Dodaj do ulubionych

Rozmowy przez Skype'a będą podsłuchiwane?

08.10.06, 18:56
Wreście się utnie stękaczkom! Ja musiałem skasować Skype, bo jakaś napalona kobita, wydzwaniała do mnie co pół godziny i stękała. Jak ją sptyałem o co chodzi, to mówiła przepraszam pomyłka. Ale za pół godziny znowu dzwoniła i stękała, więc ję opieprzyłem. Ona przepraszała i za pół godziny znowu dzwoniła i stękała. W końcu się wkurzyłem i skasowałem Skype.

--
www.frant.tivi.pl
Obserwuj wątek
    • thazis Re: Rozmowy przez Skype'a będą podsłuchiwane? 08.10.06, 19:01
      Nie prościej było założyć nowe konto albo ją po prostu zablokować?;)
      • frant3 Re: Rozmowy przez Skype'a będą podsłuchiwane? 08.10.06, 19:09
        Panie, jakbym wcześniej wiedział, że takie sztuki można robić, to nie kasowałbym tego Skype'a. A teraz juz po ptokach. Już skasowany.
        I dobrze. Panie, jaki ja teraz mam spokój. Nikt mi nie wydzwania, nie stęka. Aż miło, tylko wiatrak od komputera za głośno chodzi. Ale do wiatraka to juz się pzryzwyczaiłem. Ale do tej baby to bym za cholerę się nie przyzwyczaił.

--
        www.frant.tivi.pl

• ylemai iptables? 08.10.06, 20:00
          no i rozumiem, że trojan będzie sobie dopisywał regułki w iptables, by umożliwić
          sobie połączenie z netem. ale głupie! u mnie w systemie może 6 programów ma
          prawa dostępu do internetu - firefox, thunderbird, komunikator, ftp, skype i
          manager baz danych. Po co więcej?
          • swistak336 Re: iptables? 08.10.06, 20:20
            A co z mechanizmami heurystycznymi?
            A co z firewallem? Będzie ingerował automatycznie w jego ustawienia?
            • kontonaspam Re: iptables? 08.10.06, 20:51
              Trojan będzie atakował kartę muzyczną i odpowiednio modyfikując
              fale dzwiękowe będzie przejmował kontrolę nad twoim mózgiem,
              następnie otworzy kanał telepatyczny od centrum sterowania
              w Szwajcarii i tam wysyłał treść rozmowy, gdzie specjalny
              genetycznie modyfikowany kartofel będzie odbierał strumień
              i zapisywał go w pamięci specjalnie zmodyfikowanej marchewki.
              W kolejnej wersji systemu wyeliminowana zostanie marchewkę,
              zaś docelowo modyfikowane kartofle będą same wpinały
              się do mózgu, bez potrzeby instalowania trojana.
              • pawman Re: iptables? 08.10.06, 21:13
                czyli w Polszy juz taki system istnieje, bo w centrali zainstalowaly sie dwa
                takie kartofle, blizniaczo podobne do siebie.
                • kontonaspam Re: iptables? 08.10.06, 22:37
                  W Polszy mamy nowszy. Kartofle po prostu wiedzą i już.
                  Bez jakichkolwiek kanałów komunikacji.

to oczywiście semantyczne nadużycie będące konsekwencją
                  skrótu myślowego
            • dzioobas ale pie....e 08.10.06, 22:46
              Majac cos na sumieniu od razu zaczne nadawac na linuxie, co wiecej wypale sobie
              jakiegos live cd i za kazdym razem bede rozpakowywal do ramu czysciutka
              zawartosc. To z pewnoscia utrudni dzialanie tym rzeszom trojanow, wirow i
              spyware'ow napisanych pod unixa i maca
        • cosjest Re: Rozmowy przez Skype'a będą podsłuchiwane? 08.10.06, 23:52
          kretyn
          • frant3 Re: Rozmowy przez Skype'a będą podsłuchiwane? 09.10.06, 13:56
            Ładnie się nazywasz.

--
            Frant
      • jjjnjankowski Re: Rozmowy przez Skype'a będą podsłuchiwane? 08.10.06, 19:52
        nie kazdy posiada poodstawowa wiedze podstawowa - zaczynam wierzyc ze historia o facecie ktory reklamowal kompa bo mu sie zlamal wysuwany uchwyt na kubek z kawa to prawda
        • bajt52 Re: Rozmowy przez Skype'a będą podsłuchiwane? 09.10.06, 08:42
          bo to prawda!Łamie się,tylko to nie jest pod kawę a pod piwo!
      • bajt52 Re: Rozmowy przez Skype'a będą podsłuchiwane? 09.10.06, 08:33
        To i tak dobrze,że nie wywalił kompa za okno!
      • bajt52 Re: Rozmowy przez Skype'a będą podsłuchiwane? 09.10.06, 08:36
        Poza tym takiego Skype'a ja już dawno mam w domu-to mamusia mojej żony...
    • douglasmclloyd Re: Rozmowy przez Skype'a będą podsłuchiwane? 08.10.06, 19:03
      Matrix wicznie żywy.
      • phxik buahaha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 08.10.06, 19:07
        "tylko organom ścigania"
        mhm, jak znam ruskich hakerów, to po 2 tygodniach będzie można sobie takiego
        trojana emulem ściągnąć..
    • mustang2006 Rozmowy przez Skype'a będą podsłuchiwane? 08.10.06, 19:11
      Kaczyńscy chcą już wszystko kontrolować ?
      • pmonroe Re: Rozmowy przez Skype'a będą podsłuchiwane? 08.10.06, 19:18
        Gosciu, jeszcze nie wytrzezwiales po wczorajszym pijanstwie.
        Kaczynscy nic do tego nie maja ( masz juz mozg wyprany i co zlego to im
        przypisujesz ).
        Ta sprawa Sky-pa to sie w Szwajcarii dzieje ( tej kolo Austii i Wloch, a nie
        Szwajcarii kaszybskeij )

mustang2006 napisał:

> Kaczyńscy chcą już wszystko kontrolować ?
        • cyberdemokracja T*e*c*h*n*o*t*o*t*a*l*i*t*a*r*y*z *m 08.10.06, 20:26
          jeśli ktoś wyraża chęć kontrolowania wszystkiego, zwalcza demokrację na
          wszelkie znane sobie sposoby (walka z wolnością słowa, niezawisłością sądów i
          niezależnością banku centralnego), wyznaje zasadę jednomyślności w państwie -
          można faktycznie zaryzykować stwierdzenie, że gdyby dysponował odpowiednimi
          narzędziami - doprowadziłby do technototalitaryzmu. Stąd uprawnione porównanie
          do PiS.
          • lwaw Kolejny nietrzeźwy? 08.10.06, 21:57

• jaac-p Re: Rozmowy przez Skype'a będą podsłuchiwane? 08.10.06, 19:37
        buhaha! Tak ci zaszkodził błękitny marsz że jeszcze masz zwidy.. W sumie to się
        nie dziwię, ten bełkot polityczny... Ale wiesz - skype i Szwajcaria nie
        podlegają Braciom K....
        • kontonaspam Re: Rozmowy przez Skype'a będą podsłuchiwane? 08.10.06, 20:53
          jeszcze nie ;-)
    • linfan "ale glupi Ci ...." 08.10.06, 19:20
      ten tekst Asteriksa pasuje jak ulal :) na szczescie niektorzy maja swojego voip
      over xmpp (czyli jingle :) ) i moga sobie kluczykami szyfrowac rozmowy.

ale szanujemy tych, korzystajacych ze skype i innych zamknietych programow,
      ktore nie-wiadomo-co-robia-i-kiedy-robia.
    • lukaszkarolewski Rozmowy przez Skype'a będą podsłuchiwane? 08.10.06, 19:28
      No już nie mają co podsłuchiwać! Ludzie, przecież mówimy o demokratyczneym
      państwie! ja już we wszystko wątpię! Wyprowadzić się z tego kraju to za mało,
      wyprowadzę się z tej planety!
      • ifologia Niech ktoś zatrzyma wreszcie świat... pa pa raa pa 08.10.06, 23:17
        Zabierzesz mnie ze sobą Lukaszu? :) pozdrawiam wszystkich Krzyczących-Kochani
        porozmawiajmy o pogodzie, czuję, że na nią mamy wiekszy wpływ, niż na to, co na
        górze:) u mnie noc...a u Ciebie?;)
    • master_zybex Operator ma zainstalowac trojana ? 08.10.06, 19:32
      przykładowo: Tepsa podrzuci mi trojana na zamówienie organów ścigania - a jak ja
      się pytam ???
      jestem za firewalem, i robię na Fedorze 5 - co emila mi wyślą ( I love you ) i
      będą liczyć że mój skaner antyspamowy to przepuści ??

no nie wiem - chyba będę musiał sobie Wine zainstalować i z palca uruchamiać
      tego trojana.

debile - niech przez szklankę sąsiadów podsłuchują.
      • piotrdx Re: Operator ma zainstalowac trojana ? 08.10.06, 19:56
        Na upartego da się też zrobić trojana na Linuxa (w końcu dziury w firewallach i
        kernelu Linuxa też się nierzadko zdarzają) ale to byłby przerost formy nad
        treścią, chyba łatwiej by było podsłuchiwać delikwenta tradycyjnymi metodami
        (znaczy podsłuch mu w domu założyć).
    • pestycyd [...] 08.10.06, 19:37
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • tenare Ponoć jest dobry sposób na podsłuchiwaczy. 08.10.06, 19:53
      Wiadomym jest, że systemy podsłuchujące nie rejestrują wszystkiego i są
      wyczulone na pewne słowa - powiedzmy kluczowe, aby rejestrować.
      Takimi słowami mogą być na przyklad: " Al Kaida, Osama Ben Laden itp." we
      wszystkich językach, kombinacjach itp.
      Aby zrobić kuku systemowi, albo jak ktoś woli "układowi" można wysyłać automatem
      ogólnie dostępnym na adresy "nie rządowe" (podkreślam)milioy a nawet setki
      tysięcy maili zawierających słowa KLUCZOWE. Wielu ludzi w ten sposób zapcha
      system na chwilę.
      • jjjnjankowski Re: Ponoć jest dobry sposób na podsłuchiwaczy. 08.10.06, 20:02
        nic dziwnego ze eszelon nic nie znalazlprzed wtt bo to nie byla bomba tylko bombowiec (juz mnie podsluchuja?)- kluczowe jest modelowanie i wykrywanie sieci przekazywania wiadomosci oraz donosy
    • xaliemorph Echelon? ;) 08.10.06, 19:54
      Owszem artykuł o tym nic nie mówi i nie jest to związane z tematem, ale poza tematem czy to nie sygnalizuje problemów jakie może sprawiać VoIP systemowi ECHELON? ;) Tak czy tak, to kolejny dowód że ten komu zależy powinien używać otwartego oprogramowania gdyż tam żadnej pluskwy bez wiedzy użytkownika nie będzie.
      • cyberdemokracja Carnivor - to system bardziej odpowiedni 08.10.06, 20:34
        do podsłuchiwania VOIP - Enchelon dotyczy zupełnie innej technologii i nie
        będzie miał z tym żadnego problemu - to po prostu go nie dotyczy...
    • lmblmb A jeszcze nie są?? 08.10.06, 19:58
      Rozmowy będą podsłuchiwane? Myślałem, że są rejestrowane od dnia przejęcia Skype
      przez eBay. Przecież Amerykanie mają paranoję, jak mogli do tego doprowadzić?
      Przecież każdy Taliban ma Skype.
      • jjjnjankowski Re: A jeszcze nie są?? 08.10.06, 20:03
        motto polakow: jestem wiec marudze
    • irini Re: Rozmowy przez Skype'a będą podsłuchiwane? 08.10.06, 20:21
      No nie, faceci się zabijają, żeby do nich takie kobiety wydzwaniały, a tobie
      się nie podobało?
      • marklips Rozmowy Skype'a sa podsłuchiwane i inne programy 08.10.06, 21:01
        Kazdy program tego typu mozna wykorzystac.
        Bez wyjatku i bez paniki.

Zyjemy na naszej planecie,gdzie kazdy z nas
        ma jeszcze prawo do kontaktow globalnych.

O tym wie kazdy absolwent informatyki czyli
        programator.Swiss po prostu opatentowala,swoj
        program,co jest normalne i realizuja swoje
        plany i dochody.To samo polecam polskim
        informatykom w Polsce.

Sa odpowiednie zabezpieczenia,matematyczne algorytmy,
        ale i Hardware(jak w NATO)ktore umozliwiaja,
        unikniecie podluchiwania.

Mily informacyjny artykul.
        • irini Re: Rozmowy Skype'a sa podsłuchiwane i inne progr 08.10.06, 22:02
          Żyjemy w epoce permanentnej inwigilacji, więc albo musimy z tym żyć, albo
          zrezygnować z nowoczesnej technologii. Ja już się prawie przyzwyczaiłam, że
          żyję jak rybka w akwarium. Po prostu, nie ma wyjścia.
      • frant3 Re: Rozmowy przez Skype'a będą podsłuchiwane? 09.10.06, 07:56
        Czy to Ty wydzwaniałaś?

--
        Frant
    • notuski Re: Rozmowy przez Skype'a będą podsłuchiwane? 08.10.06, 21:07
      Działa tak do dupy ,że bez napalonych bab go wywaliłem!!!!!
    • spark11 Rozmowy przez Skype'a będą podsłuchiwane? 08.10.06, 21:32
      Skype fajny jest, mój 6latek gada godzinami z moim 60latkiem(dziadek),
      ja gadam z przyjaciółkami z innych miast, współczuję podsłuchującym :)
      • frant3 Re: Rozmowy przez Skype'a będą podsłuchiwane? 09.10.06, 07:50
        To Ci się udało: "współczuje podsłuchującym". Nie ma jak ciekawe rozmowy z przyjaciółkami ;-)

--
        Frant - humor, satyra, krytyka
    • przesmiewca2 Widać Szwajcaria 08.10.06, 21:33
      to mafijny kraj i nic dziwnego stamtąd elyty idą na żoładków watykanu,super mafii.
    • wojtek2784 przez Skype'a są już od dawna podsłuchiawane... 08.10.06, 21:45
      To czasy wszechpodsłuchu. W najbliższym czasie będzie więcej podsłuchujących
      niż mówiących. Komu to szkodzi ? Nikomu. Jak jesteś normalny i prawy, to czego
      się obawiać ?
      • olek_01 Re: przez Skype'a są już od dawna podsłuchiawane 08.10.06, 22:51
        No niby tak ,ale jak sie jakiemuś wywiadowcowi po pijaku poplata cos i tarfina
        moja rozmowe z dziewczyna o świństewkach w łóżku to co będzie ?? dlaczego ma
        mnie ktoś podsłuchiwać?? - nie mam nic p/ko podsłuchom ale jakoś nie podoba mi
        sie to zwlaszcza patrząc kto jest prezydentem i premierem (tfu tfu )
    • aquam Re: Rozmowy przez Skype'a będą podsłuchiwane? 08.10.06, 21:45
      trza bylo po prostu nowego nicka/konto sobie zalozyc (powiadamiajac znajomych),
      a nie kasowac program!
      "palec mnie boli czasem, to se reke utne" ;D
    • halfliner Jesteś od rydzycza? 08.10.06, 21:56
    • olek_01 Re: Rozmowy przez Skype'a będą podsłuchiwane? 08.10.06, 22:47
      Trzebabylo Ją skasować a nie skype - to jest bardzo przydatne urzadzenie:)
    • marcin_95 Rozmowy przez Skype'a będą podsłuchiwane? 08.10.06, 23:44
      Poziom dziennikarstwa jest porażający… nawet uwzględniając, że to przedruk za PAP-em. Niby jak ktokolwiek może komukolwiek podrzucić trojana bez wiedzy tego, komu się podrzuca? Wykorzystując dziury w Windowsie? A jak ktoś nie używa Windowsa? Albo nawet używa, ale ma go połatanego, skonfigurowanego, korzysta z normalnej przeglądarki i jest za ogniomurkiem? „Zepsucie” DNS-a (w celu przekierowania go na fałszywą stronę np. Skype’a, na której jest program już z trojanem) też nie musi zadziałać, bo inwigilowany może wykazać się wybitną niechęcią do współpracy i nie ściągnąć nowej wersji, tylko dalej używać starej albo np. zainstalować z płytki, co przychodzi z czasopismem komputerowym. Odetną go od netu i powiedzą, że musi sobie przekonfigurować ustawienia, do tego celu oferują mu piękny, miły i kolorowy programik? A co odpowiedzą na pytanie, dlaczego na swojej stronie ciągle mają te niby niedziałające dane do konfiguracji, i czy takiemu inwigilowanemu będzie potrzeba więcej niż 10 minut, by sprawdzić, że u innych te ustawienia działają? Do tego pytanie: jak szybko taki trojan zostanie wykryty i udostępniony publicznie? Nie każdy przestępca to dresiarz-idiota, wręcz przeciwnie - ci najbardziej niebezpieczni to są naprawdę mózgowce i nie z nimi takie numery jak podrzucanie trojana. Artykuł wybitnie nierzetelny – popraw się „Gazeto”!
    • cosjest Re: Rozmowy przez Skype'a będą podsłuchiwane? 08.10.06, 23:53
      jesteś jakimś niedorozwojem. lubisz jak psy podsluchuja kiedy to TY stekasz?
      caluj mnie w bena
    • allspice Rozmowy przez Skype'a będą podsłuchiwane? 09.10.06, 13:37
      Myślę,że nikt mądry i przewidujący ważnych rozmów nie przeprowadza przez
      telefony i Skype'a. Sama widziałam w Parku Ujazdowskim kilku panów w
      garniturach,którzy prowadzili ożywione rozmowy,spacerując:).Czyli,wracamy do
      natury i sprawdzonych metod przekazywania informacji.:)))
    • koham.mihnika Re: Rozmowy przez Skype'a będą podsłuchiwane? 09.10.06, 14:50
      juz sa.
    • leslie2007 Jestem stale podsluchiwany na skype 22.01.08, 07:03
      Jestem podsłuchiwany na skype. Ostatnio juz regularnie, a od 21 maja 2007 jestem również zadręczany sms-ami obraźliwej treści i głuchymi telefonami na komórke i stacjonarny telefn. Treśc sms-ów jest zawiera potwierdzenie treści akurat prowadzonej rozmowy na skype. Drań blokuje poszczególne połączenie, gdy rozmawiam, lub blokuje komuś dostęp do neostrady, kto ze mną rozmawia. To jakiś zboczony psychopata, blokuje non stop moją narzeczoną i mnie. Blokuje tez komórke moją i tej osoby z którą rozmawiam. Zgłosiłem sprawę na policję. Pomóżcie proszę, jak drania zablokowac i posadzić za kratki...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka