Dodaj do ulubionych

Właściciel Polsatu podpisał zobowiązanie do wsp...

• wincenty.wardowski Właściciel Polsatu podpisał zobowiązanie 16.11.06, 23:22
      Brawo!!! Demaskować czerwonych szubrawców !!!

Jedno pytanko: kiedy nareszcie Najwyższe Państwowe Czynniki zajmą się średnim
      szczeblem byłej SB i PZPR (niestety, skupionej w Samoobronie), tudzież innymi
      agentami wpływu Kremla (niestety, skupionymi wokół kolejnego koalicjanta,
      dowodzonego przez, cytuje za prasą, „synusia kolaboranta z okresu stanu
      wojennego”).
      I na koniec - kiedy ktoś się zorientuje, że dekomunizacja państwa, tak bardzo
      potrzebna i tak bardzo spóźniona, że prawie niewykonalna, jest wspaniale
      kompromitowana przez Dwa Kartofle i Pozostałe Gnomy (za wyjątkiem Ludwiczka
      Kamasza, który jest Gnomem Wyrośniętym).
    • justykob Właściciel Polsatu podpisał zobowiązanie do wsp.. 16.11.06, 23:25
      Jak ja mam k.....dość tej piepszonej polityki!!! Widziałąm zawsze , że to bagno
      ale teraz to szambo już leje się na nas wszystkich równo, bez naszego udziału.
      TYle dały rządy kurduplastych kaczek.
    • wlodek31 Właściciel Polsatu podpisał zobowiązanie do wsp.. 16.11.06, 23:25
      "Właściciel Polsatu podpisał zobowiązanie "
      No i co z tego. Jak długo jeszcze obecnie rządzący będą społeczeństwo
      karmić małoistotnymi sprawami w porównaniu z problemami np. w załączonym w
      Dzienniku Polskim artukule.

"Kraj 23-10-2006

Biedni coraz biedniejsi

W skrajnym ubóstwie żyje prawie co piąty mieszkaniec wsi (18,9 proc.) i co
      dwunasty - miast (8,2 proc.) - wynika z najnowszego raportu GUS

Około 5 milionów Polaków żyje w skrajnym ubóstwie. Kolejnych 7 milionów ma na
      swoje wydatki mniej, niż wynosi tzw. ustawowa granica ubóstwa. W sumie 30 proc.
      obywateli naszego kraju - 12 milionów osób - ma kłopoty z utrzymaniem siebie i
      swoich rodzin na elementarnym poziomie. Takie dane opublikował Główny Urząd
      Statystyczny we wstępnym raporcie na temat ubóstwa materialnego w 2005 r.

- Takie osoby stają się - chociaż wydaje się to praktycznie niemożliwe - z
      każdym rokiem coraz biedniejsze - mówi socjolog Wiesław Łagodziński.

Autorzy opracowania piszą, że w ubiegłym roku nie przybyło osób, które znajdują
      się w skrajnej biedzie lub na swoje utrzymanie mają tak mało, że przysługuje im
      pomoc społeczna, gdyż żyją poniżej ustawowej granicy ubóstwa. Jednak zwracają
      uwagę, że liczba takich osób prawie nie maleje (precyzyjnie mówiąc: w ciągu
      roku - pomiędzy 2004 a 2005 r. - przybyło około 200 tys. osób, które
      kwalifikują się do grupy skrajnego ubóstwa, a 300 tys. przestano zaliczać do
      tej grupy).

Tymczasem - jak pokazują badania GUS - produkt krajowy brutto (PKB) w Polsce
      stale rośnie od 1992 r. Zaś w ciągu ostatnich 10 lat trzykrotnie zwiększyła się
      liczba Polaków żyjących w warunkach wyniszczenia biologicznego - z 1,6 mln osób
      w 1996 r., do 5 mln - w 2005 r.

- Takie fakty powinny naszych polityków porażać, wstrząsać nimi. Tymczasem, jak
      często od nich słyszymy, "porażają" ich rzeczy kompletnie marginalne, jeśli
      skonfrontuje się je z codziennymi prawdziwymi dramatami milionów Polaków.
      Niestety, spora część dziennikarzy również żyje w krainie utopii - mówi prof.
      Mieczysław Kabaj z Instytutu Pracy i Spraw Socjalnych. - Kiedy niedawno
      ogłoszono, że 6,5 miliona osób mieszkających w 83-milionowych Niemczech jest
      jedynie zagrożona ubóstwem (ich statusu materialnego nie można w ogóle
      porównywać z tym, jaki mają polscy ubodzy), wówczas wszystkie poważne
      niemieckie media podniosły alarm, uznając to za problem numer jeden - dodaje.

Polacy, którzy zostali zaliczeni przez GUS do osób żyjących w skrajnym
      ubóstwie, nie mogli mieć w końcu 2005 r. więcej niż 387 zł miesięcznie, gdy
      żyli samotnie, a 1045 zł - w rodzinie 4-osobowej. W praktyce jednak - jak
      pokazały badania GUS - Polacy znajdujący się na progu wyniszczenia
      biologicznego mieli przeciętnie o prawie 25 proc. mniej pieniędzy niż
      teoretycznie wyznaczony próg skrajnego ubóstwa. Oznacza to, że człowiek, który
      samotnie wegetuje w warunkach skrajnego ubóstwa, ma średnio 10 zł na dzień (w
      tę sumę wchodzi wszystko, m.in. jedzenie, ubranie i opłaty). Rodzina 4-osobowa
      (rodzice i dwójka dzieci) nie może natomiast wydać więcej niż 30 zł na dzień,
      czyli 7,5 zł na osobę. To, rzecz jasna, jest tragicznie mało.

W skrajnym ubóstwie żyje prawie co piąty mieszkaniec wsi (18,9 proc.) i co
      dwunasty - miast (8,2 proc.). Aż 43,5 proc. osób, które żyją na granicy
      biologicznego wyniszczenia, to małżeństwa wielodzietne (z co najmniej czwórką
      dzieci).

Poniżej ustawowej granicy ubóstwa w końcu ubiegłego roku żyło w naszym kraju
      około 7 milionów rodaków. Ustawowa granica ubóstwa została wyznaczona na
      poziomie 460 zł dla samotnej osoby i 1264 zł - dla rodziny czteroosobowej.

Ale znowu, podobnie jak w przypadku skrajnego ubóstwa, rodziny, które zostały
      do tej kategorii zaliczone, miały do swojej dyspozycji o niemal 25 proc. mniej
      pieniędzy, niż wynosi górny pułap (460 i 1264 zł). W praktyce oznacza to, że
      samotna osoba, która żyje poniżej ustawowej granicy ubóstwa, ma na jeden dzień
      12,5 zł (za taką kwotę musi się wyżywić, ubrać, uiścić wszelkie opłaty itp.)
      Rodzina z dwójką dzieci ma natomiast do wydania na jeden dzień przeciętnie 36
      zł, czyli 9 zł na osobę.

Blisko co trzeci mieszkaniec wsi żyje poniżej ustawowej granicy ubóstwa. W
      mieście w takiej sytuacji jest co dwunasty Polak (8,2 proc.). Grozę sytuacji
      powiększa informacja z rządowego raportu o stanie polskiej rodziny, który
      przygotował i opublikował resort pracy. Wynika z niej, że pomoc socjalna
      (dodajmy - niewielka) dociera tylko do 3,3 mln osób żyjących w ubóstwie.

Eksperci podkreślają, że wielkie ubóstwo nie wynika jedynie z krótkotrwałego
      pogorszenia się sytuacji rodzin, ale nabiera cech trwałości i prowadzi do
      wykluczenia społecznego milionów Polaków.

Wiesław Łagodziński, socjolog, były dyrektor biura prasowego GUS, podkreśla, że
      cechą polskiego ubóstwa jest jego ogromne zróżnicowanie terytorialne i
      społeczne. - W krajach zachodnich ludzi ubogich też jest sporo. Jednak w żadnym
      kraju należącym do Unii Europejskiej ubodzy nie są aż tak bardzo biedni jak w
      Polsce. Ale, co gorsza, u nas nie tylko nie ubywa ludzi żyjących na granicy lub
      poniżej minimum egzystencji, lecz takie osoby stają się - chociaż wydaje się to
      praktycznie niemożliwe, patrząc na ich stan posiadania - z każdym rokiem coraz
      biedniejsze - mówi. WŁODZIMIERZ KNAP "

• planeta123 Re: Właściciel Polsatu podpisał zobowiązanie do w 16.11.06, 23:25
      Jakie zobowiazania. to byly takie czasy.
      Ja bylam na kontrakcie za granica oficjalnym.
      I jak mi mieli przedluzyc paszport, to tez mnie wzieli na magielek.
      Nic nie podpisalam. Tlumaczylam sie. ze jak wypije kieliszek
      wodki to wszystko powiem, no i moje male dziecko nie
      pozwala mi nigdzie wyjsc.
      I po wielkim odwolaniu w W-wie po 3-ech miesiacach
      dostalam paszport. Okres ten nie byl latwy.
      Zaznaczam, ze wyjechalam w stanie wojennym.
      Czyli nikt nic nie mial mi do zarzucenia.
      Prosze sie nie dziwic, ze ci ludzie pracowali.
      w moim przypadku byli ludzmi, chociaz stracilam
      3 miesiace.
      Pozdrawiam
      www.glvoyager.com
    • magz_pl *******Stan Zaubeczenia Mediów******** 16.11.06, 23:25
      dodajemy do listy
      KRAJOWY REJESTR UJAWNIONYCH KONFIDENTOW - MEDIA :
      www.abcnet.com.pl/pl/artykul.php?art_id=2241&token=%5B/url%5D#
      no i znowu wycięli boicie się że wkrótce dołączycie do tej listy ubole z GW hehehe?
      • belaqua Zadziwiające, że wszyscy 16.11.06, 23:42
        Zadziwiające, że wszyscy ci którzy porobili w ostatnich latach wolnej Polski
        kariery a są podejrzewani o współpracę z SB, nie wiedzą, co kiedyś
        podpisywali... wzruszające, jakie to z nich niby ciemniaki niepiśmienne:))))
      • y.y Re: *******Stan Zaubeczenia Mediów******** 16.11.06, 23:57
        Kolejny piesek brunatnej hołoty szczeka na forum?
    • popapruch Re: Właściciel Polsatu podpisał zobowiązanie do w 16.11.06, 23:44
      2560a napisał:

> No i co ! Doniosl na kogos?

nie wiem
      a Ty wiesz?
      • belaqua Solorz palił, ale się nie zaciągał...hehehehehe 16.11.06, 23:46
        Wszystkie męty tak się tłumaczą
    • a123m To przyklad mafioza SB uwlaszczonego Polska 16.11.06, 23:47
    • deskaklozetowa A co mnie to obchodzi? Rydzyk tez podpisal. 16.11.06, 23:54
      Co mnie to obchodzi ze Solorz byl agentem? Teraz to musztarda po obiedzie. Pare
      spraw

1. I tak nieoficjalnie wszyscy wiedzieli ze Solorz wspolpracowal, tak jak i
      Kulczyk i Niemczycki i wielu wielu innych

2. Teraz to i tak nie ma znaczenia, trzeba bylo ich nie dopuscic do biznesu 17
      lat temu. Po 17 latach nie ma zadnego znaczenia.

3. Teraz w 2006 Solorz jest biznesmenem, zarzadzajacym prywatna wlasna telewizja
      i moze sobie byc agentem CIA i KGB. Gowno to kaczki obchodzi. Mnie bardziej
      interesuje obsadzanie rad nadzorczych SSP debilami znajomymi politykow PIS. To
      mnie interesuje bo JA NA TO PLACE CZY CHCE CZY NIE A DEKODERA POLSATU NIKT NIE
      ZMUSZA MNIE KUPOWAC. Co sie dzieje w stoczni szczecinskiej, kogo sie wpie..
      do oddzialow terenowych ARIMR z pensjami po 35tys brutto z moich pieniedzy?
      Kolegow Kurskiego i paru innych cwaniaczkow z PIS.

4. Skad te przecieki - najpierw Subotic z TVN a teraz Solorz z Polsatu? Coz za
      zbieg okolicznosci, ohhh to na pewno przypadek ze sie napie.. w dwie
      najwieksze prywatne telewizje.

Wcale bym sie nie zdziwili jakby kwit podpisal np. wielebny ojciec Rydzyk, no
      ale to na pewno "przypadkiem" nie wyjdzie od ZW. Co tak od zera radio zbudowal
      cwaniak? A czestotliwosci to przeciez dostal od ruskiego wojska jeszcze w 91
      roku. Musial miec tam kolegow - moze dowodcow hehe.

5. No i na koniec - Jarus "Pedo" Kaczka tez mial teczke, gdzie bylo napisane ze
      jest pedalem (co jest prawda) i jako jedyna na tyle tysiecy akurat jego jest
      sfalszowana przez pul. Lesiaka. Hehe akurat. Solorz, Mazur i reszta ferajny
      wspolpracowali bo krecili dobre lody z tego, ale wcale bym sie nie zdziwil jakby
      sie okazalo ze Kaczka tez podpisal... ze strachu ze go wsadza do pierdla. Na
      bohatera to on mi nie wyglada. A jeszcze jako jedyne obie Kaczki nie byly nawet
      aresztowane jak walesa, kuron czy komorowski siedzieli po pare lat w pierdlu.

Dwa rachityczne belkoczace grube karzelki - tacy z nich bohaterowie ze pewnie
      sie postrali ze strachu jak im SB zagrozilo ze z maminej pierzyny do paki pojda
      to i podpisali.
      • pantanal Popieram!!! 17.11.06, 00:34
        • jestem-z-ukladu Re: Popieram!!! 17.11.06, 08:29
          ja też.

-----------------------------
          to wszystko już było i niektórych nic nie nauczyło:
          www.youtube.com/watch?v=mbfKYvZ348A
    • mobileinmobili Cyrk azylanta niemieckiego 17.11.06, 00:03
      cos sie tu nie zgadza w opowiesci pana solorza, uciekl z Polski, to aby dostac pobyt albo duldung w RFN, musial sypac dobrze rzeczy na komune, potem dobrowonie wybral sie do Polski, chociaz zabrania tego niemieckie prawo do azylu???? Podpisal lojalke z SB i wywiadem i znowu uciekl do RFN. Nikt sie go nie pytal co robil w Polsce? Ta bajka jest niemozliwa, zeby byly prawdziwa. Ten tam byl twardym agenten wywiadu i SB z prawem swobodnego przekraczania granicy, a nie jakis biedny uciekienier. Coraz ciekawiej kolo tego pana i jego majatku.
      • mobileinmobili za ucieczke z Polski za komuny, za uchylanie sie 17.11.06, 00:20
        od slubzy wojskowej, byl wyrok i wiezienie. W dodatku dostanie azylu politycznego w RFN, musial dobrze kablowac na komune, za to dodatkowy pierdziel, a ten sobie przyjechal do Polski z paczkami, jakby nigdy nic. Do radomia ani by nie dojechlal, bo na jakim paszporcie, gdy w Niemczech musial oddac polski, za duldung /tymczasowe tolerowanie/ zwinelby go juz w NRD, gdzie juz mieli oko na uciekinierow z Ukaldu Warszawskiego. Ten faco lze jak pies.
    • read1 Też mi nowina... a kto inny jak nie SB mógł dostać 17.11.06, 00:04
      pierwszą koncesję?
    • ben_shaprut Może tak, ale kto to zlecił? Kartofel? 17.11.06, 00:06
    • moher75 Odsunąć PIS od władzy... 17.11.06, 00:07
      ...i dać SB-kom spokojnie wydawać podpieprzone z Państwowej kasy pieniądze.

Na takich niewinnych donosicielach wywiad opierał rozpoznanie - po rozpoznaniu
      jechali spece od wypadków samochodowych, ginęli ludzie...

Jak młody gołodupiec z socjalistycznego kraju doszedł w tak krótkim czasie do
      tak wielkich pieniędzy ? Po co zmieniał nazwisko ?
    • magdateclaw Współpraca z SB świadectwem intelignecji. 17.11.06, 00:08
      Szczerze powiedziawszy, do tych którzy pracowali dla służb niż do
      którzy byli w Solidarności. Moi rodzice nie nalezeli ani do tych ani do tych,
      ale szacunek do Państwa polskiego mieli znikomy. Tak jak i ja.
      Z tym, że mi się udało. Mieszkam w NY i mam podwójne obywatelstwo.

Magda Teclaw.
      • afrykan Podwójne obywatelstwo? 17.11.06, 01:37
        czy to zgodne z polskim prawem?
        i amerykańskim?
        Bardzo Pani inteligentna.
    • lookas7 Czy Herr Tusk weźmie w obronę swego faworyta 17.11.06, 00:11
      z PO_lsatu?
      • pantanal Spadaj gnoju, bo mnie mdli od twojego smrodu! 17.11.06, 00:31
    • yurekbis Właściciel Polsatu podpisał zobowiązanie do wsp.. 17.11.06, 00:18
      Subotic,Solorz.....kto nastepny niewinny,czysty,nieswiadomy tego co podpisywal?
      • my.chcemy.sb.cji ++++++++ Squ..eni Geniusze Byznesu :)) ++++++++++ 17.11.06, 00:31
        biez wodki nie rozbierosz - mawiają kacapy :)

nie dałeś du..y esbecji
        nie mogłeś być byznesmenem !

za kablowanie ufających mu Polaków,
        za dawanie ich korespondecji
        do tajnego fotografowania
        za donoszenie na współpracujących z RWE
        itp.

mógł genialny byznesmen -
        agent Krok-Podgórski-Solorz-Żak-Zeg-Zegarek
        dostawać milionowe kredyty z FOZZu
        i prowadzić interesy w imieniu SB :)
      • afrykan kto następny? bo teraz idziemy na literę "S"... 17.11.06, 01:35
        Subotic, Solorz,
    • busdriver1 a co mnie to obchodzi ? 17.11.06, 00:25
      podpisal ? no i co z tego ?
      ludzie ktorzy uwazaja ze trzeba isc z golymi rekoma na czolgi sa kretynami i
      frajerami. co demokratyczna Polska zyskalaby na tym ze ktos odmowil podpisania
      jakiegos swistka ?
      Nie podpisze... ojej... od mojego gestu SBcy w portki narobią.... litosci. to
      nie mialo znaczenia dla systemu.

liczy to sie to co robisz i komu krzywde wyrządzasz a nie jakie pozory sprawiasz.
    • yvesl Wszyscy co w Polsce coś robia musza byc ścierwami 17.11.06, 00:26
      Wszyscy co w Polsce coś robia musza byc ścierwami? Czy niema naprawdę
      uczciwych? Same łachudry?
      • pantanal W opinii kaczorów - tak! 17.11.06, 00:29
        yvesl napisał:

> Wszyscy co w Polsce coś robia musza byc ścierwami? Czy niema naprawdę
        > uczciwych? Same łachudry?
      • oliwia80 Re: Wszyscy co w Polsce coś robia musza byc ście 17.11.06, 00:35
        yvesl napisał:

> Wszyscy co w Polsce coś robia musza byc ścierwami? Czy niema naprawdę
        > uczciwych? Same łachudry?

sa uczciwi tylko ci co ich oceniaja i maja wladze chyba jednak nie do konca sa.
        Ponadto jak sie nie potrafi nic dobrze zrobic to trzeba wynalezc tematy
        zastepcze. Czy jeszcze nie zauwazyles jak latwo PiS wszystkich blotem obrzuca -
        malo ci kurskiego, gosiewicza, kuchcinskiego no a i same dwie najwyzsze krasnale
        IV RP tez chetnie z tych srodkow korzystajac - sprawa rokity, koalicjantow, etc.
    • start-line Niewinni :)) 17.11.06, 00:37
      www.abcnet.com.pl/pl/artykul.php?art_id=2241&token=%5B/url%5D#

TW „KOWALSKI”, „ZBIGNIEW” - ANDRZEJ DRAWICZ (1932-1997, kategoria informator
      data rejestrowania: 10 września 1953, 30 grudnia 1971 i 23 lipca 1976 roku, nr
      arch. 7638/1, nr mikrofilmu - 7638/1. „Kowalski” był krytykiem literackim,
      eseistą, historykiem lit. rossyjskiej, tłumaczem; związany z STS-em,
      i „Tygodnikiem Powszechnym”; pracownik nauk UJ i UW, Inst. Sztuki PAN;
      współpracownik KOR i KSS „KOR”, wykładowca Tow. Kursów Naukowych, w stanie
      wojennym internowany; posiadał liczne kontakty z dysydentami rosyjskimi, w
      latach 1989-1991 był pierwszym po transformacji ustrojowej prezes Telewizji
      Polskiej.

TOMASZA GOBAN-KLAS, TW, ur. 1938r., profesor socjologii, członek Krajowej
      Rady RTV z nadania Senatu (maj 2003), gdy na wniosek RIP, 24 sierpnia 2004 roku
      wszczęto przeciwko niemu postępowanie lustracyjne o uznanie go za kłamcę
      lustracyjnego, natychmiast zrezygnował ze swej funkcji i 16 września 2004 r.
      Sąd umorzył sprawę. W myśl prawa osoba, która rezygnuje z funkcji publicznej,
      nie podlega już dalszej lustracji. Dlatego rozprawa wyznaczona na 26
      października 2004 została odwołana.

RYSZARD PYCIAK, syn Edwarda, urodzony 5 listopada 1949 r. w Opolu,
      zamieszkały w Poznaniu, b. Dyrektor w b. Polskiej Agencji Prasowej S.A.,
      dyrektor centrum promocji gospodarczej Polskiej Agencji Informacji i Inwestycji
      Zagranicznych S.A. (2003), oświadczył, że był świadomym i tajnym
      współpracownikiem organów bezpieczeństwa państwa.

WŁODZIMIERZ SYTA, ur. 1952, członek Rady Nadzorczej Polskiego Radia S.A. z
      nadania Unii Pracy i SLD (2002), przyznał się, że był świadomym, tajnym
      współpracownikiem organów bezpieczeństwa PRL. Zapewnia, że nie donosił na
      kolegów tylko pomagał wdowom i sierotom oraz Polsce jako wzorowy patriota. Syta
      ukończył Politechnikę Warszawską oraz podyplomowe Studium Dziennikarstwa i
      Edytorstwa na UW, pracował w Polskim Radio jako dziennikarz (1974-1977),
      następnie zastępca dyrektora programu drugiego TVP, kierownik redakcji
      Telewizyjnego Kuriera Warszawskiego (lata 1980.), komentator "Panoramy Dnia", w
      1991 roku odszedł oczywiście do biznesu.

STANISŁAW RUSZKOWSKI, ur. 1953, były oficer i pracownik „Interpressu”,
      asystent w biurze posła Ryszarda Ulickiego, członek Rady Nadzorczej Regionalnej
      Rozgłośni Polskiego Radia S.A. w Koszalinie z nadania SLD, ponieważ sam
      przyznał się do tajnej i świadomej współpracy ze służbami specjalnymi PRL, nie
      został odwołany ale sam odszedł.

RYSZARD ZALEWSKI, TW, b. prezesa Regionalnej Rozgłośni PR S.A. w
      Koszalinie, uznany 25 października 2001 roku za kłamcę lustracyjnego przez Sąd
      Apelacyjny w Warszawie, 20 marca 2002 roku Sąd Apelacyjny w Warszawie jako
      odwoławczy utrzymał w mocy orzeczenie i 5 września 2002 roku Sąd Najwyższy
      oddalił kasację b. prezesa.

WŁODZIMIERZ KOTWAS, ur. 23 stycznia 1955, przewodniczący Rady Nadzorczej
      Polskiego Radia Szczecin S.A. (od maja 2003) został uznany 21 października 2004
      roku za kłamcę lustracyjnego przez Sąd Apelacyjny w Warszawie V Wydział
      Lustracyjny, 5 kwietnia 2005 roku Sąd Apelacyjny w Warszawie jako odwoławczy
      utrzymał w mocy orzeczenie. W konsekwencji Kotwas został zwolniony z
      zajmowanego stanowiska. Włodzimierz Kotwas jest absolwentem Wyższej Szkoły
      Pedagogicznej w Szczecinie i Akademii Rolniczej w Poznaniu oraz studiów
      doktoranckich na Wydziale Zarządzania i Ekonomiki Usług Uniwersytetu
      Szczecińskiego, będąc studentem IV roku został dyrektorem Biura Podróży i
      Turystyki "Almatur", prezes zarządu Spółdzielni Mieszkaniowej "Młodość" (do
      1984), zastępca dyrektora Przedsiębiorstwa Turystycznego "Pomerania" (1986-
      1988), prowadził własną agencję ubezpieczeń i biuro nieruchomości PHU "AID",
      dyrektor szczecińskiego oddziału Bankowego Towarzystwa Ubezpieczeń i
      Reasekuracji "Heros" SA (1995), pierwszy dyrektor oddziału LG Petrobank SA
      (2000), członek zarządu spółki Zarząd Morskich Portów Szczecin i Swinoujście
      S.A. jako dyrektor ds. integracji portów z Unią Europejską, (od 2002), jako
      dyrektor ds. rozwoju portów (od 17.04.2004).

JAN NOWACKI, TW, Prezes Zarządu Polskiego Radia Lublin SA., Redaktor
      Naczelny Polskiego Radia Lublin (od 2002), poprzednio wiceprezes, został uznany
      za kłamcę lustracyjnego 26 września 2003 przez Sąd Apelacyjny w Warszawie, 7
      października 2004 Sąd Apelacyjny V Wydział Lustracyjny w Warszawie działając
      jako sąd drugiej instancji utrzymał w mocy orzeczenie, 14 kwietnia 2005 roku
      Sąd Najwyższy oddalił kasację i Nowacki został odwołany ze stanowiska. Z SB
      współpracował w latach 1970-tych, zachowała się jego teczka pracy.

CZESŁAW BERENDA, TW, b. dyrektor Telegazety, Dyrektor Agencji Telegazety
      Telewizji Polskiej. 30 lipca 2001 Sąd Apelacyjny w Warszawie – ze względu na
      brak dostatecznych dowodów pozwalających na ocenę prawdziwości oświadczenia –
      umorzył postępowanie lustracyjne, ale 12 listopada 2001 Sąd Apelacyjny w
      Warszawie jako sąd drugiej instancji uwzględnił odwołanie RIP i uchylił to
      orzeczenie; zdaniem sądu drugiej instancji zachowany materiał dowodowy dawał
      podstawy do odmiennej oceny. 17 czerwca 2003 roku Sąd Apelacyjny w Warszawie
      jako sąd pierwszej instancji w ramach ponownego rozpoznania sprawy uznał
      Berenda za kłamcę lustracyjnego. 27 listopada 2003 roku Sąd Apelacyjny w
      Warszawie Wydział V Lustracyjny w drugiej instancji utrzymał w mocy to
      orzeczenie.

ANDRZEJ CZAPLIŃSKI, TW, dyrektor TVP3 i Warszawskiego Ośrodka Telewizyjnego
      (maj 2004 – październik 2005), podał się do dymisji kiedy Rzecznika Interesu
      Publicznego zakwestionował prawdziwość jego oświadczenia lustracyjnego.
      Czapliński był współtwórcą programu Telewizji Wisła w Krakowie, dyrektorem
      programowym "Naszej TV", sekretarzem programowym TVN (1997 - 2000) i od 2000 r.
      z-cą dyrektora ds. programowych OTV Kraków, następnie wygrał konkurs na
      stanowisko dyrektor TVP3.

MAREK MADEJ, TW, Dyrektor Oddziału TVP S.A. w Łodzi, pracownik SB. Były
      szef łódzkiego oddziału TVP – Marek Madej przyznał się do pracy w
      kontrwywiadzie PRL. Według innych informacji był funkcjonariuszem MO (lata 1970-
      te), przerzucony do TV, skąd wyrzucono go w 1981 roku i internowano za
      działalność związkową (sic!), był więc „prześladowany”, i jako taki powrócił do
      TV po 1990 roku wraz z „naszym rządem”. Madej (ur. 2.09.1941, Warszawa)
      ukończył Wydziału Filologii Polskiej Uniwersytetu Łódzkiego. Od lipca 1971
      pracował w łódzkiej rozgłośni Polskiego Radia, współpracując także od
      października 1971 z Telewizją Polską w której otrzymał etat we wrześniu 1972 r.
      Od 12 II 1991 r. był redaktorem naczelnym Redakcji Sportowej. Relacjonował
      wiele imprez sportowych m.in. Mundiale (1978, 1990), Wyścig Pokoju (1977 -
      1981), Igrzyska Olimpijskie w Moskwie (1980) i Albertville (1992). Jego synem
      jest także znany komentator telewizyjny Mikołaj Madej.

Marek Madej w łódzkiej TV był prawą ręką człowieka Millera, Janusza
      Pieńkowskiego szefa OTVP Łódź, następnie szefa TAI, należał razem z nim,
      Henryką Rumowską, która "zasłużyła" się tym, że w stanie wojennym zwalniała z
      pracy niewygodnych dziennikarzy i Władysławem Aftowiczem, niegdyś działaczem
      PZPR, do kolegium programowego. Latem 2001 r. czterech łódzkich biznesmenów
      przesłało do Biura Rzecznika Interesu Publicznego list dotyczący powiązań
      Pieńkowskiego ze służbami specjalnymi PRL. W 2002 roku Madej był kandydatem
      Samoobrony w wyborach samorządowych na prezydenta Łodzi.

TADEUSZ KAROLAK, b. Dyrektor – Redaktor Naczelny Redakcji „Magazynu Polska”
      Polskiej Agencji Informacyjnej, uznany 20 grudnia 2001 roku za kłamcę
      lustracyjnego przez Sąd Apelacy
      • oliwia80 Re: Niewinni :)) 17.11.06, 00:42
        widziales te dowody na wlasne oczy czy znow skopiowane przez jakiegos
        dziennikarza i usluznie wyniesione...

start-line napisał:

> <a
        href="www.abcnet.com.pl/pl/artykul.php?art_id=2241&token=%5B/url%5D#"
        target="_blank">www.abcnet.com.pl/pl/artykul.php?art_id=2241&token=%5B/url%5D#</a>
        >
        • magz_pl Re: Niewinni :)) 17.11.06, 00:49
          Niejaki Subotić też był oczywiście niewinny :)
          cms.zw.com.pl/_gAllery/56/90/5690/deklaracja_350.jpg
          • oliwia80 Re: Niewinni :)) 17.11.06, 00:51
            magz_pl napisał:

> Niejaki Subotić też był oczywiście niewinny :)
            > cms.zw.com.pl/_gAllery/56/90/5690/deklaracja_350.jpg

warto oceniac ludzi na podstawie dowodow, ktore sie samemu widzialo, a nie na
            zasadzie - listy wildsteina
            • magz_pl Re: Niewinni :)) 17.11.06, 01:11
              Warto żeby łże-media i ubecja skończyli w Polsce swoją misję
              i tak się stanie
    • zygfryd.okrutny po agencie suboticu, agent solorz 17.11.06, 00:37
      im dalej w las tym wiecej komunistycznych grzbyow, ilu to nie wiedzialo w medialnej branzy ze sa kapusiami sb?? oni znaja sie wszystcy jak lyse psy, wszystkie te medialne potentaty, kolczyki, zaki, gazowate, to wszystko jedna branza z magnetofonami w kieszeni, bo tak i ubecja uczyl od dziecka, podluchuj, fotografuj, zbieraj haki, to zostaiesz redaktorem naczelnym. Czerwone szambo przebiera, nie wiadomo ktory jeszcze doczeka ruskiego zakrecenia gazu na Boze Nardodzenie.
    • drogibronislaw Jak można lustować właściciela Polsatu i niepytać 17.11.06, 01:00
      Gazety Wyborczej o pozwolenie?!
    • jaremma agent Adam M. odezwij sie! 17.11.06, 01:36
      • pomyje-po-sb Ten Solorz wygląda jak Esbol :)))))))))))))))))))) 17.11.06, 01:54
        trzeba przyznać (patrz foto!)
        że ten Solorz wygląda jak Esbol :)))
        brakuje mu tylko kłów !

a mógłby być zastępcą Lesiak,
        Miodowicza albo Rokity :)
    • wally12 nie wiem 17.11.06, 01:51
      Załóżmy, że nie doniósł. Ale dlaczego ten fakt ukrywać. To nie kompromituje Solorza tylko SB, prawda???
    • kakonek1 Re: Właściciel Polsatu podpisał zobowiązanie do w 17.11.06, 02:08
      Nie wazne, wazne ze byl na smyczy a wiec nie zasluguje na jaka
      kolwiek litosc poza roliczeniem sie z tego wszystkiego
      W koncu byli tacy co sie inuginali mimo czekajacych ich konsekwencji
      i tym sie nalezy chwala i uznanie.
      Kak
    • barbara444 a michnik cale zycie byl UB a nie SB 17.11.06, 02:46
      W SB by takiego wypi.rd.k. stalinizmu nie trzymali ale musieli znosic jego
      humory bo mial dobre plecy na "czapce" i w KGB.
      • uciekaj_kwachu_po_drabinie GW karmi nas bajkami 17.11.06, 03:02
        W Polsce mafia w latach 70-tych i 80-tych to PZPR ze swoimi zbrojnymi
        falangami - SB i WSW. Nic wtedy nie moglo sie wydarzyc bez kontoli SB.
        Handel walutami ?
        Przeciez nielegalny . A cinkciarze pod Pewexami wystawli od rana do wieczora.
        Prostytucja i sutenerstwo ?
        alfonsi i panienki w kazdym lepszym hotelu .

SB tego nie widziala ?
        Widziala , ale kontorlowala to zjawisko i czerpala z tego korzysci.
        Zaden cinkciarz ani zadna prostytutka nie mogla dzialac bez zatwierdzenia SB.

Podobnie z tymi milionerami , ktorzy raptem w latach 80-tych i wczesnych 90-
        tych pojawili sie nagle i jakby znikad.

Solorz pytacie ? Czemu ten czlowiek mogl sobie dowolnie podrozowac na Zachod
        wtedy, kiedy przecietny kowalski nie mial szans na paszport do glupich
        Demoludow ?
        Czemu Solorz zmienial kilkakrotnie nazwiska ?

Osobiscie watpie, by Solorz byl wspolpracownikiem SB.
        on byl raczej wysoko ustawionym funkcjonarjuszem tego aparatu,
        gdzie w latach 80-tych co inteligentniejsi partyjaniacy i SBcy widzieli
        zblizajacy sie rozklad komuny i cala swoja energie poswiecili na zdobyciu
        fortun.
        • noelkabat Re: GW karmi nas bajkami 17.11.06, 04:17
          i to ma byc katolicki narod!!?? Te obrzydliwe, zawistne kreatury, palaja rzadza
          unicestwienia wszystkiego co jest lepsze od nich. To sa ludzie co nie osiagneli
          niczego w zyciu, zazdroszcza kazdemu kto cos w zyciu osiagnal swoim talentem,
          madroscia, ciezka praca!
          TVP - telewizja "publiczna" (raczej partyjna, PiSowska) dziala metoda Kurskiego
          i jego mistrza Lechujarka aby niszczyc konkurencje. Co za orzydliwosc! I taka
          ma byc IV RP ? To gorsze niz PRL !!!
          • maderic Re: GW karmi nas bajkami 17.11.06, 04:36
            Ty czerwony bydlaku twoje najwieksze "talenty" to urban, rossati i solorz ?
            Obrzydliwosc to jest to co sie dzieje teraz kiedy Polska racja stanu zwycierza
            a robactwo probuje jeszcze kasac ! Po 40 latach okradania wlasnego narodu
            przyszedl czas na was rozkladajace sie parchy !
            • 99xyz Re: GW karmi nas bajkami 17.11.06, 11:37
              maderic.Podaj w których to latach "robactwo nie okradało własnego narodu"Już
              jako parch się rozkładam,ale Twój bukiet zapachowy strasznie mi smierdzi.Czy
              rozłożyłeS się pierwszy? Do kąsania musisz mieć zdrowe zęby a nie sztuczną
              szczene- smierdzący -bezkolorowy bydlaku.
    • grajag Właściciel Polsatu podpisał zobowiązanie do wsp.. 17.11.06, 04:19
      Co za banda durniów banialuki tu wypisuje."zbrojne falangi SB i WSW"aż dziw ,że
      mały czas zwalczać opozycję i zamykać ją za kratami,a jak się nie dało,to
      wysyłać na emigrację z biletem w jedną stronę. A PiSiory siedzą i zawijają w te
      sreberka.....Myślenie ma kolosalną przyszłość.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka