marqr Re: O. Rydzyk stawia w Toruniu trzeci pomnik Papi 13.10.06, 09:58 Pani katechetka napisała na tablicy słowo ZAGROŻENIA i zaczęła opowiadać dzieciakom jakie to zagrożenia na nich czyhają, pod koniec lekcji poprosiła jednego z uczniów, aby wyczyścił tablicę. W tym czasie nauczycielka zajęta była rozmową z małolatami. Jakie było jej zdziwienie gdy podniosła głowę i na tablicy pod słowem zagrożenia zobaczyła napis Giertych, Rydzik, Kaczyńscy, Lepper. Mocno wściekła pyta co napisałeś? Na co on spokojnie: - Prawdę. znalezione w Joe Monster Odpowiedz Link Zgłoś
slmako To za te stoczniowe pieniadze 13.10.06, 09:59 ktore nigdy tam nie doszly. Odpowiedz Link Zgłoś
mich1309 Dlaczego tylko 4 metry? 13.10.06, 10:00 A ja się pytam czemu tylko 4 metry? Dlaczego nie od razu 40 metrów? Co ja mówię - 140 metrów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pavlikmedvid A moze 85 pomnikow na 85-lecie JP II? 13.10.06, 10:01 Dostaczamy w ilosciach hurtowych materialu na polish jokes... Odpowiedz Link Zgłoś
mjut.pszczeli Re: A moze 85 pomnikow na 85-lecie JP II? 13.10.06, 17:08 Dla zainteresowanych dalszą bezsensowną dyskusją na temat religii itp. Przeczytajcie to sobie. Może niektórzy załapią.Zapraszam. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=384&w=50293562&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w pomnik jp2 na kazdym podworku !!!! 14.10.06, 00:07 uwazam zeto powinna byc podstawa odnowy moralnej Odpowiedz Link Zgłoś
pan_glosny Jan Paweł II na pewno wolałby aby zamiast pomnika 13.10.06, 10:07 Jan Paweł II na pewno wolałby, aby zamiast pomnika wspomóc biednych, głodnych i tych odtrąconych przez społeczeństwo. Ale jak widać Ojcu Rydzykowi nie po drodze do biednych... Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Jan Paweł II na pewno wolałby aby zamiast pom 13.10.06, 10:09 jan pawel jako typowy klecha wolalby miec kase dla siebie przykladem jest to ze ochronka matki teresy odsdawala 80% swoich darowizn do watykanu , a nie na pomoc biednym Odpowiedz Link Zgłoś
z2006 Re: Jan Paweł II na pewno wolałby aby zamiast pom 14.10.06, 10:17 Uzasadnij to. Odpowiedz Link Zgłoś
marych o. Inwestor powinien troche zwiekszyć skalę... 13.10.06, 10:10 np. do takiej wielkości: www.endex.com/gf/buildings/liberty/worldstatues/MoRussia/morussia.htm Odpowiedz Link Zgłoś
bozek17 Padre Dyrektor Santo Subito :-) 13.10.06, 10:15 Nikt nie spodziewa się Hiszpańskiej inkwizycji Odpowiedz Link Zgłoś
scolopetarius Blask Prawdy potrzebny w Polsce od zaraz 13.10.06, 10:16 Kłamstwa łżemediów są niesmaczne, niestrawne i obrzydliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Blask Prawdy potrzebny w Polsce od zaraz 13.10.06, 10:17 blask prawdy w spoleczenstwie chowanym w naukach klamliwej watykanskie sekty ??? Odpowiedz Link Zgłoś
doscwysoki O. Rydzyk stawia w Toruniu trzeci pomnik Papieża 13.10.06, 10:20 Ja mam nadzieję, iż Bóg jest naprawdę sprawiedliwy i przy....li kiedyś w ten cały burdel. Czy ci kretyni nie mają na co kasy wydawać???????? Przecież za 500 tys mozna zrobić naprawdę wiele dobrego w tym popieprzonym kraju. Co za cholerny nonsens Odpowiedz Link Zgłoś
opiniapollpressagency Dobra nowina z Torunia a serce sie raduje 13.10.06, 10:23 Dzisiaj dobre wiadomosci sa na wage wody zrodlanej ozdrowienczej. Radio Maryja to fenomen bo ma to radio "na zywo" bez komercji i manipulacji 17 milionow sluchaczy. Bastionem Radia Maryja dla Polonusow jest miasto Toronto. Polonia zawsze wierna wierze swoich przodkow. BONAWENTURA Odpowiedz Link Zgłoś
winiary2 O. Rydzyk stawia w Toruniu trzeci pomnik Papieża 13.10.06, 10:29 Za czyje pieniądze? Swoje? Czy parafian? Przy okazji, czy może mi toś wyjaśnić co znaczy pojęcie "parafianin"? Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Prawdziwą wartość człowieka poznaje się po tym, 13.10.06, 10:33 KTO stawia mu pomniki po jego śmierci. I w tym kontekście opisany fakt nie dziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
robert.zimnicki Re: Prawdziwą wartość człowieka poznaje się po ty 13.10.06, 10:45 piwi77 napisał: > KTO stawia mu pomniki po jego śmierci. I w tym kontekście opisany fakt nie > dziwi. A to, ze temu komus za zycie kladziono klody pod nogi, to juz inna sprawa? Np. dziela JPII gdzies tam sobie byly, ale dopiero po Jego smierci zrobilo sie na ten temat glosno. I nagle pomysly, zeby na sile wtlaczac je dzieciakom, jako lektury obowiazkowe. Gdybys chcial polemizowac, to mam teraz pilna robote i jestem zajety. Ale dodam, ze jak ktos bedzie chcial, to przeczyta Jego ksiazki, a po latach obserwacji dobrze wiesz, do czego prowadzi masowe wtlaczanie czegos komus na sile. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Prawdziwą wartość człowieka poznaje się po ty 13.10.06, 10:50 robert.zimnicki napisał: > Ale dodam, ze jak ktos bedzie chcial, to przeczyta Jego ksiazki, Czytałem jego encykliki, nie wszystkie, ale nie widzę tam nic poza banałami, truizmami, pobożnymi życzeniami i sformułowaniami, które nie sposób zrozumieć. Po przeczytaniu, nic się więcej nie wie. Odpowiedz Link Zgłoś
omacku A niech se buduje 13.10.06, 10:45 W tym kraju ludzie wierzą w czarnoskórą Marię królową Polski, świętego JPII, całą masę pomniejszych bożków ze świętym Antonim od łańcuszków na czele, gdzieś tam zauważają przy okazji Pana Jezusa, który tak naprawdę nie był żadnym Żydem, jeno Polakiem z rodowodem, teraz do tego panteonu dołącza ojciec dyrektor. Niech im wszystkim moherowe berety płacą, chrzanić to. Odpowiedz Link Zgłoś
cham_i_prostak Pozdrawiam wszystkich forumowiczów 13.10.06, 10:41 i życzę wam wszystkiego najlepszego. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Sam Duch Święty zstąpił na pomazańca, a Ty sobie 13.10.06, 10:47 jaja robisz. Za jakiś czas, może 100 lat, jakiś nawiedzony, oglądając to zdjęcie, nie będzie miał wątpliwości, że to nie był zwykły gołąb i powie dokładnie to, co ująłem w pierwszym zdaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
robert.zimnicki za 500 tys mozna by nakarmic pareset dzieci, albo 13.10.06, 10:42 dac te pieniadze bezrobotnym w ramach prac interwencyjnych. Co to za kraj, gdzie wazniejsze sa posagi i tablice pamieci, niz ludzie (jeszcze zyjacy). Rozumiem, ze wielu malarzy dopiero po smierci zostawalo slawnymi i bagatymi (ktos docenil ich prace), ale zyjacy ludzie tez wykonuja olbrzymie inwestycje (buduja rurociagi, samochody, maluja ulice). Dlaczego im sie nie stawia pomnikow za zycia, tylko zaczyna sie o nich mowic dopiero po ich smierci? O ile sie pamieta o ich pracy, ktora wlozyli, zebysmy teraz mogli sobie tymi samochodzikami jezdzic na tak zwane zakupy lub na tak zwane wczasy (ktos to wszystko zbudowal wlasnymi rekami - domy, hotele, ulice). Moze zacznijmy wreszcie szanowac ludzi za ich zycia, a nie po ich smierci. Za zycia JPII, jakos jego slowa nie docieraly do ludzi, teraz stalo sie mocne i wymagane przeczytanie ktorejs z Jego homilii lub ksiazek. Snobizm, czy ukrywanie swojej glupoty i ignorancji. Wiadomo, ze krowy, ktore rycza daja malo mleka, wiec cale to budowanie piramid i obeliskow (wielkosci 10 pietrowego bloku), to zwykly debilizm, tak jak wciskanie na sile komus prac JPII. Kto bedzie chcial sie pomodlic, to sie bedzie modlil, kto zapragnie poczytac Jego eseje, to zdobedzie ksiazke. Dlaczego q. u nas dalej dziala system silowy - na sile wtlaczamy ci "jedyna sluszna wiedze, jedyna sluszna religie, tylko my mamy racje"? Czy nie doroslismy jeszcze do skromnosci w religii, polityce, muzyce? Odpowiedz Link Zgłoś
koniecbanialuki Dzięki JPII i O. Rzydzykowi karmi się miliony dzie 13.10.06, 11:14 ci i ludzi biednych na całym świecie. I w dodatku daję się im dużo wiecej niż chleb. Jak jesteś taki dobry, to sam sprzedaj auto na biedne dzieci, dom, albo mieszkanie, telewizor (niepotrzebny), komputer. Jeśli je masz. Pieniedzy cudzych nie rozdawaj. Odpowiedz Link Zgłoś
pariah Re: Dzięki JPII i O. Rzydzykowi karmi się miliony 13.10.06, 11:25 Może mi katoliku przypomnisz jakie to biedne dzieci albo rodziny nakarmił OjDyr? Bo jakoś nie słyszałem a posiadam jego "rozhłośnie" w kablu, i radyjo też, czasem nawet czytuję "ND" - z czystego masochizmu. I kutwa nie dostrzegłem ani hasełka o dokarmianiu, pomaganiu i czy innej charytatywnej działalności? Bo może chodzi o ogolenie ludzi ze świadectw udziałowych w celu "ratowania stoczni" żeby potem niejaki o.Król mógł poszaleć sobie na giełdzie warszawskiej? Tyle tylko że to raczej się nie kwalifikuje do działalności charytatywnej. Tak jak i jego szkoła wypuszczająca niedouków i fanatyków. Popatrz lepiej na działalność KUL-u czy innych fundacji kościelnych to może zauważysz że o oni oni pomagaja a nie ten fanatyk i oszust z Torunia. Sam się wyniosłem z kościoła kat. bo mnie razi pazerność klechów i ich zakłamanie. Więc nie dorabiaj ideologii tam gdzie jej nie ma i wypisuj tutaj bzdur matole. PS. I nie są to cudze pieniądze bo z moich ciężko płaconych podatków Kościół kat korzysta pełną garścią dzięki łaskawości "świeckiego PiS-państwa". Jak się domagasz tak mocno rzetelności i szacunku to sam je okaż. Z Bogiem bracie/siostro. Odpowiedz Link Zgłoś
koniecbanialuki Re: Dzięki JPII i O. Rzydzykowi karmi się miliony 13.10.06, 11:41 dzieci. Promuje się te wszystkie osoby, które to robią i szerzy się wiare, dzięki której ludzie pomagają innym. Charytatywnych instytucji kościelnych w każdym województwie, tych wszystkich domów pomocy i jadłodajni jest dosłownie setki. Jeśli uważasz sie za tak inteligentnego, to pomyśl, czy "karmienie" musi oznaczać, że ktoś własna ręką wkłada łyżkę do buzi dziecka? Odpowiedz Link Zgłoś
lucky7pl O. Rydzyk stawia w Toruniu trzeci pomnik Papieża 13.10.06, 10:44 To już nie jest sposób na upamiętnienie Jana Pawła II, tylko jakiś chory wyścig na to kto postawi większą figurę. Ewidentnie nauki poszły w las - nieźle można byłoby wspomóc potrzebujących niemałą kasą, która pójdzie na budowę kolejnego - konkurencyjnego pomnika. Kołtuniarstwo i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
gdkj Następny pomnik jeszce wiekszy... 13.10.06, 10:46 bdzie od wiernych słuchaczy dla Ojca Tadeusza...he he. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.zarebski O. Rydzyk stawia w Toruniu trzeci pomnik Papieża 13.10.06, 10:49 popieprzylo tego rydzyka juz calkiem. typowy gleboki PRL - stawianie pomnikow. Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 O. Rydzyk stawia w Toruniu trzeci pomnik Papieża 13.10.06, 10:53 >duży pomnik z brązu Jana Pawła II, 4 metry 17 centymetrów< >To sukces< to kpina !!! taki Kim Il Sung ma pomnik 25 metrowy Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Pomnik, pomnikiem, ale dużej kasy się na tym nie 13.10.06, 11:02 zrobi. Stare metody są niezawodne. Sanktuarium i relikwie. Odpowiedz Link Zgłoś
koniecbanialuki A jak tam z fabryka osocza,towarzysze ? Pilnujcie 13.10.06, 11:05 swego nosa! Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Fabrykę osocza, idę o zakład, bo znam ten kraj, 13.10.06, 11:09 też jakiś wielebny kropidłem kropił. I na pewno nie za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
koniecbanialuki Ale kasę na albumach o JPII robić, to owszem !!! 13.10.06, 11:29 I pomniki hitlerowskie jakoś nikomu nie przeszkadzają. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 JPII nie jest marką zastrzeżoną, więc każdy może 13.10.06, 11:45 zarabiać. Odpowiedz Link Zgłoś
koniecbanialuki "JPII nie jest marką zastrzeżoną"-otóż to. Więc 13.10.06, 12:11 bądźmy konsekwentni. Zarabiamy na JP II, choć robimy wszystko, zeby poza tym ośmieszyć katolików, zdyskredytować (teraz- bo jeszcze niedawno sie mordowało)- to juz jest wystarczający brak ambicji. Ale wydajemy albumy pod pozorem upamiętnienia. Gdy na pomniku nie zarabiamy, tylko ktos stawia go tak ,dla idei, to trzeba napuszczac ludzi! Dyskredytowac. Zadawać bez konca te wypracowania forumowiczom na nieistotne tematy, odwracać uwage od spraw podstawowych. Odpowiedz Link Zgłoś
koniecbanialuki Do Moskali się przy...cie, tam jest wiecej głodnyc 13.10.06, 11:31 h dzieci. Stawiają pomnik i to przereklamowanemu Dostojewskiemu ( Dostojewski - jeszcze jedno kłamstwo "eltyty" )i to w Niemczech. Odpowiedz Link Zgłoś
koniecbanialuki Putin hochsztaplerowi Dostojewskiemu stawia 13.10.06, 11:07 pomnik razem z Merkel , to faszystów wyśmiać nie potraficie.Ani odpowiednio skomentować. Odpowiedz Link Zgłoś
koniecbanialuki Co wam do tego?Opolszczyzna hitlerowcom i pola 13.10.06, 11:02 kozercom stawia pomniki. Tym sie zainteresujcie! Odpowiedz Link Zgłoś
koniecbanialuki Dajcie kase, to bedziecie mieli prawo dysponować. 13.10.06, 11:03 w przeciwnym razie odpimpkujcie sie od tego człowieka! Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio Re: A sobie kiedy wybuduje 13.10.06, 11:07 signal napisał: > pomnik ? Papież na pomniku będzie miał dobrotliwe rysy Ojca Dyrektora. Odpowiedz Link Zgłoś
marcowsky Re: A sobie kiedy wybuduje 13.10.06, 12:21 pomnik ojca dyrektora bedzie mial tyle metrow wysokosci ile lat bedzie mialo rm w chwili jego smierci!Amen! Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio Pomnik 15. urodzin Radyja 13.10.06, 11:06 Jeżeli będzie tak wielki jak ego o. Rydzyka, to pod własnym ciężarem zapadnie się w głąb Ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
tomxp Re: Pomnik 15. urodzin Radyja hurra! 13.10.06, 11:12 niech zyje ojciec rydzyk, zbawiciel !!!! wszyscy wstaja, gromkie brawa.... Odpowiedz Link Zgłoś
koniecbanialuki Bolszewio wyśmiewasz pomniki?Smiej się wiecej! 13.10.06, 11:34 Z pomników Slązactwa, Zydostwa . Na przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio Re: Bolszewio wyśmiewasz pomniki?Smiej się wiecej 13.10.06, 11:35 koniecbanialuki napisał: > Z pomników Slązactwa, Zydostwa . Na przykład. Kolega ksenofob? Chyba nie mamy o czym rozmawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
koniecbanialuki Bolszewiku, nie rozmawiam z tobą. Pochlebiasz so 13.10.06, 11:46 bie. Mam tylko nadzieje, ze moze ktoś , kto jest skłonny do bezmyślności moment zastanowi się , zanim łyknie wasze kacerskie, bezgranicznie chamskie i nieobiektywne uwagi. Wszy moskiewskie, przyczepiliscie się i ciągle się czepiacie. Co wam do naszych zasad, pomników itd.? Czepiajcie sie swoich. Martwcie sie o siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
koniecbanialuki Skasować moskiewskie,hitlerowskie pomniki w Pol 13.10.06, 11:47 sce! Te wszystkie Slązackie tablice , itd.! Odpowiedz Link Zgłoś
koniecbanialuki Re: Bolszewio wyśmiewasz pomniki?Smiej się wiecej 13.10.06, 11:49 Napisać o Ślązactwo, Żydactwo - to ksenofobia. Napisać Polactwo ! I śmiać sie z polskich pomników - to OK !!! No nie? Ksenofobie? petrucchio napisał: > koniecbanialuki napisał: > > > Z pomników Slązactwa, Zydostwa . Na przykład. > > > Kolega ksenofob? Chyba nie mamy o czym rozmawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio Re: Bolszewio wyśmiewasz pomniki?Smiej się wiecej 13.10.06, 15:52 koniecbanialuki napisał: > > Napisać o Ślązactwo, Żydactwo - to ksenofobia. > Napisać Polactwo ! I śmiać sie z polskich pomników - to OK !!! W zasadzie nie powinienem ci odpisywać, ale dla porządku: (1) nigdy w życiu nie użyłem słowa "polactwo"; (2) nie mam pojęcia, na jakiej podstawie ktoś nazywa mnie bolszewikiem; (3) nie śmieję się ani z pomników w ogóle, ani ze ś.p. Jana Pawła II, ale tylko i wyłącznie z monstrualnej, głupiej megalomanii o. Rydzyka. > No nie? Ksenofobie? Sprawdź znaczenie słowa "ksenofob" w słowniku. Albo może lepiej nie sprawdzaj, bo ktoś weźmie cię za wykształciucha. Odpowiedz Link Zgłoś
an9991 bałwochwalstwo sie szerzy 13.10.06, 11:11 w polsce wierni (niektórzy rzecz jasna) do papieża się modlą, papieża czcza, papieza wielbia. gdzies po drodze zagubili jezusa chrystusa, boga ojca i ducha swietego. teraz bedzie kolejny pomnik. czas biegnie do przodu a umyslowowc polakow jak stala w miejscu tak stoi. a moze i sie cofa. Odpowiedz Link Zgłoś
tomxp Re: bałwochwalstwo sie szerzy 13.10.06, 11:14 jak stoi to automatycznie sie cofa jeszcze wiecej pomnikow! kto wiekszy, kto szerszy itd itp Odpowiedz Link Zgłoś
koniecbanialuki Re: bałwochwalstwo ?Czuje tu jakiś "ideologiczny 13.10.06, 12:00 smrodek". Bezkompromisowe stwierdzenia mają przyczyne pewnie w tym , ze jesteś świadkiem Jehowy, albo inna sektą. Jeśli nie, to po prostu tylko bezbrzeżnym idiotą, albo potomkiem jakiejś mierzwy społecznej. Odpowiedz Link Zgłoś
koniecbanialuki Po co nam w ogóle symbole?A kij znimi1Wazne , żeby 13.10.06, 12:02 było co zjeśc i wypić - rozumowanie pospólstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
an9991 Re: Po co nam w ogóle symbole?A kij znimi1Wazne , 13.10.06, 12:19 oczywiscie ze symbole sa nam potrzebne. nie neguje tego. tylko ze w polskim katolicyzmie papiez azczyna konkurowac o miano pierwszego z jezusem. wprost mowilo sie po jego smierci o 'modlitwach do papieza'. nie jestem specjalista w sprawach wiary (nie jestem tez swiadkiem jehowy jak sugerowal ktorys z uczestnikow forum) ale wydaje mi sie ze modlic sie mozna tylko do boga ewentualnie za posrednictwem swietych czy blogoslawionych. histeria ktora zapanowala w polsce po smierci jp2 jest jakims typem bałwochwalstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Temu, w Wadowicach, woda trysła, ciekawe, co się 13.10.06, 11:12 stanie przy odsłanianiu tego pomnika. Odpowiedz Link Zgłoś