Dodaj do ulubionych

Samobójstwo 14-latki upokorzonej przez kolegów

• wozdan Kara śmierci... 25.10.06, 10:11
      Ewidenty przypadek, dzicz, która powinna być usunięta ze społeczeństwa, bez
      względu na wiek. Ich rodzice powinni zapłacić odszkodowanie rodzicom
      dziewczynki.
    • wozdan Dlaczego reszta klasy nie zareagowała?!!??!?!?! 25.10.06, 10:12
      Jak ci ludzie wychowują te dzieci?!?!1
      • darr.darek Re: Dlaczego reszta klasy nie zareagowała?!!??!?! 25.10.06, 13:53
        wozdan napisał:
        > Jak ci ludzie wychowują te dzieci?!?!1

Kto cię uczył czytać ? Lewicowy pedagog ?

Koleżanki ofiary próbowały walczyć z gwacicielami. Nikt nie nauczył koleżanek,
        że skuteczną obroną byłoby potraktowanie debili znienacka krzesłem lub młotkiem
        w łeb - ja nie chcę aby moja córka musiała się uczyć jak wygląda skuteczna
        obrona przed kilkoma osiłkami.
        Ja chcę, aby hołota lewicowa nie przeszkadzała mądrym, takim jak Giertych, w
        usuwaniu plew i zostawianiu wartościowego ziarna. Nie chcę, aby mooje dzieci
        chodziły ze śmieciami społecznymi (niewychowanymi przez rodziców-idiotów) do
        jednej klasy.
        Miejsce dla plew jest w osobnej, odległej przegródce - kto chce być śmieciem,
        ten tam trafi.
    • brzoza36 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!! 25.10.06, 10:14
      od dwóch latach walczymy o nasz dzieci we wrocławskim gimnazjum i wczoraj
      właśnie coś napisałem :
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=50908259&a=50908259
      to dzieje się codsziennie w całej Polsce ,
      kompletne zdziczenie , zchamienie narodu , objetność , satanizm , bydło ,
      kreynizm ,
      ja mam w dupie takie Państwo i z całego serca popieram Giertycha .
      • wiarusik Giertych!Giertych!Giertych!... 25.10.06, 10:18
        ...Ze swoją maturą-giertychówką,to się nie popisałeś.Mimo to ufam,że ambitne
        plany odnowy moralnej polskiej szkoły zrealizujesz.Jesli nie-taczki i za miasto!
      • cotypowiesz Re: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!! 25.10.06, 10:23
        > satanizm

ja dorzuciłbym też katolicyzm, to jest dopiera zaraza
        • tees1 pomysl 25.10.06, 10:45
          cotypowiesz napisał:

> ja dorzuciłbym też katolicyzm, to jest dopiera zaraza

Chyba tez jestes nastolatkiem, ktory wlasnie odkryl mozliwosc krytyki swiata
          doroslych, nie moze sie tym faktem nacieszyc i wali na oslep. Tylko teraz zebys
          jeszcze nauczyl sie myslec, zeby z tej mozliwosci korzystac tam gdzie to
          przyniesie wiecej pozytku niz szkody.
          • alojzy22 Re: pomysl 25.10.06, 13:57
            OSąDZIć ICH JAK DOROSłYCH - Są TAK ZDEGENEROWANI ZE NAWET DOROSłY BY TAKICH
            śWIńSTW NIE ZROBIł - NIECH ICH ZGWAłCą W WIEZIENIU !!!
        • brzoza36 Re: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!! 25.10.06, 11:19
          zdaj sobie sprawę , że prz takie mędrkowanie dzieci się gubią , takich pseudo
          intelektualistówsą masy w tv i radio , na ulicach itd , a może troche kultury
          obyczajów
      • darr.darek to właśnie skutki LEWICowych kretynizmów 25.10.06, 12:41
        brzoza36 napisał:
        > od dwóch latach walczymy o nasz dzieci we wrocławskim gimnazjum i wczoraj
        > właśnie coś napisałem :
        > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=50908259&a=50908259
        > to dzieje się codsziennie w całej Polsce ,
        > kompletne zdziczenie , zchamienie narodu , objetność , satanizm , bydło ,
        > kreynizm, ja mam w dupie takie Państwo i z całego serca popieram Giertycha .

Dużo słów o skutkach, o politykach, efektach wychowania. A skąd to zdziczenie
        się bierze, jeśli np. 30 lat temu tego nie było ?!
        Ano, bierze się stąd, że jeden z drugim, natchniony lewicowiec wdrażał
        prawodawstwo, które miało być "bezstresowe ogółem".
        Tak, tak, brzmi śmiesznie, ale takie były i SĄ działania lewicowych szmat
        ustawodawczych i rządzących.

Bandyci i zbrodniarze mieli nie być surowo karani - i NIE SĄ. Miało nie być
        kary śmierci za makabryczne zbrodnie - i nie ma. Więźniowie mieli nie być
        poniżani zmuszaniem do pracy - i wylegują się na pryczy, darmowa siłownia i
        leżenie na wyrku to ich lewicowa "kara". To ostatnie jest o tyle idiotyczne dla
        normalnego człowieka, bo normalny, wolny człowiek, aby nie żyłw nędzy, MUSI
        pracować i musi chcieć pracować. Lewicowe szmaty ustawodawcze skleciły prawo, w
        którym więziennictwo ODUCZA więźnia normalnych zachowań społecznych. Więzień
        nagle nie musi się starać, nie musi udowadniać pracodawcy, że nadaje się do
        pracy i że chce pracować, więzień wchodzi do "paki" i ma darmowe jedzenie
        przygotowywane przez dietetyka i kucharki, darmową ciepłą celę, czyzstą
        pościel, wysprzątane budynki, darmową siłownię, darmowy prąd.

Co hołota lewicowa zrobiła w szkole ?
        Ano, wprowadziła zapisy, wg których uczeń nie może zostać wyrzucony
        dyscyplinarnie (w ogóle) ze szkoły, nie moze być zostawiony na powtarzanie
        klasy, nie może zostać ukarany przez nauczyciela.
        Dlaczego lewicowi durnie wprowadzają taki cyrk ?
        Dlatego, bo te lewicowe szmaty, wg najlpeszych wierzeń bandytów typu Lenin,
        Guevara, chcą rozbić "opresyjne, patriarchalne społeczeństwo".

Dlaczego mieliśmy ostatnio takie demonstracje organizowane przez lewicę ?
        Własnie dlatego, bo Giertych może przeszkadzać w niszczeniu
        podstaw "patriarchalnego społeczeństwa" i może wywalić ze szkół (a potem z
        życia społęcznego) "epokowe osiągnięcia lewicy".

• gregman77 "nie bedziemy szukac winnych na sile" 25.10.06, 10:22
      przeciez wiadomo kto to robil, wiec jakie szukanie winnych? gnojki do
      poprawczaka, nauczycielkce nagana z wpisem do akt...
      • microprofesor Re: "nie bedziemy szukac winnych na sile" 25.10.06, 13:26
        gregman77 napisał:

> nauczycielkce nagana z wpisem do akt...

za co ??
        • gregman77 Re: "nie bedziemy szukac winnych na sile" 25.10.06, 13:37
          o ile rzeczywiscie zostawila dzieci bez opieki (na wp napisali ze jednak kogos
          poprosila o pomoc), to powinna dostac nagane za zaniedbanie
          obowiazkow...oczywiscie nie obwiniam jej za to co sie stalo...
    • kochanym [...] 25.10.06, 10:36
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • tees1 wiecej informacji: bylo czas zareagowac, pomoc 25.10.06, 10:37
      Wiecej informacji o sprawie w tym artykule:
      wiadomosci.wp.pl/drukuj.html?kat=12591&wid=8567742

Okazuje sie, ze sprawa nie byla nagla. Niby cos robiono, ale nieskutecznie.
      Najgorsze, ze rozwydrzeni idioci czuli sie bezkarni.

"wszystko zaczęło się we wrześniu. Wtedy to Ania odrzuciła względy jednego z
      kolegów z klasy. Ten zaczął się mścić. Znalazł "wspólników", którzy wiele razy
      obrażali dziewczynkę."

"Nauczycielka musi przygotować apel. Zostawia klasę samą, ale wcześniej prosi
      innego nauczyciela, by zajrzał do drugoklasistów. W klasie jest głośno,
      nauczyciel prosi o spokój. I wychodzi, by poprowadzić swoją lekcję. Wtedy do Ani
      podchodzą dwaj napastnicy. Pchają ją na ścianę, siłą kładą na ławkę. Wyzywają
      przy tym dziewczynkę, zdzierają z niej części ubrania. Całą scenę filmuje trzeci
      kolega. Przyjaciółki Ani próbują powstrzymać chłopców. Bezskutecznie. Nie
      wiadomo, dlaczego nie wołają nauczyciela. Koszmar trwa dwadzieścia minut." !!!!

"Polonistka po powrocie zauważa płaczącą przyjaciółkę Ani. Pyta, co się stało. -
      Chłopcy dokuczali Ani i ona uciekła do domu - odpowiada dziewczynka. Polonistka
      zabiera uczennicę do wychowawczyni. Tam przyjaciółka mówi już więcej, ale nie
      wszystko. Opowiada, że koledzy "obmacywali" Anię. Nie wiadomo, dlaczego nikt z
      uczniów nie opowiedział nauczycielom, co naprawdę stało się na lekcji.
      Wychowawczyni dzwoni do domu Ani. Telefon odbiera starszy brat uczennicy.
      Wychowawczyni jest przekonana, że rozmawia z ojcem. Prosi o zajęcie się Anią i
      rozmowę na temat tego, co stało się w szkole. W sobotę Ania spotyka się z
      przyjaciółką. Mówi jej, że "chce się powiesić, bo nie zniesie tego, co ją
      spotkało"."
      • kochanym Re: wiecej informacji: bylo czas zareagowac, pomo 25.10.06, 10:46
        To straszne. jak ludzie mogą być tak podli.
      • wiarusik Re: wiecej informacji: bylo czas zareagowac, pomo 25.10.06, 10:50
        ROZUMIECIE???
        Te bandziory mogli jej nawet wsadzać swe obmierzłe paluchy do środka!
      • tsuranni gnoi powinno się wykastrować, a potem zapuszkować 25.10.06, 12:08
        Na dożywocie. Ich fotografie i nazwiska powinny też zostać rozlepione we
        wszystkich miastach Polski.
    • macarthur gwałt na nieletniej 25.10.06, 10:41
      a dyrektor mówi " nie zamierzam szukać winnych na siłę"
      to jak zamerza szukać ?
      jak taki palant jest dyrektorem to kogo ma za uczniów "bydło" więc skutki są
      widoczne
    • kochanym Re: Samobójstwo 14-latki upokorzonej przez kolegó 25.10.06, 10:44
      Podaję telefon do szkoły - Gimnazjum nr 2 w Gdańsku 058, 302 22 09 sekretariat,
      dyrektor Mirosław Michalski. Niezły z niego dupek. Powinien od razu wezwać
      policję w tym samym dniu co było zdarzenie. Nie byłoby tragedii. A małoletnich
      bandytów by aresztowana. Dyrektor powinien od razu zadziałać. Ciekawe jakby tak
      jego zgwałcili ???
      • iluminacja256 Re: Samobójstwo 14-latki upokorzonej przez kolegó 25.10.06, 10:56
        Problem polega na tym, ze taki dyrektorek w ogóle pewnei nie ma pojęcia, ze to
        co sie stało to gwałt. dla niego gwałt, byłby wtedy, jakby kazdy sie w nią
        spuścił, a na końcu jeszcze by ja pobili do nieprzytomności. Takich własnei
        mamy w tym kraju ludzi...
    • kontra59 charakterystyczne: 25.10.06, 10:44
      ... Ta dziewczynka nie sprawiała problemów ... jak zwykle ofiara jest
      najbardziej podejrzana. Nic o tych zwyrodnialcach.
      • kochanym Re: charakterystyczne: 25.10.06, 11:07
        Masz rację to było bardzo chamskie ze strony dyrektora Michalskiego. Kawał
        sku..ela z niego
      • absurdello No właśnie co wg dyrektora oznacza "nie sprawiała 25.10.06, 12:06
        problemów"

nie próbowała się wieszać czy też nie zmuszała chłopców by ją rozbierali ?

bo to tak wyglada, że to ona urządziła całą sytuację a potem się powiesiła, by
        pogrążyc dyrektora ...
    • vidy Re: Samobójstwo 14-latki upokorzonej przez kolegó 25.10.06, 10:48
      Winni sa rowniez rodzice chlopakow, oni rowniez powinni byc ukarani. A gdzie
      reszta klasy, nikt nie stanal w jej obronie. Znieczulica. Matki chopakow sa
      gwalcone na ich oczach i oni pozniej mysla, ze to norma spoleczna.
      Kastracja i do kamieniolomow na reszte zycia.
    • brzoza36 Re: Samobójstwo 14-latki upokorzonej przez kolegó 25.10.06, 10:51
      ja już napisałem:

sekretariat@gm2gd.internetdsl.pl

ps
      ten dyrektor to zwykły indolent
      • misjonarz_prostytutek Upublicznić dane sprawców,ich fotografie, a pewnie 25.10.06, 10:56
        dostaną za swoje od "nieznanych sprawców". Szwadrony śmierci i szybka
        utylizacja, to jest rozwiązanie, a nie poprawczaki i sądy rodzinne. Czekam na
        nazwiska i adresy sprawców!!!!
        • coment2 [...] 25.10.06, 11:17
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
        • mut Re: Upublicznić dane sprawców,ich fotografie, a p 25.10.06, 11:59
          Jestem za
          Nawet jeśli nikt się nie zdecyduje na wyrwanie chwasta, to chwast będzie
          skończony.
    • adamx79 SZOK Samobójstwo 14-latki upokorzonej przez kolegó 25.10.06, 10:54
      W głowie się nie mieści, co ci gówiarze wyprawiają. Dostanę pewnie
      kilkuletnie wyroki w zawieszeniu albo jeszcze, nie odpowiedzą za to co się
      stało... a dziewczyna nie żyje, bo sobie zrobili "przedstawienie". Rodzice
      powiedzą że to nie ich wina, ani ich dzieci...i sprawa ucichnie. Poprostu
      włos się na głowie jeży, jak coś takiego czytam :/
      • brzoza36 sekretariat@gm2gd.internetdsl.pl 25.10.06, 10:55
        • silvik Koszmar... 25.10.06, 11:13
          "Pchają ją na ścianę, siłą kładą na ławkę. Wyzywają
          przy tym dziewczynkę, zdzierają z niej części ubrania. Całą scenę filmuje trzeci
          kolega. Przyjaciółki Ani próbują powstrzymać chłopców. Bezskutecznie. Nie
          wiadomo, dlaczego nie wołają nauczyciela. Koszmar trwa dwadzieścia minut." !!!!"
          To jest to, o czym pisałam wcześniej.
          Dlaczego nikt z reszty klasy nie zareagował???
          Przez dwadzieścia minut??? Przecież można było to przerwać...
      • coment2 Mam nadzieję że ona miała brata lub kolegów 25.10.06, 11:11
        Bo ci zwyrodnialcy dobrze wiedzą że nic im za to nie grozi (nudna rozmowa z
        pedagogiem lub sędzią rodzinnym) i głupawe komentarze lewaków typu fundacja
        helsinska, a rozjuszeni jak indory ich rodzice zrobią wszystko aby jak zawsze
        ofiara była winną.
        Gdyby podobny numer zrobili siostrze małoletniego członka gimnazjalnego gangu
        to wtedy "temida" miałaby inną twarz. Dlatego lepiej wybrać cichą i spokojną
        ofiarę. To są zwyrodnialcy i zboczeńcy których trzeba eliminować (lub
        przynajmniej uczyć) siłą - zanim za Państwo zacznie robić to ulica. Dlatego
        Giertych ma w tym przypadku rację i trzeba go popierać! Trzeba skończyć z tą
        absurdalną sytuacją w polskiej szkole.
        • rsrh Coment 2 - Nie "uczyć" - likwidować we "własnym 25.10.06, 11:14
          zakresie".Informacje o tych zwyrodnialcacj już sa upowszechniane!!!!
    • duziabuzia szczawie oglądają codziennie w TV scenariusze.. 25.10.06, 11:02
      prawdziwych gwałtów i zbrodni z detalami, kamera TVN-WSI wchodzi wszędzie...
      to się uczą...nie można pokazywać wszystkiego nieprzygotowanym psychicznie do
      percepcji okrucieństwa najmłodszym ludziom...dziennikarze w pogoni za hitem
      zrobią wszystko aby liznąć te parę groszy nie bacząc na skutki..
      • gregman77 Re: szczawie oglądają codziennie w TV scenariusze 25.10.06, 11:18
        to ty pozwalasz swoim dzieciom na ogladanie takich rzeczy? no to to jest twoja
        wina, jesli kogos zzgwalca lub zabija...troszk erozumu, czlowieku!
        tylko i wylacznie rodzic odpowiada za to, jak wychowane jest dziecko...
        • absurdello A ty masz swoje dziecko 24 godziny pod kontrolą ? 25.10.06, 12:11
          cały czas widzisz co ogląda i kiedy ?
          Do tego telewizje nadają powtórzenia w takich porach i momentach, że nie
          sposób wyłapać wszystkich "lekcji"
        • wj_2000 Re: szczawie oglądają codziennie w TV scenariusze 25.10.06, 12:18
          Odpowiadasz na :
          gregman77 napisał:

> to ty pozwalasz swoim dzieciom na ogladanie takich rzeczy?

Jakich rzeczy? Toż właśnie ze dwa dni temu na wszystkich kanałach bez końca
          podawano z lubością (po co???? - dla oglądalności!!!!) o rówieśniczce Ani,
          która DOBROWOLNIE się rozebrała, zrobiła sobie serię zdjęć i wysłała koledze,
          który je upublicznił.
          Coś tak czuję, że to właśnie ta akcja zwyrodniałych dziennikarzy (inaczej nie
          mogę nazwać tego co dzieje się w mediach za "demokracji") zainspirowała
          szczawików, by zrobić komórką zdjęcia tej nieszczęsnej.
          A tak na marginesie - w proporcji do nowych czasów - to całe to zachowanie
          chłopaków nie różni się tak bardzo od zachowania wszystkich poprzednich pokoleń
          w czasach koedukacyjnych szkół!!!
          W ich wieku to ja byłem pół stulecia temu, i byłem jednym z najbardziej
          nieśmiałych i grzecznych dzieci. A też raz, czy dwa robiłem sztuczki polegające
          na kładzeniu się na wznak na podłodze przy ścianie i gwałtownym wypadzie hdy
          nadchodziła dziewczyna, tak by zobaczyć jej majtki.
          Parosekundowe "macanki", to też nie było nic nadzwyczajnego.
          Tyle, że żadna się nie powiesiła.
          Myślę że i moja córka, po podobnej przygodzie, gdyby już ją puścili, dała by w
          mordę z nienacka jednemu, czy drugiemu i na tym by się skończyło.
          Szkoda dzieciaka, ale widać, że jej psychika nie była dostosowana do
          dzisiejszych czasów.
          • hermina5 Re: szczawie oglądają codziennie w TV scenariusze 25.10.06, 12:31
            >Szkoda dzieciaka, ale widać, że jej psychika nie była dostosowana do
            >dzisiejszych czasów

nie wiedziałm, ze w dzisiejszych czasach psychika dziewczynki w wieku 14 lat,
            ma być dostosowana do tego, ze usiłowanie gwałtu(bo z tym mielismy do
            czynienei, a nei z podgladaniem na podłodze) powinno być dla niej normalne i
            spływać jak po kaczce, bo w zyciu przydarzy jej się gwałtów kilka i kazdy
            to "zaden problem" ... Zobaczymy czy zaregagujesz tak samo,jak twojej córeczce
            sąsiad wsadzi w ajtki paluchy na klatce...
            • wj_2000 Re: szczawie oglądają codziennie w TV scenariusze 25.10.06, 12:40
              hermina5 napisała:
              > ma być dostosowana do tego, ze usiłowanie gwałtu(bo z tym mielismy do
              > czynienei, a nei z podgladaniem na podłodze)

Jeśli umiesz czytać, znajdziesz w artykule iż POZOROWANO gwałt.
              To znaczy iż gwałtu NIE było.

A "proporcja czasu" to akurat różnica między podglądaniem majtek 50 lat temu, a
              podglądaniem gołej pupy dzisiaj.
              • hermina5 Re: szczawie oglądają codziennie w TV scenariusze 25.10.06, 12:50
                wiesz, co nei rozsmieszaj mnie...A wg ciebie gwałt to tylko penetracja , tak?
                Wraz z wytryskiem ? Jak kobiecie jakiś zboczeniec wepchnie w pochwę rekę po
                łokieć albo butelke to co to jest? Mila i zabawna pieszczota? Podobnie jak
                publiczne rozebranie dziewczyny, tzrymanie siła na ławce i wpywachanie palców
                wiadomo gdzie i jeszcze nagranie tego ?

Tu masz wyjaśnione co to ejst gwałt, bo widac nei rozumiesz po polsku:

sjp.pwn.pl/lista.php?co=gwa%B3t

• wj_2000 Re: szczawie oglądają codziennie w TV scenariusze 25.10.06, 14:22
                  > Jak kobiecie jakiś zboczeniec wepchnie w pochwę rekę po
                  > łokieć albo butelke to co to jest? Mila i zabawna pieszczota? Podobnie jak
                  > publiczne rozebranie dziewczyny, tzrymanie siła na ławce i wpywachanie palców
                  > wiadomo gdzie i jeszcze nagranie tego ?

Czy o tej butelce i o tym łokciu to jest w tej notatce?
                  Tworzysz wirtualne sytuacje i wyżywasz się w swej moralnej wyższości.
                  Ja odczytuję to co jest napisane i ekstrapoluję nieomówione szczegóły zgodnie z
                  psychologicznym realizmem tamtej sytuacji w klasie.
                  Nad interpretacją tego co się stało, nad wyciągnięciem ewentualnych wniosków
                  ciąży niesamowicie dalszy bieg sprawy, który okazał sie tragiczny. Ale czy
                  tragizm rezultatu odzwierciedla rzeczywiście skalę czynu?
                  Ja raczej wierzę, czy też lepiej - ja sobie wyobrażam, że chamski eksces
                  kolegów (ale na boga nie zbrodnia), doprowadził do samobójstwa wskutek
                  nadzwyczajnej okoliczności, jaką była nadwrażliwość Ani. A może jakieś inne
                  problemy?
                  Czternastoletnia córka mojego kolegi, jedynaczka, otoczona miłością i luksusem,
                  weszła któregoś dnia na dach 15-to piętrowca i skoczyła. Nie zostawiła żadnego
                  listu. Najmniejszy trop nie został znaleziony, który by rzucał jakieś światło
                  na to samobójstwo.
                  Ból egzystencjalny często występuje w tym wieku z ogromną siłą. Jeden impuls,
                  który w nieskończenie wielu innych przypadkach, rozszedł by sie po kościach, w
                  aktualnym przypadku wyzwolił nieszczęście.
                  Taka moja hipoteza nie usprawiedliwia chamstwa gó..arzy, ale propozycje tu na
                  forum, by ich kastrować bez znieczulenia są doprawdy żałosne.
                  • jpy1 Re: szczawie oglądają codziennie w TV scenariusze 25.10.06, 16:14
                    Wiesz co, krew mnie zalała jak przeczytałem twój post. Na forum klasy
                    upokorzono młodą dziewczynę w sposób taki, jaki nie mieści się nikomu
                    normalnemu w głowie. A ty porownujesz to do zaglądania pod spódnicę?. Masz
                    dziecko?. Wiesz co się dzieje teraz w szkołach?. Kastracja dla tych skur...ynów
                    to mało. MAŁO!!!!. Po twoich postach wnioskuję że nie masz pojęcia co
                    przeżywają dzieci w tym wieku. I lepiej już zamilcz, bo pieprzysz jak ten
                    dyrektor. "Nic się nie stało".... Po prostu wyć się chce.
                  • hermina5 Re: szczawie oglądają codziennie w TV scenariusze 25.10.06, 16:24
                    > Ból egzystencjalny często występuje w tym wieku z ogromną siłą. Jeden impuls,
                    > który w nieskończenie wielu innych przypadkach, rozszedł by sie po kościach,
                    w
                    > aktualnym przypadku wyzwolił nieszczęście

chjyba oszalałeś człowieku....Jaki ból egzystencajlny? W tej dziewczynie
                    upokorzono to, co kazda kobieta ma najwrazliwszego - intymność. Tym
                    delikatniejszą i wstydliwszą dla dziewczynki, która dopiero zaczyna dojrzewać .
                    odejrzewam, ze doskonała wiekszość kobiet miałaby gigantyczne problemy, gdyby
                    spotkało je to w jakimś lesie czy cholera wie gdzie, a ty piszesz o dziecku -
                    jak o nadwrazliwym, bo zabiła się po tym, jak publicznie upokorzono ja do
                    granic mozliwości...Córki to ty nei masz na pewno, a juąż zwłaszcza w takim
                    wieku, bo inaczej wiedziałbyś jakie dyrdymały wypisujesz...
                    • wj_2000 Re: szczawie oglądają codziennie w TV scenariusze 25.10.06, 20:48
                      hermina5 napisała:
                      > Córki to ty nei masz na pewno, a juąż zwłaszcza w takim
                      > wieku, bo inaczej wiedziałbyś jakie dyrdymały wypisujesz...

Córkę mam, teraz już prawie 40-letnią. To tak na marginesie.

Upłynęło trochę czasu i w najnowszej wersji artykułu jest wypowiedź MAMY Ani.
                      NIE oskarża ona chłopców o śmierć córki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                      Jako zdrowo-rozsądkowa Kaszubka (a nie egzaltowana paniusia - jak Ty) widzi
                      niesłychaną dysproporcję między wygłupami chłopaków a reakcją swojej córki. A
                      przecież ją zna lepiej od Ciebie! Widocznie było coś w charakterze jej córki,
                      co tylko czekało na jakiś impuls, by się ujawnić.
                      • maureen2 Re: szczawie oglądają codziennie w TV scenariusze 25.10.06, 20:51
                        matka być może stara się zachować dystans do sprawy,przynajmnie werbalny.
                      • hermina5 Re: szczawie oglądają codziennie w TV scenariusze 25.10.06, 22:44
                        Jako zdrowo-rozsądkowa Kaszubka (a nie egzaltowana paniusia - jak Ty) widzi
                        > niesłychaną dysproporcję między wygłupami chłopaków a reakcją swojej córki. A
                        > przecież ją zna lepiej od Ciebie!

doprawdy? mówiła coś o tej dysproporcji, bo jakos nie zauwazyłam. Za to ty to
                        widzisz , co ciekawe, I chyba nie zna jej lepeij ode mnie, skoro od wrzesnia
                        nei zauwazyła, ze jej córce dokuczają , bo nie chciała z jednym z nich chodzić.

A wtręty o rozegzaltowanych paneinkach sobie opdpuśc - ja w pzreciwieństwie do
                        ciebie, wiem, jak to jest mieć obce paluchy w majtkach i jakos egzaltacji nei
                        pzrezywałam, wiec lepiej ugryż się w jezyk, bo ta tzrezwo myslaca kaszubka nei
                        ma juz córki - a zapewne dlatego, z enei nauczyła jej, ze kobieta nei musi
                        siedzieć cicho, bo ją nazwa rozegzaltowaną paniusią .
              • hermina5 Re: szczawie oglądają codziennie w TV scenariusze 25.10.06, 12:52
                > A "proporcja czasu" to akurat różnica między podglądaniem majtek 50 lat temu,
                a
                >
                > podglądaniem gołej pupy dzisiaj.

na szczęscie kobiety zawsze widza, ze moga sie powiesić, tak jak Ania - zeby
                nie zaburzac proporcji.
              • greg0.75 Re: szczawie oglądają codziennie w TV scenariusze 25.10.06, 15:16
                Zmuszenie nieletniej do tzw. "innej czynności seksualnej". Należy się 10 latek (wg art. 200 KK)
              • tujestem3 Re: szczawie oglądają codziennie w TV scenariusze 25.10.06, 16:42
                TO JEST GWALT!!!!
          • gregman77 Re: szczawie oglądają codziennie w TV scenariusze 25.10.06, 13:20
            jesli juz dziecko zobaczy cos takiego w tv to twoim obowiazkiem jest
            wytlumaczyc co jest zle i dlaczego...
            jak bylem maly ogladalem seriale policyjne (dempsey i makepeace oraz miami vice
            rullzz!), ale nigdy nikogo nie zbailem, nie zgwalcilem... bo moi rodzice
            wiedzieli jak mnie wychowac...
          • paero123 Re: szczawie oglądają codziennie w TV scenariusze 26.10.06, 16:00
            wj_2000 napisał:

> Jakich rzeczy? Toż właśnie ze dwa dni temu na wszystkich kanałach bez końca
            > podawano z lubością (po co???? - dla oglądalności!!!!) o rówieśniczce Ani,
            > która DOBROWOLNIE się rozebrała, zrobiła sobie serię zdjęć i wysłała koledze,
            > który je upublicznił.

No to juz chyba pojechales - staram sie na biezaco ogladac wiekszosc programow
            informacyjnych ale to mi chyba umknelo, skoro jak twierdzisz bylo podawane przez
            dwa dni i na okragło. Kto i z jakim komentarzem podawal te informacje - mialo to
            wydzwiek pejoratywny czy taniej sensacji? To bylo w Polsce???

Nie bronie dziennikarzy ale nie robcie juz z nich potworow, ktorzy za newsa
            zrobia kazda podlosc!
    • major.walenda Re: Samobójstwo 14-latki upokorzonej przez kolegó 25.10.06, 11:05
      Jakie upokorzenie? Przeciez to przestepstwo z art. 200 KK - Doprowadzenie do
      innej czynnosci seksualnej na nieletnim a ponadto utrwalanie tresci
      pornograficznych za co grozi do lat 10 pozbawienia wolnosci. Ta sprawa powinna
      sie natychmiast zajac policja i prokuratura.
      • kochanym Re: Samobójstwo 14-latki upokorzonej przez kolegó 25.10.06, 11:07
        Zgadzam się i powinni ich sądzić jak dorosłych
    • expertyzer Obraziłbym zwierzęta nazywając 25.10.06, 11:16
      tych zwyrodnialców zwierzętami.
      Wiek 14-tu lat to już wiek gdzie człowiek jest ukształtowany.

Nie wiem czy na miejscu rodziców czy brata zabitej byłbym w stanie powstrzymać
      się od wiadomo czego.
      • hala51 Re: Obraziłbym zwierzęta nazywając 25.10.06, 12:09
        Jest bardzo mało prawdziwych nauczycieli,którzy chcą pomagać w problemach.A tak
        naprawdę klasą bardzo często rządzi pewna grupka popaprańców i potrafi często
        podporządkować sobie wszystkich uczniów i biada temu , który im podpadnie.Wiem
        coś o tym gdy przez trzy lata prawie codziennie bałam sie o swjego syna, który
        nienawidził szkoły do której chodził bo nie pasował tym 'kolegom'.Na nic się
        zdały rozmowy z wychowawcą, dziś jest o.k. syn jest w innej szkole , za którą
        ja płacę i na razie są to jedne z najlepiej wydanych pieniędzy w moim
        życiu.Rozmawiajmy z naszymi dziećmi one zawsze mają wypisane na twarzach swoje
        tragedie i ból, bądzmy przy nich blisko by móc zareagować , by pomóc.Uczniowie
        w tej klasie nie zareagowali bo prawdopodobnie byli zastraszani przez tych
        chłopców , którzy co jakis czas tylko zmieniali sobie ofiary.Co do naczycieli,
        to z doświadczenia wiem ,że uczniowie dosyć często siedzą sami na lekcjach i to
        niestety w bardzo wielu szkołach.Stała sie rzecz straszna i winni powinni
        zostać surowo ukarani zostać ukarani, a pan dyrektor niech się nie ośmiesza
        swoimi wypowiedziami bo ktoś bardziej nerwowy może zareagować w mało
        dyplomatyczny sposób na jego brednie.
        Rodzinie Ani i jej prawdziwym przjaciołom składam wyrazy współczucia.
    • darnaw pójdę dalej niż Giertych 25.10.06, 11:24
      Tych gó..arzy należałoby wykastrować!
      A dyrektora, który nie zamierza na siłę szukać winnych to natychmiast zwolnić!
      Jak pan, panie dyrektorze zamierza szukać winnych? Tak lekko? Tak na niby? Czy czekać aż sami o tym powiedzą? Albo puszczą ten nakręcony komórką film w internecie?
      I jeszcze jedno!
      Co do cholery robiła reszta klasy? Przyglądała się z zachwytem, czy też ktoś usiłować chociaż to przerwać? Bo jeśli nie, to jest to chyba jakiś współudział?
    • annaplonka Re: Samobójstwo 14-latki upokorzonej przez kolegó 25.10.06, 11:27
      Biedna dziewczynka , jej rodzina ,
      a dyrektor mówi ze nic na siłe mimo ze wiadomo dlaczego doszło do tej
      tragedii , ci gó..arze dostaną pewnie tylko nagane ,
    • camel_3d to nie jest wina nauczycielki... 25.10.06, 11:28
      przeciez szkola to nie wiezienie? a co na przerwach? ronie dobrze mogli to
      zrobic na przerwie.
      To wina:
      mediow
      rodzicow
      internetu

gdyby tego typu filmy nie byla "popularne" w siecie to na pewno by ich nikt nie
      orbil. pamietacie akcje z nauczycielem i smietnikiem na glowie? to juz byl
      sygnal ze cos jest nie tak.

ale z dugiej strony na pewno nie da sie zwalic calej winy na media..rodzice tez
      powinni zwracac uwage na swoje dzieci.
      • gobi03 gwałt jest winą gwałciciela/i 25.10.06, 16:09
        Możemy zastanawiać się, jak zapobiec takim zdarzeniom (nie ważne, czy w szkole,
        czy poza szkołą) na przyszłość, ale winni są widoczni.
        Dyrektor jest winny całkiem czegoś innego: że dopuścił do zwyrodnienia tej
        klasy. Bezkarność chuliganów doprowadziła do sytuacji, że zaczęto mówić o
        "trudnej klasie" ale nie podjął skutecznych kroków - choćby rozwiązania problemu
        przez rozwiązanie klasy.
        • danuta49 Jakie kroki miał podjąć dyrektor?Podziel się mądro 25.10.06, 16:15
          ścią!On by musiał co chwila jakieś klasy rozwiązywać.Tak naprawdę miał związane
          ręce przez przepisy i nadzór.Jego wina polega na tym, że posłał tą nauczycielkę
          na apel - to wszystko!
        • titta Re: gwałt jest winą gwałciciela/i 25.10.06, 16:19
          Jakich krokow? Chyba znalezienia dla nich rodzin zastepczych. Wartosci
          przekazuje sie w domu. Co dyrektor ma zrobic niby ze zdeprawowanymi
          dzieciakami? Ani im milosci ani przykladu nie zapewni bo po prostu nie jest w
          stanie.
    • sarkazm_i_ironia Re: Samobójstwo 14-latki upokorzonej przez kolegó 25.10.06, 11:31
      a pamiętacie czerwcowe zdjęcia w Fakcie jak koledzy upili i wykorzystali
      nastolatkę???
      Tą dziewczynę w Gdańsku też sfotografowano, miała prawo się spodziewać, że dla
      Faktu będzie kolejnym tematem, przecież nie człowiekiem, ta gazeta nie zna
      takiego pojęcia.
      • brzoza36 Re: Samobójstwo 14-latki upokorzonej przez kolegó 25.10.06, 11:45
        nie tylko ta gazeta , tez inne . Spójrz co się w tym państwie dzieje , jaki
        burdel. Mafie , zboczeńcy , grupy interesów , złodzieje , zdrajcy, obojetność ,
        zawiść , prasa kłamie , telewizja kłamie i działa w imieniu grup interesów itd.
        Młodzież w tym się gubi .
        Im dano wolność , Owsiaka , narkotyki , rap i mnóstwo seksu . Oczywiście do
        tego wyścig szczurów . Pęd , pęd do dobrobytu ! Za wszelką cenę ! Kościół
        kłamie.
        Praca za marną owsiankę . Autorytety zdrajcami .Politycy rzucają się sobie do
        gardeł i plotą , pieprzą , plotą kłamią ...
        Człowie stracił swoją wartość
        To nie jest świat w którym można żyć normalnie .
    • brzoza36 nie idę do pracy dzisiaj 25.10.06, 11:48
      uważajcie na swoje dzieci
    • olias występ dyrektora w ostatnim akapicie 25.10.06, 11:49
      przeczytajcie ostatni akapit artykułu. Ten dyrektor to chyba psychol równy tym
      trzech bydlakom.
      • brzoza36 .......... 25.10.06, 11:57
        żal mi tego dziecka .
        3 lata temu w Sobótce na DolnyŚląsku powiesiła się dziewczyna 16 letnia bo ją
        klasa nie zaakceptowała . Przyjechała z rodzicami z Wrocławia , bo całej jej
        rodzinie spodobała się Sobótka , tam chcieli znaleźć swoje miejsce ...
        mam córkę w gimnazjum gdzie problemy są bardzo podobne . w tym gimnazjum
        nauczyciele proszą rodziców ,aby siedzieli na lekcjach i pilnowali klasy ,
        tylko tak mogą prowadzić lekcje . Szkoła jest terroryzowana przez 5 chłopców i
        nikt (policja sąd dyrekcja) nie jest w stanie nic zrobić...
      • uchachany W rzeczy samej - pan dyrektor zaprezentował się 25.10.06, 12:08
        jako rasowe bydlę :-)). Ciekawe, czy jest członkiem ZNP, a był PZPR...?

olias napisał:

> przeczytajcie ostatni akapit artykułu. Ten dyrektor to chyba psychol równy
        tym
        > trzech bydlakom.
    • pitbul48 gdybym był ojcem tej dziewczyny wiedziałbym co 25.10.06, 11:55
      zrobić z tymi chłoptasiami!
    • olbrachta Re: Samobójstwo 14-latki upokorzonej przez kolegó 25.10.06, 12:02
      Nie wiem czy to był gwałt czy nie, tak czy inaczej jestem wstrząśnięta.
      Koszmar, KOSZMAR!!!!

Niemniej jednak: nie wiem, czy można winić klasę. Pamiętam, jak sama miałam 14
      lat. Pominąwszy instynkt stadny, jest jeszcze rzecz, o której tutaj nikt nie
      wspomniał: może reszta klasy, np. chłopcy, stali wianuszkiem wokół? Może była
      grupa, która podżegała do tego, co się stało? I w tym momencie nikt się nie
      postawi, bo po jednej groźbie w stylu "jak chcesz, zrobimy Ci to samo, bo widać
      że lubisz takie zabawy" się mu odechce. Wyjść z klasy? Jak, jak jaeden z
      napastników stoi przy drzwiach i pilnuje wyjścia?

I jeszcze jedno... Skoro już rozebrali, obmacali i upokorzyli przed oczami
      całej klasy, to nie wierzę, żeby nie zgwałcili...

Bardzo współczuję rodzicom dziewczynki.
      • gklej Re: Samobójstwo 14-latki upokorzonej przez kolegó 25.10.06, 12:05
        tragedia, to nawet w głowie się nie miesici, taka podłośc w tych młodych
        ludziach.
        • titta Re: Samobójstwo 14-latki upokorzonej przez kolegó 25.10.06, 13:03
          Podlosc? Podloscia bym tego nie nazwala. Raczej zatarciem sie granic pomiedzy
          dobrym i zlym, dla nich pewnie to bylo wlasciwie normalne - seks jest normalny,
          nawet publiczny i zbiorowy, jest fajny, wiec czemu glupia panienka miala by nie
          chciec. Nie chce? To pewnie "mocher" i glupia cnotka itp. Filmy, internet,
          pisemka, brak nadzoru rodzicow (albo wrecz podobne ich poglady) robia z mlodych
          ludzi zwierzeta podozajace bezrefleksyjnie za instynktem. To nie pierwszy
          przypadek. Niedawno koledzy zgwalcili upita kolezanke, nagrywajac wszystko i
          upubliczniajac w internecie...Tez gemnazjalisci...
    • tiuia Re: Samobójstwo 14-latki upokorzonej przez kolegó 25.10.06, 12:04
      '- Nic na to nie wskazywało - twierdzi dyrektor szkoły w rozmowie z "Dziennikiem
      Bałtyckim". - Była to wychowawczo trudna klasa, ale wychowawczyni i pedagodzy na
      bieżąco pracowali z uczniami, żeby wyjaśnić pojawiające się problemy. Połowa
      klasy znała się jeszcze ze szkoły podstawowej. Ta dziewczynka nie sprawiała
      problemów. I z drugiej strony - nie mieliśmy sygnałów, żeby potrzebowała jakiejś
      pomocy. Z tego co wiem, była pogodna.'

Idiota z tego dyrektora! 'Byla pogodna i nie sprawiala problemow'...
      Ta dziewczynka zaczela potrzebowac pomocy dopiero w piatek po ataku ze strony
      psychicznych kolegow.
      Az strach miec teraz dzieci jak sie czyta o tym co sie dzieje w szkolach...
      • iza2006 Re: Samobójstwo 14-latki upokorzonej przez kolegó 25.10.06, 12:15
        Jestem mamą 14latki z tej samej szkoły,z równoległej klasy.Włos mi się jeży na
        głowie!!!Akurat ta szkoła była jedyną, bezpieczną,poprostu normalną szkołą!!!
        Ale zwyrodnialcy, jak widać, są wszędzie...Mam bardzo wielki żal do reszty
        klasy,kolegów i koleżanek...Dlaczego tej biednej, napastowanej dziewczynce NIE
        POMOGLIśCIE???????? Uważacie się za dorosłych,na każdym kroku chcecie by Was w
        ten sposób traktowano!Zawiedliście ją!!!!!!!!!!!!Zachowaliście się jak
        przedszkolaki!!!!Było Was wiecej niż napastników!!!Ale to Wasze sumienie...
        Gorąco współczuję rodzicom dziewczynki.Będę się za nią modlić.(*)(*)(*)
    • gatsby Roman zrób porządek z takimi kolesiami !!! 25.10.06, 12:06
      .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka