Dodaj do ulubionych

Borat Sagdiyev podbija Amerykę

03.11.06, 07:29
Hello, Jak sie masz. My name is Borat. Dzie-kuje!
Obserwuj wątek
    • frant3 [...] 03.11.06, 07:35
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • hiob102 +++++Amerykanie nie wiedzą gdzie leży Kanada+++++ 03.11.06, 09:57
        Idioci, których w USA nie brakuje wierzą pewnie w prawdziwość tych dowcipów. To
        jest niesamowite. Czekam na film o tym właśnie. Ps. Nie znaczy to, że nie jestem
        szczerze rozbawiony. :) Ps 2. A gdyby tak zażartowali z Arabów?
        • znajomy_jennifer_lopez Jakby to był problem robić z ludzi idiotów. 03.11.06, 10:56
          Zwłaszcza Amerykanów. Zresztą Piś też zrobił z Polaków idiotów, ok 5mln idiotów, reszta sie jeszcze broni.
          p.s. Naczyta sie taka jedna Wojewódzka z drugą Muchą o Boratach i dukatach i odstawiają potem podobną wioche w TVNie tudzież na innym FFF w Gdyni marząc o szybkiej sławie.
          • rural6 Re: Jakby to był problem robić z ludzi idiotów. 03.11.06, 11:30
            a tu jest zdjęcie Brata Borata w wielkich, ale skąpych slipkach:
            www.patafian.pl/artykuly.php?page=2 (trzeba trochę przewinąć stronę by je
            zobaczyć)
            • plaszcz ++++ fajny gość, świetnie żągluje stereotypami +++ 03.11.06, 12:56

• jan65536 Niezle jaja z Polakow 03.11.06, 17:28
                Uprzejmie ze strony tego Cohena, ze przyjal wersje, ze jest z Kazachstanu, ale
                tak na prawde dla kazdego kto widzial gamoniowatych Polakow w UK (co ledwo
                potrafia cos wydukac po angielsku), jest jasne, ze tak na prawde chodzi o
                naszych rodakow.

Gratulacje, Borat!
                • centrolew Re: Niezle jaja z Polakow 05.11.06, 00:24
                  Naprawdę się uśmiałem... Szkoda tylko Kazachstanu, lepiej jakby od razu podał,
                  że jest z Polski! ;-)
                  • mirmat1 W bolszewickim Hoolywood jaja z zydow zakazane 12.11.06, 18:11
                    centrolew napisał:

> Naprawdę się uśmiałem... Szkoda tylko Kazachstanu, lepiej jakby od razu podał,
                    > że jest z Polski! ;-)
                    >
                    Mirmat: debilizm producentow Hollywooddzkich jest istotnie smieszny. Brak
                    znajomosci geografii i historii pokrywqa sie wulgarnoscia, ktora zadowala
                    prymitywizm "dowcipow" w stylu "polish jokes". Oczywiscie w bolszewickim
                    Hoolywood sa tabu, ktorego nie mozna przekroczyc: zydzi i murzyni. Oni musza
                    byc zawsze bohaterami nawet jak w stachanowskim tepie produkuja amunicje w
                    fabryce Schindlera by zaspokajac potrzeby bohaterskich zolnierzy Wehrmachtu
                    walczacymi pod Monte Cassino z polskimi antysemitami (wypowiedz Grossa co
                    do "antysemitow w Armii Andersa).

• 0sa Re: Jakby to był problem robić z Polaków idiotów. 03.11.06, 16:11
              Oryginalnie satyra jest o Polakach z uwagi na to ze w Wielkiej Brytanii Polacy
              stali sie najszybciej zwiekszajaca sie grupa w ostatnich latach i co sie z tym
              wiaze stanowia najwieksza czesc nowych stereotypow z ostatnich lat.

Kazdy kto ma nawet minimalne pojecie o Polsce i Kazakstanie wie ze w krajach
              muzulmanskich takich jak np. Kazakstan chodowanie swin byloby powaznym
              przestepstwem. Poza tym kazdy film bardzo dokladnie oddaja charakter polskiej
              wsi i oczywiscie Borat jezeli rozmawia w swoim etnicznym jezyku (zawsze po
              polsku) a detale ubiorow mieszkancow wsi sa zawsze etnicznie polskie.
              • vapour Re: Jakby to był problem robić z Polaków idiotów. 04.11.06, 11:00
                0sa napisała:

> Oryginalnie satyra jest o Polakach z uwagi na to ze w Wielkiej Brytanii Polacy
                > stali sie najszybciej zwiekszajaca sie grupa w ostatnich latach i co sie z tym
                > wiaze stanowia najwieksza czesc nowych stereotypow z ostatnich lat.

Oryginalnie to Borat powstal wieki przed tym jak nasi rodacy zaczeli zalewac
                Londek swoimi odchodami. A dokladnie w zeszlym wieku jeszcze.
              • marklark Re: Jakby to był problem robić z Polaków idiotów. 05.11.06, 04:52
                Bez przesady. Nie każda satyra od razu musi być o Polakach. Gdyby Cohen chciał
                się naśmiewać z Polaków, to by to robił otwarcie.

On sam twierdzi że postać jest oparta na facecie którego spotkał w Rosji. Ale
                właściwie narodowość Borata jest mało istotna; jego ojczyzna to czysto fikcyjny
                kraj, tyle tylko że się nazywa tam samo jak prawdziwy kraj.
                • jaja24 Re: Jakby to był problem robić z Polaków idiotów. 10.11.06, 20:12
                  WIEC DLACZEGO BORAT MOWI W FILMIE PO POLSKU??? Z SETEK JEZYKOW NA SWIECIE MOWI
                  WLASNIE PO POLSKU?? CHYBA TO COS ZNACZY! JA SIE BUNTUJE!!!
          • wahlrich Re: Jakby to był problem robić z ludzi idiotów. 03.11.06, 12:26
            mysle, ze wojewodzki probuje czerpac wzory z howard stern show. ma ambicje zeby
            szokowac ale wychodzi mu to tragicznie wiec ani nie smieszy ani nie szokuje.
            • mis22 Idiotów nigdzie nie brakuje, na tym forum też 03.11.06, 12:46
              hiob102 napisał:
              > Idioci, których w USA nie brakuje wierzą pewnie w prawdziwość tych dowcipów.
              > To jest niesamowite.

Idiotów jest mniej więcej taki sam odsetek w każdym kraju. Jedynie procent
              nacjonalistów, ksenofobów, rasistów czy faszystów jest różny. Niestety w Polsce
              ich odsetek jest większy.

Komentarz Borata o Bushu jr bardziej trafny byłby w odniesieniu do
              wiceprezydenta Cheney. Cheney przeforsował legalizację stosowania tortur przez
              CIA. Aczkolwiek obaj Cheney i Bush jr są odpowiedzialni za setki tysięcy ludzi
              zabitych w besensownej próbie kolonizacji Iraku zwanej przez ich propagandę
              obecnie "demokratyzacja" lub "protecting vital interests abroad". Natomiast
              dyktator Kazachstanu, Nazarbayev, wydaje się być przyjacielem Busha jr i
              wiceprezydenta Cheney. Cheney odwiedził ten kraj i nie powiedział słowa
              krytycznego o tamtejszej "demokracji". Pola naftowe Kazachstanu i zyski
              przyjaciół Cheney z ich eksploatacji są najważniejsze.
          • zyks Nie trzeba robić. Są idiotami. "Lud ciemny wszystk 03.11.06, 14:03
            o kupi" :).
          • sonny_crocket Re: Jakby to był problem robić z ludzi idiotów. 03.11.06, 19:37
            z boratem, a bardziej z samym cohenem jako komikiem więcej wspólnego ma misiek
            koterski, który jest świetny
        • zyks A przeciętny PiSior, jak ty, wie"gdzie leży Kanada 03.11.06, 14:17
          ", i nie tylko. Często nawet wie, gdzie leżą konfitury!I dlatego jesteśmy
          mocarstwem europejskim! Jeszcze parę latek rządów PiS i, jak za Gierka,
          zostaniemy znowu 10 potęgą gospodarczą świata!
          • hiob102 Re: A przeciętny PiSior, jak ty, wie"gdzie leży K 03.11.06, 15:48
            Ależ durniu jak nie znoszę pisiorów. Poczytaj moje posty albo wracaj do
            Kazachstanu. :)
        • onioni Re: +++++Amerykanie nie wiedzą gdzie leży Kanada+ 03.11.06, 16:53
          Mój ulubiony odcinek, to ten, gdzie zapytał się Buzza (tego astronaute, który
          lądowął na ksiezycu)
          co sadzi o teoriach spiskowych, że księzyc nieistnieje :))))

Wszyscy spodziewali sie standardowego zapytania, o inną teorie spiskową :)
          no i Buzz odpowiadał na to pytanie bardzo powaznie :)

to pokazuje, jak ludzie go traktują i jaki on potrafi byc zaskakujący :)

pzdr

zobacz.glt.pl

• marxx Re: +++++Amerykanie nie wiedzą gdzie leży Kanada+ 04.11.06, 06:28
          > Idioci, których w USA nie brakuje... <
          Gdyby w Polsce bylo wiecej madrych , to by nie bylo tak jak jest
          aktualnie........Szkoda ze jestesmy tak bardzo zadufani w sobie , sami noblisci
          i pisorze...
    • anarcho-emeryt Borat rules! 03.11.06, 07:36
      Swietny komik i swietny film (udalo mi sie go zobaczyc na przedpremierowym pokazie)!!!
      Postac Borata to nie tylko satyra na "ciemnych Kazachow" ale na wszystkich ciemniakow i oszolomow
      .
      polakom sie tez poniekad "dostaje" gdyz Borat posluguje sie polskimi zwrotami jak np. "jak sie
      masz?".... takich Boratow w Lechistanie sa tabuny...
      • aaa202 Borat to satyra na ciemniaków z zachodu 03.11.06, 07:56
        którzy WŁAŚNIE TAKIE WYOBRAŻENIE o krajach byłego bloku komunistycznego mają.
        • kolargolo Re: Borat to satyra na ciemniaków z zachodu 03.11.06, 08:47
          a ty nic z tego nie rozumiesz, co?
          • rural6 Re: Borat to satyra na ciemniaków z zachodu 03.11.06, 11:33
            Brat Borat to po prostu świetny komik. Nasi też nieźle sobie używają na władzy,
            kościele, itp. Każdy wie, że ich wizja świata jest celowo przerysowana.

.......................
            Lubię humor absurdalny: www.patafian.pl
          • hajto Re: Borat to satyra na ciemniaków z zachodu 03.11.06, 17:37
            To ty nic nie rozumiesz. Borat wysmiewa swoich rozmówcow, ich poprawnosc,
            smiertelna powage i ignorancje, Kazahstan to tylko rekwizyt.
            • maruda.r Re: Borat to satyra na ciemniaków z zachodu 06.11.06, 10:48
              hajto napisał:

> To ty nic nie rozumiesz. Borat wysmiewa swoich rozmówcow, ich poprawnosc,
              > smiertelna powage i ignorancje, Kazahstan to tylko rekwizyt.

To tylko przypuszczenie, bo i tak do milionów trafia ta bezpośrednia wersja
              dowcipu. Wmawianie sobie, że coś za tym stoi, jest najbliższe konkluzji pana
              Jordain na temat prozy.

• boston911 Re: Borat to satyra na ciemniaków z zachodu 15.11.06, 03:12
                maruda.r napisał:

> To tylko przypuszczenie, bo i tak do milionów trafia ta bezpośrednia wersja
                > dowcipu. Wmawianie sobie, że coś za tym stoi, jest najbliższe konkluzji pana
                > Jordain na temat prozy.
                >
                Pozwole sie nie zgodzic. Sacha Baron Cohen jest geniuszem. Nie potrzeba sobie
                wmawiac, ze za tym 'cos stoi'. To jest ewidentne. Na tym polega jego geniusz.
                Film jest pelen ironii i demaskuje falszywosc postaw czesto obserwowanych w
                amerykanskim spoleczenstwie (np. America is number one, etc.). Go Borat!!!
        • zyks Słabo kumasz, koleś. To jest satyra na Ciebie i pa 03.11.06, 13:42
          rę milionów Tobie podobnych obywateli IVtej RP, z aktywem i wyborcami
          PiS,LPR,itd. na czele. Jak się w końcu połapiecie, że to o Was, zacznią się
          wrzaski i plucie :)
          • maciejtakitam Pewien publicysta nazwal taki typ jak "zysk" 03.11.06, 15:12
            Menda internetowa...i to sie potwierdza. Adwersarz wyrazil swoja opinie wedlug
            mnie dosyc sensowna na temat postaci borata ale pojawia sie "zysk" ze swoim
            intelektem szympansa koko i juz musi zaczac ipreze od epitetow, PIS i LPR jak
            taka katarynka. Jak bys na forum zaczal pisac "chce banana" mysle ze nie bylo
            by duzej roznicy od twoich hipotez odnosnie IVRP ktore sa juz nudne. Moze ty i
            myslacy podobnie do ciebie powiniscie zastosowac jaks terapie...prozak jointy,
            cokolwiek poporstu zeby ci zylka odbytnicza nie pekla od tych PISowych histerii
            • zyks "Maciejajakitam"nerwy ponoszą... B.dobrze :) 03.11.06, 16:11

• zyks Histerię to ja widzę w twojej wypowiedzi.Widocznie 03.11.06, 16:20
              czujesz koniec PiSiego wesela. A na czym polega sensowność wypowiedzi
              "adwersarza"? Ja uważam ją za debilną - to dla ciebie "dorzeczne". Wszystko się
              zgadza:).
              • maciejtakitam To bylo glupie ze wogole odpisalem na twoj post bo 03.11.06, 16:37
                nie dyskutuje sie z idiotą. bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu a
                później pokona doświadczeniem :-)
    • bart_canada Mozna tez dodac, ze Borat wzorowany jest 03.11.06, 07:39
      na autentycznej postaci jakiegos faceta z EE, ktorego Sacha kiedys spotkal.
      Jutro premiera!
      • popapruch prymitywne szyderstwo 03.11.06, 08:01
        cel moze jest chwalebny ale srodki zenujace - szydzenie z ludzi, osmieszanie
        kraju - takie pokazywanie golej pupy. Przeciez musi sobie ten czlek zdawac
        sprawe, ze 80% jego odbiorcow nawet nie pomysli, ze jest to akcja w "stylu"
        monty pythona, tylk obedzie miec "beke" z bidakow mieszkajacych z kozami
        • banzai123 Re: prymitywne szyderstwo 03.11.06, 12:36
          I tym samym owe 80% odbiorców, uważających wywiady Borata szydzenie z obcej
          nacji, dołączy do osób obśmiewanych przez komika. Ich sprawa.
          • maciejtakitam Re: prymitywne szyderstwo 03.11.06, 15:17
            dlatego nie dam mu zarobic i sciagne sobie ten film z internetu zeby miec
            rozeznanie. W sumie te 80% i tak nie zrozumie ze to zarty z nich a pozniej beda
            sie mnie pytac czy polska lezy blisko kazachstanu ale coz... ostatnio ciemna
            masa amerykanska pytala czy polska jest kolo bieguna
    • tenzwarszawy Borat Sagdiyev podbija Amerykę 03.11.06, 08:12
      hmm, niby smieszne, a z drugiej strony jakies takie smutne. Zarabiajacy pewnie miliony dolcow koles
      jedzie do wioski w ktorej wszyscy mieszkancy zarabiaja przez rok mniej niz on inkasuje za jeden wieczor
      i ten strasznie smieszny koles robi sobie z nich jaja. No bo wiadomo ze jak ktos mowi slabo po angielsku
      to jest kretynem, sypia ze swoja siostra i nie wie do czego sluzy kibel.

"Wiesniacy sa tacy smieszni, o ja nie moge, chodza w kaloszach i maja swinki w domu!" Nic dziwnego, ze
      takie poczucie humoru robi kariere w naszym cywilizowanym swiecie!
    • abx udaje Kazacha, a mówi po polsku 03.11.06, 08:15
      dobry jest - mówi dziekuje, jak sie masz. Kuba Wojewódzki mógłby się przy nim
      podszkolić.
    • program2 A czemu nie udaje pajaca z brytyjskiej telewizji? 03.11.06, 08:23
      To by dopiero bylo smieszne. Denerwuje mnie jak takie szowinistyczne
      traktowanie narodow i panstw uwazane jest za najprzedniejsza zabawe. I dlaczego
      negatywny stosunek do zydow ma byc znowu miara zla. a fakt, ze on nabija sie z
      Kazachow jest w porzadku. co to za relacja?
      • stereoboy Re: A czemu nie udaje pajaca z brytyjskiej telewi 03.11.06, 08:30
        Jestem pewien, że przed napisaniem tego posta, nie obejrzałeś ani jednego jego
        programu. W przeciwnym razie wiedziałbyś, że Cohen nie szydzi z Kazachstanu,
        tylko z politycznej poprawności i pseudotolerancji "światłego" Zachodu.
        • aberdeen Re: A czemu nie udaje pajaca z brytyjskiej telewi 03.11.06, 08:36
          Ja widzialem jego filmiki i nie wiem, o czym mowisz. Przewaznie Borat przeciaga
          strune i wprowadza sluchaczy w zazenowanie, nie obnazajac zadnej "politycznej
          poprawnosci" czy "pseudotolerancji". Gra na tym, ze ludzie nie wiedza, jak
          odbierac ignoranta, ktory nieustannie gada o seksie. No, ale czasami udaje mu
          sie pokazac cos ciekawego (vide Texas).
          • stereoboy Re: A czemu nie udaje pajaca z brytyjskiej telewi 03.11.06, 09:23
            Przeciąga strunę, bo to taka konwencja. Jeżeli nie wiesz, o czym mówię, to już
            Twój problem.
            • aberdeen Re: A czemu nie udaje pajaca z brytyjskiej telewi 03.11.06, 09:26
              Hehe, oto merytoryczna dyskusja.
              • stereoboy Re: A czemu nie udaje pajaca z brytyjskiej telewi 03.11.06, 09:29
                A jak z Tobą dyskutować, skoro post wcześniejszej napisałeś, że nie wiesz, o
                czym mówię?
                • alejajaniemaco Dowal mu!!! Dowal !!! 03.11.06, 11:23
                  Jeszcze raz !!!
        • popapruch Ty w to wierzysz???? 03.11.06, 08:44
          dajesz sie manipulowac
          koles po prostu zarabia gore kasy a te pseudo demaskatorskie glupote zachodu
          intencje to bzduuura
          grupa docelowa tego programu nie zawraca sobie glowy takimi "pie..mi" jak
          absurd poparwnosci politycznej itp. oni po prostu maja "beke" z belkoczacych po
          prawie angielsku wiesniakow bez mcnodalda w okolicy i ipoda w kieszeni. dzieki
          temu czuja sie duuuuzo lepiej. prymitywizm
          ps
          ze mna tez pewnie nie jets za dobrze bo pare razy podczas jego programow sie
          smialem :(((((((
          • stereoboy Re: Ty w to wierzysz???? 03.11.06, 09:28
            Wygląda, że to Ty poddajesz się manipulacji, skoro interesują Cię jakieś "grupy
            docelowe". Ja piszę o tym, co ja w tym widzę i tyle. A co do kasy, to chyba
            naturalne, pracuje to i zarabia, ten argument z zasady zupełnie do mnie nie
            przemawia.
            PS. Proponowałbym zamiast szydzenia z "prymitywizmu" innych zwrócić uwagę na
            własne błędy językowe.
            • popapruch Re: Ty w to wierzysz???? 03.11.06, 10:53
              stereoboy napisał:

> Wygląda, że to Ty poddajesz się manipulacji, skoro interesują Cię
              jakieś "grupy
              > docelowe".

????????????????

Ja piszę o tym, co ja w tym widzę i tyle. A co do kasy, to chyba
              > naturalne, pracuje to i zarabia, ten argument z zasady zupełnie do mnie nie
              > przemawia.
              i znowu nie wiem o co Ci chodzi

> PS. Proponowałbym zamiast szydzenia z "prymitywizmu" innych zwrócić uwagę na
              > własne błędy językowe.

no tak
              ad hominem
              normalka
              • stereoboy Re: Ty w to wierzysz???? 03.11.06, 11:23
                popapruch napisał:
                > > PS. Proponowałbym zamiast szydzenia z "prymitywizmu" innych zwrócić uwagę
                > na
                > > własne błędy językowe.
                >
                > no tak
                > ad hominem
                > normalka

Przepraszam najmocniej, ale to nie ja zacząłem od uciekania się do tego typu
                argumentów. Chyba przestanę wierzyć w możliwość normalnej dyskusji na forum.
                • keradk [...] 03.11.06, 11:50
                • popapruch Re: Ty w to wierzysz???? 03.11.06, 11:52
                  stereoboy napisał:

> popapruch napisał:
                  > > > PS. Proponowałbym zamiast szydzenia z "prymitywizmu" innych zwrócić
                  > uwagę
                  > > na
                  > > > własne błędy językowe.
                  > >
                  > > no tak
                  > > ad hominem
                  > > normalka
                  >
                  > Przepraszam najmocniej, ale to nie ja zacząłem od uciekania się do tego typu
                  > argumentów. Chyba przestanę wierzyć w możliwość normalnej dyskusji na forum.

:)))
                  o co Tobie konkretnie chodzi??
                  :)
                  co ja zaczalem ??
                  projekcyjne spostrzeganie swiata jest na czasie
                  • stereoboy Re: Ty w to wierzysz???? 03.11.06, 12:02
                    popapruch napisał:

> :)))
                    > o co Tobie konkretnie chodzi??
                    > :)
                    > co ja zaczalem ??
                    > :)
                    > projekcyjne spostrzeganie swiata jest na czasie

Cyt."oni po prostu maja "beke" z belkoczacych po
                    prawie angielsku wiesniakow bez mcnodalda w okolicy i ipoda w kieszeni. dzieki
                    temu czuja sie duuuuzo lepiej. prymitywizm"

Wystarczy?
                    • popapruch Re: Ty w to wierzysz???? 03.11.06, 12:31
                      stereoboy napisał:

> popapruch napisał:
                      >
                      >
                      > > :)))
                      > > o co Tobie konkretnie chodzi??
                      > > :)
                      > > co ja zaczalem ??
                      > > :)
                      > > projekcyjne spostrzeganie swiata jest na czasie
                      >
                      > Cyt."oni po prostu maja "beke" z belkoczacych po
                      > prawie angielsku wiesniakow bez mcnodalda w okolicy i ipoda w kieszeni. dzieki
                      > temu czuja sie duuuuzo lepiej. prymitywizm"
                      >
                      > Wystarczy?

zdecydowanie nie wystarczy
                      jest jakis osobity przytyk w tej wypowiedzi?
                      wyrazilem tylko swoja opinie na temat prymitywnych zartow
                      osmieszajacych i szydzacych z ludzi
                      a dostrzeganie jakiegos glebszego przeslania jest delikatnie mowiac naciagane
                      • stereoboy Re: Ty w to wierzysz???? 03.11.06, 12:39
                        popapruch napisał:

> zdecydowanie nie wystarczy
                        > jest jakis osobity przytyk w tej wypowiedzi?
                        > wyrazilem tylko swoja opinie na temat prymitywnych zartow
                        > osmieszajacych i szydzacych z ludzi
                        > a dostrzeganie jakiegos glebszego przeslania jest delikatnie mowiac naciagane

Zdecydowanie niełatwa dyskusja, o ile dyskusją można to nazwać.

Wyraziłem tylko swoją opinię na temat szydzenia i ośmieszania domniemanego
                        prymitywizmu innych, podczas gdy samemu ma się problemy z poprawnym wysławianiem.

A dostrzeganie jakiegoś głębszego przesłania jest, delikatnie mówiąc, naciągane.
                        • popapruch Re: Ty w to wierzysz???? 03.11.06, 13:10
                          stereoboy napisał:

> popapruch napisał:
                          >
                          > > zdecydowanie nie wystarczy
                          > > jest jakis osobity przytyk w tej wypowiedzi?
                          > > wyrazilem tylko swoja opinie na temat prymitywnych zartow
                          > > osmieszajacych i szydzacych z ludzi
                          > > a dostrzeganie jakiegos glebszego przeslania jest delikatnie mowiac nacia
                          > gane
                          >
                          > Zdecydowanie niełatwa dyskusja, o ile dyskusją można to nazwać.

skad sie bierze u Ciebie takie poetyckie dramatyzowanie?

>
                          > Wyraziłem tylko swoją opinię na temat szydzenia i ośmieszania domniemanego
                          > prymitywizmu innych, podczas gdy samemu ma się problemy z poprawnym
                          wysławianie
                          > m.
                          ?????
                          a to skad?
                          problem z czytanie ze zrozumieniem?
                          aaa no tak
                          ja mam problem z poprawnym wyslawianiem sie
                          i naaaprawde nie rozumiesz tresci i intencji wypowiedzi
                          prymitywne sa ZARTY a nie ludzie - sens wypowiedzi ;)
                          a czepianie sie pozamerytorycznych elementow wypowiedzi to hmmm
                          takie forumowe

> A dostrzeganie jakiegoś głębszego przesłania jest, delikatnie mówiąc,
                          naciągane

i znowu Twoje projekcje
                          • stereoboy Re: Ty w to wierzysz???? 03.11.06, 13:18
                            popapruch napisał:

> ?????
                            > a to skad?
                            > problem z czytanie ze zrozumieniem?
                            > aaa no tak
                            > ja mam problem z poprawnym wyslawianiem sie
                            > i naaaprawde nie rozumiesz tresci i intencji wypowiedzi
                            > prymitywne sa ZARTY a nie ludzie - sens wypowiedzi ;)
                            > a czepianie sie pozamerytorycznych elementow wypowiedzi to hmmm
                            > takie forumowe

"belkoczacych po
                            prawie angielsku wiesniakow bez mcnodalda w okolicy i ipoda w kieszeni"

To było o żartach czy o ludziach?

A o tych "pozamerytorycznych elementach" wspomniałem tylko dlatego, że jeżeli
                            ktoś zarzuca komuś prymitywizm, to byłoby uczciwie spojrzeć najpierw na siebie.
                            Wybacz, ale na forum najlepiej świadczy o Tobie właśnie sposób, w jaki piszesz.

> > A dostrzeganie jakiegoś głębszego przesłania jest, delikatnie mówiąc,
                            > naciągane
                            >
                            > i znowu Twoje projekcje

A to akurat nieodległa parafraza Twojej wypowiedzi.
                            • popapruch Re: Ty w to wierzysz???? 03.11.06, 14:55
                              stereoboy napisał:

>>
                              > "belkoczacych po
                              > prawie angielsku wiesniakow bez mcnodalda w okolicy i ipoda w kieszeni"
                              >
                              > To było o żartach czy o ludziach?

teraz to mnie juz zalamales :((((((((((
                              Ty naprawde nie potrafisz czytac ze zrozumieniem :(

to byl opis ZARTU, z ktorego tak wiele osob sie smieje
                              ja uwazam, ze drwiny z biedy ludzi z ich uposledzenia spolecznego, w stosunku
                              do np. GB, jest ZALOSNE i PRYMITYWNE

comprende?????????????

>
                              > A o tych "pozamerytorycznych elementach" wspomniałem tylko dlatego, że jeżeli
                              > ktoś zarzuca komuś prymitywizm, to byłoby uczciwie spojrzeć najpierw na
                              siebie.

a TY dalej :(((((((((
                              > Wybacz, ale na forum najlepiej świadczy o Tobie właśnie sposób, w jaki
                              piszesz.

wlasnie, wlasnie :)
                              • stereoboy Re: Ty w to wierzysz???? 03.11.06, 14:57
                                popapruch napisał:

> teraz to mnie juz zalamales :((((((((((
                                > Ty naprawde nie potrafisz czytac ze zrozumieniem :(
                                >
                                > to byl opis ZARTU, z ktorego tak wiele osob sie smieje
                                > ja uwazam, ze drwiny z biedy ludzi z ich uposledzenia spolecznego, w stosunku
                                > do np. GB, jest ZALOSNE i PRYMITYWNE
                                >
                                > comprende?????????????
                                >
                                >

Ponieważ nadal nic nie rozumiesz, a mi szkoda czasu EOT
                                • popapruch Re: Ty w to wierzysz???? 03.11.06, 15:38
                                  stereoboy napisał:

> popapruch napisał:
                                  >
                                  >
                                  > > teraz to mnie juz zalamales :((((((((((
                                  > > Ty naprawde nie potrafisz czytac ze zrozumieniem :(
                                  > >
                                  > > to byl opis ZARTU, z ktorego tak wiele osob sie smieje
                                  > > ja uwazam, ze drwiny z biedy ludzi z ich uposledzenia spolecznego, w stos
                                  > unku
                                  > > do np. GB, jest ZALOSNE i PRYMITYWNE
                                  > >
                                  > > comprende?????????????
                                  > >
                                  > >
                                  >
                                  > Ponieważ nadal nic nie rozumiesz, a mi szkoda czasu EOT

:)))))))))
                                  jestes niesamowity :)))))))))))))
                                  naprawde okaz
                                  zyjesz w matrixie albo chodzisz do gimnazjum ;)
                                  co Ty wypisujesz?

• stereoboy Re: Ty w to wierzysz???? 03.11.06, 17:04
                                    Polecam baranka, bo już nic innego nie pomoże. Żałuję, że zacząłem odpisywać na
                                    Twoje posty, bo widzę, że nie potrafisz się obejść bez obelg. Trudno. Bez
                                    odbioru, nie trolluj dalej.
                                    • alejajaniemaco Jeszcze !!!! Jeszcze - z pol obrotu najlepiej !!!! 03.11.06, 17:13
                                    • popapruch no qrcze 03.11.06, 18:23
                                      naprawde staram sie byc ultra mily, ale:
                                      zaczynasz w pierszym poscie osobistymi przytykami nie na temat
                                      ale najgorsze jest to, ze kompletnie nie rozumiesz co sie do Ciebie pisze
                                      kompletne zacmienie
                                      brak elementarnego zrozumienia intencji, tresci
                                      i jesszcze ze sztubackimi tekstami wyjezdzasz
                                      naprawde zachowujesz sie jak dziecko
                                      moje drobne pseudoinwektywy byly wyrazem bezsilnosci
                                      jezeli komus mowisz ze cos jest czarne a ktos ci odpowiada: nieee to jest czarneeee
                                      to naprawde rece opadaja :)

pozdrawiam

i faktycznie mlody czlowieku EOT
      • tow.stalin Re: A czemu nie udaje pajaca z brytyjskiej telewi 03.11.06, 08:59

a wybiórcza pisze właziwdupny tekst - zajebista intelektualna rozrywka, no po
        prostu super. przecież tak samo z nas sie śmieją, zamień kazachstan na polska,
        a te debile nawet różnicy nie zauważą. no cóż, rozrywka na najwyższym
        poziomie...
      • keradk Re: A czemu nie udaje pajaca z brytyjskiej telewi 03.11.06, 11:48
        wlasnie to ze nabija sie z zydow jest fajny, bo on sam jest zydem! dlatego
        zydzi w usa tak zgrzytaja zebami, bo nie moga mu nic zrobic:)

brawo panie cohen!

ps.kazachowie juz zrozumieli ze nie ma sensu z nim walczyc, czas by ktos mu
        powiedzial o naszych dwoch kartoflach!
    • wgruncierzeczywiscie BORДT był pierwszy tak dla wiadomości... 03.11.06, 08:37
      Ali G Restecpa!
    • pl2512 Borat Sagdiyev pojawil sie jednoczesnie z Ali G... 03.11.06, 08:39
      a nie po nim. Byl postacia z Ali G Show na amerykanskim HBO. Poza tym kolejna
      bzdura w gazetce. Wydanie motion picture z Boratem nie jest jeszcze dowodem
      podbijania Ameryki. Ali G show mial jedne z gorszych notowan popularnosci na
      HBO i zajmowal dalsze miejsca za nie znanym w Polsce Curb Your Enthusiasm
      Larrego Davida.
      Czyzby gazeta zatrudnila Korwin-Piotrowska, ktora madrzy sie nosowym glosikiem
      nie majac pojecia o czym bredzi?
      • marklark Re: Borat Sagdiyev pojawil sie jednoczesnie z Ali 05.11.06, 05:13
        Borat powstał jeszcze jak Cohen pracował w Anglii, czyli przed HBO. A właściwie
        dziwne że nic nie powiedzano w artykule o trzeciej postaci Cohena, czyli Bruno.
    • alejajaniemaco Jag siemasz !!! 03.11.06, 08:45
      In alur kantry ewrylan hav a laf len see jor president and prajminister. Li lajk
      ajdija of biing in tu plejc in lan tajm. I lajk. I hope ju lajk tu.

Dziekujem!!!
      • kazzol Re: Jag siemasz !!! 03.11.06, 08:53
        a dlaczego podajecie linki do tego dziadowskiego google, a nie do youtube??
        • kazzol Re: Jag siemasz !!! 03.11.06, 09:01
          już zauważyłem, spox ;)
    • kojonkoski Cohen, może pośmiejesz się z Izraela? 03.11.06, 09:15
      Ciekawe, czy GW byłaby tak samo zachwycona, jakby Cohen wyśmiewał nie Kazachów ale z Żydów. Niech przedstawi Izrael jako "kraj Trzeciego Świata, pełen biedaków, prostytutek i ludzi prymitywnych"

Podaję przykłady kilku bardzo śmiesznych (wg GW) tekstów:
      - U nas [w Izraelu] pośród polityków zasiadają jedynie prostytutki
      - największymi problemami Izraela są transport i Arabowie.
      - Wrzuć Araba do studni, wtedy mój kraj będzie wolny
      - niech Ehud Olmert wypije krew każdego mężczyzny, każdej kobiety i każdego dziecka palestyńskiego
      - przedstawia rodaków z Izraela jako pijaków, rasistów i dzikusów. Dodał, że Żydzi dla zabawy strzelają do psów, a wino produkują ze sfermentowanego wielbładziego moczu
      - W Izraelu kobiety mogą podróżować wewnątrz autobusu, a wiek dziewcząt, za które można się zabierać, podniesiono do ośmiu".
      - dziennikarz z Izraela nie przebiera w słowach nazywając Polaków "autorami olokaustu", strojąc sobie żarty z radia maryja czy zachęcając do rozstrzeliwania katolików.
      • dr_avalanche Re: Cohen, może pośmiejesz się z Izraela? 03.11.06, 09:57
        Kiepski pomysł, chociażby dlatego że z Izraela nijak nie da się zrobić kraju
        Trzeciego Świata :P
      • jakubg23 Re: Cohen, może pośmiejesz się z Izraela? 03.11.06, 10:26
        kojonkoski napisał:

> Ciekawe, czy GW byłaby tak samo zachwycona, jakby Cohen wyśmiewał nie
        Kazachów
        > ale z Żydów. Niech przedstawi Izrael jako "kraj Trzeciego Świata, pełen
        biedakó
        > w, prostytutek i ludzi prymitywnych"
        >
        > Podaję przykłady kilku bardzo śmiesznych (wg GW) tekstów:
        > - U nas [w Izraelu] pośród polityków zasiadają jedynie prostytutki
        > - największymi problemami Izraela są transport i Arabowie.
        > - Wrzuć Araba do studni, wtedy mój kraj będzie wolny
        > - niech Ehud Olmert wypije krew każdego mężczyzny, każdej kobiety i każdego
        dzi
        > ecka palestyńskiego
        > - przedstawia rodaków z Izraela jako pijaków, rasistów i dzikusów. Dodał, że
        Ży
        > dzi dla zabawy strzelają do psów, a wino produkują ze sfermentowanego
        wielbładz
        > iego moczu
        > - W Izraelu kobiety mogą podróżować wewnątrz autobusu, a wiek dziewcząt, za
        któ
        > re można się zabierać, podniesiono do ośmiu".
        > - dziennikarz z Izraela nie przebiera w słowach nazywając Polaków "autorami
        olo
        > kaustu", strojąc sobie żarty z radia maryja czy zachęcając do rozstrzeliwania
        k
        > atolików.

To jest wlaśnie kompletmy brak poczucia humoru! Roberto Benigni robil sobie
        jaja z Holocaustu i dobrze, uwież mi ze nawet w obozie koncentracyjnym ludzie
        opowiadali sobie dowcipy! Sasha robi dokładnie to co ja tez robilem
        odpowiadajac amerykanom na pytania typu: jak dlugo jade hiwayem do pracy w
        Springfield (MA) skoro jestem z Polski.
        • popapruch nie ma drugiego dna - jest dno 03.11.06, 11:32
          jakubg23 napisał:

> To jest wlaśnie kompletmy brak poczucia humoru! Roberto Benigni robil sobie
          > jaja z Holocaustu i dobrze, uwież mi ze nawet w obozie koncentracyjnym ludzie
          > opowiadali sobie dowcipy! Sasha robi dokładnie to co ja tez robilem
          > odpowiadajac amerykanom na pytania typu: jak dlugo jade hiwayem do pracy w
          > Springfield (MA) skoro jestem z Polski.

co za bzdury wypisujesz!!!
          jesli "Zycie jest piekne" to dla Ciebie robienie jaj z obozow koncetracyjnych
          to szczerze wspolczuje
          i kwalifikujesz sie do "grupy docelowej" prymitywnych dowcipow cohena
          pseudointeligenckie towarzystwo doszukujace sie ukrytych znaczen w zwyklym
          chamstwie i prostacwie

• stereoboy Re: nie ma drugiego dna - jest dno 03.11.06, 12:30
            popapruch napisał:

> co za bzdury wypisujesz!!!
            > jesli "Zycie jest piekne" to dla Ciebie robienie jaj z obozow koncetracyjnych
            > to szczerze wspolczuje
            > i kwalifikujesz sie do "grupy docelowej" prymitywnych dowcipow cohena
            > pseudointeligenckie towarzystwo doszukujace sie ukrytych znaczen w zwyklym
            > chamstwie i prostacwie
            >

A Ty widzę z uporem godnym lepszej sprawy o tej tajemnej "grupie docelowej".
            Może zdradzisz o niej więcej szczegółów? Jak powstała, kto się do niej zalicza,
            skąd masz o niej informacje?

A może to Twój problem, że widzisz tam tylko chamstwo i prostactwo?
            • popapruch Re: nie ma drugiego dna - jest dno 03.11.06, 13:13
              stereoboy napisał:

> popapruch napisał:
              >
              >
              > > co za bzdury wypisujesz!!!
              > > jesli "Zycie jest piekne" to dla Ciebie robienie jaj z obozow koncetracyj
              > nych
              > > to szczerze wspolczuje
              > > i kwalifikujesz sie do "grupy docelowej" prymitywnych dowcipow cohena
              > > pseudointeligenckie towarzystwo doszukujace sie ukrytych znaczen w zwykly
              > m
              > > chamstwie i prostacwie
              > >
              >
              > A Ty widzę z uporem godnym lepszej sprawy o tej tajemnej "grupie docelowej".
              > Może zdradzisz o niej więcej szczegółów? Jak powstała, kto się do niej
              zalicza,
              > skąd masz o niej informacje?
              >
              > A może to Twój problem, że widzisz tam tylko chamstwo i prostactwo?

hehhehe
              skad w Tobie tyle fanatyzmu :)
              a i rozumie tekstu szwankuje :)

• stereoboy Re: nie ma drugiego dna - jest dno 03.11.06, 13:20
                popapruch napisał:

>
                > hehhehe
                > skad w Tobie tyle fanatyzmu :)
                > a i rozumie tekstu szwankuje :)
                >

A gdzie Ty znalazłeś fanatyzm w mojej wypowiedzi? Poproszę o _dokładny_ cytat.

Jeżeli to całość Twoich, jak to określasz - merytorycznych, argumentów, to
                lepiej na tym skończmy.
          • jakubg23 Re: nie ma drugiego dna - jest dno 03.11.06, 13:39
            popapruch napisał:

> jakubg23 napisał:
            >
            > > To jest wlaśnie kompletmy brak poczucia humoru! Roberto Benigni robil sob
            > ie
            > > jaja z Holocaustu i dobrze, uwież mi ze nawet w obozie koncentracyjnym lu
            > dzie
            > > opowiadali sobie dowcipy! Sasha robi dokładnie to co ja tez robilem
            > > odpowiadajac amerykanom na pytania typu: jak dlugo jade hiwayem do pracy
            > w
            > > Springfield (MA) skoro jestem z Polski.
            >
            > co za bzdury wypisujesz!!!
            > jesli "Zycie jest piekne" to dla Ciebie robienie jaj z obozow koncetracyjnych
            > to szczerze wspolczuje
            > i kwalifikujesz sie do "grupy docelowej" prymitywnych dowcipow cohena
            > pseudointeligenckie towarzystwo doszukujace sie ukrytych znaczen w zwyklym
            > chamstwie i prostacwie
            >
            Jakie masz prawo oceniać to co innych smieszy i nazywac to prostactwem, mnie to
            smieszy do rozpuku??? Co w takim razie ciebie smieszy??? Co dla ciebie jest
            dobrym dowcipem? Kabaret starszych panów, czy Śmiechu warte??? Ja na "zycie
            jest piekne" prawie zsikalem sie ze smiechu i od tego czasu nie smialem sie tak
            na zadnym filmie, i to na scenach w obozie pracy/koncentracyjnym!!! To co
            moze "Zycie...." to jakiś dramat? Pewnie ze dramat, ale dla tych ktorzy nie
            mają za grosz poczucia humoru.

Nie doszukuje sie zadnych podtekstow poprostu bawi mnie to co Cohen mowi, robi
            wcielajac sie w swoje postacie. Nie smieszy to ciebie, ok, twoj biznes. Ale nie
            mow innym z czego maja sie smiac i czy jest to chamskie czy prostackie.

• banzai123 Re: Cohen, może pośmiejesz się z Izraela? 03.11.06, 12:14
        Twój post dowodzi, że zrozumienie koncepcji Borata nie jest łatwe, bo Ty nie
        rozumiesz ni w ząb o co w tym chodzi.
      • zyks Kojonkoski,musi byc jakiś podział pracy. Z Izraela 03.11.06, 13:46
        to ty się pośmiej. Popatrzymy z ciekawością, na jakie wyżyny się wzniesiesz.
        Możesz tu pisac, czego dusza zapragnie, voila ! :)
      • cap2000 Re: Cohen, może pośmiejesz się z Izraela? 04.11.06, 11:48
        Zobacz sobie ten dokument:
        www.youtube.com/watch?v=s5KXFL0SWWA&mode=related&search=
        KOles jest Zydem i tez nabija sie z Zydow ...

I co teraz? Argumentow brakuje ?
    • kasiata_01 A co z Bruno? Gay Austrian reporter? 03.11.06, 09:20
      Przeciez oprocz Ali G, Borata jest jeszcze Bruno! Gay Austrian reporter. Oj, cos
      autor artykolu nie przygotowal sie dobrze do zadania. Bruno is fantastic. I like!
      Bruno, homoseksualny reporter zupelnie nie pomny republikanskiego
      zacietrzewienia ameryki wspaniale prowokuje.
      Ps. Slyszalam z mediow Brytyjskich, ze Cohen ma powiazania rodzinne z Polska.
      Wiecie cos na ten temat?
      • styfi Re: A co z Bruno? Gay Austrian reporter? 03.11.06, 09:41
        Bruno isz fantastisz!!:) supa ze o nim przypomnialas:) a co do powiazan z nasz
        piekny kraj nic nie slyszalam oprosz jag siemasz i cinkuji;)
        • kasiata_01 Re: A co z Bruno? Gay Austrian reporter? 03.11.06, 09:47
          Ja, ja! Fantastisz.
          Moze GW nie bylo na reke wymieniac Bruno? Bo gey. Nie przystaje... tak, cos to
          moze nam mowic o GW. Te 3 postacie daja dopiero calkowity obraz AliG show. A
          swoja droga Cohen jest swietnym improwizatorem. I chyba tylko o to mu chodzi.
          Swietny aktor, troche glebokich zdan, troche niesmacznych. Humor, kontrowersja i
          prowokacja. Fantastisz!
          • dr_avalanche Re: A co z Bruno? Gay Austrian reporter? 03.11.06, 09:58
            Ale Bruno to nie Cohen, tylko jakiś inny komik, a to tekst o tym co wyprawia
            Cohen. Poza tym to Borat, nie Bruno wywołał zamieszanie na Zachodzie, więc
            wszystko jest OK.
            • kasiata_01 Re: A co z Bruno? Gay Austrian reporter? 03.11.06, 10:12
              dr_avalanche napisał:

> Ale Bruno to nie Cohen, tylko jakiś inny komik, a to tekst o tym co wyprawia
              > Cohen. Poza tym to Borat, nie Bruno wywołał zamieszanie na Zachodzie, więc
              > wszystko jest OK.
              ? Cos ty? Skad masz takie informacje? Z tego co czytam to ten sam komik. Swietny
              jest, no nie? A skoro mowia tylko o Boracie to czemu wspominaja AliG? Dla mnie
              to jawna antygejowska propaganda.
              • kazzol Re: A co z Bruno? Gay Austrian reporter? 03.11.06, 10:16
                kasiata_01 napisała:

> dr_avalanche napisał:
                >
                > > Ale Bruno to nie Cohen, tylko jakiś inny komik, a to tekst o tym co wypra
                > wia
                > > Cohen. Poza tym to Borat, nie Bruno wywołał zamieszanie na Zachodzie, wię
                > c
                > > wszystko jest OK.
                > ? Cos ty? Skad masz takie informacje? Z tego co czytam to ten sam komik.
                Swietn
                > y
                > jest, no nie? A skoro mowia tylko o Boracie to czemu wspominaja AliG? Dla mnie
                > to jawna antygejowska propaganda.

Bruno to SBC

Polecam ciekawy dokument 'Ali G before he was massiv'

www.youtube.com/watch?v=s5KXFL0SWWA&mode=related&search=
              • dr_avalanche Re: A co z Bruno? Gay Austrian reporter? 03.11.06, 10:22
                OK, masz rację. Brak wąsów u Bruno mnie zmylił ;). Co do reszty to się nie
                zgodzimy. Bruno jest tak samo antygejowski jak Borat antysemicki. Chodzi z
                jednej strony o obśmiewanie obskurantyzmu innych poprzez konfrontowanie ich z
                jeszcze większym obskurantem niz oni sami, z drugiej o kpine z całej politycznej
                poprawności, ale z całą pewnością nie o promowanie jakiegokolwiek anty-. Tak w
                każdym razie ja to widzę i za to lubię Cohena.

I w ogóle jakoś głupio sie czuję tłumacząc komuś łopatologicznie takie sprawy.
                Czy aby nie jestem wrabiany przez jakiegoś internetowego Borata ;)))?
                • kasiata_01 Re: A co z Bruno? Gay Austrian reporter? 03.11.06, 10:27
                  Jes. I like... :)
                  no, men, wlasnie o to mi chodzio.
                • kasiata_01 Re: A co z Bruno? Gay Austrian reporter? 03.11.06, 10:32
                  Chodzi mi o to, ze GW to jawna antygejowska propaganda. Bo nie wymienili
                  Bruno!!!!!!!!!!!!!

Kapiszi?
                  • keradk Re: A co z Bruno? Gay Austrian reporter? 03.11.06, 11:57
                    dupisz. bruno wlasnie jest antygejowski i progejowski naraz - smieje sie i z
                    gejow i ich przeciwnikow:)
                • ermik.krak Re: A co z Bruno? Gay Austrian reporter? 03.11.06, 10:44
                  Zobaczcie to:
                  www.youtube.com/watch?v=gyGQoPWY0ng
                  • kasiata_01 Re: A co z Bruno? Gay Austrian reporter? 03.11.06, 10:47
                    Ta... to jest 'The BEST!' of Bruno.
                    Wzywam wszystkich ktorzy sa za gey. Zalejcie GW postami!!!!! Chca marginalizowac
                    GEY.

Ps. Ja nie jestem gey, ale jestem very gey friendly.
                    • keradk Re: A co z Bruno? Gay Austrian reporter? 03.11.06, 12:20
                      hmm...niewiele kobiet jest w 100% hetero - wiekszosc lubi sie odsciskiwac z
                      kolezankami, buzi sobie dawac i takie tam. Osobiscie znam jedna dziewczyne
                      ktora uwaza pocalunki z druga kobieta za ochydne. Z kolei wiekszosc mezczyzn
                      uwaza pocalunki z drugim mezczyzna za ochydne (to nawet zbyt lagodne slowo)
    • chumazik To znamienne, że mówi po polsku. Czyżby ten język 03.11.06, 09:31
      kojarzył się z ciemniakami ze wschodu?
      • zyks Ciepło, ciepło ... :) 03.11.06, 13:49

• fiedor88 Re: To znamienne, że mówi po polsku. Czyżby ten j 03.11.06, 14:28
        a jak myślisz? :-)
    • styfi Borat Sagdiyev podbija Amerykę 03.11.06, 09:36
      Aj lajk ju, ju lajk mi? Jak sie masz!:D
      • kazzol Re: Borat Sagdiyev podbija Amerykę 03.11.06, 09:48
        what is this one? cheese

btw: czemu autor nie wspomniał o polskich elementach filmu?? Nie widział
        modlitwy Borata 'przepraszam nie mówić po angielsku'??

www.youtube.com/watch?v=Gq9D6H0HBN0
    • northstar humor akurat na poziomie 03.11.06, 09:45
      amerykanskich niedoukow. Dziwne, ze w kraju, w ktorym znaczna czesc
      spoleczenstwa nawet nie wie, z jakimi panstwami granicza smieje sie z
      wyimaginownych wad innych. A moze wlasnie dlatego?
      • bloody_rabbit Re: humor akurat na poziomie 03.11.06, 09:55
        A ty mądry Europejczyku nie zauważyłeś, że tak naprawdę satyra tego komika jest
        wymierzona w Amerykanów??
        • pacal2 cały problem leży w tym 03.11.06, 11:16
          że na tym wyższym poziomie, jeśli on naprawdę istnieje (wcale nie byłbym taki
          pewien, czy nie jest to później dorobiona ideologia), odbierze ten program
          zaledwie garstka mieszkańców USA.

Zdecydowana większość tylko utrwali sobie za jego pomocą negatywne stereotypy na
          temat prymitywów z Kazachstanu (a zapewne przy okazji - prawem analogii -
          prymitywów z całej reszty byłego bloku komunistycznego).

Co raczej niezbyt dobrze przysłuży się likwidowaniu ograniczeń mentalnych po obu
          stronach Atlantyku.
          • maruda.r Re: cały problem leży w tym 06.11.06, 03:36
            pacal2 napisał:

> że na tym wyższym poziomie, jeśli on naprawdę istnieje (wcale nie byłbym taki
            > pewien, czy nie jest to później dorobiona ideologia), odbierze ten program
            > zaledwie garstka mieszkańców USA.

Czy ten domniemany wyższy poziom nie jest przypadkiem usprawiedliwieniem
            oglądania chłamu? Coraz częściej pojawiają się opinie, że taki to, a taki
            showmen mówi więcej, niż słychać. I jest w tym satyra na coś tam. Sęk w tym, że
            są to jedynie przypadkowe skojarzenia konkretnych odbiorców, którzy jak już się
            spotkają, to za cholerę nie mogą uzgodnić pointy owego hiperdowcipu.

• 1milosierny atakuje Uzbekistan, those asshols Uzbekistan :-) 03.11.06, 09:57
        zajebisty, ten numer w cyganskiej wiosce z dacia która ciagna konie jest
        najlepszy,
        ide dzisiaj na ten film
    • stara_twojej_starej Re: Borat Sagdiyev podbija Amerykę 03.11.06, 09:55
      mephistopheles napisał:

> Hello, Jak sie masz. My name is Borat. Dzie-kuje!

Mistrz świata! :D
    • kwasnax Re: Borat Sagdiyev podbija Amerykę 03.11.06, 09:57
      mephistopheles napisał:

> Hello, Jak sie masz. My name is Borat. Dzie-kuje!

hehe kiler jak cholera. gosc jest cool ;]
    • pcat Żydowski milioner nabija się Europy Wschodniej. 03.11.06, 10:16
      Zarabiając przy okazji kolejne miliony. A wszystko pod płaszczykiem piętnowania:
      a) ciemnoty (ale nikt nie jest ciemniakiem z wyboru - po prostu urodził się w
      złym miejscu i czasie na dodatek w biednej rodzinie)
      b) nietolerancji (ale tolerancja też ma swoje granice, np. dla rozwydrzonej
      młodzieży co zakończyło się tragedią w gimnazjum w Gdańsku, np. dla Muzułmanów
      co potwierdzą biali mieszkańcy francuskich przedmieść np. geje nie tolerują
      homofobii)
      c) antysemityzmu (który to antysemityzm jest bardzo wygodnym argumentem jeśli
      rozmowa schodzi na sytuację wewnętrzą w Izraelu lub żydowskie nieuprawnione
      wymuszenia odszkodowań za II WŚ lub w odpowiedzi na pytanie co robili bogaci i
      wpływowi amerykańscy Żydzi, żeby pomóc swoim braciom z gett i obozów za oceanem)
      • inkwizytor007 Re: Żydowski milioner nabija się Europy Wschodnie 03.11.06, 14:35
        pcat- Spiewamy razem:
        THROW THE JEW DOWN THE WELL,
        SO MY COUNTRY CAN BE FREE!
        THROW THE JEW DOWN THE WELL,
        THEN WE'LL HAVE A BIG PARTY!

Dziekuje.
        • pcat Re: Żydowski milioner nabija się Europy Wschodnie 03.11.06, 15:13
          Jesteś niepostępowy i nietolerancyjny - masz uprzedzenia wobec antysemitów.
      • mephistopheles Re: Żydowski milioner nabija się Europy Wschodnie 03.11.06, 15:37
        Jak ktos nie ma pojecia w temacie to niech sie nie wypowiada.

Cohen "reprezentuje" Kazahstan a nie Europe Wschodnia. To po pierwsze. Jedynie
        zwrotow ktorych uzywa "Jak sie masz" i "dziekuje" maja jakiekolwiek polaczenie z
        EW. Wymawia je tak ze tylko polak po dobrym wsluchaniu sie rozpozna w nich
        polskie slowa. AMerykanie tego nie wiedza.
        Cohen sam jest Zydem. Jego humor obnaza stereotypowosc Amerykanow. Trzeba troche
        wyjsc z mysleniem poza szablon.
        Czas leczyc swoje kompleksy.
        • pcat Re: Żydowski milioner nabija się Europy Wschodnie 03.11.06, 15:51
          Znając z autopsji poziom wiedzy z geografii politycznej przeciętnego Amerykanina
          stwierdzam, że statystyczny fan Cohena nie ma pojęcia co to Kazachstan i czym
          się różni od Ukrainy, Słowenii czy też Bułgarii.
          Gdyby Cohen zrobił taki film o Ugandzie dostałby natychmiast w ryj zarzutem o
          rasizm. Widzisz różnicę?
          • usiruf Re: Żydowski milioner nabija się Europy Wschodnie 04.11.06, 18:16
            > Gdyby Cohen zrobił taki film o Ugandzie dostałby natychmiast w ryj zarzutem o
            > rasizm. Widzisz różnicę?

Z tym nie mozna sie nie zgodzic.
          • cziriklo Re: Żydowski milioner nabija się Europy Wschodnie 05.11.06, 16:49
            pcat napisał:

> Znając z autopsji poziom wiedzy z geografii politycznej przeciętnego
            Amerykanin
            > a
            > stwierdzam, że statystyczny fan Cohena nie ma pojęcia co to Kazachstan i czym
            > się różni od Ukrainy, Słowenii czy też Bułgarii
            Gdyby Cohen zrobił taki film o Ugandzie dostałby natychmiast w ryj zarzutem o
            > rasizm. Widzisz różnicę?

Znajac z autopsji poziom wiedzy przecietnego Polaka, stwierdzam, ze
            statystyczny autor wpisow na tym forum nie ma pojecia co to jest Sierra Leone i
            czyn sie to rozni od Peru, Boliwii, czy Erytrei.
            Gdybym wystapil z ta teza publicznie w Polsce odrazu dostalbym w ryj zarzutem o
            antypolonizm. Widzisz roznice?
    • kasiata_01 Borat, Bruno, Ali G 03.11.06, 10:19
      Swietny aktor, swietny improwizator.Borat, Bruno (zapomniany tutaj - dlaczego?)
      i Ali G to ta sama osoba. Sprawdzicie sobie na wikipedi. Ludziska, nie bierzmy
      tego co ten komik robi powaznie. To jest zabawa z odrobina prowokacji, troche
      intelektu (uwiezcie lub nie, Sasha jest absolwentem Cambridge.
      • pcat Re: Borat, Bruno, Ali G 03.11.06, 10:22
        "Uwieżcie"? Raczej "uwierzcie". A co do intelektu, to ja też zaśmiewałem się na
        "Ali G" jeszcze 4 lata temu, ale muszę powiedzieć, że ludzie dojrzewają. Za
        kilka lat sam zobaczysz (lub nie), że ten typ humoru jest wyjątkowo prostacki.
        • kasiata_01 Re: Borat, Bruno, Ali G 03.11.06, 10:26
          pcat napisał:

> "Uwieżcie"? Raczej "uwierzcie". A co do intelektu, to ja też zaśmiewałem się na
          > "Ali G" jeszcze 4 lata temu, ale muszę powiedzieć, że ludzie dojrzewają. Za
          > kilka lat sam zobaczysz (lub nie), że ten typ humoru jest wyjątkowo prostacki.

Po pierwsze,
          aj em e loman :)
          ok, sorry, jestem dysgrafem.

• pcat Re: Borat, Bruno, Ali G 03.11.06, 10:39
            Przepraszam za błędną identyfikację płci, kwiaty (storczyki) zostaną przesłane
            kurierem na dowolnie wybrany adres...
    • constantina1 Borat Sagdiyev podbija Amerykę 03.11.06, 10:49
      to sie wlasnie anglikom niezmiernie podoba. cieszenie sie ze slabosci innych, zwlaszcza takich idiotow
      jak amerykanie i wschod. pora chyba zastanowic sie nad soba i zalosnym faktem ze cohen, ktory nota
      bene studiowal w cambridge, nie potrafil sprawy do konca przemyslec (borat mowi przeciez po polsku).
      kalekie poczucie humoru. zenada.
      • changchun Re: Borat Sagdiyev podbija Amerykę 03.11.06, 11:30
        nie moge sie doczekac borata w kinach. Nie rozumiem zarzutow pod adresem Cohena.
        Wystarczy poogladac "reportaze" Borata z UK, zeby zobaczyc jak wspaniale
        nasmiewa sie z nadetych angielskich tradycji jak polowanie na lisa, wyscigi
        wioslarskie, rozne dziwne gry czy nawet z kultury akademickiej Cambridge. Mysle,
        ze Kazachstan ma szczescie, ze wlasnie ten kraj Borat wzial na celownik. W
        Polsce, kraju monoetnicznym wlasciwie, politycznie niepoprawne zarty nie sa
        zrozumiale, ale dla ludzi z zachodu bardzo czytelne.
        jagshemash!!!
      • jakubg23 Re: Borat Sagdiyev podbija Amerykę 03.11.06, 13:21
        constantina1 napisała:

> to sie wlasnie anglikom niezmiernie podoba. cieszenie sie ze slabosci innych,
        z
        > wlaszcza takich idiotow
        > jak amerykanie i wschod. pora chyba zastanowic sie nad soba i zalosnym faktem
        z
        > e cohen, ktory nota
        > bene studiowal w cambridge, nie potrafil sprawy do konca przemyslec (borat
        mowi
        > przeciez po polsku).
        > kalekie poczucie humoru. zenada.

A z czego smiał się Monthy Pyton??? czy przypadkiem nie z "angielskiej
        arystokracji".

Dlatego wlaśnie na Trwam TV i Radio Maryjka nie ma programów satrycznych.

Buziaki!
    • keradk wyborcza zerznela artykul prawie slowo w slowo... 03.11.06, 11:43
      film.onet.pl/F,12609,1363880,1,600,artykul.html
      nawet barany nie napisali zrodla swoich wypocin. ech wstyd! co najlepsze po
      miesiacu przedrukowali, sa na czasie nie ma co!
      • banzai123 Re: wyborcza zerznela artykul prawie slowo w slow 03.11.06, 12:27
        A ja myślę, że pan autor wyleci z Gazety za to ;) Zdania są wprost przepisane.
      • entefuhrer Darigę Nazarbajewną na doradcę... 03.11.06, 12:42
        ...Kaczyńskich! (wiem, wiem - oni i tak nikogo nie słuchają ;)

"Widząc, że sprawy wymykają się spod kontroli, głos postanowił zabrać brytyjski
        ambasador w Kazachstanie, zapewniając swoich gospodarzy, że „Cohen nie próbuje
        stawiać Kazachstanu w złym świetle, ale pokazuje uprzedzenia wciąż żywe w
        społeczeństwie brytyjskim”. Chyba nikogo nie przekonał, bo kolejnym ruchem
        kazachskich władz było zadbanie o to, by obywatele tego kraju przypadkiem nie
        mogli wejść na oficjalną stronę komika i... wtedy na szczęście do akcji
        wkroczyła Dariga Nazarbajewna, córka prezydenta Nursułtana Nazarbajewa. „Ta
        strona w mniejszym stopniu zaszkodziła naszemu wizerunkowi niż jej zamknięcie,
        o czym pisały agencje na całym świecie” – uspokoił rodaków nieoczekiwany
        sojusznik Cohena. Dariga jako pierwsza zrozumiała, że nazbyt gwałtowna reakcja
        dyplomatyczna, niewspółmierna do przewinienia, może jej ojczyźnie zaszkodzić
        znacznie bardziej niż żarty Borata. „Nie powinniśmy bać się humoru i myślę, że
        nie powinniśmy wszystkiego kontrolować” – stwierdziła. Zamiast pozwu władze
        Kazachstanu zdecydowały się na… wykupienie reklamy na łamach „The New York
        Timesa”. A konkretnie – liczącego cztery strony artykułu sponsorowanego,
        zatytułowanego „Kazachstan w XXI wieku”, którego autorzy odnieśli się
        bezpośrednio do dowcipów Cohena, dowodząc, że w ich kraju nie łapie się Romów i
        nie pije końskiej uryny, za to demokracja, edukacja i prawa kobiet stoją na
        odpowiednio wysokim poziomie"
        • changchun Re: Darigę Nazarbajewną na doradcę... 03.11.06, 13:36
          taaak, demokracja w panstwie Nazarbajewow stoi na bajecznie wysokim poziomie :)
      • zyks Donies im, głupolu, dostaniesz nagrodę, a nie mądr 03.11.06, 14:11
        z się tutaj, to nikogo nie interesuje...:)
    • pizza Booyakasha 03.11.06, 11:48
      Big up, respec'
    • szczypiorkowski Prawdziwa twarz Cohena 03.11.06, 12:26
      Tak wygląda prawdziwy Sacha Baron Cohen:
      www.youtube.com/watch?v=msk8GsSSYiU
      Fizjonomia 100% Żyda z Tel Avivu.

Nb. Dlaczego GW nie komentuje że Borat każdy występ zaczyna od polskiego: "Jak
      sie masz" a kończy ; "Dziekuje".
      • changchun Re: Prawdziwa twarz Cohena 03.11.06, 12:33
        odezwal sie prawdziwy polski antysemita. i co z tego ze Cohen tak wyglada? zle
        wyglada? ja osobiscie mam zawsze ubaw kiedy slysze boratowe "jagshemash" albo
        "dzikuje".
        • zyks Rzekł wielki polski pisarz Lem:"Polska to zadupie 03.11.06, 14:01
          cywilizacyjne, po którym szaleją hordy moherowych beretów". Jagschemasch!
          Tschekuje! :)
          • cynik.pl Lem pochodził ze zasymilowanych żydów... 04.11.06, 10:07
            ...

A więc był pisarzem polskojęzycznym tak jak Tuwim, Słonimski, Leśmian czy
            Brzechwa. Nawisko Lem pochodzi od Lemberg - niemieckiej nazwy Lwowa (to częsta
            przypadłość u żydostwa, że mają nazwiska od nazw miejscowości).

> cywilizacyjne, po którym szaleją hordy moherowych beretów". Jagschemasch!
            > Tschekuje! :)

No z tym szaleńswtem to bym nie przesadzał - niektóre ledwie kuśtykają. No ale
            czczą Ojca Mikrofona bardziej niż Boga Ojca i nienawidzą GW i TVN bardziej niż
            szatana i tylko to się liczy.
      • zyks Dlaczego"jag sie masz" i"ciekuje"? Nie kumasz?Ma 03.11.06, 13:56
        na myśli dokładnie Twoją osobę. Gratuluję. Jesteś sławny. Ponieważ to wszystko o
        Tobie, proponuję wziąć dobrego adwokata-Żyda i wydusić z niego połowę
        honorariów. Ale pamiętaj: Żyda, nie Polaka. Byłaby strata czasu i pieniędzy :)
      • cziriklo Hej Szczypiorski, a do portek mu tez zajrzales? 05.11.06, 16:52
        Czy tatus i mamusia byli szmalcownikami w czasie wojny, moze?
    • tarura [...] 03.11.06, 12:39
    • nienautyzm XXX 03.11.06, 12:39
      Szkoda tylko, ze autor artykulu nie wspomnial ani slowem o trzecim wcieleniu
      Cohena, czyli Bruno, gej-reporterze z austryjackiej telewizji. i tak oto
      powstal bardzo niepelny artykul.

----
      www.nienautyzm.com
      :::::::100 % FREE SILICONE FREE ZONE!!!:::::::

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka