Dodaj do ulubionych

TK: Dziennikarze mogą być karani za pomówienia

30.10.06, 10:10
Ale nie za prawdę!!
Obserwuj wątek
    • the.bill1 Czy Safjan ma schize? 30.10.06, 10:12
      Czy pan Safjan ma schizofrenie???
      Zgłasza separatum, a w wypowiedzi przeczy sobie, bo wyraźnie sugeruje, że sa
      inne wartości ważniejsze niż wolność słowa?
      No cóż , albo pomyłka albo michnikowszczyzna...
      słowa Safjana
      "Nie ma podstaw by konstytucyjna zasada wolności słowa miała pierwszeństwo
      przed innymi zasadami konstytucji" - powiedział w uzasadnieniu Safjan.
      "Konstytucja stwierdza też, że godność ludzka jest nienaruszalna i jej ochrona
      jest obowiązkiem państwa" - dodał przewodniczący.

PRZECIEŻ TO JEST UZASADNIENIE STRONY PRZCIWNEJ!!!
      No cóż stawiam na michnikowszczyznę...
      • pjaj Re: Czy Safjan ma schize? 30.10.06, 10:15
        Widocznie nie wiesz, że przewodniczący ma obowiązek wygłosić ustne motywy
        wyroku, nawet jeżeli się z nim nie zgadza.
        • util Re: Czy Safjan ma schize? 30.10.06, 10:22
          pjaj napisał:

> Widocznie nie wiesz, że przewodniczący ma obowiązek wygłosić ustne motywy
          > wyroku, nawet jeżeli się z nim nie zgadza.

No pewnie, że nie wie. I zamiast ruszyć łepetyną woli bredzić o
          michnikowszcyźnie. "Safjan ma schize" - toż mu dopiero powiedział, jak pięknie
          dzień zaczął, ile satysfakcji! Loser.
          • piglowacki No to ... „szara sieci”, … mamy szczęście 30.10.06, 10:44

No to „ZOMO”, „wykształciuch”, „szara sieci”, … mamy szczęście, że się kaganiec
            na new TPPR (Towarzystwo Publicystów Popierających Rząd) OSTAŁ !!!!

Inaczej PiS specjaliści z TPPR od ciut wybiórczo dobranej prawdy, okraszonej
            półprawdami i doprawionej przemilczeniami / pomówień/ kłamstewek / przeinaczeń /
            oskarżeń / reinterpretacji (dopisz inne stosowane metody socjotechniki)
            skrzydełka rozwinęliby w kreacji SPISKOWEGO PiS MATRIX-u, jak czyni to
            codziennie BRAT MiłoŚCIWIE nam PANUJĄCY, PREZYDENT brata MiłoŚCIWIE nam
            PANUJĄCEGO i cała ta P(i)C S_E_K_T_A JEGO.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

„Opowieść zwolenników IV Rzeczypospolitej to polityczny thriller, w części
            już przetestowany za rządów Jana Olszewskiego. Może być kontynuowany, jeżeli
            jego konstruktorzy zdołają opanować język debaty publicznej, zburzyć
            dotychczasową hierarchię społecznych wartości, czyli znieść panowanie w
            sferze symbolicznej zwolenników III RP. Trzeba na to trochę czasu. Elity
            wyruszyły więc na wojnę.” - Prof. J.Raciborski (11.02.2005)

• a.k.traper Oddanie głosu przeciwnego w wyborach nie jest 30.10.06, 10:52
              zamachem na władze jeszcze?
              • jakubowska100 czyli jeśli dziennikarz nazwie NIEUDAcznikiem 30.10.06, 10:54
                to sąd powinien najpierw rozstrzygnąć prawdę - czyli czy ten ktoś rzeczywiście
                jest nieudacznikiem i jeśli wyjdzie że jest tym nieudacznikiem - nie ma
                pomówienia, a jeśli wyjdzie że nie jest - to dziennikarz idzie za kratki.
                Proste ;)
                • hiob102 +++++++A politycy bezkarni. Vide J. Kurski++++++++ 30.10.06, 11:09
                  Prawo takie samo dla wszystkich.
                  • almagus Re:J.Kurski,Bielan<Ziobro<J.L.Kac zyński wszyscy sz 30.10.06, 11:36
                    J.Kurki,Belan<Zibro<J.L.Kaszyński wszyscy szkalowali, może to była kampania w
                    mediach publicznych.
                    Oj ciec gnojowica Rydyk, też szkalował.
                    To jak to jest, teraz jak jest ten z sieg hail i popaprańcy i szuje w trybunale
                    to trybunał zejdzie do szamba i zmieni zdanie?

Stop wariatom drogowym i główkom pingpongowym!
                    Stop niszczarkom i PiSowskim pogwarkom!

Wspomnienia wyborcze.

Co słupek patrzy z billboardu
                    PiSiOR sprawca prawa mordu.
                    Patrz Tuska billboardu słupek
                    obsikuje Rydza głupek.
                    Dali mu na obsikanie
                    maławego Lecha w szklanie.
                    Jeszcze moheroiny dolali,
                    co mu do dzisiaj wali!
                    To nie jest naprany Ruski,
                    nie wehrmacht, ale to Kusrki!

Dopadła mnie Szamboobrona i ambona!
                    W tym Marka Burka
                    i PiSdorna dwururka!
                    Przemykam się miedzą,
                    a niektórzy już siedzą!
                    • milet_z_sedesu Czy politycy bedą karani więzieniem????????? 30.10.06, 11:51
                      za pomówienia, czy skryja sie za immunitetem????
                      • intel-e-gent Re: Czy politycy bedą karani więzieniem????????? 30.10.06, 12:15
                        Kaczyński Lech wyroku nie wykonał. I jest prezydentem. Szanuje prawo, nie ma
                        co. Cóż taka ich maniera SSprawiedliwości ;)
                        • konread Re: Czy politycy bedą karani więzieniem????????? 30.10.06, 13:06
                          W takim wypadku Kurski powinień otzrymać dożywocie;)
                          • krwawy.zenek Re: Czy politycy bedą karani więzieniem????????? 30.10.06, 16:31
                            Nigdzie na świecie nie ma takiej kary za zniesławienie.
                            • paramentztefauenu +++++++ Hurra! ŁŻE-Dziennikarze do Pierdla ! +++++ 30.10.06, 18:17
                              wspaniale !!!
                              nareszcie bat na paszkwilantów !!!

ps
                              no to już można w ciemno
                              to całe WSI-TVN wsadzić
                              do pierdla ! :)
                              • krwawy.zenek czytaj co komentujesz 30.10.06, 18:20
                                paramentztefauenu napisał:

> wspaniale !!!
                                > nareszcie bat na paszkwilantów !!!

Przecież nic a nic w obowiązującym prawie się nie zmieniło.

• galapagos-real [...] 30.10.06, 18:54
                                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                                  • poszeklu Zle! Moze sie okazac, ze cala redakcja posiedzi 31.10.06, 21:04
                                    Ale dzis z telefonu komorkowego mozna wysylac LZE-klamstwa
                                    i na odleglosc doskonalic metode prekursora gadzinowek dra
                                    Gebelsa.
                • a.k.traper a jeżeli wyborca uzna że polityk jest nieudaczni- 30.10.06, 11:19
                  kiem, to tez sąd ma rozstrzygnąć? Myśle ze mam prawo powiedziec że tak uwazam i
                  oddac głos na kogo innego. Swoim postepowaniem polityk mnie ma za idiote a ja
                  chce by dziennikarz w moim imieniu mówił ze tamten jest nieudacznikiem,
                  pokazujac fakty. Ja-wyborca mam do tego prawo i chce by wysmiewano głupote
                  rządzacych i pokazywano osiagnięcia.
                  • vontomke Re: a jeżeli wyborca uzna że polityk jest nieudac 30.10.06, 13:07
                    Tak powinno być, prawo które chroni przed "pomówieniami" jest fatalne w
                    skutkach, bo chroni tylko tych co umieją z niego korzystać w ramach walki
                    politycznej. To prawo służy tylko i wyłącznie kneblowaniu ust ludziom którzy
                    patrzą na bezprawie "elit". Kowalski nie pozwie o "pomówienie" Iksińskiego bo
                    nie ma zaplecza finansowo-prawnego aby to udowodnić. Natomiast
                    prezydent,premier,minister czy poseł zrobi to chociażby żeby zastraszyć tego
                    który się "wychyla". Polacy są znani ze swojego pieniactwa więc będą nadużywali
                    tego prawa, a to doprowadzi do IVRP - państwa policyjnego. Będzie dobrze bo już
                    nie będzie afer, a może nie będziemy o nich wiedzieć.
                    • krwawy.zenek Ty wiesz, co komentujesz? 30.10.06, 16:30
                      vontomke napisał:

> Tak powinno być, prawo które chroni przed "pomówieniami" jest fatalne w
                      > skutkach, bo chroni tylko tych co umieją z niego korzystać w ramach walki
                      > politycznej.

90% tego typu spraw nie ma nic wspólnego z walką polityczną.

> Kowalski nie pozwie o "pomówienie" Iksińskiego bo
                      > nie ma zaplecza finansowo-prawnego aby to udowodnić.

Na szcęście tysiącom Kowalskich nawet do głowy nie przychodzi, że nie mają
                      zaplecza i wnoszą prywatne aktu oy oskarżenia (bo nie o powództwa tu chodzi).
                • krwawy.zenek chyba Ci się zniesławienie pomyliło ze zniewagą 30.10.06, 16:10
                  To dwa rózne przestępstwa
        • totalizator Wolnosc slowa konczy sie tam gdzie zaczyna sie 30.10.06, 11:45
          Wolnosc slowa konczy sie tam gdzie zaczyna sie wolnosc drugiego czlowieka.
      • zdzichogry Re: Czy Safjan ma schize? 30.10.06, 10:24
        the.bill1 napisał:

> Czy pan Safjan ma schizofrenie???
        > Zgłasza separatum, a w wypowiedzi przeczy sobie, bo wyraźnie sugeruje, że sa
        > inne wartości ważniejsze niż wolność słowa?
        > No cóż , albo pomyłka albo michnikowszczyzna...
        > słowa Safjana
        > "Nie ma podstaw by konstytucyjna zasada wolności słowa miała pierwszeństwo
        > przed innymi zasadami konstytucji" - powiedział w uzasadnieniu Safjan.
        > "Konstytucja stwierdza też, że godność ludzka jest nienaruszalna i jej ochrona
        > jest obowiązkiem państwa" - dodał przewodniczący.
        >
        > PRZECIEŻ TO JEST UZASADNIENIE STRONY PRZCIWNEJ!!!
        > No cóż stawiam na michnikowszczyznę...
        niestety nie masz racji prof.Safjan mimo zgłoszenia separatum nie mogł wypowiadać sie jako on ale jako przewodnicący składu orzekającego a werdykt był taki jak orzekł sąd w większości.Nie nalezy uzywać języka pisowskiego i nie podejrzerwać nikogo o michnikowszczyznę.....
      • uniaeuropejska1 Re: Czy Safjan ma schize? 30.10.06, 10:27
        Zgłoszenie votum separatum wcale nie musi być uzasadnione niezgodą z istotą
        wypowiedzi strony "przeciwnej".Może równie dobrze dotyczyć np uzasadnienia tej
        wypowiedzi,więc pomówienia dotyczące schizofrenii włóż sobie w portki.
        • pantanal Ludzie, czegoż chcecie od thebila? 30.10.06, 11:03
          • krwawy.zenek choćby elementarnego zdrowego rozsądku 30.10.06, 16:23
            i rozumienia prostych tekstów. Jak też rozumienia tego, że jest wiele wartości
            konstytucyjnych i nie ma takiej możliwości, żeby wszystkie były równocześnie
            wartościami najwyższymi, ważniejszymi od wszystkich pozostałych.
      • krwawy.zenek z choinki się urwałeś? 30.10.06, 16:05
        the.bill1 napisał:

> Czy pan Safjan ma schizofrenie???
        > Zgłasza separatum, a w wypowiedzi przeczy sobie, bo wyraźnie sugeruje, że sa
        > inne wartości ważniejsze niż wolność słowa?

To, że jest mnóstwo wartości ważniejszych i wyżej konstytucyjnie chronionych, n
        iż wolność słowa jest oczywiste i nie Safjan to wymyślił.

> "Nie ma podstaw by konstytucyjna zasada wolności słowa miała pierwszeństwo
        > przed innymi zasadami konstytucji" - powiedział w uzasadnieniu Safjan.

To oczywiste. Co do tego nie ma żadnego sporu.

> "Konstytucja stwierdza też, że godność ludzka jest nienaruszalna i jej ochrona
        > jest obowiązkiem państwa" - dodał przewodniczący.

Bo stwierdza. Dlatego psim obowiżliem państwa jest zapewnienie jej adekwatnej
        ochrony. To również oczywiste.

• empirio Prawda a pomówienie 30.10.06, 10:13
      tadeusz_ja napisał:

> Ale nie za prawdę!!

Prawda jest wtedy, gdy znajdują haki na naszych przeciwników. Pomówienie jest wtedy, gdy znajdują haki na nas.
      • a.k.traper W stanie wojennym tez nie mielismy racji, 30.10.06, 11:26
        nazywano nas wrogami ustroju socjalistycznego.Czyzby osierocene "śpiochy" sie
        odezwały? Kto tu jest komuszym agentem a kto nadal walczy o demokrację? Pust
        wsiegda żywiot wtoroj PRL? Da nawierno, towariszcz komisar!
        • krwawy.zenek na pewno byółeś wtedy zachwycony, kiedy Cię 30.10.06, 16:24
          Urban opuwał? Przecież korzystał z wolności słowa. Wolno mu było!
          • a.k.traper Nie, nie byłem, uwazam go nadal za człowieka 30.10.06, 16:38
            wyjetego spod prawa, obraził nas Polaków i nigdy nie przeprosił, dla mnie jest
            nikim
    • alkud Bicz boży na Fakt i Dziennik (partyjny) 30.10.06, 10:14
      chociaz w rekach wPiSdu
      pewnie knebel na dziennikarzy

---
      najlepszy blogasek o islamie
      religiapokoju.blox.pl
    • pjaj TK: Dziennikarze mogą być karani za pomówienia 30.10.06, 10:14
      I słusznie. Jeżeli ktoś specjalnie niszczy cudzą rzecz, ponosi
      odpowiedzialność karnę. Czemu miałoby być inaczej, gdy ktoś umyślnie niszczy
      czyjeś dobre imię? Co często się pomija w wypowiedziach prasowych,
      zniesławienie może być bowiem popełnione wyłącznie umyślnie.
      • mariasz4 Re: TK: Dziennikarze mogą być karani za pomówieni 30.10.06, 10:19
        Czyli jeśli ktoś, kto dotąd miał dobre imię, popełni coś niegodnego, to nie
        można tego podać do publicznej wiadomości?
      • trygresson Re: TK: Spieprzaj dziadu..... 30.10.06, 10:52
        NIejaki mlody kartofel ostatnio znieslawil mnie porownojac mnie do ZOMO- tego
        samego ZOMO, ktore palowalo mnie w 1982r w W-wie na Starym Miescie za
        organizowanie manifestacji anykomununistycznej. Inny kartofel zniewazyl
        obywatela zwracajac sie do niego "spieprzaj dziadu". Traf chcial, ze oba
        kartofle pelnia czasowa pewne funkcje publiczne, ktore w niczym nie powinny
        wyrozniac ich jesli chodzi o lamanie prawa i obrazanie innych. Czy prawo bedzie
        stosowane w stosunku do kartofli i ich trzody czy tylko do tych, ktorzy smia
        miec odmienna opinie ?
    • pl2512 Czyli morda w kubel dla pismakow! Amerykanie maja 30.10.06, 10:16
      I Poprawke do Konstytucji, dajaca im pelna wolnosc slowa, a my mamy prostytute,
      ktore zamyka nam gebe kiedy mowimy ze np. baba od ku..kow to oszustka.
      Przeciez panstwo musi bronic godnosc baby!
      • forresty Re: Czyli morda w kubel dla pismakow! Amerykanie 30.10.06, 10:22
        ufff. są jeszcze normalni sędziowie w tym kraju. już w TVN świętowali jak to im
        będzie się dobrze pracowało jak dziennikarze bedą mogli pisac wszystko. Krwa,
        sie święte krowy z pismaków porobiły. Kto im broni pisac co chcą. Niech piszą i
        niech potem za to odpowiadają .
        Założe się ze zaraz w TVN i polsacie rozpeta się dyskusja jak to u nas marnie z
        wolnoscią słowa. Tej wolnosci to u nas jest zbyt wiele bo polacy jak widac nie
        bardzo potrafią z niej korzystać
        • uniaeuropejska1 Re: Czyli morda w kubel dla pismakow! Amerykanie 30.10.06, 10:32
          Sugerujesz,że Polsat i TVN pomawiają różne osoby? No bo skoro mają być
          niezadowolone wyroku TK.Raczej fantazjujesz.
          • forresty Re: Czyli morda w kubel dla pismakow! Amerykanie 30.10.06, 10:49
            no przecież na własne uszy słyszałem że dziennikarz TVN chce właśnie takiego
            orzeczenia. Nie twierdzę ze chca pomawiać. twierdze tylko że dziennikarze maja
            dziwne mniemanie że wszyscy naświecie zyja ylko po to aby ułatwiać zycie
            dziennikarzom bo to najważniejsza praca na świecie.
            Codziennie moją pracę mi ktoś utrudnia - i co mam zrobić ? Iść do trybunału
            poskarżyć się że ustawa dopuszcza wystawianie faktur bez wpłaty pieniedzy do
            ręki lub na konto?
            Oczywiscie że dziennikarze równiez pomawiają. mam wiele przykładów z prasy
            regionalnej. Niejaki Marek poszedł nawet za to siedziec. Uważam ze to wyrok za
            wysoki, ale sprawa była ewidentna. niestety mimo tych ewidentnych dowodów winy
            taka olejnikowa dała zamknąć się w klatce w obronie red. Marka. A cały problem
            red Marka polegał na tym że zadenuncjował miejskiego przekretasa bez należycie
            przygotowanych dowodów. Więc za to odpowiedział. Jak ktos kupi u mnie wadliwy
            monitor to nie tylko przyniesie mi go z powrotem ale i zarząda rekompensty.
            Dlaczego dziennikarzy miałoby obowiązywacinne prawo? Już i tak mdli mnie ta
            gadka o ochronie dziennikarkich źródeł które okazuja się być agentami służb, o
            etyce zawodowej i statusie dziennikarza. a status jest jasny i prosty. To taki
            sam staus jak sprzedawcy mleka bo ani jeden ani drugi nie są organami państwa
            • vontomke Re: Czyli morda w kubel dla pismakow! Amerykanie 30.10.06, 13:01
              Chyba nie rozumiesz że niczym nieskrępowana wolność słowa jest kluczowa dla
              zachowania przejrzystości w państwie. Jeżeli mediom założy się knebel to o
              przekrętach na najwyższych szczeblach już nigdy się nie dowiesz,
              bo "pomówienie" to instrument prawny wymyślony właśnie dla tych co chcą zamykać
              gęby niewygodnym obserwatorom. Dzięki takiemu zapisowi Polska ma ogromną szansę
              na reżim w stylu Łukaszenkowskim.
              • ubu_roy Re: Czyli morda w kubel dla pismakow! Amerykanie 30.10.06, 15:21
                Racja. Zamykaja spoleczenstwu mordy to znaczy za za chwile beda palowac. Komuna
                wrocila w kaczym przebraniu.
                Jest zasadnicza roznica pomiedzy opinia a faktem. Ja uwazam naprzyklad ze
                wrocila komuna i spoleczenstwo bedzie dymane przez faszystow i zlodzieji. Faktem
                ktory potwierdza moja opinie jet orzeczenie TK. Wkrotce nie bedzie mozna wyrazac
                opinii po to by nie dekonspirowaly niewygodne dla wladzy fakty.
    • vontomke TK: Dziennikarze mogą być karani za pomówienia 30.10.06, 10:19
      Jeżeli wolność słowa stawia się na drugim miejscu to tak naprawdę wolności
      słowa nie ma. Witamy w 4RP, czyli PRL-bis.
    • marcin.bielicki Mam wątpliwości co do wyroku 30.10.06, 10:21
      Czyżby sędziowie ugięli się przed perspektywą IV RP?
      • 1zorro Uklony od tow. Stalina i Dzierzynskiego zza... 30.10.06, 10:31
        swiatow! To bylo do przewidzenia. Teraz "lekki" zamordyzm i przykrecanie sruby
        i... jest szansa, ze w "demokratycznych" wyborach za 3 lata kaczory znowu
        wygraja.
        • yola13 Re: Uklony od tow. Stalina i Dzierzynskiego zza.. 30.10.06, 13:31
          1zorro napisał:
          > i... jest szansa, ze w "demokratycznych" wyborach za 3 lata kaczory znowu
          > wygraja.

Nie sądzę, raczej wydaje mi sie ze ludzie sie wku..ą i pójda na wojnę z
          władzą, a ciemnocie nie będa mogli za duzo obiecywać rozdawnictwa, bo nie
          bedzie juz z kogo sciagac tych kolosalnych podatków, bo wiekszosc bedzie
          siedzieć na zachodzie, szkoda mi naszego kraju, ale obawiam się ze grozi nam
          conajmniej 2 Argentyna, a moze i raczej napewno Białorus Bis, ludzie nie mozna
          do tego dopuscić, albo odsuniemy tych oszołomów od władzy, albo bedziemy mieli
          komune Bis, jeszcze brakuje stalinowskich prokuratorów, którzy będa skazywac na
          smierć i robic pokazowe wieszanie, czasami marzy mi sie że dusze tych gnojów
          gołymi rekami, przyjdzie taki moment ze ludzie nie wytrzymaja, obawiam sie
          conajmniej rewolucji w tym kraju, a w dalszym efekcie wypieprzenie nas z UE, a
          patrzac na nasze nie najlepsze stosunki z sasiadami to jest to bardzo, bardzo
          realne
          • vontomke Re: Uklony od tow. Stalina i Dzierzynskiego zza.. 30.10.06, 14:07
            Podpisuję się obiema ręcyma pod tym co napisałaś, jednak na wku..enie i wojnę
            z pisiorami bym nie liczył, bo nasi mężowie stawu robią wszystko żeby ludzie
            nie widzieli co się wyrabia na górze, kneblując m.in usta mediom, co potwierdza
            właśnie to orzeczenie TK. Kacza władza zadba o to żeby wszystkim było tak
            dobrze żeby mieli poparcie tak jak Łukaszenko na Białorusi przynajmniej 70%.

Na rewolucję ni licz, Polacy są jak żaba w garnku, który jak powoli ogrzewać to
            żaba nie wyskoczy i się ugotuje.
            • yola13 Re: Uklony od tow. Stalina i Dzierzynskiego zza.. 30.10.06, 14:34
              ja mysle ze co sprytniejsi juz dawno wyjechali, sama się zastanawiam nad
              wyjazdem razem z mężem, perspektywa 10- krotnie wyzszych zarobków niz tu dla
              mojego męża jest bardzo kusząca, pozatym lepsza opieka medyczna i pomoc dla
              ludzi dotknietych niepłodnoscią jest dodatkowym atutem jak dla nas, bo w tym
              kraju nie mamy co liczyc na pomoc zwłaszcza tego rządu, bo tutaj pomaga sie
              tylko tym którzy darmowo i tasmowo sie rozmnażają, pozatym perspektywa coraz
              wyższych podatków, w stosunku do małych zarobków(1000 $ dla inzyniera z duzym
              doswiadczeniem tu w Polsce) nie napawaja optymizmem, zygac się chce jak się
              patrzy na to wszystko co sie teraz w Polsce dzieje, żadnych perspektyw, nawet
              system emerytalny jest zbrodniczo złodziejski
              • vontomke Re: Uklony od tow. Stalina i Dzierzynskiego zza.. 30.10.06, 14:46
                U nas leczenie niepodłoności jest "niekatolickie", tak samo zresztą jak metody
                sztucznych zapłodnień. Ten kraj mentalnie tkwi w średniowieczu i tylko ten co
                pojeżdził po Europie widzi jaka przepaść nas dzieli z Unią. Jak wyjedziecie,
                nawet gdy będziecie zarabiać masę kasy nie będzie lekko bo zawsze
                będziecie "obcymi". Ale już waszym dzieciom przyjdzie żyć w normalnym kraju i
                trzeba o tym myśleć. Dla mnie Polska to czarna dziura i hipokryzja katolicka,
                żal mi że wydaję tu pieniądze i płacę na to wszystko podatki, więc i ja pewnie
                też stąd wyjadę.
      • mg2005 Łże -elita ?... 30.10.06, 13:06
        marcin.bielicki napisał:

> Czyżby sędziowie ugięli się przed perspektywą IV RP?
        >
        >

Czyżby sędziowie TK byli "łże-elitą" ?... :))
        • y.y Re: Łże -elita ?... 30.10.06, 13:24
          mg2005 napisał:

> marcin.bielicki napisał:
          >
          > > Czyżby sędziowie ugięli się przed perspektywą IV RP?
          > >
          > >
          >
          > Czyżby sędziowie TK byli "łże-elitą" ?... :))

Ciekawa teoria zważywszy na fakt, że zdecydowana większość z nich to ludzie o
          prawicowych poglądach i z solidarnościowo-opozycyjnym rodowodem za PRLu:))
      • taras.bulba Zoll: nie miałem wątpliwości 30.10.06, 15:07
        "Nie jestem zaskoczony orzeczeniem Trybunału, który stwierdził, że przepisy
        dotyczące sankcji karnych za zniesławienie i pomówienie są zgodne z
        konstytucją" - powiedział prof. Andrzej Zoll.
        wiadomosci.onet.pl/1425913,11,item.html
        • krwawy.zenek i słusznie, że nie miał 30.10.06, 16:09
          I słusznie, ponieważ każdy inny wyrok byłby sensacją. Sytatem ochrony przed
          pomówieniem jest w Polsce taki, jak w zdecydowanej większości krajów
          rozwiniętych.
    • hwadu I. Katarasińska PO pijana uciekła zmiejsca wypadku 30.10.06, 10:22
      Szefowa łódzkiej Platformy Katarasińska z zarzutami "Prowadzenie auta po
      spożyciu alkoholu, spowodowanie kolizji drogowej oraz niezatrzymanie się na
      miejscu zdarzenia -
      takie zarzuty postawiła łódzka policja posłance Iwonie Śledzińskiej-
      Katarasińskiej z Platformy Obywatelskiej. Szefowa łódzkiej PO nie przyznaje się
      do winy W czerwcu Śledzińska-Katarasińska, jadąc oplem spowodowała kolizję z
      ciężarówką należącą do Piotra Misztala, dziś posła Samoobrony. Zgodziła się na
      badanie alkotestem. Wykazało 0,24 promila alkoholu w wydychanym powietrzu.
      Dopuszczalna norma to 0,2 promila. Policja wystąpiła o uchylenie posłance
      immunitetu, aby mogła odpowiedzieć przed sądem grodzkim. W grudniu posłanka
      sama zrzekła się parlamentarnej ochrony. Posłanka zapewniała wówczas, że nie
      była pod wpływem alkoholu ani nie uciekała z miejsca zdarzenia, co sugerowali
      inni uczestnicy kolizji. Wczoraj, po wizycie na policji i wysłuchaniu zarzutów,
      również do niczego się nie przyznała.Sąd koleżeński PO nie ukarał posłanki
      żadną z kar dyscyplinarnych, argumentując, że okoliczności zdarzenia nie
      zostały dostatecznie udowodnione, a jej wyjaśnienia okazały się przekonujące.
      Posłance grozi kara grzywny lub zakaz prowadzenia pojazdu do trzech lat."

• rejtann Re: I. Katarasińska PO pijana uciekła zmiejsca wy 30.10.06, 10:56
        Katarasińska, to ta, co rzuciła oszczerstwa na dziennikarzy mediów publicznych?
        • zgodnik1 rejtan..npisz o aferach Rydzyka,Kaczyńskich !!!!!! 30.10.06, 11:16
          tyle ich jest, cała gama!..od telegrafu do kradzieży milionów przez Rydzyka!
    • macpherson Re: TK: Dziennikarze mogą być karani za pomówieni 30.10.06, 10:31
      Przypominam - "nie popełnia przestępstwa, kto podnosi prawdziwy zarzut służący obronie społecznie uzasadnionego interesu". Jeśli pismak mija się z prawdą, działając umyślnie, powinien ponieść karę.
      • alkud do paki trafi wiekszość redakcji Faktu :))) ****** 30.10.06, 10:32
        zwlaszczcza
        po tekstach
        o kosmitach,
        widzeniu przez sciany,
        chomiku podglaczu
        itp. itd.

---
        religiapokoju.blox.pl
        • uniaeuropejska1 Re: do paki trafi wiekszość redakcji Faktu :))) * 30.10.06, 10:38
          I chodzących ziemniakach.
          • alkud i szczuro-salata... 30.10.06, 10:51

albo wieloryb w wisle...

---
            religiapokoju.blox.pl
        • uenifeu Re: do paki trafi wiekszość redakcji Faktu :))) * 30.10.06, 11:36
          A o czym było z chomikiem podglądaczem?
      • uniaeuropejska1 Re: TK: Dziennikarze mogą być karani za pomówieni 30.10.06, 10:37
        Z tym społecznie uzasadnionym interesem mam wątpliwości.Bo cóż to w końcu jest?
        Czy dziennikarz piszący np o tym,że w Polsce CIA w tajnym więzieniu torturowała
        islamskich ekstermistów nie przegra procesu w takiej sprawie?Czy w interesie
        społecznym leży by Al-Kaida dowiadywała się takich rzeczy? A dowie się bo
        ekstremiści potrafią czytać.
        • chamas Są już pierwsze efekty 30.10.06, 10:44
          nowego porządku medialnego:

www.bezcenzury.net
          • krwawy.zenek ten wyrok niczego nie zmienia 30.10.06, 16:27
            Za zniesławienie była odpowiedzialność karna i nadal jest. Tak jak w
            zdecydowanej większości (z wyjątkiem kilku) krajów cywilizowanych.
    • a.k.traper Dziennikarze na równi z politykami 30.10.06, 10:48
      powinni odpowiadac za pisanie głupot.Mielenie ozorem to jak jazda po pijanemu.
    • rsrh Nareszcie oczekiwany wyrok.Dziennikarskie hieny 30.10.06, 10:49
      z "wiodących " organów i"autorytety medialne" muszą się dobrze zastanowić przed
      "pluciem".Niektórych już powinni "zwinać" . Np w tej chwili w TVN z "grubej
      rury" wali niejaki Rokita -jako "dziennikarz" !!
      • zgodnik1 to co sie stanie z Rydzykiem-kłamcą i RM ? 30.10.06, 11:09
        na szafot z kłamcą!
        • mg2005 Re: to co sie stanie z Rydzykiem-kłamcą i RM ? 30.10.06, 13:07
          zgodnik1 napisał:

> na szafot z kłamcą!

Typowa "tolerancja" antyklerykała... :))
          • y.y Re: to co sie stanie z Rydzykiem-kłamcą i RM ? 30.10.06, 13:23
            Typowa odpowiedź wyznawcy kościoła toruńsko-pseudo-katolickiego:

od meritum uciekamy, ważne aby poopluwać
        • jama314 Pomyśl o sobie nienawistniku... 30.10.06, 14:44
          Pomyśl też o sobie raczej nienawistniku, co ci się może dostać za pomówienia, a
          nazbierało się tego na forum GW sporo. Tylko kto mógłby uznać taką anonimową
          kreaturę za dziennikarza... Czasem też może spróbuj "w prawdzie" porównać dzieła
          swego życia do osiągnięć o. T. Rydzyka. Będziesz miał wtedy właściwą perspektywę
          na to kim jesteś i co w razie czego mogą Ci zbudować rozgniewane ulice, pomnik
          czy...
          • chirlider jama314 -nie strasz, nie strasz bo sie zesrasz 30.10.06, 15:45
            jama314 napisał:

> Pomyśl też o sobie raczej nienawistniku, co ci się może dostać za pomówienia,
            a
            > nazbierało się tego na forum GW sporo.

zaczyna sie, państwo policyjno kościelne ze stolicą w toruniu.
            • jama314 Szambo... 30.10.06, 17:03
              No właśnie, sumując to jest Twój właściwy poziom intelektualny wyrażający się
              słownictwem używanym w poczuciu bezkarności jakie daje anonimowość. IQ o
              rozmiarach buta damskiego. Jednym słowem - szambo. Tam tkwisz i nawet nie próbuj
              się porównywać z o. Tadeuszem Rydzykiem i jego dziełami. Już sama elementarna
              ortografia polska jest Ci obca i wroga. Twoje dzieła po prostu śmierdzą szambem
              i po tym je poznać od razu, nawet nie otwierając oczu. Tyle.
              • y.y Re: Szambo... 01.11.06, 04:07
                jama314 napisał:

> No właśnie, sumując to jest Twój właściwy poziom intelektualny wyrażający się
                > słownictwem używanym w poczuciu bezkarności jakie daje anonimowość. IQ o
                > rozmiarach buta damskiego. Jednym słowem - szambo. Tam tkwisz i nawet nie
                próbu
                > j
                > się porównywać z o. Tadeuszem Rydzykiem i jego dziełami. Już sama elementarna
                > ortografia polska jest Ci obca i wroga. Twoje dzieła po prostu śmierdzą
                szambem
                > i po tym je poznać od razu, nawet nie otwierając oczu. Tyle.

O jakie dzieła Ojca Dyrektora chodzi? O pieniądze na Stocznię, które ukradł? O
                agitację polityczną i jawne łamanie postanowień Episkopatu? O kłamstwa i
                antysemickie treści na antenie? I Ty masz czelnośc mnie pouczać?
                Dosyć! Próbujesz mi grozić? I kto tu jest nienawistnikiem?
                Po pierwsze, możesz mi... swoje groźby sobie zachowaj, a najlepiej wsadź sobie
                tam, gdzie słońce nie zachodzi.
                Rydzyk i ludzie z nim powiązani to zakała tego kraju. Brunatna hołota, za którą
                się trzeba wstydzić. Antypolskie, rasistowskie, zakłamane i nienawistne
                nasienie. Wstyd!
                • wet3 Re: y.y 01.11.06, 14:46
                  y.y napisał:

> probu
                  > > j
                  > > się porównywać z o. Tadeuszem Rydzykiem i jego dziełami. Już sama element
                  > arna
                  > > ortografia polska jest Ci obca i wroga. Twoje dzieła po prostu śmierdzą
                  > szambem
                  > > i po tym je poznać od razu, nawet nie otwierając oczu. Tyle.
                  >
                  > O jakie dzieła Ojca Dyrektora chodzi? O pieniądze na Stocznię, które ukradł?
                  O
                  > agitację polityczną i jawne łamanie postanowień Episkopatu? O kłamstwa i
                  > antysemickie treści na antenie? I Ty masz czelnośc mnie pouczać?
                  > Dosyć! Próbujesz mi grozić? I kto tu jest nienawistnikiem?
                  > Po pierwsze, możesz mi... swoje groźby sobie zachowaj, a najlepiej wsadź
                  sobie
                  > tam, gdzie słońce nie zachodzi.
                  > Rydzyk i ludzie z nim powiązani to zakała tego kraju. Brunatna hołota, za
                  którą
                  >
                  > się trzeba wstydzić. Antypolskie, rasistowskie, zakłamane i nienawistne
                  > nasienie. Wstyd!

Tytlko prawdziwe szambo z morda pelna nienawisnej piany moze mowic tak jak ty!
                  • y.y Re: y.y 02.11.06, 12:28
                    wet3 napisał:

> Tytlko prawdziwe szambo z morda pelna nienawisnej piany moze mowic tak jak ty!

Won brunatna hołoto!:)
    • rejtann Platforma przeprasza dziennikarzy za pomówienie 30.10.06, 10:55
      "Jan Rokita przeprosił dziennikarzy za raport o upolitycznieniu mediów
      publicznych, który Platforma Obywatelska zaprezentowała w ubiegłym tygodniu
      Przepraszam - powiedział Jan Rokita, ale dziennikarzom to nie wystarcza
      MICHAŁ WALCZAK
      - Uważam, że było bardzo wiele niestosownych rzeczy w tym raporcie.
      Przepraszam - powiedział w niedzielę Rokita w programie "Siódmy dzień tygodnia"
      w Radiu Zet. Do przeprosin zachęcała lidera PO prowadząca Monika Olejnik.

W raporcie "Media publiczne według koalicji rządowej" PO zarzuciła PiS
      upolitycznienie mediów publicznych. Podawano przykłady dominacji partii
      rządzącej na antenach, czystek personalnych w Polskim Radiu i TVP. Jeden z
      rozdziałów zatytułowany został: "Kupowanie przychylności dziennikarzy".
      Wymienieni w nim zostali dziennikarze zatrudnieni przez nową dyrekcję radiowej
      Jedynki do współprowadzenia "Sygnałów dnia" (m.in. Dorota Gawryluk, Joanna
      Lichocka, Jacek Karnowski) wraz z wysokością honorariów i zapisami ich rozmów z
      politykami, które miały świadczyć o tym, że odwdzięczają się za zaufanie.

Wymienieni w raporcie dziennikarze zażądali przeprosin i sprostowania
      nieprawdziwych informacji (m.in. dotyczących wynagrodzeń). PO już w piątek
      przyznała, że informacje o honorariach były nieścisłe i przeprosiła za
      błędy. "Istotą raportu było opisanie mechanizmów zmiany władzy w mediach
      publicznych, które naszym zdaniem są godne najwyższego potępienia" -
      poinformował Klub Platformy. Za nieścisłości przeprosił w piątek Donald Tusk.

Czy gesty liderów PO satysfakcjonują dziennikarzy? - Doceniam gest Rokity, ale
      mam wrażenie, że to nie on pisał raport. Rozumiem, żeprzeprasza za kolegów -
      mówi Dorota Gawryluk z TVP, która nie wykluczała, że skieruje sprawę do sądu. -
      Ciągle to rozważam, bo zarzuty były bardzo poważne.

Nad pozwem zastanawia się również Michał Karnowski, prowadzący "Salon
      polityczny Trójki". - PO przeprasza za błędy w raporcie dotyczące honorariów,
      ale podtrzymuje tezę, że dziennikarze za lojalność są wyżej wynagradzani i że
      to jest mechanizm korupcyjny - mówi Karnowski i zaznacza, że będzie się domagał
      sprostowania tej tezy "choćby pięć lat miał się procesować w sądach".

Grupa wymienionych w raporcie dziennikarzy spotyka się dziś z prawnikiem, by
      porozmawiać o możliwości przygotowania pozwu zbiorowego przeciwko autorom
      dokumentu PO.

Jego współautor, poseł Platformy Rafał Grupiński, przyznaje, że rozdział
      o "kupowaniu przychylności dziennikarzy" był "niefortunny i niepotrzebny". -
      Jeśli ktoś się poczuł urażony tym sformułowaniem, przepraszam - mówi
      Grupiński. - Przykro mi, że przez nasze błędy akcenty zostały źle rozłożone:
      wolałbym, byśmy rozmawiali o odsuniętych od pracy długoletnich dziennikarzach
      Polskiego Radia niż o zarobkach nowo przybyłych - dodaje."

Jarosław Murawski

--------------------------------------------------------------------------------
    • tales1 Ich trybunał wziął ich za pysk?A co sobie myśleli? 30.10.06, 10:59
      Że wszystko im wolno? Zszargają człowieka i tylko...odszkodowanko! A za kraty
      pismaków, zwłaszcza tych, którzy nóżkami ubabrani są w systemie komunistycznym!
      • zgodnik1 [...] 30.10.06, 11:08
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • yola13 Re: Ich trybunał wziął ich za pysk?A co sobie myś 30.10.06, 14:15
        Jakby głupota umiała fruwać, latałbys jak orzeł:P
        • wet3 Re: yola13 30.10.06, 15:13
          yola13 napisała:

> Jakby głupota umiała fruwać, latałbys jak orzeł:P

Wot, wot! Zabka zarechotala!!!
          • yola13 Re: yola13 30.10.06, 15:20
            odgryźc sie potrafisz, ale komentarz nie był do twojego postu, wiec co sie
            wtryniasz prawiczku?
            • tales1 Re: yola13 30.10.06, 15:57
              Lepszy prawiczek od... lewaczka, bo ten to z założenia: złodziej i
              zdemoralizowaniec.
            • wet3 Re: yola13 30.10.06, 19:27
              yola13 napisała:

> odgryźc sie potrafisz, ale komentarz nie był do twojego postu, wiec co sie
              > wtryniasz prawiczku?

Dlaczego sie wtracam? - Bo bardzo nie lubie niezwykle glupich wypowiedzi!
    • olex5 mechanizm ograniczania wołnosci słowa 30.10.06, 11:05
      tak własnie wygłada mechanizm ograniczania wołnosci słowa i chwytania społeczenstwa za twarz.Za kazdą krytyke kartofli mozecie byc teraz ukarani:))
      Tak zakłamane metody nie stosowano nawet w PRL i taki kartofel bedzie krytykował przykładowo Putina jak sam nie lepszy.Roznica tylko taka,ze Putin robi to zeby mu CIA nie zrobila rewolucji kolorowej a Kaczka zeby trzymac sie koryta i zwalczac w społeczenstwie wszelkie proby krytyki,ktore mogłyby byc dla niego grozne.
      • zgodnik1 rejtan,tales,rsrh... może coś o Słupiku ????? 30.10.06, 11:13
        tak lubicie pieprzyc o antykomunizmie, temat dla was !.. a wy co ? dupa w
        troki?????
        • r0b0l to dla nich wspaniała wiadomość 30.10.06, 11:39
          mentalność homosowiecka górą

partia i wódz są nieomylni a jeśli nawet to przecie płacą za pisanie głupot
          ...
          ciekawe kiedy w 4 rp zaczną znikać ludzie
      • wet3 Re: olex5 30.10.06, 15:11
        olex5 napisał:

> tak własnie wygłada mechanizm ograniczania wołnosci słowa i chwytania
        społeczen
        > stwa za twarz.Za kazdą krytyke kartofli mozecie byc teraz ukarani:))
        > Tak zakłamane metody nie stosowano nawet w PRL i taki kartofel bedzie
        krytykowa
        > ł przykładowo Putina jak sam nie lepszy.Roznica tylko taka,ze Putin robi to
        zeb
        > y mu CIA nie zrobila rewolucji kolorowej a Kaczka zeby trzymac sie koryta i
        zwa
        > lczac w społeczenstwie wszelkie proby krytyki,ktore mogłyby byc dla niego
        grozn
        > e.

Naucz sie odrozniac prawdziwa krytyke od pomowien, celowego osmieszania oraz
        klamstw i wtedy dopiero zabieraj glos, komuszku!
        • olex5 Re: 30.10.06, 17:53
          jak zdobedziesz troche doswiadczenia zyciowego i wrosniesz z tego cielecego wieku to pogadamy naiwniaku.
          • wet3 Re: olex5 30.10.06, 19:25
            olex5 napisał:

> jak zdobedziesz troche doswiadczenia zyciowego i wrosniesz z tego cielecego
            wie
            > ku to pogadamy naiwniaku.

Dziaduniu! Urodzilem sie przed druga wojna swiatowa!
            • y.y Re: olex5 01.11.06, 04:08
              Nie karmić trolla!:)
              • wet3 Re: y.y 01.11.06, 14:48
                y.y napisał:

> Nie karmić trolla!:)

Czyzbym uslyszal odglos szamba - "y.y" ???
    • wf24 Re: TK: Dziennikarze mogą być karani za pomówieni 30.10.06, 11:14
      Czemu się tak dziwicie czy oni są święci(4władza)?
    • galba A to niespodzianka. Pismacy nie stoją ponad prawem 30.10.06, 11:21
      Kto by sie spodziewał, że zakłamani dziennikarze też są zwykłymi śmiertelnikami
      i obowiązują ich takie same przepisy jak wszytskich.
      • zgodnik1 galba..ci zakłamani, to pisza na zlecenie PIS-u ! 30.10.06, 11:26
        zebyś nie wiem jak sie wiercił, to dupa z tyłu!
      • util Ponad prawem tylko politycy rzucajacy pomówienia. 30.10.06, 11:28
        Ile razy już Kurski pomawiał?
        Ile razy Macierewicz?
        Ile razy Lepper?
        I ile za to dostali?

Och, to proste:

Kurski - laur bulteriera
        Macierewicz - fuchę w rządzie
        Lepper - premierostwo...

Tak wiec absolutnie pomawiać nie wolno.
      • r0b0l ci ze szkoły rydzyka też? a ku..ki to co? 30.10.06, 11:39
    • r0b0l co będzie pomówieniem a co prawdą? 30.10.06, 11:30
    • r0b0l należy powolać ministerstwo prawdy ;)) 30.10.06, 11:31
      • zgodnik1 Rydzyk, ministrem prawdy!..ha,ha,ha... 30.10.06, 11:34
        a rzecznikami Kurski i Macierewicz!
        • r0b0l jeszcze zaoczny proces Darwinowi niech wytoczą 30.10.06, 11:36
          • yola13 Nie smiejcie się panowie i panie, bo to co oni 30.10.06, 13:49
            wyprawiaja nie jest wcale smieszne, nawet w najgorszych snach nie miałam czegos
            takiego co oni wyprawiaja z tym krajem, i jeszcze smią mówić ze przeciez
            demokracja jest i bedzie, Łukaszenka też twierdzi ze u niego w kraju jest
            demokracja, i co? Hitler tez mówił o moralnosci i demokracji......najbardziej
            co mnie przeraża to to ze wiekszość z nas spokojnie patrzy i nie robi nic:(
      • r0b0l drżyjcie bure suki, PIS pokaże wasze miejsce ;)) 30.10.06, 11:35
        czas najwyższy zbudować stadiony i obozy dla łże opozycji
        5 milionów ucieknie, 1 milion się zamknie i będzie 4 rzyćpospolita prawa i sprawiedliwa rosła w siłę a ludzie będą żyli dostatnio
    • xavier123 Polska gorasza od Botswany 30.10.06, 11:56
      Reprters without borders:
      www.rsf.org/article.php3?id_article=19388
      • duziabuzia jesteś sekretarzem ambasady republiki Białejrusi? 30.10.06, 12:00
        ?
    • duziabuzia nie ma listu otwartego 20-tu intlektualystów ? 30.10.06, 11:57
      może być ciekawie..
      • krwawy.zenek niech się żurnaliści w klatce zamkną pod sejmem 30.10.06, 16:26
        Tak jak w obronie tego oszczercy z Polic. Potem niektórzy z uczestników tej
        akcji mało się ze wstydu pod ziemię nie zapadli.
    • intel-e-gent A politycy? 30.10.06, 12:02
      Gdyż zebrałaby się nam niezła śmietanka w więzieniach - Lech prezydent
      Kaczyński, Jarosław PREZES Kaczyński, Zbigniew Ziobro itp. itd.

;p
    • rtd5rtd A jak to sie ma do dziennikarzy mieszkajacych 30.10.06, 12:28
      zagranica? Albo do dziennikazy zamieszczajacych newsy na serverach w zimbabwe ? Czy jak zamiescisz tam cos po polsku to cie gonia w prl'u i muszisz wyjechac zagranice, bo tam jest inne prawo i polskie juz cie nie obowiazuje? Czy moze prawo polskie obowiazuje wszystkich polakow na calym swiecie?
      bo nie kumam juz nic?
    • amanasunta53 Ten cały TK to jedna wielka parodia.... 30.10.06, 12:29
      Wyrok w stylu Tewie Mleczarza: ty masz rację i ty masz rację,wszyscy macie
      racje.Mozna pozwać za pomówienia ...ale wolność słowa najważniejsza.Zbiera się
      na torsje jak się czyta takie ,,orzeczenia uczonych w piśmie''.,,Wybitni
      dziennikarze''typu Sekielski,Morozowski,Olejnik,Żakowski,Lis i cała reszta bandy
      na usługach SLD lub PO jak była tak jest nietykalna.
      • intel-e-gent Chyba nie zrozumiałaś 30.10.06, 12:31
        orzeczenia TK...
      • krwawy.zenek a jakie masz konkretne zarzuty? 30.10.06, 16:06
        ?
      • bogda35 Re: Ten cały TK to jedna wielka parodia.... 30.10.06, 16:31
        a co z klamstwami Rydzyka i Nazsego Dziennika? oni moga byc bezkarni bo są tuba
        władzy?
        • krwawy.zenek Re: Ten cały TK to jedna wielka parodia.... 30.10.06, 16:32
          Nie. Dlatego, że jakoś nikt nie składa prywatnych aktów oskarżenia. A jest to
          przecież przestępstwo ścigane z oskarżenia prywatnego.
    • kum.z.antalowki Więzienie za głoszenie niemiłej komuś prawdy 30.10.06, 12:43
      "...obowiązujące przepisy pozwalają uznać nawet prawdziwą informację za taką,
      która narusza czyjeś dobre imię."

Już to widzę. Złodziej wyrywa ci portwel ze 100 złotymi. Gonisz go
      krzycząc "łapać złodzieja". Łapiecie go, odbieracie 100 zł. Policja. On oskarża
      cię o zniesławienie, bo nie jest skazany prawomocnym wyrokiem. Prokurator. Sąd
      karny. Bulisz. To bulwersujące wydarzenie opisuje dziennikarz. Prokurator, sąd,
      dziennikarz buli, albo idzie siedzieć.

Być może, nikt nie posadzi ofiary kradzieży i dziennikarza za
      takie "zniesławienie" prostego złodziejaszka. Ale jeżeli to będzie jakiś wielki
      przestęca? Człowiek wpływowy: nieuczciwy biznesmen, skorumpowany urzędnik,
      mafioso lub ważny polityk? To co? Dupa blada
      • mg2005 I kto teraz jest "łże-elitą" ?...))) 30.10.06, 12:48
        TK czy prof.Hołda ?...
        • mg2005 Dziennikarz to nie 'święta krowa'... 30.10.06, 12:52
          Obecnie dziennikarze są praktycznie bezkarni. Mogą zgnoić każdego człowieka.
          • m.marle Za komuny tez była cenzura i g. im to dało 30.10.06, 13:10

No nie, w Sejmie PiS popycha ustawę, na podstawie której Prezydent (i tylko
            Prezydent) będzie miec prawo decydowania i publikowania - kto jest najgorszym
            przestepcą, dywersantem z UKŁADU, a kto nie.

Po prostu cenzura represyjna (jak zawsze), ma chronić monopol informacyjny
            partii rządzącej i zatkać gębę opozycji.
            Reszta - to bicie piany.

mg2005 napisał:

> Obecnie dziennikarze są praktycznie bezkarni. Mogą zgnoić każdego człowieka.
          • yola13 Re: Dziennikarz to nie 'święta krowa'... 30.10.06, 13:33
            mg2005 napisał:

Polityk zwłaszcza prawicowy tez nia nie jest!
          • ukos Te przepisy nie chronią "każdego człowieka"! 30.10.06, 13:43
            mg2005 napisał:

Przepisy prawa karnego chronią przed "znieważeniem" (za takie TK uważa nawet
            pisanie prawdy) jedynie WAADZĘ, a nie jakichś zwykłych szaraków. Doczekaliśmy
            się przepisów dla jaśniepaństwa!
            • krwawy.zenek nie kłam !!! art. 212 dotyczy każdego !!! 30.10.06, 16:11
              ukos napisał:

> mg2005 napisał:
              >
              > > Obecnie dziennikarze są praktycznie bezkarni. Mogą zgnoić każdego człowie
              > ka.
              >
              > Przepisy prawa karnego chronią przed "znieważeniem" (za takie TK uważa nawet
              > pisanie prawdy) jedynie WAADZĘ

Nie kłam. Art 212 k.k. dotyczy KAŻDEGO CZŁOWIEKA. Chroni przed zniesławieniem
              KAŻDEGO

• kum.z.antalowki I jeszcze dowalą nawiązkę za "portfel" przez "w" 30.10.06, 12:50

„Sąd posłużył się przy tym opinią biegłej, według której znieważa urząd ten,
        kto pisze o nim z małej litery”
        • m.marle Obrona "4 nóg stolika" przed opinią publiczną? 30.10.06, 13:02
          Miało być moralniej, miała być większa odpowiedzialność za machloje - a jest
          tylko zakaz mówienia o nich i cenzura represyjna?
          Czemu w IV RP, po staremu, co innego sie obiecuje przed wyborami, a co innego
          robi, kiedy juz się ma waadzę?
          Kacza zupa.
      • ukos Może się stać tak, jak mówisz! 30.10.06, 13:39
        kum.z.antalowki napisał:

> "...obowiązujące przepisy pozwalają uznać nawet prawdziwą informację za taką,
        > która narusza czyjeś dobre imię."
        >
        > Już to widzę. Złodziej wyrywa ci portwel ze 100 złotymi. Gonisz go
        > krzycząc "łapać złodzieja". Łapiecie go, odbieracie 100 zł. Policja. On
        oskarża
        >
        > cię o zniesławienie, bo nie jest skazany prawomocnym wyrokiem. Prokurator.
        Sąd
        > karny. Bulisz. To bulwersujące wydarzenie opisuje dziennikarz. Prokurator,
        sąd,
        >
        > dziennikarz buli, albo idzie siedzieć.
        >
        > Być może, nikt nie posadzi ofiary kradzieży i dziennikarza za
        > takie "zniesławienie" prostego złodziejaszka. Ale jeżeli to będzie jakiś
        wielki
        >
        > przestęca? Człowiek wpływowy: nieuczciwy biznesmen, skorumpowany urzędnik,
        > mafioso lub ważny polityk? To co? Dupa blada

Jeśli ten złodziej sprawuje jakąś WAADZĘ, to te przepisy go chronią. Przepisy
        KARNE chronią właśnie i tylko przestępców NA STANOWISKU. To trzeba skarżyć
        dalej do Strassburga, bo zaczyna być gorzej niż w Trzecim Świecie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka