Dodaj do ulubionych

Teczka kłamstwa

08.10.06, 13:06
Maleszka, Czajkowski, Skalski, Ronikier - wszystko ofiary, w całym PRL-u wg GW
i Żydzińskiego nie było ani jednego kapusia, bo o kim wychodzi prawda iz był
agentem SB - oni wrzeszczą - to nie on. Niech więc "mędrcy" z GW podadzą
nazwiska kapusiow, a moze nie muszą wcale daleko szukać? A Kuroń "tylko"
rozmawiał, dobre sobie.
Obserwuj wątek
    • wj_2000 Re: Teczka kłamstwa 08.10.06, 16:36
      Zrozum uparty człowieku, że SB podchodziło do wielu ludzi. Nie znam procentów,
      ale mogę sobie wyobrazić, że z 19 na 20 kontakty wyglądały jak tu opisano.
      Jeden może znalazł przyjemność w szkodzeniu kolegom.

Na łamy gazet trafiają wyznania tych 19-tu, starających się wyjaśnić że nie są
      wielbłądami. I ja im wierzę. Ten dwudziesty albo milczy, albo płacze (takich
      kilka wyznań też opublikowano).

A Ty uważasz, że 20 na 20 zanotowanych w teczkach to podlecy. I jesteś w
      głębokim błędzie. Ot co!
      • sam16 Re: Teczka kłamstwa 08.10.06, 17:49
        NIe widzialem swojej teczki a mam ja napewno bo bylem kilka lat w seminarium a
        podobno wszyscy klerycy i ksieza takie teczki mieli.
        Po przeczytaniu tego artykulu zrozumialem ze tez mialem kontekty z SB w czasie
        zalatwiania paszportu,odbioru i zwrotu.
        Kto wyjezdzal za granice musial pojsc do urzedu paszportowego bo paszporty
        przewaznie same nie przychodzily do wlasciciela.
        Jezeli urzednik paszportowy sporzadzil notatke po takim spotkaniu to ja tez
        jestem agentem chociaz nic o tym nie wiem.
        Prawie kazdy obywatel PRL mial jakies sprawy do zalatwienia w urzedach czy na
        milicji i czy to ma znaczyc,ze wszyscy jestesmy agentami?
        Oczywiscie nie usprawiedliwiam wszystkich bo jesli sa niezbite dowody trudno
        zaprzeczyc rzeczywistosci (chyba ze wyznaje sie zasady moralne PiSu gdzie
        korupcja jest normalna negocjacja a kalamstwo jest cnota)
        Dla PiSu zawartosc teczek to nieoceniony skarb bo kazdego mozna zgnoic w imie
        naprawy RP.
        Mam nadzieje,ze ludzie w Polsce wreszcie zrozumieja ze ta droga prowadzi do
        nikad bo nie mozna poslugiwac sie klamstwem zeby osiagnac cos dobrego.
        Kaczynski w stoczni wlasnie zastoswal w praktyce zasady moralnosci jakie
        opisalem wyzej mowiac;wszyscy ktorzy nie sa z nami stoja tam gdzie kiedys stalo
        ZOMO.Rownie dobrze moglby powiedziec,ze szyscy ktorzy nie popieraja PiS to byli
        agenci i obroncy postkomuny. Niech zyje moralnosc IV RP
        • janul1 Kontakty z SB a kapowanie przez 20 lat to różnica! 08.10.06, 18:37
          nie widzicie tego szanowni towarzysze, obroncy esbecji rodem z GW
          • sam16 Re: Kontakty z SB a kapowanie przez 20 lat to róż 08.10.06, 18:56
            Towarzysze naleza do partii postkomunistycznej czyli PiS.To PiS stosuje te same
            techniki co komuna.
            Kmuniscie glosili:Kazdy kto nie jest z partia (PZPR)jest wrogiem ludu.
            Pisowcy mowia: Kazdy kto nie jest z partia (PiS) jest wrogiem IV RP,lze -elita
            i stoi tam gdzie kiedys stalo ZOMO.

Tak wyglada zamaskowana kontynuacja komuny.Nic sie nie zmienilo w sposobie
            dzialania.PZPR zastapila teraz PiS.
            Czy wy to rozumiecie towarzyszu janul1????
            • gw_gazeta_ubekistanu [...] 08.10.06, 22:31
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • sam16 Re: Kontakty z SB a kapowanie przez 20 lat to róż 08.10.06, 22:45
                gw_gazeta_ubekistanu napisała:

> O czym Ty bredzisz sam16, niczego nie rozumiesz biedaku obronco kapusiów i
                > ZOMOwców. Może sam podpalaleś i biłeś ludzi, dzis stroisz się w szaty Katona,
                > typowa szkoła podłości Michnika i Kuronia.
                W dyskusji poterzeba uzywac argumentow ktore mozna zweryfikowac a nie wytworow
                wyobrazni jak ty to robisz imaginujac sobie,ze jestem kapusiem i zomowcem.
                Na tej samej zasadzie dzialaja propagatorzy PiS ktorzy dzialaja na wyobraznie
                takich polglowkow jak ty i mowia o raporcia Mciarewicza ktory ma byc porazajacy
                dla wielu ale go nie pokazuja.
                A jesli chodzi o osoby wiekich wodzow to z gory sie asekujaja,ze jesli cos mozna
                w teczkach SB na nich znalezc to z cala pewnowcia jest prowokacja WSI czy innych
                sluzb natomiast jesli chodzi o ich oponoentow to wtedy akta SB sa w stu
                procentach wiarygodne.
    • cierpliwy Teczka kłamstwa 09.10.06, 09:26
      Każdy kapuś mówi, że jest niewinny. A zwłaszcza klecha.
      • sam16 Re: Teczka kłamstwa 09.10.06, 16:02
        cierpliwy napisał:

> Każdy kapuś mówi, że jest niewinny. A zwłaszcza klecha.
        Gdybys rozumial co pisza w gazecie to wiedzialbys,ze nie chodzi tu o kapusiow
        ale o mechanizm dzialania polityki gnojenia ludzi za pomoca teczek SB.
        I jeszcze raz widac cynizm rzadzacych mieniacych sie jako pogromcy
        znienawidzonych sluzb specjalnych a z drugiej strony wykorzystujacy ich produkt
        jako orez w walce z przeciwnikami PiS.Trudno o wieksze zaklamanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka