remik.bz Giertych ma rację, broni "chcących się uczyć" 20.10.06, 09:18 Jesli ktos nie chce się uczyć- to jego sprawa i jego rodziców. Ale dziś taki "niedostosowany bandyta" ( wystarczy jeden w klasie) odbiera szanse na naukę tym , którzy chca się uczyc. I to tych ostatnich nalezy bronic przede wszystkim. Dziwie sie,że rózni "obrońcy praw" tego nie zauważaja ( nie chcą zauwazyć ?). Albo nienawiść do rzadu ich zaślepia , albo po prostu nie znaja problemu ( może nie maja dzieci w wieku szkolnym -jak ja). Giertych przynjmniej próbuje coś zrobic w obronie "chcących się uczyć" a nie chowa głowy w piasek jak jego poprzednicy. Dlatego w tej sprawie ma moje bezwzględna poparcie .,A myslę ,że poprze go kazdy rodzic ,który nie zgadza się z odbieraniem mozliwosci edukacji jego dzieci przez jednostki aspoleczne czy wręcz bandyckie. Odpowiedz Link Zgłoś
szadoka Giertych izoluje niegrzeczną młodzież 20.10.06, 09:20 Jest ktos kogo izolowac trzeba na pewno. Konia ktory mowi... kurna, ze takie poj..by chodza luzem. Odpowiedz Link Zgłoś
otis_tarda Pomysł chyba niezgorszy, ale... 20.10.06, 09:24 Pomysł nie jest *aż taki* zły - tyle tylko, że nie da się tego zrobić tak jak chciałby Giertych. Chodzi o ograniczenie praw rodzicielskich - jest to na tyle poważna rzecz, że moga to robić co najwyżej sądy. I to na podstawie ustawy (swoją drogą, czy te matoły w Sejmie nie znają Konstytucji? Wypadałoby...). Czyli, albo projekt do poprawki, albo to taka przedwyborcza propaganda. Zaś do krytyków mam proste pytanie: skoro już jedziecie po Giertychu (to żadna sztuka, zapewniam) - to może powiecie sami, co należałoby zrobić? ZOstawić tak jak jest? Wysyłać do pani psycholog? Poużalać się? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Pomysł chyba niezgorszy, ale... 20.10.06, 09:33 Tak wyglada polskie piekielko.Brak pomyslow na rozwiazanie problemu powoduje totalny krytycyzm.Wazne ze jest pomysl, a to powinno zmusic do dyskusji.Niestety .U wiekszosci pierwsze co wychodzi ,to nienawisc. Odpowiedz Link Zgłoś
artkicz1 a moze lepiej przywrocic OHP ? 20.10.06, 09:25 niz fundowac stypendia dla tych lobuzow gdy inne dzieciaki nie maja drugiego sniadania? moze lepiej zorganizowac zajecia pozalekcyjne dzieciakom na wsiach gdzie bida z nedza niz lobuzom w internacie, ktorzy i tak nie beda na to chodzic?? Odpowiedz Link Zgłoś
mario.osh tak jest, budujmy nowe poprawczaki, bedziemy 20.10.06, 09:27 mieli nowe rzesze młodocianych przestępców. sprawiający problemy uczniowie pobiorą dobrą nauke od "lepszych" i starszych kolegów, poogladają "odpowiednie" przykłady, pochodzą pare lat do szkoły gdzie będa same negatywne wzorce rówieśnicze i juz nie będzie dla nich ratunku. Odpowiedz Link Zgłoś
12x1 Re: tak jest, budujmy nowe poprawczaki, bedziemy 20.10.06, 09:59 rada prosta hihihi rowny start....dla wszystkich dzieci zajecia poza lekcyjne ....dla tych co maja pieniadze sa teraz psycholg szkolny i poradnie to nie orzecznictwo a powinna byc pomoc dziecku matce pomoc w nauce dla dzieci slabych prosty przyklad rodzice musza placic za papier do drukarki jedna z druga matka nie ma..a wiec dziecko ....nie chodzi na sprawdziany hihihi nawet Sks platny to juz kpiny z pomyslow ministra zeby to co napisal o tych wodrebnionych szkolach bylo w polowie tego w normalnych szkolach publicznych jak zachowuje sie dziecko...kulture wynosi sie z domu sadze ze najgorzej zachowuja sie dzieci z rodzin nowobogackich ma wszystko...wiec musi uprzyjemniac sobie czas np nagrywajac chamstwo kolegow na lekcje,lub wysylajac swoja golizne koledze itd itd itd chodzic na dyskoteki w wieku 13 lat,malowac sie jakby bylo sie doroslym ,ubierac sie z pepkiem na gorze do szkoly[czyli mylic wakacje z lekcvja]itd a biedni staraja sie glupio dostosowac czyli sa agrsywni Odpowiedz Link Zgłoś
zagiel45 Giertych izoluje niegrzeczną młodzież 20.10.06, 09:28 Szczeka opadla mi ze zdziwienia..Czy naprawde juz nic glupszego nie mozna wymyslic..Jedyne co mnie cieszy w tym artykule to to ,ze ten idiotyczny pomysl MEN ma zamiar wprowadzic w 2008r.Cale szcescie ..do tej pory nie bedzie juz w rzadzie p.Romana i jemu podobnych oszolomow. Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: Giertych izoluje niegrzeczną młodzież 20.10.06, 09:41 zagiel45 napisał: > Szczeka opadla mi ze zdziwienia..Czy naprawde juz nic glupszego nie mozna > wymyslic..Jedyne co mnie cieszy w tym artykule to to ,ze ten idiotyczny pomysl > MEN ma zamiar wprowadzic w 2008r.Cale szcescie ..do tej pory nie bedzie juz w > rzadzie p.Romana i jemu podobnych oszolomow. Skad masz taka pewnosc? Poki co, najmadrzejsi ludzie usuwaja wszelkie oznaki teorii Darwina z widoku "moznych" Polski. Jzeli Giertych i Orzechowski tworza z sukcesem program szkolenia mlodych Polakow, to jedyna przyszlosc jaka ich czeka w 2008, to specjalne szkoly i praca niewolnicza we Wloszech czy nawet w Czechach. Odpowiedz Link Zgłoś
zacisze16 Re: Giertych izoluje niegrzeczną młodzież 20.10.06, 09:29 czy czasami Roman G. nie bierze do poduszki "Poematu pedagogicznego " niejakiego Makarenki !!! Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: Giertych izoluje niegrzeczną młodzież 20.10.06, 09:35 " a ze Polska blisko Rusi, to i w Polsce kazdy musi" Mozna tez wysylac dzieci, ktorych rodzina nie popiera LPR, przeciwnikow mlodziezy wszechpolskiej itd. Kto bedzie sie o nich martwil w Wachocku czy innym malym miasteczku? No a geje i lesbijki napewno potrzebuja resocjalizacji! Dyskryminacja sama w sobie jest bez sensu. Trzeba miec srodki i metody, aby robic to dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
hobbes11 Giertych izoluje niegrzeczną młodzież 20.10.06, 09:36 A ja uważam, że to nie jest najgorszy pomysł. Drażni mnie już to ciągłe rozczulanie się nad "trudną młodzieżą" i ciągłe podawanie im ręki, którą ustawicznie odtrącają. Nie mówię tutaj oczywiście o dzieciach z podstawówki, tylko o nasto- 15, 16 i 17 latkach. Pewien odsetek uczniów po prostu nie chce się uczyć, a do szkół przychodzą w zupełnie innym celu. Nie chcesz się uczyć? Do widzenia! Nie chcemy cię tutaj... Oczywiście psycholodzy będą teraz piać na alarm - że biednym dzieciom dzieje się krzywda. Muszą przecież w jakiś sposób zamanifestować, jak też bardzo są potrzebni. A ja się tylko pytam: jakie efekty przynosi praca psychologów w szkołach i ich dotychczasowa polityka wobec "trudnej młodzieży"? Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: Giertych izoluje niegrzeczną młodzież 20.10.06, 09:42 hobbes11 napisał: > A ja uważam, że to nie jest najgorszy pomysł. (...) No i widzisz "zagiel"? "Ludzie to kupia! Byle duzo..." Odpowiedz Link Zgłoś
sallag Giertych izoluje niegrzeczną młodzież 20.10.06, 09:40 Konski pysk niech sie sam odizoluje i zamknie sie w izolatce ko konca życia Odpowiedz Link Zgłoś
barwa1 jak długo jeszcze? 20.10.06, 09:57 Jak długo jeszcze brak kompetencji będzie decydował o naszym losie?! Ośrodki wychowawcze teraz też funkcjonują wraz z internatami i szkołami. Tylko co z tego? Pracują tam głównie ludzie po kursach (przyspieszonych) z resocjalizacji, żeby zachować miejsce pracy. Z reguły nie radzą sobie z dziećmi i młodzieżą, która tam trafia. Ci, którzy mają wiedzę, umiejętności pracy z grupą i możliwości wychowawcze - pracują gdzie indziej albo po krótkim czasie są zmuszani do odejścia. Do ośrodków trafiają dzieci z rodzin niewydolnych wychowawczo i np. dzieci mające za sobą brutalne morderstwo. Są w jednej grupie... Kontrole z Biur Edukacji są niemerytoryczne i podtrzymują "układy" koleżeńskie lub partyjne. Nikogo nie obchodzi co będzie dalej z tymi dziećmi. A one kończą 18 at i dą na ulicę, na klatki schodowe, a potem działaja coraz sprawniej w grupach przestępczych. Zjawiska przestepczości nieletnich napewno nie żadne społeczeństwo nie wyeliminuje całkowicie. To nie możliwe. Należy jednak zjawisko to próbować mądrze ograniczać. Nie tak jak aktualny minister edukacji, który sam, jeszcze jako dorosły, identyfikował się z bojówkami łobuzów w wysokich butach... Może chce konfrontacji? Odpowiedz Link Zgłoś
jurwal Giedy uda się izolować Giertycha od społeczeństwa 20.10.06, 09:49 Propozycje Giertycha są nienormalne. Wpółczuję ludziom pracującym z nim bezpośrednio. Tylko dlatego że trzeba uporządkować pewne zaszłości w naszym kraju (jak tłumaczy się PiS) musimy mieć w rządzie ludzi o wybujałem fantazji, którzy nie potrafią racjonalnie myśleć ? Nie chciałbym aby moje dzieci trafiły do takiego ośrodka gdzie odbywać sie będzie pranie ich mózgów. Dawno LPR wykazywało takie tandencje i widać to w ich Młodzieży Wszechpolskiej. Po rządach PiS znów odbędzie się mnóstwo procesów gdzie skazanymi będzie Giertych, Lepper i Kaczyńscy za łamanie prawa i niegospodarność. Odpowiedz Link Zgłoś
cyndyndanda romus jest lepszy od Stalina - nie zdaje sobie 20.10.06, 09:51 sprawy, ze w przyszlosci ci bezprizorni leb mu ukreca - zreszta calkiem zasluzenie! Odpowiedz Link Zgłoś
marych Giertyś niech sobie najpierw przeczyta Konstytucję 20.10.06, 09:54 najlepiej ze zrozumieniem, jeśli potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Łatwo jest krytykować... 20.10.06, 09:58 - ale jakie macie konkretne pomysły rozwiązania problemu patologicznych dzieciaków?... Odpowiedz Link Zgłoś
kuznica23 Re: Łatwo jest krytykować... 20.10.06, 10:04 Rozwiązywanie patologicznych problemów dzieci w 1 minutę. Gotowe rozwiązania, kasety zm opisem 500 najczęściej spotykanych problemów. Tanio i dyskretnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Łatwo jest krytykować... 20.10.06, 10:24 Ja na początek proponuję prace przymusowe na terenie szkoły (sprzątanie, zbieranie śmieci, mycie ubikacji itd.). Potem - kary symboliczne (np. postawienie do kąta) W następnej kolejności - kary cielesne (najpierw w gabinecie, potem na forum klasy, szkoły) . Oczywiście "obrońcy praw łobuzów" bedą protestować - nie proponując nic w zamian... Oczywiście kary powinny iść w parze z pracą wychowawczą. Pytanie : czy szkoła służy do edukacji 'normalnych' dzieci ,czy do resocjalizacji patologicznego marginesu?... Bo jedno przeczy drugiemu. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Łatwo jest krytykować... 20.10.06, 10:26 kuznica23 napisał: > Rozwiązywanie patologicznych problemów dzieci w 1 minutę. Podaj konkretne przykłady - albo porzuć demagogię... Odpowiedz Link Zgłoś
szoszan Re: Giertyś niech sobie najpierw przeczyta Konsty 20.10.06, 10:02 Przecież to tylko takie medialne hasełko, żeby emocjonalnie zmotywować potencjalnych wymierających wyborców Ligi i podbić werble na medialnym bębenku. Żądni krwi forumowicze sobie podyskutują o wysyłaniu do kamieniołomów(których może ze 2 się znajdzie w Polsce)jakiejś wirtualnej trudnej młodzieży, a tymczasem prawdziwe problemy szkoły:np.dostateczna liczba lektorów angielskiego, komputeryzacja szkół, podręczniki, wyższa jakość kształcenia są skrywane pod dywan dla tych ambitniejszych. Odpowiedz Link Zgłoś
olsen.pl Izolować - najlepiej chamstwo, agresję i głupotę. 20.10.06, 09:57 Moje zdanie jest takie: problem ze szkolnictwem publicznym jest. Sam się na pewno nie rozwiąże, tylko będzie się coraz bardziej pogłębiał. A jeśli jeszcze problem ze szkołą stanie się bastionem zaciekłej i prymitywnej walki politycznej (jak np. na tym forum), najlepiej nie robić sobie wielkich nadziei nie tylko na szybką, ale i jakąkolwiek poprawę sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
pedagog77 Re: Giertych izoluje niegrzeczną młodzież 20.10.06, 10:00 Tak sobie czytam ta dyskusje i.. Nie padlo tu ani jedno slowo o nauczycielach. W mojej skromnej opinii to jest duzy (jesli nie najwiekszy) problem polskiej szkoly. Jestem z zawodu pedagogiem, pracuje na codzien z trudna mlodzieza, z rodzinami,czasem prowadze programy interwencyjne w szkolach np w klasach gdzie jest przemoc (i wierzcie mi ze to dziala). Zdarza mi sie rowniez wspolpracowac a czasem nawet niestety szkolic nauczycieli. I to jest dopiero porazka!!! Spora wiekszosc z nich nie nadaje sie do pracy w tym zawodzie. Istnieja naprawde proste metody zeby cos zmienic w szkole, przy minimalnych srodkach finansowych i odrobinie checi. Ale oni maja to gdzies. Co wiecej - na kazda probe zmian reaguja niechecia. I wydaje sie im ze juz wszystko wiedza.. a jakiekolwiek szkolenia czy warsztaty sa po to zeby otrzymac swistek potrzebny do kolejnych stopni awansu zawodowego... Jesli nie zmieni sie sposob przygotowywania nauczycieli do zawodu, to niedlugo niezaleznie czy w giertychosrodkach czy przecietnej publicznej szkole czesc nauczycieli bedzie sama przychodzic do pracy z koszem na smieci na glowie, zeby uczen juz nie mogl nauczycielowi go zalozyc... Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d o jezu.... 20.10.06, 10:04 zapomnialas tez doac, ze nie padlo slowo o rodzicach. to oni zajmuja sie wychowaniem dzieci i jezeli nie potrafia to potem widac wyniki w szkolach. wiez coe mnie wkurza? to ze jak media naglosnia sprawe o maltretowanym nauczycialu to wszyscy chciia bog wie jakich kar dla chamskiejmlodziezy. jak ogolnie nielubiany frankenstein chce wprowadzic jakies kary dla lobozow i patologicznych to od razu wszytcy sa przeciwko... to moze zdecydujcie sioe ludzie co chcecie????? Odpowiedz Link Zgłoś
atena48 Re: chyba najwzszy czas aby cos zrobic 20.10.06, 10:08 powywalac bandytow ze szkoly. Szkola powinna byc dla tych co chca sie uczyc. Reszte do OHP i specjalnzch osrodkow, bo stanowia zagrozenie dla naszych dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
kuznica23 Re: chyba najwzszy czas aby cos zrobic 20.10.06, 10:35 Popieram! wyczyścić szkoły, ulice, cały kraj ze śmiecia. Twój postulat jest jednak nie za daleko idący. Obozy koncentracyjne z napisem "pracą do wychowania".Tylko tą drogą powstanie nowa rasa nadpolaków. Odpowiedz Link Zgłoś
gobi03 o nauczycielach 20.10.06, 15:16 W mojej skromnej opinii, to osoby wybierające zawód nauczyciela nie pragną walczyć z chuliganami ani uczyć się trudnej miłości od odrzuconych dzieci (nieraz 17-letnich), tylko PO PROSTU UCZYĆ! Mogli jechać do Iraku, zostać policjantem, wybrać studia z resocjalizacji albo boks zawodowy - zamiast tego wybrali biologię, geografię, matematykę na uniwersytecie. Wybrali studia, gdzie nie ma ani słowa o radzeniu sobie z agresywnymi osobnikami. Dlaczego? I dlaczego teraz sobie z nimi nie radzą? Czego ty od nich oczekujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
pedagog77 Re: o nauczycielach 20.10.06, 18:07 Nie da sie tylko uczyc!!! Wlasnie to jest chore w polskiej szkole, ze wiekszosc nauczycieli chce tylko uczyc. Jest to nierealne. Nie da sie oddzielic nauczania od wychowania na poziomie szkoly - niezaleznie od tego, czy jest to podstawowka czy liceum. Tak jak pisalem zdarza mi sie szkolic nauczycieli - na palcach jednej reki moge policzyc tych, ktorzy otwarcie przyznaja, ze nie potrafia sobie radzic z mlodzieza. A tego mozna sie nauczyc, naprawde. Tylko trzeba przestac udawac, ze jest ok i ze jestem super nauczycielem/nauczycielka a bachory takie wredne... Odpowiedz Link Zgłoś
danuta49 A ty potrafisz sobie poradzić, teoretyku?;-) 20.10.06, 19:01 >Tak jak pisalem zdarza mi sie szkolic nauczycieli - na palcach jednej reki moge policzyc tych, ktorzy otwarcie przyznaja, ze nie potrafia sobie radzic z mlodzieza. A tego mozna sie nauczyc, naprawde< Rozumiem, ze ty im opowiadasz, za cięzkie pieniądze(!), teoryjki o tym jak to łatwo się robi.Ot, przepisałeś pare cudzych ksiązek[tez nie wiadomo, czy prawdziwych;-)] i opowiadasz;-) Czy ty uczyłeś może w jakiejś szkółce na Pradze w Warszawie(najlepiej w okolicach bazaru Różyckiego;-)]???A może swobodnie się wieczorkiem w takiej okolicy poruszasz? Jeśli nie, to nie obrażaj ludzi "pedagogu"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gobi03 Re: o nauczycielach 20.10.06, 22:22 Już tu pisałem, ale napiszę jeszcze raz: proces wychowania może mieć miejsce tylko w warunkach, kiedy wychowanek poddaje się środkom wychowawczym. Gdy uczniowie z chęcią prezentują brak elemantarnych zasad kultury, gdy kary i nagrody nie są przez nich odbierane jako kary i nagrody, to tego procesu NIE MA. Do niektórych uczniów szkolny regulamin nie ma zastosowania - i już. Jakież to przedmioty chciałbyś wprowadzić na kierunkach nauczycielskich? Jakich predyspozycji oczekujesz? Jakich umiejetności? Odpowiedz Link Zgłoś
wiessio Giertych izoluje niegrzeczną młodzież 20.10.06, 10:04 Odizolować Giertycha. Proponuję klasztor na marsie. Matoł!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
polemista_x Giertych izoluje niegrzeczną młodzież 20.10.06, 10:08 A niegrzecznego ministra jak trzeba izolować od społeczeństwa? Odpowiedz Link Zgłoś
audir Giertych izoluje niegrzeczną młodzież 20.10.06, 10:08 Straszak jakiś jest potrzebny . Wczoraj na dyskotece w gimnazjum w NT gros rodziców zostało wezwanych , aby odebrać swoje pociechy . Nagminnie młodzież w wieku 13, 14,15 i 16 letnia pali i pije ... Wybaczcie państwo , gdyby nie reforma systemu oświaty większość z nich byłaby uczniami szkoły podstawowej, a nieliczni I-szej klasy szkoły średniej ... Ktoś tu chyba zwariował i ktoś musi kogoś sprowadzić na ziemię ... i chociaż pro Giertychowscy nie jesteśmy , spójrzmy realnie na to , co wyczyniają nasze pociechy. Odpowiedz Link Zgłoś
atena48 Re: niestety tak jest, chyba czas na normalnosc 20.10.06, 10:10 juz nadszedl Odpowiedz Link Zgłoś
jacekmaka Giertych izoluje niegrzeczną młodzież 20.10.06, 10:16 Panie ministrze! Proszę niechże pan w ramach lekcji patriotyzmu, weźmie korepetycje z wymowy polskiej u jakiegoś aktora i przestanie mówić "polskom szkołem" bo Sienkiewicz się w grobie przewraca! Odpowiedz Link Zgłoś
maturzysci1989 Giertych izoluje niegrzeczną młodzież 20.10.06, 10:17 niedługo pojawią się w szkołach pręgierze, linijki do bicia po rękach i obowiązek bicia nieposłusznych. Przeciez Minister, któremu nieobce są wartości chrześcijańskie wie, ze tylko miłość, troska i jasne reguły postępowania (nie mylić z bezduszna dyscypliną!) leczą z agresji. Sama agresja ma swoje źródło w braku miłości i odrzuceniu...Izolacja spowoduje, ze recydywa będzie miała zdwojona siłę niszczenia... Odpowiedz Link Zgłoś
gobi03 z braku miłości i odrzucenia... 20.10.06, 15:18 No to kochaj tych sk....synów, a moje dzieci uwolnij, żeby mogły normalnie korzystać z normalnych lekcji i nie bały sie na przerwie albo w drodze do domu! Odpowiedz Link Zgłoś
pinia1a Giertych izoluje niegrzeczną młodzież 20.10.06, 10:24 Fakt, ze dzisiejsza mlodzież jest inna niż ta sprzed 30 lat. Ale nie do końca jestem pewna czy izolacja to dobry pomysł, czy to da spodziewany efekt. Będzie to coś w rodzaju "poprawczaka". Jakieś represje trzeba zastosować ale trudno powiedzieć jak to zrobić żeby dało efekt. Dawniej wyrzucano ze szkoly z "wilczym biletem" albo tworzono wydzielone klasy z "rozrabiakami" i też zawieszano w prawach ucznia. Ale też fakt, że tamta "trudna" młodziez w porównaniu z dzisiejszą to aniołki. Pomysł specjalnej szkoły z internatem przypomina mi system angielski - może trzeba jednak spróbować go zastosowac w praktyce? Odpowiedz Link Zgłoś
gabrys_king GOOD :D 20.10.06, 10:29 Giertych nie nadaje sie nawet na sprzataczke na Wiejskiej ale ten pomysl wedlug mnie jest genialny tepic hamstwo u zarodka w takich zakladach powinni jeszcze zezwoilc na kary fizyczne i zmuszac ta cholote do pracy wtedy moze bedzie lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
agrafka-pati Giertych izoluje niegrzeczną młodzież 20.10.06, 10:30 To przerażające, że ktoś wogole może wpaść na taki pomysł. Jestem matką, pełną obaw, że tak chore pomysły może odczuć moje dziecko. Choć ma dopiero 4 lata, to już się boję bo konsekwencje tak okropnych decyzji mogą mieć długie i bardzo złe konsekwencje, Ten człowiek wogóle nie zna się na wychowaniu. Jego dziecko powinno mieć kuratora, aby mieć nadzór nad konsekwencjami jego wychowania. GIERTYCH MUSI JAK NAJSZYBCIEJ ODEJść Odpowiedz Link Zgłoś
brokowisko Kto ogladal wczoraj Dziennik i Panorame !??? 20.10.06, 10:31 W dzienniku material o tworcy wekslow w polskim zyciu politycznym a w Panoramie ani slowa ! Dodatkowo opiewca nieomylny PiS sie pogniewal i nie stawil w programie mimo potwierdzenia swojej obecnosci! Musieli wymyslec na poczekaniu cos co wybroni ich szefa! I dodatkowy cios to wywiad Marcinkiewicza w Dzienniku mowiacy defakto prawde (nieco ukryta o PiSie)!Moze demokracja obroni nasza KONSTYTUCJE ! Jezeli nie to PiS ja zmieni i wiecej jej lamac nie beda! Innej mozliwosci nie ma ! ! ! ! ! Odpowiedz Link Zgłoś
astaroththedevil Re: Giertych izoluje niegrzeczną młodzież 20.10.06, 10:36 Facety na prawde juz nie wie co wymyslec. Teskni sie cwokowi za komuna widac. Jeszcze troche i bedziemy mieli panstwo policyjne. Duzo juz nie brakuje. Sic! Szkoda mi tych dzieciakow zwalszcza ze na ich resocjalizacje istnieje o wiele lepsze i lagodniejsze sposoby, ktore zdaja swietnie egzamin. Odpowiedz Link Zgłoś