mephistopheles 03.11.06, 07:29 Hello, Jak sie masz. My name is Borat. Dzie-kuje! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
frant3 [...] 03.11.06, 07:35 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
hiob102 +++++Amerykanie nie wiedzą gdzie leży Kanada+++++ 03.11.06, 09:57 Idioci, których w USA nie brakuje wierzą pewnie w prawdziwość tych dowcipów. To jest niesamowite. Czekam na film o tym właśnie. Ps. Nie znaczy to, że nie jestem szczerze rozbawiony. :) Ps 2. A gdyby tak zażartowali z Arabów? Odpowiedz Link Zgłoś
znajomy_jennifer_lopez Jakby to był problem robić z ludzi idiotów. 03.11.06, 10:56 Zwłaszcza Amerykanów. Zresztą Piś też zrobił z Polaków idiotów, ok 5mln idiotów, reszta sie jeszcze broni. p.s. Naczyta sie taka jedna Wojewódzka z drugą Muchą o Boratach i dukatach i odstawiają potem podobną wioche w TVNie tudzież na innym FFF w Gdyni marząc o szybkiej sławie. Odpowiedz Link Zgłoś
rural6 Re: Jakby to był problem robić z ludzi idiotów. 03.11.06, 11:30 a tu jest zdjęcie Brata Borata w wielkich, ale skąpych slipkach: www.patafian.pl/artykuly.php?page=2 (trzeba trochę przewinąć stronę by je zobaczyć) Odpowiedz Link Zgłoś
jan65536 Niezle jaja z Polakow 03.11.06, 17:28 Uprzejmie ze strony tego Cohena, ze przyjal wersje, ze jest z Kazachstanu, ale tak na prawde dla kazdego kto widzial gamoniowatych Polakow w UK (co ledwo potrafia cos wydukac po angielsku), jest jasne, ze tak na prawde chodzi o naszych rodakow. Gratulacje, Borat! Odpowiedz Link Zgłoś
centrolew Re: Niezle jaja z Polakow 05.11.06, 00:24 Naprawdę się uśmiałem... Szkoda tylko Kazachstanu, lepiej jakby od razu podał, że jest z Polski! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 W bolszewickim Hoolywood jaja z zydow zakazane 12.11.06, 18:11 centrolew napisał: > Naprawdę się uśmiałem... Szkoda tylko Kazachstanu, lepiej jakby od razu podał, > że jest z Polski! ;-) > Mirmat: debilizm producentow Hollywooddzkich jest istotnie smieszny. Brak znajomosci geografii i historii pokrywqa sie wulgarnoscia, ktora zadowala prymitywizm "dowcipow" w stylu "polish jokes". Oczywiscie w bolszewickim Hoolywood sa tabu, ktorego nie mozna przekroczyc: zydzi i murzyni. Oni musza byc zawsze bohaterami nawet jak w stachanowskim tepie produkuja amunicje w fabryce Schindlera by zaspokajac potrzeby bohaterskich zolnierzy Wehrmachtu walczacymi pod Monte Cassino z polskimi antysemitami (wypowiedz Grossa co do "antysemitow w Armii Andersa). Odpowiedz Link Zgłoś
0sa Re: Jakby to był problem robić z Polaków idiotów. 03.11.06, 16:11 Oryginalnie satyra jest o Polakach z uwagi na to ze w Wielkiej Brytanii Polacy stali sie najszybciej zwiekszajaca sie grupa w ostatnich latach i co sie z tym wiaze stanowia najwieksza czesc nowych stereotypow z ostatnich lat. Kazdy kto ma nawet minimalne pojecie o Polsce i Kazakstanie wie ze w krajach muzulmanskich takich jak np. Kazakstan chodowanie swin byloby powaznym przestepstwem. Poza tym kazdy film bardzo dokladnie oddaja charakter polskiej wsi i oczywiscie Borat jezeli rozmawia w swoim etnicznym jezyku (zawsze po polsku) a detale ubiorow mieszkancow wsi sa zawsze etnicznie polskie. Odpowiedz Link Zgłoś
vapour Re: Jakby to był problem robić z Polaków idiotów. 04.11.06, 11:00 0sa napisała: > Oryginalnie satyra jest o Polakach z uwagi na to ze w Wielkiej Brytanii Polacy > stali sie najszybciej zwiekszajaca sie grupa w ostatnich latach i co sie z tym > wiaze stanowia najwieksza czesc nowych stereotypow z ostatnich lat. Oryginalnie to Borat powstal wieki przed tym jak nasi rodacy zaczeli zalewac Londek swoimi odchodami. A dokladnie w zeszlym wieku jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
marklark Re: Jakby to był problem robić z Polaków idiotów. 05.11.06, 04:52 Bez przesady. Nie każda satyra od razu musi być o Polakach. Gdyby Cohen chciał się naśmiewać z Polaków, to by to robił otwarcie. On sam twierdzi że postać jest oparta na facecie którego spotkał w Rosji. Ale właściwie narodowość Borata jest mało istotna; jego ojczyzna to czysto fikcyjny kraj, tyle tylko że się nazywa tam samo jak prawdziwy kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
jaja24 Re: Jakby to był problem robić z Polaków idiotów. 10.11.06, 20:12 WIEC DLACZEGO BORAT MOWI W FILMIE PO POLSKU??? Z SETEK JEZYKOW NA SWIECIE MOWI WLASNIE PO POLSKU?? CHYBA TO COS ZNACZY! JA SIE BUNTUJE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wahlrich Re: Jakby to był problem robić z ludzi idiotów. 03.11.06, 12:26 mysle, ze wojewodzki probuje czerpac wzory z howard stern show. ma ambicje zeby szokowac ale wychodzi mu to tragicznie wiec ani nie smieszy ani nie szokuje. Odpowiedz Link Zgłoś
mis22 Idiotów nigdzie nie brakuje, na tym forum też 03.11.06, 12:46 hiob102 napisał: > Idioci, których w USA nie brakuje wierzą pewnie w prawdziwość tych dowcipów. > To jest niesamowite. Idiotów jest mniej więcej taki sam odsetek w każdym kraju. Jedynie procent nacjonalistów, ksenofobów, rasistów czy faszystów jest różny. Niestety w Polsce ich odsetek jest większy. Komentarz Borata o Bushu jr bardziej trafny byłby w odniesieniu do wiceprezydenta Cheney. Cheney przeforsował legalizację stosowania tortur przez CIA. Aczkolwiek obaj Cheney i Bush jr są odpowiedzialni za setki tysięcy ludzi zabitych w besensownej próbie kolonizacji Iraku zwanej przez ich propagandę obecnie "demokratyzacja" lub "protecting vital interests abroad". Natomiast dyktator Kazachstanu, Nazarbayev, wydaje się być przyjacielem Busha jr i wiceprezydenta Cheney. Cheney odwiedził ten kraj i nie powiedział słowa krytycznego o tamtejszej "demokracji". Pola naftowe Kazachstanu i zyski przyjaciół Cheney z ich eksploatacji są najważniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Nie trzeba robić. Są idiotami. "Lud ciemny wszystk 03.11.06, 14:03 o kupi" :). Odpowiedz Link Zgłoś
sonny_crocket Re: Jakby to był problem robić z ludzi idiotów. 03.11.06, 19:37 z boratem, a bardziej z samym cohenem jako komikiem więcej wspólnego ma misiek koterski, który jest świetny Odpowiedz Link Zgłoś
zyks A przeciętny PiSior, jak ty, wie"gdzie leży Kanada 03.11.06, 14:17 ", i nie tylko. Często nawet wie, gdzie leżą konfitury!I dlatego jesteśmy mocarstwem europejskim! Jeszcze parę latek rządów PiS i, jak za Gierka, zostaniemy znowu 10 potęgą gospodarczą świata! Odpowiedz Link Zgłoś
hiob102 Re: A przeciętny PiSior, jak ty, wie"gdzie leży K 03.11.06, 15:48 Ależ durniu jak nie znoszę pisiorów. Poczytaj moje posty albo wracaj do Kazachstanu. :) Odpowiedz Link Zgłoś
onioni Re: +++++Amerykanie nie wiedzą gdzie leży Kanada+ 03.11.06, 16:53 Mój ulubiony odcinek, to ten, gdzie zapytał się Buzza (tego astronaute, który lądowął na ksiezycu) co sadzi o teoriach spiskowych, że księzyc nieistnieje :)))) Wszyscy spodziewali sie standardowego zapytania, o inną teorie spiskową :) no i Buzz odpowiadał na to pytanie bardzo powaznie :) to pokazuje, jak ludzie go traktują i jaki on potrafi byc zaskakujący :) pzdr zobacz.glt.pl Odpowiedz Link Zgłoś
marxx Re: +++++Amerykanie nie wiedzą gdzie leży Kanada+ 04.11.06, 06:28 > Idioci, których w USA nie brakuje... < Gdyby w Polsce bylo wiecej madrych , to by nie bylo tak jak jest aktualnie........Szkoda ze jestesmy tak bardzo zadufani w sobie , sami noblisci i pisorze... Odpowiedz Link Zgłoś
anarcho-emeryt Borat rules! 03.11.06, 07:36 Swietny komik i swietny film (udalo mi sie go zobaczyc na przedpremierowym pokazie)!!! Postac Borata to nie tylko satyra na "ciemnych Kazachow" ale na wszystkich ciemniakow i oszolomow . polakom sie tez poniekad "dostaje" gdyz Borat posluguje sie polskimi zwrotami jak np. "jak sie masz?".... takich Boratow w Lechistanie sa tabuny... Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Borat to satyra na ciemniaków z zachodu 03.11.06, 07:56 którzy WŁAŚNIE TAKIE WYOBRAŻENIE o krajach byłego bloku komunistycznego mają. Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Re: Borat to satyra na ciemniaków z zachodu 03.11.06, 08:47 a ty nic z tego nie rozumiesz, co? Odpowiedz Link Zgłoś
rural6 Re: Borat to satyra na ciemniaków z zachodu 03.11.06, 11:33 Brat Borat to po prostu świetny komik. Nasi też nieźle sobie używają na władzy, kościele, itp. Każdy wie, że ich wizja świata jest celowo przerysowana. ....................... Lubię humor absurdalny: www.patafian.pl Odpowiedz Link Zgłoś
hajto Re: Borat to satyra na ciemniaków z zachodu 03.11.06, 17:37 To ty nic nie rozumiesz. Borat wysmiewa swoich rozmówcow, ich poprawnosc, smiertelna powage i ignorancje, Kazahstan to tylko rekwizyt. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Borat to satyra na ciemniaków z zachodu 06.11.06, 10:48 hajto napisał: > To ty nic nie rozumiesz. Borat wysmiewa swoich rozmówcow, ich poprawnosc, > smiertelna powage i ignorancje, Kazahstan to tylko rekwizyt. ************************************* To tylko przypuszczenie, bo i tak do milionów trafia ta bezpośrednia wersja dowcipu. Wmawianie sobie, że coś za tym stoi, jest najbliższe konkluzji pana Jordain na temat prozy. Odpowiedz Link Zgłoś
boston911 Re: Borat to satyra na ciemniaków z zachodu 15.11.06, 03:12 maruda.r napisał: > To tylko przypuszczenie, bo i tak do milionów trafia ta bezpośrednia wersja > dowcipu. Wmawianie sobie, że coś za tym stoi, jest najbliższe konkluzji pana > Jordain na temat prozy. > Pozwole sie nie zgodzic. Sacha Baron Cohen jest geniuszem. Nie potrzeba sobie wmawiac, ze za tym 'cos stoi'. To jest ewidentne. Na tym polega jego geniusz. Film jest pelen ironii i demaskuje falszywosc postaw czesto obserwowanych w amerykanskim spoleczenstwie (np. America is number one, etc.). Go Borat!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Słabo kumasz, koleś. To jest satyra na Ciebie i pa 03.11.06, 13:42 rę milionów Tobie podobnych obywateli IVtej RP, z aktywem i wyborcami PiS,LPR,itd. na czele. Jak się w końcu połapiecie, że to o Was, zacznią się wrzaski i plucie :) Odpowiedz Link Zgłoś
maciejtakitam Pewien publicysta nazwal taki typ jak "zysk" 03.11.06, 15:12 Menda internetowa...i to sie potwierdza. Adwersarz wyrazil swoja opinie wedlug mnie dosyc sensowna na temat postaci borata ale pojawia sie "zysk" ze swoim intelektem szympansa koko i juz musi zaczac ipreze od epitetow, PIS i LPR jak taka katarynka. Jak bys na forum zaczal pisac "chce banana" mysle ze nie bylo by duzej roznicy od twoich hipotez odnosnie IVRP ktore sa juz nudne. Moze ty i myslacy podobnie do ciebie powiniscie zastosowac jaks terapie...prozak jointy, cokolwiek poporstu zeby ci zylka odbytnicza nie pekla od tych PISowych histerii Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Histerię to ja widzę w twojej wypowiedzi.Widocznie 03.11.06, 16:20 czujesz koniec PiSiego wesela. A na czym polega sensowność wypowiedzi "adwersarza"? Ja uważam ją za debilną - to dla ciebie "dorzeczne". Wszystko się zgadza:). Odpowiedz Link Zgłoś
maciejtakitam To bylo glupie ze wogole odpisalem na twoj post bo 03.11.06, 16:37 nie dyskutuje sie z idiotą. bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
bart_canada Mozna tez dodac, ze Borat wzorowany jest 03.11.06, 07:39 na autentycznej postaci jakiegos faceta z EE, ktorego Sacha kiedys spotkal. Jutro premiera! Odpowiedz Link Zgłoś
popapruch prymitywne szyderstwo 03.11.06, 08:01 cel moze jest chwalebny ale srodki zenujace - szydzenie z ludzi, osmieszanie kraju - takie pokazywanie golej pupy. Przeciez musi sobie ten czlek zdawac sprawe, ze 80% jego odbiorcow nawet nie pomysli, ze jest to akcja w "stylu" monty pythona, tylk obedzie miec "beke" z bidakow mieszkajacych z kozami Odpowiedz Link Zgłoś
banzai123 Re: prymitywne szyderstwo 03.11.06, 12:36 I tym samym owe 80% odbiorców, uważających wywiady Borata szydzenie z obcej nacji, dołączy do osób obśmiewanych przez komika. Ich sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejtakitam Re: prymitywne szyderstwo 03.11.06, 15:17 dlatego nie dam mu zarobic i sciagne sobie ten film z internetu zeby miec rozeznanie. W sumie te 80% i tak nie zrozumie ze to zarty z nich a pozniej beda sie mnie pytac czy polska lezy blisko kazachstanu ale coz... ostatnio ciemna masa amerykanska pytala czy polska jest kolo bieguna Odpowiedz Link Zgłoś
tenzwarszawy Borat Sagdiyev podbija Amerykę 03.11.06, 08:12 hmm, niby smieszne, a z drugiej strony jakies takie smutne. Zarabiajacy pewnie miliony dolcow koles jedzie do wioski w ktorej wszyscy mieszkancy zarabiaja przez rok mniej niz on inkasuje za jeden wieczor i ten strasznie smieszny koles robi sobie z nich jaja. No bo wiadomo ze jak ktos mowi slabo po angielsku to jest kretynem, sypia ze swoja siostra i nie wie do czego sluzy kibel. "Wiesniacy sa tacy smieszni, o ja nie moge, chodza w kaloszach i maja swinki w domu!" Nic dziwnego, ze takie poczucie humoru robi kariere w naszym cywilizowanym swiecie! Odpowiedz Link Zgłoś
abx udaje Kazacha, a mówi po polsku 03.11.06, 08:15 dobry jest - mówi dziekuje, jak sie masz. Kuba Wojewódzki mógłby się przy nim podszkolić. Odpowiedz Link Zgłoś
program2 A czemu nie udaje pajaca z brytyjskiej telewizji? 03.11.06, 08:23 To by dopiero bylo smieszne. Denerwuje mnie jak takie szowinistyczne traktowanie narodow i panstw uwazane jest za najprzedniejsza zabawe. I dlaczego negatywny stosunek do zydow ma byc znowu miara zla. a fakt, ze on nabija sie z Kazachow jest w porzadku. co to za relacja? Odpowiedz Link Zgłoś
stereoboy Re: A czemu nie udaje pajaca z brytyjskiej telewi 03.11.06, 08:30 Jestem pewien, że przed napisaniem tego posta, nie obejrzałeś ani jednego jego programu. W przeciwnym razie wiedziałbyś, że Cohen nie szydzi z Kazachstanu, tylko z politycznej poprawności i pseudotolerancji "światłego" Zachodu. Odpowiedz Link Zgłoś
aberdeen Re: A czemu nie udaje pajaca z brytyjskiej telewi 03.11.06, 08:36 Ja widzialem jego filmiki i nie wiem, o czym mowisz. Przewaznie Borat przeciaga strune i wprowadza sluchaczy w zazenowanie, nie obnazajac zadnej "politycznej poprawnosci" czy "pseudotolerancji". Gra na tym, ze ludzie nie wiedza, jak odbierac ignoranta, ktory nieustannie gada o seksie. No, ale czasami udaje mu sie pokazac cos ciekawego (vide Texas). Odpowiedz Link Zgłoś
stereoboy Re: A czemu nie udaje pajaca z brytyjskiej telewi 03.11.06, 09:23 Przeciąga strunę, bo to taka konwencja. Jeżeli nie wiesz, o czym mówię, to już Twój problem. Odpowiedz Link Zgłoś
aberdeen Re: A czemu nie udaje pajaca z brytyjskiej telewi 03.11.06, 09:26 Hehe, oto merytoryczna dyskusja. Odpowiedz Link Zgłoś
stereoboy Re: A czemu nie udaje pajaca z brytyjskiej telewi 03.11.06, 09:29 A jak z Tobą dyskutować, skoro post wcześniejszej napisałeś, że nie wiesz, o czym mówię? Odpowiedz Link Zgłoś
popapruch Ty w to wierzysz???? 03.11.06, 08:44 dajesz sie manipulowac koles po prostu zarabia gore kasy a te pseudo demaskatorskie glupote zachodu intencje to bzduuura grupa docelowa tego programu nie zawraca sobie glowy takimi "pie..mi" jak absurd poparwnosci politycznej itp. oni po prostu maja "beke" z belkoczacych po prawie angielsku wiesniakow bez mcnodalda w okolicy i ipoda w kieszeni. dzieki temu czuja sie duuuuzo lepiej. prymitywizm ps ze mna tez pewnie nie jets za dobrze bo pare razy podczas jego programow sie smialem :((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
stereoboy Re: Ty w to wierzysz???? 03.11.06, 09:28 Wygląda, że to Ty poddajesz się manipulacji, skoro interesują Cię jakieś "grupy docelowe". Ja piszę o tym, co ja w tym widzę i tyle. A co do kasy, to chyba naturalne, pracuje to i zarabia, ten argument z zasady zupełnie do mnie nie przemawia. PS. Proponowałbym zamiast szydzenia z "prymitywizmu" innych zwrócić uwagę na własne błędy językowe. Odpowiedz Link Zgłoś
popapruch Re: Ty w to wierzysz???? 03.11.06, 10:53 stereoboy napisał: > Wygląda, że to Ty poddajesz się manipulacji, skoro interesują Cię jakieś "grupy > docelowe". ???????????????? Ja piszę o tym, co ja w tym widzę i tyle. A co do kasy, to chyba > naturalne, pracuje to i zarabia, ten argument z zasady zupełnie do mnie nie > przemawia. i znowu nie wiem o co Ci chodzi > PS. Proponowałbym zamiast szydzenia z "prymitywizmu" innych zwrócić uwagę na > własne błędy językowe. no tak ad hominem normalka Odpowiedz Link Zgłoś
stereoboy Re: Ty w to wierzysz???? 03.11.06, 11:23 popapruch napisał: > > PS. Proponowałbym zamiast szydzenia z "prymitywizmu" innych zwrócić uwagę > na > > własne błędy językowe. > > no tak > ad hominem > normalka Przepraszam najmocniej, ale to nie ja zacząłem od uciekania się do tego typu argumentów. Chyba przestanę wierzyć w możliwość normalnej dyskusji na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
keradk [...] 03.11.06, 11:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
popapruch Re: Ty w to wierzysz???? 03.11.06, 11:52 stereoboy napisał: > popapruch napisał: > > > PS. Proponowałbym zamiast szydzenia z "prymitywizmu" innych zwrócić > uwagę > > na > > > własne błędy językowe. > > > > no tak > > ad hominem > > normalka > > Przepraszam najmocniej, ale to nie ja zacząłem od uciekania się do tego typu > argumentów. Chyba przestanę wierzyć w możliwość normalnej dyskusji na forum. :))) o co Tobie konkretnie chodzi?? :) co ja zaczalem ?? :) projekcyjne spostrzeganie swiata jest na czasie Odpowiedz Link Zgłoś
stereoboy Re: Ty w to wierzysz???? 03.11.06, 12:02 popapruch napisał: > :))) > o co Tobie konkretnie chodzi?? > :) > co ja zaczalem ?? > :) > projekcyjne spostrzeganie swiata jest na czasie Cyt."oni po prostu maja "beke" z belkoczacych po prawie angielsku wiesniakow bez mcnodalda w okolicy i ipoda w kieszeni. dzieki temu czuja sie duuuuzo lepiej. prymitywizm" Wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
popapruch Re: Ty w to wierzysz???? 03.11.06, 12:31 stereoboy napisał: > popapruch napisał: > > > > :))) > > o co Tobie konkretnie chodzi?? > > :) > > co ja zaczalem ?? > > :) > > projekcyjne spostrzeganie swiata jest na czasie > > Cyt."oni po prostu maja "beke" z belkoczacych po > prawie angielsku wiesniakow bez mcnodalda w okolicy i ipoda w kieszeni. dzieki > temu czuja sie duuuuzo lepiej. prymitywizm" > > Wystarczy? zdecydowanie nie wystarczy jest jakis osobity przytyk w tej wypowiedzi? wyrazilem tylko swoja opinie na temat prymitywnych zartow osmieszajacych i szydzacych z ludzi a dostrzeganie jakiegos glebszego przeslania jest delikatnie mowiac naciagane Odpowiedz Link Zgłoś
stereoboy Re: Ty w to wierzysz???? 03.11.06, 12:39 popapruch napisał: > zdecydowanie nie wystarczy > jest jakis osobity przytyk w tej wypowiedzi? > wyrazilem tylko swoja opinie na temat prymitywnych zartow > osmieszajacych i szydzacych z ludzi > a dostrzeganie jakiegos glebszego przeslania jest delikatnie mowiac naciagane Zdecydowanie niełatwa dyskusja, o ile dyskusją można to nazwać. Wyraziłem tylko swoją opinię na temat szydzenia i ośmieszania domniemanego prymitywizmu innych, podczas gdy samemu ma się problemy z poprawnym wysławianiem. A dostrzeganie jakiegoś głębszego przesłania jest, delikatnie mówiąc, naciągane. Odpowiedz Link Zgłoś
popapruch Re: Ty w to wierzysz???? 03.11.06, 13:10 stereoboy napisał: > popapruch napisał: > > > zdecydowanie nie wystarczy > > jest jakis osobity przytyk w tej wypowiedzi? > > wyrazilem tylko swoja opinie na temat prymitywnych zartow > > osmieszajacych i szydzacych z ludzi > > a dostrzeganie jakiegos glebszego przeslania jest delikatnie mowiac nacia > gane > > Zdecydowanie niełatwa dyskusja, o ile dyskusją można to nazwać. skad sie bierze u Ciebie takie poetyckie dramatyzowanie? > > Wyraziłem tylko swoją opinię na temat szydzenia i ośmieszania domniemanego > prymitywizmu innych, podczas gdy samemu ma się problemy z poprawnym wysławianie > m. ????? a to skad? problem z czytanie ze zrozumieniem? aaa no tak ja mam problem z poprawnym wyslawianiem sie i naaaprawde nie rozumiesz tresci i intencji wypowiedzi prymitywne sa ZARTY a nie ludzie - sens wypowiedzi ;) a czepianie sie pozamerytorycznych elementow wypowiedzi to hmmm takie forumowe > A dostrzeganie jakiegoś głębszego przesłania jest, delikatnie mówiąc, naciągane i znowu Twoje projekcje Odpowiedz Link Zgłoś
stereoboy Re: Ty w to wierzysz???? 03.11.06, 13:18 popapruch napisał: > ????? > a to skad? > problem z czytanie ze zrozumieniem? > aaa no tak > ja mam problem z poprawnym wyslawianiem sie > i naaaprawde nie rozumiesz tresci i intencji wypowiedzi > prymitywne sa ZARTY a nie ludzie - sens wypowiedzi ;) > a czepianie sie pozamerytorycznych elementow wypowiedzi to hmmm > takie forumowe "belkoczacych po prawie angielsku wiesniakow bez mcnodalda w okolicy i ipoda w kieszeni" To było o żartach czy o ludziach? A o tych "pozamerytorycznych elementach" wspomniałem tylko dlatego, że jeżeli ktoś zarzuca komuś prymitywizm, to byłoby uczciwie spojrzeć najpierw na siebie. Wybacz, ale na forum najlepiej świadczy o Tobie właśnie sposób, w jaki piszesz. > > A dostrzeganie jakiegoś głębszego przesłania jest, delikatnie mówiąc, > naciągane > > i znowu Twoje projekcje A to akurat nieodległa parafraza Twojej wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
popapruch Re: Ty w to wierzysz???? 03.11.06, 14:55 stereoboy napisał: >> > "belkoczacych po > prawie angielsku wiesniakow bez mcnodalda w okolicy i ipoda w kieszeni" > > To było o żartach czy o ludziach? teraz to mnie juz zalamales :(((((((((( Ty naprawde nie potrafisz czytac ze zrozumieniem :( to byl opis ZARTU, z ktorego tak wiele osob sie smieje ja uwazam, ze drwiny z biedy ludzi z ich uposledzenia spolecznego, w stosunku do np. GB, jest ZALOSNE i PRYMITYWNE comprende????????????? > > A o tych "pozamerytorycznych elementach" wspomniałem tylko dlatego, że jeżeli > ktoś zarzuca komuś prymitywizm, to byłoby uczciwie spojrzeć najpierw na siebie. a TY dalej :((((((((( > Wybacz, ale na forum najlepiej świadczy o Tobie właśnie sposób, w jaki piszesz. wlasnie, wlasnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
stereoboy Re: Ty w to wierzysz???? 03.11.06, 14:57 popapruch napisał: > teraz to mnie juz zalamales :(((((((((( > Ty naprawde nie potrafisz czytac ze zrozumieniem :( > > to byl opis ZARTU, z ktorego tak wiele osob sie smieje > ja uwazam, ze drwiny z biedy ludzi z ich uposledzenia spolecznego, w stosunku > do np. GB, jest ZALOSNE i PRYMITYWNE > > comprende????????????? > > Ponieważ nadal nic nie rozumiesz, a mi szkoda czasu EOT Odpowiedz Link Zgłoś
popapruch Re: Ty w to wierzysz???? 03.11.06, 15:38 stereoboy napisał: > popapruch napisał: > > > > teraz to mnie juz zalamales :(((((((((( > > Ty naprawde nie potrafisz czytac ze zrozumieniem :( > > > > to byl opis ZARTU, z ktorego tak wiele osob sie smieje > > ja uwazam, ze drwiny z biedy ludzi z ich uposledzenia spolecznego, w stos > unku > > do np. GB, jest ZALOSNE i PRYMITYWNE > > > > comprende????????????? > > > > > > Ponieważ nadal nic nie rozumiesz, a mi szkoda czasu EOT :))))))))) jestes niesamowity :))))))))))))) naprawde okaz zyjesz w matrixie albo chodzisz do gimnazjum ;) co Ty wypisujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
stereoboy Re: Ty w to wierzysz???? 03.11.06, 17:04 Polecam baranka, bo już nic innego nie pomoże. Żałuję, że zacząłem odpisywać na Twoje posty, bo widzę, że nie potrafisz się obejść bez obelg. Trudno. Bez odbioru, nie trolluj dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
alejajaniemaco Jeszcze !!!! Jeszcze - z pol obrotu najlepiej !!!! 03.11.06, 17:13 Odpowiedz Link Zgłoś
popapruch no qrcze 03.11.06, 18:23 naprawde staram sie byc ultra mily, ale: zaczynasz w pierszym poscie osobistymi przytykami nie na temat ale najgorsze jest to, ze kompletnie nie rozumiesz co sie do Ciebie pisze kompletne zacmienie brak elementarnego zrozumienia intencji, tresci i jesszcze ze sztubackimi tekstami wyjezdzasz naprawde zachowujesz sie jak dziecko moje drobne pseudoinwektywy byly wyrazem bezsilnosci jezeli komus mowisz ze cos jest czarne a ktos ci odpowiada: nieee to jest czarneeee to naprawde rece opadaja :) pozdrawiam i faktycznie mlody czlowieku EOT Odpowiedz Link Zgłoś
tow.stalin Re: A czemu nie udaje pajaca z brytyjskiej telewi 03.11.06, 08:59 a wybiórcza pisze właziwdupny tekst - zajebista intelektualna rozrywka, no po prostu super. przecież tak samo z nas sie śmieją, zamień kazachstan na polska, a te debile nawet różnicy nie zauważą. no cóż, rozrywka na najwyższym poziomie... Odpowiedz Link Zgłoś
keradk Re: A czemu nie udaje pajaca z brytyjskiej telewi 03.11.06, 11:48 wlasnie to ze nabija sie z zydow jest fajny, bo on sam jest zydem! dlatego zydzi w usa tak zgrzytaja zebami, bo nie moga mu nic zrobic:) brawo panie cohen! ps.kazachowie juz zrozumieli ze nie ma sensu z nim walczyc, czas by ktos mu powiedzial o naszych dwoch kartoflach! Odpowiedz Link Zgłoś
wgruncierzeczywiscie BORДT był pierwszy tak dla wiadomości... 03.11.06, 08:37 Ali G Restecpa! Odpowiedz Link Zgłoś
pl2512 Borat Sagdiyev pojawil sie jednoczesnie z Ali G... 03.11.06, 08:39 a nie po nim. Byl postacia z Ali G Show na amerykanskim HBO. Poza tym kolejna bzdura w gazetce. Wydanie motion picture z Boratem nie jest jeszcze dowodem podbijania Ameryki. Ali G show mial jedne z gorszych notowan popularnosci na HBO i zajmowal dalsze miejsca za nie znanym w Polsce Curb Your Enthusiasm Larrego Davida. Czyzby gazeta zatrudnila Korwin-Piotrowska, ktora madrzy sie nosowym glosikiem nie majac pojecia o czym bredzi? Odpowiedz Link Zgłoś
marklark Re: Borat Sagdiyev pojawil sie jednoczesnie z Ali 05.11.06, 05:13 Borat powstał jeszcze jak Cohen pracował w Anglii, czyli przed HBO. A właściwie dziwne że nic nie powiedzano w artykule o trzeciej postaci Cohena, czyli Bruno. Odpowiedz Link Zgłoś
alejajaniemaco Jag siemasz !!! 03.11.06, 08:45 In alur kantry ewrylan hav a laf len see jor president and prajminister. Li lajk ajdija of biing in tu plejc in lan tajm. I lajk. I hope ju lajk tu. Dziekujem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kazzol Re: Jag siemasz !!! 03.11.06, 08:53 a dlaczego podajecie linki do tego dziadowskiego google, a nie do youtube?? Odpowiedz Link Zgłoś
kojonkoski Cohen, może pośmiejesz się z Izraela? 03.11.06, 09:15 Ciekawe, czy GW byłaby tak samo zachwycona, jakby Cohen wyśmiewał nie Kazachów ale z Żydów. Niech przedstawi Izrael jako "kraj Trzeciego Świata, pełen biedaków, prostytutek i ludzi prymitywnych" Podaję przykłady kilku bardzo śmiesznych (wg GW) tekstów: - U nas [w Izraelu] pośród polityków zasiadają jedynie prostytutki - największymi problemami Izraela są transport i Arabowie. - Wrzuć Araba do studni, wtedy mój kraj będzie wolny - niech Ehud Olmert wypije krew każdego mężczyzny, każdej kobiety i każdego dziecka palestyńskiego - przedstawia rodaków z Izraela jako pijaków, rasistów i dzikusów. Dodał, że Żydzi dla zabawy strzelają do psów, a wino produkują ze sfermentowanego wielbładziego moczu - W Izraelu kobiety mogą podróżować wewnątrz autobusu, a wiek dziewcząt, za które można się zabierać, podniesiono do ośmiu". - dziennikarz z Izraela nie przebiera w słowach nazywając Polaków "autorami olokaustu", strojąc sobie żarty z radia maryja czy zachęcając do rozstrzeliwania katolików. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_avalanche Re: Cohen, może pośmiejesz się z Izraela? 03.11.06, 09:57 Kiepski pomysł, chociażby dlatego że z Izraela nijak nie da się zrobić kraju Trzeciego Świata :P Odpowiedz Link Zgłoś
jakubg23 Re: Cohen, może pośmiejesz się z Izraela? 03.11.06, 10:26 kojonkoski napisał: > Ciekawe, czy GW byłaby tak samo zachwycona, jakby Cohen wyśmiewał nie Kazachów > ale z Żydów. Niech przedstawi Izrael jako "kraj Trzeciego Świata, pełen biedakó > w, prostytutek i ludzi prymitywnych" > > Podaję przykłady kilku bardzo śmiesznych (wg GW) tekstów: > - U nas [w Izraelu] pośród polityków zasiadają jedynie prostytutki > - największymi problemami Izraela są transport i Arabowie. > - Wrzuć Araba do studni, wtedy mój kraj będzie wolny > - niech Ehud Olmert wypije krew każdego mężczyzny, każdej kobiety i każdego dzi > ecka palestyńskiego > - przedstawia rodaków z Izraela jako pijaków, rasistów i dzikusów. Dodał, że Ży > dzi dla zabawy strzelają do psów, a wino produkują ze sfermentowanego wielbładz > iego moczu > - W Izraelu kobiety mogą podróżować wewnątrz autobusu, a wiek dziewcząt, za któ > re można się zabierać, podniesiono do ośmiu". > - dziennikarz z Izraela nie przebiera w słowach nazywając Polaków "autorami olo > kaustu", strojąc sobie żarty z radia maryja czy zachęcając do rozstrzeliwania k > atolików. To jest wlaśnie kompletmy brak poczucia humoru! Roberto Benigni robil sobie jaja z Holocaustu i dobrze, uwież mi ze nawet w obozie koncentracyjnym ludzie opowiadali sobie dowcipy! Sasha robi dokładnie to co ja tez robilem odpowiadajac amerykanom na pytania typu: jak dlugo jade hiwayem do pracy w Springfield (MA) skoro jestem z Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
popapruch nie ma drugiego dna - jest dno 03.11.06, 11:32 jakubg23 napisał: > To jest wlaśnie kompletmy brak poczucia humoru! Roberto Benigni robil sobie > jaja z Holocaustu i dobrze, uwież mi ze nawet w obozie koncentracyjnym ludzie > opowiadali sobie dowcipy! Sasha robi dokładnie to co ja tez robilem > odpowiadajac amerykanom na pytania typu: jak dlugo jade hiwayem do pracy w > Springfield (MA) skoro jestem z Polski. co za bzdury wypisujesz!!! jesli "Zycie jest piekne" to dla Ciebie robienie jaj z obozow koncetracyjnych to szczerze wspolczuje i kwalifikujesz sie do "grupy docelowej" prymitywnych dowcipow cohena pseudointeligenckie towarzystwo doszukujace sie ukrytych znaczen w zwyklym chamstwie i prostacwie Odpowiedz Link Zgłoś
stereoboy Re: nie ma drugiego dna - jest dno 03.11.06, 12:30 popapruch napisał: > co za bzdury wypisujesz!!! > jesli "Zycie jest piekne" to dla Ciebie robienie jaj z obozow koncetracyjnych > to szczerze wspolczuje > i kwalifikujesz sie do "grupy docelowej" prymitywnych dowcipow cohena > pseudointeligenckie towarzystwo doszukujace sie ukrytych znaczen w zwyklym > chamstwie i prostacwie > A Ty widzę z uporem godnym lepszej sprawy o tej tajemnej "grupie docelowej". Może zdradzisz o niej więcej szczegółów? Jak powstała, kto się do niej zalicza, skąd masz o niej informacje? A może to Twój problem, że widzisz tam tylko chamstwo i prostactwo? Odpowiedz Link Zgłoś
popapruch Re: nie ma drugiego dna - jest dno 03.11.06, 13:13 stereoboy napisał: > popapruch napisał: > > > > co za bzdury wypisujesz!!! > > jesli "Zycie jest piekne" to dla Ciebie robienie jaj z obozow koncetracyj > nych > > to szczerze wspolczuje > > i kwalifikujesz sie do "grupy docelowej" prymitywnych dowcipow cohena > > pseudointeligenckie towarzystwo doszukujace sie ukrytych znaczen w zwykly > m > > chamstwie i prostacwie > > > > A Ty widzę z uporem godnym lepszej sprawy o tej tajemnej "grupie docelowej". > Może zdradzisz o niej więcej szczegółów? Jak powstała, kto się do niej zalicza, > skąd masz o niej informacje? > > A może to Twój problem, że widzisz tam tylko chamstwo i prostactwo? hehhehe skad w Tobie tyle fanatyzmu :) a i rozumie tekstu szwankuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
stereoboy Re: nie ma drugiego dna - jest dno 03.11.06, 13:20 popapruch napisał: > > hehhehe > skad w Tobie tyle fanatyzmu :) > a i rozumie tekstu szwankuje :) > A gdzie Ty znalazłeś fanatyzm w mojej wypowiedzi? Poproszę o _dokładny_ cytat. Jeżeli to całość Twoich, jak to określasz - merytorycznych, argumentów, to lepiej na tym skończmy. Odpowiedz Link Zgłoś
jakubg23 Re: nie ma drugiego dna - jest dno 03.11.06, 13:39 popapruch napisał: > jakubg23 napisał: > > > To jest wlaśnie kompletmy brak poczucia humoru! Roberto Benigni robil sob > ie > > jaja z Holocaustu i dobrze, uwież mi ze nawet w obozie koncentracyjnym lu > dzie > > opowiadali sobie dowcipy! Sasha robi dokładnie to co ja tez robilem > > odpowiadajac amerykanom na pytania typu: jak dlugo jade hiwayem do pracy > w > > Springfield (MA) skoro jestem z Polski. > > co za bzdury wypisujesz!!! > jesli "Zycie jest piekne" to dla Ciebie robienie jaj z obozow koncetracyjnych > to szczerze wspolczuje > i kwalifikujesz sie do "grupy docelowej" prymitywnych dowcipow cohena > pseudointeligenckie towarzystwo doszukujace sie ukrytych znaczen w zwyklym > chamstwie i prostacwie > Jakie masz prawo oceniać to co innych smieszy i nazywac to prostactwem, mnie to smieszy do rozpuku??? Co w takim razie ciebie smieszy??? Co dla ciebie jest dobrym dowcipem? Kabaret starszych panów, czy Śmiechu warte??? Ja na "zycie jest piekne" prawie zsikalem sie ze smiechu i od tego czasu nie smialem sie tak na zadnym filmie, i to na scenach w obozie pracy/koncentracyjnym!!! To co moze "Zycie...." to jakiś dramat? Pewnie ze dramat, ale dla tych ktorzy nie mają za grosz poczucia humoru. Nie doszukuje sie zadnych podtekstow poprostu bawi mnie to co Cohen mowi, robi wcielajac sie w swoje postacie. Nie smieszy to ciebie, ok, twoj biznes. Ale nie mow innym z czego maja sie smiac i czy jest to chamskie czy prostackie. Odpowiedz Link Zgłoś
banzai123 Re: Cohen, może pośmiejesz się z Izraela? 03.11.06, 12:14 Twój post dowodzi, że zrozumienie koncepcji Borata nie jest łatwe, bo Ty nie rozumiesz ni w ząb o co w tym chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Kojonkoski,musi byc jakiś podział pracy. Z Izraela 03.11.06, 13:46 to ty się pośmiej. Popatrzymy z ciekawością, na jakie wyżyny się wzniesiesz. Możesz tu pisac, czego dusza zapragnie, voila ! :) Odpowiedz Link Zgłoś
cap2000 Re: Cohen, może pośmiejesz się z Izraela? 04.11.06, 11:48 Zobacz sobie ten dokument: www.youtube.com/watch?v=s5KXFL0SWWA&mode=related&search= KOles jest Zydem i tez nabija sie z Zydow ... I co teraz? Argumentow brakuje ? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiata_01 A co z Bruno? Gay Austrian reporter? 03.11.06, 09:20 Przeciez oprocz Ali G, Borata jest jeszcze Bruno! Gay Austrian reporter. Oj, cos autor artykolu nie przygotowal sie dobrze do zadania. Bruno is fantastic. I like! Bruno, homoseksualny reporter zupelnie nie pomny republikanskiego zacietrzewienia ameryki wspaniale prowokuje. Ps. Slyszalam z mediow Brytyjskich, ze Cohen ma powiazania rodzinne z Polska. Wiecie cos na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
styfi Re: A co z Bruno? Gay Austrian reporter? 03.11.06, 09:41 Bruno isz fantastisz!!:) supa ze o nim przypomnialas:) a co do powiazan z nasz piekny kraj nic nie slyszalam oprosz jag siemasz i cinkuji;) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiata_01 Re: A co z Bruno? Gay Austrian reporter? 03.11.06, 09:47 Ja, ja! Fantastisz. Moze GW nie bylo na reke wymieniac Bruno? Bo gey. Nie przystaje... tak, cos to moze nam mowic o GW. Te 3 postacie daja dopiero calkowity obraz AliG show. A swoja droga Cohen jest swietnym improwizatorem. I chyba tylko o to mu chodzi. Swietny aktor, troche glebokich zdan, troche niesmacznych. Humor, kontrowersja i prowokacja. Fantastisz! Odpowiedz Link Zgłoś
dr_avalanche Re: A co z Bruno? Gay Austrian reporter? 03.11.06, 09:58 Ale Bruno to nie Cohen, tylko jakiś inny komik, a to tekst o tym co wyprawia Cohen. Poza tym to Borat, nie Bruno wywołał zamieszanie na Zachodzie, więc wszystko jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiata_01 Re: A co z Bruno? Gay Austrian reporter? 03.11.06, 10:12 dr_avalanche napisał: > Ale Bruno to nie Cohen, tylko jakiś inny komik, a to tekst o tym co wyprawia > Cohen. Poza tym to Borat, nie Bruno wywołał zamieszanie na Zachodzie, więc > wszystko jest OK. ? Cos ty? Skad masz takie informacje? Z tego co czytam to ten sam komik. Swietny jest, no nie? A skoro mowia tylko o Boracie to czemu wspominaja AliG? Dla mnie to jawna antygejowska propaganda. Odpowiedz Link Zgłoś
kazzol Re: A co z Bruno? Gay Austrian reporter? 03.11.06, 10:16 kasiata_01 napisała: > dr_avalanche napisał: > > > Ale Bruno to nie Cohen, tylko jakiś inny komik, a to tekst o tym co wypra > wia > > Cohen. Poza tym to Borat, nie Bruno wywołał zamieszanie na Zachodzie, wię > c > > wszystko jest OK. > ? Cos ty? Skad masz takie informacje? Z tego co czytam to ten sam komik. Swietn > y > jest, no nie? A skoro mowia tylko o Boracie to czemu wspominaja AliG? Dla mnie > to jawna antygejowska propaganda. Bruno to SBC Polecam ciekawy dokument 'Ali G before he was massiv' www.youtube.com/watch?v=s5KXFL0SWWA&mode=related&search= Odpowiedz Link Zgłoś
dr_avalanche Re: A co z Bruno? Gay Austrian reporter? 03.11.06, 10:22 OK, masz rację. Brak wąsów u Bruno mnie zmylił ;). Co do reszty to się nie zgodzimy. Bruno jest tak samo antygejowski jak Borat antysemicki. Chodzi z jednej strony o obśmiewanie obskurantyzmu innych poprzez konfrontowanie ich z jeszcze większym obskurantem niz oni sami, z drugiej o kpine z całej politycznej poprawności, ale z całą pewnością nie o promowanie jakiegokolwiek anty-. Tak w każdym razie ja to widzę i za to lubię Cohena. I w ogóle jakoś głupio sie czuję tłumacząc komuś łopatologicznie takie sprawy. Czy aby nie jestem wrabiany przez jakiegoś internetowego Borata ;)))? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiata_01 Re: A co z Bruno? Gay Austrian reporter? 03.11.06, 10:27 Jes. I like... :) no, men, wlasnie o to mi chodzio. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiata_01 Re: A co z Bruno? Gay Austrian reporter? 03.11.06, 10:32 Chodzi mi o to, ze GW to jawna antygejowska propaganda. Bo nie wymienili Bruno!!!!!!!!!!!!! Kapiszi? Odpowiedz Link Zgłoś
keradk Re: A co z Bruno? Gay Austrian reporter? 03.11.06, 11:57 dupisz. bruno wlasnie jest antygejowski i progejowski naraz - smieje sie i z gejow i ich przeciwnikow:) Odpowiedz Link Zgłoś
ermik.krak Re: A co z Bruno? Gay Austrian reporter? 03.11.06, 10:44 Zobaczcie to: www.youtube.com/watch?v=gyGQoPWY0ng Odpowiedz Link Zgłoś
kasiata_01 Re: A co z Bruno? Gay Austrian reporter? 03.11.06, 10:47 Ta... to jest 'The BEST!' of Bruno. Wzywam wszystkich ktorzy sa za gey. Zalejcie GW postami!!!!! Chca marginalizowac GEY. Ps. Ja nie jestem gey, ale jestem very gey friendly. Odpowiedz Link Zgłoś
keradk Re: A co z Bruno? Gay Austrian reporter? 03.11.06, 12:20 hmm...niewiele kobiet jest w 100% hetero - wiekszosc lubi sie odsciskiwac z kolezankami, buzi sobie dawac i takie tam. Osobiscie znam jedna dziewczyne ktora uwaza pocalunki z druga kobieta za ochydne. Z kolei wiekszosc mezczyzn uwaza pocalunki z drugim mezczyzna za ochydne (to nawet zbyt lagodne slowo) Odpowiedz Link Zgłoś
chumazik To znamienne, że mówi po polsku. Czyżby ten język 03.11.06, 09:31 kojarzył się z ciemniakami ze wschodu? Odpowiedz Link Zgłoś
fiedor88 Re: To znamienne, że mówi po polsku. Czyżby ten j 03.11.06, 14:28 a jak myślisz? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
styfi Borat Sagdiyev podbija Amerykę 03.11.06, 09:36 Aj lajk ju, ju lajk mi? Jak sie masz!:D Odpowiedz Link Zgłoś
kazzol Re: Borat Sagdiyev podbija Amerykę 03.11.06, 09:48 what is this one? cheese btw: czemu autor nie wspomniał o polskich elementach filmu?? Nie widział modlitwy Borata 'przepraszam nie mówić po angielsku'?? www.youtube.com/watch?v=Gq9D6H0HBN0 Odpowiedz Link Zgłoś
northstar humor akurat na poziomie 03.11.06, 09:45 amerykanskich niedoukow. Dziwne, ze w kraju, w ktorym znaczna czesc spoleczenstwa nawet nie wie, z jakimi panstwami granicza smieje sie z wyimaginownych wad innych. A moze wlasnie dlatego? Odpowiedz Link Zgłoś
bloody_rabbit Re: humor akurat na poziomie 03.11.06, 09:55 A ty mądry Europejczyku nie zauważyłeś, że tak naprawdę satyra tego komika jest wymierzona w Amerykanów?? Odpowiedz Link Zgłoś
pacal2 cały problem leży w tym 03.11.06, 11:16 że na tym wyższym poziomie, jeśli on naprawdę istnieje (wcale nie byłbym taki pewien, czy nie jest to później dorobiona ideologia), odbierze ten program zaledwie garstka mieszkańców USA. Zdecydowana większość tylko utrwali sobie za jego pomocą negatywne stereotypy na temat prymitywów z Kazachstanu (a zapewne przy okazji - prawem analogii - prymitywów z całej reszty byłego bloku komunistycznego). Co raczej niezbyt dobrze przysłuży się likwidowaniu ograniczeń mentalnych po obu stronach Atlantyku. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: cały problem leży w tym 06.11.06, 03:36 pacal2 napisał: > że na tym wyższym poziomie, jeśli on naprawdę istnieje (wcale nie byłbym taki > pewien, czy nie jest to później dorobiona ideologia), odbierze ten program > zaledwie garstka mieszkańców USA. **************************************** Czy ten domniemany wyższy poziom nie jest przypadkiem usprawiedliwieniem oglądania chłamu? Coraz częściej pojawiają się opinie, że taki to, a taki showmen mówi więcej, niż słychać. I jest w tym satyra na coś tam. Sęk w tym, że są to jedynie przypadkowe skojarzenia konkretnych odbiorców, którzy jak już się spotkają, to za cholerę nie mogą uzgodnić pointy owego hiperdowcipu. Odpowiedz Link Zgłoś
1milosierny atakuje Uzbekistan, those asshols Uzbekistan :-) 03.11.06, 09:57 zajebisty, ten numer w cyganskiej wiosce z dacia która ciagna konie jest najlepszy, ide dzisiaj na ten film Odpowiedz Link Zgłoś
stara_twojej_starej Re: Borat Sagdiyev podbija Amerykę 03.11.06, 09:55 mephistopheles napisał: > Hello, Jak sie masz. My name is Borat. Dzie-kuje! Mistrz świata! :D Odpowiedz Link Zgłoś
kwasnax Re: Borat Sagdiyev podbija Amerykę 03.11.06, 09:57 mephistopheles napisał: > Hello, Jak sie masz. My name is Borat. Dzie-kuje! hehe kiler jak cholera. gosc jest cool ;] Odpowiedz Link Zgłoś
pcat Żydowski milioner nabija się Europy Wschodniej. 03.11.06, 10:16 Zarabiając przy okazji kolejne miliony. A wszystko pod płaszczykiem piętnowania: a) ciemnoty (ale nikt nie jest ciemniakiem z wyboru - po prostu urodził się w złym miejscu i czasie na dodatek w biednej rodzinie) b) nietolerancji (ale tolerancja też ma swoje granice, np. dla rozwydrzonej młodzieży co zakończyło się tragedią w gimnazjum w Gdańsku, np. dla Muzułmanów co potwierdzą biali mieszkańcy francuskich przedmieść np. geje nie tolerują homofobii) c) antysemityzmu (który to antysemityzm jest bardzo wygodnym argumentem jeśli rozmowa schodzi na sytuację wewnętrzą w Izraelu lub żydowskie nieuprawnione wymuszenia odszkodowań za II WŚ lub w odpowiedzi na pytanie co robili bogaci i wpływowi amerykańscy Żydzi, żeby pomóc swoim braciom z gett i obozów za oceanem) Odpowiedz Link Zgłoś
inkwizytor007 Re: Żydowski milioner nabija się Europy Wschodnie 03.11.06, 14:35 pcat- Spiewamy razem: THROW THE JEW DOWN THE WELL, SO MY COUNTRY CAN BE FREE! THROW THE JEW DOWN THE WELL, THEN WE'LL HAVE A BIG PARTY! Dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
pcat Re: Żydowski milioner nabija się Europy Wschodnie 03.11.06, 15:13 Jesteś niepostępowy i nietolerancyjny - masz uprzedzenia wobec antysemitów. Odpowiedz Link Zgłoś
mephistopheles Re: Żydowski milioner nabija się Europy Wschodnie 03.11.06, 15:37 Jak ktos nie ma pojecia w temacie to niech sie nie wypowiada. Cohen "reprezentuje" Kazahstan a nie Europe Wschodnia. To po pierwsze. Jedynie zwrotow ktorych uzywa "Jak sie masz" i "dziekuje" maja jakiekolwiek polaczenie z EW. Wymawia je tak ze tylko polak po dobrym wsluchaniu sie rozpozna w nich polskie slowa. AMerykanie tego nie wiedza. Cohen sam jest Zydem. Jego humor obnaza stereotypowosc Amerykanow. Trzeba troche wyjsc z mysleniem poza szablon. Czas leczyc swoje kompleksy. Odpowiedz Link Zgłoś
pcat Re: Żydowski milioner nabija się Europy Wschodnie 03.11.06, 15:51 Znając z autopsji poziom wiedzy z geografii politycznej przeciętnego Amerykanina stwierdzam, że statystyczny fan Cohena nie ma pojęcia co to Kazachstan i czym się różni od Ukrainy, Słowenii czy też Bułgarii. Gdyby Cohen zrobił taki film o Ugandzie dostałby natychmiast w ryj zarzutem o rasizm. Widzisz różnicę? Odpowiedz Link Zgłoś
usiruf Re: Żydowski milioner nabija się Europy Wschodnie 04.11.06, 18:16 > Gdyby Cohen zrobił taki film o Ugandzie dostałby natychmiast w ryj zarzutem o > rasizm. Widzisz różnicę? Z tym nie mozna sie nie zgodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
cziriklo Re: Żydowski milioner nabija się Europy Wschodnie 05.11.06, 16:49 pcat napisał: > Znając z autopsji poziom wiedzy z geografii politycznej przeciętnego Amerykanin > a > stwierdzam, że statystyczny fan Cohena nie ma pojęcia co to Kazachstan i czym > się różni od Ukrainy, Słowenii czy też Bułgarii Gdyby Cohen zrobił taki film o Ugandzie dostałby natychmiast w ryj zarzutem o > rasizm. Widzisz różnicę? Znajac z autopsji poziom wiedzy przecietnego Polaka, stwierdzam, ze statystyczny autor wpisow na tym forum nie ma pojecia co to jest Sierra Leone i czyn sie to rozni od Peru, Boliwii, czy Erytrei. Gdybym wystapil z ta teza publicznie w Polsce odrazu dostalbym w ryj zarzutem o antypolonizm. Widzisz roznice? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiata_01 Borat, Bruno, Ali G 03.11.06, 10:19 Swietny aktor, swietny improwizator.Borat, Bruno (zapomniany tutaj - dlaczego?) i Ali G to ta sama osoba. Sprawdzicie sobie na wikipedi. Ludziska, nie bierzmy tego co ten komik robi powaznie. To jest zabawa z odrobina prowokacji, troche intelektu (uwiezcie lub nie, Sasha jest absolwentem Cambridge. Odpowiedz Link Zgłoś
pcat Re: Borat, Bruno, Ali G 03.11.06, 10:22 "Uwieżcie"? Raczej "uwierzcie". A co do intelektu, to ja też zaśmiewałem się na "Ali G" jeszcze 4 lata temu, ale muszę powiedzieć, że ludzie dojrzewają. Za kilka lat sam zobaczysz (lub nie), że ten typ humoru jest wyjątkowo prostacki. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiata_01 Re: Borat, Bruno, Ali G 03.11.06, 10:26 pcat napisał: > "Uwieżcie"? Raczej "uwierzcie". A co do intelektu, to ja też zaśmiewałem się na > "Ali G" jeszcze 4 lata temu, ale muszę powiedzieć, że ludzie dojrzewają. Za > kilka lat sam zobaczysz (lub nie), że ten typ humoru jest wyjątkowo prostacki. Po pierwsze, aj em e loman :) ok, sorry, jestem dysgrafem. :) Odpowiedz Link Zgłoś
pcat Re: Borat, Bruno, Ali G 03.11.06, 10:39 Przepraszam za błędną identyfikację płci, kwiaty (storczyki) zostaną przesłane kurierem na dowolnie wybrany adres... Odpowiedz Link Zgłoś
constantina1 Borat Sagdiyev podbija Amerykę 03.11.06, 10:49 to sie wlasnie anglikom niezmiernie podoba. cieszenie sie ze slabosci innych, zwlaszcza takich idiotow jak amerykanie i wschod. pora chyba zastanowic sie nad soba i zalosnym faktem ze cohen, ktory nota bene studiowal w cambridge, nie potrafil sprawy do konca przemyslec (borat mowi przeciez po polsku). kalekie poczucie humoru. zenada. Odpowiedz Link Zgłoś
changchun Re: Borat Sagdiyev podbija Amerykę 03.11.06, 11:30 nie moge sie doczekac borata w kinach. Nie rozumiem zarzutow pod adresem Cohena. Wystarczy poogladac "reportaze" Borata z UK, zeby zobaczyc jak wspaniale nasmiewa sie z nadetych angielskich tradycji jak polowanie na lisa, wyscigi wioslarskie, rozne dziwne gry czy nawet z kultury akademickiej Cambridge. Mysle, ze Kazachstan ma szczescie, ze wlasnie ten kraj Borat wzial na celownik. W Polsce, kraju monoetnicznym wlasciwie, politycznie niepoprawne zarty nie sa zrozumiale, ale dla ludzi z zachodu bardzo czytelne. jagshemash!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jakubg23 Re: Borat Sagdiyev podbija Amerykę 03.11.06, 13:21 constantina1 napisała: > to sie wlasnie anglikom niezmiernie podoba. cieszenie sie ze slabosci innych, z > wlaszcza takich idiotow > jak amerykanie i wschod. pora chyba zastanowic sie nad soba i zalosnym faktem z > e cohen, ktory nota > bene studiowal w cambridge, nie potrafil sprawy do konca przemyslec (borat mowi > przeciez po polsku). > kalekie poczucie humoru. zenada. A z czego smiał się Monthy Pyton??? czy przypadkiem nie z "angielskiej arystokracji". Dlatego wlaśnie na Trwam TV i Radio Maryjka nie ma programów satrycznych. Buziaki! Odpowiedz Link Zgłoś
keradk wyborcza zerznela artykul prawie slowo w slowo... 03.11.06, 11:43 film.onet.pl/F,12609,1363880,1,600,artykul.html nawet barany nie napisali zrodla swoich wypocin. ech wstyd! co najlepsze po miesiacu przedrukowali, sa na czasie nie ma co! Odpowiedz Link Zgłoś
banzai123 Re: wyborcza zerznela artykul prawie slowo w slow 03.11.06, 12:27 A ja myślę, że pan autor wyleci z Gazety za to ;) Zdania są wprost przepisane. Odpowiedz Link Zgłoś
entefuhrer Darigę Nazarbajewną na doradcę... 03.11.06, 12:42 ...Kaczyńskich! (wiem, wiem - oni i tak nikogo nie słuchają ;) "Widząc, że sprawy wymykają się spod kontroli, głos postanowił zabrać brytyjski ambasador w Kazachstanie, zapewniając swoich gospodarzy, że „Cohen nie próbuje stawiać Kazachstanu w złym świetle, ale pokazuje uprzedzenia wciąż żywe w społeczeństwie brytyjskim”. Chyba nikogo nie przekonał, bo kolejnym ruchem kazachskich władz było zadbanie o to, by obywatele tego kraju przypadkiem nie mogli wejść na oficjalną stronę komika i... wtedy na szczęście do akcji wkroczyła Dariga Nazarbajewna, córka prezydenta Nursułtana Nazarbajewa. „Ta strona w mniejszym stopniu zaszkodziła naszemu wizerunkowi niż jej zamknięcie, o czym pisały agencje na całym świecie” – uspokoił rodaków nieoczekiwany sojusznik Cohena. Dariga jako pierwsza zrozumiała, że nazbyt gwałtowna reakcja dyplomatyczna, niewspółmierna do przewinienia, może jej ojczyźnie zaszkodzić znacznie bardziej niż żarty Borata. „Nie powinniśmy bać się humoru i myślę, że nie powinniśmy wszystkiego kontrolować” – stwierdziła. Zamiast pozwu władze Kazachstanu zdecydowały się na… wykupienie reklamy na łamach „The New York Timesa”. A konkretnie – liczącego cztery strony artykułu sponsorowanego, zatytułowanego „Kazachstan w XXI wieku”, którego autorzy odnieśli się bezpośrednio do dowcipów Cohena, dowodząc, że w ich kraju nie łapie się Romów i nie pije końskiej uryny, za to demokracja, edukacja i prawa kobiet stoją na odpowiednio wysokim poziomie" Odpowiedz Link Zgłoś
changchun Re: Darigę Nazarbajewną na doradcę... 03.11.06, 13:36 taaak, demokracja w panstwie Nazarbajewow stoi na bajecznie wysokim poziomie :) Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Donies im, głupolu, dostaniesz nagrodę, a nie mądr 03.11.06, 14:11 z się tutaj, to nikogo nie interesuje...:) Odpowiedz Link Zgłoś
szczypiorkowski Prawdziwa twarz Cohena 03.11.06, 12:26 Tak wygląda prawdziwy Sacha Baron Cohen: www.youtube.com/watch?v=msk8GsSSYiU Fizjonomia 100% Żyda z Tel Avivu. Nb. Dlaczego GW nie komentuje że Borat każdy występ zaczyna od polskiego: "Jak sie masz" a kończy ; "Dziekuje". Odpowiedz Link Zgłoś
changchun Re: Prawdziwa twarz Cohena 03.11.06, 12:33 odezwal sie prawdziwy polski antysemita. i co z tego ze Cohen tak wyglada? zle wyglada? ja osobiscie mam zawsze ubaw kiedy slysze boratowe "jagshemash" albo "dzikuje". Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Rzekł wielki polski pisarz Lem:"Polska to zadupie 03.11.06, 14:01 cywilizacyjne, po którym szaleją hordy moherowych beretów". Jagschemasch! Tschekuje! :) Odpowiedz Link Zgłoś
cynik.pl Lem pochodził ze zasymilowanych żydów... 04.11.06, 10:07 ... A więc był pisarzem polskojęzycznym tak jak Tuwim, Słonimski, Leśmian czy Brzechwa. Nawisko Lem pochodzi od Lemberg - niemieckiej nazwy Lwowa (to częsta przypadłość u żydostwa, że mają nazwiska od nazw miejscowości). > cywilizacyjne, po którym szaleją hordy moherowych beretów". Jagschemasch! > Tschekuje! :) No z tym szaleńswtem to bym nie przesadzał - niektóre ledwie kuśtykają. No ale czczą Ojca Mikrofona bardziej niż Boga Ojca i nienawidzą GW i TVN bardziej niż szatana i tylko to się liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Dlaczego"jag sie masz" i"ciekuje"? Nie kumasz?Ma 03.11.06, 13:56 na myśli dokładnie Twoją osobę. Gratuluję. Jesteś sławny. Ponieważ to wszystko o Tobie, proponuję wziąć dobrego adwokata-Żyda i wydusić z niego połowę honorariów. Ale pamiętaj: Żyda, nie Polaka. Byłaby strata czasu i pieniędzy :) Odpowiedz Link Zgłoś
cziriklo Hej Szczypiorski, a do portek mu tez zajrzales? 05.11.06, 16:52 Czy tatus i mamusia byli szmalcownikami w czasie wojny, moze? Odpowiedz Link Zgłoś
tarura [...] 03.11.06, 12:39 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
nienautyzm XXX 03.11.06, 12:39 Szkoda tylko, ze autor artykulu nie wspomnial ani slowem o trzecim wcieleniu Cohena, czyli Bruno, gej-reporterze z austryjackiej telewizji. i tak oto powstal bardzo niepelny artykul. ---- www.nienautyzm.com :::::::100 % FREE SILICONE FREE ZONE!!!::::::: Odpowiedz Link Zgłoś