Dodaj do ulubionych

Rokita: Po oskarżeniach Kaczyńskich dostaję lis...

13.10.06, 22:55
Wśród narodowych flag
bełkocze, że trafia szlag.
Do tłumu jak fiihrer Gnomo
bredzi na opozycję ZOMO,
Rozsierdził się watażka,
robi sieg haila, ptaszka!
Wita go Radio Partyja,
za składki ona czyja?
Szczęśliwy tłum wciąż ryczy
my chcemy wroga, na pryczy.
Nie będzie jak w Budapeszcie,
będzie jak w Bukareszcie.
My chcemy wroga Tuscu,
do tego Rokitescu.
Wizjoner więc w budżecie,
o ile droższy wiecie?
Milionów pięćdziesiąt sześć,
dołożył, by szerzyć wieść,
tym Posady i Stołki,
co sztywno jak w płocie kołki,
pójdą za nim na wroga,
by niszczyć w imię Boga.
My chcemy wroga,
my poddani
i rozumu ani, ani!

Szczęście, dostatek nawiedza wasze domy,
trzy miliony, gdy dziurawicie kondomy!
To wieszczę obłudnie za ojcem Rydykiem,
dla wielu premierem, a łżakom fircykiem!

U nas też kłamią jak u Węgrów!
Dodrukować pieniędzy!
Jeszcze to ściganie prof.L. Balcerowicza przez posłów.
Poprzez kłamstwo i cyrk nie da się rządzić tak światłym narodem.
Narodem doświadczonym ciężko brakiem inteligencji, ospałością genetyczną oraz
przyjmowaniem na wiarę.
Wszystkiemu winien dziadek Tuska co wywołał II wojnę światową, dlatego
rozpoczęli trzecią , aby tę drugą dokończyć IV (czwartą) w stanie wojennym!
Obserwuj wątek
    • 4krzych1 Władysław-Maria: wstydu oszczędź -odejdź... 13.10.06, 22:59
      • gdzies_czyli_wewpolsce a niby dlaczego, poniewaz zdradzieckie kaczki kwac 13.10.06, 23:06
        zą. Co jednak bedzie, kiedy przez tych bydlakow dojdzie do tragedii???
        • m635 Tonący brzydko się chwyta. Żałosne płacze JMR... 13.10.06, 23:09
          To jakieś kpiny. Po co te wymysły Rokity?
          Chce wzbudzić litość po tym, jak okazało się jak podłą rolę odegrał w esbeckich
          knowaniach Wałęsów i Wachowskich?
          • wiedmak Re: Tonący brzydko się chwyta. Żałosne płacze JM 13.10.06, 23:18
            Juz niedlugo spasione swiniaki skompromituja sie na tyle ze odejda. I odejda na
            zawsze. Lechowi zle nie zycze ale na oko serduszko to niedugo mu pociagnie,
            czego zycze mu z calego mojego.
            • myslacyszaryczlowiek1 Re: Tonący brzydko się chwyta. Żałosne płacze JM 13.10.06, 23:58
              wiedmak napisał: ...
              Twój post jest w stylu przez ostatnie kilkanaście lat rządziły nami pomioty
              stalinowskich esbeków i dziwek komunistycznych. A teraz próbują dojść do władzy
              POprańce i złotoustne kapeluszniki, które nie splamiły swoich rączek żadną pracą.
              Ta POkraka w kapeluszu umie tylko klecic okrągłe zdania z ktorych nic nie wynika
              tak samo jak z twojego postu.
              • lot93 Re: myslacyszaryczlowiek1 14.10.06, 00:02
                I Ty się uważasz za myślącego??!!!
                Nic dziwnego, że stary Giertych chce zlikwidowania teorii ewolucji w szkołach.
                Ty jesteś głównym powodem aberracji w tej teorii. Ewolucyjnym nowotworem. Natura takie geny
                powinna eliminować!!
                • p.i.s Czemu katolicy podżegają do nienawiści? 14.10.06, 00:20
                  Czemu katolicy podżegają do nienawiści i może nawet do 'morderstw' politycznych?
                  albo do jeszcze gorszych rzeczy...

• lot93 Re: Czemu katolicy podżegają do nienawiści? 14.10.06, 00:22
                    p.i.s napisał:

> Czemu katolicy podżegają do nienawiści i może nawet do 'morderstw' politycznych?
                    > albo do jeszcze gorszych rzeczy...

Zapytaj ojca dyrektora, Michalkiewicza, Kaczyńskich, itd. I katolicy i podżegacze....
                    • kaneis O c o c h o d z i z t ą i n w i g i l a c j ą 14.10.06, 01:55
                      Niezbyt ten wątek Lesiaka śledziłem. Może mi ktoś powiedzić co za zbrodnię
                      popełnił Lesiak i jego komórka? I ich mocodawca Rokita?
                      Ja wiem, że panowie SBcy niecałe 3 lata po upadku komuny dalej stosowali SBckie
                      metody, aczkolwiek chyba bez przemocy. No ale to tylko metody. No takich
                      mieliśmy specjalistów. Na tym polegało przejście pokojowe z komuny do
                      demokracji, że "fachowców" jeżeli nie mieli ewidentnych przestępstw na sumieniu
                      się zatrzymywało i dawało szansę pracy dla Rzeczpospolitej. Bo skąd tak od razu
                      wziąć innych? Teraz widzimy Wszechpolaków jako "nowych fachowców" i ja już
                      chyba wolę tamtych. Zatem byli SBcy, pracowali jak mogli, ale nie czuli
                      tej "demokracji". To wiem i się na to krzywię, ale to nie "zbrodnia na
                      demokracji".
                      Pamiętam jak się "żarła" ze sobą prawica - Olszewski z Kaczyńskimi i z Wałęsą.
                      Dalej z ZChNem (z Chrzanowskiego też zrobili donosiciela).
                      Pamiętam swój szok jak palili kukłę Bolka w Warszawie - był tam co najmniej
                      jeden z Kaczyńskich. Wtedy takie coś nie odbierano jako kolejną rozróbkę pod
                      publiczkę, Leppera i Kurskiego jeszcze nie było w TV. To było agresywne i miało
                      się wrażenie, że jakby mogli, to by krzywdę legalnemu prezydentowi zrobili a
                      nie kukle. Byłem zszokowany, chociaż nie cierpiałem Wałęsy i nie mogłem mu
                      zapomnieć chamstwa w "wojnie na górze". Dopiero teraz widzę, że większość tego
                      co mnie drażniło w nim to był motorek Kaczyńskich. Żadna "falandyzacja"prawa -
                      to była "kaczyzacja" prawa. A śp. Falandysz to był elegancki facet przy nich.
                      No to po tej kukle wcale się nie dziwię, ze UOP zaczął inwigilować co się w
                      prawicy dzieje - a jak słyszę to i w lewicy. Dziwiłbym się jeśliby tego nie
                      robił. Trzeba mieć dobre informacje i trzymać rękę na pulsie czy się jakiś
                      Niewiadomski nie rodzi. I czy Telegraf to nie jest jakaś afera.
                      Zatem to mi nie wygląda na jakąś "zbrodnię" przeciw demokracji. Nawet jeśli
                      Rokita wiedział o tym, to normalną reakcją powinno być:
                      "Ok., od tego jest UOP, żeby się im przyglądał. Jak w mojej UD ktoś będzie
                      robił lewą spółkę albo będzie palił kukłę urzędującego prezydenta, to też
                      powinni go podsłuchiwać i spisywać raporty co robi."
                      Więc powiedzcie forumowicze - gdzie ta zbrodnia. Domyślam się, że chodzi o
                      jakieś działanie nie obserwacyjne tylko manipulacje żeby wpływać na scenę
                      polityczną. Ale na razie nie usłyszałem żadnych konkretów (stara metoda
                      Kaczyńskich - tylko insynuacje i naciągane interpretacje). To jest trochę
                      prawdopodobne - do takich metod byli SBcy przyzwyczajeni. Ale żeby to była
                      zbrodnia, to powinni kogoś strasznie zgnoić. A na razie to widzę jak Macierescu
                      zgnoił paru ludzi i Olszewski na trybunie wywracał oczami jaka ta lista
                      jest "porażająca". Ilu ludzi zgnoili - poczynając od eleganckiego i mądrego
                      Chrzanowskiego? Cel uświęcał środki - byle się utrzymać u władzy. To lista była
                      reakcją na powstającą nową koalicję, nie odwrotnie. Takie są fakty i
                      chronologia.
                      Czyli jeżeli nawet były działania UOP ingerujące w demokrację PRZED
                      popełnieniem przestępstwa przez prawicę (a nie było to a priori wykluczone), to
                      akurat o tym Rokita nie musiał wiedzieć.
                      Moja hipoteza: Rokita szczerze nie czuje się winny ale też wprost nie mówi "nic
                      nie wiedziałem" - bo wiedział. Ale nie przyzna, bo dopiero Kaczyńscy podniosą
                      krzyk - jakby co najmniej ich kukłę spalił.
                      Odsiejmy insynuacje i wyzwólmy się od smrodu puszczanego przez PiS. Popatrzmy
                      na fakty obiektywnie. Jesteśmy potwornie manipulowani!
                      Podajcie mi fakty - nie mogę nic znaleźć! Nie insynuacje - "wiedział, stał za
                      tym WIADOMO". "To zbrodnia na demokracji" - TO BZDURA. Gdyby to była zbrodnia,
                      to nie mielibyśmy wykrytej afery starachowickiej i Rywina. Bo przecież
                      śledzenie tych gości to była też ingerencja w demokrację nieprawdaż?
                      • mirmat1 PRL-owska "normalka" w wykonaniu "rozowych" 14.10.06, 02:41
                        kaneis napisał:

> Niezbyt ten wątek Lesiaka śledziłem. Może mi ktoś powiedzić co za zbrodnię
                        > popełnił Lesiak i jego komórka? I ich mocodawca Rokita?
                        > Ja wiem, że panowie SBcy niecałe 3 lata po upadku komuny dalej stosowali
                        SBckie metody, aczkolwiek chyba bez przemocy. No ale to tylko metody. No takich
                        > mieliśmy specjalistów. Na tym polegało przejście pokojowe z komuny do
                        > demokracji, że "fachowców" jeżeli nie mieli ewidentnych przestępstw na
                        sumieniu się zatrzymywało i dawało szansę pracy dla Rzeczpospolitej. Bo skąd
                        tak od razu wziąć innych?
                        Mirmat: OCZYWISCIE ! Do brudnej roboty jak Nocna Zmiana pasowali towarzyszom
                        POstKomunizmu wytrenowani agenci PRL-u. A dzisiejsza Platforme stworzyl inny
                        agent z blogoslawienstwem guru "liberalizmu" czyli profesora marksizmu-
                        leninizmu, ktory zapisywal sie do PZPR nadchniony palowaniem studentow w 1968
                        roku. Zarowno ojciec PO Olechowski jak i "ojciec chrzestny" tego PRL-owskiego
                        bekarta Balcerowicz, moga dzis patrzec z boku kiedy do boju wkraczaja janczary
                        przekretu zwanego Okraglym Stolem jak Rokita czy Tusk.

• sumienie.lk Bracia Kaczyńscy to przestępcy 14.10.06, 07:36
                          Jak to możliwe, że tych dwóch chorych na umyśle ludzików jescze pozostaje na
                          najwyższych stanowiskach państwowych. A może to Polska jest chora, a nie oni?
                          • plmlp A propos: Jarek w końcu to naprawdę pedał? Bo widz 14.10.06, 08:54
                            iałem fragmenty takich stwierdzeń w materiałach Lesiaka i to byłby prawdziwy wstrząs dla zwolenników PiS i Radia Maryja. Sprawa ma poważne konsekwencje polityczne.
                            • frant3 Re: A propos: Jarek w końcu to naprawdę pedał? Bo 14.10.06, 09:03
                              Naprawdę? Ja czytałem, tylko ten fragment, że Jarosław kocha zwierzęta.
                              --
                              Frant - humor, satyra, krytyka
                              • cyberdemokracja To L_E_P_P_E_R stworzył PiS i Kaczyńskich 14.10.06, 09:57
                                nie wiesz jak? sprawdź:
                                cyberdemokracja.blox.pl
                                • ozby Stalinowcy atakują 14.10.06, 10:08
                                  Test czy jesteś stalonowcem, jest prosty. Jeżeli nie popierasz dzisiaj Rokity -
                                  w takiej sytuacji, wobec takiej nagonki jakiej jest, niezależnie od twoich
                                  poglądów, jestes ubekiem, stalinowcem, mendą i szują jak ten palant Kaczyński.

Żaden prządny człowiek nie może dziś atakować Rokity.
                                  • sikorka68 Re: Stalinowcy atakują 14.10.06, 10:25
                                    ozby napisał:
                                    > Żaden prządny człowiek nie może dziś atakować Rokity

Coo? Dlaczego mi tu śmierdzi PRL-em. To oni mówili, komu należy wierzyć.
                                    • zen83 Niech się lepiej PIS śpieszy do nowych wyborów. 14.10.06, 10:29
                                      Niech się lepiej PIS śpieszy do nowych wyborów. Jeszcze trochę to im poparcie
                                      spadnie po niżej próg wyborczy.
                                      • chudymisio Nie dajmy się zwariować 14.10.06, 11:09
                                        Myślę, że nie zależnie od tego co się dzieje na scenie politycznej, nie
                                        powinniśmy dać się zwariować. LUDZIE! Nie dajcie się napuszczać jedni na
                                        drugich! To bez sensu. Coś takiego jeszcze nigdy, nikomu pożytku nie przyniosło.
                                        No, może tylko prowodyrom, jakieś tymczasowe korzyści.

Walka na górze jest brudna, ale to w żaden sposób nie usprawiedliwia wyzwisk na
                                        forum. Zwłaszcze, że do forumowiczów fakty i dokumenty nie docierają. My
                                        słyszymy kolejne relacje z piątej ręki.

W takiej sytuacji obwinianie wszystkich po koleji jest bez sensu. W końcu
                                        chodzimy do pracy i zarówno nasz szef, jak i nasz kolega, czy podwładny mogą
                                        mieć inne zdanie na temat polityki.

I co wtedy? Przestaną ze sobą współpracować ?!?! Wtedy to na pewno stracą wszyscy.
                                        • wan4 Nie ma żadnej abstrakcyjnej "walki" na górze 14.10.06, 11:20
                                          Jest z jednej strony atak i obrona z drugiej. Rządzący kaczy reżim poczynia
                                          sobie coraz śmielej. Ataki prokuratorskie na kandydatów z PO, atak na legende
                                          SolidarnoSci Rulewskiego zakończony niemal samobójstwem jego żony... coraz
                                          lepiej, sukcesywnie coraz dalsze granice przekraczane. To nie są żarty, to się
                                          źle skończy.
                                          • lukeszbobo Mam szafe do sprzedania 14.10.06, 11:50
                                            wiecej na:
                                            www.allegro.pl/show_item.php?item=134468095
                                          • kolargolo Re: Nie ma żadnej abstrakcyjnej "walki" na górze 14.10.06, 12:36
                                            szkoda tylko ze poziom debaty publicznej jest nizszy niz byl kiedykolwiek w III
                                            RP.
                                          • nawiedzony2 Re: Nie ma żadnej abstrakcyjnej "walki" na górze 04.03.07, 07:58
                                            wan4---------> Trzeba byc debilem i cwiercinteligentem jak ty aby wypisywac
                                            takie glupoty i nie rozumiec co sie dzieje dzisiaj w polityce. To trzeba miec
                                            nawalone w kalesonach aby byc przeciwko Kaczynskim i PiSowi. Trzeba byc zdrajca
                                            narodu aby cokolwiek dobrego powiedziec o agencie Bolku legendzie Solidarnosci
                                            ktory splamil sie piciem wodki z Kiszczakiem w Magdalence, czlowiek ktory
                                            ukrecil leb piewszej lustracji i premierowi Olszewskiemu i Macierewiczowi. Co
                                            wystraszyl sie ze znajda "kwity" na niego ze podpisal wspolprace z wrogami
                                            Polski. A reszta czyli cala ta POpaprana banda to nic innego jak zydo-komuna
                                            ktora nie moze przezyc do dzisiaj ze narod dal mandat braciom Kaczynskim! CALE
                                            SZCZESCIE, BO PRZEZ 17 LAT NIKT Z NICH NIE MYSLAL ABY AFERZYSTOW, ZLODZIEJI
                                            (FOZZ,ORLEN), CWANIAKOW, KOMUCHOW ZACZAC POWOLI ROZLICZAC ZA BANDYCKA
                                            DZIALALNOSC. POkraki, zlotoustne kapelusze, SB, UB, SLD,PSL von z Polski......
                                            Pora oczyscic kraj.......... VIVAT PiS! VIVAT bracia Kaczynscy......1000 lat!
                                    • mario.osh ...może za blisko siebie stoisz? 14.10.06, 11:26

• trollskog UKŁAD się broni ! 14.10.06, 13:38

Uklad broni swoich interesow! Nie pozwolmy na to!
                                    Nie glosumy na aparatczykow!

Tym razem wsciekly atak ukladu siegnal Rokity,
                                    ale nie oszukujmy sie, nikt zyczacy dobrze Polsce
                                    nie moze spac spokojnie.

:)
                                • 12.2a1 Re: To L_E_P_P_E_R stworzył PiS i Kaczyńskich 14.10.06, 13:59
                                  Cyber sprawdzic się nie da to IMPOTENT gdzieby nie wsadził to PUDłO
                            • sumienie.lk Re: A propos: Jarek w końcu to naprawdę pedał? 14.10.06, 11:30
                              Wszystko wskazuje na to, że tak, ale... jak wiadomo wszelkie informacje na
                              temat Jarusia to fałszywki lub bezwartościowa bibuła. Nie wiem czy dlatego, że
                              wódz musi być "czysty" nawet wbrew oczywistym faktom, ale widocznie PiSowi
                              wstyd jest z powodu tej żenującej dla nich niejednoznacznej sytuacji.
                        • kaneis Re: PRL-owska "normalka" w wykonaniu "rozowych" 14.10.06, 12:21
                          Nie wiem, czy Pana cokolwiek przekona. Ale proszę poczytać www.kuczyn.com.
                          Kuczyński wspomina z całą "kuchnią" tą Nocną Zmianę. Wiadomo, to "udecja", ale
                          to wygląda b.szczerze, spisał to bardzo dawno. Także historia powstania rządu
                          Mazowieckiego w 1989 była spisana w jego książce b.dawno - jeszcze nie było
                          takich ostrych sporów. Pisze bez ogródek o "kuchni" - ten tego nie lubił, ten
                          tego rekomendował, że mądry i się nadaje. Ta kuchnia nie jest miejscami
                          elegancka, ale b.zdrowa. Żadnego pchania miernot na stanowiska, do czego się
                          przyzwyczailiśmy w ostatnich latach. Więc jest to jakieś źródło historyczne -
                          te jego wspomnienia. A co mamy po drugiej stronie? Propagandówki Kurskiego? A
                          gdzie on wtedy był? Był w środku rządu, czy szeptano mu na ucho "manipulując"
                          prawicowym oszołomiastym dziennikarzyną? Dziennikarzem, który nigdy nie mógł
                          wraz z Semką zdobyć się nawet na taką odrobinę bezstronności jak dzisiaj
                          Pospieszalski? Pan nie pamięta - nie dało się tych 2 wtedy słuchać w telewizji -
                          to był jad a nie poszukiwanie PRAWDY. A bardzo się starałem i słuchałem!
                          Ja oglądełem tą "Nocną Zmianę". I to dla mnie jest epatowanie publiki
                          negocjacjami politycznymi zupełnie naturalnymi, nie jest to kupowanie nieuka na
                          stołek jak w przypadku Taśm Lipińskiego.
                          I dokładnie pamiętam, że najpierw się Kaczyńscy praktycznie wyzywali od
                          zdrajców z Olszewskim i Macierewiczem i innymi prawicowcami. Nic się nie działo
                          w gospodarce. Przyszedł rząd z "pustymi szufladami" - bez projektów ustaw
                          gospodarczych, ratujących finanse państwa, bez kompetentnych ludzi. I stwarza
                          się wrażenie spisku przeciw niemu 100partii od PSL do KLD. A tymczasem ten rząd
                          to też był zlepek 100 partii które głównie się obrzydliwie "żarły" ze sobą. To
                          wtedy się na 100% przekonałem, że Kaczyński z nikim konstruktywnie nie umie
                          współracować. Teraz też chce po prostu zabrać elektorat LPR i Samoobrony. Ale
                          teraz już ma sprawnych, doświadczonych propagandzistów, w 100% cynicznych, żeby
                          ten populistyczny elektorat przeciągnąć. Tylko taka różnica od 1992. Gdzie te
                          ustawy o finansach, o służbie zdrowia? Jedziemy na Unii Europejskiej i
                          koniunkturze zabezpieczanej (nie kreowanej, tylko zabezpieczanej) przez
                          Balcerowicza i NBP. A Służba Zdrowia u ubezpieczenia się walą.
                          Więc proszę poczytać i ocenić wiarygodność wspomnień Kuczyńskiego. Są i inne
                          źródła historyczne. Proszę się zdobyć na bezstronność. Odrzucić "legendę" rządu
                          Olszewskiego, bo fakty nie pokazują nic konkretnego co ten rząd zrobił. Proszę
                          poczytać TYLKO DATY. Naprawdę jednoznacznie widać, że widząc spotkania i
                          rozmowy o nowej koalicji (to było jawne!), Olszewski i towarzystwo szybko
                          wyciągnęli nieopracowane materiały SB, pełno kłamstw (teraz to widać, choćby u
                          Gilowskiej, Herberta) i to był dopiero zamach stanu, to był dopiero zbrodnia!
                          Krzywdząc setki niewinnych uderzyć "listą" dla obrony własnych stołków! Cel
                          uświęca środki! A co takiego chcieli dokonać utrzymując się u władzy?

Teraz mamy powtórkę. Najpierw Lepper rozwalił koalicję. Potem wyciągnięto
                          raport w spr. WSI, który jeszcze nie istnieje - byle szybko! Nikt tego rządu
                          nie rozwalił - sam Kaczyński rozwalił większość (dokładnie jak z Olszewskim),
                          bo nie może pozwolić, żeby jakiś Giertych i Lepper miał jakiś udział w sukcesie
                          nawet czysto ideologicznym, bo o gospodarczym mowy nie ma - brak jakiekolwiek
                          ważnej ustawy.
                          Nie widzi Pan, że zamiast usprawniać finanse, gospodarkę kłóci się tylko
                          Polaków? Oskraża się 100 niewinnych lub uwikłanych, ale nie krzywdzących innych
                          w imię tego, żeby tego jednego złapać i dowalić politycznem przeciwnikom?
                          Mnie np. p.Maleszka nie ekscytuje. No był, donosił. To jest sprawa między nim a
                          tymi ludźmi, których skrzywdził. No dobrze - niech to się ogłosi i wydrukuje
                          duży artykuł o tej historii. Kto chce- przeczyta. Ale nie - tu chodzi, żeby
                          żądny krwi elektorat wyciągnął wnosek "Gazeta Wyborcza" to zdrajcy i
                          donosiciele, bez moralnego prawa krytykowania "świętej prawicy". A ja sądzę, że
                          nawet Trybuna i Urban ma prawo krytykować. Prawdziwa cnota krytyki się nie boi.
                          A w "GW" jest więcej dziennikarzy z bohaterską kartą niż w całej prasie i
                          mediach prawicowych. Co nie przeszkadza, że się nie zgdadzam często z ich
                          zdaniem i Kiszczakowi bym ręki nie podał.
                          Po prostu nie dajmy sobie robić wody z mózgu, miejmy własne zdanie. Odstawmy
                          emocje i rozmawiajmy o FAKTACH, DATACH.
                          • mirmat1 Gospodarkasie rozwija bo zdjeto podatek korupcyjny 14.10.06, 14:53
                            kaneis napisał: Naprawdę jednoznacznie widać, że widząc spotkania i
                            rozmowy o nowej koalicji (to było jawne!), Olszewski i towarzystwo szybko
                            wyciągnęli nieopracowane materiały SB, pełno kłamstw (teraz to widać, choćby u
                            Gilowskiej, Herberta) i to był dopiero zamach stanu, to był dopiero zbrodnia!
                            Krzywdząc setki niewinnych uderzyć "listą" dla obrony własnych stołków! Cel
                            uświęca środki! A co takiego chcieli dokonać utrzymując się u władzy?
                            Mirmat: przyznac sie do pomylki nie jest hanba. A ja tez obuzalem sie na Liste
                            Macierewicza czy potepialem Oleszewskiego, ze w drugiej turze wyborow
                            prezydenckich nie poparl Walese i wyniku czego wygral Kwasniewski.
                            Dzis jestem madrzejszy i lata ochydnej polityki niszcenia Polskiej gospodarki
                            za rzadow AWS-UW w wykonaniu Balcerowicza, Wasacza czy Sowinskiej. Zeby
                            doprowadzic w okresie swiatowej koniunktury do 18% bezrobocia to na prawde
                            trzeba sie starac.
                            Reasumujac, PRAWDA jest czasami prosta. Wspanialy wzrost gospodarczy 5,5% jaki
                            obecnie obserwujemy nie jest przypadkowy bo zdjeto z naszej gospodarki "podatek
                            korupcyjny". Za to jedno nalezy sie Kaczynskim pomnik. Jasna polityka
                            zagraniczna z promowaniem sojuszu z USA i wstrzmiezliwym traktowaniem
                            Eurokolchozu jest innym ale z wielu doskonalych posuniec PiS. A co moga
                            przeciwstawic POstKomunisci ? Tasmy TVN-WSI gdzie beger proponuje poparcie za
                            stolek a Kaczynski jak Rokicie rok temu pokazuje jej FIGE.
                            ---
                            Gdzie Rokita nie moze tam Beger posle.
                      • genyo Re: O c o c h o d z i z t ą i n w i g i l a 14.10.06, 06:10
                        kaneis napisał:

SBckie
                        >
                        > metody, aczkolwiek chyba bez przemocy. No ale to tylko metody. No takich
                        sumieniu
                        >
                        > się zatrzymywało i dawało szansę pracy dla Rzeczpospolitej. Bo skąd tak od
                        razu
                        >
                        > wziąć innych? Teraz widzimy Wszechpolaków jako "nowych fachowców" i ja już
                        > chyba wolę tamtych. Zatem byli SBcy, pracowali jak mogli, ale nie czuli
                        > tej "demokracji". To wiem i się na to krzywię, ale to nie "zbrodnia na
                        > demokracji".
                        > Pamiętam jak się "żarła" ze sobą prawica - Olszewski z Kaczyńskimi i z
                        Wałęsą.
                        > Dalej z ZChNem (z Chrzanowskiego też zrobili donosiciela).
                        > Pamiętam swój szok jak palili kukłę Bolka w Warszawie - był tam co najmniej
                        > jeden z Kaczyńskich. Wtedy takie coś nie odbierano jako kolejną rozróbkę pod
                        > publiczkę, Leppera i Kurskiego jeszcze nie było w TV. To było agresywne i
                        miało
                        >
                        > się wrażenie, że jakby mogli, to by krzywdę legalnemu prezydentowi zrobili a
                        > nie kukle. Byłem zszokowany, chociaż nie cierpiałem Wałęsy i nie mogłem mu
                        > zapomnieć chamstwa w "wojnie na górze". Dopiero teraz widzę, że większość
                        tego
                        > co mnie drażniło w nim to był motorek Kaczyńskich. Żadna "falandyzacja"prawa -

> to była "kaczyzacja" prawa. A śp. Falandysz to był elegancki facet przy nich.
                        > No to po tej kukle wcale się nie dziwię, ze UOP zaczął inwigilować co się w
                        > prawicy dzieje - a jak słyszę to i w lewicy. Dziwiłbym się jeśliby tego nie
                        > robił. Trzeba mieć dobre informacje i trzymać rękę na pulsie czy się jakiś
                        > Niewiadomski nie rodzi. I czy Telegraf to nie jest jakaś afera.
                        > Zatem to mi nie wygląda na jakąś "zbrodnię" przeciw demokracji. Nawet jeśli
                        > Rokita wiedział o tym, to normalną reakcją powinno być:
                        > "Ok., od tego jest UOP, żeby się im przyglądał. Jak w mojej UD ktoś będzie
                        > robił lewą spółkę albo będzie palił kukłę urzędującego prezydenta, to też
                        > powinni go podsłuchiwać i spisywać raporty co robi."
                        > Więc powiedzcie forumowicze - gdzie ta zbrodnia. Domyślam się, że chodzi o
                        > jakieś działanie nie obserwacyjne tylko manipulacje żeby wpływać na scenę
                        > polityczną. Ale na razie nie usłyszałem żadnych konkretów (stara metoda
                        > Kaczyńskich - tylko insynuacje i naciągane interpretacje). To jest trochę
                        > prawdopodobne - do takich metod byli SBcy przyzwyczajeni. Ale żeby to była
                        > zbrodnia, to powinni kogoś strasznie zgnoić. A na razie to widzę jak
                        Macierescu
                        >
                        > zgnoił paru ludzi i Olszewski na trybunie wywracał oczami jaka ta lista
                        > jest "porażająca". Ilu ludzi zgnoili - poczynając od eleganckiego i mądrego
                        > Chrzanowskiego? Cel uświęcał środki - byle się utrzymać u władzy. To lista
                        była
                        >
                        > reakcją na powstającą nową koalicję, nie odwrotnie. Takie są fakty i
                        > chronologia.
                        > Czyli jeżeli nawet były działania UOP ingerujące w demokrację PRZED
                        > popełnieniem przestępstwa przez prawicę (a nie było to a priori wykluczone),
                        to
                        >
                        > akurat o tym Rokita nie musiał wiedzieć.
                        > Moja hipoteza: Rokita szczerze nie czuje się winny ale też wprost nie
                        mówi "nic
                        >
                        > nie wiedziałem" - bo wiedział. Ale nie przyzna, bo dopiero Kaczyńscy podniosą
                        > krzyk - jakby co najmniej ich kukłę spalił.
                        > Odsiejmy insynuacje i wyzwólmy się od smrodu puszczanego przez PiS. Popatrzmy
                        > na fakty obiektywnie. Jesteśmy potwornie manipulowani!
                        > Podajcie mi fakty - nie mogę nic znaleźć! Nie insynuacje - "wiedział, stał za
                        > tym WIADOMO". "To zbrodnia na demokracji" - TO BZDURA. Gdyby to była
                        zbrodnia,
                        > to nie mielibyśmy wykrytej afery starachowickiej i Rywina. Bo przecież
                        > śledzenie tych gości to była też ingerencja w demokrację nieprawdaż?

zgadzam sie i tez podobnie mysle i rowniez nie widze zadnej zbrodni.
                        A to co wygaduje pan Kaczynski, to takie szczucie wlasnie po to, zeby Rokita
                        dostawal listy z pogrozkami przez wypranych z mozgu oszolomow. Ciekawe dlaczego
                        facet, ktory nawet nie byl internowany i wlasciwie nic nie wiadomo o jego
                        dzialalnosci (mowie o Kaczynskim) poza tym, ze znaleziono w jego teczce podobno
                        2 (podobno)falszywki- pisze podobno, bo nikt ich nie widzial i nie bylo zadnego
                        pisma eksperta, ze podpisy sa sfalszowane, albo ze dokumenty sa sfalszowane,
                        jest dla oszolomow taki wiarygodny. Ludzie myslcie troche!!!!! Dlaczego byle co
                        i byle kto tak od razu potrafi was nakrecic!
                        Jeszcze dodam, ze po tasmach z Begerowa, to w ogole nie rozumiem za co Rywin
                        siedzi. Przeciez tez nie dostal zadnych pieniedzy, ani zadnej ustawy nie
                        zalatwil....... Caly czas wychodzi zewszad mentalnosc Kalego
                      • wilfbrim Re: O c o c h o d z i z t ą i n w i g i l a 14.10.06, 06:54
                        Przyjemnie sformulowane ujecie problemu.
                        Popieram. Bardzo wywazone i inteligentne.

Od siebie dodam, ze nie rozumiem tej nienawisci, ktora zalewa coraz wyzszymi falami Polske.
                        Czas skonczyc z tym patrzeniem tylko za siebie, grzebaniem w przeszlosci, rozliczaniem jej, karaniem
                        winnych i oczernianiem niewygodnych.
                        Komu to potrzebne, komu?
                        Napewno nie zwyklym ludziom.
                        Chetnie poraz pierwszy zaglosowalbym na takich, co obiecaja mi: koniec z ta przeszloscia!
                        Od dwunastu lat jeszcze sie tacy nie znalezli.
                        • marcelblum Re: O c o c h o d z i z t ą i n w i g i l a 14.10.06, 07:32
                          w pełni się zgadzam
                          i czekam na polityków którzy zamiast tylko oglądać się za siebie spojrzą
                          wreszcie w przyszłość, którzy zamiast rzucać podejrzenia bez konkretów dadzą
                          nam konkretne działania na rzecz naprawy naszego kraju

co zaś do metod prl-owskich to wiem ,że kiedys patrol MO widzący bandę
                          wyrostków brał jednego na pakę i nastepnym razem zamiast bandy mogli spotać co
                          najwyrzej dwóch - a obok dwóch nie było strach przejść - teraz zaś patrol
                          policyjny przemyka cichutko przez blokowisko byleby nie natknąć się na
                          dresiarzy . wiem ,że niejeden niewinny dostał przy okazji 'blondyną' ale śmiem
                          twierdzić , że to było mniejsze zło
                      • replique Re: O c o c h o d z i z t ą i n w i g i l a 14.10.06, 11:50
                        kaneis napisał:

SBckie
                        >
                        > metody, aczkolwiek chyba bez przemocy. No ale to tylko metody. No takich
                        sumieniu
                        >
                        > się zatrzymywało i dawało szansę pracy dla Rzeczpospolitej. Bo skąd tak od
                        razu
                        >
                        > wziąć innych? Teraz widzimy Wszechpolaków jako "nowych fachowców" i ja już
                        > chyba wolę tamtych. Zatem byli SBcy, pracowali jak mogli, ale nie czuli
                        > tej "demokracji". To wiem i się na to krzywię, ale to nie "zbrodnia na
                        > demokracji".
                        > Pamiętam jak się "żarła" ze sobą prawica - Olszewski z Kaczyńskimi i z
                        Wałęsą.
                        > Dalej z ZChNem (z Chrzanowskiego też zrobili donosiciela).
                        > Pamiętam swój szok jak palili kukłę Bolka w Warszawie - był tam co najmniej
                        > jeden z Kaczyńskich. Wtedy takie coś nie odbierano jako kolejną rozróbkę pod
                        > publiczkę, Leppera i Kurskiego jeszcze nie było w TV. To było agresywne i
                        miało
                        >
                        > się wrażenie, że jakby mogli, to by krzywdę legalnemu prezydentowi zrobili a
                        > nie kukle. Byłem zszokowany, chociaż nie cierpiałem Wałęsy i nie mogłem mu
                        > zapomnieć chamstwa w "wojnie na górze". Dopiero teraz widzę, że większość
                        tego
                        > co mnie drażniło w nim to był motorek Kaczyńskich. Żadna "falandyzacja"prawa -

> to była "kaczyzacja" prawa. A śp. Falandysz to był elegancki facet przy nich.
                        > No to po tej kukle wcale się nie dziwię, ze UOP zaczął inwigilować co się w
                        > prawicy dzieje - a jak słyszę to i w lewicy. Dziwiłbym się jeśliby tego nie
                        > robił. Trzeba mieć dobre informacje i trzymać rękę na pulsie czy się jakiś
                        > Niewiadomski nie rodzi. I czy Telegraf to nie jest jakaś afera.
                        > Zatem to mi nie wygląda na jakąś "zbrodnię" przeciw demokracji. Nawet jeśli
                        > Rokita wiedział o tym, to normalną reakcją powinno być:
                        > "Ok., od tego jest UOP, żeby się im przyglądał. Jak w mojej UD ktoś będzie
                        > robił lewą spółkę albo będzie palił kukłę urzędującego prezydenta, to też
                        > powinni go podsłuchiwać i spisywać raporty co robi."
                        > Więc powiedzcie forumowicze - gdzie ta zbrodnia. Domyślam się, że chodzi o
                        > jakieś działanie nie obserwacyjne tylko manipulacje żeby wpływać na scenę
                        > polityczną. Ale na razie nie usłyszałem żadnych konkretów (stara metoda
                        > Kaczyńskich - tylko insynuacje i naciągane interpretacje). To jest trochę
                        > prawdopodobne - do takich metod byli SBcy przyzwyczajeni. Ale żeby to była
                        > zbrodnia, to powinni kogoś strasznie zgnoić. A na razie to widzę jak
                        Macierescu
                        >
                        > zgnoił paru ludzi i Olszewski na trybunie wywracał oczami jaka ta lista
                        > jest "porażająca". Ilu ludzi zgnoili - poczynając od eleganckiego i mądrego
                        > Chrzanowskiego? Cel uświęcał środki - byle się utrzymać u władzy. To lista
                        była
                        >
                        > reakcją na powstającą nową koalicję, nie odwrotnie. Takie są fakty i
                        > chronologia.
                        > Czyli jeżeli nawet były działania UOP ingerujące w demokrację PRZED
                        > popełnieniem przestępstwa przez prawicę (a nie było to a priori wykluczone),
                        to
                        >
                        > akurat o tym Rokita nie musiał wiedzieć.
                        > Moja hipoteza: Rokita szczerze nie czuje się winny ale też wprost nie
                        mówi "nic
                        >
                        > nie wiedziałem" - bo wiedział. Ale nie przyzna, bo dopiero Kaczyńscy podniosą
                        > krzyk - jakby co najmniej ich kukłę spalił.
                        > Odsiejmy insynuacje i wyzwólmy się od smrodu puszczanego przez PiS. Popatrzmy
                        > na fakty obiektywnie. Jesteśmy potwornie manipulowani!
                        > Podajcie mi fakty - nie mogę nic znaleźć! Nie insynuacje - "wiedział, stał za
                        > tym WIADOMO". "To zbrodnia na demokracji" - TO BZDURA. Gdyby to była
                        zbrodnia,
                        > to nie mielibyśmy wykrytej afery starachowickiej i Rywina. Bo przecież
                        > śledzenie tych gości to była też ingerencja w demokrację nieprawdaż?

Zapomniałeś tylko o jednym: masz do czynienia z takimi Kaczorami, którzy na
                        każdym kroku węszą sPiSek, w każdym kącie widzą "układ" a za każdym węgłem
                        czycha na nich "agentura"....
                        Przetłumacz sobie PiS na Paranoja i Schizofrenia i już masz gotową odpowiedź:)
                        A w jednym masz 100 procent racji: była inwigilowana zarówno lewica jak i
                        prawica... podejrzewane o ekstremizm!
                        I na mój rozum, Kaczory, trzymając łapę na absolutnie wszystkich domenach,
                        szukają nie tyle haków na przeciwników politycznych choć to też), ile szukają
                        możliwości głębokiego ukrycia pewnych zaszłych faktów.... Może nawet jest coś
                        na rzeczy, w tym co powiedzieli Wałęsa z Wachowskim i Wejnerem - i ta "zbrodnia
                        na młodej demokracji", to właśnie działania Kaczorów z Macierewiczem i
                        Olszewskim z tamtych czasów....
                        • swoboda_t Z 14.10.06, 14:09

• swoboda_t Zbrodnia! 14.10.06, 14:13
                          Z tą całą zbrodnią chodiz o to, że to nie kaczki inwigilowały, tylko ich
                          inwigilowano. Gdyby było odwrotnie, to byłaby "obrona przed układem i
                          działania patriotyczne". Kaczory nie mają żadnego pozytywnego programy, żadnych
                          sukcesów gospodarczych czy społecznych. I mieć nie będą - po roku doskonale
                          widać, że to rząd zaniechań. I byleby tlyko utzrymać się przy władzy i ukryć
                          soją nieudolność (a nuż uda się też innym ukraść wyborców) robią zasłonę dymną
                          z coraz to nowych "afer". Dziadek Tuska, billboardy, teraz szafa Lesiaka, o
                          której ciągle się mówi, a nic konkretnego nie pokazuje. To wszystko po to, by
                          paranoicy mogli utrzymać sie przy władzy. W 1992 im się nie udało, dziś mają w
                          postaci Leppera i Giertycha "dietetycznych" partnerów, więc trochę jeszcze
                          potrwają.
                      • rockawy Re: O c o c h o d z i z t ą i n w i g i l a 14.10.06, 14:08
                        No wlasnie ,o co chodzi?Moze maja pretensje ,ze ich nie wsadzili i nie maja
                        dobrego zyciorysu?Taka arogancja ,nawet ich przadnie nie wypalowano.Pretensje
                        to ja mam do Lesiaka za mala skutecznosc w dzialaniu i teraz mamy to bagno w
                        wykonaniu kurdupli.
                  • blue911 Re: Czemu katolicy podżegają do nienawiści? 14.10.06, 02:23
                    To nie katolicy robia: ktos nimi manipuluje.
                    A wiec...kto???

;-)
                  • replique Re: Czemu katolicy podżegają do nienawiści? 14.10.06, 11:41
                    p.i.s napisał:

> Czemu katolicy podżegają do nienawiści i może nawet do 'morderstw'
                    politycznych
                    > ?
                    > albo do jeszcze gorszych rzeczy...
                    >
                    >

Gdyby czynili inaczej, nie mieliby się z czego spowiadać, co spowodowałoby brak
                    rozgrzeszenia, co z kolei uniemożliwiłoby przyjęcie komunii.... A komunia u
                    katolików - rzecz "najświętsza" więc, gotowi są na wszystko byle
                    tylko "komuniować"
                    pzdrx
                  • wieslip Re: Czemu katolicy podżegają do nienawiści? 14.10.06, 13:48
                    tak, a Zydzi biora krew dzieci na mace, czlowieku przetrzyj oczy, kto tu wzywa
                    do nienawisci, tvn od rana do wieczora zasypuje nas obelgami PO pod adresem
                    PIS, juz nawet komuchy nie sa tak wredne, to raczej POwiacy zachowuja sie jak
                    kundle ktorym ktos nadepnal na ogon i miotaja sie dokola swoich tylkow, czemu
                    nie chcieli wyborow zaraz na poczatku kadencji jak chieli inni, rozmiekczyli
                    ludziom mozgi tania propaganda i wrednymi gierkami (o czym rozmawial Tusk z
                    Lepperem pod Poznaniem tuz przed afera z tasmami??????????????, czyzby pytal
                    jak trzymac za morde swoich czlonkow i zmusic ich do przyjazdu na parade
                    nienawisci?????????)i teraz juz moga sie domagac wyborow, tylko zeby sie nie
                    przewiezli....
              • gazetajudasza Re: Tonący brzydko się chwyta. Żałosne płacze JM 14.10.06, 00:02
                myslacyszaryczlowiek1 napisał:

> wiedmak napisał: ...
                > Twój post jest w stylu przez ostatnie kilkanaście lat rządziły nami pomioty
                > stalinowskich esbeków i dziwek komunistycznych. A teraz próbują dojść do władzy
                >
                > POprańce i złotoustne kapeluszniki, które nie splamiły swoich rączek żadną pra
                > cą.
                > Ta POkraka w kapeluszu umie tylko klecic okrągłe zdania z ktorych nic nie wyni
                > ka
                > tak samo jak z twojego postu.

Rokita to pierwszy polityczny trup z szafy plk. Lesiaka.
                Tak to podwladni moga sie zemscic na swoim szefie.
                Teraz nie pozostaje Rokicie nic innego, jak spakowac swoje manatki
                i wyjechac gdzies, gdzie go nie znaja, a moze szanuja za to co dla
                nich robil.
                Inaczej czeka go los Jagiela.
                • dziadypl aj waj wrzeszczą demony i kwiczą zastrachane 14.10.06, 00:07
                  precz z gierermkami precz z michnikami
                  • lot93 Re: aj waj wrzeszczą. Pomyliłeś forum! :)) 14.10.06, 00:10
                    dziadypl napisał:

> precz z gierermkami precz z michnikami

Tu odpustu zupełnego za "co łaska, czyli stówa" nie dostaniesz. :)))
                    Ale, ale.. może Ty pokutę odprawiasz? Ojciec R. kazali???
                  • pe1 Re: aj waj wrzeszczą demony i kwiczą zastrachane 14.10.06, 00:12
                    wykopiemy kartofle i wszystkie kanalie, które je popierają.
                    choćbyś się skichał ze złości nie zatrzymasz tego.
              • heyoza Nienawiść na forum.Kaczory zacierają łapki 14.10.06, 08:22

• replique Re: Tonący brzydko się chwyta. Żałosne płacze JM 14.10.06, 11:38
                myslacyszaryczlowiek1 napisał:

> wiedmak napisał: ...
                > Twój post jest w stylu przez ostatnie kilkanaście lat rządziły nami pomioty
                > stalinowskich esbeków i dziwek komunistycznych. A teraz próbują dojść do
                władzy
                >
                > POprańce i złotoustne kapeluszniki, które nie splamiły swoich rączek żadną
                pra
                > cą.
                > Ta POkraka w kapeluszu umie tylko klecic okrągłe zdania z ktorych nic nie
                wyni
                > ka
                > tak samo jak z twojego postu.

I właśnie się odezwałeś w najpiękniejszym stylu "pomiotów stalinowskich esbeków
                i dziwek komunistycznych..., które teraz próbują dojść do władzy... w osobach
                POprańców i złotoustnych kapeluszników, które nie splamiły swoich rączek żadną
                pracą."
                Tak to jest nie-myślący szary człowieku, kiedy prubuje się walczyć demagogią...
                na wyrost :(
                • silesius.monachijski0 sclavus, skoncz zasmiecac forum, ty WUMLowski 14.10.06, 11:52
                  "profesorze" i agencie sb-ecki; zajmij sie lepiej swoimi dziecmi,
                  wyrodny "tatusiu"

replique napisał:

>
                  > I właśnie się odezwałeś w najpiękniejszym stylu "pomiotów stalinowskich
                  esbeków
                  >
                  > i dziwek komunistycznych..., które teraz próbują dojść do władzy... w osobach
                  > POprańców i złotoustnych kapeluszników, które nie splamiły swoich rączek
                  żadną
                  > pracą."
                  > Tak to jest nie-myślący szary człowieku, kiedy prubuje się walczyć
                  demagogią...
                  >
                  > na wyrost :(
                  >
                  • tadeusz_ja Re: sclavus, skoncz zasmiecac forum, ty WUMLowski 14.10.06, 13:39
                    Sluchaj Ty psychopato z Monachim w Twej sprawie napisalem już do BND,z tego co
                    wiem, jesteś juz "zlokalizowany"
                    • silesius.monachijski0 Re: sclavus, skoncz zasmiecac forum, ty WUMLowski 14.10.06, 15:23
                      w BND takich pedalow jak ty zwyczajnie olewaja

tadeusz_ja napisał:

> Sluchaj Ty psychopato z Monachim w Twej sprawie napisalem już do BND,z tego
                      co
                      > wiem, jesteś juz "zlokalizowany"
                      • monachus Re: sclavus, skoncz zasmiecac forum, ty WUMLowski 14.10.06, 15:50
                        sil twoj problem polega na tym ze ty jestes pedalem , a innych tylko tak mozesz
                        nazywac
              • ozero Re: Tonący brzydko się chwyta. Żałosne płacze JM 15.10.06, 03:49
                Nic nie wynika dla ciebie, bo w miejsce m ozgu masz kawałek mochera.
            • iq141 W_A_M_P_I_R z saskiej kępy 14.10.06, 00:18
              Bidulek,o niczym nie wiedział.
              A taki niby wszystkowiedzący.
              A te ludzie takie złe.
          • oktawianc Re: Tonący brzydko się chwyta. Żałosne płacze JM 13.10.06, 23:25
            A kiedy to się okazało? W jaki sposób? Bo ja nie pamiętam żeby taki fakt miał
            miejsce. To, że ktoś coś o kimś mówi, nie dowodzi niczego, może oprócz
            nastawienia do podmiotu tego mówienia.

m635 napisał:

> To jakieś kpiny. Po co te wymysły Rokity?
            > Chce wzbudzić litość po tym, jak okazało się jak podłą rolę odegrał w esbeckich
            >
            > knowaniach Wałęsów i Wachowskich?
          • czterdziesci_i_cztery ten cienias Rokita porównuje się z Narutowiczem?! 14.10.06, 08:43
            Żenada! Znaj proporcjum, mości Panie.
            Megaloman i POkraka.
          • kasia20055 Żałosne płacze JM Rokity 14.10.06, 08:45
            >> że przewiduje "zdecydowane zwycięstwo"

Zwycięstwa raczej nie będzie. Po tym co Platforma zrobiła po wyborach jasno
            widać, że nie jest zdolna do niczego. Jak długo będzie miała takie przywództwo,
            tak długo nie jest w stanie nic osiągnąć.
        • tadeusz_ja Re: a niby dlaczego, poniewaz zdradzieckie kaczki 13.10.06, 23:47
          Też się nad tym zastanawiam,wojna domowa?
        • walerian2 Argumenty ? 14.10.06, 09:19
          Zauwazylem, ze zwolennicy post-komunistow uzywja chlewnego jezyka jako
          argumentacji.Swiadczy to podwojnie o tym, ze to co wreszcie (chociaz skromnie)
          zaczyna wyplywac jest i potrzebne i celne.kilka tylko cytatow z ich "jezyka :
          bydlaki, spasione swiniaki, ewolucyjne nowotwory".Bez komentarza.

I jeszcze jedno zdanie na temat, dlaczego w przeszlosc nalezy spogladac.
          Ten, ktory zamierza budowac solidna przyszlosc powinien szukac ja badajac
          przeszlosc !! Kto to napisal ? Dla ciekawych, zagadka.

Z Francj widac lepiej.
          Serdecznie, bez wyjatku pozdrawiam.
          Walerian
          • chudymisio Spoglądanie w przeszłość... 14.10.06, 11:24
            > I jeszcze jedno zdanie na temat, dlaczego w przeszlosc nalezy spogladac.
            > Ten, ktory zamierza budowac solidna przyszlosc powinien szukac ja badajac
            > przeszlosc !! Kto to napisal ? Dla ciekawych, zagadka.

To jest bardzo względne. Bo jeden patrzy w przeszłość, by wyciągać wnioski na
            przyszłość, a drugi szuka haków i przeszłością manipuluje.

> Zauwazylem, ze zwolennicy post-komunistow uzywja chlewnego jezyka jako
            > argumentacji.Swiadczy to podwojnie o tym, ze to co wreszcie (chociaz skromnie)
            > zaczyna wyplywac jest i potrzebne i celne.kilka tylko cytatow z ich "jezyka :
            > bydlaki, spasione swiniaki, ewolucyjne nowotwory".Bez komentarza.

Ja też to zauważyłem, jak również to, że wyzwiska są nie tyle zależne od
            poglądów, co od poziomu jaki prezentuje konkretny osobnik. Bez uogólniania i
            zbiorowej odpowiedzialności.
            A twierdzenie, że to jest dowód na cokolwiek, to....no nie wiem... jest chyba
            mocno naciągane. Bo w końcu co wypływa? Grzeszki forumowiczów, czy polityków??
        • mieszko27 Re: a niby dlaczego, poniewaz zdradzieckie kaczki 14.10.06, 11:26
          Jedni są warci drugich: "wart Pac pałaca i pałac Paca".
        • 1dagel Re: a niby dlaczego, poniewaz zdradzieckie kaczki 14.10.06, 17:23
          gdzies_czyli_wewpolsce napisał:

> zą. Co jednak bedzie, kiedy przez tych bydlakow dojdzie do tragedii???
          Już doszło! W momencie dopuszczenia do koryta Romka i Andrzejka! Koryto ponad
          wszystko - tylko ślepy i głuchy o tym nie wie! Dwa chore na władzę ludziki i do
          tego nienawidzące wszystkich o innych poglądach, jakie to CHRZEŚCIJAŃSKIE!!!
          Kościół popierając ich popełnia wielki błąd, oby nie skończyło to się tak, jak
          z kościołem katolickim na zachodzie :-(
      • konread Re: Przykre 13.10.06, 23:06
        że początki tzw. IV RP, dziwnie zaczynają przypominać same początki III Rzeszy
        oraz czystek w ZSRR w stosunku do przeciwników politycznych. Przypadek?
        • tkjaaa Re: Przykre 13.10.06, 23:34
          konread napisał:

> że początki tzw. IV RP, dziwnie zaczynają przypominać same początki III Rzeszy
          > oraz czystek w ZSRR w stosunku do przeciwników politycznych. Przypadek?

zaden przypadek - analogia jak najbardziej uprawniona
          jeszcze przyjdzie sie ....bac
          • bernard.gui Re: Przykre 13.10.06, 23:53
            ja już się boję... o wasz stan zdrowia :-/
            III Rzesza?
            czystki polityczne ala ZSRR?!?!
            naprawdę brednie o zamachu na demokrację już nie wystarczą?

--
            ONLY CAPITALI$M
        • marcelblum Re: Przykre 14.10.06, 07:39
          konread napisał:

> że początki tzw. IV RP, dziwnie zaczynają przypominać same początki III Rzeszy
          > oraz czystek w ZSRR w stosunku do przeciwników politycznych. Przypadek?
          teraz zostaje nam jeszcze poczekac na "noc dłógich noży" choć nie wiem czy nie
          lepiej "noc dłógiej brony" trzymanej przez klony
          • december70 Re: Przykre 14.10.06, 07:53
            To przypomina załatwianie SA przez NSDAP-e,a i o nożach też coś było.Tylko że
            tam oskarżono o homoseksualizm a tu o podglądactwo prawicy.
      • wiol_n Re: Władysław-Maria: wstydu oszczędź -odejdź... 14.10.06, 11:09
        Wydawać by sie mogło, że zyjemy w państwie gdzie demokracja i jako taki
        rozsądek... Zastanawiam się: dlaczego tak popularna jest "śmierć cywilna",(już
        zrobiono z ks.Malińskiego donosiciela i błotem obrzucono), przeciez nie ma
        prawomocnego wyroku, mówiącego:Rokita winny!!
        Pocóż ten samosąd.
        Nie należę do zwolenników Rokity czy Kaczyńskich, ale chcę podstaw faktycznych
        do skreślania kogoś z życia.
        Dlaczego tyle nienawiści....
      • mike-great Pierdoła, nierób, truteń, leń, kłamca - to Rokita! 14.10.06, 14:07
        Pierdoła, nierób, truteń, leń, kłamca - to Rokita!
    • anjos Panie Rokita - KońCZ wAść, wstydu oszczędź ! 13.10.06, 23:02
      PO - wstyd.
      • jacekm22 Re: Panie Rokita - KońCZ wAść, wstydu oszczędź ! 13.10.06, 23:11
        4RP=PRL bis tez wstyd ...
        • kakonek1 Re: Panie Rokita - KońCZ wAść, wstydu oszczędź ! 13.10.06, 23:20
          Dobrze ze 3RP byla ostoja rozwoju i przykadem troski o
          spoleczenstwo. Napisz pare slow na ten temat bo 4 jeszcze nie maila
          szans sie wykazac wioec przedwczesne oceny.

No powiedz jaki to najwieksze osiagniecie tej 3RP

Kakoon
          • bernard.gui Re: Panie Rokita - KońCZ wAść, wstydu oszczędź ! 13.10.06, 23:34
            > No powiedz jaki to najwieksze osiagniecie tej 3RP

trwała "tylko" 16 lat :]
            nie to co jej ideowa matka (PRL) - prawie 50...
            jak Bóg da to kolejny socjalistyczny Lewiatan (IVRP) potrwa jeszcze krócej :D

--
            ONLY CAPITALI$M
      • dybko2 Re: Panie Rokita - KońCZ wAść, wstydu oszczędź ! 14.10.06, 08:11
        Odpowiedz na proste pytanie.Skąd czerpie informacjie obecna, jedynie słuszna władza?Mówiłem już żeby wywieżć to całe gó.. na poligon spalić i patrzeć tylko do przodu.To gó.. jest wszędzie łącznie z przedstawicielami kościoła.Odwracając się ciągle do tyłu ,rozbijemy się o narodową sciane nienawiści.Leczenie urazów będzie trwało wiele wiele lat.Chyba że pogodzi nas wielka trgedia. Od której uchowaj nas opaczności.
      • potatoes_in_shit Panie Anjos - KońCZ wAść, wstydu oszczędź ! 14.10.06, 10:39
        Jak Pan się znasz na polityce tak jak na porto vintage, to gratuluję. Wstyd!
    • jerzie Rokita: Po oskarżeniach Kaczyńskich dostaję lis... 13.10.06, 23:02
      I widzi pan ja to miło gdy się jest obrzuconym jakimiś dziwnymi kwitami
      nie_wiedomo_skąd. A gdzie Pan był gdy Miodowicz kopał Cimoszewicza
      podrobionymi kwiatami Jaruckiej? Dlaczego wtedy pan nie mówił że to "wzywania
      do nienawiści"?
      Cóż, kto mieczem wojuje - od miecza ginie.
      • pe1 Re: Rokita: Po oskarżeniach Kaczyńskich dostaję l 14.10.06, 00:13
        czy Miodowicz nawoływał do uśmiercenia Jaruckiej?
    • wojtek2784 Co to by za rząd z Rokitą, który nic nie wiedział? 13.10.06, 23:04
      Oczywiście, że inwigilacja nie była pomysłem jakiegoś jednego agenta, tylko
      była z inspiracji ludzi z rządu i od prezydenta.
      W przyszłości się "okaże", ze to było z inspiracji Prymasa ?
      • pe1 Re: Co to by za rząd z Rokitą, który nic nie wied 14.10.06, 00:16
        inwigilacja była z inspiracji kaczyńskich - to oczywiste, dlaczego nie chcą
        ujawnić całej zawartości szafy lesiaka, tylko terroryzują innych wyrwanymi z
        kontekstu papierzyskami.
        • pies_na_lewizne Re: Co to by za rząd z Rokitą, który nic nie wied 14.10.06, 03:45
          pe1 napisał:

> inwigilacja była z inspiracji kaczyńskich - to oczywiste, dlaczego nie chcą
          > ujawnić całej zawartości szafy lesiaka, tylko terroryzują innych wyrwanymi z
          > kontekstu papierzyskami.

hahaha, jestes mistrzem dezinformacji, gdzies Ty nauki pobieral?
          zloz podanie o prace do GWNa, masz szanse... chyba nawet stanowisko red.
          naczelnego jest chwilowo wolne ;)?
          • pe1 Re: Co to by za rząd z Rokitą, który nic nie wied 14.10.06, 11:23
            tylko tak umiesz odpowiadać? nie stać cię na żadną dyskusję merytoryczną?

typowe - zamiast mózgu myślenie pisiorem
    • kelob3 to sie przyznaj ! 13.10.06, 23:05
      dla tych co zaraz napisza cos glupiego-czytalem udostepnione materialy z szafy
      Lesiaka a ty nie POpisuj sie tylko przeczytaj
    • mateo Rokita: Po oskarżeniach Kaczyńskich dostaję lis.. 13.10.06, 23:06
      Tylko Ursynów. Tu mieszkają rozsądni ludzie. Nikt Pana nie będzie tu zaczepiać.
      Zapraszam w imieniu swoim i moich Przyjaciół.
      Maciek
    • mt7 prokurator powinien z urzędu wszcząć śledztwo 13.10.06, 23:06
      przeciwko prezydentoqwi i premierowi o zniesławianie posła, o papodżeganie do
      nienawiści, o obrazę urzędów, które piastują .
      Akcja powinna być adekwatna do tej z bezdomnym z dworca!
      • gdzies_czyli_wewpolsce chyba wiesz, że śledztwo bedzie dopiero po tragedi 13.10.06, 23:10
        a wtedy nawet impeachment nie pomoże........ Kto komu wynagrodzi wówczas
        krzywdy??????? Kaczki - to durnie!!!!
      • bernard.gui Re: prokurator powinien z urzędu wszcząć śledztwo 13.10.06, 23:10
        > przeciwko prezydentoqwi i premierowi o zniesławianie posła, o papodżeganie do
        > nienawiści

... i jeszcze o "negowanie holocaustu"!!
        buhahahaahh
        czego ci ludzie nie wymyślą :D

--
        ONLY CAPITALI$M
      • fotomik Re: prokurator powinien z urzędu wszcząć śledztwo 14.10.06, 00:56
        To było do przewidzenia. Wystarczyło obserwować w ostatnim tygodniu wzrastającą
        chorą nienawiść i agresję obydwu kaczorów do wszystkiego i wszystkich myślących
        inaczej. A sprawdzili jak to działa na swoim wiecu pod pałacem stalina. Byłem
        tam i widziałem w jaki sposób ze swojej trybuny "działacze" Przekrętu i Sitwy
        podjudzali tępy mocherowy tłum przeciw mediom, a także widziałem co z tego
        wynikło - atak słowny i "ręczny" łącznie z pluciem i biciem, zaślepionego tłumu
        na przedstawicieli mediów - fotografów i filmowców. A ponieważ doskonale
        pamiętam zachowanie tzw. robotniczych bojówek w 68-m i 70-tym roku oraz ataki
        podpitych zomowców na demonstrującą opozycję lat 80-tych w Łodzi(do dziś czasem
        odzywają się odbite wtedy plecy), więc w sobotę zacząłem się bać. Te wszystkie
        działania kaczorów i ich popleczników doprowadzą do rozlewu krwi. Oni za wszelką
        cenę będą trzymać się koryta, nawet za cenę życia ludzkiego. Ta ich nienawiść i
        pogarda do ludzi wykształconych dowodzi ich strachu, że wreszcie społeczeństwo
        zrozumie, o co tak naprawdę chodzi(na pewno nie o walkę z postkomuną!). Dlatego
        wszelkimi sposobami starają się zdewauować polityków opozycji i większość
        społeczeństwa nie zgadzających się z metodami i celami rządzących. To już
        zaczyna tak bardzo śmierdzieć, że zatykają już nosy nawet w Europie. Przecież to
        nie przypadek, że wszystkie dotychczasowe rządy po krótkim okresie współpracy
        starały się odsunąć kaczorów jak najdalej od stref wpływów. A już napewno nie ma
        to żadnego związku z postkomunistami(o ile jeszcze tacy w polsce są)! Hitlera
        też najpierw przeganiano lecz potem społeczeństwo straciło czujność, oszukane
        pięknymi obietnicami, no i wiadomo jak się to skończyło! ...........
        A więc: "Nie będzie kaczor pluł nam w twarz i dzieci nam tumanił(faszyzował")!!!
        POLACY< OBUźCIE SIę WRESZCIE!!!
        • milo_1 Re: prokurator powinien z urzędu wszcząć śledztwo 14.10.06, 01:06
          otomik napisał:

> To było do przewidzenia. Wystarczyło obserwować w ostatnim tygodniu wzrastającą
          > chorą nienawiść i agresję obydwu kaczorów do wszystkiego i wszystkich myślących
          > inaczej. A sprawdzili jak to działa na swoim wiecu pod pałacem stalina. Byłem
          > tam i widziałem w jaki sposób ze swojej trybuny "działacze" Przekrętu i Sitwy
          > podjudzali tępy mocherowy tłum przeciw mediom, a także widziałem co z tego
          > wynikło - atak słowny i "ręczny" łącznie z pluciem i biciem, zaślepionego tłumu
          > na przedstawicieli mediów - fotografów i filmowców. A ponieważ doskonale
          > pamiętam zachowanie tzw. robotniczych bojówek w 68-m i 70-tym roku oraz ataki
          > podpitych zomowców na demonstrującą opozycję lat 80-tych w Łodzi(do dziś czasem
          > odzywają się odbite wtedy plecy), więc w sobotę zacząłem się bać. Te wszystkie
          > działania kaczorów i ich popleczników doprowadzą do rozlewu krwi. Oni za wszelk
          > ą
          > cenę będą trzymać się koryta, nawet za cenę życia ludzkiego. Ta ich nienawiść i
          > pogarda do ludzi wykształconych dowodzi ich strachu, że wreszcie społeczeństwo
          > zrozumie, o co tak naprawdę chodzi(na pewno nie o walkę z postkomuną!). Dlatego
          > wszelkimi sposobami starają się zdewauować polityków opozycji i większość
          > społeczeństwa nie zgadzających się z metodami i celami rządzących. To już
          > zaczyna tak bardzo śmierdzieć, że zatykają już nosy nawet w Europie. Przecież t
          > o
          > nie przypadek, że wszystkie dotychczasowe rządy po krótkim okresie współpracy
          > starały się odsunąć kaczorów jak najdalej od stref wpływów. A już napewno nie m
          > a
          > to żadnego związku z postkomunistami(o ile jeszcze tacy w polsce są)! Hitlera
          > też najpierw przeganiano lecz potem społeczeństwo straciło czujność, oszukane
          > pięknymi obietnicami, no i wiadomo jak się to skończyło! ...........
          > A więc: "Nie będzie kaczor pluł nam w twarz i dzieci nam tumanił(faszyzował")!!
          > !
          > POLACY< OBUźCIE SIę WRESZCIE!!!
          --------------------------------------------
          Ale ciemny lud to już kupił......................
          Przecież moherowe berety pod przykryciem mają wmontowane chipy marki:
          www.naszdziennik.pl/dodatek/odbiornik.gif
          i są jak robocopy ,które ślepo wierzą w kazdą prawdę objawioną przez o.dyrektora
          i gotowe są wydrapac każdemu oczy kto inaczej mysli i mówi.......
          • modnapani4 Re: prokurator powinien z urzędu wszcząć śledztwo 14.10.06, 01:27
            milo_1 & otomik:

kaczynscy korzystaja z nauk wyniesionych z dziecinstwa - jak widac byli
            wyjatkowo zdycyplinowanymi uczniami, teraz robia tylko remakes z tych bojowek,
            podpitych zoomowcow, etc. za wszelka cene bedom rzadzic.

Ja sie wielu ludziom z grupy "moherowe berety" nie dziwie, sa to biedni,
            zmeczeni zyciem ludzie, ktorych nie stac aby kupic drozsza gazete. Dla nich
            ojciec Rydzyk ciagle jest autorytetem moralnym, bo biedni nie widza roznicy
            miedzy prawdziwym kosciolem a imperium rydzyka. Proponuje wam przeczytac
            "Psychologie tlumu".

Nie sadze aby Polacy dali sie uspic, ale jak ktos napisal na innym formu,
            koalicjanci juz zaczeli zjadac wlasny ogon, przeciez kaczyncy sie dwoja aby nie
            oddac wladzy, a inni tez chca rzadzic, wiec ja im zycze powodzenia. i kaczynskim
            i kolicjantom

W koncu wielu osob powinno byc wdziecznym PiS i Kaczynskim ze w koncu
            zdecydowali sie na wyjazd (nie stac ich bylo na podobne decyzje wczesnie) i moga
            sobie spokoniej pozyc i popracowac za prawdziwe pieniadze. DO Polski wpadaja
            aby obejrzec ten reality kabaret.

• mt7 Re: Co to znaczy biedni, zmęczeni ludzie? 14.10.06, 10:43
              Utarły sie takie stereotypy i są obracane bez sensu. Słuchaczami radiomaryjnymi
              są często dobrze sytuowani ludzie z wyższym wykształceniem, to są odbiorcy
              bardzo zróźnicowani. Mówie na podstawie obserwacji własnego środowiska. Na
              temat biedy starych ludzi powiem tak: moja mama (87 lat) pochodzi z BIEDNEJ
              wielodzietnej rodziny, jej obecna sytuacja jest jak eldorado. Sama kiedyś w
              chwili reflesji powiedziała, czy ja kiedyś myślałam, że będę soboe mieszkać w
              dwupokojowym mieszkaniu i będę tak sobie żyła, jak żyję! I to jest prawda,
              starzeje się więc jakość jej życia się zmienia ale z przyczyn obiektywnych. Tak
              jak ona żyje większość starszych osób w tym ogromnym budynku. Jak się jednak
              nasłuchała moja mama biadolenia w wiadomym radiu i od koleżanek, które też
              słuchały radia, jaka to skandalicznie biedna grupa ci starsi ludzie, to zaczęła
              uważać, że dzieje się jej krzywda, bo jest biedna.
              Moja babcia i dziadek na starość tułali się po kolejnych dzieciach, zdani na
              łaskę i niełaskę, bo nie mieli praktycznie żadnego zabezpieczenia.
              Trzeba jakąś miarę przyzwoitości trzymać.
    • donus1 Rokita: Po oskarżeniach Kaczyńskich dostaję lis.. 13.10.06, 23:09
      nigdy nie przepadałem za jegomościem Rokitą Janem Marysieńką; bardzo
      antypatyczny typ, odrzucający przez swoją wyniosłość, ale teraz trzymam za niego
      kciuki, bo jest jednym z tych, którzy w panującym Tworkistanie Pisiorów, mogą
      uczynić coś dobrego dla kraju, albo przynajmniej bedą sie starać zrobić coś
      pozytywnego, nie poprzez rewolucję, bo tak nie jest potrzebna, ale poprzez
      stanowczą ewolucję

gospodarka, prawo, polityka zagraniczna, trzy najważniejsze płaszczyzny dla
      kraju i społeczeństwa, która zostały zgnojone i są bezczelnie niszczone przez
      Pisiorów

panie Rokita, trzymam kciuki, da pan rade tak jak społeczeństwo da odpór
      Pisiorom - tylko zeby to społeczeństwo miało szanse dać odpór pisiorom, miało
      szanse jak najszybszego oddanie głosy w wyborach

a likiwidacja WsI i utworzenie CBA to wielka ściema, którą głupi naród kupił(
      jak mawia pewnień klasyk z Gdańska), to ma być sukces tej ekipy, kompromitacja
      • tim7 Re: Rokita: Po oskarżeniach Kaczyńskich dostaję l 14.10.06, 00:32
        Nie przeczę, że wyżej wymieniony "klasyk" jest z Gdańska. Ale w imieniu tej
        części mieszkańców Gdańska którzy są normalni i myślą trzeźwo, prosiłbym o
        nieprzypominanie gdańskiego pochodzenia "klasyka". To dla nas wstydliwy fakt, i
        może być dla niektórych podstawą do podrywania szacunku do nas.

Dziękuję.
        Mieszkaniec Gdańska.
    • katrina_bush Bo tani psychoterror to specjalnosc zakladu. 13.10.06, 23:11
      Bo tani psychoterror to specjalnosc zakladu.

Ale z drugiej strony:

Marysia !

Nie histeryzuj !
      • pe1 Re: Bo tani psychoterror to specjalnosc zakladu. 14.10.06, 00:15
        ciekawe co powiesz na jego pogrzebie -
        zapewne to, co ludzie twojego pokroju powiedzieli na pogrzebie narutowicza.
    • prorok14 Łapska ... 13.10.06, 23:12
      precz od narodowców polityczna kukiełko!
      polecam: www.narodowy.eblog.pl
      • wrezz Re: Łapska ... 13.10.06, 23:12
        Praga dla Prażan.
        • wrezz Re: Łapska ... 13.10.06, 23:28
          Saska Kępa dla Sasów!
        • marcelblum Re: Łapska ... 14.10.06, 07:53
          wrezz napisał:

> Praga dla Prażan.
          a blok zakładu karnego dla blockersów - podoba sie?
          • wrezz Re: Łapska ... 14.10.06, 22:23
            > a blok zakładu karnego dla blockersów - podoba sie?

Nie podoba się. Za dużo slów.
      • pe1 Re: Łapska ... 14.10.06, 00:17
        narodowcy zawsze byli kanaliami, i kanaliami pozostali.
    • jakeww no ale tak nie można...naprawdę... 13.10.06, 23:13

no nie można tak kneblowac ludzi - to tak jakby JKaczyński poskarżył się że po
      tym jak Rokita powiedział że afera z Beger jest większa od afery Rywina on
      Kaczyński dostaje listy z pogróżkami (przeciez wiadomo że każdy z tych znanych
      polityków dostaje)

różnica jest tak, że Kaczyński zachowuje się jak mężczyzna
      • tkjaaa Re: no ale tak nie można...naprawdę... 13.10.06, 23:41
        jakeww napisał:

> różnica jest tak, że Kaczyński zachowuje się jak mężczyzna

nooo .....JK to całkiem piękna mężczyzna
      • sejmajnejm Re: no ale tak nie można...naprawdę... 13.10.06, 23:47
        > różnica jest tak, że Kaczyński zachowuje się jak mężczyzna

jak mezczyzna? w ktorym miejscu? typowy Polaczek, sarmata, tylko kontusza mu
        brakuje. Uwazam, ze jest uosobieniem przywar Polakow
    • kakonek1 Re: Rokita: Po oskarżeniach Kaczyńskich dostaję l 13.10.06, 23:14
      Kolejny chloptas a nie polityk.
      Jak dostaje listy z pogrozkami to na policje powinien
      isc a nie do gazty. Widac bardziej mu zalezy na zadymie niz na sednie sprawy.

To jakas plaga napierw Tusk sie wywnetrza o spotkaniu zKaczorem
      placzac do gazety jak maisynek w mausi spudniece teraz kolejny
      Rokita wyplakuje sie go gazety zamiast w maumusina spudnice.
      Oj zawiodlem sie na tych panach Tusk jak Tusk ale Rokita wygladal
      na inteligentnego a tu masz baboplacek. No Politykiem godnym zaufania
      po tym wystapieniu to on juz dla mnie nie jest.
      Kto nastepny, kto nastepny ... .
      O zes ty ojczyzno moja kogos w polityczne szergi przyjelas.
      Zal ... sciska.

Moze dziki Kaczorom sie to przefiltruje i te mazgaje, mamisynki odejda w
      zapomnienie.
      Przyjda nowi niesplamieni cieniem histori troszczacy sie o kraj niepotrzebujacy
      robic prasowej zadmy.

Kakon

• ulisse Re: Rokita: Po oskarżeniach Kaczyńskich dostaję l 14.10.06, 00:03
        Ale groza zawialo, twardzielu, metody rodem z gulagu i katynia; pewnie ci tam
        dziadek umarl, tzn. zahlal sie po zmianie warty...
      • tkjaaa Re: Rokita: Po oskarżeniach Kaczyńskich dostaję l 14.10.06, 00:06
        kakonek1 napisał:

> O zes ty ojczyzno moja kogos w polityczne szergi przyjelas.
        > Zal ... sciska.

sie nie martw ,znajdziesz kogos z cienkim ch.....
    • chocian Mielismy Kraka, teraz mamy KaKa 13.10.06, 23:16
      sPISkowac z PISem
    • danz5 Panie Janie Rokita.. 13.10.06, 23:23
      prowadzi Pan brudna kampanie przeciwko suwerennej Polsce nie od dzisiaj.
      Uwiklany w budowe struktur mafijnych postkumunistycznej agentury broni Pan
      okragly stol i gruba kreche,zapisujac sie znaczaco ,lecz jakze niegodnie w
      historie najnowsza.
      Pisalem do Pana przed i po wyborach z prosba ,by zarzucil Pan polityke obrony
      postkomunistycznych przestepcow.
      Pan wybral i wczesniej raczej ,a nie pozniej zostanie Pan rozliczony za probe
      destabilizacji demokratycznego panstwa.
      • sejmajnejm proponuje zwiekszyc dawke prozaku 13.10.06, 23:31
        proponuje zwiekszyc dawke prozaku
        • danz5 Re: proponuje zwiekszyc dawke prozaku 13.10.06, 23:35
          sejmajnejm napisał:

> proponuje zwiekszyc dawke prozaku

Cienias jestes dyzurny burku wybiorczej.
          • sejmajnejm Re: proponuje zwiekszyc dawke prozaku 13.10.06, 23:45
            ile w Tobie nienawisci. Przez takich jak Ty, ten kraj jest taki smutny, pelen
            zawisci, malostkowosci, kompleksow, szarych pajeczyn, ZOMO, lzeelit
            • danz5 Re: proponuje zwiekszyc dawke prozaku 19.10.06, 08:16
              sejmajnejm napisał:

> ile w Tobie nienawisci. Przez takich jak Ty, ten kraj jest taki smutny, pelen
              > zawisci, malostkowosci, kompleksow, szarych pajeczyn, ZOMO, lzeelit

Wyjatkowo zgadzam sie;perfidia i matactwo mediow zaleznych od struktur
              mafijnych lewackiej agentury osiagnely szczyty dotad nieznane.....
          • pe1 Re: proponuje zwiekszyc dawke prozaku 14.10.06, 00:19
            danz, możesz sobie ujadać kundlu z pisiora.
            wkrótce wykopiemy cię, kanalio jedna, razem z innymi kartoflami.
        • bernard.gui Re: proponuje zwiekszyc dawke prozaku 13.10.06, 23:39
          przykro mi, ale nie dostaniesz sejmajnejm kolejnej dawki prozaku, bo cały
          przydział zabrał Jan Maria "Yntelygent" Rokita :(

--
          ONLY CAPITALI$M
      • yot23 To dlaczego twoi idole 13.10.06, 23:45
        kaczki jednojajowe chciały go wciągnąć do PiS? JK znał dokumenty "szafy" już od
        1999 i jakoś nigdy wcześniej do Rokity nie zgłaszał żadnych pretensji, teraz
        kiedy Rokita nazwał rzeczy po imieniu : kurupcję - korupcją to stał się wrogiem
        Kaczek. No cóż Kaczki stały się wrogami prawdy, prawa, sprawiedliwości,
        moralności itd. To poprostu zwykłe dwulicowe szuje.
      • tkjaaa Re: Panie Janie Rokita.. 13.10.06, 23:58
        danz5 napisał:

> prowadzi Pan brudna kampanie przeciwko suwerennej Polsce nie od dzisiaj.
        > Uwiklany w budowe struktur mafijnych postkumunistycznej agentury broni Pan
        > okragly stol i gruba kreche,zapisujac sie znaczaco ,lecz jakze niegodnie w
        > historie najnowsza.
        > Pisalem do Pana przed i po wyborach z prosba ,by zarzucil Pan polityke obrony
        > postkomunistycznych przestepcow.

spadles z ksiezyca - to pewne ,ale jak przezyles w tej beztlenowej przestrzeni
        to zagadka
      • remmarek Re: Panie Janie Rokita.. 14.10.06, 00:05
        czytam te twoje wypowiedzi i choć kreujesz sie na mądralę, to chyba wiecej w
        tobie buractwa niz w tych w których burakami rzucasz.. Ty przecież też tu w GW
        siedzisz i czytasz, plujesz...a mógłbyś sobie spokojnie podyskutować z mądrymi w
        Gościu Niedzielnym
      • haggis Jaki śliczny język! 14.10.06, 00:13
        Bardzo mi to przypomina dawne czasy. Weźmy oryginał:

"prowadzi Pan brudna kampanie przeciwko suwerennej Polsce nie od dzisiaj.
        Uwiklany w budowe struktur mafijnych postkumunistycznej agentury broni Pan
        okragly stol i gruba kreche,zapisujac sie znaczaco ,lecz jakze niegodnie w
        historie najnowsza. Pisalem do Pana przed i po wyborach z prosba ,by zarzucil
        Pan polityke obrony postkomunistycznych przestepcow. Pan wybral i wczesniej
        raczej ,a nie pozniej zostanie Pan rozliczony za probe destabilizacji
        demokratycznego panstwa."

i zamieńmy parę słow:

"prowadzi Pan brudna kampanie przeciwko suwerennej Polsce nie od dzisiaj.
        Uwiklany w budowe struktur mafijnych reakcyjnej agentury broni Pan sanacje i
        imperializm, zapisujac sie znaczaco, lecz jakze niegodnie w historie najnowsza.
        Pisalem do Pana przed i po wyborach z prosba, by zarzucil Pan polityke obrony
        akowskich przestepcow. Pan wybral i wczesniej raczej, a nie pozniej zostanie Pan
        rozliczony za probe destabilizacji socjalistyczneg panstwa."

Aż nadto przypomina mi to język propagandy komunistów, których autor powyższych
        słów tak bardzo nienawidzi...
    • haniawalec Nastepny co utożsamia sie ze Starzynskim 13.10.06, 23:26
      Jasiu, daj sobie spokój, rozum ci odebrało do reszty, moze to skutek przebywania
      z donaldem
      • cassedy Kaczora 13.10.06, 23:44
        powinno sie zamknac w kurniku. Pogdakalby to by mu sie mozg oczyscil
        ze stalinowskiego nalotu. Kto w swojej pracy doktorskiej dziekowal Stalinowi?
        chyba Lech, ale to jedna miernota, on czy Jarek.
        Jarku, to jednak pokazuje ze nie tylko kobiety ale i mezczyzni wariuja w
        celibacie. Znajdzze sobie w koncu jakas dupe do pogadania. Niech Ci zrobi herbatke
        i pogladzi po glowie.

• lot93 Re: Nastepny co utożsamia sie ze Starzynskim 14.10.06, 00:12
        napisała hania, co ją walec.... Panie, ten tego.
    • statryczaly Re: Rokita: Po oskarżeniach Kaczyńskich dostaję l 13.10.06, 23:31
      Głupi Jasio
      Kaczmarski Jacek

Ojców dom pożegnał Głupi Jasio
      Szukać Wody Życia rad nie rad.
      Stopy ścisnął swym niedobrym braciom,
      Którzy siłą go wysłali w świat.
      Schedę jego wezmą i zmarnują -
      Nic powiedzieć nie mógł, choćby chciał,
      Więc wyruszył w drogę pogwizdując -
      Starczy mu, że mowę zwierząt znał.

Głupi Jasiu, Głupi Jasiu -
      Śmiał się w lesie szczebiot ptasi
      - Prawda to, że ci rozumu brak!
      Woda Życia nie istnieje
      A w obczyźnie nam zmarniejesz -
      Ale on przed siebie szedł i tak.

Szedł za słonkiem tam, gdzie zachodziło;
      Pod stopami chrzęścił złoty żwir.
      Ale złoto Jasia nie olśniło,
      Wsłuchał się w wieczorny ptaków ćwir.
      - Idź - ćwierkały - Jasiu do stolicy,
      Gdzie umiera Król na łożu z piór.
      Uzdrów go wywarem z ziarn pszenicy,
      On ci władzę da i jedną z cór.

Głupi Jasiu, Głupi Jasiu -
      Wabił w lesie szczebiot ptasi
      - Wszak bogactwo lepsze jest od bied!
      Nie istnieje Woda Życia,
      Więc przynajmniej miej coś z życia:
      Ale on i tak przed siebie szedł.

Nie chciał władzy Jasio, bo był głupi
      I nie myślał o najsłodszym z ciał,
      Boby się miłością, władzą upił,
      A on Wodę Życia znaleźć miał.
      Zawędrował w osypiska dzikie,
      Gdzie się węże wiły mu u nóg.
      Uciekłby - kto mądry - przed ich sykiem,
      Ale Jasio syk zrozumieć mógł!

Głupi Jasiu, Głupi Jasiu,
      Jeśliś nas się nie przestraszył -
      Idź przed siebie ścieżką na sam szczyt;
      Lecz nie zważaj na uroki,
      Nie oglądaj się na boki,
      Bo cię wtedy nie ocali nikt.

Pnie się w górę ścieżką kamienistą
      Wśród upiorów, widm, bezgłowych ciał,
      Ale nie przeraża go to wszystko
      Bo nie takie bajki z domu znał.
      Widzi już na szczycie jak ze źródła
      Woda Życia tryska srebrną mgłą -
      A przy źródle jeden z braci mruga:
      Popatrz Jasiu w dół, tam jest twój dom:

Coś na złudę się połasił -
      Raz spojrzałeś w dół, jedyny raz:
      Na nic trudy, droga krwawa,
      Zniknął dom i brata zjawa
      I zmieniłeś się pod szczytem w głaz.

Wraca teraz Głupi Jaś z kamienia,
      Pełznie drogą rok po roku - cal,
      Lecz przeminą całe pokolenia
      Nim pokonać zdoła złota dal.
      A, gdy dotrze już do domu kamień,
      Dzieciom ktoś opowie o nim baśń
      I pojawi się przy starej bramie
      Ożywiony baśnią Głupi Jaś.

Rozumiałeś mowę ptasią,
      Ale więcej już rozumiesz dziś:
      W baśniach śpią prawdziwe dzieje;
      Woda Życia nie istnieje,
      Ale zawsze warto po nią iść.
    • hermanek76 Rokita: Po oskarżeniach Kaczyńskich dostaję lis.. 13.10.06, 23:34
      taa...gdy pierwszy raz przeczytalem ten wywiad z kaczynskim myslalem ze to sa
      jakies jaja...Teraz widze juz ze nie - nie dosc ze kaczka kolejny raz szuka
      oficjalnej wymowki dla koalicji z przestepca i 'osobami marnej reputacji' (bo
      przeciez nie moze pozwolic by premierem zostal prawie zbrodniarz rokita) to
      jeszcze tym razem robi to w sposob przekraczajacy wszystkie normy. Chamstwo,
      bezwzglednosc i smrod tych wypowiedzi wykraczaja poza ta jedna sytuacje -
      Jaroslaw Kaczynski powoli lamie kolejne zasady, normy - jedna po drugiej -
      przekracza wszystkie do tej pory obowiazujace granice przyzwoitosci. Dzisiaj
      Rokita jest prawie morderca, KIM I KTO BEDZIE JUTRO za niezgadzanie sie z
      jedynie sluszna linia??? Zaklamanie, zaslepienie, nienawisc do wszystkiego co ma
      odmienne zdanie - to wlasnie ma kaczynski wypisane na
      sztandarach...Najtragiczniejsze jest to ze zaraz znajdzie sie tu cala armia
      fitzo-przyglupow i innych etatowych milosnikow kaczych kuprow ktorzy w
      rozbrajajacym oszolomieniu wychwalac beda przenikliwosc swojego Ojca Jaroslawa
      nie zadajac sobie nawet trudu zeby sie zastanowic czy przypadkiem poszlo to
      wszystko za daleko.
      • statryczaly Re: Rokita: Po oskarżeniach Kaczyńskich dostaję l 13.10.06, 23:37
        oj chlopie, chlopie
        wszystko sie rozgrywa o sedziow trybunalu konstytucyjnego ktorzy za miesiac
        koncza kadencje i ktorych trzeba bezwzglednie wymienic na tych spoza ukladu, bo
        czym jest trybunal w chwili obecnej to kazdy zdrowo myslacy doskonale wie

pozdrawiam
        • pe1 Re: Rokita: Po oskarżeniach Kaczyńskich dostaję l 14.10.06, 00:24
          czym jest obecnie trybunał każdy widzi - ostoją demokracji

mafia pisiora ogarnia wszystko, więc i do trybunału wepchnie podporządkowane
          sobie kanalie. na szczęście nie na długo. naród już się poznał na tej zarazie.
          niedługo wykopki, wykopiemy was wszystkich, co do jednego.
          • statryczaly Re: Rokita: Po oskarżeniach Kaczyńskich dostaję l 14.10.06, 02:24
            Ty oszolomie z Pcimia Gornego :)

idz sie leczyc na nogi, bo na glowe to juz za pozno.

kogo wepchnela dotej pory i gdzie? kogo nazywasz kanaliami?
            znasz li ty w ogole znaczenie slowa kanalia?
            • pe1 Re: Rokita: Po oskarżeniach Kaczyńskich dostaję l 14.10.06, 11:29
              wszędzie powpychała - do krritv, do wszystkich spółek skarbu państwa, ostatnio
              nawet do redakcji dzienników i rozgłośni radiowych. w większości ludzi
              kompletnie pozbawionych kompetencji, miernych, biernych, ale wiernych.

kanalie? - to tacy jak ty, czyli bezinteresowne świnie. tylko patrzycie, gdzie
              by tu jeszcze popsuć państwo, kogo by tu opluć i zdeptać, komu by tu jeszcze
              dołożyć. piana na pysku, nóż w ręce i kompletny brak autorefleksji.
    • kapen PiSuchy PeeReLuchy 13.10.06, 23:39
      ubeckie to są metody nagonki na PO, czyli mamy do czynienia z inwigilacją
      opozycji przez reżim kaczy. A to zbrodnicza dzialalność przecież...
      • bernard.gui Re: PiSuchy PeeReLuchy 13.10.06, 23:47
        > ubeckie to są metody nagonki na PO

nagonki na PO?! chyba żyjemy na innych planetach...

> czyli mamy do czynienia z inwigilacją
        > opozycji przez reżim kaczy.

powalająca z nóg logika :D

> A to zbrodnicza dzialalność przecież...

prawie jak "korupcja polityczna", co nie?

--
        ONLY CAPITALI$M
        • tkjaaa Re: PiSuchy PeeReLuchy 14.10.06, 00:09
          bernard.gui napisał:

> > ubeckie to są metody nagonki na PO

> nagonki na PO?! chyba żyjemy na innych planetach...

a co ,jestes z Marsa ?

> > czyli mamy do czynienia z inwigilacją
          > > opozycji przez reżim kaczy.

> powalająca z nóg logika :D

to mozna cie "powalic" z nog skoro i tak juz kleczysz przed K.K. ??
          • bernard.gui Re: PiSuchy PeeReLuchy 14.10.06, 00:22
            > a co ,jestes z Marsa ?

nie
            z świata "Radia Maryja" ;D
            pozdrawiam waszą planete, planetę z obcego UKŁADU
            buhahah

> to mozna cie "powalic" z nog skoro i tak juz kleczysz przed K.K. ??

nie bardzo rozumiem...
            KK - Kościół Katolicki?
            KK - Kodeks Karny?
            KK - Kapitalizm & Kapitalizm :D
            ??

--
            ONLY CAPITALI$M
      • conrad11 Czy ten artykuł to przedruk z "Życia na gorąco"? 13.10.06, 23:49
        Czytałem tam ostatnio o jednej babie której też podobne pogróżki przysyłał
        zakład energetyczny Grozili jej odcięciem prądu za niezapłacone rachunki.
        Ale z tym Narutowiczem to chłopak przefajnował. Kiedyś śniło mu się że jest
        premierem a teraz już prezydentem?
        • pe1 Re: Czy ten artykuł to przedruk z "Życia na gorąc 14.10.06, 00:25
          narutowiczowi też na początku wysyłali smsy
      • krystin3 Re: PiSuchy PeeReLuchy 13.10.06, 23:54
        A ja mu za grosz nie wierzę. Gdyby tak jak Tusk nie uczestniczył w rozgrywkach
        Wałęsy - to Lechu by się go pozbył, jak Olszewskiego i Kaczyńskich.
    • tadeusz_ja Re: Rokita: Po oskarżeniach Kaczyńskich dostaję l 13.10.06, 23:46
      Zatanawiam się ilu tu piszących te swoje nienawistne teksty,wysylalo też Listy
      do Rokity?
    • stan561 Rokita: Po oskarżeniach Kaczyńskich dostaję lis.. 13.10.06, 23:47
      Niech sie Pan trzyma Panie Janie!
      T.
    • bombay_saphire Re: Rzygam kaczorami ale, co do Rokity.. 13.10.06, 23:50
      to moze on budzic tylko politowanie. Biedny Jas Maria teraz przyrownuje sie do
      Narutowicza.. zapomnialo sie kretynie, jak przez 2 lata byles bardziej
      kaczynski niz same kaczory ?? No to masz prosze, te swoja IV RP, te swoja
      rewolucje moralna, gdzie zgubiles pajacu te szlachetna dykcje z ubieglego lata
      kiedy oglaszales swietlany plan zmian w Polsce , ktory chciales realizowac ze
      swoimi przyjaciolmi z PiSu ??
      Chociaz raz w zyciu postaraj sie byc mezczyzna i przestan sie uzalac nad soba,
      a jak cie na to nie stac - to spadaj z saskiej kepy, panie premierze z krakowa,
      gdziekolwiek, bo jestes nieszczesciem PO, oglupiles rok temu miliony ludzi
      bredzac o bezwarunkowej koalicji z PiSem wiec nie oczekuj wspolczucia. jak
      dostaniesz w d..pe od IV RP , to moze cos w koncu zrozumiesz w polityce,
      drobnomieszczanski mozdzku..
      • sejmajnejm Re: Rzygam kaczorami ale, co do Rokity.. 13.10.06, 23:58
        > Chociaz raz w zyciu postaraj sie byc mezczyzna i przestan sie uzalac nad soba,
        > a jak cie na to nie stac - to spadaj z saskiej kepy, panie premierze z krakowa,

hehe? czy te wszystkie posty pisze jedna osoba? :-)
        • bombay_saphire Re: Rzygam kaczorami ale, co do Rokity.. 14.10.06, 00:10
          a dlaczego 1 osoba ?? ja np. jestem przeciwnikiem Rokity, bo uwazam go za quasi-
          kaczora, jednego z z autorow zwyciestwa wyborczego PiS. Oglupil koles miliony
          ludzi bredzac o IV RP, rewolucji moralnej, POPiSie i swoich przyjaciolach z
          PiSu. Calkiem duza liczna osob glosowala nieomal losowo - albo na PiS, albo na
          PO , bo jas Maria wmowil im, ze to tak naprawde wszystko jedno. Zabraklo mu
          jednak, i to nie pierwszy raz, wyobrazni, a koszt ponosimy wszyscy. No to niech
          pewien dyskomfort tez bedzie jego udzialem - w 100 % na to zasluzyl.
          Chcial IV RP to ma IV RP.
      • lot93 Re: Rzygam kaczorami ale, co do Rokity.. 14.10.06, 00:19
        bombay_saphire napisał:

Idź się jeszcze napij! Może być to, co masz w nicku. Jak sobie znieczulisz mózg, ulżysz sobie i innym.
      • tkjaaa Re: Rzygam kaczorami ale, co do Rokity.. 14.10.06, 00:23
        bombay_saphire napisał:

> to moze on budzic tylko politowanie. Biedny Jas Maria teraz przyrownuje sie
        > do Narutowicza.. zapomnialo sie kretynie....

nie rozumie sie kretynie analogii ?
        porownal mechanizm/sytuacje a nie siebie do Narutowicza
        • bombay_saphire Re: Rzygam kaczorami ale, co do Rokity.. 14.10.06, 08:18
          tkjaaa napisała:

> bombay_saphire napisał:
          >
          > > to moze on budzic tylko politowanie. Biedny Jas Maria teraz przyrownuje s
          > ie
          > > do Narutowicza.. zapomnialo sie kretynie....
          >
          > nie rozumie sie kretynie analogii ?
          > porownal mechanizm/sytuacje a nie siebie do Narutowicza

------------------------------------------------------------

wracaj do szkoly historyku z giertychowska matura. nie ma tu zadnej analogii a
          sytuacja jest zupelnie inna .
          albo przypomnij mi, czy prezydent Narutowicz przez 2 lata przed wyborami
          glosno deklarowal, ze kocha endekow i razem z nimi zmieni Polske na lepsza ?
          czy wygadywal cos o przyjaciolach z endecji i razem z nimi namawial do
          budowania II RP?
          jezeli chodzi natomiast o mechanizm kampanii nienawisci wobec Narutowicza i te
          listy z pogrozkami ktorych boi sie Jas Maria to wszelkie porownania budza
          smiech - przede wszystkim jezeli chodzi o skale..
          przeciw Narutowiczowi wystapila wiekszosc owczesnej prasy, bylo wsparcie dla
          tej nienawisci ze strony powaznej czesci wojska ( srodowiska skupione wobec
          gen. Hallera ), otwarcie - en bloc - przeciw niemu byl caly Kosciol.
          tymczasem Jas Maria dostal 3 listy od oszolomow, o ktorych glosy jeszcze rok
          temu zabiegal.. w polsce jest wielu politykow , zwlaszcza ze srodowiska bylego
          KOR, ktorzy takiej korespondencji maja cala biblioteke i podchodza do tego
          szlamu demokracji spokojnie i bez histerii

• mordzinas Rokita podły obłudniku 13.10.06, 23:53
      Pan Rokita wylew krokodyle łzy ,że przez tych podłych Kaczyńskich
      dostaje jakieś tam pogróżki.

JAsiu. A wiesz ile nienawiści ile chamstwa i podłości kierowane jest
      pod adresem Kaczyńskich wskutek siania nienawiści przez ciebie Jasiu .
      twoje kumpla Tuska ????

Czy wiesz Jasiu do czego prowadzi kampania nienawiści którą prowadzi
      PO wraz z duspozycjunymi polskojęzycznymi mediami?????

A tak poza tym. Skąd wiadomo Jasiu ,ze nie napisałeś sobie sam
      tych listów z pogrózkami , zeby odwrócić uwagę od łajdactw których
      się dopuściłeś w rządzie Suchockiej???

Jasiu! nie odwracaj uwagii od własnych łajdactw, od zamachu na
      demikrację w której brałeś udział.

Jeśli Cię Jasiu ktoś straszy to donieś o tym na policję a nie
      płacz w TVNie ,ze cię KAczyńscy szczują - bo póki co to jest
      dokładnie odwrtonie.
      To PiS i KAczyńscy są zaszczuci. Wszyscy dookoła podkładają im kłody
      pod nogi. Dziennikarze z polskijęzycznego TVN posuwają się nawet do
      podłych prowokacji aby zniszczyć polski rząd.

Twoje łajdactwa Jasiu , twoje podłe czyny w latach 90 muszą zostać
      ujawnione.

I nic nie zmieni twója histeria z liścikami ,które prawdopodobnie
      napisłeś sobie sam bądź twoi koledzu z PO.

Jasiu nie odwracaj uwagii od istoty sprawy. Tak czy inaczej już
      jesteś politycznym trupem.
      Zwalczanie demokratycznych partii w wolnej Polsce do zbrodnia na
      demikracji i ludzie twgo pokroju nie mogą zajmować wysokich
      stannowisk w państwie.
      Trzeba poność konsekwencje swoich czynów. Podłychg i nikczemnych czynów.

A póki co połacz sobie JAsiu na podłych Kaczorów ,że wzniecają
      wobec ciebie nienawiść.
      Oj Jasiu Jasiu. Obłudnik z ciebie pierwszoligowy. Jak na członka
      PO przystało. Nie pozdrawiam Jasiu. Pogardzam.
      • sejmajnejm Re: Rokita podły obłudniku 13.10.06, 23:56
        mordzinas napisał:

> Twoje łajdactwa Jasiu , twoje podłe czyny w latach 90 muszą zostać
        > ujawnione.

dlaczego kaczory tego nie robia, przeciez moga? nie po drodze im to? nie beda
        mieli czym szatazowac?

> I nic nie zmieni twója histeria z liścikami ,które prawdopodobnie
        > napisłeś sobie sam bądź twoi koledzu z PO.

LOL

> Zwalczanie demokratycznych partii w wolnej Polsce do zbrodnia na
        > demikracji i ludzie twgo pokroju nie mogą zajmować wysokich
        > stannowisk w państwie.

a czy nie jest zbrodnia na demokracji podwazanie autorytetu TK?
    • wibednar Rokita: Po oskarżeniach Kaczyńskich dostaję lis.. 13.10.06, 23:58
      a moze to obywatelskie nieposluszenstwo kaze kpic sobie z prawa??
    • qfc Sam se pisze te listy, a potem po studiach lata:-) 14.10.06, 00:05
      • ekumeniczny Czyzby mafia pomylila Rokite z Al Capone?????????? 14.10.06, 00:16
        Rokita w celu ukrycia lysiny (kobiety nie lubia glosowac na lysych) w czasie
        ostatnich wyborow nosil kapelusz w stylu Al Capone. Czy jest mozliwe ze mafia
        pomylila nieboraka z kims innym i dobiera mu sie do skory?
        ;-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
        • demokratus Bardzo niestosowne żarty. Teraz się śmiejecie a 14.10.06, 00:24
          jutro będziecie składać kwiaty na grobach tych, którzy kaczorom się nie
          kłaniają.
          • qfc Ja bede im nagrobki stawial. Granitowe. A nie... 14.10.06, 11:43
            ...kwiaty skladal. Nie spodziewam sie jednak zadnego nagrobka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka