wozdan Kara śmierci... 25.10.06, 10:11 Ewidenty przypadek, dzicz, która powinna być usunięta ze społeczeństwa, bez względu na wiek. Ich rodzice powinni zapłacić odszkodowanie rodzicom dziewczynki. Odpowiedz Link Zgłoś
wozdan Dlaczego reszta klasy nie zareagowała?!!??!?!?! 25.10.06, 10:12 Jak ci ludzie wychowują te dzieci?!?!1 Odpowiedz Link Zgłoś
darr.darek Re: Dlaczego reszta klasy nie zareagowała?!!??!?! 25.10.06, 13:53 wozdan napisał: > Jak ci ludzie wychowują te dzieci?!?!1 Kto cię uczył czytać ? Lewicowy pedagog ? Koleżanki ofiary próbowały walczyć z gwacicielami. Nikt nie nauczył koleżanek, że skuteczną obroną byłoby potraktowanie debili znienacka krzesłem lub młotkiem w łeb - ja nie chcę aby moja córka musiała się uczyć jak wygląda skuteczna obrona przed kilkoma osiłkami. Ja chcę, aby hołota lewicowa nie przeszkadzała mądrym, takim jak Giertych, w usuwaniu plew i zostawianiu wartościowego ziarna. Nie chcę, aby mooje dzieci chodziły ze śmieciami społecznymi (niewychowanymi przez rodziców-idiotów) do jednej klasy. Miejsce dla plew jest w osobnej, odległej przegródce - kto chce być śmieciem, ten tam trafi. Odpowiedz Link Zgłoś
brzoza36 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!! 25.10.06, 10:14 od dwóch latach walczymy o nasz dzieci we wrocławskim gimnazjum i wczoraj właśnie coś napisałem : forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=50908259&a=50908259 to dzieje się codsziennie w całej Polsce , kompletne zdziczenie , zchamienie narodu , objetność , satanizm , bydło , kreynizm , ja mam w dupie takie Państwo i z całego serca popieram Giertycha . Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Giertych!Giertych!Giertych!... 25.10.06, 10:18 ...Ze swoją maturą-giertychówką,to się nie popisałeś.Mimo to ufam,że ambitne plany odnowy moralnej polskiej szkoły zrealizujesz.Jesli nie-taczki i za miasto! Odpowiedz Link Zgłoś
cotypowiesz Re: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!! 25.10.06, 10:23 > satanizm ja dorzuciłbym też katolicyzm, to jest dopiera zaraza Odpowiedz Link Zgłoś
tees1 pomysl 25.10.06, 10:45 cotypowiesz napisał: > ja dorzuciłbym też katolicyzm, to jest dopiera zaraza Chyba tez jestes nastolatkiem, ktory wlasnie odkryl mozliwosc krytyki swiata doroslych, nie moze sie tym faktem nacieszyc i wali na oslep. Tylko teraz zebys jeszcze nauczyl sie myslec, zeby z tej mozliwosci korzystac tam gdzie to przyniesie wiecej pozytku niz szkody. Odpowiedz Link Zgłoś
alojzy22 Re: pomysl 25.10.06, 13:57 OSąDZIć ICH JAK DOROSłYCH - Są TAK ZDEGENEROWANI ZE NAWET DOROSłY BY TAKICH śWIńSTW NIE ZROBIł - NIECH ICH ZGWAłCą W WIEZIENIU !!! Odpowiedz Link Zgłoś
brzoza36 Re: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!! 25.10.06, 11:19 zdaj sobie sprawę , że prz takie mędrkowanie dzieci się gubią , takich pseudo intelektualistówsą masy w tv i radio , na ulicach itd , a może troche kultury obyczajów Odpowiedz Link Zgłoś
darr.darek to właśnie skutki LEWICowych kretynizmów 25.10.06, 12:41 brzoza36 napisał: > od dwóch latach walczymy o nasz dzieci we wrocławskim gimnazjum i wczoraj > właśnie coś napisałem : > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=50908259&a=50908259 > to dzieje się codsziennie w całej Polsce , > kompletne zdziczenie , zchamienie narodu , objetność , satanizm , bydło , > kreynizm, ja mam w dupie takie Państwo i z całego serca popieram Giertycha . Dużo słów o skutkach, o politykach, efektach wychowania. A skąd to zdziczenie się bierze, jeśli np. 30 lat temu tego nie było ?! Ano, bierze się stąd, że jeden z drugim, natchniony lewicowiec wdrażał prawodawstwo, które miało być "bezstresowe ogółem". Tak, tak, brzmi śmiesznie, ale takie były i SĄ działania lewicowych szmat ustawodawczych i rządzących. Bandyci i zbrodniarze mieli nie być surowo karani - i NIE SĄ. Miało nie być kary śmierci za makabryczne zbrodnie - i nie ma. Więźniowie mieli nie być poniżani zmuszaniem do pracy - i wylegują się na pryczy, darmowa siłownia i leżenie na wyrku to ich lewicowa "kara". To ostatnie jest o tyle idiotyczne dla normalnego człowieka, bo normalny, wolny człowiek, aby nie żyłw nędzy, MUSI pracować i musi chcieć pracować. Lewicowe szmaty ustawodawcze skleciły prawo, w którym więziennictwo ODUCZA więźnia normalnych zachowań społecznych. Więzień nagle nie musi się starać, nie musi udowadniać pracodawcy, że nadaje się do pracy i że chce pracować, więzień wchodzi do "paki" i ma darmowe jedzenie przygotowywane przez dietetyka i kucharki, darmową ciepłą celę, czyzstą pościel, wysprzątane budynki, darmową siłownię, darmowy prąd. Co hołota lewicowa zrobiła w szkole ? Ano, wprowadziła zapisy, wg których uczeń nie może zostać wyrzucony dyscyplinarnie (w ogóle) ze szkoły, nie moze być zostawiony na powtarzanie klasy, nie może zostać ukarany przez nauczyciela. Dlaczego lewicowi durnie wprowadzają taki cyrk ? Dlatego, bo te lewicowe szmaty, wg najlpeszych wierzeń bandytów typu Lenin, Guevara, chcą rozbić "opresyjne, patriarchalne społeczeństwo". Dlaczego mieliśmy ostatnio takie demonstracje organizowane przez lewicę ? Własnie dlatego, bo Giertych może przeszkadzać w niszczeniu podstaw "patriarchalnego społeczeństwa" i może wywalić ze szkół (a potem z życia społęcznego) "epokowe osiągnięcia lewicy". Odpowiedz Link Zgłoś
gregman77 "nie bedziemy szukac winnych na sile" 25.10.06, 10:22 przeciez wiadomo kto to robil, wiec jakie szukanie winnych? gnojki do poprawczaka, nauczycielkce nagana z wpisem do akt... Odpowiedz Link Zgłoś
microprofesor Re: "nie bedziemy szukac winnych na sile" 25.10.06, 13:26 gregman77 napisał: > nauczycielkce nagana z wpisem do akt... za co ?? Odpowiedz Link Zgłoś
gregman77 Re: "nie bedziemy szukac winnych na sile" 25.10.06, 13:37 o ile rzeczywiscie zostawila dzieci bez opieki (na wp napisali ze jednak kogos poprosila o pomoc), to powinna dostac nagane za zaniedbanie obowiazkow...oczywiscie nie obwiniam jej za to co sie stalo... Odpowiedz Link Zgłoś
kochanym [...] 25.10.06, 10:36 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
tees1 wiecej informacji: bylo czas zareagowac, pomoc 25.10.06, 10:37 Wiecej informacji o sprawie w tym artykule: wiadomosci.wp.pl/drukuj.html?kat=12591&wid=8567742 Okazuje sie, ze sprawa nie byla nagla. Niby cos robiono, ale nieskutecznie. Najgorsze, ze rozwydrzeni idioci czuli sie bezkarni. "wszystko zaczęło się we wrześniu. Wtedy to Ania odrzuciła względy jednego z kolegów z klasy. Ten zaczął się mścić. Znalazł "wspólników", którzy wiele razy obrażali dziewczynkę." "Nauczycielka musi przygotować apel. Zostawia klasę samą, ale wcześniej prosi innego nauczyciela, by zajrzał do drugoklasistów. W klasie jest głośno, nauczyciel prosi o spokój. I wychodzi, by poprowadzić swoją lekcję. Wtedy do Ani podchodzą dwaj napastnicy. Pchają ją na ścianę, siłą kładą na ławkę. Wyzywają przy tym dziewczynkę, zdzierają z niej części ubrania. Całą scenę filmuje trzeci kolega. Przyjaciółki Ani próbują powstrzymać chłopców. Bezskutecznie. Nie wiadomo, dlaczego nie wołają nauczyciela. Koszmar trwa dwadzieścia minut." !!!! "Polonistka po powrocie zauważa płaczącą przyjaciółkę Ani. Pyta, co się stało. - Chłopcy dokuczali Ani i ona uciekła do domu - odpowiada dziewczynka. Polonistka zabiera uczennicę do wychowawczyni. Tam przyjaciółka mówi już więcej, ale nie wszystko. Opowiada, że koledzy "obmacywali" Anię. Nie wiadomo, dlaczego nikt z uczniów nie opowiedział nauczycielom, co naprawdę stało się na lekcji. Wychowawczyni dzwoni do domu Ani. Telefon odbiera starszy brat uczennicy. Wychowawczyni jest przekonana, że rozmawia z ojcem. Prosi o zajęcie się Anią i rozmowę na temat tego, co stało się w szkole. W sobotę Ania spotyka się z przyjaciółką. Mówi jej, że "chce się powiesić, bo nie zniesie tego, co ją spotkało"." Odpowiedz Link Zgłoś
kochanym Re: wiecej informacji: bylo czas zareagowac, pomo 25.10.06, 10:46 To straszne. jak ludzie mogą być tak podli. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: wiecej informacji: bylo czas zareagowac, pomo 25.10.06, 10:50 ROZUMIECIE??? Te bandziory mogli jej nawet wsadzać swe obmierzłe paluchy do środka! Odpowiedz Link Zgłoś
tsuranni gnoi powinno się wykastrować, a potem zapuszkować 25.10.06, 12:08 Na dożywocie. Ich fotografie i nazwiska powinny też zostać rozlepione we wszystkich miastach Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
macarthur gwałt na nieletniej 25.10.06, 10:41 a dyrektor mówi " nie zamierzam szukać winnych na siłę" to jak zamerza szukać ? jak taki palant jest dyrektorem to kogo ma za uczniów "bydło" więc skutki są widoczne Odpowiedz Link Zgłoś
kochanym Re: Samobójstwo 14-latki upokorzonej przez kolegó 25.10.06, 10:44 Podaję telefon do szkoły - Gimnazjum nr 2 w Gdańsku 058, 302 22 09 sekretariat, dyrektor Mirosław Michalski. Niezły z niego dupek. Powinien od razu wezwać policję w tym samym dniu co było zdarzenie. Nie byłoby tragedii. A małoletnich bandytów by aresztowana. Dyrektor powinien od razu zadziałać. Ciekawe jakby tak jego zgwałcili ??? Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Samobójstwo 14-latki upokorzonej przez kolegó 25.10.06, 10:56 Problem polega na tym, ze taki dyrektorek w ogóle pewnei nie ma pojęcia, ze to co sie stało to gwałt. dla niego gwałt, byłby wtedy, jakby kazdy sie w nią spuścił, a na końcu jeszcze by ja pobili do nieprzytomności. Takich własnei mamy w tym kraju ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś
kontra59 charakterystyczne: 25.10.06, 10:44 ... Ta dziewczynka nie sprawiała problemów ... jak zwykle ofiara jest najbardziej podejrzana. Nic o tych zwyrodnialcach. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanym Re: charakterystyczne: 25.10.06, 11:07 Masz rację to było bardzo chamskie ze strony dyrektora Michalskiego. Kawał sku..ela z niego Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello No właśnie co wg dyrektora oznacza "nie sprawiała 25.10.06, 12:06 problemów" nie próbowała się wieszać czy też nie zmuszała chłopców by ją rozbierali ? bo to tak wyglada, że to ona urządziła całą sytuację a potem się powiesiła, by pogrążyc dyrektora ... Odpowiedz Link Zgłoś
vidy Re: Samobójstwo 14-latki upokorzonej przez kolegó 25.10.06, 10:48 Winni sa rowniez rodzice chlopakow, oni rowniez powinni byc ukarani. A gdzie reszta klasy, nikt nie stanal w jej obronie. Znieczulica. Matki chopakow sa gwalcone na ich oczach i oni pozniej mysla, ze to norma spoleczna. Kastracja i do kamieniolomow na reszte zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
brzoza36 Re: Samobójstwo 14-latki upokorzonej przez kolegó 25.10.06, 10:51 ja już napisałem: sekretariat@gm2gd.internetdsl.pl ps ten dyrektor to zwykły indolent Odpowiedz Link Zgłoś
misjonarz_prostytutek Upublicznić dane sprawców,ich fotografie, a pewnie 25.10.06, 10:56 dostaną za swoje od "nieznanych sprawców". Szwadrony śmierci i szybka utylizacja, to jest rozwiązanie, a nie poprawczaki i sądy rodzinne. Czekam na nazwiska i adresy sprawców!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
coment2 [...] 25.10.06, 11:17 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mut Re: Upublicznić dane sprawców,ich fotografie, a p 25.10.06, 11:59 Jestem za Nawet jeśli nikt się nie zdecyduje na wyrwanie chwasta, to chwast będzie skończony. Odpowiedz Link Zgłoś
adamx79 SZOK Samobójstwo 14-latki upokorzonej przez kolegó 25.10.06, 10:54 W głowie się nie mieści, co ci gówiarze wyprawiają. Dostanę pewnie kilkuletnie wyroki w zawieszeniu albo jeszcze, nie odpowiedzą za to co się stało... a dziewczyna nie żyje, bo sobie zrobili "przedstawienie". Rodzice powiedzą że to nie ich wina, ani ich dzieci...i sprawa ucichnie. Poprostu włos się na głowie jeży, jak coś takiego czytam :/ Odpowiedz Link Zgłoś
silvik Koszmar... 25.10.06, 11:13 "Pchają ją na ścianę, siłą kładą na ławkę. Wyzywają przy tym dziewczynkę, zdzierają z niej części ubrania. Całą scenę filmuje trzeci kolega. Przyjaciółki Ani próbują powstrzymać chłopców. Bezskutecznie. Nie wiadomo, dlaczego nie wołają nauczyciela. Koszmar trwa dwadzieścia minut." !!!!" To jest to, o czym pisałam wcześniej. Dlaczego nikt z reszty klasy nie zareagował??? Przez dwadzieścia minut??? Przecież można było to przerwać... Odpowiedz Link Zgłoś
coment2 Mam nadzieję że ona miała brata lub kolegów 25.10.06, 11:11 Bo ci zwyrodnialcy dobrze wiedzą że nic im za to nie grozi (nudna rozmowa z pedagogiem lub sędzią rodzinnym) i głupawe komentarze lewaków typu fundacja helsinska, a rozjuszeni jak indory ich rodzice zrobią wszystko aby jak zawsze ofiara była winną. Gdyby podobny numer zrobili siostrze małoletniego członka gimnazjalnego gangu to wtedy "temida" miałaby inną twarz. Dlatego lepiej wybrać cichą i spokojną ofiarę. To są zwyrodnialcy i zboczeńcy których trzeba eliminować (lub przynajmniej uczyć) siłą - zanim za Państwo zacznie robić to ulica. Dlatego Giertych ma w tym przypadku rację i trzeba go popierać! Trzeba skończyć z tą absurdalną sytuacją w polskiej szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Coment 2 - Nie "uczyć" - likwidować we "własnym 25.10.06, 11:14 zakresie".Informacje o tych zwyrodnialcacj już sa upowszechniane!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
duziabuzia szczawie oglądają codziennie w TV scenariusze.. 25.10.06, 11:02 prawdziwych gwałtów i zbrodni z detalami, kamera TVN-WSI wchodzi wszędzie... to się uczą...nie można pokazywać wszystkiego nieprzygotowanym psychicznie do percepcji okrucieństwa najmłodszym ludziom...dziennikarze w pogoni za hitem zrobią wszystko aby liznąć te parę groszy nie bacząc na skutki.. Odpowiedz Link Zgłoś
gregman77 Re: szczawie oglądają codziennie w TV scenariusze 25.10.06, 11:18 to ty pozwalasz swoim dzieciom na ogladanie takich rzeczy? no to to jest twoja wina, jesli kogos zzgwalca lub zabija...troszk erozumu, czlowieku! tylko i wylacznie rodzic odpowiada za to, jak wychowane jest dziecko... Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello A ty masz swoje dziecko 24 godziny pod kontrolą ? 25.10.06, 12:11 cały czas widzisz co ogląda i kiedy ? Do tego telewizje nadają powtórzenia w takich porach i momentach, że nie sposób wyłapać wszystkich "lekcji" Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Re: szczawie oglądają codziennie w TV scenariusze 25.10.06, 12:18 Odpowiadasz na : gregman77 napisał: > to ty pozwalasz swoim dzieciom na ogladanie takich rzeczy? Jakich rzeczy? Toż właśnie ze dwa dni temu na wszystkich kanałach bez końca podawano z lubością (po co???? - dla oglądalności!!!!) o rówieśniczce Ani, która DOBROWOLNIE się rozebrała, zrobiła sobie serię zdjęć i wysłała koledze, który je upublicznił. Coś tak czuję, że to właśnie ta akcja zwyrodniałych dziennikarzy (inaczej nie mogę nazwać tego co dzieje się w mediach za "demokracji") zainspirowała szczawików, by zrobić komórką zdjęcia tej nieszczęsnej. A tak na marginesie - w proporcji do nowych czasów - to całe to zachowanie chłopaków nie różni się tak bardzo od zachowania wszystkich poprzednich pokoleń w czasach koedukacyjnych szkół!!! W ich wieku to ja byłem pół stulecia temu, i byłem jednym z najbardziej nieśmiałych i grzecznych dzieci. A też raz, czy dwa robiłem sztuczki polegające na kładzeniu się na wznak na podłodze przy ścianie i gwałtownym wypadzie hdy nadchodziła dziewczyna, tak by zobaczyć jej majtki. Parosekundowe "macanki", to też nie było nic nadzwyczajnego. Tyle, że żadna się nie powiesiła. Myślę że i moja córka, po podobnej przygodzie, gdyby już ją puścili, dała by w mordę z nienacka jednemu, czy drugiemu i na tym by się skończyło. Szkoda dzieciaka, ale widać, że jej psychika nie była dostosowana do dzisiejszych czasów. Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: szczawie oglądają codziennie w TV scenariusze 25.10.06, 12:31 >Szkoda dzieciaka, ale widać, że jej psychika nie była dostosowana do >dzisiejszych czasów nie wiedziałm, ze w dzisiejszych czasach psychika dziewczynki w wieku 14 lat, ma być dostosowana do tego, ze usiłowanie gwałtu(bo z tym mielismy do czynienei, a nei z podgladaniem na podłodze) powinno być dla niej normalne i spływać jak po kaczce, bo w zyciu przydarzy jej się gwałtów kilka i kazdy to "zaden problem" ... Zobaczymy czy zaregagujesz tak samo,jak twojej córeczce sąsiad wsadzi w ajtki paluchy na klatce... Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Re: szczawie oglądają codziennie w TV scenariusze 25.10.06, 12:40 hermina5 napisała: > ma być dostosowana do tego, ze usiłowanie gwałtu(bo z tym mielismy do > czynienei, a nei z podgladaniem na podłodze) Jeśli umiesz czytać, znajdziesz w artykule iż POZOROWANO gwałt. To znaczy iż gwałtu NIE było. A "proporcja czasu" to akurat różnica między podglądaniem majtek 50 lat temu, a podglądaniem gołej pupy dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: szczawie oglądają codziennie w TV scenariusze 25.10.06, 12:50 wiesz, co nei rozsmieszaj mnie...A wg ciebie gwałt to tylko penetracja , tak? Wraz z wytryskiem ? Jak kobiecie jakiś zboczeniec wepchnie w pochwę rekę po łokieć albo butelke to co to jest? Mila i zabawna pieszczota? Podobnie jak publiczne rozebranie dziewczyny, tzrymanie siła na ławce i wpywachanie palców wiadomo gdzie i jeszcze nagranie tego ? Tu masz wyjaśnione co to ejst gwałt, bo widac nei rozumiesz po polsku: sjp.pwn.pl/lista.php?co=gwa%B3t Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Re: szczawie oglądają codziennie w TV scenariusze 25.10.06, 14:22 > Jak kobiecie jakiś zboczeniec wepchnie w pochwę rekę po > łokieć albo butelke to co to jest? Mila i zabawna pieszczota? Podobnie jak > publiczne rozebranie dziewczyny, tzrymanie siła na ławce i wpywachanie palców > wiadomo gdzie i jeszcze nagranie tego ? Czy o tej butelce i o tym łokciu to jest w tej notatce? Tworzysz wirtualne sytuacje i wyżywasz się w swej moralnej wyższości. Ja odczytuję to co jest napisane i ekstrapoluję nieomówione szczegóły zgodnie z psychologicznym realizmem tamtej sytuacji w klasie. Nad interpretacją tego co się stało, nad wyciągnięciem ewentualnych wniosków ciąży niesamowicie dalszy bieg sprawy, który okazał sie tragiczny. Ale czy tragizm rezultatu odzwierciedla rzeczywiście skalę czynu? Ja raczej wierzę, czy też lepiej - ja sobie wyobrażam, że chamski eksces kolegów (ale na boga nie zbrodnia), doprowadził do samobójstwa wskutek nadzwyczajnej okoliczności, jaką była nadwrażliwość Ani. A może jakieś inne problemy? Czternastoletnia córka mojego kolegi, jedynaczka, otoczona miłością i luksusem, weszła któregoś dnia na dach 15-to piętrowca i skoczyła. Nie zostawiła żadnego listu. Najmniejszy trop nie został znaleziony, który by rzucał jakieś światło na to samobójstwo. Ból egzystencjalny często występuje w tym wieku z ogromną siłą. Jeden impuls, który w nieskończenie wielu innych przypadkach, rozszedł by sie po kościach, w aktualnym przypadku wyzwolił nieszczęście. Taka moja hipoteza nie usprawiedliwia chamstwa gó..arzy, ale propozycje tu na forum, by ich kastrować bez znieczulenia są doprawdy żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
jpy1 Re: szczawie oglądają codziennie w TV scenariusze 25.10.06, 16:14 Wiesz co, krew mnie zalała jak przeczytałem twój post. Na forum klasy upokorzono młodą dziewczynę w sposób taki, jaki nie mieści się nikomu normalnemu w głowie. A ty porownujesz to do zaglądania pod spódnicę?. Masz dziecko?. Wiesz co się dzieje teraz w szkołach?. Kastracja dla tych skur...ynów to mało. MAŁO!!!!. Po twoich postach wnioskuję że nie masz pojęcia co przeżywają dzieci w tym wieku. I lepiej już zamilcz, bo pieprzysz jak ten dyrektor. "Nic się nie stało".... Po prostu wyć się chce. Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: szczawie oglądają codziennie w TV scenariusze 25.10.06, 16:24 > Ból egzystencjalny często występuje w tym wieku z ogromną siłą. Jeden impuls, > który w nieskończenie wielu innych przypadkach, rozszedł by sie po kościach, w > aktualnym przypadku wyzwolił nieszczęście chjyba oszalałeś człowieku....Jaki ból egzystencajlny? W tej dziewczynie upokorzono to, co kazda kobieta ma najwrazliwszego - intymność. Tym delikatniejszą i wstydliwszą dla dziewczynki, która dopiero zaczyna dojrzewać . odejrzewam, ze doskonała wiekszość kobiet miałaby gigantyczne problemy, gdyby spotkało je to w jakimś lesie czy cholera wie gdzie, a ty piszesz o dziecku - jak o nadwrazliwym, bo zabiła się po tym, jak publicznie upokorzono ja do granic mozliwości...Córki to ty nei masz na pewno, a juąż zwłaszcza w takim wieku, bo inaczej wiedziałbyś jakie dyrdymały wypisujesz... Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Re: szczawie oglądają codziennie w TV scenariusze 25.10.06, 20:48 hermina5 napisała: > Córki to ty nei masz na pewno, a juąż zwłaszcza w takim > wieku, bo inaczej wiedziałbyś jakie dyrdymały wypisujesz... Córkę mam, teraz już prawie 40-letnią. To tak na marginesie. Upłynęło trochę czasu i w najnowszej wersji artykułu jest wypowiedź MAMY Ani. NIE oskarża ona chłopców o śmierć córki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jako zdrowo-rozsądkowa Kaszubka (a nie egzaltowana paniusia - jak Ty) widzi niesłychaną dysproporcję między wygłupami chłopaków a reakcją swojej córki. A przecież ją zna lepiej od Ciebie! Widocznie było coś w charakterze jej córki, co tylko czekało na jakiś impuls, by się ujawnić. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: szczawie oglądają codziennie w TV scenariusze 25.10.06, 20:51 matka być może stara się zachować dystans do sprawy,przynajmnie werbalny. Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: szczawie oglądają codziennie w TV scenariusze 25.10.06, 22:44 Jako zdrowo-rozsądkowa Kaszubka (a nie egzaltowana paniusia - jak Ty) widzi > niesłychaną dysproporcję między wygłupami chłopaków a reakcją swojej córki. A > przecież ją zna lepiej od Ciebie! doprawdy? mówiła coś o tej dysproporcji, bo jakos nie zauwazyłam. Za to ty to widzisz , co ciekawe, I chyba nie zna jej lepeij ode mnie, skoro od wrzesnia nei zauwazyła, ze jej córce dokuczają , bo nie chciała z jednym z nich chodzić. A wtręty o rozegzaltowanych paneinkach sobie opdpuśc - ja w pzreciwieństwie do ciebie, wiem, jak to jest mieć obce paluchy w majtkach i jakos egzaltacji nei pzrezywałam, wiec lepiej ugryż się w jezyk, bo ta tzrezwo myslaca kaszubka nei ma juz córki - a zapewne dlatego, z enei nauczyła jej, ze kobieta nei musi siedzieć cicho, bo ją nazwa rozegzaltowaną paniusią . Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: szczawie oglądają codziennie w TV scenariusze 25.10.06, 12:52 > A "proporcja czasu" to akurat różnica między podglądaniem majtek 50 lat temu, a > > podglądaniem gołej pupy dzisiaj. na szczęscie kobiety zawsze widza, ze moga sie powiesić, tak jak Ania - zeby nie zaburzac proporcji. Odpowiedz Link Zgłoś
greg0.75 Re: szczawie oglądają codziennie w TV scenariusze 25.10.06, 15:16 Zmuszenie nieletniej do tzw. "innej czynności seksualnej". Należy się 10 latek (wg art. 200 KK) Odpowiedz Link Zgłoś
tujestem3 Re: szczawie oglądają codziennie w TV scenariusze 25.10.06, 16:42 TO JEST GWALT!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gregman77 Re: szczawie oglądają codziennie w TV scenariusze 25.10.06, 13:20 jesli juz dziecko zobaczy cos takiego w tv to twoim obowiazkiem jest wytlumaczyc co jest zle i dlaczego... jak bylem maly ogladalem seriale policyjne (dempsey i makepeace oraz miami vice rullzz!), ale nigdy nikogo nie zbailem, nie zgwalcilem... bo moi rodzice wiedzieli jak mnie wychowac... Odpowiedz Link Zgłoś
paero123 Re: szczawie oglądają codziennie w TV scenariusze 26.10.06, 16:00 wj_2000 napisał: > Jakich rzeczy? Toż właśnie ze dwa dni temu na wszystkich kanałach bez końca > podawano z lubością (po co???? - dla oglądalności!!!!) o rówieśniczce Ani, > która DOBROWOLNIE się rozebrała, zrobiła sobie serię zdjęć i wysłała koledze, > który je upublicznił. No to juz chyba pojechales - staram sie na biezaco ogladac wiekszosc programow informacyjnych ale to mi chyba umknelo, skoro jak twierdzisz bylo podawane przez dwa dni i na okragło. Kto i z jakim komentarzem podawal te informacje - mialo to wydzwiek pejoratywny czy taniej sensacji? To bylo w Polsce??? Nie bronie dziennikarzy ale nie robcie juz z nich potworow, ktorzy za newsa zrobia kazda podlosc! Odpowiedz Link Zgłoś
major.walenda Re: Samobójstwo 14-latki upokorzonej przez kolegó 25.10.06, 11:05 Jakie upokorzenie? Przeciez to przestepstwo z art. 200 KK - Doprowadzenie do innej czynnosci seksualnej na nieletnim a ponadto utrwalanie tresci pornograficznych za co grozi do lat 10 pozbawienia wolnosci. Ta sprawa powinna sie natychmiast zajac policja i prokuratura. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanym Re: Samobójstwo 14-latki upokorzonej przez kolegó 25.10.06, 11:07 Zgadzam się i powinni ich sądzić jak dorosłych Odpowiedz Link Zgłoś
expertyzer Obraziłbym zwierzęta nazywając 25.10.06, 11:16 tych zwyrodnialców zwierzętami. Wiek 14-tu lat to już wiek gdzie człowiek jest ukształtowany. Nie wiem czy na miejscu rodziców czy brata zabitej byłbym w stanie powstrzymać się od wiadomo czego. Odpowiedz Link Zgłoś
hala51 Re: Obraziłbym zwierzęta nazywając 25.10.06, 12:09 Jest bardzo mało prawdziwych nauczycieli,którzy chcą pomagać w problemach.A tak naprawdę klasą bardzo często rządzi pewna grupka popaprańców i potrafi często podporządkować sobie wszystkich uczniów i biada temu , który im podpadnie.Wiem coś o tym gdy przez trzy lata prawie codziennie bałam sie o swjego syna, który nienawidził szkoły do której chodził bo nie pasował tym 'kolegom'.Na nic się zdały rozmowy z wychowawcą, dziś jest o.k. syn jest w innej szkole , za którą ja płacę i na razie są to jedne z najlepiej wydanych pieniędzy w moim życiu.Rozmawiajmy z naszymi dziećmi one zawsze mają wypisane na twarzach swoje tragedie i ból, bądzmy przy nich blisko by móc zareagować , by pomóc.Uczniowie w tej klasie nie zareagowali bo prawdopodobnie byli zastraszani przez tych chłopców , którzy co jakis czas tylko zmieniali sobie ofiary.Co do naczycieli, to z doświadczenia wiem ,że uczniowie dosyć często siedzą sami na lekcjach i to niestety w bardzo wielu szkołach.Stała sie rzecz straszna i winni powinni zostać surowo ukarani zostać ukarani, a pan dyrektor niech się nie ośmiesza swoimi wypowiedziami bo ktoś bardziej nerwowy może zareagować w mało dyplomatyczny sposób na jego brednie. Rodzinie Ani i jej prawdziwym przjaciołom składam wyrazy współczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
darnaw pójdę dalej niż Giertych 25.10.06, 11:24 Tych gó..arzy należałoby wykastrować! A dyrektora, który nie zamierza na siłę szukać winnych to natychmiast zwolnić! Jak pan, panie dyrektorze zamierza szukać winnych? Tak lekko? Tak na niby? Czy czekać aż sami o tym powiedzą? Albo puszczą ten nakręcony komórką film w internecie? I jeszcze jedno! Co do cholery robiła reszta klasy? Przyglądała się z zachwytem, czy też ktoś usiłować chociaż to przerwać? Bo jeśli nie, to jest to chyba jakiś współudział? Odpowiedz Link Zgłoś
annaplonka Re: Samobójstwo 14-latki upokorzonej przez kolegó 25.10.06, 11:27 Biedna dziewczynka , jej rodzina , a dyrektor mówi ze nic na siłe mimo ze wiadomo dlaczego doszło do tej tragedii , ci gó..arze dostaną pewnie tylko nagane , Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d to nie jest wina nauczycielki... 25.10.06, 11:28 przeciez szkola to nie wiezienie? a co na przerwach? ronie dobrze mogli to zrobic na przerwie. To wina: mediow rodzicow internetu gdyby tego typu filmy nie byla "popularne" w siecie to na pewno by ich nikt nie orbil. pamietacie akcje z nauczycielem i smietnikiem na glowie? to juz byl sygnal ze cos jest nie tak. ale z dugiej strony na pewno nie da sie zwalic calej winy na media..rodzice tez powinni zwracac uwage na swoje dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
gobi03 gwałt jest winą gwałciciela/i 25.10.06, 16:09 Możemy zastanawiać się, jak zapobiec takim zdarzeniom (nie ważne, czy w szkole, czy poza szkołą) na przyszłość, ale winni są widoczni. Dyrektor jest winny całkiem czegoś innego: że dopuścił do zwyrodnienia tej klasy. Bezkarność chuliganów doprowadziła do sytuacji, że zaczęto mówić o "trudnej klasie" ale nie podjął skutecznych kroków - choćby rozwiązania problemu przez rozwiązanie klasy. Odpowiedz Link Zgłoś
danuta49 Jakie kroki miał podjąć dyrektor?Podziel się mądro 25.10.06, 16:15 ścią!On by musiał co chwila jakieś klasy rozwiązywać.Tak naprawdę miał związane ręce przez przepisy i nadzór.Jego wina polega na tym, że posłał tą nauczycielkę na apel - to wszystko! Odpowiedz Link Zgłoś
titta Re: gwałt jest winą gwałciciela/i 25.10.06, 16:19 Jakich krokow? Chyba znalezienia dla nich rodzin zastepczych. Wartosci przekazuje sie w domu. Co dyrektor ma zrobic niby ze zdeprawowanymi dzieciakami? Ani im milosci ani przykladu nie zapewni bo po prostu nie jest w stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
sarkazm_i_ironia Re: Samobójstwo 14-latki upokorzonej przez kolegó 25.10.06, 11:31 a pamiętacie czerwcowe zdjęcia w Fakcie jak koledzy upili i wykorzystali nastolatkę??? Tą dziewczynę w Gdańsku też sfotografowano, miała prawo się spodziewać, że dla Faktu będzie kolejnym tematem, przecież nie człowiekiem, ta gazeta nie zna takiego pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
brzoza36 Re: Samobójstwo 14-latki upokorzonej przez kolegó 25.10.06, 11:45 nie tylko ta gazeta , tez inne . Spójrz co się w tym państwie dzieje , jaki burdel. Mafie , zboczeńcy , grupy interesów , złodzieje , zdrajcy, obojetność , zawiść , prasa kłamie , telewizja kłamie i działa w imieniu grup interesów itd. Młodzież w tym się gubi . Im dano wolność , Owsiaka , narkotyki , rap i mnóstwo seksu . Oczywiście do tego wyścig szczurów . Pęd , pęd do dobrobytu ! Za wszelką cenę ! Kościół kłamie. Praca za marną owsiankę . Autorytety zdrajcami .Politycy rzucają się sobie do gardeł i plotą , pieprzą , plotą kłamią ... Człowie stracił swoją wartość To nie jest świat w którym można żyć normalnie . Odpowiedz Link Zgłoś
olias występ dyrektora w ostatnim akapicie 25.10.06, 11:49 przeczytajcie ostatni akapit artykułu. Ten dyrektor to chyba psychol równy tym trzech bydlakom. Odpowiedz Link Zgłoś
brzoza36 .......... 25.10.06, 11:57 żal mi tego dziecka . 3 lata temu w Sobótce na DolnyŚląsku powiesiła się dziewczyna 16 letnia bo ją klasa nie zaakceptowała . Przyjechała z rodzicami z Wrocławia , bo całej jej rodzinie spodobała się Sobótka , tam chcieli znaleźć swoje miejsce ... mam córkę w gimnazjum gdzie problemy są bardzo podobne . w tym gimnazjum nauczyciele proszą rodziców ,aby siedzieli na lekcjach i pilnowali klasy , tylko tak mogą prowadzić lekcje . Szkoła jest terroryzowana przez 5 chłopców i nikt (policja sąd dyrekcja) nie jest w stanie nic zrobić... Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany W rzeczy samej - pan dyrektor zaprezentował się 25.10.06, 12:08 jako rasowe bydlę :-)). Ciekawe, czy jest członkiem ZNP, a był PZPR...? olias napisał: > przeczytajcie ostatni akapit artykułu. Ten dyrektor to chyba psychol równy tym > trzech bydlakom. Odpowiedz Link Zgłoś
pitbul48 gdybym był ojcem tej dziewczyny wiedziałbym co 25.10.06, 11:55 zrobić z tymi chłoptasiami! Odpowiedz Link Zgłoś
olbrachta Re: Samobójstwo 14-latki upokorzonej przez kolegó 25.10.06, 12:02 Nie wiem czy to był gwałt czy nie, tak czy inaczej jestem wstrząśnięta. Koszmar, KOSZMAR!!!! Niemniej jednak: nie wiem, czy można winić klasę. Pamiętam, jak sama miałam 14 lat. Pominąwszy instynkt stadny, jest jeszcze rzecz, o której tutaj nikt nie wspomniał: może reszta klasy, np. chłopcy, stali wianuszkiem wokół? Może była grupa, która podżegała do tego, co się stało? I w tym momencie nikt się nie postawi, bo po jednej groźbie w stylu "jak chcesz, zrobimy Ci to samo, bo widać że lubisz takie zabawy" się mu odechce. Wyjść z klasy? Jak, jak jaeden z napastników stoi przy drzwiach i pilnuje wyjścia? I jeszcze jedno... Skoro już rozebrali, obmacali i upokorzyli przed oczami całej klasy, to nie wierzę, żeby nie zgwałcili... Bardzo współczuję rodzicom dziewczynki. Odpowiedz Link Zgłoś
gklej Re: Samobójstwo 14-latki upokorzonej przez kolegó 25.10.06, 12:05 tragedia, to nawet w głowie się nie miesici, taka podłośc w tych młodych ludziach. Odpowiedz Link Zgłoś
titta Re: Samobójstwo 14-latki upokorzonej przez kolegó 25.10.06, 13:03 Podlosc? Podloscia bym tego nie nazwala. Raczej zatarciem sie granic pomiedzy dobrym i zlym, dla nich pewnie to bylo wlasciwie normalne - seks jest normalny, nawet publiczny i zbiorowy, jest fajny, wiec czemu glupia panienka miala by nie chciec. Nie chce? To pewnie "mocher" i glupia cnotka itp. Filmy, internet, pisemka, brak nadzoru rodzicow (albo wrecz podobne ich poglady) robia z mlodych ludzi zwierzeta podozajace bezrefleksyjnie za instynktem. To nie pierwszy przypadek. Niedawno koledzy zgwalcili upita kolezanke, nagrywajac wszystko i upubliczniajac w internecie...Tez gemnazjalisci... Odpowiedz Link Zgłoś
tiuia Re: Samobójstwo 14-latki upokorzonej przez kolegó 25.10.06, 12:04 '- Nic na to nie wskazywało - twierdzi dyrektor szkoły w rozmowie z "Dziennikiem Bałtyckim". - Była to wychowawczo trudna klasa, ale wychowawczyni i pedagodzy na bieżąco pracowali z uczniami, żeby wyjaśnić pojawiające się problemy. Połowa klasy znała się jeszcze ze szkoły podstawowej. Ta dziewczynka nie sprawiała problemów. I z drugiej strony - nie mieliśmy sygnałów, żeby potrzebowała jakiejś pomocy. Z tego co wiem, była pogodna.' Idiota z tego dyrektora! 'Byla pogodna i nie sprawiala problemow'... Ta dziewczynka zaczela potrzebowac pomocy dopiero w piatek po ataku ze strony psychicznych kolegow. Az strach miec teraz dzieci jak sie czyta o tym co sie dzieje w szkolach... Odpowiedz Link Zgłoś
iza2006 Re: Samobójstwo 14-latki upokorzonej przez kolegó 25.10.06, 12:15 Jestem mamą 14latki z tej samej szkoły,z równoległej klasy.Włos mi się jeży na głowie!!!Akurat ta szkoła była jedyną, bezpieczną,poprostu normalną szkołą!!! Ale zwyrodnialcy, jak widać, są wszędzie...Mam bardzo wielki żal do reszty klasy,kolegów i koleżanek...Dlaczego tej biednej, napastowanej dziewczynce NIE POMOGLIśCIE???????? Uważacie się za dorosłych,na każdym kroku chcecie by Was w ten sposób traktowano!Zawiedliście ją!!!!!!!!!!!!Zachowaliście się jak przedszkolaki!!!!Było Was wiecej niż napastników!!!Ale to Wasze sumienie... Gorąco współczuję rodzicom dziewczynki.Będę się za nią modlić.(*)(*)(*) Odpowiedz Link Zgłoś