe. Proszę o podstawę prawną 01.10.06, 08:23 Trzymanie terrorystów w Guantanamo jest być może opłacalne. Fachowcy od tortur z pobliskiej Kuby są dobrzy w swym fachu i bardzo tani. Odpowiedz Link Zgłoś
a.anonym Ta ksiazka to ty sobie dupe podcierasz czlowieku.. 30.09.06, 15:19 Czasami warto moze by bylo ja poczytac ? Odpowiedz Link Zgłoś
cabernet.merlot Re: czy kto słyszał kiedykolwiek? 30.09.06, 16:27 Msz kiepska pamiec i sluch. Poczytaj troche, ale nie ksiazki telefonicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
gregorsamsa Wycofali sie np. z Niemiec. 01.10.06, 02:02 Ku zmartwieniu Niemcow - miejsca pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_murzyn Kiedy będzie III wojna światowa ? Czy może już 30.09.06, 14:53 jest ? Może po ostrej wojnie ludzie się uspokoją na przynajmniej 40 lat ? Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Kiedy będzie III wojna światowa ? Czy może ju 30.09.06, 14:59 Przykład braci moskali pokazuje,że wojna choćby niewiadomo jak okrutna,to tylko epizod historyczny;) Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 Rośnie napięcie między Rosją a Gruzją 30.09.06, 15:15 W sumie to Moskwa, podobnie jak w przypadku Abchazji, Osetii, czy Naddniestrza też mogłaby tutaj wynająć jakąś lokalna bandę i domagac się referendum w celu przyłączenia do Rosji jakiegoś kawałka kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
janosik6 a.anonim..tys albo glupi albo walisz kuperem po 30.09.06, 15:51 scianach.. dlaczego debilku wypowiadasz sie o tematach nie znanych tobie ? bazgrolisz ponizej . >Totalitarna hunta Castro nie reprezentuje narodu w przeciwienstwie do Gruzji. Tobie sie juz pod dachem rebie ? przestan byc branym obrzydliwym pedalem , zwaz ze o Kubie mowisz a nie o najasniejszej pomrocznej gdzie boisz sie cokolwiek powiedziec nawet w przenosni bo cie zamkna.. Na Cubie ,na prezydenta kubanczycy wybrali Fidela, w polsce kaczora wybraly trzesace sie mohery emerytowane z jedna noga na tamtym swiecie.. I nie probuja nawet porownywac te dwa kraje w polsce gdzie jak sie zapytasz takiego mohera jak sie nazywa mysle ze nie bedzie pamietal, na kubie NATOMIAST sa to ,ludzie pracy ludzie mlodzi . To oni wybrali na swego przywodce Kastro . Tam na Kubie z paroma wyjatkami (katolami sprzedawczykami vatykanskimi)ludzie zycie by oddali za swego przywodce a w polsce ? oddal bys dziurawa kieszen za kaczke ? oddal bys cokolwiek o zyciu nawet nie wspominam gdyz nie wchodzi nawet w rachube. Mysle ze nawet tego MOPA starego bys nie oddal ,co dopiero pisac o czyms innym. Odpowiedz Link Zgłoś
a.anonym Janosik6, ty wykastrowana bolszewicka cioto... 30.09.06, 16:36 Ty chyba powstales z zamrozonej spermy stalina. Schowaj lepiej ten swoj plugawy pusty leb w swoj rozjechany odbyt. Ladnie cie poje...lo jak naprawde wierzysz w to co mowisz. Jestes tylko smierdzacym komunistycznym scierwem w szambie historii. Odpowiedz Link Zgłoś
olex5 Re: Janosik6, ty wykastrowana bolszewicka cioto.. 30.09.06, 16:46 wiekszego polskiego idioty jak ty to jeszcze nie widzialem. Odpowiedz Link Zgłoś
a.anonym olex5 nastepny ruski debil na polskim forum... 30.09.06, 16:51 Nieszczesna Rosja, to wlasnie przez takich debili jak ty i tobie podobni jest ona smierdzacym rynsztokiem Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
olex5 Polska głupota i ciemnota takich jak ty trwa dalej 30.09.06, 16:57 nawet niezyjący najwiekszy polski pisarz SF,swp. Stanisław Lem powiedział,ze Polska to zadupie Europy. Przez swoje warcholstwo i głupote narodową Polska utraciła w przeszłosci nawet swoją panstwowosc ale i to nie nauczyło takich jak ty niczego.Polska głupota i ciemnota takich jak ty trwa dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Olek, ty smierdzielu, jeszcze zyjesz? 30.09.06, 17:43 A jak sie ma ta czerwona, stara wydra, twoja babka? Odpowiedz Link Zgłoś
a.anonym Najwiekszym nieszczesciem Rosji jest... 30.09.06, 17:49 niezwykle wysoka liczba debilowatych mongoloidow pokroju olex5 i jego druzyna tworzacych ten niezwykly syf zwany Putana Rossija. Jaka matka taka corka. Odpowiedz Link Zgłoś
janosik6 a.anonim ? nie pisz nam tutaj o swojej matce... 30.09.06, 17:56 dej se chlopie na luz.... My tu o polityce a ty zaraz nam wyskakujesz ze swoja matka.. Jaka ona jest taka jest co nas to obchodzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
a.anonym janosik6, to bylo niestety o twojej matce... 30.09.06, 18:11 analfabeto. Nie dosc ze twoja matka ku...wa to jeszcze ojcie zlodziej. Wspolczuje ci jelopie. Odpowiedz Link Zgłoś
cabernet.merlot Re: a.anonim..tys albo glupi albo walisz kuperem 30.09.06, 16:38 janosik6 napisała: > scianach.. > dlaczego debilku wypowiadasz sie o tematach nie znanych tobie ? > bazgrolisz ponizej . > > >Totalitarna hunta Castro nie reprezentuje narodu w przeciwienstwie do Gruz > ji. > > Tobie sie juz pod dachem rebie ? przestan byc branym obrzydliwym pedalem , > zwaz ze o Kubie mowisz a nie o najasniejszej pomrocznej gdzie boisz sie > cokolwiek powiedziec nawet w przenosni bo cie zamkna.. > Na Cubie ,na prezydenta kubanczycy wybrali Fidela, w polsce kaczora wybraly > trzesace sie mohery emerytowane z jedna noga na tamtym swiecie.. > I nie probuja nawet porownywac te dwa kraje w polsce gdzie jak sie zapytasz > takiego mohera jak sie nazywa mysle ze nie bedzie pamietal, na kubie > NATOMIAST sa to ,ludzie pracy ludzie mlodzi . > To oni wybrali na swego przywodce Kastro . Zeby ich wykastrowal. > Tam na Kubie z paroma wyjatkami (katolami sprzedawczykami vatykanskimi)ludzie > zycie by oddali za swego przywodce Codziennie za niego zycie oddajal wypluwajac pluca. > a w polsce ? oddal bys dziurawa kieszen za > kaczke ? oddal bys cokolwiek o zyciu nawet nie wspominam gdyz nie wchodzi > nawet w rachube. W Polsce nie musi oddawac, a na Kubie musi, wiec oddaje. > Mysle ze nawet tego MOPA starego bys nie oddal ,co dopiero pisac o czyms innym. > > Jano-sik, opisz ze szczegolami kubanskie "wybory", zeby sie mozna bylo troche posmiac *************************************************************** www.cia.gov/cia/publications/factbook/geos/cu.html election results: Fidel CASTRO Ruz reelected president; percent of legislative vote - 100%; Raul CASTRO Ruz elected vice president; percent of legislative vote - 100% Odpowiedz Link Zgłoś
flamengista chory rosyjski naród 30.09.06, 15:56 Nieważna korupcja, głód, przestępczość. Ważne są mrzonki o mocarstwowości. Ten naród ciągle próbuje walczyć ze swoimi kompleksami uciskając innych... Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: chory rosyjski naród 30.09.06, 16:19 Czytajac takie posty jak pana mi sie wydaje ze oproc kartofli nic innego nie macze :) Odpowiedz Link Zgłoś
olex5 moj pies ma wyzsze IQ od twojego. 30.09.06, 16:33 chory Polaczku, moj pies ma wyzsze IQ od twojego. Odpowiedz Link Zgłoś
flamengista gratuluje psa 30.09.06, 17:49 choć marnuje się u takiego właściciela... Odpowiedz Link Zgłoś
czaromir Post-sovieci - Łapy PRZECZ od Gruzji! 30.09.06, 16:04 jw. Gruzja to najnormalniejszy kraj w tamtym regionie. Naprawdę im teraz współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
olex5 Amerykanie - łapy precz od Gruzji 30.09.06, 16:43 Amerykanie - łapy precz od Gruzji.Zabierajcie sobie swoją marionetke Saakaszwili i dajcie spokojnie zyc Gruzinom.Wywołaliscie rewolucje a teraz narod sie poznał na was i waszych kłamstwach.W imie waszych egoistycznych interesow cierpią niewinni ludzie.Jak mozna tak traktowac inne narody w zaslepieniu pazernosci na rope.Afganistan,Irak, Gruzja..wystarczy tego kryminalu! Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Amerykanie - łapy precz od Gruzji 30.09.06, 19:10 W ustach Rosjanina brzmi to cokolwiek groteskowo hahaha;))))))) Ale się uśmiałem:)) Odpowiedz Link Zgłoś
olex5 Re: Amerykanie - łapy precz od Gruzji 30.09.06, 19:25 nie dziwie sie bo smiejesz sie jak głupi do sera Odpowiedz Link Zgłoś
mufti.ibrahim Problem w tym, o boski, że Gruzini sami sobie 01.10.06, 00:31 tę "marionetkę" wybrali na szefa i nie ty będziesz im nakazywał co mają z nim zrobić. Na razie Gruzja cierpi wyłącznie od rosyjskiej manii wielkości. Jakoś nie słyszałem by amerykańskie wojska stacjonowały na terenie Gruzji ani żeby Amerykanie odrywali od tego kraju część jego terytorium. W przeciwnieństwie do Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
janosik6 kacap ?? ty im sie nie dziw ,kundle tylko szczekac 30.09.06, 16:43 moga nic wiecej.. Sku..ony kundel nawet tego nie potrafi zrobic. Kacap ? polacy to najbardziej zakompleksiony narod swiata , nigdy nic nie znaczyli i nigdy nie beda znaczec ale maja ambicje byc wielkimi. a same ambicje nie wystarcza niestety , jak sie ma goly tylek za soba. Jak moze golas byc wielkim ? Widzielismy po niedawnej wizycie polskiego prezydenta w usa. Bush przyglup na sile go przyjol ,gdyz zrobil sie wokol tego zbyt wielki szum. Przyjal polskiego prezydenta i to tylko na 15 min.gdyz na wiecej niestety , ale nie mial na wiecej czasu. Musial isc na spacer ze swoim kundlem , gdyz mu to obiecal wczesniej a nie chcial go zawiesc. Natomiast tego bandziora jak mu tam , nie dosc ze przyjol go bush-jelop ,to jeszcze stary byly dyr.CIA ojciec bush przyjol w swojej posiadlosci. Razem jedli tam dziczyzne i befsztyki cielece i popijali dobrym winkiem. Nie dziw sie polakom tacy juz sa.. W historii jak sie cofniesz zawsze byli w kuper waleni , i nigdy nie liczyli sie ..byli tak zw. cienkimi bolkami z dlugimy wasami. moga co najwyzej poszczekac jak to kundle , i nie badz taki pewien ze te szczekaczki polskojezyczne sa polakami , przez polske przejechalo sie t6yle roznego naroda i wszyscy tam moczyli i uwierz mi ze nigdy nie na sile.. A efekty tego widac dzisiaj , kazden h.. na swoj stroj .. Odpowiedz Link Zgłoś
olex5 w USA czesto mowi sie "glupi jak Polak" 30.09.06, 16:51 doskonale to napisales.Dlatego tez w USA czesto mowi sie "glupi jak Polak" W zadnym innym kraju nie widac tyle glupoty co w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
a.anonym W USA czesto mowi sie o ruskich np.... 30.09.06, 17:07 Russian women live in a completely different world, they are stupid in the simplest everyday things. Odpowiedz Link Zgłoś
cabernet.merlot Re: W USA czesto mowi sie o ruskich np.... 30.09.06, 17:17 Pewien amerykanski Filipinczyk z ktorym rozmawialem szukal sobie zony. Trudno zgadnac po co mu to bylo ale widac czul potrzebe. Robil rozeznanie i zwierzyl sie mi, ze jego przyjaciel szukal sobie zony w Rosji i az sie tam wyprawil w tym celu. Konkluzja jego byla taka: Russian women are vulgar. Inny amerykanski "biznesman" tak sie rozochocil perspektywami biznesu w Rosji, ze tez tam polecial, via Kiev. Najbardziej go zauroczyla niesamowicie niska cena samolotu z Kijowa do Moskwy. Gdy wrocil mowil tylko, ze samolot byl "unbeliveably filthy". Odpowiedz Link Zgłoś
cabernet.merlot Re: w USA czesto mowi sie "glupi jak Polak" 30.09.06, 17:11 olex5 napisał: > doskonale to napisales.Dlatego tez w USA czesto mowi sie "glupi jak Polak" Mowia tak glupie kacapy by odwrocic uwage od swoich zbrodni, zacofania i ciemnoty i byc podkopywac Polakow bo sie boja ich konkurencji. Czy ktos widzial kacapa grajacego fair? Przeciez on nawet nie wie co to takiego jest! > W zadnym innym kraju nie widac tyle glupoty co w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
olex5 Re: w USA czesto mowi sie "glupi jak Polak" 30.09.06, 17:19 problem w tym ,ze to mowia rodowici Amerykanie.Mialem okazje slyszec takie slowa tez z ust Anglikow Odpowiedz Link Zgłoś
a.anonym Skomlace bezzebne i tchorzliwe ruskie psy... 30.09.06, 17:02 Juz nie moge patrzyc na te wasze oblesne mordy jak was wylapuja (przy mojej skromnej pomocy) i deportuja z UK. Odpowiedz Link Zgłoś
olex5 W wiezieniach UK przybywa Polakow 30.09.06, 17:10 codziennie widze jak w UK wylapują Polaczkow za kradzieze, rozboje i napady. Polacy to w UK najgorsza kryminalna rasa.Znajomy policjant opowiadał mi o ogromie tego polskiego problemu.W wiezieniach UK przybywa Polakow. Odpowiedz Link Zgłoś
a.anonym Ty klamliwy ruski jelopie... 30.09.06, 17:35 Gdzie ty to widzisz zaklamany kacapie. Ja tu jestem na miejscu w UK, sam pracuje m.in dla Policji. Zdziwilbys sie gdybys widzial ile tu pracuje w Policji Polakow ze starej a obecnie z nowej imigracji. I nie tylko, bo tez sa jako "community support oficers" i "traffic wardens". Tu gdzie mieszkam sa w okolicy trzy bazy NATO, dwie RAF i jedna Infantry, w jednej z RAFu bylem akurat dzisiaj bo zorganizowali zbiorke dla weteranow Battle of Britain. Sa tu tez na warsztatach oficerowie m.in z US, Polski, Norwegii, Holandii i nawet czasami z Niemiec a ich cecha wspolna jest litosc dla nieszczesnych Ruskich. Odpowiedz Link Zgłoś
olex5 no wiem,ze jestes kapusiem 30.09.06, 18:39 no wiem,ze jestes kapusiem.Polacy tylko do tego sie nadają.To sie teraz nazywa -informator społeczny. Odpowiedz Link Zgłoś
a.anonym Do klamliwej szmaty olex5... 30.09.06, 19:40 Sam nim pewnie jestes mongoloidalny kacapie jak wiesz jak sie kapus nazywa. Tacy wlasnie jestescie kacapy jakich was ciagle widze, zaklamane, tchorzliwe, sprzedajne i sparszywiale parchy Europy i Swiata. Po jaki ch...j was tyle tu przyjezdza do UK jak tak u was cudownie. I dlaczego twoi rodacy tutaj (UK) tak klna na swoja wspaniala ojczyzne i nie chca stad wyjezdzac? Wasze matki siostry i dziwki tez tu przyjezdzaja (jak je wpuszcza), zgadnij po co? Odpowiedz Link Zgłoś
olex5 Prawdziwe polskie bagno. 30.09.06, 19:52 synu, gdyby Polska miała takiego prezydenta jak Putin to dzis nie byłaby zebrakiem Europy z ogromnym zadłuzeniem i najwiekszym bezrobociem.Sami Polacy wyprzedali majatek narodowy za łapowki i korzysci władzy w rece zachodniego kapitału i teraz ciemnota sie dziwi dlaczego w Polsce nie ma nic polskiego a Polacy sa tylko tanią siłą roboczą u zagranicznego pana.To jak kolejny rozbior Polski. Polska jest zwyklą marionetką biegajacą na smyczy amerykanskiej i wykonuje tylko polecenia swojego nowego pana.Takiego zniewolenia nie było nawet w PRL. Prawdziwe polskie bagno. Odpowiedz Link Zgłoś
a.anonym Do nieszczesnego i ulomnego kacapa olex5... 30.09.06, 22:25 Nie denerwuj sie tak bo ci zylka peknie. Jakbysmy mieli takiego debila putana Putina to bysmy nigdy nie byli w NATO ani w EU, was Ruskich tam nikt nie chce nawet jakbyscie mieli jeszcze doplacic. Zostancie w tej swojej Azji. Popatrz sobie np. tutaj: www.cia.gov/cia/publications/factbook/geos/gm.html na zadluzenie Niemiec, jest ponad 36 razy wyzsze od polskiego, albo wg "Independent" (zrodlo IPPR)z 23/08/2006 w UK mieszka na stale ok 265 tys. Polakow (3 miejsce po Indiach i Pakistanie) ale tez 263 tys. Niemcow (4 miejsce). Jest to normalne w wolnej i zjednoczonej Europie, swobodny przeplyw ludzi, towarow i uslug. Wy kacapy jeszcze do tego nie dorosliscie. Ale ch...j wam w zopu, moze wam sie kiedys uda jak zdechna takie kanalia jak ty. Wiecej juz nie odpowiadam na twoje debilne posty prostaku bolszewicki. Odpowiedz Link Zgłoś
olex5 Re: Do nieszczesnego i ulomnego kacapa olex5... 30.09.06, 23:11 jestes typowym biednym polaczkiem.Nic zrobic nie mozesz, najwyzej obsikac.Rozumek mały a charakterek jak typowy polski narodowy typowy dla polskich warchołow.Kiedys ten charakterek był powodem rozbiorow Polski.Jak widac głupota narodowa nadal ciebie i podobnych jak ty przesladuje.Tak jest z Polską od 500 lat.Była bagnem i zanosi sie na to ze nim zostanie.Nawet rozbiory Polski rozumu nie nauczyły. Odpowiedz Link Zgłoś
a.anonym Do klamliwej szmaty olex5... 30.09.06, 17:58 Ty tak jestes w UK jak ja w Chinach. Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Do klamliwej szmaty olex5... 01.10.06, 00:31 dac panu adres psychiatru w Londynie? Jest bardzo dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Do klamliwej szmaty olex5... 01.10.06, 00:44 za późno, to przypadek beznadziejny Odpowiedz Link Zgłoś
cabernet.merlot Re: kacap ?? ty im sie nie dziw ,kundle tylko szc 30.09.06, 17:21 janosik6 napisała: > moga nic wiecej.. > Sku..ony kundel nawet tego nie potrafi zrobic. > Kacap ? polacy to najbardziej zakompleksiony narod swiata , nigdy nic nie > znaczyli i nigdy nie beda znaczec ale maja ambicje byc wielkimi. Ruscy sa "wielcy" a ogromna wiekszosc z nich zyje jak swinie na poziomie nieporownanie nizszym od polskiego. I nie pomaga im nic to, ze ograbiaja innych, podczas gdy Polacy byli przez nich ograbiani. Wielcy Ruscy przyjezdzaja do nic nie znaczacej Polski by szukac w niej chleba (najczesciej w sposob dla siebie typowy, czyli bandycki) Odpowiedz Link Zgłoś
olex5 coraz wiecej Polakow pracuje w Rosji.. 30.09.06, 18:47 coraz wiecej Polakow pracuje w Rosji.Polskie władze przyznają oficjalnie ,ze jest ich tam około 60 tys ale prawdziwa liczba jest wiele wyzsza. Poczekajmy jeszcze z 4-5 lat to zacznie sie prawdziwy eksodus na wschod. Polacy u siebie nie umią sie rzadzic i mają typowe polskie bagno a chcieliby pouczac innych.Ciekawe,ze tacy mądrzy nie byli jak były rozbiory Polski.Sami zafundowali sobie tą przyjemnosc przez swoj głupi charakter narodowy ale pretensje mają do całego swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Kundel z lancucha sie urwal... 30.09.06, 17:35 brudzi i zanieczyszcza powietrze,zafajdana ruska sobaka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: kacap ?? ty im sie nie dziw ,kundle tylko szc 30.09.06, 17:48 Już nie powiem jak skośnookie,małe Mongoły używały sobie na ruskich kobitkach;) Spojżyj wokół tam u siebie ile luda ma wąskie oczęta.Może ty też?;) Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: kacap ?? ty im sie nie dziw ,kundle tylko szc 30.09.06, 17:52 A wiesz jak małe,żółte,skośnookie Mongoły używały sobie na ruskich kobitkach?;) Spojżyj wokół siebie i zobacz ile tam u was luda ma wąskie oczęta.Może ty też?;) Odpowiedz Link Zgłoś
cokebottle Re: kacap ?? ty im sie nie dziw ,kundle tylko szc 01.10.06, 11:33 Przynajmniej jeden kacap występuje na tym forum z odkrytą przyłbicą. Inne kacapy kryją się jak szczury i występują pod pseudonimami. Ten tu to "janosik6". Ciekawe, a jak to będzie po kacapsku? Odpowiedz Link Zgłoś
antoniw2 Re: niby nie na temat 30.09.06, 16:47 partia moskiewska usiłuje cofnąć czas; tutaj więcej: www.google.pl/search?q=plechicki%2BKORupcja&hl=pl&lr=&filter=0 Odpowiedz Link Zgłoś
amoremio Rośnie napięcie między Rosją a Gruzją 30.09.06, 17:02 Amerykanscy "doradcy" doradzaja........... Odpowiedz Link Zgłoś
amoremio Rośnie napięcie między Rosją a Gruzją 30.09.06, 17:04 Oczywisciew, jak zwykle, nikomu nie chodzi ani o Gruzje ani o Gruzinów - tylko o strefe wplywów, geostrategie, i rope, rope, rope................. Odpowiedz Link Zgłoś
cabernet.merlot Re: Rośnie napięcie między Rosją a Gruzją 30.09.06, 17:23 amoremio napisała: > Oczywisciew, jak zwykle, nikomu nie chodzi > ani o Gruzje ani o Gruzinów > - tylko o strefe wplywów, geostrategie, > i rope, rope, rope................. Chyba Gruzinom o cos chodzi, idioto? Nie zauwazyles, ze oni tam sa? Odpowiedz Link Zgłoś
cabernet.merlot Re: Rośnie napięcie między Rosją a Gruzją 30.09.06, 17:24 amoremio napisała: > Oczywisciew, jak zwykle, nikomu nie chodzi > ani o Gruzje ani o Gruzinów > - tylko o strefe wplywów, geostrategie, > i rope, rope, rope................. W gruzji ropa? To chyba Ruscy chca polozyc lape na trasach cudzych rurociagow? Odpowiedz Link Zgłoś
janosik6 no tak rosjanie chca polozyc lape na rope innych 30.09.06, 17:34 a pie..ne zlodzieje w najasniejszej klada lape na moim portfelu.. i kto tutaj jest gorszym i parszywym zlodziejem ? Maly drobny do dupy nie podobny i jescze kieszonkowiec........... Odpowiedz Link Zgłoś
olex5 ale ty ciemny jestes 30.09.06, 18:58 ciemnoto, Gruzja to strategiczny punkt dla USA.Tam biegną głowne szlaki transportowe ropy i gazu z nad morza kaspijskiego do Turcji zeby przeładowywac je na statki do USA.Amerykanie chcą dla siebie ropy a ludnosc gruzinska ich nie obchodzi.Uprawiają taką samą propagande jak w Iraku. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: ale ty ciemny jestes 30.09.06, 19:03 Czyli chcesz powiedziec,że Amerykanie za przesył płacą Gruzinom bananami,a Rosjanie Czeczeńcom dolarami?;) Odpowiedz Link Zgłoś
hong2 autentyk 30.09.06, 17:34 Ruska pekata babuszka z obsady ambasady w Waszyngtonie na zakupach w pobliskim w sklepie: arbuzy i inne przysmaki rosjan w koszyku. Pyta sie kasjerki: sale ? Kasjerka mowi ze nie, to ruska babuszka oddaje towar i mowi ze nie kupi. Kolejny produkt, ta sama historia. W koncu nie kupila nic, a kasjerka wku..ona ze musi wszystko za nia odnosic z powrotem na polki. Druga ruskaja zenszina kupowala tylko jajka i chinskie zupki, tzn. najtansze rzeczy o ktorych mozna sie utrzymac przy zyciu. I to ma byc imperium? Odpowiedz Link Zgłoś
janosik6 autentyk tutaj masz nowe imperium ponizej 30.09.06, 17:53 polscy turysci przyjezdzajacy mercedesami nad morze srodziemne i ,kupujacy tanie piwka rodem z portugalii po pare centow i pijacy je na balkonach hoteli. inny obrazek..zapie..laj po 7km do pobliskiego miasteczka aby kupic tam tansze o pere groszy piwko niewiadomego pochodzenia. Przywoza z pomrocznej zlojone juz margaryne polska o nazwie maslo i nie majacej nic wspolnego z prawdziwym maslem. A zupki ? hahhaha zupki torebkowe przywoza i gotuja te smierdzace i to w pokojach pokatnie.. Albo leca na dol do baru po gotowana wode ze niby to dla dziecka a oni pija te swoja smierdzaca kawe zbozowa hahhaha ..w knajpach polaka nie uraczysz chyba ze bedzie to polka na goscinnych wystepach w objeciach albanczyka lub czarnoskurego (nie jestem rasista).. moge wiecej o tej rasie zapyzialych golasow podac , zawsze do uslug. Odpowiedz Link Zgłoś
olex5 Re: autentyk tutaj masz nowe imperium ponizej 30.09.06, 18:52 hehe dobre ale jednoczesnie smutne i prawdziwe o Polakach.Tak wyglada ten wybrany narod...ci z mercedesami czesto powypadkowymi nawet widelcem jesc nie umią. Odpowiedz Link Zgłoś
hong2 Re: autentyk tutaj masz nowe imperium ponizej 30.09.06, 19:16 Tak misiu, tylko Polacy nie roszcza sobie ambicji imperialnych i uwazaja za lepszych od innych, wiec nie musimy nic udowadniac. Tak zachowuja sie pracownicy rosyjskiej ambasady, a oni powinni dobrze reprezentowac swoj kraj. Normalni Rosjanie zachowuja sie o wiele lepiej i nic do nich nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
olex5 Re: autentyk tutaj masz nowe imperium ponizej 30.09.06, 20:02 co ty za bełkot uprawiasz.Polska i ambicje....mocarstwowowsc. Chyba slepy, głuchy i nawiny jestes jak tego nie widzisz co sie dzieje. Jedyny problem w tym ,ze władza polska ma aspiracje byc takim regionalnym kmiotem ale do tego trzeba byc czyms a nie takim zerem.Dlatego to wszystko wygląda tak załosnie. Odpowiedz Link Zgłoś
olex5 tak jak lubic mordercow amerykanskich 30.09.06, 19:01 tak jak lubic mordercow amerykanskich,ktorzy w Iraku i Afganistanie zabijają juz z dzikiej przyjemnosci dla samego zabijania.Wystarczy zobaczyc co działo sie i dzieje sie w amerykanskich wiezieniach i jak sie torturuje i zabija wiezniow. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: tak jak lubic mordercow amerykanskich 30.09.06, 19:07 A widziałeś migawki z Czeczeni?;) Tam GRU,MSW,Czeka,NKWD czy inne syfy nie wpuszczają dziennikarzy pod karą kulki w łeb.A dzieją się tam sceny dantejskie... Jak się wszystko wyda ciężko będzie ruskim zmyć ten smród,bo to gorzej niż Katyń. Odpowiedz Link Zgłoś
olex5 Re: tak jak lubic mordercow amerykanskich 30.09.06, 19:24 gdybys znał informacje na bieząco to nie pisałbys bzdur.Czeczenia jest juz terenem otwartym i działania wojenne ustały.Powraca normalne zycie.Jedynie w gorach sciga sie grupy czeczenskich terrorystow. Dla porownania poczytaj sobie na temat zachowania amerykanskich mordercow przykładowo w Falludzy.Mozesz ogladnąc tez zdjecia.Tak nawet Hitler nie robił. Amerykanie strzelali nawet do dzieci i nie pozwalali zabierac lezących ciał na ulicy.Stosowali zabronioną amunicje fosforowa i uranową. Powinienes tez wiedziec,ze problem Czeczeni powstał za sprawą CIA.Amerykanie chcieli tam wywołac wojne domową zeby potem nasadzic swoją marionetke jak w Gruzji bo to strategicznie wazny region dla transportu ropy.Nie udało sie ale media zamiast mowic prawde karmią społeczenstwo papką propagandową. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: tak jak lubic mordercow amerykanskich 30.09.06, 19:34 Bla bla bla... Putinowska propaganda,lejąca się z waszych ekranów telewizyjnych;) Znaj moje słowiańskie serce i masz tu prezent ode mnie: www.youtube.com/watch?v=_12NVPUfaFE Zbłąkana rosyjska duszo;) Odpowiedz Link Zgłoś
grabarz Re: tak jak lubic mordercow amerykanskich 01.10.06, 22:45 Nadtrawioną papkę propagandową można znależć w Twoim poście, kiedy piszesz o Czeczenii. www.sciesielski.republika.pl/czeczenia/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka komiku forumowy, wiarusiku! :) 30.09.06, 19:27 "A widziałeś migawki z Czeczeni?;)" Tam GRU,MSW,Czeka,NKWD czy inne syfy nie wpuszczają dziennikarzy pod karą kulki w łeb." - Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Ktoś tam pewnie się dostaje... 30.09.06, 19:38 ...albo przez dziurę w siatce,albo za litr wódki i paczkę fajek;) Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka lekarstwo by się przydało 30.09.06, 19:42 Nie wiem czy potrafisz kojarzyć fakty, ale informuję cię, że CIĄGLE sam sobie PRZECZYSZ, a to może być oznaką choroby. Ciężkiej. Najpierw piszesz, że "nie wpuszczają dziennikarzy pod karą kulki w łeb." Za MOMENT piszesz, że nie tylko wpuszczają, ale podajesz - skąd na Boga wiesz???, czemu nie pół litra wódki np.? - taryfikatory wejść: litr wódki czy paczka fajek. Musisz przestać histeryzować, odetchnąć uspokoić i przyjąć jakąś w miarę spójną, jednolitą linię kłamania. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: lekarstwo by się przydało 30.09.06, 19:51 Ano właśnie to dziwna sprawa.Rosja to państwo paradoksów.Dostanie się tą kulkę jeśli nie uiści się odpowiedniej zapłaty za "wjazd" i nie wiem jaki jest taryfikator-czy litr,czy pół.To nie istotne;)Ważne jest to,że korupcja tam fruwa jak gołębica.Przecież Czeczeni kupują broń równierz od rosyjskich żołdaków;) A ile to było wiadomości,że ruscy zasadzali się na Basajewa,ale przez pomyłkę zastrzelili Bogu winną osobę i jej współtowarzyszy dla zatarcia tej zbrodni? A przywiązanie do Urała i wleczenie po wertepach aż do wyzionięcia ducha? A rozrywanie dwoma BWPami? I wiele wiele innych rozrywek...;) Odpowiedz Link Zgłoś
rusek11 Re: Ktoś tam pewnie się dostaje... 30.09.06, 19:43 zydki, konfidenci, cioty dla czego tak nie lubicie rosje? Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Ktoś tam pewnie się dostaje... 30.09.06, 19:52 Sporo nas, cały cywilizowany świat;) Odpowiedz Link Zgłoś
olex5 moze jak podrosniesz.... 30.09.06, 19:56 synu,pozostaje miec tylko nadzieje,ze jak podrosniesz to zrozumiesz swoją glupote. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re:zydek sie odezwal 30.09.06, 19:59 Co ty z tymi Żydami i ciotami?;) Może sam jesteś i tą paplaniną odciągasz uwagę od siebie?;) Odpowiedz Link Zgłoś
rusek11 Re kaczor lubi koty(zoofil) 30.09.06, 20:09 dorn,wasserman, michnik,wildstan,mazowiecki i wielie innych rusofobow to zydzi, konfidenstwo 50% polskiego spoleczenstwa Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Re kaczor lubi koty(zoofil) 30.09.06, 20:13 Dla mnie mogą być i Zulusami z czarnej Afryki,byleby wysprzątali kraj ze szpionów KGB i ich sprzedawczyków tak,jak to miało miejsce teraz w Gruzji;) Odpowiedz Link Zgłoś
rusek11 Re: Re kaczor lubi koty(zoofil) 30.09.06, 20:21 kto wyspszata polske ze szpiegow(шпионов)CIA,MASSAD i innych "sousznikow" polska powinna byc dla polakow, a nie dla pocholkow moskwy, waszyngtona,israela. przez dupkow-rusofobow polska dalej bedzie w dupe Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta Rośnie napięcie między Rosją a Gruzją 30.09.06, 20:26 WOLNOŚĆ dla Abchazji i Osetii! Odpowiedz Link Zgłoś
rusek11 Re: Rośnie napięcie między Rosją a Gruzją 30.09.06, 20:29 WOLNOSC DLA IRAKU I AFGANISTANU! haaaaa....haaaaa... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Rośnie napięcie między Rosją a Gruzją 01.10.06, 08:34 Wolność dla: - Tatarów kazańskich - Czeczenów - Jakutów - Buriatów - Kałmuków i tak dalej. Karelia i Ingria dla Finlandii. Odpowiedz Link Zgłoś
bla-bla-bla1 Re: Rośnie napięcie między Rosją a Gruzją 01.10.06, 10:20 Polska trzeba zwernuc czascz teretorium CZeham, nemcam, bialorusam, litwinam. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Rośnie napięcie między Rosją a Gruzją 01.10.06, 19:24 Wyjątkowo trafnie dobrany nick. Gratuluję! Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Rośnie napięcie między Rosją a Gruzją 30.09.06, 20:47 Masz rację.Trzeba wyrzucić stamtąd rosyjskich watażków i ugruntować administrację rządu w Tbilisi;) Odpowiedz Link Zgłoś
kemot696 Re: Rośnie napięcie między Rosją a Gruzją 30.09.06, 21:31 serio mówiąc to Gruzini robiąc pokazówkę sami za wszelką cenę chcą zaognić konflikt z Rosją , która przecież wycofuje swoje wojska. Wydaje się ,że kryzys gospodarczy w Gruzji robi sie coraz głębszy, nowe władze nie mają żadnych sukcesów wię trzeba pokazać wroga zewnętrznego , który przeszkadza żeby było pięknie. Stara metoda (stosowana zresztą również przez PIS) Zachód już to dostrzegł i stał się nader chłodny w stosunku do Gruzji , która pozostaje całkiem sama w konflikcie. Odpowiedz Link Zgłoś
ewswr Re: Rośnie napięcie między Rosją a Gruzją 01.10.06, 02:21 nareszcie, ktos zwrócił na to uwagę. od paru lat Saakaszwili i s-ka prowokuje itd. Zreszta gazociąg zimą pewnie też wysadzili. Bo dziwnym trafem wybuch nastąpił po stronie Rosyjskiej - koszty naprawy i odpowiedzialnosc spada na nią. No i dziwnym trafem władca Azerbejdżanu miał zapasy gazu w butlach i zaoferował je Gruzji. Ot "prozachodni" i "demokratyczny" prezydĘt Gruzji. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Czy tu piszą pacjenci "Lotu nad kukułczym gniazdem 30.09.06, 21:50 Trzeba się leczyć z kompleksów w klinikach specjalistycznych. Tam jest lepsza pomoc dla ludzi pełnych urazów im wmówionych. Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 Rośnie napięcie między Rosją a Gruzją 30.09.06, 22:25 Dlaczego Kaczynski wpiep..a sie w nieswoje sprawy?Czas zeby zmadrzal.Oni,Gruzini zawsze rozrabiali,w czasach Sojuza tez.Wjaki sposob mamy poprawic nasze stosunki z Moskwa? Odpowiedz Link Zgłoś
antonioni1 Rośnie napięcie między Rosją a Gruzją 01.10.06, 03:59 Rosja się rozpada. Kolos na glinianych nogach. Ruch odśrodkowy już się zaczął i przyspiesza. Nie ma takiego narodu, który mógłby panować nad innym narodem przez długi czas. Afryka, Oceania i inne regiony wyzwoliły się spod kolonializmu. Teraz czas na Rosję!!! Niech się rozpada razem z Aleksjem Wtarom. Nadwiślański kraj Was pazdrawljajet!!! Ach jak przyjemnie!!! A chcieli władać nawet Polską!!! Co za tupet!!! Zabijać bezbronnych w Katyniu to potrafili, ale w otwartej walce już się nie sprawdzili. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk1 Rośnie napięcie między Rosją a Gruzją 01.10.06, 07:01 A czy pan Lech K. wie chociaż co popiera i dlaczego, a może to tylko skrót jego myślonowy bo poza jakimś bełkotem podopbnym do bełkotu jego wodza, czyli premiera nie wiem czy popiera Jarosława, czy Putina, czy Maciarewicza, czy kota, czy g... czy tylko i wyłącznie siebi i dla jaj drugie jaja Odpowiedz Link Zgłoś
wasylzly Swait ma jednak szczescie 01.10.06, 07:47 ze Rosja nie rzadzi jakis nacjonalista, czerwony, czy brunatny, bo wowczas rozmawianoby zniektorymi na amerykanska nute.Rosja ma prawo czuc sie osaczina i prowokowana przez niektore oscienne kraje, ktore swoja nienawistna polityka, podsycana przez okreslone kola zachodnie, daza do destabilizacji calych regionow, do tworzenia amerykanskich kolonii w europie i azji, a te zamiast zajac sie pokojowa wspolpraca w zagospodarowaniu zrodel energetycznych, jako polityczne i gospodarcze karly, jak natretne muchy, daza wszystkimi srodkami do zniszczenia malodej rosyjskiej demokracji. Ta strategia funkcjonuje, gdy w Rosji panuje prezydent Putin, wybitny demokrata, umiarkowany prozachodni polityk, wybawiciel i budowniczy potegi gospodarczej i politycznej Wielkiej i Niepodzielnej Rosji. co bedzie po nim? Gdy dojda do wladzy takie ekstremalne elementy jak w Polsce, ktora okupuje juz 3 kraje, stanowi realne zagrozenie dla Rosji, knuje nieprzyjazne traktaty, radzieckimi satelitami Lotwa i Litwa? Czy wowczas prowokacje plynace z zachodu Europy pozostana bez odpowiedzi, a to jak widac zezwala niektorym na wprost niepochamowana bezczelnosc miedzynarodowa. A wiec europa moe stanac na granicy celowych akcji militarnych, w celu odrzucenia przeciwnikow, budujacych tarcze atomowe, budujacych nieprzyjazne, terrorystyczne sojusze. Padaja slowa o likwidacji panstwa rosyjskiego, podwaza sie prawo do zycia milionow obywateli. Jak dlugo mozna to tolerowac? Jak historia pokazuje, tylko opanowanie, chec wspolpracy miedzynarodowej ze strony zagrozonej terroryzmem Rosji, zapewnia spokoj w Europie i Azji, karly polityczne uwiklane w wojskowe sojusze militarne, czuja sie pod ich ochrona bezkarne, ale to jest tylko miraz i fatamorgana. NATO uwiklane w beznadziejna wojne w Afganistanie, gdzie przezywa stan oblezenia przez pstuchow gorskich, USA same oslabione i skopromitowane w trzech wojnach, inne woska nato nie przedstawiaja w europie i azji zadnego znaczenia. Gdyby Rosja stracila cierpiliwosc i wykorzystala ta sytuacje, nastapilby niewatpiwy powrot do militarnego status-quo, jaki istnial przez 60 lat za zgoda poteg zachodnich przez 60 lat. Czy te czasy moga powrocic? W kazdej chwili, gdy w Rosji obejma wladze politycy, o pokroju faszystow z Polski, czy Litwy, terrorystow z Gruzji, a wtedy sytuacja moze inaczej, bardzo inaczej wygladac. Dlatego z politowaniem mozna tylko wysluchiwac kaczynskich, juszczenkow i innych papierowych tygrysow, gdy ich armie ich potencjal gospodarczy, moze zostac zgnieciony militarnie w przeciagu 24 godzin. Antyrosyjska wojna nerwow, trwa. Jak dlugo to Rosjanie beda tolerowac, to juz inna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczylechu Re: Swait ma jednak szczescie 01.10.06, 10:20 dokładnie taka jest prawda.Marionetki amerykanskie regularnie biora udział w realizowaniu swinstw i destabilizacji regionu.CIA zrobiło rewolucje w Gruzji i wsadziło tam marionetke bo potrzebowali kontroli nad regionem ,ktory jest waznym szlakiem transportowym do przesyłania ropy potym jak wywołanie wojny czeczenskiej nie przyniosło oczekiwanego efektu-tam nie udało sie wsadzic marionetki. Odpowiedz Link Zgłoś
trauma_powalonych2 Ruska Hydra znowu podnosi swój paskudny ryj 01.10.06, 11:37 ... Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Ruska Hydra znowu podnosi swój paskudny ryj 01.10.06, 12:24 To pan mysli ze wszystcy maja takie same odbicze w lustrze jak pan? Odpowiedz Link Zgłoś
brokowisko Rosja atakuje PiS Paranoja w TVN 24 12h15 ! 01.10.06, 12:36 Slucham na TVN 24 wypowiedzi PiSowcow i ostatnie wlosy na glowie mi staja jak popluczyny PiSu bronia sloneczko narodu! To jest dopiero skandal - wiekszy od tasm prawdy! Jak mozna sie tak upodlic! Za komuny dziennikarze przynajmiej udawali! Nie wiem czy ci dziennikarze cos z tego maja czy nie ale to sa prawdziwi sprzedawczyki ! ! ! Czy przekonania polityczne tak moga zaslepic dzinnikarzyne z .......! Uklad sloneczny atakuje PiS ! PARANOJA ! ! ! ! ! Odpowiedz Link Zgłoś