Dodaj do ulubionych

Łódź: w liceum nie ma miejsca dla ewolucji

• wacek44 Bicie piany o Darwina 19.10.06, 10:37
      Ten rysunek nie jest niestety uzasadniony a teoria Darwina ma niestety luki
      jesli chodzi o ewolucję człowieka. Jak mówimy o naukowym podejściu to może do
      końca naukowo ? Bez pismackiego zadęcia ani też złośliwości pod adresem
      nielubianej przez media władzy ? Władza nie zajmuje się teoriami naukowymi
      bardziej od dziennikarzy. A uczniowie powinni sie przede wzystkim uczyć a nie
      wypowiadać w mediach
      • jjjnjankowski Re: Bicie piany o Darwina 20.10.06, 06:14
        teoria darwina ma same luki
        TYLKO
        od teorii darwina minelo 150 lat i ma ona tylko znaczenie historyczne
        zas sama ewolucja jest obecnie oczywista
        teoria kopernika jest tez zabytkiem nauki co nie zmienia faktu ze ziemia krazy wokol slonca (mniej wiecej)
    • qc Kopernik nie byl prawdziwympolakiem 19.10.06, 10:39
      dlatego budowa 4RP bedzie kompletna dopiero gdy Ziemie sie postawi w
      stacjonarnym centrum a bezbozny UKLAD heliocentryczny sie obali.
    • blindlemon Śmolitycy z LPRu na pewno pochodzą od małp,a... 19.10.06, 10:42
      ...zaryzykowałbym stwierdzenie,że tylko jedna para chromosomów różni ich od
      rzodkiewek...Cóż, nie pozostaje mi nic innego jak polecić wszystkim książkę
      "Kantyczka dla Leibowitza" i czekać na rozwój wypadków.
    • 220volt Łódź: w liceum nie ma miejsca dla ewolucji 19.10.06, 10:46
      Przepraszam, chciałem zapytać, czy mogę nadal uczyć, że Ziemia jest okrągła? Być może przegapiłem jakąś wypowiedź pana Giertycha albo Orzechowskiego, a nie chciałbym wylecieć z pracy... Zaznaczam, że przeczytałem w tym celu całe Pismo Święte, ale tam brak wyraźnych wytycznych.

Nauczyciel geografii.
      • qc Zrobisz co ci kaza? 19.10.06, 10:48
        ?
        • musiszsiezalogowac1 ??????? 19.10.06, 10:52
          Za czesto ostatnio sie zastanawiam,czy to co sie dzieje,dzieje sie naprawde.Juz
          jestem chory,czy to dopiero poczatki jakiegos skrzywienia umyslu ????

Nawet bestia ma skropuly.Ja ich nie mam,wiec nie jestem bestia.
      • petrucchio Hipoteza okrągłej ziemi 19.10.06, 11:11
        > Przepraszam, chciałem zapytać, czy mogę nadal uczyć, że Ziemia jest okrągła? By
        > ć może przegapiłem jakąś wypowiedź pana Giertycha albo Orzechowskiego, a nie ch
        > ciałbym wylecieć z pracy... Zaznaczam, że przeczytałem w tym celu całe Pismo Św
        > ięte, ale tam brak wyraźnych wytycznych.

Można o tym wspomnieć na lekcjach, ale koniecznie dodając, że są też inne punkty
        widzenia i że być może Ziemia jest prostokątnym plackiem przykrytym kryształowym
        kloszem barwy niebieskiej. W środku prostokąta znajduje się Raj ziemski, gdzieś
        nieopodal Jerozolima, a po obwodzie opływa ziemię wielka słona rzeka zwana
        Oceanem. Gdyby zagrakło czasu, o kulistości można nie wspominać. Aha, i lepiej
        nie stawiać globusa na widocznym miejscu w pracowni. To mogłoby wyglądać na
        prowokację.
    • xnonorx Wypiszmy wyczyny ekip rządzących.... 19.10.06, 10:50
      Problem polega na tym, że gdy rano czytam gazety czy słucham dziennika, to mam
      nieprzyjemne wrażenie, że się nie obudziłem:
      - "przyjęty wyrzucony" Lepper jest wicemarszałkiem?
      - Kursy dla nauczycieli "jak rozpoznać opętanego ucznia" ?!
      - nie ma ewolucji, bo bog stworzył ten cały cyrk za jednym zamachem?!
      - otwarto jakieś szafy, coś w nich jest, ktoś się boi - kompletne zero informacji,
      - Beger robi nagrania - są jednoczesne procesy są że "korumpowała" i "ją
      korumpowali", a nikt nie wspomina o gwałcie na sekretarce PISU, o którym też
      była mowa na taśmach,
      Jeśli ktoś ma ochotę dalej pociągnąć liste "paranoi" to bardzo proszę, bo ja się
      zaczynam zastanawiać nad pozwem o nisczenie mojej psychiki i uraz psychiczny
      spowodowany niepospolitym idiotyzmem rządzących.
      • 77qwerty Re: Wypiszmy wyczyny ekip rządzących.... 19.10.06, 10:55
        dyrektor jest chamem, gburem warchołem
        a gdyby to była dyrektorka
        to jak napisać ?
        • xnonorx Re: Wypiszmy wyczyny ekip rządzących.... 19.10.06, 11:03
          Proponuję nazewnicwo angielskie - nie trzeba się martwić rodzajami męskimi czy
          żeńskimi, i tak: pan Andrzej L..er - ANDI WARHOL;), jak i może być jakaś pani
          WARHOL - w ten sposób zostaną pięknie zgrupowani przydomkiem.
      • z2006 Re: Wypiszmy wyczyny ekip rządzących.... 21.10.06, 11:08
        Imie Boża piszemy dużą literą.
    • wd_07 Re:płk.Lesiak zajmował się oszołomami-Orzechowski 19.10.06, 10:52
      Powstaje nowy gatunek człowieka - homo idiotus
    • piotrtarasiuk Potomek czlowieka - Homo Giertychus - to brzmi ... 19.10.06, 10:55
      dumnie!
    • piss_on_pis Kreacjonizmu mogą na katechezie nauczać. Od 19.10.06, 10:56
      biologii im wara. Niedługo zaczną mówić że nie ma fizyki tylko prawa boskie.
    • polakmoronslayer Re: Łódź: w liceum nie ma miejsca dla ewolucji 19.10.06, 10:57
      Ciemnota wraca do tego kraju wielkimi krokami.
      Dlaczego ktos kto powinien zyc w Sredniowieczu narzuca swoje dyletanctwo
      wspolczesnym?
    • morda11 Łódź: w liceum nie ma miejsca dla ewolucji 19.10.06, 10:59
      To są totalnie stuknięci faceci. Wstyd i hańba, dzieci się z was śmieją!
    • tango9 Łódź: w liceum nie ma miejsca dla ewolucji 19.10.06, 11:02
      Co ma wiara z darwinizmem? Darwin był człowiekiem wierzącym o wybitnej
      inteligencji. Czego nie można przypisać Maciejowi Giertychowi. Całe szczęście,
      że w seminariach duchownych nie wyprowadzono nauki św. Augustyna,
      najwybitniejszego filozofa i teologa chrześcijańskiego obok św. Tomasza z
      Akwinu. A ten już wtedy, tyle wieków przed Darwinem mówił, że świat jest w
      ciągłym rozwoju i tak jak z małego nasienia dębu powstaje wielkie drzewo.
      Ciekawe, gdzie ten wiceminister kończył teologię. Podejrzewam, że to jakiś były
      kleryk, którego wylali z seminarium za nieuctwo, pedałostwo lub inne
      mankamenty. Z tego, co mówią Giertychowie i ich wiceminister to z nich tacy
      teologowie, jak ze mnie Hari Kriszna.
      • lubicz Re: Łódź: w liceum nie ma miejsca dla ewolucji 19.10.06, 11:25
        Czytałem w ubiegłym tygodniu w prasie, że amerykańcy uczeni, dzięki badanim DNA
        neandertalczyka udowodnili, że nie był on naszym przodkiem, tylko
        przedstawicielem linii równoległej do naszej. Czy napewno teorie Darwina
        powinnismy przyjmowac jako dogmat? I czy czasem nie wyłacznie u nas (bo jak
        widać napewno nie w Ameryce) taka postawa jest "naukowa"? Dla mnie teoria
        Darwnina nie kłóci się wcale z Boskim dziełem stworzenia, więc nie światopogląd
        powoduje moje watpliwosci. A na marginesie, do poprzedniego tekstu. Nie mozna
        swojego zdania wyrażac w sposób kulturalny? Nie uczyli w domu, nie uczyli w
        szkole, nie uczyli na lekcjach religii?
        • petrucchio Re: Łódź: w liceum nie ma miejsca dla ewolucji 19.10.06, 11:36
          lubicz napisał(a):

> Czytałem w ubiegłym tygodniu w prasie, że amerykańcy uczeni, dzięki badanim
          > DNA neandertalczyka udowodnili, że nie był on naszym przodkiem, tylko
          > przedstawicielem linii równoległej do naszej.

To akurat od dawna wiadomo. Ewolucja hominidów to nie linia prosta, ale mocno
          porozgałęziane drzewo.

> Czy napewno teorie Darwina powinnismy przyjmowac jako dogmat?

Oczywiście że nie. Paradygmat naukowy, oparty na dobrze ugruntowanej i
          dotychczas nie obalonej teorii, nie jest dogmatem. Teoretycznie mogą go obalić
          nowe fakty empiryczne, ale ewolucjonizm jak dotąd oparł się próbom weryfikacji.
          Oczywiście współczesny (neo)darwinizm to nie to samo, co oryginalne hipotezy
          Darwina, które powstały przed odkryciem genów, przed postępami paleontologii
          itp. Te wszystkie odkrycia wpłynęły na kształt teorii, ale zasadnicze założenia
          teorii ewolucji, sformułowane przez Darwina, z grubsza zachowują swoją wartość
          naukową.

> I czy czasem nie wyłacznie u nas (bo jak
          > widać napewno nie w Ameryce) taka postawa jest "naukowa"?

Kreacjoniści są w USA wpływową siłą i robią dużo hałasu medialnego, ale na
          szczęście biologia na uniwersytetach amerykańskich to nie to samo, co domorośli
          myśliciele z "the Bible Belt".
        • jjjnjankowski Re: Łódź: w liceum nie ma miejsca dla ewolucji 20.10.06, 06:32
          > Czytałem w ubiegłym tygodniu w prasie, że amerykańcy uczeni, dzięki badanim DNA
          >
          > neandertalczyka udowodnili, że nie był on naszym przodkiem, tylko
          > przedstawicielem linii równoległej do naszej. Czy napewno teorie Darwina
          > powinnismy przyjmowac jako dogmat?

kpisz czy o droge pytasz?
          zeby neandertalczyk mogl byc rownolegla linia musi byc ewolucja bo inaczej rownolegla linia jest pojeciem pustym
          ewolucja mowi o ewolucji a nie o tym ze neandertalczyk byl przodkiem czlowieka wspolczesnego
      • jjjnjankowski Re: Łódź: w liceum nie ma miejsca dla ewolucji 20.10.06, 06:16
        harikriszna tez sa przeciwko ewolucji
    • akademik2003 Łódź: w liceum nie ma miejsca dla ewolucji 19.10.06, 11:14
      "Niech się wstydzi ten co robi - nie ten co widzi"
      ale ręce opadają zupełnie :-[
    • mjetker studia medycyny lub biologii 19.10.06, 11:25
      czy ktorys z uczniow tego lo zastanawial sie kiedykolwiek czy nie zechcialby
      studiowac medycyny lub biologii? ciekawe co by powiedzial na egzaminie wstepnym
      np na jagielonke albo akademie medyczna? nie mowie juz o studiach za granica np
      oxford lub sorbona.
      • biedronka24 powiedzialby ze ewolucjonisci rosyjscy 19.10.06, 11:29
        przed wiekami wlasnie tak przedstawiali swoja wersje teorii ewolucji jak na
        zalaczonym przez niedouczonego aferzyste dziennikarskiego plakaciku:)))))

a zebra wyciagala szyje i stala sie zyrafa :)))))))))))))))
    • neo1113 Łódź: w liceum nie ma miejsca dla ewolucji 19.10.06, 11:26
      Jak widać teoria Darwina może działać także wstecz. Jedni się z małby
      rozwijają, inni ..... ( skrót myślowy )
      • bronimir Re: Łódź: w liceum nie ma miejsca dla ewolucji 19.10.06, 11:40
        neo1113 napisała:

> Jak widać teoria Darwina może działać także wstecz. Jedni się z małby
        > rozwijają, inni ..... ( skrót myślowy )

Myślisz, że od żyda? Gertych, Orzechowski?
    • neo1113 Łódź: w liceum nie ma miejsca dla ewolucji 19.10.06, 11:30
      Osobiście nie zgadzam się z pochodnymi funkcji w matematyce, że już o całkach
      nie wspomnę.
      To jest tak abstrakcyjna teoria, że pewnie nie udowodniona. Na pewno to
      wymyślił jakiś gej.
      Wycofać z programu koniecznie !
      • biedronka24 a zebra wyciagala szyje i stala sie zyrafa :)))))) 19.10.06, 11:31
        na pewno - to nie masz pojecia ani o biologii ani o wielu wymiarach przestrzeni
        matematycznej. A we wspolczesnej biologii to taka wiedza bardzo sie przydaje...
        Niestety niedostepna dla czytaczy papki dla wyksztalciuchow :))))))
        • piss_on_pis wymyśl coś nowego, ta zebra jest już nudna 19.10.06, 11:40
          nie mówiąc o tym, że nawet nie jest śmieszna.
          • biedronka24 ona tu byla pierwsza - z odczytywaniem czasu 19.10.06, 11:52
            tez masz klopoty? :)))))

Smieszni jestescie do szpiku kosci..
            Koniecznie jeszcze usuncie zdjecie tej cudownej pomocy naukowej...

A elektron krecil sie i krecil wokol jadra :))))))))))
        • terence Re: a zebra wyciagala szyje i stala sie zyrafa :) 19.10.06, 11:58
          prazebra (jakiś koniowaty jedno a może dwu kopytny) miała problem z dosięganiem
          do liści drzew gdyż zaczynało brakować roślinności a pozostałe drzewa się
          "wycfaniły" i ciężko było dosięgnąć, oczywiście trwało to długo i poległao na
          tym że przezywały osobniki z dłuższą niż u innych szyją, i tak po setkach
          tysięcy lat mamy żyrafe... w skrócie opisując, jest to proste jak drut jeśli się
          rozumie genetykę i budowe zwierząt
          ewolucja jest powolna ale konsekwentna, trwa długo ale jakie znaczenie miał czas
          skoro nas (Ciebie) nie było...
          co ciekawe dzięki bioinżynierii i genetyce już niedługo będziemy ponad ewolucją,
          To Człowiek będzie tworzył ewolucje!
          Oczywiście tak jak ze wszystkim będzie mógł budować i czynić dobro dla innych i
          dla Ziemi albo będzie mógł wykorzystywać to do destrukcyjnych celów. Młotkiem
          można wbić gwóźdź a można także kogoś zabić. I tak samo z bioinzynierią.
          • biedronka24 gratuluje bananku w 50% :))))))) 19.10.06, 12:14
            ale nie do konca ci sie udalo....

Chcialas napisac teorie o spadaniu kanapek zawsze na strone masla ale nie wyszlo
            :))))))))
            • terence Re: gratuluje bananku w 50% :))))))) 19.10.06, 12:26
              te biedronka, to weź poczytaj troche książek o ewolucji i o genetyce, tak to się
              dzieje (działo) w skrócie (do tego dochodzą mutacje genów, przydatne się
              utrwalają, nieprzydatne są eliminowane przez śmierć osobnika, odizolowanie
              populacji itp czynniki), ja sobie tego nie wymyśliłem
              to że Ty biedrona nier kumasz ewolucji to już nie moja wina!
              ja może nie znam się bardzo na ekonomii i innych dziedzinach ale uwierz ze na
              biologii to się akurat troche znam
              a u nas wszyscy na wszystkim rozumiem się znają i wiceminister edukcji mówi mi
              że ewolucja to scince fiction! zgroza! to może ja przez tyle lat żyłem w
              błedzie... chyba jednak nie... nie wszyscy muszą się znać na wszystkim

• terence Re: gratuluje bananku w 50% :))))))) 19.10.06, 12:36
                no bo wiadomo że na tych uniwersytetach to samych bzdur uczą! I do tego sam
                element wywrotowy się tam gromadzi! Zamknąć uniwersytety! Przecież nie są nam do
                niczego potrzebne skoro tam same kłamstwa!
                • biedronka24 ´te´ to takie pozdrowienie ´scince fiction´?:) 19.10.06, 12:48
                  Bo since I´ve graduated podobnego poziomu wypowiedzi nie udalo mi sie spotkac
                  poza GW:)))))))

Wybierz sie na uniwerystet i naucz biologii. Bo do jakiejkolwiek wiedzy a nawet
                  checi jej zdobywania ci daleko. Pewnie dlatego ze zbyt duzo GW czytasz:))))))

Czytales o autyzmie? :))))
                  No to pa- bo mam co robic.
                  • terence Re: ´te´ to takie pozdrowienie ´scince fiction´?: 19.10.06, 12:57
                    już tam jestem... a Tobie radze otworzyć swój umysł bardziej i uwierzyć że nie
                    musisz znać się na wszystkim... rozumiem że Ty znasz się lepiej na ewolucji
                    bilogii genetyce ode mnie, no cóż ... tak wiem co to jest autyzm...a wiesz co
                    znaczy stwierdzenie "tylko krowa nie zmienia zdania", chociaż niektórzy nawet
                    jak świci Słońce to powiedzą że jest ciemno kiedy im to pasuje...
                    to nic nie boli więc wyrwij się z mentalnej niewoli
        • warsawyak którą to zebrę nazywamy okapi 19.10.06, 12:35
          Ale o takich "s-tworach" to się biedronkom nawet nie śniło.

Takie zwierzę nie istnieje!
    • bronimir Chrześcijaństwo jest jedną z religii, 19.10.06, 11:36
      wcale nie najliczniejszą. Wiele razy dało już dowód, że w sprawach nauki omylną.
      Ewolucja jest jak natura, wszechogarniająca. Żaden facet w kiecce czy bez, tego
      nie zmieni.
      • terence Re: Chrześcijaństwo jest jedną z religii, 19.10.06, 11:48
        dokładnie, to że kiedyś wielu wierzyło że Ziemia jest płaska tez się nie
        sprawdziło, tak samo jest z ewolucją, to ze wielu wolałoby żeby jej nie było
        tylko żeby było jak sobie wierzą to nie znaczy że jej nie ma
        praw wszechświata nie da się zminić co najwyżej można je wykorzystywać...
        to pokazuje jacy zacofańcy i cisnomyśleniowcy są w LPR, horyzonty wąskie myśl
        żadna nie płynie, komuna mentalna
      • z2006 Re: Chrześcijaństwo jest jedną z religii, 21.10.06, 11:13
        bronimir napisał:

> Żaden facet w kiecce
        Nie należy pisać tak pogadliwie o księżach.
    • oakpark Homo homo a nie Homo sapiens 19.10.06, 11:40
      ...Jakby Linneusz znal Orzechowskiego to by zastosowal swe zasady systematyki
      takze do glownego gatunku czlowiekowatych..... Boze Wszechmogacy - co za buc!

...nie Linneusz oczywiscie.... 8^)
    • travel_wawa Żeby wpółcześnie kwestionować teorie ewolucji 19.10.06, 11:50
      ...trzeba być chorym psychicznie człowiekiem.

Zdobyczą współczesnej cywilizacji jest AUTONOMIA Nauki względem świata polityki
      tudzież Religii.

To, co prezentuje pan Orzechowski, pan Giertych (senior) itp to powrót do
      praktyk sredniowiecznej inkwizycji.

Na arenie europejskiej i światowej to kompromitacja.
    • nms5 Re: Łódź: w liceum nie ma miejsca dla ewolucji 19.10.06, 11:51
      Przypomina mi to sytuacje, gdy jako prowadzaca zajecia na angielskim uniwersytecie z przyszlymi nauczycielami jez. angielskiego z Arabii Saudyjskiej, oparlam temat dot. metodyki na tekscie opisujacym loty kosmiczne. Studenci odmowili czytania takich "herezji". Dowiedzialam sie wtedy, ze Koran mowi o istnieniu 7-miu nieb a ta prawda wyklucza bzdury o podrozach kosmicznych. Studenci zglosili to do szefa wydzialu,po konsultacjach z pozostalymi wykladowcami bylismy zmuszeni uwzglednic "wrazliwosc ktora sprawily roznice kulturowe". Zbyt cenni byli dla nas placacy uniwersytetowi grube pieniadze arabscy studenci, zeby podejmowac walke o uswiadomianie ich.
      Czy i nasi nauczyciele nie odwaza sie porwac na wszechwiedzacych panow Giertychow? Doczekalismy sie... Ale nie watpie, ze przemowi znana w srodowisku odwaga nauczycieli ktorzy maja doswiadczenie w walce z komunistyczna cenzura. Wyglada na to, ze niedlugo znajda sie pewnie bohaterowie prowadzacy zajecia na tajnych kompletach. Jakby co, to choc malo znam sie na tej dziedzinie nauki, sama chetnie ukoncze kursy przekwalifikujace i przylacze sie do gloszacych prawde. Udostepnie rowniez swoje mieszkanie. Adres podam po przekazaniu hasla. Odzew znam.
      • terence Re: Łódź: w liceum nie ma miejsca dla ewolucji 19.10.06, 12:10
        do tego doprowadza fanatyzm religijny
        fanatykowi jak się pokaże okrągłe to jeśli mu to nie będzie pasowało powie że to
        kwadrat
        www.racjonalista.pl/kk.php/s,239
        Bardzo roztropnie jest wątpić... i należy dyskutować o ewolucji, podważać ją ale
        na forum naukowym a nie jak się jest wiceministrem edukacji! Urząd powinien do
        czegoś zobowiązywać! Do odpowiedzialności za słowa, do nieośmieszania kraju (Jak
        stary Giertych), chodzxi o konsekwencje tego co się mówi na pewnych
        stanowiskach. Prywatnie to pan Orzechowski może sobie wierzyć w zielone
        jaszczurki z kosmosu rzadzące Ziemią ale niech nie wpieprza się w edukacje z tym!
      • jjjnjankowski Re: Łódź: w liceum nie ma miejsca dla ewolucji 20.10.06, 06:27
        dlatego saudyjczycy mimo nakladow tez nie dostaja nobli
    • outsi Łódź: w liceum nie ma miejsca dla ewolucji 19.10.06, 11:51
      Jestem autentycznie przerażony ...
      My się cofamy do średniowiecza.
    • jura05 Łódź: w liceum nie ma miejsca dla ewolucji 19.10.06, 11:51
      co to za debile , przykłady antyewolucji ?
      • biedronka24 Sabath 19.10.06, 11:57
        bo nie ma czegos takiego jak ewolucjonizm. Jest po prostu teoria ewolucji na
        ktorej poparcie sa dowody naukowe. Nie wszystkie te dowody znal Darwin.
        A nieudacznikow w nauce nikomu nie trzeba...
        Ale SLDowcy z GW uwazaja ze teorie naukowe buduje sie w prasie brukowej:)))))
        Kazdy ma prawo do swoich pogladow i ich obrony. Ale nie w jedynie slusznej GW od
        plakatow z zebrami wyciagajacymi szyje....
        • terence Re: Sabath 19.10.06, 12:15
          Każdy ma prawo do swoich poglądów ale prywatnie! A jak się jest wiceministrem
          edukacji to się nie powinno paplać co ślina na jęzor przyniesie i co mu się
          wydaje albo w co wierzy. W końcu nie musi znać się na wszystkim (kłania się
          troche pokory, ale u nas wszyscy a szczególnie politycy to alfy i omegi znają
          się na wszystkim). Nie powiedział tego jao osoba prywatna ale wiceminister i to
          edukacji! A stary Roman ośmiesza nas na świecie w Brukseli tymi swoimi
          dyskusjami o ewolucji. Ideologia u nich przed myśleniem o konsekwencjach i dobru
          Polski.
          • biedronka24 prywatnie w prasie :))))))) 19.10.06, 12:22
            albo w Sejmie jak Szmajdzinski....
            I to w tej chwalacej sie nakladami....

Nu, nu.. Cos problemy z pojeciem co to jest rowny dostep do tych praw :)))))
            I nie po raz pierwszy w tym populistycznym w tresci acz aspirujacym do grup
            docelowych szmatlawcu :)
            • terence Re: prywatnie w prasie :))))))) 19.10.06, 12:32
              A Zieliński a Cwiriński a Płomykowski... dyskutujemy o konkretnym temacie czy
              skaczemy i unikamy bo prawda w oczy kole
              nie wiem o co chodzi "jak Szmajdziński"
              Najgorsza jest dyskusja z daltonistą o kolorach, nie dość że ma papiery na to
              (od lekarza) to jeszcze będzie ci wiercił dziure w brzuchu że przecież węgiel
              czarny jest...
              • biedronka24 jezeli o temacie to dyskusja jest o nieudanej 19.10.06, 12:42
                pomocy naukowej.. Burzliwa oczywiscie bo sa obroncy edukacji w postaci filmow
                rysunkowych nienajlepszej jakosci a zwlaszcza nienajlepszych merytorycznie.
                Widze ze prawda kole a zwlaszcza gdy sie ma inne- jedynie sluszne dyrektywy
                napedzania tej dyskusji :)))))
                • terence Re: jezeli o temacie to dyskusja jest o nieudanej 19.10.06, 13:06
                  ale czy ja się trzymam jedynie słusznych poglądów?? ja tylko twierdze że
                  ewolucja ma miejsce... i tyle
                  no i twierdze jeszcze ze słowa wiceministra edukcji to skandal a Giertych
                  ośmieszył nasz kraj
                  a według Ciebie tolerancja zagraża ludzkości czy raczej może jej brak?
                  • terence Re: jezeli o temacie to dyskusja jest o nieudanej 19.10.06, 13:11
                    tolerancja według pana wiceminstra Orzechowskiego jest be i zagraża
                    ludzkości...(czy wedłu ministra największymi zwolennikami tolerancji i
                    poszanowania odmienności byli: Hitler Stalin Pinochet Mao Li Peng Kim Dzong Il?)
                    a to że twierdze że ewolucja ma miejsce w przyrodzie nie opieram na swoich
                    wierzeniach tylko na dowodach , niech kreacjoniści obala te twierdzenia i
                    postawią swoje naukowe to ja te zdanie z chęcią zmienie
    • gdkj Trzeba uporządkować polską myśl naukową! 19.10.06, 11:54
      I to stanowczo. Jak wiemy Ziemia jest pępkiem wszechświta ,płaska oparta na
      wielkim Żółwiu podtrzymywanym przez Tytanów. I nie wolno się z tego śmiać tylko
      trzeba pisać wielkimi literami bo jeszcze Szacowni Tytani się zdenerwują i
      puszczą żółwia a ten zacznie chodzić. Np. dookoła słońca. Oj dopiero by się stało!
      Przed ministrem Orzechowskim cała masa roboty.
      pozdrawiam.
      • terence Re: Trzeba uporządkować polską myśl naukową! 19.10.06, 12:18
        Nie nie! Ziemia jest płaska w kształcie dysku, który jest na osadzony na
        słoniach (cztrech bodajże) które stoją na wielkim żółwiu (zwanym A`tuin) który
        płunie ptrzez kosmos.
        W każdej książce Pratchetta tak jest napisane... :)
    • maureen2 Łódź: w liceum nie ma miejsca dla ewolucji 19.10.06, 11:54
      nie można okaleczać młodych ludzi na starcie wybiórczą wiedzą. Może powinna
      zaiwsnąć plansza z rysunkiem kapusty,z ktorej wychyla się rozkoszny bobasek ?
    • semyazz Re: Łódź: w liceum nie ma miejsca dla ewolucji 19.10.06, 12:02
      Niedlugo zaproponują abysmy wrócili od Sredniowiecza i reaktywowali Swieta
      Inkwizycje ;] <rotfl>
      • rebjot Re: Łódź: w liceum nie ma miejsca dla ewolucji 19.10.06, 12:31
        A po co reaktywować. Przecież ona istnieje do dziś To Watykańska Kongregacja ds
        Wiary, dawniej Sacrum Oficium, dawniej po prostu inkwizycja
    • venus99 Re: Łódź: w liceum nie ma miejsca dla ewolucji 19.10.06, 12:05
      wyjatkowy dureń.
      MEN - ministerstwem ciemnoty!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka