silezius.monachijski 14.10.06, 14:31 Roman w desperacji. Wymyśla na gwałt coraz większe głupoty. Ale Titanic tonie coraz szybciej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ex Re: Romek jest gupi 14.10.06, 14:34 dziekujemy PiS za LPR w szkolach www.demokracja.org Odpowiedz Link Zgłoś
empirio Szkodał słów 14.10.06, 14:35 Jeśli minister Giertych mówi "Nie będzie więcej tolerancji dla bezczelności i chamstwa", to znaczy, że nie będzie tolerował sam siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 ZNP nie nauczylo cie wysławiania ? 14.10.06, 15:01 empirio napisał: > Jeśli minister Giertych mówi "Nie będzie więcej tolerancji dla bezczelności i chamstwa", to znaczy, że nie będzie tolerował sam siebie. > Mirmat: nie bylem wielbicielem Giertycha (glosowalem na PiS) ale kiedy widze jak zniknely w szkolach przywileje dla homoseksualistow, wprowadzono Sienkiwicza zamiast komunistycznej makulatury to musze bic brawo szczegolnioe kiedy jak widac POstKominisci zaniemowili. Odpowiedz Link Zgłoś
empirio Komunizm jest kultywowany przez obecny rząd 14.10.06, 15:19 Ponieważ sprzeciwiam się komunizmowi, sprzeciwiam się obecnemu rządowi. To PiS i LPR kultywują tradycje bolszewizmu - utożsamianie państwa z grupą sprawująca władzę, zamordyzm, bolszewicka ideologia upatrująca wszędzie szpiegów i agentów, leninowskie tendencje w gospodarce. Narodowokatolickim neokomunistom mówimy NIE. Odpowiedz Link Zgłoś
centrolew Dziękuję Ci Romanie! 14.10.06, 15:28 Dobra robota. Nie ma lepszej reklamy dla lewicy niż głupota prawicy. Odpowiedz Link Zgłoś
zieleniak2004 ►►► LPR albo zdrowie!◄◄◄ 14.10.06, 16:44 Szlachetne zdrowie Giertych Ci powie Jako zwariujesz gdy zagłosujesz Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: ►►► LPR albo zdrowie!◄Wszaki!!!!!!!!!! 14.10.06, 17:13 Dzień dobry ,wszaki, leppieje i PiSiORy nadal psują powietrze! Gazują !!!!!!!!! Otwórzcie szeroko drzwi na Białoruś , a wiatr z zachodu ich wywieje! Oby! Rydykowe nazibydełko,robi matury na miękko! Nie płacz Izauro, tylko rodź dzieci! Nasz Mengele to 2x KaczymenGeLe! Do gnojowicy wsadzili pluszaka, a na jego łebku dużego wszaka! Prowadzą eksperyment jak Mengele na wolnej Polski jeszcze zdrowym ciele. Już zaszczepili, usadzili się w większości, przeciw ospie, nie, dla wadzy trwałości! Leją gnojowicę, tworzą pluszaki, a na pluszakach mnożą im się wszaki. Wyrusza w urzędy wszaków szyk zajadły, to jakby pchły i plagi nas dopadły. Mamy obok Białorusi kraj wszaków, które przylgnęły do nas jak bydlaków! Rusza hodowla, dać do szkoły wszaka, niech zrobią z ucznia nam nazibydlaka. Niech dla pedała będzie kara śmierci, kto krzywo patrzy, oczko się wywierci! Gdzie jest Grom na PiSiORnik? Wybudujmy w Toruniu PiSiORa pomnik. Zróbmy z PiSiORa do pomnika odgromnik, jeśli nad Polakami Bóg się ciut zlituje, to w odgromnik PiSiORnik gromem przyładuje! Odpowiedz Link Zgłoś
cyberdemokracja L_E_p_p_E_R_Y_Z_A_C_J_A stworzyła PiS 14.10.06, 17:43 więcej na: cyberdemokracja.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
plmlp Ruska agentura w Polsce pokłóciła się...Śmieszne. 14.10.06, 22:42 Ale oddaje to chaos tych struktur w samej Rosji, checheche. Jakby ktoś sie pytał, chodzi mi o Rydzyka ( za Jarosławem Kaczyńskim sprzed 4 lat " Ksiądz Rydzyk jest agentem FSB...") i lidera Ligi Pachołków Rosji, Giertycha. Odpowiedz Link Zgłoś
katecheta PRL-bis w osobie Giertycha nie lubi PRL-old? hmmm 15.10.06, 00:35 Przecież to wypisz wymaluj komuchy jak za dawnych lat a ta ich cała młodzież wszechpolska (chacha chacha) to wypisz wymaluj związek socjalistycznej młodzieży polskiej (chacha chacha) Odpowiedz Link Zgłoś
plmlp Plugawią to państwo gorzej niż SLD a myslałem, że 15.10.06, 09:30 bucostwa Jakubowskiej z Millerem nic już przebić nie może. Odpowiedz Link Zgłoś
krasnov Pacan obraża nauczycieli… 15.10.06, 10:01 Belfer haruje, stara się jak może, żeby młodzież czegoś nauczyć, próbuje być twórczy, a dostaje medal za to, ŻE NIE WSTĄPIŁ DO PARTII. Obelga. Chyba bym taki medal rzucił gnojkowi w pysk (abstrahując od tego, że nie miałem szans być w PZPR, nawet gdybym chciał, bom za młody). Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Maciej Giertych walczyl z opozycja Solidarnosciowa 15.10.06, 11:03 ramie w ramie z generalem Jaruzelskim i to w czasie stanu wojennego. Najgorsza szuja w calym parlamencie europejskim skad teraz bierze kupe kasy. A Romanowi to w ogole nie przeszkadza a jego zwolennicy nawet to uznaja za powod do chwaly. Nauczyciel w PZPR - zle, Giertych wspierajacy stan wojenny - dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk I "myslisz" pewnie, ze to co napisales i co jest 14.10.06, 17:51 od przejecia wladzy przez PiS, "mysla przewodnia" wszystkich atakow tak w mass-mediach jak i na forum GW zawiera jakiekolwiek prawdziwe argumenty by kogokolwiek przekonac. Brak systemu "komunistycznego" niekoniecznie musi oznaczac slabe panstwo zdane na tych, co do tej pory korzystali ze slabosci wynikajacej z okresu przejsciowego i katastrofalnych rzadow szczegolnie LW (po ktorym Aleksander Kwasniewski wydawal sie wybawicielem) "myslac", ze takim wlasnie chcielibysmy wszyscy by byla polska demokracja. Oprocz wiekszosci uczestnikow forum GW nalezy do nich rowniez wieksza czesc polskojezycznej sfory dziennikarskiej, ktora swoimi zdobytymi w duzej czesci jeszcze w czasach prl-u mozliwosciami ksztaltowala i nadal ksztaltuje nie tylko Twoje poglady. Tyle, ze te poglady maja sie one nijak do otaczajacej nas rzeczywistosci. Codzienna prasa, w rubrykach wydarzenia, nawet ta w wydaniu polskojezycznej sfory dziennikarskiej dostarcza wystarczjaco argumentow, ktore uzasadniaja dzialania obecnego rzadu. Ma sie czasem wrazenie, ze autorzy agresywnych glosow obecnego uburzenia na PiS, nieomal kopiowanych z jednego postu na drugi, upatruja w nich sposob na propagande polegajacy na zjawisku przynaleznosci do "powszechnie panujacych opini" w pewnych polskich srodowiskach. Mnoza wiec wyrazy oburzenia aby "ugruntowac powszechnie panujaca" opinie podobnie jak w okresie przedwyborczym probowano ta sama metoda przekonac wyborcow, ze PO juz zwyciezylo. Pomysl Gierycha by odznaczac nauczycieli, ktorzy nie nalezeli do PZPR jest, ze wszech miar sluszny podobnie zreszta jak ten, by nie odznaczac tych co pelnili wtedy funkcje w zawodowych organizacjiach nauczycielskich na szczeblu krajowym. Podobnie jak ten by tworzyc szkoly "o szczegolnym nadzorze pedagogicznym" tak, by wyeliminowac ze szkol nieliczne ale bardzo aktywne jednostki, ktore swoim chamstwem, bezczelnoscia, agresywnoscia i terrorem wobec innych przeszkadzaja tym co chca sie uczyc. Fakt "zlej prasy" Giertycha i kilku jesli juz nie zlych to co najmniej kontrowersyjnych Jego decyzji nie dyskredytuje, tak jak bys koniecznie tego chcial opluwajac obecna wladze, tych, ktore sa ze wszechmiar sluszne Odpowiedz Link Zgłoś
malutka909 Re: I "myslisz" pewnie, ze to co napisales i co j 14.10.06, 19:00 Gdybym chciała odpowiedzieć szczerze, to musiałyby być same kropki bo niecenzuralnych słów nie uzywam. Chamstwo i głupota takich poglądów poraża. Pracowałam ponad 30 lat w szkole. Byłam dyrektorem i przyznawałam nagrody tym, którzy zasłuzyli. Większość nie należała do PZPR (było w niej tylko 11 osób na 36 nauczycieli) Nikt zresztą nie oczekiwał, że dostanie nagrodę tylko za to, że należy. Członkowie PZPR nalezeli do najbardziej aktywnych w dydaktyce i pracy nauczycieli. Oczekiwano od nas porządnej pracy, Gdy nadszedł rok 1981 to Solidarność zażądała aby nagrody dać tym, którzy przepracowali 15 lat i nagrody nie otrzymali. Były wśród nich osoby ukarane dyscyplinarnie ale za to należały do Solidarności. Potem pełniłam różne funkcje - np. doradcy metodycznego, napisałam parę podręczników i innych rzeczy (nie wymieniam abym nie była zidentyfikowana). Jestem osobą znaną w środowisku. Mam zawsze własne zdanie i przynależność lub nie do czegokolwiek nie jest przeszkodą do wyrażania własnych pogladów. To się nigdy nie podobało i w efekcie nie byłam nagradzana ani nagrodami ani medalami. Sądzę (nie tylko ja) że miałam dość duży wpływ na oświatę. Medalami KEN nagradzano często ludzi, ktrzy nosa ze szkoły nie wychylili a w szkole także sie nie wychylały nadmiarem pracowitości. Myślałam, że jak bedę na emeryturze i nie będe już przeszkadzać róznym dyrektorom to taki medal dostanę. Ale pojawił się ten (przepraszam za wyrażnie) "minister od oświaty" karzeł w skórze drągala i wymyślił, że jak ktoś nic nie robił przez 10 lat (nawet mu nie zaproponowano wstąpienia do PZPR!) to mu sie należy medal. Za osiągnięcia w oświacie. Debilizm tego rozumowania jest porażający ale jest na tym samym poziomie co "amnestia" maturalna. Myśle, że jestem dumna z tego, że od takiego "ministra" medalu nie otrzymam. Nie mogłabym go przyjąć. Ciekawa jestem, co teraz myślą ci, którzy nie będąc w PZPR medale i nagrody otrzymywali Czy zgadzają się z tym co wymyślił "minister"? AM Odpowiedz Link Zgłoś
1dagel Re: I "myslisz" pewnie, ze to co napisales i co j 14.10.06, 19:18 Zgadzam się z Panią. Uczyłem się w tamtym systemie i dobrze mnie wykształcono. Nie wiem ilu nauczycieli było w PZPR, ale nigdy nie odczułem ich wpływu na edukację. Na lekcjach historii były poruszane różne pozapodręcznikowe wiadomości (m.in. Katyń). Nie trawiłem tamtego systemu politycznego, "ganiałem" zomowców itp. A teraz jestem dla Kaczyńskich zomowcem, Giertych rozdaje medale jak za komuny! PRAWY I HONOROWY NAUCZYCIEL NIE POWINIEN PRZYJĄĆ NICZEGO OD tego homo sapiens (podobno!). Poczekajcie na ministra, który będzie przynajmniej na waszym poziomie intelektualnym! Odpowiedz Link Zgłoś
miietek1 Re: I "myslisz" pewnie, ze to co napisales i co j 14.10.06, 20:28 Ja również pracowałem w "tamtych" czasach i dobrze pamiętam, kto dostawał nagrody i na jakich "plenach i organach" zapadały o tym decyzje. Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk "Chamstwo i głupota takich poglądów poraża." 14.10.06, 21:45 Musielismy zyc w zupelnie innych krajach o tej samej nazwie: "że jak ktoś nic nie robił przez 10 lat (nawet mu nie zaproponowano wstąpienia do PZPR!) to mu sie należy medal" Szukanie argumentow na celowo znieksztalcona interpretacje decyzji Gierycha (bo z faktu, ze nauczyciel nie byl w organizacji komunistycznej wcale nie musi wynikac i nie wynika, ze nic przez 10 lat nie zrobil) jest zajeciem tak samo bezcelowym jak takie interpretowanie decyzji by latwiej bylo ja osmieszac. Wykluczenie bylych czlonkow PZPR z zbioru ewentualnych nominacji na MEN nie jest jednoznaczne dawaniem MEN wszystkim pozostalym: dostana ci co zasluzyli i nie byli w PZPR (bo tam tez sa pewnie i tacy co rowniez zasluzyli). Tyle, ze do roku 1980 bylo odwrotnie: ci co nie nalezeli do PZPR byli nieomal automatycznie ze wszystkich list do odznaczen wykluczani. To co dzieje sie dzisiaj nie tylko MEN jest czyms w rodzaju sprawiedliwosci dziejowej, szczegolnie po tym co zaprezentowaly nam postkomunistyczne popluczyny przez ostatnich 17 lat. Z dalszej czesci tego zdania (w nawiasie) wynikaloby, ze wstapienie do PZPR proponowano najbardziej pracowitym i najlepszym. Gdyby tak bylo to "to wszystko" nie zwaliloby sie w latach 80-tych. Panuje powszechna opinia, potwierdzana zreszta teraz bardzo czesto na forum GW, w porownaniach PiS-u do tamtych czasow i do PZPR-u, ze wazne bylo by kandydaci do PZPR byli bierni, mierni ale wierni. Powiedzialoby sie nawet, ze wlasnie ta negatywna selekcja ludzi do wladz w PRL-u byla podstawowa przyczyna, ze to wlasnie u nas zaczal sie koniec tamtego systemu. Z wlasnego doswiadczenia ucznia pamietam, ze najczesciej, wymagajacy nauczyciele, ale cieszacy sie jenoczesnie najwiekszym respektem wsrod uczniow byli ci, co mieli rowniez odwage nie chodzic na obowiazkowy pochod 1 majowy czy otwarcie krytykowac "komunistyczna" indoktrynacje polityczna, bedaca czescia programow histori, jezyka polskiego czy "nauki o spoleczenstwie". "Członkowie PZPR nalezeli do najbardziej aktywnych w dydaktyce i pracy nauczycieli." Nawet gdyby gdzies tak bylo, a w mojej szkole i w wielu do ktorych chodzili moi koledzy i kolezanki tak nie bylo. Z drugiej strony trudno tez sie temu dziwic jako, ze tylko ci co byli czlonkami PZPR-u (z nielicznymi wyjatkami, ktore tylko potwierdzaja regule) mogli awansowac w hierarchi szkoly (na przyklad na dyrektora) czy dalej w administracji szkolnictwa wojewodzkiego i centralnego. Istniala tak zwana nomenklatura czyli zasada polegajaca na tym, ze od pewnego szczebla wszystkie stanowiska mogli obsadzac tylko i wylacznie czlonkowie PZPR-u albo istniejacych pseudodemokratycznych przybudowek socjaldemokratycznej i rolniczej (nazw juz nawet nie pamietam). Rozumiem gorycz jaka moga dzisiaj miec bardzo nieliczni ideowi czlonkowie PZPR-u, ktorych z czasem bylo coraz mniej a pod koniec lat 80 mogly to juz byc tylko i wylacznie osoby kompletnie oderwane od rzeczywistosci i tym samym niezdolne do jej smodzielnej i obiekywnej oceny, ale moje zrozumienie nie zmieni faktu, ze sami sobie zasluzyli na swoj los dzielac go z holota o mozliwosciach, ktorej moglismy sie przekonac przez ostatnich 17 lat z wyroznieniem tych pieciu ostatnich, ktorych final coraz czesciej odbywa sie na sali sadowej konczac sie wyrokami za zlodziejstwo, korupcje, niedopelnienie elementarnych obowiazkow sluzbowych, dzialania antypanstwowe, itd..... PS. Co praza przede wszystkim to krytycyzm wobec dzisiejszych wladz z jednoczesna nieugieta obrona zafajdanej przeszlosci. Odpowiedz Link Zgłoś
japolak Re: "Ch.. i g... poraża ?" 15.10.06, 14:52 Szanowny Kolego Rozumiem, iz dawniej był selekcja negatywna, teraz wreszcie pozytywna - wystarczy byc katechetką, by awansować na szefową centrum metodycznego nauczycieli, wystarczy być gó..arzem najbardziej znanym z "Siegl Hail!" - by tam doradzać. Wystarczy zbankrutowac jakąś firmę handlującą majtkami, by zostać szefem stacji radiowej. Itd. itp. Wystarczy być bezpartyją nauczycielką, dwa razy wygrywającą konkurs na kuratora oświaty, by z rąk TEGO ministra nie dostać nominacji, z powodu braku legitymacji LPR lub Wszechpolactwa... Jakoś nie przypominam sobie z lat 70 - a i późniejszych, by jakiś minister oświadczał, iż praw do nagród, medali, odznaczeń, pracy nie mają bezpartyjni. Owszem, była negatywna selekcja, ale i "zasysanie" już przez organizacje młodziezowe w szkołach, uczelniach najzdolniejszyhc i najbardziej aktywnych. Często potem się buntujących, albo legitymację trzymających w domu 'dla świętego spokoju", obok dyplomu magisterskiego, aktu chrztu i doktoratu. Dopiero dziś na masową skalę, oficjalnie wypowiedziami ministrów i projektami ustaw, chce się wprowadzić podział na "prawdziwych Polaków" i podludzi, którzy nawet jeśli nigdy żadnego starego i nowego prawa nie naruszyli, nie mają praw... Odpowiedz Link Zgłoś
morszuk Re: I "myslisz" pewnie, ze to co napisales i co j 14.10.06, 23:56 Widzisz Malutka909 moja Pani jest nauczycielką. Nauczania zintegrowanego. Zaczęła pracę jako studentka w latach 80. I została zwolniona ze szkoły w której przepracowała ponad 20 lat. Przez dyrektorkę, przeciwko której obecnie toczą się postępowania dyscyplinarne oraz karne. Po poszukiwaniu pracy znalazła taką szkołe w której czuję się spełniona. Uczy, wychowuje i kwitnie. To nie jest ta dziewczyna z przed roku, załamana i zastraszona przej poj...ną dyrektorkę. Ona teraz naprawdę odnajduje się w szkole. Chwała jej obecnej pani dyerktor oraz nauczycielkom z tej szkoły! A na koniec nieskromnie zaznaczę, że nie jest to pani która dzieciom odpieprza ogłupiającą czytankę pt. "Co słonko widziało". Była szkolona w UK przez "masonów z UE", jest jedną z oób które współtworzyły nieistniejący juz program "Kreator". Z tego co wiem, prawie żadna osoba biorąca udział w tym programie nie pracuje już w szkole. Zostały zwolnione przez dyrekcję szkół - ze swoim wykształceniem i umiejętnościami stanowiły realne zagrożenie dla mianowanych przez władzę dyrektorów. Pani popwyższa nigdy nie była członkiem PZPR, ani zadnej innej partii politycznej - i teraz ma dostać jakiś giertyszy medal? Kpina, fałsz i ogłupienie gawiedzi. Jeżeli tacy są rządzący - to żegnaj Polsko. Po wzorcach czerpanych od tych półgłówków nie można spodziewać się czegoś normalnego. Pozdrawiam W razie chęci dalszej konwersacji odsyłam na prv pocztę. Odpowiedz Link Zgłoś
aldona55 Re: I "myslisz" pewnie, ze to co napisales i co j 15.10.06, 15:22 Nasz wódz od oświaty niech się lepiej trzyma od niej z dala tym mniej zaszkodzi!!! Byłam nominowana do Nagrody Ministra w tym roku. Nagrody nie otrzymałam z uwagi na przynależność do ZNP. Po raz pierwszy cieszę się z takiego faktu, bo ujmą i dyshonorem byłoby przyjąć nagrodę od Taaaaakiego ministra, którego od samego początku nie popieram. Najciekawsze jednak jest to, że chyba się ZAŁAPIĘ na MEDAL, bo nigdy nie wstąpiłam do PZPR-u. Dostałam kiedyś deklarację do podpisania, ale odmówiłam. Kilka tygodni później zredukowano właśnie mój etat i zostałam bez pracy. Trudno! Praca się szybko znalazła, w dodatku dużo ciekawsza. Za to na ów MEDAL wcale nie czekam i jak z tego klucza go dostanę, to dorwę się do mikrofonu i powiem głośno co o tym sądzę Odpowiedz Link Zgłoś
japolak sprawiedliwosc dziejowa - mój kolega w więzieniu 15.10.06, 16:47 Szanowna Pani Jak pisał na tym wątku ambitny naprawiacz świata za swym ministrem, "sprawiedliwość dziejowa wymaga", by nagród i wyróżnień nie dostawali skażeni pzpr, jego satelitami i przybudówkami, w tym ZNP. Więc nagrody i medale Szanownej Pani nie należą się, bo przecież nie chodzi ZA CO, lecz KOMU. Ciekawe z ilu paragrafów nie dostałby nagrody od Giertycha dr Korczak? Po pierwsze, z aryjskiego, po drugie, za różne sympatie, po trzecie, chciał być przyjacielem dzieci, nie zaś brać je za mordę, po czwarte... Zdawało mi się, iz jakieś pół wieku skończyła się "sprawiedliwość dziejowa", blokująca dostęp do pracy i awansów różnym kułakom i ich pomiotowi, zaplutym karłom AK, zgniłej, przedwojennej inteligencji, potomkom różnych służalców poprzedniego ustroju - urzędników, policjantów, oficerów. Ale WRACA NOWE... Z lat siedemdziesiątych z mojego liceum z wiekową tradycją pamiętam dyrektorkę i jej wice (nawet nie wiem, czy któreś było w partii) - gdy "wicek" za bardzo "dokazywał", bo np. brał od sprzataczki wiadro mydlin i kazał w tym dziewczynom zmywać makijaż "bo kocha piekno naturalne", albo dawał mi 50 groszy na fryzjera i musiałem do szkoły wchodzić oknem, puszczaliśmy w szkolnej gazetce jakiś "paszkwil" z retorycznym pytaniem "kto tu rzadzi? dyrektorka czy zastępca?". I na parę miesiecy był spokój. Jakoś sie dowiedziałem, że moja "geografica" należy do pzpr, co niezbyt mnie wzruszało, bo już w I klasie zostałem wybrany na szefa szkolnego koła geograficznego - więc kółko wraz z nauczycielką zadyszane próbowało dogonić mnie w podkrakowskich lub beskidzkich dolinkach, gdzie nurkowalem po różnych dziurach z młotkiem geologicznym w garści. Raz wpadłem z wrzaskiem do pokoju nauczycielskiego - co za idiota zrobił bałagan na zapleczu pracowni mieszając próbki kamieni. Biedna tłumaczyła się że to ona, że próbowała ułożyć według tematów lekcji. Przez dwa miesiące próbowała zachęcić mnie do nauczenia się lewych i prawych dopływów Wisły - a ja odpowiadałem że to wiedza do rozwiazywania krzyżówek i nie uległem. Mam nadzieję iż jako ofiara nie tylko moich prześladowań kiedyś jakieś nagrody, medale dostała - nie zaś za partyjność lub rzucenie legitymacją. Żebyście za bardzo się nie śmiali - wychowawczynią była porządna, przedwojenna polonistka. Do nadbpobudliwego chłopaka, bez ojca (zmarł, nie porzucił) zwracała sie wyłącznie "Adam, ty idoto!" Nie dostał dzięki niej promocji, słyszałem jak prosił o pomoc w znalezieniu szkoły z internatem, o zwiększonym drylu (marzenie naszego ministra), bo sam ze sobą ma kłopoty. Ograniczyła się do ultimatum "albo on, albo ona w tej szkole" - z drugiego liceum zabrała go milicja, bo próbował zadłuzony po wakacjach okraść dom szkolnego kolegi, a zastawszy babcię - zadusił ją poduszką, dostał 25. Kilkanaście lat później upiłem się - z zaprzyjaźnionym zespołem teatralnym odwiedziłem więzienie (ciekaw jak to w środku wygląda) a po spektaklu najbardziej inteligentne, dociekliwe pytania zadawał facet, mający Adam na imię... Nie potrafiłem zapytać, czy PAN to TY? Uciekłem - jak w wierszu chyba Tuwima i piosence Demarczyk "wódka za wódką w bufecie" - ja zrobiłem maturę, studiowałem jeden kierunek, pokłóciłem się z jakimś docentem i profesorem, przeniosłem na inną uczelnię, zostałem magistrem, pisałem referaty, ksiażki, artykuły. Miałem pierwszą, piętnastą dziewczynę, zostałem mężem, ojcem córki i syna - on oglądał ściany, kraty, gęby więźniów i strażników. Zastanawiałem się, czy będąc wtedy szczeniakiem mogłem tamtemu szczeniakowi bardziej pomóc. Czy i choć raz takie pytanie zadała sobie nasza "wychowawczyni"? NIE MOŻE BYĆ ZBIOROWEJ ODPOWIEDZIALNOŚCI ANI ZBIOROWYCH NAGRÓD za przynależność, nieprzynależność, znowu przynależność. Nie wszyscy partyjni to ch..e, nie wszyskie bezpartyjne to k...y ! Czy w XXI wieku nie mozna tego zrozumieć !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jjr44 taki tam europejczyk :-) 14.10.06, 19:15 przede wszystkim co to ma znaczyc "polskojęzyczni dziennikarze"? Juz tym się chłopie dyskwalifikujesz na starcie bo jak rozumiem uwazasz że media opanowane są przez żydów / niemców albo kogo tam jeszcze. typuję Zydów ze względu na bijącą z twojego listu ograniczoność. Nie mieści ci sie w głowie ze ktoś może po prostu nie cierpiec nadętej przekonanej o własnej słuszności i jedynej racji władzy. jak słyszę te wybuchy obrazy bo jakiś niemiecki pismak źle napisał o Panu Prezydencie, jak lizusy rzucają sie skłądać doniesienie do prokuratury to nie wiem czy się śmiać czy płakać. Eks-premier marcinkiewicz któego poglądów nie podzielam jest sympatycznym facetem z poczuciem humoru. Ludzie go lubią bo się nie nadyma jak jego pryncypałowie. Dlatego pewnie tych obu dziobatych pierdzioszkow go zmarginalizowało. nie lubią go bo sami chcieliby być kochani przez tłumy i nie moga zrozumieć dlaczego ludzie ich nie cenia. Ale do rzeczy: Kaczor sprzedał edukację dla realizacji wazniejszych jego zdaniem celów które ma nadzieję osiągnąć. Giertych robi źle i kaczory same są o tym przekonane. Decyzja o maturach jest idiotyczna - prawo działa tu wstecz. Pomysł że można nie zdać egzaminu z jednego przedmiotu i miec zaliczona maturę - kretyństwo (nawet PiS to przyznaje). szkoły dla chuliganów - idiotyzm, poprostu wylęgarnia marginesu. Tanie podręczniki - jak na razie wyglada na to że mogą być osiągnięte tylko przez wyznaczenie przez ministerstwo odgórnie jedynych słusznych. Wiceminister oświaty włąśnie powiedział publicznie że jest zwolennikiem kreacjonizmu. Chcesz żeby dzieci były uczone że teoria ewolucji to kłamstwo a świat powstał parę tysięcy lat temu w jednym ustalonym momencie? Współczesna nauka tego nie potwierdza i zadnej sprzeczności z nauka kościoła tu nie ma. Naprawdę będziemy w europie parobkami tak jak wieszczył g. roman. Z takim wykształceniem kim możemy zostać? „takie będą Rzeczpospolite, jakie ich młodzieży chowanie”. Odpowiedz Link Zgłoś
jjjnjankowski Re: I "myslisz" pewnie, ze to co napisales i co j 14.10.06, 20:20 OBUDZ SIE !!! Popatrz na daty urodzenia wiekszosci, a nie "WIEKSZOSCI" Za komuny, to oni nawet nie zdazyli matury zrobic - w odroznieniu od czolowych Patryotow, cytownikow mysli Lenina w doktoratach. Odpowiedz Link Zgłoś
walterwrzes4 Re: I "myslisz" pewnie, ze to co napisales i co j 14.10.06, 22:55 1europejczyku! Podobnie jak Wielkie G i reszta jego kumpli jesteś zwyczajnym nihilistą. Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 po co?? po co 15.10.06, 14:22 wklejasz długie i nudne cytaty z felietonów Michalkiewicza?? wystarczyłby link.. zresztą kto ciekawy, ten sobie znajdzie.... Odpowiedz Link Zgłoś
selfportret Re: I "myslisz" pewnie, ze to co napisales i co j 15.10.06, 14:25 Popieram !!! Odpowiedz Link Zgłoś
antyskaner Komunizm jest kultywowany przez ZNP 15.10.06, 10:20 empirio napisał: > Ponieważ sprzeciwiam się komunizmowi, sprzeciwiam się obecnemu rządowi. To PiS > i LPR kultywują tradycje bolszewizmu - Jeśli mówisz, że sprzeciwiasz się komunizmowi to tylko mówisz. Robisz co innego. ZNP jest częścią SLD i szedł z nim do wyborów, prawda? I jak dawniej che wpływac na organizacje i nauczanie w szkołach. A także na nagradzanie nauczycieli. A przeciez podstawowe organizacje partyjne (POP) wyprowadzono z zakładów pracy i szkół w 1989 r. A teraz wyobraź sobie swój wrzask na wieść o tym, że PiS i PO zaczynają działać na terenie szkół. Odpowiedz Link Zgłoś
danuta49 A "S"???? 15.10.06, 12:47 >A teraz wyobraź sobie swój wrzask na wieść o tym, że PiS i PO zaczynają działać na terenie szkół.< Działacze wysokiego szczebla "Solidarności" byli wiceministrami w rządzie AWS (Dla przypomnienia "Akcja Wyborcza "Solidarności"!).To oni(Dzierzgowska i Ksiązek!) wprowadzali poronioną "reformę" Handkego, której tragiczne skutki (jeszcze nie wszystkie!) dzis obserwujemy!To może "S" ze szkoły wyprowadzić??? Odpowiedz Link Zgłoś
selfportret Re: Komunizm jest kultywowany przez obecny rząd 15.10.06, 14:22 Gdyby teraz był komunizm to za coś takiego jak napisałeś, już byś siedział ... Ty i cała twoja rodzina by dostała bilet w jedną stronę ... Jeżeli wiesz co to znaczy szczeniaku ? Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: ZNP nie nauczylo cie wysławiania ? 14.10.06, 15:32 a co, przed Giertychem nie bylo Sienkiewicza? ja rozumiem, ze w PiSuarze musicie lgac na okraglo, ale klamstwo tez ma swoje granice. Odpowiedz Link Zgłoś
orcheystra Re: ZNP nie nauczylo cie wysławiania ? 14.10.06, 16:16 to jest idiota. PRL był ojczyzną (jakkolwiek nie w pełni suwerenną - o tym zaś zadecydowała historia XX wieku) polskich obywateli, tak jak ich ojczyną jest dzisiejsza Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: ZNP nie nauczylo cie wysławiania ? 15.10.06, 05:21 choc czasem smutno to po przeczytaniu tych bredni jakze sie ciesze ,ze dawno wyjechalem z tego kraju! Trwoga - brrr. Odpowiedz Link Zgłoś
1dagel Re: ZNP nie nauczylo cie wysławiania ? 14.10.06, 17:00 1. Sienkiewicz był już w szkole (zamiast kłamstwa Giertycha powtarzać, to wysil się trochę i sprawdź :-)) 2. Ta twoja nienawiść do innych niż Wy (niestety najbardziej znana cecha wyznawców PiS, nowej "przewodniej siły narodu") jakoś nie bardzo przystoi podobno katolickiemu ugrupowaniu - brak polskiego Papieża nie zwalnia z przestrzegania dekalogu. 3. A jak synek Giertych traktuje aktywną przeszłość w PZPR swojego tatusia Macieja? Amnestia, amnezja, równi i równiejsi, wybiórczość, czy po prostu motto życiowe: jak się dorwę do koryta to granatem mnie nie oderwą? A podatnicy muszą na tę hańbę narodową łożyć grube pieniądze z podatków od nędznych pensji, smutne to niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
pacaneum Re: ZNP nie nauczylo cie wysławiania ? 14.10.06, 17:09 i jak to jest: jeden musiał "odpowiedziec" za dziadka, a drugi za tatusia - nie musi? Odpowiedz Link Zgłoś
jjr44 Re: ZNP nie nauczylo cie wysławiania ? 14.10.06, 17:48 ale kiedy widze > jak zniknely w szkolach przywileje dla homoseksualistow, wprowadzono > Sienkiwicza zamiast komunistycznej makulatury to musze bic brawo Gdzieś ty widział te przywileje dla homoseksualistów? Sienkiewicz przeciez zawsze był w lekturach. Nie orientujesz sie w temacie a gardłujesz jek to wyborca PiS. Uczyłem w szkole do żadnych partii nie należałem i twierdzę że g. roman to jest dla szkoły tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
ganesza Re: ZNP nie nauczylo cie wysławiania ? 14.10.06, 20:04 mirmat1 napisał: kiedy widze > jak wprowadzono > Sienkiwicza zamiast komunistycznej makulatury to musze bic brawo Odpowiedz Link Zgłoś
jjjnjankowski Re: ZNP nie nauczylo cie wysławiania ? 14.10.06, 20:14 Zamiast czego? Bialoszewski czy Milosz, czy Rozewicz to komunistyczna makulatura? Sienkiewicz... no, coz... niby Nobel... ale czy dobra literatura?... no, zamienmy w takim razie literature na Curwooda, Londona, Sienkiewicza a miejsce zrobmy likwidujac powyzszych ...i Moliera? Odpowiedz Link Zgłoś
zappiszon glupie oczytane wyksztalciuchy... 15.10.06, 01:04 poczytajcie sobie głąby: www.prawy.net/?dz=felietony&id=15369&subdz= Odpowiedz Link Zgłoś
jjr44 tak szczerze to nie wiem o co ci chodzi 15.10.06, 12:36 Czy z wielkości mackiewicza wynika małośc miłosza? z logiką to u ciebie niezbyt tęgo. co ma do tego giertych, szkoła i gw zupełnie nie rozumiem. może napisz o co ci chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
lesbijka_wroclaw Re: ZNP nie nauczylo cie wysławiania ? 14.10.06, 21:25 mirmat1 chyba po lobotomii... nie wiem, co ci homoseksualisci przeszkadzaja. I nie wiem, gdzie ty widziales te przywileje. Sienkiewicz w szkole byl zawsze, przez komunistyczna makulature i tak trzeba bedzie przebrnac, bo i tak nam zada polonistka. Gdzie ty widzisz te zmiany? Rozmawialam z wychowawczynia kiedys o giertychu. Stwierdzila, ze za te 23zl miesiecznie podwyzki giertychowej wolalaby normalnego ministra edukacji. Odpowiedz Link Zgłoś
freeadamae2 Re: ZNP nie nauczylo cie wysławiania ? 15.10.06, 03:06 Przywileje dla homo?? Brak Sienkiewicza?? Gdzie ty sie kurcze chowales??A jestem ciekaw czy Romus bedzie mial odwage i zarzada aby na lekcjach historii pietnowali sprzedawczykow ktorzy wspólpracowali z PZPR, Jaruzelskim, popierali stan wojenny,nawolywali do niezrywania wiezow z ZSRR, potepiali Solidarnosci, KOR oraz NZS??? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
finish1 do freeadamae2. Chodzi Ci o tatusia romeczka! 15.10.06, 07:30 A jestem ciekaw czy Romus bedzie mial odwage i zarzada aby na lekcjach historii pietnowali sprzedawczykow ktorzy wspólpracowali z PZPR, Jaruzelskim, popierali stan wojenny,nawolywali do niezrywania wiezow z ZSRR, potepiali Solidarnosci, KOR oraz NZS??? :))) fajnie to ująłeś - wypisz wymaluj tatuś romeczka. Odpowiedz Link Zgłoś
malutka909 Re: ZNP nie nauczylo cie wysławiania ? 15.10.06, 18:11 Czy ty mirmat1 chodziłeś w ogóle do szkoły? Uczyłam 33 lata, przywilejów dla homoseksualistów nie było a Sienkiewiczem częstowano bez przerwy (maturę w 1966 roku pisałem z Sienkiewicza). Teraz są przywileje dla głupoli, obiboków (amnestia maturalna), medale dostaną ci ci nic nie robili. Nie napisałeś jeszcze że jesteś zadowolony z tego, że w szkołach nie morduje sie dzieci, każe zjadać dzieła Lenina i inne tego typu bzdury. Wymyslisz sobie coś (albo ci do wierzenia podsuną) i juz ujadasz jak kundelek. Umiesz myślec?? Wątpię. AM Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Szkodał słów 15.10.06, 05:05 Dobre: faszysta krytykuje komunistow! ale jaja Odpowiedz Link Zgłoś
maly_rowerek w PiS-du z takimi pomyslami!!! 14.10.06, 17:00 Skad takie idiotyczne pomysly!? Nie jestem niedouczonym belfrem, siedzialem ma milosc do jedynej i slusznie nam panujacej PRL, wiec nie mam co liczyc na profity za przejscia ze strony PiSuarowej opcji? A moze ABW wpadnie do mnie, jak do czternastolatki from USA, by wytlumaczyc mi, w jaki sposob nalezy myslec w IV RP? Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Pewnie tatuś-komunista nauczył Romka... 14.10.06, 14:47 że w polityce istnieje zasada: dziel i rządź. Nie wytłumaczył tylko durnemu, o co w tej zasadzie tak naprawdę chodzi, bo oszołom tylko dzieli (ale nie to co podziałowi podlega), a rządzić za nic nie potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczor.donald Re: Pewnie tatuś-komunista nauczył Romka... 14.10.06, 19:10 dziel i żąć :) - wiec żnie głupa. Odpowiedz Link Zgłoś
marek277 Re: Romek jest gupi 14.10.06, 15:25 Romek puknij sie w lepetyne.Slyszysz- nie. A widzisz-pusto. Proponuje medal dla wszystkich nauczycieli a takze uczniow, ktorzy uczestnicza w systemie edukacji pod rzadami niedorozwinietego ministra. Romek - jak masz problemy ze soba to sie lecz. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko27 Re: Romek jest gupi 14.10.06, 16:28 Jeśli mnie wzrok nie myli, to CARCASS w przekładzie na nasze oznacza: PADLINA, ŚCIERWO... To ja się pod tym jak najbardziej....... Odpowiedz Link Zgłoś
meylec Uczciwi nauczyciele nie wstępowali do PZPR 14.10.06, 16:56 Bo czuli że coś tu śmierdzi. I musieli przez to służyć za komuny pod różnymi bucami z partyjnego nadania. Najwyższy czas ich uhonorować....To będzie tylko światełko w ciemności, bo tzw. III-cia RP jest kontynuacją PRL-u. Ci co byli na wierzchu za komuny są na wierzchu nadal... Odpowiedz Link Zgłoś
kloozkha Re: Romek jest gupi 14.10.06, 18:43 Ordnung muss zein! Heil Roman Giertych unser obersztumbanfjurer!! Odpowiedz Link Zgłoś
pawel4446 'Minister zaznaczył, że edukacja jest największą s 15.10.06, 00:52 'Minister zaznaczył, że edukacja jest największą szansą dla naszego narodu i powinniśmy inwestować w kształcenie młodych pokoleń. Przypomniał też słowa Lenina, że państwo policyjne to takie, w którym policjant zarabia więcej od nauczyciela.' Jest na to prosty sposób obniżyć pensje policjantom do takiego poziomu żeby nauczyciele mieli wyższe płace od policji. I chyba tak zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
teka62 polska paranoja 14.10.06, 14:32 no musi pan minister załozyć Giertychjungen lub Bosakjungen. Wtedy wszyscy bedą pewni ideologicznie.No i zlikwidować w podręcznikach wszystko związane z ewolucją. Odpowiedz Link Zgłoś
ex ostatnia szansa dla lpr 14.10.06, 14:33 nowi czlonkowie do mlodziezy wszechpolskiej to ma byc szansa ratunku dla lpr gdy obecnego elektoratu zabraknie. www.demokracja.org Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: ostatnia szansa dla lpr 14.10.06, 14:34 niech Unia Europejska da nagrody tym nauczycielom co wstąpili do PZPR. Np. po 10 000 euro. Odpowiedz Link Zgłoś
peer2 Czy dotyczy to też emerytów? 14.10.06, 14:36 Bo nie wiem, czy moja mama taki medal od Pana Ministra dostanie. Swoją drogą: czego ten człowiek nie wymyśli dla poklasku.... Niech inni ministrowie pójdą jego tropem, żeby każdy bezpartyjny dostał medal. Paranoja! Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro "nie bedzie tolerancji dla bezczelnosci i chamstwa 14.10.06, 14:37 mowi cymbal o sobie??? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9823 Re: "nie bedzie tolerancji dla bezczelnosci i cha 14.10.06, 14:39 Gertych - no cóż wbrew poglądom zawartym na tym forum to jedyny minister Edukacji, który naprawdę chce prawdziwych zmian w szkole Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: "nie bedzie tolerancji dla bezczelnosci i cha 14.10.06, 14:43 jasne! Tylko jakich??? Odpowiedz Link Zgłoś
soach cztery razy P - ulubiona litera Romana Piertycha 14.10.06, 14:49 porządek, prestiż, prawda, patriotyzm - o rany. a w ministerstwie R.G. na razie jest tylko patriotyzm [rozumiany specyficznie - ośmieszanie polskiej edukacji przez Orzechowskiego], bo prestiżu - nie ma [kompetencje urzedników i samego ministra - kiepskie], porządku - od dawna [jeszcze wiekszy balagan po "amnestii"], co do prawdy - to jaka jest, każdy widzi [R.G. popiera kłamstwa Braci]. to mają być "prawdziwe zmiany w szkole"? na lepsze? czy na gorsze? Odpowiedz Link Zgłoś
kitikitik Re: "nie bedzie tolerancji dla bezczelnosci i cha 14.10.06, 15:02 Mówi o Tobie i podobnych. Ma zupełną rację. Odpowiedz Link Zgłoś
kalinowski11 Re: "nie bedzie tolerancji dla bezczelnosci i cha 14.10.06, 15:20 "Przypomniał też słowa Lenina, że państwo policyjne to takie, w którym policjant zarabia więcej od nauczyciela." A jakie państwo jest wtedy gdy policjant zarabia takie same gó.. jak nauczyciel? Odpowiedz Link Zgłoś
sz.cz nasze dielo prawyje, my pobiedzili - 14.10.06, 15:26 - do parti sie nie zapisalem ale do Rady Parafialnej tez nie - to sie chyba nie nadaje na medal. ====== cytat w temacie z medalu za udzial w Wielkiej Wojnie Ojczyznianej - dostali wszyscy zolnierze. Odpowiedz Link Zgłoś
siekier35 Re: Giertych: Medal dla nauczycieli, którzy nie w 14.10.06, 14:43 hehehehehhehe,ciekawe kto tego cymbała uczył...pewnie ci wredni komuniści tak krzywdzili wiedzą biednego romka...i z tego pewnie wynika ten ból i nienawiść...ot skrzywdzili bidulka...z metra ciętego jełopa... Odpowiedz Link Zgłoś
genekgenek Jeśli podobny oszołom przejmie po nim ministerstwo 14.10.06, 14:43 Jeśli podobny oszołom przejmie po nim ministerstwo to wzgardzi nauczycielami powiązanymi z LPR, PiS i koalicjantów! Obecny rząd jest tak samo polityczny jak rządy PZPR. Jedna różnica. Wtedy cenili naukę. Nikt nie uczyłby biologii wg. którejś z wielu religii! Odpowiedz Link Zgłoś
siekier35 Re: Jeśli podobny oszołom przejmie po nim ministe 14.10.06, 14:46 a kto się tym przejmuje tam na górze?!doły i tak zostają sami sobie...bez prawa głosu i swobody myśli i poglądów... Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyk10 Re: Jeśli podobny oszołom przejmie po nim ministe 14.10.06, 14:47 Czy jest jeszcze jakis bzdet, ktory Kon wymysli, zeby zwrocic na siebie uwage? Odpowiedz Link Zgłoś
mielis Następcy kunia wymyślą medal za protesty 14.10.06, 14:48 przeciw jego głupocie!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
przypadek Re: Giertych: Medal dla nauczycieli, którzy nie w 14.10.06, 14:48 A co z nauczycielami, którzy nie byli w PZPR ale konsultowali się z generałami w stanie wojennym? Też dostaną medal? Odpowiedz Link Zgłoś
123rbr Giertych: Medal dla nauczycieli, którzy nie wst.. 14.10.06, 14:50 Uwolnić Polskę od tego tępaka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
yvesl Brawo panie ministrze, znp to swolocz, znam ich do 14.10.06, 15:18 Brawo panie ministrze, znp to swolocz, znam ich dobrze. Mam w rodzinie pięcioro nauczycieli, żaden nie skalal sie przynależnością do pzpr i znp! Czerwony tępy motłoch , udający nauczycieli - w rzeczywistosci sługusy bolszewickie - panoszyl się w naszych szkolach, jedyne co potrafili, to organizacje wiecow i pochodów poparcia dla pzpr. Won lajzy z naszych szkół. Na kamczatkę, tam łotry wasze miejsce. Lizaliście dupę bolszewikom a teraz co, nie chcecie wyprowadzić się do kraju swoich idoli? Odpowiedz Link Zgłoś
kaczor.donald Re: Brawo panie ministrze, znp to swolocz, znam i 14.10.06, 19:13 weź tabletkę, weź tabletke... Odpowiedz Link Zgłoś
pariah Zatłukłbym debila własnoręcznie.... 14.10.06, 15:20 Chamidło na stołku ministerialnym .... prostaczysko i grzmot umysłowy jak jego pogięty ojciec-obskurant. Wiesz chamie jeden co to praca nauczyciela w szkole państwowej prostaku?!! I tym ludziom odmawiasz? Przypomnę ci kretynie że takich co byli w partii nie było zbyt wielu a przynależność do tej partii czy jej przybudówek nie może być ex post karana - niedouku prawny - nie zdałbyś żadnego egazminu ty kaleko umysłowa. A te wszystkie kuratorskie mendy co to z Pizdu i Lagusów się wywodzą to zasługuję na honory? Ty wale astrachański - idź się obwieś na najwyższym drzewie w okolicy i przestań zawracać głowę swoim poronionym, debilu, pomysłami Odpowiedz Link Zgłoś
patman Jakby to ująć.... 14.10.06, 16:43 Dając się sprowokować głupim decyzjom Giertycha tylko utwierdzasz go w przekonianiu, że czyni słusznie. Szkoda na niego nerwów. Odpowiedz Link Zgłoś
wahlrich Re: Zatłukłbym debila własnoręcznie.... 14.10.06, 17:21 brawo pariah. lepiej nie mozna bylo tego ujac. mam odruch wymiotny kiedy widze tego debila z biegunka pomyslow w tv. Odpowiedz Link Zgłoś
piss_on_pis Chciałbyś sobie ręce g ó w n e m ubrudzić?? Nie 14.10.06, 19:15 warto. To g ó w n o samo zniknie. Odpowiedz Link Zgłoś
bereciara Glupi buc 14.10.06, 15:23 Nie sie trzepnie w swoj glupi baniak moze zmadrzeje cwok. Odpowiedz Link Zgłoś
1utek Re: Roman cytuje Lenina! Koniec świata! 14.10.06, 20:26 Odpuść mu. On nie wiedział kogo cytuje. Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa retusz zdjęcia godny SB. Brawo tak trzymać 14.10.06, 15:30 zupełnie jak propaganda PRLu. Widzę ze że 50 lat nauki nie poszło na marne. I to ma być wolna prasa. silezius.monachijski napisał: > Roman w desperacji. Wymyśla na gwałt coraz większe głupoty. Ale Titanic tonie > coraz szybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk Giertycha nawet do PZPR nie chcieli przyjąć. 14.10.06, 15:36 I stąd jego frustracja. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz_fritz bo trzeba bylo miec dwoch wprowadzajacych... 14.10.06, 17:05 a Giertycha chcial wprowadzac tylko jego tatus - nie nalezacy do Partii, jedynie jako jej sympatyk - a to bylo za malo.... na "czlonka" i TW byle kogo nie brali..........:] Odpowiedz Link Zgłoś
karolina.swiecka Bardzo dobrze 14.10.06, 15:39 Należy się tym ludziom choć taki gest, ale rozumiem rozpacz postpezetpeerowców i nie wiem jak się odnajdą bez medalu. Odpowiedz Link Zgłoś
palekh Giertych: Medal dla nauczycieli, którzy nie wst.. 14.10.06, 15:47 porządek,prestiż,patriotyzm,prawda-to Giertych chce wprowadzić w szkołach.Czyli że dotychczas w szkołach jest bałagan i fałsz i obłuda.Bałagan zawdzięczamy giertychowi-patrz matury,fałsz będzie wprowadzony ustawowo-patrz teoria Darwina,obłuda gości na stałe w uśmiechniątej buzi tego wybitnego ministra.Jest i będzie zatem realizowana doktryna Kaczyńskigo co innego mówe co innego robię.Giertych najbardziej pasowałby do rodziny Adamsów,niechby tam zaprowadzał swój bałagano-porządek,fałszo-prawdę itd. Odpowiedz Link Zgłoś
yvesl Re: Giertych: Medal dla nauczycieli, którzy nie w 14.10.06, 15:49 palekh napisał: > porządek,prestiż,patriotyzm,prawda-to Giertych chce wprowadzić w szkołach.Czyli > > że dotychczas w szkołach jest bałagan i fałsz i obłuda.Bałagan zawdzięczamy > giertychowi-patrz matury,fałsz będzie wprowadzony ustawowo-patrz teoria > Darwina,obłuda gości na stałe w uśmiechniątej buzi tego wybitnego ministra.Jest > > i będzie zatem realizowana doktryna Kaczyńskigo co innego mówe co innego > robię.Giertych najbardziej pasowałby do rodziny Adamsów,niechby tam zaprowadzał > > swój bałagano-porządek,fałszo-prawdę itd. Miłośniczka wiatra...? Odpowiedz Link Zgłoś
palekh Re: Giertych: Medal dla nauczycieli, którzy nie w 14.10.06, 17:52 miłośniczka bacha i utrilla jak chocziesz niech budiet z małej litery. Odpowiedz Link Zgłoś
piss_on_pis miłośniku pinocheta i rydzyka-prozac to świetny 14.10.06, 19:00 wynalazek, Spróbuj. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 I jeszcze medal za coniedzielne przystępowanie 14.10.06, 15:47 do komunii (ale tylko u katolików!). Odpowiedz Link Zgłoś
yvesl Re: I jeszcze medal za coniedzielne przystępowani 14.10.06, 15:52 piwi77 napisał: > do komunii (ale tylko u katolików!). Wiesz za co dostawano wczesniej medale? Za noszenie czerwonej flagi na pochodzie i nauczaniu o wyższosci socjalizmu nad zgnilym zachodem oraz epatacji milości do stalina. Myślę,ze juz lepiej dawac za komunię... niz za deprawację młodziezy. Odpowiedz Link Zgłoś
aska951 Re: I jeszcze medal za coniedzielne przystępowani 14.10.06, 16:26 I co faszystowska mendo, może tak napiszesz coś ad vocem, zamiast pluc glisto na wszystkich? No to jak, dzieki komunie był Wojtyła biskupem ,- czy nie? A twoja mamusia nie wyskrobala cie dzięki czemu? A twoi pisdziaccy idole to nie potomkowie w pierwszym pokoleniu po komunie? Tatuś jarka i lesia to kto? Wal sie durniu, lub idź po egzorcyzmy do rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
piss_on_pis Re: I jeszcze medal za coniedzielne przystępowani 14.10.06, 19:18 ta menda nie umie odpowiadać, bo nie rozumie pytań. Na zebraniach giertychjugend uczą tylko sloganów, a na spotkaniach na zapleczu wiadomego radyja chłoptaś się tylko milcząco i posłusznie wypina, ewentualnie znika pod stołem. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: I jeszcze medal za coniedzielne przystępowani 14.10.06, 17:10 yvesl napisał: > Myślę,ze juz lepiej dawac za komunię... Myślę, że najlepiej dawać, tylko i wyłącznie, za dobrą pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
piss_on_pis dzisiaj czubeczku dostaje się oceny za udział w 14.10.06, 17:19 procesjach, rekolecjach i innych tego rodzaju gusłach, więc niczym się to nie różni, kleszy dupolizie. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Giertych: Medal dla nauczycieli, którzy nie w 14.10.06, 15:54 Za moje własne pieniądze szkoła stała się przechowalnią dla czerwonego terroru. Ja bym po prostu kazał lać tą hołotę żelaznym prętem po gołych nogach za promowanie homoseksualizmu, aborcji, antypolskości i mieszanie w głowach polskim dzieciom. Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: Giertych: Medal dla nauczycieli, którzy nie w 14.10.06, 16:06 To mówi syn kolaboranta Jaruzelskiego - hahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
piskoala Giertych: Medal dla nauczycieli, którzy nie w 14.10.06, 16:20 ustanawiam medal kryształowego G. dla idioty, który 1. urodził się, 2. chodził do szkoły, przeżył ją z IQ nie niższym niż 86 3. został ministrem w żondzie VI RP 4. i dalej nie widział z bliska żadnej książki ---- viva la koala de la IV RP: PiS/SO/PRL Odpowiedz Link Zgłoś
eon3 Opinia z zewnątrz 14.10.06, 16:22 Teraz wiemy dlaczego Platforma Obywatelska podczas rozmów z Prawem i Sprawiedliwością w celu zawiązania koalicji rządowej po ostatnich wyborach do parlamentu domagała się resortów siłowych. Aż za dobrze zdawano sobie sprawę, że jak znajdą się one w rękach PiS wcześniej czy później wyjdzie na jaw ponura PRAWDA o III Rzeczpospolitej i ludziach trzymających wówczas w swych rękach ster władzy. Z tej to przyczyny upadł w 1992 roku również rząd POLSKI premiera Jana Olszewskiego i różne antypolskie układy i układziki trzymały władzę do 2005 roku. Od roku Polską rządzi POLSKI rząd koalicyjny PiS-u. Nie oddał on resortów siłowych PO i dlatego wychodzą teraz na jaw wszystkie zbrodnie, łajdactwa i świństwa popełnione na Polsce i narodzie polskim przez ludzi III Rzeczpospolitej. Niejednemu lewakowi, mafiozie i złodziejowi grozi więzienie! Układy i układziki komuchów, postkomuchów, wałęsiarzy, postudeków i innych łotrów robią wszystko aby ponownie obalić rządy POLAKÓW. Jednak teraz im się to nie uda! A jeśli udało by się, to władza przez nich sprawowana stała by się dla nich samych drogą ciernistą. Minęły bowiem dla tych łobuzów bezpowrotnie czasy „hulaj duszo, piekła nie ma”, chociażby dlatego, że na straży spraw polskich będzie stał przez najbliższe cztery lata prezydent Lech Kaczyński. Sytuacja w Polsce może być bardziej poważna od tej, jaka jest w tej chwili na Węgrzech. Może polać się krew. I powinna, gdyby zaistniała ku temu potrzeba. Słuszność jest na pewno po stronie obecnego rządu polskiego, który chce likwidacji mafijnych układów i układzików i wszechwładnej korupcji. Polska jest członkiem Wspólnoty Europejskiej, w której podstawową zasadą jest demokracja, a przez to samo walka z korupcją. Dlatego premier Jarosław Kaczyński czy prezydent Lech Kaczyński powinien zwołać konferencję prasową dla dziennikarzy zagranicznych akredytowanych w Polsce i wysłać do Brukseli wysłannika, który wyjaśnił by przyczyny obecnego kryzysu politycznego w Polsce; który wyjaśniłby tam, że w Polsce toczy się obecnie walka z postkomuną, mafijnymi układami i korupcją. I że tę walkę MUSI wygrać naród polski w imię DEMOKRACJI. Polska powinna się domagać moralnego poparcia dla tej walki ze strony Brukseli. Wszakże, jak już wspomniałem, DEMOKRATYCZNA, a nie lewacko-mafijno- złodziejska Polska, leży w interesie samej Unii Europejskiej. Marian Kałuski, Australia Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: eon3 14.10.06, 16:56 Dzieki za umieszczenie opinii Kaluskiego, ktora doskonale oddaje rzeczywistosc. Zgadzam sie z twierdzeniem, ze Kaczory powinny wiecej walczyc o przychylna opinie na arenie miedzynarodowej. Z drugiej jednak strony obawiam sie, ze postkomunistyczne sprzedajne polskie mafie sa blizsze euroliberalom niz prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
1utek Re: Opinia z zewnątrz 14.10.06, 20:35 eon3 napisał: > Teraz wiemy dlaczego Platforma Obywatelska podczas rozmów z Prawem i > Sprawiedliwością w celu zawiązania koalicji rządowej po ostatnich wyborach do > parlamentu domagała się resortów siłowych. Teraz wiemy, dlaczego Platforma Obywatelska nie mogła dostać żadnego z resortów siłowych. Potrzebny był rok na oczyszczenie materiałów z informacji kompromitujących działaczy tworzących współczesny rząd. Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Re: Opinia z zewnątrz 15.10.06, 11:05 oczywiscie ze tak - teczki na Kaczynskiego sie znalazly ale oczyszczone, ale juz na pozostalych cwaniakow z lewicowego PiS udalo sie wyczyscic papiery. Odpowiedz Link Zgłoś
aja74 Re: Opinia z zewnątrz 14.10.06, 21:47 Czytam to i az mam chec ... niewazne... Jezeli celem Kaczynskiego jest ciagla walka o prawde to ja te prawde mam w dupie i nich on cobie te praawde w buty wsadzi jak sie sloma skonczy. Ja chce zyc w normalnej Polsce gdzie ceni sie dobro kazdego czlowieka gdzie sie na to dobro pracuje a nie ciagle wywleka afere za afera, samemu sie przy korycie jak swinia zachowuje. Kiedy nadejdzie czas dobrobytu w Polsce? Kiedy spora czesc tych co pracuje przestanie utrzymywac tych co nie pracuja zalatwiaja sobie lewe papiery zaswiadczenia ciagne bazrobotne renty i inne dodatki. Mam dosc utrzymywania takich ludzi w imie PIS bo qr.. mac nie bede na takich pacowal Chce zyc w normalnej Polsce czy to tak wiele. Precz z komuna ale tez precz z lapami od moich ciezko zarobionych pieniedzy. AJA Odpowiedz Link Zgłoś
robaczku Re: Opinia z zewnątrz 15.10.06, 16:19 Jeśli mieszka Pan w Australii, to niech Pan w ogóle nie zabiera głosu w sprawie tego co się tutaj dzieje. Podejrzewam że całą wiedzę czerpie Pan z wiadomości Radia Maryja a które dla Polski jest bardzo szkodliwe, bo propaguje wiedzę wybiórczo,tumaniąc ludzi jak typowa sekta. Dopiero mieszkając w Polsce można to ocenić. Oglądając dzisiaj w telewizji program o szafie Lesiaka można było dużo dowiedzieć się na temat PC Kacyńskich, jego powiązań i przyjmowaniu dużych wpłat na konto PC w zamian za korzystne przyznawanie licencji co doprowadziło do początków powstania mafii paliwowej. Dlaczego utajniono tak dużo fragmentów na temat tej partii?? Poza tym pisze Pan o rządzie Olszewskiego że był wspaniały, to znaczy że nie wie Pan, że Ten wspaniały rząd i ludzie tacy jak Maciarewicz, Kaczyńscy, Parys i inni, chcieli obalić siłą prezydenta Lecha Wałęsę, a teraz się dziwią że ich ingwilowano! Ja się pytam co da, takie wyciąganie dawnych spraw!!! To było i nie wróci. Trzeba przejść nad tym do porządku dziennego, niech historycy wyciągają to na światło dzienne, piszą o tym, i pokazują to zło. Bo inaczej jak będzie takie nasze polskie bagienko to będą sie tworzyły nowe układy, nowe korupcje, ale tym razem PISOWSKIE!!! I chyba o to chodzi naszemu nieudolnemu prezydentowi i premierowi. I niech się Pan nie martwi o to że P0 sie bała Prawdy, bo jak P0 dojdzie do władzy to właśnie wtedy będą odtajnione te dokumenty co teraz są utajniane, a które pogrążą Panów K raz na zawsze!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
yvesl Re: Giertych: Medal dla nauczycieli, którzy nie w 14.10.06, 16:31 piskoala napisał: > > ustanawiam medal kryształowego G. dla idioty, który > 1. urodził się, > 2. chodził do szkoły, przeżył ją z IQ nie niższym niż 86 > 3. został ministrem w żondzie VI RP > 4. i dalej nie widział z bliska żadnej książki > > > ---- > viva la koala de la IV RP: PiS/SO/PRL Piszac z takimi bykami, piszesz chyba o sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
valhala Re: Giertych: Medal dla nauczycieli, którzy nie w 14.10.06, 16:22 Moja żona w 1989 kiedu upadała komuna zdała maturę. Parę dobrych lat póżniej wstąpiła do ZNP bo daja tam jakies paczki na święta itp. Według Pana Giertycha to Ona jest czerwona ? Dzisiaj złoje jej dupe, bo nie wiedziałem że mam w domu członka "układu" jakiejś wyimaginowanej "szarej sieci". Facet który ledwo dostał się do sejmu z niewielką grupą swoich wyznawców. Od kilkunast miesięcy wg sondaży wogóle nie dostałby się do sejmu. Ale w naszym kraju jest Wicepremierem Rządu. Ale Oni odejdą i nikt nie będzie o nich pamiętał, ani nawet mówił bo nie wspomina się o bąku puszczonym przy okazji imprezy rodzinnej. Co najwyżej patrzy się na takiego delikwenta z odrazą. Ale się o nim nie mówi. "...Czasami sie tylko wspomni skończył się..." Odpowiedz Link Zgłoś
eon3 Paczki są ważne 14.10.06, 16:24 ale powinieneś wiedzieć że ZNP politycznie stanowiło przybudówkę tch złodzieji z SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
robaczku Re: Giertych: Medal dla nauczycieli, którzy nie w 15.10.06, 16:44 Wie Pan co, mój syn rok 77, obenie jest nauczycielem i pracuje w szkole też się niedawno zapisał do ZNP, bo jest demokratą i mu lata, czy to jest jakiś pzpr-owski związek. Ale w szkole dyrektor jest o poglądach lpr. Więc już synowi w tym roku szkolnym odjął godzin, a koledze syna też z ZNP w ogóle nie dał godzin, więc on już pożegnał się ze szkołą. Tak że w następnym roku syn jest prawie pewny że też przestanie tam pracować. Do tego atmosfera jaka wytworzyła się w gronie pedagogicznym jest nie do zniesienia, a syn niechcąco się dowiedział że Ci inni należa do związku solidarnościowego no i z tego wychodzi że jest czarną owcą. Przecież to jest chore, do czego doprowadził rząd pisowców razem z Giertychem, że nie można ze swoimi odmiennymi poglądami normalnie funkcjonować w społeczeństwie i pracować jako nauczyciel. I nie ma się co dziwić, że tylu młodych wyjeżdża za granicę, bo nie mogą znieść naszego zaściankowego myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
robaczku Re: Giertych: Medal dla nauczycieli, którzy nie w 15.10.06, 16:56 To że napisałam prawdę w poprzednim poście, że syn jako członek ZNP ma kłopoty, TO ZA TO, TEN WPIS ZOSTAł USUNIETY !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko27 Giertych: Medal dla nauczycieli, którzy nie wst.. 14.10.06, 16:23 Arogancja i buta tego Waleta Żołędnego nie ma granic. Po co obiecuje skoro nie wie jeszcze czy w ptzyszłym roku będzie tym, kim jest teraz? Populista o niezwykle prostej konstrukcji umysłu. Wyrośniety bobas, który chce pouczać. Dla zaspokojenia egoistycznych mrzonek, gwiazdorstwa i tzrymania sie koryta oraz pogłebiania dna. Odpowiedz Link Zgłoś
eon3 Re: Giertych: Medal dla nauczycieli, którzy nie w 14.10.06, 16:27 Z twojej wypowiedzi nie wynika żaden argument poza zbiorem inwektyw. Odpowiedz Link Zgłoś
achodorowski Re: Giertych: Medal dla nauczycieli, którzy nie w 14.10.06, 16:35 Hmm, a ja znam nauczycieli, którzy byli w PZPR (musieli w niej być), a są lub byli genialnymi nauczycielami, co to ma znaczyc, co to za segregacja, nie byłes w partii, jestes OK, nie wazne czy był dobry czy tez nie?! Romanie (Tu-Manie), miej ty troche wstydu i odejdz, zostaw to, bo inaczej zeszmacisz się człowieku do końca. Droga pani żono Romana ! Współczuję pani i rozumiem depresje i frustrację zyciową. Jest mi pani bardzo żal. Odpowiedz Link Zgłoś