Dodaj do ulubionych

Prezydent Warszawy z losowania?

10.11.06, 08:31
Kto rozsądny będzie głosował na Hanię czy Kazia, skoro wiadomo, że oboje
podlegają pod OpuS Dei i ważniejsza jest dla nich organizacja niż państwo?

POLITYKA TO BAGNO? A MOŻE JEDNAK NIE?
Obserwuj wątek
    • moroux A może radnych też wylosują? 10.11.06, 08:40
      W sumie to i tak kandydują jacyś przypadkowi ludzie, więc to bez różnicy...
      • frant3 Niesprawiedliwe 10.11.06, 09:01
        Losowanie jest niesprawiedliwe. Wiadomo, że głupi ma zawsze szczęście.

--
        Frant - humor, satyra, krytyka
        • rav107 Re: Niesprawiedliwe 10.11.06, 09:06
          frant3 napisał:
          > Losowanie jest niesprawiedliwe. Wiadomo, że głupi ma zawsze szczęście.

Czyli uważasz, że Kazio wygrałby w losowaniu?
          • slon2002 głosuj ubeku na Bermana, on przywróci PRL i 10.11.06, 09:30
            bedziesz szczesliwy, jak dawniej.
            • rav107 Re: głosuj ubeku na Bermana, on przywróci PRL i 10.11.06, 10:07
              slon2002 napisała:
              > bedziesz szczesliwy, jak dawniej.

Jeszcze napisze że jestm "z układu" bo sprzeciwiam się absurdalnym rządom PiSu
              i będziemy mieli komplet dzisiejszej nowomowy. Dla Twojej wiadomości - mam 27
              lat iw czasach "ubeków" byłem dzieckiem.
              • tancezr Marcinkiewicz na prezydenta Warszawy... 10.11.06, 10:30
                Najskuteczniejszy prezydent miasta
                • jola_dywity2 +++++++++++Kazio wróci do Gorzowa++++++++++++++++ 10.11.06, 11:10
                  Czekam na koniec bohatera pisowskiego komiksu.
                  • galb_a Re: +++++++++++Kazio wróci do Gorzowa++++++++++++ 10.11.06, 11:11
                    Słowa a nie czyny. Wracaj na wieś.
                    • puezydentowa-walec +++++++ W_a_l_e_c_ Pueziem Wauszawy ?:)) ++++++++ 10.11.06, 12:34
                      Nieestetyczna Kobieta walec !!!
                      czyli Gronkowiec hospicyjny :)
                      Puezydentem Wauszawy ?

pazerny na mamonę,
                      bełkoczący, flancowany do Warszawy
                      gronkowiec-walec ?

tfuu !!!
                      aż człowieka wzdryga !!!
                      na myśl, że mógłby
                      zainfekować Stolicę !
                      • ej-pokemon-wrrrrr Re: +++++++ W_a_l_e_c_ Pueziem Wauszawy ?:)) +++ 10.11.06, 12:46
                        puezydentowa-walec napisał:

> Nieestetyczna Kobieta walec !!!
                        > czyli Gronkowiec hospicyjny :)
                        > Puezydentem Wauszawy ?
                        >
                        > pazerny na mamonę,
                        > bełkoczący, flancowany do Warszawy
                        > gronkowiec-walec ?
                        >
                        > tfuu !!!
                        > aż człowieka wzdryga !!!
                        > na myśl, że mógłby
                        > zainfekować Stolicę !

tej babie chodzi tylko o
                        gażę jaką dostanie do łapy :)

ps
                        dla mamony zrezygnowała
                        z prezesa NBK aby podjąć
                        posadę gryzipiórka na Wyspie :)
            • antyskaner Marcinkiewicz wygrywa wg OBOP wysoko 10.11.06, 13:51
              wg TNS OBOP (9.11.)
              Marcinkiewicz - 34 proc.
              Gronikewiczowa - 26 proc.
          • frant3 Re: Niesprawiedliwe 10.11.06, 10:07
            Gdy pisałem zdanie: Wiadomo, że głupi ma zawsze szczęście, to nie miałem na myśli konkretnej osoby. Ale skoro pytasz... niech pomyślę...
            Jestem szczęśliwym człowiekiem - napisał na swoim blogu Kazimierz. Tak, myślę że w losowani wygrał by Marcinkiewicz.

--
            Frant - humor, satyra, krytyka

• elka1021 Re: Niesprawiedliwe 10.11.06, 11:54
            Data: 10.11.06, 09:06 + dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz

--------------------------------------------------------------------------------
            frant3 napisał:
            > Losowanie jest niesprawiedliwe. Wiadomo, że głupi ma zawsze szczęście.

Czyli uważasz, że Kazio wygrałby w losowaniu?
            --------------------------

Kazio nie "wygralby" - Kaziowi by sie pomoglo wygrac!!!a to duza roznica

• silezius.monachijski tylko nie kaziu, dość już irasiad nas wymęczył 10.11.06, 08:44
      takiego zastoju i chaosu nie było tu od dawna. Brak inwestycji, niemożność
      przygotowania przetargu na Most Północny, kompletnie zapuszczona komunikacja
      itd. Ale dzieją się przedwyborcze cuda bo wesoły kaziu obiecał wspólny bilet na
      kolej. Jego poprzednik Wielki Irasiad taki bilet skasował miesiąc po rozpoczęciu
      kadencji.

kaziu back to school!
      • magmailen Re: tylko nie kaziu, dość już irasiad nas wymęczy 10.11.06, 08:56
        i w dodatku zapomniał powiedzieć, ze ten bilet to tylko do końca roku... a
        ludzie się cieszą, że tak dobry i głosować też pójdą - no to się zdziwią za
        miesiąc...
      • palestrina2005 A rondo Starzyńskiego 10.11.06, 11:22
        Właśnie zaczął działać wiadukt, a inwestyja idzie w rekordowo szybkim tempie.
        Brawo Prezydent Marcinkiewicz.
        • funia81 Re: A rondo Starzyńskiego 10.11.06, 11:51
          W przeciwienstwie do mostu, metra, Marynarskiej...
          Brawo(?) prezydent(?) Marcinkiewicz(?).
          • palestrina2005 Re: A rondo Starzyńskiego 10.11.06, 12:02
            No trudno żeby Marcinkiewicz zbudował most i metro w kilka miesięcy będąc tylko
            P.O. Prezydenta.

Ale mniejsze inwestycje idą bardzo szybko. Sam jestem w szoku że wiadukt przy
            Starzyńskiego tak szybko zbudowali. Takiego tempa w budowie w Warszawie jeszcze
            nie było.
        • silezius.monachijski tramwaj na Waszyngtona zbudowano w 1942 ! 10.11.06, 12:28
          to rondo i tak nic nie da, bo się zatka skrzyżowanie dalej, choćby przy rondzie
          Babka. Nie tędy droga. I tak samochody nie mają gdzie parkować, nie ma żadnej
          koncepcji, nie wspiera się komunikacji która jest w stanie zapaści, a kazia i
          tak nic to nie obchodzi. Kombinuje jak by tu wrócić do rządu.
          • palestrina2005 Re: tramwaj na Waszyngtona zbudowano w 1942 ! 10.11.06, 13:23
            > to rondo i tak nic nie da, bo się zatka skrzyżowanie dalej, choćby przy
            rondzie
            >
            > Babka.

Trzeba znać objazdy i skręcić w innym miejscu... już teraz widac poprawę w
            ruchu.
            A Babka się zatyka przez Arkadię. Tam też może by się przydał wiadukt albo
            jakaś dodatkowa droga pomiędzy Dworcem Gdańskim i Arkadią.
            Marcinkiewicz wszystko to załatwi tylko niech zostanie Prezydentam Warszawy.
    • buszek3 Marcinkiewicz prezydentem Warszawy 10.11.06, 08:46
      Pani Waltz, specjalistka od obrzydliwych zagrab / patrz hospicjum/ nie wzbudza
      zaufania...
      • pierot6 [...] 10.11.06, 10:25
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • rav107 Na kogo głosować? 10.11.06, 08:57
      Kazio jest żałosny, ale i pani Gronkiewicz nie budzi mojej sympatii mimo iż
      głosuję na PO... pewnie w końcu z ciężkim sercem pójdę i oddam na nią głos, ale
      bez większego przekonania.
      • dejot7 Re: Na kogo głosować? 10.11.06, 09:28
        Poczekaj, to jeszcze nie druga tura, jest więcej kandydatów. Nikt z czołówki
        nie ma szans na zwycięstwo w pierwszej turze, więc teraz nie musisz się
        ograniczać w wyborze. Jeżeli Kazio i Hania rzeczywiście wejdą do drugiej tury,
        to wtedy możesz oddać głos wg zasady mniejszego zła.
      • saniba Re: Na kogo głosować? 10.11.06, 10:03
        Rozumiem Cię dobrze, ja również z ciężkim sercem oddam głos na panią Hanię.
        Zrobię to nie dlatego, że ta kandydatka mi odpowiada, ale dlatego, aby nie
        oddać głosu na koalicję, a poza tym nie trawię fałszywej marionetki, jaką jest
        Kazio.
        • rav107 Re: Na kogo głosować? 10.11.06, 10:12
          saniba napisała:
          > Rozumiem Cię dobrze, ja również z ciężkim sercem oddam głos na panią Hanię.
          > Zrobię to nie dlatego, że ta kandydatka mi odpowiada, ale dlatego, aby nie
          > oddać głosu na koalicję, a poza tym nie trawię fałszywej marionetki, jaką
          > jest Kazio.

Oooo dokładnie wyraziłaś moje odczucia w tej chwili. Boję się że skończy się
          jak w wyborach prezydenckich i parlamentarnych - że wiele osób które były
          przeciw PiSowi i Kaczyńskim w ogóle nie psozło na wybory albo głosowało na
          marginalne partie które nie weszły do parlamentu, bo nie byli przekonani do
          głosowania na PO albo byli zniesmaczeni brudną kampanią (głównie w wykonaniu
          Kurskiego i PiS, ale i dzisiejsza opozycja nie pozostawała dłużna) i w
          rezultacie wygrali ci obecnie psujący nasze państwo... boję się powtórki tego
          scenariusza w Warszawie, dość już stagnacji którą zaprowadził w stolicy
          najpierw Kaczyński, a potem jego dwaj komisarze!!!
      • metall Na Korwina. 10.11.06, 11:03
        przynajmniej ja bym tak głosował, gdybym był Warsiawiak.
        Dlaczego ciągle dajemy (piszę "dajemy", bo ja też mam takie ciągoty, ale walczę
        z nimi) sobą manipulować i pozwalamy sobie wmawiać, że wybór jest ograniczony
        tylko do ciągle tych samych osób. Chyba pora już na jakieś zmiany.
        A zwolennicy Kazia prezydenta sami sobie wystawiają marne świadectwo - nie ma w
        Warszawie mądrego Warszawiaka?
        • rav107 Re: Na Korwina. 10.11.06, 12:24
          metall napisał:
          > przynajmniej ja bym tak głosował, gdybym był Warsiawiak.

A ja CI powiem dlaczego nei będę głosował na Korwina. Korwin jest mądrym
          człowiekiem i z wieloma jego poglądami (zwłąszcza na gospodarkę i wolność
          gospodarczą) się zgadzam, ale czasami potrafi zaszokować takimi stwierdzeniami,
          po których ja zaczyna siębać jego ewentualnych rządów.

Nie mówiąc o tym, że o rządzeniu Warszawą nie ma pojęcia - rece mi opadły jak w
          debacie powiedział, że sposobem na rozładowanie warszawskich korków jest
          wyrzucenie tramwajów z centrum miasta - podczas gdy jest powszechnie wiadome,
          że sposobem na rozładowanie centrum jest rozszerzanie (a nie zmniejszanie)
          komunikacji miejsciej i promowanie używania jej zamiast samochodów...
          • metall Re: Na Korwina. 10.11.06, 12:30
            Na czym miałoby polegać "promowanie używania" komunikacji miejskiej, tak by
            przekonać gościa, który za ciężki grosz kupił sobie wózek, coby z "motłochem"
            tramwajem jeździł? Skoro jak widać on woli stać w korku swoim wózkiem.
            Jak to zrobić?
            • rav107 Re: Na Korwina. 10.11.06, 12:39
              metall napisał:
              > Na czym miałoby polegać "promowanie używania" komunikacji miejskiej, tak by
              > przekonać gościa, który za ciężki grosz kupił sobie wózek, coby z "motłochem"
              > tramwajem jeździł? Skoro jak widać on woli stać w korku swoim wózkiem.
              > Jak to zrobić?

Nie studiowałem tego tematu, ale to co przychodzi mi do głowy to:
              1/ zapewnienie aby komunikacja miejsca poruszała się po mieście jak najbardziej
              bezkolizyjnie (metro, tramwaje na oddzielonych torowiskach, odrębne pasy dla
              autobusów) - tak, aby dojazd do pracy kom. miejską był po prostu szybszy niż
              samochodem
              2/ darmowe parkingi przy głównych węzłach komunikacyjnych prowadzących do
              centrum - tak aby ktoś jadący do Centrum np. z Białołęki albo Bemowa zostawił
              samochód 5 km przed Centrum i dojechał stamtąd bez problemu np. tramwajem.
              3/ akcja marketingowa, zachęcająca do korzystania z w/w.

Dodam, że pracowałem przez kilka lat w Centrum i mimo że mam samochód,
              jeździłem metrem. Taniej, brak problemów z parkowaniem i - przy porannych
              korkach - szybciej. Teraz pracuję w innej dzielnicy, dosyć daleko ode mnie, i
              jeżdżę samochodem, ale tylko dlatego, że komunikacją miejską połączenie jest
              beznadziejne (jakieś 1,5h metrem i potem autobusem, w porównaniu z 50 min.
              samochodem). Gdyby zbudowano metro albo szybki tramwaj - pierwszy się
              przesiadam z samochodu.
              • metall Re: Na Korwina. 10.11.06, 13:00
                Metro tak.

Osobne torowiska i pasy dla autobusów? Gdyby udało się wszędzie oddzielić
                torowiska i wyznaczyć jeszcze jeden dodatkowy pas ruchu (dla wszystkich), to
                pewnie korków już by nie było.

Parkingi - tak, darmowe - nie, bo nie istnieją. Zawsze ktoś musi za nie
                zapłacić, to już lepiej niech płacą ci co z nich korzystają, a nie wszyscy
                mieszkańcy w podatkach, chyba, że chcą - jakieś referendum, albo co.

Akcja marketingowa? Jak tania i skuteczna, to czemu nie. Ale myślę, że z tym
                "gostkiem w wózku" ciężko będzie.

Nie twierdzę, że Korwin we wszystkim ma rację i wszystkie jego recepty są
                skazane na sukces, ale czy można być pewnym, że Kaziu, albo Hania zlikwidują
                korki skoro ani Piskorskiemu, ani Kaczorowi-Kaziowi się nie udało. Poza tym
                Korwin mówi jeszcze o innych działaniach - likwidacja tramwajów, to tylko jeden
                element.

Pozdrowionka
          • esperanta Na Korwina? O nie! 10.11.06, 12:31
            Zgadzam sie. Korwin czasami tak bredzi, ze slabo sie robi. Poczytaj sobie jego
            felietony w Angorze.
            Uwazam, ze warto zaglosowac na Borowskiego. Moze nie ma az tak duzego poparcia,
            ale jak sie jego zwolennicy zmobilizuja, to niewykluczone, ze dociagnie do
            czolowki.
            Zaglosowalabym na Nowicka, ale boje sie, czy to nie bedzie stracony glos... :(
            • metall Re: Na Korwina? O nie! 10.11.06, 12:42
              >Zaglosowalabym na Nowicka, ale boje sie, czy to nie bedzie stracony glos... :(

I dlatego w tym kraju nigdy się nic nie zmieni, bo głosujemy ciągle na tych
              samych, żeby "głosu nie zmarnować". A jak już wybieramy nowych, to Endrju, albo
              Romka. Głosujmy poprostu na tych, których chcemy widzieć we władzach. Nie wiem,
              kto to jest Nowicka, ale nie pisz do niej, że głos na nią to głos zmarnowany.
              HGW i Kazia troche znam i myślę, że nie ma większej różnicy, kto z nich by
              wygrał. Kaziu, to picer, a Hania im bliżej wyborów, tym głupiej gada.
    • magmailen Hanna Gronkiewicz-Waltz 10.11.06, 08:59
      kompetencje, wykształcenie, doświadczenie, a przede wszystkim bez ściemy! Byłam
      na spotkaniu z kandydatką i cieszę się, bo nie padły żadne nierealne obetnice!
      Ona nie boi się powiedzieć swoim wyborcom, że czegoś się nie da zrobić w rok,
      że trzeba więcej czasu. A Kazimierz? On natychmiast obieca wszystko wszystkim!
      Ja naiwna nie jestem.
      • kerrmit20 polemika Hanna Gronkiewicz-Waltz 10.11.06, 09:17
        gronkowiec i doświadczenie? ta kobieta z partyjnego klucza była prezesem banku
        a ma mentalność prostej ekspedientki a nie prezydenta stolicy kraju. warszawska
        PO do dziś zgrzyta zębami że podstawili jej Hanie
        • palestrina2005 Hanna Gronkiewicz-Waltz - wielka pomyłka PO 10.11.06, 11:51
          "Załatwiła" Tuskowi przegraną w wyborach swoim głupim "występem" w hospicjum, a
          teraz "załatwi" PO przegraną w wyborach na prezydenta Warszawy (Pitera miałaby
          dużo większe szanse).
          Kiedy wreszcie w PO oprzytomnieją i ja wywalą ????
      • palestrina2005 HGW - żółć płynie z każdego jej słowa 10.11.06, 11:21
        Niekompetentna - nie chcieli jej w Londynie
        Zacietrzewiona - chciałaby zabronić demonstracji LPR. Pozwolić na "słuszne"
        demonstracje, zabonić nizgodnych z linią PO.
        Chce koalicji z SLD - postkomuchami
        Wykorzystuje umierających ludzi w kampanii - hospicjum
        Marcinkiewicz rozwala ją w każdej debacie, a ona tylko jako argument podaje że
        Marcinkiewicz jest dobry w RPrze.

Taka jest nasza HGW - Hanna - OUT z PO.
        • rav107 Re: HGW - żółć płynie z każdego jej słowa 10.11.06, 12:18
          > Niekompetentna - nie chcieli jej w Londynie

o co chodzi??? możesz rozwinąć tę genialną myśl?

> Zacietrzewiona - chciałaby zabronić demonstracji LPR. Pozwolić na "słuszne"
          > demonstracje, zabonić nizgodnych z linią PO.

Nie słyszalem że chciałaby zabronić demonstracji komukolwiek. Natomiast był juz
          taki prezydent, który zabraniał demonstracji która nie zgadzała sie z jego
          poglądami, ale z zupełnie innej opcji.

> Chce koalicji z SLD - postkomuchami

Również nie słyszałem wypowiedzi w której mówiłaby ze chce, ale tak naprawdę po
          ty co Wy, PiSowcy zepsuliście w Polsce być może jedyną możliwością posprzątania
          po Was będzie koalicja z SLD - lepsi oni niż Wy.

> Wykorzystuje umierających ludzi w kampanii - hospicjum

Rzeczywiście niefortunne to było, choć wskazywało na istotny problem zupełnie
          zaniedbany przez władze Warszawy za czasów Kaczora

> Marcinkiewicz rozwala ją w każdej debacie, a ona tylko jako argument podaje
          że Marcinkiewicz jest dobry w RPrze.

NO tu mnie rozśmieszyłeś - M<arcinkiewicz "rozwala ją w każdej debacie"?
          Marcinkiewicz nie potrafi konkretnie odpowiedziec na żadne pytanie, za to
          świetnie lawiruje i odwraca kota ogonem. A że jest mistrzem PR - to fakt, na
          tym zbudował swoją popularność (bo przecież nei na osiągnięciach swojego
          rzadku, ktrych po prostu nie było).

> Taka jest nasza HGW - Hanna - OUT z PO.

Ja nie przepadam za HGW, wolałbym innego kandydata ze strony PO, ale sorki - w
          porównaniu z Kaziem to jest jednak klasa.
          • palestrina2005 Re: HGW - żółć płynie z każdego jej słowa 10.11.06, 12:40
            > > Niekompetentna - nie chcieli jej w Londynie
            > o co chodzi??? możesz rozwinąć tę genialną myśl?
            Ja długo siedziała w tym Londynie na posadce ??? A to dają jak przykłąd jej
            niby kompetencji.
            > Nie słyszalem że chciałaby zabronić demonstracji komukolwiek.
            Jak to - mówiła że to skandal iż pozwolono na demonstrację LPR w tym samym dniu
            co demonstracji PO, chociaż demonstracje były w dwoch zupelnie innych miejscach.
            > > Chce koalicji z SLD - postkomuchami
            Mówiła tak u Lisa w "Co z tą Polską"
            Jakie konkrety HGW mówiła w debacie z Marcinkiewiczem oprócz tego że
            Marcinkiewicz ma dobry PR ??? NIC.
            Dobrze że chociaż w jednym się zgadzamy - nie jest to dobra kandydatka.
            Nad Piterą walczącą z korupcją możnaby sie zastanowić ale HGW mówię stanowczo-
            NIE.
            • rav107 Re: HGW - żółć płynie z każdego jej słowa 10.11.06, 12:41
              palestrina2005 napisał:
              > Dobrze że chociaż w jednym się zgadzamy - nie jest to dobra kandydatka.

Nie jest - zgoda.
              Ale i tak w porównaniu z Kaziem jest o niebo lepsza.
              • palestrina2005 Re: HGW - żółć płynie z każdego jej słowa 10.11.06, 12:50
                Ja tam wolę Kazimierza Marcinkiewicza.
                I muszę powiedzieć, że znam wiele osób, które będą głosowały na PO, ale wyjątek
                zrobią przy wyborach na prezydenta Warszawy i tu będą głosować na
                Marcinkiewicza, bo go lubią, a HGW nie trawią.
                • danf Re: HGW - żółć płynie z każdego jej słowa 10.11.06, 13:45
                  marcinkiewicz to kukła... hania też słaba. ale piterą, to mnie w ogóle zabiłeś.
                  ta kobieta jest jakaś dziwna. choć może się wydawać atrakcyjna zwolennikom pis.
                  ja na 100% bym na nią nie zagłosował, a w ew. drugiej turze albo bym nie poszedł
                  albo zagłosował na kukłę. to już rzeczywiście wolę hanię. w sumie to dziwne, że
                  w jednej z największych partii ciężko znaleźć dobrego kandydata na prezydenta
                  stolicy.
        • metall Mieszkasz w Warszawie? 10.11.06, 12:25
          FIO
          • palestrina2005 Tak i będę głosował na Marcinkiewicza 10.11.06, 12:34
            Mój głos spowoduje to że wygra już w pierwszej turze przekraczając 50% poparcia.
            I Warszawa zaoszczędzi kasę bo nie trzeba będzie II tury.
            • metall Wolno Ci. 10.11.06, 13:04
              To Twój głos więcej waży, niż 1?

Stawiam 0,5L Wyborowej, że będzie druga tura. Przyjmujesz?
              • palestrina2005 Dziękuję za pozwolenie na głosowanie 10.11.06, 13:19
                > To Twój głos więcej waży, niż 1?
                Nie ale Marcinkiewicz będzie miał akurat 50% poparcia i mój głos przechyli
                szalę na jego wygraną w I turze.

> Stawiam 0,5L Wyborowej, że będzie druga tura. Przyjmujesz?
                I tak się nigdy nie spotkamy, a adresu swojego Ci nie podam więc mi nie
                prześlesz tej wódeczki, po co mi taki zakład ????
                • metall To nie pozwolenie. 10.11.06, 13:24
                  Jak wygrasz to Ci przywiozę tę flaszkę tam gdzie będziesz chciał, albo wyslę na
                  mój koszt na skrytke pocztową - jest sporo możliwości.
                  Przyjmujesz?
                  • palestrina2005 Re: To nie pozwolenie. 10.11.06, 14:03
                    Za dużo komplikacji...

Nie to ze bym się bał. Wyborowa to dla mnie żaden wydatek.
                    • metall Re: To nie pozwolenie. 10.11.06, 14:10
                      Jak byłem w technikum, to mawiało się w takich sytaucjach: "nie lasuj bibuła".
                      Nigdy nie dowiedziałem się co to dokładnie znaczy, ale używało się tego w takich
                      momentach.

W PiSie ....

A szkoda czasu, mojego i Twojego.
                      Pozdrowionka.
    • asiaipawel Re: Prezydent Warszawy z losowania? 10.11.06, 09:03
      :)
      to może od razu losowanie
      zaaszczędzilibyśmy - na kampaniach
      :)
    • rav107 Re: Prezydent Warszawy z losowania? 10.11.06, 09:06
      antyklerykal napisał:
      > Kto rozsądny będzie głosował na Hanię czy Kazia, skoro wiadomo, że oboje
      > podlegają pod OpuS Dei i ważniejsza jest dla nich organizacja niż państwo?

To pani Gronkiewicz też jest zwiazana z tą podejrzaną organizacją? NIe
      wiedziałem...
      • trasat Re: Prezydent Warszawy z losowania? 10.11.06, 09:15
        W tym towarzystwie tylko Borowski jest samodzielny i gwarantuje, że nie będzie
        wspólpracował z PIS. Ale czy chcemy popierać inteligentnych, kompetentnych i
        niezależnych? czy potrafimy wyjść poza schematy partyjne?
        • rav107 Re: Prezydent Warszawy z losowania? 10.11.06, 09:22
          trasat napisał:
          > W tym towarzystwie tylko Borowski jest samodzielny i gwarantuje, że nie
          będzie
          > wspólpracował z PIS. Ale czy chcemy popierać inteligentnych, kompetentnych i
          > niezależnych? czy potrafimy wyjść poza schematy partyjne?

Borowskiego cenię i jest on osobą, na którą mógłbym głosować (mimo że na Sojuz
          Lewizny nie głosuję i głosowac nie będę). Tyle tylko, że boję się że wiele
          potencjalnych wyborców PO zagłosuje na niego zamiast na HG-W i w rezultacie
          wygra Kazio, a tego boję sie o wiele bardziej niż ewentualnmych rządów pani
          Gronkiewicz.
          • yeellow Re: Prezydent Warszawy z losowania? 10.11.06, 10:59
            przeciez bedzie jeszcze druga tura. Wtedy bedzie czas na glosowanie przeciwko
            Kaziowi, w pierwszej mozna na najbardziej kompetentnego.
        • qawsedrftg Borowski! Pobudka, jest 2006 a nie 1986 10.11.06, 09:48
          to byłby rzeczywiście ciekawy prezydent w roku 1986, taki reformator w Partii.
          Ale mam wrażenie że on nie zmienił zbytnio poglądów od tego czasu, a świat się
          trochę zmienił. To dogmatyk, Gronkiewicz znacznie lepsza co nie znaczy że
          idealna. Jednak jej propozycje i priorytety są konkretne: uwolnienie terenów na
          mieszkania i transport. To jest OK.
    • lewyczlowiekprawicy Wygra Borowski. 10.11.06, 09:25
      I tak wygra jedyny kandydat Warszawiak. Wg. sondaży prezydentem jest Tusk,a
      premierem ten z Krakowa. Marcinkiewiczmoże rządzić Gorzowem, a hiena NBP.
      • qawsedrftg Hanna mieszka w Międzylesiu 10.11.06, 09:48
        i to też jest atut :)
        • palestrina2005 O w mordę ja też !!! Wstyd mi za sąsiadkę... 10.11.06, 12:51
    • warmajster Przenieść stolicę do Włoszczowej 10.11.06, 09:37
      i tam zrobić Kazia prezydentem. Będzie sobie co rusz otwierał dworce, lotniska,
      metro. Na samą myśl moje kacze stopki przytupują z podniecenia.
    • michalparadowski Prezydent Warszawy z losowania? 10.11.06, 10:05
      No bardzo ładnie! A co to będzie jak z losowania "wyjdzie" Hubert K.?
    • tancezr Marcinkiewicz jest najskuteczniejszy.... 10.11.06, 10:29
      Zapraszam wszystkich do glosowania na doswiadczonego kandydata ktory chociazby
      wczoraj w TVP3 najlepiej prezentowal wizje Warszawy. Gronkiewicz pomylila nr
      tranwajow i udawala ze nie slyszy pytan i probowala atakowac Marcinkiewicza z
      mizernym skutkiem. Borowski niestety w ogole sie zagubil i w ogole nic nie
      powiedzial.
      • silezius.monachijski kandydat jest doświadczony w intrygach 10.11.06, 10:40
        i tylko czeka żeby odbudowywać wpływy. jesjesjesjes

ludzie, przecież On jest z Gorzowa i jest nauczycielem! a nauczyciele to
        porażka w samorządach. Kaziu wracaj na lekcje.
        • todundliebe Re: kandydat jest doświadczony w intrygach 10.11.06, 10:52
          Mężczyzną jest się nie wtedy, gdy się jest geniuszem, laureatem, ogierem
          seksualnym, kulturystą, rekordzistą świata i wojennym herosem, lecz tylko
          wówczas, gdy nie jest się kurwą. Glosujemy na Korwina - Mikke!!
          • mojboze Re: kandydat jest doświadczony w intrygach 10.11.06, 11:33
            Ja chyba zagłosuje na Gronkiewicz Waltz.
            Nie mam nic przeciwko niej. Owszem jest wierzaca, ale nie jest fanatyczką.
            Trochę słabo się prezentuje, ale powiedzmy sobie szczerze, tylko Borowski się
            dobrze prezentuje. Szkoda, że Święcicki nie miałby żadnych szans.

Ale boję się rozbijać głosów i MODLĘ się, aby ten cholerny PIS przegrał w
            WArszawie z kretesem!
            • todundliebe Re: kandydat jest doświadczony w intrygach 10.11.06, 11:41
              Modlitwa nie pomoze, chyba ze do sp. Kuronia a nalepiej do patrona lewizny Lenina.
    • maria333 Re: Prezydent Warszawy z losowania? 10.11.06, 11:16
      antyklerykal napisał:
      > Kto rozsądny będzie głosował na Hanię czy Kazia, skoro wiadomo, że oboje
      > podlegają pod OpuS Dei i ważniejsza jest dla nich organizacja niż państwo?
      >
      > POLITYKA TO BAGNO? A MOŻE JEDNAK NIE?

niestety, wybór między dżumą a syfilisem...

dlatego wolę grypę i zagłosuję na Borowskiego :-))

No ale HGW nie jest z "układu" pisowskiego, i to niestety jej jedyna zaleta...
      I tylko dlatego wygra, chociaż jest nawiedzoną dewotką...
      • rav107 Re: Prezydent Warszawy z losowania? 10.11.06, 12:21
        maria333 napisała:
        > No ale HGW nie jest z "układu" pisowskiego, i to niestety jej jedyna zaleta...
        > I tylko dlatego wygra, chociaż jest nawiedzoną dewotką...

Z drugiej strony zauważcie jak sprytnie w kampanii odsunęła na dalszy plan
        właśnie kwestie którymi zwykle zajmują się "nawiedzone dewotki" - wie
        doskonale, że w Warszawie nie miałaby szans gdyby za bardzo afiszowała się z
        religijnością i klerykalizmem.
    • palestrina2005 Dlaczego PO wstydzi się podpisać swoich reklam ? 10.11.06, 11:18
      Czy PO wstydzi się swoich reklam ????
      To dlaczego nie podpisuje się pod reklamówkami krytykującymi Pis ???
      Widocznie dlatego że krytykowanie Pis za wzrost cen w sytuacji najniższej w
      Polsce od wielu lat inflacji jest kretynizmem.
      PO obraża inteligencję Polaków taką reklamówką.
      Podobno wyborcami PO jest inteligencja. Z tej reklamówki widać że chyba nowym
      targetem PO stali się idioci.
      • czarytka PO i Polacy wstydzą sie za Kaczyńskich i PIS !!! 10.11.06, 11:37
        banda Kryminalistów,komuchów i złodziei !
        • zgodnik1 PIS... to neodrodna siostra PZPR !!!!!!! 10.11.06, 11:41
          PIS i Kaczyńscy, przeskoczyli swoim zakłamaniem,bolszewizmem, swoją
          poprzedniczkę PZPR !
          • palestrina2005 Generalnie odpowiedź ni w pięć ni w dziesięć 10.11.06, 11:48
            Widać poziomem i "inteligencją" dorównujesz poziomowi "argumentów" w reklamie
            PO.
            • zgodnik1 [...] 10.11.06, 11:54
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • palestrina2005 PO wstydzi się tego co mówi w reklamie 10.11.06, 11:47
          bo wie że chrzani demagogiczne bzdury i dlatego nie chce się pod nią podpisać.
          Na tą reklamę da się "nabrać" tylko kompletnie niewykształcony elektorat.
          A ten elektorat może i zrezygnuje z PiS ale nie przejdzie do PO - taki
          elektorat przejdzie tylko do Samoobrony...
          Więc znowu kampania PO trafiła kulą w płot.
          Do tego wyborcy PO raczej są nią zniesmaczeni - atak na PiS za podwyżki cen bo
          wzrosła cena ziemniaka, w sytuacji gdy po raz pierwszy od wielu lat inflacja
          jest bliska zeru ??? To już Tusk nie ma lepszych argumentow ????
          • metall Ino PiS się niczego nie wstydzi. 10.11.06, 12:17
            Słowo "wstyd" jest im obce.
      • rav107 Re: Dlaczego PO wstydzi się podpisać swoich rekla 10.11.06, 12:27
        palestrina2005 napisał:
        > Czy PO wstydzi się swoich reklam ????
        > To dlaczego nie podpisuje się pod reklamówkami krytykującymi Pis ???
        > Widocznie dlatego że krytykowanie Pis za wzrost cen w sytuacji najniższej w
        > Polsce od wielu lat inflacji jest kretynizmem.

Śmieszna jesteś. Gdyby to PiS, a nie Balcerowicz i RPP mieli wpływna stopy
        procentowe, to już dawno inflacja wzrosłaby skokowo. Zobaczymy co się stanie z
        inflacją po zmianach w RPP i NBP - mam nadzieję że nowi członkowie tych ciał
        nie będa podatni na podpowiedzi rządu w kwestii stóp procentowych...
        • palestrina2005 Re: Dlaczego PO wstydzi się podpisać swoich rekla 10.11.06, 12:42
          > Śmieszna jesteś. Gdyby to PiS, a nie Balcerowicz i RPP mieli wpływna stopy
          > procentowe, to już dawno inflacja wzrosłaby skokowo.

Gdyby PiS nie trzymał dyscypliny budżetowej to NBP nic by nie poradził i
          inflacja i tak byrosła.
          A więc niska inflacja to zasługa zarówno NBP jak i PiS. A walki z NBP są
          głównie "medialne", tak naprawdę obydwie strony w miarę dbają o niską inflację.
    • przechera.maruszewicz Marcinkiewicz w Gorzowie spalony! 10.11.06, 11:31
      Marcinkiewicz nie może wrócić do Gorzowa, bo jest tam biznesowo i towarzysko
      spalony. Coraz więcej osób zna szczegóły jego gorzowskich przekrętów.
      Ciepła posada w Warsionce bardzo by mu się przydała.

Ech!
      • metall Re: Marcinkiewicz w Gorzowie spalony! 10.11.06, 13:33
        Podziel się tymi szczegółami z ludźmi z reszty Polski.
    • at_work Ja będę 10.11.06, 11:42
      POziom<a href="www.atwork.pl/" target="_blank">POziom</a>
    • funia81 Re: Prezydent Warszawy z losowania? 10.11.06, 11:49
      > oboje podlegają pod OpuS Dei

A - jak wiadomo - Opus Dei specjalizuje sie w nasylaniu na niewygodnych
      przeciwnikow swoich mordercow-albinosow.
    • presentation1 Nie ludzcie sie komuszki............ 10.11.06, 11:53
      Wygra Marcinkiewicz a wy szukadzie dziury zastepczej bo Borowski to wyborcze
      zero
      • prezertation1 Przepraszam wszystkich za tego kretyna..... 10.11.06, 11:57
        presentation1, ciągle ucieka z zakładu i nie bierze leków!
    • on-na Re: Prezydent Warszawy z losowania? 10.11.06, 11:57
      Nie lubię Kazia. Tymochowicz powidział, że ten facet cierpi na "syndrom
      zadowolonego niewolnika". Niech Kazio na mój głos nie liczy. Guzik zna moje
      miasto i jego problemy.
    • premier.z.krakowa a Ty głupi czy odrogę pytasz 10.11.06, 12:33
      każdy mógł wczoraj zobaczyć i usłyszeć jak twój idol Hubert zatapia PO i Tuska deklarując że jest jego wiernym wyborcą.
      Ach ten elektorat PO.

pierot6 napisał:

>
    • maciek9940 Re:Kaziu won do Gorzowa 10.11.06, 12:41
      Kto rozsądny będzie głosował na jakiś PISi pomiot z prowincji, kedy wreszcie
      nadszedł czas , żeby zacząć odzyskiwać państwo z nieudolnych łap PISOOSZOŁÓMÓW.

Kaziu, spier..laj do Gorzowa!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • jurwal Walka o fotel prezydenta nie powinien być polityką 10.11.06, 22:19
      To jest żałosne, że walka o fotel jest walką polityczną dwoch partii.
      Walka polityczna różni się od walki jaka być powinna. Walka polityczna to walka
      na niepraqwdziwe argumenty i zakłamane programy. Zwycięzca, po pewnym czasie
      ogłasza że nie może realizować obiecanego programu i na tym się kończy.
      Oczywiście od początku wiedział, że tak postąpi. Zwycięzca konkretnych i
      realnych programów musi realizować to co obiecal a jeśli tego nie robi to musi
      przedstawić konkretne tego powody.
      Warszawa, oczywiście ucierpi na walce przedstwicieli PO i PiS. A my,
      społeczeństwo się na to godzimy. Pogratulować głupoty.
      Lepiej żeby zwyciężyła kandydatka PO, gdyż będzie musiała wykazywać się znacznie
      lepszą działalnością żeby przeciwnicy z PiS nie mogli jej postawić poważnych
      zarzutów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka